Page 1

„A fák olyanok, akár a betűk, ahogy a görögök mondták. A fa-betűk közül a legszebb a pálmafa. Az írás révén – bőségesen és elkülönülten, akár a pálmaágak sugara – a legnagyobb hatást birtokolja: a következményt.” Roland Barthes

TYPO TEX 2017


BOLTJAINK

NÁLUNK 25% KEDVEZMÉNNYEL VÁSÁROLHATSZ WWW.TYPOTEX.HU A teljes magyar könyvpiac kínálatával, a Typotex Kiadó könyveivel és állandó 15–25% kedvezmén�nyel várunk Újlipótváros szívében, hangulatos boltunkban. Kínálatunk az olvasokboltja.hu weboldalon is megtekinthető és megrendelhető. Olvasók Boltja Budapest XIII. kerület, Pannónia utca 35–37. olvasokboltja.hu info@olvasokboltja.hu Tel.: (36-1) 266-0018 Nyitvatartás H–P: 10.00–18.00 Index Könyvesbolt Budapest II. kerület, Retek u. 33–35. fsz. 2. Tel.: (36-1) 315-0256 Nyitvatartás Hétfő–Péntek 9.00–16.00 ELTE Egyetemi Könyvespult Budapest XI. kerület, Pázmány Péter sétány 1/A. Tel.: (06-30) 529-5994 Nyitvatartás Hétfő–Csütörtök 10.00–16.00 Péntek 10.00–15.00

INTERKÖNYV

E-KÖNYVEK EGY HELYEN, TÖBB FORMÁTUMBAN WWW.INTERKONYV.HU

Ha nem találta a keresett könyvet katalógusunkban, kérjük, látogasson el honlapunkra, a typotex.hu oldalra, ahol a teljes kínálatból válogathat, beleértve az e-könyveket is. Az e-könyvek megtalálhatók a Typotex Kiadó e-könyves oldalán, az interkonyv.hu címen. • Itt több mint 600 könyvünk elektronikus formában is kapható. • További 150, ingyenes felsőoktatási jegyzet és könyv is letölthető. • A képleteket és táblázatokat tartalmazó szakkönyvek elsősorban pdf-formátumban érhetők el. A szöveges könyvek e-könyvolvasóra is letölthetők. • A pdf-formátumú e-könyvek alacsony oldaláron, akár fejezetenként is megvásárolhatók. • A könyvekből ingyenes részleteket teszünk közzé, a keresés pedig a kötetek teljes szövegére kiterjed. • Csak úgyneveztt Social DRM-et, vagyis a vásárlásra vonatkozó vízjelet alkalmazunk. • Rugalmas fizetési lehetőségeket, valamint ajándékkuponokat is ajánlunk. • Szerzők, társkiadók számára külön útmutatót is készítettünk.


1

2017 / II. FÉLÉV

Carel van Schaik – Kai Michel Biblia: az emberi természet krónikája A Biblia minden idők legsikeresebb könyve. Akár tisztelve, akár megvetve Isten szavait, még senki sem próbálkozott meg a Szentírást akként olvasni, ami valójában: az emberiség fejlődéstörténeteként, melyben az ősök bátran néznek szembe a földi élettel együtt járó kíméletlen megpróbáltatásokkal és kihívásokkal. A két szerző a kognitív tudomány, az evolúcióbiológia, a régészet és a vallástudomány legfrissebb kutatási eredményeivel felvértezve vezeti végig az olvasót – a paradicsomtól egészen a Golgotáig. „Sosem képzeltem, hogy az édenkert és a Noé bárkája története vagy a hegyi beszéd egyedülálló antropológiai dokumentum is.”

~4600 Ft

Jared Diamond

Teszteld magad!

PISA – feladatok minden témakörből A PISA betűszó. Feloldása Programme for International Student Assessment, azaz „a nemzetközi tanulói teljesítménymérés programja”. Négyévente minden OECD-országban felmérik a 15 éves fiatalok matematikai, természettudományi és szövegértési szintjét. Reméljük, ez a könyv is hozzájárul majd ahhoz, hogy a 2018as tesztek jobban sikerüljenek!

~3200 Ft


2017 / I. FÉLÉV

2

Bereczkei Tamás Machiavellizmus

A megtévesztés pszichológiája A machiavellista olyan ember, aki másokat eszközként használ fel arra, hogy saját céljait elérje. Nem véletlenül gondolunk nagyon rosszat az ilyen emberekről, ugyanakkor mindannyian rendelkezünk a machiavellista gondolkodás valamilyen fokával. Az egyének, bármilyen közösségben élnek és bármilyen foglalkozást űznek, kisebbnagyobb hajlandóságot mutatnak a színlelésre és mások megtévesztésére.

2900 Ft

Sándor Klára A székely írás reneszánsza Mi köti össze a könyvimádó morva nemesifjút, a reneszánsz udvar megrendelésére krónikát író hivatalnokot, Isten szegénykéit meg a zseniális tudós és egyben kém talján grófot? Hogy jön a képbe a román származású, de magyarul és latinul író orgonaépítő és nyomdász szerzetes? Kevesen gondolnák: a székely írás iránti érdeklődés a közös bennük. És mindez csak egy kis része a székely írás művelődéstörténetét jellemző sokszínűségnek. 3500 Ft


3

2017 / I. FÉLÉV

Fromann Richárd JÁTÉKOSLÉT A gamifikáció világa

A videojátékok világa nem csupán a netgeneráció veszélyekkel teli hóbortja, hanem egy olyan gyökeresen új kultúrának és látásmódnak a forrása, amelynek motivációs erejét a játékon kívül is érdemes felhasználni. A gamifikáció fogalma ezt kiválóan tükrözi: a játékosítás nem más, mint a különböző játékmechanikai és játékdinamikai elemek és a rájuk épülő játékélmény átültetése a játékon kívüli környezetbe. 3500 Ft

Lente Gábor Vízilónaptej és más történetek kémiából Nem gondoltuk volna, hogy a vízilovak magas fényvédő faktort tartalmazó izzadsággal védekeznek a tűző nap ellen, és nem gondoltuk volna, hogy kiszámítható, mely napon verte szét a kérőket a hazatérő Odüsszeusz. A természettudós különleges szemléletét ismerjük meg ebből a szerteágazó témájú válogatásból.

2900 Ft


2017 / I. FÉLÉV

4

Szvetelszky Zsuzsanna Rejtett szervezetek

Az informális kommunikáció hatalma Minél több beosztott elégedetlen a vállalat hivatalos információival, vagyis minél kevésbé megfelelő a formális kommunikáció, annál kiterjedtebb és intenzívebb lesz a cégen belüli informális eszmecsere. Minél kevesebb energiát fektet abba a vezetés, hogy maga uralja ezt a területet, annál nagyobb hitele lesz a beosztottak pozitív, negatív vagy éppen ellentmondásos véleményének, s így a vállalaton belül – a formális mellett – létrejöhet a rejtett szervezet. 2900 Ft

Fehér Krisztina Babák a hangok világában A könyv egy izgalmas utazásra hív a nyelv világába, ráadásul nem akármilyen társaságban! A túra vezetői a téma legifjabb szakértői, a babák. Ők valami olyanra képesek, ami nemcsak a szülőket ejti ámulatba, de a kutatókat is: játszi könnyedséggel sajátítják el az anyanyelvüket. Vajon hogyan csinálhatják? A pszichológusok és a nyelvészek számos trükköt találtak ki arra, hogy akár a legkisebbeket is kifaggathassák a nyelvi titkaikról. 2900 Ft


n

5

2017 / II. FÉLÉV

Marcel Danesi A csók története Mi lehet romantikusabb annál, mint amikor két szerelmes szorosan összesimul, mélyen egymás szemébe néz, és – mintegy az idilli pillanat betetőzéseként – ajkuk szenvedélyes csókban forr össze? Vajon a csók az emberi természet része, az udvarlás elválaszthatatlan, ösztönös kísérőjelensége? Akárcsak a nyálképződés az emésztésnek? A csókról is szólhat egy könyv!

Ari Turunen Hát nem tudjátok, ki vagyok? ~2600 Ft

A pökhendiség története Gratulálok! Minden valószínűség szerint ez a legjobb könyv, melyet valaha a kezébe vett! Úgy ám: mi, emberek mindig is igen nagyra tartottuk magunkat. Mégis, mi más okozta volna az emberiség legnagyobb katasztrófáit a háborúktól kezdve egészen a gazdasági válságokig, mint a hatalomgyakorlók pökhendisége?

2900 Ft


2017 / II. FÉLÉV

6

Joacim Lund Szőröstül-bőröstül Azok számára, akik jót akarnak enni, és egyben a világot is szeretnék megmenteni! Gyerekek, egyetek teljes értékű étkeket! – ajánlja a könyvet a szerző. Rendben, elfogadjuk a tanácsokat, de hogyan is kell eljárjunk? Vajon van-e sejtésünk arról, hogy milyen környezetromboló hatással járhat egy-egy étel előállítása, milyen a filézett húsok mögötti világ, és mi az igazság a vegaétrend körül?

Erich Scheurmann A Papalagi

~3500 Ft

Így látja egy törzsfőnök az európaiakat A könyv egy polinéz bennszülött törzsfőnök szemével láttatja az európai ember (a Papalagi) gondolkodásmódját, viselkedési, ruházkodási és étkezési szokásait, mindennapi életét, viszonyát a pénzhez, a munkához és a természethez. A tucatnyi nyelvre lefordított mű egyes országokban kötelező olvasmány!

~1900 Ft


at

7

2017 / I–II. FÉLÉV

Anne L. Marstrand-Jørgensen Hildegard II. Milyen kitörési lehetőségei lehetnek egy nőnek a férfiak uralta társadalomban? Ez az emberiség egyik fele számára öröknek tűnő kihívás egészen más jellegű volt a 12. század rideg körülményei között, mint manapság. Az író, látnok, zeneszerző és orvos Hildegard von Bingen élettörténete évszázadok távlatából is biztatás és példaadás. A kötet a 2015-ben megjelent Hildegard I. önmagában is olvasható folytatása. 3500 Ft

Iréne Frain Marie Curie szerelmei Az ismert, hogy Marie Curie kétszeres Nobel-díjas volt, de hogy kis híján karaktergyilkosság áldozata lett, az sokunk számára meglepetés. Az ok magánéleti: Pierre Curie halála után néhány évvel tanítványa, Paul Langevin és Marie egymásba szeret. A romantikus és izgalmas történetet bemutató regényes életrajz igazi politikai és médiathriller, de egyben az idegengyűlöletnek és a hétköznapi gyűlölködésnek is szomorú krónikája.

~3500 Ft


2017 / I. FÉLÉV

8

Ignacy Karpowicz Szálkák A szerelembe esésről már rengeteg könyvet írtak, így a szerelem emúlásáról is. No de mi a helyzet a ragaszkodással, a hétköznapok által ostromolt szeretettel, a feladatok és fáradságok által betemetett együvé tartozással? A regény figurái nem felejtették el a szerelem ízét, és a finom halhússal együtt valahogy megpróbálják lenyelni a köhögtető szálkákat is.

3900 Ft

Afonso Cruz Virágok Két férfit sodor egymás mellé az élet: az idősebb egy műtét következtében elveszítette a személyes emlékeit, melyeket erősen meghatározott a diktatúra, a fiatalabb pedig a hétköznapokba belefásulva nem tudja, hogyan is tehetné emlékezetessé az életét. Az idősebb nem emlékszik a részletekre, a fiatalabb pedig elveszik közöttük. Hogyan segíthetnének egymáson, ha már magukon sem tudnak?

2900 Ft


9

2017 / I. FÉLÉV

Daniela Hodrová Két szín alatt Költői szöveg, melyben az önéletrajzi építőkockák észrevétlenül illeszkednek az imaginárius történelmi és kulturális makett egészébe – páratlan Prágatapasztalatot adva így az olvasónak. Daniela Hodrová ezzel a művével rögtön a nemzetközi siker kapujában találta magát. A kivételes stílusban felépített nagyvárosregény már számos nyelven megjelent.

~2800 Ft

Jaroslav Rudiš Nemzeti sugárút

Magányos bunyósok klubja Megint Prága. A bunyós Vandam a várossal, a közelmúlttal és a család démonaival vívott örök párbajáról mesél. Volt drogfüggő, és ült már börtönben. Lenyűgözi a hadtörténet, a törzshelyén bárkit szívesen móresre tanít. Büszke arra, hogy az 1989. novemberi tüntetésen a Národní třídán ő ütött először, „kirobbantva ezzel a forradalmat”.

2200 Ft


2017 / I. FÉLÉV

10

Makisz Citasz Isten a tanúm Egy selejtes antihős egyszerre káprázatos humorú és mélységesen fájdalmas története. Az ötvenes éveire munka nélkül maradt Hriszovalantisz kegyes hazugságok és csúf igazságok közt egyensúlyozva meséli el az életét, és az elkerülhetetlen bukás felé tartó út minden epizódjában gyermeki naivitással csodálkozik rá a baráti és vérségi kötelékek álcájában tomboló, emberi közösségnek nevezett szörnyre. 2800 Ft

Francesco Fioretti Sötét erdő A pokol regénye

Az Isteni Színjáték megérdemelt egy kortárs olasz interpretációt. Ebben a vakmerő vállalkozásban tűnik ki igazán Dante művének döbbenetes aktualitása. Kifinomult stílus és energia hatja át Fioretti munkáját, melyben Dante a pokoljárás során az abszolút gonoszság, a rossz és a bűn eredetét kutatja – kíméletlenség és együttérzés viaskodik a tűztől felperzselt tájon.

Vidák Zsolt grafikáival! 2800 Ft


11

2017 / II. FÉLÉV

Martin Walser Kényszervirágzás Senki nem ábrázolta még így az öregedést! Karl von Kahn, a jó karban lévő hetvenes férfi a befektetésbizniszben tevékenykedik, még mindig sikeresen. Mondhatjuk úgy is: sikerre van ítélve. Nem engedi meg magának az öregkor csendjét, a rezignációt, a visszatekintést. Előrenéz, mint aki az örök életre pályázik…

~3500 Ft

Szofija Andruhovics Felix Austria A századforduló Monarchiájában, annak is a legszélén él két nő. A történetüket elmesélő Sztefanija árva. Szülei bennégtek az otthonukban, őt viszont befogadta az orvos. Hálából annak lányát szolgálja már-már parancsoló hűséggel. Sorsuk szétválaszthatatlanul ös�szefonódik: sem élni, sem lélegezni, sem együtt maradni, sem elhagyni egymást nem tűnik lehetségesnek.

3200 Ft


2017 / II. FÉLÉV

12

Jón Kalman Stefánsson A halaknak nincs lábuk Keflavík talán a legsötétebb hely Izlandon. Lávamezők veszik körül, s egy olyan tenger szegélyezi, amelyben alig van hal. A helyi kultúrát az 50-es évektől a közelmúltig itt működő amerikai katonai bázis határozta meg. A főszereplő hosszú távollét után ide tér vissza, hogy megtalálja a családját és a régi szerelmét.

~4200 Ft

Paul McVeigh A jó fiú A tinédzser jó fiú Kukk Skywalkernek tekinti önmagát, akinek az a küldetése, hogy megvédje a mindenkori gyengéket a mindenkori gonosszal szemben. Azt tervezi, Írország elnöke lesz, hogy „elhozhassa az összes néger gyermekecskét Belfastba”. A 80-as évek kilátástalannak tűnő élethelyzetei kizárólag a megfelelő mennyiségű humorral voltak elviselhetők. És valóban, ez a sodró lendületű szöveg lélegzetvételnyi szünetet sem hagy az olvasónak. ~3200 Ft


13

2017 / II. FÉLÉV

Selja Ahava Az égből hulló dolgok Volt egyszer, hol nem volt egy kislány, akinek egy lezuhanó jégdarab megölte az anyját, egy nagynéni, aki megnyerte a lottót, egy halász, akibe ötször csapott bele a villám. A magával ragadó regény szereplői az őket ért abszurd események hatására kénytelenek elgondolkodni az idő múlásáról, a véletlenekről, a természet erejéről, miközben mindennapjaikat folyamatosan átszövi a mesék varázslatos, de kegyetlen világa.

Tomas Espedal A természet ellen A művészet ellen

~2800 Ft

Két kisregény

Miért fordul a szerző a művészet ellen? Mert a művészet nincs önmagában, és a munka, a szorgalom és a felelősség sem kerülhető meg – felelősség a mű, a család és a társadalom iránt. Ugyanúgy: miért fordul a természet ellen? A válasz hasonló, de vajon természetesnek mondható-e az élet a társadalmi és kulturális súlyok közepette? Az egyszerre nyers és lírai beszédmód éppúgy elvarázsolja a könyv olvasóit, mint ahogy a kritikusait tette.

~3500 Ft


2017 / II. FÉLÉV

14

Mário Cláudio Trilógia Mário Cláudio trilógiája a kultúrtörténet három emblematikus alakja, a híres portugál költő, Bernardo Soares (aki valójában Fernando Pessoa), Leonardo da Vinci és Lewis Carroll köré épül. Az eltérő életutakat egy érdekes tematikus szál köti össze: egy öregebb és egy fiatalabb ember szövevényes kapcsolata. A hírességek mellett legalább annyira vagy talán még inkább fontos a másik fél, az elfelejtett, az elnyomott, akiről nem emlékezett meg a történelem. ~2800 Ft

Undinė Radzevičiūtė Halak és sárkányok Kelet és Nyugat diffúziója, kulturális koktél, irodalmi sinológia – a litván írónő többrétegű regényében Giuseppe Castiglione, a 18. századi kínai uralkodók udvarában alkotó jezsuita festő története egy mai európai család életével fonódik össze. A mű 2015-ben elnyerte az Európai Unió Irodalmi Díját.

~3500 Ft


15

2017 / I–II. FÉLÉV

Ljudmila Petrusevszkaja Rémtörténetek Kopár, zord és groteszk mellérendelések, rejtélyes betegségek, rémálmok és természetfeletti események építik fel Ljudmila Petrusevszkaja kisszerű szovjet díszleteit – Poe és Gogol nyomdokain. A köznapiság poklát elénk táró, nyelvileg is végsőkig redukált történetekben csodás és hátborzongató sajátos elegyet alkot, amelyet mindvégig áthat a szerző kaján akasztófahumora. És ez nem csak Oroszországban érthető.

2800 Ft

Lukasz Orbitowski Egy másik lélek Egy város. Lepusztult, omladozó, mocskos lakóházak. Fáradt emberek utaznak a sárfoltos, mindig pontatlan, zsúfolt buszokon. Elkeseredés, üresség. És egyikük fejében váratlanul motoszkálni kezd egy különös gondolat, egy legyőzhetetlen vágy. Nincs indítéka, nincs oka, olyan, mint az éhség. Mintha egy másik lélek költözött volna a testébe, és parancsot adna a gyilkos tettre. Nem tud elmenekülni előle.

~3500 Ft


2017 / II. FÉLÉV

16

Filip Springer Miedzianka

Egy város eltűnése Filip Springer több mint két éven át kutatott, hogy kiderítse, miért tűnt el a föld színéről egy hétszáz éves múlttal rendelkező lengyel kisváros. Az oroszok pusztító rablógazdálkodása miatt, akik uránt bányásztak 1948 és 1952 között? Vagy a bányászati károkról szóló történeteket is a hatalom találta ki, hogy ezzel az ürüggyel rombolhassa le a várost, és eltemethesse a múlt titkait?

~3200 Ft

Artur Domosławski Halál Amazóniában Korrupt politikusok, nagy pénzek, tehetetlen átlagemberek – LatinAmerikában nem ritka együttállás. Ha valaki mégis kiáll a jogaiért, a közösség jogaiért, azt többnyire eltapossák. Az elkeseredettség és a remény között hányódó ember küzdelmén keresztül kegyetlen tapasztalatokat szerezhetünk a mi szép új világunk működési rendjéről. Egy könyv, amely nem csupán leegyszerűsítő jelszavakat hangoztat, és jóval mélyebbre hatol a sztárok látványos és felületes őslakosrajongásánál. ~3500 Ft


17

2017 / I. FÉLÉV

Martin Buber Istenfogyatkozás Vizsgálódások vallás és filozófia kapcsolatáról Martin Buber egyik legfontosabb vallásfilozófiai munkájában ahhoz az égi és földi jelenséghez írt széljegyzetet, amely a jelenkori istenfelfogások megértéséhez is elengedhetetlen. Miképpen takarta el az évszázadok során a filozófia Istent az emberek elől? Akár a Hold a Napot.

2600 Ft

Eckhart mester Prédikációk és traktátusok „Ő kulcsfigura az emberi történelemben. Vele vagy ellenében olyan kérdésekben dönthetünk, amelyek egzisztenciánk értelmes vagy éppen értelmetlen voltát érintik” – írta a szerzőről szóló könyvében Kurth Ruh. Eckhart mester jelentőségét valóban nehéz túlbecsülni. A kötet alapművekből ad válogatást, részben újrafordításokkal, részben régebbi fordítások újraközlésével.

~3200 Ft


2017 / II. FÉLÉV

18

Lev Sesztov A prédikálás adománya Válogatott esszék

Dosztojevszkij, Ibsen, filozófusok. A tanulmányokból világosan kirajzolódik a szerző rendhagyó gondolkodási módszere: ő nemcsak a művekre vagy a megállapítások rendszerére figyel, de az alkotók személyiségére, megszólalásmódjára és olykor elszólásaira is kíváncsi. A kötetben szereplő írások még sosem jelentek meg magyarul.

Juhanni Pallasmaa A bőr szemei

~2900 Ft

Építészet és érzékiség

Az először 1996-ban kiadott mű az építészetelmélet klasszikusa. Alapkérdése, hogy az öt érzékszervünk közül miért emelkedett ki ilyen dominánsan a látás az építészet és a design területén. Az elektronikus világ mai képözöne, ezt az eredeti felvetést még  hangsúlyosabbá teszi. A másik négy érzékszerv figyelmen kívül maradt, és ez alapvető oka lehet az építészet kiürülésének.

1900 Ft


19

2017 / I. FÉLÉV

Roland Barthes Roland Barthes Roland Barthes-ról Barthes formabontó könyvére tekinthetünk úgy, mint egy szokatlan szerkezetű családi fotóalbumra vagy mint egyfajta kutatásra – Barthes legnagyobb irodalmi példaképét, tervezett regényének mintáját idézve – az eltűnt idő nyomában. Töredékekben íródik, akár az emlékek, amelyek szétfoszlott szövetét képek hivatottak befoltozni: főként régi fotók, de a kötetben kéziratok, kották, karikatúrák és rajzok is megtalálhatók.

Rüdiger Safranski Idő

2900 Ft

Amit velünk tesz, és amivé mi tesszük Ha az idő csupán az volna, amit az órák mérnek, akkor nem jelentene többet, mint az események mérhető tartamát. De így még csak nem is érintenénk az unalom, a kezdet, a gond, az örökkévalóság vagy éppen az irodalom idejét, melyek sajátlagos temporalitásokként állandóan ismételt vizsgálatot követelnek maguknak. Rüdiger Safranski az, aki most minderre vállalkozott, és az időtapasztalatok egymást gyakran elfedő eszmetörténeti és kulturális rétegződéseit a tőle megszokott lényeglátással és megfontoltsággal tárja elénk.

2900 Ft


2017 / II. FÉLÉV

20

Orosz István

A Szent Rinocérosz gyermekei A kortárs magyar grafikus- és illusztrátorszakma gazdagságát bemutató válogatás összegzésként is felfogható, de egyben annak példájaként is, hogy ez a művészeti tevékenység szerves része a jelennek, a közösség, a szakma él, és az új generációk számára vonzó életpályát kínál. Irányadó munka és izgalmas művészeti album egyszerre.

~2900 Ft

Tillmann József Tértágítás A tér kultúrtörténete

A kötet középpontjában a térfelfogás történeti és kulturális kérdései állnak. Szerzője annak belátásából vizsgál mai és régebbi művészeti, illetve kulturális jelenségeket, hogy a tér nem pusztán a történések színtere, hanem a tér és értelmezése maga is a történet része, fontos összetevője. Az elemzések köre az eszményi térségek erdettörténetétől (Árkádia, Utópia) a városi tér és térélmény különböző vetületeiig terjed.

~2200 Ft


21

ELŐKÉSZÜLETBEN

Vladimir Jankélévitch Az irónia John Ruskin A szépség ösvényei Langó Péter Turulok és Árpádok. Nemzeti emlékezet és a koratörténeti emlékek Veress Ferenc Michelangelo és a vatikáni Pietà. Hatások és követők Molnár Csilla Társadalmi nemek és nyelvi formák Cédric Villani Egy tétel születése Richard Feynman Mai fizika (új, javított kiadás) Diós Lajos Bevezetés a kvantuminformáció-elméletbe Schiller Róbert A kételkedés gyönyörűsége Kornai András Szemantika Szentgyörgyi Zsuzsa Szálak összehordása B. A. Korgyemszkij Matematikai rejtvények Róka Sándor Párkereső


VILÁGIRODALOM

22

Jannah Loontjens Talán bizony mégsem 2800 Ft

Dora Kaprálová Egy férfi. Válasz Esterházy Péternek 1900 Ft

A. L. MarstrandJørgensen Hildegard I. 3500 Ft

Giedra Radvilavičiūtė Ma éjjel a falnál alszom 2500 Ft

Cecilie Enger Anyám ajándékai 2800 Ft

Richard Harvell A kasztrált 3900 Ft

Jaroslav Rumpli Gabonakörök 3500 Ft

Ondrej Štefánik Ujjatlan város 3200 Ft

Denis Guedj A papagájtétel 3900 Ft

Milen Ruszkov Nyakig a természetben 3500 Ft

Birgül Oğüz HAH! 1900 Ft

Andrus Kivirähk Az ember, aki beszélte a kígyók nyelvét 3500 Ft


23

VILÁGIRODALOM

Jens Johler A világ hangolása. Bach ifjúsága 3200 Ft

Szczepan Twardoch Morfium 3900 Ft

Erik Wahlström Isten 3200 Ft

Afonso Cruz Kokoschka babája 2790 Ft

Ioana Pârvulescu Az élet pénteken kezdődik 3200 Ft

Emil Hakl Szülőkről és gyermekekről 2490 Ft

el

Imma Monsó Sosem lehet tudni 2790 Ft

Ermanno Cavazzoni A holdkórosok eposza 2790 Ft

Eva Baronsky Mozart felébred 3800 Ft

ähk i beszélyelvét

Ignacy Karpowicz Csoda 2500 Ft

Jacek Dukaj Más dalok 3900 Ft

Sylwia Chutnik Női zsebatlasz 2500 Ft

ell


BACKLIST

24

Peter Sloterdijk Harag és idő 3500 Ft

Johan Huizinga Hogyan határozza meg a történelem a jelent? 2800 Ft

Michael-Thomas Liske Leibniz 4800 Ft

Kurt Flasch Miért nem vagyok keresztény? 4200 Ft

Jacques Derrida Grammatológia 4800 Ft

Adam Bžoch Pszichoanalízis a periférián 3600 Ft

Pavel Florenszkij A kultusz filozófiája 2500 Ft

Leonyid Batkin Az itáliai reneszánsz 4800 Ft

Daniel Arasse Művész a műben 3600 Ft

Daniel Arasse Leonardo 6900 Ft

Gyenge Zoltán Kép és mítosz II. 3900 Ft

Mary W. Marien A fotográfia nagykönyve 9900 Ft


mas Liske

zis

ien

25

BACKLIST

Charles Darwin A fajok eredete 5600 Ft

Mark Nelissen Darwin a szupermarketben 2600 Ft

Jared Diamond A világ tegnapig 5200 Ft

Miklósi Ádám A kutya viselkedése 4500 Ft

David J. C. MacKay Fenntartható energia 6900 Ft

John Coates A félszerzet órája 4500 Ft

Thor Gotaas A futás világraszóló története 4900 Ft

Nigel Barley Az antropológia nem extrém sport 2900 Ft

Mikal Hem Kezdő diktátorok kézikönyve 2490 Ft

Éric Hazan Párizs felfedezése. Kultúrtörténeti útikalauz 4800 Ft

Stephen Greenblatt Egy reneszánsz könyvvadász 3500 Ft

Sándor Klára A székely írás nyomában 3500 Ft


BACKLIST

26

Raymond Smullyan Mi a címe ennek a könyvnek? 2500 Ft

Raymond Smullyan A hölgy vagy a tigris? 2500 Ft

Raymond Smullyan Seherezádé rejtélye 2500 Ft

Róka Sándor Számkeresztrejtvények 2500 Ft

Károlyi Zsuzsa Törd a fejed! 2200 Ft

Ron Aharoni Matematika szülőknek 2800 Ft

Esko Valtaoja Mindentudó kézikönyv 2900 Ft

Diederik Jekel Szabotázs a hátizsákban és más mesék fizikából 2900 Ft

Edward Frenkel Csók és matek 4200 Ft

Torkel Franzén Gödel nemteljességi tételei 4200 Ft

Patkós András Az elbűvölt fizikus 3500 Ft

Ron Aharoni Ördögi körök 3200 Ft


ullyan ejtélye

szülőknek

kel k

k

27

BACKLIST

Gnädig–Honyek–Vigh 333+ furfangos feladat fizikából 6900 Ft

Holics László A fizika OKTV feladatai és megoldásai 2004–2016 5500 Ft

Horváth – Trócsányi Bevezetés az elemi részecskék fizikájába 3900 Ft

Pokol György (szerk.) Analitikai kémia ~4900 Ft

Faigl Ferenc (szerk.) Gyógyszerek 3900 Ft

Kemény et al. Kísérletek tervezése és értékelése 4500 Ft

Hraskó Péter Relativitáselmélet 5200 Ft

Leonard Susskind Az elméleti minimum II. Kvantummechanika 4500 Ft

Kun Ádám Evolúcióbiológia ~6900 Ft

Jany János Iszlamizmus. Eszmetörténet és geopolitika 2900 Ft

Jany János Jogi kultúrák Ázsiában 6900 Ft

Gáthy Veronika India ~5200 Ft


28

SZAKKÖNYVEK

Szigeti Cecília Az ökológiai lábnyom határai Salát Gergely Büntetőjog a Han-kori Kínában Salát Gergely (szerk.) Kínai álom – kínai valóság Salát Gergely (szerk.) A kínai alkotmány Salát Gergely – Szilágyi Zsolt (szerk.) Traumák és tanulságok. A II. világháború öröksége a Távol-Keleten Győrffy Dóra Bizalom és pénzügyek Rezsőházy Rudolf Bevezetés a társadalomtudományok módszertanába Tettamanti Tamás – Varga István – Csikós Alfréd Közúti mérések Pozsgai Imre Képalkotás, kémiai analízis és szerkezeti vizsgálat a korszerű pásztázó elektronmikroszkópban Szentgyörgyi Zsuzsa Bokor József


BOLTJAINK

NÁLUNK 25% KEDVEZMÉNNYEL VÁSÁROLHATSZ WWW.TYPOTEX.HU A teljes magyar könyvpiac kínálatával, a Typotex Kiadó könyveivel és állandó 15–25% kedvezmén�nyel várunk Újlipótváros szívében, hangulatos boltunkban. Kínálatunk az olvasokboltja.hu weboldalon is megtekinthető és megrendelhető. Olvasók Boltja Budapest XIII. kerület, Pannónia utca 35–37. olvasokboltja.hu info@olvasokboltja.hu Tel.: (36-1) 266-0018 Nyitvatartás H–P: 10.00–18.00 Index Könyvesbolt Budapest II. kerület, Retek u. 33–35. fsz. 2. Tel.: (36-1) 315-0256 Nyitvatartás Hétfő–Péntek 9.00–16.00 ELTE Egyetemi Könyvespult Budapest XI. kerület, Pázmány Péter sétány 1/A. Tel.: (06-30) 529-5994 Nyitvatartás Hétfő–Csütörtök 10.00–16.00 Péntek 10.00–15.00

INTERKÖNYV

E-KÖNYVEK EGY HELYEN, TÖBB FORMÁTUMBAN WWW.INTERKONYV.HU

Ha nem találta a keresett könyvet katalógusunkban, kérjük, látogasson el honlapunkra, a typotex.hu oldalra, ahol a teljes kínálatból válogathat, beleértve az e-könyveket is. Az e-könyvek megtalálhatók a Typotex Kiadó e-könyves oldalán, az interkonyv.hu címen. • Itt több mint 600 könyvünk elektronikus formában is kapható. • További 150, ingyenes felsőoktatási jegyzet és könyv is letölthető. • A képleteket és táblázatokat tartalmazó szakkönyvek elsősorban pdf-formátumban érhetők el. A szöveges könyvek e-könyvolvasóra is letölthetők. • A pdf-formátumú e-könyvek alacsony oldaláron, akár fejezetenként is megvásárolhatók. • A könyvekből ingyenes részleteket teszünk közzé, a keresés pedig a kötetek teljes szövegére kiterjed. • Csak úgyneveztt Social DRM-et, vagyis a vásárlásra vonatkozó vízjelet alkalmazunk. • Rugalmas fizetési lehetőségeket, valamint ajándékkuponokat is ajánlunk. • Szerzők, társkiadók számára külön útmutatót is készítettünk.


„A fák olyanok, akár a betűk, ahogy a görögök mondták. A fa-betűk közül a legszebb a pálmafa. Az írás révén – bőségesen és elkülönülten, akár a pálmaágak sugara – a legnagyobb hatást birtokolja: a következményt.” Roland Barthes

TYPO TEX 2017

Typotex katalógus 2017  
Typotex katalógus 2017  
Advertisement