__MAIN_TEXT__

Page 1

Ezen a papĂ­ron legalĂĄbb egy hamis mondat van. R AY M O N D S M U L LYA N

2 0 1 8


1

ÚJDONSÁG OK

Steven Pinker

A bennünk élő angyalok Az erőszak elcsendesedésének okai A szüntelenül háborúkról, bűncselekményekről, terrorizmusról tudósító híradások azt sugallják, a világ egyre rosszabb hely. Steven Pinker legújabb könyvében azt igyekszik kihangsúlyozni, hogy az évszázadok során az erőszak – a híradások és az általános közhangulat ellenére – valójában csökkenő tendenciát mutat. A könyv a felvilágosodás védelmének újabb kísérlete, amely révén mítoszok dőlnek meg az erőszak természetéről. „Az egyik legfontosabb könyv, amit valaha olvastam.” Bill Gates

2018. II. félév ~8900 Ft

New York Times Bestseller

Tim O’Reilly

WTF? Miért rajtunk múlik, hogy mit hoz a jövő? Tim O’Reilly 40 éve a tech ipar pionírjaként figyeli és alakítja a Szilícium-völgy aktuális trendjeit, amelyek évről évre végigsöpörnek a világon, gyökeresen megváltoztatva mindennapjainkat. A szerző új könyvében a mesterséges intelligencia által gerjesztett kihívásokra és aggodalmakra ad gyakorlati válaszokat. „Ha valaki szeretne felkészülni a jövőre, és szeretné tudni, a technológia hogyan alakíthatja és segítheti majd a társadalmakat, számára a WTF? elengedhetetlen kalauz.” Reid Hoffman, a LinkedIn társalapítója

Typo katalogus 01.indd 1

2018. II. félév ~5900 Ft

2018.04.05. 20:13:35


2

ÚJDONSÁGOK

Schiller Róbert

A kételkedés gyönyörűsége Egy nyakra egy koponya jut, ennyivel gazdálkodhatunk. Ez az egyetlen eszközünk, így aztán nagy pazarlás volna, ha csak a gondok és gondolatok fele részére használnánk: ha azt hinnénk, hogy a világot vagy a természettudósok, vagy a művészek nyomán kell szemlélnünk, és így lehet csak megértenünk. Schiller Róbert fizikai kémikus esszéi a szellemi élet e kétosztatú felfogásával szállnak vitába. 2018. I. félév 3900 Ft

Cédric Villani

Egy tétel születése A könyv sajátos önéletrajzi regény, a világhírű matematikus fontos életszakaszának dokumentuma. A szerző tanulságos önelemzést, afféle számvetést készített: miképpen sikerült eljutnia egy olyan tétel felfedezéséig, amelyért aztán a matematikusok közössége a tudományterület egyik legtekintélyesebb díjával, a Fields-éremmel tüntette ki. Elsősorban nem a szóban forgó, rendkívül bonyolult matematikai és fizikai fogalmakat kell megértenünk, hanem a megismerő ember gondolkodásmódját. Naplórészletek, e-mailek, beszélgetések kerültek a könyvbe – egy élet lenyomatai.

Typo katalogus 01.indd 2

2018. I. félév 3600 Ft

2018.04.05. 20:13:35


3

ÚJDONSÁG OK

Richard P. Feynman – Robert B. Leighton – Matthew Sands

A Feynman-előadások fizikából I. A modern természettudomány alapjai, a mechanika törvényei, relativisztikus mechanika, forgóés rezgőmozgás Richard Feynman a 60-as évek elején a Caltechen tartotta bevezető fizikakurzusát, a The Feynman Lectures on Physics című könyvsorozatának alapját. Az elmúlt évtizedek alatt a fizikai világ megértésében jelentős változások álltak be, de a Feynman-előadások nem vesztették el aktualitásukat, és még ma is olyan átütő erejűek, mint első kiadásuk idején, köszönhetően Feynman egyedi fizikai látásmódjának és pedagógiai érzékének. Jelen kiadás a korábban Mai fizika címmel megjelent fordítás számos javítást tartalmazó frissített változata.

2018. I. félév 6900 Ft

A Feynman-előadások fizikából II. 2019-ben is folytatjuk a Feynmanelőadások kiadását. A második kötet a következő témaköröket tartalmazza: optika, anyaghullámok, statisztikus mechanika, termodinamika, hullámtan, szimmetriák a fizika törvényeiben.

Typo katalogus 01.indd 3

2019. I. félév

2018.04.05. 20:13:35


4

ÚJDONSÁGOK

Darvas Ferenc

Számcirkusz „Darvas Ferenc zeneszerző, zongorista és amatőr fejszámoló művész. De mit jelent az, hogy amatőr? A szó etimológiája szerint: aki szereti azt, amit csinál. A szerző nemcsak szereti, amit csinál, de olyan kreativitással műveli, amit minden hivatásos fejszámoló művész megirigyelhet. Csupa sziporkázó és eredeti ötlet: akár a számolási trükköket, akár a meglepő, néha egyenesen hihetetlen mutatványokat tekintjük. Aki szeret a számokkal játszani, annak ez a könyv nagy gyönyörűség.” Laczkovich Miklós

2018. I. félév 2200 Ft

B. A. Korgyemszkij

A különc halász Mesés fejtörők nem csak iskolásoknak „Egy szám kitalálása minden kérdés nélkül”, „Általában nem a kárvallott méltatlankodik”, „Tányérok és kanalak n medvének”, „Hiába szomorodott el a Hold, avagy a futball-labda képlete” – négy izgalmas cím B. A. Korgyemszkij lebilincselő feladatai közül. Könyvünk a szerző sziporkázó matematikai miniatűrjeiből készült összeállítás első kötete, amelyben a világhírű mester mindenkinek „lehetőséget ad bolyongásra a matematika ösvényein”.

Typo katalogus 01.indd 4

2018. II. félév ~2800 Ft

2018.04.05. 20:13:35


5

ÚJDONSÁG OK

Eberhard Straub

Az élő város Az urbánus életformák változásai A város mindenkié. Ettől a régi európai ígérettől mostanra a legtöbb városlakót félelem tölti el. A neves német publicista, Eberhard Straub az európai nagyvárosok közel háromezer éves evolúcióját írja meg, mely során egyes metropoliszok elszun�nyadtak, mások megnyílva életre keltek. A könyv a nagyvárosi polgárság szabad életvitelének himnusza és egyben kaján elsiratása a „rossz közérzet” korában. Valaha a nyüzsgő utcák jelentették a nyilvánosság és a demokrácia színterét, ám mára a forgalomnak átengedett aszfaltot feladjuk a távoli kertvárosokért és az átláthatatlan irodaházakért.

2018. I. félév 3200 Ft

Erich Scheurmann

A Papalagi A tiaveai Tuiavii törzsfőnök beszédei Tuiavii, a polinéz törzsfőnök mindent tud a fehér emberről, vagyis az ő nyelvén a Papalagiról. Sok jót azonban nem mesélhet róla. Hiszen a fehér ember szomorú kőfülkékben él, és nappal a kőkunyhók közötti szűk résekben járkál. Végtelen szenvedéllyel gyűjt dolgokat, mégis minél több van neki, annál szegényebb. A mű egyes országokban a 12–14 év közötti korosztály számára kötelező olvasmány – hogy önkritikát tanuljon az ifjúság, no meg az eltérő kultúrák iránti toleranciát. Most végre a magyar olvasó is átgondolhatja a természettől teljesen elszakadt, felgyorsult életét.

Typo katalogus 01.indd 5

2018. I. félév 2500 Ft

2018.04.05. 20:13:35


6

ÚJDONSÁGOK

Markéta Baňková

Szarka az entrópia birodalmában A könyv modern állatmesék formájában nyújt ismereteket a fizika tudományköréből – gyerekeknek, fiataloknak és felnőtteknek. A nagyrészt dialógusokból álló történetek tömör, humoros, viszonylag egyszerű stílusban íródtak. Megtudhatjuk, miért nem süllyed el a vízben a víziló (Arkhimédész törvénye), miért nincs értelme a rendetlenség ellen harcolni (entrópia), hogyan vonz a szépség (elektrosztatika), vagy mi a bizonyosság az egér életében (kvantummechanika).

2018. II. félév ~2500 Ft

Dag O. Hessen – Thomas Hylland Eriksen

Helyben futás A verseny paradoxonja Dag O. Hessen biológus Thomas Hylland Eriksen szociálantropológussal együtt kutatja a verseny és az evolúció kapcsolatát. A biológiai evolúcióban folyamatos fejlődésre, versenyre van szükség, de ez nem csak a természetre vonatkozik, hanem a piacra, a sportra és a társadalmi kapcsolatokra is. Ez a könyv nem csupán a természetről vagy a kultúráról szól, hanem az egész életről.

Typo katalogus 01.indd 6

2018. II. félév ~2800 Ft

2018.04.05. 20:13:35


7

ÚJDONSÁG OK

Marcel Danesi

A csók története Mi lehet romantikusabb annál, mint amikor két szerelmes szorosan összesimul, mélyen egymás szemébe néz, és – mintegy az idilli pillanat betetőzéseként – ajkuk szenvedélyes csókban forr össze? Vajon a csók az emberi természet része, az udvarlás elválaszthatatlan, ösztönös kísérőjelensége? Akárcsak a nyálképződés az emésztésé? A csókról is szólhat egy könyv! 2019. I. félév

Åsmund H. Eikenes

Kézikönyv a kézről A kéz több millió éves fejlődés eredménye. Alapvető fontosságú végtagunk működését nem szoktuk különösebben firtatni, hiszen jó esetben minden megy magától. De valójában hogyan működik? Miként védekezik a számtalan környezeti hatás ellen? Mi történik, ha elveszítjük egy ujjunkat? Hogyan kommunikál az aggyal? Åsmund H. Eikenes norvég evolúcióbiológus remek könyvének elolvasása után garantáltan meghittebb kapcsolatba kerülünk a kezeinkkel.

Typo katalogus 01.indd 7

2019. I. félév

2018.04.05. 20:13:35


8

ÚJDONSÁGOK

Jón Kalman Stefánsson

A halaknak nincs lábuk Izland legnagyszerűbb írójának költői, mondern családi sagája az egész 20. századon átível. A regény egyetlen nap története, de ebben a hosszú, fárasztó napban több mint száz év emléke gomolyog. A szerző filozofikus, vitriolos humorú mélabúval átszőtt, önéletrajzi elemeket sem nélkülöző mondatai rabul ejtenek, elemi erejűek, mint egy folyó sodrása vagy a hömpölygő felhők a Keflavík fölé boruló, végtelen égbolton.

2018. I. félév 3200 Ft

Undinė Radzevičiūtė

Halak és sárkányok Giuseppe Castiglione híres festő volt a 18. században. Hittérítőként, a keresztény kultúra követeként érkezett Kínába, és festőként hunyt el Lang Shih-Ning néven. Nehéz lenne eldönteni, vajon az európai és a kínai kultúra milyen arányban határozta meg a szemléletét. Vajon átváltozott-e a kereszténységet szimbolizáló halból kínai sárkánnyá?Az ő sorsán töpreng Sasa, a fiatal írónő, aki Vilniusban él a nagyanyjával, az édesanyjával és a testvérével. Az a történet, amelyben vagy csak hal, vagy csak sárkány szerepel, nem történet.

Typo katalogus 01.indd 8

2018. I. félév 3500 Ft

2018.04.05. 20:13:36


9

ÚJDONSÁG OK

Mário Cláudio

A tanítvány Fernando Pessoa, Leonardo da Vinci, Lewis Carroll – három korszakalkotó zseni. Nagyságuk, jelentőségük szavakkal kifejezhetetlen, mégis mindannyiukról számtalan életrajzi regény született már. Ebben a különös trilógiában azonban ők csupán a legfontosabb mellékszereplők, a főszerep ugyanis a tanítványaiknak jut. Mester és tanítvány viszonyában persze az érzelmek mellett nagy jelentősége van az alkotás folyamatának: ahogy a mester formálja a tanítványt, és ahogy az alkotótárs szerepébe emelkedő tanítvány inspirálja mesterét.

2018. II. félév ~2800 Ft

Tomas Espedal

A természet ellen A művészet ellen A norvég szerző prózáját a zavarba ejtően nyers személyesség és a szépirodalmi szöveg határait feszegető redukált nyelvhasználat jellemzi. A szikár szövegtest első tagja, A művészet ellen kezdetben az íróvá válás önvallomásos jegyzete, amely később sokkal inkább az írás processzusának megörökítésévé, az írás önmagába forduló családtörténetévé válik. A természet ellen szövegét a megalkuvó élet fenntarthatóságának kételye fátyolozza be, melyben a szerelem nyughatatlan realizmusa többek között Abélard és Héloïse történetébe ágyazva rezonál.

Typo katalogus 01.indd 9

2018. II. félév ~3500 Ft

2018.04.05. 20:13:36


10

ÚJDONSÁGOK

Matěj Hořava

Pálinka Románia. Bánát. Távoli hegyek a Duna felett. A világ, ahol megállt az idő. Akár idilli is lehetne a kép, ha nem létezne a hideg, amitől még odabent, a házakban is megfagy a víz, a halál, ami néha túlságosan is részese az ottani életnek, az égő gumiabroncsok „illata” vagy a sok fájdalmas emlék. Kóbor kutyák, eperfa széttaposott gyümölcse, virágzó aranyvessző, a Duna távoli morajlása. Az egyik ilyen faluba érkezik meg egy morvaországi fiatal tanár. Hogy megtanítsa a gyerekeket írni és olvasni, illetve azért, hogy felejtsen.

2018. I. félév 2500 Ft

Anna Onichimowska

A világ tíz égtája Az, hogy milyenek leszünk, nagyban függ attól, hogy hol jöttünk a világra. Megismételhetjük a környezetünkben látott mintákat, vagy megpróbálhatunk kitörni belőlük. Az olvasó ebben a könyvben a világ különböző szélességi körein élő tizenöt éves fiatalokat ismerhet meg. Sokféle sors, eltérő otthonok, különféle vágyak. A társadalmi-kulturális adottságok, a társadalom jóléte, a jogi és közösségi szabályok bizonyos megkötéseket eredményeznek, vagy azok hiányát jelentik, és olyan problémákat idéznek elő, amelyek a világ más részein gyakran ismeretlenek

Typo katalogus 01.indd 10

2018. I. félév 2500 Ft

2018.04.05. 20:13:36


11

ÚJDONSÁG OK

Narine Abgaryan

Három alma Egy örmény népmesében három alma esett le az égből, egy annak, aki látta, egy annak, aki elmesélte, egy pedig annak, aki meghallgatta. A regény egy idős pár mágikus szerelmén keresztül mutatja be a 20. századi örmény történelem pusztító évtizedeit. A kis hegyi falu lakói is megszenvedik a népirtás borzalmait, azonban a szerelem, a fájdalom, a bos�szú és a megbocsájtás, a barátság és a viszály olyan erős összetartó erőt képez az ott lakók között, hogy azt csak az éhínség képes meggyengíteni. Narine Abgaryan művével 2016-ban elnyerte a rangos Yasnaya Polyana Irodalmi Díjat.

2018. II. félév ~2800 Ft

Szczepan Twardoch

A király Gyönyörű autók, nők, jéghideg vodka és forró vér. Etnikai, társadalmi, vallási és politikai temető 1937-ben Varsóban, ahol az erőszak az értékálló valuta. Egymástól rettegő emberek kiszámíthatatlan történetei, akiknek a lepusztult város nyomornegyedében a boksz az egyetlen út a felemelkedéshez. A politika és az alvilág között elmosódik a határ, az életben maradásért bármi megtehető, legyen szó testek feldarabolásáról, zsarolásról vagy nemi erőszakról. Zsidó gengszterek a lengyel pokolban. Egy irodalmi K. O.

2018. II. félév ~3900 Ft

A szerző korábbi kötete: Morfium (2015)

Typo katalogus 01.indd 11

2018.04.05. 20:13:36


12

ÚJDONSÁGOK

Juhani Pallasmaa

A bőr szemei Építészet és érzékek

Az először 1996-ban kiadott mű mára az építészettel foglalkozó szakirodalom klasszikusává vált. A könyv alapkérdése, hogy noha öt érzékszervünk van, az építészet és a design területén miért is emelkedett ki közülük ilyen dominánsan a látás. A digitális világ mindent elöntött képekkel, s ez még inkább hangsúlyossá tette az eredeti felvetést. Pallasmaa úgy véli, hogy a másik négy érzékszerv figyelmen kívül hagyása az alapvető oka annak, hogy az építészet kiürült, elszegényedett, és immár nem képes életre szóló, inspiráló, befogadó térélményt biztosítani.

2018. I. félév 2200 Ft

Vladimir Jankélévitch

Az irónia Mi is az irónia? Mik a megjelenési formái? Milyen csapdákat rejt? Ezekre és az ezekhez hasonló nehéz kérdésekre a szerző – szintén nem minden irónia nélkül – a kultúrtörténet rengeteg példájának segítségével igyekszik válaszolni. Az iróniát olyan fogalmaktól kell elhatárolni, mint a képmutatás vagy éppen a vidámság. Tapasztalhatjuk, humor nélkül még a szerelem sem működik, s eképpen igazi öröm sincs irónia nélkül.

Typo katalogus 01.indd 12

2018. II. félév ~3200 Ft

2018.04.05. 20:13:36


13

ÚJDONSÁG OK

John Ruskin

A XIX. század viharfelhője Válogatott írások

John Ruskin, a XIX. század vezető angol műkritikusa és művészeti írója olyan befolyással rendelkezett, amely napjainkban már teljesen elképzelhetetlen egy kritikus esetében. Túlzás nélkül állítható, hogy a modern festészetről szóló kötetei alapvetően határozták meg az akkori művészeti közgondolkodást. Ma, amikor Ruskin prófétai és ízlésdiktátori allűrjei már régen történetivé váltak, előtérbe kerül művészetelméleti gondolkodásának vizsgálata, s egyre nagyobb érdeklődéssel vetik szövegeit tüzetes elemzés alá.

2018. I. félév ~3900 Ft

Horst Bredekamp

A képaktus elmélete Bredekamp a „határokon átívelő” tudomány jelentős képviselője, aki vállaltan egy polihisztori attitűdöt képvisel, amely azonban az olvasót nehéz feladat elé állítja. A képaktus elmélete az utóbbi időszak egyik legfigyelemreméltóbb vállalkozása, amely a képek beszédaktuselmélet felőli kifejezőerejét a művészettörténet klasszikusain, a kortárs képzőművészeten és napjaink vizuális kultúrájának jellegzetességein keresztül vizsgálja.

Typo katalogus 01.indd 13

2019. I. félév

2018.04.05. 20:13:36


14

ÚJDONSÁGOK

Szegedi Csaba

Világ–nézet

A képről mint a sík küzdelméről a térrel Amióta ember él a Földön, képeket készít. Nem tudjuk, hogyan harcolt, táncolt, szeretett Chauvet, Lascaux vagy Altamira barlangjának lakója, azt viszont tudjuk, hogyan látott, hiszen látjuk, hogyan rajzolt. Lehet temetni a művészetet, de képek mindig is készülni fognak. Az ember képalkotó késztetése és ennek legizgalmasabb megnyilvánulása, a festészet örök.

2018. II. félév ~3600 Ft

Szalay Miklós

Vizuális identitás A logó és a szimbólum megkülönböztetése tudja kellőképpen megvilágítani azt a fogyasztói és a tervezői létmódot, melyet a tervező a munkája során egyszerre él meg. A logó azt a márkaélményt jelenti, amit fogyasztóként a beazonosított termékek, szolgáltatások használatakor érzünk. A logóból lesz a márka: ezekről és ezekkel kell tehát mindent elmondanunk.

Typo katalogus 01.indd 14

2018. II. félév ~3200 Ft

2018.04.05. 20:13:37


15

ÚJDONSÁG OK

František Mikš

Picasso vörös kakasa Ideológia és utópia a 20. századi művészetben, avagy Malevics fekete négyzetétől Picasso galambjáig. A könyv három jelentős művészt, a modern orosz, német és francia festészet kiemelkedő képviselőit mutatja be, az ő példájuk segítségével kalauzolja végig az olvasót a 20. századi európai történelem legnagyobb válságkorszakain. Azokat a baloldali utópiákat és ideológiákat vizsgálja, amelyek erősen hatottak rájuk, és nagymértékben alakították a nézeteiket és a művészetüket.

2018. II. félév ~3200 Ft

Tillmann J. A.

Az eseményhorizonton túl Terek, kultúrák, távlatok

ESEMÉNYHORIZONT 1. (kozmológiai) Olyan határfelület, amin túlról jelek már nem érnek el a megfigyelőhöz. Az eseményhorizont mögött elinduló fénysugarak soha nem lépik át az eseményhorizontot. 2. (hétköznapi) A médiafelületekből és hírhordalékokból képződött kaotikus torlasz, amely megakadályozza a látóhatár tágasságának tekintetbevételét. (Nomád nagyszótár) A tér kétségkívül nem merő geometria és mérték, hanem kultúra és történelem, elgondolás és alakítás is. Minden kornak és kultúrának sajátos térfelfogása van. Változandósága, történetisége miatt egyik sem végérvényes: a tér zsugorítható és tágítható.

Typo katalogus 01.indd 15

2018. I. félév ~2900 Ft

2018.04.05. 20:13:37


16

ÚJDONSÁGOK

Braun Tibor

Vándorbottal a tudományos kutatásban Interdiszciplináris villáminterjúk kiemelkedő hazai természettudósokkal Kötetünk Braun Tibor kémiaprofesszor könnyed, de tanulságos, interdiszciplináris ismeretterjesztési olvasmányként publikált interjúsorozatait gyűjti egybe. Az itt megismerhető szakemberek mindannyian a hazai természettudományi kutatói elit tagjai. A beszélgetések arra irányultak, hogy a megkérdezettek közérthetően mutathassák be a munkájukat, emellett betekintést kívántak adni hivatásuk választásának motivációiba és a tudományos kutatásokon kívül eső érdeklődési körükbe is.

2018. I. félév 3200 Ft

Palugyai István

Tudomány, játék, lebegés

Válogatott interjúk a tudomány világából A szerző tudományos újságíró, az ELTE tanára. A világhírű szakemberekkel, többek között Teller Edével, David Attenborough-val, Oláh Györggyel, Andre Geimmel, Sir Harold Krotóval, Marx Györggyel és Straub F. Brúnóval készített interjúk a tudósok bemutatása mellett számos esetben a tudomány fejlődésének érdekes tükrét, a ma már szinte történelminek ható idők érdekes lenyomatát is tükrözik. Kötetünk a Népszabadságban 1991 és 2016 között megjelent beszélgetésekből közöl bő válogatást.

Typo katalogus 01.indd 16

2018. II. félév

2018.04.05. 20:13:37


17

ÚJDONSÁG OK

Szigetvári Tamás

Európai integráció és/vagy keleti nyitás Török külpolitikai és külgazdasági dilemmák a 21. század elején Törökország legfontosabb orientációs dilemmája, hogy folytassa-e a nyugati típusú modernizációt, vagy keressen magának alternatív fejlődési útvonalat. A Török Köztársaság „szétszakított ország”: kultúrája alapján muszlim maradt, ellenben jog- és intézményrendszere, gazdasági és politikai törekvései az európai civilizáció felé irányították. A jelenlegi török külpolitika a Kelet és Nyugat közötti hídszerep helyett az országnak inkább a regionális hatalmi tényező szerepét szánja.

2018. I. félév 3600 Ft

Zsinka László

Európa felemelkedése A nyugati hegemónia kezdetei A könyv az európai történelmi fejlődés „eredeti vonásait” eurázsiai távlatokban ábrázolja. Az elmúlt évtizedekben nem csitult az „eurocentrikusok” és a „posztmodernek”/„posztkolonialisták” vitája. A kötet szemléletmódja az „eurocentrikus” felfogások azon vonulatába illeszkedik, amely a kereszténység és a középkori „szabadságok” fundamentális jelentőségét helyezi az európai történelmi fejlődés megértésének középpontjába. Előkészületben: Nyirkos Tamás: Politikai teológiák – a demokráciától az ökológiáig

Typo katalogus 01.indd 17

2018. I. félév 3600 Ft

2018.04.05. 20:13:37


18

TOVÁB B I KÖNY VEI N K

Jannah Loontjens Talán bizony mégsem 2800 Ft

Irène Frain Marie Curie szerelmei 3500 Ft

Anne Lise Marstrand-Jørgensen Hildegard I-II. 3500 Ft/kötet

Ignacy Karpowicz Szálkák 3900 Ft

Afonso Cruz Virágok 2900 Ft

Afonso Cruz Kokoschka babája 3200 Ft

Daniela Hodrová Két szín alatt 2900 Ft

Jaroslav Rudiš Nemzeti sugárút 2200 Ft

Makisz Citasz Isten a tanúm 2800 Ft

Francesco Fioretti Sötét erdő 2800 Ft

Szofija Andruhovics Felix Austria 3200 Ft

Martin Walser Kényszervirágzás 3900 Ft

Typo katalogus 01.indd 18

2018.04.05. 20:13:38


19

TOVÁB B I KÖNY VEI N K

Paul McVeigh A jó fiú 2900 Ft

Selja Ahava Az égből leeső dolgok 2500 Ft

Ljudmila Petrusevszkaja Rémtörténetek 2800 Ft

Lukasz Orbitowski Egy másik lélek 3500 Ft

Cecilie Enger Anyám ajándékai 2800 Ft

Giedra Radvilavičiute Ma éjjel a falnál alszom 2500 Ft

Richard Harvell A kasztrált 3900 Ft

Denis Guedj A papagájtétel 3900 Ft

Milen Ruszkov Nyakig a természetben 3500 Ft

Andrus Kivirähk Az ember, aki beszélte a kígyók nyelvét 3500 Ft

Szczepan Twardoch Morfium 3900 Ft

Erik Wahlström Isten 3200 Ft

Typo katalogus 01.indd 19

2018.04.05. 20:13:38


20

TOVÁB B I KÖNY VEI N K

Roland Barthes Roland Barthes Roland Barthes-ról 2900 Ft

Rüdiger Safranski Idő 2900 Ft

Martin Buber Istenfogyatkozás 2600 Ft

Lev Sesztov A prófétálás adománya 2900 Ft

Eckhart mester Válogatott prédikációk 4500 Ft

Pavel Florenszkij A kultusz filozófiája 2500 Ft

Martos Gábor Műkereskedelem. Egy cápa ára 3400 Ft

Daniel Arasse Művész a műben 3600 Ft

Veress Ferenc Michelangelo és a vatikáni Pietà 3500 Ft

Daniel Arasse Leonardo 6900 Ft

Orosz István Szent Rinocérosz gyermekei 3900 Ft

Mary Warner Marien A fotográfia nagykönyve 9900 Ft

Typo katalogus 01.indd 20

2018.04.05. 20:13:39


21

TOVÁB B I KÖNY VEI N K

Charles Darwin A fajok eredete 5600 Ft

Jared Diamond A világ tegnapig 5200 Ft

Ari Turunen Hát nem tudjátok, ki vagyok? 2900 Ft

Fehér Krisztina Babák a hangok világában 2900 Ft

Bereczkei Tamás A megtévesztés pszichológiája 2900 Ft

Szvetelszky Zsuzsanna Rejtett szervezetek 2900 Ft

Joacim Lund Szőröstül-bőröstül 3500 Ft

Filip Springer Miedzianka. Egy eltűnt város krónikája 2900 Ft

Mikal Hem Kezdő diktátorok kézikönyve 2490 Ft

Éric Hazan Párizs felfedezése. Kultúrtörténeti útikalauz 4800 Ft

Langó Péter Turulok és Árpádok 3900 Ft

Sándor Klára A székely írás reneszánsza 3500 Ft

Typo katalogus 01.indd 21

2018.04.05. 20:13:40


22

TOVÁB B I KÖNY VEI N K

Raymond Smullyan Alice Rejtvényországban 2500 Ft

Raymond Smullyan A hölgy vagy a tigris? 2500 Ft

Raymond Smullyan Seherezádé rejtélye 2500 Ft

Róka Sándor Párkereső 2500 Ft

Károlyi Zsuzsa Törd a fejed! 2200 Ft

Károlyi Zsuzsa Csak logIQsan! 2200 Ft

Lente Gábor Vízilónaptej és más történetek kémiából 2900 Ft

Diederik Jekel Szabotázs a hátizsákban és más mesék fizikából 2900 Ft

Edward Frenkel Csók és matek 4200 Ft

Horváth Dezső A Higgs-bozon 3500 Ft

Patkós András Az elbűvölt fizikus 3500 Ft

Ron Aharoni Ördögi körök 3200 Ft

Typo katalogus 01.indd 22

2018.04.05. 20:13:40


23

TOVÁB B I KÖNY VEI N K

Gnädig–Honyek–Vigh 333+ furfangos feladat fizikából 6900 Ft

Holics László A fizika OKTV feladatai és megoldásai 2004–2016 5500 Ft

Próbáljuk meg! Feladatok és megoldások a PISA-teszthez 2900 Ft

Pokol György (szerk.) Analitikai kémia 5500 Ft

Faigl Ferenc (szerk.) Gyógyszerek 3900 Ft

Kemény et al. Kísérletek tervezése és értékelése 4500 Ft

Diósi Lajos Bevezetés a kvantuminformáció-elméletbe 2800 Ft

Horváth–Trócsányi Bevezetés az elemi részek fizikájába 3900 Ft

Kornai András Szemantika ~4500 Ft

Hraskó Péter Relativitáselmélet 5200 Ft

Leonard Susskind Az elméleti minimum I. Klasszikus mechanika 3900 Ft

Susskind–Friedmann Az elméleti minimum II. Kvantummechanika 4500 Ft

Typo katalogus 01.indd 23

2018.04.05. 20:13:41


24

TOVÁB B I KÖNY VEI N K

João Carlos Espada A politikai szabadság angloamerikai hagyománya 3600 Ft

Salát–Szilágyi (szerk.) Traumák és tanulságok 3900 Ft

Salát Gergely Büntetőjog a Han-kori Kínában 4200 Ft

Györffy Dóra Bizalom és pénzügyek 3900 Ft

Jany János Az iszlamizmus. Eszmetörténet és geopolitika 2900 Ft

Jany János Jogi kultúrák Ázsiában 6900 Ft

Gáthy Vera India 4500 Ft

MARKETING: Fókuszban a termék 3800 Ft

Bábosik Mária (szerk.) Vezetés a közjó szolgálatában 7200 Ft

Borsos Béla Termő televény 3500 Ft

Kun Ádám Evolúcióbiológia 7500 Ft

Somlyódy László Felszíni vizek minősége 6200 Ft

Typo katalogus 01.indd 24

2018.04.05. 20:13:42


Ezen a papĂ­ron legalĂĄbb egy hamis mondat van. R AY M O N D S M U L LYA N

2 0 1 8

Profile for Typotex Ltd. Electronic Publishing House

Typotex katalogus 2018  

Typotex katalogus 2018  

Profile for typotex
Advertisement