Page 7

puheenjohtajan sanoma Moodin puheenjohtaja vaihtui kesken hallituskauden 1. syyskuuta. Nyt puheenjohtajuudesta luopunut Essi Wikman ja uudeksi puheenjohtajaksi valittu Janina Hietala avaavat ratkaisun taustoja.

Miksi luovuin TEKSTI: Essi Wikman

O

len aina pitänyt Moodia pienenä ainejärjestönä ja siksi uskalsin lähteä puheenjohtajaksi. Pienissä ainejärjestöissä on vähemmän tapahtumia, vähemmän jäseniä, vähemmän hallituksen jäseniä, vähemmän kaikkea verrattuna isoihin. Tiesin kuitenkin, että vuodesta tulisi rankka, sillä puheenjohtajuuden lisäksi ajattelin lukea pääsykokeisiin ja kirjoittaa kandia. Pohdin pitkään puheenjohtajaksi ryhtymistä ja vasta vaalikokouspäivänä päätin lopulta asiasta. Stressaan aina kaikesta ja useimmiten ihan turhistakin asioista. En oikein osaa olla juhlissa rennosti, kun tiedän että niiden jälkeen pitää jäädä siivoamaan. Alkuvuodesta oli Moodin vuosijuhlat ja ensimmäinen stressinaihe tuli niistä. Minun piti pitää tervetuliaispuhe. En ollut koskaan ollut vuosijuhlilla, joten en tiennyt millainen puheen pitäisi olla. Lopulta en keksinyt mitään nokkelaa sanottavaa ja toivotin ihmiset vain tervetulleeksi. Kesällä olin töissä ja unohdin kokonaan tilastotieteen opiskelun ja kaiken siihen liittyvän. Myös sen, että olin Moodin puheenjohtaja. Kun loppukesästä aloin taas stressaamaan ainejärjestöasioita tajusin, että olin paljon onnellisempi työn väsyttämänä, kuin ainejärjestötoiminnan väsyttämänä. Moodin hallituksessa - niin kuin varmaan

jokaisessa hallituksessa - tuntuu pyörivän mystinen ”Joku”. Jonkun pitäisi varmaan tilata haalarimerkkejä. Jonkun kannattaisi mennä pitämään avajaiskarnevaaleissa pöytää. Jonkun pitäisi tilata Limeksen appro–lippuja ja ottaa vastaan ilmoittautumisia. Jonkun pitäisi järjestää tapahtumia ja olla vastuussa, mennä siivoamaan ja olla yhteydessä ties minne. Koin olevani vastuussa kaikesta ja se alkoi ahdistaa. Kahdessa tiedekunnassa aktiivisesti toimiminen asettaa paineita järjestölle ja puheenjohtajalle. Puheenjohtajan pitää olla tietoinen molempien tiedekuntien tapahtumista ja sovittaa järjestön omat tapahtumat niihin. Ainejärjestötoiminnan pitäisi loppupeleissä olla kivaa ja siitä pitäisi saada jotain. Mitkään opiskelijatapahtumat eivät pyöri ilman ainejärjestöaktiiveja. Luovuin puheenjohtajuudesta, sillä en enää jaksanut. En jaksanut järjestää hallituksen kokouksia enkä jaksanut käydä jokaisessa tapahtumassa. Halusin keskittyä itseeni ja tulevaisuuteeni. Oli ehkä virhe ryhtyä puheenjohtajaksi, kun ajatukset olivat jo ensi vuodessa ja (toivottavasti) uudessa opiskelupaikassa. Halusin kuitenkin yrittää, sillä tykkäsin olla Moodin toiminnassa mukana. Uskon, että Janina pärjää paremmin puheenjohtajana kuin minä ja uutta innostusta hallitukseen tuo myös uusi hallituksen jäsen Pauliina.

”Olin paljon onnellisempi työn väsyttämänä, kuin ainejärjestötoiminnan väsyttämänä.”

Tyyppiarvo

III / 2013

7

Tyyppiarvo 3 / 2013  
Tyyppiarvo 3 / 2013  

(Nro 92) Tilastotieteen opiskelijoiden lehti, Helsingin yliopisto

Advertisement