Page 7

UW LOKALE PARTIJ ADVERTENTIE

Albert Vos- gekozen in de gemeenteraad, en hoe nu verder En ineens is het dan zover Op 21 maart jl. ben ik gekozen in de gemeenteraad van Epe met maar liefst 377 voorkeurstemmen. Dit was boven mÄłn verwachting. Ik had zeker gerekend op een plaats in de raad, maar met zoveel voorkeurstemmen, dat had ik niet kunnen dromen.

Concert voor dwarsfluit en piano Op zondag 22 april vindt er een recital plaats in de Dorpskerk (Molenweg) te Terwolde door Franca Kranen (dwarsfluit) en Hans Mol (piano). Op het programma staan werken van o.a. Bach, Pergolesi en FaurĂŠ. Franca Kranen speelt dwarsfluit in diverse ensembles voor koorbegeleiding en heeft nog les van fluitdocent Arminak Apstok voor verdere muzikale vorming. Hans Mol is dirigent van diverse koren in de regio. Het concert begint om 15.00 uur en duurt ca. ĂŠĂŠn uur met koffieâ „thee na afloop. De toegang is vrij; na afloop is er een vrije collecte.

Kindervismiddag bij ’t Smallert Woensdag 11 april organiseert Forellenkwekerij 't Smallert een kindervismiddag. Een middag speciaal voor de jeugd om kennis te maken met het forelvissen. Respect voor vis en natuur staat voorop. Kinderen kunnen zich verzamelen tussen 13.30 en 13.45 uur bij Gezinspark 't Smallert. Om 14.00 uur start het vissen onder begeleiding van een visgids. De middag duurt tot 16.30 uur. Deelname aan de kindervismiddag kost ₏10,75 per persoon. Dit is inclusief het gebruik van een hengel, schepen leefnet, aas, een glaasje ranja en een diploma. Uiteraard mag er per kind ÊÊn begeleider⠄ouder gratis mee. Meevissen is voor hen ook mogelijk; dit voor hetzelfde bedrag. Leeftijd vanaf 6 jaar. Er zijn ook kindervismiddagen op woensdag 16 mei en 20 juni. Voor meer informatie: www.smallert.nl.

Buffet in de Hezebrink Emst Voor iedereen, die het gezellig vindt om samen met anderen te eten, is er een buffet in het dorpshuis de Hezebrink op donderdag 26 april. Het buffet start om 12.00 uur en deelname kost â‚Ź 8,50 per persoon exclusief drankjes. De buffetten worden verzorgd door Jeanet van der Sluis van de Hezebrink en iedere maand is er een ander buffet. Er zijn nog een aantal plaatsen vrij. Belangstellenden kunnen zich nog tot 19 april telefonisch aanmelden bij Gerrit en Jannie Brummel 0578-661796 of 0610171715.

Prachtig resultaat voor ZOA slachtofferhulp In de week van 26 tâ „m 31 maart vond de nationale collecteweek van ZOA plaats. Ook in Vaassen gingen maar liefst 46 vrijwilligers voor deze hulporganisatie collecteren. Onder het thema ‘Sta stil bij vluchtelingen wereldwijd’, vroeg de hulporganisatie aandacht voor de ruim 65 miljoen mensen, die momenteel op de vlucht zijn voor oorlogen, natuurgeweld of onderdrukking. De betrokkenheid bleek groot van collectantenteam en gevers. Het werven van collectanten verliep voorspoedig, maar ook de bijdragen van de gevers waren heel goed. Want daar gaat het uiteindelijk om, de hulp die met de toevertrouwde middelen gegeven kan worden aan al die miljoenen mensen die het slachtoffer zijn van een natuurramp of als gevolg van een conflict. De betrokkenheid heeft geresulteerd in een hele mooie opbrengst van maar liefst â‚Ź 3.073,82. Een prachtig resultaat en opnieuw hoger dan vorig jaar. De plaatselijke werkgroep bedankt alle gevers en collectanten hartelijk voor hun bijdrage en de prettige contacten.

En nu verder, allemaal nieuwe dingen meemaken. En dat begint met het accepteren van de “nominatieâ€? om raadslid te worden, allerlei documenten invullen. De kiezers bedanken voor hun stem tÄłden de Nieuwe LÄłn marktsessie. Foto’s maken, hiervoor natuurlÄłk mÄłn colbert opzoeken. Draag ik nooit, dus die hangt ergens. (alleen gedragen tÄłdens de uitreiking van de jeugdlintjes aan Cavente medewerkers) Op donderdag 29 maart jl. beĂŤdigd als raadslid tÄłdens de openbare raadsvergadering samen met mÄłn 5 mede Nieuwe LÄłn toppers, Diana, Gerry, Robert, Kenan en RenĂŠ, wat een team. Door het aeggen van de eed of belofte was voor de nieuwe raadsleden de installatie een feit. Een bÄłzondere gebeurtenis voor mÄł in aanwezigheid van mÄłn vrouw, mÄłn vader (92), mÄłn zus en heel veel belangstellenden. Nog een nieuw raadslid en fractievolger? Het college van Burgemeester en Wethouders moet worden gevormd en het beleid voor de komende

jaren moet worden vastgesteld. Als Robert weer wethouder gaat worden in het nieuwe college, wordt zÄłn plaats in de raad ingenomen door nog een topper, Michiel en met Monique als fractievolgster is het team weer compleet. En nu samen met Diana en Robert aan de slag met de coalitieonderhandelingen, met welke partÄłen gaat Nieuwe LÄłn samenwerken en de standpunten en ideeĂŤn van Nieuwe LÄłn tot uitvoer brengen. We rekenen op een goede en stabiele coalitie waarmee we onze plannen kunnen realiseren. Binnen de fractie van Nieuwe LÄłn worden nu de verschillende portefeuilles besproken en verdeeld onder de raadsleden van Nieuwe LÄłn, zodat we ons goed kunnen voorbereiden op de dingen die gaan komen. Info Elke week schrÄłven vertegenwoordigers van Nieuwe LÄłn in een persoonlÄłke column over zaken waarmee zÄł bezig zÄłn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe LÄłn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe LÄłn over een actuele website, www.nieuwelÄłn.nl, en is zeer actief op Facebook en Twitter. Reageren op deze column kan via info@nieuwelÄłn.nl

De Jeugd van Toen Op donderdag 19 april is er bingo in het gebouw van speeltuinvereniging de Kouwenaar aan de Woestijnweg. Vanaf 13.00 uur is de zaal open en onder het genot van een kopje koffie kan er gezellig gepraat worden. De bingo begint om 14.00 uur en er worden 10 rondjes gespeeld, waarbij prachtige prijzen te winnen zijn. Om ongeveer 16.30 uur is het afgelopen.

Opbrengst collecte Jantje Beton De collecte van het nationale jeugdfonds (Jantje Beton) 5tâ „m 10 maart ligt al weer een paar weken achter ons. De opbrengst was â‚Ź 2.356,15. In onze gemeente hebben de volgende 4 organisaties aan de collecte meegedaan. Scouting Van Isendoorn groep en speeltuinâ „buurtvereniging De Kouwenaar en Scouting Buys Ballot groep en Buurtraad Hoge Weerd. 50% van de opbrengst is voor de collecterende organisaties en de andere 50% besteedt het fonds aan projecten overal in Nederland.GRATIS 

PROEFMAALTIJD

            

 

     

Voor een sterke stralende hond! geen kleurstoffen

geen conserveringsmiddelen

geen tarwe (gluten)

BEL OF MAIL VOOR EEN GRATIS PROEFMAALTIJD! Website: www.dognutrition.nl

E-mail: info@dognutrition.nl

T: 0578 618663

Profile for ====

Vaassensweekbladvw15 18  

Vaassensweekbladvw15 18  

Profile for twinsense