Page 1

Vaassens W eekblad Weekblad OPLAGE: 18.500 EXEMPLAREN

20 MEI 2014 - 39e jaargang nr. 21

Uitgave: Drukkerij-Uitgeverij van Barneveld Industriestraat 10 - Postbus 96, 7590 AB Denekamp Telefoon 0541-351869 - Fax 0541-354345 mail@drukkerijvanbarneveld.nl

Correspondent voor plaatselijk nieuws: A. Scholten, Eikenweg 13, 8172 AG Vaassen. Telefoon 0578-577622 / 06-52243343 E-mail: vaassensweekblad@planet.nl

Advertenties en tekst: Uiterlijk vrijdag om 12.00 uur in het bezit van de uitgever. Oplage: 18.500 exemplaren

Verspreiding: Elke woensdag door Snel&Well (telefoon 0578-661188) in Vaassen, Emst, Terwolde, Oene, Nijbroek, Welsum, De Vecht, Zuuk, Beemte-Broekland, Wenum Wiesel, ged. Apeldoorn en de bebouwde kom van Epe.

Een waakhond kunnen we niet leveren, wel een prima inbraakalarm! 4DIPSTXFHt.&7BBTTFOt5FM JOGP!LSBNFSFMFLUSPUFDIOJFLOM

Dorpsstraat 56, 8171 BS Vaassen T 0578 57 13 84 info@opticontact.nl

AARDBEIEN

V.l.n.r.: Julian Hertgers, Coen van Zuuk, Lars Leerkes, Stef de Weerd, Kevin Splinter, Julius Bosgoed, Viggo Dijkstra, Thim de Wilde, Ruben Hoven, Wibe Broer, Egemim Erkaya, Lieke van Zuuk, Sem Junti, Stijn Klomp, Tijn Hagen en Coen den Besten en achteraan sponsor Wim Meuleman. (Foto KCVO).

PLAAT CAKE

HEERLIJK ZACHT NU 4 STUKS VOOR

4.00 6 WITTE BOLLEN & 6 TARWE BOLLEN SAMEN VOOR

4.70 www.bakkerijbreden@hetnet.nl Tel. 055-3121280 Volg ons ook op facebook en twitter

Afsluiting Hypotheekshop Epe World Cup KCVO Afgelopen zaterdag was alweer de laatste ronde van de Hypotheekshop Epe World Cup bij KCVO. De trainers hadden deze ochtend een zeskamp met voetbalspelletjes klaargezet. Er werd fanatiek gestreden om de prijzen. Uiteindelijk werd team Engeland als winnaar gehuldigd. Zoals gebruikelijk aan het eind van elk kwartaal werden de bekers en de medailles voor de afgelopen periode uitgereikt. Deze penaltyronde wisten Wiebe Broer en Stef de Weerd alle penalty’s te benutten en gingen zij dus beiden met een beker naar huis. In het World Cup klassement legde Thim de Wilde beslag op de derde plaats. Julius Bosgoed won de zilveren medaille en Viggo Dijkstra was de winnaar van goud. Alle prijzen werden uitgereikt door Wim Meuleman, directeur

van de Hypotheekshop te Epe. Volgende week staat er nog een spannende wedstrijd tegen de moeders op het programma en de week daarop gaan de World Cuppers een dag naar Hengelo om daar te genieten van het pupillenkamp. Al met al was het weer een geslaagd World Cup seizoen waar meer dan dertig kinderen aan deel hebben genomen. Uiteraard gaat v.v. KCVO volgend jaar verder met dezelfde formule.

Lentemenu Tel. 0578 57 26 15 Fax 0578 57 10 38 Oude Apeldoornseweg 77 8171 LV Vaassen

Voor reparatie of vervangen van dakgoten. www.geldersservicebedrijf.nl

Gezonde voeding

Geen zin om te koken, maar wel zin in gezelligheid?

Betaalbaar

Regionale producten Vers V e er en ers verantwoord

Wees e dan van va harte welkom in ons sfeervolle restaurant in het pittoreske Oene!

CAFÉ É REST TAURANT UR U

DORPSZICHT Dorpsstraat 10 • 8167 NL Oene • Telefoon e 0578 - 641213


Boer Dorus woont nu bij De Koperen Ezel

Camping Wildhoeve is “natuurbrandbewuste recreatieondernemer 2013” Op vrijdag 16 mei overhandigt burgemeester Hans van der Hoeve een stimuleringsbijdrage van € 2.500,- aan camping de Wildhoeve. Deze bijdrage wordt jaarlijks toegekend aan een eigenaar of beheerder van een recreatieonderneming, die maatregelen treft tegen natuurbrand. Het gaat om het veiliger maken van het recreatieterrein en daarnaast recreanten beter voorbereiden op de risico’s van een onbeheersbare natuurbrand. “De Wildhoeve vervult daarin een voorbeeldfunctie voor andere recreatieondernemers en verdient daarom deze prijs”, aldus burgemeester Van der Hoeve. (FotoV@S).

De Koperen ezel is een nieuwe bewoner rijker. Hij heet Boer Dorus. Boer Dorus gaat elke dag met de kinderen dieren voeren en leuke dingen doen. Maar er zijn meer nieuwe bewoners, zoals nieuwe vogels, fazanten en een pauw. En er is een nieuwe speelhoek bij gekomen. Nieuw bij De Koperen Ezel is ook het inleverpunt van Wecycle om elektrische apparatuur in leveren. Oud ijzer en frituurvet kan eveneens worden ingeleverd bij De Koperen Ezel. De opbrengst wordt gebruikt voor de Kinderboerderij. Op deze manier levert De Koperen Ezel haar steentje bij aan een beter milieu. (Eigen foto).

De eigenaren, Karin van der Kaaden en René Zweers, voldoen aan alle gestelde criteria. Zij hebben deelgenomen aan de pilot ‘Zelfredzaamheid’ door een ontruimingsoefening op hun camping te laten organiseren. Naar aanleiding daarvan hebben zij de bestaande maatregelen voor een ontruiming aangescherpt, alsook de voorlichting naar de recreanten. Komend najaar vindt er wederom een ontruimingsoefening plaats op de camping en ook in de recreatiebranche (Recro) dragen zij verantwoordelijkheidsbesef voor de recreanten uit. Pilot natuurbrand De gemeente Epe nam deel aan de

landelijke pilot ‘Zelfredzaamheid bij natuurbranden’ en in vervolg hierop ook aan de pilot ‘Preventie natuurbranden’. Vorig jaar besloot het college van B&W van de gemeente Epe hier een vervolg aan te geven door een top-7 van maatregelen op te stellen ter bevordering van natuurbrandpreventie. “Natuurbrand vormt namelijk een groot risico in deze regio”, aldus Van der Hoeve. “En het is geen zaak van de overheid alleen, we hebben elkaar nodig. De stimuleringsmaatregel is één van de top-7 maatregelen waarmee we proberen ondernemers te stimuleren het risico op een onbeheersbare natuurbrand serieus te nemen”.

Margo Tiemens maakt rouwbloemen aan huis Margo Tiemens is onlangs voor zichzelf begonnen met het maken van rouwbloemen aan huis. Zij staat al 14 jaar in een bloemenwinkel en haar passie is het maken van rouwbloemen. Margo: "Liever denk je er niet over na. Alleen krijgt iedereen er wel eens mee te maken; het verlies van een dierbare. Ik ben er achter gekomen dat een week voor de uitvaart alleen maar bestaat uit regelen, en geleefd worden. Daarbij hoort ook het regelen van bloemen". (Eigen foto). Vaak is het moeilijk de stap te nemen om een bloemenwinkel te bezoeken qua tijd en qua emoties. Daarom verzorgt Margo de rouwbloemen aan huis. "Ik kom bij u thuis en dan bespreken we wat uw wensen zijn en de wensen van uw dierbare. Zo luister ik naar hoe uw dierbare door het leven ging en maak ik zo’n uniek mogelijke stukken die bij de persoon passen. Ik koop in na wat er besteld is en het zijn altijd dagverse bloemen", vertelt Margo. Ze werkt op verzoek ook met bloemen uit de eigen tuin om het geheel nóg persoonlijker te maken. Voor meer informatie kan men contact met haar opnemen, telefoon: 0619286279.

Start nieuwe expositie bij KuVa Vaassen Het is altijd weer verrassend om te zien hoe de expositieruimte van KuVa is ingericht na een expositiewisseling. De expositiecommissie doet erg veel moeite om goede combinaties te maken van schilderijen, beelden en kleine objecten in de vitrine. Vanaf donderdag 15 mei is een geslaagde combinatie van grote schilderijen van Louis Rinck met beelden van Cisca van Diemen en sieraden van de Stichting Ayuda Maya te zien. Het past goed bij elkaar. (Foto KuVa). Louis Rinck heeft 32 jaar als grafisch ontwerper bij een grote uitgeverij gewerkt. Hij werkte er voor opdrachtgevers. Sinds hij voor zichzelf werkt kan hij zijn creativiteit ten volle benutten. Louis maakte keramiek en pentekeningen en is vanaf 2004 gaan schilderen in olieverf. Zijn abstracte doeken komen op een intuïtieve wijze tot stand en het is voor de kunstenaar belangrijk dat er harmonie in compositie en kleurgebruik uitspreekt. Het thema is “De Weg” (Tao). Cisca van Diemen-Vlaar is geruime tijd bezig met beeldhouwen. Beeldende vormgeving is altijd haar passie geweest. Zij zegt zelf over haar beelden: “Ieder beeld ontstaat in zijn eigen fantasie en spreekt zijn eigen taal. Het is steeds weer een ontdekking wat voor mooie kleuren en lijnen er uit een stuk steen komen. Ik werk

figuurlijk en abstract, hoofdzakelijk met speksteen, albast en serpentijn. Uit een ruw stuk steen iets moois creëren en tot leven te brengen daar gaat het om”. De niet al te grote beelden zijn prachtig afgewerkt en zijn het aanzien meer dan waard. Sjoukje Dijkstra uit Vaassen, ambassadrice van de Stichting Ayuda Maya heeft er opnieuw voor gezorgd dat in de vitrines kunstig gemaakte sieraden uit Guatemala getoond worden. De sieraden worden in dat land door vrouwen rond het Meer van Atilan gemaakt, waarbij de eeuwenlange techniek van het weven van pas komt. Door deze sieraden hier te verkopen, verdienen de thuiswerkende vrouwen extra. Met de door de Stichting ingezamelde gelden worden projecten t.b.v. de Mayabevolking ondersteund, zoals de aanleg van drinkwatersystemen. De website van Stichting Ayuda Maya: www.stichtingayudamaya.nl geeft duidelijke informatie over doel en middelen. KuVa vindt het belangrijk om regelmatig een podium aan ambachtelijk en kunstzinnig gemaakte producten te geven ten behoeve van een goed doel. Deze expositie is tot en met 21 juni te zien aan de Dorpsstraat 73 te Vaassen op donderdag, vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Extra geopend tijdens de boeken- en kunstmarkt op Hemelvaartsdag donderdag 29 mei en tijdens de kunstfietsroute van KuVa op 14 en 15 juni van 11.00 tot 17.00 uur.

Kantje boord op Regge Coast Shanty Festival Nijverdal Shantykoor Kantje boord treedt zaterdag 24 mei op tijdens het internationale Regge Coast Shanty Festival in Nijverdal. Samen met zeven andere koren uit Nederland en Duitsland brengt Kantje boord die dag zijn repertoire ten gehore op vier podia in het winkelcentrum van Nijverdal. Het festival is van 12.00 tot 17.30 uur met als slot een samenzang door alle deelnemende koren. In juni en juli staan verdere optredens van Kantje boord op het programma in Epe, op Ameland en in Harlingen. Dat het koor nog steeds tot de verbeelding spreekt, blijkt uit het toenemende aantal leden. In april alleen al werden 4 nieuwe leden verwelkomd. Meer informatie is te vinden op www.kantjeboord.nl of op www.facebook.com⁄kantjeboord.vaassen. (Foto Kantje Boord).

Workshop mozaïeken Binnen de brede school in Vaassen heeft er een mozaïek workshop plaatsgevonden. Tijdens deze workshop maakten de kinderen MDF figuur mozaïeken onder leiding van Berna Harleman en Stella Abraas. Kinderen konden kiezen uit een poes, uil, hart of vlinder. Met kleine voorgevormde steentjes, bonen, knopen, etc. werden de dieren beplakt. Tot slot werd er een haakje aan gezet, zodat het opgehangen kan worden in de eigen kamer. (Eigen foto).


Lotgenotencontact na partnerverlies Stichting De Kruimelschaar houdt op maandag 26 mei van 16.00 tot 17.30 uur een ontmoetingsmiddag voor mensen, die een partner hebben verloren: Het Lotgenotencontact. Deze bijeenkomst vindt plaats in de Grote Kerk aan de Beekstraat 1 in Epe. In informele sfeer kan met elkaar van gedachten worden gewisseld. Daarbij zijn vrijwilligers van De Kruimelschaar aanwezig. Stichting De Kruimelschaar werkt niet vanuit een of andere levensbeschouwelijke of politieke overtuiging of achtergrond. De hulp, die geboden wordt, is voor iedereen: voor mannen en vrouwen van alle leeftijden, uit alle lagen van de bevolking. Koffie⁄thee staan klaar. Deelname is gratis. Daarnaast is het nog steeds mogelijk om bezoek aan huis te krijgen voor individuele hulp bij het verwerken van het verlies. Wie behoefte heeft aan meer informatie, kan bellen met Gerrie HupBerkhoff, tel. 0578-612393.

Club van 100 Stichting Present Epe-Heerde

U vindt ons:

EPE donderd VAASSEN don d

agmorgen

HEERDE vrijd

erdagmiddag

AANBIEDINGEN

Deze week geldig n! op alle standplekke

VLEESWARENPAKKET

100 GRAM ACHTERHAM 100 GRAM GEBRADEN GEHAKT 100 GRAM KIPFILET

Samen 300 gram €

2,95

SATÉSTOKJES 6 stuks voor...............

€ 2,95

agmiddag

VOORDEEL PAKKET 4 ZOMERVINKEN + 4 ROLLADE SCHIJVEN Samen voor.........€

5,00

MAGERE RUNDER SUCADELAPPEN 500 gram.................

€ 4,95

Deze aanbiedingen gelden deze week ook op andere plekken op de Veluwe: Eerbeek dinsdagmiddag Vaassen donderdagmiddag Dieren woensdagmorgen Klarenbeek vrijdagmorgen Apeldoorn ’t Fort woensdagmiddag Heerde vrijdagmiddag Epe Gemeentehuis donderdagmorgen Apeldoorn Centrum zaterdag (ook nieuw!)

Barbecueën met Marktslager Van Bussel: Lekker en niet duur! We mogen wel zeggen dat we al meer dan 30 jaar een kei zijn in het leveren van overheerlijke barbecues. Een goed stukje vlees gecombineerd met lekkere salades, sauzen, stokbrood en kruidenboter maken uw barbecue feestje compleet. Ons ʻBarbecue Compleet Pakketʼ is al jaren een succes. Natuurlijk kunt u ook alleen barbecuevlees bestellen. Wij presenteren onze vleessoorten mooi op schaal en onze salades worden met (vers) fruit en zuur gegarneerd.

Barbecue compleet pakket • 4 stukjes vlees (keuze uit 30 vlees soorten!) • 3 soorten salades (keuze uit: rundvlees-, eier-, vis- en waldorf salade) • 4 soorten sauzen (saté-, barbecue-, knoflook- en cocktailsaus) • stokbrood en kruidenboter • bij gezelschappen vanaf 20 personen gratis gebruik van barbecue of reuzenpan incl. gasverbruik

€ 11,95 p.p. vanaf 20 personen Kijk voor meer informatie op onze website: www.marktslagervanbussel.nl

Na zes jaar heeft Stichting Present Epe-Heerde een eigen plek in het welzijnswerk op de NO-Veluwe. Zij verbindt vrijwilligers, die bereid zijn om een dag de handen uit de mouwen te steken met mensen, die een concrete hulpvraag hebben en hiertoe zelf geen mogelijkheden zien. Veel bedrijven en organisaties doen mee met de landelijke NL-doet dag van het Oranjefonds. Present is het hele jaar door bezig om zulke hulpprojecten van een dag mogelijk te maken door “vraag en aanbod” te verbinden. In 2013 waren dat ruim 70 projecten, waarbij honderden vrijwilligers betrokken waren. Om het werk van Stichting Present mogelijk te maken, is een vaste kern van vrijwilligers actief aangestuurd door een coördinator, die helpen met het uitvoeren van de projecten en het bijhouden van de website en de administratie. Om Present te laten blijven, is het van belang om regelmatige en structurele inkomsten te hebben. Met terugkerende maandelijkse inkomsten kunnen de vaste projectkosten en de overhead van de organisatie gedekt worden. Dit jaar begint Stichting Present EpeHeerde met het oprichten van een Club van 100. De Club van 100 is een netwerk van ondernemers en betrokken burgers in de gemeenten Epe en Heerde, die Present een warm hart toedragen en financieel willen ondersteunen. Om lid te worden van de Club van 100 doneert men 100 euro per jaar aan Stichting Present. Neem hiervoor contact op via: info@stichtingpresent-epe.nl of bel 06 15379440.

Hemelvaartsdag (tijdens

boekenmarkt) zijn wij De koffie staat klaar!

“OPEN” vanaf 08.00 uur.

Wij hebben pizzaʼs, tostiʼs, broodjes, kapsalons (onze specialiteit), kindermenuʼs en schotels en diverse afhaal menuʼs Openingstijden: zo. t/m do. van 15.00 tot 24.00 uur, vr. en za. van 15.00 tot 01.00 uur Bezorgtijden: zo. t/m do. van 17.00 tot 22.00 uur, vr. en za. van 17.00 tot 22.00 uur

'Bloemfontein Bruist' met Doetmaes In de maanden juni, juli en augustus organiseert het wijksteunpunt Bloemfontein, onder de naam “Bloemfontein Bruist” op de eerste woensdag van de maand een concert in de binnentuin van Bloemfontein aan de De Wetstraat 12 in Vaassen. Het spits wordt afgebeten door Doetmaes op woensdag 4 juni. Het optreden begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Vanaf 19.00 uur kunnen bezoekers terecht op het binnenterrein van Bloemfontein. Doetmaes is van mening dat of je wel of niet kunt zingen niet belangrijk is, als je jezelf maar met hart en ziel kunt geven. De leden van Doetmaes komen uit alle rangen en standen van de maatschappij. Bouwvakker en bankdirecteur, WAO’er en ondernemer, banketbakker en kamergeleerde, allen staan ze schouder aan schouder te zingen. Het kan er daarbij soms stormachtig aan toe gaan, maar het publiek is meestal zonder uitzondering aangenaam verrast door het ongeremde enthousiasme. Iedereen is van harte welkom om dit prachtige optreden mee te maken op woensdag 4 juni in Bloemfontein. Het bijwonen van dit optreden is gratis. De binnentuin van Bloemfontein is te bereiken via het grote hek naast het wijksteunpunt. De mogelijkheid bestaat om een kopje koffie, thee of een drankje te kopen. Het optreden duurt tot 21.00 uur. Er zijn stoelen aanwezig, maar mocht u niet lang kunnen staan neem dan voor de zekerheid een klapstoeltje mee.

In overleg ook aan de deur.


Kees Bouwmeester opent nieuwe weegbrug

Adriaan en Erben onderhouden sponsors en Club van 100 vv Emst Adriaan Visser en Erben Wennemars kwamen vorige week op uitnodiging bij vv Emst vertellen over hun werkzaamheden bij PEC Zwolle. Aandachtige luisteraars waren 160 sponsors en leden van de Club van 100 van voetbalvereniging. Adriaan Visser is geboren in Emst en voorzitter van PEC Zwolle. Erben Wennemars is lid van de Raad van Bestuur van de Zwollenaren. Beiden wonen nu in Dalfsen. (FotoV@S). Vorig jaar kwam Visser ook al in de kantine op ‘t Hanendaerp, toen met PEC-trainer Art Langelder. OudEmstenaar Visser heeft de contacten met zijn oud-dorpsgenoten nooit laten verwateren. Hij staat zijn oude club met raad en daad bij. Een aantal keren per jaar praten Visser en een aantal bestuursleden van vv Emst (Herwin Rozendal, Arie Post en Jan Dijkgraaf) met elkaar om vv Emst verder te helpen. Nieuwe ideeën en nieuwe inkom-

stenbronnen wat sponsoring betreft komen dan ter sprake. De aanwezigheid bij de sponsoravond is daaruit ook voortgekomen. Voordat het tweetal op het podium verscheen en hun verhaal over PEC Zwolle hield, vertelde Herwin Rozendal over het nieuwe sponsorbeleid bij vv Emst. Niet alleen geld binnen halen voor de club, maar ook maatschappelijk iets betekenen voor de samenleving is het doel.

Kees Bouwmeester en de medewerkers van het bedrijf op de nieuwe weegbrug. Samen goed voor 1160 kg. (FotoV@S).

Sinds april kunnen bedrijven en particulieren bij Kees Bouwmeester aan de Runnenbergweg 7 op Industrieterrein Eekterveld hun lading wegen. De brug is 24 uur per dag en alle dagen van de week te gebruiken en kan een gewicht aan tot 70 ton. De lengte van de brug is 18 meter. De kosten van het wegen kunnen worden betaald via de pin-automaat. Daarnaast kan de brug worden gebruikt voor mensen, die oud ijzer komen brengen. Voordat een vrachtwagen de weg op gaat wil de chauffeur graag weten hoe zwaar de wagen is. Dit om bekeuringen onderweg te voorkomen. Dit geldt o.a. voor het vervoer van vee, kippen, grond en bouwmateriaal. Oud ijzer handel Kees Bouwmeester begon zijn bedrijf als handel in oud ijzer en metalen aan

de Bellertstraat. Toen hij zijn bedrijf in 2003 verhuisde naar de Runnenbergweg 4 op het Eekterveld, kwamen daar de activiteiten als groothandel in bouwmaterialen en staal bij. De handel in oud ijzer is steeds een belangrijke tak van het bedrijf gebleven. Zoon Djohnny Bouwmeester helpt de klanten, die oud ijzer en metalen

komen brengen. Na de weging van de ingeleverde metalen regelt hij de betaling. Nieuwe showroom Het pand achter de weegbrug is enige tijd geleden door Bouwmeester aangekocht. Na een interne verbouwing is het nu gedeeltelijk ingericht als showroom van tegels, stenen, dakbedekking, enz. Voor het pand is een strook met verschillende soorten sierbestrating aangelegd. Verder wordt de ruimte gebruikt als magazijn en is het nu dus het nieuwe inleverpunt voor oud ijzer en is een deel van de administratie ernaar verhuisd.

Geslaagde muzikale avond KNA Epe met popkoor Afslag 26 Zaterdagavond verzorgde accordeonvereniging KNA uit Epe samen met het popkoor Afslag 26 uit Vaassen een muzikale avond in de Wieken. Onder leiding van Dirigent Willie Buunk was het een mooi optreden voor een hele volle zaal. (Foto hans van de Vlekkert).

Boek over Transportbedrijf Streng gepresenteerd Zaterdag 10 mei presenteerde Aad Streng het boek tijdens een bijeenkomst met oud-medewerkers. Het bedrijf heeft bijna honderd jaar in Apeldoorn en later ook Vaassen bestaan en was een van de grotere transportondernemingen. De meeste Vaassenaren zullen zich de grote rode vrachtwagens vast nog wel herinneren. (Foto Aad Streng).

Het is een groot formaat (23 x 28 cm) boek van 240 pagina’s, met 400 prachtige, soms paginagrote foto’s, en het verhaal over het ontstaan en de ontwikkeling van het bedrijf. Het boek besteedt ruim aandacht aan het chauffeursleven en vrachtwagens (onder andere de Amerikaanse Macks uit de oorlog). Daarnaast is de opkomst van het internationale transport beschreven, maar ook ontwikkelingen in en om Apeldoorn

zelf komen aan bod, zoals de periode van de wilde bussen in de jaren dertig en het taxivervoer zowel met koetsen als met luxe wagens. De locatie in Vaassen wordt ook beschreven; vanaf de overname van de panden van Gelria tot de distributie van zeep (Dreft, Spic & Span, Dash en Ariel) vanuit Vaassen. Het blijkt dat Vaassen de bron was van veel vrouwelijk personeel voor Streng, zowel op kantoor als hulp in de huishouding. Daarnaast kwamen veel chauffeurs ook uit Vaassen. Het boek is niet via de boekhandel verkrijgbaar maar online kan besteld worden via internet: http:⁄⁄www.streng.oud-apeldoorn.nl⁄ en kost € 34,50 (incl. verzenden binnen NL) Geschiedenis van een Nederlands transportbedrijf In 1918 koopt Janus (A.B.) Streng uit Aarlanderveen een stalhouderij in Apeldoorn. Dat wordt de start van een groot internationaal transportbedrijf. Het boek beschrijft hoe het bedrijf zich heeft ontwikkeld van verhuizingen met paard en wagen tot een vooraanstaand internatio-

naal transportbedrijf. Naast verhuizingen was het bedrijf actief in het taxivervoer en had het een busbedrijf. De Tweede Wereldoorlog, waar de Strengen een zeer actieve rol in hebben gespeeld, werd een belangrijk omslagpunt. Direct na de oorlog zette Streng in op het internationale transport, met name naar Zwitserland. Daarmee legde het de basis voor een snelle en succesvolle groei. Zijn bekendheid dankte het bedrijf vooral aan de zeer opvallende rode kleur van de vrachtwagens en de inzet van Amerikaanse Macks. Het boek besteedt ruim aandacht aan de ontwikkeling van het wagenpark en met name de rol van de Macks daarin. Ook het wel en wee van het chauffeursleven komt uitgebreid aan de orde. Het geheel is geplaatst in de context van sociale en economische ontwikkelingen. Dat geeft een beter begrip voor de keuzes die in de loop der jaren zijn gemaakt. Het bedrijf was een van de grotere ondernemingen in Apeldoorn en is een karakteristiek onderdeel van de geschiedenis van deze stad. In 2002 is het bedrijf verkocht aan C. van Heezik in Utrecht. Aan de hand van vele prachtige foto’s en verhalen wordt de lezer meegenomen in de geschiedenis van Streng en het internationale transport. Een boek voor iedereen, die geïnteresseerd is in vrachtwagens en wegtransport, en in de geschiedenis van Apeldoorn en omgeving.

Beide orkesten speelden hun eigen repertoire, waarbij het recreantenorkest de avond begon met enkele bekende liedjes, zoals 'Birds' van Anouk en 'Ik hou van Holland'. Samen met popkoor Afslag 26 speelden ⁄ zongen ze het nummer 'Laat me' van Ramses Shaffy. Daarna liet popkoor Afslag 26 hun eigen programma horen met o.a. een medley van Grease en 'Geef mij nu je angst', onder leiding van diri-

gent Wilco Stronks. Na de pauze speelde het A-orkest hun eigen repertoire met o.a. een Hongaarse dans en de Blues factory. De avond werd afgesloten door het A-orkest samen met het popkoor Afslag 26 met de nummers 'I do it for you' van Bryan Adams en een medley van Doe Maar. De hele avond werd aan elkaar gepraat door ladyspeaker Ankie Lammers.


Gortelse natuurwandelen fietstocht in de Kroondomeinen

 

     

      

                  

  

  

P Tapijt P Vinyl / Pvc P Laminaat P Gordijnen P Zonwering

De werkgroep van de “Bond tegen vloekenâ€? Apeldoorn en omstreken houdt zaterdag 21 juni een fietstocht van ongeveer 30 km en een wandeltocht van ongeveer 14 km door het fraaie buitengebied in de omgeving van Gortel en een mountainbikeroute van 20 km en de wandeling: rondje Gortel van 3,2 km. Er is onderweg een rustpunt, waar koffie, thee, fris, soep, snacks en brood te verkrijgen zijn. Er zijn speelmogelijkheden voor de kinderen en er staat een kraam met tweedehandse boeken. De tocht start bij Basisschool Het Mosterdzaadje, Oranjeweg 116 in Gortel en men kan vertrekken tussen 10.00 tot 13.00 uur (de koffie staat klaar). De kosten voor deelname bedragen â‚Ź 3,50 (volwassenen), â‚Ź 2,50 (kinderen) en max. â‚Ź 12,50 per gezin.

Everlaan 29, 7315 WZ Apeldoorn (‘t Loo) Telefoon: 055 5211350 www.simsontapijt.nl

Koffie-uurtje in Wijksteunpunt Bloemfontein Iedere dinsdag- en donderdagochtend is er in het wijksteunpunt Bloemfontein aan de Wetstraat 12 in Vaassen een gezellig koffie-uurtje. Het koffie-uurtje is van 9.30 tot 11.00 uur en iedereen, ongeacht leeftijd, is van harte welkom om een kopje koffie te komen drinken. Vrijwilligers van het wijksteunpunt of meewerkers van de J.P. van den Bent Stichting zorgen voor de koffie. Een kopje koffie kost â‚Ź 1,00. Sommige bezoekers gaan na de koffie gezellig met elkaar sjoelen, anderen blijven gezellig met elkaar praten. Mocht het komende zomer mooi weer zijn, dan kan men gezellig buiten zitten in de binnentuin van Bloemfontein.

KEES BOUWMEESTER Handelsonderneming b.v.

Vaassense kerk van alle markten thuis Het interieur van de Dorpskerk in Vaassen heeft onlangs een grondige verbouwing ondergaan. Door het open en transparante karakter van de nieuwe inrichting kan de kerk, behalve voor de erediensten, nu ook multifunctioneel gebruikt worden. Mede door de centrale ligging met veel gratis parkeerruimte in de directe omgeving is het gebouw een prima onderkomen voor concerten, lezingen, tentoonstellingen, etc. De kerk aan de Markt is daarmee van alle markten thuis. Wie van de Dorpskerk gebruik wil maken, kan zich wenden tot de koster de heer F. van den Berg, tel. (0578) 570522 of (06) 27013355.

ice

rv 24 uurs se

Installatiebedrijf Reusken Deventerstraat 10 -8171 AE Vaassen Tel. 0578-571870 - Fax 0578-574525

VV EMST jeugd voor 23e keer naar Ameland Woensdag 28 mei reist de jeugdafdeling van VV Emst traditioneel voor de 23e achtereen af naar Ameland om daar met z'n allen het seizoen af te sluiten. De groep verblijft vier dagen in Buren. Naast voetballen staan alle dagen in het teken van activiteiten als bowlen, kegelen, vossenjacht, spelavond, fietstocht over het eiland, zeskamp en zaalvoetbal. De 120 jongens en meiden zijn zaterdag 31 mei weer in Emst terug.

Eper Wegpiraten naar Hezebrink on Tour Hezebrink on Tour is zeer verheugd te kunnen melden, dat het Eper Wegpiraten Koor op zaterdag 24 mei een drie uur durend optreden gaat verzorgen in dorpshuis de Hezebrink. Het Eper Wegpiratenkoor is ontstaan door een grap en bestaat uit collega’s en vrienden. Op een trouwfeest van een collega-chauffeur hebben ze een paar liedjes gezongen en werden daarbij opgemerkt door een lokale muziekband en dit resulteerde in een gezamenlijk optreden in een grote feesttent op 30 april 1993. Dit optreden zou eenmalig zijn, maar door enthousiaste mensen en koorleden is het koor blijven bestaan. Kaarten å ₏ 10,00 kunnen telefonisch besteld worden bij de Hezebrink onder nummer 0578-661569 en uiteraard zijn ze ook af te halen bij de Hezebrink zelf. Het optreden begint om 20.00 uur, maar vanaf 19.30 uur is de zaal open. De opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan de verbouwing⠄vernieuwing van dorpshuis de Hezebrink. Voor meer informatie zie: www.Hezebrink.nl.

In- & verkoop van oud ijzer en metalen Container service van 1 t/m 40 kuub. Eigen transport met autolaadkraan WEEGBRUG (24/7) 18 M 70 TONS Runnenbergweg 7 8171 MC Vaassen Tel: 06 13694873

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 7.30 - 18.00 uur Zaterdag 8.00 - 14.00 uur Zondag gesloten

De Ondernemersverening

Vaassen timmert DEZE ZOMER weer aan de weg met es! twee SUPER leuke akti De aktie waarmee de consument een Daikin Airco van de firma Stillewagt kan winnen is momenteel gaande en door het sparen van 3 kassabonnen, van leden van de ondernemersvereniging Vaassen, die gebundeld ingeleverd dienen te worden op 29 mei bij de stand van de firma Stillewagt op Vaasaqua, kan men hierop kans maken deze prijs te winnen. De prijsuitreiking zal op 29 mei om ca. 16.00 uur plaats vinden. Na deze aktie staat de volgende aktie van de ondernemersvereniging al weer voor de deur. De ondernemersvereniging geeft namelijk â‚Ź1000,- aan boodschappen weg voor een door u te organiseren buurtfeest. Ook voor deze aktie hoeft u alleen maar 3 kassabonnen van verschillende leden van de ondernemersvereniging te sparen en gebundeld in te leveren. Dit kan t/m 28 juni 2014 bij Albert Heijn, Bruna en de Welkoop. U kunt de deelnemende winkeliers herkennen aan het logo van de OVV op de deur. Dus vanaf nu Kassabonnen sparen, want deze zijn geld waard! De ondernemersvereniging Vaassen heeft nu ook een prachtige nieuwe website. Op deze site kunt u alle leden van de OVV vinden om informatie over activiteiten georganiseerd door de ondernemersvereniging. Tevens worden op deze site de aktievoorwaarden voor de verschillende winkelakties nader omschreven zodat de consument te allen tijde op de hoogte blijft van hoe, waar en waarom. Kijkt u eens op deze website en laat u verrassen!!!

www.ondernemendvaassen.nl Dus kom gauw langs op onze website, maar nog liever bij ons in de winkel.


Schoolvoetbal

Regio ’72 B1 kampioen

Op woensdagmiddag 14 mei werd op het JB-sportpark van EZC’84 aan de Kweekweg het Autoschade de Wilde schoolvoetbaltoernooi georganiseerd voor de meisjes uit groep 5 en 6. Na een spannende wedstrijd om de eerste en tweede plaats werd school ’t Mozaïek kampioen. Tweede werd de Anne de Vriesschool 2 en op de derde plek is Anne de Vriesschool 1 geëindigd. (Eigen foto).

Het was feest voor de toppers van de B1. Na 4 wedstrijden en nog 2 te gaan, hebben de spelers van de B1 het kampioenschap al binnen. In de wedstrijd tegen Steeds Hooper stond het na enkele minuten 10 voor Steeds Hoger. Na goede kansen scoorde Annedien de gelijkmaker. De wedstrijd ging gelijk op. Regio’72 kreeg 2 strafworpen, gescoord door Lisa en Tobias. Ze gingen de rust in met een stand van 3-3. Lang bleef het 3-3 staan. Er waren veel kansen, maar de ballen wilde er maar niet in. Na een paar sterke aanvallen, werden er nog 2 punten gescoord. De spelers van B1 zijn trots op de prachtige eindstand van 5-3 en vertrokken naar Vaassen om daar in de eigen kantine het kampioenschap te vieren. (Foto Regio '72).

Dezelfde dag werd het schoolvoetbaltoernooi voor de mix groepen 3 en 4 van de basisscholen van de Gemeente Epe gespeeld in Vaassen op sportcomplex de Egelbeek. Ondanks de fanatieke strijd en de grote drukte om de velden hadden de aanwezige mensen van de EHBO deze middag gelukkig nagenoeg niets te doen. Na het afwerken van de verschillende poulewedstrijden bleven er uiteindelijk acht kwartfinalisten over. Die maakten onderling uit wie naar de finale mochten. De finale werd in een uitermate spannend duel tussen de teams van de Gildeschool en de W.G. van de Hulstschool, uiteindelijk met 2-1 gewonnen door het zevental van de Gildeschool.

Zes weken ‘rijwielexpo’ in Kulturhus Epe De werkgroep ‘Heel Epe Fietst!’ wil de gemeente Epe deze zomerperiode op de kaart zetten als fietsgemeente bij uitstek. Daarom zijn er diverse activiteiten op de rit gezet. Ook het regionale Fotocollectief ParallaX is aangehaakt. Vanaf 6 juni exposeert die groep amateurfotografen zes weken achtereen met fotografische rijwielen in het Kulturhus Epe. Het project Heel Epe fietst! is de uitkomst van een brainstormsessie, die de initiatiefnemers (Cultureel Platform Epe en Kulturhus Epe) in november 2013 hielden. Het doel? Allerlei organisaties uit de samenleving met elkaar laten samenwerken aan één gezamenlijk thema. Uit de berg van ideeën, die de werkgroep verzamelde, zijn de meest attractieve en haalbare ideeën geselecteerd en uitgewerkt. De kern van het fietsjaar ligt tussen 14 en 21 juni. Zo komt er een Fietsfestival (13 en 14 juni) in het Kulturhus Epe, een rit met historische fietsen vanuit Vaassen, een ‘film fiets-in’, kunstprojecten rondom de fiets en ook concerten. Vele organisaties op het gebied van kunst, cultuur en welzijn doen mee. Neem het welbekende Fotocollectief ParallaX (www.fc-parallax.nl). Deze groep fervente amateurfotografen richt vanaf 6 juni voor een periode van zes weken een foto-expositie in. Die vindt plaats in het Eper Kulturhus. Alle leden maken een serie (twee tot vijf) foto’s en elke serie draait letterlijk rondom (onderdelen van) rijwielen. Maar het Eper

Fotocollectief ParallaX doet meer deze zomer. Zo vinden er de komende periode verschillende thematische foto-exposities plaats in de molen in Vaassen. Zodra er enkele bouwkundige aanpassingen gedaan zijn, gaat het fotocollectief in een periodes van zes weken diverse onderwerpen uitlichten. ‘Kleur’, ‘Muziek’, ‘Fiets’ en ‘Wijn (kelder)’ zijn thema’s, die achtereenvolgens aan bod komen. ‘Photowalks’ Ook wil Fotocollectief ParallaX een aantal ‘Photowalks’ in de gemeente Epe gaan houden. Yvonne Lievense, één van de leden, vertelt: “In zowel Vaassen als Epe maken we met een groep geïnteresseerden een wandeling langs verschillende bezienswaardige huizen en andere elementen van de twee dorpen. Het is de bedoeling dat voor toeristen te doen, maar geïnteresseerde Epenaren mogen natuurlijk ook meelopen.” Op woensdag 4 juni wordt de eerste Photowalk in Epe gehouden. “Dat is een soort try-out. De wandeling begint om 10.00 uur en duurt zo’n twee uur. Bij genoeg animo volgt er

op 9 juli nog één.” In Vaassen wordt de eerste fotowandeling op 2 juli gehouden. Bij voldoende interesse vindt de tweede Vaassense Photowalk op 16 juli plaats. “Tegen betaling van 5 euro (inclusief kop koffie of thee) lopen we samen een route, fotograferen we diverse huizen en andere bezienswaardigheden en vertellen we verhalen over wat we zoal tegenkomen”, aldus Yvonne Lievense. De groepen bestaan iedere keer maximaal uit vijftien personen. Voor nadere informatie zoals het startpunt en voor aanmeldingen kan men contact opnemen met Yvonne Lievense via yac.lievense@gmail.com.

Eén van de foto’s waarmee Fotocollectief ParallaX vanaf 6 juni exposeert in Kulturhus Epe. De groep amateurfotografen exposeert deze zomer met foto’s in de molen in Vaassen en houdt een viertal photowalks in Epe en Vaassen. (Foto ParallaX).

Opnames TV-programma ‘Clubgenoten’ op Montessorischool Maandagmiddag 12 mei zijn er door TV-Gelderland opnamen gemaakt op de Montessorischool Vaassen. TV-Gelderland maakt een programma “Clubgenoten”. In dat programma staat een bekende Gelderse sporter of Gelders team centraal. In het kader van het komende WK-voetbal werd het eerste elftal van S.V. Vaassen uit ’74 gevolgd, dat toen een oefenwedstrijd speelde tegen het Nederlands elftal van Cruijff, Neeskens c.s. Herman Brummel, leerkracht van de school, speelde destijds mee. Er werden opnames gemaakt in de klas en op het schoolplein. (FotoV@S). Herman Brummel: “Bewegen is belangrijk. Niet alleen toen, vooral nu. Met alle computerspelletjes zitten de kinderen veel te veel. Daarom is bewegingsonderwijs zo belangrijk. Op onze school wordt veel aandacht besteed aan gezond en verantwoord met je lichaam omgaan. Denk daarbij aan voeding, hygiëne en sporten. Meer dan 50% in de bovenbouw is gelukkig lid van een sportclub. In de pauzes zijn de kinderen actief met allerlei vormen van balsporten en hebben we één keer in de week de beschikking over een buurtsportcoach van de Stichting Koppel⁄ gemeente Epe. Daarnaast staat er in de bovenbouw ook drie keer gymnastiek op het rooster”. Al met al wordt er op deze school op een goed niveau gesport. En wie weet worden sommige van deze kinderen n.a.v. deze tv-opnamen in hun sport ook gescout of dringen ze door tot regionale⁄ landelijke finales dan nu al gedaan wordt. De uitzendingen van het programma Clubgenoten op TV Gelderland vinden plaats op 30 mei vanaf 19.35 uur.

Op bezoek bij Bakkerij Hagen

Op de Sterrenschool Geerstraat werken de kleuters aan het thema ‘De Bakker’. In de klas is al veel verteld en gemaakt over brood bakken en de bakkerij, maar het is natuurlijk veel mooier om dit in het echt te zien. Daarom was het fijn, dat de kinderen een bezoekje mochten brengen aan Bakkerij Hagen. De bakker heeft van alles verteld en veel laten zien; de zakken met meel, de grote kommen om het beslag in te maken, de broodsnijmachine en natuurlijk de oven. Deze was zelfs nog een beetje warm. Tot slot mocht elk kind een slagroomsoesje vullen. Deze traktatie werd op school heerlijk opgegeten. (Eigen foto).

Menvereniging “Het Cannenburgher Gerij” Zondag 25 mei kunnen leden van menvereniging “Het Cannenburgher Gerij” meedoen aan een dagrit. Elke laatste zondag van de maand wordt een maandrit uitgezet en een keer per jaar een dagrit. Het vertrekpunt van de dagrit is bij Henk en Rikie van Essen aan de Hertenkampsweg 33 in Vaassen. Koffie staat klaar vanaf 9.00 uur en de menners vertrekken om 9.30 uur. (Eigen foto). Deze dag rit heeft een lengte van 34.4 km en loopt door het mooie bosgebied van Het Loo en de Elspeter Struiken. Er zijn 3 stops ingelast (om de 10 km). Voor zowel paard als mens dus goed te doen. Tijdens de middagstop is er soep en een slaatje. Hier is ook gelegenheid om het eigen lunchpakket te nuttigen. Terug aan de Hertenkampsweg 33 is ruim de tijd om na te praten onder het genot van een drankje en

een bal gehakt. Menners met een aanspanning, die geen lid zijn, mogen ook meedoen. Graag op tijd aanmelden, zodat de organisatie genoeg tijd heeft voor de inkoop. De routeuitzetters hopen op een grote opkomst en mooi weer, zodat van de fraaie natuur kan worden genoten. Opgeven kan bij Martin Doornebosch 0571-292757 of m.doornebosch@hetnet.nl


Hemelvaartsdag in Vaassen: 20e Vaasaqua

Boekenmarkt

Twintig jaar Vaasaqua, wat een mijlpaal! De eerste editie van Vaasaqua werd kleinschalig georganiseerd in 1995. Dit kleinschalige begin is uiteindelijk in 20 jaar uitgegroeid tot één van de grootste eendaagse evenementen van Gelderland. En daar mag Vaassen trots op zijn.

20

Vaasaqua is dan ook niet meer weg te denken en trekt mensen uit het hele land. Vooral voor de Boekenmarkt komen liefhebbers vanuit alle windstreken om tussen de honderden kramen naar juweeltjes te zoeken. De jongste bezoekers klauteren en spelen graag op de springkussens en andere kinderactiviteiten op het Kinderplein. Het Marktplein is ieder jaar een heerlijke plek om naar goede bands, artiesten en dweilorkesten te kijken en te luisteren onder het genot van een drankje. In twintig jaar tijd verandert natuurlijk ook het een en ander. Zo heeft Vaasaqua nu een andere doelstelling dan twintig jaar geleden. Jarenlang doneerde Vaasaqua met veel plezier een deel van de opbrengst aan het buitenbad van ‘De Koekoek’. Nu er geen buitenbad meer is, gebruikt Vaasaqua haar opbrengst nu vooral om charitatieve stichtingen en verenigingen in Vaassen te ondersteunen. Vaasaqua 2014 wordt dankzij het 20-jarige jubileum extra bijzonder. Onze dank gaat uit naar alle gulle bijdragen van de sponsors en naar de enthousiaste vrijwilligers. Wij wensen u veel plezier op de 20e Vaasaqua!

Grote braderie en kunstmarkt

Op zoek naar leuke hebbedingetjes? Of naar een passend schilderij voor in je woonkamer? Ook tijdens de twintigste Vaasaqua is er weer van alles te vinden op de grote braderie en de gezellige kunstmarkt. De braderie, met 150 kramen, vind je op het eerste deel van de Kerkweg, de Margrietweg, de Ireneweg en op de grote parkeerplaats tegenover ‘de Cannenburgh’. De kunstmarkt met 30 kramen gevuld door diverse professionele en amateur kunstenaars is te vinden in de Kosterstraat.

De kans is groot dat je op de grote boekenmarkt van Vaasaqua het boek vindt waar je naar op zoek bent. De tienduizenden boeken staan ook dit jaar weer uitgestald op ruim 175 kramen. De gezellige boekenmarkt kun je vinden in het centrum van Vaassen, in de hele Dorpsstraat en de Jan Mulderstraat. Op de achterzijde van deze krant staat de volledige deelnemerslijst met kraamnummers, zodat je je favoriete kramen gemakkelijk kunt vinden.

www.vaasaqua.nl Autoschadebedrijf De Wilde AVK Nederland BV Baderie Reusken Bakkerij Hagen Bakkerij Van der Kwast Camping De Parelhoeve IZY Vaassen Drukkerij Manuel Eethuis Eekterzicht Gall & Gall HBV Beveliging Hoveniersbedrijf G. Weultjes Huiskes Mode Kramer Elektrotechniek Keurslager Kroon Bloemsierkunst Maarten Reerink IJzerwaren Restaurant ’t Koetshuis Slijterij Wijnhandel Kooijer Stichting Fasna Ballooning Timmer Vaassen BV ‘t Spakenburgs Vispaleis ZekerZ

Een gezellig terrasje pakken? Café-Bar Dorpsstraat 43 - Vaassen - Tel. (0578) 57 28 59

Muziek overdag

Heb je nu al zin om naar geweldige muziek te luisteren tijdens Vaasaqua? Overdag zal BigBand Apollo vanaf 11.00 uur een spetterend optreden verzorgen. Daarna neemt topband ZekerZ het muzikale stokje over. Ook zullen de dweilorkesten De Deurdweilers en De Pretband ’s middags voor gezelligheid zorgen op het Marktplein en op het gehele evenemententerrein.

30 Euro Live + DJ Jeronimo

’s Avonds is het tijd voor 30 Euro Live! Deze geweldige band zal dit jaar met haar grote show het publiek vermaken met bekende nummers, maar ook met hun eigen nummers scoren de jongens van 30 Euro steeds hogere ogen. Tussen de sets van 30 Euro zorgt DJ Jeronimo voor een feeeeestje!!

uur v.a. 20.00t op he n Marktplei

Bigband Apollo

DA’S HÉÉRLIJK KAMPEREN in het hart van de natuur...

30 Euro Live

DJ Jeronimo

GORTELSEWEG 24 8171 RA VAASSEN 콯 0578 571839 WWW.HELFTERKAMP.NL

Vaasaqua, daar kikker je van op!


Kinderplein

Ook voor de kinderen is tijdens Vaasaqua genoeg te doen. Op het kinderplein kunnen ze zich uitleven op springkussens en andere leuke kinderattracties. Daarnaast komt Theaterfiets met zijn theatervoorstelling de kinderen vermaken.

DE SPECIALIST IN BEWEGEN Fysiotherapie, Manuele therapie, Bekkentherapie, Oedeemfysiotherapie, Oncologiefysiotherapie, Psychosomatische fysiotherapie, Echografie, Shockwave, Fysiofitness, Oefenen in warm water, Herstel&Balans Prins Hendrikweg 11-13, Vaassen 0578-648040 www.molenhoekfysiotherapie.nl

Programma 29 mei 2014 Theater Fiets

De hele dag door zijn er op het kinderplein theatervoorstellingen van Theater Fiets. Met zijn poppen, gekke gezichten en vele fratsen zal hij alle kinderen weer weten te boeien met zijn voorstellingen.

09.00 uur Start boekenmarkt met ca. 175 kramen 09.00 uur Start braderie met ca. 150 kramen 10.30 uur Kinderplein met TheaterFiets, diverse kinderattracties en springkussens 11.00 uur Live optreden van de top BigBand Apollo 14.00 uur Start optreden van diverse dweilorkesten 14.00 uur Livemuziek van de topband ZekerZ 17.00 uur Einde braderie, boekenmarkt en muzikaal dagprogramma 18.00 uur Einde live programma op het marktplein 20.00 uur Avondvullend livespektakel met DJ Jeronimo en de topband 30 Euro Live Let op: i.v.m. leeftijdsgrens alcohol kan in de avond om een ID worden gevraagd. Vergeet deze niet mee te nemen!!

Voor meer informatie: kijk op de website: www.vaasaqua.nl

feliciteert jullie met het 20-jarig jubileum! Dorpsstraat 88 - 8171 BT Vaassen T: 088 3355050 - E: vsn.info@clondalkingroup.com - W: www.vfp.nl

Camping De Wildhoeve

Hanendorperweg 102 8166 JJ Emst-Gortel (Gld) Reserveren: 0578 662946 www.wildhoeve.nl

Avontuurlijk kamperen op de Veluwe


VOORKOM PARKEERPROBLEMEN: KOM MET DE FIETS! Gratis pendelbus v.a. het Eekterveld!

Gratis pendelbus v.a. het Eekterveld!

Vaasaqua wordt steeds drukker bezocht. Dit zorgt tijdens Vaasaqua in Vaassen de laatste jaren voor parkeerproblemen. Hierdoor is in overleg met de gemeente besloten het Eekterveld als parkeerterrein aan te wijzen. Vanaf het Eekterveld rijdt iedere 5 minuten een bus die u afzet op het evenement Vaasaqua. De gratis pendelbus rijdt van 9.00 tot 17.00 uur. Let op de borden! Op het Eekterveld blijft de wegenverkeerswet van toepassing. Dus fout parkeren kan worden beboet. Parkeren in de bermen en op parkeerplaatsen bij bedrijven is toegestaan. I.v.m. het volledig in bedrijf zijn van Vaassen Flexible is parkeren op dit terrein tijdens Vaasaqua niet toegestaan.

TWEEWIELERS VAASSEN Julianalaan 1 8171 EA Vaassen Tel. 0578 57 12 82 www.huernink-tweewielers.nl

Onderhoud en APK van alle merken Verkoop van alle merken, nieuw en occasion! Riezebosweg 8, 8171 MG Vaassen, T: 0578-574125, E: info@automars.nl www.automars.nl of www.autobedrijfvandemars.nl

Cafetaria Marktzicht | Marktplein 5 8171 CJ Vaassen | 0578-574180 Openingstijden: Ma t/m Vr: 11.30 - 23.00 Za: 10.00 - 23.00, Zo: 12.00-21.00


Boekenmarkt Stand 2-4-6 3-5 7-9 8-10 12 14 15a-15b 16 17-19 18-20 20a-22-24 21 23-25 26 27 28-30 29a 31 32-34 35-37 36-38 39-41 40 42-44 43-45 46 47-49 48 50-52 51-53 54-56 55-57 58-60 59 61 63 64 65-67 66 68-70-72 69-71 73-75-77-79 74-76 78-80 81-83-85 82 84 86-88 87 89-91-93 90-92 94-96 98-100 102-104 103-105 106 107-109-111

Naam Plaats Specialisme Boek en Meubel kinderboeken en romans Weegee-Mobilee Fotografie, Algemeen Ned. Literatuur Ant. Jos Wijnhoven (Toegepaste) kunst en geïllustreerde boeken Ant. Ratjetoe jeugdboeken, strips en sf/fantasy Hobbithunter Bookshop Boeken van en over Tolkien H. Herkert topografie en A.O.-boekjes H. Steinvoort Algemeen Het Roerkopje Maritieme en algemene geschiedenis Ant. De Spreng Jeugdboeken, strips en plaatjesalbums P. van Empel Algemeen T. Somsen Geschiedenis, spiritualiteit , topografie en lit. Het gelezen boek biografie Boekenvleugel Luchtvaart en oorlog B. Pietersen kinderboeken en puzzels/spellen L. Soowijl romans, thrillers, kunst,geschiedenis M.C. Witteveen literatuur algemeen J. van Driessen Algemeen H. Vlottes Allerlei Ant. “ABC”. Algemeen R. Lok Strip- en Kinderboeken fam. Siebing Recente thrillers en romans J. Th. M. Takkenkamp Literatuur en nieuwjaarsgeschenken uitgeverijen L.M.A. Donders Kinderboeken A. Smit Algemeen Ant. “Van Apeldoorn” Donald Ducks/strips/boekboxen/algemeen R. Borgers Topografie, sport en scheepvaart T. Rooijakkers Literatuur en thrillers J. C. Bolluyt literatuur algemeen De Boekenla Algemeen,strips en LP’s De bezeten Bezitter Stripboeken Het Verzamelpunt Oude prentbriefkaarten Frajo-boekenwinkel Strikboeken, heemkunde enz/. Geerts Algemeen M. Dunnink wetenschap D. van de Berg Thrillers/romans en algemeen Kartografie Flandria Ant. Historische kartografie/kunst R. van Beem Algemeen Smit Boeken algemeen G. Hoekman Algemeen ant. De Metelerkamp romans, thillers en SF/Fantasy W. Visser strips en kinderboeken A.J. Aldus Kookboeken en fantasie De Prentenier Atlassen, kinderboeken en topografie De Papieren Cirkel Jeugdsentiment en strips D.J. v. Lohuizen Topografiw/ WO 2/Scheepvaart A. de Jager Literatuur D. Houwaard Topografie en kinderboeken J. Dijk Maarten Toonder J.F. Muurling-Kok Algemeen P. Rienties Kinderboeken en algemeen assortiment B.v.Hartskamp Algemeen R. van Tongeren kinderboeken + leesboeken+pop-up boeken Ant. De Kameleon Jeugdboeken/algemeen C.M. van Leeuwen Strips en kinderboeken uitgeverij Ekstreem Ned. Lit., m.n. Hermans, Grunberg en Brouwers G.D. van de Hoeve Romans en thrillers A.W.J. van Poppel Algemeen

FIFTY8

L i fe s t y l e Wij zijn tijdens VAASAQUA geopend!

Dorpsstraat 73A Vaassen

www.fifty8.nl

112 113-115 114-116 117 118-120-122 119-121 123-125-127 124 126 128 129-131-133 130-132-134 135-137 136-138 139 152-154 153-155-157 156-158 159 160 161 162 163 164 165 166-168 169 169a 170-172 171-173 174 175 176-178 180 182-184

A. Bontje H.K. Huber H.P.A. van Velzen A. Vreugdenhil T.J.G. Baars Bob Petersen R Wander G. van Holk A. van Herk H. Westendorp J.M. v.d. Meer A.J. Schurink G.W. Agterhuis Puurveens Boekenshop C.A. Timmers De Vrolijke Veldwachter Reine Claude Ant. A.F.G. den Hartog St. Waridi Home A.J. Mensink G. Schaeffer G. Bosch Admiral Books Drs. W. Oosterberg Ant. Voske De Boekenstal A. van Wees M. Morhee P. Heijne Het Uitgelezen Boek C. Post W.M. Boerman St. Vietnam-Nederland Wereldwinkel Vaassen AKD

kunstboeken + literatuur Algemeen Kinderboeken, literatuur Religie biografie Boekenweek, jeugd en literatuur algemeen Algemeen Kinderboeken en Donald Ducks kinderboeken, W.O. 1 en W.O. 2 Literatuur, thrillers en kinderboeken weekblad Donald Duck en kinderboeken Esoterie en psychologie stripboeken en kinderboeken kinderboeken en strips kinderboeken kinderboeken, themaboeken en thrillers/romans Detectives en literatuur Algemeen sf., thrillers en romans Plaatjesalbums en boekenweek Luchtvaart en modelbouw Nederlands, kunst detectives en thrillers kinderboeken kinder- en actuele leesboeken Ned. Literatuur en kinderboeken Algemeen Stripboeken en algemeen algemeen Zuid-Afrka en Nelson Mandela Algemeen Algemeen algemeen Boeken en strips


Voetbalspullen van sv Welsum en EZC via Emst naar Gambia

Montessorischool Vaassen Montessorischool Vaassen een sportieve school Wilt u meer weten? www.montessorischoolvaassen.nl email: info@montessorischoolvaassen.nl tel. 0578-571785 / 06-52592622

Opnieuw is er een lading met voetbalartikelen naar Gambia verscheept door Schouten aanhangers uit Emst. Het betreft nu ook trainingspakken, die werden geschonken door voetbalvereniging SV Welsum. Voetbalvereniging Ezc '84 heeft al vele malen ballen, shirts, broeken, sokken en andere attributen geschonken aan dit arme land. De trainingspakken van sv Welsum waren een welkom geschenk, omdat de voetballers het 's avonds bij een temperatuur van rond de 20 graden al behoorlijk koud vinden. Kortom, veel dankbare mensen in een land waar bijna 80% van de bevolking onder de armoedegrens leeft. Namens de voetbalclubs in Serrekunda in naam van Ebou Lou en Jan Schouten hartelijk dank aan allen, die dit hebben mogelijk gemaakt.

Onthulling 1e cultuurhistorisch informatiepaneel Wenum-Wiesel Op woensdag 21 mei wordt om 14.00 uur het eerste paneel uit een serie van zes bij de prehistorische grafheuvels onthuld op de Wieselseweg, hoek Greutelseweg (t.h.v. Wieselseweg 124).

Voor de Tuinman, Tuinvrouw en Tuinkabouter Tuinhout

Kippenrennen

Tuindeuren

Carports

Vlonderplanken

Aluminium verandaʼs

Rabbatdelen

Paviljoens

Pergolaʼs

Siergrind

Kunstgras

Bergingen

Bloembak

Carports

Tuinhuisjes

Schroeven rvs

Dakbedekking

Saunaʼs

Konijnehokken

Hot-tubs Import - Export Handelsonderneming

Kayersdijk 171 7332 AS Apeldoorn

buildmaster@zonnet.nl houtlet.eu

tonnie.bouwmeester@boksbv.nl

Service van het Vaassens Weekblad Uw advertentie voor het Vaassens Weekblad kan in Vaassen, Emst, Wenum en Wiesel opgehaald worden door onze medewerker Frans Schreurs Tel. 0578-571625 of 06 - 29453749

Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de Dorpsraad Wenum Wiesel in vervulling. Die wens werd versterkt door de uitkomst van de enquête onder de bewoners, die in 2012 heeft geleid tot de Dorpsvisie Wenum Wiesel 20122020. Daaruit bleek dat bewoners niet alleen oog hadden voor de fraaie woonomgeving en het behoud daarvan, maar dat er ook behoefte bestond aan meer kennis op het gebied van de cultuurhistorische waarden in hun woongebied. De werkgroep Natuur en Landschap, die door de Dorpsraad werd ingesteld om de wensen van bewoners uit te werken, neergelegd in de Dorpsvisie, kreeg het verzoek om cultuurhistorie onder de aandacht te brengen van bewoners en bezoekers. Het vinden van onderwerpen en locaties in dit van oudsher bewoonde gebied was voor de werkgroep geen probleem. Wel stelden ze een aantal eisen op, waaraan moest worden voldaan: historisch verantwoord, toegankelijk voor bewoners en bezoekers, informatief in woord en beeld, niet storend in het landschap en weerbestendig. Mede dankzij ondersteuning van diverse ambtenaren van de gemeente Apeldoorn heeft dit geleid tot de realisatie van informatiepanelen op de volgende locaties: Prehistorische grafheuvels, De Zandhegge, De Wijsßelsche Encke, Voormalig tracé Rijksweg 50, Natuurontwikkeling in het Wenumse beekdal en het voormalig spoortracé Apeldoorn-Zwolle. Op bovengenoemde panelen is een QR code aangebracht, die voor de liefhebber via de smart Phone nog extra informatie over de locatie verstrekt.De werkgroep heeft bij de Dorpsraad aangegeven nog een zestal nieuwe informatiepanelen te ontwikkelen, die kunnen worden verbonden door een cultuurhistorische wandelroute door Wenum Wiesel.

Oud IJzer en Metalen Voorraadhouder van: Kalkzandstenen en -blokken - Gevelstenen - Div. soorten cement - Isolatie - vloer - spouw - dak - Golfplaat ABC vrij - Lichtplaat voor golf- en damwandplaat - Damwand profielen platen ) 1e en 2e keus) - Dakpan profiel platen (1e en 2e keus) - Panelen in diverse diktes en kleuren - Bevestigings materialen - Hoek-, nok- en windveren uit eigen produktie

Diverse soorten houten plaatmateriaal - Osb plaat - Underlayment plaat - Panlatten - Steigerplanken Diverse soorten bouwstaal matten - Bouwstaal staven - Draadmatten

- Big bags en zakgoed van: - metsel (vloer) zand - hoogzand - zand / grind - grind - Tegellijmen - Voegmiddelen - Diverse soorten tuinhout

(onbehandeld en gegalvaniseerd)

Diverse soorten Balkstaal HEA - IPE - UNP - Stripstaal - Buis- en kokerprofiel - Plaatstaal 1/2/3/4 mm, dikte. etc.

Diverse bewerkingen: - Zaag-straat / boren / lassen - Knip- en zetbank tot 3,05 meter - Constructie werkzaamheden


n Geboortetegels klassiek en modern. www.geboortetegelwinkel.nl. Telefoon: 0558444360. n Ervaren stratenmakers Jan en Henk hebben nog enkele zaterdagen vrij om uw straatwerk te verzorgen, opritjes, terras, enz. Bel ons: 06-52133341. n BIEDT ZICH AAN: Elektromonteur. Voor nieuw- en verbouw. Voor meer informatie 06-57875646. n TE KOOP: Relaxstoel, leer € 500,-. Telefoon 06-22019398. n Boeketterie de Anemoon. Voor al uw boeketten, rouw- en trouwwerk. Bel en bestel. Telefoon 06-10924796 wwwboeketteriedeanemoon.nl Melinda Scholten. n Bouwbedrijf Promac. Voor al uw verbouwingen, onderhoud, bouw advies, nieuwbouw. Vraag vrijblijvend een offerte aan of bel. Tel. 06-53359703. n Voor al uw machines, steigers, hoogwerkers enz. Ook voor de particulier. Promac verhuur, Oude Apeldoornseweg 77 te Vaassen, tel,. 0578-560580. n TE KOOP: Dameshoeden, kleuren. Telefoon 0578 - 660060.

diverse

n GEVRAAGD: Defecte koelkasten, wasmachines, wasdrogers, fornuizen, vriezers, metalen fietsen. Tel. 06-17742247. n TE KOOP: Nieuw Hülstra 2-persoons ledikant 160 bij 2 meter, kleur licht eiken. Telefoon 06 - 10250340. n TE KOOP: Avento 420TD bouwjaar 1998, geheel rijklaar, compeet mover nieuwe banden enz. Telefoon 0578 - 573164. n GEVRAAGD: Schaar voor gras randen knippen, wel graag een met lange steel om niet te hoeven bukken. Tel. 0578573440. n GEVRAAGD: Wasmachines, fietsen, etc. Tel. 0578-575524.

n Heeft u nog heggen te knippen of bommen of struiken op te ruimen? Al staan ze nog zo raar, wij maken het netjes voor u klaar. Tel. 0578-641293. n SCHUURVERKOOP: zat. 24 mei Oude Beemterweg 7 in Beemte: 10.30-16.00 uur decoratie, meubels, bergskelter + kar, buiten- en binnenpotten, enz. Puzzels: vHaasteren/Wasgij.

n Heeft u nog bomen of struiken op te ruimen? Al staan ze nog zo raar, wij maken het netjes voor u klaar. Tel. 0578641293. n Haarmode Lonneke: knippen, kleuren, watergolven, permanent bij je thuis. Tel. 06-24492202.

aanhanger en caravan. Tel. 06-23787148. n Sfeervolle livemusic bij diner, (25-60jarig) huwelijk, verjaardag, receptie, etc. Tel. 06-22247455. Info: www.pjknape.nl. n Veilinggebouw Apeldoorn, sinds 1960, vraagt alles op antiekgebied, taxaties v. verz. Succes/verd. Beëd. makelaar/taxateur kunst/antiek, tel. 055-5216957. n Uw parketvloer als nieuw door het schuren, lakken of oliën van uw oude vloer. Bel voor een afspraak met Keijzer Parket Service, tel. 055-3666455.

n Last van mollen? Laat ze vangen voordat het gras gaat groeien! E.L. de Weerd, tel. 06-13456651.

n Nieuw: PVC-vloeren. Ook voor vochtige ruimten en vloerverwarming + ondervloer met clicsysteem en 6,5 mm dik. Keijzer Parket Service, tel. 055-3666455.

n Hondentrimsalon Perro. Actie mei-juni! Trouwe klanten 10% korting op volg. behandeling bij aanbreng nw. klant! Tel. 0578-662578 Emst.

n Goedkope banden nodig? Bij Dieker Banden bent u altijd het goedkoopst uit! Zowel nieuw als gebruikt voor auto,

n Evert Jager Schilderwerken. Het zonnetje voor uw huis. Voor al uw schilder-, saus- en behangwerk. Tel. 0578-

n Vaste planten kwekerij Huis in ‘t Veld. Ook voor exclusieve soorten. Zaterdags open van 8.30 tot 16.00 uur. Broeklanderweg t.h.v. nr. 16, Beemte Broekland. www.kwekerijk-huisintveld.nl.

Regio'72 D1 kampioen

n Multi Klus Vaassen: autopoetsen, restyle, spotrepair, onderhoud, laswerk, apk, reparatie; ook ’s avonds bereikbaar. Apeldoornseweg 106, Vaassen, telefoon: 0630123216, H.A. Telgen. n Multi Klus Vaassen: schilderwerk buiten en binnen, tuinonderhoud, afdaken, carport, laminaatvloeren, diverse reparaties binnenshuis. Apeldoornseweg 106, Vaassen, telefoon: 06-30123216, H.A. Telgen. n Nu elke zaterdag in Vaassen: zang-, gitaar- of pianoles tegen een betaalbare prijs! Meer info? Bel 06-21111221 (conservatorium afgestudeerd). n Ervaren schilder voor al uw saus- en schilderwerk. Als bijverdienste. Telefoon: 0631549834. n Tennisracket bespannen incl. snaar € 12,50. Info: 06-34082076 (na 18.00 uur).

n TE KOOP: Motorjacks maat L en S nieuw € 50,- per stuk in een koop € 75,-, merk BFMotorcylce Hardw. Tel. 0578 - 844043.

n Voor steunzolen: Biesterbos, Stationsstraat 4, Vaassen. Tel. 0578-572979.

n TE KOOP GEVRAAGD: Oud en antiek speelgoed en voor Ado speelgoed betaal ik een zeer goede prijs. Bel voor vrijblijvende info tel 055 - 5418748

n Afvallen, u heeft al van alles geprobeerd, maar een blijvend resultaat blijft uit! Een lichamelijke oorzaak kan het probleem zijn. Neem vrijblijvend contact op met Vivace, tel. 06-27051880.

n TE KOOP: Broedeieren Lakenvelder, Vorwerk, sebright goudzwart gezoomd. Tel. 06-10513351

n Afvallen: de originele BIOHCG, 98% tevreden!! www.orthokliniekadvies.nl.

n Voor tuinonderhoud, Heggen snoeien, gazon maaien en overige werkzaamheden. Bel. David Hagen Tel. 06 -10513351

n U belt en wij halen oud ijzer en metalen. O.a. wasmachines, koelkasten, huishoudelijke apparaten, accu’s, etc. Telefoon: 06-22395620.

n Hatha-Yoga kennismakingslessen. Ook mogelijkheid voor privéles voor info. Margreeth Kamphuis, tel. 0578-617602 of 0613592062.

n Gratis taxatie oude ansichtkaarten door oud-PTT’er. Ook foto’s. Inl.: 0578616997.

n Tweede Pinksterdag open. Brocante kroonluchters, decoratie, meubels, tuindeco cadeaux. Het Brocantehandelshuis Epe, Hoofdstraat 112. Telefoon 06-53898348.

ter op te pompen? Tel. 06-15954671. n Kringloop B. de Wilde, Zwolseweg 480, Wenum. Open: dond. t/m vrij. van 10.00 tot 17.00 uur, zaterd. van 10.00 tot 16.00 uur. Aanbrengen tijdens openingsuren. Info: 055-3121388.

n Voor al uw stukadoorswerken. Bel Hans, tel. 06-29810833. n Ook een eigen waterbron om grondwa-

Voorwaarden voor de rubriek Riddertjes • Niet in aanmerking voor deze rubriek komen familie-advertenties, aan- of verkoop van onroerend goed, huur of verhuur van onroerend goed en personeelsadvertenties (uitgezonderd huishoudelijke hulp).

• U dient gebruik te maken van deze bon. • Maximaal 2 advertenties van 8 regels per uitgave, uitsluitend à contant. • Voor brieven onder nummer geldt een toeslag van € 3,00. • Advertenties voor deze rubriek kunnen zonder opgave van reden worden geweigerd. • Tussen de woorden 1 hokje open laten en voor leestekens altijd 1 hokje gebruiken.

Voor plaatsing in de eerstvolgende uitgave s.v.p. vrijdags vóór 12.00 uur inleveren bij: Boekhandel Bruna, Dorpsstraat 59 in Vaassen; Sigarenmag. Nellestein, Apeldoornseweg 58 in Vaassen; D.A. Drogist, Dorpsstraat 61 in Vaassen; Alex Stokhof, Hoofdweg 13 in Emst; Stilema Vaassen, Aalbosweg 41 in Vaassen.

Online uw vraag en aanbod opgeven? U kunt uw particuliere advertentie voor de rubriek VRAAG EN AANBOD eenvoudig online opgeven en betalen (via I-deal). Kijk op www.drukkerijvanbarneveld.nl

Sparta D3 uit Zwolle stond op het programma voor de toppers van Regio'72 D1. Een goed team, maar dat is Regio ‘72 D1 ook. Aan het begin van de wedstrijd was nog niet iedereen geconcentreerd, waardoor Regio al snel met 0-1 achter stond. Toch vochten ze door en dit werd al snel beloond met een goal aan Regio's kant. Met een stand van 2-1 ging Regio de rust in, waarna ze strijdlustig terugkeerden op het veld. Er waren veel kansen, aan allebei de kanten, maar er vielen geen doelpunten meer. Veel spelers van Regio ’72 zijn beginnende korfballers, dus dan is het natuurlijk extra leuk om kampioen te worden. (Foto Regio '72).

Op bezoek bij basisschool De Sprenge De peuters van Peutergroep de PeuterKOM hebben een mooie locatie. Ze zitten naast basisschool De Sprenge en in de basisschool de Gerardus Majella. Dus als er iets leuks te doen is op één van de twee scholen, worden de peuters uitgenodigd om mee te doen of om een kijkje te nemen. Deze keer brachten de peuters een bezoekje aan basisschool De Sprenge. Het thema daar is “Sprookjes” en de peuters hebben er gekeken wat de kleuters allemaal geleerd hebben. De kleuters voerden een toneelstukje op over Roodkapje. De peuters en kleuters doen regelmatig samen activiteiten om elkaar beter te leren kennen en met elkaar kennis te maken. Want als je als peuter dan 4 jaar wordt, is de stap naar de kleuterklas een stuk minder groot. (Foto KOM).

Op stap naar de kinderboerderij De peuters van KDV⁄PSZ Nijntje hebben een uitstapje naar camping de Helfterkamp gemaakt om het VVE thema 'Ik ga naar de kinderboerderij' af te sluiten. Eerst met z’n allen in de bus en eenmaal op de camping met elkaar op zoek naar de vele geitjes en het grote konijn. De dieren oud brood geven, aaien of alleen bewonderen. Iedere peuter genoot op z’n eigen manier van de dieren. Kinderdagverblijf Nijntje is gelegen aan De Wetstraat 25 in Vaassen. Voor meer info www.KOMkinderopvang.nl of telefoon 0578-569960. (Foto KOM).


Paardensport Pleinmarkt Grote Kerk Epe houdt zaterdag 31 mei een inzameling van oude en gebruikte spullen: boeken, kleding en kleine meubelen, enz. Ook kunnen gebruikte tuin- en handgereedschappen, oude mobiele telefoons, postzegels ingeleverd worden voor de Z.W.O. Spullen kunnen worden gebracht tussen 09.00 en 11.00 uur in Gebouw Vijvervreugd naast de Grote Kerk aan de Beekstraat in Epe. Als de spullen opgehaald moeten worden, kan men op de inzameldag bellen met P. Dikken, tel. 0612434179. Het is de laatste inzameling voor de pleinmarkt van 7 juni

Nieuw bij Sportvereniging Dio Beemte Op donderdagmiddag van 16.00 tot 16.45 uur is er street⁄jazzdance voor groep 1, 2 en 3 en van 16.45 tot 17.45 uur voor groep 4 t⁄m 8 bij Sportvereniging DIO Beemte. Op donderdag 5, 12 en 19 juni gaan de proeflessen dans van start in Dorpshuis Ons Huus in de Beemte. Bij voldoende aanmeldingen begint de groep donderdag 5 september. Street⁄jazzdance begint met een warming up en daarna wordt gewerkt aan een danstechniek en een danscombinatie. De danslessen worden gegeven door Marit Vogel, 22 jaar en woonachtig in Wapenveld. In Leeuwarden heeft zij aan het Friesland College de opleiding Artiest Dans afgerond. In 2012 is zij gestart met haar eigen bedrijf. Voor meer informatie: Marit Vogel, tel. 06-57323944 of 055-3556756.

J Jansen Infrawerken BV voor al uw bestratingen en grondwerkzaamheden, leveren van zand. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Tevens gebruikte bestratingsmaterialen, bezoek onze website! Informatie bij: J. Jansen, Broeklanderweg 78, 7341 PN Beemte Broekland, (tel.) 055 – 3232290/ 06 – 46 12 12 55 of per e-mail naar: jjanseninfrawerken@chello.nl

Avondwandelvierdaagse in Vaassen Wandelvereniging de Kouwenaar organiseert van dinsdag 10 t⁄m vrijdag 13 juni onder auspiciën van O.W.B. (Oostelijke Wandelsport Bond) haar avondwandelvierdaagse. Dit evenement is zeer aantrekkelijk voor de schooljeugd, ouderen en overige wandelliefhebbers vanwege de overzichtelijke afstanden van 5 km en 10 km met een dagelijkse starttijd van 18.00 uur. Elke dag is de route anders, waardoor men zoveel mogelijk van alle natuur kan genieten. Na vier avonden wandelen is de traditionele intocht met begeleiding van het Vaassens Fanfare Corps. Deelname kost bij voorinschrijving € 4,00 per persoon en bij na-inschrijving € 5,00. De voorinschrijving vindt plaats op zaterdag 7 juni tussen 14.00 en 15.30 uur in het clubgebouw aan de Woestijnweg 61 in Vaassen. De vrijwilligers en de E.H.B.O. gaan hun beste beentje voor zetten om er voor jong en oud een wandelsportfeest van te maken. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door sponsor Rabobank. Voor inlichtingen: de Kouwenaar (E. Nieuwenhuis) tel. 0578-574117 of e.nieuwenhuis15@upcmail.nl.

Jonge gezinnenbeurs Naviva bij de Kouwenaar

ALLES VOOR DE BBQ Ook veel glutenvrije producten! Vlees is kracht!

In het kader van de Open Dag op 5 juli bij Speeltuin⁄ wijkvereniging De Kouwenaar wordt in samenwerking met Naviva Kraamzorg een jonge gezinnenbeurs gehouden. De beurs is op zaterdag 5 juli van 10.00 tot 16.00 uur. Wie een bijdrage wil leveren door aanwezig te zijn om producten te promoten of producten te verkopen, kan contact opnemen. Sportverenigingen en organisaties en bedrijven, die zich met jonge gezinnen bezig houden, zijn de doelgroepen waar deze beurs zich op richt. Een marktkraam huren kost € 25,00 op de buitenlocatie van wijkvereniging De Kouwenaar. Reeds geboekte deelnemers zijn Naviva, Verian, KOM, Heggie Speelschuur, Sportcentrum Koekoek, HIER mode, Draagjelief, Samen bevallen, Mom in balance, Geschilderdegeboortekaartjes.nl, Hugs and thinks, Iphoneboss.nl en speel-

tuinvereniging de Kouwenaar. Voor meer informatie en reserveringen voor de beurs bel naar B. Nieuwenhuis, 0578-574117 of e.nieuwenhuis15@upcmail.nl.

Lentefair op Eekterveld Aan de Talhoutweg 28 op het Eekterveld in Vaassen begint op 31 mei om 10.00 een gezellige lentefair met rommelmarkt. Bij de vele standhouders kan men terecht voor brokante artikelen, sieraden, bloemen, fruit, kaas, hoeden, kinderkleding, steigerhouten tuinmeubelen, enz. Tevens is er koffie met koek, patat, ijs en zelfgemaakte loempia’s. Men kan ook meedoen aan de sjoelcompetitie op een 5 meter lange sjoelbak. Verder is er een professionele kapster aanwezig. Activiteiten voor de kinderen zijn o.a. knutselen, skelterbaan, springkussen en sjoelen. De eindopbrengst is ten bate van het bouwfonds van de HHG Emst-Epe e.o. Toegang en parkeren zijn gratis. Voor meer informatie en een overzicht van de standhouders: www.hetbouwsteentje.nl⁄over-ons⁄nieuws.

Opbrengst collecte Longfonds De collecte voor het longfonds, die in Nijbroek werd gehouden van 5 t⁄m 10 mei, heeft € 810,00 opgebracht. Het longfonds zet zich in voor mensen met astma, COPD, chronische en zeldzame longziekten. Alle gevers worden hartelijk bedankt voor de bijdrage en de collectanten voor hun tijd en inzet.

Concert Hosanna in De Speulbrink Op woensdag 28 mei geeft Christelijke Gemengde Zangvereniging Hosanna een concert in De Speulbrink. De zangvereniging staat onder leiding van dirigente Bea Schreurs. Op het programma staan geestelijke en oudHollandse liederen. Het concert begint om 19.30 uur, de koffie staat vanaf 19.00 uur klaar. Geïnteresseerden uit Vaassen en omgeving zijn van harte welkom. De toegang bedraagt € 3,50 p.p.

Leuke avond voor jongeren, die opgroeien met zorg Één op de vier jongeren groeit op met een (psychisch) zieke of gehandicapte ouder, broer, zus of ander inwonend familielid. Vaak draait het om het zieke familielid, maar ook aandacht voor de jonge mantelzorger is belangrijk. Deze jonge mantelzorgers hebben zorgen voor en⁄of over het zieke familielid. Vaak voelen ze zich verantwoordelijk voor het reilen en zeilen thuis. Dit kan er voor zorgen, dat ze eerder zelfstandig zijn, maar soms staat het een gezonde ontwikkeling in de weg. Jongeren, die opgroeien met zorg, vragen niet snel om aandacht of hulp. Maar ze verlangen wel degelijk naar erkenning en begrip. Koppel, KAP en SWO⁄E willen de jonge mantelzorgers een stuk erkenning en begrip geven door avonden voor jonge mantelzorgers te organiseren. Deze avonden hebben voornamelijk een ontspannen karakter, waarbij ook de mogelijkheid wordt geboden om serieus met elkaar in gesprek te gaan. De volgende avond is vrijdag 30 mei van 18.00 tot 21.00 uur in het jongerencentrum Impuls, Jasmijnstraat 36 te Vaassen. Medewerkster Gerrita Elskamp: "We gaan eerst samen tapas maken en eten. Vervolgens komt sportcoach Chantal Migo om allerlei leuke activiteiten te doen. We verwachten dat het weer een leuke avond gaat worden. Alle jonge mantelzorgers tussen de 11 en 20 jaar uit de gemeente Epe en Apeldoorn zijn welkom. Je mag de eerste keer ook gerust een vriend en⁄of vriendin meenemen". Wie meer wil weten, kan mailen met gerrita.elskamp@swoepe.nl. Informatie is ook te vinden op de website van SWO⁄E www.swo-epe.nl.

Na groot succes in 2011 terug in 2014 De Passiespelen Hertme – roemrijk evenement uit de jaren zestig – is na de fantastische opvoering in 2011 wederom te bewonderen in 2014!! Rond Hemelvaart en Pinksteren zal het ongekend mooie openluchttheater te Hertme wederom het decor voor de Passiespelen Twente zijn. De voorbereidingen zijn in volle gang en er wordt, op vele terreinen, keihard gewerkt om het spektakelstuk – liefst acht voorstellingen- tot een groot succes te maken. Passiespelen Hertme 2014 zullen nog mooier zijn dan in 2011, doordat er een dubbele cast is, er nieuwe scenes zijn toegevoegd, er nieuwe liederen zijn geschreven, het koor is uitgebreid en het decor groter en mooier is. Het Passiespel beeldt de indrukwekkende en emotionele gebeurtenissen uit de laatste dagen van het leven van Jezus. De liefde loopt als een rode draad door het stuk; Maria’s liefde voor haar zoon en de liefde van Jezus voor de mensen. De relatie tussen Judas en Maria Magdalena, een haat- Een foto uit de voorstelling van 2011 liefde verhouding, is ook heel intrigerend. Door de komst van Maria Magdalena voelt Judas zich achtergesteld en is teleurgesteld. Er lijkt bij hem iets te knappen en Judas zal Jezus, dat weten we allemaal, verraden. Een bijzondere rol in deze Passiespelen is weggelegd voor Maria, de moeder van Jezus. Zij opent en sluit de Passiespelen door het Stabat Mater te zingen van Pergolesi. Maar zij volgt haar zoon ook in die laatste week van zijn leven. Het verhaal heeft nog niets aan actualiteit ingeboet: liefde,verraad, vertrouwen en leiderschap zijn thema’s zijn die ook nu nog net zo actueel zijn als pakweg 2000 jaar geleden. Muziek en zang zullen de emotie van het spel versterken en het publiek verschillende kippenvel-momenten bezorgen. Er zijn zelfs 2 liederen speciaal gecomponeerd en geschreven door Hans Barkel en Toon Lansink voor deze voorstellingen. Solisten en een koor, dat bestaat uit 60 personen, zingen live. Vrijwilligers. Passiespelen Hertme is een geweldig voorbeeld van vrijwilligerswerk en saamhorigheid. Want naast de 230 toneelspelers zijn er ook nog ruim 100 mensen die met hand- en spandiensten de spelen ondersteunen. En dat is van het schoonmaken van de toiletten tot schenken van koffie. Maar ook van het verdelen van 125 m3 geel zand, dat op het toneel werd gestort tot het zorgen dat er genoeg elektriciteit is voor de 200 spots, die het toneel ’s avonds een feeërieke sfeer bezorgen. Uit de hele regio cq. land. De Passiespelen Hertme is zeker geen plaatselijk gebeuren. Zo komen de spelers uit 24 verschillende plaatsen: Almelo, Apeldoorn, Borne, Bornerbroek, de Lutte, Deurningen, Enschede, Geesteren, Hardenberg, Hengelo, Hengevelde, Hertme, Oldenzaal, Ootmarsum, Reutum, Rijssen, Saasveld, Tubbergen, Weerselo, Wierden, Zenderen. Bezoekers zullen uit het hele land komen, zoals nu al te zien is in de kaartverkoop. Ook is er vanuit Rotterdam al belangstelling getoond. Er is zelfs speciaal een pendeldienst van station Borne naar het openluchttheater in Hertme geregeld. Kaartverkoop. Kaarten kunnen gekocht worden via de website(www.passiespelenhertme.nl), Facebook(www.facebook.com/passiespelenhertme), de VVV in Borne en Primerawinkels in het hele land. Op 24 en 25 mei zal er van 12.00 tot 15.00 uur zelfs kaartverkoop plaatsvinden aan het theater.


Open dag Sultan Ahmet moskee Vaassen

VAN WOENSDAG TOT WOENSDAG Doorgeven van activiteiten en evenementen kan op werkdagen van 17.00 tot 19.00 uur. Telefoon 0578-577622. Teksten kunnen worden gemaild naar: vaassensweekblad@planet.nl

21 mei: Fietstocht ANBO Vaassen vanaf de Wieken om 13.30 uur. 22 mei: PCOB Vaassen, busreis naar het hart van Drenthe.

KERKPLEIN

De open dagen van de Sultan Ahmet moskee in Vaassen werden afgelopen weekend goed bezocht. De bezoekers bezichtigden de moskee van binnen en maakten kennis met de Turkse cultuur: in het bijzonder met de Turkse keuken. De bezoekers lieten zich de Turkse lekkernijen goed smaken.

Turkse thee werd uiteraard ook geschonken. (FotoV@S).

Kort samengevat boden de open dagen kunst, cultuur en een kijkje in de Turkse keuken. Er waren kraampjes met zelfgemaakte Turkse lekkernijen waar men kon proeven, maar ook spullen kon kopen voor thuis. De verkoop van Turkse pizza’s liep uitstekend. Van de mogelijkheid om met de rondleiding in de Sultan Ahmet moskee mee te doen, werd door veel bezoekers gebruik gemaakt. Enkele bezoekers lieten hun handen beschilderen door een hennakunstenaar, maar kinderen vonden schminken en het springkussen toch leuker.

Voor het doorgeven van berichten (niet over de bezorging) kunt u elke werkdag terecht tussen 17.00 tot 19.00 uur. Telefoon 0578-577622. Teksten kunnen worden gemaild naar: vaassensweekblad@planet.nl

Museum Vaassen Historie vraagt hulp (4) De vrijwilligers van het museum vragen deze keer of iemand de herkomst weet van het gereedschap op de foto.

Zomer Bridge Drives 2014

Wie iets meer weet over dit aandenken, wordt verzocht contact op te nemen met Wim Bijsterbosch, telefoon 06 815 12 979. (FotoV@S).

Ben & Carmen Steneker in Vaassen

Op zondagmiddag 25 mei is er in De Ruif in Vaassen een programma met optredens van de in Vaassen opgegroeide zanger Ben Steneker met zijn dochter Carmen. Het begint om 15.00 uur en de zaal is geopend vanaf 14.30 uur. (Eigen foto).

Ben en Carmen waren recent een uur te gast in het TV-programma Tijd voor Max van Omroep Max waarin de bijna 60-jarige carrière van Ben nader belicht werd. George

Baker en Lee Towers spraken Ben en Carmen toe in een video-clip. Vader en dochter zijn regelmatig op SKY TV in Engeland en Ierland en ook de Ierse TV-presentator Philip Mc.

Katholieke kerk: Zaterdag 24 mei 17.30 uur Eucharistieviering pastor Daggenvoorde, zondag 25 mei 10.00 uur geen viering; Hervormde Gemeente Vaassen: Zondag 25 mei 9.30 uur ds. G. J. van Asselt, 19.00 uur ds. B. Heslinga gezamenlijke dienst; Gereformeerde kerk: Zondag 25 mei 9.30 uur ds. B. Heslinga; Vrijzinnige Geloofs Gemeenschap Vaassen: Zondag 25 mei 10.00 uur dsgeen dienst; Volle Evangelie Gemeente Woord en Daad: Zondag 25 mei 10.00 uur spreker Micha Pelamonia; Hervormde Evangelisatie: Zondag 25 mei 9.30 uur ds. J. D. Heikamp, 18.30 uur ds. J. D. Heikamp;

Laughlin wenste Ben en Carmen via een clip veel succes voor de toekomst. December vorig jaar reisden Ben en Carmen af naar Sankt Anton in Oostenrijk waar ze van de 130 genomineerden voor de Golden Country Award 2013 de uiteindelijke winnaars werden. Een bus met enthousiaste fans vergezelde hen tijdens deze gedenkwaardige happening. Countrymuziek is momenteel een HOT item aan het worden in Nederland dankzij Ilse de Lange en Waylon. Beiden traden in het begin van hun carrière op in Ben Steneker’s Country Club in Haaksbergen. Het is een opsteker voor de countryscene in ons land dat Ilse en Waylon een fraaie tweede plaats bereikten tijdens het Eurovisie Songfestival met een countrynummer. Ben en Carmen zijn de afgelopen jaren regelmatig voor optredens in Engeland en Ierland geweest en ook dit jaar zijn ze daar weer te zien en beluisteren in de razend populaire Phil Mack Country Shows. Voor de middag op 25 mei is het aan te bevelen de kaarten telefonisch te reserveren onder nummer 053-5696878 of per mail: b.p.steneker@home.nl.

In dorpscentrum de Wieken worden komende zomer weer bridgedrives gehouden door de Niet rokersbridgeclub Vaassen. De drives zijn op de maandagen 19, 26 mei, 2, 16, 23, 30 juni, 7, 14, 21, 28 juli, 4, 11, 18, 25 augustus en op de donderdagen 5, 12, 19, 26 juni, 3, 10, 17, 31 juli, 7, 14, 21, 28 augustus. Er zijn altijd leuke prijzen te winnen. De avonden beginnen om 19.30 uur. Inschrijven kan aan de zaal tot 19.25 uur. Het inschrijfgeld is € 6,00 per paar. Eventuele informatie: alleen op maandag tussen 12.00 en 13.00 uur tel: 0578 - 572511.

23 mei: Ouder-Kind-toernooi met BBQ, wijnproeverij, ijsco-kar en springkussen bij csv VIOS van 17.30 tot 22.00 uur. Iedereen is van harte welkom. 24 mei: Concert Apollo ensemble in kerkje Deventerstraat om 20.00 uur. 25 mei: Dagrit van menvereniging “Het Cannenburgher Gerij”. Start om 9.30 uur bij Henk van Essen, Hertenkampsweg 33 in Vaassen. Inl. 0571292757. 28 mei: Concert Hosanna in de Speulbrink om 19.30 uur.

Antoniuskerk De Vecht: Zaterdag 17 mei 19.00 uur geen viering, zondag 25 mei 10.00 uur Woord en communieviering pastor Brylak; Gereformeerde gemeente Terwolde-De Vecht: Zondag 25 mei 9.30 uur leesdienst, 14.30 uur leesdienst; Protestantse gemeente TerwoldeDe Vecht: Zondag 25 mei 10.00 uur ds. B. K. Nobel doopdienst; Protestantse gemeente Nijbroek: Zondag 25 mei 9.30 uur ds. Van Beelen; Wijkgemeente Noord⁄Wilhelminakerk: Zondag 25 mei 10.00 uur ds. H. van Vreeswijk; Nieuw Apostolische Kerk: Elke zondag om 10.00 uur en elke woensdag om 20.00 uur in de De Ruyterstraat 7 te Apeldoorn. Inl. 057 - 571752.

29 mei: Vaasaqua met grootste boekenmarkt van Gelderland, braderie en veel muziek. 29 mei: Dauwtrappen met buurtvereniging 't Loar. Vertrek tussen 8.00 en 9.00 uur vanaf de Loarkit aan de Kluinweideweg. 29 mei: Fietstocht op Hemelvaartsdag van de Ondernemersvereniging Emst. Vertrek tussen 9.00 en 12.00 uur. Routes af te halen bij De drie Musketiers en Café van de Schepop. 30 mei: Bloemen- en tuinmarkt Cannenburgh Floriant tegenover Kasteel Cannenburch. 31 mei: Lentefair aan de Talhoutweg 28 in Vaassen. 4 juni: Zomerconcert Accordeonver. KNA om 19.30 uur op camping Helfterkamp, Gortelseweg 24 in Vaassen. 5 juli: Jonge gezinnen beurs Naviva in de Kouwenaar van 10.00 tot 16.00 uur. 7 juni: Rankmarkt Vaassen van 9.00 tot 16.00 uur op het kerkplein en in het snuffelhuis bij de Dorpskerk. 7 juni: Antiek- en rommelmarkt aan de Kuipersweg in Terwolde. 9 juni: Emster rijtuigendag vanaf terrein aan de Spoorstraat in Emst. 10 t⁄m 13 juni: Avondwandelvierdaagse speeltuinvereniging de Kouwenaar.

Parkwandeling rond kasteel Cannenburch De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert zaterdag 24 mei een wandeling door het park rond kasteel Cannenburch. Er wordt uitleg gegeven over de geschiedenis van het kasteel, het herstel van het parkbos in 2010 en de relatie tussen het kasteel en beken. Het economisch belang van de Vaassense watermolens wordt belicht bij de Cannenburcher molen en bij de voormalige molenplaats het Kraaiennest. De wandeling begint om 14.00 uur op het voorterrein van kasteel Cannenburch en duurt ca. 1,5 uur. De kosten om deel te nemen bedragen € 5,00 p.p., kinderen 4 t⁄m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen mogen op vertoon van de GLK-pas gratis mee. Reserveren is niet nodig. Meer informatie is te vinden op www.glk.nl⁄evenementen of tel. (0578) 571 292. (FotoV@S).


GRAT

Nieuwe en gebruikte planken, balken. HOUT EN PLAATHANDEL VAN DE MARS

IS OF

FERT

E

Klarensweg 3 Epe ‘Zuuk’ Tel: 0578-641410

Massief houten vloeren v.a. € 7,00 p.m.2 - Hardhouten balken en planken - Alle soorten golfplaten - Dakpanplaten in 4 kleuren - Trespa

Dauwstappen met Hike

Spelletjesmiddag in Bloemfontein Vaassen Op donderdag 15 mei kon iedereen ‘s middags bij Bloemfontein gezellig binnen lopen en mee doen aan een spelletjesmiddag. Er was een groepje dames die met elkaar het spel rummicub speelden. De bezoekers van de Flank waren ook aanwezig. Onder het spelen werd er gezellig met elkaar gepraat en natuurlijk samen een kopje koffie of thee gedronken. Eens per maand wordt er een spelletjesmiddag georganiseerd in Bloemfontein. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis en men betaalt alleen de eigen consumpties. (Foto SWO⁄E).

UW LOKALE PARTIJ

De traditionele tentfeesten bij sv VenL staan weer op het programma. Woensdagavond 28 mei vindt de vierde editie van het feest Dauwstappen plaats. Dauwstappen, de avond voor hemelvaartsdag, is het startschot van 3 tentfeesten binnen een periode van 12 dagen op het terrein van voetbalvereniging in De Vecht. Dit jaar zorgt de band HIKE vanaf het podium voor een geweldige feestavond. Evenals voorgaande jaren levert ook een dj een bijdrage aan het tentfeest. Tijdens Dauwstappen zorgt DJ Bart van der Linde dat het publiek helemaal uit zijn dak gaat. De tent op het terrein van sv VenL is vanaf 20.30 uur geopend en is voor alle leeftijden toegankelijk.

VV EMST jeugd voor 23e keer naar Ameland Woensdag 28 mei reist de jeugdafdeling van de VV Emst traditioneel voor de 23e achtereenvolgende keer af naar Ameland om daar met z'n allen het seizoen af te sluiten. De groep verblijft vier dagen in Buren. Naast voetballen staan de dagen in het teken van activiteiten als bowlen, kegelen, vossenjacht, spelavond, fietstocht over het eiland, zeskamp en zaalvoetbal. De 120 jongens en meiden zijn zaterdag 31 mei weer in Emst terug.

ADVERTENTIE

Nieuwe Lijn stemt in met wijziging Vulcanus In de wijk Vulcanus in Vaassen worden een aantal duurderde woningtypes vervangen door goedkopere huizen. De 12 geplande vrijstaand geschakelde woningen worden omgezet in 21 rijwoningen en het geplande appartementengebouw met 8 appartementen wordt omgezet in 4 grondgebonden woningen. De bouwblokken voor de nieuwe woningen vallen samen met de bouwblokken van de geplande woningen. Hiermee wordt het noordwestelijk deel van het gebied ingevuld. De wijziging van het bestemmingsplan Vulcanus in Vaassen heeft de goedkeuring van Nieuwe Lijn. De fractie stemt in met de aanpassingen die op initiatief van de projectontwikkelaar Nijhuis Hegeman worden gedaan. Door de economische situatie is het niet mogelijk de duurderde woningen te verkopen. Daardoor blijft dit deel van de wijk braak liggen, waardoor de huidige bewoners gedurende lange tijd in een onaantrekkelijke omgeving moeten verblijven. Door nu andere woningen te gaan bouwen, die wel in de huidige markt verkoopbaar zijn wordt dit deel van de wijk afgebouwd. Verschillende bewoners hebben regelmatig ook bij Nieuwe Lijn aangegeven graag de wijk voltooid te zien. Tegen deze bestemmingsplanwijziging zijn dan ook geen zienswijzen of bezwaren ingediend. Wensen van bewoners Nieuwe Lijn stemt in met de planaanpassingen omdat dit tegemoet komt aan de wensen van de bewoners en het belangrijk is dat een antwoord wordt gegeven op de veranderde omstandigheden. Met het nieuwe type woningen is meer kans dat er snel een begin kan worden gemaakt aan de verdere voltooiing van dit gedeelte. Hoewel de oorspronkelijke opzet van de wijk meer diversiteit vertoonde is de bouw van rijenwoningen in dit deel stedenbouwkundig zeer aanvaardbaar. Nieuwe Lijn hoopt dat snel met verkoop en bouw kan worden gestart. Kinderpardon Nieuwe Lijn wil weten of ook in onze gemeente gevallen bekend zijn van kinderen en hun families die net buiten de regeling van het zogenaamde Kinderpardon vallen, waarover nu veel ophef is. Volgens burgemeester Van der Hoeve kent de gemeente Epe geen situaties van kinderen die hier buiten vallen. Dat antwoordde hij twee weken

geleden op vragen van onze fractievoorzitter René de Vries. Ook werd gevraagd of de burgemeester de oproep van andere burgemeesters ondersteunt die bij Staatssecretaris Teeven aandringen op meer soepelheid. Omdat in onze gemeente de kwestie niet speelt en de burgemeester de gedragslijn volgt dat de lokale overheid niet op de stoel plaatsneemt van andere overheden ziet hij op dit moment geen aanleiding de oproep te steunen. De Motketel Op donderdag 8 mei 2014 werd door de beheerder van kasteel Cannenburch, Rian Haarhuis, samen met Lasse Tjabringa, de jongste donateur van de Bekenstichting bij de Motketel nabij de Niersenseweg 32 een informatiepaneel onthuld over het gebied en de geschiedenis ervan. Nieuwe Lijn was als enige politieke partij bij deze gebeurtenis aanwezig. Wethouder Jan Aalbers vertelde in de stromende regen over de geschiedenis van de Motketel. De Motketel is een fraai gebied waar de sprengkoppen van de Hartense Molenbeek,de Geelmolenbeek en de Rode Beek op loopafstand van elkaar te vinden zijn. Nieuwe Lijn is blij met het informatiepaneel dat onze eigen bewoners en de vele bezoekers van dit gebied waardevolle gegevens verstrekt, opdat nog beter wordt begrepen in wat een prachtig mooi en cultuurhistorisch waardevol gebied wij mogen wonen. Meer informatie over De Motketel is na te lezen in het maartnummer van De Wijerd, het kwartaalblad van de Bekenstichting, www.sprengenbeken.nl en op de website van Nieuwe Lijn, www.nieuwelijn.nl Vrijwilliger van het jaar Nieuwe Lijn-raadslid Diana Oosterhoff is door de Vaassense korfbalvereniging Regio ’72 uitgeroepen tot de Vrijwilliger van het jaar. Zij kreeg de oorkonde uitgereikt tijdens de vrijwilligersavond op zaterdag 10 mei 2014. Bestuur en fractie van Nieuwe Lijn feliciteren ons raadslid van harte met deze erkenning voor vele jaren intensieve en belangenloze inzet voor de korfbalsport in het algemeen en die van Regio ’72 in het bijzonder. Foto ’s van de gezellige bijeenkomst zijn te bekijken op www.regio72.nl

Contactpersoon: W.Schakelaar, tel.0578573012. Nieuwe Lijn is ook via het internet te bereiken, www.nieuwelijn.nl, e-mail: info@nieuwelijn.nl

Beachparty t.b.v. kunstgrasveld Op 10 mei werd in het teken van het kunstgrasveld een beachparty georganiseerd door de selectie van Vios 1 in Grand Café de Toren. Met de opbrengst van het feest wil de selectie van het eerste een bijdrage leveren aan het kunstgrasveld van Vios. Grand Café deToren was voor deze gelegenheid helemaal omgebouwd en er stonden grote tenten tegen het café aan, waarbij het geheel leuk was aangekleed en aangepast aan het thema. De gasten werden deze gezellige avond goed vermaakt met een rad van avontuur, waarbij mooie prijzen gewonnen konden worden en een spetterend optreden van rapper Big T met een speciaal geschreven nummer voor dit feest. Speciale dank gaat uit naar Grand Café de Toren voor het mede mogelijk maken van deze gezellige avond.

TUINMARKT VAN DE MARS-EPE Voor al uw tuinplanten, eenjarigen, coniferen, sierheesters, rododendrons. Vijverplanten - Grote zuurstofplanten in mand. Bemesting: koemest, kippenmestkorrels en losse compost. Vijverplanten, grote zuurstofplanten in mand! Uitgebreide + tuinhout collectie “Wood Vision”! Gehele jaar gratis watertesten. Volop geraniums & perkplanten!

Eperweg 34 (tussen Epe en Emst) Tel. 0578-627625

Afhaaladressen Vaassens Weekblad Elke woensdag kunt u het Vaassens Weekblad ophalen bij de volgende adressen:

EMST: Tellegen Texaco, Hoofdweg 41 Stokhof Minicars, Hoofdweg 13 VAASSEN: Boekhandel Bruna v/d Kamp, Dorpsstraat 59 Service Station Klink, Laan van Fasna 60 Nellestein, Apeldoornseweg 58 Jumbo Supermarkt Hamer, Kosterstraat 3 Stilema, Aalbosweg 41 (Eekterveld) Houthandel de Vries, Jonasweg 42 Albert Heijn, Houtzagersstraat 6 WENUM/WIESEL: Bakkerij Breden, Zwolseweg 393 Brinkman Tuincentrum, Zwolseweg 390 APELDOORN/NOORD: B.T.S. (Specialist in vloertegels) Koninginnelaan 40c (achter de ALDI) Karman, dierenspeciaalzaak V.O.F., Koniginnelaan 107

De drie meest recente exemplaren van dit blad kunt u ook altijd terugvinden op www.drukkerijvanbarneveld.nl


Stichting Cannenburgh Floriant Geraniumsmarkt

bij bloemenberend Bloemisterij Labberton Apeldoorn Zoals jaarlijks weer een enorm grote keuze Ruime sortering. Laag en scherp geprijsd!

Hang en staande geraniums Nu vanaf 3 stuks

2.50

Zomerbloeiers in pot gekweekt

Nu vanaf 5 stuks

2.00

Grote hangpotten vol zomerbloemen in heel veel soorten Vanaf

3.95

Stam-kuip en terrasplanten Vanaf

4.95

Vaste planten

Voor de tuin in heel veel soorten o.a. lavendel

3.00

Vanaf 3 stuks..........

Bloemisterij Labberton ook elke zaterdag op de Vaassense markt met bloemen en planten

Vrijdag 30 mei 2014 bloemen- en tuinmarkt

VOOR DE 28STE KEER

Van 9.00 tot 18.00 uur op parkeerplaats tegenover De Cannenburg

Bloemen- en tuinmarkt dit jaar uitgebreider dan ooit! De belangstelling voor de bloemen- en tuinmarkt op Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei, is dit jaar extra groot. Niet eerder was er een grotere deelname aan de markt als dit jaar. De deelnemers zijn als volgt: Bloemisterij Labberton, Apeldoorn Voor de 28e keer met een geweldig assortiment aan zomerbloeiers, jaarlijks een pracht sortering. Bloemen Theo, Wilp Pakt geweldig uit, heeft ervaring op grote stadsmarkten in de provincie met veel soorten. Jos Albers, Beemte/Broekland Jaargoed uit eigen kas, Vandaag bij u op de markt, gisteren nog bij ons in de kas! J. van Schoonhoven Hovenier, Epe Al vele jaren op onze markt met vaste planten. Vosselman (partytentenverhuur), Emst Een feestje thuis, wij hebben een goede oplossing! Wilkon, Epe (Zuuk) Beregeningstechniek en watervoorziening.

Bloemisterij Labberton Berend de Bloemenman.

Plant Creatief, Epe Groot assortiment kruiden- en speciale planten. Ten Have-Metaalwerken BV, Apeldoorn Grote stand met hekwerken, rozenbogen, etc. Ap Witteveen, Wenum/Wiesel Alle soorten grasmaaiers, motorzagen, etc. Dellepoort boomverzorging, Beekbergen Is aanwezig met een groot asortiment tuindecoraties, potterie, etc. (de moeite waard voor een bezoek!) Bosch, Epe Houten tuintafels, banken en hekwerken van hout! Bloemrijk, Epe Alles voor uw tuin en balkon. J. van Enk, Veenendaal Alles voor uw huisdieren, voeding en verblijven! Imkersvereniging Vaassen Zij tonen u hun bijenvolk (leerzaam voor kinderen!).

Volgende week komt er in het Vaassens Weekblad een nadere toelichting over deze uitgebreide markt.

Wij staan bij U op de tuinmarkt met: vaste planten en heesters fruitbomen en potgrond en alle adviezen voor uw tuin!

Vosselman Tenten & Partyverhuur

Wij maken op deze markt ook tuinschetsen om U van dienst te zijn voor uw tuin!

Verhuur van tenten, serviesgoed, glaswerk, bestek, koffiezetapparaten, stoelen, tafels, bankjes, partykramen, gasbarbeques, parasols, div. opblaasfiguren, zoals Abrahams en Sara’s, springkussens, enz.

VosselmanTenten Tenten &&Partyverhuur Vosselman Partyverhuur Feestje of party bij huis? Wij staan op de bloemenmarkt.

www.partyverhuurvosselman.nl Adres: Brinkerweg 24, 8166 GE Emst Tel: 0578-661299

Beregeningstechniek Tuinverlichting Fonteinen en waterpartijen

Veedrinkwatervoorzieningen Drukriolering en pompputten

Technische dienstverlening Drainage en infiltratie

Waterbehandelinginstallaties Bronboring/spuitboring Stofbestrijding Pomptechniek en installaties Brandputten

BEZOEKADRES Ledderweg 48, 8161 SX Epe EPE T +31 (0)578 - 70 10 68 NUNSPEET T +31 (0)341 - 26 33 26

Wij pakken op de bloemenmarkt EXTRA uit met: Verse tuinkruiden in diverse varianten.

Bessenstruiken en druivenstruiken Passie bloemen, agapanthus, bamboe en pampas. Tongerenseweg 123 (zuid), Epe 06-1988685

Wij staan ook bij U op de bloemen- en tuinmarkt! (zie ook het redaktioneel artikel volgende week in deze krant)

Vaassens weekblad vw21 14  
Vaassens weekblad vw21 14