Page 17

H

Ville Pikkarainen Urafuksi

O

Olli Stenlund Vanhafuksi

N

kuva: Maiju Tanskanen

kuva: Maiju Tanskanen

Sami Kauppinen Lukiofuksi

ei olen Sami Kauppinen ja tilastotieteen fuksi. Tulin tilastolle suoraan lukiosta, joka yllätyksekseni oli aika harvinaista. Kun minulta kysytään mitä tilastotieteilijä tekee valmistuttuaan, vastaan että tilastoja. Toivon kuitenkin isona tekeväni elämälläni jotain muutakin kuin vain tilastoja.. Uskon tilastotieteestä olevan minulle kuitenkin paljon hyötyä, sillä maailmassahan ei ole yksilöitä, on vain tilastoyksiköitä. Tilastotiede on muutenkin mielenkiintoista ja mysteeristä (ja seksikästä?), luen hiki hatussa pakollisia matikan kursseja enkä tiedä tilastotieteestä yhtään sen enempää kuin hyväksymispaperin saadessani. Ehkä sitten joskus ennen kandia? Tilastotieteen hyödyllisyys ilmenee kuitenkin arkielämässä jo nyt. Mielivaltaisten tilastojen (luin juuri lehdestä että 60% miehistä jne...) vetäminen keskusteluun on valitettavan yleistä. Kuitenkin tilastotieteen ylioppilaana voin nyt tyrmätä jokaisen temmatun tilaston mielivaltaisesti. Ja nyt kun ajattelen mielivaltaisia tilastoja, haluaisin supervoimakseni kyvyn muuttaa minkä tahansa tilaston todeksi.

len Ville Pikkarainen, kolmatta vuotta Aallon kauppakorkeakoulussa paahtava, ekonomistin urasta haaveileva taloustieteilijän alku. Opiskelupaikka tilastotieteessä houkutteli sen tuodessa vahvuutta taloustieteelliseen analyysiin ja tukea argumentointiin. Varsinaisen opiskelun lisäksi mielenkiintoni toista opiskelupaikkaa kohtaan herätti mahdollisuus saada tutustua sekä valtsikan että matlun opiskelijakulttuuriin. Tilastotieteessä seksikästä on pyrkimys todellisuuden kuvaamiseen ilman ylenpalttista arvailua sekä sovellettavuus useille aloille. Jos saisin valita itselleni supervoiman, valitsisin niistä ehkäpä perinteisimmän, lentämisen.

imeni on Olli Stenlund. Ennen kuin tulin opiskelemaan tilastotiedettä, olen opiskellut DI:ksi, tehnyt töitä mm. VTT:llä ja koodannut kännykkäpelejäkin. En osaa vielä sanoa, mikä minusta tulee isona, toivottavasti jotain valtiotieteisiin liittyvää työtä. Ehkä politiikkaan tai johtamiseen liittyvää. Toivottavasti voisin parantaa maailmaa tavalla tai toisella! Tilastotieteestä voisi olla minulle hyötyä esimerkiksi siten, että se auttaa ymmärtämään paremmin erilaisia tilastoja ja tekemään niistä johtopäätöksiä. Enpä kyllä tiedä onko tilastotiede kuitenkaan kovin seksikästä. Hauska tilastofakta minusta voisi olla vaikkapa ei krapulaa yli kymmeneen vuoteen! Jos saisin valita itselleni supervoiman, en ehkä valitsisi, koska näissä nykyisissäkin on jo ihan tarpeeksi hallitsemista.

Tyyppiarvo

III / 2013

17

Tyyppiarvo 3 / 2013  

(Nro 92) Tilastotieteen opiskelijoiden lehti, Helsingin yliopisto

Tyyppiarvo 3 / 2013  

(Nro 92) Tilastotieteen opiskelijoiden lehti, Helsingin yliopisto

Advertisement