Page 1

UITGEVERIJ VERHAGEN BV POSTBUS 3066 | 2220 CB KATWIJK

JAN op bezoek bij Bunnik Plants

P23

Ketenbreed in de bloemenwereld

Rabobank kritisch lid van club van 100

P6

Special n Aan tafel met Sjaak Buijs en Jan Mantel

Dinsdag 27 juni 2017 JAARGANG 32 NR

Sakata en de Flower Trails

P8

P21

Toekomst bloemisten is perspectiefvol CONGRES n Op de langste en een van de mooiste dagen van het jaar circa 450 bloemisten uren op hun stoel kluisteren in een van daglicht verstoken zaal. In een en al aandacht. Die prestatie leverde de VBW woensdag 21 juni op haar tweejaarlijkse bloemistencongres. Het thema: ‘De bloemist in de nieuwe winkelstraat.’ In een zorgvuldig opgebouwd programma werden de bloemisten overladen met feiten en cijfers. Uitmondend in de eenduidige samenvatting: doe wat je leuk vindt en waar je goed in bent, wees trouw aan je identiteit en onderneem bewust. Conclusies van een heldere eenvoud. Maar dat de praktijk weerbarstig is en om alertheid en aanpassingsvermogen vraagt, dat werd duidelijk gemaakt door de ingehuurde sprekers en door de bloemisten zelf, die tijdens het congres ruim baan kregen om hun verhaal te vertellen. Na wat lastige jaren is er duidelijk sprake van optimisme. De Nederlandse consument geeft weer geld uit en de bloemist merkt dat. Bovendien hebben de online verkopen niet die vaart die her en der verkondigd wordt. Maar er was ook een waarschuwing. Volgens Marcel van Dijk, eigenaar van Oogenlust, is er wel de zeer serieuze dreiging van een tekort aan bekwaam personeel. Lees verder op pagina 5

Marcel van Dijk (Oogenlust) en Marco Maasse (VBW).

Welke stad wordt City of Trees 2018? AWARD n Volgend jaar wordt in Nederland de European City of Trees Award uitgereikt.

Deze award wordt toegekend aan een gemeente die toonaangevende activiteiten ontplooit in boombeleid en -beheer. Initiatiefnemer is de European Arboricultural Councel (EAC), de Europese koepelorganisatie van boomspecialisten in 23 landen.

De European City of Trees Award wordt uitgereikt tijdens de Nederlandse Boominfodag, die in 2018 een internationaal karakter krijgt. BELANG VAN BOMEN

De prijs is in het leven geroepen om de Europese boomverzorging te profileren door het onderscheiden van innovatieve boomprojecten die ondersteund worden door goed management, ‘best practice’ en

educatie/burgerparticipatie. Daarmee wil EAC het bewustzijn verhogen van het belang van bomen in stedelijke gebieden. Amsterdam ontving de prijs in 2012 voor haar actieve aanplantbeleid en bijzondere iepencollectie. Ook draagt de stad actief de meerwaarde van bomen uit en zoekt het naar innovatieve oplossingen om bomen in de stad tot hun recht te laten komen.

Het beste personeel op de juiste plek

www.antennagroep.nl u i t z e n d e n • w e r v i n g & s e l e c t i e • pay r o l l i n g

䔀瘀攀爀 刀攀搀 글 We know the business, we know the people

䐀攀 刀甀椀琀攀爀 䤀渀渀漀瘀愀琀椀漀渀猀 䈀⸀嘀⸀ 䴀攀攀爀氀愀渀搀攀渀眀攀最 㔀㔀 ㄀㄀㠀㜀 娀刀 䄀洀猀琀攀氀瘀攀攀渀 琀攀氀⸀ ⬀㌀㄀ ㈀ 㘀 㐀㌀㘀 㔀㄀㘀 最攀渀攀爀愀氀䀀搀攀爀甀椀琀攀爀⸀挀漀洀

Lutgo bv U bent van harte welkom in onze showroom ! (Alleen op afspraak)

Turfstekerstraat 63 • 1431 GD Aalsmeer T +31 (0)297-255570 E info@lutgo.nl • I www.lutgo.nl

眀眀眀⸀搀攀爀甀椀琀攀爀⸀挀漀洀 洀攀洀戀攀爀 漀昀 琀栀攀 䈀椀最 䘀椀瘀攀글


Sterke internationalisering

Darthuizer Groep breidt uit Leersum, 21 juni 2017 – De Darthuizer Groep bestaat uit toonaangevende bedrijven in de groensector zoals Mobilane, Oase Lease en Dart Productie. Elk bedrijf heeft zijn eigen specialisme en levert innovatieve oplossingen voor een groene en gezonde leefomgeving.

van vaste planten, struiken en coniferen ideaal. De basis voor de uitbouw tot de Darthuizer Groep van nu werd in 1951 gelegd met de komst van de heer L.K.J. Ilsink. Onder zijn leiding werden nieuwe commerciële productiemethoden ingevoerd en werd het bedrijf in snel tempo gemoderniseerd en gemechaniseerd. Vanaf 1995 ging de groei nog harder door de ontwikkeling van vernieuwende en kant en klare groenproducten voor verfraaiing van de openbare ruimte. Het hoofdkantoor met uitgestrekte kwekerijen is nog altijd gevestigd in Leersum, maar ook in het Gelderse Bemmel is een grote vestiging. Inmiddels heeft de Darthuizer Groep haar vleugels internationaal uitgeslagen met eigen vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika België, Duitsland, Hongarije, Canada, Hongkong en Hawaï. Daarnaast is de Darthuizer Groep in 38 landen vertegenwoordigd met agentschappen.

Groenprojecten De Maaskade in Rotterdam, de PC Hooftstraat in Amsterdam, de IJsselbrug bij Deventer en stadscentra van onder meer Roermond en Apeldoorn zijn maar een kleine greep uit de lange rij locaties waar de kleurenpracht te zien is van heesters, hagen, klimplanten, hanging baskets, rozen, coniferen en vaste planten van de Darthuizer Groep. Ook buiten Nederland zijn er aansprekende projecten: een LivePanel outdoor groene gevel van Mobilane voor het Europese distributiecentrum van Nike in België

Vacatures Door die groei is er regelmatig vraag naar nieuwe, jonge of juist ervaren, maar in ieder geval talentvolle en gedreven medewerkers. Lutgo Recruitment verzorgt de exclusieve selectie en werving voor diverse interessante functies bij de Darthuizer Groep.

Wil je je eens oriënteren op een andere, nieuwe functie binnen onze BLOOMING sector ? Buiten de gepubliceerde vacatures hebben wij ‘best veel’ zoekopdrachten voor de juiste mensen, waarbij je moet denken aan commerciele mensen, DUITS en FRANS talig, leidinggevende mensen en ICT/Data gespecialiseerde mensen ! Als je een keer daarover wilt spreken, al onze consultants gaan graag met je in gesprek. Oostenrijkse producent en modern groothandelsbedrijf zoekt een

Productieleider met ambities.

Je wordt verantwoordelijk voor de opkweek van tuin- en potplanten en werkt nauw samen met een vast team van medewerkers. Goede beheersing van de Duitse taal, brede vakkennis en een gezond portie zelfvertrouwen zijn voor deze mooie job een vereiste.

Teelt manager/kweker Jonge planten – Oost Afrika – 40 ha glas Wereldwijd actief productie- en vermeerderingsbedrijf van eenjarige perk- en terrasplanten; in top 3 van dit segment wereldwijd; met vestigingen op diverse continenten. Goede kweker gezocht met groene vingers; bij voorkeur met enige buitenlandervaring en bereid daar een paar jaar te wonen.

en in het Londense winkelcentrum Bracknell zijn imposante groene gevels gerealiseerd. Een sportschool in het Duitse München is verrijkt met een LivePanel plantenwand in het interieur. Pasklare oplossingen De Darthuizer Groep is de bedenker van pasklare groenoplossingen voor opdrachtgevers die de openbare ruimte in dorpen en steden met groen aantrekkelijker en sfeervoller willen maken. Darthuizer levert aan overheden, organisaties voor landschappelijk- en cultureel erfgoed, kantoorcomplexen, winkelcentra en zorg- en recreatieve instellingen. De bedrijven van de Darthuizer Groep verzorgen een breed scala van diensten op het gebied van groenontwerp, aanleg en onderhoud. Het Oase Lease concept (www.oase-lease.nl) voor bloeiende accenten in de stedelijke omgeving en de producten van Mobilane (www.mobilane.nl) voor gevelbeplanting, erfafscheiding (Mobilane Kant & Klaar Haag) en geluidswering (NoiStop) zijn daarmee letterlijk een figuurlijk een schot in de roos. Wereldwijd Het is een bijzondere prestatie van het familiebedrijf dat bijna 100 jaar in Leersum geleden werd opgericht als Darthuizer Boomkwekerij op de Utrechtse Heuvelrug. Hier zijn de omstandigheden voor de teelt

Keniaans bedrijf met geheel eigen marketingstijl en veel aandacht voor bedrijfsethiek, zoekt voor haar unieke geurende rozenassortiment een

Manager Houdbaarheid. Alle processen in de pakhal van sortering tot aflevering, vallen onder jouw verantwoordelijkheid. Ben je toe aan een nieuwe uitdaging, spreek je goed Engels en heb je ambities? Reageer!

Business development & Sales Manager Europe – Standplaats Nederland

Bekende kwekerij in Oost-Afrika van kwaliteits- en trosrozen, zoekt deskundige top-commercieel om de verkoop in Europa op te pakken. Moet op MBO/HBO niveau kunnen werken in deze moderne middelgrote onderneming. 5 jaar gerichte, aantoonbare ervaring. Bereid frequent te reizen. Strategische visie. Heeft plezier in het opbouwen van nieuwe relaties.

Hoofd verkoop binnendienst

Manager Kwekerij (MT-lid)

In regio Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren leider voor het salesteam. Je bent een natuurtalent in motiveren en enthousiasmeren en weet je collega’s optimaal te laten te presteren in deze sterk groeiende onderneming. Je bent een spil tussen alle verschillende klantprocessen en ook proactief in het initiëren van verbeteringen.

Voor de Darthuizer Groep zijn wij op zoek naar een ervaren manager kwekerij voor de vestigingen in Leersum en Bemmel. De juiste kandidaat weet met goede kennis van moderne (teelt) technieken in combinatie met modern leiderschap te zorgen voor een efficiente planning en initieert ook mogelijkheden voor verbetering van de verschillende processen.

Voor 3 prachtbedrijven zijn wij op zoek naar inkopers van

Onze opdrachtgever is een goed bekend staande organisatie die al jaren lang – wereldwijd – bloemen importeert en exporteert. Deze organisatie is onderdeel van een grotere organisatie, maar heeft een eigen verantwoordelijkheid.

BLOEMEN: Inkoper/productmanager: retail georiënteerd

Inkoper – KLOK gericht Inkoper – kwekers, gericht op

‘niche’ Het zijn allemaal TOP bedrijven waarbij, in elke discipline, de passie van bloemen naar voren komt. Heb jij ervaring met en kennis van bloemeninkoop en wil je bij een enthousiast bloementeam werken? Wij vertellen je er graag alles over.

Voor dit bedrijf zoeken wij een

vestigingsmanager. Belangrijk in deze functie is kennis van internationaal zaken doen i.c.m. bloemen en kunnen managen!

Kijk voor alle vacatures op www.lutgo.nl of neem contact op met een van de partners van Lutgo.


DINSDAG 27 JUNI 2017

3

Roos ‘Koningin Máxima’ NIEUW n Hare Majesteit Koningin

Máxima heeft op 13 juni in het rosarium van Winschoten een nieuwe tuinroos gedoopt met haar naam. Dit jaar bestaat het rosarium in het stadspark van Winschoten 50 jaar. Ter ere van dit lustrum heeft de gemeente Oldambt in samenwerking met Belle Epoque Rozenkwekerij, J.D.Maarse en zonen uit Aalsmeer, deze nieuwe roos geïntroduceerd. De “Koningin Máxima” is een grootbloemige roos met een oranjezalmroze kleur en heeft een heerlijke geur. De breeder van deze tuinroos is

Marco Braun uit Alphen aan de Rijn en Belle Epoque Rozenkwekerij uit Aalsmeer. In het rosarium in Winschoten, dat 50 jaar geleden is aangelegd als showroom voor het eindproduct van de rozenonderstammen, staan ruim 320 verschillende rozenvariëteiten aangeplant. In de omgeving van Winschoten worden veel rozenonderstammen gekweekt. De organisatie van de doop was in handen van de Nederlandse Rozenvereniging. De roos is verkrijgen via Belle Epoque Rozenkwekerij en leverbaar vanaf de herfst 2017.

Mario Hirama winnaar van de Hana Ike Battles.

Een succesvol Vierde Flower Festival Aalsmeer trok wederom veel publiek Hare Majesteit Koningin Máxima doopt nieuwe tuinroos met haar naam.

Lakei wint met stamroos Mauritius SHOW n Bij de Potrozenshow 2017 in het rozendorp Lottum heeft Lakei Boomkwekerijen de eerste prijs behaald in de categorie stamrozen met de Rosa Mauritius.

De vakjury beoordeelde Rosa Mauritius (Interplant) als: “Een opvallende stamroos met prachtige grote witte bloemen met sherryrode randen en prachtig gezond blad, speciaal ontwikkeld voor in pot. Een perfecte prachtige gezonde

roos waarbij precies alles in perfect evenwicht is.” In dezelfde categorie ging ook de tweede prijs naar Lakei met de Rosa A Whiter Shade of Pale. In de categorie tuinrozen werden de Lakei rozen Mind Games en Herzogin Christiana beloond met de tweede en derde plaats. De vakjurykeuring van de allerbeste potrozen is onderdeel van de jaarlijkse Week van de Potroos die van 18-25 juni 2017 plaatsvindt in de Rozenhof Lottum.

Hans van de Laak van Lakei ontvangt eerste prijs voor Rosa Mauritius.

ODE n Bij tropisch weer werd er het vorig weekend in Aalsmeer een ode aan de bloemen en planten gebracht en werd er goede promotie verricht voor het inmiddels ruim 30.000 inwoners tellende Aalsmeer. Door Leni Paul

Zaterdag 17 en zondag 18 juni was Aalsmeer het middelpunt van de internationale bloemenwereld. Naast amateurs/liefhebbers van de florale wereld wisten ook veel vakgenoten uit de hele wereld de weg naar Aalsmeer te vinden. Ooit was er het Aalsmeerse bloemencorso dat zestig jaar lang in september duizenden bezoekers op de been kreeg. De bloemenstoet was een van de twee evenementen waarvoor Amsterdam het verkeer omlegde en de Dam vrij maakte voor de Aalsmeerse bloemenwagens. Nu geen corso meer, maar wel voor de vierde keer het Flower Festival, een initiatief van journalist en ondernemer Constantijn Hoffscholte. Een Stichting werd opgericht en met vereende krachten weten de organisatoren elk jaar weer een afwisselend en smaakvol programma te presenteren. Interessant voor de beroepskwekers/handelaren was de door drie rozenveredelingsbedrijven (Zuurbier, VP Group en Roza Plaza), onder de naam ROOOZ georganiseerde presentatie van hun huidige rozenassortiment. ROOOZ had weer een prachtige col-

Sjaak Of hij kampioen functieverzamelaar blijft, is nu de vraag. “Het worden er minder”, zei een sierteeltondernemer. Loek Hermans raakte inderdaad wat takken van de boom kwijt wegens disfunctioneren. Zoals bij de Raad van Toezicht van een zorginstelling, omdat hij niet de daad bij die kreet voegde en toezicht hield. Ook bij COA en in de kwestie Vestia faalde hij. Ik

Column Johan

heb hem verdedigd, want iemand met zoveel nevenfuncties, waarvan hij er nog talloze overhoudt, kan die onmogelijk ook vervullen. Daar kiezen organisaties zelf voor. Ook de tuinbouw, door hem schaamteloos ‘boegbeeld’ ervan te maken. Hij raakte zelfs het voorzitterschap van de VVD-fractie in de Eerste Kamer kwijt, terwijl in die partij toch nogal wat kan. Goed, als boegbeeld valt hij niet op (wat men wel zou verwachten), daarom herinner ik er aan dat hij dat is. Ik vind dat hij moet worden vervangen door Sjaak van der Tak. Die werd als burgemeester van Westland de tuinbouwburgemeester van Nederland, verdiepte zich in de sector en stapt in oktober over naar het voorzitterschap van

LTO Glaskracht Nederland. Hij weet hoe de hazen in de tuinbouw lopen. Goed, een nevenfunctie. Maar wel één in het verlengde van wat hij doet als tuinbouwadept. Lijkt mij uit ander hout gesneden dan functieverzamelaar Hermans, die ooit (na Van der Tak) tot voorzitter van Greenport Holland werd gebombardeerd, maar nog steeds is verbonden aan de topsector Tuinbouw en Uitgangsmaterialen. Eigenlijk hoorden wij altijd al meer van Sjaak dan van Loek. Boegbeeld eigen, zogezegd. Johan Th. Bos is redacteur van deze krant en geeft tweewekelijks zijn mening over de sierteelt.

lectie bijeengebracht. Tegen het tropische weer was echter niet elke roos bestand. Bert Middelkoop, één van de organisatoren en werkzaam bij Zuurbier: “De Historische Tuin en het Museum zijn prima expositieruimten. Je kan hier nog de oude rozensoorten uit de vorige eeuw en ouder bekijken, maar dit warme weer hebben we nooit eerder hier meegemaakt.”

elkaar en tegen Nederlandse vakgenoten opnamen en het publiek bepaalde wie de winnaar werd. De Japanner Mario Hirama won de Blooming Breeders Cup. Marloes Joore uit Aalsmeer, ook verantwoordelijk voor de bloemenparade, veroverde de Japanse trofee.

HANA IKE BATTLES

Veel bekijks tijdens het Flower Festival hadden ook de Hana Ike Battles, waarbij twee uit Japan overgevlogen bloemenarrangeurs het tegen

Hoofdarrangeur Marloes Joore.

MARKT MONITOR TUINPLANTEN VAN GROEN-DIREKT Blad1 Juni 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

Lavandula (1) Hydrangea (2) Dianthus (7) Euonymus (6) Salvia (13) Calibrachoa (-) Buxus (5) Sempervivum (10) Pelargonium (3) Rotsplanten (16) Rosa (21) Dahlia (23) Pennisetum (-) Fuchsia (17) Salix (-) Heuchera (-) Begonia (11) Verbena (-) Prunus (24) Hebe (9) Miscanthus (-) Festuca (25)

Voor de zomerperiode worden veel sterk visuele planten gekweekt om het zomergevoel in de tuin voort te zetten. De Top 25 van Groen-Direkt toont zoveel kleur, dat de buxus tijdelijk zijn hoge positie af moet staan! Rotsplanten, grassen en zeker lavendel scoren uitzonderlijk goed. Allemaal soorten die goed opgewassen zijn tegen warme en droge omstandigheden. Calibrachoa heeft enorme verkoopaantallen gescoord. Samen met Dianthus, Salvia, Fuchsia, Verbena en de sterk opkomende Dahlia is deze plant verantwoordelijk van het gewilde kleurengeweld in de vroege zomer. Voor komende maand zal Hebe revanche nemen op juni. Een top 5-plek ligt dan weer in het verschiet. En we een verdere opkomst verwachten van grassen en vaste planten. Ook mogen we Calluna en wellicht Erica weer in de Top 25 verwelkomen.

Astilbe (-) Gaura (-) Buddleja (-)

Toelichting: ( ) = positie voorgaande maand Groen = stijger Rood = daler Blauw = ongewijzigd

Licht op groen


Axerrio Joulehof 13-15 4622 RG Bergen op Zoom 0164 24 26 77 info@axerrio.com axerrio.com

Axerrio Smart Business Intelligence

“Dé tool om, in één Qlik, Smart je bedrijfsprestaties te analyseren”

Ondernemers en managers weten allemaal dat informatie de basis is om hun bedrijf en bedrijfsprocessen te managen. Wij, het Axerrio team, zijn daarop geen uitzondering. Al vanaf het begin dat wij Axerrio Business Solutions (ABS) ontwikkelen, hebben we gezorgd dat jij als gebruiker een breed pakket aan rapportage tot je beschikking hebt. Ondanks het feit dat deze rapporten je van de juiste informatie voorzien, hebben ze één nadeel: de informatie is statisch. Wij zijn ons steeds meer gaan realiseren dat het managen van bedrijfsprocessen een dynamisch proces is, waarbij de vragen die je beantwoord wilt zien ontstaan uit de informatie die je gekregen hebt op een vorige vraag. Afhankelijk van de gegevens en de situatie wil je meer of minder gedetailleerde informatie. Daarnaast wordt het ook steeds belangrijker om informatie van verschillende bronnen met elkaar te combineren, zodat nieuwe informatie ontstaat die je het inzicht geeft om jouw bedrijf te optimaliseren en te laten groeien. Axerrio Smart Business Intelligence is dé tool die dit alles voor je mogelijk maakt. Wat is Axerrio Smart Business Intelligence? Axerrio Smart Business Intelligence is een oplossing die gebruik maakt van Axerrio Data Warehouse en Qlikview. Binnen het Axerrio Data Warehouse zijn de gegevens, welke ontstaan zijn in ABS, geoptimaliseerd voor analyse in Qlikview. We hebben hiervoor een datamodel ontwikkeld waarbinnen allerlei feiten (omzet, kosten, eenheden, etc.) geanalyseerd kunnen worden tegen verschillende dimensies (tijd, klant, leverancier, geografisch, product, omzetgroepen, kostcategorieën, etc.).

Alle gegevens van verschillende Business Units (inkoop, verkoop, productie, transport, etc.) zijn beschikbaar en aan elkaar gerelateerd. Dit betekent dat je de performance van de verschillende Business Units afzonderlijk maar ook gecombineerd kunt analyseren.

Interesse? Axerrio Smart Business Intelligence wordt geleverd in abonnementsvorm. Heb je interesse en wil je meer informatie over deze tool? Neem dan contact op met info@axerrio.com of bel naar 0164-242677.

Wat kan de tool jouw bedrijf bieden? De informatie wordt gepresenteerd in een dynamische vorm, waarbinnen je op intuïtieve wijze navigeert. Uiteraard is de oplossing niet beperkt tot het analyseren van informatie uit de bron Axerrio Data Warehouse, het is óók mogelijk gegevens uit bronnen zoals Excel, Exact, Accountview of tijdregistratie software te analyseren en deze met elkaar te combineren om zo de gegevens van verschillende bronnen met elkaar in verband te brengen. Je kunt je data globaal bekijken maar ook zeer gedetailleerd. De manier hoe dit getoond wordt bepaal je zelf; tabellen, grafieken of alleen cijfers? Zo kun je antwoord krijgen op vragen als: • Met welke producten, van welke kweker, verdien ik het meest? • Wat was de omzet/winst per klant afgelopen maand in vergelijking met het jaar ervoor? En welke klanten zorgen voor de hoogte omzet op jaarbasis? • Op welke producten krijgen we de meeste claims, van welke kweker/verkoper/ inpakker?

Plantenklok stopt?

gaat verder

De nieuwe generatie inkoper koopt tegenwoordig via FlorAccess. Het online inkoopkanaal waar je makkelijk zelf je CC samenstelt per laag. Kies uit meer dan 1000 producten van topkwekers. Laat je bestelling bezorgen, of haal hem af in Aalsmeer of Naaldwijk. Rechtstreeks van de kweker dus sneller, verser en betere prijzen.

Verkooptopper: Alocasia ‘Polly’

Bestel 2 CC’s en krijg € 150,- korting.

195 Hoogte 35-40 cm. Potmaat 12 cm. Bij FlorAccess geen verrassingen; alle productprijzen zijn all-inclusive.

Bestel nu op www.floraccess.com/zomeractie, actie loopt t/m 31 juli.

Hulp nodig bij bestellen? Bel 030 2600 900 of mail naar zomeractie@floraccess.com. Copyright beeld: mooiwatplantendoen.nl

floraccess.com/zomeractie


DINSDAG 27 JUNI 2017

5

Serie: Kroonjuwelen uit Azië palmvrucht is ‘hoog-geel, en bykans rood’ en groeit in trossen tussen de bladstelen van het bladerdek. Een rijpe bolster ‘droogd op, en word hairig’ en binnenin zit de gezochte arekanoot (botanisch gezien geen noot maar het endocarp van een steenvrucht). De betelpruim bestaat uit een mengsel van stukken arekanoot, een theelepel fijngemalen koraalkalk en soms andere smaakmakers zoals pruimtabak of kruidnagel, opgerold in het groene blad van een betelpeper (Piper betle).

Ambons ambrozijn de pinangnoot VLEKKEN n Waar je hier op straat overal witte plakkaten uitgekauwde kauwgom ziet, zijn de straten van Ambon rood gevlekt. Wat dat betreft is er weinig veranderd sinds de tijd van Rumphius. Door Norbert Peeters

Deze rode vlekken zijn geen bloedresten, achtergelaten door de slager, maar fluimen van het betelpruimen. Rumphius geeft in zijn Kruidboek een uitvoerige beschrijving van deze onsmakelijk klinkende traditie. Naast roken, snuiven en drinken is kauwen één van de meest voorkomende manieren om genotsmiddelen te gebruiken. Van oudsher kauwen de inwoners van Peru en Bolivia op cocabladeren, de inwoners van de hoorn van Afrika op khat en meer richting de Afrikaanse tropen kauwt men op cola-noten. Maar denk ook aan tabakspruim, die tot voor kort nog populair was in de Westerse wereld. Kauwen is een doeltreffende manier om een psychoactieve stof in de bloedsomloop te brengen. Het slijmvlies aan de binnenkant van je wang zorgt voor een eenvoudige opname in de bloedbaan.

DIK ALS BLOET

In beeldende bewoordingen beschrijft Rumphius het betelpruimen: ‘Deze toegemaakte beete (…) Siri-Pinang genaamt, in de mond gestooken, en ter deege door malkanderen geknout, geeft een rooden zap van zig dik als bloet, dien men ten eersten uitspouwt (…) de rest werd geknout, herknout, en ingeswolgen, tot dat alle zap, en smaak uit het kauwsel getrokken zy, ‘t welk men dan weg smyt.’ Als je dit leest is het niet vreemd dat je in veel Aziatische landen tegenwoordig borden met ‘betelnoot kauwen verboden’ (Dilarang makan pinang) tegenkomt. Deze moeten voorkomen dat mensen het bloedrode betelnoot-sap in het openbaar uitspugen. Toch blijft het betelpruimen onverminderd populair. Dit is te danken aan de stof areciline, een alkaloïde in de arekanoot. De vermenging met kalk onderdrukt de ‘lelyke wrangigheid’ van de noot en versterkt het effect van de werkzame stof. Het betelpruimen onderdrukt het hongergevoel en heeft een licht euforische werking. Het betelpruimen geeft volgens Rumphius ‘de mont een aangenaame geur’ en lijkt zelfs dienst te doen als mondreiniger die ‘de tanden, en het tand-vlees zuivert van alle vuiligheid. Hij adviseert dat ‘een yder die in Indien verkeren wil, de Pinang leere eeten’.

BETELPRUIM

De betelpruim is al duizenden jaren razend populair, van Madagaskar tot aan de Filipijnen. Na koffie, alcohol en tabak is de betelpruim het meest gebruikte genotsmiddel ter wereld. In Rumphius’ tijd vind je het betelgebruik in alle lagen van de bevolking. Zelfs aan het hof van de sultan wordt de betelpruim aangeboden aan de gasten als teken van gastvrijheid. Uitgestald in speciale en rijkelijk versierde schalen en vergulden bokalen wordt de betelpruim opgediend als godenspijs. In tegenstelling tot cocabladeren, khat, cola-noten, en pruimtabak bestaat een betelpruim of zogenoemde Sirih-Pinang uit meerdere ingrediënten. Het hoofdbestanddeel is vijzels van de arekanoot van de pinangpalm (Areca catechu). Deze sierlijke palm groeit zo hoog als een kokospalm (10 tot 15 meter hoog) maar is voorzien van een slanke, kaarsrechte schijnstam. De

Circa 450 bloemisten bezochten het bloemistencongres. vervolg van pagina 1

De bloemist als de groene barista VBW n Het congres begon met een schets van het retail- en vooral detailhandelslandschap in Nederland. Peter Nieland, van Locatus en Hans van Tellingen van Strabo namen de bloemisten met veel feiten en cijfers mee door de oude en nieuwe winkelstraat. Door Walter Landesbergen

FYSIEKE WINKELS

Peter Nieland van Locatus, het winkelkadaster voor gebruikers, vertelde dat Nederland 222.000 verkooppunten telt, waarvan 96.000 winkels. Locatus signaleert een afname van de verkoopvloeroppervlakte, maar inmiddels ook een afname van de leegstand Volgens Locatus is die leegstand te wijten aan de crisis, de vergrijzing, online verkopen en veranderen van functie (winkel wordt horeca). Hans van Tellingen van Strabo, specialisten in vastgoedinformatie en passantenonderzoek, voegde daaraan toe dat ook een overaanbod in vastgoed en suffe ketens hebben bijgedragen aan de leegstand. In dat opzicht vond Van Tellingen het einde van V&D een zegen voor detailhandel. “Nu kunnen er weer spannende formules op de vrijgekomen A-locaties gevestigd worden; goed voor de binnensteden.”

spirerend uitstapje naar de koffiebranche liet hij zien dat er voor de bloemist nog veel te winnen is op het terrein van klantbeleving. “De bloemist als barista”. Volgens Van der Hoeven hebben bloemisten met het versproduct goud in handen. De consument die zijn directe leefomgeving wil vergroenen is best bereid om meer geld te besteden. “Het is niet voor niets een strategisch speerpunt van de coöperatie.” Maar dan moet de bloemist zijn publiek wel goed kennen. Een analyse waarbij FloraHolland de onderne-

STAP

En wat gaat de VBW nu doen met al die kennis die het congres heeft opgeleverd? Op die vraag gaf beleidsmedewerker Bram Rijkers het antwoord: STAP. STAP staat voor STrategie, Analyse en Plan. Dat is een door de VBW ontwikkeld stappenplan om de bloemist te ondersteunen in zijn bedrijfsvoering. STAP, sprak algemeen directeur Marco Maasse, is een hulpmiddel voor bewust ondernemen. Op basis van feiten & cijfers, gemotiveerde keuzen maken om uiteindelijk een gewenst rendement te behalen.

ONLINE

GEVAREN

Wel waarschuwt hij dat niet alleen het speeksel knalrood kleurt, maar door veelvuldig gebruik ook je tandvlees en tanden. Rumphius heeft echter geen weet van de gevaren die verbonden zijn aan het betelkauwen. Inmiddels blijkt dat veelvuldig pruimen kan leiden tot mondgezwellen en zelfs kanker. Rumphius schrijft wel afkeurend over het betelkauwen, maar niet om medische redenen. Volgens hem ga je lijken op een ‘oude koe’ die voortdurend gras herkauwt. Toch staat het betelpruimen niet elke Europese bioloog tegen. Toen iemand tijdens een tocht door India aan de beroemde bioloog John Burdon Sanderson Haldane (18921964) vroeg hoe het was om betel te pruimen, sloeg Haldane zonder iets te zeggen zijn ogen ten hemel om gelukzalig verder te kauwen.

Nieland en Van Tellingen waren het eens dat online winkelen een minder groot gevaar is voor de fysieke winkel, dan sommige specialisten, zoals bijzonder hoogleraar eMarketing en Distance Selling Cor Molenaar, willen doen geloven. Volgens Strabo maken de online verkopen zo’n 5.5% uit van het totaal. Van Tellingen beweerde dat 80% van de webshops met verlies draait en dat 95% is verwikkeld in een prijzenslag, omdat gebrek aan onderscheidend aanbod leidt tot prijsvergelijking door de consument. Daarbij hebben webwinkels last van een korte kassabon en is het moeilijk om online kopers meer producten te laten kopen dan gepland. Het fenomeen showrooming, waarbij de consument in de winkel kijkt en vervolgens op internet koopt, draaide hij om, want webrooming komt evengoed voor. KIEZEN

Dat de fysieke bloemist veel perspectief heeft, werd beaamd door de derde spreker, Fred van der Hoeven van FloraHolland. Met een in-

mer kan bijstaan met een uitgebreide databank van consumentendata en profielen. Belangrijkste constatering van het congres was dat de bloemist moet kiezen: voor wie wil ik er zijn. Want, Van der Hoeven: “Wie er voor iedereen is, is er voor niemand.” Dat er binnen het bloemistencollectief van de VBW al bewust wordt gekozen, bleek uit het bloemistenpanel dat op het podium werd gevraagd, nadat de zaal diverse bedrijfsfilmpjes had bekeken. Bloemisten met visie en focus. Waarbij een kiest voor gemak & goedkoop en de ander voor service & topkwaliteit. Ieder succesvol in zijn segment. Wie niet kiest, redt het niet, zei Marcel van Dijk, die nogmaals benadrukte dat een goed onderwijs- en beloningssysteem eveneens voorwaarden zijn om als branche te overleven.

Fred van der Hoeven.

foto’s: VBW


DINSDAG 27 JUNI 2017

6

n “De WUR moet verder kijken dan productie alleen”

Rabobank kritisch lid van Club van 100 100 n In november 2014 introduceerde Wageningen UR Glastuinbouw de ‘Club van 100’. Een groep bedrijven rondom de tuinbouw die zich samen sterk gaan maken voor toegepast fundamenteel en strategisch onderzoek bij Wageningen UR Glastuinbouw. De Bloemenkrant portretteert iedere maand één van de deelnemers van deze ‘Club van 100’: Wie zijn ze, waarom doen zij mee, en wat hopen zij te bereiken? In deze editie: Rabobank Westland en Zuid-Holland Midden. Door Esdor van Elten

“Kritische leden van de Club van 100”, noemen Fabian van der Horst, directeur Bedrijven van Rabobank Zuid-Holland Midden en Ruud van der Vliet, directeur Bedrijven van Rabobank Westland zichzelf. Ze zijn overtuigd van het nut van het initiatief, maar volgens hen moet WUR Glastuinbouw verder kijken dan zij nu doet: “De Nederlandse glastuinbouw moet meer in totaaloplossingen gaan denken.” Rabobank was één van de leden van het eerste uur van de Club van 100. En met volle overtuiging: “kennis is belangrijk, ook voor ons als bank”, aldus Van der Horst. “Als systeem juichen we dit initiatief toe.” Net als de andere leden van de Club participeert Rabobank in het gemeenschappelijke onderzoek en kan zij een deel van haar inlegbedrag besteden aan ‘eigen projecten’. “Wij hebben onder andere bijgedragen aan onderzoek naar algenkweek en het vanilleproject.” Nut-

Fabian van der Horst.

tig onderzoek, maar toch zijn Van der Horst en Van der Vliet niet helemaal tevreden: “Dit zijn mooie projecten, maar er komt uiteindelijk toch te weinig uit. De Club van 100 is te weinig innovatief en richt zich teveel op de productie. Het gevaar is dat de Club dan verwordt tot een subsidiepot zonder kop of staart.” FEEDING THE MEGACITIES

“De productie blijven optimaliseren leidt niet per definitie tot verbetering van de marges, of tot echte innovatie”, zo legt Van der Vliet uit. “De WUR zou verder moeten kijken dan productie en aan moeten sluiten bij onderzoeken rondom wereldwijde megatrends. Zo’n megatrend is bijvoorbeeld ‘Feeding en Greening the Megacities’. Met als concrete vraag: hoe voeden wij straks steden met twintig miljoen mensen of meer? Dan kun je natuurlijk naar productie kijken, maar dat probleem omvat veel meer logistiek, maar ook eetgewoonten, hoe gaan mensen om met voedsel, etc. Maar ook hoe zorgen we vanuit de tuinbouw voor een gezond leefklimaat. Hoe kunnen we onze relevatie bij de consument vergroten?” “Zo’n megatrend moet je dus interdisciplinair aanpakken”, vult Van der Horst aan. “denken in crossovers. Hoe kunnen we technieken uit de ene branche inzetten in de andere? De tuinbouwsector moet niet in z’n eentje bezig gaan, maar aan tafel schuiven met andere partijen om deze problemen op te kunnen lossen. Internationaler

Fabian van der Horst en Ruud van der Vliet.

werken en ook nadenken over hoe wij in Nederland onze kennis en kunde kunnen vermarkten. Doen we dat niet, dan zullen we uiteindelijk ingehaald worden door het buitenland.” TOTAALOPLOSSING

Zoek partners van buiten de tuinbouwsector, bepleiten Van der Horst en Van der Vliet. Daar kan de Rabobank wat hen betreft ook een actieve rol in spelen. “Wij kennen natuurlijk de agrarische sector door en door, maar we hebben ook directe lijnen met andere sectoren. Zo zijn we Crown Partner van Robovalley, waarvan het Robot Master Team nu al het ‘Silicon Valley van de robotica’ wordt genoemd. Samen-

werking met zo’n partner kan tot echte vernieuwing leiden.” Kijk dus naar andere ontwikkelingen en technieken van buiten de tuinbouwsector, benadrukt Van der Vliet: “Neem een voorbeeld aan de Nederlandse weg- en waterbouw: die bouwen niet meer afzonderlijk van elkaar wegen en dijken, maar werken met elkaar samen om naar het buitenland met één totaalop-

lossing te komen. Zo zou ook de Nederlandse glastuinbouw met elkaar naar buiten moeten treden. En de WUR kan daarin een belangrijke en verbindende partner zijn.” Ook Van der Horst en Van der Vliet zijn bereid daar hun aandeel in te leveren: “Wij willen de WUR graag meenemen in de ontwikkelingen die wij zien.”

Wereldleider als food- en agribank WORTELS n De Rabobank is vanouds geworteld in de agrarische sector. Niet verbazend dus dat de bank verreweg de grootste financiële speler in de Nederlandse land- en tuinbouwsector is. Het hart van de tuinbouw ligt in Zuid-Holland: Beide Rabobanken financieren samen ruim 60% van de Nederlandse glastuinbouw. Maar de ambitie gaat verder dan financieren alleen: “Wij verschaffen onze klanten toegang tot kapitaal, kennis en netwerk”, aldus Van der Horst en Van der Vliet. “daarom is sectorkennis voor ons belangrijk. Niet alleen voor onze eigen bedrijfsvoering,

Ruud van der Vliet.

maar ook om onze klanten te kunnen helpen en adviseren. Andersom komt veel van die kennis juist weer bij onze klanten vandaan. Onze financiële specialisten en onze accountmanagers zijn dagelijks in de tuinbouwsector aanwezig. En ook de coöperatieve gedachte is bij Rabobank nog springlevend. We staan dagelijks in contact met onze leden en betrekken hen actief bij ons beleid. Onze ambitie is om de leidende Food- en Agribank in de wereld te zijn en te blijven.”

Hoe voeden we straks steden met 20 miljoen inwoners?


DINSDAG 27 JUNI 2017

7

Succesvolle eerste editie Orchid Inspiration Days GESLAAGD n Met een ‘meer dan tevreden’-gevoel kijken de dertien orchideeënspecialisten terug op Orchid Inspiration Days.

Het bijzondere samenwerkingsverband, waarbij krachten gebundeld zijn om de klant en eindklant te inspireren en informeren over het assortiment tot innovaties binnen het bedrijf, heeft zijn vruchten afgeworpen. Opvallend aan de drukbezochte dagen is dat het zakelijke orchideeënevent ook de internationale eindklant heeft bereikt. Diverse retailers en detaillisten vanuit heel Europa beleefden kwamen op het event af. POSITIEF

Een nieuwe eventnaam, een onderscheidende uitstraling, prikkelende communicatie en een afzonderlijk en nieuwswaardig programma bij de deelnemende kwekerijen: Aphrodite Orchidee, GreenBalanZ, Van der Hoorn Orchideeën, Orchids4all, Cympha Orchideeën,

Pannekoek Orchideeën, Stolk Flora, De Vreede Holland, Levoplant, Lansbergen Orchideeën, OK Plant, Optiflor en Piet Vijverberg. Het is allemaal terug te zien in de positieve bezoekersaantallen die het event heeft mogen ontvangen. Doordat deze inspiratiedagen voorafgaand en tijdens de FlowerTrials zijn georganiseerd, wisten relaties hun bezoek aan Nederland goed te organiseren. VERVOLG

‘Klanten en potentiële eindklanten in binnen- en buitenland geven aan dat de deelnemende kwekerijen ontzettend hebben uitgepakt, waarbij elk bedrijf dit op een eigen manier heeft gedaan’, geeft één van de orchideeënkwekers aan. De organisatie en deelnemers van Orchid Inspiration Days zijn dankbaar voor alle bezoeken en interesse. De dagen worden in deze vorm voortgezet. Alle bezoekers alvast uitgenodigd zijn voor Orchid Inspiration Days 2018.

De nieuwe veredeling kan sneller plaatsvinden door DNA-technieken te gebruiken.

Haring: ‘Duurzamer veredeling vergt negeren concurrentiespook’ VRAAG n Straks is het niet meer de vraag of in de supermarkt nog Alstroemeria van een bepaald bedrijf staat, maar of die bloemsoort er überhaupt nog wordt verkocht. Door Johan Th. Bos

Met die waarschuwing kwam Thijs Simons van veredelaarsorganisatie Plantum in het Go Café van het Groen Onderwijscentrum (waarin HBO, school InHolland, Wellantcollege, bedrijven en Greenport Aalsmeer participeren). Ook internationale klanten op de inspiratiedagen.

Tabledance weer eerste bij Lily League WINNAAR

n Het ras Tabledance is door bezoekers van de Dutch Lily Days en andere belangstellenden verkozen tot de meest gewaardeerde lelie ter wereld van 2017.

Een succesvol vervolg krijgt hiermee de formule van de Lily League, een ‘lelieparade’ van de mooiste en meest gewaardeerde lelierassen van dit moment. Extra feestelijk bleek de lelie-verkiezing voor Corné de Wildt (Artemis Lilies). De lelie top-10 van De Wildt sloot het meest aan op de finale uitslag en kan een reischeque van 1.000 euro tegemoet zien. De verkiezing van de mooiste 50 lelierassen vond plaats in het kader van de Dutch Lily Days. Dat event

Lily Tabledance.

werd dit jaar voor de zevende keer gehouden. Op dertien locaties in Nederland hadden veredelaars en exporteurs hun deuren opengezet. Van 6 tot en met 9 juni konden bezoekers kennismaken met de rassen van de toekomst. Ook werd hen gevraagd om hún lelie-voorkeuren op te geven in een top 10. Deelnemers hoefden zich hierin niet beperkt te voelen en konden tot en met 13 juni zelf bepalen welke soorten ze hiervoor wilden noemen. De Lily League, een initiatief van Onings Holland, heeft veel reacties losgemaakt. Zowel in de kassen als online op www.lilyleague.com kon worden gestemd. Na het verwerken van alle inzendingen was dit de top-3: Tabledance, Zambesi en Bellville.

De bijeenkomst op dinsdag 13 juni bij Royal VanZanten in Rijsenhout was gewijd aan veredeling en die moet duurzamere producten op gaan leveren, constateerde prof. dr. Michel Haring, hoogleraar Plantenfysiologie aan de Universiteit van Amsterdam en verbonden aan de Green Campus. Hij wilde de opvattingen van de aanwezige veredelaars wel eens polsen over wat hij de nieuwe veredeling noemde. Die is hard nodig, want de EU gaat steeds minder chemische middelen ter bestrijding van ziekten toelaten. En daarnaast zijn er ook totaal andere toepas-

singen van plantaardige producten mogelijk, bijvoorbeeld op de terreinen van cosmetica en pharma. Daardoor ontstaan nieuwe verdienmodellen, zei Haring. NIEUWE VEREDELING

De nieuwe veredeling kan sneller plaatsvinden door DNA-technieken te gebruiken. “Het zou winst zijn als we de ontwikkeltijd van nieuwe rassen kunnen bekorten”, zei Haring. En tijdwinst is nodig, omdat straks bepaalde middelen niet meer mogen worden gebruikt en grote retailers de neiging hebben voor de muziek uit te lopen, betoogde ook Simons. Voor de aanwezige veredelaars was intussen wel de vraag wat gebruik van DNA-technieken dan wel gaat kosten, terwijl bij velen ook de kennis erover ontbreekt. Maar er moet geld uit Den Haag komen als er voldoende steun uit het bedrijfsleven blijkt, meende Haring. “Ik heb bemoedigende woorden

van jullie nodig.” Hij pleitte voor samenwerking tussen onderwijs, kennisinstellingen en ondernemers. Voor het nieuwe veredelen, met een centrale kennisbank voor DNA-analyses, moet men intussen wel over het uit concurrentie-overwegingen vasthouden aan eigen kennis stappen, constateerde hij. “Als je bang bent voor concurrentie wordt het moeilijk in een pre-competitief model te stappen.” Dat samenwerking tussen bedrijven de toekomst van de veredeling is, betoogde ook Simons. De situatie is volgens hem niet meer als tien jaar geleden, want alom klinkt de roep om duurzaamheid en veel teeltmethodes staan onder druk. Dat komt mede door ambtelijke beleidsmakers. “Het heeft allemaal niets te maken met de realiteit, maar met de scoringsdrang van ambtenaren”, zei Simons. De tuinbouw is niet de enige sector waar verduurzaming een rol speelt, voegde hij er aan toe. In de groentesector is men volgens hem verder dan in de sierteelt. “Alles in de groenten staat op groen, in de sierteelt nog op rood.”

Zomerse productpresentaties tijdens Together active Rhein-Maas SAMEN n Zeventien aanvoerders toonden een actueel en kleurrijk productassortiment tijdens de zomereditie van alweer de vijfde ‘Together active’. De bijeenkomst vond plaats op 21 en 22 juni in de foyer bij Veiling Rhein-Maas in Straelen-Herongen. En het niet alleen bij het tonen van een schitterend en actueel productassortiment snijbloemen en potplanten op inspirerende wijze, ook stonden de aanvoerders klanten van de veiling persoonlijk te woord voor vragen en suggesties. Onder hen bevond zich ook Gartenbau Hommes, de ‘Anlieferer im Rampenlicht’, met een fraai assortiment perk- en balkonplanten. De foyerpresentatie stond in het teken van het trendthema ‘Natuurlijkheid’, een van de thema’s uit het klantenmagazine dat in het kader van ‘Together active’ was versche-

nen. Voor de foyerpresentatie stelden 33 aanvoerders van planten en snijbloemen hun producten beschikbaar. Het magazine biedt weer volop inspiratie en ideeën. Exposerende aanvoerders, klanten en medewerkers van Veiling Rhein-

Maas kijken terug op een succesvolle bijeenkomst. Ondanks de zomerse temperaturen was er volop belangstelling voor de inspirerende productpresentaties en werden veel waardevolle gesprekken gevoerd in een ontspannen sfeer.

Ondanks de zomerse temperaturen was er volop belangstelling.


Dianthus BonDia Mix

Passie en Vuur bij Sa Bij binnenkomst van de Demokwekerij in Honselersdijk vallen gelijk 3 grote, ronde plantendisplays op. Veredelaar Sakata houdt hier haar FlowerTrials en doet dit met het thema ‘elementen van de natuur’. Aarde, Water en Vuur zijn uitgebeeld met Sakata soorten in bijpassende kleuren. De elementen vormen een rode draad door de presentaties in de kas.

SunPatiens Compact Magenta Imp.

Vooral Vuur is duidelijk aanwezig bij de presentatie van Sakata’s Noviteiten. Dit heeft alles te maken met 3 van de nieuwe zaadintroducties, Celosia Dragon’s Breath, Dianthus Diamond Scarlet Improved en voornamelijk de 2018 Fleuroselect Gold Medal Winnaar Zinnia Profusion Red. Gouden Medaille Op de FlowerTrials wordt de Zinnia Profusion Red gepresenteerd. Deze geheel nieuwe variëteit is door Fleuroselect, de internationale vereniging van sierteeltbedrijven, onderscheiden met een gouden medaille. Sakata kreeg in 1999 voor het eerst een gouden medaille voor Zinnia Profusion en is de plant op technisch vlak blijven verbeteren. De 2018 Gouden Medaille is maar liefst de vierde van Fleuroselect voor de Profusion serie, alle vier verdiend door technische doorbraken in de veredeling. ,,Het bijzondere van de nieuwe Profusion Red is de kleur,’’ zegt Corless. ,,Een echte rode kleur bestond nog niet in dit soort hybride Zinnia. Het is een onwijs mooi product geworden, in een serie die één van de steunpilaren van ons assortiment vormt. Het feit dat wij zo lang aan de top staan, zegt iets over de kwaliteit van onze veredelaars.’’ ,,De rode Zinnia is een waardevolle toevoeging aan onze serie maar ik sluit nieuwe

Zinnia Profusion Red

doorbraken in de veredeling niet uit. In het verleden had de Zinnia geen goede naam omdat de plant nogal ziektegevoelig was maar door nieuwe veredelingstechnieken is dat veranderd. Een Zinnia is afhankelijk van het klimaat en doet het vanouds goed in warme landen. Profusion is een Zinnia die het ook goed doet in een Noord-Europese klimaat. Het een éénjarige plant, die bloeit van mei tot aan het invallen van de vorst.’’ Sakata staat voor kwaliteit in het topsegment van de markt. ,,Het bedrijf is in 1913 opgericht door Takeo Sakata, de grootvader van de huidige president,’’ zegt Gill Corless, marketing en retailmanager van Sakata. ,,Het is een internationaal beursgenoteerd bedrijf en staat van oorsprong bekend als zaadveredelaar. Vandaar onze


kata’s FlowerTrials!

Dianthus Diamond Scarlet Imp.

van ons assortiment met een zeer gewild product. Het is een uniforme serie in vijf verschillende kleuren, en is makkelijk te telen. De reacties van zowel de telers als de handel tijdens de FlowerTrials zijn enorm goed. Voor de telers is het zeer interessant om met de Dianthus een mengsel te maken van bijvoorbeeld drie kleuren in een pot. Volgend voorjaar zullen wij zien of de consument onze Dianthus Bondia ook in de schappen van het tuincentrum wil hebben. Wij zijn overtuigd van wel!’’ Ondertussen loopt het weer vol met bezoekers op Sakata’s FlowerTrials en Straver wordt weggeroepen om klanten te woord te staan. Gill Corless, tevens voorzitter van stichting FlowerTrials, is zeer tevreden met de 2017 editie van het evenement.

corporate slogan ‘Passion in Seed’. De afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen op het vlak van pot- en perkplanten uit stek. De veredeling vindt plaats in Japan, en deels in het Deense Odense.’’ Dianthus Bondia Geheel nieuw in het stekassortiment is de Dianthus Bondia. Bondia staat in het Spaans voor ‘Goedendag’ en bij Sakata ook voor ‘Goede Dianthus!’ Deze plant is ook in Zuid-Europa zeer welkom. ,,In Spanje, bijvoorbeeld, is Dianthus een favoriet bij de consumenten’’, zegt sales manager Menno Straver. ,,Dianthus BonDia is bestendig tegen warmte. Dit zal een groot voordeel zijn in Zuid-Spanje en elders in Zuid- Europa, maar het zal zeker ook in de rest van Europa de consument aanspreken. De Dianthus Bondia betekent een uitbreiding

Osteospermum Cape Daisy Pink Bicolour

Met de FlowerTrials richt Sakata zich op de gehele keten van veredelaar tot aan tuincentrum. ,,Alle handen waardoor de plant gaat van Sakata tot in de tuin zijn welkom,’’ zegt Corless. ,,Onze voornaamste oorspronkelijke doelgroep zijn de Europese telers. Dat is de kracht van de FlowerTrials, die elk jaar in week 24 oftewel midden juni worden gehouden. In die maand zijn de meeste planten uitgeleverd en nemen de telers even rust om een goede keuze van hun nieuwe assortiment te maken.’’ ‘’Eigenlijk 59 evenementen, gehouden op 33 locaties. Door het concept ‘FlowerTrials’ en de promotie daarvan, zijn de veredelaars die lid zijn van de FlowerTrials gewaarborgd van een constante stroom van vakbezoekers uit alle wereldhoeken. En dat 4 dagen lang! Wij krijgen zeer positieve reacties. Bij Sakata maar ook de andere deelnemers is FlowerTrials één groot bloemen- en plantenfestijn!

Celosia ‘Dragon’s Breath’


All You Need is SunPatiens – en Water! Een van de grootste doorbraken van recente jaren is de hybride Impatiens SunPatiens. Waar valse meeldauw de populaire Impatiens Walleriana effectief heeft uitgeroeid, heeft SunPatiens fabelachtige tuinprestaties. SunPatiens SunPatiens bloeit non-stop van juni tot de eerste vorst en is compleet ongevoelig voor de ziekte die het gezicht van vele landschappen heeft doen veranderen. ‘SunPatiens is een tuinplant voor drie seizoenen en presteert in zowel warmere als koelere klimaten, door regen en zonneschijn’ vertelt Lida Dekker, Product Manager voor stekgewassen bij Sakata. ‘Door intense promotie en retail aandacht heeft het product in andere landen, bijvoorbeeld Duitsland, een vaste plek gekregen in het tuincentrum. In samenwerking met onze distributiepartners en de keten is de tijd nu rijp om de Nederlandse consument te overtuigen van de meerwaarde van dit product’. Waar dit product zich op meerdere vlakken uitstekend leent voor het uitbeelden van het thema ‘Elementen van de Natuur’ ( SunPatiens is notabene bestemd tegen veel van de invloeden van de natuur ) koos Sakata dit jaar ‘Water’ in combinatie met SunPatiens. Zowel binnen als buiten waren er opvallende en inspirerende displays van SunPatiens in drijvende bakken. Om de bezoeker er aan te herinneren dat Sun-

Patiens zeer makkelijk in onderhoud is en slechts water nodig heeft om 3 seizoenen door te bloeien in de tuin, bood Sakata een felgeelgekleurde gieter als presentje, voorzien van de kreet ‘All You Need’! De Compact en de Vigorous serie SunPatiens is er in twee types: de Compact en de Vigorous serie. De Compact serie is sterk vertakkend en geeft mooie bolvormige planten. SunPatiens Compact is ideaal voor productie in 12-15cm potten en presteert uitstekend in perken en patio- of balkonpotten. De SunPatiens Vigorous serie is aanbevolen voor grotere beplantingen en groeit snel. De voordelige Vigorous serie geeft een zee van kleur met minder planten per m2 dan traditonele perkplanten. Overigens neemt Sakata met SunPatiens haar maatschappelijke verantwoordelijkheid: aan de basis van de veredeling is germplasma van een inheemse wilde Impatiens uit Indonesie. In een afspraak gemaakt onder de regels van de Internationale Conventie voor Biodiversiteit, betaalt Sakata een vergoeding aan Indonesie voor gebruik van dit materiaal. SunPatiens heeft een eigen interactieve website voor EMEA: www.sunpatiens.eu Op deze website kunt u terecht voor alle informatie over SunPatiens. Denk aan teelttips en cultuuradvies voor verschillende klimaten, een overzicht van SunPatiens distributeurs in EMEA en tal van

inspirerende lifestyle en landschapsfoto’s. SunPatiens verdraagt niet alleen warmere, maar ook koelere temperaturen dan Impatiens Nieuw Guinea. Het is ongevoelig voor de ziekte waarmee Impatiens

Cape Daisy is onweerstaanbaar! Niet alleen deze vrolijke vlinder werd aangetrokken tot de mooie Osteospermum tijdens de FlowerTrials, ook de bezoekers waren gecharmeerd van de prachtige kleuren! Cape Daisy is er in 2 types. Cape Daisy Zanzibar is een zeer uniforme, goed vertakkende serie, ideaal geschikt voor telen

in packs of kleinere potmaten en een lust voor het oog op het balkon of terras. Het originele Cape Daisy is een collectie van krachtige planten met schitterende kleuren en patronen. Zij zijn zeer geschikt voor de koudere teelten, en worden ook erg gewaardeerd vanwege hun tuinprestatie.

Osteospermum is een absolute favoriet bij de consumenten, vooral bij vrouwen. Recent onderzoek in de V.S. wees uit dat ‘Women Love Daisies’ boven alle andere bloemvormen! Al met al zeer aantrekkelijk voor tuinders, consumenten... en ook voor de vlinders!

Walleriana ten onder is gegaan. Kortom, deze unieke hybride is de ultieme Impatiens – in alle weer, voor alle toepassingen. Nederland is klaar voor een echte krachtexplosie van SunPatiens!


Gerbera valt in goede aarde! Sakata heeft een lange en gerespecteerde geschiedenis als veredelaar van Gerbera, zowel de klassieke pottypes als de vrolijke buitenbloeier ‘Durora Outdoor’. Deze compacte planten hebben dubbele bloemen in een leuke kleurenmix.

Samen met de Nederlandse kwekers van Durora Outdoor voert Sakata een promotieprogramma voor dit geliefde product, dat in 2017 in een nieuw jasje is gestoken. Met een kleurrijke presentatie, inclusief banners, bijpassende potten en de beken-

de Durora Outdoor ‘voetstap’ labels was Gerbera Durora onmisbaar op de voorjaarsfairs van FloraHolland in Naaldwijk en Aalsmeer. Uiteraard kreeg de campagne ook een plaats op Sakata’s Flower Trials. Grote blikvanger op de FlowerTrials was Sakata’s Majorette PotGerbera serie. Sinds zijn introductie in 2016 valt deze serie in hele goede aarde bij telers en jonge plantenkwekers. De uitstekende uniformiteit van de Majorette serie betekent gemak en daardoor winst voor telers. De grote bloe-

men in felle kleuren zijn een lust voor het oog en de houdbaarheid is een groot voordeel voor tuincentra. Een uitblinker voor de consument, die verblijd wordt met vele volgbloemen voor langer plezier in de kamer of op het terras. Majorette is met recht de leider van de Gerbera parade! Er werd dit jaar tijdens FlowerTrials een nieuwe kleur geintroduceerd, de frisse Majorette Pink Halo, waardoor de serie nu zeven kleuren en een mix bevat. Sakata’s volledige Gerbera assortiment is te vinden op www.sakataornamentals.eu

Platycodon Astra, de Retail Superster! Platycodon Astra – ideaal om te geven, misschien nog mooier om zelf mee naar huis te nemen! In Sakata’s potplant assortiment is Platycodon Astra de retailster bij uitstek. Platycodon Astra is al vele jaren een vaste favoriet bij de consument. De grote, stervormige bloemen zijn echte blikvangers en bieden veel mogelijkheden voor verfraaiing van een moderne woonkamer, terras- of balkonsetting. Daarnaast is deze plant bij uitstek geschikt als cadeauplant en is die in vele tuincentra te vinden in allerlei creatieve arrangementen. Astra is beschikbaar in blauw, roze of wit. Vernieuwd In 2017 heeft de retail en handelscampagne voor Astra een nieuwe impuls gekregen met een vernieuwd logo, nieuw Point of

Sale materiaal en een speciale actie voor de handel. De Nederlandse telers van Astra zijn hierbij betrokken geweest. Posters, persberichten en een nieuwe lifestyle georienteerde stand op de voorjaarsbeurzen van FloraHolland hebben aandacht getrokken voor zowel de nieuwe ‘look’ als de handelsactie. Binnenkort zullen de drie winnende Astra kopers zelf als ‘sterren’ behandeld worden tijdens een diner in een echt sterrenrestaurant! Uiteraard schitterde Astra’s gigantische blauwe, roze en witte bloemen ook op Sakata’s FlowerTrials. Een ‘lifestyle hoek’ werd ingericht om het ‘superster’ imago van Astra optimaal te presenteren. www.astraplatycodon.eu


Global Green Packaging is producent van:

Piet Stroet 06 20448947

folders

Mathijs van Langen 06 10957903

cappers

Eric Janken 06 86889656 www.potveer.nl Minder steelbreuk, hoge capaciteit, aanzienlijke arbeidsbesparing

EIGEN OPMAAK STUDIO

NIEUW! Ontbolmachine Pro 2017

Bloemenexporteur zoekt:

GGP is exclusief licentiehouder van de Nova beeldbank www.nova.co.at

Productie- & bezoekadres Nijverheidstraat 12 a 4143 HM Leerdam Postbus 39 4140 AA Leerdam Kantoor Lisse Vennestraat 19 2161 LE Lisse T +31 (0) 345 637 041 www.globalgreenpackaging.nl

NIEUW! Bestel eenvoudig via onze webshop op www.globalgreenpackaging.nl/shop

Global Green Packaging is powered by Leerdamdruk BV

Boxmedewerker 40 uur, eventueel verdeeld over 10 uur administratie en 30 uur in de box. • rond de 20 jaar • ervaring niet noodzakelijk • een positieve instelling en enthousiast Wij zoeken iemand die leergierig is en zich op wil werken binnen het bedrijf. Hebben wij uw interesse gewekt, dan kunt u uw reactie sturen naar: De Bloemenkrant, brief onder nummer 93, Ambachtsweg 7a, 2222 AH Katwijk


EEN SPECIALE UITGAVE VAN DE BLOEMENKRANT

Calla gelooft in gezamenlijke promotie n FPC Calla heeft zijn langste tijd als zelfstandige FPC gehad BEZUINIGINGEN n Binnen de Royal FloraHolland Product Commissie (FPC) van het productgroep Calla gebeurt er veel. De veiling is driftig aan het bezuinigen en dat betekent dat ook de FPC’s ter discussie staan. Een heikel punt waarvan alle ontwikkelingen op de voet worden gevolgd. Door Wilma van Velzen

Ton Kortekaas van Kallaland uit Voorhout vervult de taak van FPCvoorzitter van de productgroep Calla inmiddels een jaar. “Er is veel gebeurd en er zijn veel ontwikkelingen” zo stelt hij. “Zo zijn er vanwege de bezuinigingen van de veiling plannen om FPC’s van verschillende productgroepen samen te voegen. Dit betekent dat FPC Calla zijn langste tijd als zelfstandige FPC heeft gehad. Overigens zie ik deze ontwikkelingen niet direct negatief, want dit biedt bijvoorbeeld weer kansen om samen met de andere productgroepen promotie te bundelen en dit

breder op te pakken. Aan de andere kant verwacht ik meer veilingzaken op de agenda in het kader van het algemeen belang.” TOEGEVOEGDE WAARDE

Alleen al vanwege deze ontwikkelingen zijn meepraten en adviseren in de FPC volgens Kortekaas van toegevoegde waarde. “Voor zover het de FPC betreft is het goed dat we zelf alvast vooruit kijken. Bijvoorbeeld met welke productgroepen Calla het beste samen zou kunnen gaan. Hierover hebben we zelf al wat eerste ideeën en het lijkt erop dat we op dezelfde lijn zitten als Royal FloraHolland. Met meerdere FPC’s van verschillende productgroepen zal er ongetwijfeld overlap zijn. We moeten er rekening mee houden dat de initiatieven uit verschillende richtingen komen en sommige zullen dubbel zijn. Ongetwijfeld kan dit nog wat efficiënter worden aangepakt.” SAMENWERKING

Een ander belangrijk punt waarover in de FPC gesproken wordt is

Calla is een prachtig product met een mooie toekomst.

promotie. Kortekaas stelt dat hij in dit kader wel iets ziet in meer samenwerking. “Simply Calla deed dit al eerder en heeft de samenwerking opgezocht met Bouquet Tales. Dit kan nog verder worden doorgetrokken, bijvoorbeeld met boeketten. Je ziet dan nooit alleen die ene Calla, maar ook de andere producten. Dus waarom zou je de promotie dan niet met elkaar doen. We willen allemaal hetzelfde en dat is de consument verleiden onze boeketten te kopen. Gezamenlijke promotie biedt bovendien nieuwe kansen, zoals grotere budgetten en het breder uitrollen van reclamecampagnes.”

ÉÉN VEILBLOK

Een lastige kwestie blijft de discussie om wat meer naar één veilblok toe te werken. Hier is meerdere malen naar gekeken en ook heeft een enquête plaatsgevonden. “Door te weinig respondenten was deze niet representatief en heeft dit uiteindelijk niets toegevoegd. Het veilblok blijft daardoor een discussiepunt en we zijn van plan er nog één keer nader naar te kijken.” JAARRONDE TEELT

Over het areaal zegt Kortekaas dat het aantal kwekers de afgelopen jaren is geslonken, maar dat dit aan de andere kant is opgevangen met schaalvergroting. Derhalve is het

areaal redelijk stabiel. De samenwerking met de veredelaars is goed te noemen en wat het kleurenpalet betreft worden er niet echt kleuren gemist. “Wenselijk is nog wat meer stabiliteit in kleur. Kijken we naar de teelt dan is er niet echt sprake meer van seizoenteelt. De buitenteelt is dan wel van mei tot en met november, maar door een aantal kwekers wordt Calla jaarrond geteeld onder de lamp. Snij-Calla’s worden in hoofdzaak voor de veilingklok verhandeld en de Calla’s op pot vinden hun weg meestal via directe handel. Calla is een prachtig product dat bij gebruikmaking van kansen een mooie toekomst tegemoet gaat.”

Martijn Bentvelsen nieuwe productmanager Calla UITDAGING n Martijn Bentvelsen is de nieuwe productmanager Calla & Amaryllis bij Royal FloraHolland. Hij ziet het als een grote uitdaging vanuit de producttafel bruggen te slaan tussen klantbehoefte en het Calla collectief. Door Wilma van Velzen

Bij Royal FloraHolland is Bentvelsen overigens geen onbekende. In ieder geval de afgelopen zeventien jaar niet. In die periode heeft hij meerdere marketingfuncties bekleed, waarvan de laatste vijf jaar die van projectleider markt & product. Met ingang van 19 juni maakte Bentvelsen de overstap naar productmanager snij-Calla & snij-Amaryllis. “De afgelopen dagen heb ik al een aantal Calla-kwekers ontmoet en mijn eerste indruk is dat Calla genoeg leuke uitdagingen biedt. Ik heb er dan ook veel zin in om voor deze productgroep aan de slag te gaan.” KANSEN

Martijn Bentvelsen.

De komende maanden wil Bentvelsen met zoveel mogelijk kwekers kennismaken en inventariseren waar hun behoeftes liggen op commercieel terrein. “Dit lijkt mij een mooie start. Ook zie ik in vergelijking met mijn vorige functie als projectleider promotie van onder andere Amaryllis, Anjer en Pothortensia zeker raakvlakken. Vooral het luisteren naar de klant in combinatie met beschikbare marktdata zijn een mooie basis om kansen in de markt te vinden.

Praktische zaken zullen eveneens worden opgepakt als deze ten goede komen aan het product. Zo ligt er vanuit veilen de vraag om aanvoerders te stimuleren foto’s die met de aanvoerproducten worden meegestuurd regelmatig te verversen in verband met kleurveranderingen in de loop van de teelt.” TEVEEL KLEINBLOEMIG WIT

Om de laatste stand van zaken rond het product Calla nader te kunnen belichten, heeft Bentvelsen zich in korte tijd laten bijpraten door de andere specialisten van zijn producttafel, waaronder de veilingmeesters en accountmanager. Zo heeft hij onder andere van hen vernomen dat de aanvoer het afgelopen winterseizoen veel import betrof. “Qua assortiment verliep de aanvoer goed, maar soms was er teveel kleinbloemig wit. Inmiddels is de Nederlandse buitenteelt aan zet en is het seizoen goed begonnen. Geleverd wordt een mooie kwaliteit Calla’s, maar de prijzen staan wel onder druk. De verwachting is dat deze geleidelijk weer zullen stijgen. Grootbloemig wit liep hier de af-

gelopen week overigens flink op vooruit. Dit kwam door de kleine aanvoer. Anderzijds worden de hardere kleuren met lengte 06 en meer redelijk gewaardeerd.” DUURDERE BOEKETTEN

In het assortiment zijn alle kleuren ruim vertegenwoordigd. Binnen de producttafel is volgens Bentvelsen geconcludeerd dat zwart in het

voorjaar wat minder zou kunnen, maar dat tot op heden Calla zich elk seizoen vernieuwend heeft getoond in assortiment. “Behalve bij de bloemist zie je Calla’s ook steeds vaker bij de supermarkt. Dit was niet direct de doelgroep, maar wellicht voor duurdere boeketten een mooie kans om meer bloemen in kwijt te kunnen.”


PERSONEEL GEZOCHT Even voorstellen OZ Planten is, met passie voor planten, dagelijks actief op de internationale exportmarkten. Wij bieden ons brede assortiment van kamer- en tuinplanten zowel online als via fysieke kanalen aan. Onze klanten bestaan uit groothandels, tuincentra en retailketens. Wij zijn gevestigd op bedrijventerrein FloraHolland Zuid in Aalsmeer. OZ Planten is onderdeel van Dutch Flower Group, een familie van gespecialiseerde handelsbedrijven binnen de sierteelt. In verband met groei zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s voor de functie van:

INGANGSCONTROLEUR INPAKKER VLIEGZENDINGEN KARRENBOUWER De afdeling Logistiek zorgt met elkaar voor een vloeiend verloop van processen van binnenkomst tot aan transport van onze producten. Ingang: Bij de afdeling Ingang neem je de handel in ontvangst en controleer je de kwaliteit. De producten worden aangemeld in het systeem en voor verder afhandeling binnen de organisatie aangeboden. Vlieg: Rekening houdend met (veiligheids)richtlijnen voor luchtvracht ten behoeve van vliegzending naar klanten buiten Europa, maak je de planten klaar voor verzending. Karrenbouw: Aan de hand van orderinformatie bouw je de planten zo efficiënt mogelijk op karren. Tijdens het opbouwen voer je de laatste controle uit op de kwaliteit van de planten.

INTERESSE?

Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met: Rogier Brouns Logistiek Manager tel. 06 - 83 52 13 09 of Marjon van Slingerlandt P&O Manager tel. 0297 - 380 752

Wil je meer weten over de verschillende functies kijk dan op onze website: www.ozplanten.nl

Een schriftelijke reactie kun je richten aan: OZ Planten BV, afdeling personeelszaken, E-mail: personeelszaken@ozplanten.nl www.ozplanten.nl

Wij bieden: OZ Planten hecht veel waarde aan Duurzame Inzetbaarheid. Met elkaar werken we aan een goede werkomgeving waar gezondheid en werkplezier voorop staan. Betrokkenheid en medezeggenschap van medewerkers speelt hierin een grote rol. Omdat we bemerken dat in deze hectische tijd steeds meer vraag is naar meer balans tussen werk en privé is een flexibele indeling van de werkweek mogelijk. Naast de flexibele werkweek kennen wij goede primaireen secundaire arbeidsvoorwaarden.

PT-Creations is ontstaan vanuit 27 jaar handelservaring en is uitgegroeid tot een dynamisch, modern bedrijf wat zich gespecialiseerd heeft in het maken van kwalitatief zeer hoogwaardige plantenarrangementen. In verband met de verdere ontwikkelingen van ons bedrijf hebben wij een vacature beschikbaar:

Verkoper / Box medewerker Aalsmeer Fulltime 40 uur

Werkzaamheden • Als verkoper en box medewerker ben je onder andere verantwoordelijk voor: • Telefonische & box verkopen van onze producten • Klanten te woord staan m.b.t. bestellingen • Verwerken van de bestellingen • Uitwerken offertes en maken van veilingbrieven. • Vragen van klanten beantwoorden en problemen oplossen • Bestellingen klaarmaken • Bestellingen afleveren op veilingterrein Aalsmeer Functie-eisen • MBO+/HBO werk- en denkniveau • Aantoonbare ervaring in soortgelijke functie is een pre • Uitstekende computervaardigheden • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands • Kennis van de moderne talen is een pre • Werkt doelgericht, klantvriendelijk en nauwkeurig • 40 uur per week (05.00 tot 14.00 uur) beschikbaar en flexibel in de arbeidstijden • Geen 9 tot 5 mentaliteit Wat bieden wij jou • een cao gerelateerd salaris • uitstekende arbeidsvoorwaarden • gezellige werksfeer Interesse in deze vacature ? Richt dan je sollicitatie, voorzien van CV vóór 24 juli 2017 aan: PT-Creations B.V. Wijksestraat 21 / 27 4261 TV Wijk en Aalburg Of stuur je sollicitatie met CV per e-mail naar: vacatures@pt-creations.nl

Junior verkoper & meewerkend voorman

GEZOCHT!

Bedrijfsprofiel Altijd al willen werken bij een jonge dynamische organisatie in de snijbloemen? Flower Business Support vermarkt en pakt snijbloemen uit voor enkele toonaangevende kwekerijen uit Afrika. Ben jij commercieel gericht of voel jij je helemaal thuis in de logistiek? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. Functie eisen Junior verkoper • Je hebt affiniteit met de snijbloemen handel en bij voorkeur snijrozen. • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nerderlandse en Engelse taal. • Afgeronde MBO+ opleiding. Minimaal 1 jaar werkervaring in een commerciële functie in de sierteelt sector. • Geen 9 tot 17:00 mentaliteit. • Deze functie is voor 40 – uur per week. functie eisen meewerkend voorman • Minimaal MBO denkniveau. • Je werkt efficiënt. • Je hebt een hands-on-vloermentaliteit • Bent in staat direct leiding te geven aan de processen op de werkvloer • Doortastend en weet van aanpakken. • Een enthousiast en flexibel persoon. Locatie Rijnsburg Zuid – Holland. Pas jij in dit profiel? Dan nodigen wij jou graag uit om te solliciteren! Wat bieden wij jou? • een gevarieerde baan • werken in een informele sfeer met een enthousiast en hecht team collega’s • Markt conform salaris

wd@flowerbusinesssupport.com / (NL): +31 (0) 6 25 50 84 65

www.flowerbusinesssupport.com

Is een middelgrote exporteur op bloemen-veiling FloraHolland (VBA-zuid) in Aalsmeer. Dagelijks leveren wij bloemen en planten aan klanten in ca. 40 landen wereldwijd. Klanten die om extra goede service vragen! Dat leveren wij op efficiënte wijze met een ervaren en gemotiveerd team van ca. 40 personen. Wij zoeken een:

Parttime inpakker 1 of 2 dagen per week Op de inpak afdeling zorgen we dat de bloemen volgens specificaties netjes voor de klanten worden ingepakt. Wij zoeken iemand die in ieder geval op de vrijdag komt helpen, maar zo mogelijk kun je ook op de maandag of dinsdag werken. Wij zoeken een nauwkeurige aanpakker. Bij voorkeur heb je ervaring met het werk en heb je productkennis. In ieder geval heb je affiniteit met de bloemenbranche. Je hebt ervaring met het werken met computers. Je spreekt de Nederlandse taal en hebt een goede conditie.

Word je uitgedaagd door bovenstaande functie? Stuur dan snel je sollicitatie naar: Aablo Export BV, e-mail: c.spaargaren@aablo.nl Raadpleeg ook onze website; www.aablo.nl


DINSDAG 27 JUNI 2017

15

Calla genomineerd voor hoofdrol n Groeiende populariteit als plant voor binnen én buiten BOEKET n In het promotieproject Simply Calla werd de focus bij bloemisten op Calla als boeketbloem gelegd. Dit was echter nog maar een bescheiden begin, want in het vervolgconcept zal Calla steeds meer een hoofdrol gaan spelen. Marcel Jansen.

Op weg naar hoofdrol.

Door Wilma van Velzen

Marcel Jansen, projectmanager Royal FloraHolland Product Commissie Calla voor het promotieproject Simply Calla, stelt dat Calla een duidelijke ‘high impact’ bloem is waarmee bloemisten zich kunnen onderscheiden. Samen met art director Piet Jan van Bohemen vormt hij het uitvoerende bureau ‘Strøm|52Graden’ en mogen zij zich de bedenkers van Simply Calla noemen. Ruim drie jaar zijn zij nu verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van alle promotie activiteiten. “Ons uitgangspunt is altijd te werken vanuit een sterk creatief idee en consistentie in uitvoering. Simply Calla staat voor de elegante eenvoud van het product. Het is echt een bloem met high impact. Na drie jaar Simply Calla promotie is die eenheid in al het gemaakte werk te zien. Ook de markt herkent dit. Een mooie pluim voor de promotiecommissie, die op basis van de gekozen strategie zijn keuzes maakt. De commissie, bestaande uit vertegenwoordigers van kwekers, veredelaars en knollentelers, heeft samen met de Royal FloraHolland Product Commissie (FPC) de opdracht verstrekt om te zoeken naar marktverruiming voor Calla.” KERNTHEMA

Piet Jan van Bohemen.

Calla en Capsicum in Growers Pride Growers Pride is een uitgave van de Bloemenkrant. In Growers Pride besteden wij extra aandacht aan producten en productgroepen, en vooral aan de mensen die hier achter staan. Deze bijlage wordt uitgegeven door Uitgeverij Verhagen in samenwerking met FPC FloraHolland, kwekers, veredelaars, aanvoerders, stylisten en marketeers. In deze editie bijdragen van Wilma van Velzen en Strøm|52 graden. Aan Growers Pride werken mee: FloraHolland, BloemenBureauHolland, VGB, SLB en VBW. Teuntje van Delft, hoofdredacteur Huub Snijders, salesmanager Walter Landesbergen, redacteur Wilt u adverteren en/of heeft u interesse uw bedrijf of product te promoten in Growers Pride neem dan contact op met Huub Snijders via telefoonnummer 06-226 685 55 of e-mail redactie@bloemenkrant.nl.

Bloemisten zagen Calla vooral als een elegante bloem voor rouw- en bruidswerk stelt Jansen. “Calla miste een positie in commercieel bloemwerk en dan vooral in boeketten, terwijl dit 60-70% van de business is. Ook recent onderzoek van Royal FloraHolland toont dit aan. Het assortiment bij de groothandel

“Bloemisten hebben de elegante Calla nodig om zich te kunnen onderscheiden.”

en dus ook bij de bloemist is vaak beperkt of onzichtbaar. Hierdoor wordt het brede assortiment mooie natuurlijke kleuren onvoldoende gebruikt. Zo groeide het kernthema Spice up Your Bouquets dat specifiek op de bloemist is gericht. We laten bloemisten elkaar zoveel mogelijk inspireren met Calla’s in combinatie met andere bloemen in boeketten. Onze boodschap luidt: voeg enkele Calla’s toe aan een boeket en verhoog hiermee de gepercipieerde waarde van jouw boeket.” BOUQUET TALES

Via online ‘Simply Design Files’ wordt aan Visual Storytelling gedaan. “We laten we bloemisten met hun eigen werk ons Calla-verhaal vertellen. Het laatste nieuws, met als thema Calla’s in New York Perspective, staat online op www.simplycalla.nl. Tevens participeert Simply Calla in het samenwerkingsproject Bouquet Tales, waardoor we de rol van Calla elk kwartaal aan ruim 25.000 bloemisten in Europa mogen vertellen. Kijk ook op www.bouquettales.com.”

VERVOLGCONCEPT

Thans heeft Calla nog een bescheiden bijrol, maar gewerkt wordt aan een vervolgconcept waarin Calla op weg gaat naar de hoofdrol. “Bloemisten hebben de elegante Calla nodig om zich te kunnen onderscheiden. Dit maakt dat de func-

tie van designbloem nog verder kan worden versterkt. Tegelijkertijd zien we een groeiende populariteit van Calla als plant voor binnen én buiten en is Calla eveneens een kansrijk product voor bloemisten en tuincentra. Intussen worden stappen gezet om de Simply Calla-saus ook over planten te gieten en mee te nemen in onze promotie activiteiten. Dit najaar wordt gestemd over de vervolgcampagne die we als Strøm | 52Graden samen met de promotiecommissie uitwerken. Op dit moment duiken we in de ‘koopfunnel’ van bloemisten die door online ontwikkelingen verandert. Met Simply Calla staat er een ijzersterk en onderscheidend concept, waarbinnen verschillende commerciële kansen kunnen worden ingevuld. Ook de komende jaren zullen we ons op samenwerking met andere marktpartijen richten en zoeken we gezamenlijke belangen die elkaar versterken. Immers, in combinatie met andere bloemen komt de unieke vorm en uitstraling van Calla eveneens als beste tot zijn recht. Je hebt elkaar nodig!”

New York kent geen ‘bloemetje’ of ‘boeketje’ Er staat weer een nieuwe inspiratiefile online op www. simplycalla.com. Dit keer is de New Yorkse bloemiste Olga Sahraoui (Sahola Floral Art & Event Design New York) gevraagd om vanuit haar New Yorkse perspectief naar de calla te kijken en toepassingen te laten zien. Bloemen zijn er echt nog een luxe, dus als je dan bloemen koopt dan weet je dat het een bijzonder moment is of dat er iets te vieren valt. De consument pakt dan gelijk goed uit en verwacht ook echt iets bijzonders qua producten en creatie. Ze geven immers gemiddeld 150,00 dollar uit per aankoop. CHIQUE

De Calla wordt in NYC gezien als een moderne, modische en chique bloem en hoort dan ook in bijzondere arrangementen thuis. Om de bloemen extra op te laten vallen zorgt Olga in haar bloemwerk ook altijd voor ‘groepen’ van dezelfde bloemen.

“Dat werkt ook juist heel goed met de Calla”, reageert Olga. “Vooral door de opvallende stevige bloem en de buigzame stelen is de Calla vaak bepalend voor de vorm van een arrangement en perfect toe te passen in modische items, zoals bijvoorbeeld een ‘haarstuk’”. In Nederland weten we eigenlijk met termen als een ‘bloemetje’ of een ‘boeketje’ ons product bij voorbaat al te devalueren. In New York wordt er juist veel allure aan bloemen toegevoegd. In de nieuwste Calla file dit keer daarom minder losse stelen en ‘gewone’ boeketten. Olga heeft juist gekozen voor ‘New York Style items’ die de toegevoegde waarde en het bijzondere van de Calla manifesteren. De file is te bekijken en te delen: www.simplycalla.com. Bloemiste Olga Sahraoui heeft een tijdje in Nederland gewoond en gewerkt.


Logistics flower Service is een logistieke dienstverlener.

Wij zijn op zoek naar medewerkers voor de logistieke afhandeling van import bloemen en bloemen inpakkers.

EEN ONBEZORGDE VAKANTIE TEGEMOET MET EEN NIEUWE BAAN

Dit is voor de maandag en vrijdag.

Vanwege de snelle groei van ons productie bedrijf in planten en bloembollen arrangementen zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s welke affiniteit hebben met de planten- en bloemenhandel.

Informatie: Hans Bakker Tel. 06 – 12 14 20 29 Email hansbakkerlfs@gmail.com

Vacature:

Die bekend is, bij voorkeur, met transport binnen de bloemen- en plantenwereld.

Wij hebben een vacature voor een uitdagende functie

Als chauffeur binnenland wordt je verantwoordelijk voor: • Het vervoer van onze producten naar klanten en veilingen • Het ophalen van producten bij onze leveranciers • Het correct laden en lossen van de vrachtauto • Het klaarmaken van de vracht • Het afhandelen van de vrachtdocumenten • Het verrichten van overige voorkomende logistieke werkzaamheden.

COÖRDINATOR VERWERKINGSAFDELING / VERKOPER Het betreft hier een combifunctie, je taak is tweeledig; aan de ene kant houd je je bezig met de daghandel en aan de andere kant zorg je er mede voor dat alles op rolletjes loopt op onze verwerkingsafdeling. Functie eisen: • Mbo 4 werk- en denkniveau. • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. • Accuraat, gedreven en zelfstandig. • In het bezit van rijbewijs B. • Bij voorkeur enkele jaren ervaring in de bloemenbranche.

Functie eisen • Je beschikt over rijbewijs C/CE • Je bent in bezit van Digipas en code 95 • Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift • Klant gericht en accuraat kunnen werken • Flexibel in de arbeidstijden en bezit geen 9 tot 5 mentaliteit

Wij bieden een marktconforme vergoeding met uitzicht op een vaste aanstelling. De werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag. De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn goed en de sfeer is collegiaal en gezellig. Heb je interesse in deze uitdagende functie? Stuur dan een mail naar: De heer A. Fransen: aad@fransenroses.nl voorzien van motivatie en CV.

Ben jij die chauffeur dan bieden wij jou een baan aan welke mogelijkheden bied om mee te groeien met een zeer gezond bedrijf. Een CAO gerelateerd salaris. Fijne collega chauffeurs en een goede werksfeer.

BEN JIJ ICT-VAARDIG, ACCURAAT, PROACTIEF, KLANTVRIENDELIJK, FLEXIBEL, STRESSBESTENDIG EN NOG VÉÉL MEER…?

Vacature:

Ter uitbreiding van ons gezellige en jonge team zoeken wij collega’s voor de volgende functies:

IMPLEMENTATIE SPECIALIST

Functie eisen • Je hebt bij voorkeur ervaring met programmaas die dit logistieke proces administratief begeleiden. • Hebt ervaring met computer programmaas en diverse printers welke dit proces begeleiden. Beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift. • Bezit een groot verantwoordelijkheidsgevoel • Kan service gericht werken. • Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit.

GEÏNTERESSEERD? Laat snel iets van je horen! Bel voor meer informatie of stuur direct een sollicitatiemail mét je c.v. naar vacatures@alfapro.com t.a.v. Martijn van Mil.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Je implementeert onze standaard software (AlfaPro) bij klanten in de bloemen- en AGF-branche. Dat vereist inzicht in de daar geldende bedrijfsprocessen en een goede kennis van AlfaPro (die we je graag bijbrengen). Doordat je dicht bij de praktijk staat, word je ook betrokken bij de verdere ontwikkeling van dit softwarepakket. Alle kwaliteiten die hierboven staan, moet je voor zo’n baan wel hebben.

WAT KUN JE VERWACHTEN… Je kunt rekenen op een hartstikke leuke, interessante en afwisselende baan. Initiatiefrijke en enthousiaste medewerkers weten we uitstekend te belonen...!

Laan van Verhof 10 2231 BZ Rijnsburg T (071) 402 11 91 www.alfapro.com

Als logistiek/ Administratief medewerker ben je onder andere verantwoordelijk voor: • Het controleren van onze arrangementen op veiling karren en Deense containers die klaargemaakt zijn voor de veiling of directe klanten. Het maken van de bijbehorende veiling documenten. Het bijhouden van de Deense karren administratie. En overige voorkomende werkzaamheden die betrekking hebben op dit logistieke proces

Je bent op allerlei gebied dé vraagbaak voor onze klanten. Je staat hen te woord over onze software (AlfaPro), maar ook over allerlei andere ICT-diensten. Vragen, opmerkingen en meldingen analyseer je, je bewaakt de afhandeling ervan en stelt de klant op de hoogte van de voortgang. Ook ben je nauw betrokken bij het testen van nieuwe releases van onze software.

Zijn de sierteelt en/of AGF-branche voor jou geen onbekende terreinen, dan heb je wat ons betreft een streepje voor. Beheersing van talen als Engels en/of Duits, geeft je nóg meer kans.

Logistiek Medewerkers

Bij een groeiend bedrijf horen natuurlijk ook groeiende order stromen waardoor wij op zoek zijn naar die jonge vrouw of man die van aanpakken weet. En bij voorkeur bekend is met het werken binnen de planten en bloemen branche.

SERVICEDESK MEDEWERKER ALFA PRO IT ontwikkelt administratieve en logistieke software voor o.a. de bloemenbranche en levert de daarbij behorende pc’s, netwerken, handterminals en andere randapparatuur. We zijn een jong bedrijf (vorig jaar vierden we onze 25e verjaardag) en hebben een enthousiast team van 24 leuke collega’s.

Chauffeur Binnenland 40 uur

Wij bieden een baan met doorgroei mogelijkheden. Een cao gerelateerd salaris. Een bedrijf waar je met fijne collega’s verder kan werken aan je eigen carrière binnen het bedrijf. Interesse in een van deze vacatures? Stuur dan je sollicitatiebrief met CV voor 7 juli 2017 naar: Bij voorkeur per mail naar ben@meko-hulsebosch.nl Of geadresseerd aan: Meko-Hulsebosch B.V. T.a.v. Ben van Diemen Veenburgerlaan 73A, 2182 DB Hillegom


EEN SPECIALE UITGAVE VAN DE BLOEMENKRANT

Capsicum straalt vooral vrolijkheid uit n Dit relatief kleine product is geliefd bij bloemisten en tuincentra GELEIFD n Capsicum is typisch zo’n product dat zich met sprekende kleuren uit in een en al vrolijkheid. Dit maakt het tot een geliefd product voor in de tuin en op de vensterbank. Door Wilma van Velzen

Hoewel Capsicum slechts een klein product is en daardoor onder de zogenaamde niche producten valt, is het een pittig plantje dat zich prima weet te handhaven. Een kleine groep kwekers legt zich toe op de teelt van dit kleurrijke product, als aanvulling op andere producten die zij telen. Een van hen is Kwekerij KwintPlant uit Kwintsheul. Edwin Duijvestijn vertelt dat zijn ouders, Martin en Hilde, in 2005 met de kwekerij zijn gestart en dat hijzelf en zijn broer Rick inmiddels ook tot het familiebedrijf zijn toegetreden. “Capsicum telen we zeker al zo’n acht jaar. Dit vrolijke plantje met

zijn kleurrijke pepertjes past goed in het teeltschema. In het voorjaar leggen we ons toe op de Spaanse Margrieten en op dit moment zijn we druk met producten zoals Platicodon Astra, Solanum, Capsicum en komen ook de pluischrysanten er weer aan.” BOORDEVOL SIERPEPERTJES

“Van Capsicum telen we vrijwel alle soorten in diverse potmaten. Ik doe de verkoop en mijn broer Rick is de expert als het gaat om de teelt. Hij kent alle teelttechnieken die ervoor zorgen dat de planten boordevol sierpepertjes zitten en een lust zijn voor het oog. Ze zijn er in alle kleuren, van geel tot rood en paars. Ook qua vorm is er veel variatie. De houdbaarheid is uitstekend en de planten zijn zowel geschikt voor op het terras als binnen op de vensterbank of op tafel. Dit alles bij elkaar maakt dit relatief kleine product geliefd bij bloemisten en tuincentra’s. De eerste aanvoer is zo’n beetje gestart, maar

De planten zijn geschikt voor terras, vensterbank en tafel.

echt pieken doen we met Capsicum pas na de zomer. Het is een echt herfstproduct.” DECORATIEVE DOELEINDEN

Capsicum is er in alle kleuren, van geel tot rood en paars.

De teelt van Capsicum vindt hoofdzakelijk plaats in Nederland, Denemarken en België zegt Edwin. “Het merendeel is bestemd voor de export naar Italië, Frankrijk en Duitsland. Dat is ook niet vreemd, want de grootste liefhebbers van Capsicum bevinden zich in Italië en Frankrijk. Zij gebruiken het product vooral voor decoratieve doeleinden. Voor de Capsicums die wij verkopen hebben we een verkoopconcept bedacht, Capsicum Sombrero.

Dit spreekt niet alleen aan, maar maakt onze Capsicum ook heel herkenbaar. Alle potmaten (10, 12 en 17) worden onder dit merk verkocht.” VROLIJKE NOOT

Omdat KwintPlant gespecialiseerd is in daghandel van seizoenproducten is het iedere dag weer een sport om de uiteenlopende producten tot tevredenheid op tijd af te leveren zegt Edwin. “Op de karren is het meestal een treetje van dit en een laagje van dat. Heel versnipperd allemaal, maar tegelijkertijd zorgt het voor veel afwisseling. En Capsicum? Dat is altijd de vrolijke noot op elke veilingkar.”

Capsicum is een goede aansluiting bij de andere producten TEELT n Capsicum wordt eveneens geteeld bij kwekerij KapTiegelaar in Honselersdijk. Bij deze teeltspecialist van pot- en perkplanten zorgt het voor een goede aansluiting bij de andere producten.

“Alweer zo’n vijf jaar telen we vier kleurtjes Capsicum Salsa” zegt Fer-

KWALITEIT

di Kap. “Het is een ontzettend leuk herfstproduct waarbij ook de teelt de nodige uitdagingen biedt. Je wil immers dat de planten goede en veel vruchten dragen en kwaliteit staat bij Kap-Tiegelaar nu eenmaal altijd voorop. De Capsicum-teelt komt inmiddels rustig op gang en gaat door tot en met week 40. De eerste aanvoer is

Naast Capsicum worden bij kwekerij Kap-Tiegelaar ook andere perkplanten geteeld zoals Dahlia’s, Primula’s, Belissen en Solanums. En in het zomerseizoen komt daar nog prachtige Myosotis Calocephalus en Helianthus bij. Dit alles inmiddels onder 34.000 teeltbare meter glas, waarbij wordt

richting veiling gegaan, maar de echte piek moet nog komen.

Capsicum is een ideaal herfstproduct Die is pas in de herfst. Van toegevoegde waarde is het eveneens dat Capsicum zowel geschikt is voor indoor als outdoor.” Rob Tiegelaar en Ferdi Kap, telers van onder andere capsicum.

gewerkt met een innovatief systeem waarmee de planten volledig automatisch worden uitgezet en opgehaald. “Ondanks de grootschaligheid zijn mijn zakenpartner Rob Tiegelaar en ik altijd nauw betrokken bij het groeiproces en de aflevering van het eindproduct. We houden de kwaliteit graag hoog.”


FlorAccess wil bol.com van sierteelt worden UTRECHT  Wie als koper zoekt naar het aanbod van bloemen en planten op internet zal merken dat veel van die informatie slecht of beperkt toegankelijk is. Bij het jonge handelsplatform ‘FlorAccess’ ligt dat heel anders. “Wij zorgen voor transparante prijzen, volledige productinformatie en de complete levering van producten door heel Europa, al vanaf 1 CC en voor een betere prijs dan onze klanten elders gewend zijn. Door alles online te regelen, kan FlorAccess bloemisten en tuincentra de beste prijs garanderen. Dit heeft een heel positief effect op de marge van onze klanten. Ook de kweker heeft geen extra kosten, krijgt op tijd betaald en weet precies waarom de markt iets wel of niet graag wil,” zo licht algemeen directeur Pieter Kroese graag toe. Sneller en goedkoper Dat er grote behoefte is, dat wisten ze bij FlorAccess al voor de officiële start in 2014 in Utrecht. De oprichters met een gevarieerde achtergrond in de sierteelt, IT-ontwikkeling en bedrijfskunde spraken op vakbeurzen en lazen allerlei onderzoeken (of voerden die zelf uit). Allemaal wezen die in dezelfde richting; de traditionele route tussen kweker en bloemenzaak over diverse schijven kan veel korter, sneller, transparanter en dus goedkoper. “Sommigen bewandelen nog steeds die oude weg, uiteraard wel steeds vaker online in plaats van offline. Je ziet bijvoorbeeld dat je bij veel webshops eerst moet inloggen als koper voordat je het aanbod te zien krijgt. En dat is dan maar een deel van het volledige aanbod. Exporteurs willen op die manier een

band scheppen en ook zekerheid hebben over betaling. Anders We zien dat bij FlorAccess heel anders. Iedereen kan bij ons alles zien en bestellen. Hij moet eerst betalen, dat is heel simpel het aankoopbedrag plus 10 procent, voordat we het gekochte leveren. We doen niet aan dure kredietverlening en dergelijke. Ook niet aan andere overheadkosten, we hebben geen dure marketing- of social mediateams, we leveren alle info en brengen koper en verkoper in contact. Daarnaast zorgen wij voor de verwerking, betalingen aan de kwekers, regelen wij transport en blijven het aanspreekpunt voor de klant als er onverwacht toch iets misgaat” Door het niet bewandelen van de meer traditionele route via Cash & Carry’s, groothandels en exporteurs is de koper uiteindelijk tussen de 10 en 20 procent goedkoper uit, zo schat FlorAccess zelf. Plus natuurlijk dat er sneller geleverd wordt en dat is in een sector waar versheid en elk uur telt erg belangrijk. Sommige kopers hebben eigen vervoer en halen het bestelde op bij Van Zaal Transport BV in Aalsmeer of Naaldwijk, anderen laten de levering over aan FlorAccess. Techniek Een sleutelrol speelt de gebruikte techniek achter het platform, gebouwd om grote hoeveelheden informatie en transacties razendsnel te verwerken. Dezelfde techniek wordt gebruikt door grote

Floriculture Businesses

New buyers and markets

www.floraccess.com en bekende bedrijven als EBay en Facebook. Voor veel bestaande bedrijven die zich met deze tussenhandel bezig houden, zal FlorAccess ongetwijfeld stevige concurrentie betekenen. Volgens Kroese valt dat mee. “Vooruitstrevende exporteurs in de sierteelt zijn nu al bezig met verkopen van toegevoegde waarde. Voor hen zijn we geen echte concurrentie. Je zou ons eerder kunnen vergelijken met een platform als bol.com of Coolblue.nl, maar dan business-to-business. Ook wij geloven in interactie tussen klant en afnemer. Daar voor zorgen en erop inspelen met relevante aanbiedingen, dat is onze business. We hebben al gemerkt dat bezoe-

kers op ons platform drie keer vaker bij ons actief zijn dan bij een webshop.” Ambities Het in hartje Utrecht gevestigde bedrijf, waar inmiddels al zo’n 10 mensen werken, maakt vooral de afgelopen paar jaar een forse groei door. De bekendheid groeit snel, er zijn al meer dan 5.000 bezoekers per maand van dit handelsplatform waarvan 85 procent van buiten Nederland. “We werken met de beste kwekers in vooral Nederland, maar dat gaan we uitbreiden naar bijvoorbeeld Duitsland en Denemarken. Onze kopers zitten nu al in heel Europa, van West tot Oost. We zien dat kopers gemiddeld voor 50.000 euro per jaar bestellen.”

FlorAccess heeft grote internationale ambities. Hetzelfde geldt voor het aanbod, al is het huidige assortiment al ruim 2.000 producten per week; planten, heesters en bomen; ”Maar ons doel is duidelijk; we willen opschalen naar snijbloemen, jonge planten en zaden.” Om verder te kunnen groeien heeft het bedrijf in april dit jaar 2017 een fors bedrag opgehaald bij investeerders die vertrouwen hebben in FlorAccess. Deze investeerders hebben eerder geïnvesteerd in bekende (inter)nationale e-commerce bedrijven en brengen een hoop kennis en kunde mee. “Zo kunnen wij de komende tijd het bedrijf verder uitbouwen”, aldus Kroese; “2017 wordt een mooi jaar.”

Anita Stöver (veredelaar Selecta one):

“Toen ik begon met het veredelen van calibrachoa had ik een visie. Zo viel er qua vertakking, beworteling en vroege bloei nogal wat te verbeteren. Ik probeerde verschillende veredelingsstrategiën uit. Sommige waren succesvol, andere teleurstellend. Maar ik heb altijd vastgehouden aan mijn droom een bijzondere calibrachoa te ontwikkelen. Toen ik uiteindelijk deze fantastische dubbelbloemige tweekleurige calibrachoa kon selecteren, wist ik dat ik iets speciaals in handen had. Maar dat MiniFamous® Double PinkTastic zo’n wow-factor zou hebben dat ze de FleuroStar Award 2017/2018 zou winnen, daarvan had ik alleen maar kunnen dromen.“

Calibrachoa MiniFamous® Double PinkTastic winnaar FleuroStar Award 2017/2018

Selecta Holland BV - Oud Camp 10B - 3155 DL MAASLAND, Nederland - Tel.: +31 (0)174-521411 - Fax.: +31 (0)174-521633 - www.selecta-one.com


Menno's mening De winkel van bloemstylist en designer Menno Kroon staat in Amsterdam Zuid, een omgeving waar klanten wonen, die in het topsegment kunnen kopen. Voor de Bloemenkrant geeft Menno regelmatig zijn mening over actualiteiten en ontwikkelingen in het vak.

Mijn winkel blijft open

Voor sommige bloemisten is het begin van de zomer reden tot klagen. “Met zo veel klanten op vakantie is er geen droge snee brood te verdienen. Ik sluit mijn winkel maar voor een paar weken.” Nou, mijn winkel sluit nooit, alleen op zondag. Juni en juli zijn doorgaans behoorlijk goede verkoopmaanden. In augustus zijn er inderdaad veel mensen weg, maar we hebben allerlei abonnementen (hotels, bedrijven, etc.) die gewoon doorgaan. Er zijn toeristen die op hun hotelkamer een mooi boeket willen. Er zijn altijd kansen. Met andere of met aangepaste producten, bijvoorbeeld. Er zijn sterke, extra houdbare zomerbloemen, maar ook vetplanten of waterplanten en daar kun je de consument best mee verleiden. Je kunt iets doen met geprepareerde rozen, die langer staan. En vaak willen mensen ’s zomers best bloemen kopen, zeker als de zomer een beetje tegenvalt. Verder komen vrijwel alle mensen, die op vakantie gaan ook weer heelhuids thuis. Thuis in een ongezellig huis, waarin de kleur ontbreekt omdat er geen bloemen staan. Dat is het moment, dat ik probeer uit te pakken door nog meer kleur in mijn boeketten te doen. U hoeft mij niet te vertellen, dat voor de meeste mensen aan het eind van de vakantie de bodem van de schatkist in zich is, maar er zijn ook best kleurige boeketten voor een vriendelijk budget te maken. De clou is, dat u op dat moment uw klant weer terug in de winkel hebt. Nog meer mogelijkheden? Natuurlijk zijn die er. Tuincentra verdienen zichzelf een slag in de rondte met de verkoop van barbecuesets. Buiten een feestje vieren hoort bij deze tijd. Maar waarom is die vrije natuur van de achtertuin niet opgeleukt met een paar mooie boeketten? Waarom maakt u geen deal met de plaatselijke slager zodat barbecueën niet alleen smakelijk, maar ook kleurrijk wordt.

Je winkel sluiten in de zomer? Dat is echt niet meer van deze tijd. Je klanten gaan naar een ander en na de vakantie moet je maar afwachten of ze ooit nog terugkomen. Ik pleit voor een andere aanpak: zorg juist ’s zomers, dat je winkel zodanig straalt dat geen klant er zo maar langs loopt.

Jan in de bloemen Jan de Boer van Barendsen Aalsmeer opereert met zijn bedrijf in het bovenste segment van de bloemen- en plantenmarkt. Wat valt hem op in de praktijk van zijn werk? Als niemand een hypotheek krijgt verkoop je weinig huizen, wat je ook op internet en daarbuiten doet. Maar is in Amsterdam de vraagprijs 250.000 euro, dan moet je tien procent overbieden en stopt het digitale tijdperk. Je bent online, maar de zaken gaan offline. Net als bij die oude, maar o zo nieuwe klok. Een roos was twee gulden vijftig waard, maar je betaalde twee gulden 65. Met vijftien cent meer verwierf je die mooie roos. Voor kwekers zonder verkoper was die klok een prachtinstrument. Bij makelaars die je niet vertrouwt, voel je altijd dat je meer had kunnen vangen. Dan verlang je naar de oude klok. Maar met te veel aanbod gaat dat ‘m niet meer worden. Wie zeven jaar bij Bijzonder Beheer zit, kijkt anders naar zijn kwekerij dan wie geld verdient. Maar wie niet meer bestaat, kan ook niet meer samenwerken. Als je nog wel bestaat wil je dan nog samenwerken? Voor een massaproduct als Afrikaanse rozen is dat net zo als met sinaasappelen. Sinaasappelen hebben geen klok meer nodig, maar die handel ging toch al buiten de Greenery om. Bij bananen zijn een aantal labels. Voor gemengde boeketten moeten veel partijen samenwerken, maar voor monoboeketten juist weer niet Wat doe jij als je al tientallen jaren geleden lid bent van een afzetorganisatie en je ziet rozen verkocht worden zonder bijdrage aan die club? Waar is het begin van samenwerken en waar het einde? In een afgedankte kerk in Haarlem verkopen ze tegenwoordig lokaal bier. Bier was vroeger altijd een lokaal product, dat lokaal werd geconsumeerd, dus duurzaam. Dat bleef niet, want die kleine brouwerijtjes deden niet aan marketing, waren niet efficiënt en hadden geen bestaansrecht. Inmiddels is de consument weer gek op lokaal bier. Voordat de tijden weer veranderen zou onze bloemenkerk fysiek en digitaal zijn zaakjes op orde moeten hebben. Voor je het weet besta je niet meer en kun je niet meer samenwerken. Ik blijf proosten op een bloemrijke toekomst met of zonder alcohol. Al blijf ik alert op bier, dat via die nieuwe wegen van honderd miljard euro uit China naar ons toe komt. Wie gaat daarvoor eigenlijk de marketing doen?

Samenwerken


We are family Op weg naar Promotie 3.0, een mening van Pascal Koeleman “Dat iedereen vreselijk zijn best doet om tot goede bloemen- en plantenpromotie te komen, is evident. Maar je hoort inmiddels zo vaak, dat het beter kan, dat daar misschien wel een kern van waarheid in zit. Vaak denk ik, dat het gebrek aan effectiviteit van onze promotie samenhangt met de beperktheid van onze boodschap. Bloemen- en plantenpromotie komt doorgaans niet veel verder dan de boodschap: koop bloemen en planten en als je dat doet, koop die van ons. Wie weet kan het anders. Wie weet, doen we er goed aan om ons te laten inspireren door de food industry. Je zal in de supermarkt zelden een promotie uiting aantreffen, die jou aanspoort om snijkoek te eten (om maar wat te noemen). Wat je wel ziet, is dat de supermarkt je allerlei vormen van inspiratie biedt. Eten moet je sowieso en daarom hebben we voor dit deel van de dag deze voedingsproducten en voor een ander deel van de dag andere voedingsproducten. Broodjes, pistoletjes, allerlei soorten jam, vleeswaren, kaas, links- en rechtsdraaiende yoghurt en inderdaad, snijkoek, voor ’s morgens en tussen de middag. Meer hartigheid: groentes, fruit, vleesproducten, aardappelproducten, maar ook wijn voor de periode vanaf ongeveer 17.00 uur. Niemand haalt het in zijn hoofd om na twaalven wat met snijkoek te doen (behalve een enkele diehard) zoals ook niemand ’s morgens om negen uur al aan de wijn zit (behoudens een enkele dronkaard).

Koop bloemen en planten en koop bij voorkeur de mijne is zo bezien geen krachtige boodschap. Maar onze sector heeft voor heel veel momenten, gelegenheden en stemmingen het juiste product in huis. Of je hartje zomer een reclamecampagne voor rode rozen moet opzetten, ik denk van niet, maar in de aanloop naar Valentijn lijkt me succes verzekerd. Plus dat verschillende soorten bloemen bij uitstek bij een bepaald jaargetijde passen. Wie wil er tulpen in juli, maar ook, wie wil er pioenen in december? Het past bij onze sector en bij ons land om heel direct te communiceren. Maar ik verwacht veel van een algemene promotie, die voortdurend onder de aandacht brengt, dat ons product zo breed is, dat het bij elk gevoel, bij elke gelegenheid en bij elk jaargetijde past. Van de Jamie Olivers onder de bloemisten verwacht ik, dat ze dat als geen ander zichtbaar kunnen maken. Om het nog wat concreter te maken hier wat tips om aan te haken bij de seizoen gevoelens, die de food industry weet op te wekken. Je zou bepaalde bloemen en planten aan die seizoen gevoelens kunnen koppelen.

Aspergers • Tulpen Beaujolais Primeur • Zonnebloemen Nieuwe Haring • Perkgoed Wild • Kerststerren Kerststollen • Hulst En als u een beetje meedenkt, verzinnen we er zo nog een paar. Samen op weg naar Promotie 3.0.”

Veel kwaliteitsbeleving in Kenia Begin deze maand was Pascal Koeleman van 2Dezign samen met Huub Snijders, de commerciële man van de Bloemenkrant een paar dagen in Kenia. “Ik was daar voor het eerst”, vertelt Pascal. “Het was voor mij een echte eyeopener.” “Wat me vooral opviel, was de passie die ik er aantrof”, vervolgt Pascal. “Hoogwaardige producten, puur en oprecht gemaakt. Natuurlijk, er worden daar vooral veel rozen geteeld, maar veel bedrijven zijn behoorlijk innovatief bezig. Die vernieuwing zit in de omvang van veel bedrijven, maar ook in hun aanpak. Je ziet er inmiddels volwaardige boekettenlijnen. Het Keniaanse product hoeft niet meer in Europa te worden verwerkt. Het kan ter plekke kant en klaar worden gemaakt voor export naar landen als Engeland, Nederland en Duitsland. Kenia is natuurlijk één groot sourcinggebied, want Europa blijft de grootste afnemer. Royal FloraHolland speelt daar een rol, Nederlandse exportbedrijven ook, terwijl ook de directe export naar andere landen blijft groeien. De Kenianen hebben de luxe dat ze nog steeds kunnen groeien, zeker nu het economisch meezit. Volgens mij kan er zo maar nog tien procent productie bij. In Kenia bezocht ik onder meer de beurs IFTEX. Weliswaar is een beursinrichting daar soberder, dan wij dat hier in Europa aanpakken, maar het zag er allemaal goed verzorgd uit, met de nadruk op het product. En met deelname van alle grote bedrijven die ze daar hebben. Het was leuk om te mogen meemaken, dat Dick van Raamsdonk van HPP daar een oevreprijs kreeg voor zijn bijdrage aan de Keniaanse marktontwikkelingen. Welverdiend, lijkt mij. Huub en ik waren daar ook om standruimte te verkopen voor Floradecora 2018. Dat is ons inderdaad gelukt, al weet je pas later hoe goed dat gelukt is. Ik heb wel een wijze les van de Kenianen geleerd. Floradecora vindt eind januari plaats, vlak voor Valentijnsdag. Sommige mensen vinden dat een lastig tijdstip, de Kenianen vinden van niet. Hoezo lastig?, zeggen zij. Als wij daar met klanten praten terwijl de rozen duur zijn, doen we dat vanuit een positie van zelfvertrouwen, wetende dat we die bloemen in andere periodes van het jaar goedkoper kunnen aanbieden. Wij praten liever over bloemen, die voor goede prijzen de deur uitvliegen, dan over goedkope bloemen, die je van het erf moet afpraten. Geen beter tijdstip voor beurs als Floradecora, dan eind januari.”


Aan tafel met: Sjaak Buijs en Jan Mantel Op een warme zomeravond zaten wij aan een heerlijke maaltijd op het zonovergoten terras van Restaurant Dutch in Noordwijk. Met de Westlandse plantenkweker Sjaak Buijs en de West-Friese tulpenkweker/broeier Jan Mantel, respectievelijk voorzitter van de Adviesraad Planten en de Adviesraad Bloemen van Royal FloraHolland, spraken we over ledenbetrokkenheid en over veel meer.

Royal FloraHolland kent voor haar productgroepen FPC’s. Daar bespreken veilingleden productzaken met mensen van de veilingorganisatie. Internationaal loopt de ledeninbreng via RAC’s. Vanuit FPC’s en RAC’s hebben leden zitting in adviesraden (voor planten en voor bloemen), waar product overstijgende algemene veilingzaken worden besproken. Behalve FPC- en RAC-leden worden ook leden op persoonlijke titel in de adviesraden benoemd. Royal FloraHolland wijkt alleen van gegeven adviezen af, als dat goed uitlegbaar is. Sjaak Buijs zit de Adviesraad Planten voor, Jan Mantel de Adviesraad Bloemen. Beiden werden dit voorjaar voor een termijn van drie jaar herbenoemd. Ze hoefden niet lang na te denken of ze dat wilden. “Sinds we drie jaar geleden begonnen, is er veel verbeterd rondom ledenbetrokkenheid, maar er is nog veel te doen. We hebben net de leergang voor coöperatiebestuurders afgerond. Nu zijn we ook inhoudelijk veel meer op het niveau, waarop we willen functioneren.” “Ledenbetrokkenheid was destijds het doel van de instelling van de adviesraden. Maar ledenbetrokkenheid is elke dag het doel van een coöperatie. De constructie met FPC’s, RAC’s en adviesraden werkt. Leden (zeker actieve leden) zijn beter aangehaakt bij het beleid. Hun invloed is vergroot. Er worden goede discussies gevoerd. We merken, dat adviezen van FPC’s minder dan vroeger in het middenkader blijven hangen. Als adviesraden zijn we een soort argumentenfabriek geworden. De directie kan op grond van veel ledenargumenten afwegingen maken. Dat is winst. Toch kan het nog beter. Adviesraden komen slechts zes keer per jaar bijeen, vaak met lange agenda’s. Dat gaat ten koste van de diepgang van de discussies. Daarom diepen werkgroepen uit de adviesraden bepaalde onderwerpen nu vooraf uit. Dat versterkt de discussie en verbetert de kwaliteit van onze adviezen.”

Leden Royal FloraHolland nu beter betrokken dan voorheen

“Het werk in de adviesraden is interessant en belangrijk. De coöperatie blijft het verlengstuk van de bedrijven van de leden, ook van het onze. Een gezonde coöperatie draagt bij aan gezonde bedrijven. Wil Nederland Tuinbouwland toekomst houden, dan hoort daar volgens ons een gezonde afzetcoöperatie bij. Natuurlijk maakt het ene lid van Royal FloraHolland zich daar drukker om dan het andere, maar het is goed, dat leden zich inspannen voor hun coöperatie. Met voldoende mankracht en in serieuze discussies. Zo blijven ze volwaardige sparringpartners van de door hen aangestelde directie. Gelukkig is zichtbaar, dat rondom ledenbetrokkenheid bij Royal FloraHolland dingen anders gaan. Natuurlijk wordt je zelf ook wijzer van dit werk. Het is leerzaam om op dit niveau gesprekspartner te zijn en discussies te voeren. Dat geldt voor ons beiden, maar ook voor al die andere leden van de adviesraden, FPC’s en RAC’s. Door met inzicht en aandacht te adviseren, worden de adviezen beter en daardoor effectiever en raak je weg van de tunnelvisie.” De leden van Royal FloraHolland werken, gesteund door een team veilingmensen en aangestuurd door een Regieteam van kwekers aan een nieuwe inrichting van de coöperatie. In sessies praten leden over elementen daarvan. Vooral de instelling van een ledenraad en het binden van lidbedrijven, die nog nauwelijks actief via de coöperatie afzetten zijn belangrijke issues. Jan Mantel en Sjaak Buijs zijn erg blij met de intensiviteit, waarmee wordt gediscussieerd. “Mensen hebben echt het gevoel dat hun stem wordt gehoord.” De instelling van Ledenraad in plaats van de huidige algemene ledenvergadering is een belangrijk punt. “Sommigen willen de ALV behouden om de ledeninbreng maximaal te houden. Anderen willen een ledenraad om de besluitvorming effectiever en efficiënter te doen verlopen. Afgesproken is dat de adviesraden nu een aantal maanden als Ledenraad gaan functioneren. Wij geven tijdelijk geen adviezen, maar accorderen besluiten, waarover de algemene ledenvergadering uiteindelijk beslist. In herfst stellen we dan vast of dat heeft gewerkt. Een ander punt, de tariefstelling, speelt met name voor leden, die nauwelijks coöperatiediensten gebruiken. Hen wordt verweten, dat zij minder coöperatief zijn omdat ze klagen over hoge tarieven of zich zelfs als lid terugtrekken. Je kunt ook zeggen, dat zulke leden juist hartstikke coöperatief zijn omdat ze die hoge tarieven jaren lang hebben betaald. In de discussies hierover zijn nu veel gegevens op tafel gekomen. Je merkt, dat veel kwekers waarde blijven hechten aan die gezonde coöperatie, zelfs als ze die zelf nog maar nauwelijks gebruiken. Maar de laatste fundamentele aanpassing in de richting van kostenmaker = kostendrager was met de invoering van de kar- en partijheffing en dat is inmiddels dertig jaar geleden. Met alle gegevens die we nu hebben, kunnen nieuwe, eerlijke tariefsystemen worden ontworpen. Wij denken, dat de meeste leden best kunnen leven met een eerlijker doorvoering van kostenmaker = kostendrager.”


DINSDAG 27 JUNI 2017

22

Klaas Schoone Memorial Award 2017 naar Opti-flor PRIJS n Woensdag 14 juni werd op het bedrijf van Floricultura in Heemskerk voor de derde keer de Klaas Schoone Memorial Award uitgereikt.

De prijs is ingesteld als hommage aan de in 2008 overleden orchideeënkweker Klaas Schoone. De Award wordt om de twee jaar uitgereikt aan personen of bedrijven die zich onderscheidend hebben ingezet voor het orchideeënvak. Tijdens de Flower Trials bij Floricultura werd de Award dit jaar uitgereikt aan Marco en René Hendriks van Opti-flor. Dit bedrijf is, zo vond de jury, voortdurend op zoek zijn naar een vernieuwende wijze om de consument te verleiden. In aanwezigheid van mevrouw Mieke Schoone en haar zoons Kees en René werd de prijs, bestaande uit een kunstvoorwerp en een bedrag van tienduizend euro, uitgereikt. Bij tropische temperaturen luisterde een groot aantal orchideeënkwe-

kers naar het openingswoord van directeur Jan Post van Floricultura. De uitreiking is, aldus Post, een postuum eerbetoon aan Klaas Schoone, die zich zijn leven lang inzette voor het verbreiden en vooral ook delen van kennis. PROGRAMMA

Zoals gebruikelijk had Floricultura weer voor een afwisselend programma gezorgd en zo konden de aanwezigen luisteren naar ing. Adrie Smits, teeltadviseur en al meer dan 30 jaar in dienst van Floricultura. Aan de hand van beeldmateriaal gaf hij de aanwezigen inzicht in de laatste ontwikkelingen van de korte dagbehandeling, voorafgaand aan de koeling. Met name de effecten op de bloei van Phalaenopsis kwamen uitgebreid aan de orde. Het resultaat van de testen werd in de gezellige bijeenkomst na afloop uitgebreid door de geinteresseerde vakgenoten besproken.

Het klimaatakkoord van Parijs houdt ook voor de tuinbouw een opdracht in.

Streven naar duurzame tuinbouw is voorlopig nog versnipperd VOORZICHTIG n Aan de noodzakelijke samenwerking in de sierteelt mag dan wat zijn te verdienen, de initiatieven daartoe blijken uiterst versnipperd. Misschien juist omdat allerlei partijen voor zichzelf de winst zien, maar voorzichtig zijn met tot hun uitvindingen - bijvoorbeeld op het gebied van data - concurrenten toe te laten.

De trotse winnaar met prijs en cheque.

HBA en Kühne versterken samenwerking veredeling BELANG n Hydrangea Breeders As-

ing van hortensia voor zowel de pot- als snijcultuur centraal staan. Voor het tuin- en patiosegment is er met diverse partners een intensieve samenwerking.

Dit is op 15 juni bekendgemaakt tijdens de Hydrangea Night, die HBA jaarlijks organiseert voor klanten en relaties. HBA versterkt hiermee de samenwerking in de veredeling van Hortensia’s en kan de specifieke Kühnegenetica nu in de opgerichte jointventure verder doorontwikkelen. Het in De Kwakel gevestigde HBA is een toonaangevende onderneming waarin de veredeling en vermarkt-

RESULTATEN

sociation (HBA) heeft een belang verworven in het veredelingsprogramma van branchegenoot Kühne Gbr.

Voorbeelden van innovatieve veredelingsresultaten van HBA in het kamer- en tuinplantensegment zijn de recent geïntroduceerde Curly® Sparkle, Green Lips en Double Pink en tropische snijhortensia’s, zoals Force, Ice Cube en Pop-Up. Deze laatste zijn geschikt voor teelt in equatoriale regio’s. Recente Kühneintroducties zijn Diva fiore®, Kleiner Winterberg en Candy Heart.

Door Johan Th. Bos

Dat bleek tijdens de conferentie van Greenport Holland, donderdag 8 juni in Noordwijkerhout bij JUB Holland, het familiebedrijf in bloembollen dat de Tuinbouwondernemersprijs 2017 kreeg. De versnippering, zoals voorzitter Niek-Jan van Kesteren van Greenport Holland het noemde, bleek ook uit de uitgenodigde hoeveelheid vertegenwoordigers van talloze organisaties tijdens drie tafelgesprekken (telkens met vier mensen) onder leiding van dagvoorzitter Marijke Roskam. Van Kesteren pleitte voor een tuinbouwakkoord over veredeling, digitalisering en energietransitie, dat door de (goed samenwerkende) sector wordt gedragen en aan het nieuwe kabinet voorgelegd. SAMEN DOEN

Heel de conferentie ging eigenlijk over duurzaamheid en digitalisering. “Er zijn veel initiatieven, maar er is geen bundeling”, constateerde directeur Helma Kaptein van Generade, Genomica onderzoekscentrum in Leiden. Het ging daarbij over veredeling op resistentie tegen ziekten, zodat minder chemische middelen nodig zijn. Hoogleraar Plantenfysiologie Michel Haring van de Amsterdam

Green Campus (UvA) wilde een vereniging oprichten van veredelaars die biologisch werken. “Want bestrijdingsmiddelen vallen weg”, was zijn boodschap. Ook hij zag wel veel initiatieven, maar “niet iets wat we samen doen”. Het PT is als mogelijke koepel ervoor weggevallen, zei hij. De trits onderwijs, kennis en bedrijfsleven moet wat hem betreft behouden blijven, opdat men komt tot gezamenlijke biologische veredeling voor de sierteelt.

De sector is nog niet in beweging PARIJS

De CO2-emissie gaat de tuinbouw raken, voorspelde manager warmte Petrus Postma van Greenport Aalsmeer. Aan zijn tafel over duurzame energie was men het er wel over eens dat het klimaatakkoord van Parijs ook voor de tuinbouw een opdracht inhoudt, al bleek men wel weer van mening te verschillen hoe die moet worden uitgevoerd. Postma zei dat 26 partijen in Greenport Aalsmeer willen samenwerken aan het warmte- en CO2-net voor ondernemers. Maar daar moet het Rijk dan wel aan meebetalen. “Samenwerken in de tuinbouw is gewoon noodzaak”, zei energiespecialist bij Floricultura Wart van Zonneveld. En gedeputeerde Adri Bom-Lemstra (CDA) van Zuid-Holland en voorzitter van de Greenport Westland-

Oostland meldde te gáán voor Parijs. “Maar daar hebben wij het bedrijfsleven keihard bij nodig.” Voor samenwerking is intussen méér nodig. “Ondernemers, overheid en allerlei maatschappelijke organisaties moeten uit hun eigen comfortzone komen”, verzuchtte Postma. “Hulde voor de ondernemers die, hoewel dat commercieel niet gunstig is, er toch voor gaan.” Terwijl het thema van de conferentie toch ‘samenwerken als verdienmodel’ was. DIGITAAL

Bedrijven moeten elkaar in elk geval opzoeken om tot slimme, toekomstbestendige oplossingen voor digitalisering door de hele keten te komen, vonden degenen die aan een tafelgesprek daarover deel namen. Maar zij wachten nog teveel op elkaar. En de grote massa in de sector ziet Michel van Veen, director Operations en Supply Chain bij plantenexporteur Royal Lemkes, niet snel in beweging komen. “Het moet komen van de voortrekkers”, zei hij. Het gevaar schuilt erin dat, als de Nederlandse sector de klus niet zelf klaart, er iemand van buiten, mogelijk uit het buitenland komt die het doet. Daarvoor waarschuwde Jan-Willem Donkers, manager Kennis & Innovatie van Greenport Aalsmeer. Waarna directeur Jan-Willem Griep van Floriade 2022 in Almere meldde dat op die editie de Groene Stad, Voedsel, Gezondheid en Groene Energie de centrale thema’s zijn. Onder het motto ‘Celebrate Green’.


DINSDAG 27 JUNI 2017

23

‘Een 10 voor de juf’ start met verkiezing voor 2017 WAARDERING n Voor het vijfde achtereenvolgende jaar is stichting ‘Een 10 voor de juf’ op zoek naar de ‘leukste, beste en liefste juf of meester van Nederland’. Deze succesvolle verkiezing is gekoppeld aan het tonen van waardering voor juffen en meesters.

Dé dag daarvoor is 5 oktober, de Dag van de Leraar. Iedereen mag op die dag zijn of haar waardering voor juf of meester tonen. Het liefst met bloemen en planten. Diverse kwekers doen mee door bijvoorbeeld hun bloemen of planten aan te bieden in een speciale ‘Een 10 voor de juf’-verpakking. De meest opvallende en succesvolste actie van de stichting is de verkiezing van ‘de leukste, beste en liefste juf of meester van het jaar’. In 2016 was de bekendmaking van de winnaar een groot succes met bijzonder veel media-aandacht. Onder meer Goedemorgen Nederland, Radio 3FM, Hart van Nederland, RTL Koffietijd, RTL Nieuws, de Telegraaf en diverse regionale dag-

bladen en omroepen deden verslag. De verkiezing wordt daarom wegens succes geprolongeerd. De nominatieronde (door schoolleiders, kinderen en ouders) is inmiddels gestart. Op 5 oktober (de Dag van de Leraar) verrast de organisatie de winnaar en krijgt deze juf of meester een rijke bloemenhulde als blijk van waardering voor haar of zijn werk. NIEUWE GEEFDAG

In aanloop naar 5 oktober is een kleurrijk assortiment aan bloemen en planten in vrolijke ‘Een 10 voor de juf’-verpakkingen onder meer verkrijgbaar via Royal FloraHolland, Plantion en in de cash & carry van Waterdrinker Aalsmeer. Veel tuincentra (waaronder tuincentrumketen GroenRijk) voeren ook dit jaar weer promotie op de winkelvloer via bijvoorbeeld posters en flyers. Ook diverse supermarkten en bloemisten doen actief mee aan deze nieuwe geefdag voor bloemen en planten in het najaar.

Het personeelsmodel werd met praktijkvoorbeelden toegelicht.

Bunnik Plants geeft JAN stof tot nadenken over zelfsturende teams JAN n Het Jong Agri Netwerk bracht woensdag 14 juni een bezoek aan Bunnik Plants. De ‘nieuwe’ jonge eigenaren Dennis en Thomas Bunnik maken bij Bunnik Plants een switch van een hiërarchisch naar een zelfsturend personeelsmodel. Gastheer Thomas Bunnik nam JAN mee in deze voor de tuinbouw unieke bedrijfsverandering. Bunnik Plants timmert aan de weg met 6 productielocaties en 7 productieteams voor planten die in Europa worden afgezet. Zij zien nog altijd een belangrijke rol voor de handel nu en in de toekomst. “Handelaar is een vak apart en meer dan alleen transporteur, zij verzamelen de groenbehoefte van de klant (retail/winkel)”, aldus Thomas Bunnik tijdens de inleiding van het bezoek.

Welke juf of meester verdient de bloemenhulde?

Zonnebloemrally voor zonnebloem AANDACHT

n Op initiatief van Bloemenbureau Holland krijgt de zonnebloem deze maand extra de aandacht.

De consument wordt de komende periode ondergedompeld in nieuwe artikelen, DIY’s en prachtige fotografie met de opvallende zonnebloem. Bovendien wordt de bloem met een Zonnebloemrally goed in het zonnetje gezet bij de pers. Op 4 juli rijden acht Deux-chevauxs een fotogenieke route naar zonnebloemkweker Steenwijk Abbenes. De auto’s, versierd met de bloem, worden bestuurd door redacteuren van bekende tijdschriften en bloggers. Onderweg stoppen ze bij een bloemist voor een lesje zonnebloemschikken en bij een tableau vivant (levend schilderij), gemaakt door

COLOFON Oplage 12.500 Verschijnt 1 x per 14 dagen Bloemenkrant Uitgeverij Verhagen Postbus 3066 2220 CB Katwijk Tel: 071-402 2901 Hoofdredactie: Teuntje van Delft 06-12 74 64 78 redactie @bloemenkrant.nl t.v.delft @uitgeverijverhagen.nl

Redacteur Walter Landesbergen 06-19 33 60 53 redactie @bloemenkrant.nl Verslaggevers: Johan Th. Bos Esdor van Elten Frank de Klerk Leni Paul Wilma van Velzen Verkoop advertenties: Huub Snijders 06-22 66 85 55 huub@bloemenkrant.nl

The Wunderkammer. Om uiteindelijk bij de kweker op superhoge picknicktafels te genieten van een uitgebreide lunch, uitkijkend over de zonnebloemen. De rally wordt vastgelegd in een aftermovie vol zonnebloeminspiratie, om te delen op digitale/ social kanalen.

Aanlevering advertenties: Vincent Roos 071-402 2901 advertentie @bloemenkrant.nl

onder nummer worden administratiekosten in rekening gebracht.

Abonnementen en adreswijzigingen: Vincent Roos vincent @bloemenkrant.nl

Leveringsvoorwaarden: Al onze opdrachten worden aanvaard en uitgevoerd overeenkomstig de Regelen voor het Advertentiewezen zoals laatstelijk vastgesteld door Stichting ROTA en zoals gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel en fabrieken te Amsterdam en ter griffie van de Arrondissementsrecht-

Traffic: Vincent Roos vincent @bloemenkrant.nl Advertenties dienen voor vrijdag 10.30 uur ingeleverd te zijn. Bij brieven

Vormgeving: Drukkerij Verhagen

Deze werd gevolgd door een rondleiding door de productielocatie in Bleiswijk. Thomas Bunnik vertelde openhartig over de transitie, waar zij nog altijd inzitten. Van een hiërarchisch naar een zelfsturend personeelsmodel. KIEZEN

De groei van Bunnik Plants dwong de eigenaren te kiezen tussen een professioneel bedrijf met op elke locatie een topman/vrouw of voor zelfsturende teams. Twee jaar terug

werd gekozen voor deze laatste variant, waarin transparantie en sociale normen centraal staan. De vele vragen van de JAN-leden over dit personeelsmodel werden helder en aan de hand van praktijkvoorbeelden door Thomas Bunnik toegelicht. In de afsluitende borrel werd nagepraat over de (on)mogelijkheden voor toepassing van zelfsturende teams in de eigen bedrijven. Jong Agri Netwerk (JAN) is hét platform voor jonge managers en ondernemers uit de sierteeltsector, waar ze ideeën kunnen uitwisselen, een interessant netwerk vinden en samen voorop willen lopen in een sterk veranderde handelsmarkt.

‘Be Holy, Stay Green’: Plantarium komt met hip en jong Holy Green festival NIEUW n Groen kennen ze wel in Boskoop. Maar een groen festival ontbrak nog. Reden voor Plantarium Boskoop om jongeren dansend, proevend en op een vernieuwende manier kennis te laten maken met groen. Op vrijdag 25 augustus gaan de deuren open: Holygreen it is! Groen wordt steeds populairder onder jongeren en festivals zijn niet meer weg te denken uit de zomerplanning. Het is een ideale combinatie. Holy Green is het eigenwijze en tikkeltje rebelse broertje van het Plantarium. Ze denken hetzelfde en willen hetzelfde bereiken, maar doen dat net op een andere manier. Iedereen laten zien hoe leuk groen is! De Holy Greeners, ook wel de organisatie genoemd, zijn een club jongeren die allen op een eigen manier verbonden zijn met groen. Het enthousiasme wat zij voelen, willen ze

bank te Amsterdam. U kunt onze leveringsvoorwaarden kosteloos bij ons opvragen. Uitgeverij Verhagen behoudt zich ten aanzien van de inhoud van deze uitgave en/of website zowel het auteursrecht voor conform artikel 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het databankrecht. Abonnementen: Bloemenkrant wordt gratis verstuurd naar alle bedrijven in de sierteelt. Belangstellenden

kunnen zich aanmelden voor een abonnement. De kosten hiervoor bedragen € 89,50 per jaar. Indien zes weken voor het verstrijken van de abonnementstermijn geen schriftelijke opzegging is ontvangen, wordt het abonnement automatisch verlengd. Auteursrechten voorbehouden © 2012 Uitgeverij Verhagen BV

graag overbrengen. Met Latin, Urban en House-muziek van een line-up van populaire DJ’s.

Het festival wordt gehouden op 25 augustus, Boskoop.

Besluit omtrent octrooien in EU Op donderdag 28 juni zal het Europees Octrooi Bureau met een besluit komen over hoe de problematiek rondom octrooien op natuurlijke eigenschappen in planten opgelost moet worden. Dit is een uitkomst van een discussie die ruim 8 jaar gevoerd is in Nederland. Het besluit zal een grote impact hebben op de octrooiverlening in de veredeling en daarmee op de land- en tuinbouw ketens.

Web & Design voor de Groensector  Persoonlijk

 Betaalbaar

 Deskundig

 Op maat

www.florawebsite.nl


The freshest way in floral business 26 t/m 29. 1. 2018

GA VOOR HET

VERSE

SUCCES!

Nu inschrijven

Floradecora is dÊ plek waar u nog meer top-inkopers ontmoet. Bijvoorbeeld mensen die actief zijn in de levensmiddelensector of voor bouw- en meubelmarkten. Al bij de première waren de meer dan tienduizend bezoekers zeer enthousiast. Op hun beurt waren de exposanten heel positief over het hoge professionele niveau van de bezoekers. Ook u kunt gebruik maken van deze nieuwe marktplaats voor verse bloemen, planten en arrangementen, voor nieuwe verkoopkanalen en zo voor nog meer omzet. Registreer u vandaag nog op floradecora.messefrankfurt.com

Bk week 26 17  

Bloemenkrant, dinsdag 27 juni 2017

Advertisement