Page 1

Dinsdag 29 januari 2019 - 44e jaargang nr. 5

Oplage 18.500 exemplaren

Rotary Club en Inner Wheel Epe slaan samen de handen weer ineen en kiezen vijf goede doelen voor Epe voor Epe 2019. Kan het spaarvarken van jouw club extra geld gebruiken? (Foto Media Magneet).

Epe Voor Epe zoekt nieuwe goede doelen Een nieuwe grasmaaier voor de tuinvereniging? Een voetbalcourt voor een schoolplein? Oefenmateriaal voor het Geheugensteunpunt? Enkele doelen die vorig jaar maar liefst 7.000 euro mochten verdelen, nadat ze uitgekozen waren als goed doel voor het fietsevenement 'Epe voor Epe 2018'. Kan jouw club, school, organisatie, stichting of vereniging uit de gemeente Epe ook wat extra geld gebruiken? Meld jouw goede doel dan nu aan. Voorzitter Lian Schulte: "Dit kan tot 1 maart via onze website www.epevoorepe.nl".

Lunch, diner, catering, feestje of gewoon een kop koffie. Winkelcentrum Kerschoten (Apeldoorn Noord) Mercatorplein 89, 7316 HK Apeldoorn Tel.: 055-8438161 Gratis parkeergelegenheid bij de deur.

Wist u dat onze huis-aan-huis-bladen ook online te bekijken zijn?

www.drukkerijvanbarneveld.nl

Op 22 juni 2019 wordt de negende editie van dit succesvolle fietsevenement georganiseerd door Inner Wheel en Rotary Club Epe. Voor clubs, verenigingen en stichtingen een succesvolle manier om wat extra’s te verdienen. Vaak is er bij hen wel een wensenlijstje, maar ontbreken de financiële middelen om iets aan te schaffen. Het evenement ‘Epe voor Epe’ is een leuke manier om extra euro’s te verdienen. Schulte benadrukt wel dat het niet een kwestie is van je aanmelden en achterover hangen. “Als jouw project is geselecteerd, verkoop je als vereniging zelf kaarten voor onze (goed verzorgde) fietstocht vanaf de Hagedoorns Plaatse. De opbrengst wordt naar rato verdeeld over de geselecteerde doelen. Het is dus belangrijk om zoveel mogelijk kaarten te verkopen.” Tijdens de prachtige fietstocht ontvangen deelnemers een

lunchpakket, versnaperingen en een warme maaltijd. “Het mes snijdt dus aan twee kanten." Uiteraard kunnen individuele deelnemers zich op de dag zelf ook nog aanmelden. "Die kunnen ter plekke aankruisen voor welk goed doel ze willen fietsen. Deelname aan Epe voor Epe bedraagt 10 euro per persoon.” Inschrijven? Ook geïnteresseerd om een goed doel in te schrijven en zo geld in te zamelen tijdens de fietstocht Epe voor Epe? Meld dan voor welk concreet doel het geld nodig is. Het geld kan niet gebruikt worden voor aanvullen van clubkas. Ook belangrijk? Hoe gaat de vereniging deelnemers voor de fietstocht werven en wie is de contactpersoon. Nadere informatie? Surf dan naar de website www.epevoorepe.nl.

N

EPE

! WFotoreportages U (ook uitvaarten) IE Food, fotoboeken samenstellen. Fotocursussen en privéles. Advies nodig??? Fotografie Hans v.d. Vlekkert www.fotografie-vlekkert.nl

PANNEKOEK RIOOLSERVICE B.V. Rioolontstopping Aanleg & herstel van riolering Camera-inspectie Stankdetectie Reiniging vetputten

24/7 service

0578 – 66 16 93 | info@pannekoekrioolservice.nl | www.pannekoekgww.nl

GEEN VAASSENS WEEKBLAD ONTVANGEN?

BEL DONDERDAG 0578-661188


Familieberichten in het Vaassens Weekblad ARTSEN Voor Apeldoorn, Beekbergen, Loenen, Hoenderloo, Vaassen, Emst en Epe is op werkdagen van 17.00 tot de volgende morgen 08.00 uur en op zaterdag, zon- en feestdagen de gehele dag voor SPOEDGEVALLEN bereikbaar de Regionale HUISARTSENPOST Apeldoorn, tel. 0900-600.9000 (30 ct/min). Deze service geldt uitsluitend voor die gevallen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag. OPENINGSTIJDEN APOTHEEK Apotheek Stellendam, Dorpsstraat 86 te Vaassen. Telefoon 0578-574848. Geopend ma t/m vr 8.00-18.00 uur; zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Buiten deze openingstijden kunt u terecht bij de Dienstapotheek Apeldoorn, tel. 0555787657. Alle apotheekdiensten voor Apeldoorn e.o. inclusief Vaassen en Epe zijn overgenomen door de Apeldoornse Dienst Apotheek (ADA), gevestigd t/o de Huisartsenpost in het Gelre Ziekenhuis (Albert Schweitzerlaan 31, Apeldoorn). Telefoon 055-5787657. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 17.30-24.00 uur, zaterdag, zon- en feestdagen van 8.00 tot 24.00 uur.

- alle notariële diensten - estate planning Maak vrijblijvend een afspraak! www.notariaatvaassen.nl

VERLOSKUNDIGEN Praktijk La Vita: Liesbeth Post, Elizabeth Olthuis, Wendel van de Heg en Nienke Brand. De dienstdoende verloskundige is altijd telefonisch te bereiken op nummer 0578575093 b.g.g. 088-0511783. DIERENARTSEN • Dierenartsenpraktijk Vaassen e.o.: Openingstijden: ma, di, don, vrij: 8.00-18.30 uur. Woensdag: 8.00-17.00 uur. Zaterdag: 9.00-12.00 uur. Wij werken uitsluitend volgens afspraak. Voor spoedgevallen 24 /7 bereikbaar. Adres: Laan van Fasna 18, 8171 KH Vaassen, tel. 0578-574427, www.dapvaassen.nl. • Dierenartsenpraktijk (DAP) Van Duinen, Stationsstraat 70, 8171 BZ Vaassen, tel. 0578-

571133. Per 1 juli 2018 werken wij uitsluitend op afspraak! Openingstijden: ma,di, do: 8.30 - 17.00 uur, wo 13.30 - 19.00 uur, vr. 8.30 - 19.00 uur, zaterdag gesloten. www.dapvanduinen.nl. • Dierenambulance Dierenbescherming Apeldoorn/ Epe, telefoon 0900-9991999, 24 uur per dag, 7 dagen per week. DIERENBESCHERMING Voor hulp, algemene informatie en opgave van gevonden of vermiste dieren kan men bellen met 0578-613528.

Henk is een fietser. Ik vermoed dat dit in het DNA van de familie zit, want ook moeder nam altijd de fiets als zij ergens naar toe ging. Zelden maakte zij gebruik van de auto. Ook al was het weer nog zo slecht, toch pakte zij de fiets.

TANDARTSEN Vaadent, tel. 576485. Voor Tand Care en voor Tandartsenpraktijk Apeldoornseweg kunnen cliënten na vijf uur ’s middags tot acht uur ’s ochtends en in het weekend terecht bij de waarnemende tandarts in de Kring Apeldoorn-Vaassen. Wie dienst heeft, is te horen via tel. 055-3663043. Stichting Vrijwillige Hulpdienst Vaassen Het kantoor van de Stichting Vrijwillige Hulpdienst Vaasen in het wijksteunpunt Bloemfontein (de Wetstraat 12C, 8172 CL Vaassen) is dagelijks geopend van 9.00-10.00 uur, tel. 0578-574866 (buiten kantooruren kan het antwoordapparaat ingesproken worden). Voor diverse hulpvragen, maar ook voor degenen die vrijwilliger willen worden. SENSOOR, echte aandacht Dag en nacht een luisterend oor, tel. 09000767. Chat en e-mail www.sensoor.nl. PUBLIEKSWINKEL IN GEMEENTEHUIS EPE Geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.00-12.00 uur. Op woensdag van 8.00-20.00 uur. SERVICELIJN, GEMEENTE EPE 0800-6677889 (gratis) Voor alle vragen en meldingen over de openbare ruimte.

Een familiebericht plaatsen is altijd een gevoelige zaak. Uw rouwadvertentie gaat immers altijd over het verlies van een naaste, familielid, vriend of kennis. Daarnaast kan een advertentie echter ook een vreugdevolle aangelegenheid zijn, zoals bij een geboorte of jubileum. Onze medewerkers en medewerksters zijn u graag van dienst en helpen graag om een persoonlijke advertentie te maken. Wij maken deze voor u op, en sturen altijd een drukproef (inclusief offerte) ter correctie voor plaatsing. Voor opgave van een overlijdens-, familie- of bedankadvertentie kunt u ons mailen via: mail@drukkerijvanbarneveld.nl. Voor plaatsing in diezelfde week moet het materiaal uiterlijk maandagochtend voor 9.00 uur bij ons binnen zijn. Als u graag eerst advies wilt, dan kunt u ook bellen met: 0541 – 351869. Via e-mail reageren wij altijd binnen 24 uur. Verspreiding: Oplage 18.500 exemplaren Elke dinsdag/woensdag in Vaassen, Emst, Terwolde, Oene, Nijbroek, Welsum, De Vecht, Zuuk, Beemte-Broekland, Wenum Wiesel, Apeldoorn Noord en de bebouwde kom van Epe.

Een paar maanden geleden belde Henk mij met het bericht dat zijn moeder was overleden en met de vraag of Wenz Uitvaart de uitvaart wilde verzorgen. In alle rust is de uitvaart voorbereid. Van het verzorgen van moeder waar de kinderen mee helpen tot het plukken van de bloemen voor het rouwboeket in de tuin waar moeder dat altijd deed. Ook over het rouwvervoer wordt gesproken. Moeder moet vanaf de familiekamer naar de natuurbegraafplaats op Assel gebracht worden. Maar in een auto als zij altijd gefietst heeft? Waarom niet met de fiets? Henk is direct enthousiast. Moeder zou dat fijn gevonden hebben! Gekozen wordt voor een herenfiets met daarachter een wagentje waarop moeder in de rieten uitvaartmand wordt geplaatst. Op de dag van de uitvaart is het prima fietsweer. Bij de familiekamer staat de familie klaar om te vertrekken. Henk samen met moeder voorop en zijn neefje naast hem. Op de bagagedrager van zijn fiets heeft hij een geluidsbox gebonden. Uit de luidspreker klassieke muziek. Muziek die bij oma past. Ik kijk ze na als ze wegfietsen. De route is zorgvuldig uitgekozen. Eerst door de weilanden naar Beekbergen en langs het huis waar moeder jaren heeft gewoond. Vervolgens door de bossen richting Assel. Onderweg nog een stop om met elkaar koffie te drinken. Met een zandkoekje, want ook daar hield moeder van! De vaart zit er behoorlijk in. Aan alles merk je dat deze familie veel fietst. Er wordt met elkaar gesproken en herinneringen worden opgehaald, er wordt gelachen en er wordt geluisterd naar de muziek. Ik sta hen op te wachten bij de kapel op de begraafplaats. Als ik Henk zie, weet ik dat het goed was. Dat zij de juiste keuze gemaakt hadden. “Het was zo mooi, Onno! Dit past bij onze moeder. Zo kende iedereen haar.” Ik ben dankbaar dat ik dit mooie werk mag doen. Dat mensen ons de uitvaart van een dierbare toevertrouwen. Ieder mens is uniek. Geen uitvaart is daarom hetzelfde. Respect voor traditie, ruimte voor vernieuwing. Gelukkig is er tegenwoordig heel veel te kiezen. Wat wilt u als het eenmaal zo ver is? Met de rouwauto of met de fiets?

wenz-uitvaart.nl

06 - 46 95 19 39


Uitslagen ouderen Emst Tiemen Boeve is winnaar geworden bij het kaarten in de Hezebrink. Bij behaalde 3854 punten en dat waren er maar 10 meer dan nummer twee, Jaap Stegeman uit Oene. Op de derde plek eindigde Bertus Brummelkamp en hij behaalde 3828 punten.

Bijeenkomst Dialectkring Gemeente Epe Op dinsdag 5 februari komt de dialectkring vanaf 17.30 uur bijeen in de Hezebrink in Emst. De heer Bé Kooyman komt deze keer met liedjes en conferences deze avond verzorgen.

Programma Regio’72 Dinsdag 29 januari 20.15 uur Unitas/Perspectief MW1 – Regio ’72 MW1 Zaterdag 2 februari 17.15 Regio ’72 1 – KVZ 1 (De Wieken) 16.00 Regio ’72 2 – KVZ 2 (De Wieken) 18.25 uur SEV 2 – Regio ’72 3 13.00 uur Keizer Karel 3 – Regio ’72 4 12.00 uur Exakwa D3 – Regio ’72 D1 09.30 uur Apeldoorn E2 – Regio ’72 E1

Programma V en L Zondag 3 februari 10.30 uur V en L 2 - Albatros 3 14.00 uur V en L 1 - SDOL 1

CVO neemt belangrijke punten mee naar Vaassen

Topwedstrijd voor ZVV Heren in eigen bad Afgelopen zaterdag speelde de waterpoloheren een thuiswedstrijd tegen Hatto Heim 1 uit Hattem. Dit was tevens de debuutwedstrijd voor 2 nieuwe spelers in Heren 1: Martijn Dekkers en Karsten Engel. Zij hebben beiden direct in deze wedstrijd laten zien een waardevolle aanvulling te zijn voor ZVV voor de rest van het seizoen en hopelijk nog voor vele komende seizoenen. ZVV begon zeer sterk aan de wedstrijd, waardoor er halverwege de 2e periode al 4-0 op het scorebord genoteerd stond. Hierna was er kort ruimte voor de tegenstander en wisten zij 2 goals te scoren. ZVV bleef fanatiek spelen. Tijdens de derde periode was dit fanatisme in zowel de aanval als de verdediging dan ook goed terug te zien: ZVV wist 4x te scoren terwijl Hatto Heim maar één keer het net vond. De 4e periode werd rustig en slim uitgespeeld, waardoor de opgebouwde voorsprong niet meer in gevaar kwam en ZVV verzekerd was van 3 punten. Dankzij deze overwinning staan de heren van ZVV nu op een gedeelde 3e plek en kunnen ze blijven meespelen in de top van deze competitie. Komende zaterdag speelt Heren1 tegen Octopus 1 in Wapenveld. Periodestanden: 2-0, 5-2, 9-3, 12-4

Doelpuntenmakers: Leroy Kamphuis 2x, Jos Jonker 4x, Martijn Kuiper 1x, Robin van Bussel 2x, Rens Klink 1x, Gerko Hilberink 1x en Martijn Dekkers 1x.

Programma KCVO Zaterdag 2 februari 18.30 uur KCVO 1 – Vaassen 1 14.30 uur KCVO JO19-1 – Eerbeekse B. JO191 14.30 uur KCVO JO17-1 – WZC JO17-1 12.45 uur KCVO JO15-1 – HTC JO15-1G 11.00 uur KCVO JO13-1 – sv Twello JO13-1 11.00 sv Loenermark JO13-1 – KCVO JO13-2 Zondag 3 februari 11.30 uur KCVO VR1 – Wijhe VR1

Programma KCVO Zaal Vrijdag 1 februari 21.30 uur Andarinyo 3 – KCVO 1

Programma V.V. Emst Vrijdag 1 februari 20.30 uur ABC Hekwerk 1 - Emst zaal 1 Zondag 3 februari 14.00 uur Emst 1 – Sallandia 1 10.00 uur sv Twello 5 - Emst 3

Zondag stond de uitwedstrijd naar Zwolle op het programma. In theorie een makkelijke tegenstander, omdat Zwolle op plek nummer 7 staat in de competitie. CVO opende binnen 30 seconden met een mooie break-out de score. Daarna volgden er over en weer doelpunten. CVO kon in deze fase van de wedstrijd (nog) geen afstand nemen. Zwolle heeft geen snelle ploeg en deed lang over de opbouw van de aanval. Dit vertraagde het spel behoorlijk en CVO ging helaas mee in dit spel. Na 15 minuten stond het 3-5. Het slordige spel van de dames uit Vaassen was hier ook debet aan. Bij rust was de stand 10-13 in het voordeel van CVO. De eerste 10 minuten van de tweede helft kwam CVO wat beter in haar eigen (snelle) spel. Daarom kon de voorsprong worden uitgebouwd. Sara van Bussel verhuisde van de hoekpositie naar de middenopbouw. Dat pakte goed uit. Zeker ook het vermelden waard was een mooie aanval. Corine Vernooy speelde vanaf de hoek tussendoor naar de cirkel op Eline Meuleman. Hieruit kon Eline scoren. De stand werd uitgebouwd naar 12-20. CVO was in de laatste fase van de wedstrijd helaas niet scherp in de afronding. Uiteindelijk wonnen de dames met 15-23. Trainer Diks zei na afloop dat het belangrijkste was dat de punten mee konden naar Vaassen. De volgende wedstrijd speelt CVO tegen Broekland. Deze wedstrijd wordt gespeeld op zaterdagavond 2 februari om 19.00 uur in de Wieken. Doelpunten: Corine Vernooy (6), Sharon Prins (5), Eline Meuleman (3) Eileen Pelgrom (3), Maud Hagen (2), Sara van Bussel (2), Laura Stegeman (2). Verder speelden mee Amy Bokma, Nienke de Graaf, Jamie Augustinus en keepster Marlou Bourgonje.


Boomversiering!

Voorleesontbijt bij Nijntje

Maandag bracht een inwoner van Vaassen haar kleinzoontje naar de Mozaikschool. Tot haar stomme verbazing zag zij hondenpoep zakjes mét inhoud in de bomen hangen op het grasveld waar zij langs liepen. Oma vraagt zich af wie die idioot is die het niet thuis in de container doet maar het de boom in slingert? Hoe verzin je dit? VAASSEN

Kinderdagverblijf Nijntje in Vaassen heeft met enthousiasme mee gedaan aan Het Nationale Voorleesontbijt dat dit jaar op woensdag 23 januari was. De hele week al stond voorlezen en ontbijten centraal bij dit kinderdagverblijf. Voorlezen is van essentieel belang voor het jonge kind: het vergroot de woordenschat en is ook nog is erg gezellig. De kinderen hebben heerlijk samen ontbeten en ondertussen geluisterd naar het prentenboek van het jaar "Een huis voor Harry". (Foto’s: KOM Kinderopvang).

VAASSEN

Stichting Vrijheid in de Gemeente Epe zoekt partners De Stichting Vrijheid in de Gemeente Epe is druk met de organisatie van 75 jaar vrijheid in het jaar 2020. Het Bestuur van deze Stichting heeft op hoofdlijnen een programma ontwikkeld dat zij in 2020 door de hele gemeente Epe willen uitvoeren. Alle dorpen doen mee. De voorzitter Wim Meenink, bestuurslid van de initiatief nemende Wilhelminavereniging Epe: ”Dit moet een groot feest worden voor alle Epenaren, jong en oud en we

willen graag dat zo veel mogelijk partijen uit het Eper ondernemersen verenigingsleven ons gaan helpen met de uitvoering hiervan”. Dat het programma niet alléén maar over festiviteiten gaat wordt uitgelegd door bestuurslid Tony van Diepenbrugge. “Het educatieve deel zal een behoorlijk accent krijgen in ons programma. Hoe bijzonder is het namelijk dat wij hier al 75 jaar in vrijheid leven en realiseren we ons dat wel? Maar er liggen genoeg bedreigingen op de loer, politieke instabiliteit in bepaalde Europese landen kan zo maar afbreuk aan onze vrijheid doen. Het besef dat vrijheid niet vanzelfsprekend is, wil-

len we bij jong en oud goed over het voetlicht brengen”. Mede initiatiefnemers Peter Verstoep van de Oranjecommissie Vaassen en Adrie Pol van de Stichting Broken Wings ’40-’45 werken hard aan de contouren van de festiviteiten. “Wat we precies gaan doen is nog een verrassing, maar het gaat wel groots en spectaculair worden in de dorpen van deze gemeente. Natuurlijk staan we open voor allerlei suggesties uit het verenigings- en ondernemingsleven uit de Eper dorpen. We willen deze clubs ook heel graag betrekken bij de uitvoering van onze plannen. We hebben iedereen straks hard nodig!” De Stichting Vrijheid zoekt dus part-

ners die hen met daadkracht vooruit willen helpen. Hennie Pol, bestuurslid: ”Op 11 februari organiseren we een bijeenkomst in het Kulturhus in Epe en daar willen we aan de geïnteresseerde partijen heel graag uitleggen wát we voor ogen hebben en hoe onze deelnemers daarin een rol zouden kunnen vervullen. Zo’n feest als dit moeten we met z’n allen doen! Voor Epe en door Epe”. Wie wil deelnemen aan de bijeenkomst op 11 februari om 19.30 uur in de ds. Prins zaal van het Kulturhus te Epe kan zich aanmelden bij de voorzitter: w.meenink@yahoo.com. Ook verenigingen die al aan het broeden zijn op plannen ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding in

Bruna en Intertoys van de Kamp nieuwe Shirtsponsor 5e team Regio’72 Bruna en Intertoys van de Kamp heeft de nieuwe shirts van ons 5e seniorenteam gesponsord. Zaterdag 26 januari 2019 werd het shirt gepresenteerd in de Intertoys aan de Jan Mulderstraat 3 met eigenaar Arnold van de Kamp. De Bruna en Intertoys zijn geen onbekenden voor Regio’72, van de Kamp heeft in de loop der jaren al verschillende teams gesponsord. Bij zowel de Intertoys als de Bruna staat altijd een enthousiast team klaar om de klant van persoonlijke aandacht en advies te voorzien. Bruna van de Kamp is de meest complete kantoorboekhandel in Vaassen en omgeving. Zaterdag 26 januari speelde het vijfde team in hun nieuwe shirts. Misschien wel door nieuwe shirts werd de wedstrijd met 17-8 gewonnen. VAASSEN

COLOFON Uitgever: Drukkerij-Uitgeverij van Barneveld Industriestraat 10 | 7591 BL Denekamp Telefoon 0541-351869 | Fax 0541-354345 www.drukkerijvanbarneveld.nl | mail@drukkerijvanbarneveld.nl Verspreiding: Oplage 18.500 exemplaren Elke woensdag door Snel&Well in Vaassen, Emst, Terwolde, Oene, Nijbroek, Welsum, De Vecht, Zuuk, Beemte-Broekland, Wenum Wiesel, Apeldoorn Noord en de bebouwde kom van Epe. Advertentieverkoop & media-advies: Oscar Streppel Telefoon 06 - 83209205 vaassensweekblad@drukkerijvanbarneveld.nl Redactie: A. Scholten, Eikenweg 13, 8172 AG Vaassen. Telefoon 0578-577622 / 06-44433406. vaassensweekblad@planet.nl De uitgever is nimmer aansprakelijk voor eventuele onjuiste vermeldingen van gegevens. Op onze artikelen en foto’s rust een copyright. Artikelen en foto’s uit deze krant mogen nimmer zonder toestemming voor andere doeleinden worden gebruikt.

Krant niet ontvangen? Neem contact op met Snel & Well verspreidingen, (0578) 66 11 88. Belangstelling om het Vaassens Weekblad te bezorgen: Neem contact op met Snel & Well verspreidingen, (0578) 66 11 88. Afhaaladressen: EMST: Tellegen Texaco, Hoofdweg 41 Camping de Zandegge, Langeweg 14 VAASSEN: Boekhandel Bruna v/d Kamp, Dorpsstraat 59 Service Station Klink, Laan van Fasna 60. Nellestein, Apeldoornseweg 58 Jumbo Supermarkt Hamer, Kosterstraat 3 Stilema, Aalbosweg 41 (Eekterveld) De Molen, Jan Mulderstraat 18 Albert Heijn, Houtzagersstr. 6

Staand: Arnold van de Kamp, Loes Reijnen, Arjan Vroege, Robert Scholten, Rianne Goossen, Tobias van Leeuwen, Jisca Neelis en Ans prins (sponsorcommissie Regio’72). Zittend: Marjolein Oerlemans en Danah Timmer. (Eigen foto)

WENUM/WIESEL: Bakkerij Breden, Zwolseweg 393 Brinkman Tuincentrum, Zwolseweg 390 APELDOORN/NOORD: Tegel en Sanitair Apeldoorn, Sleutelbloemstraat 10/12 Crumz, Mercatorplein 89 TERWOLDE COOP de Lelie, Molenweg 1 De exemplaren van dit blad kunt u ook altijd terugvinden op www.drukkerijvanbarneveld.nl


Activiteiten wijkvereniging Oosterhof

KLEINBOUW VERBOUW ADVIES

Groothandel in n en staal bouwmateriale

Kees Bouwmeester B.V. Vaassen

Tel. 0578 - 572797

www.KBouwmeester.nl Voorraadhouder van:

- Diverse soorten houten plaatmateriaal

Advocaat • • • • • • • •

Contracten Procederen Internationale handel Vennootschapsrecht Distributie/agentuur Bouw/aanbestedingen Planschade Second opinion

Telefoon: +31 (0) 654305672 j.vanvliet@ami ce-advocaten.nl Alleen op afspraak

- Big bags en zakgoed van:

- Kalkzandstenen en -blokken

- Osb plaat

- metsel (vloer)zand

- Gevelstenen

- Underlayment plaat

- hoogzand

- Div. soorten cement

- Panlatten

- zand / grind

- Isolatie - vloer - spouw - dak

- Steigerplanken

- Golfplaat ABC vrij

- Diverse soorten bouwstaal matten

- Tegel lijmen

- Lichtplaat voor golf- en damwandplaat

- Bouwstaal staven

- Voegmiddelen

- Damwand profiel platen (1e en 2e keus)

- Draadstaal matten

- Diverse soorten tuinhout

- Dakpan profiel platen (1e en 2e keus)

Ook in 2019 bruist het weer van de activiteiten in het wijkgebouw van wijkvereniging Oosterhof aan de Zichtstede 16A in Vaassen. Er zijn maandelijks verschillende activiteiten. Jeu de Boules: Dinsdag van 9.30 tot 11.30 uur. Kaarten (klaverjassen/jokeren): Elke 2e dinsdag van de maand van 19.30 tot 23.00 uur. Kinder Crea (kinderen t/m 10 jaar): Elke 3e woensdag van de maand van 14.30 tot 16.00 uur. Jeu de Boules 2: Donderdag van 9.30 tot 11.30 uur. Darten (recr.): Donderdag van 19.15 tot 22.30 uur. Sjoelen: Donderdag van 19.15 tot 21.30 uur. Computerclub: Eerste zaterdag van de maand van 10.00 tot 14.00 uur. Bingo: Elke 1e en 3e zondag van 19.30 tot 22.30 uur.

mr. J.C. van Vliet

Bingo’s in de Bloemfontein

- grind

(Onbehandeld en gegalvaniseerd)

Diverse bewerkingen:

- Panelen in diverse diktes en kleuren

- Diverse soorten Balkstaal HEA - IPE - UNP

- Bevestigings materialen

- Stripstaal

- Zaag straat / boren / lassen

- Hoek- nok- en windveren uit eigen produktie

- Buis- en kokerprofiel

- Knip- en zetbank tot 3,05 meter

- Plaatstaal 1/2/3/4 mm. dikte, etc.

- Constructie werkzaamheden

Industrieterrein Eekterveld | Runnenbergweg 4 | 8171 MC Vaassen Tel: 0578 572797 | Fax: 0578 572704 | Mob: 06 54294866 | E-mail: KBouwmeester@zonnet.nl

UW LOKALE PARTIJ

In de gezellige huiskamer van wijksteunpunt Bloemfontein worden met regelmaat op donderdag door vrijwilligers bingomiddagen georganiseerd. De bingo-middagen zijn op 7 maart, 4 april (Paasbingo), 2 mei en 6 juni. Deze middagen beginnen om 14.00 uur. De kosten om mee te doen € 5,00.

Bingo in Bloemfontein Op donderdag 7 februari is er om 14.00 uur een bingomiddag in het wijksteunpunt Bloemfontein. De zaal is open vanaf 13.30 uur. Na een heerlijk kopje koffie wordt met het spel begonnen. Er zijn kleine prijsjes te winnen. De bingo wordt begeleid door een aantal vrijwilligers van Bloemfontein. De kosten voor deelname bedragen € 5,00 per persoon.

ADVERTENTIE

Albert Vos - Energietransitie Waarom Energietransitie Onze aarde warmt op, dit brengt vele problemen met zich mee, zoals onder andere een stijgend waterspiegel en extremere weersituaties. Onze overheid heeft tijdens de klimaattop in Parijs (2015) afspraken gemaakt over onze CO2 uitstoot, deze moet drastisch omlaag naar het niveau van 1990. De ambitie van onze regering is dat de Nederlandse uitstoot van broeikasgassen in 2050 met 80 tot 95% verminderd zijn, ten opzichte van 1990. Een groot deel van de maatregelen om deze CO2 uitstoot terug te dringen zal door onze overheid worden opgelegd, echter een deel zal ook bij de inwoners van onze gemeente neergelegd worden. Veel initiatieven zullen lokaal worden ingevuld, maar waar leggen we de zonnepanelen neer, zijn er andere vormen van opwekken van energie in onze regio mogelijk of moeten er windmolens komen? Allemaal vragen die de komende tijd besproken zullen worden. Wat betekend dat voor ons Wij zullen moeten nadenken over hoe wij gebruik maken van de beschikbare energie. Elektrisch gaan koken, de thermostaat een graadje lager en de was niet meer of minder gaan drogen in de droogtrommel. Verhuurders zullen hun woningen moeten verduurzamen en dat zal wellicht betekenen dat de huurders een hogere huur gaan betalen en zo een deel van de besparing op energie gaan “herinvesteren” in verduurzaming. Voor alle bewoners van onze gemeente geldt, neem eens contact op met het Ener-

gieloket en de energiecoach van onze gemeente en informeer daar eens wat je nu al kunt doen om energie te besparen. Wat kunnen wij doen De komende maanden zullen er zullen er ideeën worden uitgewerkt, hoe onze inwoners aan de slag kunnen gaan met de energietransitie bij hen thuis. Woningeigenaren kunnen denken aan het goed isoleren van de woning, het vervangen van de oude cv-ketel door een nieuwe of zelfs voor een warmtepomp. Voor al deze initiatieven kun je bij onze gemeente een stimuleringslening duurzaamheid afsluiten tegen gunstige voorwaarden. Bedenk wel, dit is zo lang de voorraad strekt, dus als het potje leeg is zal je moeten wachten of je kunt bij een bank een “groene” duurzaamheidslening aangaan. Info Elke week schrijven vertegenwoordigers van Nieuwe Lijn in een persoonlijke column over zaken waarmee zij bezig zijn, wat hen inspireert of overkomt. Voor overig nieuws en informatie is Nieuwe Lijn regelmatig met onze informatiekraam te vinden in het centrum van Vaassen. Ook beschikt Nieuwe Lijn over een actuele website, www.nieuwelijn.nl, en is zeer actief op Facebook, Twitter en Instagram. Nieuwe Lijn is te bereiken via info@nieuwelijn.nl. Reageren Albert Vos is raadslid van Nieuwe Lijn. Reageren op deze column kan via albert@nieuwelijn.nl.

Kinderbijbelclub De Regenboogclub (kinderbijbelclub) voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er weer op 6 februari van 14.15 tot 15.45 uur. De middag is gratis. Er worden verhalen verteld en knutselwerkjes gemaakt. Er is een korte pauze met drinken en wat lekkers. De Regenboogclub is in een lokaal van de voormalige basisschool Rotonde aan de Potgieterstraat 20 in Vaassen. Bij de ingang het lokaal rechts.

Meezingavond in de Hezebrink Uit volle borst met elkaar zingen; inhaken en meedeinen op de muziek. Daaruit bestaat de meezingavond, die door KoppelSwoe op vrijdag 15 februari wordt georganiseerd in de Hezebrink. Speciaal voor de meezingavond is Feesten Piratenkoor de Mulderssingers uit Wezep uitgenodigd. De ongeveer 30 mannen uit Wezep en omstreken vinden het leuk om samen te oefenen, te zingen en op te treden. Hun repertoire is zeer gevarieerd en gaat van shanty-liederen tot polderpop. De meezingavond begint om 20.00 uur en de zaal is open om 19.30 uur. Kaartjes, à € 3,00 per persoon, voor deze avond zijn vooraf verkrijgbaar in de Hezebrink. Kan menook op de avond zelf een kaartje kopen. Iedereen die van zingen houdt is welkom om mee te doen!

Nieuwe en gebruikte planken, balken. HOUT EN PLAATHANDEL VAN DE MARS Klarensweg 3 Epe ‘Zuuk’ Tel: 0578-641410

Massief houten vloeren v.a. € 7,00 p.m.2 - Hardhouten balken en planken - Alle soorten golfplaten - Dakpanplaten in 4 kleuren - Trespa


SAV succesvolle eerste plaatsingswedstrijd Zaterdag 19 januari kwamen 5 teams van SportAcrobatiek Vaassen in actie tijdens de eerste plaatsingswedstrijd D-E lijn in Zwolle. Alle teams wisten een medaille te bemachtigen. (Eigen foto). VAASSEN

Op niveau E-instap kwamen twee duo's in actie. Duo Isa Pol en Lynn van Mossel scoorden 22,10 punten wat goed was voor een eerste plaats. Duo Elodie de Wilde en Lana Vosselman scoorden 21, 85 punten wat hen de 2e plaats opleverde. Met knappe oefeningen mogen beide teams trots zijn met goede start van hun eerste wedstrijdseizoen. Op niveau E-jeugd kwam één trio in actie. Julisa Hulleman, Kikki van Limburg en Lieke Nikolaas zetten een mooie oefening neer, zij scoorden 23,55 punten goed voor een 1e plaats. Op niveau E junior kwam één duo en één trio aan de start. Duo Lauren Wernink en Indy Pol met 23,79 punten, wederom een eerste plaats voor hen. Trio Charlie Novak, La Shun Latupeirissa en Isa Kamerling zetten een hele nette oefening neer. Zij scoorden 21,42 punten wat alsnog goed was voor een 3e plaats. Al met al een fantastische start van het wedstrijdseizoen.

Freddy en Hetty, Ronald en Roos (Tippel Inn) genoten van jubileumweek Het viertal zit nog na te genieten van alle belangstelling tijdens de festiviteiten vanwege het 30-jarig bestaan. “We bedanken alle klanten, die er voor ons een onvergetelijke tijd van hebben gemaakt. Die hele actieweek hebben we met het hele team van 9 personen alles uit de kast gehaald”. Daarnaast kon een beroep worden gedaan op vrienden en vriendinnen. Zo schonken twee vriendinnen van Hetty op de jubileum dag glühwein voor de klanten. Manon, de dochter van Roos en Ronald, zorgde voor warme chocolademelk. Bovendien kregen alle klanten die dag een flesje champagne voor mee naar huis. VAASSEN

Freddy en Hetty van Schoonhoven namen dertig jaar geleden het cafetaria Tippel Inn aan de Krugerstraat over. Afgelopen jaren werden twee flinke interne verbouwingen en een fikse externe verbouwing uitgevoerd. Zoon Ronald, met het diploma zelfstandig werkend kok op zak, kwam 12

jaar geleden in de zaak werken. Inmiddels werkt Ronalds echtgenoot Roos ook in het bedrijf. Ze wonen op een steenworp afstand van Tippel Inn. Drie jaar geleden zijn Ronald en Roos als mede-vennoten in het bedrijf gestapt, met als doel het bedrijf t.z.t. van

Freddy en Hetty over te nemen. “Zover is het nog lang niet”, zegt Freddy met een glimlach. “Hetty en ik vinden het nog veel te leuk om onze klanten een goede snack voor te zetten”. Zo is de zelfbedachte kalfsburger een topper en ook de herintroductie van het ambachtelijke nierbroodje

viel goed. “Er komen zelfs klanten van ver naar hier voor dat heerlijke broodje. Ook veel oude klanten zagen we weer terug komen”. De interne aanpassing door de vervanging van de hoge praattafels door lager zitmeubilair is de klanten ook goed bevallen. Het aantal klanten, dat komt eten, is flink toegenomen; echt een Tippel Inn dus. De afhaalservice loopt als vanouds prima. De familie Van Schoonhoven is er met het team trots op, dat Tippel Inn al drie decennia een begrip is in Vaassen. Op naar de volgende dertig jaar.

VAN WOENSDAG TOT WOENSDAG

KERKPLEIN Katholieke kerk Vaassen: Zaterdag 2 februari 18.30 uur geen viering, zondag 3 februari 10.00 uur eucharistieviering pastoor Hofstede; Hervormde Gemeente Vaassen: Zondag 3 februari 9.30 uur ds. B. Heslinga, 19.00 uur ds. B. Heslinga; Gereformeerde kerk: Zondag 3 februari 10.00 uur ds. C. E. Lavooij; Vrijzinnige Geloofs Gemeenschap Vaassen: Zondag 3 februari 10.00 uur geen dienst; Gemeente Volle Evangelie Woord en Daad: Zondag 3 februari 10.00 uur Belinda van Loo Kuhn; Hervormde Evangelisatie: Zondag 3 februari 9.30 uur dhr. H. Simon, 14.30 uur ds. C. Stelwagen; Protestantse gemeente Nijbroek: Zondag 3 februari 9.30 uur ds. T. J. S. van Staaldijne; Protestantse gemeente Terwolde - De Vecht: Zondag 3 februari 10.00 uur ds. B. K. Nobel ZWO dienst; Gereformeerde gemeente Terwolde-De Vecht: Zondag 3 februari 9.30 uur ds. B. van der heiden, 14.30 uur ds. B. van der Heiden; Wijkgemeente Noord/Wilhelminakerk: Zondag 3 februari 10.00 uur ds. A. J. Al-van Holst m.m.v. koor Inspiration; Nieuw Apostolische Kerk: Elke zondag om 10.00 uur en elke woensdag om 20.00 uur in de De Ruyterstraat 7 te Apeldoorn. Inl. 057 571752.

Kerkkronkel

Leuke herkenning Wetende dat mijn tante naar een zorgcentrum was verhuisd, informeerde ik

Activiteiten kunnen worden gemaild naar:vaassensweekblad@planet.nl Iedere dinsdag organiseert bridgeclub Vaassen van 13.00 tot 16.00 uur een bridgemiddag voor beginners en ervaren bridgers. Dat is op 15, 22, 29 januari, op 5, 12, 19, 26 februari, op 5, 12, 19, 26 maart en op 2, 9, 16, 23, 30 april. 7 februari: Bingo in Bloemfontein om 14.00 uur. 9 februari: Wurlitzers en Road’n Band in de Ruif. 15 februari: Kaartavond VIOS om 19.30 uur.

Activiteiten kunnen worden gemaild naar:vaassensweekblad@planet.nl 5 februari: Bijeenkomst Dialektkring in de Hezebrink van 17.30 tot 19.00 uur.

bij de oudste zoon hoe de stand van zaken ervoor stond met haar. Mijn neef stelde mij op de hoogte. Haar fysieke gesteldheid liet niet toe, dat zij op zichzelf kon blijven wonen. Zij was al jaren weduwe. Het dementeren was erger geworden en zo kon het ook niet op dezelfde voet verder gaan in dat huis. Voorheen hadden de kinderen thuis bij toerbeurt de zorg op zich genomen. Nu had zij voltijds zorg nodig. Deze situatie was heel aangrijpend voor het gezin. Voorts vertelde hij dat de moeder mij vermoedelijk niet zou herkennen, als ik bij haar op bezoek ging. En ik zou maar beter voorbereid zijn op die ontmoeting met haar. Vroeger als klein kind vierde ik mijn vakantie bij die familie. Later ging ik zo nu en dan bij hen op visite. Nu lopend door de lange gang van het zorgcentrum was ik wel benieuwd hoe zij zou reageren op mijn bezoek. Klopte aan de deur van haar kamer. Neen, ze was er niet, waarschijnlijk schuifelend op haar sandaaltjes in een andere ruimte. Ging naar de ontmoetingsruimte en ja hoor, daar stond zij en keek me aan. De reactie was bijzonder, wat ik helemaal niet verwachtte. In de eigen taal van haar geboortedorp op een klein eiland in de Molukken zei mijn tante: 'O, mijn God'. De connotatie kwam bij mij over als 'zandzakken voor de deur, Andreas komt binnen! Mijn eerste reactie: 'Yes, ze wist wie ik ben'. Trouwens, ik vond die uitdrukking van haar erg geestig en geniaal. Ja inderdaad, God zij dank, herkende zij mij direct. Zelfs in deze moeilijke ziekteperiode was er toch een leuke connectie met elkaar, ook al is het maar voor even. Een gevoel van ”Ik kwam, zag en had iets wat verbond”. Een mooie familieband. Andreas Leha

15 februari: Meezingavond in de Hezebrink met Piratenkoor de Mulderssingers om 20.00 uur. 22 februari: Popquiz in gezinspark ’t Smallert om Piratenkoor de Mulderssingers 20.00 uur. 2 t/m 5 maart: Carnaval in Rossumdaerp. 7 maart: Bingo in Bloemfontein om 14.00 uur. 9 en 10 maart: Open dagen Modelspoorgroep IJsselland in de Wieken in Vaassen. 2 april: Buurt- en bedrijfsvolleybaltoernooi in de Wieken. 4 april: Bingo in Bloemfontein om 14.00 uur. 9 april: Buurt- en bedrijfsvolleybaltoernooi in de Wieken. 16 april: Finales buurt- en bedrijfsvolleybal in de Wieken. 2 mei: Bingo in Bloemfontein om 14.00 uur.


Ankerweg en Ankerweg hoek Hofsemolenweg te Vaassen. Percelen agrarische cultuurgrond gelegen aan de Ankerweg/hoek Hofsemolenweg (blok I) en een perceel aan de Ankerweg (blok II) te Vaassen. Blok I groot Blok II groot Totaal blok I en blok II groot

Vraagprijs

€ 165.000,- k.k.

0.77.50 ha. 2.38.58 ha. 3.16.08 ha.

Percelen worden tezamen verkocht.

Voor meer informatie zie www.wensink.com of bel: 055 - 578 58 85 Maria Stuartstraat 67, 7315 KC Apeldoorn - info@Wensink.com

Wekelijkse activiteiten Bloemfontein Handwerken Iedereen is van harte welkom om aan te schuiven bij de handwerkgroep van wijksteunpunt Bloemfontein. Onder het genot van een kopje koffie of thee (voor eigen rekening) worden de mooiste creaties gemaakt. Men kan iedere vrijdagochtend binnenlopen en meedoen tussen 9.30 en 11.30 uur. De deelnemers nemen hun eigen handwerk en materiaal mee. Op de koffie In wijksteunpunt Bloemfontein zijn wekelijks twee koffie uurtjes. Op de dinsdag- en donderdagochtend van 9.30 tot 11.00 uur is er gelegenheid om met buurtbewoners samen een kopje koffie te drinken en een praatje te maken. Een kleine groep bezoekers gaat ook altijd met elkaar sjoelen. De toegang is gratis en men betaalt alleen de eigen consumptie. Buurtkaffee Iedere dinsdagavond wordt er van 19.30 tot 21.00 uur een buurtkaffee gehouden. Tijdens het buurtkaffee komen buurtbewoners bij elkaar om koffie te drinken, een praatje te maken en soms een spelletje te doen. Het woord kaffee zegt het al; alcohol wordt er niet geschonken. Deelname kost niets. Men betaalt alleen voor de eigen consumptie. Groet & Ontmoet Groet & Ontmoet is een ontmoetingsavond voor mensen met en zonder een beperking om contacten op te doen en een netwerk op te bouwen. Iedereen, ongeacht leeftijd, is van harte welkom om hier aan deel te nemen. De bijeenkomsten zijn in de even weken op donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur. Deelname aan Groet & Ontmoet is gratis. Geheugenfitness Vaassen Iedere dinsdagochtend van 10.15 tot 11.30 uur is er geheugenfitness. De geheugenfitness is bedoeld voor mensen die beginnende geheugenproblemen hebben of zich zorgen maken over het geheugen, maar ook hun mantelzorgers zijn welkom. Voorafgaand is er vanaf 9.30 uur koffie. Désiree Damsté begeleidt de geheugenfitness. De kosten bedragen € 2,00 per keer. Computerspreekuur Wijksteunpunt Iedere vrijdagmiddag is er een inloopspreekuur voor mensen die vragen hebben over het gebruik van hun computer, laptop, tablet of mobiele telefoon. Drie vrijwilligers zijn van 14.00 tot 15.00 uur aanwezig in het wijksteunpunt om vragen te beantwoorden. De uitleg is gratis. Men betaalt alleen voor het kopje koffie. Gymnastiek Liefhebbers kunnen elke maandagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur onder leiding van een fysiotherapeut van fysiotherapiepraktijk Molenhoek hun lichamelijke conditie op peil houden tijdens de lessen gymnastiek van Koppel-Swoe . Tijdens de les van een uur worden er allerhande bewegingsoefeningen gedaan. De gymnastiekles kost € 2,50. Aansluitend is er gelegenheid om, voor eigen rekening, onder het genot van een kopje koffie nog wat na te praten.

Kaartmiddag Elke tweede donderdag van de maand is iedereen van harte welkom om van 13.30 tot 16.00 uur te komen jokeren en klaverjassen. De begeleiders van deze kaartmiddag zijn Willy Jonker en Jopie Stegeman. De deelnamekosten bedragen € 2,00. Koersbal In Vaassen wordt er iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur koersbal gespeeld in Bloemfontein. Gesprekskring In de oneven weken op woensdagochtend komen de deelnemers van de gesprekskring van 10.00 tot 11.30 uur bij elkaar. Iedereen is welkom.

Activiteiten in de Hezebrink Netballen in de Hezebrink Deze balsport wordt al enige jaren met veel enthousiasme gespeeld. Het spel is eenvoudig aan te leren; enthousiasme is belangrijker dan een sportachtergrond. In Emst wordt er netbal gespeeld op dinsdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur. Deelname is gratis; men betaalt alleen de eigen consumptie(s). Sjoelen Sjoelliefhebbers kunnen op de zaterdagmiddag in de oneven weken van 14.00 tot 16.00 uur in de Hezebrink terecht. Deelname aan het sjoelen is gratis. Men betaalt alleen de eigen consumptie. Aanmelden is niet noodzakelijk. De eerstkomende keer is op 26 januari. Jokeren en Kruisjassen Voor inwoners van Emst, die graag kaarten, is er op maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in de Hezebrink de mogelijkheid om te jokeren en te kruisjassen. Deelname kost € 3,00 per maand en verder betaalt men de eigen consumptie(s). Vooral jokeraars worden nog gezocht. Freek Bonhof is vrijwilliger van de kaartmiddag. Biljarten Iedere maandagmiddag kunnen biljartliefhebbers vanaf 14.00 uur terecht. Deelname kost € 0,50 en de consumpties zijn voor eigen rekening. Koffie inloop Hezebrink Iedereen is van harte welkom van 14.30 tot 16.00 uur. Tijdens de koffie inloop op vrijdag 8 februari wordt er gesjoeld. Iedereen die belangstelling heeft voor deze middag is van harte welkom. Zitfitgym Elke woensdag van 10.00 tot 11.00 uur kunnen sportieve senioren in de Hezebrink terecht voor Zitfitgym. Koersbal In Emst wordt er koersbal gespeeld om de woensdagmiddag (oneven weken) van 14.00 tot 16.00 uur in De Hezebrink.

Compost en potgrond actie Het is nog geen maart, maar de Stichting Vrienden van Loamnes is volop bezig met het in de steigers zetten van de komende actie in Nijbroek-De Vecht op zaterdag op 2 maart en zaterdag 9 maart in Terwolde.

Ondanks dat zij de school in Hoghilag vorig jaar konden helpen met een fors bedrag voor het vernieuwen van de ramen en een nieuwe voordeur in het monumentale gebouw, is er geld nodig voor verder onderhoud. Dit voorjaar van 13 t/m 20 april gaat er weer een vrachtwagencombinatie met schoolmeubelen naar Hoghilag. De vrachtwagencombinatie wordt gesponsord door Rijschool de Weerd, Epe-Apeldoorn-Zwolle. Er gaan ook een aantal schoolborden mee en 22 radiatoren en 2 verwarmingsketels voor aanleg van centrale verwarming in de school van Hoghilag, die nog met houtkachels wordt verwarmd. Daarom is het motto van de komende actie: Geef warmte door!De prijs van de producten is hetzelfde als vorige jaren: Compost € 2.50 per zak en 5 zakken voor € 10.00. Potgrond € 3.50 per zak en 3 zakken voor € 10.00. Berken gardebezems € 7.50 per stuk. Wie meer dan 10 zakken wil afnemen, kan bellen naar 0571-291556 of mailen: wvdsnel2@gmail.com en wellicht wordt de bestelling dan apart gebracht. Ook wie de betreffende zaterdag van de actie niet thuis is, kan bellen of mailen en dan wordt deze bestelling op de plaats gelegd, die men aangeeft en de afrekening komt dan eerder of later.

Inzameling rommelmarkt Goede Herderkerk Zaterdag 2 februari is er gelegenheid spullen te brengen voor de rommelmarkt van de Goede Herderkerk. Van 8.30 tot 10.30 uur staan vrijwilligers klaar aan de Enkweg 2 te Epe om goederen in ontvangst te nemen. Wie de spullen echt niet zelf kan brengen, wordt verzocht contact op te nemen met de heer Niemeijer, tel 0578- 641029. De spullen dienen in redelijke en goed bruikbare staat te verkeren. Grote meubelstukken en witgoed zijn niet meer af te leveren.

ALARM 1-1-2 Als elke seconde telt

Activiteiten Speeltuin Emst De koude dagen zijn weer aangebroken. De speeltuin heeft de hekken gesloten, maar op de woensdagmiddag kan er wel geknutseld worden. De middagen beginnen om 14.00 uur. Het knutselprogramma. 30 januari Blik versieren 6 februari Kippetje knutselen 13 februari Puzzelhart 20 februari Knikkerzak knutselen 1 maart Speeltuin weer open 10 april Paasstok versieren 13 april Paaseieren zoeken. Voor leden van de speeltuin is deelname aan de knutsel middagen gratis. Niet-leden betalen 1 euro. Mits anders staat vermeld.


Regio’72 verliest van koploper Het zit Regio’72 niet mee deze zaalcompetitie. Door de vele blessures en wisselingen is het zoeken naar elkaar en het vertrouwen. Zaterdag kwam Victum uit Houten op bezoek. De enige titelkandidaat in deze competitie. Dit zorgde ervoor dat de verwachting niet al te hoog waren en Regio’72 onbevangen de wedstrijd in kon op zoek naar lichtpuntjes voor de komende wedstrijden. VAASSEN

Victum legde in de eerste helft de basis van de overwinning. Na een pe-

riode van aftasten ging de versnelling aan bij Victum. Het kwam 4 pun-

ten los van Regio en bouwde gestaag deze voorsprong uit. Het enige wat Regio kon doen is blijven scoren om de schade te beperken. Bij een stand van 10-17 werd er gerust. De tweede helft begon Regio’72 fel en effectief. Het scoorde 3 keer op rij om in het spoor van Victum te blijven. Regio’72 streed voor wat het waard was en liet zien dat de laatste plaats in de stand niet de plek is waar

Programma sv Terwolde Regio’72 hoort te staan. Uiteindelijk won Victum met 20-27. Scores: Jordi Molendijk 4, Hidde Scholten 4, Tim van Huffelen 4, Leandra Koetsier 2, Bernadette van der Haar 2, Tijs Schoemaker 2, Ruth Schoemaker 1 en Marije van Huffelen 1.

Zondag 3 februari 14.00 uur Terwolde 1 – CCW’16 1; 11.30 uur Rohda R. 11 – Terwolde 2 09.30 uur Terwolde VE1 – ZVV’56 VE1 Vrouwen 11.30 uur Terwolde 1 – Witkampers 2

Programma V en L Zondag 3 februari 10.30 uur V en L 2 - Albatros 3; 14.00 uur V en L 1 - SDOL 1.

Open Dag Atelier De Witte Pimpernel, Quilt en Handwerken Oene- De feestdagen zijn weer voorbij en dan is het ook al zo weer februari en krijgen sommige dames weer zin in handwerken, quilten, textiele werkvormen in de ruimste zin van het woord.De Witte Pimpernel heeft een Open Dag op zaterdag 2 februari van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens deze Open Dag worden de cursussen/workshops voor het voorjaar gepresenteerd. Docentes zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven en inschrijving staat open. Zo staan er op het programma quiltcursussen, punch workshops voor beginners en gevorderden, een dagworkshop “werken met de Westalee rulervoet”. Tevens een basiscursus vrije borduurtechnieken, te gebruiken in o.a. punch/vilttechnieken, textile art, stitch art, quilt art en embroidery stitch. Tevens zijn er werkstukken te zien van cursisten. Atelier De Witte Pimpernel heeft op de woensdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur een inloop Handwerkcafé, een keer in de maand op de vrijdagmiddag een Quilt Bee van 13.30 tot 15.30 uur en een keer in de maand op de zaterdagmiddag een Brei/Haakcafé van 14.00 tot 16.00 uur. Wie meer informatie wil, is tijdens de Open Dag van harte welkom. De entree is vrij en parkeren bij De Witte Pimpernel aan de Houtweg 40 in Oene is gratis. Tel: 0578-641070 www.wittepimpernel.nl.

Willem de Fietse Aan de grindweg van Apeldoorn naar Zwolle stond net buiten de bebouwde kom van Vaassen een huis, dat begin vorige eeuw was gebouwd door vrachtrijder Frederik Bomhof (1849-1919). Wolter Bomhof, die het bedrijf van zijn vader overgenomen had, kocht in 1907 dit huis met wagenloodsen, paardenstallen en een hooiberg. Vanaf 1924 werden deze werkzaamheden voortgezet met vrachtwagens. Het adres van het woonhuis was Eperweg G 378 in Vaassen. (Tekst en foto’s Freek Bomhof). VAASSEN HISTORIE

In 1933 bouwde de zoon van Wolter, Frederik Gerrit, een nieuw woonhuis met garage in het weiland zuidelijk van het oude woonhuis en het vervoersbedrijf werd op de nieuwe locatie voortgezet. Wolter bouwde een jaar later een nieuw woonhuis voor hem en zijn vrouw Maria, tussen de oude en de nieuwe locatie van het bedrijf aan de Eperweg. De oude wagenloodsen werden afgebroken en het oude woonhuis met bijbehorende tuin werd enige tijd later voor de helft verhuurd aan tuinman Willem Fiets (1912-1985) en zijn vrouw Stijntje van Huffelen. Zij begonnen

hier een bloemisterij en kwekerij. Er werden twee glazen bloemenkassen met verwarming aan de noordkant naast de woning gebouwd en achter de bebouwing werd ingericht als kwekerij van buitenplanten. In het begin was Martinus van Bussel zijn compagnon, maar deze begon later als groenteboer een zaak aan de Manegeweg in Vaassen. Fiets verzorgde bij diverse opdrachtgevers de aanleg en het onderhoud van de tuinen. Hierbij maakte hij altijd gebruik van zijn bakfiets als vervoermiddel. Ook schafte hij een Ford Taunus aan om planten te kunnen vervoeren. Willem

vergat nog wel eens benzine te tanken, zodat hij met pech langs de kant van de weg stond. Een brandstofmeter bestond toen nog niet in een doorsnee auto. In de volksmond kende iedereen hem als “Willem de fietse.” Zijn vrouw verkocht vanuit de bloemenkassen kamerplanten en plantjes van de koude grond. Naast Labberton en Tijssen de Lelie was Fiets de derde bloemenzaak van Vaassen. Na het overlijden van Wolter Bomhof werd het oude huis verkocht aan overbuurman en aannemer Willem Timmer. Deze brak de woning af en bouwde op dezelfde

Het oude huis van Wolter Bomhof aan de Eperweg G 398 te Vaassen. Rechts is nog net de oude wagenloods te zien.

Het oude huis met rechts de bloemenkassen van Willem Fiets. Naast de woning is nog net de achterkant van zijn auto de Ford Taunus zichtbaar.

plaats een nieuwe dubbele woning. Na jaren van hard werken stopte Fiets hier met zijn bloemenzaak en verhuisde naar de Zwaluwstraat in Vaassen. Hij kwam als tuinman in vaste dienst bij ijzergieterij Vulcanus te werken, omdat de directeur C. Blaauw al jarenlang een vaste op-

drachtgever van hem was geweest. Willem en Stijntje overleden beiden in het zelfde jaar 1985. Het nieuw gebouwde huis aan de voormalige Eperweg, dat nu de Emsterweg heet, werd het eerst bewoond door W. Timmer en W. Fiets. De woning van Fiets werd in 1969 verkocht

aan P. van Triest, die hier een makelaarskantoor begon. Dit makelaarskantoor is tot op de dag van vandaag na vijftig jaar nog altijd hier op dezelfde plaats gevestigd. Op de drie bijgeplaatste foto’s is in het kort de hele geschiedenis van dit huis aan de Emsterweg te zien.

Het nieuw gebouwde dubbele woonhuis met rode dakpannen van Timmer en Van Triest aan de Emsterweg. De luchtfoto is in 1978 genomen.


Inzameling van herbruikbare materialen “Ophaalrondes glas, papier, textiel, etc.” Elke drie weken komen de inzamelwagens van Circulus-Berkel langs in de gemeente Epe voor het ophalen van glas, papier, plastic verpakkingsmateriaal, blikken en drankpakken. én de twee soorten die naar Kringloop Stilema gaan; textiel en kleine elektrische apparaten. Voor het buitengebied van de gemeente geldt dat u zich hiervoor eenmalig moet aanmelden via telefoonnummer 0900 9552. Dit is ook het nummer voor klachten over het ophalen. Hieronder vindt u informatie over de wijze van aanbieden. Wijze van aanbieden Verpakkingsglas: dit kan, gesorteerd op blank en gekleurd, worden aangeboden in zak, krat of doos. Los op straat zetten is niet toegestaan. Papier: papier moet gebonden in een krat of in een doos worden aangeboden. Het gewicht mag per krat

of doos niet meer dan 25 kg zijn. Textiel: verpakken in een gesloten plastic tas, zodat het droog blijft. Plastic, metalen verpakkingen en drankkartons (PMD): het inzamelen van plastic verpakkingsmateriaal vindt plaats door middel van oranje containers bij laagbouw. Bij hoogbouw gebeurt dit met speciale plastic zakken, die u bij Circulus-Berkel kunt bestellen Raadpleeg www.circulus-berkel.nl voor de lijst ‘Wat mag mee met PMD’.

info@stilema.nl. Ook op www.stilema.nl kunt u veel informatie vinden. Op deze site vindt u ook aanbiedingen en een selectie van de producten die u nu in de winkel kunt vinden. Stilema is een onderdeel van Circulus-Berkel, www.circulus-berkel.nl.

Openingstijden Milieustraat

Wat Kringloopcentrum Stilema voor u kan betekenen Bij Stilema kunt u meubelen en huisraad brengen die u niet meer nodig hebt. Ook kan Stilema deze goederen bij u ophalen. Bij Stilema kunt u verder alle elektrische apparaten inleveren, zowel werkend als niet-werkend. Verder heeft Stilema een afdeling boedelruiming, die een heel huis kan leeghalen en veegschoon kan opleveren. Wilt u meer informatie? Kom dan langs aan de Aalbosweg 41 in Vaassen, bel (0578) 572998 of mail

Voor de Milieustraat aan de Talhoutweg in Vaassen gelden de volgende openingstijden. De openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 8.00 tot 14.00 uur. Van 3 april t/m 23 oktober op vrijdag tot 19.00 uur. Voor vragen over de Milieustraat kunt u bellen met de Servicelijn tel. 0900 9552 (10 cent per minuut). In de huisvuilkalender vindt u ook informatie over de Milieustraat. Kijk voor nadere informatie op www.circulus.nl of in de huisvuilkalender 2008. Of bel het servicenum-

mer Circulus, tel. 0900 9552 (10 cent per minuut).

Kantoor vrijwillige hulpdienst Het kantoor van de Vrijwillige Hulpdienst Vaassen is op alle werkdagen geopend van 9.00 tot 10.00 uur in het wijksteunpunt Bloemfontein aan de De Wetstraat. Telefonisch kunt u de hulpdienst ook benaderen op genoemde dagen en tijden op nummer 0578 574866. Voor meer informatie kunt u altijd terecht op de website van de hulpdienst: www.vrijwilligehulpdienstvaassen.nl Mocht u hulp nodig hebben in de vorm van een bezoekje, een wandelmaatje, een klus in of rond het huis, vervoer naar ziekenhuis of andere medische instellingen, dan kunt u contact met ons opnemen. Wanneer u zich als vrijwilliger bij onze hulpdienst wilt aanmelden, dan bent u van harte welkom.

Werkzaamheden centrum Vaassen stil door vorst Door het winterse weer liggen de meeste werkzaamheden buiten stil. Dit is ook in het centrum van Vaassen het geval. Door de vorst en sneeuw is het nu niet mogelijk om de (grond)werkzaamheden verder uit te voeren. Tot maandag 21 januari is er nog gewerkt aan de bestrating van het pleintje voor de Wieken en aan de riolering van de Jan Mulderstraat. Op dit moment is de planning aangepast aan het weer. In de algehele planning is rekening gehouden met uitval door extreme weersomstandigheden.

Wanneer en waar wordt gestrooid? De afgelopen dagen hebben we het al gemerkt, gladheid door sneeuw. De gemeente strooit als de wegen

glad worden door bevriezing, sneeuw of ijzel. Allereerst op doorgaande routes, zoals hoofdverkeerswegen, belangrijke verbindingswegen, toegangswegen tot wijken en fietspaden. Daarna op wegen en straten bij winkelcentra en in woonwijken. De gemeente strooit als de wegen glad worden door bevriezing, sneeuw of ijzel. Allereerst op doorgaande routes, zoals hoofdverkeerswegen, belangrijke verbindingswegen, toegangswegen tot wijken en fietspaden. Daarna op wegen en straten bij winkelcentra en in woonwijken. Het Gladheidbestrijdingsplan 2015 - 2019 geeft informatie over de manier waarop de winterse gladheid op de gemeentelijke wegen en fietspaden de komende jaren aangepakt wordt. De ambitie is om nog meer de aansluiting te zoeken met eigen inzet van bewoners. De gemeente verstrekt geen strooizout aan particulieren en bedrijven. Wilt u weten waar en wanneer er gestrooid wordt? Bekijk dan de strooiroutes op de site van de gemeente Epe.

Wat kun je zelf doen om het inbrekers moeilijker te maken Effectieve maatregelen tegen populaire inbraakmethodes Flipperen, hengelen en gaatjesboren. Het klinkt als een aantal vrijetijdsactiviteiten rondom een speelhal, waterkant of hobbyschuur. Niets is echter minder waar. Al deze termen staan voor methoden die inbrekers gebruiken om uw huis binnen te komen. Lilian Tieman, adviseur Woninginbraak bij het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid, vertelt welke manieren populair zijn en welke maatregelen u er tegen kunt nemen. In Nederland wordt er jaarlks ruim 60.000 keer ingebroken. Dat zn zo’n 165 inbraken per dag. Een inbraak voor 100 procent voorkomen, is volgens Tieman onmogelk. Maar volgens haar kunnen bewoners zelf wel heel veel doen om diefstal tegen te gaan. “Door deuren consequent op het nachtslot te draaien en de sleutels uit het slot te halen, maak je het

inbrekers al een stuk moeilker.” Deur op nachtslot B het flipperen, hengelen en de gaatjesboormethode, wordt stuk voor stuk gebruikgemaakt van het feit dat de bewoner zn deur niet op slot heeft gedraaid of de sleutels in het slot heeft laten zitten. B de eerste methode duwt de inbreker met een

stuk plastic - bvoorbeeld een bankpasje - de sleuf van het slot terug via de kier tussen de deur en de deurpost. B het hengelen wordt via de brievenbus de deurklink naar beneden getrokken door middel van een stuk zerdraad. De gaatjesboormethode houdt in dat er in de buurt van het slot een gat wordt geboord. Door dit gat kan met een hulpstuk de sleutel worden omgedraaid die de bewoner in het slot heeft laten zitten. Vervang oude sloten Een relatief nieuwe manier om een woning binnen te komen, is het zogenaamde cilindertrekken. B deze inbraakmethode wordt de cilinder van een slot uit de deur getrokken door er een schroef in te draaien en daar mechanische druk op te zetten, hierdoor breekt de cilinder af. Vervolgens wordt de deur met een universele ‘bouwsleutel’ geopend. Een serieus probleem, weet Tieman. “Het overgrote deel van de woningen in Nederland is voorzien van sloten met cilinders die niet bestand zn tegen cilindertrekken. Je kunt deze methode eigenlk alleen voorkomen door je oude sloten te vervangen door sloten met cilindertrekbeveiliging of een specifieke cilinder.” Vraag om advies Erkende Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) bedrven kunnen bewoners hierover adviseren. Het

PKVW is een keurmerk voor woningen die voldoen aan een aantal belangrke eisen op het gebied van inbraakpreventie. Woningen met het PKVW-certificaat, hebben veel minder kans op een geslaagde inbraak. “Inbrekers weten maar al te goed b welke woningen ze moeilk binnenkomen. Ze herkennen een PKVW-woning direct aan de goede sloten, heldere verlichting en de PKVWraamsticker. Z bedenken zich wel twee keer voordat ze b zo’n woning een kraak zetten.” Maak het inbrekers niet te makkelk Veel inbraken vinden echter plaats zonder ook maar een slot te forceren. Het wordt inbrekers volgens Tieman soms ook wel heel erg gemakkelk gemaakt. “Een achterdeur die niet is afgesloten of ramen die wagenwd openstaan. De inbreker loopt of klimt dan zo de woning binnen. Een insluiping waarb iets uit je huis wordt weggegrist, is in 30 seconden gebeurd. Zorg dus altd dat uw deuren en ramen gesloten zn. Ook de ramen op de eerste verdieping zn niet veilig. Via een ladder uit de schuur of een vuilcontainer weten insluipers binnen luttele seconden zo’n raam te bereiken.” Vraag om legitimatie Een andere populaire manier om zonder braak een woning binnen te komen, is een babbeltruc. Bna elke week verschnt er wel een bericht in de krant van criminelen die met een

smoesje een huis weten binnen te komen. Ze doen zich voor als medewerker van een energiebedrf, zorginstantie of pakketdienst. Eenmaal binnen speuren ze de kamers af en nemen mee wat ze te pakken kunnen krgen. “Als er een vreemde aan de deur komt, vraag dan altd wat h of z precies komt doen”, adviseert Tieman. “Vraag b twfel om legitimatie, ook als h zegt namens de gemeente, een bedrf of instelling te komen. Medewerkers van een bank, verzekeringsmaatschapp of de thuiszorg komen overigens nooit onaangekondigd b u aan de deur. Z maken altd vooraf een afspraak en vinden het geen enkel probleem als u om hun legitimatie vraagt. Doe dat dus ook. Of bel ter controle naar het betreffende bedrf of instantie.” Meer weten Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft een overzicht gemaakt van de meest voorkomende inbraakmethoden en preventieve maatregelen die u kunt nemen om de kans op inbraak en diefstal te verkleinen. U vindt ze op de website van het Politiekeurmerk Veilig Wonen: www.politiekeurmerk.nl. Op de site staat ook een overzicht van de PKVW-bedrven per regio. Informeer gerust eens naar de mogelkheid om een PKVW-expert b u langs te laten komen voor een woningcheck.


Voorleesontbijt met opa’s en oma’s op de Montessori Sterrenschool Geerstraat Afgelopen woensdag was de gemiddelde leeftijd op de Montessori Sterrenschool Geerstraat opeens sterk gestegen. Tussen de kinderen liep namelijk een groot aantal opa’s en oma’s rond. Zij openden het voorleesontbijt, dat door de school was georganiseerd, aan het begin van de Nationale Voorleesdagen. Want wie kan er nu beter voorlezen dan opa of oma? De kinderen, die in hun pyjama naar school waren gekomen, vonden het dan ook geweldig dat hun opa of oma hen voorlas uit hun lievelingsboek en daarna aanschoof bij het ontbijt. (Eigen foto). VAASSEN

Twee avonden genieten van toneelgroep Burgemeester van Walsem Emst Annie Schutrups vervulde de hoofdrol, maar ook haar medespelers en –sters lieten hun beste acteertalenten zien op het toneel van dorpscentrum de Hezebrink in Emst. Twee keer een uitverkocht huis genoot van een zeer hilarisch stuk van Jan Tol. “’n Tante um in te bieten” bood de spelers de gelegenheid zich helemaal uit te leven in hun rol. En dat deden de leden van de Emster toneelgroep met volle overgave. Jammer dat niet meer mensen hebben kunnen genieten van z’n avond. (FotoV@S). EMST

Annie Schutrups, perfect gespeeld door Linda Seinstra, is ontzettend

wijs met haar uitkering van de sociale dienst. De inspecteur van deze

dienst mag dan ook niet weten, dat zij een kostganger heeft. Maar als de goede man langs komt, is het niet zo gemakkelijk de vriend te verbergen. Annie’s kostganger verkleed zich uiteindelijk als vrouw, waarvoor de inspecteur zijn eigen vrouw wel wil verlaten. Toneelgroep Burgemeester van Walsem stond vorige week voor het 44e jaar op de planten. De opbrengsten van de grote verloting in de pauze

zijn voor de kinderen van basisschool De Sprenge Emst, voorheen de Van Walsemschool. Vorig jaar kon de ouderraad met de opbrengst een speeltoestel voor het schoolplein aanschaffen en ook dit jaar had de ouderraad een grote tafel met mooie prijzen bijeen gehaald bij 30 sponsors.

Aanmelding voor de optocht der Rossumdaerpers al geopend Vaassen – Mensen, die willen meedoen aan de carnavalsoptocht door Vaassen, kunnen zich hiervoor nu al aanmelden via de Internetsite van De Rossumdaerpers. Dat is vooral van belang voor de deelnemers die graag Prins Tom II en Prinses Sanne op bezoek willen hebben tijdens het opbouwen. Wie wil deelnemen aan de optocht, kan zich daarvoor inschrijven op www.rossumdaerpers.nl. Dan is er de keuze om wel of geen bezoek te krijgen. Sommigen willen hun creatie immers voor iedereen geheim houden, maar anderen krijgen de mogelijkheid om te laten weten of een bezoek van de Prins en Prinses op prijs wordt gesteld. In navolging van hun voorgangers zijn ook Tom en Sanne enthousiast om een eerste indruk te krijgen van de creaties waarmee iedereen de weg op wil gaan. Verschillende bouwers die vaak al weken en maanden bezig zijn, blijken het prachtig te vinden om alles zelf te kunnen uitleggen aan de voorgangers van het feest. Natuurlijk moet iedereen zich op de dag zelf vervoegen in De Rossumburcht om de laatste formaliteiten te regelen. Op 2 maart kunnen mensen zich ook spontaan aanmelden. Het opstellen in de Jan Mulderstraat is vanaf 11.00 uur, waarna medewerkers vanaf half twaalf klaar zitten om de inschrijvingen af te handelen. Hoewel het zich buiten het blikveld van het grote publiek afspeelt, vinden De Rossumdaerpers de zondag- en dinsdagochtend van carnaval zeer belangrijk. Dan staat immers het ziekenbezoek op het programma. Maar… dat onderdeel van de festiviteiten kan alleen een succes worden met de hulp van het publiek. Vandaar dat de vereniging de mensen in Vaassen en omgeving om hulp vraagt. Op de zondagochtend van carnaval willen de carnavalisten een bezoek brengen aan de plaatsgenoten, die dan in het ziekenhuis of verpleeghuis liggen, waarna het Prinsenpaar en De Raad van Elf op dinsdag mensen willen bezoeken die wegens ziekte of ander ongemak niet in staat zijn naar De Rossumburcht te komen. De vereniging vraagt iedereen die mensen kent die een bezoek op prijs zouden stellen dat te melden bij één van de bestuursleden. Dit is nodig, omdat de wet op de privacy officiële instanties verbiedt dergelijke informatie door te spelen. De club laat zich hierdoor echter niet te neerslaan en blijft proberen om alle Rossumdaerpers te betrekken bij het evenement. Daarbij wil zij mensen, die niet kunnen komen, al helemaal in gedachten houden.

Zoektocht naar Voorleeskampioenen gemeente Epe EPE / VAASSEN

De Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert 5 februari in Epe en 7 februari in Vaassen de lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Acht schoolkampioenen uit Epe en Oene en zes schoolkampioenen uit Vaassen en Emst uit de groepen 7 en 8 lezen voor uit een door hen zelf gekozen boek. Via voorrondes in de klas zijn deze schoolkampioenen gekozen. De schoolkampioenen, die deelnemen in Epe, zijn Boris Ackema van de Van der Reijdenschool, Mirte Telnekes van de K. Norelschool, Iris Bosch van de Gildeschool, Nan Regterschot van de W.G. van de Hulstschool, Sophie van der Stouwe van De Hoge Weerdschool, Sjoerd Timmerman van De Bongerd, Zola Imla van de Anne de Vriesschool en Lotte de Bruin van de School met de Bijbel Oene. De schoolkampioenen die deelnemen in Vaassen zijn Thimo Timmer van De Sprenge Emst, Isabella Wolf van Gerardus Majella, Tamara Breman van Sterrenschool Geerstraat, Nisa Sahin van Mozaïek, Brecht Huntink van De Violier en Julia Bosch van Sprenge Vaassen. De boeken waar de schoolkampioenen uit voorlezen vormen een mooie mix van spannende, ontroerende en humoristische boeken en van op dit moment populaire auteurs. Jury en publiek De jury in Epe bestaat uit wethouder Visser, mevrouw Bobbink, cultuurmakelaar Cultuurplein Noord-Veluwe en mevrouw van Gessel, medewerker Bibliotheek Noord-Ve-

luwe. De jury in Vaassen bestaat uit wethouder Aalbers, mevrouw Dijkstra, voorzitter werkgroep laaggeletterdheid gemeente Epe en mevrouw Siedych, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. Het publiek bestaat uit introducees van de schoolkampioenen. De Nationale Voorleeswedstrijd De voorleeskampioenen van deze lokale rondes gaan door naar de regionale ronde in Apeldoorn om gemeente Epe te vertegenwoordigen. De kampioen in Apeldoorn gaat door naar de provinciale ronde, waarna de beste voorlezer per provincie mee doet aan de grote landelijke finale op 22 mei 2019 in Amstelveen. Daar wordt uit de twaalf provinciale kampioenen De Nationale Voorleeskampioen 2019 gekozen. De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met de Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met deze wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie is te vinden op de website: www. denationalevoorleeswedstrijd.nl.


Abba trakteert Emst op muzikale hoogtepunten Abba liefhebbers uit Emst en verre omgeving genoten zaterdagavond van een optreden van de Abba tributeband Praagse Abba cz. De band speelde alle grote hits van Abba; van ‘Fernando’ tot ‘SOS’ en van ‘Take e chance on me’ tot ‘Chicitita’. De uitstraling van de band is perfect met de typische Abba-kleding. De band bestaat uit 8 leden, d.w.z. de 4 leden van Abba, waaronder de twee leadzangeressen, de sologitarist en de toetsenist. Verder zijn er nog een bassist, een drummer en twee achtergrondzangeressen. De band speelde twee keer een uur met daartussen een korte pauze om zelf en het publiek even op adem te laten komen. Een perfect avondje Abba in Emst dus. (FotoV@S). EMST

n Winkelvrijwilliger worden bij ons kringloopcentrum? Mag ook met uitkering. Max. € 150,- vrijwilligersvergoeding p. mnd. Wij hebben ook een inboedelopruimservice. Tel. 0578572998. info@stilema.nl. n Via deze weg bedank ik de dames die mij op vrijdag 18 januari te hulp schoten na mijn val op de rotonde t.h.v. De Welkoop. Yvonne Herkelman. n TE KOOP: 3 kuub droog kachelhout voor maar € 40,- per m3 en een teakhouten kast. Tel. 06-51746897. n Lia uw pedicure bij u thuis. Tel. 06-54392132. n GEVRAAGD: Oud ijzer, wasmachines en fietsen. Tel. 0578-575524. n TE KOOP: nat brandhout zelf zagen en hakken, kan ook gekloofd worden. Tel. 0578-74505. n Kippenmestkorrels. Zak 25 kg (voor 175 m2 gazon, fruitbomen, sier- en moestuin) € 9,00. Drie zakken voor € 25,-. Van de Wetering, Eperweg 55, Oene. Tel. 0578-623976. n Heeft u bomen te snoeien of om te zagen of struiken te rooien of te snoeien? Bel dan 06-21437252. n Vrijwilliger gezocht: chauffeur meubelwagen Kringloop Vaassen. Mag met uitkering. Max. € 150,- vrijwilligersvergoeding p. mnd. Mogelijk betaald doorgroeien binnen Circulus-Berkel BV. Reactie naar: info@stilema.nl of tel. 0578-572998. n TE KOOP GEVRAAGD: Toercaravan. Tel. 0511-227227 of 0628662815.

Voor uw meubelstoffeerwerk of nieuwe kussens H. Kolkman meubelstoffeerderij, Heggerweg 6, 8171 PL Vaassen, tel. 06-16094414 of 0578-755150.

! WFotoreportages U (ook uitvaarten) IE Food, fotoboeken samenstellen.

n Vrijwilliger internetverkoop worden bij ons kringloopcenrum in Vaassen? Je ontvangt max. € 150,- vrijwilligersvergoeding p. mnd. Mag ook met uikering. Leer er meer! Maak collega’s. Tel. 0578-572998. info@stilema.nl. n Ons kringloopcentrum zoekt vrijwilliger kledingherstel en kleine reparaties. Mag ook met uitkering. Je ontvangt max. € 150,- vrijwilligersvergoeding p. mnd. Tel. 0578-572998, Vaassen. info@stilema.nl. n Kun jij meubels opknappen of wil je het leren? Word vrijwilliger bij ons kringloopcentrum. Ook als je een uitkering hebt. Max. € 150,- vrijwilligersvergoeding p. mnd. Tel. 0578-572998. info@stilema.nl. n Als u dit leest: wij halen graag herbruikbare spullen bij u op voor onze kringloopwinkel in Vaassen. Ook inboedelopruimservice. Erkend door Bond Kringloopbedrijven Nl (BKN). Info: tel. 0578-572998. info@stilema.nl. n Hagen, bomen of struiken rooien/vervangen? Bel 0619784447. n Last van mollen in uw tuin of wei? Bel/app: E.L. de Weerd, tel. 06-13456651.

Mindfulness (8 lessen) Donderdag 13.30 - 14.30 uur Opgeven: 06-13070020

Email info@health-all-in.nl

Fotografie Hans v.d. Vlekkert www.fotografie-vlekkert.nl

0578-641293

N

Fotocursussen en privéles. Advies nodig???

Heeft u nog bomen of struiken op te ruimen al staan ze nog zo raar. We maken het netjes klaar.

Voorwaarden voor de rubriek Riddertjes • Niet in aanmerking voor deze rubriek komen familie-advertenties, aan- of verkoop van onroerend goed, huur of verhuur van onroerend goed en personeelsadvertenties (uitgezonderd huishoudelijke hulp). • Deze rubriek is alleen voor particuliere advertenties. Voor zakelijke advertenties zijn er heel veel mogelijkheden. Neem hiervoor contact op met Oscar Streppel, telefoon 06 - 83 20 92 05

Vertrek Linda Seinstra bij Koppel-Swoe Zeventien jaar werkte Linda Seinstra op het gemeentehuis op de afdeling sociale zaken. Toen die afdeling naar Apeldoorn vertrok, solliciteerde ze bij de SWOE. Na zestien jaar neemt Linda afscheid van KoppelSwoe om in Heerde een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ze wordt voor 20 uur in de week mantelzorgondersteuner in dienst van Verian, waar ze de vrijwilligers gaat begeleiden. EMST

Bloemfontein en Hezebrink gaan haar missen. Ze stond voor 24 uur op de payroll, maar maakte vele uren meer. “Ik ben niet iemand die vanuit een kantoortje alles kan aansturen. Ik heb de dagelijkse contacten met de doelgroepen nodig om voeling te houden. Af en toe een keertje met koersbal meedoen als ze net iemand te weinig hebben. Als ik aan de beurt ben, ga ik even gooien en daarna weer achter de laptop aan het werk”.

go’s kaartmiddagen, netbal, gymnastiek soos en koersbal. Zeven jaar geleden kwamen daar één voor één de wijksteunpunten bij. Eerst Bloemfontein. Vanaf het begin is daar een grote groep fantastische vrijwilligers actief. Ik coördineer de boel. Het werk wordt gedaan door een groep van 35 vrijwilligers, waarvan er een aantal echt heel veel doen. Daarna kwam de Hezebrink er bij. Ook daar zijn veel vrijwilligers betrokken bezig.

De eerste jaren was het vooral het organiseren van de seniorenuitjes. Bus, lunch en bezoekadres regelen, betalingen regelen zorgen dat het geld van de deelnemers binnen kwam. Maar ook het coördineren van allerlei SWO/E activiteiten als stijldansen, bin-

Linda heeft het altijd heerlijk gevonden te kunnen werken met ouderen en mensen met een beperking. Maar het werk stapelde zich meer en meer op. Steeds meer groepen komen naar Bloemfontein en moeten aangestuurd. Dat kan alleen als je niet steeds ook

aanspreekbaar wil zijn. En daar liep ik steeds meer tegenaan. In mijn nieuwe baan in Heerde kan ik meer individueel met mensen werken. Wel blijft Linda betrokken bij enkele activiteiten. Als vrijwilliger laat ze de seniorensportdag, dit jaar op 26 maart in de Wieken, en de ‘groet en ontmoet’ avonden in Bloemfontein niet in de steek. Iedereen kan Linda bedanken tijdens de afscheidsbijeenkomst op vrijdag 1 februari van 15.00 tot 16.30 uur in de Bloemfontein. Een opvolger voor Linda is nog niet aangetrokken. Die moet het in 20 uur gaan doen. Fabiene Zoetbrood wordt tijdelijk het aanspreekpunt voor Bloemfontein. Lianne Houtman doet hetzelfde voor de Hezebrink.

• U dient gebruik te maken van deze bon. • Maximaal 2 advertenties van 8 regels per uitgave, uitsluitend à contant. • Voor brieven onder nummer geldt een toeslag van € 3,00. • Advertenties voor deze rubriek kunnen zonder opgave van reden worden geweigerd. • Tussen de woorden 1 hokje open laten en voor leestekens altijd 1 hokje gebruiken.

Voor plaatsing in de eerstvolgende uitgave s.v.p. vrijdags vóór 11.00 uur inleveren bij: Boekhandel Bruna, Dorpsstraat 59 in Vaassen; Sigarenmag. Nellestein, Apeldoornseweg 58 in Vaassen; Alex Stokhof, Hoofdweg 13 in Emst; Stilema Vaassen, Aalbosweg 41 in Vaassen.

Jeanet Broekhuis bedankte Linda Seinstra al tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van bewonerscommissie Krugerstraat Zuid in Bloemfontein. (FotoV@)S).


NEDERLAND BEDANKT: DE GOEDKOOPSTE IS NU OOK DE BESTE La Place Koffiebonen Espresso Arabica

Jumbo Ongebrande & Ongezouten Notenmix

Jumbo Veggie Chef Vegetarische Noten Balletjes

Jumbo Roomboter Stroopwafels

La Place Kruiden Roomkaas

Jumbo Kaiserbroodje

Jumbo Roomboter Appeltaartje

Jumbo Ovengebakken Kipfilet

Maar liefst 8 Jumbo producten zijn door Nederland verkozen tot beste product van het jaar 2018-2019. Dat is lekker nieuws! Natuurlijk koop je ze tegen de laagste prijzen, want Jumbo heeft niet voor niets een laagsteprijsgarantie. Op Jumbo.com/besteproduct lees je alles over onze prijswinnaars.

Hamer Vaassen, Kosterstraat 3

Profile for ====

Vaassensweekblad05-19  

Vaassensweekblad05-19

Vaassensweekblad05-19  

Vaassensweekblad05-19

Profile for twinsense