Page 8

De betekenis van Kerst Op dinsdagavond 11 december wordt in Daams’ Molen een avond georganiseerd over de betekenis van Kerst. Ds. Lavooij en ds. Heslinga bespreken de betekenis van Kerst. De avond is voor iedereen toegankelijk en is de eerste avond in een serie over de betekenis van kerkelijke feestdagen. Elke avond kan apart gevolgd worden. Kerst wordt al jaren uitbundig gevierd. In Vaassen is er een kerstmarkt, de winkels zijn fraai versierd en op bedrijven vinden allerlei kerstbijeenkomsten plaats. Maar wat betekent Kerst nu eigenlijk binnen de christelijke traditie, wat is de bron en diepere betekenis achter het Kerstverhaal. (Eigen foto).

VAASSEN

De voorgangers constateren dat mensen enerzijds steeds minder weten van Kerst en anderzijds dat er ook juist steeds meer belangstelling voor komt. De drempel om voor deze informatie naar een kerk te komen is voor hen wellicht te hoog en daarom is gekozen om deze avonden op neutraal terrein te houden. Hoewel de bijeenkomst bedoeld is voor mensen die geen of niet veel ker-

Vrijdag en Pasen) en 21 mei 2019 (Pinksteren). Wie wil deelnemen, kan

zich aanmelden bij ds. Lavooij (ds.lavooij@gmail.com of 0578-842460). Deelname aan deze avond is gratis. De lekkere koffie of thee zijn op eigen kosten.

Activiteiten kunnen worden gemaild naar:vaassensweekblad@planet.nl

verkoopkramen, kerstboomwerpen, kerstkaraokeshow, marshmallows roosteren, kinderactiviteiten en natuurlijke de Santa Run!

Vaassen - Op zaterdag 15 december pakken de Vaassense ondernemers flink uit in het centrum van Vaassen. Bijna alle Vaassense ondernemers doen met deze gezellige dag mee, die om 13.00 uur begint en om 17.00 uur eindigt. In het centrum van het dorp is veel te beleven met o.a. veel livemuziek, eettentjes, gezellige

Hou dus 15 december vrij in de agenda, want Vaassen gaat knallen van één tot vijf. Houdt het Vaassens Weekblad van volgende week in de gaten. Nieuw in Vaassen: de Santa Run Kerstmannen gaan rennen voor de Nierstichting. Een fun-run voor het

KERKPLEIN

hele gezin. Meedoen is eenvoudig. Je koopt een Santa-pak via onze website en je meldt je tijdens het Kerst Event op 15 december om 14.30 uur bij de start van de Run op het voormalige Wielink terrein aan de Dorpsstraat in Vaassen. Een Santa-pak kost € 15,00. Voor gezinnen is er een speciale aanbieding: 2 kinderpakken en 2 pakken voor volwassenen voor € 40,00. Dit kun je zelf bijdragen maar je kunt ook vrienden, familie, buren en bekenden vragen je te sponsoren. Of

om mee te doen, natuurlijk. De opbrengst van de Santa-pakken gaat naar het goede doel. Dat is dit jaar de Nierstichting, ten behoeve van de ontwikkeling van draagbare dialyseapparatuur. De Santa Run is een landelijk initiatief van de Rotary en wordt in Vaassen in samenwerking met Ondernemers Vereniging Vaassen georganiseerd. Voor meer informatie, inschrijven en verkooppunten van de Santa-pakken: www.vaassen.rotarysantarun.nl.

Oene en SV Vaassen openen groepsfase Eet- en Drinkcafé De Slimmerick Wisselbeker Oene-SV Vaassen; dat is de eerste wedstrijd van het 22ste toernooi om de Eet- en Drinkcafé De Slimmerick Wisselbeker, waarna KCVO (zaal) het opneemt tegen SV Epe. Dat is het resultaat van de loting die traditioneel werd verricht door Henk Huiskamp als hoofdsponsor van het tournooi voor veld- en zaalvoetbalploegen in de gemeente Epe. (Eigen foto).

VAASSEN

8 december: Repair café in de Hezebrink van 9.30 tot 12.00 uur. 9 december: Vier koren van Zang en Vriendschap in de Martinuskerk in Vaassen vanaf 14.30 uur. 11 december: Bingo Koppel-Swoe in de Wieken om 14.00 uur.

6 december: Kaarten in Bloemfontein van 13.30 tot 16.00 uur. 7 t/m 9 december: Kerstmarkt bij Kasteel Cannenburch.

kelijke binding hebben, zijn ook degenen die meer kerkelijk betrokken zijn van harte welkom om hierover met beide predikanten in gesprek te gaan. De bijeenkomst wordt op dinsdagavond 11 december van 19.30 tot 21.30 uur gehouden in Koffie- en Theehuys ‘De Korenmolen’ in Daams’ molen aan de Jan Mulderstraat in Vaassen. De data van de overige bijeenkomsten zijn 2 april 2019 (Goede

Vaassens Kerstevent

VAN WOENSDAG TOT WOENSDAG

Op donderdag 27 december wordt het evenement in dorpscentrum De Wieken in Vaassen geopend door Oene, SV Vaassen, KCVO (zaal) en SV Epe. VV Emst, EZC’84, KCVO (veld) en Vios treden op vrijdag 28 december aan in groep B. Net als de voorgaande keren willen de organisatoren een ontspannen ontmoetingsplek halverwege het seizoen aanbieden, waarop spelers de kans krijgen de toeschouwers te vermaken met prachtige technische hoogstandjes. Gezien de elk jaar volle tribunes in de sporthal is dat steeds gelukt. Bij de poulewedstrijden treden de deelnemers van 19.00 tot 22.00 uur aan. De finales zijn op zaterdag 29 december. Dan worden de duels om de vijfde tot en met de achtste plaats gehouden van zes tot acht uur. Daarna komen de nummers één en twee uit beide poules in actie om uit te maken wie zich de beste mag noemen. De finale begint om 21.30 uur. Dat is iets om voor het publiek in de gaten te houden, want de finaleavond is met een half uur vervroegd.

Katholieke kerk Vaassen: Zaterdag 8 december 18.30 uur geen viering, zondag 9 december 10.00 uur Woord en communieviering werkgroep; Hervormde Gemeente Vaassen: Zondag 9 december 9.30 uur ds. C. E. Lavooij, 19.00 uur ds. E. S. Kleinkranenburg; Gereformeerde kerk: Zondag 9 december 10.00 uur ds. B. Heslinga; Vrijzinnige Geloofs Gemeenschap Vaassen: Zondag 9 december 10.00 uur geen dienst; Hervormde Evangelisatie: Zondag 9 december 9.30 uur ds. A. Kot, 14.30 uur ds. M. van Kooten; Protestantse gemeente Nijbroek: Zondag 9 december 9.30 uur ds. Van ‘t Veld; Protestantse gemeente Terwolde - De Vecht: Zondag 9 december 10.00 uur ds. B. K. Nobel; Gereformeerde gemeente Terwolde-De Vecht: Zondag 9 december 9.30 uur ds. R. A. M. Visser, 14.30 uur ds. R. A. M. Visser; Wijkgemeente Noord⁄Wilhelminakerk: Zondag 9 december 10.00 uur mevr. I. de Zwart; Nieuw Apostolische Kerk: Elke zondag om 10.00 uur en elke woensdag om 20.00 uur in de De Ruyterstraat 7 te Apeldoorn. Inl. 057 571752.

Kerkkronkel Vorige week in de vliegtuig richting Afrika staat op de menukaart dat je broodje kro-

Activiteiten kunnen worden gemaild naar:vaassensweekblad@planet.nl 13 december: Lezing Saskia van Lier in Kerkje Deventerstraat om 20.00 uur. 14 december: Kerstkienen om 20.00 uur bij KCVO. 14 december: Kerstconcert De Lofstem om 20.00 uur in de NH kerk in Emst. 14 december: Workshop kerststukje maken in de Hezebrink om 14.00 uur. 14 december: Filmavond in de Hezebrink om 19.30 uur. Entree € 6,50. 15 december: Kerstevent Ondernemersvereniging Vaassen op de Dorpsstraat en het Marktplein.

ket met mosterd kan bestellen. Hoog in de lucht en hoe Nederlands wil je het hebben. Je voelt je wel op je gemak naar het buitenland gaan en onderweg Hollands snacken. Daar in het zuidelijk continent had ik het voorrecht om in een kerk te spreken. Wat prachtig is het om daar live kerkdiensten in Gambia mee te maken. Het is geen cliché om te zeggen, dat de diensten de pan uit swingen en het is echt. De goegemeente, jong en oud, heeft levendige betrokkenheid in zo'n viering. Met hun instrumenten en eigen speelstijl brengen ze het zingen naar een hoger dimensie. En je kunt ook niet stijf blijven zitten of staan. Hun geloofsbeleving is meer dan een cultureel gebeuren. De levendigheid van zo'n samenzijn doet je onbewust meedeinen met hun cadans. Zelf merk ik dat mijn houterige bewegingen haarlemmerolie of nog beter Afrikaans kokosolie nodig heeft om het soepel te laten verlopen met de ritme. Het raakte mij, dat in een van de diensten o.a. een kleine meid van ongeveer 8 jaar een beslissing nam om voor Jezus te kiezen. Ja, dan kan ik heel lyrisch van worden. Mijn boodschap is dat een ieder mens waardevol is in Gods ogen. Het leven is waard om te leven. Het stemt mij tot dankbaarheid als ik weer terug ben in mijn eigen dorp Vaassen. Niet om te vergelijken met anderen of waar ik geweest ben, maar om dankbaar te zijn met wat je hebt en wie je mag zijn. Iemand, die les gaf aan onze groep, zei dat men moet 'leren danken voor het leven', waarbij de ander reageert met 'bedankt' en een vriend reageert geestig met de woorden 'bedankt voor het bedanken'. En inderdaad 'dankbaar zijn' veraangenaamt je leven. Andreas Leha

15 december: Inloopmiddag Vaassen Reünie met foto’s tussen 1980 en 1990 in Museum Vaassen Historie van 11.00 tot 15.00 uur. 19 december: Buffet bij Bloemfontein € 10,00 p.p.. Aanmelden voor 12 december. 20 december: Kerstconcert Looft den Heere in de NH kerk om 20.00 uur. 21 december: Kerstbingo ’t Loar in de Loarkit om 19.00 uur. 21 december: Kerstbingo Emster Ouderen Soos in de Hezebrink om 14.00 uur. 22 december: Samen eten in wijkgebouw Balai Pusat. Opgeven via 06 228 180 82. Deelname kost 6 euro. 22 december: Kerstconcert Hervormde gemeente Emst m.m.v. Alemet uit Oene om 19.30 uur. 29 december: Pubquiz ’t Loar in de Loarkit om 20.00 uur.

Profile for ====

Vaassensweekbladw492018  

Vaassensweekbladw492018  

Profile for twinsense