Page 1

UITGEVERIJ VERHAGEN BV WWW.NOORDWIJKERHOUTSWEEKBLAD.NL 

Lokaal betrokken en betrouwbaar

nieuws p5

RvC blij met nieuwe bestuurder’

Verkade gaat, Welzijn komt

column n Dominee is Noordwijkerhouter-af

Dinsdag 5 september 2017 JAARGANG 34 NR 36

zaken p9

Feest bij AH in de Zeestraat

sport

p13

VVSB stunt opnieuw in slotfase

service p25

Feestweek met knallende bus

De werkgroep HartveiligWonen zoekt nog leden 112 n Een hartstilstand kan iedereen op elk tijdstip en op elke plek overkomen. Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste 6 minuten van levensbelang zijn. Natuurlijk wordt de ambulance gebeld, maar die kan vaak niet binnen de cruciale eerste 6 minuten arriveren. Met HartveiligWonen worden vrijwilligers uit de directe omgeving opgeroepen om direct naar het slachtoffer te gaan en de eerste hulp te verlenen totdat de ambulance arriveert.

Vingers in de oren! | Foto: met dank aan feestcommissie De Zilk

DEZILK

n De kermisweek bij de buren begon vorige week met knallende carbidbussen. Op de foto steken leerlingen van de Egelantier en de Palmboom hun de vingers in de oren als de ballen de lucht ingeschoten worden. Inmiddels is de kermis weer opgeruimd en staat nu op De Brink in Noord-

wijkerhout, waar de Oranjefeesten in volle gang zijn. Woensdag staan onder meer het tonknuppelen en de wielerronde nog op het programma en donderdag de viswedstrijd en de motorcross aan de Herenweg. Afsluiting: 22.00 uur met een groot vuurwerk op het VVSB terrein.

Jeugdgemeenteraad zoekt projecten ONDERWIJS n Na het succes van vorig jaar vindt ook dit najaar een jeugdgemeenteraad plaats.

Ook dit jaar heeft de jeugdgemeenteraad 1000 euro te verdelen over één of meerdere projecten. Verenigingen, maatschappelijke organisaties en ook inwoners die een leuk project bedenken met een maatschappelijk doel, kunnen zich tot 1 oktober melden bij de gemeente.

Puzzel mee! PRIJS n Met ingang van deze week staat wekelijks op de servicepagina een prijspuzzel.

LEIDENISOPEN.NL

Deze week staat de puzzel op pagina 25, boven de column van de dominee. Stuur de oplossing naar de redactie (Postbus 3066, 2220 CB Katwijk of: redactie@noordwijkerhoutsweekblad.nl) en maak kans op een Cinema Floralis arrangement voor één persoon.

Het projectvoorstel moet aan een aantal verschillende voorwaarden voldoen (zie: www.noordwijkerhout.nl). In de raadszaal wordt een commissievergadering nagespeeld, zodat elke leerling een keer de kans krijgt aan de knoppen te zitten. Voorstellen voor projecten kunnen worden ingestuurd vóór 1 oktober naar: griffie@noordwijkerhout.nl. Ouderwets via de post kan ook naar: Jeugdgemeenteraad Noordwijker-

hout, t.a.v. griffie, Postbus 13, 2210 AA Noordwijkerhout. Meer info via: 0252-343831 of griffie@noordwijkerhout.nl. Vorig jaar verdeelden leerlingen van de groepen 8 van de Victorschool, de Prinsenhof, de Egelantier en de Regenboogschool 1000 euro over vier projecten. Scoutinggroep St. Jozef Emerentiana kreeg 200 euro, De Zonnebloem 400 euro, Toneelgroep ‘Geen Idee’ 300 euro en Taal Lokaal 100 euro.

Wessels Rijssen feliciteert Duijndam met haar nieuwe bedrijfspand, en JPG Hulsebosch en Zonderwijk met hun nieuwe werkomgeving! Wessels Rijssen

Afgelopen juni was de aftrap van HartveiligWonen in de gemeente. Hiermee verbetert Noordwijkerhout de acute hulpverlening in haar omgeving. HartveiligWonen bestaat uit een netwerk van vrijwilligers die kunnen reanimeren / defibrilleren of bereid zijn dit te leren. Ook AED’s (Automatische Externe Defibrillators) die van particulieren, verenigingen of organisaties zijn, zijn belangrijk binnen het project. Op www.hartveiligwonen.nl staat meer info. Bellen met 088 6254200 kan ook. Donderdag 14 september vindt de eerste werkgroep bijeenkomst van het project plaats, in de hal van het gemeentehuis in Noordwijkerhout. Deze bijeenkomst duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Het is de taak van de werkgroep om burgerhulpverleners te werven en op te leiden, te inventariseren hoeveel AED’s de gemeente Noordwijkerhout heeft én te kijken waar ze hangen. Hier is lokale kennis cruciaal. Er heeft zich al een aantal mensen aangemeld, maar de gemeente zoekt nog meer deelnemers! Aanmelden kan via: mturenhout@noordwijkerhout.nl.

Even dicht KERMIS n In verband met de kermis vervalt de middagopenstelling van de loketten van Burgerzaken op woensdag 6 september.


Adresgegevens gemeentehuis Herenweg 4, 2211 CC Postbus 13, 2210 AA Tel.14 0252 of 0252 343 737 gemeente@noordwijkerhout.nl www.noordwijkerhout.nl

Openingstijden Loketten op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur. Woensdag van 14.00 tot 19.00 uur

Belangrijke nummers Storingsdienst gas/stroom, 0800 - 9009 Dunea, 088 - 347 4747 Straatverlichting Ziut, 088 945 07 50 Wmo Adviescentrum, 0252 343 800 ISD Bollenstreek, 0800 - 956 7000

Gemeenteberichten 5 september 2017

Expositie gemeentehuis Tekenen en schilderen is haar passie. Vanuit haar interesse en liefde voor kunst is zij vanaf haar vroege kinderjaren begonnen met tekenen en schilderen. Intussen heeft Gaynor een eigen stijl ontwikkeld waarin zij veel aandacht heeft voor haar werken. Haar schilderijen zijn divers en realistisch. Met acryl schildert ze portretten en gebruik makend van kalligrafisch inkt maakt zij pentekeningen van huizen, portretten, dieren en ander geliefde objecten.

Gaynor Arts-Bentley uit Lisserbroek exposeert tot en met 27 oktober in het gemeentehuis. De expositie bestaat uit kleurrijke realistische schilderijen en pentekeningen van bekende gebouwen uit de Bollenstreek. Gaynor Arts-Bentley is geboren in Engeland.

Te zien zijn uit een deel van haar werk, kleurrijke schilderijen van de natuur en realistische onderwerpen. Verder zijn er pentekeningen van karakteristieke huizen en bekende gebouwen uit de Bollenstreek zoals Kasteel Keukenhof, ‘t Huys Dever, de Agatha Kerk en de Nieuwe Kerk in Lisse te bewonderen. Voor meer informatie over haar werken, gaat u naar www.gaynorart.nl

Aangepaste openingstijden informatiebalie en Burgerzaken Op woensdag 6 en donderdag 7 september is de informatiebalie in verband met de kermis vanaf 12.00 uur gesloten. Ook zijn wij telefonisch niet bereikbaar vanaf dit tijdstip.

De middagopenstelling van de loketten van Burgerzaken komt op woensdag 6 september te vervallen.

Zelfstandigen met schulden Vraag Ik ben zelfstandige en ik heb schulden. Kan de ISD Bollenstreek (ISD) mij daarmee helpen? Antwoord De ISD heeft mogelijkheden om zelfstandigen met schulden te helpen. Op welke manier de ISD u kan helpen is afhankelijk van uw persoonlijke- en bedrijfssituatie. De ISD kan zelfstandigen helpen via: - het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz) - via schulddienstverlening Ondersteuning nodig? Bent u zelfstandige en hebt u (problematische) schulden en wilt u ondersteuning krijgen? Dan kunt u contact opnemen met de ISD. Op basis van uw situatie kijkt de ISD of u in aanmerking komt voor de Bbz of voor schulddienstverlening.

Inloop spreekuur zelfstandigen De ISD heeft in de even weken op dinsdagmiddag van 14.00 uur tot 16.00 uur een inloopspreekuur voor zelfstandigen. Een afspraak maken is niet nodig. Hier kunt u in een kort gesprek uw vragen/ situatie bespreken. Afhankelijk van uw vragen/situatie vindt een vervolgafspraak plaats. Meer informatie of afspraak maken Voor vragen, een persoonlijke afspraak of meer informatie over de Bbz of schulddienstverlening kunt u contact opnemen met de ISD. Bereikbaarheid ISD Telefoon: (0800) 95 67 000 (gratis) Website: www.isdbollenstreek.nl Per mail: info@isdbollenstreek.nl Persoonlijk: bezoek het Wmo Adviescentrum

Alzheimer cafe Teylingen/ Noordwijkerhout Dementie is een verzamelnaam van aandoeningen die ervoor zorgen dat onder andere het geheugen, het denk- en spraakvermogen, de oriëntatie en de praktische vaardigheden verminderen. Er zijn verschillende aandoeningen die dementie veroorzaken; de bekendste is de ziekte van Alzheimer die leidt tot Alzheimerdementie, maar er zijn nog vele andere vormen. Tijdens het Alzheimer cafe gaat Yvonne Martens hierover in gesprek met F. van der Velde, specialist ouderengeneeskunde in opleiding.

Het Alzheimer café vindt plaats op maandag 11 september in de Grote zaal van Puyckendam, Pilarenlaan 4. Het Alzheimer Café is geopend vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Voor informatie kunt u terecht bij mevrouw C. van Noort, 06 109 181 51. Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden, hulpverleners en andere geïnteresseerden.

De werkgroep HartveiligWonen zoekt nog leden! Een hartstilstand kan iedereen op elk tijdstip en op elke plek overkomen. Bij een hartstilstand telt elke minuut, waarbij de eerste 6 minuten van levensbelang zijn. Natuurlijk wordt de ambulance gebeld, maar die kan vaak niet binnen de cruciale eerste 6 minuten arriveren. Met HartveiligWonen worden vrijwilligers uit de directe omgeving opgeroepen om direct naar het slachtoffer te gaan en de eerste hulp te verlenen totdat de ambulance arriveert. Afgelopen juni was de aftrap van HartveiligWonen in de gemeente en hiermee verbetert Noordwijkerhout de acute hulpverlening in haar omgeving. HartveiligWonen bestaat uit een netwerk van vrijwilligers die kunnen reanimeren / defibrilleren of bereid zijn dit te leren. Ook AED’s (Automatische Externe Defibrillators) die van particulieren,

verenigingen of organisaties zijn, zijn belangrijk binnen het project. Bezoek de website www.hartveiligwonen.nl en laat u informeren over deze bijzondere vorm van burenhulp of bel 088 625 42 00. Donderdag 14 september vindt de eerste werkgroep bijeenkomst van het project plaats, in de hal van het gemeentehuis in Noordwijkerhout. Tijd: 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur). Het is de taak van de werkgroep om burgerhulpverleners te werven en op te leiden, te inventariseren hoeveel AED’s de gemeente Noordwijkerhout heeft én te kijken waar ze hangen. Hier is uw lokale kennis cruciaal. Er hebben zich al een aantal mensen aangemeld, maar we zijn nog opzoek naar deelnemers! Graag aanmelden via: mturenhout@noordwijkerhout.nl

Werk in uitvoering Week 36

Meldingen over provinciale wegen 070 441 66 22 zuidholland@pzh.nl Leidsevaart tussen Halfweg(Lisse) en N443 Werkzaamheden voor asfalteren. Duur tot en met week 38. Informatie: B. van de Werken, 06-53599334 b.v.d.werken@duravermeer.nl Horatius/Vergilius (Mossenest II) Nieuwbouw. Informatie: A. de Vos 088 010 57 04

J. van den Berg 088 989 83 55 info@synchroon.nl Maandagsewetering Bouwwerkzaamheden. Informatie: Jan Maarten van der Linden 06 515 173 81 gorinchem@ouwehandbouw.nl Ing. Ph.P.J. van der Post (ws-AvP) 0252 345 632 p.vanderpost@ws-padua.nl

Vervolg volgende pagina


Wijk Boekhorst In week 37 worden de reconstructiewerkzaamheden hervat. Informatie: P. de Kooker 0252 343 737 infra@noordwijkerhout.nl

Schoolstraat Nieuwbouw. Informatie: M. Seijsener 0252 211 382 Marko@hbbouw.nl P. van der Putten 0252 343 737 infra@noordwijkerhout.nl

De gemeente werkt aan verbeteringen in het openbaar gebied. Dat levert verkeershinder op. Wij informeren u hierover zo vroeg mogelijk. Het kan voorkomen dat de plannen wijzigen vanwege het weer of andere onvoorziene omstandigheden. Via onze website www.noordwijkerhout.nl vindt u de meest actuele informatie.

Nieuws van de raad Commissie Samenlevingszaken

Op dinsdag 12 september vergadert de commissie Samenlevingszaken vanaf 20.00 uur in de raadzaal (ingang via bordes). Naast de gebruikelijke zaken staan de volgende punten op de agenda: - Beleidsvisie inzet buurtsportcoaches ter bespreking (oordeelsvormend) - Presentatie dhr Prins, ombudsman sociaal domein uit Teylingen - Advisering over het voorstel om de subsidie muziekonderwijs te verhogen (oordeelsvormend)

Commissie Ruimte en Wonen

Op woensdag 13 september vergadert de commissie Ruimte en Wonen vanaf 20.00 uur in de raadzaal (ingang via bordes). Naast de gebruikelijke zaken staan de volgende punten op de agenda: - Advisering over het voorstel om het beeldkwaliteitsplan en bestemmingsplan Schippersvaartweg 39 (Oud Munnekeweij) vast te stellen (oordeelsvormend) - Ter bespreking om het voorontwerpbestem-

-

-

mingsplan Kerkstraat 7 vrij te geven voor inspraak (oordeelsvormend) Advisering over het voorstel om de Nota parkeernomen Noordwijkerhout vast te stellen (oordeelsvormend) Ter bespreking om het voorontwerpbestemmingsplan sportpark de Boekhorst vrij te geven voor inspraak (oordeelsvormend) Ter bespreking om het voorontwerp bestemmingsplan Teylingen College locatie Leeuwenhorst 2017 vrij te geven voor inspraak (oordeelsvormend) Ter bespreking om het ontwerpbestemmingsplan buitengebied 1e herziening 2017 vrij te geven voor inspraak (oordeelsvormend)

Commissie Bestuurlijke Aangelegenheden en Middelen

Op donderdag 14 september vergadert de commissie Bestuurlijke Aangelegenheden en Middelen vanaf 20.00 uur in de raadzaal (ingang via bordes). Naast de gebruikelijke zaken staan de volgende punten op de agenda: Advisering over het voorstel om een intentieovereenkomst te sluiten met de Omgevings-

dienst West Holland (ODWH) voor de VTHtaken (vergunning, toezicht en handhaving) (oordeelsvormend)

Commissie Ruimte en Wonen

Op woensdag 20 september vergadert de commissie Ruimte en Wonen vanaf 20.00 uur in de raadzaal (ingang via bordes). Naast de gebruikelijke zaken staan de volgende punten op de agenda: - Ter bespreking om het ontwerpbestemmingsplan verbrede reikwijdte Bavo vrij te geven voor ter inzagelegging (oordeelsvormend) - Advisering over het voorstel om RIF kosten te compenseren bij Schippersvaartweg 39 (oordeelsvormend) - Advisering over het voorstel om het bestemmingsplan Abeelenpark Middengebied Oost vast te stellen (oordeelsvormend) - Advisering over het voorstel om de aanpassing van paragraaf 3.2 van de woonvisie vast te stellen (oordeelsvormend) - Advisering over het advies van de bezwaarschriftencommissie inzake de wet voorkeursrecht Pilarenlaan (oordeelsvormend)

Voor informatie over de vergaderingen van de commissies Samenlevingszaken en Ruimte en Wonen, bijvoorbeeld over spreekrecht, kunt u terecht bij de griffier, mr. drs. C.B.H. Heusingveld via 0252 343 831. Voor informatie over de vergaderingen van de commissie Bestuurlijke Aangelegenheden en Middelen kunt u terecht bij de commissiegriffier, mevrouw mr. A.I. van Mil via 0252 343 762. Het e-mailadres is griffie@noordwijkerhout.nl De overzichten met ‘ingekomen stukken’ kunt u vinden op www.noordwijkerhout.nl De eerstvolgende reguliere raadsvergadering vindt plaats op 28 september 2017. Alle vergaderingen van zowel raad als commissies zijn ‘live’ in woord en beeld te volgen via www.noordwijkerhout.nl (klik op ‘Bestuur’ en klik daarna op ‘Webcast live’). Via deze link kunt u tevens, achteraf, de vergaderverslagen raadplegen. Daarnaast kunt u er daags voor de betreffende vergadering de agenda en bijbehorende stukken inzien. Powerpointpresentaties in de commissievergaderingen kunt u volgen door op ‘slides’ te klikken.

Bekendmakingen RUIMTE EN BOUWEN Ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning

Locatie, werk, datum ontvangst - Caesar 12, 2211 ZP, 22-08-2017 plaatsen dakkapel voordakvlak - Leeweg 23 perceel 554, 17-08-2017 bouwen schuilstal - Sancta Maria kavel 129, 21-08-2017 kappen bomen Deze publicatie vloeit voort uit artikel 3.8 Wabo. Deze plannen liggen momenteel niet ter inzage. Mocht tijdens de behandeling blijken dat een inspraakprocedure vereist is, dan wordt dat op deze gemeentepagina aangekondigd.

Verleende omgevingsvergunningen

Bouwadres en werk verzenddatum - Abeelenpark 7, 2211 ZH, 31-08-2017 bouwen woning (gewijzigde aanvraag) - Boekhorsterweg achter 3, 31-08-2017 2211 AL, plaatsen tijdelijke woonunit - Gieterij 40, 2211 XK, 17-08-2017 uitbreiden verkoopruimte - Herenweg 424 en Bulb Trade Park 1, oprichten inrichting 31-08-2017 - Prof Aalberselaan 11b, 2211 BG, verhogen woning 31-08-2017 - Schippersvaartweg 34, 2211 TL, verplaatsen schuurkas 31-08-2017 - Westeinde 32, 2211 XP, 31-08-2017 bouwen glastuinbouwkas Tegen bovenvermelde besluiten bestaat op grond van de Algemene wet bestuursrecht

POWERWALK een uur wandelen iedere Ma avond om 19:30 Katwijkse duinen.info of aanmelden via email: info@noexfitness.nl

voor iedere belanghebbende de mogelijkheid binnen zes weken na de bovengenoemde datum van verzending schriftelijk en gemotiveerd bezwaar aan te tekenen bij ons college. Tevens kan iedere belanghebbende, in samenhang met de indiening van een bezwaarschrift, de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, om het treffen van een voorlopige voorziening verzoeken. U kunt ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij bovengenoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Verlengingsbesluiten

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de beslissing op de hieronder genoemde aanvraag is verlengd.

De (voorlopige) agenda met de te behandelen bouwplannen kunt u de vrijdag voorafgaande aan bovengenoemde vergadering vinden op www.dorpstadenland.nl. Voor informatie kunt u contact opnemen met 010 280 94 45 of via dsl@dorpstadenland.nl

EVENEMENTEN Ingekomen evenementen

Het gaat om een verlengingsbesluit op de grond van artikel 3.9 van de Wabo. Tegen een verlengingsbesluit kan géén beroep worden ingesteld en derhalve geen bezwaar worden gemaakt.

Locatie datum ontvangst - De Schelft: het organiseren van het evenement Gala avond door CV de Kaninefaaten. Het evenement vindt plaats op 11 november 2017 van 19.00 uur tot 02.30 uur. 28-08-2017 - De Zilk: het organiseren van het evenement Intocht Sinterklaas door St. Jeugdwerk De Zilk. Het evenement vindt plaats op 19 november 2017 van 14.00 uur tot 16.00 uur. 28-08-2017 - Centrum Noordwijkerhout: het organiseren van het evenement Intocht Sinterklaas door de NOV. Het evenement vindt plaats op 18 november 2017 van 13.00 uur tot 16.00 uur. 30-08-2017

Welstandscommissie

Meldingsplichtige evenementen

Tuinman, stratenmaker voor al uw tuinwerkzaamheden, gratis prijsopgave.

TE HUUR:

Bouwadres, werk verlengd tot - Dorpsstraat 56, 2211 GD, 18-10-2017 wijzigen eerder verleende vergunning - Liduinalaan 18, 18-10-2017 kappen van 1 boom - Theresialaan 2, 12-10-2017 bouwen woning

Op donderdag 14 september 2017 houdt de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit voor de

Tel. 06- 57200505. Vakantiekilo’s? Slank 82! Voor verantwoord afslanken. Verzekerd bij Zorg en Zekerheid? Dan kunt u eventueel vergoeding krijgen. Katwijk: elke donderdag: ‘s ochtends om 09.00 uur, ‘s avonds om 19.30 uur in de Pnielkerk, J. Bergmanstraat 1. Inschr: € 13,-, wekelijks: € 7,-. Inl.: B. Hoogerdijk, tel: 071- 4030578.

Duin- en Bollenstreek vanaf 14.00 uur een openbare vergadering op onderstaand adres: Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Groothandelsgebouw Stationsplein 45, ingang A, 3e etage (Unit 207) Rotterdam

Locatie datum ontvangst - Hortus 12: het organiseren van een buurt-

Kleine studie voor 1/2 pers. kamer, keukentje, D/WC. wifi en CV.

barbecue door mevrouw A.M. de Leeuw. Het evenement vindt plaats op 23 september 2017 van 17.00 uur tot 22.00 uur. 25-08-2017

Tegen onderstaand(e) besluit(en) kan bezwaar worden gemaakt.

Evenementen locatie verzenddatum - De Schelft: het organiseren van het evenement Gala avond door CV de Kaninefaaten. Het evenement vindt plaats op 11 november 2017 van 19.00 uur tot 02.30 uur. 30-08-2017 - Oosterduinse meer: het organiseren van het evenement Comorun door Como & Co. Het evenement vindt plaats op 24 september 2017 van 10.00 uur tot 23.00 uur. 30-08-2017 Tegen bovenvermelde besluiten bestaat op grond van de Algemene wet bestuursrecht voor iedere belanghebbende de mogelijkheid binnen zes weken na de bovengenoemde datum van verzending schriftelijk en gemotiveerd bezwaar aan te tekenen bij de burgemeester en/of het college van burgemeester en wethouders. Ook kan iedere belanghebbende, in samenhang met de indiening van een bezwaarschrift, de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag, sector bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 EH Den Haag, om het treffen van een voorlopige voorziening verzoeken. U kunt ook digitaal beroep instellen bij bovengenoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Aangeboden: straatmaker, Leiderdorp, voor al uw straatwerk, terras ophogen oprit, plaatsen van schuttingen, vrijbl. pr. opgaaf, tel: 06- 29481555.

In Noordwijk a/z. tel: 06-41492628

LEIDSE VLOOIENMARKT 10 sept. HOLIDAY INN 180 kramen, 2e hands !! Haagse schouweg 10 DonEvents.nl 0294-237320

Te huur aangeboden: parkeerplaats in het centrum in parkeergarage, Sluispoort. Huur €90,- p. mnd. Inlichtingen, tel: 071-4073308.

TE HUUR aan plein GARAGEBOX/ OPSLAG 510x260x220 hoog € 90,- p.mnd, Lisse inrit van Speijkstraat 65-67. Info: 06-22186038 of 0252-520830


Woensdagochtend:

Kermis-burgers 5 HALEN 4 BETALEN

Echt onzichtbaar horen?!

Rundergehakt 500 gram ����� 3.75 H.O.H. gehakt 500 gram ��������� 3.45 Bij 100 gram Frikando

50 GRAM GRATIS

Woensdagmiddag en hele donderdag gesloten i.v.m. kermis (veel plezier)

Vrijdag en zaterdag: Caraïbische kipfiletstukjes met gratis saus naar keuze 59 Kaas-grillette 100 gram ������������������������������������������ 67 Kip-waldorf-salade 150 gram ������������������������������

2. 2.

Overtuig uzelf en probeer Silk 4 weken gratis en vrijblijvend. U wilt een onzichtbaar hoortoestel, gebruiksgemak en draagcomfort. Met Silk primax is dat nu mogelijk. Het maken van oorafdrukken is niet nodig. Geen lange wachttijden, u kunt direct horen wat de nieuwste techniek voor u kan betekenen. De Silk toestellen zitten boordevol innovatieve luistertechniek. Ze zorgen voor een ijzersterke geluidswaarneming. Spraak en ruis worden optimaal gefilterd, waardoor u weer volop geniet van het geluid om u heen.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om het zelf gratis en vrijblijvend te ervaren? Neem dan contact met ons op of kom langs in de winkel. • 100% onzichtbaar • Zeer helder en natuurlijk geluid • Optimale pasvorm • Beter verstaan in gezelschap

Het is weer tijd voor onze heerlijke barbecue-schotels, evt. compleet gemaakt met salades, sauzen, stokbrood, kruidenboter, fruitcocktail en een gasbarbecue.

UW REGIONALE KOZIJNPARTNER RAMEN, DEUREN, SCHUIFPUIEN EN MEER!

* ! e i t Ac m HR

++

m Nu gratis 29 f 50% beglazing o riple glas!! korting op T Oorwerk Sassenheim Jan van Brabantweg 23 2171 HC Sassenheim

Oorwerk Nieuw Vennep (bij Ed Kriek Optiek) Venneperhof 2

 (0252) 258 057 of (0252) 258 058  sassenheim@oorwerk.nl

2151 AZ Nieuw Vennep  (0252) 626 036

Hearing Systems

Kroon Kozijn Nieuw Vennep Tarwestraat 43 2153 GE Nieuw-Vennep Tel.: 0252-680294 Mob: 06 22663465

BT

W

-A

CT

IE

*

2 ui 1% tg B ez TW on -k de or rd tin re g o ed p s a de fg ge ep h rij ele sd c e oll ta ec pi ti jte e n

Openingstijden: zie www.oorwerk.nl

*t/m zat. 23 september

www.kroonkozijn.nl

PERZISCHE TAPIJTEN BERBERTAPIJTEN NEPALTAPIJTEN TRENDY TAPIJTEN KELIMS REINIGING REPARATIE

Schoolstraat 46, Voorschoten Telefoon 071 561 3609 www.perezvoorschoten.nl Mail:info@perezvoorschoten.nl

Openingstijden showroom: do-vr: 10:00 - 16:00 za: 10:00 - 14:00 tevens op afspraak


politiek/nieuws

NOORDWIJKERHOUTS WEEKBLAD

DINSDAG 5 SEPTEMBER 2017

5

UIT DE RAADZAAL

D

e Zilk is weer tot rust gekomen, tijdens de feestweek hebben de Zilkers, zich vooral op sportief gebied, weer ‘uitgeleefd’. Niet direct onder ideale weersomstandigheden, maar het werden weer gezellige dagen en was de jaarlijkse feestweek weer, door inzet van vele vrijwilligers, een succes. Deze week zijn het ook in ons dorp weer vele vrijwilligers die zich inzetten om ook de Oranjefeesten tot een succes te maken. Een nieuwe attractie wordt verzorgd door het college. Dinsdagmiddag hebben zij een persconferentie gepland. Dan worden de meest belangrijke agendapunten van de komende commissievergadering nader toegelicht. Verwacht mag worden dat er nadere informatie komt over het centrumplan en de vorderingen betreffende ons sportpark. VVSB is in de KNVB beker een ronde verder en ontvangt als tegenstander Telstar op de Boekhorst. Laten we hopen dat de nieuwe VVSB formatie weer voor een stunt gaat zorgen en zal blijken dat VVSB een renovatie van het ‘oude’ Boehorst verdient. Verscheen VVSB met een groot deel vernieuwde selectie aan de aftrap, in de raadzaal slechts één wijziging. Leon Floor, PvdA, draagt, zo hij reeds aankondigde, als raadslid het stokje over aan zijn partijgenoot Jan Janson. Prima opvolger voor Leon, die plaats neemt in de commissie Ruimte en Wonen. Zijn inzet en kunde gaan dus niet verloren. Voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuw te vormen fusie gemeente zal Noordwijkerhout mensen nodig hebben als Leon Floor. Mensen, die zich natuurlijk inzetten voor de nieuwe gemeente Noordwijk maar in het bijzonder de belangen van ons dorp en De Zilk, als deel van de fusiegemeente, behartigen. Het is nog niet zo ver, de tijd gaat echter snel en het is zó 1 januari 2019. Eerst gaan we nog kermis vieren. Het zal zeker weer gezellig worden in ‘ons durp’. Ons durp dat, ondanks de fusie, zeker zijn ‘durp’ uitstraling zal behouden. De scholen zijn weer begonnen. Of het Wilhelmus op het lesrooster staat is nog niet zeker. Voor het dames hockeyteam is dat niet nodig. Voor aanvang van hun wedstrijden en zeker bij het behalen van het kampioenschap was het fantastisch te zien en te horen hoe zij vol enthousiasme ons volkslied meezongen. Het Wilhelmus op het lesrooster! Jacques Looijestijn

Werkwinkel De Tweede Kans stopt DEZILK n Na vijf jaar sluit Werkwinkel De Tweede Kans per 1 oktober zijn deuren.

Omdat in een aantal doelstellingen waarvoor de Werkwinkel is opgericht inmiddels is voorzien binnen nieuw gemeentelijk beleid, (het terugleiden naar arbeid via arbeidsre-integratie van mensen|), is de behoefte aan het aanbod dat de Werkwinkel daarvoor heeft nagenoeg verdwenen. Hiervoor zijn andere gemeentelijke voorzieningen in de plaats gekomen. Wel heeft de Werkwinkel in de afgelopen vijf jaren enige tientallen mensen concreet aan een betaalde arbeidsplaats kunnen helpen. Daarnaast zijn er de, uiteraard broodnodige, bouwplannen

waarvoor de Werkwinkel op korte termijn letterlijk plaats zal moeten maken. De Stichting ‘Werkwinkel De Tweede Kans’ zal in de loop van dit jaar worden opgeheven, na het afronden van alle (financiële) verplichtingen en afspraken, conform de statuten en het huishoudelijk reglement. De Werkwinkel is zaterdag 30 september van 10.00 tot 14.00 uur voor het laatst geopend in een ludieke sfeer. Bovendien geldt de gehele maand september een korting van 50 procent op de hele voorraad. De medewerkers hopen dan ook dat de winkel eind september leeg is. Het bestuur zal samen met de huidige en de oud medewerkers op gepaste wijze afscheid nemen.

Verkade onderscheiden AFSCHEID

n Marnix Norder, voorzitter van Aedes de landelijke koepelorganisatie van Woningcorporaties, bracht donderdag 31 augustus een werkbezoek aan Woningstichting Sint Antonius van Padua. Tijdens dit bezoek werd Aad Verkade, de vertrekkende directeur-bestuurder van Woningstichting Sint Antonius van Padua, onderscheiden met de Aedes-penning.

“We nemen afscheid van een echte volkshuisvester en daar hebben we er helaas tegenwoordig steeds

minder van, terwijl kennis van het vak zo belangrijk is”, aldus Norder. Hij sprak Verkade toe tijdens een bijeenkomst met de Raad van Commissarissen en een aantal collega directeurbestuurders uit de regio met als onderwerp: De toekomst van de kleine corporaties. Na deze bijeenkomst volgde een rondje langs het bezit van Woningstichting Sint Antonius van Padua, met name naar die projecten welke zijn gerealiseerd onder leiding van Aad Verkade. De boodschap van deze rondgang luidt dat kleine corporaties prachtig bezit kunnen neerzetten.

Het meidenvoetbal is erg in opmars na de successen van het Nederlandse damesvoetbal. | Foto: pr

Jeugdsport- of Jeugdcultuurfonds nodig? ONDERSTEUNING n De scholen zijn weer begonnen, dus ook de eerste trainingen voor voetbal, hockey, muziek of andere lessen starten weer.

Het komt voor dat een kind graag op een sport wil, of lessen wil volgen voor dans of muziek, maar dat dat thuis financieel niet mogelijk is. Het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds in de gemeente maken

dat wél mogelijk. Deze fondsen betalen (een groot deel van) de kosten voor een sportclub, zwemles of muziekles voor gezinnen met een laag inkomen. Ook overige benodigdheden, zoals een muziekinstrument of sportschoenen worden vergoed. Voor alle kinderen is het belangrijk om te kunnen sporten of muziekles te volgen. Het zelfvertrouwen en motivatie neemt bij kinderen toe als ze deel-

nemen aan sport en cultuur. Het verenigingsleven zorgt ook voor orde en regelmaat en vaak gaan de leerprestaties op school ook vooruit. Ouders met een kleine beurs kunnen hun kinderen ook laten meedoen, via het Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds. Kijk voor mee informatie en de spelregels: www.jeugdsportfonds.nl/ fonds/zuid-holland/

Honderd euro voor mantelzorger WAARDERING n Mensen die lang-

durig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke of iemand met een beperking, zijn mantelzorger. Het kan hier gaan om de zorg voor een partner, ouder, kind, familielid, vriend of kennis. De mantelzorgconsulent van de gemeente ondersteunt de mantelzorgers het hele jaar, door persoonlijk contact, het organiseren van bijeenkomsten en het verstrekken van informatie die van belang is voor mantelzorgers. Tevens geeft de gemeente ieder jaar een blijk van waardering aan

de mantelzorgers. De gemeente Noordwijkerhout laat deze waardering in 2017 blijken in de vorm van een VVV-bon ter waarde van 100 euro. Het is mogelijk om voor een mantelzorger woonachtig in Noordwijkerhout een mantelzorgcompliment 2017 aan te vragen. De voorwaarden om hiervoor in aanmerking te komen staan vermeld op het aanvraagformulier. Wanneer aan deze voorwaarden wordt voldaan dient het ingevulde aanvraagformulier ondertekend en uiterlijk 29 december ingeleverd te zijn bij het Wmo Adviescentrum. Het aanvraagfor-

mulier ligt bij het Wmo Adviescentrum dat is gevestigd in het gezondheidscentrum Noordwijkerhout, Via Antiqua 23. Downloaden kan ook via: www.noordwijkerhout.nl. Het Wmo Adviescentrum is hét adviespunt voor vragen over zorg, welzijn, werk en inkomen. Maak een afspraak voor een gesprek met één van de consulenten. Op werkdagen is het Wmo Adviescentrum telefonisch bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur via 0252343800. Mailen kan ook: wmo@ noordwijkerhout.nl. Het spreekuur is op werkdagen tussen 10.00 en 11.00 uur.

Openbaar oplaadpunt elektrische auto GROEN n De gemeente stimuleert het gebruik van elektrische auto’s. Elektrisch rijden is stiller en beter voor het milieu en de leefomgeving, omdat er tijdens het rijden geen uitlaatgassen vrijkomen.

Elektrische auto’s kunnen aan speciale laadpalen worden opgeladen. Deze openbare laadpalen staan op verschillende locaties in de gemeente. De locaties zijn terug te vinden via: www.oplaadpalen.nl. Binnen drie tot zeven uur is het op deze punten mogelijk een elektrische auto op te laden. De laadpalen in de openbare ruimte zijn voor iedereen die in het bezit is van een laadpas.

Inwoners van de gemeente Noordwijkerhout die gebruik maken van een elektrische auto en geen plaats hebben op eigen terrein, kunnen het plaatsen van een openbare laadpaal aanvragen bij een marktpartij. De marktpartij vraagt vervolgens een locatie voor het laden aan bij de gemeente. De locatie wordt gezocht binnen 300 meter van een gebruiker van de laadpaal. De marktpartijen die op dit moment actief zijn in de gemeente zijn Nuon en Allego. Een aanvraag indienen voor een openbare laadpaal in de buurt. kan via: www.openbaarladen.nl (Allego) of www.nuon.nl. Let hierbij op het draagvlak in de buurt. De commerciële aanbieder van laad-

palen toetst de aanvraag, waarbij zij onder andere beoordelen of de laadpaal vaak genoeg gebruikt zal worden. Daarna dient de aanbieder een aanvraag in bij de gemeente. De gemeente toetst aan de beleidsregels voor oplaadinfrastructuur en let daarbij op parkeerdruk in de omgeving en eventuele belemmeringen in het openbaar gebied. Na goedkeuring neemt de gemeente een verkeersbesluit dat wordt gepubliceerd in de Gemeenteberichten en op de website. Hiertegen kunnen belanghebbenden bezwaar maken. Dit duurt zes weken. De totale behandeling van aanvraag tot plaatsing duurt minimaal zestien weken.

Uitbreiding College Leeuwenhorst ONDERWIJS n De financiën zijn rond en de plannen zijn in een vergevorderd stadium. Aedes-voorzitter Marnix Norder overhandigt Aad Verkade (l) de Aedes-pen-

De komende maanden worden samen met de gemeente de nodige

procedures doorlopen ter voorbereiding op de uitbreiding van het schoolgebouw aan de Langelaan in Noordwijkerhout. Intussen heeft de school in de vakantie de nodige stappen gezet.

Interne verbouwingen in het bestaande gebouw hebben extra pauzeruimtes opgeleverd. Een eerste stap naar de veelbelovende uitbreiding.


Afscheid nemen doen we samen. Zorgvuldig, zorgzaam en met aandacht voor detail.

Oppassen wordt nu nog leuker!

We zijn heel gelukkig met de geboorte van ons tweede kleinkind

Wilt u meer weten over de uitvaartmogelijkheden bij u in de buurt? Bel mij dan gerust voor een afspraak. Ik kom vrijblijvend bij u langs om uw uitvaartwensen te bespreken. Monuta Herma Pijfers 0252 - 769 156 www.monutahermapijfers.nl Ook als u niet of elders verzekerd bent.

Thomas

Uitvaartvereniging

St. Barbara Noordwijkerhout Voor een goed verzorgde begrafenis of crematie

zoon van Michiel en Daphne Looijestijn-Hulspas, broertje van Jesper, geboren op 28 augustus 2017. opa Dolf en oma Elma

(ook voor niet-leden)

Uitvaartverzorgers: C.B. van der Lans, M. Balkenende-Goudkade D.C.P. van der Lans en D.L. Niesen U kunt ons dag en nacht bereiken op tel. nr. 0252-411366

Het Afscheidshuis is er voor iedereen

Het Uitvaarthuys Niemand wil graag afscheid nemen, maar รกls je afscheid moet nemen, dan wil je dat het goed is.

Anneke Beunder

dag en nacht bereikbaar

0 2 5 2 - 37 69 42 06 - 19 27 98 21

hetuit vaa r t huys.net Van der Putten & Dunweg Uitvaartzorg Heereweg 21 2161 AC Lisse 0252 - 413 213 info@vanderputtenendunweg.nl

T 071 - 36 46 006

dag en nacht bereikbaar

barbaranoordwijk.nl

www.vanderputtenendunweg.nl


column/nieuws

NOORDWIJKERHOUTS WEEKBLAD

DINSDAG 5 SEPTEMBER 2017

7

BOLLENPRAAT Stoom

V

Ondertekening van de aanstellingsovereenkomst.| Foto: pr

Nieuwe directeur-bestuurder woningstichting Antonius van Padua ONDERTEKENING n De Raad van Commissarissen van Woningstichting Antonius van Padua te Noordwijkerhout heeft per 1 oktober Merlien Welzijn (43) benoemd tot haar directeur-bestuurder.

Welzijn volgt Aad Verkade op die per 1 oktober vertrekt na 36 jaar werkzaam geweest te zijn bij Antonius van Padua. Welzijn woont

GEZONDHEID

in Rotterdam en heeft gewerkt bij grootstedelijke woningcorporaties. Zij werkt nu als manager Wonen bij Tablis Wonen in Sliedrecht. Welzijn heeft Engelse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit in Leiden en is sinds 2004 werkzaam bij woningcorporaties. Zij heeft recent de opleiding tot corporatiebestuurder nieuwe stijl gevolgd aan de Tilburg University. Welzijn woont samen met haar man en twee pubers

en is benoemd na een uitvoerige selectieprocedure) waarbij de personeelsvertegenwoordiging en het managementteam betrokken waren. De Stichting Huurdersbelangen Noordwijkerhout/De Zilk (HBNZ) heeft advies gegeven over het profiel van de directeur-bestuurder. De Autoriteit Wonen heeft de vereiste positieve zienswijze afgegeven. (lees het hele artikel op: www.noorwijkerhoutsweekblad.nl)

ADVERTORIAL

Natuurlijke pijnstiller voor gewrichten en bij reuma Pijnlijke gewrichten of pijn door reuma, zo’n 2 miljoen Nederlanders hebben er dagelijks mee te maken. Veel mensen hebben baat bij een natuurlijke behandeling met extracten van de Harpagophytum procumbens plant. In Duitsland en Zwitserland wordt deze plant al veelvuldig gebruikt als natuurlijke oplossing om deze pijn te verlichten. Extracten van de plant bevatten namelijk stoffen die helpen om reumatische pijn te verminderen.

Chronische gewrichtspijn

Gewrichtspijn komt vaak voor in handen, vingers, polsen, rug, nek en knieën. Lichaamsdelen die we bij zo’n beetje iedere beweging gebruiken. Met pijnlijke gewrichten is iedere beweging onprettig en dit kan de kwaliteit van leven beïnvloeden. Extra ondersteuning en verlichting van de pijn kan dan gewenst zijn.

Natuurlijke ondersteuning

Atrosan tabletten1 van A.Vogel is een natuurlijke pijnstiller bij milde gewrichtspijn en bevat een hoge concentratie van 480 mg Harpagophytum. Dit is een bewezen effectief ingrediënt bij reumatische pijn zoals bij artrose en artritis.

geven over natuurlijke ondersteuning bij reuma en het gebruik van Atrosan tabletten. Bel 0900 - 246 46 46 of mail naar info@avogel.nl. Kijk voor meer informatie op avogel.nl.

orige week waren we met een bus vol stoomvrienden naar de Steam Fair in Engeland. Natuurlijk heeft stoom niets met bollen te maken, toch zijn er aanknopingspunten. Te zien was de opkomst van de landbouwmechanisatie vanaf het begin van de vorige eeuw. Stoomketels waren er al wel, maar er was grote behoefte om al die paarden die nodig waren op het land, te vervangen door een machine op wielen. Resultaat was een enorme logge tractor die moeilijk bestuurbaar was en loeizwaar. Bijna alleen goed om te ploegen, vooral op lange einden. Beter geschikt waren die tractoren om via lange riemen een dorsmachine, balenpers of levensgrote cirkelzaag aan te drijven. Rondlopend op de show was het heel aandoenlijk om de eigenaren of makers bij hun machientje te zien zitten, onder een afdakje voor de regen of de zon. De hele dag met een brede smile, genieten van het eindeloos puffen en piepen. Natuurlijk alles op stoom. Twee “grote jongens” duwden ieder half uur een dieplader met 50 ton vracht bergop. De rookpluim was door het hele park te ruiken! Ook de kabelploegers van vorig jaar waren weer present. Niet te geloven dat er op de grond van Dorset wat kan groeien; een dun laagje teeltaarde op een ondergrond van louter steen. Weliswaar kalksteen maar zo poreus dat je nergens sloten nodig hebt. Voor de Engelsen is de stoomfair een uitje van drie dagen. Er is een onmetelijk groot caravanpark en een autopark waar ieder zijn eigen tentje meebrengt. Bijbehorend natuurlijk een grote kermis met genoeg te eten en vooral te drinken. Waar de inzenders bij hun “troetelkinderen” altijd met een oliekannetje rondlopen om hier en daar te smeren, was er voor de stoomvrienden genoeg bier om de kelen te smeren, zodat ze s’avonds in Salisbury uit volle borst hun shanty-liederen konden zingen! Aad van Ruiten

Kees vd Burg algemeen kampioen VISSEN n De twintigste en laatste wedstrijd van de ouderenafdeling HSV De Arnoud werd onder zonnige weersomstandigheden gevist in de Ringvaart op de baan Zwanenburg/Lijnden.

Met 23 man werd er 107 kilo gevangen. In groep A werd Arie van den Burg dagwinnaar met een vangst van 8.800 gram. Gijs Geerlings werd tweede met een resultaat van 8.000 gram. Siem Zuiderduin werd derde met 7.300 gram. In groep B ging de strijd ging tussen Jan Vrolijk en Nico Prins. Dagwinnaar werd Henk Heemskerk. Hij viste een sterke wedstrijd en wist 7.000 gram te bemachtigen. Nico Prins scharrelde 6.200 gram bij elkaar hetgeen goed was voor de tweede plaats. Jan Plug deed van zich spreken met een derde plaats (6.000 gram). In groep C was nieuwkomer Chris Knook een maatje te groot voor de overige deelnemers en haalde 7.400

gram naar boven. Dit was genoeg voor de dagwinst en het behalen van het afdelingskampioenschap. Theo d’Hooghe ving 4.200 en werd tweede. Ben Persoon harkte 2.800 naar binnen hetgeen goed was voor de derde plaats. In Puyckendam werd tijdens de prijsuitreiking de bekers uitgereikt. Tevens konden de deelnemers, vergezeld van hun partner, genieten van een warm/ koud buffet. De ouderencommissie kan terugzien op een geslaagd visseizoen. DE STAND NA 20 WEDSTRIJDEN:

Groep A 1. Kees van den Burg 150.200 2. Arie van den Burg 131.450 3. Siem Zuiderduin 109.350 Groep B 1. Nico Prins 75.000 2. Jan Vrolijk 69.210 3. Jaap van Gijlswijk 53.950 Groep C 1. Chris Knook 78.050 2. Theo d’Hooghe 49.550 3. Ben Persoon 46.300

DOORBRAAK!

KUNSTSTOF KOZIJNEN NIET MEER VAN HOUT TE ONDERSCHEIDEN

‘Bij reumatische pijn, zoals artrose en artritis’

IN ZES UNIEKE HOLLANDSE TRENDKLEUREN

Gebruik

Het advies is de tabletten minimaal 4 weken achtereen te gebruiken. De tabletten kunnen gebruikt worden naast reguliere geneesmiddelen2. Gebruikers beoordelen het product met een 9,2.

Persoonlijk advies

Reuma verloopt bij iedereen anders. De A.Vogel gezondheidslijn kan u persoonlijk advies

Adviesprijs: € 19,99. 1 Traditioneel kruidengeneesmiddel. De toepassing is uitsluitend gebaseerd op traditioneel gebruik. Lees voor gebruik de bijsluiter. Verkrijgbaar bij drogist, apotheek en gezondheidswinkels. 2 Overleg eerst met uw arts.

VRAAG NAAR ONZE ZOMERACTIE

KOM NAAR ONZE SHOWROOM EN OVERTUIG UZELF Select Windows Bijster | Satellietbaan 12d | Hillegom | 0252 - 534 772 SELECTWINDOWS

VOOR BETER WONEN

SELECTWINDOWSBIJSTER.NL


10 jaar

10 jaar

Donderdag 7 september 2017 is Albert Heijn alweer 10 jaar gevestigd in s) is woe ns dag Noordwijkerhout. Wij willen dit met u M ar ijk e de R idde r (recht en st bi j AH. vieren. 6 se ptem be r 40 ja ar in di De hele week zijn er extra proeverijen in de winkel en op dinsdag, woensdag en donderdag maken klanten kans op een AH boodschappentas vol met Albert Heijn producten. Wanneer u op een van deze 3 dagen uw boodschappen doet ont vangt u een lootje waarop u uw naam en telefoonnummer noteert. Dit lootje deponeert u in de daarvoor aanwezige box achter de kassaʻs. De dag na het boodschappen doen volgt de trekking door Marijke de Ridder, onze teamleider Verkoopafhandeling van de winkel. Marijke belt de gelukkigen op om de prijs uit te reiken.

10 jaar

is s ière a c ( e s s li ie L ia G er b e dr ij f s le id

) me t de

En als klap op de vuurpijl wordt onder alle deelnemers van deze 3 dagen een winnaar getrokken die een winkelwagen vol met boodschappen wint ter waarde van €140.00!!!!!

De winkel is open van maandag t/m donderdag en zaterdag van 08.00-20.00 uur en op zondag van 12.00-18.00 uur. Vrijdag open van 8.00-21.00 uur


zaken/uitgaan

NOORDWIJKERHOUTS WEEKBLAD

DINSDAG 5 SEPTEMBER 2017

agenda agenda

1 Waargebeurd 29 sept Er zijn maar liefst 650 cultivars 26 verschillende inzenders zien perin drama met Reesevan Witherspoon die tijdensteeen

Ma t/m vrij Film: Dahliashowtuin Wild

Dit/m

9

• Lisse, Heereweg 439 • Lisse, Filmhuis

soonlijke crisis een van meer dan 1600 km maakt. de showtuin vanwandeltocht de CNB.

• Lisse, Filmhuis 1 Film: Wild Vrt/m 74 soonlijke crisis een wandeltocht meer danje1600 maakt. novDisco voor kinderen uit groepvan 7 en 8 die nietkm mag missen. Van 20:00 totKids! 23:00. Entree gratis. Party voor • Hillegom, Solution Vr t/m 4 VrDi zo t/m Disco voor kinderen uit groep 7 • enValkenburg, 8 die je• niet mag missen. t/m 10 Paardenmarkt diverse locaties Expositie Noordwijk, Space Expo Do Van 20:00 tot 23:00. Entreeingratis. een klein dorp groot is! Gezellig en bijzonder dorpsfeest 20 4 jan Waar rondom de traditionele Paardenmarkt. www.vvvkatwijk.nl Vrt/m 10 Paardenmarkt • Valkenburg, diverse locaties Do t/m4 Do zaKofferbakmarkt •en Hillegom, Museum Waar een dorpSpecial groot in is! Gezellig bijzonder dorpsfeest LIFFklein Summer • Leiden,Ford Pieterskerkhof Za7 t/m5 markt met vele uitgeladen kofferbakken, gezellig aan rondom de traditionele Paardenmarkt. www.vvvkatwijk.nl 9Grote sep de doorgaande weg naar Haarlem. Van 10:00-16:00 uur Kofferbakmarkt • Hillegom, Ford Museum Za 5 10.000 stappen wandeling • Nwh, VVV-kantoor markt met vele uitgeladen kofferbakken, aan 21 Vrij t/m zoGrote Greef Fest • Lisse,gezellig Ruishornlaan Za 5 Start van deze maandelijkse wandeling om 9.00 uur de doorgaande weg naar Haarlem. Van 10:00-16:00 uur- Deel8 t/m 10 sept name € 2,50 10.000 stappen wandeling • Nwh, VVV-kantoor Za 5 Tijd Festival • Sassenheim, park Rusthoff Start van deze maandelijkse wandeling om 9.00 uur - DeelNeerlands Oudste Paardenmarkt • Valkenburg, ZaVrij t/m 5doVrije Di t/m zoParty Ma Waargebeurd met Reese Witherspoon tijdens een per125 jaardrama Bedevaartplaats • Noordwijk, St. Jeroenskerk voor Kids! •die Hillegom, Solution In 1892 werd Noordwijk uitgeroepen tot Bedevaartplaats. Hieraan wordt aandacht besteed met een aantal festiviteiten.

Je kunt de Soyuz TMA-03M capsule waarin astronaut André Kuipers zijn

reis maakte naar Space Station ISS bekijken.

Het Pieterskerkhof wordt weer de mooiste openluchtbioscoop ter wereld. Gratis toegang. leidenfilmfestival.nl.

De eerste editie van Greef Fest. Een gratis festival met muziek en activiteiten voor jong en oud.

locaties Activiteiten en demonstraties door verschillendediverse verenigin-

name € 2,50 8 t/m 14 Sportieve activiteiten, muziek, een braderie, een en natuurlijk gen. Van 11 tot 16 uur. Kindervrijmarkt vankermis 12 tot 15 uur. de Vrije Tijd Festival • Sassenheim, park Rusthoff

Supermarktmanager John van der Putten met zes van zijn (104!) medewerkers. | Foto: Caroline Spaans

Tien jaar Albert Heijn in de Zeestraat

Are Fashion Event door verschillende • Noordwijk,vereniginHoofdstraat Activiteiten en demonstraties 55We Open Noordwijk, div. locaies De winkeliers de Hoofdstraat showen detot laatste fashion gen. Van 11 Monumentendag totvan 16 uur. Kindervrijmarkt van• 12 15 uur. 9 sept en trends op de ruim 500 meter lange catwalk! 10-18 uur. We Are Fashion Event • Noordwijk, Hoofdstraat Za 5 Auto Avenue • Lisse,fashion Centrum De winkeliers van de Hoofdstraat showen de laatste Za 5 sept Za ZaZa

1073e Valkenburgse Paardenmarkt! vvvkatwijk.nl

Groots kinderfestijn met o.a. springkussens, schminken, kinderdisco, van 12.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis! 

Za

9

Watersportdag • Katwijk, Oude Rijn Verschillende autodealers latenlange de nieuwste modelen zien en trends op de ruim Katwijk 500 meter catwalk! 10-18 uur. sept in Dorpshart Lisse. Auto’s staangratis verspreid inwatersporten het Dorpshart. Bekijk demonstraties en probeer zelf allerlei tijdens

Auto Avenue • Lisse, Centrum 6 Lifestyle Beurs laten • Noordwijkerhout, Tespelduyn Verschillende autodealers de nieuwste modelen zien 55&Lifestylebeurs ‘Goed leven’; alles voor op, enDorpshart. het StrandKracht • rond Katwijk, strand in Dorpshart Lisse. Auto’s staan verspreid inin het 12.00 t/m 18 uur. Toegang gratis 9Za &sept huis. & 6 Lifestyle Beurs • Noordwijkerhout, Tespelduyn Zo 5 -Lifestylebeurs 12 Najaarsfeesten centrum ‘Goed leven’; alles voor op,•inVoorhout, en rond het Za 5 ZaZa& Zo Za

n Feest voor personeel én klanten

de 2e editie van dit evenement.

Interkerkelijk beachvolleybaltoernooi op het strand van Katwijk. Doe

FEESTJE ‘Onze Appie’ zit alweer tien jaar in de Zeestraat. En dat wordt gevierd! Niet alleen met een aantal jubilerende medewerkers, maar uiteraard ook met een actie voor de klanten. n

Door Caroline Spaans

Volgens supermarktmanager John van der Putten heeft ‘AH Noordwijkerhout’ heel wat teweeg gebracht in die afgelopen jaren: “Mijn voorganger heeft het voor elkaar gekregen dat we ‘s zondags open mochten. Dat ging in eerste instantie echt niet van de leien dak, maar het is tóch gelukt. De ander supermarkten zijn daar toen ook in meegegaan. GROTE TREKKER VOOR TOERISTEN

AH Noordwijkerhout is ook een grote trekker voor de toeristen in het zomerseizoen. Veel van hen vroegen ons of we op zondag niet langer open konden zijn, omdat ze gewend zijn in hun eigen stad/ dorp dat AH wél langer open is. Met de gemeente ben ik de strijd aan gegaan om ook eerder open te gaan op zondag. Dat komt omdat in omliggende dorpen dat al het geval was en bovendien bleek dat Noordwijkerhouters in buurtgemeentes op zondagochtend boodschappen gingen doen, omdat wij nog niet open waren. Daarover is veel gesteggeld, maar uiteindelijk zijn we overeengekomen om een proef aan te gaan die zondag 3 september af-

liep. Dit jaar hanteren we verruimde openingstijden van maandag tot en met zaterdag tot en met 21.00 uur en de vervroegde openingstijd op zondag vanaf 10.00 uur tot 18.00 uur: het bleek een groot succes en toeristen vonden het geweldig. Ik dank de burgemeester en de gemeenteraad voor hun toestemming op de zondag hierin. Het wordt allemaal nog geëvalueerd met de gemeente, maar ik hoop echt dat we hiermee volgend jaar door mogen gaan.” John van der Putten is inmiddels 7,5 jaar supermarktmanager in dit filiaal. Hij nam het stokje over van Mark Beltman. De supermarkt is nagenoeg nog hetzelfde als tien jaar geleden: “Van toeristen horen we vaak: goh wat is het hier nog ouderwets! Wij hebben nog geen selfscanners bijvoorbeeld en alle koelschappen vind je niet vooraan, zoals dat bij de verbouwde en nieuwe AH’s het geval is. Voor komend jaar staat een verbouwing ook nog niet gepland. De AH in de Zeestraat is qua oppervlakte ruim voldoende voor alleen Noordwijkerhout, maar voor AH-begrippen vallen we onder de kleintjes. Noordwijkerhout is qua supermarkten wel verzadigd”, vervolgt hij. “Met Albert Heijn, Vomar, Lidl, Dirk, Biedronki en nog een tweede Poolse supermarkt die momenteel wordt gerealiseerd in de Dorpsstraat, hebben de inwoners in ieder geval keuze genoeg.” Voor haar 10-jarig bestaan is een actie bedacht waarbij tien bood-

schappenpakketten worden uitgereikt, waarvan de hoofdprijs een winkelwagen vol met boodschappen is ter waarde van 140 euro. De boodschappen bestaan uit producten uit elk assortimentsvak en alleen houdbare spullen. De actie wordt gehouden tijdens de kermisdagen: 5, 6 en 7 september. De klant doet zijn boodschappen, krijgt van de kassière een lootje, hierop zet de klant zijn naam en telefoonnummer en deponeren ze in een daarvoor bestemde bus. Wij trekken hieruit tien winnaars die deze week bekend worden gemaakt.

Boodschappen-winactie Naast dat AH Noordwijkerhout 10 bestaat, zijn er natuurlijk ook werknemers die zolang in dienst zijn. Of langer. Van der Putten: “Woensdag 6 september heeft Marijke de Ridder er 40 dienstjaren opzitten bij AH, waarvan tien in de Zeestraat. Een mijlpaal! Afgelopen maand hadden we nog twee personeelsleden die 25 jaar bij ons waren. Uiteraard wordt dit nog uitgebreid met hen gevierd!” De Albert Heijn in Zeestraat is met ingang van deze week open op maandag tot en met donderdag en zaterdag van 8.00 tot 20.00 uur, op vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

Nieuwe vorm van sport en recreëren REGIO

Trailrunning wordt steeds populairder. Het is een sport waar deelnemers in de natuur voornamelijk op onverhard terrein hardlopen, bij voorkeur met hoogteverschillen en op een afwisselende ondergrond. n

Het gaat daarbij niet om persoonlijke records, maar om de uitdagingen van het parcours en het beleven van de natuur. Dat is wel opvallend. Want de deelnemers leken allemaal atleten en toegerust om goed presteren mogelijk te maken. Maar volgens de informatie is ‘genieten’ de voornaamste reden om mee te doen. Staatsbosbeheer is inmiddels een samenwerking aangegaan met de Europese organisatie van Trailrunning. Om de snel groeiende belangstel-

ling voor deze vorm van sport en recreëren in goede banen te leiden. En dus de controle te houden dat op een juiste manier met de natuur wordt omgegaan. Gezamenlijk zetten ze bijzondere trails uit in de mooiste Nederlandse natuurgebieden. Waarvan Nationaal Park Hollandse Duin een voorbeeld is. Zaterdag was er een route uitgezet over strand en door het duin aan de noordelijke kant van Noordwijk. Officieel de eerste editie Hollandse Duin Trailrun. Met afstanden van 10,20 en 30 km. Zaterdag was burgemeester Jan Rijpstra van de gemeente Noordwijk die bij Beachbreak het startschot gaf aan honderden deelnemers. Maar eerst had hij een welkomstwoord waarin hij benadrukte dat sport, plezier en natuur

hier heel goed samengaan. Mark Kras van Staatsbosbeheer en Chris van Beem van Trail Running Events uitten zich enthousiast over het parkoers. Kras verklaarde dit: “Staatsbosbeheer is niet alleen een boswachter. Maar wij zien heel graag zoveel mogelijk mensen genieten van onze zeldzame natuur hier rondom Noordwijk. En dus voeren we de deelnemers langs zeldzame plekjes met kans op ontmoetingen met prachtige vogels, een passerende vos of een ree of damhert. Deze trail, waarbij mensen geen wedstrijd lopen maar heel verspreid op eigen wijze sportief presteren, gaat heel goed samen met de andere vormen van recreatie.” Meer info: www.trail-running.eu

mee of kom kijken! vvvkatwijk.nl

Za

9

Za Zo Za

Evenementen en (9-12 gratis september) in Voorhout. Zahuis. 12.00 18kermis uur. Toegang Opent/m Monumentendag • Katwijk, Rijnsburg, Valkenburg sept terdag 12 september jaarmarkt en onder meer wielerkoers. Ook in de gemeente Katwijk zijn vele monumenten geopend. Ook rond-

- 12 Najaarsfeesten • Voorhout, centrum Kunstmarkt • Warmond, Dorpsstraat 5 Evenementen en kermis (9-12 september) in Voorhout. Za6 Bijzondere markt vol jaarmarkt kunst. Vanen 11onder tot 16 uur wielerkoers. in het gezelterdagOpen 12 september meer Monumentendag • Noordwijkerhout, Centrum leidingen, tentoonstellingen en concerten. vvvkatwijk.nl

9 sept

lige Warmondse dorpscentrum.

Zo DiZa

86Kom alles te weten over een onderwerp uiteenlopend van lige Warmondse dorpscentrum.

Di-Di Do

Science Café Leiden • Leiden, Scheltema Leiden • Noordwijkerhout, centrum KomKermis alles te weten over een onderwerp uiteenlopend van 88-10 Kermis en gezelligheid op de Brink en het centrum van ‘kernenergie’ tot ‘de nieuwe spelling’. Vanin20.00 tot 22.00 uur.

9 sept

De Witte Kerk is open van 10.00 tot 16.00 uur, met tentoonstelling en Kunstmarkt • Warmond, Dorpsstraat Science Café Leiden Leiden Bijzondere markt vol kunst. Van 11 • totLeiden, 16 uurScheltema in het gezellezingen.

Voetbal:tot VVSB FC. Lissespelling’. • Noordwijkerhout, Dr. Schaepmanlaan 2 ‘kernenergie’ ‘de–nieuwe Van 20.00 tot 22.00 uur. Derby in de 2e divisie tussen VVSB en FC. Lisse om 15.30 uur op sportpark de Boekhorst.

Za

9Di- sept

Di-Do Zo

Za/zo

Open Monumentendag Noordwijkerhout

• Lisse, diverse locaties

88DeNoordwijkerhout aftrap van een nieuwe cultureel seizoen. Voor prijzen en

-10 Kermis •inNoordwijkerhout, Open Monumentendag 2017 staat het teken van ‘Boeren,centrum burgers en -13 Cultuurweek • Lisse, Kasteel Keukenhof Kermis en gezelligheid op de Brink en in het centrum van buitenlui’. 

meer informatie: www.kasteelcultureelkeukenhof.nl Schippertjesdagen • Warmond, Gemeentehaven

-13 • Lisse, Kasteel Keukenhof 9 /10 sept Cultuurweek eo Nautisch feest met markt, schippertjeskoren, gondelvaart en fraaie Kermis • Hillegom, Jonkheer Mockkade 8-13

DiDoZo Zo

De aftrap van een nieuwe cultureel seizoen. Voor prijzen en 10 Van donderdag 10 september t/m zondag 13 september is meer informatie: www.kasteelcultureelkeukenhof.nl vaartuigen zoals historische sleepboten in de Leede.

Za/zo Do-

het weer kermis in Hillegom! Open Monumentendagen • Leiden, diverse locaties 9/10 -13 Kermis • Hillegom, Jonkheer Mockkade

(incl Brandweerman Sam) • Lisse, centrum 10112-dag Van donderdag 10 september t/m zondag 13 september is 12 Verschillende hulpdiensten presenteren zich en er zal een het weer kermis in Hillegom!

Zo t sep Za Zat

Kijk voor het volledige programma op www.openmonumentendagenleiden.nl.

9 en 16 112-dag (incl Brandweerman Sam)

meet & greet zijn met Brandweerkman Sam Torenbeklimmen • Noordwijk, Voorstraat 44

Lisse, centrum • Noordwijk• Binnen, Florahof 12Pompoenmarkt Verschillende presenteren zich en erbieden zal een de 12 Op deze in eenhulpdiensten landelijke sfeer opgezette markt meet & greet zijn met Brandweerkman Sam Beklim de toren van de Oude Jeroenskerk onder leiding van een ervaren

Za Zasept

gids.

Za t/m za

diverse kraamhouders uiteenlopende waar aan. 10-17 uur. Najaarsfeesten • Voorhout, Centrum

Concert 250 jaar • Katwijk, Vredeskerk 1216 Najaarsfeesten metBätzorgel kermis 13 t/m 16 september bij NS-station. Op zater9 12 Opsept deze inconcert een landelijke sfeer opgezette markt de Feestelijk ter gelegenheid van 250 jaarbieden Bätzorgel.

ZaZa t/m Zo

Pompoenmarkt

• Noordwijk Binnen, Florahof

dag 16 september braderie en wielerwedstrijden. diverse kraamhouders uiteenlopende waar aan. 10-17 uur. Tevens Open Monumentendag Katwijk. www.vvvkatwijk.nl Kunst in de Stal Festival • Leiden, Merenwijkpark + kinderboerderij Concert 250 jaar Bätzorgel • Katwijk, Vredeskerk

• Katwijk, Zeezijde 10 septin-Stijl Lifestyle & Fashionevent 12 Markt-Muziek-Workshops-Theater. Volledige programma: www.kunstinFeestelijk concert ter gelegenheid van 250 jaar Bätzorgel. 12

ZaZa

Zo

De nieuwste trends voor het najaar op een doorlopende catTevens Open Monumentendag www.vvvkatwijk.nl destalfestival.nl walk, maar ook hapjes, drankjesKatwijk. en muziek! www.vvvkatwijk.nl Singelpark Wandeling • Leiden,Zeezijde Singelpark in-Stijl Lifestyle & Fashionevent • Katwijk, septOpen Monumentendag • Noordwijkerh., VVV-kantoor Wandel met een gids door het Singelpark. Start 14:00 uur. Aanmelden De nieuwste trends voor het najaar op een doorlopende cat- via Fietsroute langs monumentale panden en oude bollenschuwalk, maar ook hapjes, drankjes en muziek! www.vvvkatwijk.nl www.singelpark.nl ren. Route afhalen bij VVV Noordwijkerhout

10 12 12

ZaZa

Zo

••Noordwijk, Oude Jeroenskerk OpenVesperviering Monumentendag • Noordwijkerh., VVV-kantoor Noordwijk, div. locaties 10 septOpen Monumentendag 12 12 Fietsroute monumentale panden enVesperkoor oude bollenschuIn het langs koor van de Oude Jeroenskerk, zingt het Noordwijk

ZaZa

De Noordwijkse Open Monumentendag staat in het teken van ren. Route afhalen bij VVV Noordwijkerhout Kunst & Ambacht. 11-17 uur. www.openmonmentendag.nl onder leiding van cantor-organist Jaco van Leeuwen.

Di

OpenBollenstreek Monumentendag • Noordwijk, div. locaties Fietstocht • Noordwijkerhout, Herenweg 444 • Lisse, Dorpshart 12 septOpen Monumentendag 12 12 DeBloemenNoordwijkse Open Monumentendag in het teken van in en30/35 kunstdorp Lisse kunt ustaat genieten van de vele Seniorenrit km. door de streek. Vertrek om 10.30 uur vanaf café de

ZaZa

Wo

3 12 12

Kunst & Ambacht. 11-17 uur. www.openmonmentendag.nl monumenten Ruigenhoek.

Open Monumentendag •Leiden, Lisse, Dorpshart Za& ••Leiden, Theater Ins Blau & 13 Smaakmakers Open Monumentendag div. locaties ZoZa sept Meer in Bloemenen kunstdorp Lisse kunt u genieten vanStart dehun vele dan vijfendertig monumenten in Leiden open Voorproefje van nieuwe voorstellingen bij Theater Ins Blau. 20.30 monumenten deuren voor bezoekers. Leiden.nl uur. Za&t/m zo& Do Za& &13 13 Kermis Open Monumentendag • Leiden, div.in locaties Lichtsculpturen • Noordwijk, Museum Noordwijk • Hillegom Kermis op Jonkheer Mockkade Hillegom. ZoZo t/m Let’s Meergo dan monumenten invan Leiden tovijfendertig the caves and explore! Ira deropen Valk. hun Za 11-17 De Kermis opent om 12.00 uur en sluit om 23.00 uur. deuren voor bezoekers. Leiden.nl uur, zo 11-17 uur (eenmalige uitzondering openingstijd). sept Katwijk In Stijl Event • Katwijk, Winkelhart Zeezijde Za& Za & 13 Lichtsculpturen • Noordwijk, Museum Noordwijk Zondagwandeling • Leiden, Hortus botanicus Modeshows en meer! Bekijk de nieuwste modetrends enZa laat11-17 culinair ZoZo septRondleiding Let’s go to the caves and explore! Ira van dervan Valk. Japan in de Hortus door Titia der Ebjeen muzikaal verrassen. vvvkatwijk.nl uur, zoen 11-17 uur (eenmalige uitzondering Tonny Voorma. Deelname € 1,50 Start omopeningstijd). 12.00 uur. Zo Parkdienst • Sasseheim, Park Rusthoff, Zondagwandeling • Leiden, Hortus botanicus De Biologische Smaak van Leiden • Leiden, Vismarkt ZoZo septOp Gezamenlijke kerkdienst in de open lucht. Aanvang 10 uur. Rondleiding Japan Hortusop door Titia van der Eb enbij deze markt ligtin dede nadruk eerlijke producten,

1217 1412 12 13 16 17 13 13

Zo

Day Deelname • Noordwijkerhout, St(r)andplaats TonnyKids Voorma. € 1,50 Start om 12.00 uur. Nederzandt voorkeur biologisch of streekgebonden.

17 septt/m kinderfestijn van de Bollenstreek met diverse leuke attracties 30HétReizen verruimt je blik • Noordw., Theater Dezoals Muze De Biologische Smaak van Leiden • Leiden, Vismarkt

Div Zo

13Expositie van div. t/m vr 10-16 uur, Op deze markt ligtkunstenaars. de nadruk opma eerlijke producten, bijza springkussens en een stormbaan.

- 13Najaarsfeesten uurbiologisch en tijdensofde voorstellingen.•Entree gratis. voorkeur streekgebonden. Zo t/m za 10 Sassenheim, Sportdreef

17 t/m t/m 23 Vanaf 20 t/mjaar 23 september kermis Sportdreef. Start met okt 700 Hooglandse Kerk • Leiden, Hooglandse Kerk t/m330 Reizen verruimt je blikop •de Noordw., Theater DekerkMuze

Dagelijks Div september Tentoonstelling jaar Kerk (te bezoeken tijExpositie van div.700 kunstenaars. ma t/mom vr1010-16 uur, za dienst in park Rusthoff opHooglandse 17 september uur. dens openingsuren van de kerk). 10 - 13 uur en tijdens de voorstellingen. Entree gratis. Kasteel cultureel • Lisse, Koetshuis Kasteel Keukenhof Di

‘Impressions of Gipsy Life’. MuziekKerk van Sintiromarus. Kaarten zijn te 700 jaar Hooglandse • Leiden, Hooglandse Kerk www.bollenstreek.info 19 sept t/m 3 okt Dagelijks Tentoonstelling 700 jaar Hooglandse Kerk (te bezoeken tijbestellen via www.kasteelkeukenhof.nl

dens openingsuren van de kerk).

www.bollenstreek.info


33stuks stuks

Vanaf nu hebben wij de Piggy-spaarkaart. Bij elke euro ontvangt u een Piggy-punt. Spaar voor één van onze specialiteiten.

50 7750

P. J. Warmerdamstraat 23 2191 BT De Zilk T 0252 349688

SPECIAL SPECIAL

M-Kappers

Nederlands Patisserie Huis Dorpsstraat 45 Noordwijkerhout Tel: 0252 34 70 51 info@nederlandspatisseriehuis.nl

ALEXANDER

Dames & Heren

DEZE WEEK:

ALEXANDER SUITS SUITS

Huisgemaakte slavinken Alle jAcks KEURSLAGERKOOPJE (ook leder ) HAlve prijs Huisgemaakte slavinken 00 4 stuks 4 Alle colberts € 99,Aanbiedingen zijn geldig van 4 t/m 9 september

De grootste collectie in de regio! COLBERTS KOSTUUMS PANTALONS

OVERHEMDEN POLO’S JACKS

Aanbiedingen Aanbiedingenzijn zijngeldig geldigvan van2727maart maartt/m t/m1 1april april

Speciale prijzen

kostuums vAn € 395,- t/m € 449,-

nu

€ 169,-

keurslager Fa. Fa.Koot Koot, ,keurslager

Dorpsstraat 22 - Noordwijkerhout Telefoon 06 52 71 21 94 - www.alexanderbv.com

Geopend ma. van 13:00 - 17:00 uur Zeestraat Zeestraat 11 11 di. tm do. van 10.00- 17.30 uur Noordwijkerhout Noordwijkerhout vr. van 10:00 - 21:00 uur, za. van 10:00 - 17:00 uur 0252-372230 0252-372230

Dorpsstraat 22 (t.o.v. de witte kerk), Noordwijkerhout - 06 52 71 21 94 - info@alexanderbv.com

Vishandel

Alex Ruizendaal

P. J. Warmerdamstraat 27 2191 BT De Zilk - 0252-515701

IEDERE VRIJDAG OP “DE BRINK” VAN 09.00 UUR TOT 18.30 UUR.

€ 10,korting

Familiezak kibbeling 500 gram

€ 8,00

(het lekkerste hapje van Nederland!)

Heerlijke zalmwraps per stuk € 2,00 3 voor

SPAR de Zilk - Breeland 2a - De Zilk - 0252-533295

Showroom: Walserij 13d 2211 SJ Noordwijkerhout (0252) 373855

€ 5,00

Kom Kijken en genieten van zoveel lekkers! Bestellen kan ook. Tel: 06-20091816

BAKKER POMPE

Showroom op afspraak geopend

op wandelschoenen € bij € 10,-DE KORTING JONG op WANDELSCHOENEN

* Op vertoon van deze adve actie geldig tm 30 septemb

bij

www.hooijmans-zonwering.nl

Beeklaan 18a - 2191 AB - Hillegom-De Zilk - 0252-536088

www.jongeneelgebakservice.nl Nieuwe Duinstraat 2

0252- 372480

Noordwijkerhout

Manege Bakker verzorgt al meer dan 50 jaar paardrijden voor jong en oud in Noordwijkerhout

Beeklaan 18a - 2191 AB - Hillegom-De Zilk

Speltember maand bij Bakkerij Jongeneel

Hoe oud je ook bent je kan altijd beginnen met paardrijden. Wij verzorgen lessen voor kinderen die willen leren paardrijden, maar ook volwassenen kunnen bij ons terecht om te genieten van deze prachtige sport. Zowel voor de beginnende ruiter, als voor degene met jaren rij-ervaring, kunnen onze instructeurs je begeleiden van A - Z.  Naast lessen organiseren wij buitenritten door het bos, duin en over het strand, FNRS-wedstrijden, kampeernachten, valtraining, opzadelcursus en nog veel meer.  Van maandag tot en met zaterdag organiseren wij zowel privé lessen als groepslessen voor elk niveau. Voor een buitenrit kan je dagelijks bij ons terecht. 

Wil je meer informatie: iedereen is altijd van harte welkom bij onze gezellige Manege.

Voor rijlessen in binnenmanege, buitenritten langs het strand, in bos en duinen en privélessen. Alles onder deskundige leiding. Schulpweg 62, 2211 XM Noordwijkerhout Tel: 0252 372628 - www.manege.nl

Voor rijlessen in binnenmanege, buitenritten


nieuws

NOORDWIJKERHOUTS WEEKBLAD

Met kapitein Bosma door het natte groene hart UITJE

Tachtig gasten en vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Noordwijkerhout genoten zaterdag van een vaartocht richting Alphen aan den Rijn. n

Het was nog voor half elf dat kapitein Hans Bosma van MS Olympia van Groene Hart Cruises de trossen los gooide voor een vaartocht door het natte hart van Zuid-Holland. Met zijn echtgenote Sonja was hij gastheer en onder perfecte weersomstandigheden zette de Olympia koers richting Alphen. Onderweg vertelde Bosma over wat er aan beide oevers te zijn was. Ook over de Maximabrug vertelde hij honderduit. Een brug die voorlopig nergens naar leidt, miljoenen gekost heeft,

en daardoor bekend is van het tv programma, ‘Van onze centen’. De stemming aan boord was uitstekend, herinneringen werden opgehaald en nieuwtjes uitgewisseld. Gasten en vrijwilligers koesteren zich in de zon op het buitendek en lieten zich verwennen met lekkers. Varend over de Westeinderplassen is het voor de kapitein niet eenvoudig koers te houden. Grote en kleine pleziervaartuigen vergeten af en toe even achterom te kijken bij het veranderen van vaarrichting. De terugreis werd afgesloten met een rondje warme snacks. Al met al een bijzonder geslaagde en zonnige reis die alleen plaats kon hebben dankzij de inzet van de vrijwilligers.

Rogier van der Sande geïnstalleerd als nieuwe dijkgraaf Rijnland REGIO

n Rogier van der Sande werd vorige week beëdigd als dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Rijnland.

Dat gebeurde door de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, tijdens een drukbezochte bijzondere vergadering van het algemeen bestuur. Van der Sande volgt Gerard Doornbos op, die per 1 september met pensioen gaat. Hij was tot voor kort gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland. Voorafgaand aan zijn werk als provinciebestuurder was hij onder meer wethouder van de gemeente Leiden. “Rijnland is blij met iemand, die niet alleen de weg kent in bestuurlijke kringen, maar ook goed kan samenwerken met diverse partijen en mensen met elkaar kan verbinden”, stelde Ineke van Steensel namens de vertrouwenscommissie. Samenwerking is erg belangrijk voor het hoogheemraadschap, dat nu met inwoners, bedrijven en overheden een antwoord moet zien te vinden op de effecten van klimaatverandering in het waterbeheer. Zelf ziet Van der Sande ernaar uit om aan de slag te gaan: “Het gebied van Rijn-

land ligt ver onder NAP, er is een aantal grote bedrijven gevestigd, we hebben te maken met inklinkende veengebieden, opgaven in het ruimtelijke domein, kortom heel veel verschillende vraagstukken. Daar komt bij dat van waterschappen steeds meer een actievere rol wordt verwacht. Aan die verandering richting geven, is een mooie uitdaging waaraan ik heel graag de komende jaren mee bouw.”

DINSDAG 5 SEPTEMBER 2017

11

Advertorial

Proefvaartweekend bij Jachthaven Poelgeest Van vrijdag 8 september tot en met zondag 10 september organiseert Jachthaven Poelgeest proefvaartdagen met de boten van Antaris en Maril. Tijdens dit weekend is het mogelijk vrijblijvend kennis te maken met de sloepen en tenders van de Friese sloepenbouwer. Als één van de weinige werven bouwt deze werf de boten nog geheel in Nederland. De in 2016 geïntroduceerde Maril 6Nxt is een regelrechte hit! Deze schitterende sloep combineert eigentijdse lijnen met klassieke en elegante vormgeving. Kenmerkend voor de 6,40 meter lange Maril is de functionele deur in de spiegel welke toegang biedt tot het geïntegreerde zwemplateau. Midscheeps zijn een makkelijk toegankelijke koelkast en spoelbak ingebouwd. De breedte van de 6Nxt gecombineerd met het vlakke onderwaterschip zorgt voor veel stabiliteit en vaarcomfort. Naast de nieuwe Maril liggen ook de immens populaire Antaris Fifty5 en Sixty6 klaar voor een proefvaart. Met deze vernieuwende modellen hebben Antaris en Poelgeest zeer veel succes. Al vijf jaar achtereen is de maximale productie gedraaid. In de maand september is het nog mogelijk om

een model 2018 te bestellen voor de prijs van 2017 tegen aantrekkelijke voorwaarden. Ook zijn diverse demonstratiemodellen zeer scherp geprijsd. Wilt u ook eens kennis maken met deze prachtige boten van Nederlandse bodem kom dan langs op het Antaris & Maril Proefvaartweekend. De vloot ligt klaar op vrijdag 8 tot en met zondag 10 september van 11.00 tot 17.00 uur bij Jachthaven Poelgeest aan de Hugo de Vrieslaan 1 in Oegstgeest. Meer informatie vindt u ook op www.poelgeest.nl.

Peutermarkt in de bibliotheek OPVOEDING n De jaarlijkse peutermarkt is zaterdag 7 oktober gepland in de bieb aan de Herenweg. In samenwerking met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG Noordwijkerhout) en de Bibliotheek Bollenstreek wordt dit evenement voor het tweede jaar georganiseerd tijdens de Week van de Opvoeding. De gehele ochtend kunnen ouders of belangstellenden én peuters kennis maken met alle organisaties in Noordwijkerhout die iets bieden

voor de peuterdoelgroep. Het is dus geen commerciële markt, maar een markt waar informatie gebundeld wordt. Overal in de bieb zijn stands te vinden. Elke organisatie toont zijn activiteiten- en/of dienstenaanbod en beantwoordt vragen van de bezoekers. Daarnaast worden er verschillende, interactieve workshops gegeven zodat de peuters lekker

bezig kunnen zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld knutselen, verkeerstuin rijden, peutersporten, naar de poppendokter en ze kunnen worden geschminkt. Iedereen is welkom om op 7 oktober tussen 10.00 en 12.30 uur langs te komen. De markt en de workshops zijn gratis te bezoeken. Voor meer informatie: www.bibliotheekbollenstreek.nl en www.cjgnoordwijkerhout.nl

Greenhouse geeft kaartjes weg HAPPINEZ n De vierde editie van het Happinez Festival vindt 15, 16 en 17 september plaats op Fort Voordorp bij Utrecht. Dit festival staat in het teken van mindfulness, yoga en eten. Greenhouse geeft twee tickets weg. Tijdens het Happinez Festival zijn medewer-

kers van Greenhouse aanwezig om alle bezoekers te helpen bij het creëren van een grote bloemenmandala: met alle bezoekers wordt zo een groot kunstwerk gemaakt. Op het festival wordt de mandala gemaakt met duizenden kleurige bloemen. Ook de yogatent wordt aangekleed met onder andere Hedera, Spathiphyllum en tuinplanten. In de tent

is dagelijks een yogasessie. Ook een kaartje winnen? Stuur een mailtje naar info@greenhouse.nl t.n.v. Kaartjes winnen onder vermelding van naam, leeftijd en telefoonnummer. Maandag 11 september wordt de prijswinnaar bekend gemaakt via de Facebook-pagina. Greenhouse is gevestigd aan de Herenweg tussen Noordwijkerhout en De Zilk.

SPOREN VAN VROEGER ‘s-Gravendam

I

n de vorige aflevering spraken we over het waardevolle werk van Abraham Rademaker uit begin 18e eeuw. Zijn gravures met gebouwen in ons dorp worden regelmatig gebruikt door onderzoekers maar helaas wel eens van foutieve achtergrondinformatie voorzien. Treffend voorbeeld is de gravure van de buitenplaats ‘s-Gravendam. Niet alleen wordt dit buitenhuis van de familie Jacquin onjuist gesitueerd in Voorhout, maar ook wordt er een status aan gegeven die het huis niet had. Het wordt steevast genoemd als één van de belangrijkste buitenplaatsen in onze regio, maar veel meer dan een fraai zomerhuis met tuin was het niet. Het onderscheidt zich niet tussen de vele andere buitenverblijven in de regio. Rademaker tekent “Schravendam” omgeven door weelderig groen en omschrijft het gebouw met enige dichterlijke overdrijving in zijn boek Rijnlands fraaiste gezichten. “Nu wenkt mij ‘s-Gravendam, zo aangenaam in stand, hoe deftig is

den hof versierd aan alle kant. Hoe fraay vertoont hij sich van acht’ren maar van vooren moet hij de keurigste van oogen straks bekooren”. Tien jaar na Rademaker maakt François van Bleyswijck een prachtige grote gravure van de buitenplaats met een enorme tuin in 18e eeuwse stijl. Een geweldige aanblik. Maar in het gravureboek van Frans Willemse uit 2013 is al aangetoond dat de buitenplaats ‘s-Gravendam in Noordwijkerhout stond en dat de gravure van Van Bleyswijck gezien moet worden als tuinontwerp. Ter aanvulling wat achtergrondinformatie. In 1642 wordt Jan IJsbrantszoon van Griecken eigenaar van een smal perceel grond met boerderij, ingeklemd tussen Leeweg, de Maandagse Wetering, boerderij Bergenslaan aan de zuidzijde en een kloosterboerderij aan noordzijde. Nu vinden we op die plek de tennishal van Frijlink. Eind 17e eeuw wordt de boerderij eigendom van de Leidse koopman Nicolaas Jacquin die getrouwd is met een kleindochter

van Jan IJsbrantszoon. Deze Jacquin wordt door Rademaker genoemd als eigenaar van het zomerhuis dat hij rond 1732 tekende. Maar werkelijke eigenaren zijn Maria en Claude Nicolas Jacquin, de twee kinderen van de veertien jaar eerder overleden Nicolaas. Maria zal haar helft van het huis ‘s-Gravendam pas in 1735 verkopen aan haar broer, die de andere helft erfde. De woning wordt in dat jaar omschreven als een “buitenhuys, staande op 399 Rijnlandse roe land (5650 m²)”; bewijs dat we over een klein perceel praten. Met de aankoop had Claude Nicolas zijn handen vrij om dit buitenverblijf uit te bouwen. Want dat is ongetwijfeld de achtergrond voor het grote huis en enorme tuin die door Van Bleyswijck getekend werden. Maar Claude Jaquin komt al snel in financiële problemen en dreigt failliet te gaan. Een executoriale veiling van het buitenhuis kan maar net voorkomen worden. Bovendien laat Magere Hein zijn duivels oog vallen op Claude Nicolas. Acht jaar na

aankoop zal hij vlak voor zijn dood ‘s-Gravendam aan Hagenaar Stephanus Neale verkopen. De akte spreekt over “moestuinen en plantage van de gewezen (gesloopte) woning ‘sGravendam”. Alleen een plein met zware iepen-, linden- en elzenbomen, wilgen en fruitbomen is overgebleven, 3-5 jaar eerder aangeplant door Claude Nicolas. Zou het tuinontwerp in praktijk zijn gebracht dan zou koper Neale vast meer betaald hebben dan de schamele 650 gulden die hij in 1743 neertelt. Het koopbedrag zegt alles over de status van het buitenhuis ‘s-Gravendam. Er was simpelweg aan de Leeweg geen ruimte voor het ontworpen huis en tuin en Claude Nicolas Jacquin had tekort tijd om zijn droom te realiseren. De informatie uit archieven laat ook weinig twijfel bestaan over de locatie van de woning in Noordwijkerhout. Hoe gerenommeerde historici desondanks tot Voorhout zijn gekomen is een raadsel. Verleid door de pracht en praal van de gravure van Van Bleyswijck?

Ga mee terug in de tijd met NoVaTo en Jan Duivenvoorden. Om de week nemen zij de lezer mee in een mooi historisch verhaal.


sport/bo

NOORDWIJKERHOUTS WEEKBLAD

bo

radio tv internet

de omroep van de bollenstreek!

Mijmeren Het is 1 september geweest en dan heb ik altijd het gevoel dat de zomer voorbij is. Daar word ik altijd een beetje droevig van. Dan blader ik nog eens door mijn vakantiefoto’s, maar dat helpt eigenlijk ook niet. Weer een zomer voorbij. Ik ga altijd kamperen in Frankrijk en deze vakantie heb ik maar drie boeken gelezen. Voor mijn doen heel weinig en dat komt omdat ik veel gemijmerd heb. Normaal gun ik mezelf dat niet, maar in de vakantie kan ik heel goed mijmeren. Dan lijkt het of ik niets doe, zittend op mijn stoeltje bij het meer, liggend in mijn hangmatje of wat voor plekje dan ook, maar dat beeld klopt niet, want dan ben ik aan het mijmeren. Daar ben ik, al zeg ik het zelf, best goed in. Ik ben nog steeds verliefd op de vrouw waar ik mee getrouwd ben, mijn jongens doen het goed (ze worden geen profvoetballer, maar verder geen klagen), mijn vrouw heeft een leuke baan dus wat blijft er dan over om te mijmeren? Jawel, mijn baan bij die prachtige omroep van de Bollenstreek. Nou is het wel de bedoeling dat ik gezellig doe op vakantie en dat ik niet met mijn werk bezig ben. Dat lukt vrij goed, behalve tijdens het mijmeren. Voordeel van mijmeren over je werk is dat mijn vrouw het niet door heeft. Ik mag van haar tijdens mijn vakantie niet met mijn werk bezig zijn. Logisch want die andere weken in het jaar ben ik 24 uur per dag 7 dagen per week met mijn werk bezig. Kortom: stiekem mijmer ik over mijn werk. Wat is er nodig om financieel gezond te worden? Hoe kom ik aan nieuwe vrijwilligers? Wat is de juiste verhouding tussen betaald en vrijwillig? Hoe voorkom ik dat de omroep soms een eenmansbedrijf is? Hoe zorg ik er voor dat iedereen juichend reageert als het over de omroep gaat? Dat er zelfs vragen door politici worden gesteld of mijn beloning wel onder de Balkenende-norm is. Het is een grote, roze mijmerwolk die de bocht uit vliegt. Mijn vrouw kijkt dan goedkeurend naar mij, want op mijn gezicht zit tijdens het mijmeren een gelukzalige glimlach. De beste ideeën noteer ik dan stiekem als mijn vrouw niet kijktin het notitieblokje van mijn telefoon. Maar ja, de vakantie en dus het mijmeren, is weer voorbij. Ik begin met een ruzie tussen programmamakers. Mijn tv-regisseur gaat stoppen. De redacteur van de zaterdagprogramma’s heeft een baan en stopt ook. De auto van Bo wil niet starten want de accu was leeg. Ik kan niemand vinden voor allerlei nieuwswaardige zaken waar we als omroep bij moeten zijn. En we hebben nog steeds geldgebrek. Aaaaahggh, ik ben terug van vakantie, maar ik heb nu al heimwee naar het mijmeren.

DINSDAG 5 SEPTEMBER 2017

13

Opnieuw spectaculair slot voor VVSB: eerste punt is binnen n Strafschop goed voor de gelijkmaker VOETBAL n Nadat VVSB vorige week in de blessuretijd de stand van 1-0 naar 1-3 zag veranderen, beleefde VVSB tegen TEC opnieuw een bizar slot. In de 88ste minuut schoot TEC de stand naar 2-1. VVSB gaf niet op en vocht zich terug door een strafschop. Tommy Bekooij zorgde er vanaf 11 meter voor dat VVSB haar eerste punt van dit seizoen pakte. Door Stefan van den Burg

Bij VVSB stond Tim de Rijk op de linksback positie, bij afwezigheid van Jelmer Vijlbrief (blessure) en Sven Verlaan (schorsing). Voor De Rijk stond Niels van Pelt op het middenveld. De speler die afgelopen zomer over kwam van HBS maakte hierdoor zijn debuut voor de Noordwijkerhouters. De openingsfase was voor de bezoekende ploeg en met Pieter Koopman had het een aantal goede kansen. Naar mate de eerste helft vorderde, kwamen er ook enkele kansjes voor TEC. Een rebound van Serhat Koc werd huizenhoog overgeschoten. Matthijs van Gessel schoot maar rakelings langs het doel van Ruben Valk. In de tweede helft kwam VVSB, terecht, op voorsprong. Na een rush van Fecunda, kwam de bal bij Loyd van der Wilden, die vervolgens Koopman vrij voor het doel zag staan. De spits kreeg de bal op maat en scoorde zo

Robby Holder (TEC) en Richelo Fecunda. | Foto: Orange Pictures, Erich Snijder

zijn eerste officiële treffer voor de Noordwijkerhouters. Lang kon VVSB niet genieten van de voorsprong, twee minuten later schoot Josemar Makiavala de bal van ruim 20 meter in de lange hoek van het doel. VVSB bleef verzorgd voetballen, waar TEC naar mate de wedstrijd vorderde steeds meer de lange bal hanteerde. In een periode dat de Noordwijkerhouters de druk volledig op de

Voorverkoop kaarten bekerduel VVSB - Telstar BEKER n Voor en in de rust van de

wedstrijd VVSB - FC Lisse op zaterdag 9 september (deze begint om 15.30 uur), is het mogelijk om vanaf 14.30 uur in de kantine alvast kaarten kopen voor het bekerduel VVSB - Telstar

Deze wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 20 september om 19.45 uur. Kaarten kosten 5 euro per persoon. Het is slim om de kaarten vast op tijd aan te schaffen. Dat scheelt wachttijd bij de ingang op de bekerwedstrijddag.

Van Nispen wint oefenduel op eigen terrein DEZILK n Van Nispen won zondag 3 september de oefenwedstrijd tegen het Haagse HMC met 5-0.

Mike van Haaster scoorde de 1-0, Bren Zonneveld de 2-0 en 3-0 en Jelle Vleugel was goed voor de 4-0 en 5-0. Van Nispen miste ook nog twee strafschoppen: Dick Verhoeven en

Mike van Haaster wisten het net niet te raken. Volgende week zondag 10 september spelen de elf van René Ras hun eerste competitiewedstrijd tegen VV Wilhelmus. De wedstrijd in Den Haag begint om 14.00 uur.

thuisploeg legde, scoorde Robbie Holder uit een counter de 2-1 voor de Tielenaren. Ook de speaker van dienst was hier uitermate blij mee en meldde hierbij dat daardoor definitief de drie punten in Tiel bleven. Dit werkte als een natuurlijke doping voor de equipe van Mark Schenning. Alles op alles werd er gezet om de gelijkmaker te forceren. In de blessuretijd schoot Vladimir

Jozic de vrije trap voor het doel van TEC. Doelman Valk was meegekomen om te koppen, kreeg de bal uit de kluts op zijn hoofd waarna die een arm van een van de Tielse verdedigers raakte. Scheidsrechter De Brito Roque was resoluut en wees naar de stip. Tommy Bekooij ging achter de bal staan en liet Van der Sman kansloos en zorgde er hiermee voor dat de punten verdeeld werden.

Erepenning voor Kuipers REGIO n Het is al weer vijf jaar geleden dat André Kuipers terugkeerde na een ruimtereis van meer dan een half jaar. Noordwijk liet zich van zijn beste kant zien met de Nationale Ontvangst in augustus 2012. Die avond vond het eerste Da Vinci Diner plaats in de Hotels van Oranje.

Inmiddels zijn diverse lucht- en ruimtevaartmomenten gemarkeerd waaronder 100 jaar Militaire Luchtvaart, de uitreiking van de Generaal Snijders Eremedaille, diverse bijeenkomsten rond bepaalde personen en thema’s en in 2016 de organisatie van de Noordwijk FlyBy ter gelegenheid van 150 jaar badplaats. Noordwijk geeft veel aandacht aan de ruimtevaart en 30 augustus 2017 was een mooi moment om het eerste lustrum te vieren met een nieuw initiatief. Ter promotie en ondersteuning van de Nederlandse Ruimtevaart is de

Nederlandse Ruimtevaart Erepenning in het leven geroepen. Hierover is door de Stichting Da Vinci Comité overleg gevoerd met de Gemeente Noordwijk, het Nederlands Lucht- en Ruimtevaart Fonds (NLF), SpaceNed, de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) en de Netherlands Space Office (NSO). Ondanks het teleurstellende weer was er op de Koningin Wilhelmina Boulevard veel te doen en gaf de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht een concert waarbij ook het Kleijnkoor zich uitstekend manifesteerde. Tijdens het aansluitende Da Vinci Diner werd door burgemeester Jan Rijpstra bekend gemaakt dat voor de eerste maal de Nederlandse Ruimtevaart Erepenning zal worden toegekend aan André Kuipers. In het Hotel van Oranje werd aan hem al vast de bijbehorende oorkonde overhandigd door de burgemeester en de voorzitter van het Da Vinci Comité.

Basketbaltrainingen weer begonnen JUMP n De schoolvakanties zijn achter de rug en dat betekent dat er ook weer een nieuw basketbalseizoen voor de deur staat.

Ard Zandbergen Hoofdredacteur BO ard@bollenstraakomroep.nl Bren Zonneveld aan de bal. | Foto: Trudy van den Berg

De trainingen van basketbalvereniging The Jump zijn deze week dan ook weer begonnen. Liefhebbers van deze mooie sport die graag een keer mee willen trainen zijn welkom in sporthal De Schelft op de

maandag- of woensdagavond. Hier is het mogelijk om gratis een keertje mee te trainen om te kijken of basketbal echt iets voor je is. De jongens en meiden trainen maandag en woensdag van 18.00 tot 19.00 uur en de jongens tot en met 16 jaar op maandag en woensdag van 19.00 tot 20.00 uur. De woensdag van de kermis is er geen training.


www.fitenshape.nl

www.barigym.nl

In het hart van de Bollenstreek, Lisse, staat de nieuwste sportschool van de streek; anderhalf jaar geleden werden daar de deuren geopend van Fit & Shape / Bari Gym. In een nieuw pand wat onder andere ook onderdak biedt aan fysiopraktijk van Oosten, kan iedereen terecht om in een sfeervolle en ongedwongen ambiance te sporten! Zo kan men terecht voor fitness, met de nieuwste apparatuur en waar er altijd begeleiding aanwezig is om u eventueel bij te staan met trainen. Dus kan er op die manier en desgewenst heel gericht getraind worden; denk aan revalidatie of topsport of uiteraard vrij trainen. Verder is er de mogelijkheid om 3 maal per dag deel te nemen aan een circuitvorm "Synergy", waar onder leiding van een instructeur een half uur allerlei oefeningen worden gedaan. Daarnaast worden er door gediplomeerde instructrices/instructeurs diverse live (!) groepslessen gegeven; Xco, spinning, Zumba, yoga, pilates, pump, piloxing, etc. Deze lessen

&

e p a h s t i f

Vennestraat 10 - Lisse - 0252-412270

zijn voor iedereen, er hoeft niet van tevoren gereserveerd te worden! Op zoek naar vechtsporten? Ook daar biedt Fit & Shape / Bari Gym diverse lessen in aan: kickboksen, boksen, zaktraining (work-out zonder lichaamscontact), kickboksen voor dames, taekwondo, jeugd judo. Deze lessen zijn ook voor iedereen toegankelijk; jeugd en volwassen, dame en heer, beginnend en gevorderd. Recreant en wedstrijddeelnemer. Ook hier staan instructeurs die hun sporen in de sport verdiend hebben en delen hun kennis en enthousiasme graag met de mensen. Er hoeft niet gekozen te worden uit ingewikkelde en langlopende abonnementsvormen. 2 Proeflessen zijn altijd gratis en vrijblijvend. En bij inschrijving worden er geen inschrijfkosten betaald! Maak daarnaast gebruik van de ruime parkeergelegenheid en gratis kinderopvang. We zien u graag op de Vennestraat 10 te Lisse voor een rondleiding of kom een gratis proefles volgen!

HYAMATRIX de nieuwe strijd tegen huidveroudering Hyamatrix® experts hebben een huid verjongende cosmetische productlijn met unieke eigenschappen gecreëerd. De producten en behandelingen zijn ontworpen om ernstige huidschade te herstellen en (zonder injecties) te zorgen voor een gezondere huid. De cosmetische producten bevatten hyaluronzuur in nanostructuur en matrix peptiden. Deze formule zorgt voor spectaculaire resultaten. De behandelingen verminderen niet alleen rimpels, maar vertragen het gehele verouderingsproces, waardoor de biologische huidleeftijd jaren jonger wordt.

ERGOTHERAPIE AAN HUIS, VERGOED VANUIT DE BASISVERZEKERING

Waarom een behandeling met Hyamatrix Hyaluronzuur zo uniek is? Er zijn vele verschillende soorten Hyaluron zuur te vinden in crèmes. Dit komt vooral in de opperhuid terecht (bovenste lagen). Met Hyamatrix Hyaluronzuur komt dit tot aan de dermis, zonder inspuitingen. En blijft hier lang zitten. Doet de behandeling pijn? Nee de behandeling is zeer relaxed! U bent van harte welkom voor een gratis intakegesprek. advies

advies therapie

ERGOTHERAPIE AAN HUIS, VERGOED VANUIT DE BASISVERZEKERING ERGOTHERAPIE AAN HUIS, VERGOED VANUIT DE BASISVERZEKERING ERGOTHERAPIE AAN HUIS, VERGOED VANUIT DE therapie hulpmiddelen BASISVERZEKERING

hulpmiddelen

Locatie De Coepel

Locatie De Vonk

Locatie Hazerswoude

Tel: 071-362 23 66 Locatie De Coepel Locatie De Vonk LocatieRandweg Hazerswoude 47 Westeinde 94 Rijndijk 95 advies therapie hulpmiddelen info@ergozorg.nl Randweg Westeinde 94 Rijndijk 95 PJ Katwijk 2225 aan Zee 2211 XS 47 Noordwijkerhout 2394 AE Hazerswoude-Rijndijk ERGOTHERAPIE AAN 2211 XS Noordwijkerhout 2225 PJ Katwijk aan Zee 2394 AE Hazerswoude-Rijndijk www.ergozorg.nl

advies Peperstraat 14 2215 VH Voorhout

therapie

Locatie De Coepel Randweg 47 2211 XS Noordwijkerhout 2225 PJ Katwijk aan Zee Locatie De Vonk

hulpmiddelen Westeinde 94

Locatie De Coepel Locatie De Vonk T: 0252 -94867833 Randweg 47 Westeinde 2225 PJ Katwijk aan Zee 2211 XS Noordwijkerhout M: 06 - 53393017

HUIS, VERGOED

Locatie Hazerswoude VANUIT DE Tel: 071-362 23 66 info@ergozorg.nl Rijndijk 95 BASISVERZEKERING 2394 AE Hazerswoude-Rijndijk www.ergozorg.nl

Tel: 071-362 23 66 Locatie Hazerswoude info@ergozorg.nl Rijndijk 95 2394 AE Hazerswoude-Rijndijk www.ergozorg.nl

info@beautyhuyschristine.nl

ASTMA / COPD ZWEMMENadvies NIEUW

Vol van de vakantie? therapie

hulpmiddelen

Locatie De Coepel Locatie De Vonk Randweg 47 Westeinde 94 2211 XS Noordwijkerhout 2225 PJ Katwijk aan Zee

Zwemmen voor mensen met een longaandoening

Tel: 071-362 23 66 Locatie Hazerswoude info@ergozorg.nl Rijndijk 95 2394 AE Hazerswoude-Rijndijk www.ergozorg.nl

Gelukkig kan die extra ‘bagage’ er weer af. Ook help ik je graag als je meer wilt afvallen. Je staat er niet alleen voor!

BEAUTY HEALTH & MORE

ARIANE INDEN SCHOONHEIDSALON

Sportcentrum De Waterkanten biedt, als enige zwembad in de regio, speciaal voor mensen met een longaandoening een aangepaste zwemactiviteit aan l

Tel: 071-362 23 66 info@ergozorg.nl www.ergozorg.nl

Op eigen niveau en tempo bewegen in het water l Mogelijk als (aanvulling op bestaande) longrevalidatie l Voor alle leeftijden Maandag 13.45 - 14.30 uur Sportlaan 21, 2161 VA Lisse, T 0252 - 414488

Body Message Hillegom | 06 25 485 708 Cambridge Sassenheim | 06 20 363 251

www.sportfondsenlisse.nl

Beauty Health & More

cambridgeweightplan.nl

Schoonheidssalon Ariane Inden Hillegom

Henri Dunantplein 79, 2181 ES Hillegom T: 0252-258390 E: info@beautyhealthandmore.nl


KENNISMAKINGS AANBIEDING!

6 lessen voor €109,in te plannen in de periode september/ oktober 2017 ONLINE in te boeken via: skicentrumhillegom.nl

Vosselaan 156, 2181 CD Hillegom | 0252-527 120 | info@skicentrumhillegom.nl

Heeft u een borstoperatie gehad? Is er verschil tussen de maat van beide borsten? Wilt u, uw vrouwelijke symmetrie herstellen? Wij helpen u verder om u vrouw te blijven voelen. Bij Lady Service staan uw wensen centraal, iedere vrouw is anders. Het is ons vak vrouwen te helpen de symmetrie van het vrouwelijk silhouet te herstellen.

Verwen uw huid met een na zomer booster.

Blue Light Huidanalyse Een dubbele reiniging en een speciale massage met een enzymatische peeling, zorgen ervoor dat hoogwaardige werkstoffen beter worden opgenomen en uw huid er weer stralend uit ziet. Fijne lijntjes verminderen door het collagene vlies masker.

✪Training ✪Voeding ✪Lifestyle Dorpsstraat 2, 2211 GC, Noordwijkerhout, 06-27823094 info@jimpersonaltrainer.nl

Na zomer aanbieding WE ZIEN U GRAAG!

Scarabee - Hoofdstraat 182 - 2171 ZB Sassenheim

WWW.JIMPERSONALTRAINER.NL

Door uitbreiding nemen wij graag nieuwe patiënten aan uit Hillegom en omstreken!

Begin het !* en sta NG Ontdek wat magnesium I T R voor jouontzuren kan doen m KO Ontdek wat magnesium % WWW.SCHOONHEIDSINSTITUUT-SCARABEE.NL 0252-212421 of 0630061806

NU

10

Detoxen, ontslakken, sapkuren: dat kenn

voor gezond jou kan doenis ontzuren nog ve en fit lichaam de basis voor een gezond lichaam.

Actief ontzuren doe je zo! Om je lichaam weer in balans te krijgen, Nie uelke ontzuren. Door w dag basisch water te bicarbonaten te slikken, ontzurende bad en ontzurende kruidenthee te drinken wo opgebouwde zuurresten afgevoerd. Daar belangrijk om zoveel mogelijk basische v Niegroenten, fruit, noten en zade eten, zoals uw resultaat van deze ’way life’ mag er zij Magnesiumformules met extra vitaminen, mineralen of of kruiden ontzuurd lichaam is schoon, gezond en h kunnen optimale ondersteuning bieden in specifieke situaties. meer energie!

Wij verwelkomen u graag in onze praktijk!

Magnesiumformules waaraan extra vitaminen, mineralen of kruiden zijn toegevoegd kunnen optimale ondersteuning bieden in specifieke situaties. Kies voor Magnesium-400, aangevuld met calcium, selenium en zink, bijvoorbeeld bij sporten of voor de zwangere vrouw. Magnesium draagt bij aan het behoud van een normale spierwerking en zink ondersteunt de weerstand. In stressvolle perioden draagt Ashwagandha in Magnesium Plus bij aan geestelijke ontspanning, en zorgt Magnesium-55, met B-vitaminen* mede voor extra energie bij vermoeidheid.

chil na een operatie

Cal-Mag-Zink bevat drie mineralen voor behoud van sterke botten, bijvoorbeeld tijdens het ouder worden. Ook magnesiumcitraat, een goed opneembare vorm van magnesium zonder aanvullende voedingsstoffen, kan een goede keuze zijn. Bijvoorbeeld Magnesiumcitraat-125 of Magnesiumcitraat-200 bij een verhoogde behoefte aan magnesium als aanvulling op de voeding, ook goed opneembaar.

Kies voor Magnesium-400, aangevuld met calcium, selenium en zink, bij sporten of voor de zwangere vrouw. Magnesium draagt r zink onderbij aan het behoud van een normale spierwerking naaen l keAshwagandKomdraagt n i steunt de weerstand. In stressvolle perioden w tis e z n a ha in Magnesium Plus bij aan geestelijkeoontspanning, r gr tripsen zorgt vooextra Magnesium-55, met B-vitaminen* mede voor bij ests energie t eer vorm pHopneembare vermoeidheid. Magnesiumcitraat, een goed m n e e mati van magnesium, kan een goede keuze zijn bij een rverhoogde info behoefte aan magnesium als aanvulling op de voeding.

Bel ons voor een vrijblijvend informatief gesprek.

*Vitamine B2, B3, B5 en B11

Meer over de magnesium van Orthica? Kijk op www.orthica.nl of vraag advies in de winkel. Vraag ook om de consumenten informatiewijzer magnesium.

KAG nr.: 431-0417-0618

* Deze actie is geldig tijdens de looptijd van de folder.

Magnesiumformules waaraan extra vitaminen, mineralen of kruiden zijn toegevoegd kunnen optimale ondersteuning bieden in specifieke situaties. Kies voor Magnesium-400, aangevuld met calcium, selenium en zink, bijvoorbeeld bij sporten of voor de zwangere vrouw. Magnesium draagt bij aan het behoud van een normale spierwerking en zink ondersteunt de weerstand. In stressvolle perioden draagt Ashwagandha in Magnesium Plus bij aan geestelijke ontspanning, en zorgt Magnesium-55, met B-vitaminen* mede voor extra energie bij vermoeidheid.

Cal-Mag-Zink bevat drie mineralen voor behoud van sterke botten, bijvoorbeeld tijdens het ouder worden. Ook magnesiumcitraat, een goed opneembare vorm van magnesium zonder aanvullende voedingsstoffen, kan een goede keuze zijn. Bijvoorbeeld Magnesiumcitraat-125 of Magnesiumcitraat-200 bij een verhoogde behoefte aan magnesium als aanvulling op de voeding, ook goed opneembaar.

*Vitamine B2, B3, B5 en B11

Meer over de magnesium van Orthica? Kijk op www.orthica.nl of vraag advies in de winkel. Vraag ook om de consumenten informatiewijzer

magnesium. *Vitamine B2, B3, B5 en B11 Meer over de magnesium van Orthica? * Deze actie www.orthica.nl is geldig tijdens Kijk op of vraag advies in de winkel. de looptijd van de folder.

KAG nr.: 431-0417-0618

Uw tandartsp de 8 vrouwen, leven dus direct praktijk in het maken. Vroeger centrum van angedane borst d, tegenwoordig Hillegom listen een borst ouden. Deze meeden de borst te 071-5140728 Van den Endelaan 68, 2181 EL Hillegom, Tel: 0252-516219 tie zijnalakeman@ladyservice.com er echter ook andere mogelijkheden van de gezonde info@tpvandenendelaan.nl www.ladyservice.com om de symmetrie van de buste te herstellen. de manieren. www.tpvandenendelaan.nl Doezastraat 19, 2311 GZ Leiden Er zijn deelprothesen te krijgen gemaakt van d worden doornatuurlijk aanvoelend siliconen. Deze kunplantaat of door nen als schaal over de kleinere borst gelegd Vaak is dit een worden zodat deze borst, in een bh, weer deen aantal jaren zelfde maat heeft als de gezonde borst. Het sie gezonde borst liconenmateriaal neemt de temperatuur aan n allerlei redevan het lichaam en voelt natuurlijk DezeWil je meedoen met de gratis groepslessen of de clihaam verandert NOORDWIJKERHOUT – Bij Optisport De Schelft,aan. kun worden in Leiden aangemeten ouw je en lachen de busteen deelprothesen zweten tegelijk! Naast fitness, yoga, nics, vergeet dan niet je sportkleding mee te nemen.’’ doorverenigingssport lingeriespeciaalzaak Lady eestal door ge-en het zwemmen vinden er Service ook di- zij hebben daarvoor speciaal opgeleide mamma-Voordeel die veroorzaakt verse evenementen plaats. Eén van de evenementen care specialisten. De deel-prothesen wordenMedewerkers van Optisport staan klaar om een rondis het Sport & Lifestyle Event dat op donderdag 21 sepook vergoed door de ziektekostenverzekesperiode waarin tember 2017 van 19.00 – 22.00 uur zal plaats vinden in raars. De adviseuses van Lady Service geven oenemen en de de Schelft. u graag vrijblijvend advies. n zwangerschap buste vanCappel, een Chris één van de initiatiefnemers van dit Telefoon 071-5140728 of email ide Event borsten kan ‘’Naar vertelt: aanleiding van de succesvolle eeralakeman@ladyservice.com kijkpakken op baarste wordt in deNight Ladies in de Schelft van vorig of jaar, www.ladyservice.com operatie omjaar hetdoor we dit met een grotere opzet en verbreding Doezastraat 2311 GZ Leiden. vaak een van degrote doelgroep naar het19, hele gezin. Sportiviteit en vangezelligheid een opera- staan deze avond voorop. Net als vorig

E 59,50 i.p.v. E 85,00

Belt u voor een afspraak? (071) 301 14 27 Veerpolder 4 Warmond

KO RT IN G! *

jong en oud

Jouw eigen exclusieve trainingsruimte inclusief persoonlijke begeleiding op het gebied van:

KO RT NIN U 1G0! %*

beginner of gevorderd

Schrijf je vandaag nog in voor een GRATIS intake bij JIM Health & Fit Coach!

10 %

skiën of snowboarden

FIT VAN START NA DE ZOMER?

N U

! G N I D E I AANB

*Geldig t/m eind september 2017

Hoofdstraat 206 - T: 0252 211 518

Sport & Lifestyle Event 2017 in Optisport De Schelft

jaar is de toegang gratis.

Het hele gebouw van de Schelft wordt gebruikt voor de diverse activiteiten. In de sporthal vinden groepslessen en clinics van sportverenigingen plaats, er is een fysiotherapeut, diverse stands met sportkleding en kun je verschillende gratis gezondheidsmetingen laten doen. (onder andere cholesterol en bloeddruk)

leiding te geven en alles te vertellen over de fitness, de groepslessen en het zwembad. Er zullen deze avond diverse acties zijn voor zowel de Optisport Health Club, als voor het zwembad en de zonnebanken. Wie bijvoorbeeld deze avond een 25-badenbandje aanschaft voor het zwembad, krijgt € 10,-- korting. Tevens kun je meedoen met de instroom workshops yoga, in het zwembad is een badeendjesrace met mooie prijzen en er is lekkere koffie in de foyer. De theaterzaal zal net als vorig jaar vol staan met diverse stands met van alles op het gebied van Sport en Lifestyle make-up, huid- en haarverzorging, sieraden, cadeauartikelen, (stoel)massage en je kunt meedoen aan diverse workshops. Zet 21 september in je agenda! Je bent van harte welkom bij Optisport de Schelft! Voor meer informatie www.optisporthealthclub.nl/ noordwijkerhout of bel met de receptie van de Schelft 0252-376241.


in* lli-n a l l a -

,8-, 8 3 3 € K€ K P P A A

Machinefabriek Akerboom B.V. is een vooruitstrevend producent van machines hoofdzakelijk ten behoeve van de bloembollensector. Iedere geleverde machine is specifiek ontworpen in overleg met de klant en daardoor maatwerk. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een

servicemonteur buitendienst (fulltime)

Omschrijving werkzaamheden: Als servicemonteur ben je verantwoordelijk voor het installeren en het in bedrijf stellen van de door ons nieuw geleverde machines en machinelijnen. Ook het onderhoud en aanpassen van bestaande machines behoort tot jouw werkzaamheden. Zo voer je onder andere onderhoud uit aan pneumatische-, hydraulische- en elektromechanische systemen en pompen. Zelfstandig of met collega(e) ga je naar de klanten toe. Na afloop zorg je voor de registratie van de uitgevoerde werkzaamheden. In rustige periodes van de buitendienst ga je aan de slag in de binnendienst en spring je indien nodig bij in de buitendienst. Je hebt kennis van zowel mechanica als elektronica en een klantgerichte houding. Creatief, flexibel, zelfstandig en oplossingsgericht zijn jouw eigenschappen.

*

Varend uw Jubileums- bedrijfsfeest vieren!

* niet voor Diesel tot 2006

APK-keuren met of zonder afspraak. U betaalt geen herkeuringskosten. Ook voor al het onderhoud aan uw auto. Voorschoterweg 23a Valkenburg Tel. 071-4014299 www.vanzelstautos.nl

Wat verzorgd Varend Feesten: • Trouwlocatie • Bruiloften & recepties • Meetings & borrels • Lunch & diner • Bedrijfsuitjes & personeelsfeesten • Verjaardagsfeesten & reünies • Bedrijfspresentaties & vergaderingen • Stedentrips & dagtochten • Seniorentochten & bezoek aan beziens waardigheden

KUNSTGEBIT Tandenwinkel

arendfeesten.nl arendfeesten.n R E D E R I J VA N D E R M E E R

Reparaties klaar terwijl u wacht.

Kerkstraat 44 - Noordwijk-Binnen

Tel:

071 - 361 11 45

www.tandenwinkel.com

arendfeesten.nl

R E D E R I J VA N D E R M E E R

R E D E R I J einde VA N DSotaweg E R M E E R t.h.v. huisnr. 8, Locatie partyschip: 2371GD te Roelofarendsveen T:uw 0715018528 M: 0655360038 Partyboot voor feest, boottocht,• trouwlocatie of bedrijfsuitje I: www.varendfeesten.nl • E: info@varendfeesten.nl Rederij van der Meer | Einde Sotaweg (a/d Ringvaart v/d Haarlemmermeer) | 2371 GD Roelofarendsveen | T. 071 – 501 85 28 www.varendfeesten.nl | info@varendfeesten.nl

Partyboot voor uw feest, boottocht, trouwlocatie of bedrijfsu

Rederij van der Meer | Einde Sotaweg (a/d Ringvaart v/d Haarlemmermeer) | 2371 GD Roelofarendsveen | T. 071 – 501 85 2 Partyboot voor uwwww.varendfeesten.nl feest, boottocht, trouwlocatie of bedrijfsuitje | info@varendfeesten.nl Rederij van der Meer | Einde Sotaweg (a/d Ringvaart v/d Haarlemmermeer) | 2371 GD Roelofarendsveen | T. 071 – 501 85 28 www.varendfeesten.nl | info@varendfeesten.nl

Wij vragen:

• • • • • • •

Je beschikt over MBO werk- en denkniveau op mechanisch en elektrotechnisch gebied; rijbewijs B (BE is een pré); geen 8 tot 5 mentaliteit; flexibiliteit en oplossingsgericht; las-ervaring; affiniteit met de bloembollenteelt; ervaring in een soortgelijke functie is een pré, maar ook ambitieuze schoolverlaters nodigen wij uit te reageren.

Wij bieden: Wij bieden zelfstandigheid. HetHet salaris wordt bieden een eenuitdagende uitdagendefunctie functiemet metveel veel zelfstandigheid. salaris wordt gebaseerd op jouw ervaring enDaarnaast opleiding. bieden Daarnaast bieden wij uitstekende gebaseerd jouw ervaring. wij uitstekende marktconforme marktconforme primaireen secundaire arbeidsvoorwaarden volgens cao. primaireen secundaire arbeidsvoorwaarden volgens cao. krijg je je de debeschikking beschikkingover overeen eenvolledig volledig ingerichte servicewagen. Ook krijg ingerichte servicewagen. Is deze functie wat jij zoekt? Mail dan jouw CV en motivatie naar info@akerboom.nl of neem voor meer informatie telefonisch contact op met Ron Akerboom, tel. 0252-515853.

Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar enthousiaste

DISTRIBUTIECHAUFFEURS M/V Mostert Verkerk Transport is een dynamisch familiebedrijf gevestigd te Leiderdorp. Vanuit Leiderdorp verzorgen wij dagelijks met ca. 50 trekker opleggers / motorwagens, de distributie binnen de Benelux.

Wat vragen wij: • Vakbekwaamheid, klantgerichtheid, • flexibiliteit en een collegiale instelling. • In bezit van rijbewijs CE. • Code 95. • Enkele jaren werkervaring als chauffeur. Wat bieden wij: • een zeer afwisselende en leuke job door geheel Nederland. • salaris volgens CAO met een stipte en correcte uitbetaling. • een jong en goed onderhouden wagenpark. • alle weekenden en feestdagen vrij. • eigen auto. • informele werksfeer. Heb je interesse? Neem dan contact op met: Cees van Iperen (071-5412421 / 0621285805) of mail naar personeel@mostert-transport.nl MOSTERT VERKERK TRANSPORT B.V. Draadbaan 49 2352 BM Leiderdorp 0715412421 www.mostert-transport.nl Acquisitie op deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Voor onze vestiging in Rijnsburg zoeken wij een enthousiaste fulltime:

BEDRIJFSAUTOTECHNICUS Werkzaamheden • De betrouwbare en krachtige motoren van Volvo en Renault Trucks worden aan jou toevertrouwd, evenals alle omringde techniek om ervoor te zorgen dat onze klanten veilig en probleemloos hun kilometers kunnen maken. • Het opsporen van storingen met geavanceerde diagnose-apparatuur en jouw vindingrijkheid • Zelfstandig werken, initiatief nemen om je (Volvo- en Renault Trucks-) kennis voortdurend bij te spijkeren • Rapporteren aan de werkplaatschef • Volvo Trucks zorgt voor een benodigde coaching en begeleiding om je het vak volgens onze normen eigen te maken Wij vragen • Diploma (eerste) Bedrijfsautotechnicus • Enkele jaren ervaring in bedrijfsauto’s • Klantgerichte houding en flexibele instelling • APK bevoegdheid, Tachograaf en Rijbewijs C(E) zijn een pré Wij Bieden • Een uitdagende functie in een gezonde, dynamische onderneming • Werken in service gerichte en professionele dealer organisatie • Collegiale, informele sfeer met ruime ontwikkelingsmogelijkheden

ARE YOU OUR PERFECT MATCH? Stuur dan je motivatiebrief en CV toe via humanresources@volvo.com Als je schriftelijk je interesse kenbaar wilt maken zien we je reactie graag tegemoet via onderstaande contactgegevens: Volvo Group Truck Center BV T.a.v. de afdeling Human Resources Albert Plesmanweg 69, 3088 GB Rotterdam 088-88 22 569 Voor meer informatie over Volvo Group Truck Center; ga naar www.volvogrouptruckcenter.nl


cultuur/uitgaan

NOORDWIJKERHOUTS WEEKBLAD

DINSDAG 5 SEPTEMBER 2017

17

Alzheimercafe in Puyckendam NOORDWIJKERHOUT/TEYLINGEN n

Dementie is een verzamelnaam van aandoeningen die ervoor zorgen dat onder andere het geheugen, het denk- en spraakvermogen, de oriëntatie en de praktische vaardigheden verminderen.

Er zijn verschillende aandoeningen die dementie veroorzaken; de bekendste is de ziekte van Alzheimer, maar er zijn nog vele andere

vormen. Yvonne Martens gaat hierover in gesprek met F. van der Velde, specialist ouderengeneeskunde in opleiding. Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere geïnteresseerden. Het programma duurt van 19.30 tot 21.00 uur en is in de grote zaal van Puyckendam, Pilarenlaan 4. Aanmelden is niet nodig. Meer info: 0610918151.

Nieuwe digitale cursussen in de Bieb TABLET

n Met ingang van deze maand beginnen weer nieuwe digitale cursussen in samenwerking met DeNicole in de Bibliotheek Bollenstreek.

tus t/m Wo 6 september

Floralis

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur. Data van de beginners cursussen: iPad Noordwijk woensdag 13, 20, 27 sept. 4, 11,

25 okt. van 9.30 tot 11.30 uur. Android Noordwijk woensdag 13, 20, 27 sept., 4, 11, 25 okt. Van 11.45 tot 13.45 uur. Data opfriscursussen: Android in Noordwijkerhout vrijdag 3, 10, 17 nov. van 9.30 tot 11.30 uur. iPad in Noordwijkerhout vrijdag 3, 10, 17 november van 11.45 tot 13.45 uur. Meer info: www.bibliotheekbollenstreek.nl/cursus Met een smokkelspel het centrum in. | Foto: pr

Programma week 36 - Do 7 t/m Wo 13 september

AVONTUUR n Het nieuwe seizoen voor de scouts van Scouting Bosgeest, werd zaterdag 2 september afgetrapt met een smokkelspel in het centrum van Noordwijkerhout.

Hampstead 103 min Vr 18:45, Zo 20:00, Wo 21:15 uur.

The Hitman’s Bodyguard

Vanaf nu zijn alle leden maar ook geïnteresseerden kinderen weer wekelijks welkom om avontuurlijke activiteiten te ondernemen en veel lol te beleven. De eerste opkomst vond plaats op de steeg waar alle leden zich om 14.00 uur verzamelden. Na het hijsen van de vlag werd de middag geopend, daarna volgde de uitleg. Alle scouts moes-

118 min Do/Vr/Za 21:15, Zo/Wo 18:30 uur.

Dunkirk 105 min Do/Za 18:45 uur.

De 50+ voorstelling Entree € 6,50 incl. koffie en cake

www.cinemafloralis.nl

DONDERDAG 7 SEPTEMBER: Hampstead Kedi

en

Aanvang: 13:30 uur Aanvang: 16:00 uur

Lisse Tel.0252 830393 LISSE

Scouting Bosgeest start nieuw seizoen

De Emoji Film 91 min Nederlands Gesproken - Ticket 7,50 Za/Zo 16:00, Wo 16:15 uur.

ten in groepjes en een startbedrag op zak handelen in bouwmaterialen. Met de materialen konden verschillende gebouwen uit het centrum gebouwd worden. De Witte Kerk bijvoorbeeld en het gemeentehuis en verschillende winkels. Hoe meer gebouwen hoe meer inkomsten, waar weer meer materialen gekocht konden worden. Wel moesten de groepjes oppassen voor de rovers want die pakte al je materialen af. Na anderhalf uur handelen werd de middag afgesloten, het winnende groepje met het grootste dorp kreeg nog een leuke prijs mee naar huis. De

afgelopen weken zijn de vrijwilligers al druk bezig geweest met het opstarten van het seizoen. Zo waren er twee klus-en schoonmaak middagen op het clubhuis en hebben de verschillende leidingteams weer bijzondere programma’s bedacht. Kids die niet bang zijn om vies te worden en zich graag laten uitdagen, zijn welkom om zich aan te sluiten. De scouting bevindt zich aan de Van der Weijdelaan 2B. Nieuwkomers mogen drie keer gratis komen kijken. Aanmelden via de mail: info@ bosgeest.nl. Meer info: www.bosgeest.nl.

Fietsen vanuit de Ruigenhoek

Bigfoot Junior Première 90 min Nederlands Gesproken - Ticket 7,50 Za/Zo 13:30, Wo 14:00 uur.

...VOOR EEN BOURGONDISCH DINER EN DE BESTE FILMS

Floralisplein 69 • Lisse • Tel. 0252 830393 • www.cinemafloralis.nl

SPORTIEF n Zoals iedere tweede en vierde dinsdag van de maand wordt 12 september vanuit de Ruigenhoek gestart met een fietstoer van 30-35 km. Traditiegetrouw is de organisatie in

handen van toerclub Vogelenzang. Met een kleine groep fietsen zij door de streek. Een goed moment om in contact te komen met de natuur en andere fietsliefhebbers. Er wordt in een rustig tempo gereden zodat voor de deelnemers alle tijd is om van de omgeving te

genieten. Halverwege wordt een pauze gehouden. Startlokatie: caféRestaurant de Ruigenhoek, Herenweg 444 tussen Noordwijkerhout en de Zilk. Inschrijven vanaf 10.15 uur en meefietsen kost 2 euro. Vertrek 10.30 uur

Rubriek

!

LEES TIPS MERIJN VAN DER RIJKEN

Zaterdag 16 september start Literatour, de jaarlijkse Boekenweek voor jongeren van 15 t/m 18 jaar. De Literatour is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige Boekenweek voor Young Adults. Ter gelegenheid daarvan, dit keer mijn leestips. Ik zit op het Haags Montessori Lyceum en ben sinds 2016 lid van de ‘In de Wolken Young Adult leesclub’. Hiervoor lees en recenseer ik YA boeken. Dit is een aantal van mijn favorieten:

DE TIP VAN Mijn broer Thijl HOF VAN DOORNS EN ROZEN SARAH J. MAAS

Als de negentienjarige Feyre in het bos een wolf doodt, komt een vreemd beestachtig wezen haar halen. Hij neemt haar mee naar het land Prythian, waar alleen Elfiden wonen, mensen die zichzelf in dieren kunnen veranderen. Ook haar ontvoerder blijkt een Elfide. ‘Hof van Doorns en Rozen’ is gebaseerd op ‘Belle en het beest’ en viel bij mij erg in de smaak. Mijn vriendinnen hadden me al gezegd dat het een geweldig boek was en toen ik het bij de YA leesclub zag liggen, was ik dus ook meteen verliefd. Dat is bij het lezen ook zo gebleven!

ALS JE MIJ VINDT EMILY MURDOCH

NODIG JOELLE CHARBONNEAU

De 15-jarige Carey leeft met haar zusje Jenessa en drugsverslaafde moeder in het bos. Op een dag komt jeugdzorg de meiden halen en moeten ze bij hun vader en stiefzus Delaney gaan wonen. Jenessa went snel, maar Carey heeft het moeilijk. Hoe lang kan ze haar geheim nog verbergen? Dit boek is echt een van de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen. Ik heb zeker een paar tranen weggepinkt! Je leeft enorm mee met de hoofdpersoon Carey en blijft het hele boek in spanning omdat er veel vragen zijn die beantwoord moeten worden.

Op de school van Kaylee is NODIG de nieuwe sociale media trend waar alle leerlingen zich bij aanmelden. NODIG kan je alles geven, maar daar moet je wel wat voor terug doen. De dingen die mensen terug moeten doen worden steeds heftiger, en Kaylee lijkt de enige te zijn die het merkt. Kan ze er iets tegen doen? Of is er meer aan de hand? Dit boek is echt spannend, je leest over groepsdruk en de invloed van sociale media. Lekker vlot geschreven, een echte aanrader.

WIJ LEUGENAARS E. LOCKHART

Dit boek was ooit een hype. En terecht, want het is een geweldig verhaal met een onverwacht einde. Cadence brengt iedere zomer met haar familie door op het privé-eiland van haar opa. Na een traumatische gebeurtenis lijdt ze aan geheugenverlies, maar niemand vertelt haar wat er gebeurd is. Twee jaar later keert ze terug en probeert er zelf achter te komen.


GELEGD EN INCL. ARBEID EN EGALISEREN

2 € 39,95 per m ZOMER OPRUIMING!! OP = OP

OPRUIMING

UIMING

50

98

OPRUIMING € 2.749 PVC VLOEREN voor € 1.649

€ 1.749 voor € 1.575

Wie de totaalinrichting van zijn huis of woonruimte wil aanpakken maar tegen de voorbereiding, NU VANAF geven bij Turk en Roof. planning en uitvoering opziet kan dit uithanden Wie kiest voor het totaaladvies voor huisinrichting geeft naast de keuze2 voor de materialen alles uit handen. Wie de totaalinrichting van zijn huis of woonruimte wil aanpakken maar tegen de Vanafvoorbereiding, € 1.419 Tevens hebben wij een haal en breng service voor mensen die slecht ter been zijn of komen voor advies bij u thuis. Manueel planning en uitvoering opziet kan dit uithanden geven bij Turk en Roof.€ 1.298 GELEGD Wie kiest voor het totaaladvies voor huisinrichting geeft naast EN de INCL. keuze voor de materialen alles uit handen. ARBEID EN EGALISEREN Tevens hebben wij een haal en breng service voor mensen die slecht ter been zijn of komen voor advies bij u thuis.

€ 18,95 per m

KORTING

20%

€ 39,95 per m2

% 0 2 40

KORTING %

ZOMER OPRUIMING

40%

30% 40%

% 0 4 30%20%

€ 1.749 voor € 1.575

€ 2.749 voor € 1.649

20% voor € 795 € 1.133

€ 3.110

voor € 2.650

ZOMER OPRUIMING

€ 1.133

voor € 795

Auping Ledikant met bodems en nachtkastjes en hoofdbord

€ 2.634

ZOMER OPRUIMING

voor € 1.698

30% 50%

50%

30%

€ 5.900 € 5.900

voor € 3.750

voor € 3.750

Style Decor Box Spring met houten lijst

Deelbaar ledikant

20%

Style Decor€ 4.495 Box Spring met houten lijst

20%

€ 1.403

voor € 985 Dressior Vigo

404%0%

ZONWERING ACTIE

Smederij 2, Noordwijkerhout 0252-370949 - www.turk-roof.nl

6600%%ACTIE 404%0% ZONWERING

voor € 2.650

€ 4.495

voor € 2.650 Deelbaar ledikant met beweegbare bodems

% 0 2 40%

40% KORTING KORTING 20%

Deelbaar ledikant met beweegbare bodems

GRATIS ruime parkeergelegenheid voor de deur Smederij 2, Noordwijkerhout - 0252-370949 - www.turf-roof.nl


SUMMERSALE 80JA AR

BI

NU INCLUSIEF HOOGWAARDIGE

IN

LEUM •

G • CA R

SE • J U

3g en er eneraties va k branc ring in deennis grond he liggen slaapte s merklag aan he n t Cares se

GEL FOAM TOPPER T.W.V. € 499,-

N BI ED

CARESSE 3800 140x200 cm

VLAKKE

2850,-

UITVOERING 140x200 cm

1495,-

1995,-

AN DERE MATEN LEVERBAAR

Caresse 3800: complete JUBILEUM boxspring bestaande uit: • een luxe, robuust gestoffeerd hoofdbord; • 2 elektrische verstelbare boxsprings voorzien van pocketveren; • boxsprings voorzien van anti-slip; • 2 pocketveer matrassen met 7 comfort zones; • 2 elektrische motoren met kabelbediening; • diverse kleuren leverbaar.

E R I S A L E E N CA R E S S E B OXS P R I N G VA N A F € 9 9 5 , VLAKKE

ELEKTRISCHE UITVOERING

UITVOERING

140x200 cm

140x200 cm

PULL-BACK

1495,-

1295,-

VLAKKE

UITVOERING

140x200 cm

1295,CARESSE 4550 ANDERE MATEN LEVERBAAR

140x200 cm

1565,-

Draadloze afstandsbediening!

2 1

HALEN

m

m

ES

AA

BEKEND VAN TV!

BIJ CARESSE BOXSPRINGS!

BETALEN

Geldt voor de boxsprings uit de Caresse Silver Collection

VAN

198,- VOOR 99,-

995,-

CARESSE 4700 ANDERE MATEN LEVERBAAR

160x200 cm

3420,-

2395,-

CARESSE 4600 ANDERE MATEN LEVERBAAR

KELTO Slaapkamercentrum

140x200 cm

2850,-

1995,-

T.W.V. € 59,90

Dealerblok

2000 m2 slaapplezier voor jong en oud!

KELTO Slaapkamercentrum - Gieterij 30 - 2211 XK NOORDWIJKERHOUT - 0252 341 111 - info@kelto.nl - www.kelto.nl

2 GRATIS PREMIUM HOOFDKUSSENS BIJ AANKOOP VAN EEN CARESSE BOXSPRING

Caresse matras-toppers, touched by nature

Voor uitgebreide informatie www.caresseboxsprings.nl Adv. WK30-36. Aanbiedingen geldig t/m 10 september 2017. Zolang de voorraad strekt. Prijswijzigingen en/of zetfouten voorbehouden.


Agenda september 2017 ACTIEF

ONTSPANNING

donderdag 7 september 15:00 - 16:00

donderdag 28 september 13:00 - 14:00

Wandeling bij Huys te Warmont

Contactgegevens en activiteiten

Ontspanning door visualisatie

Massage (voetreflex-, handreflex- of stoelmassage)

CREATIEF

op afspraak op maandag 11, donderdag 14 en maandag 25 september

Creatieve workshop

Dru Yoga

dinsdag 26 september 10:30 - 12:30

dinsdag 5, 12, 19, 26 september 19:30 - 20:45

Workshop Heart Pillows

woensdag 6, 13, 20, 27 september 10:00 - 11:15

maandag 4 september 13:30 - 15:00 Fotograferen in de stad

dinsdag 12 september 11:00 - 12:30 Scarabee Kids is jarig!

SCARABEE KIDS

Daarom op 6 september een

woensdag 6 september 14:30 - 16:00

sprookjesgoochelaar Carlijn.

Woensdagmiddag kidsclub

speciaal programma met

INFORMATIEF

Lotgenotenbijeenkomst prostaatkanker

I.s.m. de ProstaatKankerStichting en Alrijne Ziekenhuis donderdag 21 september 10:30 - 12:30

Tel: 06 5541 3824 info@inloophuisscarabee.nl www.inloophuisscarabee.nl Bezoekadres: Oude Vest 17, 2312 XP Leiden. Het inloophuis is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 10.00 - 15.00 uur en woensdag van 10.00 - 12.30 uur. U kunt zonder afspraak binnenlopen; er is op die uren altijd een gastvrouw aanwezig. Voor het meedoen aan activiteiten zoals yoga, wandelen of Scarabee Kids verzoeken wij u vooraf te bellen of te mailen. Zie voor data en aanvangstijden de kalender op onze website.

Café Scarabee: Kanker als chronische ziekte. Deel 1: de patiënt spreker: Jessica Gopie, maandag 25 september inloop vanaf 19:45; aanvang 20:00

Cursus ‘Samen verder na borstkanker’ (bijna vol)

Spreekster Jessica Gopie

17:00

chronische ziekte bij Café

vertelt over kanker als

I.s.m. Alrijne Ziekenhuis, woensdag 13, 20, 27 september 15:00 -

Scarabee op 25 september.

A LW E E R RU I M E E N JA A R O P L I S !

NET GEOPEND!

Mijn Dierenkliniek Lisse

Mijn Dierenkliniek Hillegom

De beste zorg voor uw huisdier!

De beste zorg voor uw huisdier!

WOR KLAN D T!

MODERNE FACILITEITEN!

UITGEBREIDE SERVICE!

röntgen + Digitale + Gasnarcose narcosemonitoring + Professionele tandheelkundige röntgen + Digitale bloedanalyse + Uitgebreide + Laboratorium + Echografie chirurgische kennis + Verregaande internistische kennis + Uitgebreide + Veterinaire tandheelkunde

vanaf 08:00u ‘s ochtends (Lisse) + Open geopend + ‘sOpAvonds zaterdag geopend (Lisse) + Gewoon goede en eerlijke diergeneeskunde zonder poespas + Slim besparen op de dierenartskosten met de Mijn Dierenkliniek Club +

MIJN DIERENKLINIEK CLUB Als lid van Mijn Dierenkliniek Club betaalt u een vast bedrag per maand en bespaart u flink op de jaarlijkse kosten die nodig zijn om uw huisdier in topconditie te houden. Meer informatie vindt u op www.MijnDierGezond.nl

Serviceprogramma’s Wij bieden diverse serviceprogramma’s aan. Uw pup en kitten kan rekenen op een gratis check op 6 maanden leeftijd en voor uw oudere hond of kat hebben wij een speciale gezondheidscheck ontwikkeld. Vivaldistraat 27a | 2162 AA | LISSE | Tel. 0252 - 830 380 www.mijndierenkliniek.nl

/mijndierenkliniek

@mijndkl

@mijndierenkliniek

Vennipperhof 3 (Pr. Marijkestr.) | 2181 RT | HILLEGOM | Tel. 0252 - 830 345 www.mijndierenkliniek.nl

@mijndierenkliniek

@mijndkl

@mijndierenkliniek


NOORDWIJKERHOUTS WEEKBLAD

oranjefeesten

Kermis komt en gaat

DINSDAG 5 SEPTEMBER 2017

21

FEEST n In de Zilk is de feestweek voorbij, maar op

deze pagina nog wat foto’s om na te genieten. In Noordwijkerhout zijn de Oranjefeesten inmiddels in volle gang. Bij het ter perse gaan van deze krant nog geen foto’s van de kermis maar wel: baggerloop en de eerste glamourbingo in café vd Geest.


vvv/uitgaan

NOORDWIJKERHOUTS WEEKBLAD

DINSDAG 5 SEPTEMBER 2017

23

VVV nieuws

Feestweek in De Zilk met regen en zonneschijn

KERMIS: “VANAVOND MOET JE IN HET DURP ZIJN”

ORANJEFEESTEN n De feestweek in De Zilk is weer voorbij. Dinsdag werd de kermis geopend met drie carbidbussen en voetballen.

Vanavond, dinsdag 5/9, is de officiële start van de Noordwijkerhoutse kermis, met tal van activiteiten rondom de Witte Kerk. Kijk voor het programma op www.ovnwh.nl of haal het programmaboekje in de VVV VOORLEZEN & MUZIEK

Woensdag 6 sept. wordt er weer voorgelezen aan kinderen van 4 tot 7 jaar om 14.30 uur in de bibliotheek. Aansluitend wordt er geknutseld. De toegang is vrij KOFFIE+ BIJEENKOMST

Gezellige koffiebijeenkomst in de bibliotheek, met als thema “Week van de Alfabetisering”, donderdag 7 sept. om 10.30 uur. De toegang is vrij DISCOZWEMMEN

Zwemmen en dansen in het donker, met dj Rik , vrijdag 8 sept. om 19.30 uur in zwembad de Schelft. Toegang € 4.50 SOLEX TOUR

Zaterdag 9 en zondag 10 sept. Vertrek om 10.00 uur vanaf restaurant “Langs Berg en Dal”. Aanmelden via 085-4874400. OPEN MONUMENTENDAG

Zaterdag 9 september is de Witte Kerk open van 10.00 tot 16.00 uur, o.a. met tentoonstelling over kapel in het Langeveld en met lezing ( 12.00 en 14.00 uur ) archeologie in de Duin- en Bollenstreek. De toegang is vrij VVSB - FC LISSE

Voetbalwedstrijd in de 2e divisie tussen VVSB en FC Lisse, zaterdag 9 sept. om 15.30 uur op sportpark de Boekhorst STEP DUINSAFARI

Stevig steppen door het Hollands Duin, zondag 10 sept. om 10.00 uur vanaf Stayokay, Langevelderlaan. Aanmelden via tel. 085 4874400 LIVE MUZIEK ST(R)ANDPLAATS NEDERZANDT

Zondag 10 sept. speelt Bram van Langen van 14.00 tot 17.00 uur in de Vrijstaat, Langevelderslag. De toegang is vrij BOLLENSTREEK FIETSTOCHT

Seniorenrit ( 30-35 km. ) door de streek, dinsdag 12 sept. Vertrek om 10.30 uur vanaf restaurant de Ruigenhoek, Herenweg 444 ZOMER PLUKTUIN

Volop zomerbloeiers in de kleurrijke Pluktuin, Leeweg 8, dagelijks open van 10.00 tot 20.00 uur EVENEMENTEN NOORDWIJKERHOUT

Kijk voor alle activiteiten op www.vvvnoordwijkerhout.nl of volg VVV op Twitter @VVVNWH of via Facebook/Instagram.

Op de kermis werden dinsdag meteen de vrijkaartjes ingeleverd. Het was een prachtige dag, dus genoeg reden om te genieten van een rondje in de draaimolen of zomaar rond te struinen op het terrein. Woensdag kwam de regen echter met bakken uit de hemel: het jeu de boulestoernooi werd daardoor een natte ‘boul’. Donderdag tijdens het tonknuppelen scheen de zon weer volop. Veel Zilkers ‘deden’ nog een rondje kermis en jong en oud genoot van het ‘golftoernooi’. De uitslagen van alle activiteiten: DARTEN

1.Owen van der Vlugt 2.Jelle van der Linden 3.Marco van der Star VISWEDSTRIJD

Deelnemers: 22 volwassenen en 7 kinderen t/m 12. Bij de jeugd was Rick Rota de winnaar, met een totale lengte van 87 cm. Hij won ook de extra prijzen voor de langste vis (19 cm) en het grootste aantal (6). Bij de volwassenen won Sjaak Witteman met een totaal gewicht van 6,86 kg. Henk Hermans (overall winnaar van vorig jaar) won nu wel de extra prijs voor grootste aantal vissen (25) en Sjaak Witteman won

ook de extra prijs voor de grootste vis (brasem van 53 cm).

BUIKSCHUIVEN

In de categorie meisjes tot en met 7 jaar: 1. Jasmijn, 2. Roos, 3. Anouk. Jongens tot en met 7 jaar: 1. Sjoerd, 2. Jesper, 3. Len. Meisjes 8 tot en met 12 jaar: 1. Sofie, 2. Nadia, 3. Lesley. Jongens 8 tot en met 12 jaar: 1. Rick, 2. Odin, 3. Sam AUTOPUZZELRIT

Kevin en Selwa van Haaster, Wesley Degens, Jhonno en Nigel de Jong Jeu de boules recreatief (maandag) 1. Team Nel Schrama 2. Team v.d. Steen 3. Team Waasdorp

n De VVV is het centrale punt voor informatie over alle evenementen in en om Noordwijkerhout en De Zilk. Maar wie stappen er eigenlijk binnen, en waar komen ze vandaan? Tijd voor een paar vragen en een bakkie met:

ALICE EN PATRICK LIMMING WAAR KOMT U VANDAAN?

Wij komen uit Holbeach, Lincolnshire, England. Wij hebben daar onze winkel in tuin- en dierenartikelen. J.W. Limming LTD. Eigenlijk kunnen we nooit weg of met vakantie, maar deze week is het een Nationale bank-holiday en met een paar daagjes eraan vast geplakt, kunnen we toch hier lekker een weekje blijven. We zijn namelijk op bezoek bij Alice’s zus. Marly, zij is al meer dan drie jaar vrijwilligster bij VVV Noordwijkerhout. WAT BRENGT U HIER (IN DE VVV)?

We komen hier om een typisch Hollands souvenir te kopen. We hebben gekozen voor de Booming Bloomies verjaardagskalender van jullie lokale kunstenares Natascha van Pixit. Echt een Hollands cadeau. Engelse mensen kennen dit

LADIESGOLF

1.Anne-Mieke Akerboom 2.Ada Bakkenes 3.Denise Paap IT’S ALL IN THE GAME

1. Glenn Nederstigt 2. Johno de Jong 3. Mike van Haaster LATJETRAP

Meisjes

1. Kim Muilwijk 2. Danique Bouckaert 3. Romy Hameteman Jongens t/m 9 jaar 1. Tygo van Opzeeland 2. Sil Muilwijk 3. Siem Pompe Jongens 10 t/m 15 1. Jan van Berkel 2. Kay Pompe 3. Niels Geerlings

WINNAARS PUZZEL

Mw. W.A. Rusman, mw. v.d. Ploeg, Lenie Witteman en Caroline Duiker

PUBQUIZ

1. Team Mip: Myrthe van Kimmenaede, Sanne Warmerdam 2. Back to the sixties: Jozé v.d. Bijl, Judith Smit, Mar van Haaster, Carin Verplak 3. Hopelijk beter dan Kees: Ron, Lars, Marieke, Natas TEKENWEDSTRIJD

Door de regen ging de straattekenwedstrijd niet door. Het werd een teken- en kleurwedstrijd in de aula van De Egelantier. In de categorie kinderen tot en met 6 jaar: 1. Payton, 2. Sofie en 3. Anouk. 7 tot en met 9 jaar: 1. Jens en Jasmijn, 2. Floor en 3. Roos. 10 tot en met 12 jaar: 1. Mats, 2. Sophie 3. Isabelle PUZZELWANDELTOCHT

1. Jacob Pronk

Bakkie met... VVV

2. Lente van Opzeeland 3. Kateleine Pronk Jeu de bouleswedstrijd 1. Boule Westerop 2. Kwik, Kwek en Jos

fenomeen helemaal niet. Verjaardagen kijken op de toilet... Maar met deze prachtige plaatjes van gepersonaliseerde tulpen zal het wel in de goede aarde vallen. Het is namelijk voor een van de werkneemster van Patrick’s winkel. Deze vrouw is 60 jaar geworden en willen we extra in de bloemetjes zetten. WAT VINDT U VAN NOORDWIJKERHOUT?

Het is een levendig dorp! Het is hier prachtig, haast idyllisch. Vooral heerlijk om te fietsen. Het systeem van de fietsknooppunten is ideaal. In Engeland kennen we dat helemaal niet.

Beet! Er wordt goed gevangen tijdens de viswedstrijd waaraan 29 vissers deelnemen. | Foto: pr

Zangers met ervaring welkom bij Just for Fun ZINGEN n Popkoor Just for Fun uit

De Zilk houdt woensdag 13 september weer een inloopavond.

Iedereen die graag zingt, al enige jaren ervaring heeft opgedaan in een koor of anderszins zangervaring heeft, is welkom. Popkoor Just for Fun De Zilk wordt gevormd door een groep enthousiaste leden van alle leeftijden. De zangers en zangeressen komen uit de gehele Bollenstreek en het

koor geniet ruime bekendheid in de regio. Het repertoire is zeer gevarieerd en bestaat uit Engels- en Nederlandstalige popsongs en ballads. Regelmatig worden er optredens verzorgd zoals op Schiphol, Paradiso, diverse korenfestivals of verzorgingstehuizen. Iedere woensdagavond repeteert het koor van 20.00 tot 22.15 uur in het parochiehuis van de Heilig Hartkerk aan de Beeklaan in De Zilk.

WAT BENT U VAN PLAN OM TE GAAN ZIEN/DOEN?

We gaan nog lekker fietsen en in de omgeving naar familie op bezoek. We hebben familie in Hillegom wonen en ook willen we nog naar Katwijk en Noordwijk. KOMT U NOG EENS TERUG?

Over anderhalf jaar gaan we met pensioen. We hebben daarom nu ook onze zaak in de verkoop staan. Als we dan meer tijd hebben gaan we lekker vaker op vakantie en komen we graag deze kant op!

‘Ik ben mijn bril vergeten’ ANALFABETISME

n Een op de negen mensen in Nederland blijkt laaggeletterd te zijn. Dat wil niet zeggen dat ze helemaal niet kunnen lezen en schrijven, maar dat ze er moeite mee hebben.

Alice en Patrick Limming. | Foto: vvv

En dat kan grote gevolgen hebben. Het niet goed kunnen lezen van een bijsluiter bijvoorbeeld of een brief van school van je kind. ‘Ik ben mijn bril vergeten, ik vul het thuis wel in’: dat zou een teken kunnen zijn dat iemand moeite heeft met lezen of het begrijpen van een formulier. De koffie+ sluit aan bij de Week van

de Alfabetisering met deze ochtend over laaggeletterdheid. Benato van Veen is aanwezig met een aantal spellen om met elkaar te kijken wat laaggeletterdheid eigenlijk is. De bijeenkomst vindt plaats donderdag 17 augustus in de bieb aan de Herenweg 2 en duurt van 10.30 tot 12.00 uur. Ook het rijdend taalcafé behandelt dit probleem en staat maandag 4 september tussen 11.00 en 12.30 op het Marktplein. Iedereen is welkom aan te sluiten om elkaar te ontmoeten en met elkaar te ontdekken wat laaggeletterdheid is.


- Advertentie -

Klimaatverandering Tijdens de Waterconferentie van het hoogheemraadschap van Rijnland op 1 september in Aalsmeer, gaf dijkgraaf Gerard Doornbos na twaalf jaar het stokje door aan Rogier van der Sande. De dag stond in het teken van de toekomst: hoe kunnen we het hoofd bieden aan de gevolgen van de klimaatverandering? Doornbos moedigt de nieuwe dijkgraaf én iedereen die woont, werkt en leeft in Rijnland, aan om sámen te werken aan een klimaatbestendig gebied.

Wat doet het hoogheemraadschap van Rijnland? Het hoogheemraadschap van Rijnland is verantwoordelijk voor het waterbeheer in een gebied van 1,3 miljoen mensen, dat zich uitstrekt tussen IJmuiden, Amsterdam-west, Gouda en Wassenaar. Wij spannen ons in voor droge voeten en voor voldoende gezond oppervlaktewater. Geen makkelijke taak nu het klimaat sneller verandert dan gedacht.

n

Ik Ben Hansje. Leerlingen, verenigingen en buurtbewoners in Haarlemmermeer en omstreken konden een plan indienen hoe zij zelf de omgeving tegen wateroverlast willen beschermen. Vijf plannen zijn nu genomineerd voor de Hansje Brinker Prijs. Stemmen kan nog steeds t/m 22 september op de website van Nudge: www.nudge.nl

Waterlast voorkomen? Iedereen kan een steentje bijdragen. Bijvoorbeeld zo: n Maak van uw tuin een spons! Vervang tegels door groen of door open tegels. Zo zakt regenwater makkelijk de grond in en neemt de kans op wateroverlast af. n Vang regenwater op in een regenton. Dit water komt tijdens drogere perioden weer van pas. n Koppel regenpijpen en vang het water op in een vijver of in een ‘wadi’; een lager gelegen plek waar het water kan infiltreren in de bodem.

Snelle verandering Heeft u ook het idee dat het steeds vaker regent? Dat klopt. De piekbuien die het KNMI voorspeld had voor 2050, zijn nu al realiteit. Hierdoor neemt de kans op wateroverlast neemt toe, zeker in veengebieden en steden zoals Gouda, die ook nog eens te maken hebben met bodemdaling. Behalve met meer neerslag, krijgen we ook te maken met langere periodes van droogte. Hierdoor kan verzilting van landbouwgronden optreden, bijvoorbeeld in de Haarlemmermeer.

Wat doet een dijkgraaf?

Samen wateroverlast voorkomen

De dijkgraaf geeft het stokje door

Rijnland neemt diverse maatregelen om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Om wateroverlast tijdens piekbuien te voorkomen, leggen we bijvoorbeeld waterbergingen aan in de Nieuwe Driemanspolder en in de zuidpunt van de Haarlemmermeer. Met dergelijke maatregelen kan Rijnland veel doen, maar uiteindelijk kunnen we het niet alleen. Een klimaatbestendig Rijnland vraagt om een actieve samenwerking tussen iedereen die woont, werkt en leeft in Rijnland. Als waterschap nemen we hierin graag het voortouw.

Tijdens de klimaatconferentie op 1 september presenteerden de hoogheemraden van de deelgebieden de belangrijkste opbrengsten van hun eigen watertafel. Vervolgens werden ze onder leiding van Inge Diepman uitgedaagd in het discussiepanel met Liesbeth Spies, burgemeester van gemeente Alphen aan de Rijn, Jos Oliemans, directeur van Heineken Zoeterwoude, en Verence van Damme, communicatiestrateeg bij gemeente Overijssel. Toen, na een warm dankwoord van Deltacommissaris Wim Kuijken, was het tijd voor Doornbos om het symbolische stokje door te geven.

Inspiratie van de watertafels Om te onderzoeken op welke manieren we in Rijnland kunnen samenwerken aan een klimaatbestendig gebied, organiseerden we afgelopen half jaar vijf regionale watertafels. Zo gingen we in elk van onze deelgebieden in gesprek met inwoners, bedrijven, agrariërs, medeoverheden en kennisinstellingen. We spraken over uitdagingen, oplossingen én kansen. Inspirerende praktijkvoorbeelden passeerden de revue en nieuwe samenwerkingen kwamen tot stand.

Regionale initiatieven In Rijnland komen er al diverse regionale initiatieven van de grond. Soms op regioniveau, soms op gemeenteniveau en soms zelfs op straatniveau. Bijvoorbeeld: n Singelpark Leiden. Door ‘groen met blauw te verbinden’ krijgt het water rondom de beter de mogelijkheid om een weg te vinden naar de bodem. n Living Lab Gouda. Overheden, kennisinstellingen en inwoners zoeken samen naar oplossingen voor bodemdaling. n Operatie Steenbreek. Onder andere de gemeenten Alphen aan de Rijn en Leiden moedigen inwoners en bedrijven aan om betegeling te vervangen voor groen, zodat regenwater makkelijker een weg vindt naar de bodem.

De functie van de dijkgraaf is vergelijkbaar met die van een burgemeester. Hij of zij maakt als voorzitter van het waterschap, deel uit van het dagelijks bestuur, dat naast de dijkgraaf bestaat uit heemraden. De functie van een heemraad is vergelijkbaar met die van een wethouder. Een van de belangrijkste taken van de dijkgraaf, is het leggen van verbindingen tussen allerlei partijen en belanghebbenden in de omgeving.

Gerard Doornbos: vertrek op een moment van vernieuwing “Na twaalf jaar met veel plezier dijkgraaf te zijn geweest, is het tijd om met pensioen te gaan”, sprak Doornbos. “Maar”, bekende hij, “eigenlijk zou ik de komende periode nog graag meemaken, want er gaat veel veranderen. Ruim een jaar geleden benoemden we bij Rijnland de klimaatverandering tot een centraal thema. Klimaatverandering gáát namelijk voor negentig procent over water. We moeten ons aanpassen aan het snel veranderende klimaat, maar met hogere dijken en bredere sloten komen we er niet meer. Het waterschap moet de waterbeheertaken opnieuw prioriteren en sámen met de omgeving - spijkers met koppen slaan. Het waterschap zal zich steeds meer ontwikkelen tot een netwerkorganisatie die regionale initiatieven op het gebied van klimaatadaptatie ondersteunt en initieert. Het mooie is dat we met dergelijke projecten niet alleen problemen oplossen, we kunnen ook geweldige kansen benutten. Meer groen en meer water in woonwijken bijvoorbeeld. De kans op wateroverlast neemt af en de buurt gaat er qua woonplezier op vooruit. Ik wens mijn opvolger, Rogier van der Sande, veel succes in zijn nieuwe rol én ik moedig iedereen aan om vooral ook buiten de lijntjes te denken.”

Doornbos: “Klimaatverandering gáát over water”

Hoogheemraadschap van Rijnland Archimedesweg 1 2333 CM Leiden E-mail: post@rijnland.net Website: www.rijnland.net


service

NOORDWIJKERHOUTS WEEKBLAD

DINSDAG 5 SEPTEMBER 2017

25

Kerkdiensten H. HARTKERK DE ZILK

zondag 10 september 11.00 uur Kerkproeverij celebrant: Kapelaan S. Kuik met Samenzang

PUZZEL

zondag 17 september 11.00 uur eucharistieviering celebrant: Pastor T. van Eijk m.m.v. Dames- en Herenkoor

1 11 15

zondag 24 september 11.00 uur Gebedsviering met mensen met een verstandelijke beperking celebrant: M. Lommerse m.m.v. Dameskoor Hillegom

2

3

4

5

6

12

7

16

17

18 23

26

10 14

19

20

24

30 35

ST JOZEFKERK

36

28 31

32

37

33

38

39

41

34 40

42

43

44

49

45

46

50

54 58

47

48

51

55

52

56

62 67

53

57

59

61

21 25

27

29

zondag 17 september 10.00 uur woord- en Communiedienst met koor Sancta Maria voorganger: diaken B. Prins

9

13

22

zaterdag 9 september 19.00 uur Eucharistieviering met Dameskoor voorganger: pastoor Goumans

8

60

63

64

68

65 69

71

66

© www.puzzelpro.nl 67

20

69

13

27

5

Verticaal: 2 kookgerei 3 en volgende 4 roem 5 muziekuitvoering 7 tel 8 kolenemmer 9 slee 10 vreemde munt 11 vis 14 kerklied 16 babysit 18 reeks 19 voordat 21 elpenbeen 24 langspeelplaat 30 evenaar 33 bitse opmerking 36 afslagplaats bij golf 37 deel v.h. oor 39 grappenmaker 40 profeet 43 patiënt 44 binnenkort 45 tamelijk 46 tuinkamer 47 aanwezig 48 deel v.e. trap 49 muggenlarve 53 vertegenwoordiger 56 en andere 62 herkauwer 63 scheepstouw 65 troefkaart 66 strafwerktuig 68 motorschip 70 zangnoot. VOORTAAN STAAT IEDERE WEEK OP DEZE PAGINA EEN PRIJSPUZZEL!

72

43

Horizontaal: 1 toespraak 6 keukenapparaat 12 Ned. omroep 13 Ierland 15 kloosterzuster 17 pl. in Flevoland 19 optreden 20 muurholte 22 voorzetsel 23 muziekinstrument 25 vanaf 26 pl. in Gelderland 27 slang 28 muziekteken 29 vogel 31 Romanum Imperium 32 en dergelijke 34 Openbaar Ministerie 35 rust 38 coureur 41 een zekere 42 paling 43 watersport 46 boomscheut 49 vogelproduct 50 en omstreken 51 bijwoord 52 rondhout 54 snijwerktuig 55 aanstoot geven 57 tuinafscheiding 58 eerste kwartier 59 schoeisel 60 lidwoord 61 waterdoorlatend 63 bitterheid 64 lidwoord 66 snelle loop 67 voorteken 69 wreed heerser 71 ontwerp 72 sportman.

70

SINT JOZEFKERK

zondag 10 september 10.00 uur met kinderkoor voorganger Pastor Owel

Breng letters uit de puzzel over naar de hokjes met hetzelfde nummer.

57

55

38

28

Wilt u ook in aanmerking komen voor een Cinema Floralis Arrangement (voor één persoon: film naar keuze, hoofdgerecht en een drankje naar keuze), zorg dan dat uw oplossing uiterlijk 10 september binnen is, samen met uw naam en adres. Dat kan per post: Uitgeverij Verhagen, Postbus 3066, 2220 CB Katwijk. Of mail naar: redactie@noordwijkerhoutsweekblad.nl onder vermelding van ‘oplossing puzzel’.

WITTE KERK

Uitgeweid

zondag 10 september 10.00 uur voorganger Ds. C. Haasnoot

Tien jaar later…

I

Twirlen in De Schelft SPORT n De jaarlijkse twirlwedstrijd van St. Jeanne d’Arc staat gepland voor zaterdag 23 september in de Schelft aan de Maandagsewetering 202. Verschillende verenigingen nemen deel aan dit concours. Ook de meiden van ‘de Sjaan’ geven acte de présence. Het publiek krijgt groeps-, duo en ook solo optredens te zien. Het belooft een bijzondere dag te worden met veel mooie shows. Ook is er een superloterij waar mooie prijzen te winnen zijn. De zaal gaat open om 8.30 uur, de show begint om 9.30 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Kaartjes kosten 4,50 euro voor volwassen. Kinderen tot 12 jaar en 65-plussers betalen 2 euro.

Peuterspeelzaal Zwartsnoetje heeft foto’s vanaf 1975. | Foto: pr

Inlopen en foto’s kijken VROEGER n Het genootschap Oud De Zilck houdt woensdag 13 september haar tweemaandelijkse inloopochtend in de Duinpan aan de Sportlaan 34 van 9.30 tot 12.00 uur.

Ter inzage liggen fotoboeken van De Zilk, de boeken met klassenfoto’s van de H.Hartschool/Maria-

school en fotoboeken van voetbalvereniging Van Nispen. Deze keer liggen ook de fotoboeken van peuterspeelzaal Zwartsnoetje van 1975 t/m 2010 ter inzage. Eigen fotomateriaal is ook welkom: deze wil het genootschap graag inscannen. Een aantal vrijwilligers is aanwezig om vragen over De Zilk of over families in De Zilk te beantwoorden.

COLOFON Oplage 8.000 Verschijnt iedere dinsdag Uitgave van: Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a Postbus 3066 2220 CB Katwijk T (071) 402 29 01 Hoofdredactie: Teuntje van Delft M 06 12746478 t.v.delft@uitgeverijverhagen.nl Redactie: Caroline Spaans M 06 307 912 60 redactie@noordwijkerhoutsweekblad.nl

n de nazomer van 2007 kregen we de sleutel van de pastorie. Daar moest het een en ander aan gedaan worden. Kozijnen en deuren schilderen, muren en plafonds, een nieuwe wc en badkamer, nieuwe tegels in de keuken, en overal nieuw parket, laminaat of vloerbedekking. Een hele klus. Heel wat dagen in augustus en september werden er aan besteed, met hulp van familie en vrienden en een aantal Noordwijkerhouters. We ontdekten de zaterdagse zomertoeristendrukte. En natuurlijk de kermis. Een hardhandige kennismaking was dat: je komt vrolijk aanrijden om te gaan klussen in je nieuwe huis en dan blijkt de Herenweg helemaal afgezet. Je staat te witten voor het oog van honderden voorbijgangers, op weg naar of terugkomend van de kermis. Je wilt sleutels laten bijmaken en iets te eten halen, maar de winkels zijn dicht. De muziek waarop je staat te schilderen wordt overstemd door de omroeper bij de wielerronde. Het was een vuurdoop: welcome to Noordwijkerhout! Ik ben, dat weet u, opgegroeid in een wereld waar kermis, carnaval, cafébezoek en ijsjes op zondag volstrekt not done waren. Mijn eerste column over de kermis schoot dan ook tenminste bij één dorpsgenoot in het verkeerde keelgat. Bijna was ik met pek en veren naar Staphorst of de Veluwe gejaagd. Gelukkig kon het merendeel van de Noordwijkerhouters mijn humor beter waarderen en mocht ik blijven. Nu vertrek ik toch. Dit huis is straks voor iemand anders. Mijn vrouw heeft ooit voorgesteld de pastorie van de Witte Kerk ‘Het Witte Huis’ te noemen. Er loopt dus iemand rond die ook dat eerder hoogmoed dan humor noemt. Maar hij kan tevreden zijn: nog even en we zijn weg. Jammer voor hem dat mijn stukjes blijven. En ik, ik ben inmiddels gehecht geraakt aan alles-op-onstuur in die eerste week van september. Ik zal de kermisgangers missen, en de dranghekken, en de dinsdagavond dat je in ‘t durp moet zijn. De dame die mij ooit toevoegde “u bent geen Noordwijkerhouter!” (na een ander stukje, waarin ik schreef over ‘ons dorp’) kan ook gerust zijn. Ik verhuis. Maar ik word een echte ex-Noordwijkerhouter: ik kom terug als het kermis is!

egbert van der weide Verslaggever: Thea ter Heide en Piet de Boer Inleveren kopij: De deadline voor het insturen van kopij is iedere vrijdag voor 10.00 uur. Insturen kan naar redactie@noordwijkerhoutsweekblad.nl Nagekomen stukken uitsluitend in overleg met de redactie Advertenties Meriam Mesman M 06 460 942 09 meriam.mesman@ uitgeverijverhagen.nl Wanda de Mooij M 06 196 974 83

wanda.de.mooij@uitgeverijverhagen.nl Advertenties Binnendienst Rosita Eikelboom-Haasnoot Jeannette Mink- van Beelen Vincent Roos T 071 4091637 advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. Noordwijkerhouts Weekblad Sluitingstijd advertenties maandag 10.00 uur Bezorgklachten: Reklamediensten De Schakel b.v. Madame Curiestraat 20 2171 TW Sassenheim 0252 241420

info@de-schakel.nl

de VVV-winkel, Boekhandel Wagenaar & van Halen en Leveringsvoorwaarden: de SPAR in De Zilk. Uitgeverij Al onze opdrachten worden Verhagen behoudt zich ten aanvaard en uitgevoerd aanzien van de inhoud van overeenkomstig de Regelen deze uitgave en/of website voor het Advertentiewezen, zowel het auteursrecht voor zoals laatstelijk vastgesteld conform artikel 15 lid 1 sub door de Stichting ROTA en 4 van de Auteurswet als het zoals gedeponeerd bij de databankrecht. Niets uit Kamer van Koophandel en deze uitgave mag worden Fabrieken te Amsterdam en vermenigvuldigd zonder ter griffie van de Arrondisvoorafgaande toestemming sementsrechtbank te van de uitgever. Amsterdam. U kunt deze kosteloos opvragen. Het Noordwijkerhouts Weekblad wordt gratis huis-aan-huis bezorgd in Noordwijkerhout, De Zilk en het Langeveld en is gratis af te halen bij: het gemeentehuis, www.noordwijkerhoutsweekblad.nl

Schrijfcafé in Witte Kerk van start TAAL n In de Witte Kerk start met ingang van maandag 11 september het Schrijfcafé.

Goed zijn in taal hoeft niet: het is de bedoeling om gevoelens en gedachten op papier te zetten. Door middel van allerlei korte opdrachten en werkwijzen ontstaan soms de prachtigste verhalen. Ze zijn alleen voor de deelnemer zelf, maar delen met anderen mag ook. Van tevoren opge-

ven is gewenst. De schrijfcafé´s zijn elke tweede maandag van de maand van 9.30 tot 11.30 uur. Voor dit najaar zijn dat: maandag 11 september, maandag 9 oktober, maandag 13 november en maandag 11 december. Deelname: 10 euro per keer (incl. koffie of thee) en de opbrengst komt geheel ten goede aan de Stichting Vrienden van de Witte Kerk. Meer info via: nelhogervorstvankampen@hotmail.com of: 0252-373719.


Veel te halen bij Motorhuis tijdens THE BIG EVENT VESTIGINGSMANAGER GERT JAN DUIJM VAN MOTORHUIS LEIDEN EN ZIJN ADVISEURSTEAM KUNNEN BIJNA NIET WACHTEN. REIKHALZEND KIJKEN ZE UIT NAAR THE BIG EVENT VAN OPEL. TIJDENS DIE BIJZONDERE SHOW VAN MAANDAG 11 TOT EN MET ZATERDAG 16 SEPTEMBER VERWACHTEN ZE EEN DRUKTE VAN BELANG. EN DAT IS NIET ZO VREEMD. VOOR KOPERS VAN EEN NIEUWE OPEL VALT ER DIE WEEK NAMELIJK ECHT HEEL VEEL TE HALEN… ‘2.000 euro bovenop de gangbare inruilwaarde volgens de Autotelex, 500 euro gratis brandstof én 250 euro aan Opel-accessoires’, zegt Duijm (2e van rechts op de foto) enthousiast. ‘Nee, het is nóg gekker: we geven minimaal 2.000 euro voor álles wat rijdt. Je kunt dus ook

komen met een fiets, een brommer of een step. Dat steek je allemaal mooi in je zak als je toch net aan een nieuwe auto toe bent.’ Geen uitverkoop Wie straks de showroom bezoekt, ziet dat het bepaald niet gaat om

een uitverkoop van overjarige modellen. Duijm: ‘De modellenlijn van Opel is helemaal up-to-date. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Adam, de Mokka X en de Crossland X. Maar natuurlijk hebben we ook nog altijd de vertrouwde en geliefde Corsa, Astra en Zafira. Én de onlangs

JE AUTO IS NU E 2.000 MEER WAARD + E 500 GRATIS BRANDSTOF + E 250 GRATIS ACCESSOIRES

geheel gemoderniseerde Isignia die in recente tests voor zowel de zakelijke rijder als de particulier steeds als absolute winnaar uit de bus komt.’

€ 2.000 EXTRA INRUILWAARDE, € 250 GRATIS ACCESSOIRES EN € 500 BRANDSTOF

Kleine lettertjes The Big Event kent slechts een paar ‘kleine lettertjes’. De kleinste Opel, de Karl, is al zó laag geprijsd (vanaf € 11.449) dat de dealer de extra inruilwaarde voor dit model op € 1.000 moest zetten. Datzelfde geldt voor de grotere SUV Grandland X die in oktober op de Nederlandse markt komt, maar tijdens The Big Event al wel met korting besteld kan worden. De 500 euro gratis brandstof verstrekt de dealer in alle gevallen via een speciale tankpas die tot maar liefst een jaar na de aankoopdatum geldig is.

JE AUTO IS NU € 2.000 MEER WAARD.

Verdubbelaar ‘O ja’, zegt Duijm tenslotte. ‘Ik vergeet nog bijna te vertellen dat elke dag één taxatie wordt uitgeloot waarop we de extra inruilwaarde zelfs verdubbelen. Wie daarvoor in aanmerking wil komen, hoeft vooraf alleen maar zijn gegevens achter te laten op www.opel.nl. Kortom: kopers kunnen tijdens The Big Event volop hun slag slaan. Een kans die eigenlijk niemand mag laten liggen.’

ALLEEN VAN 11 T/M 16 SEPTEMBER

ALLEEN VAN 11 T/M 16 SEPTEMBER

+ € 500 GRATIS BRANDSTOF + € 250 GRATIS ACCESSOIRES

DERLAND! AR NE A N R E KOMT WE

De inruilsensatie van Europa komt weer naar Motorhuis. Alleen van 11 t/m 16 september profiteer je van vele unieke voordelen bij Motorhuis. Ontvang tijdens The Big Event € 2.000 extra inruilwaarde op je huidige auto, plus € 500 aan gratis brandstof én € 250 aan gratis accessoires! Je begrijpt dat dit een unieke kans is om heel voordelig in een nieuwe Opel te stappen.

Alphen aan den Rijn: Curieweg 9, Tel. 0172 - 460 960 Delfgauw: Exportweg 3, Tel. 015 - 251 7230 Den Haag Binckhorst: Binckhorstlaan 125, Tel. 070 - 381 0381 Den Haag Kerketuinen: Kerketuinenweg 70, Tel. 070 - 309 8980 Gouda: Keerkring 3, Tel. 0182 - 683 939

Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: liter/100 km 7,9 – 3,3; kms/liter 12,7 – 30,3; CO2 gr/km 188 – 82. Kijk voor de actie- en verkoopvoorwaarden op opel.nl

Haarlem: Grijpensteinweg 10, Tel. 023 - 528 1550 Heemskerk: Rijksstraatweg 30, Tel. 0251 - 229 162 Hoofddorp: Sonderholm 164, Tel. 023 – 55 42 920 Leiden: Vondellaan 80, Tel. 071 - 535 1800

Alleen servicecenter: Katwijk: Lageweg 22, Tel. 071 - 402 9203 Scheveningen: Westduinweg 156 - 158, Tel. 070 - 354 2991 Velserbroek: Zeilmakerstraat 15, Tel. 023 - 517 3120

opel.motorhuis.nl


AutoNova

John Vroom, autojournalist

Fiat 500 Sport 105HP Mercedes-Benz E-Klasse Coupé Het model is zeer herkenbaar. Beetje bolle, vrolijk ogende voorkant, met onder de motorkap die 105 pk’s, maar daar kom ik straks op terug. Een beetje hoog vanaf de zijkant gezien, maar dat staat garant voor een riante hoofdruimte, met een stijl aflopende achterkant.

W

at is het toch heerlijk in dit soort exceptionele auto’s te mogen rijden zonder een extra hypotheek te hoeven afsluiten. Je vindt hem mooi of niet en je hebt het geld of niet, maar over k denk dat bijna iedereen de dit soort klasse-auto’s valt naFiatniets 500 wel een leuke auto tuurlijk negatiefs te melden Hijdan heeft eenzeker hoog niet en datvindt. zal ik ook Als doen,aaibaarheidsgehalte. hoewel Mercedes-Benz niet liefhebber hetmaar Italiaanse echt mijn merkvan was, ik moet product zeggen spreekt hij aan, met eerlijk datmij ik erg de vormgenamede gezien zijn jaren knipoog naar de oerving laatste steeds fraaier Fiat 500 de jaren ’60. deze Een typisch begin teuit vinden. Over nieuwe geval van retro dusMercedes-Benz en dat scoort goed E-Klasse schrijft

I

zelf in haar folder: “De unieke, elegante daklijn loopt vloeiend over de atletische achterzijde, waardoor een moderne en adembenemende coupé-esthetiek wordt gecreëerd”. Wellicht wat prozaïsch, maar ik ben het helemaal met ze eens, want dit is wel erg fraai. Een opmerkelijk detail is de kleine derde zijruit die mogelijk maakt dat bij en mindervolledig jong zo kijkend de jong achterzijruit omlaag naar kan. de succesvolle verkoopcijfers. Heel verstandig van Fiat is het feit dat zij dit model fris en fruitig houden door Hoogwaardige kwaliteit regelmatig te komen metregelrecht speciale versies Het dashboard komt uit en de Fiatmet 500 uitzondeSport versie de recentelijk E-Klasse isSedan uitgebreid als 105HP met een partijdie extra ring van de ventilatieroosters pk’s een subtiele Maar laten wat en vorm betreft facelift. zijn geïnspireerd we evende omstraalmotor. deze Sport heenlopen. op eerst die van Voor

Typisch Italiaans Het interieur is heel bijzonder. Achter het dikleren, fraai ontworpen stuur net als toen een ronde klok, maar dan nu wel hypermodern, voorzien van een digitale snelheidsmeter, een toerenteller en meerdere infogevers. Royaal en eenvoudig bedienbaar infotainmentscherm in het midden, met daaronder op het middenconsole symmetrisch geplaatste en speels ontworpen mij een beetje overdone, maar dat bedieningsknoppen. Onlogisch is natuurlijk persoonlijk. Op blijft, zich althans voor mij, dat de automatische een mooi ergonomisch dashboard bediening van de zijruiten op het en de afwerking van hetniet gehele portier zitten, maar ophoogwaardige knopjes op het interieur is van een middenconsole. Typisch dat kwaliteit. Mooie grote Italiaans portierenis voor de zwarte van is dete stoelen een ruimebekleding instap. Dat zegvoorzien sportief gen, als isjevan de een ruimte hebtkleuraccent of over in blauw, geel of wit naar want keus, in dateen ook twee vakken parkeert, in de portierbekleding terugkomt. Met krappe parkeergarage heb je een mijn lengtenaar van 1.83 prettig uitdaging mijnmeter idee. zit Deikinstap in de sportief gevormde stoelen, metook voor de achterpassagiers vraagt voldoende hoofdruimte. de enige lenigheid, maar Achterin als je zitisdan beenruimte beperkter. zit je primawat met voldoende been-

vind ik die hoge brede middentun-

versnellingen. deze 500arm Sport 105 nel, waarop Ook de rechter heerlijk HP trekt lekker weg. Doordat de wielen relaxed kan rusten met daar voor bijna op degevormde hoeken van selector de auto staan de apart van het heeft hij een prima wegligging maakt infotainmentsysteem met en daarvoor lekker bochtenwerk in deze hightech mogelijk. auto eenIdeaal mooivoor in en om analoog de stad, maar op deHoewel snelweg subtiel rondook klokje. staat zijn mannetje. Dewat instap-500 dezehij nieuwe E-Klasse groter is begint bij een catalogusprijs van 14.195 dan zijn voorganger, is hij 10 cm euro en deze Sport 105HP is wat duurder, korter dan de Sedan waarop hij is maar dan krijg ook de welwielbasis een hoop luxe gebaseerd enjeook is extra’s, zoals een 25 pk zwaardere motor, wat korter. 16 inch lichtmetalen velgen, leren stuur en

Comfort Nu staat bij Mercedes-Benz comfort altijd op de eerste plaats en dat merk je ook bij deze Coupé, want zijn rijgedrag nodigt niet uit tot een sportieve rijstijl, maar dat wil deze kopersgroep blijkbaar ook niet. Maar je gaat moeiteloos met hoge snelheden door de bocht met

een voelbare goede grip. Hij stuurt

versnellingspookknop, mistlampen vóór en zeer nauwkeurig, communiceert zo nog een aantal een fijne vertrouwingshebbedingen. Het goed en geeft leuke van deze Fiat is,De datvering het eenen leuke wekkend gevoel. auto is en dat, je er op let,naar er ook demping zijnalsinstelbaar deleuke mensen in rijden. wens van de berijder. Daarnaast zit

deze Coupé barstens vol standaard assistentiesystemen. Verzin het maar en het zit er op tot en met gedeeltelijk autonoom rijden, maar dat is tegen mijn principes, want in het algemeen wil ik graag zelf rijden en met zo’n heerlijke auto natuurlijk helemaal en dan bij voorkeur met een handgeschakelde versnellingsbak. Tja, het prijskaartje is misschien nog een dingetje met een instapprijs van rond de 57.000 euro, maar als je het hebt kan je er beter royaal van genieten dan het op de spaarrekening laten staan zonder rente. Toch?

en hoofdruimte. Ja, en voorin zit je Sportief rijden natuurlijk als een vorst op de royale Zolang ik Fiat ken zijn het altijd en uitgebreid verstelbare stoemodellen geweest die uitnodigen tot len achter een lekker in de hand sportief en lekker doortrekken in de liggendrijden dikleren stuur. Heel mooi

advertorial

Bang & Olufsen Brussee introduceert BeoVision Eclipse – en combineert het beste van twee werelden Bang & Olufsen staat bekend om zijn design, akoestiek en vakmanschap. BeoVision Eclipse, de eerste door Bang & Olufsen en LG Electronics gezamenlijk ontwikkelde televisie, bouwt voort op deze mogelijkheden, waarbij de OLED-tv technologie van LG Electronics zorgt voor absolute zwarttinten en oneindige contrastverhouding met een groot dynamisch bereik. “De ultieme tv-beleving”, vertelt Stefan K. Persson – Executive Vice President bij Bang & Olufsen Home. “Het geluid is meer dan de helft van het beeld”. Deze woorden liggen aan de basis van de identiteit van Bang & Olufsen en de BeoVision Eclipse is een afspiegeling van het design en de superieure akoestiek die geassocieerd worden met Bang & Olufsen. De nieuwe tv is voorzien van een 3-kanaals SoundCenter en zijn uiterlijk is een combinatie van glas met gekleurde stof of aluminium. En voor het eerst is er gebruikgemaakt van de OLED-tv technologie van LG Electronics. Deze technologie is vermaard omdat hij het mogelijk maakt de meest levensechte beelden te reproduceren, dankzij de revolutionaire dimming op pixelniveau die zorgt voor perfecte zwarttinten, oneindig contrast en een uitgebreid kleurenpalet. “Door de OLED-tv technologie van LG Electronics te combineren met de ervaring van Bang & Olufsen, hebben we een nog beter product gemaakt en de ultieme tv-beleving gecreëerd. Daarom hebben we ge-

kozen voor de naam ‘Eclipse’ – twee uitstekende voorwerpen ontmoeten elkaar en maken samen iets wat nog spectaculairder en mooier is”, aldus Stefan K. Persson. Bang & Olufsen akoestiek, design en vakmanschap BeoVision Eclipse is zowel een televisie als een muzieksysteem, gepresenteerd in een uitgebreide oplossing. Het geïntegreerde en met zijn 450 watt zeer krachtige 3-kanaals SoundCenter van de tv biedt zowel stereoprestaties als middenkanaal, waarmee het de meeste geïntegreerde oplossingen en soundbars op de markt voorbijstreeft. Door ook nog internetradio en muziekstreamingdiensten te integreren wordt de BeoVision Eclipse een muzieksysteem op zich. Als u ervoor kiest om extra luidsprekers te gebruiken via de geïntegreerde surroundsounddecoder, dan komen de geluidsprestaties van het middenkanaal van de tv overeen met elk van de high-end Bang & Olufsen BeoLab-luidspre-

kers. U kunt dus een overweldigende bioscoopervaring in uw eigen huis beleven. Meer dan een tv BeoVision Eclipse werkt als een uiterst flexibel A/V-center. De tv is uitgerust met 4K-videoverwerkingstechnologie en wordt geleverd met het meest recente webOS 3.5 platform van LG Electronics. Met het platform hebt u toegang tot uw favoriete content, apps en apparaten en kunt u ze naar wens

instellen; muziekstreamingdiensten als Spotify, mediabedrijven zoals Netflix, Amazon en YouTube, Blu-ray-spelers van alle merken, evenals uw persoonlijke content. Het audio-streamingdeel omvat TuneIn radio, Spotify Connect, Deezer, ingebouwde Chromecast voor audio, audio AirPlay en streamen via Bluetooth. Door het allemaal op één plek samen te brengen vermindert BeoVision Eclipse drastisch de complexiteit van onze digitale levens.

De BeoVision Eclipse zal verkrijgbaar zijn in twee maten – in een 55-inch en een 65-inch uitvoering. Vanaf september is hij verkrijgbaar bij Europese Bang & Olufsen verkopers voor een adviesprijs vanaf: BeoVision Eclipse 55” incl. muurbeugel en BeoRemote One: € 9.120 BeoVision Eclipse 65” incl. muurbeugel en BeoRemote One: € 12.820 Bang & Olufsen Brussee Voorstraat 65 – Katwijk aan Zee Tel. 071 - 4028414


ALLES VAN HENDERS & HAZEL BIJ CASBA

Hoorneslaan 201-203 Katwijk aan Zee (Noord) Telefoon (071) 402 40 85

Dressoir More vanaf € 1.049,-

G OPEN! ELKE ZONDA17.00 UUR

SPECIAAL KEUZE-AFHAALMENU

Stel zelf uw menu samen en maak drie verschillende keuzes uit onderstaande gerechten:

T VAN 12.00 TO

1. Babi Pangang 2. Tjap Tjoy met kip 3. Ajam Ketjap 4. Thaise kip 5. 4 stokjes saté 6. Pau Cheung Kai (kip met pikante saus) 7. Foe Young Hai

DE BESTE MERKEN ONDER ÉÉN DAK, MET LAAGSTE PRIJSGARANTIE!

CASBA Wonen en Slapen

Openingstijden: ma. 13.00 tot 17.30 uur di. t/m vrij. 10.00 tot 17.30 uur do. koopavond tot 21.00 uur zaterdag 10.00 tot 17.00 uur zondag 12.00 tot 17.00 uur

Rijneke Boulevard Zoeterwoude Hoge Rijndijk 315 T. 071 - 589 93 46 www.casba.nl

+ 4 mini loempia’s en 2 x nasi of bami KUNSTSTOF KOZIJNEN // DAKKAPELLEN // AANBOUWEN VERBOUWINGEN // ZONWERING // VELUX-DAKVENSTERS

Bij een afhaalbestelling van minimaal €E29,28,krijgt u van ons een gratis portie kroepoek!

ONBEPERKT ETEN / ALL YOU CAN EAT €17,95 p.p. (Kinderen t/m 10 jaar € 9,50)

Keuze uit 45 verschillende gerechten. Maandag t/m donderdag en zondag m.u.v. feestdagen

WWW.MULTIGEVEL.NL

16 TOT 21 UUR

De Wit Mode is al 45 jaar een familiebedrijf waar passie voor mode en klanttevredenheid het belangrijkste kernpunt is. Samen met het gehele team brengen wij onze passie graag aan onze klanten over door onze collecties geheel onderling te verbinden zodat er een perfecte mix & match ontstaat. Wat zijn je taken als verkoopmedewerker: ● ● ● ●

Het geven van passend advies op het gebied van trends, styling e.d Medeverantwoordelijk voor een inspirerend en opgeruimd winkelbeeld Visitiekaartje van onze zaak Verrichten van Kassa en magazijnwerkzaamheden e.d.

Wat vragen wij: ● Een gezellige, vrolijke en flexibele inzet en instelling. ● Goede communicatieve en sociale vaardigheden ● In teamverband kunnen werken ● Het toevoegen van positieve energie in ons bedrijf Wat bieden wij: ● Een salaris boven caogemiddelde. ● Werken in een gezellig team ● Korting op kledingaankopen op al onze merken Spreekt onze vacature u aan. Stuur dan een gemotiveerde sollicitatie met CV en pasfoto naar Koen de Wit, koendewit@dewitmode.nl of per post De Wit Mode, Vijf Meiplein 112-114 2321 BS te Leiden of loop gewoon even binnen.

De Wit mode

waar al 45 jaar een nieuwe mode begint Vijf Meiplein 112-114 | Leiden | 071 5766020 | www.dewitmode.nl shop.dewitmode.nl | Nu 24/7 winkelen in onze webshop

24,95 23,95

Chinees, Indisch en Thais lopend buffet € 18,95 p.p. Kinderen t/m 10 jaar € 9,50 p.p.

Openingstijden: ma. gesloten // di. t/m vr. 09.00-17.00 uur za. 09.00-13.00 uur (tevens op afspraak geopend) Luzernestraat 106A (industrieterrein Spoorzicht) 2153 GN Nieuw-Vennep 0252 - 67 50 80 // info@multigevel.nl

VERKOOPMEDEWERKER

E €

Iedere vrijdag en zaterdag v.a. 18.00 uur:

15 JAAR GARANTIE! + GEEN AANBETALING!

VACATURE

8. Kou-Lou-Kai 9. 2 soorten rundvlees (sambal en ketjap) 10. Ajam Pangang (met kip) 11. Gebakken Pangafilet 12. Babi Pangang spek

Ook menumaaltijden 7 dagen per week geopend

Schilderwerk: binnen en buiten, geen korting, gewoon goed werk. meeuwenoordschilderwerken.nl

www.kamsan.nl Aangeboden: Overdekte winterstalling in Rijnsburg voor boot op trailer of caravan, van sept- april, kosten € 200,- tel: 0714020671.

Teken- en SCHILDERLES bij Janine Lamers, Noordwijk. Op ma. Avond en wo. Do. en vr. morgen. Www.jilsart.nl 06-24697566

PARTICULIEREN

OPGELET!

Katwijk Rijnsburg Uw advertentie verschijnt in de regio: Valkenburg Particuliere advertenties kunnen in al onze kranten worden geplaatst. Noordwijk Voor € 15,00 kunt u 120 tekens plaatsen. U kunt deze tot donderdag ut 12.00 uur inleveren, de advertentie verschijnt dan een week later in al Noordwijkerho onze kranten. De Zilk Particuliere advertenties kunnen op onze website of tegen contante Sassenheim betaling op onderstaande adressen worden ingeleverd. • • • • • • •

UITGEVERIJ VERHAGEN, Ambachtsweg 7a, KATWIJK VALUTAHUIS, Voorstraat 22, KATWIJK SIGARENMAGAZIJN J. Barnhoorn, Hoofdstraat 52, NOORDWIJK PRIMERA Sassenheim, Hoofdstraat 208, SASSENHEIM RIETWINKEL van der VOORT, Dorpsstraat 50, NOORDWIJKERHOUT THE READSHOP, in de Hoftuin, RIJNSBURG BOEKHANDEL DE KLER, De Kempenaerstr. (Passage), OEGSTGEEST

U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLEVEREN TOT DONDERDAG 12.00 UUR! (plaatsing in de week daarna)

Voorhout Warmond Lisse Lisserbroek Hillegom Beinsdorp Oegstgeest Leiderdorp

}

€ 15.00

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam: ............................................................................................................................................................……………………… Adres: ............................................................................................................ Tel.: ........................................……………………

TE HUUR • TE KOOP • GEVRAAGD AANGEBODEN • GEZOCHT • GEVONDEN


Voelt u zich veilig in uw badkamer? Nee? Vraag dan onze gratis brochure aan op www.veiligdouchen.nl of bel gratis naar 0800 0200 962

+

Extra ondersteuning

+ +

Anti-slip profiel

Lage instap

Vandaag Gisteren NIEUW

LEEFTIJDSKORTING

Instapbad

€7,50 €10,00 KORTING KORTING per levensjaar per levensjaar*

-

BEL GRATIS

Hoge instap

0800 0200 962 WWW.VEILIGDOUCHEN.NL

Ja, ik ontvang graag de kortingsvoucher en het gratis informatiemagazine

√ Binnen 1 dag geplaatst √ Laagste prijs van Nederland √ Volledig op maat te maken

Naam Straat + nr Postcode Telefoon

Plaats HaH_06_09_17

Stuur deze bon in een envelop zonder postzegel naar: Zwaluw Comfortsanitair Antwoordnummer 3035 - 3860VZ Zeewolde, Nederland


Verrassend lage prijzen, nu in 1000 winkels.

herfst decoratie diverse varianten, tak met herfstbladeren 70 cm, steker eikel/pompoen/ bes 20 cm of herfstmix

Garnier deoroller of deospray diverse varianten 50/150 ml

houten kruk met imitatie bont niet van echt te onderscheiden wit, bruin of grijs 41x30 cm

twin markers in handige bewaarbox diverse kleuren op alcohol basis

Celebrations 98 gram

stuntprijs

072

144

fidget tumbler stick

Ferm combitool

met LED licht

Oktoberfest outfit

LQFODFFHVVRLUHVLQNRĆŞHU voor boren, slijpen, frezen en polijsten PHWĆŽH[LEHOHDVHQVWDQGDDUG 160 W

lederhosen of jurk, polyester lederhosen maten m-xxl jurk maten s-xl

nieuwste trend

megabox 24 stuks

099

1695

A Good Clean afwasmiddel

kunststof dividerbox

sinaasappel/jasmijn 500 ml

luchtverfrisser 250 ml

0.88

60x40x10 cm

750 ml

0.99

495 dames vest of sweater vest: polyester/elastaan, maten s-xxl sweater: polyester, maten s-xl

basic shirt maten s-xl

formaat xl

493

reiniger

099

795

2.99

449

Denver activity tracker

meet je stappen en slaappatroon 7-10 dagen standby tijd Bluetooth 4.0

695 kunststof snijplanken

woondeken bontlook

493

595

35x25 cm, set/3

diverse kleuren ca. 120x150 cm

werkt met een app

1295

Ziki heren boxer

sneakersokken

katoen/elastaan diverse varianten maten xs-xxl

zwart of wit polyester/katoen/elastaan maten 35-46

luxe baddoek

diamant of golf patroon, katoen 60x110 cm

gastendoek 30x50 cm

2-pack

7 paar

329

239

Bluetooth multicolor LED lamp warm wit of gekleurd licht 7W, 240V, E27 werkt met een app

0.79

299

www.action.com Aanbiedingen geldig van woensdag 6 september t/m dinsdag 12 september 2017

972

Zet- en drukfouten voorbehouden.

088


Bewezen de goedkoopste! Rivella

Becel of Blue Band boter

+ GRATIS ALBUM t.w.v. 1.49

Alle soorten 2 flessen van 1 of 1.5 liter Van 2.78 – 3.50 Voor 1.39 - 1.75

bij deze aanbiedingen

Alle soorten** 2.79 – 14.85

2 STUKS

3

1+1

BIJ STUKS

GRATIS*

Geldig van woensdag 6 t/m dinsdag 12 september 2017

SPAAR alle 140 stickers en 7 Ocean Buddies

Van woensdag 6 september tot en met dinsdag 10 oktober 2017 spaar je 140 verschillende gratis stickers, die je in het speciale Ocean Buddies stickeralbum kunt plakken. Ook kun je de 7 superzachte Ocean Buddies knuffels verzamelen. Veel spaarplezier! Ontdek alles over Ocean Buddies op Hoogvliet.com/oceanbuddies.

Unox soep in zak

Coca-Cola of Fanta

Biologische broccoli, Hollandse erwten, Hollandse groente, kruidige tomaten, romige pompoen of Franse ui Zak 570 ml Van 1.83 – 2.39

Alle flessen van 1 liter Alle combinaties mogelijk 6 FLESSEN

PER ZAK

8.70 – 9.12

1.83 – 2.39

0.

5.

99

00

Per liter 1.74

Geldig van donderdag 7 t/m zondag 10 september 2017

Per combinatie kan de prijs verschillen. *Je krijgt 50% korting op de totaalprijs **m.u.v. koffiemelk

Bestel je boodschappen ook online op hoogvliet.com. Kijk voor actuele openingstijden en zondagopeningen op hoogvliet.com/openingstijden. Zet- en drukfouten voorbehouden.


GEEF INTERIEUR EEN RUIMTE

INTRODUCTIE AANBIEDING

TIJDELIJK 15% KORTING OP DE GEHELE H20 COLLECTIE* 80 WOONWINKELS ONDER 1 DAK! W O O N B O U L E V A R D C R U Q U I U S Hangar 20 Spaarneweg 20 2142 EN Cruquius www.hangar20.nl

Openingstijden: Maandag 12:00 - 17:30 uur • Dinsdag t/m Vrijdag 09:30 - 17:30 uur Zaterdag 09:30 - 17:00 uur • Zondag 12:00 - 17:00 uur

Elke zondag open!

P

Vrij parkeren voor de deur.

* Alleen geldig op de H20 verlichtingsartikelen en woonaccessoires, vraag in de winkel naar de voorwaarden. Deze actie is geldig t/m 3 september 2017.

Nwhw week 36 17  

Noordwijkerhouts Weekblad, dinsdag 5 september 2017

Advertisement