Page 11

Argentijnse tenor Rodríguez in Misa Criolla in Grote kerk Epe

Viermaal “Oh Denneboom!” in Dorpskerk Terwolde

Huygens Music presenteert in november en december acht uitvoeringen van het programma ‘Música Celestial’. Een koorprogramma met hemelse muziek vooruitkijkend naar het licht van kerst. Op zondag 16 december om 20.30 uur is het programma te horen in de grote kerk in Epe. De Argentijnen werken dan samen met het kamerkoor Huygens Vocaal Ensemble. Het Ensemble heeft onlangs nog in Argentinië getoerd. Begin november waren zij te gast op het festival Cantapueblo in Mendoza. Multi-instrumentalisten Fana Martinez en Daniel Morcos begeleiden het koor en tenor Javier Rodriguez. Samen staan zij garant voor een schitterende uitvoering. De Misa Criolla is het bekendste stuk van het programma. Een echte hitmis. Dit stuk is populair bij kooren wereldmuziekminnend Nederland. De Misa Criolla kent talloze verwijzingen naar de Argentijnse volksmuziek; van tango naar Indiaanse klanken. De uitvoering krijgt extra kleur door de deelname van de Argentijnse tenor Rodríguez en zijn begeleiders. De Mis –hoewel religieuze muziek– heeft veel raakvlakken met wereldmuziek. De bezetting voor koor, percussie, piano, gitaar, Argentijnse quena (Andes fluit), bombo en charango maakt deze kerkmuziek zeer toegankelijk voor een breed publiek. Als opmaat naar de Misa Criolla wordt Zuid-Amerikaanse en Europese adventsmuziek gespeeld. Een Zuid-Amerikaanse muziekavond vol temperament en warmbloedigheid waarin klassieke muziek en Argentijnse folklore elkaar ontmoeten. Voor meer informatie over de volledige concerttour en voorverkoop van kaarten: www.huygensmusic.nl.

Zaterdag 15 december staat de Dorpskerk in Terwolde in het teken van de kerstvoorstelling “Oh Denneboom”, uitgevoerd door muziektheater Tabula Rasa uit Apeldoorn. Deze nieuwe theatergroep, opgericht in 2015 en 30 leden tellend, heeft al twee grote producties op haar naam staan: “Dromen” en “Live! de Musical”. Deze laatste productie werd in juni voor het voetlicht gebracht in Orpheus in Apeldoorn en werd zeer enthousiast ontvangen. Met “Oh Denneboom” brengt Tabula Rasa viermaal een voorstelling met veel muziek en zang. De voorstelling begint al op het kerkplein met een sfeervolle kerstmarkt en Christmas Caroll Singers. Tijdens de voorstelling in de kerk vertelt Elisabeth een verhaal, geïnspireerd op Witte Kerst van Godfried Bomans. In het verhaal is veel koor-, ensemble- en solozang verweven. Een voorstelling met een boodschap, maar tevens met de nodige humor. De voorstellingen op zaterdag 15 december beginnen om 12.30, 14.30, 16.30 en 20.00 uur. Kaarten bestellen kan via: www.tabula-rasa.nu of direct bij supermarkt Coöp De Lelie in Terwolde. De kaarten voor volwassenen kosten € 7,50 en de jeugd tot 14 jaar betaalt € 5,00.

Koppel-Swoe bingo in de Wieken Dinsdagmiddag 11 december organiseren vrijwilligers van Koppel-Swoe in Dorpscentrum de Wieken de maandelijkse bingomiddag. Het spel begint om 14.00 uur. Zie www.swo-epe.nl voor meer activiteiten.

HET BROCANTEPLEIN VAN EPE Op één adres maar liefst 15 winkels, overdekt, goed bereikbaar en gratis parkeergelegenheid

7 DECEMBER SFEERKOOPAVOND Bijsterbosweg 6 - Epe (voorheen azaleakwekerij) | tel. 0578-617176 Openingstijden: Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 t/m 17.00 uur

Profile for ====

Vaassensweekbladw492018  

Vaassensweekbladw492018  

Profile for twinsense