Page 1

3/12

Erikoispitk채 Typl채!


2

SISÄLLYS 2 Sisällys

23 Kolumni

3 Pääkirjoitus

25 Sudarisivu

4 Mitä syksyllä tapahtuu?

26 Johtajasivu

5 Lippukunnanjohtajan terwehdys

27 Sarjakuva 28 Juorukelo

6 Saraste 2012 12 TOP 10 leiribiisit 14 Åke och Sven 18 Otsalamppuko tyylikäs? 20 TESTI: Minkälainen partiolainen olet?

Kelotytöt ry:n Art Director virallinen Saaga Kajan lippukuntalehti Taittaja Päätoimittaja Ella Hirvenkari Noora Torpo Toimittajat Toimitussihteeri Siiri Perämaa Rosa Kling Alisa Järvelä Eliisa Terho

Lue Sarasteesta sivulta 6 !

Painos 70 kpl Mukana tekemässä Mirka Juntunen


PARTIO: VAPAAEHTOINEN PAKKO

3

Partio on harrastus, joka tarjoaa paljon iloa, hauskuutta ja joskus partiosta jopa oppii jotain! Leireiltä ja kokouksista on varmasti jokaisella unohtumattomia muistoja, joita ei koskaan haluaisi unohtaa. Kuitenkin joskus tulee kysyttyä, onko mun pakko. Partiossa on asioita, jotka eivät kuulosta sinusta hauskoilta, tai ne kuulostavat jopa inhottavilta. Kun kokouksessa on ensiapua, tai leirillä pitäisi lähteä haikille, saatat ajatella: ei taas! En ole kuullut kovinkaan monen sanovan, että haikki on parasta leirillä (mutta varmasti niitäkin on). Johtajilla saattaa suuri työmäärä painaa ja kiireestä saattaa joillekin tulla jopa stressiä. Joitakin asioita ei vain jaksaisi tehdä mutta ne on pakko saada tehdyksi. Eihän lippukunta pysy pystyssä, jos kaikki tekevät vain sen, minkä haluavat. Eikä partiosta vanhemmalla iällä voi noin vain lähteäkään. Ei vain voi, ei halua. Lippukunnasta ja leireiltä on jo niin paljon ystäviä ja kavereita, että lähteminen tuntuu vaikealta. Lisäksi on oma lippukunta, jota ei voi noin vain jättää. Omassa lippukunnassa tuntee kuuluvansa ryhmään, joka hyväksyy ja tarvitsee sinua. Mutta kuitenkin: onko kellään partiolaisella muistoa, jota hän ei haluaisi myöhemmin muistella, kokemusta, jonka haluaisi unohtaa? EI TODELLAKAAN! Vaikka joku asia on tuntunut aluksi tylsältä, ystävien kanssa ja partiomaisen positiivisella asenteella se on ollut aivan mielettömän hauskaa. Ja saatuasi valmiiksi jotain hyödyllistä, voit myöhemmin muistella ylpeänä tekosiasi. Puhumattakaan kaikista niistä kokemuksista joita partiosta saamme! Hyvää syksyä kaikille ja muistakaa, että positiivinen asenne on usein avain onneen! Noora


4

MITÄ SYKSYLLÄ TAPAHTUU? Syksyllä tapahtuu monenmoista kivaa, mutta miten muistaa kaikki tärkeät ajankohdat?? Yhdentekevää, sillä Typlästä näet kaikki partiovuoden tärkeimmät tapahtumat ja vieläpä yhdellä silmäyksellä! Sehr Bueno!

AJ


5

LIPPUKUNNANJOHTAJAN TERVEHDYS Tämä on Neiti Lippukunta Saavuin juuri johtajistoretkeltä, jossa teemana oli Big Brother. Esitimme siis 12 tuntia erilaisia BB­ talon asukkaita tehden päivätehtäviä ja tilittäen tuntemuksiamme päiväkirjahuoneessa videokameralle. Kiitokset Siirille ja Nooralle retken järjestämisestä, retki oli erittäin hyvin suunniteltu ja toteutettu! Ihanaa kun välillä voin vain tulla retkelle ilman minkäänlaisia ohjelman tai ruoan suunnittelemisia ja valmistamisia. Johtajistoretket ovat tärkeitä yhteishengen ja motivaation luojia partiossa. Sitä jaksaa taas johtaa, kun vähän aikaa saa heittää aivot narikkaan ja antaa muiden näyttää tietä. Myös uudet johtajat pääsevät helposti mukaan porukkaan, kun viikonlopun saa hengailla rennon ohjelman lomassa. Johtajistomme vahvistui syksyn alussa kolmella uudella johtajalla, kun Maija, Taru ja Julia liittyivät joukkoomme. Tervetuloa heille, sekä muille tänä syksynä aloittaneille Kelotytöille! Pääkaupunkiseudun partiolaisten kasvutavoitteiden mukaisesti me olemme ainakin kasvattaneet lippukuntamme jäsenistöä, kun saimme uuden sudenpentulaumankin perustettua. Tästä on hyvä jatkaa kohti joulua! Rakkaudella


6

SARASTE 2012 Saraste 2012 järjestettiin heinä­elokuun vaihteessa Hämeenlinnan Evolla, ja se oli järjestyksessä 6 Pääkaupunkiseudun Partiolaisten järjestämä piirileiri, jolle osallistui yhteensä melkein 5 000 pääkaupunkisutulaista partiolaista.

Iltapäivällä kaikki muut paitsi sudenpennut saapuvat leiriin. Aloitamme heti kiivaan rakentelun savussa: pystytämme telttoja, rakennamme porttia ja pystytämme roskispisteen. Puoli Ketyn ja Loupan savun portti viiden aikaan annamme makunystyröillemme pitkästä aikaa maistiaisia leiriruuasta.

Ella Hirvenkari

30.7.

Avajaiset alkavat! Tosin tunnin myöhässä, mutta ketä se haittaa? Saamme tutustua Sarasteisiin: Humuun, Hämyyn, Kajoon ja tietenkin ikiomaan Syviimme. Ja mikä tärkeintä pääsemme krebaamaan leiribiisin ja ­leikin tahdissa! Avajaisissa on leirihenki katossa ja fiilikset sen kun paranevat. Emme malta odottaa seuraavaa päivää ja uusia seikkailuja!


31.7 Aikainen aamuherätys ottaa joitakin meistä koville, mutta kaikki selviytyvät kunnialla aamiaiselle. Lopun aamupäivää jatkamme vielä pientä puuhastelua savussa ja tutustumme ”kämppiksiimme”

yltänyt hienostuneelle tasollemme. Harmiksemme rasteille joutuu kuitenkin jonottamaan melko kauan. Jonoton leiri ei ole vielä aivan nimensä veroinen.

7

Lounapartiolaisiin. Lounas menee alas sen ihmeempiä miettimättä. Ohjelmalaaksot avaavat vihdoinkin porttinsa! 1.8 Suuntaamme ensimmäiseksi Skutsiin, joka on eräänlainen Aamiaisen ja lipunnoston jälkeen päivän kestävä partiotaitokilpailu. suuntaamme kohti Kreisi­ laaksoa. Heti paikalle saavuttuamme havaitsemme, että jonotustilanne on parempi Skutsiin verratuna. Päämme meinaa mennä sekaisin kaikesta mahtavasta tekemisestä. Skutsissa on kivoja rasteja, mutta Kokeilemme ainakin menestyksemme ei varsinaisesti pomppulinnaa, kaupunkisotaa, ole päätä huimaavaa. Eräät säkkimukilointia, seinä­ ja meistä keittävät päivän ainoan korikiipeilyä. Ramborata juomakelvottoman glögin, osoittautuu melkeinpä liiankin ainakin, jos tuomariin on haastavaksi. Lähdemme uskomista. Toinen tuomareista nälkäisinä ja hyvillä mielin epäili myrkytysyritystä… lounaalle. Ilmeisesti heidän makuaistinsa ei

"Toinen tuomareista epäili myrkytysyritystä"


Ella Hirvenkari

8 Iltapäivällä pääsemme ilmaisemaan itseämme Stara­ laaksoon. Siellä valitsemme kolmesta sakarasta: rytmistä, sävystä ja juonesta. Osa meistä tekee pidemmän tanssiproduktion ja muut kiertelevät eri pisteillä. Erityisesti silent­discon esitanssijat jäävät mieleen mahtavilla koreografioillaan, pistämättömällä rytmitajullaan ja viehkeällä ulkonäöllään. Vähän jää kuitenkin harmittamaan, kun ei päässyt kokeilemaan kaikkea. Päivällisen jälkeen käymme uimassa. Koska koko alaleirimme on yhtä aikaa uimassa, järvessä on aika täyttä.

Illalla pääsemme vielä osallistumaan ikäkausien omiin ohjelmiin eli T.R.I.K.O.O. isiin. On mukavaa päästä hengailemaan oman ikäkauden kesken, vaikka seikkailijoiden rastiradan tehtävät olivatkin vähän helppoja. Tarpojat taas kisasivat toisiaan vastaan leiriolympialaisissa 2.8 Vietämme aamun savussa valmistautuen liljoihin. Mielipiteitä savukavereista on jo ehditty jo muodostaa moneen suuntaan. Poikia kuvaillaan vauhdikkaiksi, villeiksi ja helpoiksi viihdyttää. Yhdestä kepistä riittää pojille helposti huvia yli tunniksi. Poikien herätykset sen sijaan ovat jo ehtineet niittää huonoa mainetta.


9 Lounaan syötyämme lähdemme liljoihin, joiden parissa tulemme viettämään seuraavat 24 tuntia. Savustamme osallistutaan makuupussi­, musa­, prinsessa­ ja prinssi­ sekä merirosvoliljaan. 3.8 Saapuessamme liljoista savuun saapuvat sudenpennut leiriin. Avustamme uusien telttojen pystyttämisessä ja chillailemme päivälliseen asti.

Aamupäivän ohjelma on tosi rentoa, nimittäin Chilli­laakso, Siellä meillä on ohjelmaa oman Elli­kylämme kesken. Leikimme paljon ja lopuksi koituu oiva tilaisuus kostaa sille ärsyttävälle johtajalle, joka tulee iltaisin hyssytelemään. Tai tarkemmin kastella, nimittäin vesi­ ilmapallojen avulla. Tilanteesta kehittyy vesisota johtajien ja lasten välille.

Saaga Kajan

jotka ovat samalla sudenpentujen avajaiset. Keskijäisten ohjelma on, jos edes mahdollista, vieläkin parempaa kuin avajaisten. Saamme ahmia silmillämme kolme loistavaa toisiaan vastaan kilpailevaa spektaakkelia. Onneksi suosikkimme Kingit voittaa! 4.8.

Timo Vehviläinen

Illalla ohjelmassa ovat keskijäiset,


10

Saaga Kajan

Vesisota jatkuu iltapäivälläkin, kun suuntaamme Woda­ laaksoon. Vesisodan lisäksi harrastamme mutapainia, saunomista, uimista, beachvolleytä ja rinkkaviestiä ja onnekkaimmat meistä pääsevät kokeileman vesiliukumäkeä sekä vierailemaan pelastuslautalla. Laakson ainoa miinuspuoli on huonot peseytymismahdollisuudet. Mutta eihän mutapaini onneksi ole sotkuista hommaa… Illalla nostatamme savuhenkeä savuillassa, jossa piipahtaa eräs vieraskin. 5.8 Vierailupäivä on täällä. Se voi tarkoittaa vain yhtä asiaa: tiedossa on täydennystä karkkivarastoon. Huh, vihdoinkin, jotkut ovat kituuttaneet yhdellä suklaalevyllä jo useita päiviä. Minkäs teet, kun rahatkin loppuivat jo kauan sitten. Mutta ennen vanhempien saapumista osallistumme vielä metallimessuun. Mielenkiintoinen kokemus. Loppupäivän esittelemme leiriä sukulaisille ja ystäville.

Sudenpennut saavat kokea vielä yhden mahtavan ohjelmanumeron, nimittäin Sudaribileet. Bileissä vierailee myös muutama julkkisvieras, eli Sarasteet.


6.8. Viimeinen kokonainen leiripäivämme starttaa City­ laaksolla. Laaksossa jokainen ryhmä liikkuu bussikorttinsa avulla eri kaupunginosista toiseen. Mukana on paljon peruspartiotaitoja, kuten

11 kiva, että ikäkausille on erilaisia ohjelmia, tosin osa tarpojista kokee oman aihealueensa hieman hihityttäväksi eikä kikatuskohtauksilta vältytä.

Illalla potin räjäyttää päättäjäiset. Lippukuntamme laulaa ylpeänä mukana, kun oma suloinen vuolemista. Pääsemme myös sudenpentumme Meri esittää tekemään omia ystävyysnauhoja. pätkän partiomarssista koko leirille. Lounaan jälkeen tutustumme ihmiskehoon Kroppa­ laakson avulla. Kropassa on jokaiselle ikäkaudelle hyvin erilaista ohjelmaa. Sudenpennut keskittyvät päähän, seikkailijat aisteihin ja mahaan ja tarpojat sukupuolivalistukseen. On Myös Åke ja Sven ehtivät piipahtaa Sarasteella ihailemassa kauniita Ketyjä ja ottamassa yhteiskuvia tyttöjen kanssa.

RK&SP


12

TOP 10 LEIRIBIISIT 1. Elän Unelmaa Elän Unelmaa on Sarasteen leiribiisi 2. Metsässä Kaikuu Kilke Kilkeen leiribiisi soi vielä Sarasteellakin monen päässä 3. Frontside Ollie Frontside Ollien osaa melkein jokainen partiolainen. Piti biisistä tai ei. 4. Macarena Macarenan tahtiin saatoit tanssia Aurooran tai Silent Discon parissa. Siellä saitkin esitellä parhaat metsämoovisi!!! 5. Pesukarhubiisi Ois niin nastaa olla pesukarhu pesupesukarhu, ois niin siistii olla pesukarhu oujeeejeee! Sarasteen leiribändin Hellan ja Kodinkoneiden toinen hitti leiribiisin ohella. 6. Call Me Maybe Tämäkin biisi meni kuin kuumille kiville! 7. YMCA 8. Pelimies Näihin legendoihin et voinut olla törmäämättä, jos seurasit Sarasteen Kkeskijäisissä Kingien spektaakkelia! 9. Levoton Tuhkimo Dingo elää partiolaisten sydämissä! Myös savutovereillemme Loupille tämä on tuttu kappale. 10. Euphoria SK


13

JÄBÄNDERIT Jäbänderit ovat reilu seikkailijaryhmä, joka sisältää paljon intoa partioon. Jäbänderit kokoontuvat joka maanantai Tapiolan kirkon villille kololle. Heitä johtaa hauskat johtajat nimeltään Rosa Kling ja Ella Hirvenkari. Ryhmässämme tehdään yleensä hauskoja juttuja, mutta myös partiotaitoja, kuten solmuja. Jäbändereihin kuuluu: Saara Koskinen Donna Backman = Suoli Alexandra Harjunkoski = Allu Kia Widing


14

TIO I TOPP SADEPÄIVÄN PIRISTYS Rohkeasti sateeseen! Älä anna sateen estää ulkoilmapuuhiasi. Möngi urheasti ulos kolostasi, ja nauti sateesta täysin rinnoin! Tiesithän, että kala nappaa parhaiten sateella. Tutki lähimaastosi karttoja. Ota selville, minkä tyyppistä maasto on, ja missä voisit esimerkikisi käydä retkellä. Selvitä, onko lähelläsi iltarasteja, joiden avulla voit treenata ja ylläpitää suuntavaistoasi. Tee partiokollaasi. Kerää hauskimmat kuvat vuosien varrelta, ja sommittele ne tapahtumajärjestykseen. Näin voit seurata sinun ja kavereidesi partiouraa aivan alusta saakka. Samalla tulee myös mainostettua partiota niille, jotka vierailevat luonasi. Huolla partiovarusteesi. Onko puukko terässä? Onko laavussasi reikiä? Ovatko astiat puhtaat? Ovatko tulitikkuaskit kuivina? Pyydä tarvittaessa apua vanhemmalta henkilölta. Retkelle tai kisaan on aina mukavampaa lähteä ehjin varustein. Järjestä lautapeliturnamentti partiokamuillesi. Voi olla ihan uusi ja kiva kokemus nähdä heitä sivistyksenkin parissa.


15 Hoitele partiolainen kunnolla, eli pidä itsellesi hemmottelupäivä! Pese jalkasi ekologisesti sadevedessä ja hankaa raspilla vaelluskengistä aiheutuneet kovettumat jaloistasi. Tee tuulessa ja pakkasessa ahavoituneille kasvoillesi kalahoito. Päivitä kalenterisi. Selvitä netistä ja kavereilta kaikki vuoden aikana tulossa olevat partiotapahtumat. Kirjaa ne ylös ja koristele sivu näyttävästi, että voit jo valmiiksi asennoitua positiiviseen partiofiilikseen. Psst! Tämän Typlän sovulta 4 voit tutustua syksyn paatiotapahtuma tarjontaan ;) Lue partiokirjallisuutta. Löytyykö lähikirjastostasi kenties Baden­ Powellin elämäkertaa? Voit laittaa Partioaitasta voit ostaa Helmet­hakuun hakusanaksi partiokalenterin! Suunnittele, mitä kaikkea hauskaa ja partoimaista voit tehdä sateen lakattua. Tee itsellesi päivän täydeltä partiomaista ohjelmaa; telttailua, ruuan valmistusta trangialla ja solmujen opiskelua. Voisit myös käydä kalassa SYÖ! Tee herkkuateria. OBS! Ateria koostuu herkuista. KALANAAMIO: Leikkaa raa’asta lohesta kolme ohutta, kohtuullisen leveätä viipaaletta. Asettele siivut otsallesi ja molemmille poskillesi. Anna vaikuttaa 15 minuuttia, tai kunnes kalan haju iskee . Puss och kram: Åke och Sven ;)


16

KULTAKALAT Hei olemme kultakalat aka kultsit. Tällä hetkellä olemme johtajiksi kouluttautuvia ja ensi vuonna olemme toivottavasti JOHTAJIA, joten varautukaa. Ryhmämme jäsenet ikäjärjestyksessä: Maria: Perheen nuorin, pirtsakka ja pirteä tyttö ja rakastaa tanssia. Aloitti partion puolitoista vuotta sitten. Viki: Perheen pyromaani ja puolustaja. Osaa heiluttaa kulmakarvoja. Aloitti partion puolitoista vuotta sitten. Vivi: Perheen muoti­ikoni, iloinen ja kirpeä. Taitolaji: duckface. Aloitti partion kuusi vuotta sitten. Talle: Perheen kiljuva koira, kutiaa helposti, rauhallinen tarvittaessa. Aloitti partion puolitoista vuotta sitten. Kalle: Perheen pää ja aivot. Kiva, ihana, hyvä wave boardaamaan. Aloitti partion neljä vuotta sitten. Ellu: Perheen toinen musikaalinen kaksonen. Perheen monitaitaja. Aloitti partion puolitoista vuotta sitten. Anna: Perheen toinen musikaalinen kaksonen, hyvä laulamaan ja soittamaan kitaraa, myös muoti­ikoni. Aloitti partion seitsemän vuotta sitten

Kaikki kultakalat ovat ainutlaatuisia, mutta silti yhtä suurta perhettä. <3


17

Meit채 on 11 iloista sudenpentua: Maija, Elisa, Emma, Anni, Bella, Riikka, Vilma, Roosa, Anna, Laura ja Kirsikka. Johtajamme ovat: Aino ja Noora.


18

OTSALAMPPUKO TYYLIKÄS? Me kaikki tiedämme kuinka harmittavasti otsalamppu sotkee hiukset ja miten se useimmiten saa ne näyttämään jättiläismäiselta sieneltä. Katastrofilta voi välttyä vain tiukoilla ponihännillä ja leteillä. Typlän toimitus päätti puuttua tähän jatkuvasti häiritsevämmäksi käyvään ongelmaan ja keräsi kokoon vinkkejä siitä, miten otsalampun voi sisällyttää osaksi tyylikästä partiolookia. Olen metsässä ja se saa näkyä – look Anna huoletta hiusten nousta otsaa pitkin liukuvan otsalampun mukana. Huolehdi kuitenkin, että itse lamppu on otsallasi, eikä sen alla ole hiuksia, muuten se saattaa pompata kokonaan pois päästäsi. Viimeistele sotkemalla kohonnutta osaa kevyesti.

Käytännöllinen look Jos hiuksesi ovat tiellä, vedä ne pois naamalta käyttämällä otsalamppua pantana. Vedä lamppu pääsi yli kaulalle, nosta kaikki hiukset lampun ja hihnan yläpuolelle ja nosta lamppu hiuksiasi heilauttaen takaisin otsalle. Helppoa ja näppärää.


Pirtsakka look Jos omistat pitkät hiukset tämä look on kuin luotu sinulle. Otsalamppu keikkuu kätevästi päälaella ja hiukset ovat hauskannäköisesti kiinni. Tee nuttura, kuten tekisit sen normaalistikin, muta käytä otsalampun hihnaa hiuslenkin sijasta. Look on helppo toteuttaa ja se toimii hyvin, kunhan muistat asetella nutturan aivan pään päälle tai mieluummin aavistuksen otsaa kohti. Tarkista myös, että lamppu päätyy nutturan etupuolelle.

Pipo­look Likaisille hiuksille armollinen pipo­look on myös omiaan kylmälle ilmalle. Helppo toteuttaa ­ sen kun vaan vetäiset pipon päähän ja lampun otsalle niin olet valmis. Haasteena voi kuitenkin olla se, että lamppu valuu liukkaan pipon takia jatkuvasti silmille vetäen pipon mukanaan.

RK


20

MINKÄLAINEN PARTIOLAINEN OLET? Olette vartionne kanssa saaneet pt­kisassa tehtäväksi rakentaa jonkinmoisen häkkyrän, joka kuitenkin osoittautuu liian huteraksi, sinä…? a) Haukut vartion jäsenet pystyyn ja syytät heitä siitä ettei sinun ohjettasi kuunneltu. b)Toteat häkkyrän olevan hutera, mutta olet niin kypsynyt rastiin, että asia on sinulle se ja sama. Annatte huteran tekeleen arvosteltavaksi. c)päätät korjata huteruuden ja samalla tuunaat häkkyrän entistä ehommaksi 2. Leirillä uusi sudenpentu tulee kysymään sinulta neuvoa, sinä..? a) olet jo auttamassa sudenpentua ennen kuin hän edes ehtii kysyä kysymystään. b) ignooraat kysymyksen ja kysyjän täysin, opetelkoot ite. c)Kuuntelet kysymyksen ja autat sudenpentua ystävällisesti, ainakin puolittain, sillä samaan aikaan ystäväsi kurkkaa puun takaan ja huutaa sinua. Mitäköhän asiaa kaverilla on..? 3. Sinulle on nakitettu EA­rasti, jossa sinun pitää näytellä nilkan nyrjäyttänyttä, sinä… a) huolehdit asianmukaiset hoitovälineet paikalle ja teet jopa mustelman kasvoväreillä. Ja jotta tilanne tuntuisi aidolta, eläydyt esitykseesi täysillä. b) Ei oikeen kiinnosta, mutta hoidat nakkisi ja eläydyt esitykseen. c) Ai, ai, ai. Sattuu……. Evvk. 4. Me gusta… a) LOS CHICOS ESPAÑOLES!


21 b) QUE? c) LOS ESCULTISMO! 5. Parasta partiossa? a) kaverit ja hengaus b) partiotaidot, eräily c) Voiks sanoo kaikki..? 6. On perjantai ja ryhmälläsi alkaa tänään retki. Taivaalta kuitenkin sataa vettä kuin saavista ja säätiedotus lupailee samanlaista säätä koko viikonlopuksi, sinä..? a) unohdat sadevarusteet kotiin, mutta lähdet silti innoissasi metsään. Mikään ei voita kunnon retkiviikonloppua b) Lähdet mukaan tilannetta tarkkaillen. Juonit hätäsuunnitelmaksi vanhemmat hakemaan sinut lauantaina, jos rankkasade ei lakkaa. c)Huolehdit itsellesi kunnon sadevarusteet mukaan ja parit ylimääräisetkin. Et jäisi mistään hinnalta pois retkeltä. 7.Huomaat, että EA­pakkauksesta on kadonnut joitakin välineitä, sinä..? a) ilmoitat asiasta eteenpäin mahdollisimman pian. b) Etsit kadonneita välineitä kololta, mutta et löydä niitä ja annat muiden huolehtia EA­välineet ajantasalle. c) GINOSTUSGIGARIT Tulokset seuraavalla sivulla ­­> ;)


22

TULOKSET Pisteet a| b|c| 1 0|1| 2 2. 2|0| 1 3. 2|1|0 4. 2|2|2 5. 1|1|2 6 2|0|1 7. 2|1|0 P4RT10L41N3N <3 (10­14 pistettä) Partio on I­H­A­N­A­A. Kaikki on kivaa ja mikään ei ketuta. Satoi tai ei, olet AINA VALMIS ja se on mahtavaa, sinunlaisiasi tarvitaan enemmän! Partiolainen (4­9 pistettä) Partio on sinulle harrastus siinä missä muutkin. Se on kivaa ja sieltä saa kavereita, mutta et tiedä kuinka pitkälle olet valmis viemään harrastuksen ja jos tanssi tulee päälle, niin tanssi voi viedä voiton.. Ernu (1­3 pistettä) Tee testi uudelleen. Laskit tai vastasit väärin.

AJ


23

PARTIO + GLITTER = KELOTYTÖT? laavussa ja teltassa, pystyttänyt Kelotytöt on tyttölippukunta ne itse, valmistanut ruokaa isolla T:llä! Keltaisten huivien trangialla ja istunut leirinuotion hankkimisesta asti olemme ääressä laulamassa – ihan niin halunneet erottua muista ja kuin muutkin partiolaiset. En korostaa omaa usko kenenkään kelotytön lippukuntaidentiteettiämme. selviävän viikkoa yksin metsässä Partiohuivit kertovat meidän pelkkä puukko mukanaan, mutta olevan osa maailmanlaajuista miksi tarvitsisikaan. Tällaiset Aku partioliikettä, mutta ketynkeltaiset huivit, kuihtuneet Ankasta tutut mielikuvat partiosta ovat hyvin kaukana puut, erilaiset Kety­vaatteet, totuudesta. glitterit, kova ääni ja mahtava yhteishenki paljastavat jotain Tänä päivänä partiolaisuus enemmän ja erottavat meidät muista partiolaisista. Sitä jotain opettaa ryhmässä toimimista, on vaikea selittää muille, mutta kehittää ongelmanratkaisutaitoja ja oma­aloitteisuutta sekä vuosien saatossa siitä on tullut vastuunkantamista läheisistä ja iso osa elämää, osa minua. En voisi koskaan kuvitella vaihtavani ympäristöstä. Tässä suhteessa Kelotytöt ei tee poikkeusta. Jos lippukuntaa. yhdessä kokouksessa tehdäänkin Se, että olemme tyttöjä, kolomme ryhmähenkeä kohottava glitterviiri, voidaan seuraavalla ovat Tapiolan keskustassa ja viikolla harjoitella yleishyödyllisiä levitämme glitteriä ensiaputaitoja. jalanjäljissämme, ei tee meistä huonompia partiolaisia. Vaikka emme korostakaan toiminnassamme erätaitoja, on jokainen johtaja nukkunut


24 Kelotyttömeininki on säilynyt jo silmäkulmassa! puolen vuosisadan ajan. On ­Mirka ;) hauskaa tavata vanhempia johtajia, jotka muistelevat partiokokemuksia vuosien takaa naurunkiljahdusten saattelemana ja löytävät sisimmästään Kety­ hengen pitkienkin partiotaukojen jälkeen. Olkaamme ylpeitä partiolaisuudestamme ja osaamisestamme, glitterin pilke

Ella Hirvenkari

Tunnelmia BB­johtajistoretkeltä. Leikittiin Pomppivaa Pupua.


25

SUDARISIVU

ET


26

JOHTAJASIVU

ET


27


24

JUORUKELO

Emmi H. on viettänyt aikaa Kroatiana tunnetun Loupan mökillä.

kelotytot.net, siellä meitä ihailet! Uudet nettisivut on nyt julkaistu!

Psst! Kety myy taas tänä vuonna joulukuusia! ;)

Kultsit ”kidnapattiin” Kavojen telttaan Sarasteella

Mirka on mennyt kihloihin! Toimitus onnittelee paria (:

Johtajistoretken BB­voittajiksi selvisivät Katjaana, Tane ja Ilkka. Toimitus onnittelee voittajia!

Ketkä Ketyn seikkailijat tunnustavat itsensä ”Oskarin naisiksi”? Heitä huhuiltiin Sarasteella useampaan otteeseen. Muuan Ketyläinen johtaja kasteli kuuleman mukaan housunsa Linnanmäen raketissa.

Loupan tarpojat olivat Sarasteella kuumaa kamaa, kilpailu pojista kävi kiivaana Ketyn tarpojien keskuudessa.

Saaga sai Sarasteella miespuolista huomiota useammaltakin taholta. Kultakutrimme joutui huhun mukaan jopa pakoilemaan erästä kiihkeää ihailijaa.

Typlä 3/2012  
Typlä 3/2012  
Advertisement