Page 18

Mies Schoneveld Uitvaartbegeleiding: persoonlijk en professioneel Ruimte bieden voor een persoonlijk afscheid, met aandacht en oog voor detail. Dat is de gedachte van waaruit Mies Schoneveld Uitvaartbegeleiding werkt. Het bedrijf, dat dit jaar tien jaar bestaat, is ervaren en deskundig in de verzorging van uitvaarten. Of het nu gaat om een afscheidsbijeenkomst in de kerk, crematorium of uitvaartcentrum. Mies Schoneveld begon haar bedrijf tien jaar geleden alleen en vanuit huis, maar twee jaar geleden opende ze haar eigen kantoor met familiekamer aan de J. van der Vegstraat 63 in Katwijk. Daarnaast wordt ze inmiddels ondersteund door twee medewerkers: Wilma Noort en Yvonne Bierenbroodspot. Wilma is de plaatsvervanger van Mies als uitvaartbegeleider en Yvonne neemt de (administratieve) ondersteuning voor haar rekening.

Persoonlijke aandacht

Van een traditionele uitvaart tot alles wat daarvan afwijkt: Mies Schoneveld Uitvaartbegeleiding biedt het volledige palet aan dienstverlening. Maar welke vorm het afscheid ook krijgt, het bedrijf werkt absoluut onafhankelijk en volgt daarbij slechts één regel: de wensen van de overledene en de nabestaanden staan centraal. Mies en haar team nemen dan ook de tijd voor persoonlijke gesprekken en op maat gemaakte adviezen. “Alleen door goed te luisteren, kunnen we de uitvaart organiseren op een manier die recht doet aan de persoonlijkheid en het karakter van de overledene. Wij dragen verschillende mogelijkheden en ideeën aan. Ook als het nodig is het budget te bewaken, kan er heel veel en denken we met de familie mee”, zegt Mies. Oog voor detail Er komt veel kijken bij de organisatie van een uitvaart. Aan alles moet worden gedacht en er is vaak veel meer mogelijk dan de meeste men-

sen denken. Zo weten veel mensen niet dat het mogelijk is de overledene zelf te wassen en te verzorgen, hem of haar thuis op te baren of dat er bijzondere kisten en rouwauto’s bestaan. Mies: “Daarom is het goed dat de nabestaanden kunnen terugvallen op betrokken professionals, die als geen ander weten wat de mogelijkheden zijn en bovenal ook begrijpen wat er op zulke momenten op hen afkomt. En op de dag van het afscheid moeten zij erop kunnen vertrouwen dat alles precies verloopt zoals zij in gedachten hebben.” Familiekamer Als er een geliefde overlijdt, moeten de nabestaanden van alles regelen. Zij moeten bijvoorbeeld beslissen waar zij de overledene willen opbaren. Dat kan thuis of in een rouwcentrum. Sinds enkele jaren biedt Mies Schoneveld nog een derde optie: de familiekamer in de J. van der Vegtstraat in Katwijk, in het pand waar het bedrijf gevestigd is.

gelegenheid daar op een persoonlijke manier en in alle privacy invulling aan te geven. De kamer is sober ingericht en voorzien van een eigen keuken en muziekinstallatie. De nabestaanden krijgen zelf een sleutel zodat ze vierentwintig uur per dag, zonder afspraak en zo lang als zij zelf willen, hun dierbare kunnen bezoeken. Het is ook mogelijk de ruimte zelf aan te kleden, bijvoorbeeld met foto’s of gebruiksvoorwerpen van de overledene.

Tijdens deze avond worden de namen van alle overledenen genoemd en steken de nabestaanden een kaars aan. Er is een spreker die ingaat op thema’s rond rouw en verwerking en de avond wordt omlijst door live muziek. Na het ceremoniële gedeelte is er koffie, waar de aanwezigen met elkaar in gesprek kunnen raken en ervaringen uitwisselen.

Gedenkavond Rouwen is hard werken en het verwerken van een verlies heeft tijd nodig. Omdat Mies merkt dat er veel behoefte bestaat aan een moment van herdenking, organiseert zij ieder jaar in november een gedenkavond voor alle mensen die het voorgaande jaar een dierbare hebben verloren.

Gedenken van kinderen Op woensdag 16 april organiseert Mies Schoneveld Uitvaartbegeleiding voor de eerste keer een speciale gedenkavond voor alle ouders en gezinnen in de regio die een kind, broertje of zusje hebben verloren. Op deze bijeenkomst, die plaatsvindt in de Vredeskerk te Katwijk, zal Ellen Kruijer, uitvaartbegeleider voor kinderen en jongeren, uit Culemborg spreken.

Mies Schoneveld

Uitvaartbegeleiding J. van der Vegtstraat 63 - 2225 TR Katwijk

’Met aandacht voor details’

Betrokken - Meelevend - Zorgvuldig 071-4018779 (24 uur bereikbaar) Er is niet één manier om afscheid te nemen van een overledene. De familiekamer biedt de

www.miesschoneveld.nl

Nw week 08 14  

De Noordwijker, 18 februari 2014

Nw week 08 14  

De Noordwijker, 18 februari 2014

Advertisement