Page 23

Rouw en verliesverwerking

TRANS FOR TRANS MATiE

Toen ik 20 jaar geleden mijn kind verloor, veranderde mijn wereld. Een trotse vader veranderde in een vader die afscheid nam van zijn zoon. Met de dood van mijn kindje stortte mijn wereld in. Het beeld wat ik van mezelf had versplinterde in duizend stukjes. Ik ontkende wat mij overkomen was en leefde mijn leven zoals ik dat gewend

Rob de Koning Telefoon: 06 - 3003 5415 rc.dekoning@ziggo.nl

FOR MATiE

Emoties, van diep verdriet, woede-uitbarstingen, lachbuien en soms was daar dat niets, die leegte die mij in het gezicht staarde. Ik ben in contact gekomen met een hulpverlener die mij geholpen heeft om dit verlies onder ogen te zien, om hier in respect en liefde bij stil te staan. Waar ik ze tot de dag van vandaag nog dankbaar voor ben. Zo is mijn passie geboren voor dit mooie werk wat ik mag doen.

Gelijk een vlinder uit de cocon

Rouw en verlies verwerking Rob de Koning Telefoon: 06 - 3003 5415 rc.dekoning@ziggo.nl

was. Fysieke klachten, druk op mijn borst, onverklaarbare angsten, negeerde ik. Anderhalf jaar later vond ik mezelf terug in de auto al huilend op een kruispunt, niet meer in staat om te rijden. Toen besefte ik dat ik hulp nodig had.

Gelijk een vlinderGratis uitinfo/brochure/intakegesprek de cocon 06 - 3003 5415 rc.dekoning@ziggo.nl Sinds 1902

Grafmonumenten & Urnen Meer en Duin 21-23 • Lisse • T: (0252) 413 307

Rob de Koning

Sinds 1902 specialist in grafmonumenten en urnen Boot Natuursteen BV is sinds 1902 gespecialiseerd in grafmonumenten. Een goed bekendstaand bedrijf waar de medewerkers weten hoe belangrijk het is om op een respectvolle wijze nabestaanden te adviseren bij de keuze van een passend grafmonument.

Natuursteen BV heeft bij haar bedrijf in Lisse een grote showroom waarin vele modellen in diverse granietsoorten opgesteld staan. Ook advies aan huis behoort tot de mogelijkheden. Monumenten in marmer, hardsteen, kwartsiet, basalt, RVS, versteend hout en glas zijn enkele voorbeelden.

Den Sprengers, adviseur: “Nabestaanden kunnen bij ons in alle rust de verschillende mogelijkheden op het gebied van grafmonumenten bekijken en bespreken. Hierdoor kunnen zij een betere keuze voor een ‘passend’ monument maken. Bovendien bieden wij de mogelijkheid om persoonlijke ideeën in het monument te verwezenlijken.” Boot

Er wordt tegenwoordig ook steeds vaker voor een crematie gekozen. Veelal wordt de as uitgestrooid. Toch willen de nabestaanden vaak een tastbare herinnering. Dat kan o.a. door een sierurn, relikwiehouder en mini-urn. Ook op dit gebied heeft het bedrijf een groot gevarieerd aanbod.

www.bootnatuursteen.nl • www.urnshop-boot.nl Boot-132x96mm-BP-Urnen-2014.indd 2

13-02-14 15:43

• Opbaring in eigen • Begraven rouwkamers • Cremeren • Rouwtransporten door • Eigen parkeerterrein binnen en buitenland • Dag en nacht bereikbaar Jacoba van Beierenlaan 4 - 2171 CM Sassenheim

Tel: 0252-211843

E-mail: uitvaartverzorging@vliem.nl www.uitvaartverzorgingvliem.nl

Herinneringsbijeenkomst na een jaar Coöperatie Dela bijvoorbeeld biedt nabestaanden een jaar na de uitvaart de mogelijkheid een herinneringsbijeenkomst bij te wonen. Deze bijeenkomst is een moment om even stil te staan en terug te kijken, maar ook om weer vooruit te kijken. Samen met andere families die in dezelfde periode ook iemand verloren, kunt u uw dierbare met woorden, livemuziek en

stilte gedenken. Een bijzonder onderdeel van de bijeenkomst is het moment waarop elke dierbare persoonlijk wordt genoemd en een kaars wordt ontstoken. De herinneringsbijeenkomsten vinden verspreid door het hele land plaats. Vaak grijpen families de gelegenheid aan om die dag ook het graf of strooiveld te bezoeken, of om samen een hapje te gaan eten.

Vastleggen Tijdens een uitvaart gaat er vaak heel veel langs je heen. Daarom kun je de hele plechtigheid op cd laten opnemen. Ook kan een fotograaf en/of filmer op discrete en respectvolle wijze de plechtigheid vastleggen. Om later, als alles

Rouwboeketten en kransen bij Tuincentrum De Uiver Bloemen horen bij allerlei bijzondere momenten in het leven, ook bij het afscheid nemen van een dierbare. Wij verzorgen al vele jaren rouwwerk in de bekende vormen zoals een rouwboeket, een rouwkrans, een hartvormig of een ovaal rouwstuk, klassiek of modern gestoken. Ook worden er steeds meer losse bloemen besteld die de nabestaanden dan op de kist kunnen leggen als teken van afscheid/laatste groet. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met alle persoonlijke wensen van de klant die het rouwwerk besteld zoals de favoriete kleur en/ of favoriete bloemen van de overledene. Een mooi lint of kaart met een persoonlijke tekst er op, zoals bijvoorbeeld “je blijft in onze harten” maakt ieder rouwstuk uniek en helemaal compleet. Wij drukken de rouwlinten zelf en (bijna) alles aan teksten erop drukken is hierbij mogelijk. Dit alles kan besproken worden met een van onze bloembindsters, waarbij u tijdens het gesprek gebruik kunt maken van een fotoboek met voorbeelden van ons rouwwerk, zodat u de juiste keuze kunt maken voor een passend afscheid met bloemen.

achter de rug is, nog eens te kunnen terug kijken of luisteren naar wat er is gedaan en gezegd. Het fotograferen en filmen hoeft absoluut niet storend te zijn.

Rijnstraat 141 - 2223 EA Katwijk - 071-4021640

Nw week 08 14  
Nw week 08 14  

De Noordwijker, 18 februari 2014

Advertisement