Page 3

nieuws

noordwijkerhouts weekblad

woensdag 22 mei 2013

3

UIT DE RAADZAAL Wethouder Knapp werkt aan een lijst waarin hij aangeeft hoe de tekorten op de begroting 2015–2017 weg gewerkt kunnen worden. Dat lijstje komt eind van dit jaar. De commissie BAM gaf aan dat lijstje al in september te willen ontvangen. “Geen sprake van”, aldus Knapp, “ik heb alles goed overwogen en we moeten niet over ons graf heen willen regeren”. Knapp wil zo ook de partijen helpen met het opstellen van hun verkiezingsprogram voor de gemeenteraadsverkiezingen, “als het lijstje eind dit jaar bekend is, kunnen jullie dat mooi gebruiken voor jullie verkiezingsprogram”, aldus Knapp. Afbreken van de Schelft noopte Beugelsdijk tot de opmerking aan het adres van D66, Wiebes, die dit opperde als oplossing van de tekorten, “Je gelooft toch niet dat jullie het afbreken van De Schelft in jullie verkiezingsprogramma durven op te nemen.” Het is maar bedoeld als een voorbeeld wat eventueel mogelijk zou zijn. “Niks afbreken”, aldus Knapp, ondanks de te verwachten grote tekorten is hij niet somber. Met wat verhogingen hier en daar zag Knapp, zo uit het hoofd, het tekort voor 2015 al gehalveerd. Niet somberen dus, vindt de wethouder. Jan Brouwer verwacht wel dat de samenwerking tussen de vijf bollengemeenten geld oplevert. “Natuurlijk weet ik dat de kosten voor de baat uitgaan, maar ik ben toch blij dat ik er volgende periode niet meer bij ben.” Nog even doorbijten Jan, en de stuurgroep, die de samenwerking gestalte moet geven, blijven bestoken met de vraag om vooral het groen in de Bollenstreek in de gaten te houden. Een paar uur in de week zou de bloemenstal op de steeg het uitzicht op onze Witte kerk belemmeren, en daarom zou die moeten verdwijnen. Een beetje kortzichtig, gelet op de mede door de politiek zo gewenste reuring in het centrum. Reuring, die er afgelopen zaterdag, met een moederdagmarkt rond de Witte kerk zeker was. Eindelijk werkte het weer een beetje mee en gingen de tuinplantjes vlot van de hand. Fleurige bloemen en planten stallen met op de achtergrond onze Witte Kerk. Een mooi plaatje voor de toeristen, die ons dorp aandeden. Letterlijk en figuurlijk pakken donkeren wolken zich samen boven Noordwijkerhout. Na regen komt zonneschijn en dat zal ook, afgaande op het optimisme van wethouder Knapp, zeker ook voor ‘financieel’ Noordwijkerhout het geval zijn. Er zal inderdaad nog heel wat rekenwerk nodig zijn om na 2014 zo’n, 1 miljoen euro weg te werken. Maar afgelopen week dus de presentatie van de voorjaarsnota. Een nota, die, zo als jaren het geval is, zeker nog wat wijzigingen zal ondergaan. Mede afhankelijk hoe groot de bijdragen vanuit het rijk zullen zijn. Belangrijk ook hoeveel geld het rijk geeft voor de uitvoering van de taken die de gemeente op haar bord krijgt. Nu maar hopen dat ze in Den Haag meer realiteitszin hebben dan minister Jet Bussemaker, die meent dat vrouwen een schuldgevoel hebben omdat zij financieel afhankelijk zijn van hun echtgenoot. Alle moeders aan het werk, die Jet. JL.

Gratis spreekuur bij KOM advocaten recht n Een mens loopt overal tegenaan in zijn leven. Soms heb je een probleem waar je niet direct een oplossing voor weet. Zou het dan niet gemakkelijk kunnen zijn om het probleem voor te kunnen leggen aan je eigen advocaat zonder dat dit wat kost? KOM Advocaten wil dat het voor u mogelijk wordt uw vraag aan ons voor te leggen zonder dat het u direct geld kost. KOM Advocaten gaat vanaf 4 juni 2013 om de week een gratis inloopspreekuur voor u organiseren op de dinsdagavond van 19:30 uur tot 21:00 uur. Het maakt daarbij niet uit of u particulier of ondernemer bent. U krijgt de mogelijkheid uw probleem aan ons voor te leggen en wij zullen u adviseren over uw zaak. Mocht het noodzakelijk zijn en u dit willen dan, kunnen wij direct een vervolgafspraak voor u plannen bij 1 van onze 4 gespecialiseerde advocaten.

Rechtsgebieden

KOM Advocaten kan u adviseren op de volgende rechtsgebieden: Familierecht: Alles over echtscheidingen, alimentatie, erfrecht Mediation en aanverwante zaken Belastingrecht: Alle problemen die u als particulier of ondernemer heeft met de fiscus Bestuursrecht: Heeft u problemen met de overheid? Strafrecht: Bent u verdachte van een strafbaar feit of slachtoffer daarvan? Insolventierecht : Is uw onderneming niet gezond meer? Arbeidsrecht: Voor werknemers en werkgevers een pasklare oplossing Civielrecht: Alles dat burgers bindt en vooral verdeeld houdt Vanaf dinsdag 4 juni bent u om de week welkom bij KOM Advocaten van 19:30 uur tot 21:00 uur, Boekerslootlaan 15 te Noordwijk.

Wandelen door Noordwijkerhout n Avondvierdaagse 2013 gaat bijna van start wandelfeest n De voorbereidingen zijn bijna klaar. De vergunningen zijn aangevraagd. De scholen zijn benaderd. De vrijwilligers worden geïnstrueerd. De voorinschrijving is gestart. Het wandelfeest kan beginnen. De avondvierdaagse, die in Noordwijkerhout dit jaar al voorde 57e maal wordt gelopen, staat onder auspiciën van de Zuid-Hollandse Wandelsport Bond. Begonnen is het destijds voor de leden van de wandelsport vereniging DIO (Door Inspanning Ontspanning), waar al vrij snel ook andere wandelaars meeliepen. In 1971 is dat overgenomen door de Plaatselijke Wandelsport Regeling Commissie Noordwijkerhout die de scholen er bij betrok wat tot gevolg had dat elk jaar circa 1000 wandelaars aan dit evenement deelnemen.

Scholen

Alle scholen in Noordwijkerhout hebben vóór de meivakantie al de

nodige informatie en inschrijflijsten ontvangen om hun school deel te laten nemen aan de avondvierdaagse. Deze wordt gewoontegetrouw in ons dorp gelopen in de éérste volle week van juni, wat dit jaar van maandag 3 t/m donderdag 6 juni is.

Vrijwilligers

De ruim 40 medewerkers, die nodig zijn om de avondvierdaagse tot een succes te maken zijn benaderd en met de gemeente zijn afspraken gemaakt voor de scholing van de verkeersregelaars. De nodige vergunningen zijn aangevraagd en de routes van de 10 en 5 kilometer zijn voor zover nodig was aangepast.

Vierdaagsekruis

Iedere wandelaar die de avondvierdaagse uitloopt ontvangt na afloop tot de 10e maal het avondvierdaagsenkruis met draaglint en speld, daarboven ontvangt men een cijfer om aan het draaglint te bevestigen met om de 5 jaar een nieuwe medaille.

Inschrijven

Inschrijfkosten bedragen bij vóórinschrijving voor jeugd tot en met 12 jaar € 2,75, iedereen daarboven betaald € 3,00. Inschrijven bij de start op 3 juni in de kantine van het VVSB is ook mogelijk, maar dan betaalt iedereen € 4,00. Voor de inschrijving kan men terecht bij het V.V.V. kantoor, Dorpsstraat 8 in Noordwijkerhout tijdens kantooruren. Uiteraard hoopt het bestuur en de vele vrijwilligers, dat het dit jaar weer een geweldig en vooral gezellig wandelfeest zal worden.

Creatief Hobbyfestival Leeuwenhorst hobby n Op 25 en 26 mei wordt is de Leeuwenhorst, Langelaan 3, voor de eerste keer het toneel voor het Hobbyfestival. De standhouders vullen circa 60 marktkramen met nieuwe producten en benodigdheden voor de diverse hobby’s, o.a. (3D)Kaarten, miniaturen, sieraden maken, scrap-

booken, stempelen, ponsen, cricut, borduren, breien en haken, etc.. Ook zijn er demonstraties en workshops. Vanzelfsprekend zijn er ook stands voor de poppen(huizen)liefhebber. Poppendokter Dicky’s Poppen houdt de gehele dag spreekuur, kleine ‘kwaaltjes’ behandeld zij direct op de beurs, de grote gaan mee naar de operatiekamer in Dordrecht. Tot nu toe heeft zij alles nog

kunnen ‘genezen’. Het programma is te bekijken op www.hobbyfestival.nl, u kunt daar ook een kortingbon downloaden. Zaterdag 25 en zondag 26 mei zijn perfecte dagen om het Hobbyfestival in Noordwijkerhout te bezoeken. Openingstijden: zaterdag en zondag van 10.30-16.30 uur. Entree volwassenen: euro 4,- (kortingbon op site), kinderen tot 12 jaar gratis (onder geleide).

Medium Sonja v/d Linden bij Signaal esoterie n Dinsdag 28 mei organiseert Het Signaal een Paranormale avond. Op zondag de 26e volgt een wichelroedewandeltocht. De avond vindt plaats in de Maasgaarde, Herenweg 9, naast de St Jozefkerk. Het medium op deze avond is Sonja v.d. linden, zij doet helderziende waarnemingen via een door

uzelf meegebracht voorwerp of via een foto van een Overledene. De zaal gaat om 19.30 uur open en het programma begint om 20.00 uur. De entreekosten zijn 6 euro en zullen na aftrek van de vaste kosten bestemd zijn voor goede doelen. Iedereen is van harte welkom.

Wichelroedetocht

Op zondag 26 mei organiseert Het Signaal Noordwijkerhout in sa-

menwerking met Chris Zoet een wichelroedewandeltocht. Opgeven voor deelname aan deze wichelroedewandeltocht kan bij Het Signaal, Gerda Broekhof, tel. O252-374183 of via e-mail gerdabroekhof@hetnet. nl De kosten bedragen incl. een set wichelroeden, 19.50 p.p. De tocht begint om 13.30 uur bij de toren van de Sint Jozefkerk, Herenweg in Noordwijkerhout. Einde van de tocht 16.00 uur JL.

NWHW_week_21_13  
NWHW_week_21_13  
Advertisement