__MAIN_TEXT__

Page 1


BOLTJAINK

NÁLUNK 25% KEDVEZMÉNNYEL VÁSÁROLHATSZ

Webshop www.typotex.hu Olvasók Boltja www.olvasokboltja.hu Cím: Budapest, XIII. kerület, Pannónia utca 35–37. Tel.: (361) 266-0018 Nyitvatartás: H–P: 10:00–18:00 Index Könyvesbolt Cím: Budapest, II. kerület, Retek u. 33–35. fsz. 2. Tel.: (361) 315-0256 Nyitvatartás: H–P: 9:00–16:00 ELTE Egyetemi Könyvespult Cím: Budapest, XI. kerület, Pázmány Péter sétány 1/A. Tel.: (0630) 529-5994 Nyitvatartás: H–Cs: 10:00–16:00 P: 10:00–15:00 E-könyv áruház www.interkonyv.hu • • • • • • • •

epub/mobi/pdf formátum alacsony oldalár fejezetenkénti vásárlás nyomtatási lehetőség ingyenes részletek rugalmas fizetési lehetőségek ajándékkuponok social DRM


1

ÚJDONSÁGOK

Jannah Loontjens Talán bizony mégsem Szerepek, melyeket minden nő próbál összehangolni: „anya”, „feleség” és „dolgozó nő”. Nincs ezzel másképp az Amszterdamban élő Mascha sem, aki próbál helytállni az élet minden területén, de komoly kétségei vannak. Vajon sikerülhet-e neki egyáltalán jó anyának és szerető feleségnek lenni, miközben még ígéretes karrierjét is építené? De tényleg megéri erőlködni?! Hiszen talán a férje sem hűséges hozzá… Vagy mégis? Ezekkel a kételyekkel nehezebb ellenállni a kísértésnek, amikor a Facebookon megismerkedik a nála 10 évvel fiatalabb Rafiqkal.

2800 Ft

Richard Harvell A kasztrált Mózes Froben a 18. század ünnepelt sztárja. Történetét a fiához írt leveléből ismerjük meg. Mesél anyjáról, a kirekesztve élő süketnéma nőről. Mesél az apjáról, aki papként retteg az igazság napvilágra kerülésétől, ezért fiát egy hegyi patakba veti. Mesél a két szerzetesről, akik megmentik, s az apátságba viszik, ahol a kórus remek énekese válik belőle. És mesél a titokról, hogy kivételes énekhangjának megőrzése érdekében kasztrálták. Mindenekelőtt azonban a múlt titkairól mesél: Hogyan lehetett fia Mózes Frobennek, a világhírű kasztrált énekesnek?

3900 Ft


ÚJDONSÁGOK

2

Jaroslav Rumpli Gabonakörök Gyilkosság történik egy bevásárlóközpontban. Az országos hírű sebész nem mindennapi brutalitással végez páciensével. Egy külvárosi ház udvarába becsapódik egy ejtőernyős. Baleset történt, vagy önszántából vetett véget az életének? Tragikus véget ér egy rutinműtétnek induló veseátültetés. Isteni beavatkozás történt, vagy csupán egy szerencsétlen véletlen? Egy death metal banda énekesének arcát letépi egy medve. A regény narrátora rezignált távolságtartással figyeli a körülötte zajló bizarr eseményeket és legszívesebben elbújna valahová, hogy egész nap csak zsonglőrködhessen.

3200 Ft

Ondrej Štefánik Ujjatlan város A városban értelmetlen gyilkosságsorozat veszi kezdetét, amelynek Edo váratlanul az első számú gyanúsítottjává válik, így finoman szólva is sürgetőnek érzi a történtek felgöngyölítését. Mindezek hatására a gondtalan semmittevést felváltja a depresszió, zűrzavar és a váratlan megpróbáltatások kínzó nyomása. Téveszmék, összeesküvés-elméletek és paranoia kezdik irányítani mindennapjait. A regény telis-tele van feszültséggel, humorral, éleslátással, reménnyel, valamint a jelenkori harmincas korosztály frusztrációival.

3200 Ft


3

ÚJDONSÁGOK

Denis Guedj A papagájtétel A Montmartre-on élő, nyugdíjas, kerekes székes könyvkereskedő rejtélyes levelet kap Amazóniából, amelyet barátja írt neki nem sokkal a halála előtt, és amelyben rátestálta csodálatos matematikai könyvgyűjteményét. Hogy megértse halálának különös körülményeit, kénytelen belevetni magát a matematikába.Vajon a maffia gyilkoltatta meg? Talán mert felderített egy rettenetes titkot és megoldott olyan híres feltevéseket, mint a Goldbach- vagy a Fermat-sejtés? Talán éppen hátrahagyott könyvtára rejti a talányokra adott válaszokat… ~3900 Ft

Milen Ruszkov Nyakig a természetben Hamisítatlan 16. századi pikareszk regény azzal az apró csúsztatással, hogy a 21. században íródott Bulgáriában. A történetet a portugál Guimarães meséli el, aki vagy zseni, vagy egyszerűen csak flúgos; főhőse a spanyol botanikus Monardes doktor, akiről az utolsó oldalig sem derül ki, hogy a humanista racionalitás géniusza, vagy egy velejéig romlott sarlatán. Hőseink sokat utaznak, számos kalandba keverednek, találkoznak Lope de Vegával, Ben Jonsonnal és magával a műfajt megteremtő Cervantesszel is. ~3200 Ft


ÚJDONSÁGOK

4

Dora Kaprálová Egy férfi Válasz E. P.-nek A kötet szövegeit Dora Kaprálová eredetileg Esterházy Péter Egy nő című prózájára adott válaszaiként írta meg. 2013 januárjától februárjáig D. K. minden nap írt E. P.-nek egy irodalmi vignette-et. Ez a kis könyv a férfiakról, avagy talán ezzel együtt egyetlen, több alakban létező és megfoghatatlan férfiról, mivelhogy a szerelemről szól. A szerzőt természetesen nagyon bántja, hogy gyakran fordulnak elő benne otrombaságok. Nem is érti, hogy kerültek oda, de tudja, hogy ezek nélkül veszítene belső hitelességéből, és ezzel együtt elveszne a szöveg megírásának kényszere is.

~3500 Ft

Francesco Fioretti Sötét erdő Francesco Fioretti Dante-kutató, a populáris irodalomban Caravaggióról tett kalandozásai után úgy döntött, a nyugati kultúra egyik legnagyobb műve, az Isteni színjáték megérdemelne egy kortárs interpretációt. Ebben a vakmerő vállalkozásban tűnik ki igazán Dante művének egészen rendkívüli újszerűsége. Kifinomult stílus és energia hatja át Fioretti munkáját, melyben Dante, pokoljárása során, az abszolút gonoszság, a rossz és a bűn eredetét kutatja – kíméletlenség és együttérzés viaskodik a tűztől felperzselt tájon. ~3500 Ft


5

ÚJDONSÁGOK

Ljudmila Petrusevszkaja Rémmesék Rémálmok és sorsfordulók, titokzatos köddé válások, jelenések, rejtélyes betegségek és természetfeletti események járják át Ludmilja Petrusevszkaja könyvét, Poe, Gogol, Ulickaja nyomdokain. A furcsa történetekben csodás és hátborzongató egyedi ötvözetét mindvégig tovább formálja a szerzőnő jellegzetesen kaján akasztófahumora. Nem csak Oroszországban páratlanok ezek az elbűvölő mesék manapság.

~ 2800 Ft

Makisz Citasz Isten a tanúm Egy selejtes antihős egyszerre káprázatos humorú és mélységesen fájdalmas története. Az ötvenes éveire munka nélkül maradt Hriszovalantisz már megrendült egészséggel meséli el megmérettetéseit. Komikum és tragikum, kegyes hazugság és csúf igazság közt egyensúlyozva Makisz Citasz hőse egyetemes érvényű, olyan emberek szimbólumaként, akik jóságuk miatt minden oldalról ellenséggel és cinizmussal szembesülnek. Gyermeki ártatlanságával éppen azon társadalmi szörnyszülöttet tükrözi vissza, amely kizárja őt köreiből. Humorral, fantáziával és különleges nyelvi leleményességgel hoz létre egy páratlan világot, mely mozaikszerűen áll össze.

~3200 Ft


ÚJDONSÁGOK

6

Birgül Oğüz HAH! A török írónő műve a gyász feldolgozhatatlan mélységeibe kalauzolja olvasóit. A hét és fél, egymással hol lazábban, hol szorosabban összefüggő novellában a gyász és a veszteség irodalmi szöveggé alakulását figyelhetjük meg. A Hah! egy fájdalmas, a lélek mélyéből felszakadó, szűnni nem akaró, de végül melankóliává szelídülő hatalmas sóhaj, mely miközben megpróbálja a veszteség felett érzett kínt szavakba önteni, eleddig járatlan irodalmi területeket tár fel. ~1900 Ft

Jón Kalman Stefánsson A halaknak nincs lábuk A középkorú Ari néhány év dániai távollét után családi ügy miatt tér vissza abba a jobb napokat látott, apró izlandi városba, ahol felnőtt, és felidézi kamaszkorát. Keflavík, 1980: a sör be van tiltva, a rádióból dübörög a Pink Floyd, a legfőbb munkaadó az amerikai hadsereg, a halgyár igazgatója botrányos halált hal… De mi köze van mindehhez Tito szívének? Jón Kalman Stefánsson mondatai rabul ejtenek, elemi erejűek, mint egy folyó sodrása, vagy a hömpölygő felhők a Keflavík fölé boruló, végtelen égbolton. Izland legnagyszerűbb írójának költői, elementáris modern családi sagája az egész huszadik századon átível.

~3500 Ft


7

ÚJDONSÁGOK

Thor Gotaas A futás világraszóló története Miért futott az ókor és a középkor embere? Miért futunk mi is manapság? Ugyanazon erő hajtja a nagyvárosi kocogót mint az ultramaratont futó tarahumara indiánt? Thor Gotaas nem szalad el a kérdések elől, alapos vizsgálat alá veti a futás történetét, hogy válaszokat nyerjen. Az ókortól a modern korig számos izgalmas történettel és háttér-információval szolgál. Megtudhatjuk például azt is, hogy a norvég vikingek lovakkal versenyeztek, így tartva sakkban az öregedést; Hitler Németországában pedig Jesse Owens, egy színes bőrű futó győzött az 1936-os nyári olimpián.

4900 Ft

Ziemowit Szczerek Jön Mordor, és felfal minket A Jön Mordor, és felfal minket hősei lengyel hátizsákos turisták, akik „hardkort” és kalandot keresve utaznak Keletre. Csavargásaik fő úti célja Ukrajna. Vonattal, zörgő busszal járják be a vidéket, sztorikat gyűjtenek, amelyeket aztán – kellően felturbózva – eladnak hasonló tartalmakra éhes honfitársaiknak. A lengyel szerző úgy tekinti Ukrajnát, mint a tudatalatti terepét a lengyelek – tudatosan nyugati – mentalitásában. Mindezek mellett a könyv a lengyelekre jellemző és a mai Közép-Kelet-Európában kivételesnek mondható mobilitás és kíváncsiság apológiájaként is olvasható.

~3500 Ft


ÚJDONSÁGOK

8

Gyenge Zoltán Kép és mítosz II. Gyenge Zoltán tematikailag folytatja előző könyvét, számos tekintetben azonban el is tér tőle: a kötet a félistenek, héroszok és az emberek világába enged betekintést. Az elemzések az első részben megszokott módon zajlanak: a történeti leírásokat mitológiaelméleti kutatásokkal veti össze. Erre épül a filozófiai és eszmetörténeti elemzés, valamint a szóbeliség képi reprezentációjának kérdése. Az esszészerű forma, teret hagyva a szabad asszociációnak, a filozófiai horizont kiszélesítésének, valamint az ikonológiai és ikonográfiai elvek alkotószellemű használata teszik élvezetessé a szöveget.

~3600 Ft

Daniel Arasse Leonardo Daniel Arasse híres könyve a reneszánsz titokzatos, sokrétű és gőgös zsenijéről. Leonardo egyszerre volt festő, szobrász, városépítész, mérnök és feltaláló. Pályafutása annyira sokrétű, hogy gyakran visszariasztja a kutatókat attól, hogy a maga teljességében szemléljék életművét. Arasse azonban épp erre vállalkozik kétrészes művében. Az első rész „a művész, mint filozófus” portréját rajzolja meg, egyaránt bemutatva világnézetét és forradalmian önálló pozícióját a kor kultúrájában. A második rész a rajzokkal és festményekkel foglalkozik, az ikonikus Utolsó vacsorától kezdve a híresen  finoman megrajzolt portrékig.

~6900 Ft


9

ÚJDONSÁGOK

Kurt Flasch Miért nem vagyok keresztény? Kurt Flasch nem csupán egyike a középkorral foglalkozó német filozófiatörténészeknek, hanem eminens értelemben megtestesíti a „német középkorkutató” prototípusát. E tény mintha szöges ellentétben állna a mű címe által sugallt tartalommal: Miért nem vagyok keresztény? A magyar szellemi közegben példaértékűnek számíthat a Flasch munkájában létrejött konstelláció, mely az európai keresztény hagyomány legfinomabb rezdüléseire való érzékenységgel, kritikai attitűdből és a személyessé tett filozófiai reflexiók útján valósult meg.

3200 Ft

Edward Frenkel Csók és matek A könyv címét az az óhaj ihlette, hogy betemesse a szakadékot, mely az emberek matematikához, illetve szerelemhez fűződő viszonya között tátong. A tehetséges Frenkel nem jutott be a 80-as évek antiszemita Szovjetuniójában az egyetemre, így szinte elsőként emigrált, és azonnal katedrát kapott a Hardvardon. Később Kaliforniában, a Berkeley Egyetemen az ún. Langland program munkatársa lett. A Csók és matek 2015-ben megkapta az Amerikai Matematikai Társulat Euler Book díját.  4200 Ft


ÚJDONSÁGOK

10

Stephen Greenblatt Egy reneszánsz könyvvadász Kézirat sosem ég el – ezt mondja Woland a Mester és Margaritában. A szerző nemcsak a Mester kéziratára gondol itt, hanem egy híresneves esetre is, Lucretiuséra, akinek A dolgok természetéről írt, titkolni és felejteni való pogány verses értekezése több mint ezer évre tűnt el. A kézirat felfedezésének és hatásának történetét napjaink egyik legnagyobb hírű tudósa, Stephen Greenblatt ismerteti új könyvében.

3500 Ft

John Coates A félszerzet órája Ebben a meghökkentő könyvben John Coates idegtudós és egykori Wall Street-i kereskedő szemléletesen ábrázolja, mi történik a szervezetünkben, amikor kockáztatunk a pénzügyi piacon. Más emberré válunk, és ezt a változást nevezi Coates a félszerzet órájának. Elmeséli egy kereskedői csoport történetét a bikapiactól az ös�szeomlásig. Ahogy az izgalom fokozódik, betekintünk a kereskedők testébe, hogy élesben figyeljük a kockázatvállalás biológiáját.

4500 Ft


11

ELŐKÉSZÜLETBEN

Afonso Cruz Jézus Krisztus sört ivott Ignaczy Karpowicz Szálkák Anne Lise Marstrand-Jørgensen Hildegard II. Martin Walser A félelem virágzása Roland Barthes Roland Barthes-ról Martin Buber Istenfogyatkozás John Ruskin A szépség ösvényein Rüdiger Safranski Idő Bereckei Tamás Machiavellizmus – A megtévesztés pszichológiája Sándor Klára A székely írás reneszánsza Orosz István Képek mögött állni – Válogatott írások Tillmann J. A. Tértágítás – A tér kultúrtörténete Róka Sándor Számkeresztrejtvények Ron Aharoni Ördögi logikai körök Károlyi Zsuzsa GyereklogIQa – Logikai rejtvények gyerekeknek


Világirodalom

12

Andrus Kivirähk Az ember, aki beszélte a kígyók nyelvét 3500 Ft

Katri Lipson A fagylaltos 2800 Ft

Cecilie Enger Anyám ajándékai 2800 Ft

Jens Johler A világ hangolása Bach ifjúsága 3200 Ft

Anne Lise MarstrandJørgensen Hildegard I. 4800 Ft

Giedra Radvilavičiūtė Ma éjjel a falnál alszom 2500 Ft

Szczepan Twardoch Morfium 3900 Ft

Erik Wahlström Isten 3200 Ft

Afonso Cruz Kokoschka babája 2790 Ft

Leena Krohn Hotel Sapiens 2800 Ft

Polona Glavan Éjszaka Európában 2500 Ft

Ioana Pârvulescu Az élet pénteken kezdődik 3200 Ft


13

Világirodalom

Imma Monsó Sosem lehet tudni 2790 Ft

Ermanno Cavazzoni A holdkórosok eposza 2790 Ft

Emil Hakl Szülőkről és gyermekekről 2490 Ft

Eva Baronsky Mozart felébred 3800 Ft

Ignacy Karpowicz Égiek és földiek 3900 Ft

Ignacy Karpowicz Csoda 2500 Ft

Danyiil Harmsz Esetek 2500 Ft

Jacek Dukaj Más dalok 3900 Ft

Jacek Dukaj Extensa 2500 Ft

Jacek Dukaj Zuzanna és a világmindenség 2500 Ft

Tristan Garcia Browser zsinórjai 2800 Ft

Sylwia Chutnik Női zsebatlasz 2500 Ft


Minek filozofálni?

14

Peter Sloterdijk Harag és idő 3500 Ft

Alain Badiou Szent Pál 2500 Ft

Slavoj Žižek A törékeny abszolútum 3200 Ft

J. M. Fischer Szabadság, felelősség és az élet vége 4500 Ft

Johan Huizinga Hogyan határozza meg a történelem a jelent? 2800 Ft

Michael-Thomas Liske Leibniz 4800 Ft

Jan Bor – Errit Petersma Képes filozófiatörténet 6500 Ft

A hét főbűn 1800 Ft/db

Étienne Balibar Marx filozófiája 2500 Ft

Pavel Florenszkij Az ikonosztáz 2900 Ft

Pavel Florenszkij A kultusz filozófiája 2500 Ft

Leonyid Batkin Az itáliai reneszánsz 4800 Ft


15

Képfilozófiák

Katona Júlia Griffek kincse Színezni művészet! 2600 Ft

Daniel Arasse Festménytalányok 3200 Ft

Daniel Arasse Művész a műben 3600 Ft

Armand Puig I Tarrech Gaudí és a Sagrada Família 3900 Ft

Daniel Arasse Festménytörténetek 2900 Ft

Daniel Arasse Raffaello látomásai 2800 Ft

Martos Gábor Egy cápa ára 3400 Ft

Martos Gábor A tőzsdeügynök képei 2800 Ft

Mary W. Marien A fotográfia nagykönyve 9900 Ft

Orosz István A követ és a fáraó 3900 Ft

Orosz István Válogatott sejtések 3900 Ft

Nicolaas Matsier 3D a festészetben 4200 Ft


Társadalmak és fátumaik

16

Éric Hazan Párizs felfedezése Kultúrtörténeti útikalauz 4800 Ft

Jared Diamond Háborúk, járványok, technikák 5400 Ft

Jared Diamond A harmadik csimpánz 4800 Ft

Mikal Hem Kezdő diktátorok kézikönyve 2490 Ft

Jared Diamond Összeomlás 4800 Ft

Jared Diamond A világ tegnapig 5200 Ft

Joseph Vogl A kapitalizmus kísértete 3500 Ft

Nigel Barley Az antropológia nem extrém sport 2900 Ft

Nigel Barley Egy zöldfülű antropológus kalandjai / 2800 Ft

Mark Nelissen Darwin a szupermarketben 2600 Ft

Linor Goralik Barbie – Az igazi szőkenő 3500 Ft

Mirja Tervo Tűsarok és kamatláb 2800 Ft


17

K, mint kommunikáció

Pléh Csaba A tanulás és gondolkodás keretei 4800 Ft

Geoffrey Miller A párválasztó agy 3300 Ft

Douwe Draaisma Miért futnak egyre gyorsabban az évek? 2900 Ft

Bereczkei Tamás Az erény természete 3400 Ft

Steven Pinker A nyelvi ösztön 4500 Ft

Michel Jouvet Alvás és álom 2200 Ft

Alison Gopnik A babák filozófiája 3600 Ft

Alison Gopnik Bölcsek a bölcsőben 3600 Ft

Csányi Vilmos Mindörökké evolúció 2200 Ft

Stroh Wilfried Meghalt a latin, éljen a latin! 2900 Ft

Sándor Klára A székely írás nyomában 3500 Ft

Sándor Klára Nyelvrokonság és hunhagyomány 4900 Ft


Híres emberek

18

Jan Caeyers Beethoven 4990 Ft

Yehudi Menuhin Befejezetlen utazás 4500 Ft

Jürgen Neffe Albert Einstein igaz története 4900 Ft

Bengt Jangfeldt A nyelv az Isten 2900 Ft

Ralph W. Moss Szent-Györgyi Albert 3900 Ft

Marijke Huisman Mata Hari 2800 Ft

Amit a repülésről tudni kell

Almár Iván Ha jövő, akkor világűr 3500 Ft

Háy György Légibalesetek pilótaszemmel II. 3800 Ft

Háy György Légibalesetek pilótaszemmel III. 4200 Ft

Háy György Amit a repülésről tudni kell 4900 Ft

Háy György Formabontó repülőgépek 4200 Ft

Háy György A repülés megszállottai 3500 Ft


19

Logika-land

Ron Aharoni Matematika szülőknek 2800 Ft

Bóc István A kriminális hetedik bé 1550 Ft

Hervé This Az atomoktól a sajttortáig 1950 Ft

Raymond Smullyan Mi a címe ennek a könyvnek? 1950 Ft

Raymond Smullyan A hölgy, vagy a tigris 1950 Ft

Raymond Smullyan Sherlock Holmes sakkrejtélyei 1950 Ft

Raymond Smullyan A csúfolórigó nyomában 2500 Ft

Raymond Smullyan A tao hallgat 1950 Ft

Károlyi Zsuzsa Csak logIQsan 1950 Ft

Róka Sándor 137 számrejtvény 1800 Ft

Róka Sándor Hány éves a kapitány? 1800 Ft

Róka Sándor Logika-land 2500 Ft


20

Tudomány kívülállóknak

Bőgel György A BIG DATA ökoszisztémája 3500 Ft

Diederik Jekel Szabotázs a hátizsákban és más mesék fizikából 2900 Ft

Esko Valtaoja Mindentudó kézikönyv 2900 Ft

Torkel Franzén Gödel nemteljességi tételei 4200 Ft

Leonard Susskind Az elméleti minimum I. Klasszikus mechanika 3490 Ft

Leonard Susskind Az elméleti minimum II. Kvantummechanika 4500 Ft

Patkós András Az elbűvölt fizikus 3500 Ft

Schiller Róbert Hidrogén, az elemek királya 3800 Ft

Horváth Dezső A Higgs-bozon 2900 Ft

Charles Darwin A fajok eredete 5600 Ft

Daniel Dennett Darwin veszélyes ideája 4900 Ft

Miklósi Ádám A kutya viselkedése 4500 Ft


INTERKÖNYV

E-KÖNYVEK EGY HELYEN, TÖBB FORMÁTUMBAN

Ha nem találta a keresett könyvet katalógusunkban, látogasson el honlapunkra, a www.typotex.hu oldalra, ahol a teljes kínálatból válogathat, belértve az e-könyveket is! Az e-könyvek külön megtalálhatók az Interkönyvön, a Typotex Kiadó saját fejlesztésű e-könyves oldalán is, a www.interkonyv.hu címen. • Itt több mint 600 könyvünk elektronikus formában is kapható! • További 150, ingyenes felsőoktatási jegyzet és könyv is letölthető! • A képleteket és táblázatokat tartalmazó szakkönyvek elsősorban pdf formátumban érhetők el, a szöveges könyvek letölthetők e-könyvolvasókra is. • A pdf formátumú e-könyvek alacsony oldaláron, akár fejezetenként is megvásárolhatók. • A betekintéshez ingyenes részleteket teszünk közzé, a keresés pedig minden könyv teljes szövegére kiterjed. • Csak ún. social DRM-et, vagyis a vásárlásra vonatkozó vízjelet alkalmazunk. • Rugalmas fizetési lehetőségeket, valamint ajándékkuponokat is ajánlunk. • Szerzők, társkiadók számára külön útmutatót is készítettünk.


WWW.TYPOTEX.HU

Profile for Typotex Ltd. Electronic Publishing House

Typotex tavaszi katalógus 2016  

Typotex tavaszi katalógus 2016  

Profile for typotex
Advertisement