Page 1

55+- MARKT BLOEMSWAARD

Garbialaan 3

21 maart lokaal betrokken en betrouwbaar

UitgeVeriJ VerHagen BV WWW.DEHILLEGOMMER.NL

cultuur P7

10 maart 2015 JAARGANG 02 NR 10

nieuws P3&5

glUren BiJ de poelpolder-BUren aldUs Besloten

n

sport P9

Weinig animo voor centrumgesprek

Een eenzijdige loonsverlaging, mag dat?

P19

BOB-pakket voor verenigingen n Lokale aftrap campagne ‘Bob in de sportkantine 2015’

weekend is de N207 Leimuiderweg ook aankomend weekend in beide richtingen afgesloten. Van vrijdag 13 maart 21.00 uur tot maandagmorgen 16 maart 5.00 uur wordt er gewerkt aan de weg tussen de Drie Merenweg in Nieuw-Vennep en de Leidsestraat. Het verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.

Door Remco Out

College wil zelfbestuur weekmarkt Hillegom n De gemeente is van plan om de weekmarkt de privatiseren. Daarvoor willen zij een overeenkomst sluiten met de stichting ‘de Markt van Morgen’. Dit biedt de marktondernemers ruimte om de weekmarkten commercieel te besturen. Het voorstel voor het plan ligt tot en met 16 april ter inzage in de gemeentewinkel en is te vinden op de website. Na de inspraakperiode worden de reacties verwerkt in een inspraakverslag. Dit verslag gebruikt het college van burgemeester en wethouders bij het vaststellen van het beleid.

Dansworkshop in ‘t Eiland Beinsdorp n Na het succes van de

Vincent Venloo (De Vosse), burgemeester Van Erk, Edwin Rikkers (SDO) en wethouder Roelfsema geven het startsein voor de BOB-campagne. | Foto: Remco Out

goed moment om dit weer onder de aandacht te brengen”. extra controles

De campagnepakketten met een vlag, onderzetters, dienbladen en nog veel meer, worden bij alle Hillegomse sportclubs bezorgd. Van Erk: “Ik hoop dat alle Hillegomse verenigingen het gaan gebruiken, want

dan heb je toch elk moment even de aandacht voor de campagne”. Bij De Vosse gaan ze het BOB-pakket zeker gebruiken, zegt manager Vincent Venloo. “We gaan ervoor zorgen dat in onze complex duidelijk is dat wij dit ondersteunen. We hebben onze medewerkers al getraind op het naleven van het alcoholbeleid. Wij letten ook altijd op dat

mensen niet met alcohol op achter het stuur gaan. Het is een mooie campagne om het weer onder de aandacht te brengen.” De gemeente gaat de komende periode extra controleren op het schenken van alcohol onder 18 jaar. BOA’s van andere gemeentes zullen naar de Hillegomse kantines komen om te controleren.

Sint Patricksday in Solution Hillegom

De laatste jaren wordt op steeds meer plaatsen in Nederland Sint Patricksday gevierd, de Ierse feestdag op 17 maart. Op vrijdag 13 maart staat er in Solution een pre-Sint Patricksday party georganiseerd. n

Sint Patricksday staat in Ierland synoniem aan uitbundige feesten met openluchtconcerten, kermis,

een grote optocht en vuurwerk bij de rivier de Liffey in Dublin. Daarnaast zijn de kleur groen en kabouters overal aanwezig. Solution viert het feest in stijl mee met vier opzwepende folk-acts, waaronder de Albert Mooneys en Pro, en speciaal voor dit feest heeft huisbrouwerij Klein Duimpje groen bier geleverd. De toegang is 5 euro.

Jonge rockers

Op zaterdag 14 maart staat vanaf 21.00 uur de jonge Hillegomse band Downstairs op het podium in Solution. De geschiedenis van Downstairs begon vorig jaar met het project Making the Band van Welzijn Hillegom. De entree is gratis. Voor meer informatie: www.jcsolution.nl.

Beinsdorp

n Op woensdag 25 maart is er vanaf 20.00 uur een Tupperwareparty in dorpshuis het Eiland. De nieuwste catalogus is aanwezig. Aanmelden via 0252 529892.

vorige workshops voor de jeugd van 11 tot 16 jaar gaat Sitichting Maatvast door met leuke workshops voor deze doelgroep in dorpshuis Het Eiland, Rietkraag 5. De eerste workshops is op woensdag 11 maart van 19.00 tot 21.00 uur. Er komt een proffesionele danser helpen met leuke dansmoves op gebied van hiphop, popping en locking. Aanmelden is niet nodig. Op woensdag 25 maart is er een (alcoholvrije) cocktailworkshop. Op Op woensdag 8 april is er een dj workshop en op woensdag 22 april een fotoshoot. Aanmelden kan via s.goezinne@ quicknet.nl o.v.v. van naam en welke workshop(s).

Het Eetcafé bij Open Hof Hillegom n Op dinsdag 17 maart

kan iedereen weer aanschuiven voor een maaltijd bij Open Hof, dit keer een Italiaans menu. Tijdens het eten kan men kennismaken met andere dorpsgenoten en nieuwe contacten opdoen. Het Eetcafé wordt gehouden in Open Hof, Raadhuisstraat 3. De deuren zijn vanaf 17.30 uur open, het Eetcafé start om 18.00 uur. Kosten bedragen 5 euro/ Aanmelden kan bij Joyce Sierink via 06 49635437 of eetcafe@openhof.com.

Lente in galerie Hillegom n In het weekend van

In deze krant:

Tupperware in dorpshuis

Weekendafsluiting N207 Hillegom n Net als afgelopen

Hillegom n Na de wedstrijd van de korfballers van SDO was het druk in de kantine van sporthal De Vosse. Op zaterdag 7 maart werd hier de BOB-campagne gelanceerd door wethouder Roelfsema en burgemeester Van Erk.

Het campagnepakketen werden overhandigd aan Vincent Venloo van sportcentrum De Vosse en aan Edwin Rikkers van korfbalvereniging SDO. Met de campagne en de pakketten willen NOC*NSF, de gemeenten en betrokken sportbonden mensen in de sportkantines bewust maken dat ze niet na meer dan twee bier achter het stuur moeten kruipen. Doel is het rijden onder invloed na kantinebezoek terug te dringen en te stimuleren dat sporters en supporters een Bob-afspraak maken: wie blijft nuchter en rijdt na de wedstrijd zijn sportvrienden veilig naar huis? Burgemeester Arie van Erk vindt de de BOB campagne erg belangrijk: “Per jaar zijn er 600 verkeersslachtoffers, waarvan bij 150 alcohol in het spel was. Het zegt eigenlijk al genoeg over het belang van deze campagne, want dit is veel te veel. Het aantal is wel een stuk verminderd als je kijkt naar tien jaar geleden, maar samen met de leeftijdsgrens naar 18 jaar is dit een

FC Lisse pakt belangrijke punten

AvanceFloors Systeemparket 22,5 cm eiken, diverse kleuren compleet geplaatst voor

€ 99,- / m

NIEUWBOUW in uw regio

2

* vraag naar de voorwaarden

www.kroonparket.nl

www.livinit.nl tegenover het Fordmuseum in Hillegom

14 en 15 maart is er een sfeervolle en kleurrijke expositie te zien in de galerie van Lenie Kamstra aan de Satellietbaan 35. Vanwege het thema ‘Lente’ heeft ze nieuwe schilderijen gemaakt met grote kleurrijke bloemen, bloesems en vogels. Ook is de galerie een permanent verkooppunt van Poolse glaskunst. De toegang is gratis. Meer informatie op www.leniekamstra.nl.


EYE WISH - JAMBELLE - FIRST MAN - HUMPY REISBURO KATWIJK - LIVERA - HAASNOOT SCHOENEN LINDESSA

-

MODEHUIS DE STER

-

SANDBEACH

SILK & DESIGN - SATON OPTIEK - LICHT & ACCESSOIRES BEACHBOETIEK - JUFFERS - CO STARRING - INTERTOYS ESPRIT - FOTO KRUYT - VISHANDEL SCHUITEMAKER HUNKEMÖLLER - SISTERS - ELECTROWORLD PEURSUM PEARLE - HAASNOOT MODE - LEFFERTS SCHOENEN YES’S MODE - MOOI PARFUMERIE - HENNY’S RITS STREETWISE - DIDI FASHION - ETOS - THE READSHOP HEMA

-

MODE REPUBLIEK

-

WOOSTER BRILLEN

VERO MODA - JACK & JONES - RITUALS - BROTHERS STREGO JUWELIERS

Op donderdag 12, vrijdag 13 en zaterdag 14 maart vinden in het Centrum, Zeezijde Katwijk, de “Gele Sticker Dagen” plaats. Drie dagen lang op verrassende wijze kennis maken met de nieuwe collecties.

-

VAN OS TASSEN & KOFFERS

meer info op www.zeezijdeKatwijk.nl


nieuws

LissERniEUWs | dE HiLLEgOMMER

dinsdag 10 maart 2015

‘Niemand zit je in de weg bij glasvezel’

‘ Zwemmers gedupeerd’ Vervolg van de voorpagina

Vervolg van de voorpagina

lisse n Fred van Trigt, directeur

lisse

Sportfondsen Lisse: “Doordat de lessen vijf minuten langer duren, gaat de prijs iets omhoog en daarmee ook de inkomsten. De gemeente moet al op de centen letten, dus dan is dat inkomen wel heel belangrijk. Het is natuurlijk nooit een goed moment om het in te voeren, maar als het wordt gedaan, dan tijdens de verhuizing. Dat is het meest natuurlijke moment.” Niet schenken Een ander probleem hebben de zwemverenigingen met de voorwaarden voor het gebruik van de nieuwe verenigingsruimte. Die afspraken worden gemaakt met de gemeente. Scheps: “Natuurlijk zijn we blij met de nieuwe ruimte, maar niet met de randvoorwaarden. Zo mogen we de verenigingsruimte niet openen tijdens het leszwemmen, tijdens zwemwedstrijden en bij diplomazwemmen. Ook mogen we geen consumpties verkopen aan niet-leden, zoals ouders. Voor een kop koffie moeten ze naar de horeca van Sportfondsen. Die heeft uitzicht op het recreatiebad, maar niet op het wedstrijdbad, die alleen vanuit onze verenigingsruimte is te zien”. Tot het laatste moment hebben de verenigingen kenbaar gemaakt dat de voorwaarden hen ernstig belemmeren in de gastvrijheid. “In eerdere gesprekken hadden we aangegeven dat de regels op papier voor ons als vereniging niet werkbaar zijn. Mondeling hebben we toen het een en ander afgesproken met de ambtenaren, maar dit kwam nooit op papier. Toen we de laatste keer aangaven dat het contract nog schriftelijk moest worden aangepast, was het opeens ‘dit is het’.” In een algemene schriftelijke reactie op de bezwaren omtrent de verenigingsruimte laat het college weten: “Met de verenigingen zijn duidelijke afspraken gemaakt over het gebruik van de gezamenlijke verenigingsruimte. De verenigingen kunnen om niet gebruik maken van de verenigingsruimte tijdens de uren dat ze het bad huren. De verenigingsruimte is alleen bedoeld voor leden (verenigingsbinding) en niet als ontmoetingsplek of tribune voor niet-leden. In de verenigingsruimte is ook geen verkooppunt aanwezig. Voor het nuttigen van consumpties en het samenkomen van niet-leden is de horecaruimte in de centrale hal bedoeld. De verenigingsruimte is tijdens lessen, wedstrijden en diploma zwemmen wel geopend voor bijvoorbeeld het stellen van vragen aan de vereniging. [...] Het college heeft de brief van de zwemverenigingen ook onder ogen gekregen. Een dergelijk signaal neemt het college uiteraard serieus, vandaar dat zij de brief in hun vergadering van dinsdag zullen bespreken”. Scheps en zijn collega-voorzitters hopen, dat de brief in ieder geval wat losmaakt. “We hopen dat de gemeenteraad inziet met wat voor bekrompen regels wij te maken krijgen. En dat ze in de komende weken nog aangepast worden. Het was de afgelopen acht jaar een positief traject, met als resultaat een ontzettend mooi zwembad. Maar door de wending in het laatste jaar is het tweeledig. In plaats van dat we heel blij zijn, overheerst de teleurstelling.”

3

n Van Westerop: “Wij vinden het een uitermate belangrijke voorziening. Uiteraard voor de ondernemers, maar ook om voor zoekende bedrijven extra argumenten te hebben om zich op Meer en Duin te vestigen”. Meeuwissen zegt dat het een open netwerk betreft. “Iedereen kan zijn eigen provider houden en hoeft het gebruik van het net ook niet met anderen te delen.” Hij doelt hiermee op het gegeven dat bij druk internetgebruik, de koperen kabels dat allemaal niet zo snel kunnen verwerken. “Bij glasvezel ligt dat totaal anders. Niemand zit je in de weg en je kunt continu grote, tot zeer grote bestanden up- of downloaden.”

de grasberm met sloot is voor kinderen niet gevaarlijk, vindt het college. | Foto: Arie in ‘t Veld

‘Beter te beheersen en fris groen’ in Van Ostadestraat n 'Kinderen kunnen gevaren voldoende inschatten' lisse n “De omgeving wordt opgeknapt en krijgt een frisse en beheersbare uitstraling met veel bloeiende struiken en vaste planten nabij het appartementencomplex en bloemrijke taluds met solitaire stuiken langs de sloten.” Dat is een van de antwoorden op de vragen van Guus Mesman (PvdA/Groen Lisse) over de gepleegde kaalslag aan de Van Ostadestraat. Door Arie in ‘t Veld

Mesman stelde in totaal 14 vragen over dit onderwerp en zal er ongetwijfeld ook nog op terugkomen, omdat niet alles even duidelijk werd. Zoals het antwoord van het college op de vraag of men de situatie nu niet gevaarlijker vindt. Met name voor kinderen. “Wij gaan er vanuit dat spelende of schoolgaande kinderen zelf voldoende in staat zijn om redelijkerwijs gevaren te kunnen inschatten. Voor zover kinderen hier niet toe in staat zijn

zullen deze normaliter onder begeleiding of toezicht spelen of naar school gaan. Er zijn in Lisse allerlei plaatsen aan te wijzen waar naast het trottoir een grasberm met een sloot is”, aldus het college. Bomen

Over de omgehakte bomen zegt het college dat het hier deels gaat om bomen die een verminderde vitaliteit vertonen. “Voordat de bomen gevaar gaan opleveren of andere problemen dienen ze te worden verwijderd. Er worden ook bomen

geplant ter compensatie, waaronder acht bomen die dermate de ruimte krijgen dat ze tot volledige wasdom kunnen komen.” CommuniCatie

Over de slechte communicatie met de omwonenden zegt het college dat het aanvankelijk om onder regulier onderhoud viel en de bewoners daarom niet werden geinformeerd. “Vanuit efficiency overwegingen is besloten dit reguliere onderhoud te combineren met de groenrenovatie verderop in de straat. Bij een groenrenovatie is het gebruikelijk dat bewoners worden geïnformeerd. Voor dit deel van de Van Ostadestraat is dat, als gevolg van bovenstaande ontwikkeling, spijtig genoeg niet gebeurd. Het college betreurt dit.”

Door Van Berge Henegouwen werd bij West End uitgelegd hoe razendsnel zeer zware bestanden via de glasvezel kunnen worden getransporteerd. Volgens Van Westerop zijn de kosten van onderhoud en abonnement uiterst concurrerend en zullen die kosten zakken als het aantal deelnemers stijgt. “Een groot voordeel is dat de kosten van het telefoneren via glas ook nog eens 40 tot 70 procent goedkoper is omdat er via internet wordt gebeld. We zijn er van overtuigd dat door de komst van deze voorziening er een belangrijke toegevoegde waarde is gerealiseerd voor de individuele ondernemers en voor het totale bedrijventerrein.” (AitV)

Nieuw schoolplein Beekbrug lisse n Het schoolplein van basisschool Beekbrug gaat grondig onder handen genomen worden om er een natuurlijk Groen Schoolplein van te maken. Het eerste ontwerp is klaar en wordt op vrijdag 13 maart om 15.00 uur gepresenteerd door Suzanne van Ginneken, die het nieuwe speelplein heeft ontworpen. Het Groene Speelplein van de Beekbrug blijft een openbare speelgelegenheid, omwonenden en andere belanghebbenden worden dan ook uitgenodigd om bij de presentatie aanwezig te zijn.

Weinig animo voor inspraak centrum

Op zaterdag stonden de raadsleden bij de pomp om voorbijgangers naar hun mening over het centrum te vragen. | Foto: Remco Out

Hillegom n De raadsleden stonden dinsdagavond klaar in Bloemswaard, De Vosse en het gemeentehuis om met inwoners in gesprek te gaan over de herinrichting van het centrum. Veel belangstelling was er niet; tien mensen hadden de moeite genomen om een inloopbijeenkomst te bezoeken en een vragenlijst in te vullen. Woensdag was er voor ondernemers een bijeenkomst in Bloemswaard. Tien ondernemers gaven gehoor aan de oproep van de gemeenteraad om hun mening te geven. Op zaterdag stonden de raadsleden met twee kramen, een in de passage en een bij de pomp, in het centrum om daar met winkelend publiek in gesprek te gaan. Ook daar werden een aantal enquêtes ingevuld. Tot nu toe gaat het om 300 vragenlijsten. De resultaten worden naar de raad verzonden. De raad geeft advies aan het college over de invulling van de centrumplannen.


Kies de kracht van kleur op uw kozijnen. Rijnland Kozijnen maakt het mogelijk met het nieuwste kleursysteem van K-Vision. Absoluut uniek op het gebied van kunststof kozijnen; de super krachtige kleurlaag proCoverTec ©. Uw ultieme wens op het gebied van kunststof kozijnen gaat nu in vervulling! Drie in één; kleur, bescherming en gebruikersgemak.

Wat mooi is moet mooi blijven en dat tot in lengte van jaren. Dankzij de innovatieve nano-techniek worden water en vuil direct af gestoten. Schilderen hoefde al niet meer, maar nu kost het onderhoud u zelfs nog minder tijd. U wilt immers genieten van uw huis!

Nu tijdelijk met introductie voordeel!

ADVERTORIAL

MAALTIJDSERVICE EASY MEAL

LEVERT LEKKERE, GEZONDE VRIESVERSE MAALTIJDEN AAN HUIS Wie geen tijd heeft of niet in staat is om te koken, kan een gezonde maaltijd bestellen bij de Easy Meal Maaltijdservice. De maaltijden worden door professionele koks bereid in eigen keuken. Na de bereiding worden ze afgekoeld, geportioneerd en ingevroren. Met deze werkwijze blijven vitamines, geur, smaak en voedingswaarde behouden.

is een diepvries en oven, magnetron of stoomoven. SNELLE BEZORG ING

Kennismaking Sinds 1 februari is Easy Meal ook actief in deze omgeving. Voor geïnteresseerden heeft Easy Meal een speciaal kennismakingspakket samengesteld, zes maaltijden voor €22,95. Alle maaltijden worden gratis thuisbezorgd. De betaling Er kan een keuze gemaakt worden uit kan met een pinpas, per automatische ruim 90 maaltijden, 14 soepen en 12 incasso of contant. verwendesserts, die onderverdeeld zijn in Easy Meal onderscheidt zich door de vegetarisch, natrium arm, kleinere porties scherpe prijzen, vanaf 4,65 euro per van 400 gram en standaard maaltijden complete maaltijd en geen abonnement. van 500 gram. “ “De klant bestelt 6 maaltijden per keer en De kant- en klare verwenmenu’s zijn er bepaalt wanneer de volgende bestelling niet alleen voor ouderen. Steeds meer wordt afgeleverd”, zegt eigenaar René bedrijven makenkan er ook gebruik van.webshop: Ze Bos.www.maaltijdje.nl “Daarmee bereiken we meer Direct bestellen via onze trakteren hun personeel op een vriesverse doelgroepen. De een wil één keer per maaltijd. Het enige wat ze nodig hebben week niet koken en de ander laat zich ADVERTORIAL ADVERTORIAL elke dag door ons verwennen.” In de keuken van Easy Meal worden de gerechten ambachtelijk en met de hand GEZONDE LEVERT LEKKERE, VRIESVERSE GEZONDE MAALTIJDEN VRIESVERSE AAN HUIS MAALTIJDEN AAN HUIS bereid. De kok proeft tussendoor of de groenten de juiste gaarheid en smaak hebben. Puree wordt gemaakt van de SNELLE SNELLE en voorgekookte, bloemige aardappels BEZdaardoor BEZSamen ORGING meer smaak. ORGING heeft met de allerbeste ingrediënten, het handmatig portioneren en snel invriezen, blijven smaak en de voedingswaarde optimaal bewaard.

MAALTIJDSERVICE MAALTIJDSERVICE EASY MEAL EASY MEAL

Een kleurrijk meesterwerk.

LEVERT LEKKERE,

Aan de buitenkant toch liever standaard crème maar aan de binnenkant liever grijs? Dankzij dit unieke systeem krijgen uw kozijnen aan alle kanten kleur, binnen, buiten en zelfs in de sponning. U bepaald zelf de kleurencombinatie. De mat satijnen kleurlaag zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Met de kunststof kozijnen van Rijnland Kozijnen verandert uw huis aan de binnen- en buitenkant.

Maatvast, robuust en kleurvast.

Hitte en strenge vorst hebben op uw kozijnen met proCoverTec © minder invloed. Dit voorkomt klemmende ramen en deuren. Het kras- en stootvaste proCoverTec © beschermt uw kunststof kozijn tegen UV-inwerking waardoor de volle kleur behouden blijft. Laat uw creativiteit de vrije loop!

Easy Meal Maaltijdservice Frankengaarde 4 Alphen aan den Rijn 0172-797899 alphen@easymeal.info

RAMEN | DEUREN | SCHUIFPUIEN | GEVELBEKLEDING | DAKGOTEN | DAKKAPELLEN

Katwijk, Heerenweg 3b Telefoon (071) 408 17 71 De showroom is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur.

www.rijnlandkozijnen.nl

Direct bestellen kan ook Direct via onze bestellen webshop: kan ook www.maaltijdje.nl via onze webshop: www.maaltijdje.nl

Mevrouw ter Laak kan niet alles zelf meer. Met Marente wel.

Warme service in koude dagen! ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■

Comfortabel warm huis, zonder hoge stookkosten of gezondheidsrisico’s Gedegen onderhoud 24-uurs storingsdienst Grondige inspectie door ervaren warmte specialisten Energie besparen zonder comfort te verliezen Leverancier van duurzame energie zoals zonnepanelen Reinigen van luchtkanalen / onderhoud aan mechanische afzuiging Wij werken met gerenommeerde merken als Nefit, Remeha en Vaillant Showroom met verschillende typen designradiatoren, sanitair en CV installaties, bezoek graag op afspraak

Informatiebijeenkomst voor werken in de thuiszorg Ben jij een verpleegkundige niveau 4 of 5 of verzorgende 3IG, dan maken wij graag persoonlijk kennis met jou. Kom naar één van onze informatiebijeenkomsten. Hier kun je je laten informeren over het werken in kleinschalige zelforganiserende teams in de thuiszorg van Marente. Dinsdag 17 maart Locatie Van Wijckerslooth, Van Wijckersloothplein 1, Oegstgeest Woensdag 18 maart Thuiszorg Voorschoten, Prof. van der Waalslaan 25, Voorschoten Donderdag 19 maart Locatie Bernardus, Hoofdstraat 82, Sassenheim Marente staat je graag te woord van 19.30-21.00 uur. Loop gewoon binnen. Een afspraak maken is niet nodig.

BERNARD SCHULTE BV

Kun je niet aanwezig zijn bij een van de bijeenkomsten maar heb je wel interesse in een functie bij Marente, solliciteer dan via werkenbijmarente.nl

CENTRALE VERWARMING, AIRCONDITIONING, LOODGIETERSWERK EN VENTILATIESYSTEMEN

VOOrhOuT Nijverheidsweg 10 - Voorhout - Tel. 0252-21 57 62

www.berNardschulTe.Nl

Hoogstpersoonlijk.


nieuws

LissERniEUWs | dE HiLLEgOMMER

dinsdag 10 maart 2015

5

Kanovereniging definitief naar WSV lisse n De Kanovereniging Lisse verhuist definitief naar het domein van de Watersport Vereniging Lisse. Dat liet het college van B en W vorige week weten.

Met de WSV en de KVL is gekeken en besproken of beide verenigingen in één gebouw kunnen worden ondergebracht op het terrein van de WSV. Dit bleek niet mogelijk. Datzelfde gold voor het gezamenlijk bouwen van een nieuw (multifunctioneel) onderkomen voor beide verenigingen. Uiteindelijk zijn beide partijen akkoord gegaan met vestiging van de KVL op het ‘bijterrein’ van de WSV, dat in de winter in gebruik is voor de opslag van boten en in de zomer dienst doet als parkeerterrein. Enige compensatie

voor de WSV is dan wel noodzakelijk. niet binnen budget

De gemeenteraad heeft opdracht gegeven voor een bedrag van maximaal 200.000 euro de kanovereniging te verplaatsen van de Sportlaan naar de locatie van de watersportvereniging aan de Ringvaart. Onderzoek heeft opgeleverd dat dit niet binnen het vastgestelde budget kan worden uitgevoerd. De vereniging is bereid veel zelfwerkzaamheid te verrichten maar ook dan komen de kosten, voor alleen de aanleg van het nieuwe onderkomen, niet binnen de twee ton. De totale kosten voor de realisatie van de herhuisvesting komen uit op 233.000 euro.

Een bekend gezicht vertrekt bij gemeente lisse n Voor degenen die regelmatig in het dorp zijn, is er na 23 april een verandering. Dan gat Jozef Ludz met pensioen. De man die altijd goed gemutst allerlei gemeentelijke werkzaamheden verricht en vrijwel altijd op de straat of op de Werf (milieustraat) van De Meerlanden is te vinden. Na 40 jaar wordt een punt achter de werkzaamheden gezet.

“Ik begon als opperman bij stratenmaker Gerrit in ’t Veld. Toen die met pensioen ging werd het straatwerk tot 1994 met andere collega’s voortgezet. Daarna waren er allerlei werkzaamheden, zoals meewerken

op de vuilniswagen, de milieustraat aan de Vennestraat en het straatvegen”, vertelt Ludz. Met name door die laatste functie hebben heel veel Lissers Ludz leren kennen, want regelmatig rijdt hij in zijn karretje door de straten van Lisse om de boel op orde te houden. Volgens mensen die Ludz kennen, is hij een uitermate aardig en dienstbaar mens. Zelf zegt hij over zijn werk het erg leuk te vinden en met ontzettend leuke collega’s te werken, maar dat het nu de tijd is om meer tijd vrij te maken voor andere zaken. “Dat neemt niet weg dat we elkaar in dit dorp nog regelmatig zullen ontmoeten”, aldus de scheidende Ludz. (AitV)

Er waren vorige week donderdag maar weinig Hillegomse ondernemers op de inloop bijeenkomst over het centrum afgekomen. die er wel waren gaven de raadsleden nuttige suggesties.| Foto: Martin Evers

Weinigondernemers bij centrumbijeenkomst Hillegom n Voor de in het kader van de centrumplannen van de gemeente georganiseerde ondernemersavond was afgelopen donderdagavond in Bloemswaard niet zoveel interesse als vooraf was gehoopt. Datzelfde was volgens adjunct griffier Jan Jaspers het geval bij de een dag eerder op 3 locaties gehouden inloopavonden voor de burgers. De gemeente hoopt dat de nieuwe opzet om Hillegommer dichterbij het bestuur te brengen, voldoende respons oplevert. Ook de ondernemers, want als die het ergens over eens zijn is het dat het centrum aantrekkelijker moet worden gemaakt voor het winkelende publiek. Over de vraag hoe lopen de meningen echter al jaren uiteen. Verschillende colleges lanceerden soms ambitieuze plannen die niet zelden door dezelfde ondernemers uit eigen belang werden getorpedeerd en mede door politieke verdeeldheid in een bureaulade verdwenen. De wel aanwezige ondernemers hadden donderdagavond in elk

geval wel stevige discussies met de aanwezige (burger)raadsleden over de centrumplannen. AAntrekkingskrAcHt

Hillegom is als consumententrekker de laatste tijd al behoorlijk achterop geraakt bij beter gefaciliteerde koopcentra in de nabije omgeving en sommige insiders geloven zelfs dat het enkel en alleen gaat om achterhoedeschermutselingen, omdat die slag allang verloren is. Enkele winkeliers gaven aan de vragenlijst tegen beter weten in te hebben ingevuld. “Als de gemeente je vraagt om je visie te geven, dan doe je dat toch maar weer. Anders heb je

geen recht van spreken. We hopen dat er alsnog iets goeds uitkomt. Geduld is een schone zaak.” Volgens Klaas Slootweg van Koop Centrum Hillegom oefent het Hillegomse centrum toch nog een redelijke aantrekkingskracht uit op het winkelende publiek en wordt er binnenkort iets positief aan de leegstandproblematiek gedaan doordat nieuwe winkels geopend gaan worden. Hij vindt wel dat de gemeente iets aan de entree van het dorp moet doen, want die is op dit moment niet bepaald uitnodigend. Raadslid Aleid Ringelberg (VVD) hield naar eigen zeggen ondanks de matige opkomst toch een goed gevoel een de bijeenkomst over. “De mensen die er waren hebben een uitstekende bijdrage geleverd aan de discussie en we gaan als raad hun constructieve inbreng en suggesties zeker meenemen in onze uiteindelijke besluitvorming.”

Arie bombArie

Een moeizame start van Floralis? Lisse n al jarenlang is het stichting van het Huis van Cultuur Floralis een hete aardappel die bij velen maar moeilijk door te slikken valt. Ogenschijnlijk heeft wethouder adri de Roon daar minder last van. die heeft een schier eindeloos vertrouwen in een goede afloop. Zowel wat de accommodatie als wat de exploitatie betreft. Maar niet iedereen heeft datzelfde vertrouwen. Sterker nog: mensen die aanvankelijk vol enthousiasme meedachten om met name de maandagavonden tot culturele hoogtepunten te maken, haalden onlangs de plank op. De Stichting Floralis podiumkunsten in oprichting gooide het bijltje erbij neer nog voordat de stichting echt operationeel kon worden. Het heeft een beetje de schijn van mannetjesmakerij, maar als de stichting onder leiding van Carla Kieft wordt geconfronteerd met het feit dat genoemde wethouder heeft besloten ook beheerder Bescal op het spoor

van het zoeken en vinden van theatervoorstellingen te zetten. Alsmede het feit dat er geen zicht is op sponsorgelden of subsidies en men het dus maar het beste vond het bijltje er bij neer te gooien. En verder: Even goede vrienden. Ik heb het ze niet horen zeggen, maar vermoed dat de mensen van de stichting gezegd of gedacht hebben: Bescal er bij, dus zoek het maar lekker zelf uit. De wethouder is het daar niet mee eens, maar in elk geval zal vanuit initiatieven van die stichting niet de verwachte podiumkunsten op de beschikbare maandagavonden plaatsvinden.

Geen try outs van wie dan ook op de maandagavond. De enige avond die daarvoor beschikbaar is, want alle andere avonden worden gevuld door het Filmhuis en de bioscoop exploitant Cineworld die tot op heden in alle talen zwijgt over de activiteiten die men op touw wil zetten. En dat mag je wel verwachten van verreweg de grootste huurder/gebruiker van het complex. En het is toch allemaal zo belangrijk. Floralis dreigt zoetjesaan uit te groeien tot een aaneenschakeling van problemen, waarover de wethouder steevast volhoudt dat de het jaarlijkse exploitatietekort ongeveer 284.000 euro zal bedragen. Geld dat de gemeenschap moet opbrengen. Veel geld voor een gebouw dat qua investering het lieve sommetje van bijna vijf miljoen kostte. Met geschatte jaarlijkse kosten van 461.000 euro en geschatte inkomsten van 177.000 euro waarmee je op een exploita-

tietekort komt. Een tekort waarvan vele dorpelingen vrezen dat het daar niet bij blijft. Nu de Stichting Floralis Podiumkunsten de plank heeft opgehaald om iets op poten te zetten, mogen we met z’n allen van harte hopen dat Bescal dat stokje overneemt en er wel in slaagt die maandagavonden commercieel (en aantrekkelijk) te vullen. Anders kan worden gevreesd voor de hoogte van het exploitatietekort. Misschien moest men toch nog maar eens proberen de mensen van de stichting weer binnen de gelederen te krijgen en met hun enthousiasme te bereiken wat de bedoeling was: een nagenoeg vol Floralis. Zeker op de maandagvond en een gebouw waarvan de exploitatielasten omlaag gedrukt kunnen worden. Dat zou nog eens een aangename verrassing zijn voor de burgers zijn!

deze column verschijnt een keer in de twee weken.


FAMILIEBErIchtEn

Zaterdagochtend 14 maart is BENU Apotheek Hillegom (Henri Dunantplein) gesloten i.v.m. inventarisatie.

Wij danken u hartelijk voor uw medeleven na het overlijden van mijn man, vader en schoonvader

Aanleveren familieberichten U kunt aanleveren via e-mail, post of afgeven bij onze receptie.

Jan van Mourik

Per e-mail Mail de tekst naar advertentie@uitgeverijverhagen.nl o.v.v. LisserNieuws of de Hillegommer. U krijgt van ons een geheel vrijblijvende prijsopgave en een voorbeeld (PDF).

Dit hebben wij bijzonder op prijs gesteld. Bedankt voor alle kaarten, telefoontjes en bloemen.

Voor spoedgevallen kunt u van 8.30 tot 12.30 terecht bij BENU Apotheek Elsbroek, Abellalaan 80, tel. 0252 519584.

Mieke Bas & Sytske

Per post of afgeven U kunt uw advertentie per post sturen of afgeven aan onze receptie van Uitgeverij Verhagen, Ambachtsweg 7a, 2222 AH te Katwijk (ma-vr: 8.30-17.00 uur). (zie voor de sluitingstijd de colofon elders in deze krant)

• Koopzorg geen kopzorg! • Wat is uw AOW & Pensioen waard ? • Veilig wonen met zorg en verzorging! Eigen bijdrage? • Duinpolderweg ja of nee? • Verbinding N207 naar N206 ja of nee?

• Begraven • Cremeren • Rouwtransporten door binnen en buitenland • Opbaring in eigen rouwkamers

Na een kortstondige ziekte is toch nog onverwacht op respectabele leeftijd van ons heengegaan onze vader, schoonvader en opa

• Dag en nacht bereikbaar

Henk Engelkes

Jacoba van Beierenlaan 4 2171 CM Sassenheim

weduwnaar van Mary Houtkoper Amsterdam, 22 mei 1922

Tel: 0252-211843

Haarlem, 6 maart 2015

E-mail: uitvaartverzorging@vliem.nl www.uitvaartverzorgingvliem.nl

Paul Engelkes †

STEIJN BESTRATING - voor al uw straat-, tuin- en onderhoudswerkzaamheden. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan: 06-48835980.

Ernst Engelkes en Beata Mroczkowska Rachel Onze speciale dank gaat uit naar alle medewerkers van Zorgcentrum “Parkwijk” te Hillegom, voor de liefdevolle verzorging. Correspondentieadres: Bennebroekerdijk 10 2136 LS Zwaanshoek

Kom naar de bijeenkomst op 16 maart in de Nachtegaal Heereweg 10 te Lisse Aanvang: 20.00 uur Zaal open: 19.30 uur

• Eigen parkeerterrein

stem

PARKET / HOUTENVLOER SCHUREN? MMF Parketvloeren Schuurservice, ook voor onderhoud. Tel. 06-20401577.

Voor een blijvende herinnering. Een persoonlijk en passend gedenkteken. Grafstenen en urnen in natuursteen, glas, RVS en hout. Deskundig en zorgvuldig, snelle levering. Open ma. t/m za. 10-17 uur. Voorbeeldentuin 7 dagen per week vrij toegankelijk. Delfweg 34a, 2211 VM Noordwijkerhout Telefoon: 0252 418912 E-mail: info@memorienatuursteen.nl www.about.me/memorienatuursteen

Uw adviseur Henri van Hardeveld

Henk is overgebracht naar het Yarden Uitvaartcentrum Kennemerland, Zijlweg 183 te Haarlem.

TE KOOP GEVRAAGD: alle merken auto’s en •bedrijfsauto’s, defect geen bezwaar, ook sloop, di-

De crematieplechtigheid zal plaatsvinden op woensdag 11 maart om 14.30 uur in het Yarden Crematorium Haarlem, Vergierdeweg 271 te Haarlem. Na afloop is er gelegenheid tot condoleren.

mindful afvallen, verander •uw www.slankUwel.nl eetgedrag en u kunt weer zorgeloos genieten

rect contant geld met rdw vrijwaring. Info: 0642488414.

van eten! 06-29475432.

SCHUREN & ONDERHOUD PARKETVLOER? MMF Parketvloeren Schuurservice Katwijk, 06-20401577.

BELASTING aangifte incl. controletoeslagen. Scherp tarief. Wij komen bij u thuis. www.ffair.nl Fair BV 0252-702357.

Hand in hand zijn wij gegaan tot aan de drempel. Omringd door onze liefde ben je rustig, vredig en onbevreesd van ons heengegaan. Onze lieve moeder en oma

Wilhelmina Sophia Broekes - Miep * 2 juli 1925

† 5 maart 2015 Jaap en Erica Dennis en Kim Skip Niels Steve Cindy Sander en Charlotte Soraya en Sandro Jenny en Nouri

correspondentieadres: Pastoor J. van Dijklaan 14 1424 SJ De Kwakel De bijzetting in het graf van haar broertje heeft, voorafgegaan door een dankdienst in de Maartenskerk te Hillegom, plaatsgevonden op de algemene begraafplaats te Hillegom.

Hulp bij ROUW- en VERLIESVERWERKING •gratis info en intakegesprek, tel. 06-30035415. www.rouwenverliesinfo.nl

Nu in maart iedere 2e Reiki behandeling t.w.v. € 30,- gratis, mag ook delen met vriend(in). Annie handen in beweging, tel. 06-14374719.

Leer degelijk Frans, ged. doc. geeft les bij u aan huis, € 15,- p.u. ook blokken 10 lessen, € 100,- alle niveau’s. Tel. 06-13025240/071-5610020. Man (68, christen) zoekt vrouw (zonder kinderen) •voor vriendschap, samen fietsen, concertbezoek, etc. Tel. 071-4072383.

IETS GEBROKEN EN 50+ ?

bij dat dure boekhoudkantoor? Dat •kanZitveelu nog goedkooper hoor! Aangifte IB 2014 vanaf € 35,-! www.reboeka.nl

TE KOOP: eiken haardhout natuurlijk ge•droogd, gezaagd en gekloofd per kist € 4,-. Tel. 0630634976.

VERMISSING Iraaks paspoort, registratienummer G1593828, naam M AL-MATRA. Bij het terugvinden contact met 06-86208384.

TENOREN zing de Cavalleria Rusticana in de Pieterskerk op 18 en 19 juli, operafesta.weebly.com; operafesta@hotmail.nl

Tuinman/straatmaker voor al uw tuinwerkzaamheden, gratis prijsopgave, tel. 06-57200505.

HUUR: gestoffeerd zomerhuis incl. gwe. en •cv.TE Voor net meisje, huur per 9-3-2015. Telefoon 0714074350 of 06-51871003.

Deze zomer slanker? Dan is het nu tijd om af te vallen. Slank 82! Ruim 30 jaar hét adres voor verantwoord afslanken. Katwijk: elke donderdag ‘s ochtends om 9.00 uur, ‘s avonds om 19.30 uur in zaal van Pniëlkerk t/o Hoornesplein. Rijnsburg: elke woensdagavond om 19.00 uur in Floriante, Smidstraat 16F. Inl.: B. Hoogerdijk, tel. 071-4030578.

Botontkalking/ osteoporose kan de oorzaak zijn. Wees er op tijd bij

Vraag ernaar bij uw arts en kijk op botinbalans.nl


nieuws

LissERniEUWs | dE HiLLEgOMMER

dinsdag 10 maart 2015

7

VVD: vragen over tennishal Lisse n De VVD heeft het college vragen gesteld over de financiele aspecten van de tennisaccommodatie, met name over het deel waarvan de gemeente eigenaar is. Volgens de VVD blijkt dat exploitatie van de tennishal beduidend minder uitpakt dan verwacht.

De afgelopen jaren was er weliswaar ook een terugloop in het aantal leden van LTC Lisse, maar die staat tot geen verhouding tot de veel grotere terugloop van het aantal verhuurde banen in de overdekte hal. Na een klein onderzoek van de VVD is gebleken dat de temperatuur en vochtigheidsgraad in de hal nog behoorlijk te wensen over laat. “Er is ons inziens nog niet adequaat opgetreden om deze problemen op te lossen.” Daarnaast wijst de VVD erop dat de huurprijzen per baan sterk afwijken van soortgelijke accommodaties in de buurgemeenten. “Ook is ons gebleken dat al eerder toegezegde maatregelen ten aanzien van de inrichting, zoals scheidingsnetten en verlichting, niet zijn genomen.”

Modelspoorbeurs in Voorhof Lisse n De derde editie van de modelspoorbeurs is op zaterdag 14 maart van 10.00 tot 15.00 uur in de Voorhof, Bondstraat 1. Vele soorten modeltreinen zijn te zien en te koop. Er is ook ruimte voor vragen over onderhoud en reparatie van eigen treinen. De toegang is gratis.

Bijeenkomst 50Plus Lisse n 50Plus organiseert in het kader van de Provinciale Staten verkiezingen op maandag 16 maart om 20.00 uur een bijeenkomst in de Nachtegaal, Heereweg 10. Spreker is Martin van Rooijen, oud-staatssecretaris Financien.

Cultureel ‘Gluren bij de buren’ in de Poelpolder Lisse n Een verhalenman achter de piano in het huis van de dominee, clowns in het clubgebouw van de ijsclub en een gitaartrio dat exposities muzikaal begeleidt. Van villa tot tweekamerflat is vertegenwoordigd tijdens ‘Gluren bij de buren’, een huiskamerfestival op zondag 22 maart in de Poelpolder. “’Als ik tien huiseigenaren kan vinden die mee wilden doen, ben ik al blij.’ Zo dacht ik er in het begin over”, lacht Kaseh Oomen, initiatiefneemster van Gluren bij de Buren. Inmiddels is het anderhalf jaar later en is het project iets groter: de hele zondagmiddag zijn er tussen 13.00 en 17.00 uur op 26 locaties in de Poelpolder optredens met muziek, kunst, cultuur en dans. Ze duren maximaal 30 minuten, waarna bezoekers genoeg tijd hebben om een volgend optreden uit te kiezen en daar lopend of op de fiets naar toe te gaan. Bijzondere comBinaties

Oomen kwam op het idee voor Glu-

ren bij de Buren door een festival in Amersfoort. “De sfeer, het ongedwongene, dat sprak mij aan. Als een optreden al vol zat, dan keek je in het programma voor een optreden in de buurt. Erg leuk was dat.” Ze bracht het idee in bij een van de eerste vergaderingen voor de viering van 50 jaar Poelpolder en kreeg meteen groen licht. Wat volgde was een zoektocht naar locaties en artiesten. “Ik sprak met buren, vrienden en zelfs mensen in de wachtkamer”, grinnikt ze. “Sommigen waren meteen enthousiast, andere gaven tips van mensen die ik ook kon benaderen. Zo ging het balletje al snel rollen.” In de zoektocht naar artiesten waren

de lokale kranten en zoekmachine Google een grote steun. “Ik typte ‘theater’ en ‘Lisse’, en dan krijg je allerlei suggesties. Op die manier heb ik veel deelnemers gevraagd.” Met iedereen maakte ze kennis, zowel de huiseigenaren als de artiesten, om zo te kunnen kijken wie een goede match vormen. Want niet ieder huis is geschikt voor alle soorten optredens. “In de flat op het Rembrandtplein stelt een bewoonster haar tweekamerappartement beschikbaar. De woonkamer is natuurlijk niet erg groot, dus daar heb ik de Verhalenwinkel ingedeeld.” Soms werd de combinatie vooraf al gemaakt. “Toen ik bij een echtpaar in de Rossinistraat kennis ging maken, vertelde ze dat hun zoon Ierse Volksmuziek speelt. Ik heb hem vervolgens gebeld en hij staat zondag de 22ste dus op te treden in de huiskamer van zijn ouders.” Bijzondere combinaties komen voorbij, zoals

Jeugdtheater Flores dat het speciaal voor de locatie gemaakte voorstelling ‘Hoofd, schouders, knie en teen (en alles wat daar tussen zit) speelt in de praktijkruimte van fysiotherapeut Fred Broersen. Ed Citroen is poptroubadour en speelt in de Fazantstraat een mix van Nederlandse covers en eigen Nederpopliedjes. Tussendoor vertelt hij verhalen. Voor een drankje kunnen bezoekers terecht in het gebouw van de IJsclub aan de Randmeerstraat en bij Het Speelkwartier in de Hannie Schaftlaan. Alle huishoudens in de Poelpolder krijgen deze week het programma in de bus. De folder is ook gratis af te halen in het gemeentehuis, de VVV en de bibliotheek. Want het huiskamerfestival is voor iedereen, zo benadrukt Oomen. “Het is niet alleen voor de Poelpolder, maar voor iedereen in Lisse en omstreken. Iedereen kan even komen Gluren bij de Buren.”

COLUMN

Geldlening van of aan je partner, een koude kermis?

Mr. Johan van Steijn FFB RB Kromhout, accountants en belastingadviseurs Kanaalstraat 270e Lisse www.kromhoutlisse.nl 0252 41 74 50 js@kromhoutlisse.nl

Onlangs ging ik langs bij Edwin en Janine. Edwin is ondernemer en op huwelijkse voorwaarden gehuwd met Janine. Edwin wilde graag een pand kopen voor zijn bedrijf. Janine had een behoorlijk bedrag op haar spaarrekening staan. Zij beklaagde zich erover dat ze zo weinig rente kreeg op haar spaarrekening. Edwin klaagde ook. Hij had een offerte van de bank ontvangen voor de financiering van zijn nieuwe bedrijfspand. De leenrente was aanzienlijk hoger dan de spaarrente bij dezelfde bank. Ze hadden dus al bedacht dat ze het geld van Janine beter in het bedrijf van Edwin konden steken via een lening. Maar ze wilden eerst toch maar even vragen aan Kromhout of dat wel zo verstandig is.

zou lenen aan Edwin liep ze het risico dat het geld binnen het bedrijf verloren zou gaan. Bij de bank had ze tot € 100.000 altijd nog een garantie van De Nederlandse Bank.

Maar er was nog een ander aandachtsNatuurlijk er zat een behoorlijk rente- punt. Edwin moest zich realiseren dat verschil tussen de spaar- en de leenren- sinds 2012 de beleggingsleer is ingete. Maar als Janine haar spaargeld uit voerd bij huwelijkse voorwaarden. Als

Janine geld aan Edwin uitleende had Janine bij latere verkoop van het pand door Edwin recht op de waardestijging van het pand! Janine liep aan de andere kant ook het risico dat het pand kon dalen in waarde. Dat waardeverlies komt dan namelijk ook voor haar rekening. Het is allemaal het gevolg van deze beleggingsleer. Ik adviseerde ze om in ieder geval een leenovereenkomst op te stellen en daarin te bepalen dat zij de beleggingsleer uitdrukkelijk zouden uitsluiten en een (hypothecaire) zekerheid op het pand aan Janine zouden geven. Dat gaf haar extra bescherming bij faillissement van Edwin. Ik gaf Edwin ook een wijze raad mee. “Leen niet meer van Janine dan nodig is voor de investering in het pand”. “En gebruik het geld ook niet zonder haar toestemming voor andere zaken”. Want hij zou bijvoorbeeld kunnen besluiten het begrote meerwerk aan het pand te laten vervallen en zonder overleg of toestemming van Janine een aandelenbelegging te kopen voor dat bedrag.

Dat zou hem zuur komen te staan. Op de eerste plaats zou Janine nog een hartig woordje met hem willen spreken want zij zou daar mogelijk achteraf pas achter komen. In de huidige stijgende aandelenmarkt mag Edwin zijn beleggingswinsten binnen de beleggingsleer dan volledig afstaan aan Janine. Maar als het fout gaat draait Edwin zelf op voor de verliezen. Gelukkig biedt de wet Janine deze bescherming. Ik hoop dan alleen voor haar dat Edwin het nog kán terugbetalen! Het blijft natuurlijk risicovol om dit soort overeenkomsten onderling te sluiten, maar je ziet dat er met de beleggingsleer nieuwe elementen aan worden toegevoegd. Deze regeling geldt trouwens niet alleen voor ondernemers. Iedereen dus opletten en maak duidelijk afspraken met elkaar. Soms is het dan ook beter om de beleggingsleer in de huwelijkse voorwaarden uitdrukkelijk uit te laten sluiten.


8

dinsdag 10 maart 2015

Jubileum bij BV Hillegom Hillegom n Dit jaar bestaat

BV Hillegom’85 30 jaar en dat viert ze met een jubileumdag op 2 mei in Sporthal de Vosse. Op deze dag wordt een 3 tegen 3 toernooi georganiseerd voor alle leden en oud-leden. Ook zijn de leden van diverse verenigingen in de directe omgeving uitgenodigd. Naast het sportieve deel worden diverse loterijen en een veiling georganiseerd, waarvan de opbrengsten ten goede komen van de vereniging. De dag wordt afgesloten met een feestelijke avond voor de leden en oud-leden van de vereniging. Oud-leden De vereniging is op zoek naar oud-leden die aanwezig willen zijn op deze jubileumdag. Daarnaast is de inschrijving voor het 3 tegen 3 toernooi gestart. Tot half april kunnen teams zich opgeven. Kosten zijn 7,50 euro per team en er kan in diverse leeftijdsklassen worden deelgenomen. Als laatste wordt gezocht naar sponsoren en items voor de veiling en de diverse loterijen.

sport

LissERniEUWs | dE HiLLEgOMMER

Lisse Loop voor hardlopers, wandelaars en kinderen lisse

n Op Landgoed Keukenhof is zaterdag 14 maart de eerste editie van de Lisse Loop. Dit is een nieuw evenement voor iedereen die graag actief wil bewegen en bij wil dragen aan een goed doel. Er zijn drie verschillende afstanden voor kinderen, jongere en oudere hardlopers en wandelaars. Deelname voor kinderen is gratis.

De Lisse Loop is nieuw. Stichting Kasteelhoeve neemt het initiatief voor een jaarlijks terugkerend lokaal evenement met als doel mensen de gelegenheid te geven te bewegen en een lokaal goed doel/ initiatief financieel te helpen. Dit jaar is de zorgboerderij Kasteelhoeve op Landgoed Keukenhof het goede doel. Deelnemers op de Kasteelhoeve zijn (jonge) mensen met

een beperking, niet aangeboren hersenletsel, (beginnende) dementie en degenen die behoefte hebben aan ondersteuning bij re-integratie (mogelijk met een jobcoach bij uitstroom). Het dagprogramma van de deelnemers bestaat uit de verzorging van de dieren op Kinderboerderij Poelepetaat, werken in de kruiden & moestuin en onderhoudswerkzaamheden op het Landgoed Keukenhof. Bij slecht weer maken de deelnemers kleine gebruiksartikelen. De zorgboerderij Kasteelhoeve is nog in opbouw en daarvoor zijn financiële middelen nodig. Met de opbrengst van de Lisse Loop willen we een gedeelte van het benodigde materiaal aanschaffen. De Lisse Loop 2015 wordt samen met de buurtsportcoaches van AV de Spartaan en Sportfondsen Lisse georganiseerd.

Programma

De drie te lopen afstanden zijn 1, 2,5 en 5 kilometer. De routes zijn dit jaar op het Landgoed Keukenhof en het startschot wordt gegeven door wethouder Cees Ruigrok. De Kinderloop (1 kilometer) start om 14.30 uur en de junioren en volwassenen vanaf 15.00 uur. De Lisse Loop is er zowel voor wandelaars als hardlopers. Voor de wandelaars is er een extra route beschikbaar met een totale lengte van bijna vijf kilometer. Kosten voor deelname van kinderen is gratis dankzij sponsoring en donaties. Het is voor bedrijven en instellingen ook mogelijk om met een bedrijfsteam mee te doen. Een bedrijfsteam bestaat uit maximaal

tien personen. Tijdens de Lisse Loop zijn er volop activiteiten rondom de Hofboerderij en kinderboerderij Poelepetaat op Landgoed Keukenhof. De muzikanten van de Bergdrummers van ’s Heeren Loo treden op. En daarnaast worden diverse kinderspelen aangeboden. Ook zijn er producten voor de inwendige mens te koop die door cliënten van ’s Heeren Loo zijn gemaakt. aanmelden

Iedereen kan zich tot donderdag 12 maart inschrijven via www.kasteelhoeve.info. Op de dag zelf van de loop is inschrijven ook mogelijk, maar de organisatie stelt het op prijs als men zich vooraf inschrijft. Voor deelname aan de kinderspelen is geen inschrijving nodig.

Proefzwemmen in nieuwe zwembad

Voor deze jubileumdag is een speciaal email adres geopend: jubileum@bvhillegom85.nl, Dus ben je oud-lid en wil je aanwezig zijn, wil je informatie over het 3 tegen 3 toernooi, heb je items voor de veiling of als je op een andere wijze een (sponsor)bijdrage wilt leveren, stuur dan een mail met je contactgegevens.

lisse n Nog twee weken te gaan tot het nieuwe Sportcentrum De Waterkanten haar deuren opent, maar afgelopen zaterdag was het al tijd voor een proefduik. Voor dit bijzondere moment waren de basisschoolleerlingen uitgenodigd, die afgelopen periode aan de School van de Week competitie hebben deelgenomen.

Hardlooptraining bij SIB Hillegom n In je eentje hardlo-

Ruim voor aanvang stonden de nieuwsgierigen al te trappelen om naar binnen te gaan. Iedereen was bijzonder nieuwsgierig naar het nieuwe zwembad en al snel lagen er ruim 200 kinderen in het water. Voor iedereen die ook benieuwd is naar het nieuwe sportcentrum is er op zaterdag 21 en zondag 22 maart een open huis, met op zondag de mogelijkheid om een duik te nemen.

pen kan heerlijk zijn, maar samen lopen in een groep maakt het regelmatig lopen eenvoudiger. Nu het fraaie weer in aantocht is nodig SIB loopcollectief iedereen uit om eens ons mee te lopen in de duinen. Op zaterdag 21 maart is er om 9.00 uur een openbare training. De start is vanaf de ingang naar de Waterleidingduinen in de Zilk. Op zaterdag 4 april start de beginnerscursus hardlopen. Aanmelden via meinhardvandereep@ziggo.nl of 06 49385734. Meer info op www.sibloopcollectief.nl

Hiphop en breakdance in Meerkoet

Gratis TennisXperience in Lisserbroek lisserbroek

Kinderyoga in ‘t Poelhuys

lisserbroek n In twaalf lessen tot aan de zomervakantie speciale moves zoals sixstep, windmill, freeze, snake, turtle en swipe leren? Dat kan in de Meerkoet.

lisserbroek n Op zaterdag 14 maart start er een tiendelige cursus kinderyoga in ’t Poelhuys. Kinderyoga zorgt op een speelse en ontspannen manier dat hoofd, lichaam en geest gaan samenwerken. De cursus is voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Start om 10.00 uur. Meer op www.pranayamakinderyoga.com.

Rehorst vangt meeste forellen Hillegom n Bij Forelvisvijver de

Zuilen werd op zondag 8 maart de eerste kwalificatiewedstrijd voor het NK georganiseerd. Paul Rehorst werd eerste met 13 forellen. Tweede werd Ivan Mostermans met 9 forellen. De volgende kwalificatie is op zondag 12 april.

de duikplank werd getest, de stroomversnelling en whirlpool werden uitgeprobeerd en natuurlijk werd de glijsnelheid van de glijbaan onder de loep genomen. | Foto: pr.

Bekende televisieprogramma’s zoals ‘So you think you can dance’ en ‘Everybody dance now’ zorgen ervoor dat danslessen zoals Hiphop de laatste jaren erg populair zijn. MLX Musical & Dance heeft al geruime tijd Hip Hop op het

rooster staan en wil daar nu graag Breakdance aan toevoegen. In eerste instantie kunnen de leerlingen tijdens een bestaande Hiphoples kennis maken met deze vorm van dansen. De lessen worden gegeven op maandag van 18.00 tot 19.00 uur in het jongerencentrum van De Meerkoet in Lisserbroek. Ben je geïnteresseerd? Neem dan contact via info@ mlxmusical.nl of 06 42312690.

n Tennisvereniging Lisserbroek organiseert op zaterdag 14 maart de tweede editie van de sportieve en gezellige TennisXperience.

De TennisXperience is vorig jaar in het leven geroepen om de tennissport onder de aandacht te brengen. Tennis is niet seizoensgebonden, je bent sportief bezig in de buitenlucht, doet nieuwe contacten op en

iedereen kan het leren, op welke leeftijd dan ook. Aanmelden De TennisXperience begint om 14.00 uur op het tenniscomplex. Na ontvangst met koffie/thee wordt er een tennisclinic gegeven. Aansluitend volgt een mini toernooi en om 17.00 uur is de afsluiting. Deelname vanaf 18 jaar. Deze TennisXperience is gratis. Vol is vol. Voor inschrijven, kijk op www.tvlisserbroek.nl

Schrijver Auke Kok opent FC Lisse Veiling lisse n FC Lisse organiseert haar jaarlijkse veilingavond op vrijdag 13 maart. Dit jaar zal de veiling in de kantine plaatsvinden. Er worden bijna 300 items geveild, een gevarieerd aanbod met voor ieder wat wils.

Zo zijn er typische voetbalzaken zoals wedstrijdkaarten en gesigneerde shirts, maar ook diverse weekendjes weg, dinerbonnen, team-uitjes, avondjes uit naar ca-

baret en muziekoptredens en vele andere kavels, zodat iedereen in de gelegenheid is om te bieden. In de pauze wordt een scooter verloot. Een lot kost 10 euro. De veiling wordt om 20.00 uur in de kantine geopend door schrijver Auke Kok, die voorafgaand aan de veiling om 19.00 uur een presentatie geeft tijdens een sponsorborrel. Kok was de afgelopen tijd te gast in programma’s als De Wereld Draait

Door en Brandpunt. Hij volgt Ajax, de samenwerkingspartner van FC Lisse, op de voet. In het seizoen 2012-2013 trok hij vele uren op met de Ajaxspelers, hun trainers, families, sponsors en begeleiders. Hij observeerde hun rituelen en vroeg zich af waar de grens ligt tussen voetbal, marketing en religie. Hier schreef hij het boek ‘Tussen Godenzonen’ over. Na de opening zal veilingmeester Ad van Zelst, bijgestaan door

notaris Jaap Boon, van start gaan met het veilen van de items. De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan de hele vereniging. Onder andere zal er een feestavond voor alle senioren en 35+ teams worden georganiseerd en ook voor de jeugd zullen er weer nieuwe leuke activiteiten op de kalender komen. Het veilingboekje met daarin alle items is te downloaden op www. fclisse.nl.


sport

LissERniEUWs | dE HiLLEgOMMER

Hisalis opent sterk tegen titelkandidaat Lisse n Hisalis Heren en Dames 1 speelden hun eerste wedstrijd van de tweede helft van het seizoen onder ideale omstandigheden: volop zon, 12 graden en veel publiek. Bij de heren leek een stunt in de maak.

Vanaf de eerste minuut werd dynamisch en aantrekkelijk hockeyspel getoond. Het leek erop dat het aantrekken van de nieuwe trainercoach Thomas Prinsen, afkomstig van HBS en daarna Castricum, het team nieuw elan had gebracht. Een enorme opsteker was dat binnen een paar minuten na aanvang Michael Post de stand al op 1-0 wist te brengen met een overtuigende backhandslag. Kort daarop anticipeerde de Hisalis verdediging niet goed en werd de stand gelijkgetrokken. Gelukkig voor Hisalis bracht de lichtvoetige Dorus Sporken zijn team daarna weer op voorsprong. De strafbal die FIT meekreeg na hakken in de cirkel leek een veel te zware sanctie voor de Hisalisverdediging, maar FIT wist hiermee wel de 2-2 te realiseren. De tweede helft toonde keeper Flip van ’t Pad Bosch opnieuw zijn waarde voor het team door snoeiharde aanvallen en strafcorners vaak met zijn handschoen uit het doel te slaan. Kort in de tweede helft was een derde aanvalspoging op rij van FIT echter wel raak: 2-3. Michael Post scoorde uit een strafcorner de 3-3. In de slotfase van de wedstrijd scoorde FIT nog een keer met de strafcorner, maar Sporken zorgde voor de terechte gelijkmaker met een droog schot op de plank vijf minuten daarna, opnieuw uit een strafcorner. Dames verliezen Het eerste damesteam van Hisalis speelde de thuiswedstrijd tegen Alkemade, dat enkele plaatsen lager op de ranglijst stond. Alkemade kwam in de eerste helft al vrij snel met 0-2 voor. Op slag van rust maakte Tess van Bochove nog een tegendoelpunt waarbij de bal in een rechtstreeks duel via de stick van Alkemade het doel in verdween. Na rust bleef het niet lang 1-2, want al na vijf minuten scoorde de handige spits van Alkemade het derde doelpunt. Ook de 1-4 werd binnen geschoten. Anne van Tol scoorde nog wel de 2-4.

De Nooijer naar turnfinale Lisse n Lisa de Nooijer van turn-

verenging Fit heeft zich afgelopen weekend in Amsterdam geplaatst voor de finale van Zuid-Holland.

Met een puntentotaal van 41.809 en daarmee de zeventiende plaats in de categorie Jeugd-2 F wist De Nooijer een felbegeerde finaleplaats veilig te stellen voor zaterdag 23 mei. In het dames turnen worden vier oefeningen uitgevoerd op de verschillende toestellen: vloer, sprong, ongelijke brug en balk. De turnoefeningen vergen een hoge mate van lichaamscontrole, lenigheid en kracht. Ook Elisa Bierman (25ste plaats in de categorie Jeugd-2 F), Indi Reijn (16de plaats in de vierde divisie) en Mirthe van der Zon (21ste plaats in de vierde divisie) deden mee aan de wedstrijd.

dinsdag 10 maart 2015

9

Kostbare punten voor FC Lisse Lisse

n Diegene die zaterdag de moeite hadden genomen om af te reizen naar Nijkerk werden niet teleurgesteld. Het team van Misha Salden won verdiend.

1 sparta Nijkerk 3 FC Lisse Door Kees van Zuijlen

De thuisclub, zonder de geschorste aanvoerder Tim Muller en goaltjesdief en topscorer Frank Tervoort -goed voor zestien goals tot nu toe- , begon dus ‘gehavend ’ aan het duel . Toch zou het teveel eer zijn om de nederlaag hieraan te wijten. FC Lisse speelde vanuit het collectief een sterke pot voetbal en had, gezien het spelbeeld over het hele duel , het meeste recht op de overwinning. Een balende Sparta Nijkerk trainer Simon Ouaali (tevens trainer van het jaar bij de amateurs) verwoordde het als geen ander. “We hadden een complete offday en ik

heb hier een rot gevoel over. Tegen zulke ploegen moet je ‘met het mes tussen de tanden spelen’. Dat deden wij niet en je zag dat iedereen met de handrem speelde omdat bijna het hele team al op drie gele kaarten staat.” Toch zou het teveel eer zijn om alles aan dit soort zaken op te hangen. Lisse speelde namelijk vanuit eigen kracht en eigen compacte spelwijze, niets voor niets hield het team in negen duels de nul. De wedstrijd op het zonovergoten sportpark in Nijkerk begon langzaam en van beide kanten voorzichtig met veelal opbouw van achteruit. Toch was Lisse, ook in deze fase, de betere ploeg en kreeg kansjes om de stand een beter aanzien te geven. Pressie van Lissekant, met name het vroege storen van Mo Messaoud, zorgde voor veel druk en had effect op het spel van de thuisclub. Na 17 minuten bracht Kevin Winter Koen Fokkema in stelling, maar Nijkerk-doelman Kevin

Rijnvis voorkwam verder onheil. Een kleine tien minuten voor rust bekroonde de goed spelende Kevin Winter zijn spel met een treffer. Op aangeven van Richard van Heulen was de tegendraads gekopte bal van Winter ook Rijnvis te machtig en waren het de Geel Blauwen die de score openden. gekLuNgeL

Na rust zette de thuisclub sterk aan en kreeg, via invaller Dimitri Djolloin, in de 49ste minuut een grote kans op de gelijkmaker. De inzet ging voorlangs het doel van Mark de Vries. En scoor je zelf niet, dan doet je tegenstander het wel. Vier minuten later lag de bal aan de andere kant tegen de touwen. Guido Pauw strafte geklungel in de defensie met een hard schot vanaf randje strafschopgebied hard af (0-2 ). Het was zijn eerste treffer in 2015 en tevens een ommekeer in het duel. Kort na zijn goal kwam Pauw centimeters te kort om opnieuw succesvol af te

ronden en het duel definitief ‘op slot te gooien’. Zo ook bij de actie van Fokkema, die met zijn actie twee man binnen het strafschopgebied dolde, de keeper vanuit een moeilijke hoek met zijn schot passeerde, maar via de binnenkant paal niet de treffer kreeg die hij verdiende. In de daarop volgende tegenaanval, nog in dezelfde minuut, stond Djollo in scoringspositie, maar ook deze actie trof geen doel. Met nog een kwartier te gaan kwam de aansluittreffer alsnog en bracht hoop bij de thuisclub. Joost Heerschop tekende voor de 1-2 en bracht de spanning terug. Maar het slotakkoord was in de zeven minuten durende extra tijd voor de gasten. Nigel Hardenberg tekende voor 1-3 en daarmee ook voor drie kostbare en verdiende punten voor FC Lisse. FC Lisse speelt zaterdag 14 maart om in Veenendaal tegen GVVV, dat de achtste plaats bezet. De Lissenaren staan op plaats 12. De aftrap is om 14.30 uur.

Regiokampioenen bij Jahn HiLLegom n Vier meisjes van

gymnastiekvereniging Jahn mochten zaterdag 7 maart hun regiowedstrijd in divisie 4 in Amsterdam turnen. Anouk de Boer (10) was ’s ochtends vroeg aan de beurt in pupil 2 D1. Ze turnde constant en behaalde daarmee onverwacht de bronzen medaille. Door het resultaat is ze geplaatst voor de finale van D1 in Zuid-Holland. ’s Avonds was het de beurt aan Fleur Goedemans, Pamela van Barneveld en Myrthe Dek. De Lisserse Fleur (12) werd regiokampioene in de jeugd 2 divisie 4 na een fantastische oefening op de balk. Samen met haar twee clubgenootjes plaatste ze zich eveneens voor de finale in divisie 4 van ZuidHolland.

anouk de Boer en Fleur goedemans behaalden goede scores bij de regiowedstrijden. Fleur werd ook regiokampioen. | Foto: pr.

FC Lisse weet weer wat winnen is

Vijfde plaats maximale voor SDO

Lisse

HiLLegom n De korfballers van SDO hebben het seizoen zaterdag niet winnend af kunnen sluiten.

n FC Lisse zondag kon eindelijk weer met drie punten van het veld stappen.

1 FC Lisse 0 Den Hoorn Twee penalties waarvan één benutte, bracht FC Lisse zondag de overwinning waar het zo naar snakte. Na weken van puntverlies, bleven

de drie punten zondag op Sportpark Ter Specke. Patrick Schaap miste de eerste penalty nog, maar zag dat na de thee Roy Kuipers de tweede strafschop wel benutte. Ondanks meerdere kansen wist het team van trainer Laurens van der Voort de voorsprong niet uit te breiden. David Verweij voorkwam met een sliding de gelijkmaker. Door de winst staat FC Lisse op de zesde plaats. Zondag 22 maart is de wedstrijd bij Foreholte om 14.00 uur.

10 sDo 19 Atlantis Om de prijzen werd er niet meer gespeeld, wel om de vierde plek. De bezoekers begonnen sterker en binnen enkele aanvallen stond SDO

met 1-4 achter. Toch kon SDO, onder toeziend oog van burgemeester Van Erk, voor rust terugkomen tot 4-7. Na rust kon Atlantis door een concentratiefout in de verdediging scoren, waardoor het gat weer groter werd. De hele tweede helft bleef SDO achter de feiten aanlopen. Tien minuten voor tijd kreeg Linda van Zuylen haar publiekswissel en werd vervangen door debutante Cecile Weijers. Door het verlies eindigde SDO als vijfde in de zaalcompetitie.

SV Hillegom pakt draad weer op HiLLegom n Het eerste verlies deze competitie lijkt geen invloed te hebben op kampioenskandidaat SV Hillegom. De Hillegommers hadden in eigen huis geen enkele moeite met ASC.

5 sV Hillegom 1 AsC Op een zonovergaten kwam Hille-

gom al na twee minuten op voorsprong door een goal van Jeroen Dedel. Laagvlieger ASC kon daar weinig tegenover stellen en moest toezien hoe Nick van Staveren halverwege de eerste helft de 2-0 binnentikte. De nul op het scorebord zou nog voor de rust verdwijnen. Spits Ruben Dutrieux strafde een foute beoordeling van keeper Daan Ruigrok af en zo werd er gerust met 2-1.

op sLot

Na de rust ging Hillegom op jacht naar een grotere voorsprong en vond deze snel in de persoon van Tim Maitan. De vervanger van de zieke Ruben Beentjes schoot de bal al na vijf minuten prachtig in de lange hoek. Na de 3-1 gooide ASC de deur op slot om een nog grotere blamage te voorkomen. Dat lukte gedeeltelijk. Frank de Groot maakte de 4-1 en tien minuten voor tijd mocht Dedel de wedstrijd afsluiten

met de 5-1 uit een penalty, gegeven na een goede actie van Aidan Ryan. SV Hillegom blijft koploper in de derde klasse zondag. Concurrent Teylingen liet twee punten liggen door het gelijkspel tegen SJZ. De Hillegommers staan 13 punten voor op de nummer twee. Op zondag 15 maart speelt SV Hillegom de halve finale in de HD-cup tegen SVIJ. De wedstrijd op sportpark de Toekomst in Heemstede begint om 11.30 uur.


Items FC Lisse Veiling 13 maart 2015 Op vrijdag 13 maart organiseert FC Lisse de jaarlijkse veilingavond. Onderstaand vindt u de 255 items waar vanaf 20.00 uur op geboden kan worden. Het Lisser Nieuws hoopt net als FC Lisse op een fantastische opbrengst. Komt u dus vooral naar de kantine op vrijdag 13 maart voor de veilingavond. 1

Gesigneerd boek ‘Tussen Godenzonen’ van Auke Kok + 2 kaarten voor laatste competitiewedstrijd Ajax - Cambuur op 10 mei. Auke Kok / Rick Gerritsen 2 VIP/Verrassingstafel voor een onvergetelijke avond FC Lisse 3 Uur bowlen + pizza voor 4 personen,Claus Event Center 4 Fotoshoot voor groep van 6 personen t.w.v. € 75,- + poster (45x30) + digitaal bestand Happy Shoots Sassenheim 5 4 proeflessen skien Skicentrum Hillegom 6 All-in diner voor 4 personen Brave Hendrik 7 Grote zitzak voor in de tuin Postmus Sierbestrating 8 2 kaarten voor optreden Glennis Grace + band in Leidse Schouwburg op 2 mei Stadspodia Leiden 9 Duikles 2 personen met onderwaterfoto’s, 4 drankjes + bittergarnituur Seabees/The Wave Hillegom 10 Flacon shampoo Fresh Look Kapsalon 11 Met team (zonder ouders) discozwemmen of met team (met ouders) vrij zwemmen Sportfondsen Lisse 12 Gesigneerd boek Kidnapping en losgeld van Sjerp Jaarsma + gesigneerd boek ‘Meneer Heineken, het is voorbij’ van Gert van Beek Sjerp Jaarsma / Gert van Beek 13 Overnachting + ontbijtbuffet voor 2 personen Golden Tulip Arnhem Doorwerth 14 2 gevulde Rivièra koektrommels Restaurant Long Island (Hoofddorp) 15 2 kaarten voorstelling Peter Heerschop - Van horen zeggen (try-out) in Leidse Schouwburg op 30 april Stadspodia Leiden 16 I-Pod t.w.v. € 280,- Van Zelst 17 Waardebon voor grote salade (5 kg) + fles wijn naar keuze Jan de Kuijper 18 4 dagkaarten Castle Fest Kasteel Keukenhof t.w.v. €100,- Castlefest 19 RayBan zonnenbril + etui Smits Optiek 20 3 gangen diner voor 2 personen + aperitief, wijnarrangement en koffie De Vier Seizoenen 21 Waardebon voor bloemen t.w.v. € 20,- Naturals 22 Fotoshoot voor groep van 6 personen t.w.v. € 75,- + poster (45x30) + digitaal bestand Happy Shoots Sassenheim 23 Rondleiding voor groep door binnenstad Amsterdam Jan Broekhuizen 24 6 flessen wijn Wijnvoordeel 25 Google businessview basis presentatie van de360fotograaf.nl t.w.v. € 295,00 Paul van der Putten 26 3 grote zomerbollenpakketten Gardenvision 27 Kist met 2 flessen wijn uit Chili: Rio Grande Merlot en Rio Grande Sauvignon blanc + 2 kaasjes van kaasboerderij Pennings Harry Woerde Budgetcoaching 28 Radiografisch bestuurbare speelgoed Lamborgini auto GBI Van Dijk 29 2 kaarten thuiswedstrijd honkbal-topploeg Corendon Kinheim uit Haarlem Corendon Kinheim 30 Grote gereedschapskist met inhoud GBI Van Dijk 31 4 flessen Corsendonk bier + glazen GBI Van Dijk 32 Jaarabonnement Elf Voetbal 33 Sushi box voor 2 personen Yuki 34 18 holes golf met 4 personen op Borchland (Sportpark De Toekomst) Borchland 35 Supporterspakket Supportersclub FC Lisse 36 Trui 2x xl Merano 37 Trui 3x xl Merano 38 Trui 4x xl Merano 39 Diner voor 2 personen t.w.v. € 80,- Wegrestaurant De Engel 40 Boksclinic voor team of bedrijf Bari Gym 41 2 VIP-kaarten Telstar met ontvangst door Han de Haan + matchdiner vooraf + bezoek sponsorhome Telstar 42 Diner t.w.v. € 50,- Seray BistrOriental Hillegom 43 2x per week 3 maanden lang sporten, met begin- en eindtest Boot & Broersen 44 2 antieke prenten antiekeprenten.nl 45 Verrassingskavel ‘zilveren enveloppe’ Anoniem 46 Wijnproeverij voor 10 personen bij u thuis, start met glas mousserend, aansluitend bijv. 3 witte wijnen, 2 rosé wijnen, 3 rode wijnen. Afsluiten met dessertwijn en/of port. Bollenstreek Wijnen 47 Uitgebreid eten en drinken met 2 personen La Fontana 48 Bezoek wedstrijd AZ met 2 personen Makelaar Zekerwonen 49 Footgolf met 8 personen Footgolf Spaarnwoude 50 Fotoshoot voor groep van 6 personen t.w.v. € 75,- + poster (45x30) + digitaal bestand Happy Shoots Sassenheim 51 3 gangen diner voor 2 personen Basso Continuo 52 Volledige schoonheidsbehandeling van 90 min. t.w.v. € 55,00 De La Mar 53 Overnachting + ontbijt en gebruik stoomcabine in landhuis bij Alkmaar. Datum in overleg en van zondagnacht t/m woensdagnacht te gebruiken. Bed & Breakfast De Vijf Morgen 54 10 vrijkaarten indoorspeeltuin KidsZoo Noordwijkerhout 55 Teamuitje beachvolleybal/beachvoetbal The Beach Aalsmeer 56 8 Hummel voetbaltassen voor E/F jeugd t.w.v. € 250,- Corbert Zuydervliet, Intersport 57 Diner voor 2 personen + fles huiswijn A-Muze 58 2 kaarten voor optreden Miss Montreal in Leidse Schouwburg op 6 mei Stadspodia Leiden 59 Op elftalfoto met Zaterdag 1 FC Lisse 60 Lunchbon t.w.v. € 25,- Lunchroom Maurice 61 2 kaarten Whisky Festival + fles whisky Whisky Festival, Scotch Whisky International b.v. 62 Boek Balverliefd van Michel van Egmond Bruna Zandvoort 63 Toilet betegelen (excl. materiaal, met 20% korting te bestellen bij Bouwcentrum Wassenaar) Bouwbedrijf Bert van Es 64 Uur bowlen voor 6 personen Claus Event Center 65 2 kaarten voor voorstelling Tineke Schouten - ‘Gewoon doen’ in Leidse Schouwburg op 24 of 25 april Stadspodia Leiden 66 2 kaarten Button Pop + 10 consumpties Buttonpop Tribute Festival

67 68

Waardebon voor grote salade (5 kg) + fles wijn naar keuze Jan de Kuijper 5 toegangskaarten voor opbouwtentoonstelling Bloemencorso + rondleiding, koffie en appeltaart Bloemencorso 69 Nieuwe Apple I-pad mini BE Networks 70 Mini BBQ De Zwart 71 Horloge Niestadt 72 Fotoshoot voor groep van 6 personen t.w.v. € 75,- + poster (45x30) + digitaal bestand Happy Shoots Sassenheim 73 Doos sokken van Tommy Hilfiger John Stevens 74 6 flessen wijn Wijnvoordeel 75 2 uur exclusief gebruik gebouw en speeltuin Marijke op een zaterdag SV Marijke 76 Zonnebril Briljant 77 Dinerbon t.w.v. € 50,- Dragon Town 78 Springkussen voor een dag Have fun Events 79 3x toegangskaarten De Zwarte Tulp 80 Telefoon IP Telefonie 81 Window Smartclean t.w.v. € 65,- Nilfisk Alto 82 Cabaret DVD pakket Bunker Theaterzaken 83 Lunch voor 2 personen + 2 drankjes p.p. St(r)andplaats Nederzandt 84 Met 4 personen golfen Open Golf Zandvoort 85 Luxe 2-daags wellness arrangement voor 2 personen: overnachting, ontbijt, diner, toegang wellness Fletcher Hotel-Restaurant Stadspark Bergen op Zoom 86 VIP-arrangement thuiswedstrijd FC Volendam + bezoek sponsorhome met hapje en drankje FC Volendam 87 Solexrit voor 2 personen door Bollenstreek Solex Verhuur Bollenstreek 88 Berliner Leverworst (1 kg), droge worst (1 kg) en spek (1 kg) Vleeswarenfabriek Persoon BV 89 Proeverij-diner voor 2 personen Brasserie De Buren 90 Clinic soccersquash of squash met je team Squash Hillegom 91 Overnachting, ontbijt en wellness-entree voor 2 personen Fitland Leiden 92 Fust bier voor je team Het Cafe 93 Doe het zelf traprenovatiepakket t.w.v. € 1.250,- Stairz Traprenovatie 94 BMW Basic Safety Compact training t.w.v. € 150,- BMW Driving Experience Slotemakers 95 Geheel verzorgde BBQ voor team of vriendengroep Keurslagerij van IJzendoorn 96 Fotoshoot voor groep van 6 personen t.w.v. € 75,- + poster (45x30) + digitaal bestand Happy Shoots Sassenheim 97 Proeverij Jopenbier voor 4 personen Jopenkerk Haarlem 98 Gezichtsbehandeling door Sharon v.d. Berg Beautysalon Time For You 99 2 overnachtingen en ontbijt voor 2 personen (1/2) Hotel Restaurant Molengroet Langedijk 100 Aansluitend op vorig item: 2 uur bowlen (2/2) Fitland XL De Geus Langedijk 101 eamuitje: voetgolf bij Voetbalgolf Friesland + ontvangst met koffie en Friese oranjekoek. Hegegerzen / Sjerp Jaarsma 102 Gesigneerd Garmin wielershirt Sebastian Langeveld Sebastian Langeveld 103 Dinerbon t.w.v. € 100,- Eetcafe Zomerzorg Hillegom 104 2 VIP kaarten voor concert Heineken Music Hall met hapje en drankje. O.a. We like the 90’s party, De Dijk, The Godfather live in concert, Simple Minds, Fall Out Boy, The Moody Blues, Jackson Brown, De jeugd van tegenwoordig, Gabriel Iglesias, Roxette, Trance Nation, Pentatonix, De beste 3e helft van Nederland, Train, Spandau Ballet. Heineken 105 Nacht fotoshoot van uw bedrijf of woning Peet Romijn 106 2 kaarten voor optreden Edwin Evers Band op 21 (!) mei in Rotterdam Edwin Evers 107 2 kaarten voor optreden Edwin Evers Band op 22 (!) mei in Rotterdam Edwin Evers 108 Boek Undercover Hooligan van James Bannon Bruna Zandvoort 109 Digitale fotoreportage thuiswedstrijd FC Lisse team + teamfoto Hubert Habers 110 6 flessen wijn Wijnvoordeel 111 2 kaarten voorstelling Sara Kroos - ‘Van jewelste’ in Hoofddorp op 27 maart Sara Kroos 112 6 kaarten GlowGolf + spiegeldoolhof GlowGolf Scheveningen 113 Waardebon voor grote salade (5 kg) + fles wijn naar keuze Jan de Kuijper 114 Kennismakingsles squash voor 2 personen Squash Hillegom 115 Matras-topper Anoniem 116 2 kaarten theaterconcert tribute-band The Doors in Concert op vrijdag 17 april in Stadsgehoorzaal Leiden Kik Productions 117 6 kinder- en 3 volwassenkaarten voor Chimpie Champ speeljungle Chimpie Champ Aalsmeer 118 5 hardlooptrainingen voor team of individu De Spartaan / Rob v.d. Klauw 119 2 paraplus, 2 riemen en een tas Schoenmakerij Stolker 120 Workshop ‘we quit mail’ van Kevin Weijers voor uw bedrijf t.w.v. € 1.250,- Kevin Weijers 121 2 grote zomerbollenpakketten Gardenvision 122 Mini tafelvoetbalspel GBI Van Dijk 123 6 flessen wijn Wijnvoordeel 124 4 toegangskaarten Space Expo Noordwijk 125 Diner t.w.v. € 50,- Restaurant In den Bierbengel TUSSENRONDE A Kaas van 1 kilo Landwinkel Pennings B Dinerbon t.w.v. € 20,- Cafetaria Brasserie Family/New York Pizza Lisse C 5 kaarten Avondje Uit 2015 + 15 consumpties De Gaapstokken, FC Lisse D 5 kaarten Keukenhof Anoniem E Een jaar contributie voor 1 maal per week leszwemmen voor een zwemdiploma (A, B of C) t.w.v. € 151,- De Watervrienden F Boek 50 jaar Poelpolder Poelpolder50.com G 2 kaarten voorstelling Howard Komproe e.a. - Lulverhalen 2 (Try-out) op 29 maart Theater ‘t Onderdak Sassenheim H Waspas t.w.v. € 100,- Helder Carwash I Dinerbon t.w.v. € 20,- Cafetaria Brasserie Family/New York Pizza Lisse J Fototaart voor 16 personen Van Maanen K Lunch voor 2 personen t.w.v. € 20,- Station Lisse L 5 kaarten Avondje Uit 2015 + 15 consumpties De Gaapstokken, FC Lisse


FC Lisse Veiling 13 maart 2015 M N

Kaas van 1 kilo Landwinkel Pennings Teamuitje tennis met voetbalteam + biertje en bitterballen incl. les op zaterdag 29 augustus 2015 LTC Lisse O 5 kaarten Keukenhof Anoniem P Boek Liquidatiedosser Deel 1 Fred Ros - Moordmakelaar Hendrik Jan Korterink Q 3 kidskaarten lasergamen Silverstone R Hogedruk reiniger Electra Brandt / Nilfisk Alto S Dinerbon t.w.v. € 20,- Cafetaria Brasserie Family/New York Pizza Lisse T Dag kanohuur voor 2 personen Landwinkel Pennings U Teamuitje tennis met voetbalteam + biertje en bitterballen incl. les op zaterdag 29 augustus 2015 LTC Lisse V 5 kaarten Keukenhof Anoniem W Dinerbon t.w.v. € 20,- Cafetaria Brasserie Family/New York Pizza Lisse X Kaas van 1 kilo Landwinkel Pennings Y Bon t.w.v. € 10,- van Baaij Z Tas vol boodschappen van Dirk van den Broek RONDE 2 126 2 kaarten voorstelling Murth Mossel ‘Louter Liefde’ op dinsdag 14 april 2015 in Griffioen te Amstelveen Puuree 127 Eerste exemplaar van biografie oud-FC Lisse voetballer Marco Kleijn Marco Kleijn 128 Foto-opname 1 persoon incl. 13x18 cm vergroting Fotovak Engel 129 Autotenue voor heel team met opdruk naar keuze (ook een teneu van bijv. uw veteranenteam is mogelijk!) Tifo Store 130 2 kidskaarten lasergamen Silverstone 131 Tas vol boodschappen Deen 132 Nader te bepalen De Heere van Thijssen 133 “Swansea City shirt en boek met handtekening van John van Zweden” John van Zweden 134 4 kaarten musical The Grand Tour (in mei in Hillegom) MUBO 135 In hoogte verstelbaar bureau van 180-180 cm + bureaustoel + ladenblok t.w.v. € 275,Outletlisse.nl 136 Jaarabonnement Voetbal International 137 Magnum Prosecco t.w.v. € 29.50 Wereld Wijnen 138 Golfclinic voor 8 personen (2x1,5 uur, + baantje lopen) Golfbaan Ter Specke 139 Overnachting, ontbijt, 3-gangendiner met consumpties en gebruik Health Club Fletcher Familiehotel-Restaurant Paterswolde 140 Zonnen in cabine t.w.v. € 40,00 Sundays 141 4 vakantieparkkaartjes voor spelen in Giga Konijnenhol + zwemmen in overdekt zwemparadijs (geldig tot 29 juni 2015) Vakantiepark Beerze Bulten in Ommen 142 Basket sierplanten Deko Tuinen Lisse 143 Diner voor 2 personen Pizzeria Piccolo 144 Met 11 personen naar Open Podium in Toomler (Comedytrain) op een woensdag naar keuze in mei Comedytrain 145 All-in diner voor 2 personen Panini 146 High-tea voor 2 personen Barista Coffee 147 Originele ingelijste tekening Grachthuisje 148 3 gangen diner voor 2 personen Den Ouden Heere 149 4 dagkaarten Castle Fest Kasteel Keukenhof t.w.v. €100,- Castlefest 150 Cadeaubon t.w.v. € 50,- Schulte Herenmode 151 6 flessen wijn Gourmetgifts 152 Fotoshoot voor groep van 6 personen t.w.v. € 75,- + poster (45x30) + digitaal bestand Happy Shoots Sassenheim 153 Knipbeurt + wassen, verven en fohnen Irene’s hairtrend 154 Kamperen bij de boer: overnachting in 5-persoons hooiberghut met keuken en sanitair t.w.v. € 75,- Hoeve de Meeuw 155 Trainingspakken voor jeugdteam Deen 156 Bumballwedstrijd met je team op vrijdagavond 8 mei bij FC Lisse 157 Schoonheidsbehandeling naar keuze t.w.v. € 25,- Schoonheidssalon Tessa 158 Diner voor 2 personen t.w.v. € 75,- Het Oude Dykhuys 159 2 kaarten Ashton Brothers op zaterdag 20 juni 2015 in Amsterdam De Kleine Komedie 160 Jaar opslag, APK en onderhoudsbeurt Bandeko 161 2 VIP-kaarten nieuwjaarswedstrijd 2016 Koninklijke HFC-Oud Internationals Koninklijke HFC 162 2x per week 3 maanden lang sporten, met begin- en eindtest Boot & Broersen 163 Boeken 50 tinten Struis en Koning Voetbal Edwin Struis 164 Pupil van de week bij thuiswedstrijd FC Lisse 165 6 flessen wijn Wijnvoordeel 166 2 1e rangskaarten finalistentour Leids Cabaret Festival in juni Stadspodia Leiden 167 Gratis lichtontwerp adveis (en schets) t.w.v. € 800,- voor bedrijfdspand of woonhuis Clemens Lichtadvies 168 Berliner Leverworst (1 kg), droge worst (1 kg) en spek (1 kg) Vleeswarenfabriek Persoon BV 169 2 volwassen + 2 kinderkaarten IJsbaan Haarlem voor volgend schaatsseizoen IJsbaan Haarlem 170 Nieuwe Apple I-pad mini BE Networks 171 Mini BBQ De Zwart 172 Digitale bewakingscamera Cameraconcurrent 173 Fotoshoot voor groep van 6 personen t.w.v. € 75,- + poster (45x30) + digitaal bestand Happy Shoots Sassenheim 174 Rondleiding groep door binnenstad Amsterdam Jan Broekhuizen 175 Teamuitje tennis met voetbalteam + biertje en bitterballen incl. les op zaterdag 29 augustus 2015 LTC Lisse 176 Met 16 personen naar een uitzending van Voetbal International (t/m juni mogelijk) Infostrada Sports 177 Een jaar lang onbeperkt naar alle Pathe Bioscopen in Nederland met 2 personen t.w.v. € 456,- Touch of Didix 178 Lunchbon t.w.v. € 25,- Lunchroom Maurice 179 kaarten grastennistoernooi Topshelf Open (juni, Rosmalen) of Davis Cup wedstrijd + ‘Sjeng Schalken tennispakket: trainingsjack en polo KNLTB / Sjeng Sports 180 Hitachi elektrische boorschroefmachine GBI Van Dijk 181 Radiografisch bestuurbare speelgoedboot GBI Van Dijk 182 3-gangen diner voor 1 persoon Chique en Simpel 183 Flight Keukenhof Golftoernooi (minimaal € 400,-) Golfbaan Ter Specke 184 Springkussen voor 1 dag Have fun Events 185 Horloge Niestadt 186 Uur Grand Prix bowlen met 4 personen met flesje frisdrank, bitterballen en ijsje Flamingo Bowling Noordwijkerhout 187 Berliner Leverworst (1 kg), droge worst (1 kg) en spek (1 kg) Vleeswarenfabriek Persoon BV 188 Diner voor 2 personen t.w.v. € 80,- Wegrestaurant De Engel

189 Stand Up Paddle met elftal (11X Supboards + wetsuit) voor 1 uur t.w.v. € 187,50 First Wave Surfschool 190 VIP-arrangement thuiswedstrijd FC Volendam + bezoek sponsorhome met hapje en drankje FC Volendam 191 3 gangen verrassingsmenu voor 2 personen Cafe 1198 192 Knipbeurt + wassen, verven en fohnen Irene’s hairtrend 193 Verrassingskavel ‘gouden enveloppe’ Anoniem 194 2 dagkaarten Castlefest Kasteel Keukenhof t.w.v. € 50,- Castlefest 195 Wijnproeverij voor 10 personen: 10 wijnen, 5 luxe hapjes en Prosecco bij ontvangst. Op locatie of in proeflokaal. Wereld Wijnen 196 Basket sierplanten Deko Tuinen Lisse 197 Volledige schoonheidsbehandeling van 90 min. t.w.v. € 55,00 De La Mar 198 100 luxe catering hapjes voor gelegenheid naar keuze Homemade 199 Fotoshoot voor groep van 6 personen t.w.v. € 75,- + poster (45x30) + digitaal bestand Happy Shoots Sassenheim 200 Vip behandeling voor team van 5 personen bij Ik Hou Van Lisse Quiz: gratis deelname, muntjes en bitterballen HDV Lisse, Basso 201 2 grote zomerbollenpakketten Gardenvision 202 Op elftalfoto met Zondag 1 FC Lisse 203 Waardebon van € 25,- voor schoonheidsbehandeling naar keuze Schoonheidssalon Tessa 204 2x per week 3 maanden lang sporten, met begin- en eindtest Boot & Broersen 205 2 overnachtingen voor 6 personen in comfort plus huisje op park Zuiderzee Medemblik + gebruik subtropisch zwembad + drankje en snack Uniek Parken BV 206 Solexrit voor 4 personen door Bollenstreek Free Your Minds Events 207 VIP-behandeling (speciale extra VIP tribune-plaatsen + VIP-room in omgebouwde kantine) voor 2 personen bij IJsselmeervogels-Spakenburg op 4 april 2015, ontvangst met koffie/thee, na afloop buffet en consumpties + boek ‘Heb je gesnoven’ (over beide clubs) VV Ijsselmeervogels / Jelmer Geerds 208 5 gitaarlessen van 1/2 uur Ton Smies 209 2 VIP kaarten voor concert Heineken Music Hall met hapje en drankje. O.a. We like the 90’s party, De Dijk, The Godfather live in concert, Simple Minds, Fall Out Boy, The Moody Blues, Jackson Brown, De jeugd van tegenwoordig, Gabriel Iglesias, Roxette, Trance Nation, Pentatonix, De beste 3e helft van Nederland, Train, Spandau Ballet. Heineken 210 Nieuwe Apple I-pad mini BE Networks 211 Jaarabonnement Bibliotheek Lisse Bibliotheek Bollenstreek 212 Op elftalfoto met Zaterdag 1 FC Lisse 213 6 flessen wijn Wijnvoordeel 214 2 kaarten Culture Comedy Award finalistentournee op woe. 22 april in Oude Raadhuis in Hoofddorp TVB Theaterproducties 215 Duikles voor 2 personen met onderwaterfoto’s, 4 drankjes + bittergarnituur Seabees/The Wave Hillegom 216 Gratis glasbewassing voor woning of bedrijf Gebroeders Pompe 217 5 kaarten voor opbouwtentoonstelling Bloemencorso + rondleiding, koffie en appeltaart Bloemencorso 218 6 kaarten voor GlowGolf Scheveningen en/of Aalsmeer: GlowGolf + bezoek spiegeldoolhof (Scheveningen) of GlowGolf + spel Time freak of GlowBall blaster (Aalsmeer) GlowGolf Aalsmeer & Scheveningen 219 6 kaarten voor GlowGolf Aalsmeer: GlowGolf + spel Time freak of GlowBall blaster GlowGolf Aalsmeer & Scheveningen 220 Digitale fotoreportage thuiswedstrijd FC Lisse team + teamfoto (ook andere sport is mogelijk) Marcel van den Bos 221 Fotoshoot voor groep van 6 personen t.w.v. € 75,- + poster (45x30) + digitaal bestand Happy Shoots Sassenheim 222 Jaarabonnement (minimaal € 200,-) Golfbaan Ter Specke 223 Nieuwe golfset (minimaal € 300,-) Golfbaan Ter Specke 224 1 jaar gratis adverteren t.w.v € 300,- 100Lisse.nl 225 Bon voor kleding t.w.v. € 20,- G-Level 226 Delicatessenpakket t.w.v. € 50,- Smaakhuis 227 Rondleiding voor 10 personen: ontvangst met glas prosecco, aansluitend high- tea Kasteel Keukenhof 228 4 vrijkaarten Den Hartogh Ford Museum 229 Autowassen door bestuurslid naar keuze FC Lisse Bestuur 230 Met je jeugdteam GlowGolf, Spel Blaster, Spel Time Freak + limonade GlowGolf Aalsmeer & Scheveningen 231 Jaarabonnement magazine Helden Frits Barend 232 Fotoshoot + canvas 50x50 cm Sven van der Vlugt Fotografie 233 Kennismakingscursus golf van 5 lessen Golfbaan Ter Specke 234 Supporterspakket Supportersclub FC Lisse 235 Cadeaubon t.w.v. € 50,- Schulte Herenmode 236 Rondleiding St.Agathakerk voor 4 personen met uitleg door koster + toren beklimmen, gewelven bezichtigen, gezellige nazit met koffie in pastorie + 2 boeken Glorie en roem Katholiek Lisse De Heilige Willibrordusparochie / Boekhandel Grimbergen 237 Basket sierplanten Deko Tuinen Lisse 238 Diner voor 2 personen t.w.v. € 75,- Het Oude Dykhuys 239 Paginagrote advertentie t.w.v. € 2.541,- in zomeruitgave van LEVEN! Magazine Regio Leiden. Verschijningsdatum 9 juni 2015. Editie zal kwartaal lang overal te vinden zijn. Oplage is 15.000 maar bereik is door slimme verspreiding veel groter. Leven 240 2 grote zomerbollenpakketten Gardenvision 241 3 gangen verrassingsmenu voor 2 personen Cafe 1198 242 Geheel verzorgde BBQ voor 10 personen Keurslagerij Van der Meer 243 Kookworkshop voor 10 personen Van der Hulst Catering en Kookstudio 244 Tandem parachutesprong op Texel Touch Incentive Marketing 245 Hele dag vergaderen + lunch voor 10 personen op Kasteel Keukenhof Kasteel Keukenhof 246 Uitgebreid eten en drinken met 2 personen La Fontana 247 2 kaarten Culture Comedy Award finalistentournee op woe. 22 april in Oude Raadhuis in Hoofddorp TVB Theaterproducties 248 Fotoshoot voor groep van 6 personen t.w.v. € 75,- + poster (45x30) + digitaal bestand Happy Shoots Sassenheim 249 2 toegangskaarten voor competitiewedstrijd van Feyenoord met vooraf en na afloop toegang tot Maasgebouw. Uitgezonderd Ajax en PSV. Edwin de Graaf 250 Door selectie gesigneerd ingelijst Ajax shirt Ajax 251 Teamuitje tennis met voetbalteam + biertje en bitterballen incl. les op zaterdag 29 augustus 2015 LTC Lisse 252 5 kaarten Keukenhof Anoniem 253 Dinerbon t.w.v. € 20,- Cafetaria Brasserie Family/New York Pizza Lisse 254 Kaas van 1 kilo Landwinkel Pennings 255 Weekend Antwerpen met 2 overnachtingen in het Crowne Plaza Hotel BE Networks


Ford Ecosport Titanium

92 kW-125 pk

Uitgerust met o.a. autom . airco., SYNC smartphone-kop peling, 16” l.m. velgen, elek. bedienb are ramen, reservewiel etc.

voordeel € 2.915,e

ati 5-drs navig

a Style ,Ford Fiest r € 12.495 10,- voo van € 15.4

voordeel € 2.915,-

oost t 5-drs Ecob

automaa a t s ie F d r Fo 16.220,,- voor € an € 19.135

v

voordeel € 5.905,-

boost sta 1.6 Eco

ST

1.695,2 € r o o v ,n € 27.600

Ford Fie va

VO O R J A A

RS

ACTIES!

van € 22.163,- voor

€ 19.995,voordeel € 2.168,-

Ford C-Max Ecoboost Edition plus 92 kW-125 pk

Uitgerust met o.a. 17” l.m. velgen, SYNC smartphone-koppeling, cruise control, navigatie, achteruitrijcamera, automatisch inparkeren etc.

r

van € 25.795,- voo

€ 23.995,voordeel € 1.800,-

PRIVÉ LEASE ACTIE

Ford Fiesta 5-drs, navigatie, metaallak, rijk uitgerust

€ 289,- p.m. (all in)

Lease bedrag inclusief rente, afschrijving, reparatie, onderhoud, banden, verzekering, 24-uur pechhulp Europa, houderschapsbelasting

U betaald alleen de brandstof!

Ford Focus Ecoboost pk kW-125 Edition Wagon Plus 92

lm velgen, Uitgerust met o.a. 16” n, SYNC ere ark inp ch automatis ing, cruise control, smartphone-koppel trol, etc. navigatie, climate con

95,- voor van €23.7

-

€ 19.845,

voordeel € 3.950,-

Prijzen zijn in euro en incl. BTW/BPM. en excl verwijderingsbijdrage, leges en kosten rijklaar maken tenzij anders aangegeven. Aanbiedingen gelden op auto’s uit voorraad. Ford Fiesta Style en Focus voorzien van kenteken 2014, overige modellen 2015. Vraag naar de exacte voorwaarden of kijk op www.ardeaauto.nl. Afgebeelde modellen kunnen afwijken van standaardspecificaties. Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. Privé lease prijs o.b.v. 36mndn/1.000km/mnd & aanbetaling van € 695,-. Gemiddeld brandstofverbruik en CO2-uitstoot: km/liter: 16,9-23,3 - CO2 gr/km: van 99-138.

Haarlem - 023 553 1666 | Hoofddorp - 023 568 3200 | Lisse - 0252 466 900 | Noordwijk - 071 364 1010 Kijk voor adresgegevens en openingstijden op www.ardeaauto.nl

In onze 700 m2 showroom heten wij u van harte welkom voor het beste advies, topkwaliteit en de laagste prijs!” 12.00 t/m 17.30 uur

Hoofdstraat 14 Noordwijk aan Zee post@beddingplaza.eu

BOXSPRING VICTORIA OOK LEVERBAAR MET POCKETVEER

T. 071 361 59 61

Design hoofdbord + 2 beklede boxen + 2 geveerde matrassen + Compleet gestoffeerd + 1 comfort matras topper + 2 gratis kussens + gratis dekbed

OPEN

Ma. Di. Wo. Do. Indien gewenst ook afspraak mogelijk buiten Vrij. Za. de openingstijden! Zo.

Quebec + + + +

ELECTRISCHE BOXSPRING WINNIPEG COMPLEET EN AFZONDERLIJK ELECTRISCH VERSTELBAAR Luxe Design hoofdbord + Electrisch verstelbare boxsprings + Supersterke Volva motor + Topkwaliteit pocketveer matras(sen) + 2 poten set + 2 metalen matrasrem, keuze uit diverse kleuren en maten 1.60 / 1.80 / 2.10

2de GRATIS

149,-

+ 20 cm stevig matras + Pocketveer / 7 slags + Afneembare hoes

Wellness GISELLE by Cinderella

Cinderella design hoofdbord + 2 luxe gestoffeerde pocketveer boxen + 2 luxe micropocketveer matrassen + Inclusief luxe topdekmatras Leverbaar in diverse streelzachte stoffen, kleuren en electrisch.

899,-

26 cm stevig matras Pocketveer / 7 slags / 7 zones 3d border met handvaten Toplaag HR55 / HR60 koudschuim

Liberty + + + +

09.30-18.00 uur 09.30-18.00 uur 09.30-18.00 uur 09.30- 21.00 uur 09.30- 21.00 uur 09.30- 17.30 uur 12.00- 17.30 uur

22 cm stevig matras Pocketveer / 7 slags / 7 zones 3d border met handvaten Toplaag HR45 koudschuim

Alle matrassen leverbaar in alle maten

2de GRATIS

599,-

14 dagen

Koop nu, betaal later!

GRATIStie

omruilgaran

facebook.com/beddingplaza

www.beddingplaza.eu


LiSSERniEUWS | dE HiLLEgOMMER

week in beeld

dinSdag 10 maart 2015

13

Expo Lissers in Plan 4 Lisse n Vrijdagmiddag 6 maart werd de expositie ‘Bekende en minder bekende Lissers’ van Iet Langeveld geopend. Bijna alle 24 op doek vastgelegde Lissers waren aanwezig. “Het is grappig dat ik hier mensen herken, omdat ik ze op een schilderij van Iet heb gezien”, vertelde burgemeester Lies Spruit, die de officiële opening verrichtte. De expositie is tot en met 21 maart iedere vrijdag, zaterdag en zondag te bezichtigen tussen 13.00 en 17.00 uur, of op afspraak (06 40084614) te zien in Plan 4, Heereweg 249. | Foto: pr.

Fraai kunstwerk voor Hobaho Lisse n Bloembollenbemiddelaar Hobaho heeft vorige week en nieuw kunstwerk in de hal van het bedrijf gekregen. Bij het in gebruik nemen van het nieuwe gebouw kreeg Hobaho-directeur Foeke Gardenier toen symbolisch een kunstwerk namens het personeel aangeboden. Frans en Truus van der Veld hebben vorige week het definitieve kunstwerk geplaatst. Gert Rotteveel (links) namens het personeel en Gardenier schudden elkaar de hand. Het kunstwerk stelt een geopende hand voor, met daarin een halve tulpenbol met een penseel voor het kruisen van de bollen. Aan de voorkant ziet men de rokken met het vruchtbeginsel. De achterkant is bolvormig met een prachtige tulpenbol kleur. | Foto: pr.

n Kunstzinnige eieren bij ei-expositie Lisse n Dit weekend waren in hotel en restaurant de Nachtegaal veel versierde eieren te bewonderen tijdens de expositie ‘Kunst op eieren’. Tiety Entjes-Weij organiseert samen met haar man Wim al voor het negende jaar op rij beurzen in de Randstand. “Bij deze beurs zijn een stuk op twintig exposanten en ze hebben allemaal verschillende soorten technieken om de eieren te versieren.” Van oude meesters en leden van het Koningshuis tot Fabergé-stijl en Engels patchwork; alles was als miniatuurkunst op de eieren te zien. Deze beurzen worden altijd rond Pasen gehouden. De eerste beurs is zes weken voor Pasen en de laatste wordt vlak voor Palmpasen gehouden. Een paar honderd mensen uit de omgeving kwamen naar Lisse om de eieren te bewonderen. Naast bekijken en bestuderen, konden bezoekers de eieren ook kopen. Ook waren er nog kale eieren te koop, om zelf te beginnen met schilderen. Met een beetje geluk ging je ook nog naar huis met een eigen ei: iedere tiende bezoeker kreeg een gratis ei mee om ook zelf aan de slag te gaan met de eierkunst.

Belangstellenden luisteren aandachtig naar de uitleg over een van de kunsteieren. | Tekst en foto: Remco Out

Minibieb in tuin Lisse n In de tuin van Jozef Israëlsstraat 54 staat sinds kort een mininbieb. Het is een initiatief van Marian Castenmiller. “Mijn boekenkast staat vol met spannende en informatieve boeken. Vaak lees je zo’n boek toch maar één keer, terwijl er misschien wel mensen zijn, die een bepaald boek ook eens willen lezen. Daarom deze minibibliotheek. Belangstellenden mogen de boeken meenemen en lezen en graag daarna weer terugzetten. Maar het zou heel leuk zijn, wanneer ook andere lezers hun favoriete boeken in deze minibibliotheek leggen. Wie weet welke verrassende titels ik dan aantref.”

Scouts maken digitale wereldreis Lisse n Scoutinggroep de Lisser Kaninefaten deed op zaterdag 7 maart samen met 258 andere groepen uit Nederland mee aan de iScout. Met het maken van een virtuele wereldreis en het verzamelen van credits door het inleveren van doe-opdrachten, moesten de scouts zoveel mogelijk reispunten verzamelen. Voor de aanvang van het spel, moest eerst een groepsfoto worden ingeleverd van de ruim 40 (oud)leden van 15 jaar en ouder die meededen. Het spel werd om exact 19.00 uur gestart door de reisleiding in Zierikzee. Via een speciale inlogcode ontvingen de scouts de eerste reisvragen en alle 28 doe-opdrachten. De scouts eindigde uiteindelijk op de 25ste plaats. | Foto: pr.


Pijn in uw voeten of hielspoorklachten? Dan nodigen wij u van harte uit voor de speciale Finn Comfort infodag. U kunt o.a. verwachten: heldere uitleg over de maakwijze van FinnComfort én een persoonlijk advies op maat door Finn Comfort consulente (tevens een leuke attentie na uw bezoek.) Kom zelf deze schoen uitproberen, én verbeter uw houding, bevorder een natuurlijke loopbeweging, meer stabiliteit en méér comfort!

Finnamic ontlast voorvoet én hiel

• EErhart Sierbestrating.

PArtICuLIereN

OPGeLet!

Katwijk Rijnsburg uw advertentie verschijnt in de regio: Valkenburg Particuliere advertenties kunnen in al onze kranten worden geplaatst. Noordwijk Voor € 15,00 kunt u 120 tekens plaatsen. u kunt deze tot donderdag 12.00 uur inleveren, de advertentie verschijnt dan een week later in al onze kranten. Particuliere advertenties kunnen op onze website of tegen contante betaling op onderstaande adressen worden ingeleverd. • • • • • • •

UITGEVERIJ VERHAGEN, Ambachtsweg 7a, KAtWIJK SIGARENMAGAZIJN J. Barnhoorn, Hoofdstraat 52, NOOrDWIJK PRIMERA v.d. Lans, Hoofdstraat 208, SASSeNheIM RIETWINKEL van der VOORT, Dorpsstraat 50, NOOrDWIJKerhOut THE READSHOP, in de Hoftuin, rIJNSBurG LIETHORPS BOECKHUYS, Hoogmadeseweg 13, LeIDerDOrP BOEKHANDEL DE KLER, De Kempenaerstr. (Passage), OeGStGeeSt

U kunt ook de bon met contant geld of cheque in een envelop sturen naar: Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk

INLeVereN tOt DONDerDAG 12.00 uur! (plaatsing in de week daarna)

ut

ho Noordwijker De Zilk Sassenheim Voorhout Warmond Lisse Lisserbroek Hillegom

Beinsdorp Oegstgeest Leiderdorp

}

Voor al uw bestratingen en tuinwensen. Bel voor vrijblijvende prijsopgave 070-3211006.

• Vuil tapijt? laat het

vakkundig reinigen of huur Mr. Steam. Gratis thuisbezorgd. Tol Steam Interieurverzorging, tel. 070-5116612.

Dak herStellen? Bouma/Grundeken bellen! 070-5114674/070-5118394. Uw dakspecialist!

• BC SierBeStratinG Tegelwerk, met afvoer, gratis prijsopgave. Tel. 06- 55321682.

• 50-plusser SChilDert, SauSt en BehanGt uw huis weer als nieuw. Tel. 06-13067762.

• Lekker toerfietsen vanuit Wassenaar en Voorschoten? www.tcdekampioen.nl.

• SteunZOlen. Erkend leverancier, lid Stichting LOOP, vergoeding via zorgverzekeraar. Een afspraak kunt u maken in Oegstgeest, Leiden en Leiderdorp met Wim van Zijp, tel. 071-5238468 of 06-12028319.

Nieuwstraat 38, 2312 KC Leiden, tel: 071-5145832 Gevraagd: kunst, antiek, goud, zilver en kleingoed. Geopend op afspraak: ma-vrij van 10-17 uur. Taxatie aan huis? Bel of mail voor informatie en afspraak www.onderdeboompjes.nl / info@onderdeboompjes.nl

Gratis loopkrukken Ook daarom bent u lid van Marente

www.ZalenVerhuurkruyt •schipvanleiden.nl. Mooi bruin café in oude centrum van Leiden. Voor afstudeerborrels, recepties, verjaardagen, etc. Geen huur! Wel wat servicekosten en normale gangbare drankprijzen! Reserveringen: tel. 06-25047376.

071 409 33 33 marente.nl/lid

Sinds 2012 biedt onze villa ‘Ons Thuis’ te Voorhout zorg aan 6 senioren met dementie.

€ 15.00

INVULLEN IN BLOKLETTERS (spatie = hokje leeg laten, niet buiten de vakjes schrijven, vermeld ook uw telefoonnummer!) Naam: ............................................................................................................................................................……………………… Adres: ............................................................................................................ Tel.: ........................................……………………

te huur • te KOOP • GeVrAAGD AANGeBODeN • GeZOCht • GeVONDeN

Er zijn op het ogenblik enkele plaatsen vrij! Sinds 2012 biedt onze villa ‘Ons Thuis’ te Voorhout zorg aan 6 senioren met Dedementie. riante, lichte woonkamer, vormt het hart van de villa. Rondom de villa is een royale tuin waar het zomers heerlijk genieten is.

Er zijn op het ogenblik enkele plaatsen vrij!

In ‘Ons Thuis’ huren bewoners hun slaap- zitkamer, en daarbij wordt zorg verleend vanuit DePGB riante, lichte(over woonkamer, vormt het hart vanpersoonsgebonden de villa. Rondom budget). de villa is een een indicatie het algemeen betaald uit het royale tuin waar het zomers heerlijk genieten is. De woonkosten (huur, service- en schoonmaakkosten en bijdragen voor o.a. de maaltijden ‘Ons Thuis’ huren bewoners slaapen daarbij wordt zorg enInhet wassen van kleding) wordenhun betaald uit zitkamer, AOW, pensioen of eigen vermogen. verleend vanuit een PGB indicatie (over het algemeen betaald uit het Voor het aanvragen van informatie en/of het stellen van uw vragen kunt u contact persoonsgebonden budget). opnemen met mw. J. Zwart: 06-34007130 of een e-mail sturen naar j.zwart@zorgallerlei.nl De woonkosten (huur, service – en schoonmaakkosten en bijdragen voor o.a. de maaltijden en het wassen van kleding) worden betaald uit AOW, pensioen of eigen vermogen.


LissERniEUWs | DE HiLLEgOMMER

week in beeld

DinsDAg 10 maart 2015

15

Dierenoppas aan huis HiLLegom n Sinds

februari is Corine van der Neut-Könst gestart met PetzCare, een dierenverzorging/opvang aan huis. Bij iedereen die om bepaalde redenen niet voor zijn huisdier kan zorgen (bijvoorbeeld tijdens vakantie, tijdens werk of andere afwezigheid) komt Corine langs om voor het dier te zorgen. Corine is gediplomeerd dierenartsassistente en was in het verleden onder andere chauffeuse bij de Dierenambulance. Voor meer informatie, kijk op www.petzcare. nl of bel 06 55689668. | Foto: pr.

Expositie ‘Verborgen verhalen van een kasteel’ geopend Lisse n De verborgen verhalen van Kasteel Keukenhof zijn sinds zondag 8 maart te bewonderen op een bijzondere locatie: het onderwerp zelf. Robert van der Mark van Stichting Kasteel Keukenhof (rechts op de foto) en curator Charlotte Ebers (links) mochten samen de expositie openen. Fotograaf Eric de Vries (midden) verbindt in zijn werk de blik van de kunstenaar met het zichtbare verleden op Kasteel Keukenhof. De ogen van de camera zien details die een persoonlijk verhaal van het kasteel vertellen. De expositie is nog te zien tot en met zondag 10 mei. | Foto: pr.

n genieten van het lenteweer HiLLegom n Het prachtige lentezonnetje zorgde

ervoor dat er op zondag 8 maart veel Hillegommers op de been waren. De meeste terrassen waren nog niet geopend, want het terrasseizoen begint eigenlijk op 1 april. Bij de terrasjes die al wel in bedrijf waren, was het dan ook erg druk. Genietend in het zonnetje -nog wel met de jas aan- werd genoten van de laatste weekenddag. Genoten werd er ook bij de verschillende ijssalons in het dorp. Met het eerste chocoladeijsje van het jaar werd de start van de lente gevierd. En voor de zonaanbidders is er goed nieuws: het KNMI voorspelt voor de komende dagen een zeer grote kans op het aanhouden van het droge en ook vrij zonnige voorjaarsweer. Met temperaturen tussen 8 en 12 graden is het iets warmer dan gemiddeld.

Zonsverduistering

Jong en nog jonger genieten van het lenteweer; de oudste van de twee met een heerlijk ijsje. | Tekst en foto: Annemiek Cornelissen

Op vrijdagochtend 20 maart vindt een zonsverduistering plaats. Dan schuift de maan voor de zon langs. In Nederland is deze zonsverduistering bij gunstig weer als een fraaie gedeeltelijke eclips zichtbaar. De zon zal tijdens het maximum voor het grootste deel achter de nieuwe maan schuilgaan. De zonsverduistering begint om 9.30 uur, het maximum wordt om 10.37 uur bereikt waarna de eclips 11.48 uur eindigt. Deze tijdstippen gelden voor Utrecht, voor plaatsen elders in Nederland en België gelden andere getallen, maar de verschillen zijn gering. Tijdens het maximum rond 10.30 uur is de zon voor ongeveer 80 procent bedekt door de maan.

Debat en pubquiz bij CDA HiLLegom n CDA Hil-

legom hield op dinsdag 3 maart samen met cafe Murphy’s Law een politiek debat en pubquiz. In het kader van de Provinciale Staten verkiezingen van 18 maart had het CDA regionale kandidaat Jeroen Ravensbergen uitgenodigd om in gesprek te gaan over de Duinpolderweg. De provinciale kandidaat sluit zich aan bij het Hillegomse CDA dat nut en noodzaak van deze weg eerst bewezen moet worden. Daarnaast moet de streek inzetten op innovatie en kennisontwikkeling in de agrarische wereld. | Foto: pr.

Burgemeesters op bezoek bij hospice Lisse/HiLLegom n Burgemeesters Arie van Erk van Hillegom en zijn college uit Lisse Lies Spruit hebben vorige week samen met Carla Breuer van Teylingen (tweede van links op de foto) een werk bezoek gebracht aan het Hospice Duin- en Bollenstreek. De nieuwe burgemeesters zijn inmiddels volop aan het kennismaken met verenigingen, bedrijven en andere instellingen in hun gemeente én in de regio. Een van deze instellingen is het hospice in Sassenheim. Ze werden ontvangen door Evelien van Duin, manager van Hospice Duin- & Bollenstreek (links) en de Hillegomse mantelzorger van het jaar Ria van Rooij (tweede van rechts). | Foto: Ingrid Langeveld


16

dinsdag 10 maart 2015

Mantelzorgcafé over financiën Lisse n Het mantelzorgcafé Lisse gaat op donderdag 12 maart over financiële zaken, die voor mantelzorgers handig zijn om te weten.

Mantelzorgers kunnen te maken krijgen met verminderde inkomsten en extra uitgaven, zoals telefoon- en reiskosten. Daarnaast zijn er vaak extra zorgkosten voor de naasten. Soms kunnen ze daarvoor een beroep doen op financiële tegemoetkomingen, aftrekposten en andere regelingen van de overheid. Welzijn Hillegom heeft Dick van Heun uitgenodigd om bezoekers te informeren over deze financiële zaken. Van Heun is zelf achttien jaar mantelzorger geweest voor zijn vrouw. Hij is in het verleden boekhouder geweest en heeft veel kennis en ervaring opgedaan met financiële en administratieve zaken voor mantelzorgers. De bijeenkomst is van 13.30 tot 15.30 uur in ‘t Poelhuys, Vivaldistraat 4. De toegang is gratis.

Kunst voor iedereen bij BIB Lisse/HiLLegom n In de BIB Kunstschuur is op zaterdag 14 en zondag 15 maart de derde editie van ‘Kunst voor iedereen’. Burgemeester Spruit opent om 11.00 uur de expositie.

Zo’n 40 enthousiaste (amateur) kunstenaars hebben gereageerd om deel te nemen aan dit culturele spektakel. Er zijn vele stijlen en disciplines te zien zoals de beelden van onder andere Annelies Sleper,Leny Alenburg van der Laan, schilderijen van Lisette Eisenga , Louis van Trigt, Silvia Duits en Arwen Wierenga. Ook zal Joep Derksen gedichten voorlezen uit eigen werk. Er wordt dit jaar een prijs uitgereikt aan de meest veelbelovende kunstenaar: gratis drie werken exposeren tijdens een thema expositie van de BIB leden. De jury bestaat uit Annelies van Nieuwmegen, Helene Koopmans en Liesbeth Veillat. Ook het publiek kan mee jureren. Meer informatie op http://bibkunstschuur.nl.

Op Fleur dag voor kankerpatienten HiLLegom n Salon Elise Mink

organiseert op 22 en 29 mei de ‘Op Fleur dagen’ voor dames die getroffen zijn door kanker. Zij krijgen een gratis behandeling. Voorheen was er de ‘Viva la Donna dag’, maar deze stichting is opgeheven. Daarom besloot schoonheidsspecialiste Elise Mink om de Op Fleur dag te organiseren, ter nagedachtenis aan haar in 2013 overleden dochter Fleur. Dames die door kanker getroffen zijn ontvangen op deze dagen een gratis schoonheidsbehandeling, massage en make-up advies. Er wordt met biologische hypoallergenen producten gewerkt. Ook is psychologische begeleiding mogelijk in de vorm van een gratis therapeutisch intake consult. Reserveren kan door te bellen naar 0252 532600 of 06 15581954. Of kijk op www.schoonheidssalonelisemink.nl.

cultuur/welzijn

LissERniEUWs | dE HiLLEgOMMER

Een moderne paasvertelling in het zand n Voorstelling van Elze van de Akker op zaterdag 21 maart in 't Poelhuys Lisse n Zandtekenaar Elze van de Akker treedt op zaterdag 21 maart om 13.30, 14.45 en 16.00 uur op in ‘t Poelhuys met de voorstelling ‘Pasen met de Zandtekenaar’. Het optreden wordt georganiseerd in het kader van de 50ste verjaardag van de Poelpolder, vertelt Marianne Heemskerk. “Vanwege de lange geschiedenis die wij als katholieke kerk in de Poelpolder hebben willen we graag een bijdrage leveren. Vanaf de beginjaren ‘70 waren er al vieringen in het voormalige houten Poelhuys. Door de week werd de zaal als crèche en consultatiebureau gebruikt. Op zaterdag kwamen het altaar en de andere liturgische benodigdheden te voorschijn voor de vieringen. We verhuisden mee naar het huidige Poelhuys met een eigen ruimte. Sinds kort maken we gebruik van het Paus Franciscushuis naast de St. Agathakerk.” Voor een bijdrage aan het jaarprogramma van Poelpolder 50 is speciaal gekozen voor de zandtekenaar. “Als kerk hebben we gezocht naar een activiteit voor jong en oud, gelovig of niet. We kwamen uit bij Elze van de Akker die ‘Pasen met de Zandtekenaar’ aan het ontwikkelen is. Een moderne paasvertelling geheel volgens de lijn van de bijbel. We hopen dat we zo een basis mee kunnen geven over wat Pasen écht inhoudt.”

KaartverKoop

De voorstelling is op zaterdag 21 maart om 13.30, 14.45 en 16.00 uur in het Poelhuys. Kaarten kosten 1.50

euro en zijn tot en met vrijdag 20 maart te koop bij bij Keurslager Chiel van IJzendoorn in de Poelmarkt, bij Chr. Boekhandel de Kapel

in de Kapelstraat en bij garage van der Zon in de Engel. Meer informatie is te verkrijgen via seclisse@ rkwb.nl of bel met 0252 413330.

Speciale 55-plus markt ‘Super Gewoon Normaal’ door JTS in Bloemswaard HiLLegom

n In Bloemswaard en het Dienstencentrum wordt op zaterdag 14 maart een groots opgezette 55-plus markt georganiseerd. De markt wordt gehouden van 10.30 tot 14.30 uur en de toegang is gratis.

Vrienden van Oud Hillegom, Massagepraktijk Sportief, Teltools computers, New Style meubelen, Soete Suikerbol, Diëtistenpraktijk Patricia Adamse en Lijbrandt Telecom B.V. een stand. Ook is de politie met team Bollenstreek-Noord aanwezig.

Door Annemiek Cornelissen

Bedrijven op gebied van veiligheid, ICT, welzijn en hobby geven veel uiteenlopende informatie. Verder zijn ook de ISD Bollenstreek, LokaalLoket, Welzijn Hillegom, Kwadraad en HOZO present om vragen te beantwoorden.

Voor deze markt hebben onder andere Liesbet Warmerdam en Patrick Mesman zitting in de organisatie. De 55-plus markt gaat een interessante markt worden, met tal van standhouders, die belangrijke informatie gaan bieden aan 55-plussers. De organisatie verwacht dan ook veel publiek. stands

Op het moment is de organisatie nog druk bezig met het werven van standhouders, maar tot op heden aan toe hebben zich al veel gegadigden zich gemeld. Zij hebben Beter horen, KBO, PCOB, Stichting

BLoeddruK meten

Voor bezoekers is het ook mogelijk om bloedsuiker te prikken en bloeddruk te meten. Voor meer informatie over alarmering en welzijn is men op de markt ook aan het goede adres. Er is voor alle aanwezigen koffie en thee en versgemaakte erwtensoep. Verder krijgt iedereen een goodiebag mee naar huis.

Lisse

n Getalenteerde leerlingen van Jeugdtheaterschool Flores spelen zaterdag 21 maart de theatervoorstelling Super Gewoon Normaal. Het stuk gaat over wat in deze wereld normaal gevonden wordt en wat niet. De voorstellingen starten om 16.00 en 19.00 uur in De Greef.

Op zaterdag 21 maart is Super Gewoon Normaal twee keer te zien bij De Greef, Ruishornlaan 21. Kaarten kosten 5 euro. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de toegang gratis. Reserveren is aan te raden en kan via reserveren@jtsflores.nl. Kijk voor meer informatie op www.jtsflores. nl.

Dit seizoen startte Jeugdtheaterschool Flores met de nieuwe cursus Jeugdproductie voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar. Deze groep werkt sinds oktober toe naar de voorstelling. ‘Super Gewoon Normaal’ vertelt het verhaal van Joshua, een jongen die zwevend geboren is. D oor een vreselijke gebeurtenis zweeft hij eenzaam, verdrietig en verslagen over de wereld op zoek naar een plek waar ze hem accepteren. De jonge spelers van de Jeugdproductie creëerden zelf scènes, kostuums, verhaallijnen en de naam van de hoofdpersoon Joshua.

de Jeugd van Flores speelt voor de laatste keer in de greef. | Foto: pr.

Vier elementen bij balletschool HiLLegom n De kindergroepen van Balletschool Martha de Rijk geven zondag 15 maart een leerlingenpresentatie in de theaterzaal van het Fioretti College Hillegom.

Liesbet Warmerdam en Patrick Mesman zitten in de organisatie van de markt.

Het thema van deze voorstelling is ‘de vier elementen’: Water, Vuur, Aarde en Lucht. Jeugdige leerlingen

vanaf 4 jaar dansen mee, waardoor het geheel een afwissende voorstelling wordt van vertederende bijtjes tot vurige danseressen met passie en stoere tappende mijnwerkertjes. De presentaties zijn om 13.30 en 15.30 uur. Kaarten kosten 4 euro. Meer op www.balletschoolmarthaderijk.nl.


cultuur/historie

LissERniEUWs | dE HiLLEgOMMER

dinsdag 10 maart 2015

17

Lezing over Leiden bij Volksuniversiteit lisse

n De historische meesterverteller Jan Broekhuizen is op vrijdag 13 maart te gast bij de Volksuniversiteit om te vertellen over de geschiedenis van de stad Leiden.

Wie nu stad benadert vanaf de A44, heeft zicht op tal van nieuwe, statige gebouwen als Naturalis, de universiteitsgebouwen, het LUMC en het prachtig vernieuwde station. Hoe anders was dat dertig, veertig jaar geleden. Een verpauperde stad, armoedig en onder curatele gesteld. De stad Leiden heeft zo vele ups en downs gekend. Ooit was het, mede dankzij de lakenindustrie, de rijkste en machtigste stad van de toenmalige Republiek. Veel van die oude glorie is vergaan, maar gelukkig is er ook heel veel bewaard gebleven en in ere hersteld. mayflower eN rembraNdt

Ooit was het een toevluchtsoord voor met name vervolgden uit de Zuidelijke Nederlanden. Later was het een uitwijkplaats voor een zeer streng in het geloof zijnde Engelse groep protestanten. Na een periode in Leiden hun toevlucht gevonden te hebben, vertrokken zij met de

Mayflower en werden zij de grondleggers van wat nu de Verenigde Staten heet. Op diverse plekken in Leiden zijn hun sporen nog terug te vinden. En wie kent niet Rembrandt van Rijn, het Rijksmuseum van Oudheden, het Volkenkundig museum en Leidens ontzet? Leiden heeft enorm veel te bieden, te veel om op te noemen. Niet voor niets wordt de stad ‘de Parel van het Rijnland’ genoemd. Natuurlijk zijn er ook diverse historische verbanden met Lisse. Jan Broekhuizen vertelt ook daar meer over. waNdeliNg

De lezing wordt gehouden op vrijdag 13 maart om 20.00 uur bij de Volksuniversiteit Lisse, Vuursteeglaan 9. De kosten bedragen 5 euro, inclusief koffie/thee). Aanmelden kan via de website www. volksuniversiteit-lisse.nl, of op de avond zelf aan de balie. In aansluiting op de lezing is er op zaterdag 31 maart een excursie onder leiding van Jan Broekhuizen, langs tal van historische plekken in Leiden. Meer informatie over de wandeling en inschrijven kan na afloop van de lezing.

Themamiddag over toekomst met tablets Hillegom n De ouderenbonden, KBO, PCOB, en Welzijn Hillegom organiseren 18 maart een themamiddag ‘iPad, tablet, computer Wat is de toekomst?’ in de Hoeksteen.

Zorgvernieuwer Focus Cura verzorgt deze middag een iPad presentatie. Het gebruik van de tablet wordt op een heldere en duidelijke manier uitgelegd. Er zijn mogelijkheden aanwezig waarmee eenvoudig zorg op afstand kan worden ontvangen. Het medicijngebruik kan gecontroleerd worden of een noodoproep kan geplaatst worden. Er zijn tijdens de themamiddag ook Ipads aanwezig zodat men heel concreet kan zien welke mogelijkheden er zijn.

aaNmeldeN

De themamiddag aan het Karel Doormanplein 2 begint om 14.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Om 15.00 uur is er een pauze waarin een kopje koffie en thee geschonken wordt. Er zal volop gelegenheid zijn tot het stellen van vragen. Deze middag is voor alle belangstellenden van Hillegom gratis toegankelijk.

als het aan BOEi ligt wordt de discussie rondom Veelzorg binnenkort weer aangezwengeld. | Foto: Martin Evers

Veelzorg complex onderwerp op Vriendenavond SVvOH Hillegom n De vraag hoe om te gaan met Kwekerij Veelzorg aan de Stationsweg is een van de aandachtspunten tijdens de Voorjaars Vriendenavond van SVvOH op de vrijdag 13 in De Hoeksteen. Het dossier Veelzorg is sinds jaren een belangrijk onderwerp in de plaatselijke politiek. De inmiddels overleden eigenaar Rutger Veldhuyzen van Zanten probeerde al in 2002 de lokale politiek te winnen voor het plan zijn erfgoed in te mogen richten als museum en vond daarbij onder andere de Vrienden van Oud Hillegom aan zijn zijde. Het dossier Veelzorg was in de afgelopen jaren herhaaldelijk onderwerp van discussie in de gemeenteraad. Tot een goede oplossing voor alle partijen kwam het tot nu toe echter niet. Veldhuyzen van Zanten wilde op het Veelzorg complex namelijk een aantal woningen laten

bouwen. Dat leidde tot discussie omdat het geplande bouwperceel, zij het minimaal, de zogenaamde rode contouren, de limiet die de Provincie hanteert als het gaat om bebouwing van het bollenareaal, overschrijdt. Ondanks verwoede pogingen het dossier vlot te trekken zijn er tot nu toe geen beslissingen genomen. Nieuwe eigeNaar

De nieuwe eigenaar van Veelzorg, non profit organisatie BOEi, richt zich op het conserveren en behoud van historisch industrieel erfgoed.

Leden van de organisatie stellen zich op 13 maart officieel voor aan de bezoekers van de Voorjaars Vriendenavond en gaan in op hun plannen om, zij het wellicht in enigszins gewijzigde vormmm, de wensdroom van de heer Veldhuyzen van Zanten postuum in vervulling te laten gaan. iN bewegiNg

De SVvOH is benieuwd of het zoveelste initiatief om een stukje historisch erfgoed te behouden gaat slagen. “We hebben dit al heel lang op onze wensenlijst staan, dus we zijn uiterst benieuwd of BOEi de zaak weer in beweging krijgt” laat voorzitter Hans Lommerse in een reactie weten. “We geven ze op 13 maart dus graag gelegenheid hun plannen te ontvouwen.”

sporeN vaN vroeger

Het dagboek van Johan Maurits van Lynden Verleden en heden gaan hand in hand. Elke week vertellen de stichting Vrienden van Oud Hillegom en Vereniging Oud Lisse afwisselend een bijzonder (historisch) verhaal. Op dinsdag 17 maart is er weer een inloopavond van de Vereniging Oud Lisse. Annechien Bertheux is dan te gast met een zeer interessante lezing over Johan Maurits van Lynden. De titel van de lezing is: “Het dagboek van Johan Maurits graaf van Lynden van zijn reis naar Nagasaki via Oost-Indië in 1855, uit het familiearchief van kasteel Keukenhof”. In het archief van kasteel Keukenhof bevindt zich een reisdagboek uit het jaar 1855 van Johan Maurits graaf van Lynden (1807-1864). In het reisdagboek wordt verslag gedaan van zijn reis naar Japan, die hij maakte in opdracht van koning Willem III. Johan Maurits van Lynden was de overgrootvader van Jan Carel Elias, graaf van Lynden (1912-

2003). Die was de laatste particuliere eigenaar van het kasteel. Nederland was na de afsluiting van Japan in 1640 het enige westerse land dat op een klein eilandje voor de kust van Nagasaki, Deshima genaamd, handel met Japan mocht drijven. De Nederlandse regering was in 1855 gealarmeerd door berichten over een Amerikaans-Japans handelsverdrag. Daarom besloot de regering een oorlogsstoomschip, de Soembing, aan Japan aan te bieden. Dit werd uitgevoerd door kapitein-luitenant ter zee 1e klasse Gerhardus Fabius, die in 1806 geboren was in Lisse. Men hoopte dat door dit geschenk eenzelfde handelsverdrag als met de Amerikanen kon worden gesloten. Koning

Willem III achtte het passend om bij die gelegenheid een meer dan levensgroot portret van hemzelf aan de shogun (de Japanse opperbevelhebber) te schenken. Dit schilderij was gemaakt door Nicolaas Pieneman. Johan Maurits graaf van Lynden kreeg de opdracht het portret in Japan aan te bieden. Hij was namelijk opperstalmeester en opperintendant van de paleizen aan het hof. De graaf heeft gedurende de gehele reis brieven naar zijn vrouw en kinderen gestuurd. Na terugkeer heeft hij deze brieven ‘in het net’ overgeschreven en verwerkt tot een reisdagboek van 375 in het Frans geschreven bladzijden. De artistiek begaafde Van Lynden maakte gedurende zijn reis van Suez naar Nagasaki via NederlandsIndië vele schetsen en aquarellen. Terug in Nederland werd daarvan een niet-gesigneerd olieverfschilderij vervaardigd, met twintig pa-

nelen. Dit bevindt zich in de collectie van het Scheepvaart Museum in Amsterdam. De schetsen en aquarellen die hij maakte op het eiland Deshima werden in 1860 gelithografeerd. Dit werd op losse bladen uitgegeven in een map met de titel ‘Souvenir du Japon’. Tien originele schetsen en aquarellen zijn in het bezit van het Maritiem Museum in Rotterdam. Annechien Bertheux-Graatsma heeft Nederlandse taal en letterkunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen gestudeerd. Later behaalde zij aan de Universiteit Leiden haar tweede academische graad, nu in de kunstgeschiedenis. Sinds 2005 is zij vrijwilligster bij kasteel Keukenhof. Zij doet daar archiefonderzoek. De lezing is in de Vergulde Zwaan, Havendwarstraat 4. De zaal is open om 19.00 uur en de lezing begint om 19.30 uur. De toegang is gratis voor leden. Niet leden betalen 3 euro entree.

de lezing op 17 maart in Centrum voor Cultuurhistorie duin- en Bollenstreek de Vergulde Zwaan begint om 19.30 uur. | Foto: Oud Lisse. Historische Vereniging Oud Lisse info@oudlisse.nl www.oudlisse.nl


Thema 2015: Van Gogh 2015 is het Van Gogh-jaar in Keukenhof. Van Gogh vormt inspiratie voor de bloemenshows, de nieuwe Selfie-tuin en een spectaculair zelfportret van Van Gogh in tienduizenden tulpen.

Onze evenementen

Genieten van Keukenhof! Met de Lentepas kunt u iedere dag genieten van het ultieme lentegevoel. U zult ervaren dat Keukenhof er elke dag anders uit ziet. Onbeperkt bloemen kijken, ruiken, fotograferen en wandelen door het wereldberoemde lentepark... dat is Keukenhof-genieten wanneer u het wilt! Gedurende de gehele openstelling van Keukenhof heeft u met de Lentepas onbeperkt toegang tot het park zonder te wachten! Geniet van de wekelijks wisselende bloemenshows, de speciale evenementen, de acht inspiratietuinen en de tentoonstelling Tulpomania in het Juliana Paviljoen.

Bestel uw Lentepas via www.keukenhof.nl Of kom op 16, 17, 18 en 19 maart van 10.00 - 16.00 uur naar één van de kassa’s bij de Hoofdentree. U krijgt direct uw Lentepas mee.

28 /03 03 /04 11 /04 18 /04 25 /04 27 /04 29 /04 02 /05 09 /05 14 /05 -

29 /03 06 /04 12 /04 19 /04

03 /05 03 /05 10 /05 17/05

Fanfare Weekend Oud-Hollands Weekend Vriendinnen Dagen Keukenhof Bloemenmarkt Bloemencorso Koningsdag in Keukenhof Keukenhof Kunstplein Familie Weekend/Sesamstraat Romantiek in Keukenhof Shantykoren Festival

Keukenhof is ook leuk voor kinderen Keukenhof is een feest voor het hele gezin. Kinderen kunnen ronddolen tussen de mooiste bloemen, “lopen” over het water, spelen in de natuurlijke speeltuinen, genieten op de kinderboerderij, dwalen in ons nieuwe doolhof. Ze leren ondertussen veel over de natuur en de bloemen. Wat is er leuker dan een feestelijke dag af te sluiten met lekkere pannenkoeken of poffertjes.

Beleef het voorjaar met de Lentepas van Keukenhof!

www.keukenhof.nl


service

LISSERNIEUWS | DE HILLEGOMMER

DINSDAG 10 MAART 2015

19

Cushing

H

ij zat ongeduldig in de wachtkamer op zijn stoel te schuiven met een gigantische Engelse bulldog voor zich, als een standbeeld op de grond. Het schitterende dier zat pontificaal om zich heen te kijken met de kenmerkende stoïcijnse blik die buldoggen kunnen hebben. De hond had geen haast. Ik wel. “Komt u snel binnen, meneer”, zei ik. Ze (..) kuchte en zei, terwijl ze langzaam opstond: “Ik ben een mevrouw...”. Ik bloosde van oor tot oor en stamelde als zwak excuus, dat ik door de schoonheid van de hond niet goed naar de bijbehorende eigenares had kunnen kijken. Het consult kwam dus wat moeilijk op gang. De hond Boris bleek een onverzadigbare eetlust te hebben, erg veel te drinken, een hele dikke buik te hebben en zwak in de achterhand te zijn. Ik onderzocht Boris en we besloten meteen bloed af te nemen. In de wachttijd van het onderzoek bood ik haar een kopje koffie en een (van een cliënt gekre-

Column Poespas

PUZZEL

gen) stuk appeltaart aan. “Ik hoop dat het u smaakt, mevrouw”, zei ik er ten overvloede bij, de kolossale fout van het begin opzichtig goedmakend. Uit het bloedonderzoek bleek dat Boris geen suikerziekte had en ook geen nierfalen. Het was wel mogelijk dat Boris de ziekte van Cushing had. Dan produceert de bijnierschors te veel cortisol en dat zorgt voor alle verschijnselen die hierboven genoemd zijn. Het is een zeldzame ziekte die vooral met speciaal laboratoriumonderzoek van enkele urinemonsters kan worden aangetoond. De eigenares ging naar huis met de instructies om drie urinemonsters op te vangen. Een week later hadden we de diagnose: niet-rembare ziekte van Cushing. Dus er zat een tumor in één van de bijnieren. Met een buikecho konden we vinden of de tumor links of rechts zat. Na overleg besloten we een chirurgisch specialist te bellen die naar onze praktijk kwam om Boris te opereren. Een zeer lastige klus, want de te verwijderen

tumor zit heel diep in een heel dikke buik en is volkomen omgeven door enorm grote bloedvaten. Door uiterst geconcentreerd te werken en millimeter voor millimeter de tumor uit te pellen lukte het ons gezamenlijk om het bijnierschorsgezwel in zijn geheel te verwijderen. Dit kon alleen met elektrochirurgie die we gelukkig ook bij ons op de praktijk hebben. Dit is een methode waarbij we tegelijkertijd snijden en dichtbranden. Na dik anderhalf uur opereren hadden we de tumor eruit. Nu hoefden we Boris alleen nog dicht te hechten. En af te wachten! We zijn nu drie maanden verder en elke maand gaat het beter. Het duurt wel even voor de overmaat aan hormonen uit het lichaam is, maar hij is veel dunner, heeft een normale eetlust, drinkt veel minder en is veel levendiger. Het was misschien wel de moeilijkste operatie bij een lastige patiënt met een moeizame opstart. Maar nu was de eigenaresse wel blij met ons.

Lodewijk Kamps is dierenarts in Hillegom en vertelt wekelijks over zijn praktijk

ns Maak ka t e k k a p l u m op een s s t i e t i l a w van het K intet!

Kw

Van Dongen Uw Poelier Ammerlaan De Echte Bakker

Van der Meer keurslager

COLOFON Oplage 18.500 Verschijnt iedere dinsdag Uitgeverij Verhagen Ambachtsweg 7a Postbus 3066, 2220 CB Katwijk Tel: 071 4022901 Fax: 071 4032325 Hoofdredactie: Teuntje van Delft tel.: 06 12 74 64 78 e-mail: t.v.delft@ uitgeverijverhagen.nl Redactie: Marieke Voorn tel.: 06 49 44 96 32 e-mail: redactie@lissernieuws.nl redactie@dehillegommer.nl Verslaggevers: Annemiek Cornelisse Arie in ‘t Veld Ilse Hesp Remco Out Lodewijk Kamps Kees van Zuijlen

Stuur uw antwoord uiterlijk 14 maart naar Uitgeverij Verhagen, postbus 3066, 2220 CB Katwijk of naar puzzels.lnhg@uitgeverijverhagen.nl. De winnaar van de puzzel van vorige week is: M. Herting uit Lisse . De prijs: bonnen voor een smulpakket van het Kwaliteitskwintet in Lisse. De oplossing van vorige week is: Dat heeft hem de das omgedaan.

Advertenties: Meriam Mesman, 06-46094209 meriam.mesman@uitgeverijverhagen.nl Sluitingstijd advertenties: maandag 10.00 uur. Contactgegevens Binnendienst: Vincent Roos, 071-4091638 Rosita Haasnoot, 071-4091637 advertentie@uitgeverijverhagen.nl Bezorgklachten: Uitgeverij Verhagen, 071-4022901 of www.uitgeverijverhagen.nl onder kopje bezorging Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen zoals laatstelijk vastgesteld door Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissements-rechtbank te Amsterdam. U kunt onze leveringsvoorwaarden kosteloos bij ons opvragen. Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. De Hillegommer en LisserNieuws worden gratis huis-aan-huis bezorgd in respectievelijk heel Hillegom en Lisse. Daarnaast zijn de kranten ook los op een aantal verspeidingspunten in beide dorpen verkrijgbaar. De afhaalpunten voor Hillegom zijn: Albert Heijn, Dekamarkt, C1000 Van Beest, Zwembad, Gemeentehuis, Tabakshop Evers, Plus Van der Neut De afhaalpunten voor Lisse zijn: Bibliotheek, Gemeente, Digros, Hoogvliet, Boekhandel Grimbergen

ALDUS BESLOTEN

V&D en het eenzijdig wijzigen van arbeidsvoorwaarden

W

at een tumult. V&D verkeert in zwaar weer. Een faillissement lag op de loer. Uiteindelijk kwam het tot een akkoord: de aandeelhouder stort een extra bedrag, de banken verlengen kredietfaciliteiten, verhuurders accepteren een huurverlaging en de Belastingdienst is akkoord met uitgestelde betaling. De werknemers moeten er nu ook aan geloven, dacht V&D. Wat wilde V&D? V&D lijdt al jarenlang grote verliezen. Het bedrijf wil daarom de arbeidsvoorwaarden versoberen, maar niet die van iedereen. Op alle werknemers die vóór 3 november 2014 bij V&D in dienst getreden zijn, is de cao V&D van toepassing. Dat is een ‘dure’ cao: de lonen die daarin staan zijn relatief hoog. Op werknemers die op of

na 3 november 2014 in dienst getreden zijn, is een andere regeling van toepassing, met lagere lonen en dus goedkoper voor V&D. V&D wil de lonen van de ‘oude’ groep werknemers verlagen, met ca. 5,8 procent in twee jaar. Ook wil V&D seniorendagen bevriezen en een toeslag afschaffen. Daarmee zouden grotere problemen worden voorkomen. Kan dat zomaar? Eenzijdig arbeidsvoorwaarden wijzigen is in beginsel alleen mogelijk als de werknemer ermee instemt. Als de werknemer niet akkoord gaat, wordt het lastig. Alleen in heel uitzonderlijke gevallen is het dan toch mogelijk. Zeker het verlagen van loon is niet snel toegestaan! V&D probeert het toch en zegt: Er staat een wijzigingsbeding in de arbeidsovereenkomst en daarom mogen

we eenzijdig de arbeidsvoorwaarden aanpassen. De rechter is het daarmee niet eens. De rechter vindt dat daarmee (in dit geval) geen caoloon kan worden gewijzigd. Verder zegt V&D: ‘we hebben een zwaarwegend belang bij een wijziging’. In deze omstandigheden kan van de werknemers gevergd worden dat zij akkoord gaan met zo’n wijziging. Dit is – heel in het kort - de algemene maatstaf bij de vraag of een eenzijdige wijziging mag plaatsvinden. Het gaat om een belangenafweging. De rechter vindt in dit geval dat de omstandigheden van V&D een kostenbesparing rechtvaardigen. Maar, de rechter vindt toch dat V&D een ‘primaire en essentiële arbeidsvoorwaarde’ als salaris niet mag wijzigen. Dat staat op gespannen voet met het systeem van arbeidsrechtelijke bescherming. Er is bovendien geen instemming verkregen van

Astrid Noest, Advocaat Noest Advocatuur T +31 (0)252 864 956 www.noestadvocatuur.nl

vakbonden of ondernemingsraad en bovendien is kort geleden voor een enorm bedrag onroerend goed verkocht, maar is niet duidelijk aan wie het bedrag ten goede is gekomen. Als het geld goed terecht was gekomen, was het nu misschien niet nodig om de wijziging van arbeidsvoorwaarden door te voeren. Let wel op, deze uitspraak geldt alleen voor de werknemers waarvoor is geprocedeerd.


Openin gsti woens dag t/m jden: zater 10.00 17.00 u dag ur

LEEGVERKOOP van de voorraad van TRENDHOPPER KATWIJK!!

Grote voorraad

70 Tot

accessoires.

w Shom rmoodoellen

Tot

%

KORTING

50

%

KORTING

nĂş

Sla lag! uw s

Tevens TIJDELIJKE VERKOOP van VOORDELIGE nieuwe bankstellen/ eetkamerstoelen/ tafels etc.

LECCE zithoek. Diverse stoffen mogelijk!

elders

999,-

Onze prijs

849,-

uw voordeel

150,-

ORSAY zithoek. Diverse stoffen

elders

799,-

Onze prijs

679,-

uw voordeel

120,-

Ambachtsweg 11- Katwijk Voormalig pand van Trendhopper


NIEUWBOUW in uw regio Een nieuwbouwhuis heeft alleen toekomst:

Uw toekomst! De meeste mensen die iets willen kopen, kopen ‘t liefst iets dat nieuw is. Nieuw is fris, schoon, onaangetast; nieuw is een gevoel. Dat geldt ook voor een nieuwbouwwoning. Een nieuwbouwhuis staat open voor nieuwe bewoners, het heeft geen geschiedenis. Het doet niet denken aan smaak, keuzes of het leven van vorige bewoners. Een nieuwbouwhuis heeft alleen een toekomst: uw toekomst. Voordelen Zo zijn er nog veel meer voordelen. We zetten ze voor u op een rijtje. Financieel voordeel Een nieuwbouw woning koop je vrij op naam. Je betaalt dus geen overdrachtsbelasting. Energiebesparing Energiekosten vormen een belangrijk deel van je maandelijkse woonlasten. Bij een nieuwbouwwoning zijn die vaak aanmerkelijk lager, omdat deze woningen energiezuiniger worden gebouwd. Meer gemak Wonen in jouw nieuwe huis begint niet met repareren en vervangen. Jouw woning is tenslotte splinternieuw. De komende jaren heb je dan ook nauwelijks onderhoud aan je huis. Heel aangenaam. Meer sfeer Je zult zien hoe snel er een buurt ontstaat. De bewoners van een nieuwbouwwijk willen elkaar graag leren kennen. Het is opvallend hoe snel er een vriendelijke sfeer en een buurtgevoel ontstaat.


AA RT

IS RD

AG

21

M

HU N OP E E ZA T

COMFORTABEL

VERKOOPCENTRUM Aan het Remiseplein (achter Supermarkt Hoogvliet) is het verkoopcentrum van De Bloem ingericht. Hier kunt u alle informatie over de diverse woningtypes en plandelen vinden. Tegelijk kunt u de maquette van De Bloem bekijken. Zo krijgt u, levensecht en van dichtbij, een goed beeld van de wijk waar u komt te wonen.

OPENINGSTIJDEN woensdagmiddag van 15:30 – 17:00 uur zaterdagochtend van 10:30 – 12:00 uur

I

O v w o t w p e e g e W e b N D o e

w


NIEUWBOUW in uw regio

MODELWONINGEN In Amarant is een penthouse en een luxe appartement ingericht als modelwoning. Hier krijgt u een goed beeld van de kwaliteit en bouwstijl van de huizen, terwijl u geniet van het uitzicht op de wijk in aanbouw. Mocht u niet tijdens ons Open Huis in de gelegenheid zijn bent u ook op afspraak van harte welkom.

OPEN HUIS

ZATERDAG 21 MAART AS. 11:00 – 13:00 UUR PLANDELEN AMARANT & EGELANTIER

VERKOOPCENTRUM VANAF 10:30 UUR GEOPEND

Bewoners van De Bloem beschikken straks over een eigen Wellness Center met sauna en zwembad

IN DE BLOEM IN RIJNSBURG

Op de plek van de voormalige bloemenveiling Flora verrijst een bijzondere woonwijk in de vorm van een bloem, als ode aan de vroegere bestemming van het terrein. De Bloem biedt voor ieder wat wils, van startersappartementen tot luxe penthouses en van maisonnettes tot eengezinswoningen. Rond de woningen en appartementcomplexen wordt een groene, parkachtige omgeving gecreëerd en het woongebied krijgt een eigen Wellness Center met sauna en zwembad, exclusief voor bewoners. De Bloem begint steeds meer vorm te krijgen. Na de Egelantier en Amarant is nu ook Dhalia van start gegaan. Ook Dahlia onderscheidt zich door het aansprekend en origineel architectonisch ontwerp.

www.de-bloem.nl

T. (071) 405 1500 E. welkom@deraadmakelaars.nl

NU IN VERKOOP PLANDEEL AMARANT Luxe appartementen v.a. 123m² Penthouses 107m² Eengezinswoningen v.a. 159m²

koopsom v.a. € 265.000,- v.o.n. koopsom v.a. € 334.000,- v.o.n. koopsom v.a. € 330.000,- v.o.n.

PLANDEEL EGELANTIER Appartementen v.a. 60m² Penthouse 102m² Eengezinswoningen v.a. 107m²

koopsom v.a. € 163.000,- v.o.n. koopsom € 339.000,- v.o.n. koopsom v.a. € 245.000,- v.o.n.

PLANDEEL DAHLIA Appartementen Penthouses Maisonnettes met tuin Eengezinswoningen

koopsom koopsom koopsom koopsom

v.a. 68m² v.a. 105m² v.a. 114m² v.a. 124m²

v.a. v.a. v.a. v.a.

€ 164.750,- v.o.n. € 299.750,- v.o.n. € 233.000,- v.o.n. € 299.000,- v.o.n.


10 PRACHTIGE HERENHUIZEN HUIS TER DUINSTRAAT | NOORDWIJK AAN ZEE

Een zee van ruimte!

• Woonoppervlakte 200-225m², inhoud 725-900 m3 • Volledige hoogwaardige afwerking • Complete luxe keuken • Standaard met 4 slaapkamers • 2 volledig ingerichte en afgewerkte badkamers • Eigen garagebox in stallingsgarage met op afstand bedienbare elektrische garagedeur • Opstelplaats voor 2 auto’s in de stallingsgarage • Ruime tuin van ±140m² of riant terras tussen 35-81 m² met erfafscheiding • Inclusief zolderindeling en dakkapel(en) • Verkoopprijzen tussen € 619.000 en € 789.000 v.o.n.

OP O K R E V RT GESTA

Hooghe Duin iets voor u? Wilt u wonen in een luxe herenhuis vlakbij de boulevard van Noordwijk, het kloppende hart van de Duin- en Bollenstreek? De verkoop start op maandag 2 februari a.s. om 9:00 uur bij de Bruin Makelaardij.

Parallelboulevard 21, Noordwijk 071 - 361 93 16 www.zekervia.nl

g

BINNENKORT IN VERKOOP ut er we g

we Vo

or

ho

ut

Noordwijker

er

weg

deelplan C Twee-onder-één-kapwoningen

Noordw ijkerweg

Vo or ho

N449

Oegstgeeste

rkanaal

deelplan C Eengezinswoningen

Bangkijkerweg

Bur g . meijboomstraat

HOFTUINPLEIN

CENTRUM ca.1km

O

eg

Vlie t no

ord

deelplan D Appartementen

zijd

e

Vo o r h o u te r w e g stg

eesterw eg

Rijn

ankijkerw MAAK NUB ÚW WOONWENSEN KENBAAR VOOR DIT DEELPLAN

eg

weg

r rge sbu

-WONEN.NL KIJK OP LANDWAARD Voor ieder wat wils!

Verkoop & informatie:

www.landwaard-wonen.nl

Ontwikkeling:

T: 071 - 405 16 16

Oegstgeesterkan

aal

Kanaalpad


NIEUWBOUW in uw regio

Nieuwbouwproject in Noordwijk aan Zee 10 prachtige herenhuizen In Noordwijk aan Zee verrijst weinig nieuwbouw. Dat maakt het geplande nieuwbouwproject Hooghe Duin aan de Huis ter Duinstraat al bijzonder. Maar wat het project werkelijk uniek maakt voor Noordwijk aan Zee, is de wijze waarop locatie, luxe en authenticiteit worden gecombineerd. Hooghe Duin bestaat uit tien ruime en rijk uitgeruste woningen die allemaal net even anders zijn, met een authentieke stijl die verwijst naar de populaire jarendertigwoning. De luxe herenhuizen zijn verdeeld over vier blokken van twee of drie woningen. De locatie had niet beter gekozen kunnen zijn: de rand van villawijk Dobbelmannduin, in een rustige omgeving op loopafstand van de boulevard.

Opmerkelijk ontwerp Noordwijk aan Zee is gebouwd op de zeereep. Door in het ontwerp op slimme wijze gebruik te maken van de hoogteverschillen in de duinenrij, is onder Hooghe Duin een ruime parkeergarage gecreëerd. Acht van de tien woningen beschikken over een zonnig terras op het dak van de garage. Als extra bonus bieden deze woningen rechtstreeks toegang tot de parkeergarage. De twee woningen die niet over een dakterras beschikken, hebben een riante en gunstig gelegen tuin.

Landwaard De nieuwe wijk Landwaard aan de Noordwijkerweg in Rijnsburg groeit gezond en is erg in trek. Na de realisatie van de woonwerkwoningen van het aangrenzende Kanaalzijde en de zeer succesvolle verkoop van de Waterleliewoningen, zijn recentelijk ook de eerste elf eengezinswoningen binnen Landwaard gerealiseerd en wordt het luxe appartementencomplex aan het Oegstgeesterkanaal medio 2015 gebouwd. Met de ontwikkeling van het volgende deelplan, wordt de woonvariatie op dit bloeiende deel van Rijnsburg nog groter. Hier

zullen fraaie 2-onder-1-kap woningen, appartementen en eengezinswoningen verrijzen. Projectontwikkelaar Ouwehand Bouw luistert ook in dit deelplan weer graag naar de woonwensen van de kopers. Deze wensen hebben onder andere betrekking op het woningtype, de woonoppervlakte en het aantal gewenste slaapkamers. Belangstellenden voor nieuwbouwproject Landwaard in Rijnsburg kunnen hun woonwensen kenbaar maken op de website: www.landwaard-wonen.nl. Ouwehand Bouw zal de geïnteresseerden vervolgens op de hoogte houden van de status van dit deelplan en/of in gesprek gaan met de nieuwe bewoners die nu al niet kunnen wachten.

Individuele parkeerbox Elke woning beschikt over een parkeerbox voor één of twee auto’s met op afstand bedienbare elektrische garagedeur. Woningen met één parkeerplaats in de box hebben beschikking over een extra parkeerplaats in de stallingsgarage. Ook is er in de boxen voldoende ruimte voor fietsen.

Compleet opgeleverd Alle herenhuizen van Hooghe Duin beschikken over drie woonlagen met veel lichtinval, twee badkamers en een complete zolderindeling. Iedere woning wordt compleet afgewerkt met hoogwaardige materialen, inclusief tegelwerk, een luxe keuken en sanitair van gerenommeerde merken. De toekomstige bewoners hebben vanzelfsprekend inspraak in de afwerking en de materialen van de keuken en de badkamers. Meer weten? Kijk op www.hoogheduin.nl. De Bruin Makelaardij 071 361 93 16


ST VE AR M R T EI KO 20 O 15 P

Wonen met vrij zicht op de haven van Katwijk?

Prachtige herenhuizen type Schoener en Klipper Koopsomindicatie € 375.000,- tot € 450.000,- v.o.n. Riante woningen van circa 150 tot 180 m2 Terras aan de voorzijde met ochtendzon en zicht op de haven Achtertuin met middag-/ avondzon en eigen parkeerplaats Diverse indelings- en uitbreidingsmogelijkheden Meld u aan als belangstellende en blijf op de hoogte:

www.havenkwartierkatwijk.nl EEN ONTWIKKELING VAN

INFORMATIE EN VERKOOP

015 276 04 00


NIEUWBOUW in uw regio

Groots wonen aan het water in de haven Het kan in het Katwijkse Havenkwartier

De dag is nog maar net begonnen. Het is er één om in te lijsten: vroeg warm en lekker zonnig. Even in de voortuin op het terras een kop koffie of thee drinken. En dan helemaal niets. Gewoon kijken naar het glinsterende water en de haven. Zo kan het leven zomaar zijn als u besluit een herenhuis te kopen aan de Haringkade in het Katwijkse Havenkwartier. De ontwikkelaar BPD (voorheen Bouwfonds) is in een ver gevorderd stadium met de plannen en in mei dit jaar start de verkoop. Type Schoener van 5,70 meter breed, circa 150 m² groot, heeft een koopsomindicatie van € 375.000,- v.o.n. En type Klipper dat met 6,80 meter ruim een meter breder is, telt maar liefst 180 m² woonoppervlakte. De koopsomindicatie van deze woningen is € 450.000,- v.o.n. Overal verbonden met buiten Bij het ontwerp hebben de architect en ontwikkelaar de kwaliteiten van de omgeving optimaal benut. De keuken aan de voorzijde van het huis heeft openslaande deuren naar het terras aan de havenzijde. En ook de tuingerichte woonkamer is voorzien van openslaande deuren naar de heerlijke achtertuin op het zuidwesten. Hier genieten de bewoners tot in de late uurtjes van de zon. Aan het einde van de tuin staat trouwens een berging en daarnaast is een parkeerplaats. De ontwikkelaar biedt kopers de mogelijkheid om achter in de tuin een heerlijke loungeplek te maken. Echt een aanwinst. Gedeeld enthousiasme In de ´wandelgangen´ spreken we een enthousiaste geïnteresseerde. “Ik was al een tijdje op zoek naar een huis in Katwijk. Ik wilde nieuw en iets bijzonders. Toen ik het voorlopig ontwerp van deze woningen zag, was ik verkocht. De ligging is natuurlijk geweldig: aan de haven en dicht bij het centrum, maar wat ik ook zo leuk vind, is dat bijna geen huis hetzelfde wordt. Door de variatie van twee types die onderling ook weer van elkaar verschillen in de gevel, is

het rijtje lekker speels. Precies zoals je dat wel vaker aan een haven ziet.”

stig verdeeld. Hier woon je echt ruim, ook met een groot gezin.

Heel compleet en ruim Inderdaad, bijna geen huis is hetzelfde in deze rij. Toch is er een aantal gemeenschappelijke delers. Zo wordt elk huis compleet met luxe keuken opgeleverd. Verder heb je altijd drie slaapkamers op de verdieping én nog eens twee slaapkamers op de tweede verdieping. De badkamer is heel compleet met douche, ligbad en dubbele wastafel. Het toilet is separaat. Ja, die circa 150 m2 woonoppervlakte is bijzonder gun-

Loop eens rond en proef de sfeer Het Havenkwartier in Katwijk begint steeds meer vorm te krijgen. Een aantal straten is af en de bouw van het prachtige appartementengebouw ´Atlantic´ is bijna gereed. In het voorjaar krijgen de bewoners de sleutel. Het loont dus echt om even in de nieuwe wijk rond te lopen en de sfeer te proeven. Vanuit het centrum ben je er in een paar minuten.

Heeft u trouwens interesse in een appartement in Atlantic? Lees dan het artikel dat u ook in deze nieuwbouwspecial vindt. Of kijk op de website www.havenkwartierkatwijk.nl.


Vanuit uw eigen tuin zó de Oude Rijn op

Kavels op Villa Eiland Oude Rijn

Verrassend exclusief wonen in Oegstgeest aan de Rijn Het leuke waterwijkje aan de Oude Rijn begint steeds meer vorm te krijgen. De moeite waard om even rond te wandelen. Voorheen werden er vooral veel verschillende eengezinswoningen aangeboden. Nu staan we aan de vooravond van de start naar een exclusiever aanbod; kavels op Villa Eiland Oude Rijn en Watervilla’s.

Unieke kavels op Villa Eiland Oude Rijn: ca. 375 tot 1.000 m2 Watervilla’s met de achtertuin op het zuiden: ca. 161 tot 181 m2

Kijk voor meer informatie op:

www.woneninoegstgeestaanderijn.nl EEN ONTWIKKELING VAN

INFORMATIE EN VERKOOP

T 015 276 04 00

T 071 405 16 16


NIEUWBOUW in uw regio

Wilt u echt iets exclusiefs? Oegstgeest aan de Rijn is het antwoord Kent u Oegstgeest aan de Rijn al? Of beter gezegd, bent u er al eens wezen kijken? Het leuke waterwijkje aan de Oude Rijn krijgt steeds meer vorm. Echt de moeite waard om eens rond te wandelen en de sfeer te proeven. Bekijk de prachtige huizen die allemaal ontworpen zijn met aandacht voor details en kwaliteit. Allemaal hebben ze iets aantrekkelijks. Van superveel leefruimte tot een grote tuin aan het water. Er staat iets bijzonders te gebeuren Voorheen werden er in Oegstgeest aan de Rijn vooral veel verschillende eengezinswoningen verkocht. Met de verkoop van de 11 schitterende woningen van ‘Rhijnwaeter fase 2’ aan de Vergulde Draak zijn we een andere weg ingeslagen. Alles is verkocht en nu is het de beurt aan een nog exclusiever aanbod. Maak kennis met de Watervilla’s en de vrije kavels van ‘Villa Eiland Oude Rijn’. Romantische Watervilla’s Langs de oevers naar het open vaarwater worden schitterende twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande villa’s gebouwd. Alle woningen van het project Watervilla’s hebben een heerlijke tuin op het zuiden met een eigen aanlegplek voor uw boot. De tuinen liggen direct aan open vaarwater. Stap in uw boot en vaar zó de Oude Rijn op! De villa’s en tweekappers zijn groots, in alle opzichten, maar wel zonder afstandelijk te zijn. Met dank aan de rijk gedetailleerde architectuur! De woningen zijn riant met een woonoppervlakte van circa 161 tot 181 m2. Fijn ook dat u dit huis helemaal kunt aanpassen aan uw woonwensen. Het grote voordeel van nieuwbouw! Het mooiste plekje, is dat voor u? Meer mensen leven aan het water. Maar wie

kan er zeggen dat hij direct aan rivier de Oude Rijn woont, het water met zo’n rijke historie? Zonder enige twijfel is dit één van de mooiste plekjes van Oegstgeest aan de Rijn. Misschien zelfs wel van Nederland. Villa Eiland Oude Rijn biedt ruimte voor 8 tot 11 kavels. De grootte van de kavels varieert van circa 375 tot 1.000 m2. Kavels (deels) samenvoegen? Ook dat is mogelijk. Het eiland wordt ontsloten met een bruggetje, waardoor er op het eiland alleen bestemmingsverkeer komt. Ultiem rustig en veilig. De zeer riante percelen liggen namelijk allemaal aan het water van de Oude Rijn of de Binnenrijn. Overal is er de mogelijkheid

om uw eigen boot aan te leggen. Dit is echt genieten in het kwadraat. Bij de ontwikkeling van Villa Eiland Oude Rijn is een team van enthousiaste professionals betrokken. ‘De vrienden van Oegstgeest aan de Rijn’ kent de locatie goed en helpt kavelbouwers graag om het maximale uit hun woondroom te halen. Ze inspireren op het gebied van een eigen boot aan uw tuin of een prachtige tuininrichting, werken woondromen uit en staan bij met financieel advies. Geïnteresseerden worden vanzelf in contact gebracht met ‘De vrienden van Oegstgeest aan de Rijn.’

Een wijk in wording De nieuwe wijk is volop in ontwikkeling. Park Landskroon is al aangelegd en landgoed Rijnweyde is opengesteld voor publiek. Ook brede basisschool HETDOK heeft haar deuren geopend. Handig, want hiermee heeft de wijk een basisschool, kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal, muziekschool, sportzaal en expositieruimte. Een gezondheidscentrum en winkels zoals een supermarkt bij de entree van de wijk laten niet lang meer op zich wachten. Over een paar jaar is het alsof Oegstgeest aan de Rijn altijd al bestaan heeft.

“Deze exclusieve woonplannen doen het ‘Waterstadje’ eer aan.” Meer weten? Op www.woneninoegstgeestaanderijn.nl staat het complete en actuele woningaanbod. Meld u aan als belangstellende en BPD (voorheen Bouwfonds) houdt u op de hoogte van alle ontwikkelingen.


Ouverture

Singelvilla’s

6 luxe singelvilla’s Proef het goede leven van wonen aan het water…. Wonen mét eigen aanlegsteiger!

BOUW T R A T S E G

- Inruil eigen woning tegen 100% marktwaarde! - Oplossing bij restschuld - Of korting die kan oplopen tot € 25.000! ADDITIONEEL KANAAL

SANDTLAAN

appartementengebouw De Waterklaver

A. van Dyckstraat

6

PRIJZEN

v.a.

€ 485.000,-

• Oppervlakte ruim 190m2 (GBO) • Wonen in een groene en waterrijke omgeving • Drie royale woonlagen • Tuin aan het water met eigen aanlegsteiger

VAN RHIJN BOUW

KATWIJK | NIEUW-VENNEP

P. P. Rubenstraat

5

4

3

2

1

V.O.N.

• Parkeren op eigen terrein • Voorzijde woning: parkje met speeltuin • Indien gewenst individueel in te delen en af te werken • Centrale ligging

www.woneninouverture.nl

Verkoop & informatie:

T 071 40 620 10

Eigentijds wonen in hartje Katwijk aan Zee PRIJZEN V.A. € 375.000,- V.O.N.

4 twee-onder-één-kapwoningen GRAAG BESPREKEN WE SAMEN MET U UW EIGEN WOONWENSEN. BIJ DEZE WONINGEN KUNT U KIEZEN UIT EEN GROOT AANTAL UITBREIDINGS- EN INDELINGSOPTIES. OOK HET PARKEREN OP EIGEN TERREIN (UNIEK IN HET CENTRUM VAN KATWIJK) KAN WORDEN GEREALISEERD. ALLE VRIJHEID DUS OM UW TWEEKAPPER NAAR EIGEN WENS IN TE RICHTEN.

VERKOOP & INFORMATIE

071 - 405 16 16

071 - 406 20 10

www.deleeuw.nl

www.vandermeermakelaars.nl

www.redershaven.nl


NIEUWBOUW in uw regio

Ouverture, ultieme compositie van wonen, water en groen… Houdt u van water? Vindt u het prettig om vanaf uw eigen huis vrij over het water te kunnen kijken? Af en toe een stukje te varen of te vissen vlak voor uw eigen huis? Zo’n plek vindt u in Rijnsburg. Hier wordt Ouverture gerealiseerd: zeven riante villa’s aan het water. En door de nieuwe voorwaarden, wordt wonen in Ouverture nu extra aantrekkelijk! De villa’s aan de Rembrandtsingel (vertakking van het Additioneel Kanaal) beschikken allemaal over een tuin met een eigen aanlegsteiger direct aan het water. Hier kunt u ongestoord genieten van de rustgevende uitstraling van het water. Alle villa’s hebben drie woonlagen en beschikken over vijf royale slaapkamers, evenals een schitterend dakterras op de tweede verdieping. Op de begane grond hebben alle woningen aan de zijkant een garage met daarachter een tuinkamer die verschillend ingevuld kan worden, bijvoorbeeld als hobbykamer of als berging. Iedere villa heeft een garage en oprit met plaats voor één auto. Op het gemeenschappelijke middenplein kunnen bezoekers hun auto prima kwijt. In de woningen wordt alles voorzien van de modernste voorzieningen en hoogwaardige materialen, daarnaast komen de woningen tegemoet aan alle hedendaagse eisen van luxe en comfort. Alle vertrekken kunnen volop benut en praktisch ingedeeld

De bouw van de eerste villa’s in Ouverture te Rijnsburg is gestart. worden, dankzij het ontbreken van schuine daken. De grootte van de woningen, ruim 700 m3 is ook zeker het noemen waard. Bijzonder is dat de woningen individueel in te delen en af te werken zijn. Zo kan tegemoet gekomen worden aan de woonwensen van elke koper.

De ligging van Ouverture is naast zeer waterrijk ook centraal en praktisch: uitvalswegen richting Amsterdam en Den Haag liggen op enkele minuten. Extra aantrekkelijk De bouw van de eerste villa’s is inmiddels gestart. En kopen in Ouverture wordt nu ook voor u heel aantrekkelijk vanwege de

onderstaande voorwaarden: Inruil eigen woning tegen 100% marktwaarde Oplossing bij restschuld Of een korting die kan oplopen tot € 25.000,De villa’s in Ouverture zijn geprijsd vanaf € 485.000,- v.o.n. Voor meer informatie over de woningen en de voorwaarden kunt u terecht op www.woneninouverture.nl of bij Van der Meer Makelaars te Katwijk.

Verkoop Redershaven groot succes!

Nog slechts enkele woningen beschikbaar De nieuwste wijk van Katwijk, Redershaven, is gewild. Dit bleek in het najaar van 2014, toen de verkoop van de eerste 27 woningen van start ging. Project Redershaven is gelegen tussen supermarkt Digros en Princehaven. Het plan voorziet duidelijk in de behoefte van veel Katwijkers.

Dit blijkt onder andere uit het feit dat er voor de uitverkochte eengezinswoningen zelfs een reservelijst is van geïnteresseerden, die willen wachten tot de volgende fase. Op dit moment zijn er nog slechts enkele kadewoningen en twee-onder-één-kapwoningen beschikbaar. Voor dit laatste type geldt op = op. Deze tweekappers maken geen onderdeel meer uit van de plannen voor de vervolgfases. Unieke woningen

dus, met een unieke invulling: deze woningen bieden namelijk maatwerk en kunnen zo afgestemd worden op de wensen van de kopers. En dat in hartje Katwijk! Inmiddels is er al een zeer geslaagde kopersmarkt georganiseerd in het pand van Ouwehand Bouw & Vastgoedrealisatie, waarbij allerlei informatie aangaande de bouw en de toe te passen materialen wer-

In Redershaven zijn slechts nog enkele kade en twee-onder-één-kapwoningen te koop vanaf € 375.000 v.o.n.

den gedeeld. Een ander belangrijk punt is uiteraard het feit dat buren op deze manier in een zeer vroeg stadium met elkaar in contact komen. Voor meer informatie kan men terecht op de website www.redershaven.nl


VA € N V. 21 AF O 7 .N .5 . 00 ,

-

Appartementen Atlantic in Katwijk kijk snel op havenkwartierkatwijk.nl

Nog 4 appartementen te koop aan de jachthaven van Katwijk inclusief privé parkeerplaats Driekamerappartementen (ca. 72 tot 100 m2) Inclusief eigen parkeerplaats Op 10 minuten loopafstand van het centrum en het strand van Katwijk Prognose oplevering voorjaar 2015 Maak een afspraak voor een bezichtiging EEN ONTWIKKELING VAN

INFORMATIE EN VERKOOP

T 015 276 04 00

T 071 405 16 16

ADVERTORIAL

Plan RHIJNPARK, WONEN AAN OPEN WATER Wonen aan open water, op een ruime kavel in een

De projectleider van Rhijnpark, de bouwadviseur

vrijstaande woning welke helemaal naar uw eigen

van Presolid Home en de architect Building Design

wensen is ontworpen en gebouwd. Binnen een

zullen u gedurende het gehele traject begeleiden

kwartier varen naar de binnenstad van Leiden en

en ontzorgen. Vanaf de eerste kennismaking en

aan de overkant van de Rhijnhofweg een groot

aankoop van een kavel tot en met de eerste schets,

park. Dat klinkt niet alleen prachtig, dat is het ook!

de bouw en de oplevering van uw woning.

Met de ontwikkeling en exclusieve uitgifte door Rhijnpark B.V. van 15 kavels aan de Rhijnhofweg

PERSOONLIJKE COACHING

wordt uw droom werkelijkheid.

Deskundige en enthousiaste adviseurs coachen u gedurende het gehele bouwtraject en onze goed

PLAN “RHIJNPARK”

opgeleide en gemotiveerde medewerkers werken

Het plan bestaat uit de uitgifte van 15 vrije kavels

volgens de nieuwste technieken en met duurzame

waarop u een eigenontwerp, landhuisstijl, voor uw

materialen.

woning kunt laten maken. De kavelgrootte varieert van circa 399 tot 1670 m2 (inclusief water) waarbij

Wij garanderen u een kwalitatief hoogwaardig

enkele kavels inmiddels al verkocht zijn.

product tegen een scherpe prijs.

Uw schip of sloep ligt veilig in uw achtertuin aan de waterkant, direct achter de Oude Rijn en op circa 15 minuten varen van de binnenstad van Leiden.

Wilt u meer weten? Mail dan naar info@rhijnpark.nl of bel voor een oriënterend gesprek met dhr. Cees Ravensbergen 06 12605100.

Vonderweg 6 Postbus 38 - 7468 ZG Enter Tel. 0547 38 40 77 - info@presolidhome.nl

www.rhijnpark.nl


NIEUWBOUW in uw regio

Geniet deze zomer ook van wonen in de haven van katwijk Het is bijna zover. Dan krijgen de kopers van de appartementen in Atlantic de sleutel. Ook interesse om in dit schitterende appartementengebouw op een toplocatie te wonen? Er zijn nog slechts 4 appartementen beschikbaar. Appartementencomplex ‘Atlantic’, met 60 appartementen en penthouses, oogt eerder als traditionele grachtenpanden die naast elkaar zijn gebouwd dan als een appartementengebouw. Een heel bewuste keuze

van Ton van ’t Hoff van BBHD architecten. Met deze architectuurstijl en de opzet van het hele gebouw heeft hij het gevoel van kleinschaligheid op een mooie manier benadrukt. Een auto heb je hier eigenlijk niet nodig ‘Atlantic’ is onderdeel van het Havenkwartier. Een prachtige nieuwbouwlocatie die ideaal ligt ten opzichte van strand én stad. Met de fiets of scooter ben je zo bij de winkels, restaurantjes en de sportschool. Wel met de auto op pad? Via de N206 en de A44

is Katwijk aan Zee goed verbonden met de rest van de Randstad. Leiden, Den Haag en Amsterdam zijn allemaal binnen 30 minuten bereikt. Het aanbod van appartementen De beschikbare appartementen wisselen in woonoppervlakte, ligging, uitzicht en prijs. Vanaf € 217.500,- v.o.n. koopt u een schitterend appartement in het Havenkwartier inclusief privé parkeerplaats.

Nieuwsgierig of geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op www.havenkwartierkatwijk.nl, bel met BPD op 015 276 04 00 of met De Leeuw Makelaardij op 071 405 16 16. Liever een eengezinswoning? Ook die hebben we in het Havenkwartier. Lees ook meer over deze woningen op de website.

Tip: wandel eens rond in het Havenkwartier. Het wordt met de dag mooier!

Uitnodiging Open (kavel) dag Rhijnpark Oegstgeest Rhijnhofweg 11a, 11 en 12 te Oegstgeest De initiatiefnemers van het Rhijnpark, de familie Verhaar en Presolid Home, met aanwezigheid van de Rabo bank willen U graag nader informeren over de mogelijkheden van dit mooie bouwplan aan open water direct aan de Oude Rijn en bij een nieuw aangelegd Park Landskroon. Hierbij nodigen wij U uit om op zaterdag 28 maart a.s. tussen 11.00 uur en 15.00 uur de locatie te bezoeken, hier kunt U kennis maken met de initiatiefnemers, de projectleider, de geselecteerde bouwer Presolid Home en de Rabo bank, zij kunnen U nader informeren over alle facetten van aankoop, de begeleiding van het ontwerp en bouwaanvraag , het bouwen van Uw woning en de oplevering. Voor de kinderen zal een springkussen aanwezig zijn, en er zal voor een hapje en een drankje gezorgd worden. Familie Verhaar, Cees Ravensbergen, medewerkers Presolid Home en de Rabo bank


Alles binnen handbereik Aan de woningen die er al staan, is te zien wat de sfeer wordt van ’t Duyfrak: een modern dorp, gemoedelijk, in contact met het water en de natuur. ’t Duyfrak biedt het beste dat deze streek te bieden heeft. De bollenstreek, de duinen, het strand, de stad, het oude dorp; werkelijk alles ligt hier binnen handbereik. Met de A44 om de hoek is de bereikbaarheid uitstekend te noemen, maar waarom zou je altijd de auto nemen? Je wandelt zo naar het speeltuintje, of de Dorpsweide, waar de Valkenburgse jeugd in de zomer naartoe komt om te spelen, te zwemmen of zomaar een beetje te chillen. Op de fiets zit je binnen een paar minuten in de Duinen, aan het Valkenburgse meer, of in de dorpskern om boodschappen te doen. En wat dacht je van een boot? De gelukkigen met een eigen aanlegplaats kunnen zo wegvaren, de Oude Rijn op. Daar kun je met de stroom mee richting de natuurgebieden en de zee. En stroomopwaarts vaar je zo de historische binnenstad van Leiden binnen. vrijstaande villa’s of in uw zelf gebouwde droomhuis op een zelfbouwkavel. Liever een woning huren? Ook dat hoort tot de mogelijkheden. Kijk voor het huidige en toekomstige koop- en huuraanbod op www.tduyfrak.nl. Een ding hebben alle woningen gemeen: ze zijn gebouwd onder kwalitatief hoge eisen, en staan in een prachtige omgeving met veel water en groen.

Wonen zoals u wilt ’t Duyfrak biedt plaats aan iedereen. Dat maakt de wijk een leuke gemêleerde plek waar iedereen zich thuis voelt. Voor starters zijn er kleinere eengezinswoningen en mooie appartementen. Wilt u groter wonen met een royale tuin? Ook dat kan in een van de grotere rijwoningen, twee onder een kappers,

inrichting van de wijk. Voor de kleintjes komen er nog een paar speelplekken bij, en er wordt gewerkt aan een sloepenhaven. In 2016 starten we met de aanleg van de fietsbrug over de Oude Rijn, zodat vanaf 2017 ook de voorzieningen in Oegstgeest binnen handbereik komen.

Volop in beweging ’t Duyfrak is volop in beweging. In januari is de brede school aan de Dorpsweide in gebruik genomen. Het gebouw biedt niet alleen plaats aan twee basisscholen, maar ook aan een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. De komende jaren komen er nog zo’n 300 woningen bij. Ook wordt er hard gewerkt aan de verdere

Meer weten over wonen in ‘t Duyfrak?

Kijk snel welke woningen of kavels nog vrij zijn en neem contact op met een van de verkopende makelaars:

Kijk voor het laatste aanbod op: 02_Nieuwbouwspecial 266x390_feb2015.indd 1

Tel: (071) 40 620 10

Tel: (071) 40 516 16

www.tduyfrak.nl 03/03/15 14:47

Hg week 11 15  

De Hillegommer, 10 maart 2015

Hg week 11 15  

De Hillegommer, 10 maart 2015

Advertisement