Page 9

nieuws

De noordwijker

Lezing over Maria Montessori

Ingezonden mededeling

montessori n In het kader van

Voetbal

het Maria Montessori Memoriejaar wordt op vrijdagavond 28 februari om 20.00 uur zeer exclusief een lezing gegeven door Marjan Schwegman in Maria ter Zee.

n Al enige tijd zien de supporters van V.v. S.J.C. met lede ogen aan dat het hoofdveld nauwelijks gebruikt wordt voor het oorspronkelijke doel: voetballen. Al menig keer moest door de hoofdmacht op het kunstgras van een bijveld worden gespeeld. Omdat de uitermate slechte toestand van het hoofdveld spelen erop onmogelijk maakte.

Marjan Schwegman, directeur van het ‘Nederlands instituut voor oorlogsdocumentatie’, is de schrijfster van de biografie die in 1999 verscheen over Maria Montessori. Reserveren kan via mariamontessorimemoriejaar@hotmail. com en deelname aan de lezing op vrijdag 28 februari bedraagt € 5,- (incl. koffie/thee). Dit dient contant bij de deur te worden voldaan. Er zijn 300 plekken beschikbaar dus reserveren is gewenst.

Trouwe leden wijzen direct naar de gemeente Noordwijk omdat de erbarmelijke staat waar het hoofdveld zich in bevindt zonder meer in verband gebracht wordt met achterstallig onderhoud. Ook sponsoren geven blijk van ongenoegen. Hun reclameborden omlijsten juist het hoofdveld om daar tijdens de wedstrijden van de zwart-witten hun klantenwervende werk te doen.

Vesper in de Oude Jeroenskerk vesper n In het koor van de Oude

Jeroenskerk zingt zondag 9 maart het vesperkoor o.l.v. dirigentorganist Jaco van Leeuwen. Aanvang 19.00 uur. Leidraad is wat kloosters al eeuwenlang in een vesper doen: het zingen van enkele Psalmen, avondliederen en de Lofzang van Maria (het Magnificat). Dit seizoen horen we steeds een van de “Ik ben” Woorden van Jezus uit het Johannes-evangelie. Deze keer: Johannes 6:41-51 , waarin Jezus ons van zichzelf vertelt ‘Ik ben het brood’. Wim van der Lee, oud-predikant in de Oude Jeroenskerk zal hier meditatief op ingaan.

Pittige training voor dames NHC hockey n Het jaarlijkse trainings-

weekend van Dames 1 begon met een training op de Amsterdamsche hockeyclub . De training werd gegeven door Eva de Goede, Nederlands hockey-international en goed voor 2 x Olympisch goud. Na deze leerzame training werd de reis vervolgd naar het Hof van Saksen in Nooitgedacht. De tweede dag stond ook in teken van een fanatieke training in de vroege ochtend op hockeyclub Emmen, gevolgd door een educatief bezoek aan Herrinneringskamp Westerbork. Meer dan indrukwekkend. Hierna konden de dames welverdiend relaxen in de Wellness van het Hof van Saksen. Tijdens de derde en laatste dag, werd er gespeeld tegen hockeyclub Maarssen. Deze wedstrijd werd gewonnen met 2-4. Prima resultaat, dat duidelijk het groepsgevoel liet zien, waar het hele weekend aan gewerkt was. De dames kijken terug op een absoluut geslaagd teamweekend en zien het tweede gedeelte van de competitie vol vertrouwen tegemoet.

Bingo op de Duinwetering Bingo n Op vrijdag 21 februari, om 20.00 uur, houdt de Supportersclub V.v. Noordwijk een grote bingo in de kantine aan de Duinwetering. Er worden tien rondes gespeeld. Hierna is er een loterij met mooie prijzen. www.supportersclub-vvnoordwijk.nl

9 Hoofdveld van SJC blijkt letterlijk weiland dinsdag 18 februari 2014

Carry Cramer: ‘Steun aan woningbouw voor ouderen en jongeren.’

Huisvesting voor iedereen ‘Voor ouderen is het lastig een goed huis te vinden. Je wilt kleiner wonen. Het huis heeft wat aanpassingen nodig omdat je niet zo goed ter been bent. En misschien wil je wel met meerdere mensen onder één dak wonen. Ik hoop dat ik er aan kan bijdragen dat dit soort woningen er komen. Want die hebben we nu te weinig. Nog geen 20% van de woningen in

Noordwijk is sociaal. PvdA GroenLinks zal geld vrijmaken voor steun aan woningbouw voor groepen die nu tussen wal en schip komen: ouderen en jongeren. Een vitaal dorp kan niet zonder.’

Enkelen zijn hierom al afgehaakt en nieuwe sponsoren worden nu logischerwijs moeilijk gevonden. Maar het gaat om meer. Omdat de weersomstandigheden niet bepaald vriendelijk zijn verlangd de trouwe aanhanger er naar om hun favorieten aan te moedigen vanuit de beschutte tribune. En niet langs de onbeschutte lijnen van een bijveld. Zorgboerderij

De Noordwijkse Carnavalsvereniging De Noortukkers trekt zich het lot van SJC behoorlijk aan en bedacht een stunt. Onder leiding van Boer Krijn (Prins Carnifex) en Boe-

rin Anne-Wil (Prinses Équine) trok een stoet vol boerderijdieren zoals konijnen, koeien, schapen en kippen begeleid door 11 boerenknechten (de Raad van Elf) over het afgelaste terrein. Krijn maakte duidelijk dat hij op dit stuk weiland wel een zorgboerderij wilde exploiteren. Waarbij de tribune dan als nachthok dienst zou kunnen doen. Voetballiefhebbers lachten hierom als boeren die kiespijn hadden. En mompelden iets van: aan de Duinwetering strooien ze met miljoenen en hier vergeet men het normale onderhoud. Feit is dat het grasveld er bepaald niet florissant bij ligt. En begrijpelijk is dat supporters en sponsoren morren. Ook de begeleiding van de diverse selectie jeugdelftallen betreuren het dat zij te weinig gebruik mogen maken van het in het oog springende hoofdveld. De voetbalvereniging hoopt daarom dat er snel een oplossing wordt gevonden. Zodat niet bij het minste of geringste regenbuitje moet worden uitgeweken naar het kunstgras van een bijveld. De carnavalsvereniging kondigde met hun ludieke actie direct hun volgende activiteit aan, de seniorenmiddag op 22-2 in het Northgo College. Om 14.00 uur komen daar de Noordwijkse senioren bij elkaar voor het bijwonen van de bekendmaking van de Groot Noortukker. Gewoonlijk is sportwethouder Van Duin daarbij zodat die de kans krijgt daar aan de SJC-ers uitleg te geven.

Carry Cramer Carry Cramer is lijsttrekker van PvdA GroenLinks Noordwijk

Hit ‘Pure Liefde’ op Valentijnsdag gelanceerd hit n Valentijnsdag is Pure Liefde. Voor je dierbaren, voor je buren, voor je dorpsgenoten. Kortom voor de mensen om je heen. Puur Noordwijk lanceert daarom op Valentijnsdag het lijflied, het liefdeslied Pure Liefde voor Noordwijk. Een ode aan Noordwijk geschreven en gezongen door de Noordwijkse zanger Paul Vermin (nummer 34 op de kandidatenlijst) en Puur Noordwijk-wethouders Leon van Ast en Gerben van Duin.

Naast beschikbaarheid op Spotify is het nummer te downloaden op iTunes voor € 0,99 waarbij de opbrengst volledig ten goede zal komen aan M25, de winnaars van de Noordwijkse vrijwilligersprijs 2013. M25 staat voor een groep enthousiaste jongeren tussen de 11 en 18 jaar, die zich belangeloos in-

zet voor de medemens die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Ook is op www.puurnoordwijk. nl en op Youtube de bijbehorende video te zien. Tot slot zal op de bollenstreekomroep BO vanaf vrijdag het nummer frequent te horen zijn. ‘Pure Liefde’ is een liefdesverklaring aan het mooiste dorp van Nederland”, zegt Paul Vermin. “Het ruisen en de frisheid van de zee, onze lange mooie zandstranden, alle hotels met hun sfeer, de groenen duinen, de Grent en onze vuurtoren zijn het mooiste van Nederland. Noordwijk is met goud omrand. Niet voor niets houdt heel Nederland van Noordwijk. Dat gaf mij de inspiratie om deze liefdesbetuiging te schrijven.”

Rosetta bij Space Expo Rosetta

n Tot en met zondag 2 maart maken bezoekers van Space Expo op educatieve wijze kennis met ESA’s Rosetta missie.

Bezoekers van Space Expo krijgen niet alleen uitleg over de Rosetta missie, maar ook over al het puin in de ruimte.

Ruim tien jaar geleden konden bezoekers van Space Expo het ruimtevaartuig zien in het testcentrum bij ESA-ESTEC.

Het programma is bij uitstek geschikt voor kinderen en ouders die wat meer willen weten over kometen, meteorieten en asteroïden.

Zaterdag wordt de Groot Noortukker 2014 bekend gemaakt. | Foto: PR

Wie wordt Groot Noortukker 2014? Carnaval

n Op zaterdag 22 februari organiseert Carnavalvereniging De Noortukkers weer de jaarlijkse carnavalsmiddag voor senioren in het Northgo College aan de Duinwetering 107.

Het feest begint om 13.30 uur en duurt ongeveer tot 17.00 uur. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Uiteraard treden de dansmariekes op en wordt de middag muzikaal omlijst door Hofkapel de

Torentrekkers. Voorafgaand aan de seniorenmiddag wordt traditiegetrouw om 12.00 uur een boerenkoolmaaltijd geserveerd (zaal open vanaf 11.45 uur). Wie mee wil eten van deze overheerlijke boerenkool met worst, moet zich snel opgeven bij Els Smit via tel. 06-42932249. De kosten voor de maaltijd inclusief twee consumpties bedragen € 6,- per persoon (betalen bij binnenkomst).

Nw week 08 14  

De Noordwijker, 18 februari 2014

Nw week 08 14  

De Noordwijker, 18 februari 2014

Advertisement