Page 5

Oud papier actie speeltuin Emst

U vindt ons:

EPE donderdagm orgen VAASSEN donder dagmiddag HEERDE  vrijdagm iddag A P EL D O O R N

Op 14 april komt de speeltuinvereniging Emst oud papier ophalen in de bebouwde kom van Emst. Emstenaren kunnen het oud papier voor 7.30 uur aan de weg willen zetten, graag gebundeld en niet te zwaar. Het bestuur hoopt dat er veel papier aangeleverd wordt, zodat zij leuke dingen kunnen doen voor de speeltuinjeugd.

INGEN Onze AANBIED Wekelijkse activiteiten Bloemfontein Kaartmiddag Op donderdag 12 april organiseert het wijksteunpunt Bloemfontein een kaartmiddag in het gebouw Bloemfontein. Iedereen is van harte welkom om van 13.30 tot 16.00 uur te komen jokeren en klaverjassen. De begeleiders van deze kaartmiddag zijn Willy Jonker en Jopie Stegeman. Deelnemers betalen € 2,00 om mee te doen aan de kaartmiddag. Handwerken Iedereen die van handwerken houdt, is van harte welkom om aan te schuiven bij de handwerkgroep van het wijksteunpunt Bloemfontein. Het maakt niet uit of men graag breit of liever borduurt. De handwerkgroep is bedoeld voor iedereen die graag handwerkt en het leuk vindt dit samen met anderen te doen. Onder het genot van een kopje koffie of thee (voor eigen rekening) worden de mooiste creaties gemaakt. Daarbij geven de dames elkaar tips of ideeën over het handwerken. Men kan iedere vrijdagochtend binnenlopen en meedoen tussen 9.30 en 11.30 uur. De deelnemers nemen hun eigen handwerk en materiaal mee. Computerspreekuur Iedere vrijdagmiddag is er in Wijksteunpunt Bloemfontein een inloop spreekuur voor mensen die vragen hebben over het gebruik van hun computer, laptop, tablet of zelfs mobiele telefoon. Drie vrijwilligers zijn van 14.00 tot 15.00 uur aanwezig in het wijksteunpunt om vragen te beantwoorden. In het wijksteunpunt is een computer aanwezig waarmee men kan oefenen of waardoor mogelijk vragen beantwoord kunnen worden. De uitleg is gratis, men betaalt alleen maar voor de koffie.

Lente GEHAKT ROLLADE Per stuk.......................

€ 3,95

HALF OM HALF GEHAKT, lekker gekruid

Heel kilo........................

€ 4,95

GEHAKTBALLETJES in zoete saus 8 stuks voor.....................

€ 3,95

il

lekken t/m 14 apr

geldig op alle standp

Vleeswarenpakket 100 gram GEBRADEN GEHAKT 100 gram ACHTERHAM 100 gram RAUWE HAM

€ 2,95

Samen 300 gram...........

VOORJAARS GEHAKTROLLETJES, vlug klaar 4 stuks voor.....................

€ 2,95

Deze week maken we er GEHAKT van!! Deze aanbiedingen gelden deze week ook op andere plekken op de Veluwe. Eerbeek dinsdagmiddag Klarenbeek vrijdagmorgen Apeldoorn ’t Fort woensdagmiddag Heerde vrijdagmiddag Epe Gemeentehuis donderdagmorgen Apeldoorn Centrum zaterdag Vaassen marktplein donderdagmiddag

Paardensport

VOLOP STAMPPOTTEN + COMPLETE KANT EN KLAAR MAALTIJDEN Veel glutenvrije producten

Programma zaalvoetbal SV Vaassen Vrijdag 13 april 20.00 Blauw Wit’66 1 - Vaassen 1 21.00 uur Vaassen vr1 - SVI vr2 (de Wieken) 20.00 uur Vaassen vr2 - Vios vr3 (de Wieken)

Programma Blok EVC Donderdag 12 april 21.00 uur E.V.V. 2 – Blok EVC D1 Vrijdag 13 april 21.00 uur O.M.S. D1 – Blok EVC D3 21.15 uur Zeewolde D3 – Blok EVC D2 Zaterdag 14 april 09.00 uur SV Dynamo MC4 – Blok EVC MC1

11.15 uur Surf H2 – Blok EVC H2 12.30 uur Avior H6 – Blok EVC H1 13.00 uur WSV MA2 – Blok EVC MA2 13.00 uur VZK D2 – Blok EVC D4 14.30 uur Woudenberg MA1 – Blok EVC MA1

Judoka's Judoteam Bijsterbosch in de prijzen NK -15 Leek Zaterdag, 7 april 2018 wist judoka Dilara Sahin (Vaassen⁄+63kg) voor de tweede keer in haar carrière een NK medaille te behalen. Zij wist het brons op NK judo voor judoka's tot 15 jaar mee naar huis te nemen. Ook Maud Rikmanspoel(32kg) liet van zich horen. In haar eerste jaar bij de -15 greep de maar net naast het podium. Ze werd 5e. Beide judoka's trainen bij Judoteam Bijsterbosch uit Heerde.

HV de Cannenburgh Op vrijdagavond 6 april en zaterdag 7 april organiseerde HV de Cannenburgh een Indoor dressuurwedstrijd voor paarden en pony's BB t⁄m M2 dressuur. Deze editie konden alle deelnemers voor het eerst losrijden in de nieuwe hal. Dankzij de inzet van de vrijwilligers waren het twee dagen mooie paardensport en ook de eigen leden wisten zich fantastisch in de kijker te rijden! Op vrijdagavond begon het succes met Tessa Vos die met haar paard Hero beide BB⁄B proeven met overmacht wist te winnen met 198 en 202 punten. Marijke Corba behaalde in deze rubriek een winstpunt met haar paard Daisy, namelijk 186 punten. Saskia de Ruiter mocht in de gecombineerde klasse L¹⁄L2 dressuur paarden een oranje lint met 193 punten in ontvangst nemen met haar paard Mi Amigo. In de tweede proef behaalde ze 186 punten. Jasmijn de Beer mocht zich in de tweede proef als 1e opstellen met haar paard Falko's Future. Ze behaalde hier 193 punten. In de eerste proef startte zij L2 dressuur en behaalde een winstpunt met 182 punten. Isabel Bijsterbosch nam met haar paard Beaujoulette ook twee nette winstpunten in ontvangst met twee maal 181 punten. Op zaterdag mochten de ponyruiters al vroeg het spits afbijten. Om 8.30 uur reed de eerste combinatie de ring in. In de BB dressuur voor de pony's was het Maaike Aarts met haar pony Flair die twee keer de 1e prijs wist te winnen met 188 en 185 punten. In de B cat. C⁄D⁄E behaalde Ilse Dijkkamp twee nette winstpunten met haar pony Esprie, 180 en 182 punten. In de gecombineerde groep L¹⁄L2 dressuur cat. C⁄D⁄E behaalde Lotte Schut met haar pony Orchard Jus de Pommes een 2e prijs met 200 punten. In de andere proef behaalde ze 186 punten. In het BB dressuur paarden maakte Eline van den Berg haar debuut met haar paard Wout. Ze behaalde twee nette winstpunten met 184 en 188 punten. Sabina Mannai reed 1 proef met haar paard Finesse. In het B dressuur wonnen ze de 1e prijs met 200 punten. Voor Marloes van Laar waren er ook twee winstpunten in deze klasse. Met haar paard Esther behaalde ze 181,5 en 191,5 punten. Christel Jansen van der Sligte startte met haar paard Hazzle Woods in de klasse L1. Met maar liefst 198 en 206 punten wisten ze twee keer de 2e prijs te winnen. Diana Boom behaalde hier met haar Anna Diva een winstpunt met 181 punten. Het laatste succes werd behaald door Nathalie van Goor. Met haar paard Tequila won ze twee keer de 1e prijs met 185 en 186 punten in het L2 dressuur.

Nationale Museumweek gemeente Epe van 9 tot 15 april De Nationale Museumweek is de week om samen musea te ontdekken. Hoe goed ken jij je eigen lokale geschiedenis? Bezoek een museum in Oene, Vaassen of Epe of doe mee aan een pubquiz. Zowel Vaassen Historie als Cultuur Historisch Museum Oene zijn gratis toegankelijk en geven een inkijk in de lokale geschiedenis. Ook Veluws Museum Hagedoorns Plaatse in Epe is vanaf april weer volop open. Speciaal voor de Nationale Museumweek organiseert Veluws Museum Hagedoorns Plaatse een pubquiz in het museum op woensdag 11 april vanaf 19.00 uur. In tweeof drietallen kunnen teams zich aanmelden voor een avond vol kunstzinnige en culturele vragen. De entree bedraagt € 3,00. Aanmelden kan door te mailen naar directeurhagedoornsplaatse@gmail.com. Zowel Cultuur Historisch Museum Oene als Veluws Museum Hagedoorns Plaatse zijn geopend van dinsdag t⁄m zaterdag; Vaassen Historie is geopend van woensdag t⁄m. zaterdag. Meer weten? Kijk dan op www.museumoene.nl, www.vaassenhistorie.nl of hagedoornsplaatse.nl.

Plechtige dodenherdenking in Vaassen In Nederland zijn het hele jaar herdenkingen van verschillende groepen oorlogsslachtoffers. Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei herdenken we alle slachtoffers samen. In bijna elke gemeente vindt dan een herdenking plaats. Ook in Vaassen herdenken wij de Nederlandse oorlogsslachtoffers. Allen – burgers en militairen – die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen of vermoord sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, en daarna in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.” De Tweede Wereldoorlog heeft honderdduizenden Nederlanders het leven gekost. Deze slachtoffers herdenken we op 4 mei én op andere dagen door het jaar heen. Het is en blijft belangrijk om stil te staan bij het leed dat de Tweede Wereldoorlog heeft veroorzaakt. Deze slachtoffers zijn overleden door veel verschillende gebeurtenissen tijdens de oorlog en ook na de oorlog vielen er nog slachtoffers door verwondingen en⁄of trauma’s. Gebeurtenissen die bij de overlevenden en nabestaanden in het geheugen gegrift staan. Ook in Vaassen zijn er op verschillende momenten en bij verschillende gebeurtenissen mensen omgekomen uit Vaassen, maar ook uit andere werelddelen. Denk daarbij aan de piloten die in onze gemeente met hun vliegtuigen zijn neergestort. Of aan de zeven personeelsleden van de NV Industrie die tijdens de bezettingsjaren door oorlogshandelingen om het leven zijn gekomen. Vier van hen zijn op 4 mei 1943 wegens hun betrokkenheid bij de April-Meistaking door de bezetter gefusilleerd.

Profile for ====

Vaassensweekbladvw15 18  

Vaassensweekbladvw15 18  

Profile for twinsense