Page 1

http://www.TwPass.com

000-048 IBM Rhapsody in C++

http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?eCode= 000-048

The 000-048 practice exam is written and formatted by Certified Senior IT Professionals working in today's prospering companies and data centers all over the world! The 000-048 Practice Test covers all the exam topics and objectives and will prepare you for success quickly and efficiently. The 000-048 exam is very challenging, but with our 000-048 questions and answers practice exam, you can feel confident in obtaining your success on the 000-048 exam on your FIRST TRY! IBM 000-048 Exam Features - Detailed questions and answers for 000-048 exam - Try a demo before buying any IBM exam - 000-048 questions and answers, updated regularly - Verified 000-048 answers by Experts and bear almost 100% accuracy - 000-048 tested and verified before publishing - 000-048 exam questions with exhibits - 000-048 same questions as real exam with multiple choice options Acquiring IBM certifications are becoming a huge task in the field of I.T. More over these exams like 000-048 exam are now continuously updating and accepting this challenge is itself a task. This 000-048 test is an important part of IBM certifications. We have the resources to prepare you for this. The 000-048 exam is essential and core part of IBM certifications and once you clear the exam you will be able to solve the real life problems yourself.Want to take advantage of the Real 000-048 Test and save time and money while developing your skills to pass your IBM 000-048 Exam? Let us help you climb that ladder of success and pass your 000-048 now!


000-048

QUESTION: 1 Which tool is used to capture requirements from a Word document? A: DoDAF B: Gateway C: DiffMerge D: ClearCase

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=1 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 2 Which type of relation generates the template class OMMap<Key,Concept>? A: Exhibit A B: Exhibit B C: Exhibit C D: Exhibit D

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=2 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 3 What is used to keep a specific set of properties, stereotypes, and tags that can be used across projects? A: profile B: relation C: template D: use case

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=3 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 4 Which template class is used when the multiplicity for a relation is * (many) and the order is not specified? A: OMList<Concept> B: OMIterator<Concept> C: OMMap<Key,Concept> D: OMCollection<Concept>

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=4 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 5 Which two steps should be taken before running an animated sequence diagram? (Choose two) A: inject events B: create a base diagram C: open the animated diagram D: call the OUT_PORT macro


Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=5 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 6 Which symbol adds a condition mark to a sequence diagram? A: Exhibit A B: Exhibit B C: Exhibit C D: Exhibit D

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=6 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 7 From which framework class does an <<active>> object inherit the execute() operation? A: OMEvent B: OMThread C: OMTimeout D: OMReactive

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=7 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 8 Which statement is true about animated sequence diagrams? A: Events must be injected manually B: Only Display sequence diagrams can be animated C: Only Analysis sequence diagrams can be animated D: They must be based off an existing sequence diagram

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=8 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 9 What is the Rhapsody-generated pointer that allows access to the arguments of an event? A: props B: params C: behavior D: itsMutex

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=9 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 10


What is the purpose of the OUT_PORT macro? A: to send an event to another object B: to allow a message to be sent via a port C: to create an event and inject it into an animatedstatechart D: to display the return value on animated sequence diagrams

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=10 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 11 Which button on the animation tool bar is used to inspect threads? A: Exhibit A B: Exhibit B C: Exhibit C D: Exhibit D

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=11 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 12 Which property of a port changes required interfaces into provided interfaces? A: Tester B: Behavior C: Reversed D: Protected

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=12 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 13 Which symbol adds an interaction operator to a sequence diagram? A: Exhibit A B: Exhibit B C: Exhibit C D: Exhibit D

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=13 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 14 Which symbol adds a port to an object? A: Exhibit A B: Exhibit B C: Exhibit C D: Exhibit D

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=14 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


QUESTION: 15 Which type of sequence diagram realizes the messages and shows them in the browser as they are drawn? A: design B: analysis C: animated D: reference

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=15 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 16 Which macro allows a message to be sent via a port? A: IS_IN B: NOTIFY C: IN_PORT D: OUT_PORT

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=16 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 17 When a port is diagrammed, what represents the required interface? A: ball B: arrow C: socket D: square

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=17 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 18 Which type of operation ensures that allocated resources are returned when an object is deleted? A: static B: abstract C: destructor D: constructor

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=18 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 19 How is an active class denoted in a task diagram? A: a dotted vertical line B: double vertical lines C: a single horizontal line D: double horizontal lines

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=19 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


QUESTION: 20 In an object model diagram, which element indicates how many objects are represented by a particular object box? A: name B: attribute C: operation D: multiplicity

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=20 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 21 Which type of diagram shows model elements related to the concurrency model? A: task diagram B: object diagram C: activity diagram D: sequence diagram

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=21 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 22 Which statement is FALSE about Time Events? A: Multiple timeouts can be used per state B: Nested states can be used if several timeouts are needed C: When an object enters a state, any timeout from that state is started D: When an object leaves a state, any timeout from that state is canceled

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=22 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 23 How are static operations identified? A: bold B: italics C: indented D: underlined

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=23 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 24 How are stereotypes shown in UML? A: : B: * C: () D: << >>

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=24


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 25 An object must always be in exactly one _____ at a given level of abstraction A: OR-state B: AND-state C: super-state D: pseudostate

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=25 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 26 Which type of behavior can be divided into disjoint sets? A: simple B: broken C: continuous D: state-driven

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=26 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 27 Which interaction operator identifies atomic fragments? A: opt B: parallel C: partial order D: criticalRegion

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=27 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 28 Which extension mechanism is an extra model property added by the user to hold and convey additional meaning? A: constraint B: stereotype C: extender D: postcondition

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=28 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 29 Which type of relationship is indicated by a hollow diamond? A: association B: aggregation C: dependency D: generalization


Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=29 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 30 How are abstract operations identified? A: bold B: italics C: indented D: underlined

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=30 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 31 Which statement is true about an interface? A: An interface is typed by its port B: An interface is a named connection point C: An interface has to be instantiated before it is used D: An interface specifies only messages or operations

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=31 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 32 Which visibility option makes a feature of a class accessible only from within the same class? A: public B: locked C: private D: protected

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=32 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 33 In a sequence diagram there are synchronous and asynchronous messages How should a synchronous message be drawn? A: as a diagonal line with a closed arrowhead B: as a horizontal line with a closed arrowhead C: as a diagonal line with an open arrowhead D: as a vertical line

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=33 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 34 Which type of relationship implies that one object is a kind of another? A: association B: aggregation C: composition D: generalization


Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=34 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 35 What does the icon do in Rhapsody? A: saves the model B: Generate/Make/Run C: draws a new class D: builds the project

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=35 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 36 Which tab in the features of a class can be used to add a constructor? A: General B: Relations C: Attributes D: Operations

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=36 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 37 What is the purpose of the AccessorGenerate property? A: to generateaccessors for operations B: to control whether to generateaccessors for attributes C: to ensure that every attribute has at least oneaccessor D: to ensure thataccessors are uniform across attributes

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=37 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 38 It is recommended that you modify which files in order to set properties globally? (Choose two) A: Siteprp B: Factoryprp C: SiteC++prp D: FactoryC++prp

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=38 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 39 Which type of operation is used along with a hardware timer if precise timeouts are required?


A: reception B: virtual operation C: primitive operation D: triggered operation

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=39 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 40 Which command creates and sends an evStart event to the Microwave object? A: Microwave>GEN(evStart) B: Microwave->send(evStart) C: Microwave->GEN(new evStart()) D: Microwave->OUT_PORT(new evStart())

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=40 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 41 What value does Roundtripping provide? A: When changes are made to the code, the code is compiled B: When changes are made to the code, the model is updated C: When changes are made to the model, it is reflected in the code D: When changes are made to the code or the model, the changes are stored in a log file

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=41 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 42 Which two types of diagrams can be animated? (Choose two) A: statechart B: structure diagram C: sequence diagram D: object model diagram

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=42 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 43 There are two types of properties in Rhapsody One affects the user interface What does the other type of property affect? A: Code Generation B: XMl import/export C: ReporterPLUS D: Test Conductor


Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=43 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 44 Which UML notational construct does Rhapsody use to initialize the relations between objects automatically at runtime? A: create an aggregation between classes B: create an association between objects C: create a link line between instances D: create a composition between instances

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=44 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 45 Which compiler is NOT supported by Rhapsody? A: Cygwin B: MinGW C: AdaCore D: C#

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=45 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 46 Which button is used to draw links between objects to initialize relations? A: Exhibit A B: Exhibit B C: Exhibit C D: Exhibit D

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=46 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 47 What is used to customize the tool and the generated code? A: attribute B: override C: property D: operation

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=47 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 48 Which button on the animation tool bar signifies Go Idle? A: Exhibit A B: Exhibit B C: Exhibit C D: Exhibit D


Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=48 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 49 Which button on the animation tool bar generates an event? A: Exhibit A B: Exhibit B C: Exhibit C D: Exhibit D

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=49 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 50 Which macro is used to create and send an event to an object? A: GEN B: IS_IN C: NOTIFY D: OUT_PORT

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=50 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 51 Which programming language is NOT supported as an action language by Rhapsody? A: C B: Perl C: Java D: C++

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=51 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 52 Which type of class responds to receiving events or timeouts? A: base class B: derived class C: reactive class D: structured class

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=52 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 53 What is the purpose of an And Line when creating a statechart? A: to create nested states B: to add an action on entry C: to add diagram connectors D: to create concurrent states


Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=53 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 54 Which tab in the features of a class contains the option to add a destructor? A: Tags B: Properties C: Operations D: Description

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=54 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 55 Which principal class of the default Event Driven Framework implementation is the base class for all signal and timed events? A: OMEvent B: OMThread C: OMTimeout D: OMReactive

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=55 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 56 Which ContainerSet does NOT use templates? A: OMContainer B: STLContainer C: OMTContainer D: OMUContainer

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=56 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 57 Which operation of the OMReactive class is for asynchronous signal events? A: execute() B: handleEvent() C: handleTrigger() D: startBehavior()

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=57 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 58 Which button in the CM interface is used to add model elements to the archive? A: Exhibit A B: Exhibit B C: Exhibit C D: Exhibit D


Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=58 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 59 Which statement is true about the OMReactive class in the Event Driven Framework implementation? A: It is the base class for all signal events B: It is the base class for all <<active>> objects C: It is the base class for all Rhapsody timed events D: It is the base class for all classes withstatecharts

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=59 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 60 When using configuration management, which model "units" are considered default and can be checked in and out? A: class B: package C: diagram D: use case

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=60 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 61 Which three statements are true about triggered operations? (Choose three) A: A triggered operation is an asynchronous event B: A triggered operation can be called from the animation tool bar C: The syntax for calling a triggered operation is the same as for a primitive operation D: A triggered operation can be used on a transition on astatechart the same way as an event

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=61 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 62 Which operation is provided by the OMThread class of the default Event Driven Framework implementation? A: execute() B: handleEvent() C: handleTrigger() D: rootState_processEvent()


Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=62 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 63 Which two interfaces can be used to connect to an archive? (Choose two) A: OXF interface B: SCC interface C: model check interface D: command line interface

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=63 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 64 Which tool is used to view the differences between two models? A: DiffMerge B: Check Model C: SCC interface D: command line interface

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=64 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 65 Which two APIs does Rhapsody support for automation? A: Perl API and Java API B: Java API and COM API C: VBA and COM API D: VBA and Perl API

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=65 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 66 What are the three main parts to the Object eXecution Framework? (Choose three) A: Container Classes B: Event Driven Framework C: Synchronous Framework D: Operating System Adapter Layer

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=66 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 67 Which two Rhapsody frameworks can be used without an operating system? (Choose two) A: Synchronous Framework B: Interrupt Driven Framework C: ObjecteXecution Framework D: Animation and Tracing Framework


Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=67 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 68 Which button in the CM interface is used to view the difference between the current model and the archived model? A: Exhibit A B: Exhibit B C: Exhibit C D: Exhibit D

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=68 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 69 What is the file type of a report generated by selecting Tools > Report on model? A: rtf B: ppt C: html D: doc

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=69 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

QUESTION: 70 Which step must be taken before test cases can be created? A: build the test context B: create a test architecture C: parameterize the test scenarios D: add a coverage result to the test case

Answer: http://www.twpass.com/twpass.com/exam.aspx?ecode=000-048&qno=70 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


TwPass Certification Exam Features; -

TwPass offers over 2500 Certification exams for professionals. More than 98,800 Satisfied Customers Worldwide. Average 99.8% Success Rate. Over 120 Global Certification Vendors Covered. Services of Professional & Certified Experts available via support. Free 90 days updates to match real exam scenarios. Instant Download Access! No Setup required. Price as low as $19, which is 80% more cost effective than others. Verified answers researched by industry experts. Study Material updated on regular basis. Questions / Answers are downloadable in PDF format. Mobile Device Supported (Android, iPhone, iPod, iPad) No authorization code required to open exam. Portable anywhere. Guaranteed Success. Fast, helpful support 24x7.

View list of All Exams (AE); http://www.twpass.com/twpass.com/vendors.aspx

Download Any Certication Exam DEMO. http://www.twpass.com/twpass.com/vendors.aspx

To purchase Full version of exam click below; http://www.TwPass.com/

000 048  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you