Page 1

Lokaal betrokken en betrouwbaar

UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.DETEYLINGER.NL 

nieuws

nieuws

Al 70 jaar het hoogste lied

P5

Jeanne de Muijnck zingt vrolijk verder

Woensdag 25 januari 2017 JAARGANG 11 NR 4

nieuws

P7

Vernieuwde kazerne geopend

huwelijk n Diamanten bruidspaar

feest

Vragen over gemeentelijke gronden

P9

Een schatkamer vol historie

Sport- en cultuurregeling wordt uitgebreid

n Historische Kring Voorhout opent nieuw kenniscentrum

TEYLINGEN n De sport- en cultuurregeling is aangepast en vanaf deze maand vallen ook commerciële sportscholen, muziek- en dansscholen onder de regeling. Eerder konden inwoners alleen een bijdrage aanvragen voor korting bij verenigingen in Teylingen. In de nieuwe regeling mag dat ook voor activiteiten buiten de gemeente.

VOORHOUT n De klok uit het voormalig gemeentehuis, een uniform van de Bescherming Burger Bevolking en bakken vol unieke foto’s van Ferry Knop; het nieuwe Kenniscentrum van de Historische Kring Voorhout is de schatkamer van de Voorhoutse historie. Op zaterdag 28 januari wordt het centrum officieel geopend.

n Burgemeester Carla Breuer heeft vanmorgen, woensdag 25 januari, het startsein voor de Voorleesdagen gegeven. Dat deed ze op bassisschool Emmäus in Voorhout tijdens het Nationale Voorleesontbijt. De burgemeester las aan groep 4 voor uit het boek De wraak van Lorre van Tosca Menten. Tot en met 4 februari zijn er speciale voorleesactiviteiten in de bibliotheken in Warmond, Voorhout en Sassenheim.

Wolvers nieuwe voorzitter OVV VOORHOUT

Ton Wolvers volgt Paul Jochemsz op al voorzitter van de Oranje Vereniging Voorhout (OVV). Op vrijdag 27 januari krijgt hij tijdens de jaarvergadering de voorzittershamer overhandigd. n

Jochemsz heeft er na een voorzitterschap van zes jaar voor gekozen om te stoppen als bestuurslid. Wel blijft hij als medewerker verbonden aan de OVV.

Lees verder op pagina 5. Cok van Steijn en Emiel van der Hoeven bij twee bijzondere tableaus. | Foto: Willem Krol

deze plek stond. Nu zijn we terug op historische grond en is het een thuis voor de HKV.” BIDPRENTJES

Het gebouw is door de vereniging compleet verbouwd. De ingang is nu nog op het schoolplein, maar wordt verplaatst, zodat de HKV een eigen entree heeft. De hal is omge-

doopt tot Raadhuisplein. Daar staan bijzondere tableaus, afkomstig uit het voormalig gemeentehuis van Voorhout. Op de tableaus, afkomstig uit 1907 en 1955, staan de namen van de toenmalige leden van B & W. “Die zijn zo zwaar, dat ze met een gaasbakkenlift omhoog zijn getild.” Aan de linkerkant kunnen bezoekers naar de Foranholtezaal, gekozen als

ruimte voor exposities. De muren zijn zwart, zodat de tentoongestelde items nog beter uitkomen, legt Van der Hoeven uit. “Dat heb ik in een museum gezien en ik wilde het hier graag ook.” Het resultaat is prachtig, want de bidprentjes -onderdeel van de eerste tentoonstelling Hemels Voorhout- komen perfect uit. Lees verder op pagina 9.

Vragen over bouw in Herenstraat VOORHOUT

n Rond het bouwplan van winkels en appartementen op Herenstraat 110 -116 raken de gemoederen steeds meer verhit. De PvdA heeft B&W schriftelijk vragen gesteld over de parkeernorm.

Het bouwproject voldoet niet geheel, want er is een tekort van negen parkeerplaatsen volgens de gemeentelijke parkeernorm, maar B&W heeft de vergunning toch verleend.

De PvdA ging hierover met omwonenden in gesprek. De fractie vraagt zich af of het tekort niet hoger is, want naast de bewoners en bezoekers van de appartementen, zijn er ook plekken nodig voor bezoekers van de nieuwe winkels. Een bureau stelt dat het tekort in ‘theorie’ in de omliggende wijken opgevangen kan worden, maar omwonende zijn het daar tegenover de PvdA volstrekt mee oneens. De fractie legt de vinger

Spaar mee! voor het kwalitatief hoogwaardige

suite-kussen van Van der Valk tot

77%

korting Openingstijden: ma-do 8.00 - 20.00 // vr 8.00 - 21.00 // za 8.00 - 20.00 // zo 10.00 - 20.00

plusvandijk

Van Dijk Voorhout /Herenstraat 45// Voorhout

op het ‘in theorie mogelijk’, wat bijzonder vaag is en waaronder alles zo´n beetje mogelijk is. En heeft de gemeente de bewoners van de omliggende straten gepeild hoe zij de huidige parkeerdruk ervaren? De fractie vraagt zich af of de gemeente niet eerder de oren neigt om naar projectontwikkelaars te luisteren dan naar de inwoners en wijst bijvoorbeeld naar het bouwproject op de Woezel in Warmond. (NK)

SALE! % 0 -3 e zin aga le m it ve In d ndt u s. vi pje r o o e k fite Pro an!!! v er

eel

TEYLINGEN

De Rekenkamercommissie meldde halverwege vorig jaar dat relatief weinig inwoners gebruik maakten van de regeling. Uit hun onderzoek kwam naar voren dat daar meerdere reden voor zijn.

Voor d

Voorleesontbijt

De sport- en cultuurregeling is ingegaan op 1 januari 2014. Deze regeling is er zodat alle inwoners van de gemeente Teylingen kunnen deelnemen aan sport- en cultuurmogelijkheden binnen en buiten Teylingen, ook als een laag inkomen hebben.

EXTRA BIJLAGE

Jarenlang stonden de eigendommen van de Historische Kring Voorhout (HKV) opgeslagen in de containers, schuurtjes en ook bij lid Emiel van der Hoeven thuis. De zoektocht van de historische vereniging naar een eigen vaste ruimte was er dan ook een van de lange adem. Sinds de oprichting in 1998 konden na een aantal jaren weer de verhuisdozen ingepakt worden. Vanaf 2012 was de HKV te gast in Park Overbosch. De verhuizingen zijn vanaf dit jaar verleden tijd met een eigen Kenniscentrum in de Bonekruidstraat. Het gebouw was een noodlokaal van de Emmaüsschool, maar staat al een tijdje leeg. HKV mag er nu van de gemeente gebruik van maken. “Daar zijn we heel gelukkig mee, eindelijk een eigen locatie,” lacht voorzitter Cok van Steijn. De locatie is voor hem extra bijzonder. “Mijn overgrootvader heeft op boerderij Oosthout gewoond, die vroeger op

P11

OP

De laatste ronde !

RUI 70% G MING

IN KORT

dwijker, de Noor Speciaal, , Katwijk LisserNieuws van de blad, Courant, bijlage tgeester outs Week Dit is een dwijkerh Teylinger, Oegs sburger. de het Noor gommer, blad en de Rijn de Hille rps Week Leiderdo

januari

2017

Snertconcert WARMOND n Harmonie St. Mat-

thias geeft op zondag 5 februari het jaarlijkse ‘Snert-concert’ in het Trefpunt (Herenweg 80). Het muzikale thema is uitgewerkt met stukken van Hollandse componisten en muziek van Hollandse artiesten zoals Nick en Simon, Golden Earring en Boudewijn de Groot. De harmonie wordt bijgestaan door het welbekende duo Artishock uit Warmond. Het optreden begint om 16.00 uur en zoals de naam al verraad, kan het publiek na afloop erwtensoep eten. Voor meer informatie, kijk op www.sintmatthias.nl.

Verras jouw Valentijn! TEYLINGEN n De Teylinger biedt haar lezers de mogelijkheid om mee te doen aan een gratis valentijnsactie.

Wil jij jouw Valentijn verrassen in deze krant? Met een leuke foto en een hartveroverend berichtje? Of heb jij bijvoorbeeld hele lieve ouders of vrienden die je in het zonnetje wil zetten? Mail dan voor donderdag 2 februari een foto van jouw Valentijn (minimaal 1 mb groot) inclusief zijn/haar naam, woonplaats en een lieve boodschap (maximaal 20 woorden) naar redactie@deteylinger.nl. De valentijnsactie staat in week 6 (woensdag 8 februari) in deze krant.


GEMEENTEBERICHTEN week 4 / 2017 TEYLINGEN Geen verkiezingsposter plakken voor de verkiezingen Vrijwilligers van de politieke partijen in Teylingen hoeven de komende maanden niet op pad met plaksel en een kwast. De gemeente gaat bij de Tweede Kamerverkiezingen op 15 maart 2017 gebruik maken van voorbedrukte verkiezingsborden. Nieuw versus oud De nieuwe borden hebben een professionelere uitstraling dan de oude plakborden doordat alle posters in hetzelfde formaat worden afgedrukt. Daarnaast wordt voorkomen dat posters over elkaar geplakt, van het bord getrokken worden of loslaten. Digitaal Om de poster op het bord te laten drukken kan het digitale bestand tot uiterlijk 30 januari 2017 aangeleverd worden in PDF, EPS of AI formaat bij: verkiezingen@teylingen.nl info@bordbusters.nl (leverancier van de borden) Plaatsing De voorbedrukte verkiezingsborden worden 4-6 weken voor de verkiezingen geplaatst en verspreid over 8 locaties in de gemeente Teylingen.

Het Adviesplatform WMO en Jeugd is op zoek naar een nieuw lid Het Adviesplatform WMO en Jeugd in de gemeente Teylingen bestaat zo’n 10 jaar en bestaat uit burgerleden en vertegenwoordigers van organisaties zoals mantelzorgondersteuning, ouderen en de raad van kerken. In de afgelopen jaren heeft het platform het college van Burgemeester en Wethouders, gevraagd en ongevraagd, geadviseerd over het gemeentelijk WMO beleid. Door de 3 decentralisaties zijn er steeds meer taken op het gebied van de WMO, Jeugd en Participatie van het rijk bij de gemeente komen te liggen. Dat maakt het mogelijk om integraal te kijken en dat betekent dat bij het geven van een advies met veel meer zaken rekening moet worden gehouden. Om bij die verandering aan te sluiten is het WMO Adviesplatform vorig jaar verbreed tot een adviesplatform voor zowel WMO als Jeugd. Het adviesplatform Het Adviesplatform is geen organisatie die individuele belangen behartigd. Het platform draagt bij aan de totstandkoming van het beleid op de terreinen van de WMO en Jeugd, zodat inwoners in staat worden gesteld om mee te doen aan de samenleving en waardoor hun betrokkenheid wordt vergroot. Ben jij onze vertegenwoordiger Jeugd? Voor ons platform zijn we nog op zoek naar een vertegenwoordiger van het aandachtsgebied Jeugd.

Eerlijk Winkelen Kaart Teylingen Om de titel Fairtrade gemeente te kunnen behouden zijn steeds nieuwe acties nodig. Daarom heeft de werkgroep Teylingen Fairtrade de Eerlijk Winkelen Kaart Teylingen opgezet. Als u op www.eerlijkwinkelen.nl (ook als app beschikbaar) Teylingen opzoekt, vindt u 16 Teylingse winkels en horecagelegenheden die voldoen aan de hierna vermelde criteria. Op www.eerlijkwinkelen.nl vindt u alle plaatsen (ruim 50) in ons land met een Eerlijk Winkelen route/kaart en vindt u aanvullende informatie over het initiatief. Op de Eerlijk Winkelen Kaart ziet u welke winkels, horecagelegenheden en andere aan consumenten verkopende bedrijven in Teylingen duidelijk aantoonbaar fairtrade, biologisch en/of anderszins duurzaam zijn. Graag horen we of u, als ondernemer in Teylingen, geïnteresseerd bent om hieraan deel te nemen! Doelstelling Doel is Eerlijk en duurzaam winkelen onder de aandacht te brengen bij een groot publiek. Niet op een geitenwollensokken-manier, maar hip, vrolijk en met een modern tintje. Met de Eerlijk Winkelen Kaart Teylingen wil de werkgroep de Teylingse consumenten erop wijzen dat in Sassenheim, Voorhout en Warmond allerlei winkels, horecagelegenheden en andere bedrijven te vinden zijn die bijdragen aan een iets betere wereld. Criteria Eerlijk Winkelen Kaart Criteria voor het vermelden op de kaart zijn: • winkels of horecabedrijven die relatief veel Fairtrade producten verkopen • winkels of horecabedrijven die relatief veel biologische producten verkopen • winkels die praktisch alleen tweedehands producten verkopen • bedrijven die anderszins relatief veel bijdragen aan duurzaamheid Een uitgebreide beschrijving van de criteria vindt u op de website www.eerlijkwinkelen.nl. De kaart Op www.eerlijkwinkelen.nl (en de app) vindt u op de plattegrond van Teylingen de Eerlijk-Winkelen-bedrijven in onze gemeente. Per vermelde winkel/horecagelegenheid is

kort samengevat welke eerlijke producten worden verkocht en wat er eerlijk aan is. De kaart geeft ook een stimulans voor de lokale economie. Teylingse webwinkels die voldoen aan het bovenstaande zijn ook welkom. Op de website www. eerlijkwinkelen.nl is een aparte plaats voor webwinkels. Geen kosten voor u Deelname aan de Eerlijk Winkelen Kaart Teylingen is gratis. De gemeente staat zeer welwillend tegenover het initiatief en was bereid de beperkte benodigde financiële middelen te verstrekken. Het werk wordt praktisch geheel door de vrijwilligers van de werkgroep Teylingen Fairtrade gedaan. Deelname Wilt u deelnemen, meld u dan aan. De werkgroep Teylingen Fairtrade beoordeelt uw aanvraag en maakt hierbij gebruik van de expertise van de Landelijke stichting Eerlijk Winkelen. Deze landelijke stichting besluit uiteindelijk over het opnemen op website en app. Deelnemers ontvangen een raamsticker Eerlijk winkelen Teylingen.

We zijn op zoek zijn naar iemand met kennis van jeugd en jeugdhulpverlening. Deskundigheid heb je vanuit praktijkof werkervaring. De leden van het platform wonen in de gemeente Teylingen. Bij voorkeur zijn we op zoek naar een inwoner uit Warmond, want de kernen Sassenheim en Voorhout zijn al ruim vertegenwoordigd in het platform. Lidmaatschap Deelname aan het platform kost je ongeveer 8 tot 10 uur per maand. We vergaderen 8 a 9 keer per jaar, waarvan 2 keer met de wethouder. Omdat we een breed terrein bestrijken willen we ook aandacht schenken aan deskundigheidsbevordering. Je bent lid voor een periode van minimaal 3 jaar. Heb je interesse Het is belangrijk dat je weet wat er speelt in je omgeving, dat je een sterke affiniteit hebt met de doelgroepen, relevante spelers binnen de gemeente kunt bereiken en vanuit een ‘helicopterview’ kunt adviseren. Je bent proactief en communicatief vaardig. Meer informatie en aanmelding Wil je meer informatie of wil je je aanmelden dan kan dat bij de secretaris van het platform via het volgende emailadres: reginabeenen@hotmail.com.

Herstel houten geluidsscherm Teylingerdreef in Voorhout Vanaf dinsdag 24 januari tot en met vrijdag 3 februari worden kapotte houten delen van het geluidsscherm op de geluidswal langs de Teylingerdreef in Voorhout vervangen. Het scherm staat tussen park Wilgenhorst en de rotonde Schoutenlaan. Planning De firma Glas Groen start op 24 januari met de werkzaamheden. Zij voeren deze uit tussen 9:00 tot 16:00 uur. Het werk is vrijdag 3 februari klaar. Als het slecht weer is, kan de planning wijzigen of wordt het werk uitgesteld. Herstel houten geluidsscherm De kapotte delen van het geluidsscherm worden vervangen door nieuwe houten delen. Het werk kan gepaard gaan met enig geluidsoverlast. De aannemer doet zijn best om dit tot een minimum te beperken.

Bereikbaarheid Promotie en vragen Tijdens de werkzaamheden is een deel van het fietspad langs De werkgroep Teylingen Fairtrade promoot de digitale kaart de Teylingerdreef (ca 50 meter) niet beschikbaar voor fietsers en door periodieke publicaties en tijdens markten waar ook voetgangers. Fietsers worden vriendelijk verzocht af te stappen Teylingen Fairtrade present is. We horen graag uw suggesties, vragen of opmerkingen. Stuur deze naar Teylingerdreef - Google Mapsen over de rijplaten in de berm langs het werk te lopen. info@teylingenfairtrade.nl. Vragen? Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met Gareth Teylingerdreef Gerritse. Hij is te bereiken op telefoonnummer 14 0252. Herstel geluidsscherm 2017

Werkgroep Teylingen Fairtrade Dit is een artikel van de werkgroep Teylingen Fairtrade. De werkgroep, bestaande uit vrijwilligers en een ambtenaar van de gemeente, zet zich actief in voor het behoud van de titel Teylingen Fairtrade gemeente. Kijk voor meer informatie op www.teylingenfairtrade.nl of op www.facebook.com/ FairtradeTeylingen. Reacties welkom, s.v.p. naar info@teylingenfairtrade.nl.

Pag


ISD Rubriek Budgetinformatiepunt voor vragen over geldzaken Vraag Ik kom maandelijks moeilijk uit met mijn geld. Kan de ISD mij hierbij helpen/een advies geven? Antwoord Ja, dat kan. U kunt hiervoor terecht bij het Budgetinformatiepunt. De ISD Bollenstreek (ISD) en Humanitas zijn eind 2016 gestart met een budgetinformatiepunt. Het Budgetinformatiepunt Bij het Budgetinformatiepunt kunt u terecht met vragen over geldzaken. Medewerkers van de ISD en vrijwilligers van Humanitas kunnen uw vragen beantwoorden en u informatie en advies geven. Dat kunnen eenvoudige, maar ook complexe vragen zijn. Medewerkers van de ISD Zij hebben ervaring met mensen met (problematische) schulden, schuldsanering en budgetbeheer. Vanuit hun ervaring kunnen ze u adviseren bij (problematische) schulden. Medewerkers van Humanitas Dat zijn vrijwilligers met ervaring die u kunnen helpen om meer grip te krijgen op uw financiële administratie en u meer inzicht te geven. Zij kunnen u helpen met budgetteren. Als uw schulden nog beperkt zijn, dan helpen zij u om weer op de goede weg te komen. Voor wie Voor alle inwoners van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen. Wanneer kunt u terecht bij het budgetinformatiepunt? Iedere maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig. Locatie Begane grond ISD Bollenstreek, Hohabostraat 92 te Lisse. Waarvoor kunt u bij het budgetinformatiepunt terecht? U kunt voor alle vragen bij het budgetinformatiepunt terecht. Door tijdig een advies te vragen, kunt u problematische schulden voorkomen. Voorbeelden van vragen zijn: • Hoe zorg ik dat ik maandelijks uitkom met mijn geld? • Ik heb geen overzicht meer over mijn uitgaven en financiële administratie. Hoe krijg ik dat wel onder controle? • Ik kan mijn rekeningen niet meer allemaal betalen. Welke rekeningen kan ik het beste wel betalen? • Ik kan mijn zorgpremie niet meer betalen. Wat kan ik het beste doen? • Ik kan mijn huur niet meer betalen. Wat kan ik het beste doen? • Ik kan mijn energierekening niet meer betalen. Wat kan ik het beste doen? • Hoe maak ik een kasboek van mijn inkomsten en uitgaven? Wat kunt u verwachten? De bedoeling is in een kort gesprek uw vragen te bespreken. Afhankelijk van uw vragen/situatie kan een vervolgafspraak plaatsvinden. Dat kan zijn met de consulent van de ISD of met een vrijwilliger van Humanitas. Meer informatie Voor meer informatie kunt u terecht bij de ISD Bollenstreek of Humanitas. Bereikbaarheid ISD Telefoon: (0800) 95 67 000 (gratis) Website: www.isdbollenstreek.nl Per mail: info@isdbollenstreek.nl Persoonlijk: bezoek aan het lokaal loket/het zorgloket/Wmo Adviescentrum van uw woonplaats. Bereikbaarheid Humanitas Telefoon: (06) 12 73 80 98 Website: www.humanitas-rijnland.nl Per mail: rijnland@humanitas.nl

Collectes Er is van 29 januari tot en met 4 februari een collectevergunning verleend aan de Hersenstichting Nederland. Meldingen uitweg Op grond van de algemene plaatselijke verordening is het aanleggen van een uitweg gemeld door: • D.J.C. de Graaf, Leiden voor een uitweg aan de Jacoba van Beierenweg nabij nummer 118 (nieuwe woning) in Voorhout (13-01-17) • R. van Klaveren, Voorhout voor een uitweg aan de Marshalllaan 11 in Voorhout (17-01-17) Niet eens met een van deze besluiten? Hoe u dan bezwaar kunt maken staat verderop genoemd in deze Gemeenteberichten. Binnengekomen aanvragen omgevingsvergunning • Rijnsburgerweg kavel 8, Voorhout • Rietpad, Voorhout • Heerenstraat nabij de super rotonde bij de Nagelbrug, Voorhout

het bouwen van een woning (17-01-17) het vervangen van vier bomen (17-01-17) het plaatsen van het kunstwerk “de kus (17-01-17)

Rectificatie • Menneweg nabij 55 A , het bouwen van 6 woningen Sassenheim (21-12-16) (i.p.v. Menneweg nabij nr 6) Inzien binnengekomen aanvragen Binnengekomen aanvragen kunt u inzien bij balie 0 (bouwen en wonen) in het gemeentekantoor. Als u een reactie wilt geven op een binnengekomen aanvraag, neemt u dan contact op met een medewerker van het team vergunningen. Verlengen proceduretermijn Het beslistermijn wordt met 6 weken verlengd • Dorpsstraat 26, het verhogen van het dak van Warmond de uitbouw en plaatsen dakramen op zolder Verleende omgevingsvergunning (mogelijkheid tot bezwaar) • Beukenlaan 7, Voorhout • Peerke Donderspad 6, Warmond

het plaatsen van een dakkapel op het voordakvlak (16-01-17) het aanbrengen van 12 zonnepanelen op de schuur (18-01-17)

Verleende omgevingsvergunning (mogelijkheid tot beroep) • Herenstraat 110 t/m 116, het bouwen van winkels en 38 2215 KK Voorhout appartementen (23-12-2016) Ter inzage Dit besluit ligt vanaf 27 december 2016 tot en met 7 februari 2017 ter inzage bij balie 0 (bouwen en wonen) in het gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25 in Sassenheim. Belanghebbenden kunnen vanaf 28 december 2017 tot en met 8 februari 2017 beroep aantekenen bij de rechtbank. Rechtstreeks beroep is mogelijk voor diegenen die een zienswijze hebben ingediend, en voor belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze hebben ingediend. Een beroepschrift dient te worden gericht aan de rechtbank in Den Haag sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Bezwaar tegen besluiten Als u het niet eens bent met het besluit, kunt u bezwaar maken. Voordat u dit doet, kunt u ook telefonisch contact met ons opnemen. We nemen dan het besluit met u door en kijken of er een oplossing voor uw bezwaren bestaat. Belt u hiervoor met ons algemene nummer (14 0252). Komen we er niet uit dan kunt u een bezwaarschrift indienen. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken – vanaf de dag na de tussen haakjes genoemde verzenddatum van betreffend besluit – een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Teylingen. Het bezwaarschrift moet bevatten: • Naam en adres • Datum • Omschrijving van de beslissing waartegen bezwaar bestaat • Reden(en) van het bezwaar • Handtekening Verzoek voorlopige voorziening Een bezwaar- of beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijkertijd bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen. Hiervoor moet u wel griffiekosten betalen. Het verzoek moet bevatten: • Naam en adres

• Datum • Besluit waartegen bezwaar bestaat • Kopie van het bezwaarschrift dat bij de gemeente Teylingen is ingediend. Het adres is: Voorzieningenrechter rechtbank Den Haag Sector Bestuursrecht Postbus 20302 2500 EH Den Haag U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. Wet geluidhinder- concept-saneringsprogramma voor geluidsanering van de woningen aan de N443 in Voorhout. Namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen heeft de Omgevingsdienst West-Holland een concept-saneringsprogramma vastgesteld voor de saneringswoningen aan de N443 in Voorhout In 2000 heeft het toenmalige ministerie van VROM een lijst opgesteld van woningen met een bouwjaar voor 1986, die worden blootgesteld aan verkeerslawaai. In het concept-saneringsprogramma staat de toekomstige geluidbelasting op de gevel van de betreffende saneringswoningen vermeld. Ook staat erin welke maatregelen er getroffen kunnen worden om de geluidbelasting op de saneringswoningen te beperken. Na de terinzagelegging wordt dit saneringsprogramma ingediend bij de Minister van Infrastructuur en Milieu. Na vaststelling van het saneringsprogramma door de Minister van Infrastructuur en Milieu neemt deze ook een besluit over het vaststellen van hogere waarden voor de maximaal toelaatbare geluidbelasting op de betrokken woningen. Stukken inzien De stukken liggen ter inzage van donderdag 26 januari 2017 tot en met woensdag 8 maart 2017 bij de receptie van de Gemeentewinkel, Wilhelminalaan 25 te Sassenheim. De openingstijden zijn van maandag van 8.30 uur tot 13.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 uur tot 16.00 uur en donderdag van 8.30 uur tot 20.00 uur. U kunt tot en met 8 maart 2017 uw zienswijze indienen. Richt uw brief aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen, per adres: Omgevingsdienst WestHolland, Postbus 159, 2300 AD Leiden. U kunt ook mondeling uw zienswijze geven. Informatie Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: • mevrouw W. Hoekman van de Omgevingsdienst tel. 071-4083294 • meneer R. Hennekam van de Omgevingsdienst tel. 071- 4083304 Aanvraag Wet algemene bepalingen omgevingsrecht Veerpolder 1 c te Warmond De Omgevingsdienst WestHolland maakt namens burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen bekend dat zij op 2 januari 2017 een aanvraag voor een omgevingsvergunning beperkte milieutoets heeft ontvangen voor de locatie Veerpolder 1 c te Warmond, 2361 KV (De Passant Polyesterherstel). De aanvraag betreft Omgevingsvergunning OBM. Informatie Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met mevrouw L. Stange via 071-4083290 of L.Stange@odwh.nl. Commissie Welstand Elke maandag behandelt een deskundige van de Welstandscommissie vanaf 09.30 uur de projecten in het gemeentekantoor. Deze besprekingen zijn openbaar, maar in uitzonderlijke gevallen kan een project in beslotenheid worden behandeld. Voor het inzien van de agenda of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente. Gemeenteberichten is een uitgave van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Teylingen. Editie woensdag 25 januari 2017.

i

TEYLINGEN  FACEBOOK.COM/GEMEENTETEYLINGEN  TWITTER.COM/GEM_TEYLINGEN  YOUTUBE.COM/GEMEENTETEYLINGEN


Rederij

TE HUUR VANAF 1 MAART 2017:

28 FRAAIE NIEUWBOUW APPARTEMENTEN TE VOORHOUT

van Hulst Dagtochten, Dagtochten, Rondvaarten Rondvaarten & & Arrangementen Arrangementen

WELKOM AAN BOORD!

In 2017 zien wij u graag weer aan boord voor een vaartocht op één van onze schepen. Wij verzorgen voor u: • Vaartochten voor gezelschappen • Rondvaarten Kagerplassen en omgeving • Dagtochten naar Amsterdam, Gouda, Haarlem en Delft • Workshops • Vergaderingen • Diverse cateringmogelijkheden Geheel vrijblijvend ontvangt u informatie over onze mogelijkheden.

www.rederijvanhulst.nl

Afvaarten: • Warmond • Noordwijk • Lisse • Katwijk • Leiden

| info@rederijvanhulst.nl | +31 (0)71 - 301 01 33

Voor ons bedrijf in Rijnsburg zijn wij op zoek naar:

Orderverzamelaars

Deze nieuwbouw appartementen hebben een woonoppervlakte van ca. 80m2 en

Elke maandag vast en donderdag en vrijdag op afroep.

zijn fraai gelegen aan de Buxushaag (58-112) te Voorhout. Elk appartement beschikt over een woonkamer, 2 slaapkamers, keuken, badkamer, balkon of terras en berging. De huurprijzen starten vanaf € 900,- per maand.

We denken aan schoolgaande of gepensioneerde sterke mannen die ons assisteren met het, in teamverband, klaarmaken van bestellingen. Interesse? Gaarne een belletje naar: 071-5322690 en vraag naar Cees de Leeuw. Karel de Mooy AGF BV, Voorhouterweg 22, 2231 NE Rijnsburg.

woonambiance met charme 3 royale appartementen in hartje Sassenheim

Nog slechts 1 beschikbaar! € 575.000,- v.o.n.

In de gezellige Hoofdstraat van Sassenheim wordt een bijzonder charmante verschijning gerealiseerd: De Hooghe Heeren. Een treffende naam geïnspireerd op de statige jaren ’30 uitstraling van het pand. De Hooghe Heeren bestaat uit drie ruime appartementen, gesitueerd boven een winkelruimte op de begane grond. Bouwnummer 1, op de eerste verdieping, nog beschikbaar

Bouw gestart OPLEVERING NOG DIT JAAR

Woonoppervlakte 146 m2 Oppervlakte living met open keuken van maar liefst 83 m2 2 parkeerplaatsen op afgesloten privé terrein Markante en voorname architectuur Midden in het levendige winkelcentrum Direct nabij Park Rusthoff

VAN RHIJN BOUW

KATWIJK | NIEUW-VENNEP

wonenindehoogheheeren.nl

0252 430 900


nieuws

DE TEYLINGER

5

WOENSDAG 25 JANUARI 2017

Sportkorting nu ook via Welzijn Teylingen Vervolg voorpagina Oorspronkelijk was de sport- en cultuurkorting alleen bedoeld voor verenigingen. Vanaf januari geldt de regeling ook voor commerciële sportscholen, muziek- en dansscholen. Van bridgen, paardrijden, tot blokfluitles iedere sport of cultuuractiviteit komt in aanmerking. De activiteit hoeft niet in Teylingen plaats te vinden. De korting geldt ook als iemand bijvoorbeeld lid wordt bij een sportschool in een andere gemeente. Wat vanaf januari ook veranderd is, is de manier van aanmelden. De korting kan op twee manieren worden aangevraagd, namelijk via de vereniging of via Welzijn Teylingen. REKENKAMERCOMMISSIE

De aanvraag bij Welzijn Teylingen is een nieuwe mogelijkheid. Eerder kon dat alleen bij de penningmeester van de betreffende vereniging, maar daar voelde sommige mogelijke gebruikers zich niet prettig bij. Ze wilde hun financiële situatie niet bij de vereniging bekend hebben, zo stond in het onderzoek van de Rekenkamercommissie. Andere punten waren de beperkte keuze uit alleen verenigingen en geen mogelijkheid voor lidmaatschap van bijvoorbeeld dansscholen. Dat de regeling al-

leen bij Teylingse verenigingen kon worden gebruikt, was ook een belemmering. De commissie Welzijn stemde daarom in september in met het aanpassen van de sporten cultuurkorting. FINANCIËLE ONDERSTEUNING

De regeling is voor alle inwoners van Teylingen die het financieel wat minder hebben en lid willen worden van bijvoorbeeld een vereniging, sportschool, dansschool, muziekschool of zangkoor. Zij kunnen in aanmerking komen voor een korting op de te betalen contributie. De regeling geldt voor zowel jongeren tot 18 jaar als volwassenen. Voor jongeren tot 23 jaar die bij hun ouder(s) wonen, wordt het inkomen van de ouders aan de inkomenscriteria getoetst. De organisatie waar inwoners lid van worden, ontvangt een korting van maximaal 70 euro voor kosten van het lidmaatschap. Vervolgens brengt de organisatie het verkregen bedrag in mindering op de contributie van het aanvragende lid. De aanvraag geldt per persoon en per kalenderjaar. Op www.welzijnteylingen.nl is meer informatie te vinden over de inkomenscriteria en over wie in aanmerking komt voor de korting.

Ingezonden: Meer bewoners willen supermarkt behouden

De 87-jarige Jeanne de Muijnck-van Goeverden zingt wekelijks bij zangkoor De Lofstem. | Foto: Piet van Kampen

Al zeventig jaar het hoogste lied n Jeanne de Muijnck-van Goeverden zingt vrolijk verder SASSENHEIM n Zeventig jaar verbonden zijn aan een vereniging, het is een unicum. En als het aan de jubilaris ligt, komen er nog een aantal jaren bij. Jeanne de Muijnck-van Goeverden (87) zit op haar praatstoel en blikt terug. Aan woorden geen gebrek. Geen wonder, want het lid van het zangkoor De Lofstem praat honderduit over een lange periode uit haar leven.

INGEZONDEN

n “Niet alleen de bewoners van Koetsiersweg en omgeving willen de Hoogvliet graag in Postwijk houden. Vele bewoners van de Oranjebuurt sluiten zich daarbij aan.

Voor zover ik weet zijn de klanten van de supermarkt buiten de besluitvorming gelaten. En de huizen kunnen dan toch net zo goed op de oude plaats van Hoogvliet gebouwd worden?

De korte reactie van de gemeente stelt erg teleur. Afspraken zijn gemaakt met betrokken partijen en er worden huizen gebouwd. Afspraken tussen gemeente en TOV?

Plannen zijn er om te veranderen, dat moet iedereen elke dag.” P. Honders, bewoner Zandslootkade Sassenheim

Op zeventienjarige leeftijd was Jeanne een van de jongste leden in het koor waarvan haar vader Cor van Goeverden een van de oprichters was. Haar broer Kees en zusje Jo gingen haar voor en Jeanne completeerde het zanglustige trio uit het gezin. De appel viel dus niet ver van de boom. “Ik was pas zeventien en had geen zakgeld om de contributie voor een club te betalen. Dus zei mijn vader: kom ook gewoon lekker bij ons zingen,” blikt spraakwaterval Jeanne terug in de tijd. Want ook al zingt zij het hoogste lied, in haar geriefelijke huiskamer is ze ook nauwelijks te stoppen tijdens het aangename gesprek.

KEURSLAGERKOOPJE

Verse vat zuurkool 500 gram 0,99 Vers gekookte bieten 500 gram 0,99 Gieser Wildeman stoofperen 1 kilo 1,45 Boerensalade 100 gram 0,79

7

We hebben de VLEESWARENKOOPJE Gebraden runderrollade + rosbief dungesneden, cornedbeefin een gemarineerd 20 kruidige olie en 2 x 100 gram gevuld met verse TROTS VAN DE KEURSLAGER Kalfssaucijzen spinazie. Smullen!

3

4 stuks VLEESWARENKOOPJE

Maaltijd van de week:

Hachee met draadjesvlees 100 gram 0,79

595

SPECIAL 100 gram Mosterdrollade + Pomodorohaasje VLEESWARENKOOPJE 100 gram Katenspek

samen

330

100 gram mosterdrollade 25 TROTS VAN DE KEURSLAGER 100 gram

2 100 gram katenspek

1 liter Erwtensoep + rookworst

+

363095

samen samen

KEURSLAGERKOOPJE

TROTS VAN DE KEURSLAGER

4

00 Slavinken Erwtensoep + rookworst 4 stuks SPECIAL

Carpaccio misto

95 6 60 100 gram 2 1 liter

Aanbiedingen zijn geldig van 2 t/m 7 november KEURSLAGERKOOPJE

Aanbiedingen zijn geldig van 23 t/m 29 januari Keurslagerij Scholten Slavinken Hoofdstraat 261 Scholten Keurslagerij Sassenheim Hoofdstraat 261 0252-211440

Sassenheim 0252-211440

SPECIAL

Carpaccio misto

De zangeres is nog vitaal en denkt nog niet aan op houden. “Zo lang het kan ga ik nog door,” klinkt het zelfverzekerd. “Ik hou van mijn koor.” zegt ze alsof het haar eigen gezelschap is. Jeanne is er mee vereenzelvigd. In haar lange carrière heeft zij vele dirigenten en leden zien gaan en zien komen. “Voor elke uitvoering ben ik nog steeds zenuwachtig,” bekent zij openhartig terwijl zij na zoveel jaren toch door de wol geverfd moet zijn. Jaren waarin zij elke maandag met het koor repeteert. Jeanne probeert uit het hoofd te rekenen hoe vaak dat is geweest. “Hou het maar op ruim 3500 keer,” lacht ze.

Weekaanbiedingen

Carpaccio, maar Erwtensoep, rookworst + 100 gram Zeeuws spek dan anders 50 samen

‘IK HOU VAN MIJN KOOR’

Door Piet van Kampen

4 stuks

400

Elke woensdag:

10 Perssinaasappels

HOOGTEPUNTEN

Het zingen in de Dorpskerk en afwisselend in de Julianakerk is eigenlijk een soort routineklusje geworden ondanks dat zij voor elke uitvoering zich nerveus voelt. Gezonde spanning voor een goede uitvoering. zullen we maar zeggen. Het tekent de vrouw die vol overgave met haar hobby bezig is. Naast het zingen in de beide genoemde plaatselijke kerken worden er ook optredens verzorgd in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en verpleeghuizen in de regio. Een van de hoogtepunten was toen pianist Jan Vayne samen met het koor een optreden verzorgde. “Maar vroeger waren er ook concoursen waar wij vele medailles wonnen. Die zijn er helaas niet meer. De Korendag die afgelopen december in Sassenheim werd gehouden vond ik ook een hoogtepunt,” blikt de aimabele Jeanne terug. “Met zingen vergeet je alle sores. Niemand in ons koor is chagrijnig.” Mooi toch als je zo een deel van je leven in kunt vullen?

Stevige witvis, lekker & gezond! Verse lengfilet

100 gram

1.75

‘Skrei’ kabeljauwfilet

100 gram

2.95

Gerookte zalmbuikjes

100 gram

1.50

Visbami of paella

100 gram

1.50

VL

2,35

Wij maken alle soorten STAMPPOTTEN uit eigen keuken, zonder toevoegingen en zonder conservering.

10

Elke woensdag: 10 gebakken kibbeling 500 gram 6.95

ElkeTR donderdag: Gebakken lekkerbekken 3 stuks + saus 6.Er Ons visrestaurant aan de Oude Haven is geopend van woensdag t/m zaterdag. Voor de lekkerste visgerechten!

KE

v.d. Veer

Hoofdstraat 259 - Sassenheim Tel./Fax: 0252-232141 Onbetwist uw fruitmandspecialist!

Sl

www.vissalade.nl

SP

C


Afscheid nemen doen we samen. Zorgvuldig, zorgzaam en met aandacht voor detail.

Bernard Schulte BernardSchulte Voorhout Voorhoutbv

• Begraven

al meer dan 100 jaar al meer dan 100 jaar behaaglijk vertrouwd behaaglijk &&vertrouwd

• Cremeren • Rouwtransporten door binnen en buitenland

■ Comfortabel warm huis, zonder hoge Comfortabel huis, zonder hoge stookkosten warm of gezondheidsrisico’s of gezondheidsrisico’s ■ stookkosten Gedegen onderhoud Gedegen onderhoud ■ 24-uurs storingsdienst storingsdienst ■ 24-uurs Grondige inspectie door ervaren warmte Grondige inspectie door ervaren warmte specialisten ■ specialisten Energie besparen zonder comfort te verliezen Energie besparen zonder comfort te ■ verliezen Leverancier van duurzame energie zoals zonnepanelen Leverancier van duurzame energie zoals ■ zonnepanelen Reiniging van luchtkanalen / onderhoud aan mechanische afzuiging/ onderhoud Reiniging van luchtkanalen ■ aan Wij werken met gerenommeerde merken mechanische afzuiging als Nefi t, Remeha en Vaillant Wij werken met gerenommeerde merken ■ als Zink-, looden dakwerk Nefit, Remeha en Vaillant ■ Zink-, Sanitaire lood-installaties en dakwerk ■ Sanitaire Showroom met verschillende designinstallaties radiatoren,met sanitair en CV ketels, Showroom verschillende designbezoek graag op afspraak. radiatoren, sanitair en CV ketels,

Duurzaam • Eigen parkeerterrein in huis • Dag en nacht bereikbaar Bel gerust voor een persoonlijk gesprek over de mogelijkheden van een uitvaart.en op het dak!

• Opbaring in eigen rouwkamers

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

■ Comfortabel Jacoba warm huis, zonder hoge van Beierenlaan 4 stookkosten of 2171 gezondheidsrisico’s CM Sassenheim ■ Gedegen onderhoud Monuta Herma Pijfers Tel: 0252-211843 ■ 24-uurs storingsdienst 0252 - 769 156 E-mail: uitvaartverzorging@vliem.nl info@monutahermapijfers.nl ■ Grondige inspectie door ervaren warmte www.uitvaartverzorgingvliem.nl www.monutahermapijfers.nl specialisten ■ Energie besparen zonder comfort te verliezen ■ Leverancier van duurzame energie zoals zonnepanelen ■ Reiniging van luchtkanalen / onderhoud Uitvaartonderneming Teylingenaan mechanische afzuiging ■ Wij werken met gerenommeerde merken zorgzaam en betrokken als Nefit, Remeha en Vaillant vrijblijvend voorgesprek mogelijk ■ Zink- & dakwerk ■ Sanitaire installaties Dag en nacht telefonisch bereikbaar op: ■ Showroom met verschillende design06 - 30409466 info@uitvaart-teylingen.nl / www.uitvaart-teylingen.nl radiatoren, sanitair en CV ketels, Ankie Jochemsz - Willemijn Heijink - Wilma Bleeker bezoek graag op afspraak.

TE HUUR: 6 persoons bestelbussen

k r e t S 00 n e m a € 85, S

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

vanaf

BERNARD SCHULTE BV CENTRALE VERWARMING, AIRCONDITIONING, LOODGIETERSWERK EN VENTILATIESYSTEMEN

Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62

per dag

0252-211849 www.gdol.nl

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

LOODGIETERSBEDRIJF

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

C. HUNDERSMARCK BV

k r e t S n e Sam bezoek graag op afspraak.

LOODGIETERSBEDRIJF

BERNARD SCHULTE BV

Onderdeel van Bernard Schulte

C. HUNDERSMARCK BV

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

CENTRALE VERWARMING, AIRCONDITIONING, LOODGIETERSWERK EN VENTILATIESYSTEMEN

VOORHOUT

Onderdeel van Bernard Schulte

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

WWW.BERNARDSCHULTE.NL WWW.HUNDERSMARCKBV.NL

VOORHOUT

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

Nijverheidsweg 10

2215 MH Voorhout

T 0252 211306

info@bernardschulte.nl www.bernardschulte.nl WWW.BERNARDSCHULTE.NL ●

RABO NL73RABO0366004573 bic RABONL2U KvK nr. 28090742 BTW nr. 8098.93.216.B.01 Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62 WWW.HUNDERSMARCKBV.NL Op alle door ons uitgebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algeme ●

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

betalingsvoorwaarden Installerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AV

Hét maatpak onder de inloopkasten! ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

Kennisgeving verlengen proceduretermijn

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

Reguliere voorbereidingsprocedure Wet algemene bepalingen omgevingsrecht

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland maken bekend dat zij de proceduretermijn van de volgende aanvraag voor een omgevingsvergunning, waarop de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, met zes weken hebben verlengd.

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

Bedrijf : AKZO Nobel Car Refinishes Locatie : Rijksstraatweg 31, 2171 AJ Sassenheim Activiteit : Milieuneutraal wijzigen Voor : De wijziging van ADR3 stoffen in bindmiddelenopslag G268 Aanvraagdatum : 25 november 2016 Verzenddatum : 13 januari 2017 Zaaknummer : 999923056

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

In dit stadium is het niet mogelijk uw mening te geven over de aanvraag. Nadat wij een besluit hebben genomen wordt u in de gelegenheid gesteld uw bezwaren kenbaar te maken.

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

Nijverheidsweg 10 ● 2215 MH Voorhout ● T 0252 211306 ● info@bernardschulte.nl ● www.bernardschulte.nl RABO NL73RABO0366004573 ● bic RABONL2U ● KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 Alle kennisgevingen van de provincie Zuid-Holland vindt u ook digitaal via www.overheid.nl. ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

Op alle door ons uitgebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Levering betalingsvoorwaarden Installerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ● ● ● ● ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

Nijverheidsweg 10 2215 MH Voorhout T 0252 211306 info@bernardschulte.nl www.bernardschulte.nl ● bic RABONL2U ● KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 RABO NL73RABO0366004573 Nijverheidsweg 10 ● 2215 MH Voorhout ● T 0252 211306 ● info@bernardschulte.nl ● www.bernardschulte.nl Op alle door ons uitgebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Levering ● bic ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 nr. 28090742 RABO NL73RABO0366004573 betalingsvoorwaarden Bedrijven 2007RABONL2U (ALIB 2007) en ● de KvK Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ● 2215 MH Voorhout ● T 0252 211306 ● info@bernardschulte.nl ● www.bernardschulte.nl Nijverheidsweg 10Installerende Op alle door ons uitgebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Levering ● ● ● bic RABONL2U KvK nr. 28090742 BTW nr. 8098.93.216.B.01 RABO NL73RABO0366004573 betalingsvoorwaarden Installerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

Op alle door ons uitgebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Levering betalingsvoorwaarden Installerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ● ● ● ● ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

Nijverheidsweg 10 2215 MH Voorhout T 0252 211306 info@bernardschulte.nl www.bernardschulte.nl RABO NL73RABO0366004573 ● bic RABONL2U ● KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

Op alle door ons uitgebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Levering betalingsvoorwaarden Installerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ● ● ● ●

Nijverheidsweg 10 2215 MH Voorhout T 0252 211306 www.bernardschulte.nl Als ’t om inloopkasten gaat,info@bernardschulte.nl slaagt u bij Meijvogel Hout altijd. Als specialist en RABO NL73RABO0366004573 ● bic RABONL2U ● KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01

exclusief dealer van Stijl-kasten, maken we elke kast voor u op maat. Woonkamer,

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

Op alle door ons uitgebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Levering betalingsvoorwaarden Installerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leveringsbetalingsvoorwaarden voorvoor Installatiewerk consumenten (AVIC). kantoor of preciesenop maat gemaakt u. Met voor speciale ● ● slaapkamer: alles ● ●

Nijverheidsweg 10 2215 MH Voorhout T 0252 211306 info@bernardschulte.nl www.bernardschulte.nl ● bic RABONL2Uontwerpen ● KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 RABO NL73RABO0366004573 ontwerpsoftware we elke kast naar uw wens. Schuif-, vouw- of ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

Op alle door ons uitgebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Levering draaideuren: alles mogelijk. Afwerking met hout, voor glas, kunststof voor grepen, betalingsvoorwaarden Installerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en deisAlgemene Leveringsen betalingsvoorwaarden Installatiewerk consumenten (AVIC). ● ● ● ●

Nijverheidsweg 10 2215 MH Voorhout T 0252 211306 info@bernardschulte.nl www.bernardschulte.nl en natuurlijk een gamma ●aan kleuren. Inclusief handwerk uit de ● bic RABONL2U ● KvK nr. RABO NL73RABO0366004573 accessoires 28090742 BTW nr. 8098.93.216.B.01

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

eigen werkplaats. Vandiensten bijzettafel totnadrukkelijk inloopkast: Meijvogel maakt dat ’t past!de Algemene Levering Op alle door ons uitgebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte zijn, tenzij schriftelijk anders Hout overeengekomen, toepasselijk betalingsvoorwaarden Installerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ● ● ● ●

Nijverheidsweg 10 2215 MH Voorhout T 0252 211306 info@bernardschulte.nl www.bernardschulte.nl ● bic RABONL2U ● KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 RABO NL73RABO0366004573 Nijverheidsweg 10 ● 2215 MH Voorhout ● T 0252 211306 ● info@bernardschulte.nl ● www.bernardschulte.nl Op alle door ons uitgebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Levering ● bic ● BTW nr. 8098.93.216.B.01 RABO NL73RABO0366004573 nr. 28090742 betalingsvoorwaarden Bedrijven 2007RABONL2U (ALIB 2007) en ● de KvK Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ● 2215 MH Voorhout ● T 0252 211306 ● info@bernardschulte.nl ● www.bernardschulte.nl Nijverheidsweg 10Installerende Op alle door ons uitgebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Levering ● ● ● RABO NL73RABO0366004573 bic RABONL2U KvK nr. 28090742 BTW nr. 8098.93.216.B.01 betalingsvoorwaarden Installerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC). ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

Meijvogel Hout

T 071 407 4605

2225 AV Katwijk

W www.meijvogelhout.nl

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

Op alle door ons uitgebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Levering Burgersdijkstraat 10 en de Algemene E info@meijvogelhout.nl betalingsvoorwaarden Installerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC).

Nijverheidsweg 10 ● 2215 MH Voorhout ● T 0252 211306 ● info@bernardschulte.nl ● www.bernardschulte.nl RABO NL73RABO0366004573 ● bic RABONL2U ● KvK nr. 28090742 ● BTW nr. 8098.93.216.B.01

ERKEND SPECIALIST KLIMAAT BEHEERSING KLI

Op alle door ons uitgebrachte offerte, gedane leveringen en verrichte diensten zijn, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen, toepasselijk de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden Installerende Bedrijven 2007 (ALIB 2007) en de Algemene Leverings- en betalingsvoorwaarden voor Installatiewerk voor consumenten (AVIC).


nieuws

DE TEYLINGER

WOENSDAG 25 JANUARI 2017

7

Teylingereind trekt zich terug uit ‘nep-awards’ SASSENHEIM n Forensisch Centrum Teylingereind trekt zich terug uit de verkiezing van het Nationaal Business Succes Awards instituut. Twee weken geleden bracht het televisieprogramma Rambam aan het licht dat de verkiezing niet eerlijk verliep. Een door Rambam bedacht bedrijf werd uitgeroepen tot Branchewinnaar.

De jeugdgevangenis was genomineerd in de categorie Best Presterende Werkgever, maar trekt zich nu terug uit die verkiezing. Eerder liet directeur Esther Overweter in de Teylinger van deze week weten de gang van zaken die Rambam in beeld brengt, ‘verwonderlijk’ te vinden. In de aflevering werd duidelijk dat er wel heel veel branchewinnaars zijn: zo’n 500. Zij betalen, na het behalen van het predicaat, ieder 12.750 euro. Overweter zegt daarvan van te voren op de hoogte te zijn geweest en noemde het vorige week tegenover De Teylinger al een investering

om zichtbaar te zijn op de arbeidsmarkt. SMET

Of Teylingereind nog mee zou doen aan de Awards, was op het moment van het telefonisch interview voor de krant, vorige week maandag, niet duidelijk. Op dinsdagavond meldde Teylingereind echter op de website toch niet meer mee te doen aan de verkiezing vanwege de Rambamuitzending. “Hierdoor is er een smet gekomen op het winnen van deze Award. Teylingereind heeft daarom besloten om afstand te doen van deze nominatie en trekt zich terug.” De directie meldt in het slot van de verklaring vooral teleurgesteld te zijn: “Tot vorige week voelden we ons oprecht geëerd en gewaardeerd. Helaas is vanwege alle ruis terugtrekken uit de nominatie nu het enige juiste dat we kunnen doen. We zijn teleurgesteld en vinden het spijtig voor een ieder die vol enthousiasme heeft meegedaan om van onze nominatie een succes te maken.”

Uit de piñata komt snoep voor de vrijwillige brandweerjeugd. | Foto: Willem Krol

Vernieuwde brandweerkazerne feestelijk geopend VOORHOUT n Jeugdbrandweer, korpsleden, collega’s uit andere dorpen, oud-leden; allemaal waren ze aanwezig. De brandweerkazerne aan de Nijverheidsweg in Voorhout werd afgelopen vrijdag na maanden van verbouwing en uitbreiding, feestelijk heropend door burgemeester Carla Breuer. ‘Het duurt even, maar dan heb je ook wel iets prachtigs’, aldus ploegchef Wim Jonker. ‘Ik heb al heel veel positieve reacties gehoord, iedereen is blij met het resultaat!’. De aanleiding voor de verbouwing was het ruimtegebrek bij de gemeente. Jonker: “We zaten eerst samen met de gemeentewerf in een pand, dat was niet handig. De gemeente had meer ruimte nodig voor kantoren en dergelijke. Er werd toen besloten de kazerne te scheiden van de gemeentewerf, zodat we elkaar niet meer in de weg zitten”.

finitieve plannen over drie weken bij de gemeente moesten liggen! Toen moesten we snel handelen, maar binnen drie vergaderingen hadden we eigenlijk al onze ideeën en plannen al op papier. Een computeranimatie bevestigde dat al onze plannen ook daadwerkelijk realiseerbaar waren. De brandweerkazerne in Sassenheim is een grote inspiratiebron geweest, onze plannen werden grotendeels op die kazerne gebaseerd.”

INSPIRATIEBRON

TRAININGEN EN CURSUSSEN

Door Esther Luijk

Een indrukwekkende landimpressie uit de jaren zestig, gemaakt door Sassenheimer Wim Hejbroek. Hij fotografeerde een ziekzoeker aan het werk in de

Kunst kleurt en verovert Sassembourg SASSENHEIM n Geschilderde parkiettulpen van een Russische kunstenares, verbazingwekkende driedimensionale meetkundige houtvormen van een Sassenheimer en indrukwekkende collages van de Amsterdamse kunstenares Ellen van Teijlingen. Dit en nog meer is te bekijken op de eerste tentoonstelling in het woon- en zorgcomplex Sassembourg aan de Jan van Brabantweg in Sassenheim. Afgelopen vrijdag ging dit nieuwe Teylingse Kunstpodium officieel van start en trok gelijk heel wat belangstellenden, ook in de eerste dagen na de aftrap.

Een veelbelovende start, vond Herman van Amsterdam. Hem werd destijds gevraagd om wat meer kleur te brengen in het nieuwe complex en met name door middel van kunst. Van Amsterdam: “Een heerlijke uitdaging natuurlijk. Het gebouw oogde aan de binnenzijde aanvankelijk nog een beetje steriel met veel witte wanden zonder enige aankleding. Zo’n sfeer nodigt natuurlijk niet echt uit om zomaar eens binnen te lopen en nader kennis te maken met Sassembourg. Met kunst probeer ik de drempel een stuk lager te maken en dat werkt! En dit is nog maar het prille begin.”

ZES TENTOONSTELLINGEN

Het plan is om zo’n zes keer per jaar met een nieuwe tentoonstelling te komen. De huidige exposanten mogen twee maanden hun werken laten zien en maken dan plaats voor anderen. Van Amsterdam: “Zelfs tijdens de opening hebben zich al nieuwe kandidaten aangemeld.” WIM HEIJBROEK

De kunst in Sassenbourg beperkt zich niet alleen tot schilderijen maar bijvoorbeeld ook beeldhouwwerken, installaties en foto’s. Wat deze laatste categorie betreft is in het woon- en zorgcomplex nu ook werk te zien van de (overleden) Sassenheimse fotograaf Wim Heijbroek. Een paar jaar geleden stuitte Van Amsterdam bij toeval op diens archief met negatieven. “Mijn mond viel open toen ik de beelden zag. Prachtige kleuropnames van de arbeid op het bollenland uit de tijd dat daar nog amper sprake was van de mechanisatie.” Van Amsterdam selecteerde tien impressies en liet die uitvergroten tot zo’n meter in het vierkant. Heel indrukwekkend en voorlopig dus ook nog te zien in Sassembourg. Aanmelden voor exposeren blijft mogelijk via h.v.amsterdam@casema.nl. Wie in Sassembourg kunst wil komen bekijken hoeft niet te reserveren maar kan op de openingstijden gewoon naar binnen lopen.

In 2014 waren er al plannen voor een verbouwing, maar in juni 2016 gingen de werkzaamheden pas echt van start. Jonker: “De intenties waren er, maar er gebeurde lange tijd niets. Totdat ik eind 2015 ineens een belletje kreeg dat de de-

De scheiding van de kazerne met de gemeentewerf is niet het enige wat er veranderd is na de verbouwing. Jonker: “De kazerne is helemaal vernieuwd en gemoderniseerd. Qua vierkante meters zijn we er iets op achteruit gegaan, maar dat weegt

niet op tegen het hebben van een hele eigen plek. Dit pand is nu helemaal van ons en dat is heerlijk. We hebben nu onze eigen kantoorruimtes, onze eigen kantine, alles. Ook hebben we een eigen ruimte waar we trainingen en cursussen kunnen geven. De hele kazerne is een stuk persoonlijker zo.” OVERWINTEREN

Half december werd de nieuwe kazerne opgeleverd, maar tijdens de verbouwing gingen de werkzaamheden van de brandweer gewoon door. Dat bracht soms wat ongemakken mee voor het korps. “Het was soms wel een beetje lastig,” zegt de ploegchef. “Het was een rommelige periode en soms was het echt overwinteren. Dan zaten we nog even iets te drinken na afloop met onze winterjas aan, omdat de kachel het niet deed. Er werd veel van het korps gevraagd. Ze moesten flexibel omgaan met een soms lastige situatie. Maar tegelijkertijd zie je ook steeds duidelijker hoe het wordt, je ziet het groeien. En als iedereen uiteindelijk blij is met het resultaat, is het het allemaal waard geweest!”

Samenwerking KTS en Leo Kannerschool VOORHOUT n De KTS in Voorhout (een vakgerichte vmboschool - onderdeel van het Teylingen College) en de Leo Kannerschool (voor onderwijs aan leerlingen met autisme) tekenden vorige week een intentieverklaring.

worden geboden, zodat de kans op slagen wordt vergroot. TRAINING

De Leo Kannerschool gaat hun expertise op het gebied van zorg delen met de KTS, zodat ook het maatwerk voor de leerlingen zo goed

De samenwerking tussen deze twee scholen geeft de mogelijkheid om leerlingen, met een extra ondersteuningsbehoefte, succesvol op te leiden tot een beroepsdiploma of een startkwalificatie. VERVOLGOPLEIDING

De KTS gaat er tijdens deze samenwerking voor zorgen dat leerlingen kennismaken met de beroepsrichtingen op de KTS en hieruit een keuze kunnen maken voor hun vervolgopleiding. De expertise op het gebied van beroepsonderwijs op de KTS is groot. Hierdoor kan dit ook worden gedeeld met het docententeam van de Leo Kannerschool. Er zal voor de leerlingen maatwerk

| Foto: pr.

mogelijk aansluit bij de behoeftes. Daarnaast zal de Leo Kannerschool het docententeam van de KTS trainen. Hierdoor wordt de expertise van het team vergroot. De grootste gemeenschappelijke deler hierin is dat leerlingen de kans krijgen om een regulier diploma te halen.


Leuke bijbaan, goede verdiensten Bezorg(st)er

Reklamediensten de Schakel is per direct op zoek naar bezorg(st)ers voor:

De Teylinger Hierbij horen ook voorbereidende werkzaamheden zoals het vouwen van de folders die met de krant mee bezorgd moeten worden. Het betreft een aanstelling voor het één keer per week lopen van één of meerdere wijken. De volgende wijken komen binnenkort beschikbaar Voorhout • • • •

omgeving omgeving omgeving omgeving

ALMONDEHOEVE m Lifestyle & Antiek 3.000

2

Ook voor uw vakkundige meubelrestauraties

Nog nooit op de ALMONDEHOEVE Antiek & Lifestyle geweest???

Momenteel

UITVERKOOP! Dus nu een extra goede reden om eens langs te gaan bij deze unieke winkel.

Boerhaavestraat / Ter Haar Romenystraat Elzenhorst / Madeliefjespad Anijsweg / Karwijhof Dragonweg / Bonekruidstraat

De koffie staat klaar…

Interesse gewekt? Neem dan contact op met onze bezorgeradministratie op telefoonnummer: 0252-241420 of mail ons via: info@de-schakel.nl.

Van Almondeweg 2 • 2343 AA OEGSTGEEST • T 071 - 517 27 57

Graag tot ziens!

ma. t/m za. van 10.00 - 18.00 uur zondag van 11.00 - 17.00 uur

www.almondehoeve.nl

S I N G I I K SUZU Een nieuwe kijk op design

· De Ultra Compacte SUV · Eigenzinnige uitstraling met tijdloos design · Extreem wendbaar, hoge instap en zitpositie · Innovatieve technieken, schoon en zuinig · Slimme flexibele binnen- en bagageruimte · Volop accessoires en kleurcombinaties

Alles eraan is verrassend leuk

Rijklaar vanaf

All-inclusive vanaf

€ 14.499,- € 259,- p/m

De nieuwe Suzuki Ignis heeft een eigentijds design, is zeer comfortabel, gaat zuinig om met brandstof en levert pittige prestaties. Wij durven zelfs te stellen, dat deze Ultra Compacte SUV u een nieuwe kijk op het leven zal geven! Maak nu een proefrit en ervaar het eindeloze rijplezier zelf.

Auto Bakker

Industriekade 16A, Sassenheim, Tel. 0252 – 224 224, www.autobakker.nl Gemiddeld brandstofverbruik volgens de Euro-6-norm, EC 2016/646/ZA: 4,3-5,0 l/100 km; 23,3-20,0 km/l; CO₂-uitstoot: 97-114 g/km. Prijs inclusief btw en bpm en kosten rijklaar maken. Leasetarief per maand o.b.v. Private Lease, 48 mnd, 10.000 km/jaar, incl. max. bonus/malus, BTW, excl. brandstof • Tarieven wijken af bij gekozen uitvoering, wijziging van opties, looptijd, kilometrage, schadevrije jaren en gewicht • Wijzigingen en drukfouten voorbehouden © 01-17


nieuws

DE TEYLINGER

WOENSDAG 25 JANUARI 2017

9

Creatieve cursus Levensboek maken TEYLINGEN

n Welzijn Teylingen start op vrijdag 10 februari met een creatieve cursus ‘Levensboek maken’. Deze cursus bestaat uit zes bijeenkomsten, die om de week worden aangeboden van 13.00 tot 15.30 uur in Sassenheim. De cursus is voor iedereen toegankelijk die zijn of haar levenservaringen wil delen met de andere cursisten en anderen mensen wil leren kennen.

De cursus ‘Levensboek maken’ is een creatieve cursus die je op een andere manier naar je herinneringen laat kijken, je daarover laat vertellen en ze creatief uit laat beelden waardoor nieuwe en oude inspiratie bronnen worden aangeboord. Natuurlijk kan niet het hele verhaal in beeld komen: we gaan op zoek naar fragmenten, naar puzzelstukjes uit je levensverhaal. GESCHENK VOOR JEZELF

Iedereen heeft een eigen verhaal en hoe leuk is het om dit met elkaar te delen en hier een tastbaar boek met waardevolle herinneringen en

anekdotes van te maken. Misschien kijk je op een andere manier terug op jouw herinneringen. In zes bijeenkomsten gaan de deelnemers aan de slag met herinneringen. Dit gebeurt door praten, tekenen, schrijven, knippen en plakken. Onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn bijvoorbeeld: afkomst, gezin, schoolperiode, de plekken waar men heeft gewoond, vriendschappen en belangrijke momenten uit iemands leven. Aan het einde van de cursus gaat iedereen naar huis met een heel eigen boek vol herinneringen. AANMELDEN

De cursus kost 30 euro (5 euro per keer) en wordt gegeven in Sassembourg in Sassenheim. Aanmelden kan via de agenda op www.welzijnteylingen.nl of telefonisch via 0252 231805. Voor meer informatie, neemt contact op met Margriet Duivenvoorde, Sociaal Makelaar bij Welzijn Teylingen telefoon 0252 231805 of e-mail: m.duivenvoorde@ welzijnteylingen.nl.

Opfrisbijeenkomst over verkeersregels TEYLINGEN n KBO Sassenheim en

de politie organiseren op maandagmiddag 30 januari om 14.30 uur een opfrisbijeenkomst verkeersregels voor alle senioren uit Teylingen in ‘t Onderdak in Sassenheim. Hoe zat het ook al weer met voorrang geven? Telkens komen er nieuwe verkeersborden bij en worden er nieuwe verkeersregels bedacht. Of de kennis over verkeersregels is wat weggezakt. In alle gevallen is het noodzakelijk deze kennis weer eens op te frissen.

GEWIJZIGDE REGELS

Zelfstandige mobiliteit is voor iedereen een belangrijke voorwaarde voor het behoud van de eigen onafhankelijkheid, zeker ook voor senioren. Het je verplaatsen van A naar B betekent ook dat je kan blijven deelnemen aan maatschappelijke activiteiten. Het aantal verkeersdeelnemers in onze samenle-

ving stijgt snel en daarmee wordt het ook steeds drukker op de weg. De scootmobiel en elektrische fiets zijn daarbij een vertrouwde verschijning geworden. Voor sommige gebruikers is het een heel waagstuk. Soms door onvoldoende kennis van de gewijzigde verkeersregels, soms ook door leeftijd, gebruik medicijnen of andere zaken. Hierdoor kan een verkeerssituatie verwarrend zijn en het reactievermogen onvoldoende. Gevolg is dat men zich onzeker kan gaan voelen op de weg. SITUATIES UIT EIGEN OMGEVING

Tijdens de bijeenkomst wordt aan de hand van een verkeersquiz bekeken hoe goed de kennis van de verkeersregels en -borden is. Ook komen er situaties uit de directe omgeving aan bod. Het gaat allemaal op een gemoedelijke manier maar wel met de bedoeling om veiliger onderweg te zijn.

Polikliniek in Sassembourg geopend SASSENHEIM n Alrijne Ziekenhuis opende op zondag 23 januari zijn deuren in woonservicecentrum Sassembourg aan de Jan van Brabantweg.

In de loop van de maanden wordt de dienstverlening uitgebreid. AFSPRAAK MAKEN

Naast het samenwerken met andere zorgaanbieders en welzijnsorganisaties gaan diverse medisch specialisten en gespecialiseerde verpleegkundigen van Alrijne Ziekenhuis spreekuur houden in woonservicecentrum Sassembourg.

Patiënten kunnen bij het maken van een afspraak zelf aangeven naar Sassembourg te willen. Ook wordt bij het maken van een afspraak door het ziekenhuis actief gevraagd of de patiënt naar Sassembourg wil, indien hij/zij uit de omgeving komt.

RADIOLOGIE EN DERMATOLOGIE

KLINIEK RUSTHOFFLAAN SLUIT

Vanaf zondag 23 januari kunnen bewoners uit de regio gebruikmaken van deze locatie van Alrijne Ziekenhuis. De volgende specialismen starten in januari met poliklinische spreekuren: Radiologie, Wondpolikliniek, Dermatologie en Ouderengeneeskunde. Keel-, Neus en Oorheelkunde en Urologie starten in maart.

Met de opening van deze Alrijnelocatie gaan ook de dermatologen spreekuur houden in Sassembourg. Dit betekent dat de poliklinieken Dermatologie in Lisse (Vivaldistraat) en Sassenheim (Rusthofflaan) sluiten. Alle patiënten die vorig jaar op locatie Lisse of Sassenheim zijn geweest, hebben een verhuisbrief ontvangen.

Burgemeester Breuer feliciteert het bruidspaar Paardekooper-de Groot. | Foto: Piet van Kampen

Diamanten bruidspaar n ‘Ik heb ‘m om zijn mooie zwarte haren gekozen’ VOORHOUT n Vijf jaar verkering en zestig jaar getrouwd. Het diamanten echtpaar Nico Paardekooper (84) en Gré Paardekooper-de Groot (83) had iets te vieren en dat deden zij dan ook met de familie. Op zondag 22 januari - een dag voor de trouwdatumwerd er van een heerlijke brunch genoten. Door Piet van Kampen

De vlag hangt uit bij Schoonoord 41. Een gedenkwaardige dag waarop wordt teruggeblikt op een lang huwelijksleven. De vrouw des huizes voert hoofdzakelijk het woord, omdat echtgenoot Nico een aantal jaren geleden door een herseninfarct werd getroffen en bijna niet praten kan. Maar hij geniet zichtbaar van het gesprek en steekt regelmatig goedkeurend zijn duim omhoog. De vragen worden gesteld en de tongen komen los. Terug naar het moment van de eerste kennismaking. De in Oegstgeest geboren Gré ging regelmatig met haar vriendin Riet naar Wassenaar, de geboorteplaats van Nico. Daar ontmoette zij elkaar voor het eerst. Later tijdens de dansles bij Evert Casteleijn in Leiden begon het lief-

desvlammetje pas echt te branden. Het is nooit meer gedoofd. “Ik heb ‘m om zijn mooie zwarte haren gekozen,” lacht de bruid. Het echtpaar werd gezegend met de dochters Annemarie, Betty, Elly en zoon Wim. Zes kleinkinderen en een achterkleinkind -de pas geboren Oscar- completeren de familie.

de pensioenperiode aan. Een huis in Voorhout aan Schoonoord stond op hun wensenlijstje. De wens werd vervuld en nu wonen zij in een mooie stulp langs de Leidsevaart. “Helemaal tevreden,” benadrukt Gré. Nico steekt zijn duim op. Terugblikkend op mooie momenten: “Toen wij franchiser waren hebben we mooie trips naar Brazilië (koffie), Ceylon (thee) en Portugal (port) gemaakt. Met het gezin gingen wij vaak op wintersport. Zelf ben ik ook een paar keer naar familie in Canada geweest,” blikt de bruid voldaan terug.

ONDERNEMERS

ALTIJD SAMEN

Beide echtelieden komen uit een melkboergezin. De appel valt niet ver van de boom, want zij namen een melkwinkel- en wijk in Den Haag over. Ma achter de toonbank en vier koters opvoeden, pa de wijk in. Vanwege sanering verdween de winkel in Den Haag en kwam er een AH supermarkt in Amstelveen beschikbaar waar de kost werd verdiend. Na een leven van hard werken brak

De tijd wordt nu gevuld met bridgen (Gré), klaverjassen (beiden), dagbesteding in de Bernardus en boodschappen doen met de scootmobiel (Nico). Het paar geniet van elke dag. Met de liefde zit het wel snor tussen die twee die lief, leed en zorg op een uitstekende wijze invullen. “Wij zijn altijd al samen geweest, ook met het werk,”geeft Gré als reden aan waarom het zo goed gaat. “We hebben niet echt een geheim voor onze warme relatie.”

Wethouder opent nieuw Kenniscentrum Historische Kring Vervolg voorpagina VOORHOUT

Tot in de jaren ‘60 van de vorige eeuw waren in de katholieke kerk bidprentjes in zwang. Daarna volgde de overgang naar bedank- en gedenkkaartjes. De HKV bezit er ruim 850. Daarnaast is er nog meer uit de brede collectie in het Kenniscentrum te zien. Zo ligt er ook een dagboekje van de familie Vester, die zich in de negentiende eeuw in Voorhout vestigde. Het bidprentje staat ernaast. URN EN BIJL

n

In het nieuwe Kenniscentrum liggen nog veel meer bijzondere items. Gevraagd naar het meest bijzondere item, haalt Van der Hoeven een oude urn tevoorschijn. “Bijna een eeuw oud en gevonden in Oosthout.” Voor Van Steijn heeft de duizend jaar oude bijl een bijzondere betekenis.

“Toen mijn oma hier woonde, was er een knecht die de steen bij het graven vond. Hij bewaarde het en later is het bij de HKV terecht gekomen.” JONGEREN

INLOOPBIJEENKOMSTEN

Op zaterdag 28 januari kunnen HKVleden van 13.00 tot 16.00 uur het Kenniscentrum te bezoeken.

De enthousiaste vrijwilligers kunnen nog veel meer verhalen vertellen. Dat is ook de bedoeling in de Oosthoutzaal, waar de bibliotheek is en de maandelijkse inlopen worden georganiseerd. Mensen met een interesse in de historie van Voorhout kunnen terecht met hun vragen.

De eerste inloopbijeenkomsten zijn op woensdag 8 februari van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdag 18 februari van 10.00 tot 12.00 uur. Daarna is er iedere tweede woensdag van de maand een inloop van 12.00 tot 16.00 uur. De inlopen zijn gratis.

De HKV kan nog nieuwe vrijwilligers gebruiken. Van Steijn:”We hebben nu een eigen ruimte en kunnen dingen gaan opzetten. Dat is een groot voordeel. We hebben nu 900 leden, maar hopen de 1000 te halen.” Ook wil de historische vereniging graag jongeren interesseren voor de lokale geschiedenis en zijn er ideeën voor voorlichting op scholen.

Wethouder Kees van Velzen opent, samen met voorzitter Van Steijn, op zaterdagochtend het Kenniscentrum. Het is het moment waar de HKV op heeft gewacht. Voorhout heeft dan eindelijk een eigen locatie voor de lokale historische schatten.

SCHATKAMER


nieuws

DE TEYLINGER

SBS wordt Huurdersbelang Teylingen TEYLINGEN n Huurdersbelang Teylingen is een stichting, die de belangen behartigt van de huurders van Woonstichting Vooruitgang. De afgelopen jaren gebeurde dit onder de naam SBS e.o., maar vanaf dit jaar doen ze dat onder de naam: Huurdersbelang Teylingen.

Huurdersbelang Teylingen tracht een brug te slaan tussen Woonstichting Vooruitgang en de verschillende bewonerscommissies, waarbij de belangen voor de huurders voorop staan. Het bestuur, bestaande uit Cor Vink en Geke Boes, is op zoek naar nieuwe leden. Voor meer informatie of aanmelding, stuur een e-mail naar huurdersbelangteylingen@ gmail.com.

Kuipzwammen VOORHOUT n Zes Voorhoutse zwammers gaan op zaterdag 11 februari de kuip in om te strijden om de prijzen van carnavalsvereniging De Bokken. De voorverkoop start op vrijdag 27 januari.

Debutanten Guy Bosman en Timo Does, Bert Pilaszek, Jan-Piet Does, Cok van Steijn en Dennis Floor gaan de strijd aan voor de publieks- en juryprijs. Kaarten kosten 10 euro per stuk, 5 euro voor donateurs, en zijn verkrijgbaar op vrijdag bij Café Welgelegen, Jacoba van Beierenweg 90. Er zijn maximaal 550 kaarten beschikbaar voor het kuipzwammen in de KTS.

WOENSDAG 25 JANUARI 2017

Nieuwbouwwijk Hooghkamer blijft aandacht trekken n Veel bezoekers op informatieavond VOORHOUT n De inloopavond vorige week trok, ondanks de bittere kou, vele bezoekers naar het Bestuurscentrum in Voorhout. Daar werden de laatste (bestemmings)plannen gepresenteerd rond de afbouw van de nieuwbouwwijk. Door Nico Kuyt

De komende jaren worden de laatste fasen van het bouwplan in ontwikkeling gebracht. Het bestaat uit een divers pluimage aan (sociale) woningen met alles wat daarbij hoort. Ieder deelplan krijgt een eigen identiteit. Er komt een dorpsplein, speelhof, wooneilanden, een entreelaan met bomen, ontdekkingsparkje en uiteraard het ‘central park Molentocht’ dat zich bevindt bij de gelijknamige sloot en dit jaar nog vorm zal krijgen. Er volgen nog de realisatie van vijf fasen aan woningbouw die voornamelijk tussen de sloot en de Leidsevaart zijn gelegen. FASEN

De eerste fase aan de zijde van het Voorhoutse dorp, daarvan start de bouw in het vierde kwartaal van dit jaar. Helemaal aan de andere zijde van de wijk start fase twee het tweede kwartaal van 2018. Daarboven in de bocht van de Noordelijke

Veel buurt- en (toekomstige) wijkbewoners bezochten de inloopavond over het vervolg van het bouwplan. | Foto: NK

Randweg begint in het derde kwartaal van 2018 de bouw van fase drie. Voor fase vier in het middengedeelte start de verkoop ergens in 2018 en ernaast fase vijf in 2019. VOLTOOIING

Op de informatieavond werd het nieuwe stedenbouwkundig deelplan voor Hooghkamer getoond

door de ontwerper en de projectontwikkelaars. Uiteindelijk moet de bouw nog eens 391 huur- en koopwoningen opleveren. In totaal komt de wijk uit op circa 850 woningen. Met het nu getoonde deelplan komt de wijk langzaam tot een voltooiing.

TEYLINGEN n De Teylinger biedt haar lezers de mogelijkheid om mee te doen aan een gratis valentijnsactie.

In Sassenheim bleef de ijsbaan de afgelopen dagen dicht, maar daar werd wat op gevonden. Op de smalle slootjes, bijvoorbeeld achter de Horsten, bleek het ijs dik genoeg. En dat leverde heel veel schaatspret op.

Wil jij jouw Valentijn verrassen in deze krant? Met een leuke foto en een hartveroverend berichtje? Of heb jij bijvoorbeeld hele lieve ouders of vrienden die je in het zonnetje wil zetten?

Op www.deteylinger.nl houdt de redactie in de komende koude dagen bij of de ijsbanen in Warmond, Voorhout en Sassenheim open gaan of gesloten blijven. Op het slootje achter de Horsten in Sassenheim werd op zondag geschaatst. | Foto: Aerial Footage Holland

Trilokaal vraagt B & W inventarisatie gebruik gemeentelijke grond en gebouwen

Door Nico Kuyt

Trilokaal wil duidelijkheid naar aanleiding van het overdragen van

Hart van Hooghkamer trapt medio 2017 af met 73 driekamerappartementen in de sociale huur verdeeld over twee blokken.

TEYLINGEN n Bij temperaturen onder nul gaan vele harten sneller kloppen. Kan er geschaatst worden? Is het ijs dik genoeg? De Warmondse IJsclub had de primeur en opende zondagochtend de deuren aan de Veerpolder. ‘s Middags volgde ook de Voorhoutse IJsclub dat voorbeeld op sportpark De Elsgeest. Heel lang konden schaatsliefhebbers er niet van genieten, want na maandag zijn de banen weer gesloten.

Verras jouw Valentijn!

TEYLINGEN n De fractie van Trilokaal wil van B&W een inventarisatie van het gebruik van gemeentelijke of gehuurde grond en onroerende zaken door (sport)verenigingen.

Woningcorporatie Stek realiseert drie projecten in de sociale woningbouw, namelijk Hart van Hooghkamer, Hof van Hooghkamer en Huuske van Hooghkamer.

De sloot op

Voor de eerste zwammer wordt de Grote Bok binnengehaald. De Grote Bok is volgens carnavalsvereniging De Bokken de vrijwilliger van het jaar.

Mail dan voor donderdag 2 februari een foto van jouw Valentijn (minimaal 1 mb groot) inclusief zijn/haar naam, woonplaats en een lieve boodschap (maximaal 20 woorden) naar redactie@ deteylinger.nl. De valentijnsactie staat in week 6 (woensdag 8 februari) in deze krant.

11

de voormalige peuterspeelzaal op Kagerdreef 72 in Sassenheim voor 1 euro aan de Stichting Oud Sassenheim. De stichting heeft daarmee de gewenste locatie voor hun activiteiten en collectie, maar had aangegeven graag eigenaar te willen worden van het pand. De gemeente verkoopt voor het symbolische bedrag het gebouw, maar de grond niet. De stich-

ting zal daardoor beperkt worden in het doorverkopen van het pand. Recent besloot B&W hiertoe over te gaan. Trilokaal wil nu weten of alle sport- of andere verenigingen wel gelijk behandeld worden of dat er verschillen zijn tussen het gebruik van gemeentelijke grond en onroerende zaken door de verenigingen. En ook wat de eigendomssituatie is

van de panden van de kringloopwinkel aan de Kagerdreef, onder andere het oude schoolgebouw en de opslagloods, en -als het gemeentelijke eigendom is- wat de hoogte van de huurprijs is. Het gaat er om welke afspraken de gemeente onder hetzelfde beleid met de verenigingen maakt en of dat gestoeld is op een vergelijkbare huur of opstalrecht.

Wintermarkt SASSENHEIM n In het atrium van Sassembourg is een wintermarkt op vrijdag 27 januari van 13.30 tot 17.00 uur. Er staan meerdere kramen met onder andere rommelmarktspullen, boeken, seniorenschoenen, sieraden, handwerk, meubeltjes. Ook zijn er het rad van avontuur en het enveloppenspel. De opbrengst van het rad van avontuur is voor een dag uit voor de bewoners van ActiVite Sassembourg. In het atrium heerst een buitenklimaat, dus een (winter)jas is aan te raden.


I N DI V ERS ”VARIANT” I N DI V ERSE I N DI V ERSE U ”VARIANT” ”VARIANT” € 2.195,- € 799,€ 799,€ 2.195,€ 2.195,€180/799,180/ 2 00 180/ 2 00 2 00 • wi t o f • wi • wi t o t f o b f e b u e k MING ING NG

Van €SENACTIE 4119,€ 4119,Van Van € 4119,€ 4119,• Buffetkast, • Buffetkast, -set + opstahulp ASSENACTIE w w • Buffetkast, • Buffetkast, • Buffetkast, • Buffetkast, € 10 pocketveer afgedekt me leder t met koudschuim + opstahulp NACTIE w w e uit: 3 verschillende rugleuningen Van € 1995,g in Nederland geproduceerd etkast, € 1095,€ 1095, pocketveer afgedekt met kouds pocketveer afgedekt met koudschui m leder leder udschuim koudschuim verschillende 3 verschillende rugleuningen rugleuningen Van € 1995,Van € 1995,Nederland geproduceerd ederland geproduceerd hrstelbaar verstelbaar met opstahulp voor , 0 0 € 2 0 . € 2995,met opstahulp voor lbaar met opstahulp voor 1 e€etprijs €.0sta-op • 4 eetkamer• 4 eetkamer€ 2495,€ 2495 0R0TI,NG€ 2495,€ 2995,€ 2995,,-eetkamer5 1 Alleen 90/200 Nu 9,-5,9 • 4 eetkamer• 4 eetkamer• 4 eetkamer• 4 € .4 19.55ter 1 Bretagne € 2495,€ € Relaxfauteuil met functie n n a 4 verschillende armleuningen a v ,v Alleen Alleen 90/200 90/200 5 f r O 9 o e kamert G K .5 .4 s le 2495,€ 2495,495,€ 2495,1 1 N n n € € I I I Relaxfauteuil Relaxfauteuil met met sta-op sta-op functie functie n - 4 verschillende armleuningen armleuningen KORT r-verschillende er va In stof van In le eet met: stoelen, stoelen, € 1095,met: : stoelen, stoelen, stoelen, stoelen, € 1095,€ 1095,- 4 verschillende maten (extra small, small, medium en95 large) Meubelset Meubelset Experience , , 5 en, 9 0 verschillende 4 verschillende maten maten (extra (extra small, small, small, small, medium medium en large) en large) . 9 Van € 5495,1 € € 5,oudschuim , nkstel R , R 5 5 O O 9 Grote fauteuil G O O 0 % . 9 5,5495,V V 1 € uim € el R R ankstellen O Grote fauteuil Grot Grote fauteuil Grote f O 0 • Tv-dressoir, • • Tv-dressoir, • O O V V stellen llen 5 Grote fauteuil Meubelset Meer dan 100 kleuren leer • Tv-dressoir, • Tv-dressoir, • • • Tv-dressoir, • Tv-dressoir, • • % G Grote fauteuil Grote fauteuil eer -•Costa Meer dan dan kleuren 100 kleuren leer leer ressoir, • 100 0 oofdbord ING SET • TV 5 dressoir nu demo-set T ,T dbord R mo-set et O m K1995,IRNA1995,Van € salontafel, salontafel, • led m m T V •1995,Salontafel Degelijke kwaliteit S salontafel, R Van Van € € salontafel, salontafel, salontafel, • leder • leder gte O Velda Velda C w w egelijke Degelijke kwaliteit kwaliteit T A K trische) boxsprings ntafel, • leder • leder M Vast voor w w w w •leder Dressoir 2 S • Eettafel he) boxsprings boxsprings • • leder er • leder A wRelaxfauteuil Relaxfauteuil met sta-op Vast Vast duceerd ATR functie • eettafel, • eettafel, w w M Levertijd 2-3 weken Relaxfauteuil met sta-op functie met sta-op functie - eettafel, Dressoir erd • TV dressoir 2 • eettafel, • eettafel, • eettafel, • • 4x luxe Van 1595,vertijd Levertijd 2-3 weken 2-3 weken 10 • Elektrisch verstelbaar P€ etveer matrassen fel, R Van € 1595,Van € 1595,O F € 1095,sch ektrisch verstelbaar verstelbaar m ITEER m O er van €719 1.495,•XH2225 XH KATWI J K AAN ZEE • T (071) 40 129 64 • F (071) 40 m Meubelset Meubelset Experience •matrassen Salontafel € 1095,€ 1095,- TV99 dressoir armfauteuils m van € 1.495,van € 1.495,5€WEG 25atrassen •2995,2225 XH25KATWI KATWI J K AAN J K ZEE AAN • ZEE T (071) • T (071) 40 129 40 64 129 • F 64 (071) • F (071) 40 719 40 99 719 99 P • hoekbank • hoekbank R Comfort • hoekbank • hoekbank • hoekbank • hoekbank OFITE

HOME & LIVING 2.195,€ 2.195,€ 799,€ 799,2.195,195,€ € 2.195,2.195,799,799,€ € 799,799,€ € 7 € 1.695,LAUSAN • el e k. bodem • mat r a sbescher m er • l e di k ant € € 1.695,1.695,LAUSANN LAUSANNE L • el e k. • bodem el e k. bodem mat r • a sbescher mat r a sbescher m er • l m e di er k • ant l e di k ant SANNE LAUSANNE Boxspring Care BUIS MEUBELEN EN SLAPEN € 2995, ANNE LAUSANNE NNE LAUSANNE € 2995, € 2995, 0uks uils 40 stuks €2.195,2.195,50% €799,799, relaxfauteuils ±relaxfauteuils 40stuks stuks relaxfauteuils relaxfauteuils ± 40± relaxfauteuils €stuks €stuks 2.195,€799,€relaxfauteu

el, ubelset ‘Nature Oak’ Meubelset ‘Nature Oak’ lset ‘Nature Oak’ Meubelset Oak’ roduceerd ceerd in in I ‘Nature G T Van Van € 1995,€ 199 SPRINGSET PRINGSET N R € 2995,€ 2995,• wi t of • wi beuken t of beuken • pocket • pocket v eer m v at eer r a s m at r a s N DIVERSE UITVOERINGEN I G Comforthoogte 95,k’ O T N K I R elektrisch verstelbaar G T O € 2995,€ 2995,€ 2995,€ 2995,Van N R IVERSE UITVOERINGEN VERSE UITVOERINGEN K Comforthoogte Comforthoogte duceerd in I voor O T K R • handwish elektrisch verstelbaar O leer, Van €sta-o 411 Vansta-op € 4119,en relaxfauteuil Variant in leer, delaxfauteuil in7-zone Kin voor d, hoekbank met •Relaxfauteuil handwish • handwish Van € 4119,VanRelaxfauteuil € 4119,Variant xfauteuil Variant invoor leer, one bank Relaxfauteuil metmet sta-op functi fu KLIMATISEREND

OPTIMALE VENTILATIE

COMFORTABEL

DUURZAAM

STRALINGSVRIJ

KLIMATISEREND

OPTIMALE VENTILATIE

COMFORTABEL

DUURZAAM

STRALINGSVRIJ

atdeaseuwe r,ageprnieuwe s,ogeprduceer oWij€collecties duceer ocollecties duceer d795,maken geprnieuwe dWij795,€maken icollecties n€-795,i-nd i-nplaatsplaatsvoorvoordeden € 495, € 495, € 495, MING MING ING Keuze ui t : 3 ver s c h i l e Keuze Keuze ui t : ui t : 3 ver 3 ver s c h s i c l h e i nde l e nde r u € 799, € 799, € 799, nu € 1. 2 95, nu € 1. 2 95, nu € 1. 2 95, • e l e k . b o d e • e • l e k l . k b . o b d o e d m e m • m rERLENGD! l7-and,z7-onez7-oneantracizoneantracieantracit etRELAXFAUTEUILS et € 799, nd,RLENGD! ,VERLENGD! € 799, € 799, V a n € 2 0 9 , V a n € 2 0 9 , V a n € 2 0 9 , RELAXFAUTEUILS RELAXFAUTEUILS 4 ver s c h i l e 4 ver 4 ver s c h s i c l h e i nde l e nde ar IN DIVERSE UITVOERIN Hoekbank DIVERSE UITVOERINGE IN INDIVERSE UITVOERINGEN Hoekbank Hoekbank edekt metkoudskoudschuichuimchuim m kt95,-5,1.695,met,-1.-895,met- kouds HoekbankRelRelaxfauteui Hoekbank Hoekbank axfauteui aRelxfauteui ls ls ls

€ € 2. 2 ” €€151€95Hoe19,5-9,Ho- ,-

HOME & LIVING Comfortable hoog-laag bedden Van € 1095, € 795, Van € Van 1095, € 1095, € 795, € 795, € 799,± 40 stuks relaxfauteuils € € 799,799,0 40 stuks stuks relaxfauteuils relaxfauteuils K Boxspring Care BUIS MEUBELEN EN SLAPEN 49,CTIE* JKE A I L E D IE* TIJ E ACT K J I L TIJDE

50% Wij maken plaats voor

9,xfauteuils uteuils auteuils •-ttopper zwart ofinantraciet 95,Meubelset huim topper bank i n stof N antraciet of antraciet pper Comfortable hoog-laag bedden stof i n stof U € 995,! Hoekbank w w € 995,€ 995,N Hoekbank Hoekbank w w U setprijs setprijs Elektrisch ge potenset ! 5,€ 799,i n stof en l e er setprijs setprijs setprijs setprijs € 1.695,Elektrisch Elektrisch nset otenset GEN € 799,€ 799,Boxspring Care BUIS MEUBELEN EN SLAPEN i n stof i n stof en l e en er l e er s3095,w € € 1.695,1.695,Ne2,5 w w Van € 3095,€ 2495,e Boxspring Care BUIS MEUBELEN EN SLAPEN G n € 3095,€ 2495,€ 2495,Vast e e maten en kleuren leverbaar! = G G Boxspring Care BUIS MEUBELEN EN SLAPEN Boxspring Care BUIS MEUBELEN EN SLAPEN en enVast kleuren en Vast kleuren leverbaar! leverbaar! = = Matras Van € 5495,Van € 5495,2,5 1 1 bankstel 2,5 1 1 bankstel Meubelset Van € 5495,Van € 5495,Van € 5495,Van € 5495,€ 995,50% 2,5 1 1 bankstel 2,5 1 1 bankstel 1 1 bankstel 2,5 1 1 bankstel relaxfauteuils Meubelset ‘Nature Oak’ Comfortable hoog-laag bedden 5495,€ € 995,995,50% 0% el laxfauteuils xfauteuils 2eComfortable gratis!P Meubelset ‘Nature Oak’ Meubelset ‘Nature Oak’ Meubelset 5,2e gratis! 2e gratis! hoog-laag bedden NGSET Meubelset • nuMeubelset demo-set • nu demo-set met ee i n l e er e ET SET P P Comfortable hoog-laag bedden • nu demo-set • nu demo-set • nu demo-set • nu demo-set c i n l e er i n l e er e e nu Boxspring Care BUIS MEUBELEN EN SLAPEN Comfortable hoog-laag bedden Van emo-set h c c E nu nu V Van Van €uniek 1995,€ 199g L Elektrisch et h h A Comforthoogte Comforthoogte H • Buffetkast, Van € 1995,Van € 1995,Elektrisch Elektrisch Comforthoogte Comforthoogte Comforthoogte Comforthoogte ASSENACTIE w voor voor • Buffetkast, • Buffetkast, Van € 1995,Van € 1995,€SENACTIE 1995,Van € 1995,NACTIE w voor voorwvoor voor Relaxfauteuil met sta-o Matrassen Relaxfauteuil met sta-op fu Relaxfauteuil met sta-op functi Re € 1.895,S J I stof vanaf R met sta-op functie Relaxfauteuil met sta-op functie € 1.895,€ 1.895,L • 4 eetkamerP Meubelset stof vanaf stof vanaf op ta-op functie functie Relaxfauteuil Relaxfauteuil met met sta-op sta-op functie functie • 4 eetkamer• 4 eetkamer€ 1 Comfortable hoog-laag bedden € 1095, € 1095,met een n leder • nog in In verpakking! stof en leder • nog in verpakking! 1095,1095,der •€nog in In verpakking! en leder •€Norma nog in verpakking! • 1095,nog in In verpakking! stof en leder nog in verpakking! n€•gset €Norma 2995,€stoelen, 2995,€095,1095,1095,Boxspri ngset Norma Boxspri nBoxspri €gset 2995,€ 2995,€stof 2995,€ 2995,T OP HE E OP HET

E

• Eettafel leder Costa Elektrische hoog-laag beddenVariant bieden allerlei mogeal een relaxfauteuil in leer, • TV dressoir en Variant in leer, elaxfauteuil in leer, • 4relaxfauteuil eetkamerstoelen Variant • 3 + 2 zits lijkheden om dehoofd til-, verzorgings- of transferhande• Salontafel d Namen is een stoer uitgevoerd • Grote loungebank gazelle leer is een stoer hoofd • uitgevoerd Dressoir trisch verstelbaar met voor • Eettafel - Het hoofdbord Namen ismet een stoer uitgevoerd hoofdopstahulp lingen te vergemakkelijken. hNamen verstelbaar opstahulp voor rstelbaar met opstahulp voor Het hoofdbord Namen is een stoer uitgevoerd hoofd • Div. kleuren • Div. • 4xkleuren luxe bord. • TV dressoir

ER - Salontafel - Eettafel - Het hoofdbord Namen is een stoer uitgevoerd hoofd - Het bord. hoofdbord Namen is een stoer uitgevoerd hoofd - 4 eetkamerstoelen REKENVOORB - Dressoir EELD bord. elen welkebord. met een contrasterende kleur - Door de panelen welke met een contrasterende kleur van € 2.695,REKENVOORB - Grote loungebank • Salontafel • Div. stoffen welke met kleur - TV dressoir - Door de contrasterende panelen welke metmet een contrasterende kleurcentimeter vanarmfauteuils van € 2.695,€ 2.695,vo EELD Het Care bed is maar liefst 45 in hoog-een Door deaan panelen welke een contrasterende kleur garen elkaar gestikt worden. aar gestikt worden. Comfort Door de panelen welke met een contrasterende kleur • Eettafel garen aan elkaar gestikt worden. gestikt worden. leder - Verkrijgbaar ingelijk een vlakke of het elektrische uitvoering. van € 1.495,voor - garen Op verzoek kan dit ook kleurend. - Salontafel - div. kleuren teaan verstelbaar waardoor bed traploos in elke elkaar gestikt worden. rijgbaar in719 een vlakke of elektrische uitvoering. Elektrische hoog-laag bedden bieden allerlei mogean dit ook gelijk kleurend. Verkrijgbaar in een vlakke of elektrische uitvoering. van € van 1.495,€ 1.495,voor voor HOE WERKT DEZE TIJDELIJKE ACTIE? e Op verzoek kan dit ook gelijk kleurend. s a WIJK ) 40 SLUISWEG AAN 99 ZEE 25 • • T 2225 (071) XH 40 129 KATWIJK 64 • F AAN (071) ZEE 40 • 719 T (071) 99 40 129 64 • F 719 (071 r • 4 eetkamerstoelen t garen aan elkaar gestikt worden. baar in een vlakke of elektrische uitvoering. a De fraai blinde capitonnering geeft het bord extra diepte. • 3 + 2 zits m dit ook gelijk kleurend. 2 719 99 AAN EG ISWEG 25 99 • • T 25 (071) • T 2225 (071) XH 40 129 XH KATWIJK 40 129 64 KATWIJK • 64 F AAN (071) • F AAN (071) ZEE 40 ZEE • 719 40 T (071) • 719 99 T (071) 99 40 129 40 129 64 • 64 F (071) • F (071) 40 40 -2225 2• luxe boxsprings. lijkheden om de til-, verzorgingsofstand transferhandeEettafel Verkrijgbaar in een vlakke of elektrische uitvoering. gewenste hoogte te verstellen is. Een lage - DeZEE blinde capitonnering geeft het bord extra diepte. -- fraai Op verzoek kan dit ook gelijk kleurend. e ZEE capitonnering geeft het bord extra diepte. div. stoffen Verkrijgbaar een vlake of diepte. elektrische uitvoering. 2 luxe boxsprings. •kan Grote loungebank HOE WERKT TIJDELIJKE ACTIE? - Verkrijgbaar ingelijk een vlakke of elektrische uitvoering. gazelle leer DEZE eapitonnering boxsprings. - Op verzoek ditinbord ook kleurend. geeft het extra • 50% KORTING OP 2 MATRAS 1e matras : 1195 2e matras : 995 + tot 1e aal matras :: 219 11905 e 2 matras + GEMIDDEL: DE995 PR totaal : 2190 IJS: 219 0 / 2 = 109 5

* Deze actie loopt t/m 12 februari 2017.

* Deze actie loopt t/m 12 februari 2017.

GEMIDDELDE PR 50% van IJS:

5 = 547,50 2190 / 2 =109 lingen te invergemakkelijken. - Verkrijgbaar inluxe een pocketveer vlake of elektrische uitvoering. 1095 vereenvoudigd het en uitstappen. De hogere oxsprings. -boxsprings. 2blinde matrassen. 4 eetkamerstoelen 2 luxe Bij aankoop van twee matrassen uit verschillende prijsklassen geldt de n een vlake of elektrische uitvoering. De fraai capitonnering geeft het bord extra diepte. • Div. kleuren Dressoir PR IJS • Div. kleuren VOOR TWEE -boxsprings. 2 luxe pocketveer matrassen. 2 luxe -pocketveer 2 luxe boxsprings. de gemiddelde prijs. (Zie het rekenvoorbeeld voor uitleg). en vlake- of uitvoering. De fraai capitonnering geefteen het bord extra diepte. en comfortabele 50% 109 MA -elektrische 2 luxe matrassen. • korting 50% op KORTING OP 2 MATRAS TRvan ASSE N:5 = 547,50 stand zorgt voor gemakkelijke Nieuw! -matrassen. 2blinde luxe boxsprings. eings. pocketveer * - Dressoir -•Koudschuim topper. Verkrijgbaar in een vlake of elektrische uitvoering. Grote loungebank Div. stoffen 2190,00 TV dressoir 2 luxe pocketveer matrassen. geproduceerd Bij aankoop van twee matrassen uit verschillende prijsklassen geldt de Setprijs Het Care bed is maar liefst 45 centimeter in hoogocketveer matrassen. PR Koudschuim topper. s. IJS - Koudschuim topper. -- Verkrijgbaar intopper. een vlake of elektrische uitvoering. Comfort duceerd erd ,50VOOR TWEE - Dressoir op de gemiddelde prijs. (Zie(071) het rekenvoorbeeld voor uitleg). 71954799 5 XH KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 64 • F 40 • korting 25%voor KORTING BIJ AANKOOP VAN 1 MATRAS verzorging. GOED SLAPEN BEGINT MATRASSEN: Koudschuim r! -719 TV dressoir veer matrassen. van € 2.695,2 luxe pocketveer matrassen. -Dressoir Salontafel 2 luxe boxsprings. div. kleuren Keuze uit verschillende stoffen en kleuren. TWIJK KATWIJK AAN AAN ZEE ZEE • T (071) • T (071) 40 129 40 129 64 • 64 F (071) • F (071) 40 40 719 99 99 te verstelbaar waardoor het bed traploos in elke Elektrische hoog-laag bedden bieden allerlei mogeBij aankoop van 1 éénpersoonsmatras (t/m breedtemaat 120 cm) 16 219 Comfort 42 0,0 van € 2.695,voor van € 2.695,voor schuim topper. r matrassen. 0 ,50 -boxsprings. 2DE luxe pocketveer matrassen. -- 2Keuze luxe - TV dressoir uit verschillende stoffen en kleuren. ontvangt u 25% korting op de verkoopadviesprijs. Alleen 90/200 547,50 huim topper. MET JUISTE TECHNIEK Salontafel - Alleen Gefabriceerd in Nederland. topper. lijkheden om de til-, verzorgingsof transferhandeComfort Eettafel • 25% KORTING BIJ AANKOOP VAN 1 MATRAS Elektrische hoog-laag bedden bieden allerlei mogegewenste hoogte te verstellen is. Een lage stand 2 luxe pocketveer matrassen. 90/200 90/200 - TV dressoir - div. stoffen 1642,5 nd matras, geproduceerd in Gefabriceerd in Nederland. inAlleen Nederland. per. Comfort - Salontafel Bij aankoop van 1 éénpersoonsmatras (t/m breedtemaat 120 cm) -- 2Gefabriceerd luxe pocketveer matrassen. -- Koudschuim topper. lingen tein vergemakkelijken. Elektrische hoog-laag bedden bieden allerlei mogeComfort atras, geproduceerd , geproduceerd in E

€ 4.995,-

E

Rel a xfauteui l s i n l e der Rel a Rel xfauteui a xfauteui l s i n l s l e i n der e der 50% 80% korting 20-80% korting 50% 50% 0% korting 20-80% korting % korting 20-80% korting 20-80% korting 0-80% -80% korting korting rting ng ing ES VERLENGD! VERLENGD! ERLENGD! E V Comforthoogte L S J A Let op!! Let op!! Let op!! Let o I H R P Comforthoogte Comforthoogte Let op!! Let op!! Let op!! Let op!! Let op!! Let op!! Let op!! Let op!! korting S GEN J I 180/ 2 00 orting rting Npruiming! 2180/00 200 PRHPHALVE S nuiming! €ming! 695,- Let op!! Let180/op!! J I R 695, -t 2.op!! LVE AHALVE €E2995,-

Sen. ledikant stoelen, stoelen, 995,129 64 • F7-zone (071) 4099 719 99 .-Nederland, ledikant dikant € 4.995,-uniek gevo rland, 7-zone d, 7-zone 64 • F (071) 40 719 • F (071) 40 719 99 G w Nooit meer te warm, comfort hoogte Grot Grote f e w w • Tv-dressoir, • Complete Boxspringset van M-Line G € 2.195,€ 2.195,rt ogte hoogte Vast € 799, e e r afgedekt met koudschuim • Tv-dressoir, • • Tv-dressoir, • = LAUSANNE G G v.a. € 1 . 6 9 5 , € 2.195,€ 2.195,€ 2.195,€ 2.195,Vast Vast € € 799,799,edekt met koudschuim t met koudschuim In stof en leder • nog in verpakking! = = LAUSANNE LAUSANNE of te koud in meer tebed warm, v.a. € 1 . 6 9 5 ,-Nooit ,99,€ 799,of en leder • nog in verpakking! en leder • nog in verpakking! % Setprijs Setprijs € 995,9,,€ € 799,799,pleet salontafel, um en l a rge) € € 995,995,salontafel, salontafel, arge) of te koud in bed w P w w e P P c Complete Boxspringset van M-Line e e €1 4.995,h € 5.495,c c ± 40 stuks relaxfauteuils ± 40 stuks relaxfa • eettafel, Elektrisch v.a. € 1 . 6 9 5 , h h l e er vanaf pakking! 0 40 stuks stuks relaxfauteuils ± relaxfauteuils ± 40 40 stuks stuks relaxfauteu relaxfaut • eettafel, • eettafel, 49,Elektrisch Elektrisch v.a. € . 6 9 5 , l e er l vanaf e er vanaf Setprijs king! g! 9,-artij Vanaf € 995,oxspringset “Vervièrs” € 4.995,- Setprijs xfauteuils auteuils € 1.895,bankstellen flaxfauteuils anaf € 995,€ 995,v.a. €14.995,16€ .9659,5€ ,- 1.895,(071) 40•64 129 • (071) 40 719 99 1.895,jankstellen bankstellen hoekbank Vaste Relaxfauteuils op• maat 40 129 • 64 F (071) 40 719 99 129 64 F (071) 40F 719 99 v.a. € . • hoekbank • hoekbank € € 5.495,m w w n in winkel = goederen in winkel = goedere m m • verstel uitvoering ederen in magazijn = goederen in magazijn m m w w w w winkel = goederen in winkel = goederen in kel = goederen in winkel = goederen in win elektrisch verstelbaar + opstahulp m m • verstel • verstel Sen. ledikant Boxspringset “Vervièrs” Ledikant Lifestyle in magazijn = goederen in magazijn nen magazijn = goederen in magazijn w .ingset Sen. ledikant ledikant Comfort & Seniorenledikant Nu ter introductie: w Tropez’ w Boxspringset “Saint Tropez” setprijs Boxspringset ‘Saint t setprijs setprijs Complete Boxspringset vanLAUSANNE M-Line LAUSANNE LAUSANNE Ledikant Lifestyle uiming! Comfort & ming! ming! E Nu ter introductie: V Boxspringset “Saint Tropez” L m w SLU = goederen in winkel Boxspringset ‘Saint Tropez’ , A = goederen in magazijn baar ,, 0 H 5 5 in verpakking! w w 9 SLUI S WEG SLUI S 25 WEG • = goederen in winkel = goederen in winkel 9 .0 9 1 € 0 € R = goederen in magazijn oederen in magazijn baar baar R Complete Boxspringset van M-Line O O O t op!! Let Let op!! op!! Let op!! Let op!! Let op!! Le erpakking! pakking! O V V 0 Van € 5495,2,5 1 1 bankstel € 1.899,* 1 et Let Let op!! op!! op!! Let Let op!! op!! Let Let op!! op!! Let Let op!! op!! Let Let op!! o Van € 5495,Van € 5495,E ! €p!! 2,5 1 1 bankstel 2,5 1 1 bankstel V WEG 25 • 2225 XH KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99 L g , A 0 n H 2e gratis! S 5 25 • 2225 XH KATWIJK XH KATWIJK AAN ZEE AAN • ZEE T (071) • T (071) 40 129 40 64 129 • F 64 (071) • F (071) 40 719 40 99 719 99 i J I 0 t R 2e gratis! 2e gratis! 0 , r P E 0 € 1.899,V *vantotal 0 L 1 • nu demo-set o 0 A . ! 1 totale dit opruimingsassortiment is maar een KLEIN gedeelte van dit ons is maar totale een opruimingsassortiment KLEIN gedeelte ons € k H 0ot tot 80% € 2,5 1 1 bankstel g • nu demo-set • nu demo-set w = goederen in winkel E n eruimingsassortiment maar t opruimingsassortiment is maar een een KLEIN KLEIN gedeelte gedeelte van dit ons van is dit maar totale ons is maar een totale opruimingsassortiment een KLEIN opruimingsassortiment KLEIN gedeelte gedeelte van ons van totale ons op 80% 80% S V i 5 2,5 1 1 bankstel 1 bankstel J * L I G t oederen = goederen in winkel in winkel A N R I H P ,T r -

Swiss Technology I

0 lijkheden om dehet til-,inverzorgingsof transferhandeGefabriceerd in Nederland. - Eettafel schillende stoffen en kleuren. -Salontafel 4 eetkamerstoelen vereenvoudigd enbieden uitstappen. De hogere ontvangt u 25% korting op de verkoopadviesprijs. --en Koudschuim topper. - Koudschuim topper. Elektrische hoog-laag bedden allerlei mogelijkheiden om llende stoffen kleuren. lijkheden om de til-, verzorgingsof transferhandeEettafel Elektrische hoog-laag bedden bieden allerlei mogelingen te vergemakkelijken. - Koudschuim topper. - 4 eetkamerstoelen stand zorgt voor een gemakkelijkecentimeter ente comfortabele - Grote loungebank in Nederland. de lijkheden til-, verzorgingsof transferhandelingen vergemakkelijken. Het Care bed is maar liefst 45 in hooglingen vergemakkelijken. Keuze uit verschillende stoffen en kleuren. - Dressoir om de te til-, verzorgingsof transferhande- Eettafel Nederland. -loungebank 4 Setprijs eetkamerstoelen briceerd- Keuze in- Nederland. uit verschillende stoffen en kleuren. verzorging. Grote - div. kleuren verstelbaar het bed traploos in elke ceerd in Nederland. Het Care bed is maarwaardoor liefst 45 centimeter in hooglingen te te vergemakkelijken. - TV - Gefabriceerd in Nederland. Grote loungebank 4-dressoir eetkamerstoelen gewenste hoogte te verstellen is. Een lage stand Het Care bed is maar liefst 45 centimeter in hoogComfort div. kleuren Het Care bed is maar liefst 45 centimeter in de hoogte verstelbaar Zelfstandigheid te verstelbaar waardoor het bed traploos in elke - Gefabriceerd in Nederland.in Nederland. - div. stoffen Gefabriceerd Swiss Technology Inside Salontafel - div. kleuren - Gefabriceerdwaardoor in Het Nederland. het enEen uitstappen. Dedemogehogere te verstelbaar waardoor het bed traploos in Elektrische hoog-laag bedden bieden allerlei Grote loungebank gewenste hoogte te verstellen is. lage stand hetvereenvoudigd bed traploos is eninelke gewenste hoogte teelke verstellen *vraag naar voorwaarden div. stoffen Care bed is maar liefst 45 centimeter in hoogDoor de vele mogelijkheden blijft men een grote van € 1.495,voor stand zorgt voor een gemakkelijke en comfortabele gewenste te verstellen is.transferhandeEen lage stand lijkheden om dehoogte til-, verzorgingsof - Eettafel vereenvoudigd het in- en uitstappen. De hogere - div. stoffen van €van 1.495,1.495,voor is. € Een lage stand vereenvoudigd het traploos in- en uitstappen. De hogere voor € 4.995,- Setprijs div. kleuren te verstelbaar waardoor het bed in elke dosis zelfstandigheid houden. Denk hierbij bijverzorging. vereenvoudigd het inen uitstappen. De hogere lingen te vergemakkelijken. stand zorgt voor een gemakkelijke en comfortabele stand zorgt voor een gemakkelijke comfortabele verzorging. 4 eetkamerstoelen Setprijs € 4.995,gewenste hoogte te verstellen is. Een lage stand div. stoffen stand zorgt voor een gemakkelijke en comfortabele verzorging. voorbeeld aan het-zelfstandig en uit een rolstoel Setprijs € in4.995,Zelfstandigheid vereenvoudigd het enliefst uitstappen. De hogere Grote loungebank verzorging. Het Care bed is inmaar 45 centimeter in hoogDoor de vele mogelijkheden blijft men een grote stappen. stand zorgt voor een gemakkelijke en comfortabele - div. kleuren te verstelbaar waardoor het bed traploos in elke Setprijs van € 2.695,voor dosis zelfstandigheid houden. Denk hierbij bijverzorging. € 2.695,van €van 2.695,voor gewenste hoogte te verstellen is. Een lage stand voor - div. stoffen Zelfstandigheid voorbeeld aan het zelfstandig in en uit een rolstoel vereenvoudigd het in- en uitstappen. De hogere Sfeer Zelfstandigheid Door de vele mogelijkheden blijft men een grote Zelfstandigheid stand zorgt voor een gemakkelijke en comfortabele stappen. Setprijs de vele mogelijkheden blijftdat men eenDenk grote dosis zelfstanhouden. hierbij bijZelfstandigheid SLUISWEG 25 • 2225 XH KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99 Door Door Ondanks het feit iemand hulpbehoevend is kan dedosis vele zelfstandigheid mogelijkheden blijft men een grote e verzorging. SLUISWEG 25 • 2225 XH KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99 Vaste digheid houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het zelfstandig in MATRAS WWW.BUISMEUBELEN.COM voorbeeld aanhouden. het zelfstandig in en men uit een Door de vele mogelijkheden blijft eenrolstoel grote 2 dosis men zelfstandigheid Denk hierbij bijU N toch een sfeervolle behouden zonWWW.BUISMEUBELEN.COM Sfeer 5en,-uitslaapkamer en uitvoorbeeld eenZelfstandigheid rolstoel stappen. dosis zelfstandigheid houden. Denk hierbij aanstappen. een rolstoel n €1.49in an €1.595,uitvoering fhetvazelfstandig er vbij-

verbaar! ar!

Complete Boxspringset van M-Line Complete Boxspringset van M-Line Complete Boxspringset van M-Line

Nog enkele stuks!

€ 4.995,-

sto

le

Invoorbeeld In • stappen. Gecapitonneerd • e2 lattenbodems der tussenkomst vaniemand eeninziekenhuisbed. Hierdoor aan het en uit een rolstoel hethoofdbord feitzelfstandig dat hulpbehoevend is kan Vaste Nu vanaf DoorOndanks de vele mogelijkheden blijft men een grote TRAS A M 2 U Sfeer stappen. N men toch een sfeervolle slaapkamer behouden zonblijft de eigenwaarde behouden en gestimuleerd. Vasteuitvoering • Diverse stoffen/kleuren • 2 pocketveer matrassen Sfeer dosis zelfstandigheid houden. Denk hierbij bijOndanks het feit datvan iemand hulpbehoevend Vaste Sfeer e • 2is Zelfstandigheid AS • Gecapitonneerd hoofdbord lattenbodems der tussenkomst een ziekenhuisbed. Hierdoor Rkan Ondanks het feit dat iemand hulpbehoevend is kan T A uitvoering voorbeeld aan het zelfstandig in en uit rolstoel Nu vanaf 2 M Uiseen • Gestoffeerd ledikant Nbehouden men toch een sfeervolle slaapkamer zonSfeer Ondanks het feit dat iemand hulpbehoevend kan e een grote uitvoering Door de vele mogelijkheden blijft men

men toch eenblijft sfeervolle slaapkamer behouden zonder A•S2 pocketveer matrassen de eigenwaarde behouden gestimuleerd. TRHierdoor • stappen. Diverse stoffen/kleuren Aen 2 M Uhulpbehoevend der tussenkomst van ziekenhuisbed. Nbehouden Ondanks het feitslaapkamer dateen iemand is Rkan mendosis toch een sfeervolle zone Nu vanaf tussenkomst G 25 • 2225 XH KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99 AS zelfstandigheid houden. Denk hierbij bijvan een ziekenhuisbed. Hierdoor U 2 MATzonNbehouden • Gestoffeerd ledikant Vaste 5 • 2225 XH KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99 blijft de eigenwaarde behouden en gestimuleerd. men toch een sfeervolle slaapkamer der tussenkomst van een ziekenhuisbed. Hierdoor Nu vanaf voorbeeld aan het zelfstandig in en uit een rolstoel WWW.BUISMEUBELEN.COM blijft de eigenwaarde behoudenvan en een gestimuleerd. Sfeer der tussenkomst blijft de eigenwaarde behouden enziekenhuisbed. gestimuleerd. Hierdoor e Nu vanaf WWW.BUISMEUBELEN.COM uitvoering stappen. e Ondanks het feit dat iemand hulpbehoevend is Rkan blijft de eigenwaarde behouden en gestimuleerd. e Voordelen van SLUISWEG 25 • 2225 XH Care KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99 AS T A Vaste M 2 U SLUISWEG 25 • 2225 XH KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99 men toch een sfeervolle slaapkamerNbehouden zonSfeer • ElektrischVoordelen in hoogte verstelbaar WWW.BUISMEUBELEN.COM van Care uitvoering der tussenkomst van een ziekenhuisbed. Hierdoor WWW.BUISMEUBELEN.COM Voordelen Nu vanaf Voordelen van Care van Care Ondanks het feit dat iemand hulpbehoevend is kan e • Elektrisch in hoogte verstelbaar ATRAS M • Rug en •benen afzonderlijk instelbaar 2 blijft de eigenwaarde behouden en gestimuleerd. U N • Elektrisch in hoogte verstelbaar Elektrisch in hoogte verstelbaar men toch een sfeervolle slaapkamer behouden zonVoordelen van Care • Rug en afzonderlijk • benen Rug benen afzonderlijk instelbaar Voordelen van Care instelbaar • In alle standen verrijdbaar •en Elektrisch inenhoogte verstelbaar der tussenkomst van een ziekenhuisbed. Hierdoor • Rug benen afzonderlijk instelbaar Nu vanaf •alle In alle verrijdbaar •standen alle standen verrijdbaar •In Elektrisch in hoogte verstelbaar • Rug en benen afzonderlijk instelbaar blijft de eigenwaarde behouden en gestimuleerd. • In standen verrijdbaar • 4 geremde wielen• •4Rug geremde wielen enverrijdbaar benen afzonderlijk instelbaar Grote voorraad….direct leverbaar…. allewielen standen 4• In geremde wielen • 4 •geremde Goede ventilatie • Eenvoudig• Eenvoudig onder • •te Eenvoudig onder te reinigen Inreinigen alle standen verrijdbaar geen wachttijden!!! *Vraag naar de voorwaarden. • 4 geremde wielen onder te reinigen Nieuw N ieN uiw Goede ventilatie • Eenvoudig onder teCare reinigen Voordelen van *Vraag naar de voorwaarden. Nieuw e u w • Behoud van een sfeervolle slaapkamer • 4 geremde wielen • Eenvoudig onder teslaapkamer reinigen • Behoud• van eenvansfeervolle Nieuw N ieuwSL OW Behoud van een sfeervolle slaapkamermodellen Behoud een slaapkamer SLMOTION OWMOTION MOTION ••Elektrisch in sfeervolle hoogte verstelbaar SL OW • •Combineerbaar mette verschillende Eenvoudig onder reinigen • Behoud van een sfeervolle slaapkamer Nieuw N i e SL OW MOTIONuw Voordelen van Care • Combineerbaar met verschillende modellen • Combineerbaar met verschillende modellen Combineerbaar met verschillende modellen ••Rug en •benen afzonderlijk instelbaar en Voetborden •HoofdBehoud van een sfeervolle slaapkamer • Combineerbaar met verschillende modellen SL OW MOTION • Elektrisch in hoogte verstelbaar • Hoofden Voetborden • In alle standen verrijdbaar • Hoofden Voetborden • Combineerbaar met verschillende modellen • Hoofd- en Voetborden • Hoofd- en Voetborden De perfecte combinatie van drukverdeling, • Rug en benen en afzonderlijk instelbaar ondersteuning en ventilatie. • HoofdVoetborden • 4 geremde wielen d in Boxspring Care • Wit of beuken De perfecte combinatie vancombinatie drukverdeling, De perfecte van drukverdeling, De perfecte combinatie van drukverdeling, Nu vanaf • In alle standen verrijdbaar Boxspring Care ondersteuning en ventilatie. •Boxspring Eenvoudig onder te reinigen Raadpleeg uw Care dealer voor meer informatie. De perfecte combinatie van drukverdeling, • pocketveer matras Boxspring Care ondersteuning en ventilatie. Care Nieuw N i e u w *vraag naar de voorwaarden • 4 geremde wielen Care ondersteuning en ventilatie. Nu vanaf ondersteuning en ventilatie. Boxspring Care Boxspring Nu vanaf • elek. bodem Raadpleeg uwvan Care dealer voorvoor meer informatie. • Behoud slaapkamer - Hoofdbord “Saint Tropez” issfeervolle een nonchalant gestoffeerd bord, Raadpleeg uween Care dealer meer informatie. www.mline.nl SL OW MOTION Raadpleeg uw Care dealer voor meer informatie. Nu vanaf *vraag naar de voorwaarden • Eenvoudig onder te reinigen Nu vanaf Hoofdbord “Saint Tropez” is een nonchalant gestoffeerd bord, uim Raadpleeg uwverschillende Care dealer voor meer informatie. Nieuw N ie*vraag u*vraag w naarnaar • matrasbeschermer mede uw de dubbele Fluffynaad geeft dit geheel een geweldige de voorwaarden •door Combineerbaar met modellen Raadpleeg dealer voor meer informatie. de voorwaarden www.mline.nl •Care Behoud van een sfeervolle slaapkamer mede door de dubbele Fluffynaad geeft dit geheel een geweldige SL OW www.mline.nl MOTION *vraag naar de voorwaarden • ledikant eigentijdse look. Lifestyle, landelijk……je kunt er alle kanten mee uit. • Hoofden Voetborden www.mline.nl • Combineerbaar met verschillende modellen

€0 1.899,0 R O Nu 2matras matras o 0 K . 1 k €€1.899,* Nu 2 voor G N Industriële eetkamertafel I ** * tE BE G tE BEZorGEN tEGEN tE BEZorGEN tEGEN VErGoEdIN voor voor *tEGEN * EVt. * VErGoEdING * VErGoEdING *tEGEN * EVt. KOR€T 1.899,BEZorGEN EVt. tEGEN tE BEZorGEN tEGEN VErGoEdING tE ZorGEN EVt. VErGoEdING EVt. tEEVt. BEZorGEN VErGoEdING

* * eetkamertafel * * Comforthoogte *Industriële * *Industriële ** ** ** ** Re Comforthoogte Comforthoogte eetkamertafel dit is maar een KLEIN gedeelte van ons totale opruimingsasso Relaxfauteuil met sta-op functie dit is maar een KLEIN gedeelte van ons totale opruimingsassortime dit is maar een KLEIN gedeelte van ons totale opruimingsassortiment Relaxfauteuil met sta-op functie Relaxfauteuil met sta-op functie nd matras, geproduceerd in Industriële eetkamertafel 5 XH KATWIJK SLUISWEG AAN ZEE 25 • T 2225 (071) XH 40 KATWIJK 129 64 • AAN F (071) ZEE 40 • T 719 (071) 99 40•64 129 6 atras, geproduceerd in ,) KATWIJK geproduceerd in € 1.899,* SLUISWEG AAN ZEE 25 • T 2225 (071) XH 40 KATWIJK 129 64 • AAN F (071) ZEE 40 • T 719 (071) 99 40 129 • F TWIJK SLUISWEG AAN ZEE 25 • T 2225 (071) XH 40 KATWIJK 129 64 • AAN F (071) ZEE 40 • T 719 (071) 99 40 129 64 F (071 Industriële eetkamertafel • wit of beuken • pocketveermatras ! p!! Let Let op!! op!! Let Let op!! op!! € 2995,€ 2995,40 129 64 • F (071) 40 719 99 V S L • wit of beuken • pocketveermatras of beuken • pocketveermatras J I A * R H 129 64 • 64 F (071) • F (071) 40 719 40 719 99 99 P EVt. tEGEN VErGoEdING tE BEZorGEN Nederland, 7-zone *1tEGEN *bankstel PRIJS EVt. tEGEN VErGoEdING tE BEZorGEN EVt. VErGoEdING tE BEZorGEN € 1.899,* *** * * rland, 7-zone d, 7-zone n0elte 30 tot 80% * * * * 2,5 1 PRIJS • elek. bodem • matrasbeschermer • ledikant Keuze ui t : 3 verschi l e nde rugl e uni n gen tot 80% ot 80% 2,5 2,5 1 1 1 bankstel 1 bankstel S gedeelte van ons totale wkoudschuim k. bodem •ons matrasbeschermer ledikant dem •ons matrasbeschermer •eetkamertafel ledikant =opruimingsassortiment goederen in winkel Keuze - 3 verschi endeeNNieuw Keuze uit: -ui3t:verschi l ende lrugl unirugl geneuniPnRgenIJ ieunw ijn van van totale totale opruimingsassortiment afgedekt met koudschuim w w = goederen in•opruimingsassortiment winkel = goederen in winkel Industriële edekt met tr met koudschuim

i n l e er i n l e er i n l e er € 2.195,€ 2.195,€ 2.195,€ 2.195,€ 799,€ 2.195,2.195,€ € 799,799,Comforthoogte Comforthoogte Comforthoogte Hoekbank Van € 2099, Van €•795,1095,€ 795,N VErGoEdING tE BEZorGEN *Van * € 2099, Hoekbank Hoekbank Van € 2099, Van € Van 1095,€ 1095,€ € 795,rGoEdING tE BEZorGEN oEdING tE BEZorGEN * * * * In stof en leder nog in In verpakking! stof en leder • nog inngenverpakk en of leder en leder • nog • nog in In verpakking! in stof In verpakking! stof en leder en leder • nog • nog in verpakking! in verpakking! 4 verschi l e nde arml e uni verpakking! ± 40 stuks relaxfa 4 verschi l e nde arml e uni n gen 4 verschi l e nde arml e uni n gen akking! king! in stof ± ± 40 40 stuks stuks relaxfauteu relaxfaut !! Let op!! Let op!! Let op!! in stof stof op!! Let op!! Let op!! tLet op!! Let op!! Let op!! artij bankstellen stuks • op comfort hoogte € 2.195,€ 799,jankstellen bankstellen •nt comfort op comfort hoogte hoogte 2,5-zits € Van 2.195,€bank 799,€- 799,€2.195,2.695,- NU v.a. € 1.695,-€€799,

- 4-ver4 ver-sc4hsvericl heindeslcehndeilme 130130130 Boxspri n gsets Boxspri n gsets Boxspri n gsets Boxspri ngsets Showroommodel Boxspri n gsets Boxspri n gsets Showroommodel Showroommodel - Meer- Meer-danMeerdan100vandan100€van2.kl695€1e n695,€ -2.695,€ -799,-€ 1599,€-1599,- € 1599, €€ 799,1.295, nunu€ 1.295, €nu1.295, - -

Industriële eetkamertafelRelaxfauteuil Relaxfauteuil met functie sta-op functie Relaxfauteuil met sta-op met sta-op functie

••wit of•beuken • pocketveermatras wit of beuken pocketveermatras • wit of• beuken pocketveermatras elek.•bodem • matrasbeschermer • ledikant elek. bodem matrasbeschermer • ledikant k. •bodem ••matrasbeschermer • ledikant € 785,J. Buis & Zn. en M Line wensen Van € 2.695,-‘Saint NU v.a. € 1.695,Setprijs nu v.a. € 1.495,J. Buis & Zn. en M Line wensen Boxspringset Tropez’ € 785,ts bank nk Setprijs nu v.a. €succes 1.495,Hoekbank Team LottoNL-Jumbo veel succes Boxspringset ‘Saint Tropez’ incl. bezorging Van € 1095,€ 795,€ 785,KLEIN gedeelte van ons totale opruimingsassortiment € 785,Hoekbank Hoekbank m Team LottoNL-Jumbo veel incl. bezorging ncl. bezorging Van € 1095,€ 795,Van € 1095,€ 795,IN gedeelte van ons totale opruimingsassortiment edeelte van ons totale opruimingsassortiment • compleet van € 2.695,€ 785,• nu ook leverbaar op 120cm breed eigentijdse look. Lifestyle, landelijk……je kunt er alle kanten mee uit. m m www.mline.nl pleet compleet - Verkrijgbaar• in een vlakke of elektrische uitvoering. tijdens de Giro d’Italia. De perfecte combinatie van drukverdeling, Hoofden Voetborden van -€Verkrijgbaar •-2.695,Incl. bezorging tijdens de Giro d’Italia. ondersteuning en ventilatie. Hoofdbord “Vervièrs” gecapitonneerd landelijke stijl in stof Dynamische ondersteuning €Nu 1095,Boxspring Care uitvoering. Van in- een of elektrische Direct uit 2 luxevlakke boxsprings. Relaxfauteuils tEGEN VErGoEdING tE BEZorGEN in stof in stof Air Release * * Dynamische ondersteuning Van € 695,vanaf EN VErGoEdING tE BEZorGEN VErGoEdING tE BEZorGEN - Verkrijgbaar in eenRaadpleeg vlakke of elektrische uitvoering uw Care dealer voor meer informatie. Air Release * * * * €auteuils 5,695,oofdbord “Vervièrs” gecapitonneerd landelijke stijl voorr Nudealer v.a. € 1.695,Boxspring Care aad leverbaar. - 2 luxe pocketveer matrassen. Invanaf verschillende maten en kleuren. *vraag naar de voorwaarden - 2 luxe boxsprings. Nu Relaxfauteuils in leder Raadpleeg uw Care voor meer informatie. 2 luxe boxsprings Vanaf € 785,axfauteuils in leder in leder www.mline.nl erkrijgbaar in •een90 vlakke of elektrische uitvoeringv.a. € Nu 1.695,- Koudschuim Vanaf Vanaf voor € 795 x 200 cm topper. - 2 luxe pocketveer matrassen. nu € 785,- 2 luxe 7-zone pocketveer matras genesteld

euwe collecties we we collecties collecties 20-80% korting 20-80% korti 4 verschi l e nde maten (extra smal l , smal l , me nu € 795,0-80% -80% korting 20-80% korting 20-80% korting kortin um en l a rge) 4 verschi l e nde maten (extra smal l , smal l , medi u m e 4 verschi l e nde maten (extra smal l , medi u m en a rge nu nu € € 795,795,orting arge) ting ing

nieuwe collecties € 995,euwe collecties we collecties € 995,€ 995,€ 795,Meer dan 100 kl e uren l e er nu € 795,nu € 795,Meer dan 100 kl e uren l e er Meer dan 100 kl e uren l e er €495,m = goederen in magazijn m =wgoederen = goederen in winkel 5,in magazijn De perfecte combinatie van drukverdeling, ondersteuning en ventilatie.

ingset Boxsp t Nu ter introductie:€ 1.695,Boxsprings Boxspringset eiteikwal t iteit - Degel- iDegel jke kwalij-kDegel t ijkiteeikwal

wgoe= m w w m w w = goederen in winkel = = goederen in winkel = goedere Relaxfauteuils in leder = goederen in magazijn = goederen in magazijn oederen in magazijn = goederen in magazijn = goederen in winkel axfauteuils Relaxfauteuils in inter Nu introductie: w =wgoederen inleder winkel = goederen inleder winkel *vraag naar de voorwaarden www.mline.nl

luxe boxsprings - Keuze uit verschillende stoffen en kleuren. - Luxe topmatras - Koudschuim topper. SLUISWEG 25 • 2225 XH KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99 luxe 7-zone pocketveer matras genesteld - Gefabriceerd in Nederland. Keuze uit verschillende stoffen en kleuren www.buismeubelen.com SLUISWEG 25 • 2225 XH KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99 - Keuze uit verschillende stoffen en kleuren. Sluisweg 25 • 2225 XH Katwijk aan zee Nu ter introductie van €AAN 2.695,uxe topmatras- Gefabriceerd in Nederland SLUISWEG 25 • Sluisweg 2225www.buismeubelen.com XH 25 KATWIJK ZEE • T (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99 •van 2225 XH Katwijk aan zee Nu ter introductie €64 3.495,T (071) 40 129 • F (071) 40 719 99 Gefabriceerd in Nederland. www.buismeubelen.com (071) 40 129 64 • F (071) 719 99 euze uit verschillende stoffen en kleuren SLUISWEG 25 • 2225TXH KATWIJK AAN ZEE •40 T (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99 www.buismeubelen.com Nu ter introductie van € 2.695,www.buismeubelen.com v.a. van efabriceerd in Nederland www.buismeubelen.com (180 x 200) Nu ter introductie € 3.495,-

In leder en stof64 • F (071) 40 719 99 In leder en stof In leder en stof 5 XH KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 KATWIJK • T (071) 40 129 • F (071) 40 99 719 99 WIJK ZEE •ZEE T (071) 40 129 64 • €64 F 2.495,(071) 40 719 m AAN AAN VOOR

Hoekbank StofLet vanaf Let op!! Let op!! Let Let op!! op!! Let Let op o Hoekbank Hoekbank , Stof vanaf Stof vanaf Let op!! op!! Let Let op!! op!! Let Let op!! op!! Let op!! Let op!! Let Let op!! op!! Let Let op!! op!! Le 0 0 1 Let op!! Let op!! Let op!! 1 25 v.a. • 2225 XH KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 6 ! € 1.695,€SLUISWEG

tp!! op!! Let Let op!! op!! Let Let op!! op!! Hoekbank i € 295,t zits r in leer N Hoekbank Hoekbank Leverti j d 2-3 weken o € 295,€ 295,is maar een KLEIN gedeelte dit van is ons maar totale een opruimingsasso KLEIN gedeelt k- isdit leer in leer Leverti j d 2-3 weken Leverti j d 2-3 weken dit maar een KLEIN gedeelte dit van is ons maar totale een opruimingsassortime KLEIN gedeelte van dit is maar een KLEIN gedeelte dit van is ons maar totale een opruimingsassortiment KLEIN gedeelte van ons , 0 EIN mingsassortiment - gedeelte 0 van ons totale opruimingsassortiment SLUISWEG 25 • 2225 XH KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99

www.mline.nl 5 • 2225 XH KATWIJK ZEE • 40 T2564 (071) 40 129 64 •ZEE F 99 (071) 40 719 99 www.mline.nl SLUISWEG • 2225 XH KATWIJK AAN • T719 (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99 5 XH KATWIJK AAN • 2225 T 40 (071) 129 64 •KATWIJK FKATWIJK (071) 99129 KATWIJK AAN ZEE • TZEE 129 F2.495,(071) 40 719 VOOR €•2225 (180 x40 200) gAAN SLUISWEG 25 • XHwww.buismeubelen.com AAN ZEE • T (071)AAN 40ZEE 64 • ZEE F (071) 719 99 n(071) SLUISWEG • 2225 XH • T (071) 40 129 •F SLUISWEG 25 •25 XH KATWIJK AAN • T40(071) 40 129 64 •64 F (071

in leer edeelte lte assortiment rtiment van totale ons totale opruimingsassortiment opruimingsassortiment Leder vanaf 1in1rons ! leer invan €leer Leder vanaf Leder vanaf g n EVt. tEGEN VErGoEdING tE tEGEN BEZorGEN VErG *tEGEN * 799,*tEGEN * EVt. tinu EVt. tEGEN VErGoEdING EVt. tE tEGEN BEZorGEN VErGoE EVt. VErGoEdING EVt. tE BEZorGEN VErGoEdIN € 799,o * * * * ** * * * * * * k GEN orGEN VErGoEdING tE BEZorGEN € 799,€ ** € 799,nunu * * www.buismeubelen.com www.buismeubelen.com

€ 1.295,1.295,€€ 1.295,-

SLUISWEG 25 • 2225 XH KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99


nieuws

DE TEYLINGER

bo

radio tv internet

de omroep van de bollenstreek!

Imago Nee, ik heb geen regenjas en een gleufhoed. Ik klim niet over schuttingen. Ik verberg me niet in vuilnisbakken. Ik wil ook geen mensen de vernieling in schrijven. Het imago van een journalist is niet bepaald goed te noemen. We staan hoog in de onbetrouwbaarheids-top zo veel. Tv-programma’s die met een verborgen camera werken of programma’s die mensen voor lul zetten, helpen niet mee om het imago te verbeteren. Waar is de goede oude tijd dat journalisten misstanden aan de kaak stelden of Amerikaanse presidenten ten val brachten? Laat ik het maar eerlijk zeggen: ik ben een slechte journalist. Ik ben namelijk te aardig of ik wil aardig gevonden worden. Daar is mijn psychiater nog mee bezig. Een goede journalist is kritisch. Hij of zij stelt zichzelf altijd de vraag: klopt dit wel? In interviews stelt de journalist altijd die vragen die prikken, waar mensen zich bijna ongemakkelijk bij gaan voelen. Ik daarentegen ben gek op goed nieuws. Ik ben net een tv-programma gestart met als titel: Leve de Bollenstreek. Nou, dan weet je wel. Een goede journalist maakt geen vrienden, een goede journalist levert soms een huivering op vanwege zijn kritische benadering. Een goede journalist zoekt uit, bijt zich vast etc. Hou ik dan negatieve zaken onder de pet en publiceer ik ze niet als ik ze tegenkom? Nee, zo aardig ben ik nou ook weer niet. Ik neem mezelf wel graag serieus. Dat vindt mijn psychiater zeer positief. Dan werk ik ook nog eens bij een lokale omroep. Zo’n omroep heeft vaak nog het imago ‘lulligheid kent geen tijd’. Wij draaien verzoekplaten voor de buren. Vecht maar eens tegen zo’n imago. Kortom, ik ben een te aardige journalist werkzaam bij een omroep met ook nog een waardeloos imago. Mijn psychiater vindt dat ik me knap door die situatie heen sla. Is alle hoop verloren? Nee, de belangrijkste tegenstander van een beroerd imago is zelfkennis en een ijzersterk geloof in een toekomstige situatie en daar keihard aan werken. Zelfkennis leg ik uit met: gezien het aantal mensen en middelen levert Bo elke dag een wereldprestatie. En dat geloof in de toekomst? Een lokale omroep kan de politiek redden. Als op gemeentelijke niveau sprake is van sterke journalistiek zorgt dat voor betere kwaliteit van politici. En dan komt straks het geloof in de politiek weer terug. Een goede omroep zorgt voor een van de weinige beloningen voor vrijwilligers namelijk: aandacht. Een goede omroep zorgt voor een betere en gelukkigere samenleving. En die kritische houding? Straks kan ik iemand aannemen die een klootzak durft te zijn en die kritisch is, altijd en overal. Dan werk ik bij een prachtige omroep met goede journalisten. Dat beeld, dat moet ik blijven vasthouden, zegt mijn psychiater.

WOENSDAG 25 JANUARI 2017

13

Zusjes Van der Geest succesvol op kunstijs van Groningen n Iris van der Stelt complementeert drietal WIJC in top acht WARMOND De marathonschaatsers reden op zaterdag 21 januari de elfde wedstrijd in de marathoncompetitie op het kunstijs van Kardinge in Groningen. Lisa van der Geest reed naar zilver, Iris van der Stelt naar plek zes en Loesanne van der Geest eindigde op de achtste plaats. Geen moment was er in Groningen kans op het vormen van een kopgroep. De vrouwen hadden constant oog voor elkaar en op elke actie werd gereageerd. In de finale was het Carien Kleibeuker (Royal A-ware) die de kop van het peloton pakte en op tempo de sprint voor kopvrouw Irene Schouten voorbereidde. Schouten moest afgelopen woensdag bij de eerste marathon op natuurijs door een slechte laatste bocht de overwinning nog laten aan Lisa van der Geest (WIJC en marathonploeg MKBasics.nl). In Kardinge liet Schouten zich dat niet weer gebeuren. Met een duidelijk verschil wist ze de sprint te winnen voor Lisa van der Geest die met haar tweede plaats goede zaken deed. Carla KetellapperZielman werd derde. Klassementsleidster Elma de Vries finishte als vierde en behield daarmee in het tussenklassement om de KPN Cup 2 punten voorsprong op Van der Geest.

Lisa van der Geest (l) op het podium met winnares Irene Schouten en Carla Ketellapper-Zielman (r). | Foto: pr./Arjen

ZUSSEN

Loesanne van der Geest (WIJC en marathonploeg Vakantieplaya.nl/ Nedflex) viel op. Met een achtste plaats reed de vier jaar jongere zus van Lisa van der Geest voor het eerst naar een top-10-klassering. In de daguitslag bezetten de twee zussen de eerste twee plaatsen bij de jongeren. Lisa van der Geest

staat in het tussenklassement KPN Cup Jongeren met ruime voorsprong op de eerste plaats. WEISSENSEE

Het marathonpeloton vertrekt naar de Weissensee in Oostenrijk waar op zaterdag 28 januari het Open Nederlands Kampioenschap verreden zal worden. Op woensdag 1 februari start om 8.00 uur de

Alternatieve Elfstedentocht wedstrijd over 200km. Op zaterdag 4 februari wordt de wedstrijd om de Aart Koopmans Memorial gereden, voor de heren een wedstrijd over 100km, voor de dames over 80km. Vorig jaar wist Lisa van der Geest die wedstrijd te winnen. Via www. weissensee.nl/actueel zijn de tochten live te volgen.

Onderwijs in beeld: Na 72 dienstjaren afscheid nieuwe onderwijsrubriek van de brandweer ZAKELIJK

n Geen mens kan overleven zonder vormen van scholing. Vanaf onze geboorte zijn we ingesteld op leren. En steeds vaker wordt dat in onze ingewikkelde samenleving ‘een leven lang leren’.

Hoe dat werkt, waar je leert en vooral hoe ons onderwijssysteem en onze scholen daarop ingericht zijn, wordt maandelijks het onderwerp in de nieuwe rubriek van Aad van Duijn, onderwijsspecialist, over onderwijs en scholing. In een gebied van ongeveer honderdduizend huishoudens schrijft hij over zaken die het onderwijs, de keuzes daarbij en het scholingsbeleid in het algemeen, aangaan. Aad van Duijn werkte bijna 40 jaar in het onderwijs, waarvan 28 jaar in leidinggevende functies in het voorgezet onderwijs of het MBO. Behalve als schooldirecteur was hij betrokken bij de samenwerking

tussen de scholen van voortgezet onderwijs in de regio Duin- en Bollenstreek, coördinator van het contact beroepsonderwijs bedrijfsleven in de noordelijke Bollenstreek en de Leidse Regio (KBOR) en lid van de door de minister ingestelde stuurgroepen ‘Top Techniek’, waar vmbo, mbo en hbo in samenwerkten. Onderwijs en scholing gaan over gedrag, zorg, begeleiding, persoonlijke groei en vooral over het overbrengen van kennis en vaardigheden. In het ‘hoe’ daarvan maken scholen keuzes. Wat die keuzes zijn, de achtergronden daarbij en vooral hoe dat uitpakt, komen maandelijks aan de orde. Maar ook de mens is van groot belang. Vandaar dat er soms ingezoomd wordt op de persoon in het onderwijs. Hebt u suggesties, Aad van Duijn is direct bereikbaar via het mailadres: info@dmc-katwijk.nl.

WARMOND n Tijdens de jaarlijkse korpsavond heeft de brandweer Warmond afscheid genomen van Mark van Nie en Cees van Schie, samen goed voor 72 dienstjaren.

Mark van Nie was 31 jaar actief bij de vrijwillige brandweer, zijn collega Cees van Schie nog tien jaar langer. Door ploegchef Gerrit Vlieland werden tijdens de bijeenkomst op 14 januari ze bedankt voor hun jarenlange inzet en betrokkenheid. Anekdotes over vroeger passeerden de revue en er werd zelfs gememoreerd dat sommige huidige collega’s nog geboren moesten worden toen Van Nie en Van Schie begonnen bij de brandweer. WAARDERING

Ard Zandbergen Hoofdredacteur Bo ard@bollenstreekomroep.nl Aad van Duijn. | Foto: pr.

Burgemeester Carla Breuer reikte de afscheidsmedaille uit en sprak haar waardering uit voor de afscheidnemers en het hele korps. Daarnaast kregen Gerrit Vlieland,

Rob van Duijn en Ted de Haas, Robert Janssen hun welverdiende oorkondes en medailles als blijk van waardering voor respectievelijk 10, 20, 25 en 25 jaar brandweerman. Bart van Noord ontving het diploma manschap A. Tot slot is afscheid genomen van Fred Kool en Wilfred van de Berg, die wegens privéomstandigheden moeten stoppen. NIEUWE BRANDWEERLIEDEN

Door het vertrek van collega’s is Brandweer Warmond dringend op zoek naar nieuwe brandweervrijwilligers. Woon of werk in je in Warmond, ben je tussen de 18 en 45, heb je een goede conditie en tenminste VMBO werk- en denkniveau? Neem dan contact op met ploegchef Gerrit Vlieland via 06-21111181, gerrit.vlieland@brandweer.vrhm. nl of kijk op www.brandweerwarmond.nl.


Focus Titanium Wagon Navigation Pack en metaallak

€ 6.509,-

VOORDEEL!

RONDE

Focus Black Edition 150pk

PRIJZEN FESTIVAL

9x

5 deurs inclusief metaallak

€ 5.319,-

VOORDEEL!

4x

bij Ardea Auto

€ 22.000,RIJKLAAR

€ 22.600,RIJKLAAR

Laagste prijzen ooit Voorraadsale

C-Max Titanium

Lage BPM uit 2016

Navigation Pack en metaallak

7x

€ 5.645,-

VOORDEEL!

€ 25.000,RIJKLAAR

Kuga Titanium

Lage 2016 prijzen

6x

Laatste kans

OP = OP

€ 5.874,-

Navigatie en winterpack

VOORDEEL!

€ 28.500,RIJKLAAR

Prijzen zijn in euro en incl. BTW/BPM. en incl. verwijderingsbijdrage, leges en kosten rijklaar maken tenzij anders aangegeven. Afgebeelde modellen kunnen afwijken van standaardspecificaties. Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 20,8-16,1; liter/100 km: 4,8-6,2; CO2 gr/km: van 110-143. Aanbiedingen zijn gebaseerd op nieuwe auto’s uit voorraad en zijn voorzien van kentekenregistratie 2016.

Haarlem | Hoofddorp | Lisse | Noordwijk

KUNSTGEBIT Tandenwinkel

Reparaties klaar terwijl u wacht.

Kerkstraat 44 - Noordwijk-Binnen

Tel:

071 - 361 11 45

www.tandenwinkel.com

www.ardeaauto.nl

n** i n i l l a - lal

,8-, 8 3 3 € K€ K P P A A

* niet voor Diesel tot 2006

APK-keuren met of zonder afspraak. U betaalt geen herkeuringskosten. Ook voor al het onderhoud aan uw auto. Voorschoterweg 23a Valkenburg Tel. 071-4014299 www.vanzelstautos.nl

Nieuwstraat 38, 2312 KC Leiden, tel: 071-5145832 Gevraagd: kunst, antiek, goud, zilver en kleingoed. Geopend op afspraak: ma-vrij van 10-17 uur. Taxatie aan huis? Bel of mail voor informatie en afspraak www.onderdeboompjes.nl / info@onderdeboompjes.nl

Nu bij Dijksman Katwijk

PROEFENRIJ RIJ U bent van harte uitgenodigd voor dit unieke evenement.

De Hyundai i10 Facelift

Alleen op 4 februari!

De nieuwe Hyundai i30

Ervaar de nieuwste Hyundai modellen. De Hyundai familie wordt deze eerste maanden van 2017 uitgebreid met maar liefst twee nieuwkomers: een Facelift van de Hyundai i10 en de geheel nieuwe Hyundai i30. En dat is een reden voor een feestje! We nodigen u graag uit voor de allereerste Hyundai PROEFENRIJ. De nieuwste modellen staan klaar om geproefd, gevoeld en ervaren te worden.

Kom snel naar de showroom en ontdek al onze spectaculaire aanbiedingen! Ontdek meer op dijksman.hyundai.nl Dijksman Katwijk Lageweg 21, Katwijk, tel. 071 - 409 0050

Gecombineerd brandstofverbruik: 4,0 - 5,5 (l/100 km) / 25,0 - 18,2 (km/l); CO2 - emissie: 93 - 125 (g/km). Uitstoot is afhankelijk van gebruik. Uitstoot- en brandstofverbruikgegevens zijn gebaseerd op tests die zijn uitgevoerd volgens Europese Verordening 715/2007/EEG. Afgebeelde modellen kunnen afwijken van standaard uitvoering. Druk- en zetfouten voorbehouden. Zie voor kosten en voorwaarden www.hyundai.nl of vraag er naar in de showroom.


uit!

DE TEYLINGER

SASSENHEIM n Muziektheatergroep Kleintje Kaf trakteert kinderen van 3 tot 8 jaar op woensdag 8 februari op een vrolijk theateravontuur. Samen met het nieuwsgierige gansje Olaf gaan ze de ruimte in. Aan boord van ruimteschip De Pretraket is het een gezellige boel. Tijdens een zoektocht naar verdwenen knuffelbeesten raken de astronauten verstrikt in een buitenaards avontuur met vliegende kop en schotels, blauwe, rode en zwarte gaten en maffe ruimtewezens.

TEYLINGEN n Tijdens de Nationale Voorleesdagen, van woensdag 25 januari tot en met zondag 5 februari, zijn er allerlei activiteiten in de bibliotheken van Voorhout, Warmond en Sassenheim.

Het prentenboek De kleine walvis, geschreven en geïllustreerd door Benji Davies, staat tijdens De Nationale Voorleesdagen centraal. In het boek vindt Boy na een stormachtige nacht op het strand een jonge walvis. Het is het begin van een bijzondere vriendschap. De kleine walvis werd verkozen tot Prentenboek van het Jaar 2017.

De voorstelling is in ‘t Onderdak (J.P.Gouverneurlaan 40a) en begint om 15.00 uur. Kaarten a 8,50 euro zijn verkrijgbaar via www. hetonderdak.nl of bel 0252225874 op werkdagen van 10.00 tot 11.00 uur.

POPPENKAST

Fritsie Duikelaar speelt op woensdag 1 februari zijn poppenkast de voorstelling ‘Jan Klaassen en Boys walvis’. Jan Klaassen houdt ook van vissen en heeft gezien dat Boy de walvis heeft gevonden. Jan is nieuwsgierig wat Boy er mee gaat doen, want anders wil Jan wel voor hem zorgen. Maar of Katrijntje dat zo leuk vindt? De poppenkast is van 15.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek (Kerklaan 42) in Sassenheim.

Film: Still Alice SASSENHEIM n De Film ‘Still Alice’ is te zien op donderdag 26 januari om 20.15 in theater ‘t Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40A).

Kikker in het Trefpunt

15

Voorleesdagen met ontbijt en poppenkast

Olaf en de Pretraket

Alice Howland, gelukkig getrouwd en moeder van drie volwassen kinderen, is een gerenommeerd hoogleraar taalkunde aan Harvard. Ze krijgt een enorme schok te verduren als de ziekte van Alzheimer bij haar wordt vastgesteld en ze zich beseft dat haar zorgvuldig opgebouwde leven drastisch zal veranderen. Langzaam maar zeker begint ze de regie over haar eigen wereld te verliezen, terwijl de onderlinge banden binnen de familie steeds meer onder druk komen te staan. Een hartverscheurend en inspirerend portret over een onafhankelijke, sterke vrouw die worstelt om verbonden te blijven met de persoon die ze ooit was. De toegang bedraagt 5 euro.

WOENSDAG 25 JANUARI 2017

Rapalje brengt Celtic Folk Night naar Sassenheim. | Foto: pr.

Folk ‘n Roll-reis van Rapalje SASSENHEIM

n Rapalje gaat op Folk ‘n Roll-reis op vrijdag 10 februari. In ‘t Onderdak spelen ze de nieuwe theatershow vol anekdotes, hilariteit, muziek, dans en Folk ‘n Roll. Ondersteund door twee Ierse danseressen, knetterend vuur en ander spektakel brengt Rapalje wederom een geheel nieuwe show.

Gewapend met niets dan hun instrumenten en hun stemmen, trekt Rapalje langs clubs en zalen zover het oor reikt, op zoek naar slachtoffers om mee te voeren op een muzikale reis door Schotse hooglanden, Ierse vlakten, taveernes en herbergen.

De muzikanten van Rapalje met hun wilde haardossen en middeleeuwse kilts creëren door hun enthousiasme en gedrevenheid een vlammende energie. KAARTVERKOOP

De zaal is deze avond ingericht met zowel zitplaatsen als statafels. Tijdens de voorstelling is de bar in de foyer geopend zodat het publiek tussendoor een drankje kan halen.

VOORLEESMIDDAGEN

Jolanda Donley heeft een prentenboek geschreven met de titel: Het mooiste cadeau. Struisje Struisvogel gaat op zoek naar een cadeau voor zijn jarige mama. Bij zijn zoektocht op de Savanne wordt hij geconfronteerd met een schijnbaar onoverkomelijk probleem... Hij moet het water over, maar daar zit een monster in! Allerlei wilde dieren geven hem raad om zijn probleem op te lossen, maar niets schijnt te helpen. Ieder dier maakt het namelijk nét iets erger. Totdat hij Uil tegenkomt….

Jolanda Donley komt op woensdag 25 januari om 14.30 uur voorlezen in de bibliotheek (Kerklaan 42) in Sassenheim en op zaterdag 4 februari om 11.00 uur in de bibliotheek (Herenstraat 48) in Voorhout. MAMACAFÉ MET POPPENTHEATER

Speciaal voor de vele -aanstaandeouders met kinderen in Teylingen is er het Mamacafé. Iedere eerste vrijdag van de maand van 10.00 tot 12.00 uur kunnen (aanstaande) ouders hier met elkaar in gesprek, handige opvoedtips uitwisselen en elkaar steunen. Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) Teylingen en Mom in Balance Hoofddorp Duin & Bollenstreek organiseren deze bijeenkomst. In het kader van de Nationale Voorleesdagen is er een voorstelling door Marnick Poppentheater: Spelen, beleven en knutselen met de aanwezige kinderen. De voorstelling is op vrijdag 3 februari om 10.00 uur in de bibliotheek (Kerklaan 42) in Sassenheim. VOORLEESONTBIJT

Ontbijtje eten in de bibliotheek en naar een verhaal luisteren, dat kan op zaterdag 28 januari. In de bibliotheek van Warmond (Herenweg 80, in het Trefpunt) kan je er bij zijn. Maar reserveer wel een plek, er kunnen vijftien kinderen bij aanwezig zijn. Het ontbijt begint om 9.30 uur. Alle activiteiten zijn gratis. In verband met het aantal plaatsen raadt de organisatie aan om tijdig te reserveren via bibliotheekbollenstreek. nl/voorleesdagen.

De voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 16 euro en zijn verkrijgbaar via www.hetonderdak. nl. Verkoop aan de zaal is vanaf 45 minuten voor aanvang van de voorstelling.

WARMOND n Kikker komt op

woensdag 8 februari om 15.00 uur naar het Trefpunt. Kikker bekijkt de wereld door de ogen en vanuit de onschuld van een kind. Voor Kikker is iedereen gelijk en hij benadert de wereld zonder vooroordelen. Levendige verhalen die ware dilemma’s en pure emoties als boosheid, angst en verdriet beschrijven en hiermee inspelen op de ontwikkeling van sociale vaardigheden. Altijd met een moraal en een positieve oplossing.

Feestband HOPP!? en Adest Brass in ‘t Onderdak SASSENHEIM

n Adest Brass en HOPP!? De Feestband van Nederland maken er zaterdag 4 februari een dolle boel van. Eigen nummers, maar ook gezamenlijke muzikale acts waarbij er dus meer gebeurt dan alleen maar muziek maken.

Een kaartje kost 7,50 euro. Voor kaartverkoop zie www.theaterhettrefpunt.nl. Ook verkoop aan de zaal of bij het VVV Warmond is mogelijk.

HOPP!? De Feestband van Nederland is ontstaan door drie vrienden die elkaar uit de muzikale beroepswereld kennen. Hoe leuk zou het zijn om met een aantal collega’s een feestband samen te stellen?

De Kat op bezoek

Na de nodige brainstormsessies zijn deze enthousiaste kerels het land af gaan bellen om een verzameling muzikanten bij elkaar te krijgen. Naast de muzikaliteit moest de groep ook qua gezelligheid goed bij elkaar passen. “En dat is meer dan geslaagd,” laat Marcus Kerspershoek, één van de jongens van het eerste uur, weten. Tevens is Kerpershoek de dirigent van Adest Brass.

SASSENHEIM n De Groningse band DE KAT staat zondag 29 januari op het podium van café de Twee Wezen. De band speelt groovende psychedelische bluesrock met hypnotiserende solo’s. Blues echo’s uit de jaren 70, postpunk, jazz, surf en zelfs soul zitten in elkaar verweven. Het optreden begint om 17.00 uur, de toegang is gratis.

BONT GEZELSCHAP

Kerpershoek vervolgt: “Het is een bonte verzameling van muzikan-

ten geworden, van Weert tot Putten en van Sliedrecht tot Rhenen. Overal komen de muzikanten vandaan. Uit alle militaire orkesten van Nederland zijn er muzikanten vertegenwoordigd”. Ook vanuit de jazzen de popwereld staan ze inmiddels te trappelen om met HOPP!? aan de gang te gaan. Een avondje met HOPP!? is een gegarandeerd avondje feest. KAARTEN

Het is Adest Musica gelukt om tussen de derde muzikale afdeling van de vereniging, Adest Brass, en HOPP!? een samenwerking aan te gaan. Op zaterdagavond spelen beide orkesten muziek uit hun eigen repertoire, maar ook gezamenlijke feestnummers zullen niet ontbreken. De toegang is 5 euro, kaarten zijn aan de deur te koop. De zaal is om 20.00 uur open en vanaf 20.30 uur zal het muzikale feest losbarsten in theater ‘t Onderdak (J.P. Gouverneurlaan 40A). Na afloop verzorgt HOPP!? een afterparty.

De theatergroep maakt zich op voor de voorstelling in februari, met hier Simone Schouten-Theunisz in de rol van keizerin Elisabeth. Foto: pr./Monica

Theaterschool Teylingen in Culturele Estafette TEYLINGEN n Met de Culturele Estafette biedt de gemeenteraad een podium aan kunstzinnige inwoners. Op donderdag 26 januari is het de beurt aan Theaterschool Teylingen. Bij de vergadering mag de groep in vijf minuten laten zien wat ze in huis heeft. Het wordt druk in de raadszaal, want alle kinderen uit de voorstelling Oliver passeren de revue.

“Theater is meer dan zingen, dansen en acteren alleen. Persoonlijke vorming, samenwerken en krachtig in het leven staan zijn ook belangrijk,” vertelt Annemieke van der Ploeg, een van de initiatiefnemers van de school. Samen met Patrick Norman de Ridder deelt ze haar musicalervaring met jong talent.

De eerste grote show van de theaterschool, Oliver, werd in juni 2016 drie keer opgevoerd in een uitverkocht @Hok, naast sporthal De Tulp. Van der Ploeg: “Onze leerlingen werken aan de ontwikkeling van hun zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. De show op het podium is hiervan de grote finale. In aanloop naar de voorstelling hebben ze persoonlijke obstakels moeten overwinnen om hun grenzen te verleggen en het beste uit zichzelf te halen”. Donderdagavond brengt de theaterschool om 20.00 uur in het kader van de Culturele Estafette dit belangrijke aspect met een knipoog onder de aandacht van de gemeenteraad. Daarna gaat de groep meteen hard aan de slag om de puntjes op de i te zetten van de voorstelling Geloof in je eigen Talent.


PARTICULIEREN

OPGELET! Uw advertentie verschijnt in de regio:

Particuliere advertenties kunnen in al onze kranten worden geplaatst. Voor € 15,00 kunt u 120 tekens plaatsen. U kunt deze tot donderdag 12.00 uur inleveren, de advertentie verschijnt dan een week later in al onze kranten. Particuliere advertenties kunnen op onze website of tegen contante betaling op onderstaande adressen worden ingeleverd. • • • • • • •

UITGEVERIJ VERHAGEN, Ambachtsweg 7a, KATWIJK VALUTAHUIS, Voorstraat 22, KATWIJK SIGARENMAGAZIJN J. Barnhoorn, Hoofdstraat 52, NOORDWIJK PRIMERA Sassenheim, Hoofdstraat 208, SASSENHEIM RIETWINKEL van der VOORT, Dorpsstraat 50, NOORDWIJKERHOUT THE READSHOP, in de Hoftuin, RIJNSBURG BOEKHANDEL DE KLER, De Kempenaerstr. (Passage), OEGSTGEEST

U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLEVEREN TOT DONDERDAG 12.00 UUR! (plaatsing in de week daarna)

Katwijk Rijnsburg Valkenburg

Wegens toenemende drukte hebben wij plek voor jou! Golden Tulip Noordwijk Beach zoekt per direct:

Noordwijk hout Noordwijker De Zilk Sassenheim Voorhout

Sales Manager / Accountmanager PT

Warmond Lisse Lisserbroek Hillegom Beinsdorp Oegstgeest

Ben jij die sales tijger op zoek naar een uitdaging? Solliciteer!

Leiderdorp

}

Bedieningsmedewerker Brasserie / Terras FT & PT

€ 15.00

Ben jij op zoek naar die baan naast je studie en hou je ervan gasten te verwennen? Solliciteer!

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam: ............................................................................................................................................................………………………

Supervisor F&B FT

Adres: ............................................................................................................ Tel.: ........................................……………………

TE HUUR • TE KOOP • GEVRAAGD AANGEBODEN • GEZOCHT • GEVONDEN Garageboxen in Oegstgeest en Leiden. Huurprijs v.a. € 110,--. Inlichtingen 06 20773480 Tuinman, stratenmaker voor al uw tuinwerkzaamheden, gratis prijsopgave, tel: 0657200505. te Huur Garagebox / opslag ruimte centrum Rijnsburg v.a. 135,00 per maand incl. stroom 071-4021324 Te koop gevraagd: Klassiekers en oldtimers, achterstallig onderhoud geen bezwaar. Inl.: 06- 30216509.

Heb je enkele jaren bedieningservaring en klaar voor de volgende stap? Solliciteer!

Te koop gevraagd: alle merken auto’s en bedrijfsauto’s defect geen bezwaar, ook sloop, direct contant geld met RDW vrijwaring. Info: 06-42488414.

Afwasser PT

Ben jij gek op een schone vaat en glimmende glazen? Solliciteer!

PARKET OF PLANKENVLOER SCHUREN EN AFWERKEN. Bel voor een gratis offerte. Tel: 06-20401577 Katwijk aan Zee

Allround Medewerker Hotel FT & PT

Studeer je? Verwen je graag gasten? Heb je een fantastische lach en hou je van een schone vaat? Solliciteer!

Walraad Timmer en onderhoudsbedrijf: van deurkruk tot dakkapel, voor al uw timmer en onderhoudswerkzaamheden in en rond het huis. Tevens plaatsen en/of leveren van uw keuken en badkamer. Bel voor vrijblijvende offerte: 071-5897250

Ben jij onze nieuwe hotel topper? Stuur dan je CV en motivatie naar E.Vreijling via email e.vreijling@goldentulipnoordwijkbeach.nl

Uw kostbaarheden zijn goud waard!

Meer dan 70 locaties ë! in Nederland en Belgi

Ook u heeft kostbaarheden in huis. Misschien wel veel meer dan u denkt. Een paar oude munten, bankbiljetten of een diamant bijvoorbeeld. Of een doosje met sieraden zoals een ketting, een ring of een horloge. Laat uw kostbaarheden eens geheel vrijblijvend beoordelen door een specialist van Goudwisselkantoor. Dan ontdekt u of uw kostbaarheden goud waard zijn. Als u deze zou willen verkopen betalen wij u ook nog eens een reële prijs. Kantoor Katwijk Tramstraat 112b 2225 CM Katwijk T 071-4071815 katwijk@goudwisselkantoor.nl

Ontdek wat Goudwisselkantoor voor u kan betekenen:

Verpanden Beleggen

Taxatie

Inkoop

Verkoop

Veiling

Goud

Zilver

Munten

Sieraden, diamanten en horloges

Oude bankbiljetten

Postzegels

Antiek speelgoed

Openingstijden Ma. t/m za. van 9.30 - 17.00 uur Kantoren bij u in de buurt: Alphen aan den Rijn (di. t/m za.), Delft (ma. t/m za.) en Den Haag (ma. t/m za.)

www.goudwisselkantoor.nl


cultuur

DE TEYLINGER

WOENSDAG 25 JANUARI 2017

17

‘We doen het voor de zieken en ouderen’ VOORHOUT n Ieder jaar gaat carna-

valsvereniging De Bokken langs de deuren in Voorhout om een kleine bijdrage te vragen van de inwoners. Dit om de activiteiten voor de gehandicapten, kinderen, zieken & ouderen van Voorhout te sponsoren. Tijdens de carnavalsperiode is het juist de bedoeling om deze doelgroepen in het zonnetje te zetten. Ieder jaar verzamelen zich ongeveer 50 tot 70 vrijwilligers van Carnavalsvereniging de Bokken zich drie zaterdagen op rij bij de Bokkenschuur aan de Boekenburglaan om de jaarlijkse Bokkenwinkel te verzorgen.

STEENTJE BIJDRAGEN

Marga Hermans is een van de drijvende krachten van de commissie achter deze actie, die voor de vereniging zo belangrijk is. Anne Clijsen is ook vrijwilliger en vertelt dat het vooral gaat om het sociale karakter van de carnaval in plaats van alleen de reguliere carnavalsfeesten van vrijdag tot en met maandag. Beide

dames organiseren al een aantal jaar de Bokkenwinkel en deze activiteit levert op die manier al een aardig bedrag op voor de doelgroep. “Namelijk de gehandicapten, kinderen zieken en ouderen,” vult Hermans aan. Ze verzorgt na afloop soep met broodjes voor iedereen die zich die dag heeft ingezet. “Door middel van de Bokkenwinkel draagt iedereen een steentje bij aan het sociale karakter van de vereniging.” BOKKENWINKEL

De afgelopen weken zijn het ‘Oude dorp’ en de wijk Oosthout gelopen. Aankomend weekend staan de wijk Hoogh Teylingen en de ‘buiten wijken’ op het programma. “Al met al mogen we trots zijn op deze fantastische vereniging,” zegt Hermans. “Iedere week maken wij weer een planning voor de wijken en komen de meeste vrijwilligers zich met goede moed melden om mee te lopen voor de Bokkenwinkel.”

Martin Groen zet landschappen in bloei. | Foto: pr.

Liefde voor dieren en landschappen te zien in Het Oude Raadhuis WARMOND

n Marian Timmer-Funneman en Martin Groen exposeren vanaf woensdag 25 januari in Het Oude Raadhuis van Warmond. De opening van hun tentoonstelling is op zondag 29 januari om 16.00 uur.

Vrijwilligers van de Bokken gaan langs de deuren. | Foto: pr.

Groep acht in actie voor Voedselbank Teylingen VOORHOUT

De eerste weken na de kerstvakantie is groep 8a van basisschool De Regenboog locatie Oosthout, druk bezig geweest met een project over de Voedselbank. Dat deden ze ook een beetje voor juf Ada, die al voor de vakantie met pensioen ging. n

Doel van het project was om zoveel mogelijk kratten te vullen met levensmiddelen, maar ook om te leren over wat de Voedselbank doet. Een vrijwilliger van de Voedselbank kwam langs voor een gastles. De klas ging vervolgens zelf aan de slag met het maken van posters om de ouders van alle leerlingen enthou-

siast te maken om levensmiddelen te doneren. De klas werd tijdens dit project begeleid door stagemeester Arnold Vooijs. Aan het eind van de projectperiode hadden de leerlingen twaalf kratten met levensmiddelen ingezameld en overhandigd aan Juf Anda Kasius. Juf Anda werkt als vrijwilligster bij Voedselbank Teylingen. De eerste periode van het schooljaar was zij de groepsleerkracht van groep acht. In december heeft zij afscheid genomen van de groep om te gaan genieten van haar pensioen. Juf Anda heeft meer dan veertig jaar gewerkt als leerkracht, waarvan ruim twintig jaar op De Regenboog.

Marian Timmer-Funneman (1949, Indonesië) keerde in 1956 met haar familie naar Nederland terug. Op creatief gebied heeft ze vele paden bewandeld. In 2000 begon ze met de keramiekopleiding aan de SBB te Gouda. Na de opleiding in 2003 te hebben afgerond, volgde Marian nog extra leerjaren draaien en handvormen. Keramiek en met name het handvormen zijn uitge-

groeid tot een passie. Inspiratie vindt Marian in haar liefde voor dieren. Geïnspireerd door het beroemde beeld van de kudde paarden die in november 2006 bij het Friese Marrum door het water naar het droge kwamen, maakt Marian objecten waarbij groepen dieren versmelten tot een eenheid. Martin Groen (1959, Den Haag) heeft van jongs af aan getekend. Zijn vader tekende en schilderde regelmatig en zijn broer maakte etsen en pentekeningen. Ook raakte hij gefascineerd door zijn Scheveningse opa die, op de achterkant van sigarendoosjes zeilloggers tekende met

De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15.00 tot 17.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De expositie is te zien tot en met zondag 26 februari.

Herinneringen aan Azië en Andalusië WARMOND

n Vier kunstenaars exposeren vanaf zondag 29 januari in galerie De Pomp. Om 15.00 uur wordt de expositie geopend door Louis Visseren.

Dineke van Heijningen is geïnteresseerd geraakt in fotografie tijdens haar reizen in Azië. Kenmerkend voor haar werk is dat zij intuïtief de nadruk legt op details van objecten, structuren en weerspiegelingen. Door gebruik te maken van macrofotografie en het kiezen van bepaalde invalshoeken en lichtval wordt het mogelijk herkenbare vormen om te zetten in abstracte beelden. Pure fotografie of bewerkingen gemaakt met Photoshop maken deel uit van haar werk. Het zoeken naar structuur, vorm, kleur en vooral details kan gezien worden als de rode draad in haar fotowerk.

door de prachtige Arabisch-Moorse motieven en het Mujedar pleisterwerk. Ook de vele torens en zuilen in dat gebied hebben een directe relatie met het ritme en de herhaling die kenmerkend zijn voor haar werk. Bepalend daarbij zijn vooral de windingen van de spiraalvorm, die men in de natuur vaak tegenkomt bij planten en schelpen met hun spiraalsgewijs gevormde draaigroei. Het liefst werkt zij met fijne chamotte klei als materiaal, in de kleuren wit-, rood-, zalm- en bruinbakkend. Voor het extra aanbrengen van kleur gebruikt zij engobes en verschillende oxides. Na het eerste bakproces stookt zij hoog met speciale glazuur. Het werk van Willem Tegelaar kenmerkt zich door composities van

René Sieders is van nature een draaier, een ambachtelijk pottenbakker. Hij houdt van symmetrie, van perfectie in het draaien. Hij werkt ook met plakken klei. En dan is het anders, tegengesteld eigenlijk. De maskers en torso’s die hij maakt zijn grof en ruw. Het gaat dan niet om de details, maar om beelden, om impressies. Niet om perfectie, maar juist om het imperfecte.

Leerlingen van De Regenboog zamelen eten in voor de Voedselbank. | Foto: pr.

gebolde zeilen in de storm op volle zee. Aanvankelijk maakte Groen etsen en aquarellen en later acryl- en olieverfschilderijen. Naast enkele portretten bleef het landschap hem altijd het meeste boeien. Zijn werk is een oase van kleur. Bloeiende velden en waterreflecties worden door de ‘s-Gravenzandse kunstenaar vanuit een niet alledaags standpunt geschilderd.

Elize A. van Sonderen maakt op haar eigen oorspronkelijke manier bouwwerken van keramiek, waarbij zij inspiratie put uit verschillende bronnen. Zo raakte zij tijdens een reis door Andalusië gefascineerd

| Foto: pr.

uitgebalanceerde vormen en kleuren. Veelal bezitten de olieverfschilderijen en aquarellen sprookjesachtige benaderingen die voortkomen uit inspiratie die de kunstenaar in Bretagne (Frankrijk) heeft opgedaan. Via voorstudies zet Tegelaar deze inspiratie in de meeste gevallen om in olieverf. De expositie is te zien tot en met 1 maart. Openingstijden zijn op woensdag tot en met vrijdag tussen 15.00 en 17.00 uur, zaterdag tussen 11.00 en 17.00 uur en op zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.


HUIS

METERKAST

ENERGIE

ZONNE

ALARM

INSTALLATIE

KEURINGEN

BEHEER

PANELEN

INSTALLATIES

BINNEN

BUITEN

CAMERA

VERLICHTING

VERLICHTING

BEVEILIGING

KRACHT DOMOTICA

STROOM INSTALLATIES

VERLICHTINGS

NETWERK

NETWERK

TELE

TOEGANGS

PLAN

BEKABELING

CERTIFICERING

COMMUNICATIE

CONTROLE

ELEKTROTECHNIEK? GEWOON GOED!

Ter Laak Installatiebedrijf biedt al meer dan 50 jaar kwaliteit en service van hoog niveau. Ons bedrijf werkt in opdracht van particulieren, bedrijven en aannemers. Ervaren, kundig, klantvriendelijk, veilig en vertrouwd. Dat noemen wij ‘gewoon goed’. Bij Ter Laak Elektrotechniek zijn particulieren en bedrijven van harte welkom voor deskundig advies en vakkundige installatie van: • Elektra (groepenkast, bedrading, schakelaars, contact dozen, etc.) • Binnen- en buitenverlichting • Inbraakbeveiliging van woning of bedrijfspand (bewegingsmelders, camera’s, alarminstallaties, etc.) • Brandbeveiliging (o.a. rookmelders, koolmonoxidemelders) • Domotica (huisinstallaties, op afstand te bedienen) • Installatie zonnepanelen of airco • Toegangssystemen (intercom tot elektrische hekken/garagedeuren)

24/7 SERVICE

Leg uw vragen of wensen aan ons voor. Wij denken graag met u mee. Bij storingen of calamiteiten zijn wij 24/7 bereikbaar.

Vragen? Advies? Bel 0252 37 09 10 GIETERIJ 8 | NOORDWIJKERHOUT


sport

DE TEYLINGER

WOENSDAG 25 JANUARI 2017

19

Kees Heemskerk schaatst naar dertiende plaats op het NK Allround WARMOND n Geen natuurijs voor

Kees Heemskerk afgelopen weekend. De Warmonder deed mee met het NK Allround schaatsten, gecombineerd met het NK sprint, verreden in Thialf in Heerenveen. Terwijl in Warmond leden van de Warmondse IJsclub gespannen afwachten of de landijsbaan open zal gaan, bereidt Kees Heemskerk (22) zich voor op zijn deelname aan het NK Allround. Hij verdiende zijn ticket voor het Nationaal kampioenschap op basis van zijn prestaties tijdens de Gruno Bokaal in Groningen van begin januari. Op de eerste wedstrijddag reed Heemskerk een prima 500 meter in 37.86, zijn beste seizoentijd, en was daarmee de tiende plaats. De 5000 meter daarna verliep iets moeizamer omdat een bovenbeenspier protesteerde, met 6.46.20 finishte

hij als zestiende. Na twee afstanden stond hij op plaats veertien in het tussenklassement. SKEELERBAAN

Op zaterdag werd de 1.500 meter gereden. Heemskerk bleef zijn directe tegenstander Remco Schouten voor en finishte in 1.52.33 en stond daarmee op plaats dertien in het klassement na drie afstanden. Martin Hersman, geboren in Sassenheim en tegenwoordig woonachtig in Lisse, refereerde als tv-presentator aan het WIJC-pak waarin de Warmonder schaatste en meldde dat de ijsclub uit Warmond plannen voor een skeelerbaan heeft. Omdat Heemskerk niet bij de eerste acht in het klassement stond, was met drie afstanden zijn deelname aan dit NK afgesloten.

Geen hars, maar Foreholte verovert wel koppositie VOORHOUT n De handbalsters van Foreholte hebben in het verre Bentelo twee punten binnen gehaald en, nog veel belangrijker, door het verlies van koploper DVSD zelf de eerste plaats veroverd.

Omdat de competitie in Bentelo als enige vereniging niet met hars mag worden gespeeld (kleefspul dat het vangen en werpen kan beïnvloeden), beginne bezoekers vaak met een ‘achterstand’. Als de wedstrijd vordert moet blijken of je hier goed mee om kan gaan. De dames van VCS winnen ook in sporthal De Korf. | Foto: pr.

VCS dames zetten stijgende lijn door SASSENHEIM

n Het eerste damesteam van Volleybalclub Sassenheim speelde vorige weekeen thuiswedstrijd die een klein beetje als uit voelde omdat hij in sporthal De Korf werd gespeeld. Toch veel stiller, andere zaal, andere kleedkamers... Gelukkig brachten de dames zelf een vrolijke stemming mee vanwege het 90’s feestje dat aansluitend in de planning zat.

Bezoekende partij VV Haaglanden dames 1 ging de wedstrijd goed van start, maar had al snel door dat ze hard zouden moeten werken deze wedstrijd. Dames 1 heeft nog (of weer) te kampen met een aantal blessures, maar met invaller Judith van Vliet dit keer op de buitenkant weet het team dit prima op te vangen. De eerste set gingen de teams gelijk op. Ook Haaglanden was niet van plan zich gewonnen te geven. Dit resulteerde voor het publiek dat gaandeweg de eerste set binnendruppelde in een spannende eerste set. VCS laat hier haar mentale groei zien door in de eindfase rustig te blijven en de set met 27-25 binnen te halen. De verdediging is aan beide kanten scherp en ook de servicedruk is aan elkaar gewaagd. De blokkering staat deze wedstrijd als een huis bij VCS. De buitenaan-

valler van Haaglanden die vorige wedstrijd nog regelmatig rechtdoor langs het blok scoorde, slaat deze wedstrijd bijna al haar ballen in het Sassemse blok. Ook is inmiddels duidelijk dat het in nood erg makkelijk scoren is met een prikbal midden in het Haagse veld. FEESTJE

In de tweede set laat VCS het even glippen. Er worden iets te veel fouten gemaakt en in de verdediging mist wat alertheid. Haaglanden wint met 23-25. De wil om te winnen en focus is in de derde set weer helemaal terug. Er wordt fel aangevallen en in de verdediging worden zelfs bijna onmogelijke ballen nog met een vuistje net van de muur afgehouden en weer in het spel gebracht. Nu VCS deze set met 25-18 wint, daalt de stemming aan de overkant van het net zienderogen. Haaglanden weet niet meer wat te doen en de motivatie lijkt weg te zakken. Toch weten ze aansluiting te houden en de vierde set blijft spannend. Een mooie serviceserie van spelverdeler Esther van Wieringen zorgt ervoor dat toch ook VCS weer de vierde set met 25-23 pakt. De dames vierden juichend feest in het veld en daarna nog tot in de kleine uurtjes in de stad.

Foreholte startte moeizaam. Na vijf minuten miste Bentelo een penalty. Foreholte kwam op 0-1 door een benutte penalty van Wendy Smits, maar dat was pas na zeven minuten wedstrijd. Daarna had Foreholte de smaak te pakken en via 0-4 stond het na twaalf minuten 1-6. Niets

leek een grote overwinning in de weg te staan, maar Bentelo gaf zich niet bij voorbaat verloren. Door hard werken en goed werk aan de cirkel trokken zij de wedstrijd naar zich toe. Foreholte stond erbij en keek er na. In de rust stond de teller op 10-11. Bentelo scoorde als eerste na rust. Pas toen kwam het sein om het over een andere boeg te gooien. De Voorhoutse verdediging werd er op aangesproken met als gevolg dat de ene na de andere break geplaatst werd. Bentelo wist zestien minuten niet te scoren en Foreholte deed goed haar werk. Het was 11-20 toen Bentelo via een penalty (zij kregen er zeven) tegen scoorde. Na twintig minuten was het grootste verschil 13-23. De laatste tien minuten denderde de trein van Bentelo nog even door, maar verder dan 20-25 lieten de Voorhoutsen het niet komen.

Doordat ranglijst aanvoerder D.S.V.D. zondagmiddag in Kwintsheul verloor van nummer drie Quintus neemt Foreholte de koppositie over in de eerste divisie. Er zijn nog negen wedstrijden te gaan voordat het duidelijk is wie rechtstreeks gaat promoveren naar de eredivisie. Doelpunten: Dana Vincenten (5), Wendy Smits, Kim Schuurbiers, Ramona Vink (allen 4), Britt van Leijden (2), Marisha vd Geest, Saskia Kolster, Naomi Hoogervorst, Chantal Slegtenhorst, Nikki vd Post en Anouk Zwaan (allen 1). Op zaterdag 28 januari is er weer een thuiswedstrijd in sporthal De Tulp om 20.45 uur tegen Fiqas /Aalsmeer.

TOP sluit intensieve weken af met winst SASSENHEIM

n Veel doelpunten zagen de toeschouwers in Delft niet, want zowel TOP als de thuisclub Fortuna hadden moeite met scoren. De korfballers uit Sassenheim sloegen na rust toe sluiten na winst in de Europa Cup en in een doordeweekse wedstrijd, de drukke sportweek in stijl af met een 15-18 winst.

Fortuna startte voortvarend en had binnen de minuut de eerste goal er al in liggen. TOP wist zich in de beginfase weinig raad met Fortuna dat met veel inzet speelde. Topschutter Celeste Split werd uitstekend verdedigd en vooral Nick Pikaar had erg veel pech met zijn schoten. Tot 7-7 was de voorsprong steeds voor Fortuna. De 7-8 net voor rust door Mick Snel en hiermee de eerste voorsprong gaf een enorme ontlading in de ploeg. De eerst goal na rust was ook voor TOP en dit leek het sein te zijn voor ‘erop en erover’. Niets was minder waar, want Fortuna gaf niet op en in no time was de stand weer gelijk. Dit werd ook het beeld van de tweede helft. TOP dat scoorde en verschillende keren op twee doelpunten kwam, maar Fortuna dat weer gelijk maakte. Pas in de laatste

vijf minuten werd eindelijk het beslissende verschil gemaakt. Michelle Rozenbroek zette haar ploeg op voorsprong en vervolgens Barbara Brouwer maakte de 15-17. Het positieve verschil van twee werd niet meer uit handen gegeven. Opmerkelijk was dat Fortuna in de laatste 10 minuten van de wedstrijd niet meer tot scoren kwam. De eindstand 15 -18 werd bepaald door Jet Hendriks en zo konden de punten toch mee naar Sassenheim.

deweekse wedstrijd tegen BlauwWit (23-15). “Onze score kan en moet zeker nog omhoog maar twee keer vijftien tegen is uitstekend. Met dat aantal ga je niet snel verliezen en dan kun je het je dus ook veroorloven om zelf minder zuiver te zijn. Op zaterdag 28 januari staat de kraker van de competitie op het programma. TOP speelt de uitwedstrijd tegen het nog ongeslagen PKC uit Papendrecht.

Daniel Harmzen is na afloop tevreden met de winst, ook door de door-

Nick Pikaar in de aanval. | Foto: pr./Rene van Dam


Inbraak, woningoverval of onwel worden tegengaan met alarmsysteem

Veel inbraken Duin- en Bollenstreek Ook afgelopen weken was het weer raak in de Duin- en Bollenstreek. Waren er in december veel inbraken en ook woningoverval, nu waren er de ook eerste weken van 2017 meerdere gevallen van criminaliteit. De waarschuwt al preventief met licht-teksten voor inbrekers, zo is te zien bij het binnenrijden van veel gemeenten. Buiten de toename van inbraken en vele gemeenten zijn er jaarlijks namelijk erg veel inbraken in de donkere tijd. Hét moment voor inbrekers om toe te slaan. We zijn dus gewaarschuwd. “Dat inbraak steeds een piek vormt rond de donkere dagen is wel duidelijk”, begint Mark van Baas Beveiliging & Alarm uit Nieuw Vennep zijn verhaal: “Het zijn donkere dagen, veel mensen zijn op vakantie of een weekend weg in deze periode.”

“Ramen en deuren goed op slot, laat een licht branden tijdens afwezigheid zodat het er bewoond uitziet en voorzie je woning van een alarmsysteem voor het ultieme veilige gevoel”, is zijn advies. “Een alarmsysteem wat eenvoudig te bedienen is en ook nog eens betaalbaar werkt op zich al preventief en zullen inbrekers afschrikken en buiten de deur houden”. Veilig van huis Je zou toch gewoon veilig van huis moeten kunnen gaan tijdens de donkere dagen, zo denkt menigeen. Maar helaas: “zou moeten kunnen” is niet altijd de waarheid. Inbraak heeft een geweldige impact voor slachtoffers, die vaak trauma’s overhouden aan een inbraak in je eigen woning. En, om nog maar niet te spreken over woningovervallen, vaak bij 50+ ers. Voorkomen is beter dan genezen is het motto. Niet alleen wat betreft inbraak. Ook woningoverval, uitglijden in badkamer, babbeltruc of woningoverval verdienen de aandacht.

bed (ook bij onwel worden), badkamer (in geval van uitglijden). Een betaalbaar systeem zou de uitkomst kunnen bieden.

50 plusser moet extra alert zijn woningoverval, uitglijden in badkamer of onwel worden Opvallend is trouwens het aantal inbraken en woningovervallen bij 50 plussers. Deze groep is favoriet bij inbrekers en voor woningovervallen. Goed van vertrouwen, toch vaak contant geld in huis… het kunnen de reden hiervan zijn. Baas biedt een S.O.S. noodalarm. Een slim inbraakalarm uitgebreid met noodknoppen bij bijvoorbeeld voordeur (woningoverval of babbeltruc),

Aanbieding slim alarmsysteem, geen montagekosten Baas Beveiliging & Alarm heeft nu een interessante aanbieding waardoor een eenvoudig te bedienen en betrouwbaar alarmsysteem op korte termijn gemonteerd kan worden. Voor € 399,00 all-in bent u beveiligd met een inbraakcentrale met telefoonkiezer en noodaccu, 2 afstandsbedieningen, 5 detectoren, sirene en raamstickers “Beveiligd”. Het 50 plussers alarm kost inclusief drie extra noodknoppen

€ 449,00. Voor de montagekosten kent Baas Beveiliging nu een speciale actie: de montage is namelijk helemaal GRATIS, indien u nu besteld. Completer en transparanter kan het niet want er zijn ook geen maandelijkse of jaarlijkse kosten aan het systeem verbonden. Mochten overigens 5 detectoren niet voldoende zijn: uitbreiden kan en deze detectie kost slechts € 25,00 per stuk. Het systeem is zeer eenvoudig te bedienen want wie de TV aan- en uit kan zetten kan ook dit alarmsysteem bedienen. Voor vragen en uitleg kunt u terecht bij Baas Beveiliging via 0252 – 683 774. Of op de website: www.baasbeveiliging.nl

Onderwijs in woord en beeld Bij het maken van een keuze is ‘sfeer’ erg belangrijk

Leren gaat met vallen en opstaan

D

Aad van Duijn

eze maanden maken de leer- het gaan oriënteren belangrijk: Kun je junct-directeur op het Vakcollege Rijnlingen van het basisonderwijs, doorstromen, zijn er extra program- mond, herkent deze aanpak. “Naast samen de5keuhoe zit hetzelf met de begeleiding en die deaansluiten open dagen, houden we informatiels je numet echthun eenouders, liefSerie opma’s, zeer basic wijze de koplampunits op hebber het genieten zonder al deze futurisde grille. Ook de achterkant ze voorbent het van vervolgonderwijs. hoe voelt de sfeer. avondenheeft (31 januari) en bezoeken we geweldige genot dat jevooral tische En datlijnen scheelt nog de keuze een meer 7 Serie gekregen. Een belangrijke stap, waarbij hetongein. In grote richt zich op ‘look’ de basisscholen. Maar om echt kennis kunt hebben van het een hoop geld ook. Op het eerste De hele auto is in millimeters advies van de basisschool leidend is. één van de leerwegen in het voorberei- te maken wat met onze locatie nodigen we zelf rijden met een BMW gezicht lijkt de nieuwe 5 als een langer, breder en hoger geworden, Waar moet je op letten en wat is be- dend middelbaar beroepsonderwijs, of de leerlingen in onze regio uit voor de en zeker met deze nieuwe 5 Serie, verkleinde kopie van de 7 Serie. waardoor de bagageruimte 10 liter langrijk? Dezemijn vragen eerhet algemeen vormend groter onderwijs. In doe-middagen.” dan ga je voor gevoelstaan toch in deEen compliment op zich, maar is geworden en de achterste bijdrage van onze onderwijsrubriek onze regio is de scheiding tussen Havo/ geen gebruik maken van al die niets is minder waar, want alle passagiers nog beter hun benen centraal. daarvoor met onderdelen twee VWO de5 Serie leerwegen van VMBO proeven dure optiesIk diesprak mogelijk zijn. Zoals vooren deze zijn kwijthet kunnen. GrootSfeer voordeel is de auto autonoom rijden, apart ontworpen wat mijGemengd, deugd ook deze 5 Serie 100Kersten: kilo directieleden vanlaten het voortgezet onder(Basis, enKader, ofdat TheoretiBen “Het is van groot belang waarbij hij ook zelf inhaalt, doet, is dat BMW steeds meer is geworden dat wat de zijnleerling effect de sfeer van een school wijs: Erik Hazenoot van zelf het afVakcollege sche Leerweg) veelal ook lichter een scheiding stand houdt, inparkeert terwijl Italiaanse lijnen gaat vertonen in deheeft op het brandstofverbruik en Rijnmond inzelf Katwijk en Ben Kersten van tussen locaties. Alleen Theoretische heeft geproefd. Ik adviseer om in ieder jij buiten staat en noem maar op. haar design. de wendbaarheid. Zoals het een het Fioretti College in Hillegom. Leerweg (‘Mavo’), is vaak gevestigd in geval twee of drie scholen te bezoeken eigentijdse auto betaamt kan je het gebouw voor Havo- ofnatuurlijk VWO. via de knoppen en goed Of het infotainmentscherm te Leercurve op te deletten op: Met bijna een miljoen leerlingen in het De sfeer, Voor Erik Hazenoot zijn dit ook de zaken bedienen door te wijzen in plaats middenconsole kiezen of je spor-het hebben van goede voortgezet onderwijs, faciliteiten, waar leerlingen en ouders op moeten van zelf te drukken. Aan verdeeld mij niet over De cirmeestOriënteren opvallende wijzigingen tief, comfortabel of eco-achtig wilt de veiligheid en de besteed! Ik wil van aan het exterieur zijn dewerkt gerestylinterieur is aanwezigheid een verhaal ca 650 scholen en deze ruimnieuwe 300 onderwijsinBen Kersten 37 jaarrijden. in hetHet ondervan gezellige en letten. “De sfeer in de school is erg beapart. jaar Van alle automerstellingen voor speciaal onderwijs, kent wijs en maakt sinds zeventien deelDuitse goede docenten; langrijk. Een leerling moet ervaren dat ken vind ik BMW toch wel het Nederland een groot aanbod. Dat geldt uit van de directie op de onderwijsloca- Het aanbod van het onderwijs hij op de juiste plek zit. mooist wat vormgeving betreft, zeer hoogwaardige kwaliteit zijn. daar ontzettend van genieten, ook voor de Duin- en Bollenstreek, waar tie van het Fioretti College in Hillegom. (wat valt er extra te kiezen?), waarbij de gebruikte materiaEn de ergonomie is ook uitstemeer nog dan van alle techniek alle vormen en soorten van onderwijs Hij vindt het belangrijk dat ouders en hoogwaardige past dit voldoende jouw Vraag ook hoedede school zit. georganilen van een zeer kend. bij In de loop der jaren heb ik die na onder motorkap En voorhanden zijn. Is daarmee de keuze leerlingen kennismaken met de school belangstelling en worden er seerd is: Klassengrootte, het kwaliteit zijn. En de ergonomie is zelf zo’n 8 BMWs gehad en bij elk over zitten gesproken, ook hebben deze 5 voor ouders en leerlingen uit het basis- en het onderwijsaanbod. ook uitstekend. Groot extra vakken aangeboden, van kleine herkenbareen eenheden voor voordeel model trof ik op dezelfde plaatsen zit voortreffelijk dat komt ook ook dat deze 5 Seriezoals 100 kilo dezelfde knoppen aan in het leerlingen naar door verstelonderwijs een uiterst moeilijk moment? “We, en dat doen vrijwelis alle scholen, bij ons de sportklassen, en de of multifunctionele er wat te kiezen valt in lichter is geworden watmusicalklas, zijn effect de chauffeur toe geplaatste dashbaarheid, ook ik mijn In principe niet, maar om te ervaren organiseren een open dag. Ook geven dansklas, master het aanbod en de waardoor uiteindelijke doorstroheeft op het brandstofverbruik en board. En nog steeds. Feilloos vind favo-stand kan creëren. Stoel in welke school het beste bij je past, is we op basisscholen een presentatie classes voor mavo en havo, Health ming. de hoge stand, met het stuur in de de wendbaarheid. Zoals het een ik links van het stuur de knop voor voor ouders over het voortgezet onder& Wellbeing en commerciële tech onderste en meest lage verticaeigentijdse auto betaamt kan je de verlichting, om maar even wat wijs. Dit vullen we aan met open avonnologie. bij Havo/Vwo Tevens is het belangrijk naar de le stand. Beetje apartom blijkbaar, natuurlijk via de knoppen op de En vooral te noemen. Dat is nude consistent den (27 en 30 januari) en middenconsole het verzorgenkiezen extra programma’s en het hebben prestaties van een school te kijken: want ik krijg er vaak opmerkingen of je sporbeleid! van gastlessen (op 15 februari). Vol- of eco-achtig van bijv.wilt tweetalig onderwijs; Om te weten goed weer onderwijs over als of ik de je testauto bij de tief, comfortabel dealer achterlaat. alleen ik rijden. interieur- is Kan een verhaal gens mij een prima manier omHet kennis de keuze Zien voor is deweten leerweg nog krijgt, moet je kijken naarEn deniet overgangsheb een riante zitpositie, maar ook apart. alle Duitse worden automerken te maken met ons onderwijs, deVan manier uitgesteld of aangepast. En, en examenresultaten.” de medepassagiers zitten royaal vind ik BMW toch wel het mooist Kijk eens naar die aparte en fraaie van werken en de sfeer op de locatie.” kunnen vakken op een hoger niveau (zie www.zoekscholen.onderwijsinspectie.nl en comfortabel. wat vormgeving betreft, waarbij vormgeving van die automaatseOok zijn collega Erik Hazenoot, adgedaan worden. en www.scholenopdekaart.nl).

A

de gebruikte materialen van een

lector en dat stuurdesign. Ik kan


service

DE TEYLINGER

WOENSDAG 25 JANUARI 2017

23

Kerkdiensten Woensdag 25 januari t/m 1 februari SASSENHEIM

Teylingen van A tot Z

RK_Sint Pancratiuskerk (Hoofdstraat 186): Zondag 10.30 uur: Vormselviering m.m.v. jongerenkoor Joy Protestantse Gemeente: - Dorpskerk (Hoofdstraat 217): zondag 10.00 uur, voorganger: Ds. A.A. Bosma - Julianakerk (Julianalaan 6): zondag 10.00 uur; voorganger: Ds. T. Moll Christelijke Gereformeerde Havenkerk (Bijweglaan 4): zondag 10.00 uur, voorganger: dhr. A. Bakker VOORHOUT

RK-Sint Bartholomeuskerk (Herenstraat 47): zondag 10.00 uur, Woord & Communieviering m.m.v. het Middenkoor, voorganger: M. Claassens Protestantse Gemeente (Dr. Aletta Jacobslaan 9): zondag 10.00 uur, voorganger: ds. P. Verhoeff (Alkmaar) WARMOND

RK-Sint Matthiaskerk (Herenweg 76): zaterdag 19.00 uur: Eucharistieviering met Papillon, voorganger: Pastoor Goumans Protestantse Gemeente (Herenweg 82): zondag 10.00 uur, voorganger: Ds. H. Boter (Leiden) Baptistengemeente Kaleb Teylingen (Herenweg 80): zondag 10.30 uur, voorganger: Wim de Knijff Wings of Healing (Veerpolder 6a): zondag 10.00 uur: eredienst o.l.v. Armand Lefeu

Medische diensten Avond-, nacht-en weekenddiensten. Huisarts

Voor spoedeisende huisartsenzorg buiten kantooruren (avond, nacht, weekend, erkende feestdagen) kunt u contact opnemen met de Huisartsenpost Duin- en Bollenstreek, tel. 0252-240212. Gevestigd aan de Rijnsburgerweg 4b te Voorhout. Tandarts Sassenheim/Voorhout: Via www.tandartswaarnemingbollenstreek.nl of telefoonnummer eigen tandarts verneemt men welke tandarts waarneemt. Warmond: Via telefoonnummer 071-3011738 verneemt men welke tandarts waarneemt. Spreekuur zaterdag en zondag 13.00 uur. Apotheek Alleen spoedrecepten buiten openingstijd eigen apotheek. Maandag t/m vrijdag 17.00-23.00 uur, en weekend en feestdagen 8.00-23.00 uur: Dienstapotheek Bollenstreek, Rijnsburgerweg 4 C, Voorhout, tel. 0252-240216. Dagelijks 23.00-8.00 uur: Dienstapotheek De Nachtwacht (LUMC), Albinusdreef 2, Leiden, tel. 071-5665019.

Kerkbalanslopers in de startblokken voor Actie Kerkbalans. | Foto: pr.

De Kleine Kerk luidt Actie Kerkbalans in VOORHOUT

n De protestantse gemeente ‘de Kleine Kerk’ heeft zaterdag 21 januari de Actie Kerkbalans ‘ingeluid’.

Evenals op ruim honderd andere plaatsen in het land, werd dit weekend de officiële aftrap gegeven aan de landelijke Actie Kerkbalans. Een grote groep vrijwilligers die de enveloppen bij de leden van de Kleine Kerk deze week rond gaan brengen, kwamen in het kerkelijk centrum ‘de Verdieping’ aan de Dr. Aletta Jacobslaan in Voorhout bijeen. FINANCIËLE BIJDRAGE

Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk,

de Protestantse Kerk en de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. Drie kerkgenootschappen die al sinds 1973 een beroep doen op de plaatselijke geloofsgemeenschappen voor een financiële bijdrage. Jaarlijks vragen zij hun leden in de tweede helft van januari gul te geven voor hun eigen plaatselijke kerk. Voor de campagne van 2017 is het thema ‘Mijn kerk verbindt’. De campagne loopt van zaterdag 21 januari tot en met zondag 5 februari. De leden van ‘de Kleine Kerk’ kunnen via de mail uitgenodigd worden voor een financiële toezegging.

Collecte in Teylingen voor de Hersenstichting TEYLINGEN n Collectanten van de Hersenstichting gaan van maandag 30 januari tot en met zaterdag 4 februari langs de deuren in Sassenheim, Voorhout en Warmond. Ze zamelen geld in voor mensen met een hersenaandoening.

maar toch een donatie doen? Dat kan een gift over te maken op IBAN: NL18 INGB 0000 000 860 t.n.v. Hersenstichting Nederland, Den Haag. Voor meer informatie, kijk op www. hersenstichting.nl.

Vrijwel iedereen krijgt ooit te maken met een hersenaandoening. Hieronder vallen onder meer beroerte, dementie, autisme, hersentumor, de ziekte van Parkinson en ADHD. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampen met blijvende ernstige gevolgen.

RESTAURANT ‘T SOLDAATJE VOC SLUIT DEUREN

De Hersenstichting zet alles op alles om hersenen gezond te houden en hersenaandoeningen te genezen. Om dit te bereiken laten ze onderzoek doen, geven voorlichting, voeren vernieuwende projecten uit en werken aan goede patiëntenzorg. Voor dit werk is veel geld nodig. Geen collectant aan de deur gehad,

_____________________

VOORHOUT n De eigenaar van kookstudio De Tulphoeve gaat stoppen met restaurant ‘t Soldaatje in Voorhout.

“De praktijk heeft ons geleerd dat twee zaken wat veel is. De kookstudio wordt steeds drukker en die combinatie was niet vol te houden,” zegt Jos Ruiters eigenaar van de Tulphoeve en restaurant ‘t Soldaatje.

TEYLINGEN n Muziek, sport en cultuur. Teylingen kent veel verenigingen, stichtingen en organisaties waar inwoners terecht kunnen. Iedere week krijgt één van deze organisaties de ruimte om zich voor te stellen in ‘Teylingen van A(vondvierdaagse) tot Z(wemvereniging)’.

Organisatie: Welzijn Teylingen Opgericht in: 1985 als Stichting Welzijn Ouderen, nu Welzijn Teylingen. Aantal leden/vrijwilligers: Wij werken met een team van 16 beroepskrachten en 216 vrijwilligers. Wie zijn we en wat doen we? Welzijn Teylingen is een welzijnsorganisatie en is er voor alle inwoners van Teylingen. Ons doel is het welzijn binnen Teylingen te bevorderen. In de praktijk betekent dit dat u bij ons terecht kunt voor allerlei vragen over wonen, zorg, welzijn en financiën. En over initiatieven die u zelf wilt nemen om het welzijn voor Teylingers te verbeteren. Wij geven informatie, advies en praktische ondersteuning. Samen met u willen wij actief werken aan een leefbare buurt. Wij verbinden mensen en organisaties met elkaar. Wij zien graag dat mensen binnen hun eigen dorp of buurt elkaar ontmoeten, leren kennen en iets voor elkaar kunnen betekenen. Wat kunt u concreet van ons verwachten? Stel uw vragen en wij proberen u te helpen of naar de goede persoon of instantie door te verwijzen. Dat kan gaan over het zelfstandig blijven wonen (klussen, alarmering, vervoer), het vinden van een zinvolle invulling van de dag, ondersteuning bij problemen door beperkt budget, ondersteuning bij mantelzorg, bezoeken van ontmoetingsactiviteiten, zoals de Buurtkamer, het starten van een buurtactiviteit of passend vrijwilligerswerk Waarom is het zo’n fijne organisatie? Welzijn Teylingen is een actieve organisatie waarin vrijwilligers, inwoners en beroepskrachten samen werken. We laten zien wat we doen, nodigen mensen uit om

met vragen/ behoeften en ideeën te komen en wij stimuleren ontwikkeling van talenten van onze vrijwilligers. Daar geven we samen vorm aan. We maken goede afspraken met elkaar en spreken verwachtingen open uit. Zo scheppen wij een helder kader waarbinnen wij samen werken. We maken het voor iedereen mogelijk om op zijn eigen manier mee te kunnen bewegen. Bij ons horen vrijwilligers erbij! Wat is jullie ambitie? Het is onze ambitie om een organisatie te worden waar de deur open staat voor allerlei vragen op het gebied van prettig wonen en samenleven met inwoners van je eigen wijk. We willen een organisatie zijn waar men een luisterend oor vindt voor zijn/haar verhaal. Waar je je gesteund voelt als het even niet meezit, waar je je kan “verrijken” door vrijwilligerswerk of waar jouw wijkinitiatief een boost kan krijgen. Dit aanbod willen wij samen met onze vrijwilligers vorm geven. Meer informatie is te vinden op: www.welzijnteylingen.nl of bel met Margriet Duivenvoorde. Deze rubriek wordt samengesteld in samenwerking met Welzijn Teylingen. Alles over vrijwilligerswerk vindt u op www.welzijnteylingen.nl en klik op ‘vrijwilligerswerk’. Wilt u uw vereniging ook in deze rubriek, en wilt u weten hoe u dat doet? Stuur dan een e-mail naar Marian Kofoed van Welzijn Teylingen: m.kofoed@welzijnteylingen.nl. Alle eerdere edities van Teylingen van A tot Z staan op www.deteylinger.nl.

Met ingang van 29 januari 2017 zal het restaurant gesloten zijn. Voor het pand wordt een koper of huurder gezocht.

COLOFON tel: 06-494 496 32 e-mail: redactie@deteylinger.nl

verhagen.nl o.v.v. De Teylinger

Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a Postbus 3066 – 2220 CB Katwijk tel 071-402 29 01

Inleveren kopij:

Sluittijd advertenties dinsdag 10:00 uur

Hoofdredactie:

Advertenties:

Oplage: 14.700 Uitgave van:

Teuntje van Delft tel: 06-127 464 78 e-mail: t.v.delft@uitgeverijverhagen.nl Redactie:

Marieke Voorn

Uiterlijk maandag 12:00 uur. Nagekomen stukken uitsluitend in overleg met de redactie. Contactgegevens binnendienst Vincent Roos, tel 071-409 16 38 Rosita Haasnoot tel 071-409 16 37 fax 071-403 23 25 e-mail: advertentie@uitgeverij-

Bezorgklachten:

Uitgeverij Verhagen, tel 071-402 29 01 of www.deteylinger.nl onder kopje bezorging Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewe-

zen, zoals laatstelijk vastgesteld door de Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissementsrechtbank te Amsterdam. U kunt deze kosteloos bij ons opvragen. De Teylinger wordt gratis huisaan-huis bezorgd in Sassenheim, Voorhout en Warmond en is gratis af te halen bij: het gemeentehuis, het bestuurscentrum, Primera Sassenheim, Primera Voorhout en VVV Warmond.

Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. www.deteylinger.nl


WOONFABRIEK CRUQUIUS

20% TOT 50% KORTING

*

woonfabriek Cruquius

80 KLEINE WINKELTJES IN ÉÉN GROOT PAND De exposanten brengen hun eigen sfeer en producten. Onze collecties wisselen razendsnel. Zo blijft Woonfabriek altijd spannend, maar op is vaak op.

ADRES Spaarneweg 20 2142 EN Cruquius (Woonboulevard)

OPENINGSTIJDEN Maandag 13:00 - 17:30 uur Dinsdag t/m Vrijdag 09:30 - 17:30 uur Zaterdag 09:30 - 17:00 uur - Zondag 12:00 - 17:00 uur

*Vraag naar de voorwaarden in de winkel Woonfabriek Cruquius is onderdeel van Hangar 20 b.v.


S A % 30 L

Voo rd

e n i z a g a m t i e l In d e v u t d vin . s e j p o o k r e e t fi o r P ! ! ! n a erv

E!

eel

-

De laat ron ste de!

OPR U 70% IMING ING

KORT

Dit is een bijlage van de Katwijk Speciaal, de Noordwijker, het Noordwijkerhouts Weekblad, LisserNieuws, de Hillegommer, de Teylinger, Oegstgeester Courant, Leiderdorps Weekblad en de Rijnsburger.

januari 2017


Nu alle KARLO BR-keukens met 30% korting op kasten, werkblad en apparatuur. Gratis Atag vaatwasser bij 4 andere Atag apparaten. Deze toonzaalkeuken â‚Ź 19.244,Nu â‚Ź 9.850 Combi magnetron, Koel-vriescombinatie, Plafondafzuigkap, Inductie kookplaat, Vaatwasser, Composiet werkblad

Mix @ Match

Bepaal zelf uw prijs en kwaliteit

De Keukenhoek Ambachtsweg 3 Katwijk tel.: 088 0445600 of 088 0445601


N

!

Merkkleding uit de Nieuwste Collecties ,-

GROTE KORTINGEN!

,,P

Colberts - Kostuums - Pantalons - Overhemden Pullovers - Jacks

e s g a a D 3 n e t n a t Res Restanten

se g a a D 3 WEEK:

P R O O F F KOSTUUMS • COLBERTS • PANTALONS • OVERHEMDEN • PULLOVERS • JACKS EN JASSEN I I NS • OVERHEMDEN • PULLOVERS • JACKS EN JASSEN D e nieuwste collectie is binnen! T T Kostuums ! van € 395,- t/m € 449,- nú € 169,e nieuwste collectie is binnen E E olberts van € 229,- t/m € 249,- nú € 119,tuums van € 395,- t/m € 449,-K nú € 169,E E P antalons van € 109,- nú € 69,berts van € 229,- t/m € 249,- nú € 119,R R Nieuwste modelleN, ook vrijetijdspaNtaloNs talons van € 109,- nú € 69,-

ALEXANDER R Special store Herenmode

E Z E D SUITS : K E E EZE W

D

ur ur , N N ur

ieuwste modelleN ook vrijetijdspaNtaloNs rPrijzen! U voor suPe

merKKleDing

N U

en!

Geopend ma. van 13.00 - 17.00 uur di. t/m do. van 10.00 - 17.30 uur vr. van 10.00 - 21.00 uur, za. van 10.00 - 17.00 uur

rPrijz voor suPe

Geopend ma. van 13.00 - 17.00 uur di. t/m do. van 10.00 - 17.30 uur HENRI DUNANTPLEIN 22A • 2181 EM HILLEGOM • T 0252 524 109 van 10.00 -de 21.00 uur, za. van 10.00 - 17.00 uur Dorpsstraatvr.22 (t.o.v. Witte Kerk), Noordwijkerhout - 06 52 71 21 94 - info@alexanderbv. com INFOMYRIAMMODE.NL • WWW.MYRIAMMODE.NL

erKKleDing

m oordwijkerhout - 06 52 71 21 94 - info@alexanderbv.

com

OPENINGSTIJDEN: • MAANDAG GESLOTEN • DINSDAG T/M VRIJDAG 9.30  17.30 UUR ZATERDAG 9.30  17.00 UUR


Kortingen tot 50% AL ONZE NORMA JUBILEUM MATRASSEN: 2e GRATIS! OP=OP!

NU: AL ONZE FLANELLEN DEKBEDOVERTREKKEN DIVERSE MATEN

Al vanaf €39,95!

SALE!

op alle Dekbedovertrekken INFO@BARNHOORNBEDDEN.NL TELEFOON: 071 542 7294

PRINCESTRAAT 40, 2225 GC KATWIJK WWW.BARNHOORNBEDDEN.NL


Aanbiedingen! “De komende weken volop voordeel bij Baalbergen. Veel showroommodellen voor extra lage prijzen. Maar ook tijdelijke aanbiedingen. Super voordelige eetkamerstoelen bijvoorbeeld!”

SHOWMODELLEN MET HOGE

KORTINGEN!

Maand aanbieding De hele maand januari!

FERRY Eetkamerstoel in leder Vintage (diverse kleuren) Elders 289,- Tijdelijk bij Baalbergen nú

209,Ook als armstoel van 369,- voor 269,-

alle

eetkamerstoelen

6 stoel de

Gratis!

openingstijden dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur • Ambachtsweg 13 • 2222 ah Katwijk telefoon 071 - 4033179 • baalbergenkatwijk@gmail.com • www.baalbergenkatwijk.nl


Dddddddd dd gdd dddddgddd ddddddbddd. Dd dgddddd dddddd gddddd ddbddddd dgd gddd- dd Duurzaamheid mddbdgbddgddddd. ddddd ddddddd ddddd dd ddd ddddd Dddd dd gdddd�d dd dgddddd dd dd dddddddd dddd dd ddd ddd ddddddd dg�dd gdg ddd mdddgdddgddd bddddd ddd ddd ddddd ddmd dddd dddydgdd. dgd dddddddddd. Vdd ddd�dd ddd ddddd mdd BARdWOOD dgddddd ddgdd dd gdd dgdddddd ddd mddddd; mdd gd gddd ddd dgdddd dd bddddd BARdWOOD ddd gdd dggdmddg. dddddddddd!

gdd mdddd gdd dg ddd gddd dd ddd gdd zddd dddddddddd�dd dd.

Toepassing gdd gddd dddd gddddgdggdddd gddgddddd gddddddd dd dgddddd gdd dddddd zddd ddgddddddd zddd.


Op koopjesjacht...

Diverse plaids - 140 x 220 vanaf € 39,95

Eastborn Nr. 10

180 x 210 - elektrisch verstelbaar - antr van € 3.269,-- voor € 2.595,--

Overtrekset Vandyck - satin - 240 x 220 van € 149,95 voor € 89,95

Ambachtsweg 24a

Drukverlagende Vandyck van € 69,95 v

• 2222 AL Katwijk • T 071 408 58 55 • inf0@


bij De Nachtwacht! Diverse badjassen vanaf € 39,95

raciet grijs

k kussens met uitsparing voor € 49,95

@denachtwachtkatwijk.nl

Overtrekset Saigon Vandyck - 240 x 220 van € 99,95 voor € 59,95

• www.denachtwachtkatwijk.nl


OPLOPEND TOT

50% KORTING

LEEGVERKOOP KUSSENS

MACHINALE VLOERKLEDEN

LOPERS

MEUBELEN

TAFELKLEDEN D. Elsgeest & Zn

OOSTERSE TAPIJTEN

20%

Zuidstraat 56 Katwijk aan Zee Tel. 071 401 24 70

www.elsgeestkatwijk.nl

G N I T R O K A R EXT IJZEN R P E L A S E D OP De

rlaagd met 20%

shop zijn al ve prijzen in de web

extra korting


SPORTIEF 2017 STARTEN! Opruiming race- en ATB fietsen tot

KOR

Merken o.a.: Sparta, Batavus, Gazelle, Trek, Giant, Cortina, etc.

womenswear anne parker dreamstar enjoy freequent Angels Angels geisha AnneParker Parker Anne red button Dreamstar Dreamstar Gerry Weber casual Edition Edition District Enjoy Enjoy Freequent Freequent Gafair Geisha Geisha Rino & Pelle Red RedButton Button Smashed lemon

Soquesto Reset soya zo tassen Soya Soya elvira tassen ZoZotassen moglie Elvira Elvira more&more Moglie Moglie ned More&More More&More NED NEDStreet Street street one One QQ OneSuzy Suzy Angels

SALE Ex t af ra pr i ro jsnd e!

40T% ING

Tulpstraat 7-13 Katwijk a/da/d Rijn 071071 4013589 Tulpstraat 7-13 Katwijk Rijn 4013589 van Limburg Stirumstraat 36 Noordwijk-Binnen 071071 3615805 van Limburg Stirumstraat 36 Noordwijk-Binnen 3615805

GRATISGRATIS

P P


WINTERSALE!!

se boxsprings &&more Caresse boxsprings more

C ASR, ED S SEEKBBOEXD S PDREI N B EO DFDD E NK U E NS S HE ON O FSD! K U S S E N S ! NT G NG SE,ND EHK O

C A R EC SA SR EE S S4E 5 40500 0

1695,2195,- 1695,-

,-

,-

2195,-

Complete boxspring bestaande uit: • een gestoffeerd hoofdbord. Complete •boxspring uit: 2 elektrischbestaande verstelbare boxsprings voorzienhoofdbord. van pocketveer matrassen met • een gestoffeerd 5 comfortzones. • 2 elektrisch verstelbare boxsprings • topmatras van hoogwaardig koudschuim. voorzien• van pocketveer matrassen met 2 elektrische motoren met kabelbediening. 5 comfortzones. • trendy pootjes in rvs.

• topmatras van hoogwaardig koudschuim. • 2 elektrische motoren met kabelbediening. • trendy pootjes in rvs.

CARESSE, ZO VOLMAAKT KAN SLAPEN ZIJN!

P KELTO

2.000m2 SLAAPKAMERPLEZIER

e VOLMAAKT KAN SLAPEN ZIJN! r dO E S S EV,odoeZ SLAAPKAMERCENTRUM ur

Gieterij 30 • 2211 XK Noordwijkerhout • tel. (0252) 34 11 11 • www.kelto.nl

KELTO

sdag: 10:00 - 18:00OPENINGSTIJDEN: uur • donderdag koopavond: -vrijdag: 21:00van uur • vrijdag: 10:00 uur • zaterdag: 10:00 - 17:00 maandag t/m vrijdag 9.30 tot 18.00 uur- 18:00 zaterdag van 9.30- tot 17.00 Openingstijden: maandag10:00 t/m 10:00 - 18:00 uur •• zaterdag: 10:00 17:00 uuruur uur

2.000m2 SLAAPKAMERPLEZIER

Adv. Week 01. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

,-

Adv. Week 01. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.

160x200 cm

160x200 cm


+

GRATIS PROTEST BEANIE!

ALTIJD KOOPJES BIJ FAVORIET!

THERMO SET MT S - XL

MT 36 - 41

24,95

69,95

15,-

69,95

BIJ AANKOOP VAN EEN

SKIHELM

SKISOKKEN

2 PAAR 10,MT 38 - 46

14,95

6,95

EEN SKIBRIL VOOR MAAR

10,-

F AV O R I E T S P O R T . N L DEN HAAG - OEGSTGEEST - LEIDSCHENDAM

ELKE ZONDAG OPEN!

- ZOETERMEER

ELKE ZONDAG OPEN!


SALE

2=1

Twee halen is ĂŠĂŠn betalen U ontvangt het goedkoopste artikel gratis State of Art store Leiden Nieuwe Rijn 11 7 dagen per week geopend


Care BUISBoxspring MEUBELEN EN SLAPEN

Diverse showroom-matrassen Meubelset Comfortable hoog-laag bedden 50% korting

- Dressoir - TV dressoir - Salontafel - Eettafel - 4 eetkamerstoelen - Grote loungebank - div. kleuren - div. stoffen

Div. soorten 2e matras

Comfort

Elektrische hoog-laag bedden bieden allerlei mogelijkheden om de til-, verzorgings- of transferhandelingen te vergemakkelijken.

gratis!!

Alles moet weg!

Het Care bed is maar liefst 45 centimeter in hoogte verstelbaar waardoor het bed traploos in elke gewenste hoogte te verstellen is. Een lage stand vereenvoudigd het in- en uitstappen. De hogere stand zorgt voor een gemakkelijke en comfortabele verzorging.

Complete Boxspringset van M-Line

Vaste uitvoering Nu vanaf

Setprijs

€ 4.995,-

Zelfstandigheid Relaxfauteuils

op maat elektrisch verstelbaar + opstahulp dosis zelfstandigheid houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het zelfstandig in en uit een rolstoel ,,.595 .495 In leer van €1 In stof van €1 stappen.

,VOOR €995

Sfeer

,-

5 VOOR €1.09

Ondanks het feit dat iemand hulpbehoevend is Rkan e AS U 2 MATzonmen toch een sfeervolle slaapkamerNbehouden der tussenkomst van een ziekenhuisbed. Hierdoor

HALVE* PRIJS

€ 1.899,Voordelen vaneetkamertafel Care Industriële e • Elektrisch in hoogte verstelbaar atras

2 m

HALVE PRIJS

• Rug en benen afzonderlijk instelbaar • In alle standen verrijdbaar Nieuw! * 4 geremde wielen GOED •SLAPEN BEGINT • Eenvoudig onder te reinigen MET DE JUISTE TECHNIEK • Behoud van een sfeervolle slaapkamer • Combineerbaar met verschillende modellen • Hoofd- en Voetborden

Boxspring Care

*vraag naar de voorwaarden

Nu vanaf

Raadpleeg uw Care dealer voor meer informatie.

€ 785,-

Nieuw SL OW MOTION

Deperfecte combinatie vandrukverdeling, ondersteuning en ventilatie. *vraag naar de voorwaarden www.mline.nl

SLUISWEG 25 • 2225 XH KATWIJK AAN ZEE • T (071) 40 129 64 • F (071) 40 719 99

www.buismeubelen.com

Tl week 04 17  

de Teylinger, woensdag 25 januari 2017

Tl week 04 17  

de Teylinger, woensdag 25 januari 2017

Advertisement