Page 1

Stichting De Linde

Heb je problemen bij het zelfstandig wonen?

Internet: www.stichtingdelinde.nl

Mail: info@stdl.nl


Problemen met geld, op je werk, het huishouden, met andere mensen... Samen werken aan oplossingen.


Stichting De Linde

Voor wie? Voor jou? Problemen komen vaak niet alleen. Als het eenmaal mis gaat zijn er vaak op meerdere terreinen moeilijkheden. Als je daar niet uit komt, is het prettig als je hulp hebt. Stichting De Linde kan jou helpen bij een heleboel verschillende problemen. Belangrijk is dat we weten wát er aan de hand is. Bij iedereen is dit verschillend.

Enkele voorbeelden ‘Mijn leven was echt een puinhoop. Ik wist niet meer wat ik moest doen. Ook op mijn werk ging het mis. Mijn baas op de sociale werkplaats zei: jij hebt begeleiding nodig. Toen ben ik gaan praten met Stichting De Linde.’ ‘Officiële gesprekken vind ik moeilijk. Vaak durf ik niet te vragen om het nog een keer uit te leggen. Daar schaam ik me voor. Gemaakte afspraken begrijp ik vaak niet en kom ik dus niet goed na. Mensen worden dan boos en de problemen worden erger.’ ‘Ik heb zoveel meegemaakt. Gelukkig leer ik nu, om daar over te praten. Mijn begeleider neemt de tijd voor mij. Nu ben ik minder vaak boos’

Internet: www.stichtingdelinde.nl

Mail: info@stdl.nl


Stichting De Linde

Moet je betalen voor onze begeleiding? Nee, maar we hebben wel toestemming nodig om jou te kunnen begeleiden. Een andere organisatie, die Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) heet, geeft deze toestemming. Om uit te leggen wat bij jou de problemen zijn, schrijven wij een verslag waarin staat welke begeleiding jij nodig hebt. Samen lezen we dit verhaal door. Na jouw toestemming sturen we het verslag op naar het CIZ. Zij bepalen hoeveel uur wij jou in de week mogen helpen. Het CIZ wil weten waarom er dingen mis gaan. Daarvoor laten we vaak degene die hulp wil, een test doen. Voor Stichting De Linde is deze test bovendien een handige manier om jou te leren kennen. Daarna weten wij beter wat jij in je eentje kan. En vooral bij welke taken je hulp nodig hebt.

Internet: www.stichtingdelinde.nl

Mail: info@stdl.nl


Ik wil hulp, maar hoe krijg ik die? De aanmelding.


Vertrouwen? Wij zoeken iemand die bij je past.


Stichting De Linde

Wie komt jou helpen? Bij Stichting De Linde werken een heleboel mensen. Wij zoeken iemand waarvan wij denken dat hij of zij goed bij je past. De begeleider krijgt jouw adres en telefoonnummer. Vervolgens maken jullie een afspraak bij je thuis, voor een kennismaking. Als het klikt is het tijd om een plan te maken en de problemen aan te pakken. Met je begeleider maak je afspraken. Wat je moeilijk vindt, kun je misschien leren. Iets wat je echt niet alleen lukt, doe je samen.

‘Mijn begeleider gaat regelmatig mee naar de supermarkt. Dan kan ik tenminste zien hoe je met weinig geld boodschappen kan doen. Lastig, want wat moet je nu allemaal in huis hebben. Meestal koop ik teveel.’

Internet: www.stichtingdelinde.nl

Mail: info@stdl.nl


Hulp nodig? Bel! Ons kantoor staat in het centrum van Haarlem. Het bezoekadres is: Gedempte Oude Gracht 71 Dat is tegenover de Botermarkt en V&D. Ons postadres is: Postbus 5057, 2000 CB Haarlem Wij zijn telefonisch te bereiken onder nummer 023 557 51 74 Van maandag tot en met vrijdag zijn we tot drie uur ’s middags op kantoor aanwezig. Soms zijn we ook op huisbezoek. Als we er niet zijn kun je iets inspreken op het antwoordapparaat. Spreek je naam, adres en telefoonnummer in en wij bellen jou terug. Als je langs wilt komen, bel dan eerst even voor een afspraak. We kunnen je ook thuis bezoeken om iets over Stichting De Linde te vertellen. Het werkgebied van Stichting De Linde loopt van de Haarlemmermeer tot en met Alkmaar.

Internet: www.stichtingdelinde.nl

Mail: info@stdl.nl

De Linde  

Zorg instelling Haarlem

De Linde  

Zorg instelling Haarlem

Advertisement