Oc week 29 13

Page 15

nieuws

Oegstgeester courant

woensdag 17 juli 2013

15

High tea voor ouders

Oegstgeest geniet van Belly Wien uitgaan n Van 10 tot en met 14 juli stond Circus Belly Wien op het

parkeerterrein van sportpark De Voscuijl. Jong en oud genoten van de prachtige acts die opgevoerd werden. Een gerucht dat het circus van de gemeente geen reclame zou hebben mogen maken wordt door een gemeentevoorlichter ten stelligste ontkend. “Wij hebben hen gesproken en doorverwezen naar de exploitant van de reclameborden; de firma Centercom.” Ook daar kan men zich niet voorstellen een verzoek te hebben geweigerd. “Wij hebben geen enkele reden om wie dan ook uit onze borden te weren.” | foto Hans Guijt.

bedankmiddag n Op vrijdag 5 juli werden de ouders van de Joris de Witteschool bedankt voor al hun helpende handjes. Veel ouders hebben het hele jaar voor de Joris klaargestaan en daarom mochten zij die middag genieten van een high tea. De hal van de school was gezellig versierd met slingers en de tafels zagen er prachtig uit met zelfgemaakte tafellakens, bloemen en waxinelichtjes. De kinderen van de onder- en middenbouw hadden vlaggetjes gemaakt voor op de lekkernijen. Het lekkers was ook dit jaar weer gemaakt door de groepen 8. Als klap op de vuurpijl zongen leerkrachten een lied voor de hulpouders.

n Loopgroep Oegstgeest gezellig de zomer in

Corpus wint Bio Science Park Trophy voetbal n Het team van Corpus heeft op donderdag 26 juni het eerste Bio Science Park Voetbaltoernooi gewonnen. Daarmee sleepten zij de felbegeerde Bio Science Park Trophy in de wacht. In totaal deden 103 spelers in 10 teams mee aan de eerste editie van het Bio Science Park Voetbaltoernooi. Een toernooi voor en door bedrijven op het Leiden Bio Science Park dat georganiseerd werd door HAL Allergy. Het nieuwe veld van het Universitair Sport Centrum vormde het perfecte podium voor een zeer sportief verlopen toernooi. Harry Flore, CEO van HAL Allergy, reikte de wisselbeker uit en bedankte de spelers en wedstrijdleiding voor hun inzet en fair play. Het toernooi was zo’n succes dat het volgend jaar een vervolg zal krijgen.

hardlopen n Hoewel Loopgroep Oegstgeest de laatste jaren in de zomer gewoon doortraint, wordt het seizoen begin juli traditie-

getrouw afgesloten met een culinaire happening. Dit keer was de formule een ‘Pot Luck’. Alle clubleden brachten een zelf klaargemaakte lekkernij mee. Dat leverde een meterslang buffet op vol verrassende gerechten. Soepen, hartige taarten, fijne visschotels, frisse salades, geweldige toetjes... Wie denkt dat er bij de loopgroep alleen maar hardgelopen wordt heeft het mis.

Vuur en Vlam kindercentrum n Oegstgeest is weer een mooi gebouw rijker. De buitenschoolse opvang van Stichting Kinderopvang Oegstgeest aan de Rhijngeesterstraatweg is een ontwerp van Architectenbureau Broekbakema. Het gebouw is transparant en licht en kijkt uit op het avontuurlijke groene schoolplein van de Willibrordschool. Woensdag 10 juli is deze buitenschoolse opvang officieel geopend met de doorknippen van een lint door drie bso kinderen. De schaar werd hen aangereikt, of liever aangevlogen, door een roofvogel. Na de opening volgde een spannende show met roofvogels, uilen en een buizerd. Bij deze buitenschoolse opvang worden kinderen opgevangen van de Gevers Deutz Terweeschool en de Willibrordschool. Door deze uitbreiding kan SKO weer nieuwe kinderen plaatsen bij de BSO.

Hugo van der Meij heeft lekkerste haring haring n Hij staat al een week of drie op zaterdag aan de Lange Voort met een haringstalletje vol met nieuwe haring. Op zaterdag 13 juli stond daarop fier en stralend de oorkonde van het Leids Dagblad. Visgilde Hugo van der Meij is de trotse winnaar van Leidsch Dagblad haringtest 2013. Die dag pronkte het winkelteam op de voorpagina van die krant. Rechts op de foto Leo Hoek, hij liep toevallig langs. Hij is al jaren Hugo’s haringleverancier. Tekst en foto: Wil van Elk.


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.