Page 1

Vaassens W eekblad Weekblad OPLAGE: 18.500 EXEMPLAREN

6 MEI 2014 - 39e jaargang nr. 19

Uitgave: Drukkerij-Uitgeverij van Barneveld Industriestraat 10 - Postbus 96, 7590 AB Denekamp Telefoon 0541-351869 - Fax 0541-354345 mail@drukkerijvanbarneveld.nl

Correspondent voor plaatselijk nieuws: A. Scholten, Eikenweg 13, 8172 AG Vaassen. Telefoon 0578-577622 / 06-52243343 E-mail: vaassensweekblad@planet.nl

Advertenties en tekst: Uiterlijk vrijdag om 12.00 uur in het bezit van de uitgever. Oplage: 18.500 exemplaren

Verspreiding: Elke woensdag door Snel&Well (telefoon 0578-661188) in Vaassen, Emst, Terwolde, Oene, Nijbroek, Welsum, De Vecht, Zuuk, Beemte-Broekland, Wenum Wiesel, ged. Apeldoorn en de bebouwde kom van Epe.

Dorpsstraat 56, 8171 BS Vaassen T 0578 57 13 84 info@opticontact.nl

‘Vrijheid geef je door’ thema dodenherdenking Vaassen

TARWE BUS (3 STUKS)

5.00 MOEDERDAG VLAAI MET AARDBEIEN EN GELE ROOM NU

9.95 www.bakkerijbreden@hetnet.nl Tel. 055-3121280 Volg ons ook op facebook en twitter

Op zondag 4 mei werden in Vaassen de gevallenen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog op een waardige en plechtige manier herdacht. Om 19.15 uur begon de herdenking op de begraafplaats aan de Apeldoornseweg. Na een rondgang over de begraafplaats langs de graven van de Vaassenaren, die hun leven lieten tijdens de Tweede Wereldoorlog, werd er herdacht bij de graven van de omgekomen vliegeniers. Christelijk mannenkoor Looft den Heere zong de liederen ‘More love to Thee’ en ‘I need Thee every day’. Er werden bloemen en kransen gelegd bij de graven. Oud-mariniers vormden een erehaag. (FotoV@S.) Onder klokkengelui en slagen op de omfloerste trom vertrok de stoet naar het monument bij Vaassen Flexible Packaging. Daar werd op een sobere wijze de herdenking voortgezet. Om 20.00 uur werd twee minuten stilte in acht genomen. Het Vaassen Fanfare Corps speelde vervolgens het ‘Wilhelmus’ en tijdens het leggen van de kransen en bloemen werden enkele koralen gespeeld. Kinderen van de scouting vormden een erehaag bij het monument. Na de kransleggingen door de Oranjecommissie, de gemeente Epe, Vaassen Flexible Packaging en Stichting Broken Wings ging de stille tocht naar het monument voor Vrede, Vrijheid en Verdraagzaamheid op de Brink in het centrum van het dorp. Op de Brink waren er toespraken van Oranjecommissievoorzitter Peter Verstoep en

Tel. 0578 57 26 15 Fax 0578 57 10 38 Oude Apeldoornseweg 77 8171 LV Vaassen

Voor een advies over duurzame energietoepassingen. www.geldersservicebedrijf.nl

burgemeester Hans van der Hoeve. Verstoep stond stil bij het thema van de dodenherdenking ‘Vrijheid geef je door’. Van der Hoeve memoreerde de zware offers, die de bevrijders hebben gebracht voor onze vrijheid en de mensen die anderen in de oorlog hielpen met gevaar voor eigen leven, zoals mevrouw Coenen uit Vaassen, die onlangs haar honderdste verjaardag mocht vieren. Na een instrumentaal intermezzo verzorgd door Ilse van der Kwast en Merel Beumer op viool en een voorgedragen gedicht van Milou Cazemier en Sanne van Mossel - leerlingen van de Gerardus Majellaschool - gingen velen in op de uitnodiging van de Oranjecommissie om in de Speulbrink een kopje koffie⁄thee te drinken als afsluiting van de herdenking.


Plezier bij CVO in meivakantie

Tien over rood in Emst Biljart Club Emst (BCE) organiseert op 2, 3, 5 en 6 juni een groot ‘tien over rood’-biljarttoernooi bij café Van de Schepop in Emst. De finale wordt gehouden op zaterdag 7 juni. Dit toernooi staat bekend om zijn vele prijzen en is daardoor zeer geliefd bij de deelnemers. Er is wel een limiet wat betreft het aantal deelnemers. Deelnemers kunnen zich vanaf nu opgeven bij café Van de Schepop, Hoofdweg 25-27 in Emst. Het kan ook telefonisch op nummer 0578-661255.

Speciale actie voor Moederdag in Wereldwinkel

Woensdag 30 april was een mooie dag voor de enthousiaste jeugdleden bij handbalvereniging CVO. Voor het eerst werd er dit jaar in de meivakantie een handbaldag op de eigen buitenaccommodatie georganiseerd. Er waren allerlei handbalactiviteiten voor de jeugdleden en hun meegebrachte vriendjes en vriendinnetjes uitgezet. Balvaardigheid, schotvaardigheid, lichaamscoördinatie, alles kwam aan bod. Ook waren er veel partijtjes, waarbij iedereen vaak in balbezit kwam. (Foto CVO.) Het weer was fantastisch. Na het drukke ochtendprogramma kon iedereen even uitblazen op het terras met een heerlijke lunch. De kinderen smulden van de ovenverse broodjes en krentenbollen die gesponsord waren door bakkerij Hagen.

Om de beurt gingen de groepjes op het mooie springkussen. Daarna was het weer tijd voor allerlei spellen met de shoot-out als afsluiting. In de finale stonden twaalf meisjes, die zich uit konden leven op keeper Brenda Mekelenkamp.

Dat leverde uit elke leeftijdsgroep voorrondewinnaars op: Lisa Heideveld, Annefloor Poppe, Femke den Besten behaalden allen vier punten. Lizet de Weerd scoorde vijf punten en won daarmee de shoot-outcup. Het werd een heel gezellige dag met meer dan vijftig blije gezichten als beloning voor de vrijwilligers die deze dag mogelijk hadden gemaakt. Volgend jaar wordt er weer een handbaldag georganiseerd. In juni begint het Doorn en Van der Haar zomerhandbaltoernooi. Alle enthousiaste sportievelingen, jong en oud, zijn welkom om mee te doen. De inschrijfformulieren zijn te vinden op de website: www.hvcvo.nl.

Open dag Sultan Ahmet moskee Vaassen

Tot en met zaterdag 10 mei wordt er in de Wereldwinkel in Vaassen 20% korting gegeven op alle sieraden en shawls. Speciaal voor Moederdag is er gelegenheid een bijzondere ketting, armband of die mooie shawl te kopen, die anders misschien net iets te duur zou zijn. De sieraden en shawls zijn, zoals alles in de Wereldwinkel, ingekocht onder fairtradevoorwaarden en ieder product heeft zijn eigen verhaal. Zoals bijvoorbeeld de sieraden uit Nepal. Deze worden gemaakt door een groep van twaalf Tibetaanse vluchtelingen in het kamp Tashilling in Pokhara. Door het maken van deze sieraden zijn ze verzekerd van een vaste baan en een eerlijk loon, waarmee ze hun families kunnen ondersteunen. De sieraden afkomstig uit Thailand komen uit de buurt van Chiang Mai en zijn gemaakt van zaden uit een speciale kweektuin. De zaden worden ook aangeleverd door huisvrouwen uit de omgeving, die middels verkoop van hun zelfgekweekte zaden een extra inkomen hebben. Verder zijn er sieraden uit India, Mali en Mexico en de meeste authentieke kleurige shawls zijn ingevoerd uit Nepal. En natuurlijk zijn er nog veel meer cadeautjes voor Moederdag in de winkel te

koop. Heel mooi zijn ook de tuinartikelen, die nieuw zijn ingekocht: bloempotten, zonnetjes, libelles van keramiek uit Mexico, tuinprikkers uit Indonesië en Zimbabwe, bamboe windgongen, dierfiguren van licht metaal om op te hangen of om er een waxinelichtje in te zetten als tuinverlichting ook uit Indonesië. De Wereldwinkel in Vaassen is gevestigd aan de Jan Mulderstraat 14b.

Van Dokkum exposeert in de Ring Marius van Dokkum (Andijk, 1957) volgde zijn opleiding aan de Christelijke Academie voor Beeldende Kunsten (CABK) in Kampen met als hoofdvak illustratie. Na de academie vestigde hij zich in Apeldoorn, waar hij werkzaam is als schilder, tekenaar en illustrator. Zijn schilderijen bestaan uit portretten, stillevens en vrije onderwerpen. In zijn vrije onderwerpen komen meestal hedendaagse mensen voor in hun eigen leefomgeving. Veelal zijn het zeer herkenbare situaties en met oog voor detail laat hij zien hoe mensen met elkaar omgaan. Maar achter deze misschien op het eerste oog wat lachwekkende situaties schuilt vaak een andere wereld met symboliek. In feite houdt Marius van Dokkum de kijker een spiegel voor. Naast het schilderen in olieverf maakt hij wekelijks portrettekeningen van mensen. Veel van zijn modellen zijn bewoners van verzorgingstehuizen. In de wintermaanden, als er weinig daglicht is om te schilderen, maakt hij zijn eigen (kinder)boeken, met als onderwerp: ‘Opa Jan’. Deze zomer is zijn vierde boek ‘Opa Jan gaat op vakantie’ uitgekomen. Verder werkt hij samen met het bekende kinderboekenschrijversduo Ron Schröder en Marianne Busser. De meeste illustraties worden gemaakt met aquarelverf. De expositie loopt van 8 mei t⁄m 26 juni. Openingstijden de Ring zijn van dinsdag t⁄m vrijdag van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00 uur.

Zonnebloem Vaassen bedankt leden Rabobank Zonnebloem Vaassen bedankt alle leden van de Rabobank NoordVeluwe, die een stem op de afdeling hebben uitgebracht. Door deze inzet mocht de afdeling een bedrag van € 532,- in ontvangst nemen. Dit bedrag komt ten goede aan de gasten tijdens een van de activiteiten van de Zonnebloem. (Eigen foto.)

Twee jaar geleden werd een multicultureel festijn in de Vaassense moskee gehouden. Dit jaar is er op 17 en 18 mei weer een open dag. (Foto archief (FotoV@S.) De open dag van de Sultan Ahmet moskee aan de Woestijnweg in Vaassen op 17 en 18 mei biedt geïnteresseerden de kans om in een gemoedelijke sfeer de moskee van binnen te bezichtigen, om vragen te stellen over de islam en islamgerelateerde thema’s. Uiteraard is er gelegenheid om kennis te maken met de Turkse cultuur en in het bijzonder met de Turkse keuken. Op deze manier hoopt de Sultan Ahmet moskee een bijdrage te leveren aan het bevorderen van het contact tussen moslims en niet-moslims. De open dag biedt kunst, cultuur en een kijkje in de Turkse keuken:

kraampjes met zelfgemaakte Turkse lekkernijen; een rondleiding in de

Sultan Ahmet moskee waar vragen kunnen worden gesteld; de mogelijkheid om de handen te laten beschilderen door een hennakunstenaar; een traditioneel Turkse hoek en een springkussen en schmink voor kinderen. Iedereen is van harte welkom om op zaterdag 17 mei van 9.00 tot 20.00 uur en op zondag 18 mei van 9.00 tot 19.00 uur onder het genot van een hapje en een drankje kennis te maken met de Turks-islamitische cultuur.


P Tapijt P Vinyl / Pvc P Laminaat P Gordijnen P Zonwering

Verkoop van Israëlproducten Bent u⁄ben je op zoek naar een mooi moederdagcadeau? Ga dan naar de verkoop van Israëlproducten in Vaassen of Oene. In Oene is Ymkje Zijlstra Israëlconsulente. Zij ontvangt belangstellenden graag op vrijdag 9 en zaterdag 10 mei van 14.00 tot 20.00 uur aan de Boshoekerweg 5.

Everlaan 29, 7315 WZ Apeldoorn (‘t Loo) Telefoon: 055 5211350 www.simsontapijt.nl

GRAT

In Vaassen zijn Aartje en Jan Brummel consulenten en zij staan zaterdag 10 mei van 10.00 tot 12.00 uur in De Rank. De producten worden verkocht om de kleine boeren en bedrijven in Israël financieel te steunen. Het IPC (Israël Producten Centrum) in Nijkerk geeft regelmatig een catalogus uit waar de meeste artikelen in staan. Deze producten zijn ook te vinden op de website van het IPC: www.israelwinkel.nl. Tijdens de verkoop op en 9 en 10 mei zijn veel van deze producten te zien en te koop. Zo zijn er nieuwe Dodezee-schoonheidsproducten, wijnen uit Israël, diverse menora’s, windlichten, badhanddoeken, sieraden, jam, aardewerk, speelgoed, enz.

IS OF

FERT

E

JP van den Bentgehandicaptentoernooi Op donderdag 15 mei wordt in Wissel voor de 24e keer het JP van den Bentgehandicaptentoernooi gehouden. Aanvankelijk op bescheiden schaal begonnen als een samenwerkingsproject met Huize De Kroon in Vaassen en inmiddels uitgegroeid tot een groot toernooi door het samenwerkingsverband tussen de JP van den Bent Stichting en de s.v. Wissel. Dit jaar strijden er ruim 1300 voetballers en voetbalsters uit alle windstreken om de hoogste eer en de grootste beker. Vorig jaar heeft s.v. Wissel een nieuwe entree gekregen met een invalidentoilet met veel dank aan de JP van den Bent Stichting, de Club van 100 s.v. Wissel en de gemeente Epe. Het evenement wordt gehouden op 15 mei van 10.00 tot 16.30 uur op het sportcomplex aan de Ericaweg en is zeker een bezoek waard

Triada ontziet huurders met laagste inkomens

U vindt ons:

EPE donderd VAASSEN don d

agmorgen

HEERDE vrijd

erdagmiddag

AANBIEDINGEN

Deze week geldig n! op alle standplekke

VLEESWARENPAKKET

100 GRAM CASSELERRIB 100 GRAM GEGRILLDE BEENHAM 100 GRAM BACON

Samen 300 gram €

ROOK/VERSE of BOERENWORST 3 stuks voor................

2,95

€ 5,00

agmiddag

VOORDEEL PAKKET

4 Saucijzen + 4 gehakt rolletjes 8 stuks voor........€

5,00

MOEDERDAGTIP! FILET AMERICAIN 150 gram.................

€ 1,00

MAGERE RUNDER RIBLAPPEN

500 gram.................

€ 3,95

Deze aanbiedingen gelden deze week ook op andere plekken op de Veluwe: Eerbeek dinsdagmiddag Vaassen donderdagmiddag Dieren woensdagmorgen Klarenbeek vrijdagmorgen Apeldoorn ’t Fort woensdagmiddag Heerde vrijdagmiddag Epe Gemeentehuis donderdagmorgen Apeldoorn Centrum zaterdag (ook nieuw!)

Het overheidsbeleid rond huurverhogingen is vorig jaar ingrijpend gewijzigd. In het Woonakkoord is toen afgesproken dat de jaarlijkse maximale huurverhoging gekoppeld kan worden aan het inkomen per huishouden. Dit beleid geldt nog steeds. In tegenstelling tot vorig jaar voert Triada in 2014 deze inkomensafhankelijke huurverhoging door. De huurverhoging voor huurders met de laagste inkomens blijft bij Triada echter beperkt tot 3%. Dat is slechts een half procent boven het inflatiepercentage, maar wel 1% minder huurverhoging dan toegestaan. Huurders van Triada ontvingen hun huuraanzegging de afgelopen dagen al per post. Daarin staat precies welke huurverhoging Triada dit jaar voor hun woning berekend heeft. “We ontkomen niet aan een huurverhoging, maar we vinden dat we de huurders met de laagste inkomens zoveel mogelijk moeten ontzien”, aldus Harrie van de Ven, directeur-bestuurder van Triada. “Betaalbare huren voor onze doelgroep zien wij als een grote zorg. Maar als we de komende jaren onze plannen willen uitvoeren - waaronder energiebesparende maatregelen in woningen - ontkomen we er niet aan. We moeten daarom de huren wel extra verhogen.” De beperkte huurverhoging voor de huurders met de laagste inkomens is tot stand gekomen na intensief overleg met het officiële huurdersorgaan van Triada, de Centrale Huurdersraad. Wim Klein Langenhorst, adjunct-directeur van Triada: “Alle voordelen, die we de afgelopen maanden ten opzichte van de begroting hebben gehad, hebben we ten goede laten komen aan de laagste inkomens. Het gaat hier om aanbestedingsvoordelen en het voordeel van het lage btw-tarief, dat door de overheid verlengd is. Dit hebben we nog aangevuld door extra te besparen op de algemene bedrijfslasten. Heffingen Net als alle andere woningcorporaties heeft Triada te maken met een reeks overheidsmaatregelen, die de corporaties - en daarmee feitelijk ook de huurders - in de portemonnee treffen. Er zijn de afgelopen jaren flinke belastingen en heffingen ingevoerd. En de komende jaren gaat het om bedragen, die oplopen van ruim 6 miljoen euro in 2014 tot 8,5 miljoen euro in 2018. Dit is ongeveer 20% van de huuropbrengsten.


Met 40 kinderen naar de Landmacht

30 plus- en hangplektoernooi S.V. Vaassen Op maandag 12 mei beginnen er bij sv Vaassen twee toernooien. De belangstelling voor het 30+-toernooi en het hangplektoernooi is weer prima. Veel teams die al jaren meespelen zijn weer van de partij. Bij het 30 plustoernooi hebben zich veertien teams ingeschreven. Naast de vertrouwde teams zoals de Veldmuizen, De Hulties, Arie-Brandsma Boys, Hajternoa en Tamme Boys zijn er ook weer nieuwe teamnamen te bewonderen. Dirty, Colour Pull United en KCVO doen voor het eerst mee onder deze naam. Bij het hangplektoernooi hebben zich achttien teams aangemeld. Ook hier naast de vertrouwde teamnamen weer enkele nieuwkomers. Natuurlijk zijn 1 Pot Nat, Veni Vidi Vici, Palm Bar Gangsters, Herbaje C.F., De Boomhut en de Fakkel Brigade weer aanwezig. De nieuwe teamnamen zijn: Gert D’er An, Zwijgrecht en B1 Team. Alle deelnemende teams krijgen een prijs en zijn welkom op de finaleavond. Er wordt gespeeld op halve velden met handbaldoelen. De speeldata zijn: 12, 13, 14, 15, 19, 20, 21 en 22 mei. De finaleavonden voor alle teams zijn op woensdag 4 juni (hangplek) en donderdag 5 juni (30 plus).

Op woensdagmiddag 30 april mochten via Stichting Present EpeHeerde maar liefst veertig kinderen een kijkje nemen bij de militairen in ’t Harde. De kinderen kwamen vanuit Wapenveld tot aan Vaassen toe. Met drie grote legertrucks en een brandweerauto ging de reis naar de kazerne. Daar werd een spannende middag verzorgd met o.a. een ritje in jeep, tank en brandweerauto, wapens bestuderen, camoufleren en een speurtocht door het artilleriemuseum. (Foto Stichting Present.)

Koppeldarttoernooi Van de Schepop

Met 34 koppels had de vierde editie van het toernooi bij Van de Schepop in Emst een recordaantal deelnemers. De eerste wedstrijden op de acht banen werden in poules afgewerkt. De twee beste teams mochten daarna verder in een knock-outsysteem. Het was de gehele middag en vooravond mudvol in de grote zaal van café Van de Schepop. (FotoV@S.) Menigmaal klonk er een ‘hundred and eighty’. Die prestatie werd door de organisatie beloond met een extra consumptiemunt. Uiteraard voerde de gezelligheid de boventoon. De drie deelnemende dameskoppels weerden zich kranig, maar bereikten de finale niet.

In de finale ging het er iets fanatieker aan toe. Er stond niet voor niets een titel op het spel en die titel wilden de koppels maar al te graag aan hun erelijst toevoegen. Dartclub van de Schepop, onder leiding van vader en zoon Krijgsman, zorgde voor een perfecte organisatie.

Maar het spannendst was het brandje, dat de kinderen zelf mochten blussen. De middag werd afgesloten met frietjes en frikadel. De kinderen hebben genoten. Er zijn veel foto’s gemaakt, die te zien zijn op de site: www.facebook.com⁄stichting.presentepe. Het aanbod voor deze leuke middag kwam via eerste luitenant A. Kaijser vanuit de Koninklijke Landmacht bij Stichting Present.

Uitslagen koppeldarten dartclub Van de Schepop Bij de winnaarsronde zijn de winnaars: 1. koppel Glenn en Hubert; 2. koppel Berry en Gies (winnaars 2013), 3. koppel Johan en Marcel. Bij de verliezersronde zijn de winnaars: 1. koppel Hein en Herman; 2. koppel Patrick en Rick; 3. koppel Jeffrey en Renee. Gezien het enorme succes van dit toernooi wordt op zaterdag 4 oktober een singletoernooi gehouden. Hiervoor is nu al heel veel belangstelling. Wie wil meedoen, kan zich opgeven bij Robbert Krijgsman, tel. 06-23365936) of bij Cor Krijgsman, tel. 06-20320549.

In eerste instantie werden kinderen uit gezinnen zonder mogelijkheden tot uitstapjes gezocht. Er bleek echter nog ruimte voor meer kinderen en daarom werd het aanbod breder en kon een grotere groep mee. De jongste deelnemer was zes jaar en de oudste twaalf. Ook voor de militairen was het een prettige middag, die voor hen weinig moeite kostte, maar wel veel plezier bracht.

Bekerfinale bij SV Vaassen Het tweede zaalteam van SV Vaassen speelt binnenkort de finale in de bekerstrijd. Nadat in de poulefase was gewonnen van Fasna 1 en Epe 1 werd het team door een gelijkspel tegen Vaassen 1 poulewinnaar. Door overwinningen op Van de Schepop 1 (6-4) en Epe 2 (4-1) werd een plaats in de halve finale opgeëist. Deze wonnen de blauwwitten eenvoudig. Door doelpunten van Mart Wegerif en Erik Koldenhof (beiden 4x), Jeffrey van Norel en Emiel Pol (beiden 2x), Niels uit den Boogaard, Ralph Visch en Steven van Altena (ieder 1x) werd een 15-4-overwinning behaald op SVI 4. De finale wordt op vrijdag 9 mei om 21.5 uur gespeeld in sporthal de Koekoek. Tegenstander is een andere 1e klasser: KZVV’75 1 uit Kampen.

Succesvolle Rabobank KCVO voetbaldag

Woensdag 30 april vond op sportpark de Egelbeek de Rabobank KCVO voetbaldag plaats. Ondanks de lange vakantieperiode waren er rond de honderd kinderen naar de voetbaldag gekomen. Ook hadden een aantal hun vriendje of vriendinnetje meegenomen. Het weer hielp mee, het was met perioden zonnig en mooi weer. Ruim twintig trainers en tien andere vrijwilligers zorgden ervoor dat de dag probleemloos verliep. (Foto KCVO.) Er was een trainingsprogramma opgesteld, waarbij alle voetbalaspecten aan bod kwamen. De eerste training was gericht op techniek en de basis-

vaardigheden. Dat betekende veel passeerbewegingen, kappen en draaien. De drie voetbalvelden van v.v. KCVO waren ingenomen door

jonge voetballers die met veel enthousiasme de soms ingewikkelde techniekoefeningen uitvoerden. De keerpers hadden ondertussen hun eigen trainingsprogramma. De tweede training was gericht op het passen, trappen en afwerken op de goal. Schieten op de goal blijf toch altijd weer leuk om te doen en dat lieten de kinderen ook zien. Daarna was het tijd voor de lunch. Van het vele voetballen hadden de kinderen honger gekregen en heb-

ben ze genoten van een goed verzorgde lunch met lekkere broodjes knakworst en een gehaktbal. Na deze pauze werden er partijtjes gespeeld en was het tijd voor de voorronden van de shoot-outs. Van elk team werden de twee beste afmakers gekozen die de meeste punten hadden verzameld in de shoot-outs. Onder toeziend oog van het vele aanwezige publiek moesten de kinderen proberen om de ervaren keepers Robert en Joris van de Schepop te pas-

seren. Vijf voetballers wisten dat drie keer te doen. Sem Rozendal, Savio Al Bino, Owen Boshuizen, Steve Prins en Tom de Weerd moesten hierna onderling uitmaken wie deze editie van de Rabobank KCVO voetbaldag de sterkste was. Uiteindelijk was het Tom de Weerd van vv Oene die de shout-outs het beste nam met Steve Prins op de tweede plaats. Tom mag zich daarom een half jaar lang de shoot-outkampioen van KCVO noemen.


Lentemenu

Gezonde voeding

Geen zin om te koken, maar wel zin in gezelligheid?

Betaalbaar

Regionale producten Vers V e er en ers verantwoord

Wees e dan van va harte welkom in ons sfeervolle restaurant in het pittoreske Oene!

CAFÉ É REST TAURANT UR U

DORPSZICHT Dorpsstraat 10 • 8167 NL Oene • Telefoon e 0578 - 641213

Themadienst op moederdag Op zondag 11 mei is er om 19.00 uur een themadienst in de Regenboogkerk te Epe. Hierin gaat ds. Hans van Ark, missionair predikant voor de PKN, voor. Muzikale medewerking wordt verleend door de familie Kramer uit Dalfsen. De band presenteert zich als Six for Jesus. Moeder en liefde staan in deze dienst centraal. Iedereen is van harte welkom.

Dansen in Emst Zaterdag 10 mei is er weer een gezellige dansavond in het dorpshuis de Hezebrink in Emst. Alle dansen, zoals de quickstep, tango, rumba en veleta, passeren de revue in een gezellige sfeer met goede muziek. Het gezellige avondje dansen begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

0578-617774

Nieuwe en gebruikte planken, balken. HOUT EN PLAATHANDEL VAN DE MARS Klarensweg 3 Epe ‘Zuuk’ Tel: 0578-641410

Massief houten vloeren v.a. € 7,00 p.m.2

- Hardhouten balken en planken - Alle soorten golfplaten - Dakpanplaten in 4 kleuren - Trespa

urs service

24 u

Installatiebedrijf Reusken Deventerstraat 10 -8171 AE Vaassen Tel. 0578-571870 - Fax 0578-574525

Pedicure Yvonne Mäder Torenstraat 14 8171 CR Vaassen Behandeling in salon en ambulant Aantekening diabetische voet Cosmetische voetbehandeling

Tel: 0578-571221 Mobiel: 06 - 36137367 Lid Provoet Kvknr: 08165584

Waterschap ziet ruim 200 overtredingen

Opbrengst collecte Hartstichting

In 2013 constateerde Waterschap Vallei en Veluwe 214 overtredingen, die een bedreiging vormden voor de kwaliteit en de hoeveelheid oppervlaktewater, voor het functioneren van rioolwaterzuiveringen of voor de veiligheid van dijken en wateroevers. In totaal voerde het waterschap in 2013 bijna duizend controles uit bij bedrijven en particulieren. In 58 gevallen leidden de overtredingen tot het opleggen van een boete. In de overige gevallen werd een waarschuwing afgegeven. Zeventig waarschuwingen werden gegeven aan agrarische bedrijven in verband met een overtreding. Bijvoorbeeld omdat een agrariër te dicht bij de waterkant bestrijdingsmiddelen gebruikte of omdat er mest in een sloot afspoelde. In het werkgebied van het waterschap zijn ruim 5500 agrarische bedrijven gevestigd. Het team Handhaving van het waterschap bezocht in 2013 525 van deze bedrijven. Ook zijn vanuit de lucht met vliegsurveillances milieu-overtredingen geconstateerd. Van zo’n 180 industriële bedrijven in het werkgebied van het waterschap kan het afvalwater een ernstige bedreiging vormen voor de werking van de rioolwaterzuivering als er iets mis gaat bij de lozing op het riool. Het waterschap controleert deze bedrijven daarom regelmatig. In 2013 werden hier 140 bezoeken afgelegd, waarbij 16 keer een overtreding werd geconstateerd. Overtredingen door burgers Om sloten, beken, kanalen, dijken en kades te beschermen heeft het waterschap regels, die beschreven staan in de zogenoemde Keur. In 2013 voerde het waterschap 230 keurcontroles uit, waarbij in 70 gevallen een overtreding werd gezien en een waarschuwing werd afgegeven. Het gaat dan om illegaal gebouwde steigers in het water of beplanting en bebouwing op een dijk. “Het aantal geconstateerde overtredingen is nog te hoog”, vindt Tanja Klip, dijkgraaf van het waterschap. “De komende jaren werken we toe naar een halvering door goede voorlichting en gerichte en geïntensiveerde controles.” Een belangrijk doel is het terugbrengen van de discrepantie. Dit is het verschil tussen de hoeveelheid vuil, die binnenkomt op een rioolwaterzuivering en de hoeveelheid waarvoor zuiveringsheffing wordt betaald. In veel gevallen betreft het hier onrechtmatige bedrijfslozingen op het riool; opzettelijk of door nalatigheid. Omdat deze lozingen tot hogere kosten voor de belastingbetaler leiden, wil het waterschap door opsporingsonderzoeken dat verschil in de komende jaren fors terugbrengen.

De Nederlandse Hartstichting heeft van 6 t⁄m 12 april gecollecteerd. Dankzij de vele collectanten is er een respectabel bedrag opgehaald. De Hartstichting bedankt alle vrijwilligers hartelijk voor hun inzet tijdens de collecte. De opbrengst bedraagt € 5.809,85. De Hartstichting is uitermate tevreden met dit mooie resultaat.

Workshop bij Atelier33vaassen.nl Dinsdagmiddag 13 mei geeft Petra de Vree, beeldend kunstenaar uit Wageningen, een workshop ‘schoenen van klei maken’ aan de Emsterweg 33 in Vaassen. De workshop begint om 13.30 uur en halverwege wordt er een koffie-⁄theepauze gehouden en na afloop is er tijd om nog even na te praten met een drankje erbij. Informatie en aanmelden kan via het e-mailadres: info@atelier33vaassen.nl of telefonisch op nummer 0578-576433 (na 18.00 uur).

Voorjaarsrommelmarkt Wijkvereniging de Kouwenaar Wijkvereniging De Kouwenaar houdt op zaterdag 10 mei haar jaarlijkse rommelmarkt. Vanaf 9.00 uur is het terrein van De Kouwenaar open om spullen uit te stallen op een kleedje of op een zelf meegebrachte kraam. Om 9.30 uur begint de verkoop. Gezien het aantal te regelen tafels dienen deze van te voren gereserveerd te worden bij heer G. Bosch, tel. 0651892556. Ook volwassenen, die op deze rommelmarkt hun ‘waar’ willen verkopen, zijn van harte welkom. Deze krijgen een plaats op het terrein tegen een vergoeding van € 7,50 per plaats. De catering en de gezellige muziek worden verzorgd door de Kouwenaar. Bezoekers aan de markt kunnen ook leuke prijzen winnen met het rad van avontuur. Voor meer informatie en het reserveren van de tafels en plaatsen kan men zich dagelijks wenden tot de Kouwenaar, Woestijnweg 61. Tel. 0578842686.

TUINMARKT VAN DE MARS-EPE Voor al uw tuinplanten, eenjarigen, coniferen, sierheesters, rododendrons. Vijverplanten - Grote zuurstofplanten in mand. Bemesting: koemest, kippenmestkorrels en losse compost. Vijverplanten, grote zuurstofplanten in mand! Uitgebreide + tuinhout collectie “Wood Vision”! Gehele jaar gratis watertesten. Volop geraniums & perkplanten!

Eperweg 34 (tussen Epe en Emst) Tel. 0578-627625

Elke donderdagmorgen in Vaassen op de markt! (van 08.00 tot 12.30 uur

Onze aanbiedingen op 8 mei

MOEDERDAGTIP

Grote doos Holl. aardbeien voor € 2,50 van onze vaste teler “Kalter”

Asperges 500 gram € 2,50

Kom en profiteer! Wekelijks royale aanbiedingen!

Jack & Valentijn Groenten en fruit ALARM 1-1-2


KCVO kansloos tegen kampioen

Warnsveldse Boys is zondag tegen KCVO kampioen geworden van de 4e klasse G. Op sportpark De Egelbeek was Warnsveldse Boys super gemotiveerd om deze middag kampioen te worden. De ploeg had vier punten voorsprong op concurrent ZVV’56 en met nog twee wedstrijden te spelen betekende een overwinning meteen het kampioenschap. (FotoV@S.) De Warnsvelders waren in groten getale naar Vaassen gekomen om het kampioenschap in spe luister bij te zetten. De favorieten begonnen fanatiek en zetten KCVO meteen onder druk. De thuisploeg telde de laatste weken een hoop blessures en moest deze middag aantreden met drie Aspelers. De jongens deden hun best, maar konden niet voorkomen dat de gasten in de zeventiende minuut een voorsprong namen. Een snel opgezette aanval mondde uit bij de rechterspits, die diagonaal inschoot en doelman Herman Balk kansloos liet. Vijf minuten later was het al 0-2. KCVO verdedigde slecht uit en Warnsveldse Boys nam meteen het initiatief over en bediende de spits op maat. Deze schoot echter in vrijstaande positie niet zelf, maar legde de bal terug op een inkomende speler, die de bal

VenL grijpt laatste periodetitel Anadolu ging furieus van start en deze tactiek was al binnen een minuut bijna succesvol. Even later maakte Pim van ’t Erve een overtreding door een ongelukkige actie en de scheidsrechter kon niet anders dan een strafschop geven. Dit buitenkansje was niet besteed aan Anadolu, want de bal ging over. In de 19e minuut mocht Lars Dreierink op de rand van de zestien aanleggen voor een vrije trap. De keeper bleef als aan de grond genageld staan en de bal vloog in de rechterhoek: 1-0. In de tweede helft kwam VenL wel goed uit de startblokken. In de 55e minuut nam Tom Kamphorst een vrije trap vanaf de zijkant. Eduard van de Beld kopte deze bal feilloos binnen: 2-0. In de 79e minuut speelde Eduard van de Beld zich weer goed vrij en kon ongehinderd aanleggen: 3-0. Trainer Marc Mölder was in zijn nopjes met deze overwinning met misschien nog een mooi slotakkoord in de nacompetitie.

VIOS veilig na winst op Lunteren Zaterdagmiddag ging VIOS op bezoek bij het gedegradeerde Lunteren. De Vaassenaren hadden nog een punt nodig om ook volgend seizoen in de 2e klasse uit te komen. VIOS beheerste vanaf de eerste minuut het spel en Lunteren kwam er aanvankelijk niet aan te pas. Al vroeg in de wedstrijd trof Alexander Nagelhout de lat met een vrije trap, waarna VIOS nog diverse halve en hele kansen om zeep hielp. Juist in de fase dat Lunteren wat beter in het

hard in het doel knalde. KCVO liet zich in deze fase niet onbetuigd en probeerde wat terug te doen. De Warnsveldse verdediging kon een serieuze doelpoging in de kiem smoren ten koste van een vrije trap. Mart Wegerif loste een perfecte knal, die vriend en vijand er al in zag gaan, maar de keeper van de gasten verrichtte een meesterlijke redding door de bal uit de bovenhoek te ranselen. De Boys deden wat terug maar de steekpass doorzag de KCVO-defensie. Warnsveldse Boys was wel de bovenliggende partij en kwam nog een paar keer gevaarlijk door. In blessuretijd van de eerste helft werd een Warnsveldse aanvaller in de mangel genomen binnen de zestien. De toegekende penalty werd binnengeschoten: 0-3. Na rust maakte jeugdspeler Tobi Bosspel kwam en enkele malen dreigend voor het VIOS-doel verscheen, zette Tijmen Eggink VIOS op voorsprong. Op slag van rust scoorde hij beheerst na een afgemeten pass van Dennis de Jong. Na rust kantelde de wedstrijd. Lunteren nam het initiatief van VIOS over en maakte in de 54e minuut gelijk via Mark Drijvers. Het VIOSspel zakte naar een bedenkelijk peil en Lunteren kreeg enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen. Uiteindelijk wees het de ingevallen routinier Anouk Roest VIOS in de 76e minuut de weg. Koud in het veld staand, zag hij Lunterengoalie Hashemi te ver voor zijn doel staan. Met een schitterende lob zette Roest de Vaassenaren opnieuw op voorsprong. Drie minuten later besliste VIOS de wedstrijd. Een prachtige dieptepass van Joas Pol, werd door Daan Eggink bekwaam afgerond. Met deze 1-3-overwinning is VIOS onbereikbaar geworden voor Unicum, dat degradatie via de nacompetitie moet zien te voorkomen. Met 3 punten achterstand op een drietal andere ploegen, lijkt de kans voor VIOS op het winnen van de 3e periode zuiver theoretisch. Komend weekend week sluit VIOS de competitie in Vaassen af tegen IJVV uit IJsselmuiden.

Puntendeling Albatross en SV Vaassen SV Vaassen heeft een punt mee naar Vaassen genomen uit de confrontatie met VV Albatross op het sportpark in Ugchelen. Albatross kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar Vaassen toonde veerkracht en kwam even zo vaak terug. De doelpunten, die Vaassen om de oren kreeg vielen te makkelijk,

man zijn debuut door Mike Hendriks te vervangen. Ook A-speler Jordi Fiets maakte zijn eerste optreden in het eerste elftal van KCVO. Warnsveldse Boys wist geen raad met de jonge spelers en het was KCVO dat zelfs de beste mogelijkheden kreeg. Tot tweemaal toe was het de jonge Melvin van Ast, die koppend dichtbij de verdiende tegentreffer kwam, maar het zijnet trof. Joran Betting werd vervangen door een andere A-speler, maar ook Edwin Stegeman kon geen bres slaan in de hechte verdediging. KCVO bleef voetballen. Het mocht niet zo zijn, en het was Warnsveldse Boys dat zelfs de 0-4 liet aantekenen. Dat is de kracht van deze club om uit onbetekenende spelsituaties plotseling om te schakelen en genadeloos toe te slaan. KCVO was de geslagen ploeg en het pleit voor de Vaassenaren dat ze tot het laatst toe probeerden wat aan de score te veranderen. Het gebeurde niet. Warnsveldse Boys is de terechte kampioen van de 4e klasse G. Het team speelt volgend seizoen voor het eerst in het 85-jarig bestaan in de derde klasse. Felicitaties aan de kampioenen uit Warnsveld. KCVO speelt volgende week de laatste competitiewedstrijd uit tegen TKA. anders had de ploeg aanspraak op de overwinning kunnen maken. Beide ploegen waren al veilig. SV Vaassen trad ten opzichte van vorige week aan met twee wijzigen in de basis elf. Spits Erik Hagen en aanvoerder Dennis van Gortel keerden terug in de basis. De opening van het duel was voor de thuisploeg. De rood-witten drongen de Vaassenaren veelvuldig terug op eigen helft en kwamen zelfs tot een aantal mogelijkheden. Albatross werd erg gelukkig in het zadel geholpen door de Vaassenaren. De bezoekers waren druk bezig met hun positiespel waarna de bal uitkwam bij stand-in-doelman Lars Langhenkel. Hij kreeg de bal aangespeeld en nam iets te veel tijd voor zijn voortzetting. De rappe oud-Vaassenaar Michael van Otterlo kon zijn bal blokken en met een hoge voorzet zijn teammaat Erwin Zuijderduijn bereiken. Deze kon de bal moeiteloos in het lege doel schieten. Na de openingstreffer gooide Vaassen de schroom van zich af en begon het meer te voetballen. Vaassen kreeg meer grip op de wedstrijd en dit resulteerde in de gelijkmaker. De creatieve Remco Pannekoek stak de bal op zijn collega Van de Worp. Hij ging niet voor eigen succes en gaf Wouter van Lent de mogelijkheid tot scoren. Er ontstond vervolgens een ware scrimmage voor het doel van de thuisploeg. Steven Altena gaf het laatste zetje. Na de rust vloog Vaassen uit de startblokken. De ploeg liet de bal makkelijk gaan en drukte Albatross terug in het eigen strafschopgebied. In deze fase van de wedstrijd vertrouwde Albatross op de counter. Uit een vrije trap scoorde Zuijderduijn Albatross naar een 2-1-voorsprong. De gelijkmaker kwam van de voet van Erik Hagen, een wonderschone treffer. Doelman Streppel was kansloos. Eindstand: 2-2.

Programma VIOS Dinsdag 6 mei 20.00 uur VIOS 2 – Vaassen 2 19.00 uur VIOS 3 – Oene 4 Woensdag 7 mei 19.00 uur VIOS VR1 - Victoria B. VR3 18.30 uur VIOS ME1 – Berkum ME1 Zaterdag 10 mei 14.30 uur VIOS 1 – IJVV 1 14.30 uur Teuge 4 – VIOS 3 11.00 uur VIOS VR1 – Epe VR1 14.30 uur VIOS B1 – Apeld. B. B1 12.00 uur DOS K. MB1 – VIOS MB1 12.30 uur Apeld. B. C1 – VIOS C1 09.00 uur VIOS C2 – Robur et V. C3 15.30 uur Apeldoorn C7 – VIOS C3 14.30 uur VIOS MC1 - Vict. Boys MC1 11.00 uur Gr. Wit’62 D4 – VIOS D2 09.00 uur VIOS D3 – ’t Harde D3 10.30 uur VIOS MD1 - Vict. Boys MD1 10.00 uur Robur et V. E4 – VIOS E1 10.30 uur WHC E4 – VIOS E2 11.00 uur VIOS E3 – Victoria Boys E1 09.00 uur VIOS E4 – Vierhouten’82 E1 10.00 uur VIOS E5 – Lettele E2 10.00 uur Lemelerv. ME1 – VIOS ME1 08.45 uur Groen Wit’62 F2 – VIOS F1 09.00 uur Oene F2 – VIOS F2 09.00 uur Epe F3 – VIOS F3 09.00 uur VIOS F4 – WWNA F2 10.00 uur VIOS F5 – Vaassen F1 10.00 uur VIOS JG1 training 10.30 uur VIOS mini training

Programma VIOS zaal Vrijdag 9 mei 20.15 uur VIOS VR1 – Morado CF VR1

Programma SV Vaassen Woensdag 7 mei 18.30 uur Vaassen F1 – V en L F3 Zaterdag 10 mei 14.30 uur Vaassen B1 – Vict. Boys B2 11.30 uur Klarenbeek C2 - Vaassen C1 10.30 uur Vaassen E1 – Alba.⁄Beatr. E3 10.00 uur Vios F5 - Vaassen F1 10.45 uur training 4 en 5 jarigen Zondag 11 mei 14.00 uur Vaassen 1 – Heeten 1 Vaassen 2 vrij 10.00 uur Vaassen 3 – KCVO 3 09.30 uur WWNA 5 - Vaassen 4 11.30 uur Vaassen vr 1 – La Prem. vr 1

Programma zaalvoetbal SV Vaassen Woensdag 7 mei 21.00 uur zvv Sparta vr 1 - Vaas. vr 1 Vrijdag 9 mei 21.45 uur Vaassen - KZVV’75 1 (De Koekoek) - bekerfinale

Programma KCVO Donderdag 8 mei 18.30 uur KCVO E4 – csv Apeldoorn E7 Zaterdag 10 mei 14.30 uur Columbia A1 – KCVO A2 14.30 uur KCVO B2 – Columbia B1 13.00 uur KCVO C2 – Loenermark C1D 10.00 uur Beekbergen D1 – KCVO D1 10.30 uur SEH D2 – KCVO D1 11.00 uur KCVO D3 – Columbia D2G 10.00 uur Schalkhaar E3 – KCVO E1 10.00 uur KCVO E3 – Orderbos E1G 10.00 uur WWNA E5M – KCVO E4 10.00 uur KCVO F1 – csv Apeldoorn F3 09.00 uur KCVO F2 – Epe F5 08.45 uur Albatross F3 – KCVO F3 09.30 uur Emst F1G – KCVO F4 09.30 uur 5 jar. Hypot. World Cup Zondag 11 mei 14.00 uur TKA 1 – KCVO 1 10.00 uur KCVO 2 – Columbia 2 10.00 uur Vaassen 3 – KCVO 3 09.30 uur KCVO 4 – Ro. et Velocitas 4 11.30 uur KCVO 5 – Noord Vel. Boys 2 09.30 uur KCVO 6 – Victoria Boys 5 10.00 uur Robur et Velo. 6 – KCVO 7 09.30 uur Wissel VE1 – KCVO VE1 11.30 uur KCVO VR1 – V en L VR2

Programma V.V. Emst Donderdag 8 mei 19.15 uur Emst 2 - WSV 5 Zaterdag 10 mei 14.30 uur WSV VR1 - Emst VR1 15.00 uur Emst A1 - Elspeet A1 10.00 uur ESC MB2 - Emst MB1 10.30 uur VEVO B1 - Emst B1 11.00 uur Emst C1 - Colmschate '33 C3 12.30 uur Groen Wit ’62 C6 - Emst C2 09.00 uur Emst MD1 - SDC Put.. MD2 09.45 uur csv Apeldoorn E3 - Emst E1 09.30 uur Emst E2 - Groen Wit ’62 E6 09.30 uur Emst F1 - KCVO F4 Zondag 11 mei

Vrij Emst 1 10.00 uur Emst 2 - Apeldoornse Boys 3 10.00 uur Emst 3 - Klarenbeek SC 5 09.30 uur Columbia 7 - Emst 4

Programma zvv Café vd Schepop Vrijdag 9 mei 21.00 uur vd Schepop 1 – Robur et Vel 4 22.00 uur Epe 3 - vd Schepop 2

Programma sv Terwolde Zaterdag 10 mei 15.00 uur Terw. B1 – Wijhe’92 B2 13.30 uur Terw. C1 – Voorwaarts C3 12.45 uur Voorw.s C4 – Terwolde C2 11.15 uur Terw. MD1 - Bl. Geel’55 MD1 09.30 uur Terwolde E1 – ZVV’56 E1 08.45 uur Voorwaarts E2 – Terw. E2 10.30 uur Terw. E3 - Warnsv. Boys E5 10.00 uur Orderbos F1 – Terw. F1 09.30 uur Terwolde F2 – Twello F3 10.30 uur Terwolde F3 – Gorssel F4 08.45 uur Vict. Boys F3M - Terw. F4M Zondag 11 mei 11.00 uur Deventer 3 – Terwolde 2 09.30 uur Apeld. Boys VE1 - Terw. VE1 10.00 uur Terw. VE2 – Kon. UD VE2 Vrouwen 11.00 uur Terw. VR1 – Vict. Boys VR3

Programma V en L Woensdag 7 mei 18.30 uur Vaassen F1 - V en L F3 Zaterdag 10 mei 09.00 uur VEVO D1G - V en L D2 09.00 uur V en L F2 - Deventer F5 10.00 uur V en L D1 - Robur et Vel. D4 10.00 uur V en L F3 - csv Apeld. F10 10.30 uur V en L E1 - csv Apeld. E10 10.45 uur Columbia F1 - V en L F1 11.30 uur Oene B2D - V en L B1 12.30 uur V en L C1 - WSV C5 Zondag 11 mei 09.30 uur V en L 3 - Columbia 6 10.30 uur V en L 2 - Heerde 2 11.30 uur KCVO VR1 - V en L VR2 12.00 uur V en L VE1 - WWNA VE1 13.00 uur Pax VR1 - V en L VR1

SV Terwolde kan geen vuist maken De laatste wedstrijd van het seizoen was Wissel de tegenstander van SV Terwolde. Voorafgaand aan deze wedstrijd werd er even stilgestaan bij een tweetal heuglijke feiten. Herinnering Zowel Bas Doeve als Tjardo Meulenbroek werden door voorzitter Joost Boons naar voren geroepen en toegesproken. Beide spelers zijn al jaren een vaste waarde in het vlaggenschip van de club en vandaag kregen ze een fraaie herinnering overhandigd, want samen hebben ze 700 wedstrijden gespeeld in het eerste elftal van de SV Terwolde. Afscheidswoord Tevens was er een woordje voor scheidend trainer Dick Roeterd en elftalleider Johan Hogeboom. Wedstrijd Terwolde speelde verkrampt en kwam totaal niet in de wedstrijd. Wissel had en nam de touwtjes in handen en de thuisclub liep steeds achter de feiten aan. De gasten kwamen in de 18e minuut op een verdiende 0-1-voorsprong. Terwolde leed veel balverlies en kon de bal niet of nauwelijks in de ploeg houden en voorin was het onmachtig. De thuisclub kende pas in de 23e minuut het eerste wapenfeit, maar het schot van Peter Roeterd ging ver over. In de 38e minuut kwam Terwolde met wat geluk aan de gelijkmaker. De vrije trap genomen door Jurrien Kamphuis werd van richting veranderd en verdween in het net: 1-1. In de tweede helft viel er weinig te beleven. In de 56e minuut kwam Wissel op 1-2 na een goede kopbal. Terwolde schoot nog eenmaal gevaarlijk op doel. De inzet van Thomas Leurink werd echter onschadelijk gemaakt door de doelman. Kortom een verdiende overwinning voor Wissel.


Voorjaarsbingo Prins Bernhard VrÄłdag 16 mei houdt muziekvereniging Prins Bernhard de voorjaarsbingo met drie mooie geldprÄłzen als hoofdprÄłs. Naast deze drie geldprÄłzen zÄłn er uiteraard veel leuke andere prÄłzen te winnen. De balletjes beginnen om 20.00 uur te rollen in dorpshuis De Hezebrink in Emst.

GELD NODIG? Veluwse Metaal Recycling

E-biketraining bÄł De Speulbrink interessant voor ouderen Op 29 april verzorgde Veilig Verkeer Nederland afdeling Epe een e-biketraining bÄł De Speulbrink. Na een warm welkom door de voorzitter van VVN afd. Epe werd het woord gegeven aan de heer Loonstra van VVN, die de toename van het aantal ernstige fietsongevallen in beeld bracht en het theoriegedeelte voor zÄłn rekening nam. Gouden tips voor e-bike: laat u goed voorlichten door de leverancier; oefen met op- en afstappen; zoek rustige wegen op wanneer u voor het eerst op een ebike rÄłdt; denk aan uw snelheid om meer controle te hebben over uw ebike, gebruik een lagere versnelling en oefen met remmen. Door een cursist werd de tip gegeven: “Bel voordat u een andere fietser inhaalt.â€? Na de theorie werd het woord gegeven aan de heer Huernink van de rÄłwielhandel in Vaassen, die ook met praktische tips kwam, waaronder: zet de ondersteuning uit wanneer je start met fietsen en zet deze pas aan als je al fietst. Vervolgens werden de deelnemers uitgenodigd een oefenparcours af te leggen. Naast de e-biketraining wordt op 17 juni voor cliĂŤnten van LÄłn 5 en Siza een gesponsorde marathon georganiseerd in Fysiotherapiecentrum Veenstade aan de Veenweg 5 te Vaassen. De opbrengst van deze marathon wordt besteed aan sportondersteuningsmateriaal.

Voor de Tuinman, Tuinvrouw en Tuinkabouter Tuinhout

Kippenrennen

Tuindeuren

Carports

Vlonderplanken

Aluminium verandaĘźs

Rabbatdelen

Paviljoens

PergolaĘźs

Siergrind

Kunstgras

Bergingen

Bloembak

Carports

Tuinhuisjes

Schroeven rvs

Dakbedekking

SaunaĘźs

Konijnehokken

Hot-tubs Import - Export Handelsonderneming

Kayersdijk 171 7332 AS Apeldoorn

buildmaster@zonnet.nl houtlet.eu

tonnie.bouwmeester@boksbv.nl

BÄłeenkomst Vrouwen van Nu De afdeling Vaassen/Emst van de landelÄłke vereniging Vrouwen van Nu heeft woensdag 7 mei om 19.45 uur weer haar bÄłeenkomst in de Hezebrink. Nationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Natuurmonumenten beheert het zuidelÄłke deel: De Wieden. Dit waterrÄłke natuurgebied in de Kop van OverÄłssel is een oase van ruimte en rust. Mevrouw ClaessensBorn uit Oene werkt voor natuurmonumenten. ZÄł laat de aanwezigen door middel van een diapresentatie kennismaken met dit bÄłzondere natuurgebied. IntroducĂŠs zÄłn van harte welkom deze avond bÄł te wonen.

AMMIE DE VRIES voor particulieren, verenigingen en bedrijven

Oud ijzer en metalen maar ook elektronica en accu’s leveren direct geld op. '&%$#"! &"#!$ $!&'&!#&!$#"! &$& &&$!!&' &&#!&$&&! Hammerstraat 1 / 8161 PH Epe  &  &&%% &  info@veluwsemetaalrecycling.nl www.veluwsemetaalrecycling.nl

Openingstijden: Ma. t/m Vrij. 08:00 uur - 17:00 uur Zat. 08:00 uur - 12:00 uur


Jubileumeditie Vaasaqua: veranderingen in 20 jaar tijd Vaasaqua bestaat bijna twintig jaar. Dat maakt het evenement dit jaar extra feestelijk. Op Hemelvaartsdag, donderdag 29 mei, barst Vaasaqua in Vaassen los. In twintig jaar tijd heeft Vaasaqua veel bijzondere ontwikkelingen doorgemaakt.

Vaasaqua heeft anno nu een andere doelstelling dan twintig jaar geleden. Het bestuur doneerde jarenlang met plezier een deel van de opbrengst aan het buitenbad van ‘De Koekoek’. Het exploiteren van een zwembad kostte veel geld, dat er niet altijd was. Vaasaqua ondersteunde het buitenbad dan ook graag. Sinds enkele jaren heeft ‘De Koekoek’ geen buitenbad meer, waardoor Vaasaqua geen financiële bijdrage meer levert. In 2013 opende ‘De Koekoek’ een

vernieuwd, overdekt zwembad. Een onderdeel van dit zwembad is het buitengedeelte met een groot spraypark voor kinderen. Hieraan heeft Vaasaqua ook een financiële bijdrage geleverd. Het bestuur van Vaasaqua ondersteunt inmiddels andere charitatieve stichtingen en verenigingen. Veel vrijwilligers zetten zich hard in voor stichtingen in Vaassen. Het bestuur van Vaasaqua ondersteunt ook deze organisaties met veel plezier. Met de opbrengst van Vaasaqua

2013 kon Vaasaqua cheques van € 1000,- schenken aan het Vaassens Fanfare Corps, Stichting Vaassen Reünie, Broken Wings en Vrijwillige Hulpdienst Vaassen. Naast de doelstelling is ook de opzet van Vaasaqua anders dan twintig jaar geleden. Op Hemelvaartsdag 1995 werd de eerste editie georganiseerd. Deze was klein van opzet, maar beloofde veel goeds voor de toekomst. Dankzij de fantastische hulp van veel vrijwilligers, oud-bestuursleden en de gulle giften van sponsoren kan Vaasaqua ieder jaar worden georganiseerd. Het bestuur van Vaasaqua bedankt hen hiervoor en verheugt zich op de editie van 2014. Voor meer informatie over Vaasaqua en het programma van 2014 kijkt u op: www.vaasaqua.nl.

Dweilorkest Vaasaqua 2013. (Eigen foto.)

Open dag manege de Cannenburgh

VAN WOENSDAG TOT WOENSDAG Doorgeven van activiteiten en evenementen kan op werkdagen van 17.00 tot 19.00 uur. Telefoon 0578-577622. Teksten kunnen worden gemaild naar: vaassensweekblad@planet.nl

7 mei: Rijvaardigheidstest 50+ in de Rank door VVN. 7 mei: Bijeenkomst Vrouwen van Nu in de Hezebrink om 19.45 uur.

KERKPLEIN Katholieke kerk: Zaterdag 10 mei 17.30 uur geen viering; zondag 11 mei 10.00 uur woord- en communieviering pastor Kantoci. Hervormde Gemeente Vaassen: Zondag 11 mei 9.30 uur ds. C.E. Lavooij, 18.30 uur ds. J. de Goei. Gereformeerde kerk: Zondag 11 mei 9.30 uur ds. mevr. Eldering. Vrijzinnige Geloofs Gemeenschap Vaassen: Zondag 11 mei 10.00 uur geen dienst. Volle Evangelie Gemeente Woord en Daad: Zondag 11 mei 10.00 uur spreker Belinda van de Loo. Hervormde Evangelisatie: Zondag 11 mei 9.30 uur dhr. J. de Boer, 14.30 uur kand. R.J. Jansen. Antoniuskerk De Vecht: Zaterdag 10 mei 19.00 uur geen viering; zondag 11 mei 10.00 uur woord- en communieviering pastor Pragt. Gereformeerde gemeente Terwolde-De Vecht: Zondag 11 mei 9.30 uur ds. K. Boeder, 14.30 uur ds. K. Boeder. Protestantse gemeente TerwoldeDe Vecht: Zondag 11 mei 10.00 uur drs. H.J. Boon. Protestantse gemeente Nijbroek: Zondag 11 mei 9.30 uur ds. Van Meulen. Wijkgemeente Noord⁄Wilhelminakerk: Zondag 11 mei 10.00 uur ds. S.H. Muller doopdienst. Nieuw Apostolische Kerk: Elke zondag om 10.00 uur en elke woensdag om 20.00 uur in de De Ruyterstraat 7 te Apeldoorn. Inl. 0578-571752.

Zondagsrust! Waar ik vorig jaar nog door onwetendheid van schrok, ik meende dat naast de pastorie allerlei lieden het op de nieuwbakken dominee hadden voorzien in het laten ontploffen van rotjes, heb ik er nu van genoten van het vuurwerk, dat als sluitstuk van de eerste Koningsdag werd afgestoken.

Voor het doorgeven van berichten (niet over de bezorging) kunt u elke werkdag terecht tussen 17.00 tot 19.00 uur. Telefoon 0578-577622. Teksten kunnen worden gemaild naar: vaassensweekblad@planet.nl

Dat paardensport vooral door meisjes wordt beoefend, bleek zaterdagmiddag tijdens de open dag van Paardensportcentrum de Cannenburgh. De kleine dametjes vermaakten zich prima op de pony’s en paarden tijdens hun gratis rondjes in de manege. Ze werden daarbij begeleid door ervaren amazones. De carrousel- en springdemonstraties trokken het publiek de manege in, maar ook buiten waren genoeg activiteiten voor de jonge en iets oudere paardenliefhebbers. Klapper was de demonstratie ‘western riding’. De cowgirls en -boys vermaakten het publiek met een spectaculaire show. (FotoV@S.)

Zomerbridgedrives 2014

In dorpscentrum de Wieken worden komende zomer weer bridgedrives gehouden door de Niet rokersbridgeclub Vaassen. De drives zijn op de maandagen 12, 19 en 26 mei, 2, 16, 23 en 30 juni, 7, 14, 21 en 28 juli, 4, 11, 18 en 25

7 mei: Koninklijke fietstocht vanaf de Cannenburch. Duur 6 à 7 uur. Vertrek om 9.30 uur. Kosten € 5,00. 10 mei: Voorjaarsrommelmarkt bij Speeltuin de Kouwenaar vanaf 9.30 uur. 10 mei: Demodag boogschieten Prins der Nederlanden bij Kasteel Cannenburch. 10 mei: Feestmiddag gemeentelijke Anbo-afdelingen in de Hezebrink van 14.00 tot 16.00 uur. 10 mei: Dansavond dorpshuis de Hezebrink in Emst vanaf 20.00 uur. 13 mei: Sponsoravond vv Emst met Erwen Wennemars en Adriaan Visser.

En niet alleen ik was erbij, maar in het oplichten van het vuurwerk ontwaarde ik vele gestalten rondom de ijsbaan die er ook getuige van wilden zijn. Toen we, mijn zoon en ik, na twintig minuten ademloos gekeken te hebben, terugkeerden, bleek de kleine zwarte teckel verdwenen te zijn. Ik herinnerde me dat m’n zoon nog een jas had aangetrokken, waardoor even een paar deuren geopend waren gebleven en wellicht had ze de gelegenheid te baat genomen ook een kijkje te gaan nemen in de massa, die zich verzameld had ... Vervelend, want de volgende morgen vroeg moest ik in het westen des lands gaan preken en zouden wij allemaal verder ook de hele dag weg zijn en had ik daarom de overburen gevraagd voor de hondjes die zondag te zorgen! Maar nu was maar één ... Wat te doen? De oppassers waarschuwen, fluiten tot je lippen droog waren, met een etensbakje rammelen op straat, een stuk worst laten geuren in de buitenlucht, haar naam veelvuldig roepen en tenslotte de deur maar openlaten en gaan slapen, want ik kon toch moeilijk de hele nacht buiten blijven zoeken en roepen, wilde ik niet de volgende dag schor zijn en bij m’n eigen preken in slaap vallen ... Maar het bleef ook die nacht stil en ook een sms’je de volgende dag toen ik hoog en droog ergens op de kansel stond, vertelde me dat het ‘meisje’ nog immer zoek was. In geen velden of wegen te bekennen en zelfs Amivedi had niets vernomen en een klein straatgericht amberalert bood ook nog geen uitkomst. Totdat om 22.00 uur één van mijn dochters thuiskwam en een kast opendeed: NB die waar altijd m’n toga hangt en daar op een kussen die ook nog eens op een slaapzak lag, bevond zich het kleine, zwarte ‘doosje’. Gewoon 24 uur in de kast gelegen, misschien wel uit angst voor het vuurwerk! Dit was wat je noemt zondagsrust houden. Daar kon haar baasje die om 1.00 uur pas thuiskwam na een drukke en intensieve dag nog een voorbeeld aan nemen! En voor al degenen die met nog met twee vragen zitten: het was droog in de kast en het rook er ook nog lekker ...! Ds. Lavooij

augustus en op de donderdagen 5, 12, 19 en 26 juni, 3, 10, 17 en 31 juli, 7, 14, 21 en 28 augustus. Er zijn altijd leuke prijzen te winnen. De avonden beginnen om 19.30 uur. Inschrijven kan aan de zaal tot 19.25 uur. Het inschrijfgeld is € 6,00 per paar. Eventuele informatie: alleen op maandag tussen 12.00 en 13.00 uur, tel. 0578-572511. 15 mei: Spelletjesmiddag in Bloemfontein van 14.00 tot 16.00 uur. 16 mei: Bingo muziekver. Prins Bernhard in de Hezebrink om 20.00 uur. 17 mei: Muziekavond in de Wieken met accordeonvereniging KNA en popkoor Afslag 26 om 20.00 uur. 17 mei: Snuffeldag Rankmarkt aan de Torenstraat. 22 mei: PCOB Vaassen, busreis naar het hart van Drenthe.


Fietsrit en barbecue buurtraad Geerstraat Op zaterdag 24 mei houdt Buurtraad Geerstraat een fietsrit. De route is ongeveer 15 km lang en voert langs mooie paden en wegen. Maar het is niet alleen maar fietsen, want er moeten onderweg ook opdrachten worden uitgevoerd en vragen beantwoord. Kortom, een leuke tocht voor het hele gezin. De start van de fietsrit is tussen 18.30 en 19.15 uur vanaf ’t Geerhuus. Zo rond 20.30 uur is iedereen weer bij ’t Geerhuus terug en is er de mogelijkheid mee te doen met de barbecue. Wie mee wil doen met de barbecue, dient zich vóór 17 mei aan te melden bij Natalie Overvelde, tel. 06-50828061 of via het emailadres: natalie-fredriks@hetnet.nl. De kosten voor alleen de fietsrit bedragen € 3,00 voor volwassenen en € 1,00 voor kinderen t⁄m 12 jaar. De kosten voor de barbecue zijn voor volwassenen € 10,00 en voor kinderen € 5,00 per persoon. Consumpties zijn voor eigen rekening. Ook bij slecht weer gaat de barbecue door. Wie niet zeker weet of bij slechte weersomstandigheden de fietsrit doorgaat, kan ’s avonds contact opnemen met Jan van Middendorp, tel. 06-15117431.

Poëzie – puur en ongezoet Na gebleken succes geeft dichter⁄schrijver Theo Olthuis zaterdag 31 mei van 10.00 tot 16.30 uur in Centrum OostRaven te Epe opnieuw een poëzie-⁄aforis-menworkshop. Voor liefhebbers Deze dag is bedoeld voor poëzieliefhebbers die zelf ook schrijven of dat graag eens willen uitproberen. Het geheel vindt plaats in een ongedwongen sfeer en inspirerende omgeving in de natuur. “Tussen denken en bedenken, spelen met woorden.” Ook wordt er aandacht geschonken aan voordracht en presentatie. De kosten bedragen € 40,00 inclusief koffie⁄ thee. U wordt verzocht de lunch zelf mee te nemen. Aanmelden kan via telefoonnummer 0578621164 of via e-mail: info@oostraven.nl. In de binnenruimtes van OostRaven wordt niet gelopen op buitenschoenen; neem dus binnensloffen of dikke sokken mee. Adresgegevens zijn te vinden op de site www.oostraven.nl.

ZONDAG 18 MEI

SNUFFELMARKT VAASSEN Sporthal De Wieken, Molenstraat 15 Open van 9.00-16.00 uur

HUUR OOK EENS ‘N KRAAM Kraamhuur € 25,00/2de € 15,00

InnHolland Events 033-2600102

Neemt u ook eens een kijkje op onze website?

www.drukkerijvanbarneveld.nl

Insectenhotels maken Basisscholieren gaan in de eerste week van mei werken aan een insectenhotel. Bij hoveniersbedrijf Van Triest in Epe maken de leerlingen van minimaal vijf scholen verschillende unieke slaapplekken voor ‘beestjes’. Ze doen dat onder leiding van Anja de Jager en Joanne Coes. De eindresultaten worden 10 mei als officieel moederdagcadeau uitgereikt aan alle moeders. Dat gebeurt tijdens het duurzaamheidsfeestje, dat de Eper hovenier die dag viert op het terrein aan de Tongerenseweg 116. Alle ouders van de deelnemende kinderen zijn die dag dus ook van harte welkom. Stoelenproject De Eper basisscholieren werken tegelijkertijd ook aan een ander project. Iedere school gaat namelijk één of meer oude stoelen ‘oppimpen’ waarmee ze deelnemen aan een lumineus stoelenproject. Al die stoelen moeten zaterdag 10 mei ingeleverd worden op datzelfde duurzaamheidsfeest. Daar worden de kunstwerken beoordeeld door een jury onder deskundige leiding van burgemeester Hans van der Hoeve. De bedenkers van de mooiste zetel krijgen een bokaal uitgereikt. Vervolgens worden de stoelen onder de aanwezigen geveild. De opbrengst gaat naar een goed doel, namelijk naar de Voedselbank Vaassen-Epe-Heerde. Individuele leerlingen of basisscholen kunnen zich overigens nog aanmelden voor deze twee projecten. Stuur dan een e-mail naar info@vantriestbv.nl of bel naar nummer: 0578-621624.

Afhaaladressen Vaassens Weekblad Elke woensdag kunt u het Vaassens Weekblad ophalen bij de volgende adressen:

EMST: Tellegen Texaco, Hoofdweg 41, Stokhof Minicars, Hoofdweg 13 VAASSEN: Boekhandel Bruna v/d Kamp, Dorpsstraat 59 Service Station Klink, Laan van Fasna 60 Nellestein, Apeldoornseweg 58 Jumbo Supermarkt Hamer, Kosterstraat 3 Stilema, Aalbosweg 41 (Eekterveld) Houthandel de Vries, Jonasweg 42 Albert Heijn, Houtzagersstraat 6 WENUM/WIESEL: Bakkerij Breden, Zwolseweg 393 Brinkman Tuincentrum, Zwolseweg 390 APELDOORN/NOORD: B.T.S. (Specialist in vloertegels) Koninginnelaan 40c (achter de ALDI) Karman, dierenspeciaalzaak V.O.F., Koniginnelaan 107

De drie meest recente exemplaren van dit blad kunt u ook altijd terugvinden op www.drukkerijvanbarneveld.nl.


Dames V en L kampioen

Werkgroep Jesus Christ Superstar ontvangt Rabocheque Op vrijdag 25 april hebben enkele leden van de werkgroep Jesus Christ Superstar uit Vaassen een cheque van € 750,- gekregen van Rabobank Noordoost-Veluwe. De werkgroep is zeer verheugd met dit royale bedrag. Daarmee zijn zij wederom in de gelegenheid geweest om voor de negende keer op zondag 6 april Studio ’65 uit Enschede naar Vaassen te halen. (Eigen foto.) Studio ’65 is sinds 1995 meerdere keren in Vaassen geweest en wist met deze musical zoveel belangstelling en enthousiasme los te maken, dat een nieuwe uitnodiging niet uit kon blijven. De musical, die werd opgevoerd in de r.-k. Martinuskerk gaf op indrukwekkende wijze een samenvatting van het passieverhaal weer, in een compositie van Engelstalige songs, afgewisseld met korte eigentijdse overwegingen in een decor van sober licht, authentieke kostuums en omlijst door secuur piano- en fluitspel.

Afgelopen zondag konden de dames van VenL kampioen worden. VenL had wat recht te zetten tegen Warnsveldse Boys en bij een overwinning zou VenL al na twee seizoenen opnieuw kampioen worden en daarmee promoveren naar de 3e klasse. (Foto VenL.) Ondanks het slechte weer was er veel publiek op de wedstrijd afgekomen. Al in de derde minuut was het raak en daarmee viel het laatste stukje spanning weg bij de speelsters van VenL. Zij denderden over Warnsveld heen. Er waren nog geen tien minuten gespeeld en het stond al 3-0. De drie spitsen van VenL waren veel sneller dan de verdedigsters van Warnsveld, waardoor het voor rust ook nog 4-0 werd. Na rust ging VenL van start zoals het in de eerste helft ook ging.

Het was 6-0 toen Warnsveld iets terug deed of eigenlijk was het een fout van een verdedigster van VenL die in eigen doel schoot. De bal werd vanuit een corner niet goed weggewerkt. VenL bouwde de voorsprong vervolgens verder uit naar 8-1. Het werd uiteindelijk 8-2. De trainer van VenL had de luxe om vijftien minuten voor tijd de vaste waarden in het team te wisselen. Zo kon tweede keepster Evelien Gerritsen ook nog wat speelminuten maken. Toen scheidsrechter Frans Leer-

kes voor het eind van de wedstrijd floot, werd er een klein feestje gebouwd op het veld. Er waren felicitaties van familie, vrienden, collega’s en kennissen. De platte wagen kwam voorgereden door Willie Klumper. Willie reed niet alleen door De Vecht en Beemte, maar deed ook nog even Wenum-Wiesel aan waar Heren 1 van VenL zijn wedstrijd speelde tegen WWNA. Na afloop ging het feest in de kantine van VenL gewoon door met daarbij een toespraak en felicitaties van voorzitter Ben Kamphorst. Volgens trainer Dick voor de Poorte is VenL Dames 1 een aanwinst voor de 3e klasse. Alleen Esther van Lohuizen stopt met voetballen, maar daar tegenover staat dat er zes of zeven talentvolle B-speelsters de selectie van VenL komen versterken.

Nieuwe voorzitter De Lofstem Op maandagavond 28 april hield de Chr. Gemengde zangvereniging De Lofstem uit Emst, haar jaarlijkse ledenvergadering. Er zijn die avond veel zaken omtrent het koor besproken. Er was tevens een bestuurswisseling. Dick den Hertog werd gekozen tot voorzitter. (Foto’s De Lofstem.) Tijdens deze vergadering werd ook mevrouw G. Bonhof in de bloemetjes gezet. Zij werd door de voorzitster van de zangersbond gehuldigd voor 25 jaar lidmaatschap. De Lofstem, dat o.l.v. dirigent Henk van der Maten staat, hoopt in 2015 het oratorium ‘Het Nieuw Jeruzalem’ van Johan Bredewout en Hans de Ruiter uit te voeren. Wie het leuk vindt om aan dit project mee te werken, kan met het koor mee-repeteren. De repetitieavonden zijn op de maandag vanaf 20.00 uur in de Hoeksteen achter de NH kerk in Emst. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Op stap in het Wisselse Veen en op Tongerense Heide De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen houdt op zaterdag 10 mei een lange voorjaarswandeling om te genieten van het voorjaar in het Wisselse Veen en de Tongerense heide. Het is de tijd om de drukte aan de kant te schuiven en te kiezen voor een dagje buiten en zonder zorgen met de boswachter mee te lopen en onderweg allerlei wetenswaardigheden te weten komen over de bloeiende planten die in het Wisselse Veen en op de Tongerense Heide te vinden zijn. De wandeling begint om 10.00 uur op de parkeerplaats van Geldersch Landschap Tongerense Heide⁄Wisselse Veen, ca. 100 m voorbij Kampeerboerderij Berghoeve aan de Veenweg 9 in Epe en duurt ongeveer zes uur. De kosten bedragen € 5,00 p.p., kinderen 4 t⁄m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs van Geldersch Landschap & Kasteelen mogen gratis meelopen op vertoon van hun GLK-pas. Reserveren is niet nodig. Voor meer informatie kijkt u op: www.glk.nl⁄evenementen of belt met Fokko Andringa, tel. 06-51543444.

Studio ’65 is een vocaal theatergezelschap, dat uit zestig leden en een technische ploeg bestaat. De koorleden en solisten werken allemaal op amateurbasis aan de musical mee, ondanks de hoge muzikale eisen die er aan hen gesteld worden. De toegang tot het bijwonen van deze musical was gratis. Dit werd mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsors, maar met de inmiddels uitgereikte cheque van de Rabobank is dit alles weer kostendekkend. De werkgroep hoopt over twee jaar opnieuw dit musicalgezelschap naar Vaassen te halen.

Duurzaamheidsfeest Hoveniersbedrijf Van Triest Hoveniersbedrijf Van Triest houdt 10 mei een duurzaamheidsfeest. Op het terrein aan de Tongerenseweg 116 zijn van 9.00 tot 16.00 uur diverse activiteiten te beleven. Relaties, buren, maar ook andere inwoners uit de gemeente Epe zijn er van harte welkom. (Eigen foto.) “De enige regel van deze dag? Er zijn geen regels. Alles mag”, aldus een lachende Arjen van Triest. Ik vind het erg leuk om mijn klanten en relaties af en toe eens in Epe te ontmoeten. We zitten zo veel bij anderen; nu draaien we het eens om. We doen graag iets terug. We weten veel van groen in het algemeen en planten en bloemen in het bijzonder. Die kennis willen we deze dag graag delen.” Demonstraties Zo worden er onder andere snoeidemonstraties gegeven en tonen de firma’s Visser Pomptechniek en Mijntuishuis.nl er hun producten. Ook geeft een tuinarchitect vrijblijvende adviezen over (nieuw te ontwerpen) tuinen. Op het terrein van Van Triest zijn diverse aanvullende activiteiten gepland. Van Triest werkt bijvoorbeeld samen met enkele kunstenaars van KunsthuisKEK die schilderijen en beelden op het terrein neerzetten. Ook zijn er bronzen beelden van Greet Grottendieck te bewonderen.

Maar er zijn deze dag ook andere samenwerkingsverbanden te noemen. Zo zijn er tien Eper ondernemers die op dit terrein die de Energiebeurs organiseren. Ze verstrekken onder andere informatie over zonnepanelen, isolatiemaatregelen en sedum daken. Verder worden er kruiden verkocht en zijn er diverse lezingen te bezoeken. Gerrit van Hell uit Epe verkoopt eenjarige plantjes voor een goed doel. U begrijpt dat dit duurzaamheidsfeestje de ideale plek is om een moederdagcadeautje te kopen. Natuurlijk kunnen bezoekers zich ook laven aan een natje en een droogje. Ook zijn er diverse kinderactiviteiten (springkussen, schminken en een limonadefontein) geregeld. Maar er worden tevens ludieke initiatieven voor volwassenen ontplooid, meldt Van Triest. “We gaan de hele dag met een hoogwerker de lucht in, zodat mensen het duurzaamheidsfeest ook vanuit de hoogte kunnen bekijken.” Het duurzaamheidsfeest duurt van 9.00 tot 16.00 uur.


W. Herms & Zn. B.V. maakt onderdeel uit van de Herms Groep. Dit bedrijf houdt zich bezig met transport, containerverhuur, grondwerk, staalmontage, hoogwerkerverhuur en kraanverhuur. Het bedrijf is gevestigd in Epe, Doetinchem en Amersfoort en bestaat uit 120 medewerkers.

Voor onze vestiging in Epe zijn wij op zoek naar:

Machinist voor

laadschop Ahlmann (m/v) Functie eisen: • Enkele jaren ervaring in de bouw / GGW • Zelfstandig kunnen werken • Verantwoordelijkheidsgevoel en kwaliteitsbesef • Dienstverband voor 40 uur per week • In bezit van rijbewijs C/E (is een pré) • In bezit van een chauffeursdiploma Wij bieden:

• Een salaris conform de CAO voor het beroepsgoederenvervoer • Een gezellig team van enthousiaste collega’s • Een gezond bedrijf met een prettige werksfeer

Sollicitatie kunt u richten aan: W. Herms & Zn. B.V., t.a.v. Dhr. W. Sterken, Postbus 414, 8160 AK Epe. Of per e-mail naar info@herms.nl Meer informatie kunt u vinden op www.herms.nl

Koninklijk rondje Cannenburch Feestmiddag ANBO De feestmiddag van de vier ANBO-afdelingen van de gemeente Epe vindt plaats op zaterdag 10 mei om 14.00 uur in de Hezebrink in Emst. Er is dan een optreden van het duo The Neighboursisters. De kosten bedragen € 4,00. Bij binnenkomst is er koffie met wat lekkers. Ook worden er nog een consumptie en hapjes aangeboden. In de pauze is er een verloting, waarbij iedereen prijs heeft. Aan het eind van deze middag (rond 16.00 uur) kan de prijs opgehaald worden.

Lampionoptocht Oranjevereniging Emst Op 26 april werd door de Oranjevereniging Emst weer de traditionele lampionoptocht gehouden ter gelegenheid van Koningsdag. Om 20.30 uur vertrok de bonte stoet van versierde fietsen, karren en skelters door de straten van Emst begeleid door muziekvereniging Prins Bernhard. Vele belangstellenden stonden langs de kant van de weg om te bekijken wat de kinderen hadden gemaakt. Omdat de kinderen er een zeer gevarieerd, creatief, vrolijk en bont schouwspel van hadden gemaakt, was het voor de jury, dit jaar bestaand uit Alex en Fien Dul, een behoorlijke klus om alles te beoordelen. Uiteindelijk kwam de jury tot de volgende uitslag: 1. Dione Boezewinkel met Emstermarkt; 2. Tijmen Bijsterbosch, skelter met knipperlichten; 3. Rinze Seinstra, Niels Visser en Cheyenne Nijhof gezamenlijk met ‘strandpaviljoen’. Bij terugkomst mochten de kinderen allemaal een ijsje ophalen, beschikbaar gesteld door Jan en Netty van der Sluis van De Hezebrink. Op de website www.emsterfeest.nl zijn de foto’s te bekijken.

Intermontage Leurink BV opent deuren in Terwolde IBP Interieurbouw, Flexiwall en Intercoating opent op zaterdag 10 mei de deuren van het nieuwe interieurcentrum in Terwolde. Belangstellenden worden dan in de gelegenheid gesteld om van 10.00 tot 16.00 uur het geheel te bekijken. In dit nieuwe centrum zijn de laatste ontwikkelingen en productinnovaties op het gebied van interieur te zien. Van particulier tot multinational en in de segmenten: kantoor & utiliteit, onderwijs, gezondheidszorg, leisure, retail en wonen. Alle opdrachtgevers en betrokken partijen kunnen hier inspiratie opdoen en zich laten adviseren over de uitgebreide en verrassende mogelijkheden. Het betreft een totaalconcept waarvan de Leurink Groep vele onderdelen in eigen huis heeft, zoals: systeemplafonds, verlichting, luxe scheidingswanden, brandwerende binnenpuien, kartonnen wanden, interieurbouw en poedercoating.

PCOB Vaassen op reis Op donderdag 22 mei gaat de PCOB Vaassen op reis. Om 10.00 uur vertrekken de deelnemers vanaf het parkeerterrein bij de Cannenburgh en rijden dan via een mooie route naar Spier om daar gebruik te maken van een Drentse koffietafel. Na de koffietafel wordt, onder leiding van een deskundige, een zwerftocht door het hart van Drenthe gemaakt. Deze gids vertelt iets over ‘het olde landschap’, zoals de geschiedenis, de natuur en de gebruiken van dit gebied. Het is wel zaak goed op te letten, want terug in Spier wordt er een quiz gehouden over zaken die men onderweg gezien heeft. Om ongeveer 17.00 uur is de bus weer in Vaassen. Opgeven is nog mogelijk; dat kan bij Albert Smit, tel. 574970.

De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen houdt op woensdag 7 mei een ‘koninklijk rondje Cannenburch’, een pittige fietstocht over de noordelijke Veluwe, langs plekken die ons Koningshuis graag bezocht. De tocht start bij het kasteel Cannenburch, gaat door de natuurgebied Zandhegge, pittoreske dorpjes en de bossen van het Kroondomein Het Loo. Onderweg zijn er enkele stops om te luisteren naar wetenswaardigheden en anekdotes. Ook vertelt de boswachter hoe het beheer van dit gebied wordt uitgevoerd. Er is veel

Blije gezichtjes bij

te zien en te genieten en het wordt vooral een ontspannen fietstocht over diverse zandwegen en paden. Aanvang tocht en kosten De fietstocht begint om 9.30 uur bij kasteel Cannenburch en duurt 6 à 7 uur. De kosten bedragen € 5,- p.p., kinderen 4 t⁄m 12 jaar € 2,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen mogen gratis mee op vertoon van hun GLK-pas. Deelnemers dienen zelf voor eten, drinken en een fiets te zorgen. Er is geen horecabezoek ingepland. Reserveren is noodzakelijk, dat kan via www.glk.nl⁄evenementen of door te bellen met nummer 0578-571292.

Vaassen De kleurplatenactie, die Etos Vaassen voor de Pasen had georganiseerd, is zeker succesvol te noemen. Enkele honderden kinderen leverden hun ingekleurde plaat in. Hier zaten erg mooie creaties bij, wat het uitkiezen van de mooiste niet gemakkelijk maakte. De jury heeft uiteindelijk toch drie prijswinnaars geselecteerd die ieder vier entreekaarten voor de Julianatoren op mochten halen in de winkel aan de dorpsstraat. Winnaars Jelle van Essen (1 jaar) in de categorie 0 t/m 4 jaar, Bianka Zarifiova (5 jaar) in de categorie 5 t/m 7 jaar en Laura Groeneveld (8 jaar) in de categorie 8 t/m 10 jaar.

Vrijdagmiddag 25 april hebben de gelukkige prijswinnaars hun prijs opgehaald in de winkel. Hier zijn Jelle, Bianka en Laura door filiaalleidster Stephanie Nieuwenhuis nog eens extra in het zonnetje gezet. Naast de gewonnen entreekaarten kregen ze namelijk ook nog een verwenpakket vol lekkernijen voor een onvergetelijke dag in pretpark Julianatoren. Team Etos bedankt alle deelnemers voor de mooie ingeleverde kleurplaten en wenst de winnaars een heerlijk dagje pret toe.


Bibliotheek en Hezebrink tekenen overeenkomst

Gert Buitenhuis en Hetty Kruithof bij de collectie van het uitleenpunt in Emst.

(Eigen foto.)

In de Hezebrink in Emst hebben Hetty Kruithof, directeur van de Bibliotheek Noord-Veluwe, en Hezebrink-voorzitter Gert Buitenhuis de dienstverleningsovereenkomst voor het uitleenpunt van de bibliotheek in Emst getekend. De heer Buitenhuis is blij dat begin maart het uitleenpunt in de Heze-

brink is geopend. “Het uitleenpunt zorgt voor een echte ontmoetingsplek

in ons dorpshuis. Vanuit de gemeenschap wordt dit goed opgepakt. Er waren direct vrijwilligers beschikbaar, waardoor de bibliotheek maar liefst drie keer per week open is.” Mevrouw Kruithof is ook tevreden. “Met het uitleenpunt is er weer een prima bibliotheekdienstverlening in Emst beschikbaar na het verdwijnen van de bibliobus. De collectie om uit te kiezen is kleiner dan men gewend is, maar wordt om de drie maanden gewisseld. Ook zijn boeken uit de andere vestigingen van onze bibliotheek natuurlijk gratis te reserveren en dan op te halen in Emst”. Collectie Kruithof en Buitenhuis zouden graag zien, dat het uitleenpunt een grotere collectie zou krijgen, maar daar is binnen de Hezebrink op dit moment geen ruimte voor. Namens de gemeente was Jenny Delissen aanwezig bij het tekenen van de overeenkomst. “Het uitleenpunt in Emst en het afhaalpunt in Oene zijn prima initiatieven, waarmee de bibliotheek bereikbaar blijft voor alle inwoners van onze gemeente.” In de getekende overeenkomst worden de afspraken tussen de Hezebrink en de bibliotheek benoemd over vrijwilligers, voorzieningen en materialen. Open Het uitleenpunt in de Hezebrink is wekelijks geopend op dinsdag en donderdag van 14.30 tot 16.00 uur en op de vrijdag van 18.30 tot 20.00 uur.

Beweegplein Agios en KOM Kinderopvang groot succes Op donderdag 1 mei hielden de buitenschoolse opvang van KOM Kinderopvang en gymnastiekvereniging Agios samen een sportinstuif in sportcentrum De Koekoek. Zij toverden de gymzaal om tot een waar sport- en spelparadijs en namen diverse materialen mee voor de kinderen uit groep 1 t⁄m 8. (Foto Han Balk.) Klimmen, klauteren, trampolinespringen op grote trampolines of samen dansen; er was voor iedereen iets leuks te doen. Als klapper werd door Agios de tumblingbaan opgezet. Aan het beweegplein werd deelgenomen door rond de zestig en-

thousiaste kinderen. De activiteit was een succes en dus voor herhaling vatbaar. Voor meer informatie over de opvang van 0-4 jaar kijkt u op: www.komkinderopvang.nl. Voor meer info over sportmanifestaties voor jong en oud: www.agios.nl.

Hagedoorns Plaatse in vuur en vlam ... Veluws Museum Hagedoorns Plaatse staat in vuur en vlam ter gelegenheid van de brandweerexpositie ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van de Eper Brandweer. Op woensdag 7 mei staat ook de kindermiddag in het teken van de brandweer. (Foto Hagedoorns Plaatse.) Zoals gebruikelijk wordt er in de schoolvakanties op woensdag een speciale kindermiddag gehouden op Hagedoorns Plaatse. Tijdens deze kindermiddag op 7 mei staan het brandweerjubileum en de bijzondere brandweertentoonstelling centraal. De kinderen krijgen niet alleen veel te horen en te zien, maar ze mogen zelf ook meedoen met diverse brandweeroefeningen. ‘De Rode Haan kraait’ is de titel van de brandweertentoonstelling in het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse. Deze tentoonstelling wordt gehouden in het kader van het brandweerjubileum. Het museum is te vinden aan de Ledderweg nr 11 in Epe.

Bloemenmarkt Prins Bernhard in zonnig Emst Muziekvereniging Prins Bernhard hield zaterdag 3 mei een bloemenmarkt in dorpshuis de Hezebrink. Ook deze bloemen- en plantenmarkt kon gehouden worden onder prachtige weersomstandigheden. “We hebben weer geluk”, zegt een van de ‘vrienden’ van Prins Bernhard. “We doen het nu vier jaar en al die keren was het zonnig en droog.” Deze vrijwilligers stonden om zes uur in de ochtend al bloemen te lossen uit de vrachtwagen, die vanuit de veiling een vrachtvol verse planten had aangevoerd. (FotoV@S.) Een derde van de voorraad was al op bestelling verkocht. De rest werd in de loop van de morgen aan de man gebracht. Van de mogelijkheid om zelf meegebrachte bloembakken op te laten maken, werd gretig gebruikgemaakt. Twee ervaren bloembakopmaaksters waren de gehele morgen in touw de bakken te vullen. De bloemenmarkt is - naast het organiseren van de jaarlijkse fietsvierdaagse om Emst - een van de grote activiteiten, die Prins Berhard organiseert om geld in te zamelen. En geld heeft de muziekvereniging altijd hard nodig. Of het nu gaat om de aanschaf van instrumenten of dat er uniformen gekocht moeten worden. Met alleen de contributie van de leden zijn die uitgaven al lang niet meer te betalen.

Demonstratiedag schietsportvereniging Schietsportvereniging De Prins Der Nederlanden organiseert, met medewerking van Geldersch Landschap en Kasteelen, op 10 mei een demonstratiedag. Op die dag laten zij zien wat er mogelijk is op gebied van handboogschieten en luchtdrukschieten en stellen zij bezoekers in de gelegenheid dit zelf te proberen. (Foto Ronniefotografie.) Het luchtdrukschieten gebeurt in een speciaal daarvoor ingerichte schietwagen van de KNSA. Een deel van het terrein is afgezet voor het boogschieten. Dit kan met verschillende soorten en maten bogen en op verschillende afstanden. Ridders en Vikingen demonstreren het leven in de middeleeuwen, laten hun gevechtskunsten zien en tonen hun vaardigheden in ijzerbewerking op een smidse. Daarnaast brengen middeleeuwse handelaren middeleeuws speelgoed en sieraden aan de man. Ook is er een demonstratie carving verzorgd door team Boom

woodcarving. De carvers laten hun kunsten en vaardigheden met de kettingzaag zien. Scouting Maarten van Rossum verzorgt in samenwerking met Bakkerij Hagen het middeleeuws broodjes op stok bakken. Er zijn diverse oudHollandse spelletjes voor de kinderen en Coen van Vollenhoven van Ritme op Maat demonstreert djembésessies, waarbij bezoekers zelf ook kunnen proberen te trommelen. Dit alles vindt plaats op het evenemententerrein van Kasteel de Cannenburch, en de toegang is gratis.


n Voor steunzolen: Biesterbos, Stationsstraat 4, Vaassen. Tel. 0578-572979. n Veilinggebouw Apeldoorn, sinds 1960, vraagt alles op antiekgebied, taxaties v. verz. Succes/verd. Beëd. makelaar/taxateur kunst/antiek, tel. 055-5216957. n Uw parketvloer als nieuw door het schuren, lakken of oliën van uw oude vloer. Bel voor een afspraak met Keijzer Parket Service, tel. 055-3666455. n Nu elke zaterdag in Vaassen: zang-, gitaar- of pianoles tegen een betaalbare prijs! Meer info? Bel 06-21111221 (conservatorium afgestudeerd). n Hondentrimsalon Rachel voor vakkundige vachtverzorging van alle honden. Tel. 06-48065972 in Epe.

n Ervaren schilder voor al uw saus- en schilderwerk. Als bijverdienste. Telefoon: 0631549834.

n TE KOOP: Grote pakken hooi. Super kwaliteit. Tel. 06-27414545.

n Tennisracket bespannen incl. snaar € 12,50. Info: 06-34082076 (na 18.00 uur).

n TE KOOP: Goed onderhouden betonmolen. TE HUUR: Schuur voor opslag ± 140 m2. Tevens caravanstalling. Tel. 0578641844 of 06-49075500.

n Afvallen, u heeft al van alles geprobeerd, maar een blijvend resultaat blijft uit! Een lichamelijke oorzaak kan het probleem zijn. Neem vrijblijvend contact op met Vivace, tel. 06-27051880.

n TE KOOP: Kippenhokje met 3 krielkipjes aan leg € 75,-. Tel. 055-3666086. n TE KOOP: Z.g.a.n. Eliet hakselaar type Minor 6,5 PK BxS. Vraagprijs € 1350,-. Tel. 055-5217270. n TE KOOP: Caravan Knaus Südwind, in goede staat. Tel. 0578-570404. n Schoonheidsbehandeling compleet voor € 54,50. Salon Berkenoord 123. Tel. 613722. n GEVRAAGD: Defecte koelkasten, wasmachines, wasdrogers, fornuizen, vriezers, diepvrieskisten, ijzer en metalen. Tel. 0617742247.

n Afvallen: de originele BIOHCG, 98% tevreden!! www.orthokliniekadvies.nl. n U belt en wij halen oud ijzer en metalen. O.a. wasmachines, koelkasten, huishoudelijke apparaten, accu’s, etc. Telefoon: 06-22395620. n Gratis taxatie oude ansichtkaarten door oud-PTT’er. Ook foto’s. Inl.: 0578616997. n Ook een eigen waterbron om grondwater op te pompen? Tel. 06-15954671.

n GEVRAAGD: Wasmachines, fietsen, etc. Tel. 0578-575524.

n Kringloop B. de Wilde, Zwolseweg 480, Wenum. Open: dond. t/m vrij. van 10.00 tot 17.00 uur, zaterd. van 10.00 tot 16.00 uur. Aanbrengen tijdens openingsuren. Info: 055-3121388.

n Hondentrimsalon Perro. Actie meijuni! Trouwe klanten 10% korting op volg. behandeling bij aanbreng nw. klant! Tel. 0578-662578 Emst.

n Heeft u nog bomen of struiken op te ruimen? Al staan ze nog zo raar, wij maken het netjes voor u klaar. Tel. 0578641293.

n Vaste planten kwekerij Huis in ‘t Veld. Ook voor exclusieve soorten. Zaterdags open van 8.30 tot 16.00 uur. Broeklanderweg t.h.v. nr. 16, Beemte Broekland. www.kwekerijk-huisintveld.nl.

n Haarmode Lonneke: knippen, kleuren, watergolven, permanent bij je thuis. Tel. 06-24492202.

n Multi Klus Vaassen: autopoetsen, restyle, spotrepair, onderhoud, laswerk, apk, reparatie; ook ’s avonds bereikbaar. Apeldoornseweg 106, Vaassen, telefoon: 0630123216, H.A. Telgen. n Multi Klus Vaassen: schilderwerk buiten en binnen, tuinonderhoud, afdaken, carport, laminaatvloeren, diverse reparaties binnenshuis. Apeldoornseweg 106, Vaassen, telefoon: 06-30123216, H.A. Telgen. n Voor al uw stukadoorswerken. Bel Hans, tel. 06-29810833.

n Last van mollen? Laat ze vangen voordat het gras gaat groeien! E.L. de Weerd, tel. 06-13456651. n Goedkope banden nodig? Bij Dieker Banden bent u altijd het goedkoopst uit! Zowel nieuw als gebruikt voor auto, aanhanger en caravan. Tel. 06-23787148. n Sfeervolle livemusic bij diner, (25-60jarig) huwelijk, verjaardag, receptie, etc. Tel. 06-22247455. Info: www.pjknape.nl. n GELD NODIG? Lever uw oud ijzer in bij Veluwse Metaalrecycling Ammie de Vries en reken meteen af! Tel. 06-53212602, b.g.g. 0651289812. www.veluwsemetaalrecycling.nl.

Voorwaarden voor de rubriek Riddertjes • Niet in aanmerking voor deze rubriek komen familie-advertenties, aan- of verkoop van onroerend goed, huur of verhuur van onroerend goed en personeelsadvertenties (uitgezonderd huishoudelijke hulp).

• U dient gebruik te maken van deze bon. • Maximaal 2 advertenties van 8 regels per uitgave, uitsluitend à contant. • Voor brieven onder nummer geldt een toeslag van € 3,00. • Advertenties voor deze rubriek kunnen zonder opgave van reden worden geweigerd. • Tussen de woorden 1 hokje open laten en voor leestekens altijd 1 hokje gebruiken.

Voor plaatsing in de eerstvolgende uitgave s.v.p. vrijdags vóór 12.00 uur inleveren bij: Boekhandel Bruna, Dorpsstraat 59 in Vaassen; Sigarenmag. Nellestein, Apeldoornseweg 58 in Vaassen; D.A. Drogist, Dorpsstraat 61 in Vaassen; Alex Stokhof, Hoofdweg 13 in Emst; Stilema Vaassen, Aalbosweg 41 in Vaassen.

Online uw vraag en aanbod opgeven? U kunt uw particuliere advertentie voor de rubriek VRAAG EN AANBOD eenvoudig online opgeven en betalen (via I-deal). Kijk op www.drukkerijvanbarneveld.nl

n Nieuw: PVC-vloeren. Ook voor vochtige ruimten en vloerverwarming + ondervloer met clicsysteem en 6,5 mm dik. Keijzer Parket Service, tel. 055-3666455. n Evert Jager Schilderwerken. Het zonnetje voor uw huis. Voor al uw schilder-, saus- en behangwerk. Tel. 0578576772 of mobiel 06-51280087.

Teleurstellende seizoenafsluiting biljarters Het regionale biljartteam De Vrijbuiters, dat in de nationale competitie van de KNBB speelt, scoorde uit de laatste twee wedstrijden slechts één matchpunt. Op 27 april kwam het team in het Apeldoornse Bos tegen DBL Holland Mineraal-4 uit Lochem uit vier partijen niet verder dan een 4-4-gelijkspel, dus één matchpunt. Twee dagen later werd met 7-1 verloren van ‘Steenwijk’ in Steenwijk; dus nul matchpunten. Terugblikkend op deze ontmoetingen konden in de eigen accommodatie alleen Hein Mulderij en Lammert van Zuuk hun tegenstanders achter zich laten. Laatstgenoemde maakte er zelfs een mooie partij in slechts 48 beurten van tegen Bulent Akbulut (20 om 18 car.). Kopman Hein en kopman Jan Vreeman deden er liefst 96 beurten over om tot een eind te komen (30 om 26). De tweede en derde speler van De Vrijbuiters, Kulk en Vermeulen, kwamen in respectievelijk 74 en 66 beurten negen en vier caramboles van de voor elk vastgestelde 25 caramboles tekort. In Steenwijk leek het aanvankelijk dezelfde kant op te gaan, want Jan Kulk en zijn opponent Robert Prent speelden elk een ‘berenpartij’ van slechts 29 beurten voor 25 caramboles, waarna Kulk in de ‘gelijkmakende beurt’ nog drie caramboles moest maken om er ten minste een remise uit te slepen. Kulk, dit seizoen overigens het meest productieve teamlid, faalde al na een carambole. Lammert van Zuuk, die twee dagen eerder een partijgemiddelde behaalde van 0.417, bracht het die avond in Steenwijk niet verder dan 0.174 tegen de gelouterde Johan Kwast (25 om 8). Over gelouterd gesproken: Kees Wijnbeek, de kopman van ‘Steenwijk’ en tegenstander van kopman Mulderij van ‘De Vrijbuiters’, staat genoteerd voor een jaarmoyenne van bijna 0.600, terwijl Mulderij daar met nét 0.400 tegenaan moet boksen. Dát is het verschil tussen deze landelijke competitie en de districtscompetitie, waarin voor ieder overeenkomstig zijn sterkte een aantal te maken caramboles is vastgesteld, terwijl in de ‘nationale competitie’ elke partijlengte voor beiden gelijk is. Het werd dan ook een walk-over voor Wijnbeek, die na 54 beurten Mulderij ontgoocheld op 12 van de 30 caramboles liet staan. Willem de Jong, de ‘vierde Vrijbuiter’, die op deze avond wegens hartklachten afscheid nam van de biljartsport, leek af te stevenen op een overwinning, want na 46 beurten was de stand 12 om 19 in zijn voordeel. Dus nog één carambole te gaan. Daar deed de 69-jarige Apeldoorner liefst 23 beurten over, waarin zijn tegenstander, Erik van Zanten, zijn resterende 8 caramboles scoorde. In de allerlaatste stoot van zijn biljartcarrière scoorde Willem dan eindelijk de beslissende carambole, die toch nog één remisepunt voor de ‘eer’ opleverde. 2013-2014 was geen echt geslaagd seizoen. Toch heerst er tevredenheid bij ‘De Vrijbuiters’, omdat dit enthousiaste team in september het 12de seizoen ingaat, doordat zich twee ‘nieuwe leden’ hebben aangemeld. Maar daarover in augustus meer. De huidige eindstand is te vinden op de KNBB-site http:⁄⁄competitie.knbb.nl⁄overview.php?CompID=2679.

UW LOKALE PARTIJ ADVERTENTIE

In de raadsvergadering van 24 april is niet alleen het coalitieakkoord vastgesteld en de wethouders benoemd, maar zijn ook de bijzondere taken van een aantal raadsleden aangegeven. Ook de raadsleden van Nieuwe Lijn vervullen daarin een belangrijke rol. Tevens is globaal aangegeven wat de portefeuille van onze wethouder Robert Scholten wordt. Opmerkelijk was de verslaggeving in de Stentor over de die raadsvergadering een dag daarna: een kleine partij met twee zetels kreeg ruimschoots de onverdiende aandacht met negatieve sentimenten, waar een royale meerderheid juist positief en optimistisch was. Ons raadslid Kenan Aldemir is benoemd in de werkgeverscommissie van de griffie. Samen met Loes Looman van het CDA zijn zij de werkgever van de griffier en de medewerkers van de griffie. In tegenstelling tot alle andere ambtenaren valt de griffie niet onder de gemeentesecretaris en zijn verantwoording verschuldigd aan het college maar zijn zij in dienst van de gemeenteraad. De griffier is secretaris van de gemeenteraad, de griffie de organisatie van de raad. Diana Oosterhoff neemt deel aan het Comité internationale betrekkingen. Hierin hebben vier raadsleden zitting die zich bezighouden met de jaarlijkse contacten en ontmoetingen met het Duitse Gronau. Dit vriendschapsverband bestaat al sinds 1978 en het Comité organiseert en begeleidt scholen, maatschappelijke instellingen en de overheid in de diverse internationale bijeenkomsten. Jos Koman, maakt evenals in de vorige raadsperiode, weer deel uit van de Commissie Planning en Control. Deze raadsbrede commissie richt zich vooral op de methodiek en achtergronden van de financiële organisatie en administratie. Ook heeft deze commissie het jaarlijkse overleg met de accountant die de gemeentelijke administratie en boekhouding controleert. Fractievoorzitter René de Vries is lid van het Presidium, het overleg van de acht fractievoorzitters en de burgemeester. Het Presidium is een soort dagelijks bestuur van de gemeenteraad. Pieter Wiersinga is zijn vervanger. Tevens is De Vries lid van de Rekenkamer van de gemeente Epe. De Rekenkamer onderzoekt of zaken rechtmatig en doelmatig worden behandeld. Portefeuille Robert Scholten Onze wethouder Robert Scholten heeft grotendeels de portefeuille overgenomen van René de Vries. Scholten is de enige fulltime wethouder in de gemeente. Erik Visser van het CDA werkt voor

95%, dit in verband met het aanhouden van de tekenbevoegdheid van zijn bedrijf dat door zijn echtgenote wordt voortgezet. De overige drie wethouders staan voor 60% genoteerd. Tezamen telt de wethoudersformatie in Epe 3,75 waar dit in de vorige periode 3,00 was. Robert Scholten houdt zich vooral bezig met Financiën en belastingen, recreatie en toerisme en verkeer en vervoer. Ook is hij de nieuwe sportwethouder. Intern gericht zijn de werkzaamheden waar het gaat om personeel en organisatieontwikkeling. Ook toezicht en handhaving blijven bij de wethouder van Nieuwe Lijn. Economie, arbeidsmarkt en participatie zijn overgegaan naar het CDA. De Stentor In een uitgebreid artikel in de Stentor van 25 april hebben we kennis kunnen maken met het nieuwe college. Geconstateerd werd dat ze er klaar voor zijn. De vijf wethouders vertelden over hun verwachtingen, verbazing en uitdagingen. Ervaren politici die hun eigen bedrijf op een lager pitje zetten, een beter betaalde baan opzeggen of hun levenswijsheid willen geven aan onze samenleving. Hulde, zowel voor deze mensen als voor het mooie krantenartikel. Hoe anders was in die zelfde krant het verslag van de raadsvergadering waarin deze wethouders werden benoemd. Slechts een enkele partij krijgt ruimbaan om de eigen teleurstelling en het onvermogen breeduit te ventileren over het formatieproces, het coalitieakkoord en de collegesamenstelling. De lezer van de Stentor die niet bij de drie uur durende vergadering van de gemeenteraad is geweest moest nu welhaast denken dat dit de algemene opvatting van de gehele raad was. In tegendeel! Al deze kritiek, de onjuiste voorstelling van zaken en het ongenoegen werd door D66 in een motie verwoord. Deze motie werd slechts gesteund door de beide indieners zelf en werd met 21 tegen 2 stemmen verworpen. Het is goed als het tegengeluid van een enkeling wordt gehoord en aandacht krijgt in de krant. Maar als in een vergadering het positieve verhaal overheerst van zes van de acht fracties, goed voor 17 van de 23 zetels (75%) en zelfs de VVD vindt dat het een goed akkoord is dan mag ook dat in de krant. Nieuwe Lijn meent dat dit zeker zo belangrijk is om te melden dan alleen maar aandacht te besteden aan de negatieve sentimenten en persoonlijke frustraties van wat eenlingen. Contactpersoon: W. Schakelaar, tel. 0578-573012 Nieuwe Lijn is ook via het internet te bereiken, www.nieuwelijn.nl, e-mail: info@nieuwelijn.nl.


Wij zijn er voor u als u ons nodig heeft. Telefoon: 0578 - 57 35 38 (24 uur per dag, ook in het weekend) Monuta Vaassen Dorpsstraat 93, Vaassen www.monuta.nl

Monuta Vaassen is altijd bereikbaar. Voor, tijdens en na de uitvaart.

Ook als u niet bij ons verzekerd bent.

Paardensport HV de Cannenburgh Marloes de Beuze, ponyruiter van hippische vereniging De Cannenburgh, deed op 26 april met haar pony Westerveld’s Justine mee aan het concours in Middel/Olst. Zij reed een razendsnel foutloos parcours gevolgd door een net zo snelle foutloze barrage en won zo de eerste prijs in het L-springen categorie D/E. Dressuurruiter Sabina Mannai behaalde met haar pony Savanna in de klasse B, cat. D twee winstpunten (191 en 192 punten). Dit leverde haar een vierde prijs op.

Muzikale avond KNA Epe met popkoor Afslag 26

ALLES VOOR DE BBQ Ook veel glutenvrije producten! Vlees is kracht!

Op zaterdag 17 mei verzorgen accordeonvereniging Kunst na Arbeid uit Epe en popkoor Afslag 26 uit Vaassen samen een muziekavond in de Beukezaal van dorpscentrum de Wieken. Zowel het recreanten- en het A-orkest als Afslag 26 brengen een deel van hun eigen repertoire ten gehore. Daarnaast worden er enkele stukken samen gespeeld en gezongen. Het belooft een afwisselende avond te worden, waarin veel bekende muziek te horen zal zijn. De muzikale avond begint om 20.00 uur, terwijl de zaal open is om 19.30 uur. Toegangskaarten kosten € 5,00 per persoon en zijn verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren via het e-mailadres: gerberttiemens@hetnet.nl of telefonisch op nummer 0578-575571. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Spelletjesmiddag in Bloemfontein Vaassen Wijksteunpunt Bloemfontein houdt op donderdag 15 mei van 14.00 tot 16.00 uur een spelletjesmiddag in het gebouw Bloemfontein. Iedereen, ongeacht leeftijd, is van harte welkom een spelletje te spelen. De toegang is gratis en men betaalt alleen voor gebruikte consumpties.

J Jansen Infrawerken BV voor al uw bestratingen en grondwerkzaamheden, leveren van zand. Vraag vrijblijvend een offerte aan. Tevens gebruikte bestratingsmaterialen, bezoek onze website! Informatie bij: J. Jansen, Broeklanderweg 78, 7341 PN Beemte Broekland, (tel.) 055 – 3232290/ 06 – 46 12 12 55 of per e-mail naar: jjanseninfrawerken@chello.nl

Service van het Vaassens Weekblad Uw advertentie voor het Vaassens Weekblad kan in Vaassen, Emst, Wenum en Wiesel opgehaald woren door onze medewerker

Frans Schreurs Tel. 0578-571625 of 06 - 29453749

Oud IJzer en Metalen Voorraadhouder van: Kalkzandstenen en -blokken - Gevelstenen - Div. soorten cement - Isolatie - vloer - spouw - dak - Golfplaat ABC vrij - Lichtplaat voor golf- en damwandplaat - Damwand profielen platen ) 1e en 2e keus) - Dakpan profiel platen (1e en 2e keus) - Panelen in diverse diktes en kleuren - Bevestigings materialen - Hoek-, nok- en windveren uit eigen produktie

Diverse soorten houten plaatmateriaal - Osb plaat - Underlayment plaat - Panlatten - Steigerplanken Diverse soorten bouwstaal matten - Bouwstaal staven - Draadmatten

- Big bags en zakgoed van: - metsel (vloer) zand - hoogzand - zand / grind - grind - Tegellijmen - Voegmiddelen - Diverse soorten tuinhout

(onbehandeld en gegalvaniseerd)

Diverse soorten Balkstaal HEA - IPE - UNP - Stripstaal - Buis- en kokerprofiel - Plaatstaal 1/2/3/4 mm, dikte. etc.

Diverse bewerkingen: - Zaag-straat / boren / lassen - Knip- en zetbank tot 3,05 meter - Constructie werkzaamheden

KEES BOUWMEESTER Handelsonderneming b.v. In- & verkoop van oud ijzer en metalen Container service van 1 t/m 40 kuub. Eigen transport met autolaadkraan WEEGBRUG (24/7) 18 M 70 TONS Runnenbergweg 7 8171 MC Vaassen Tel: 06 13694873

Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 7.30 - 18.00 uur Zaterdag 8.00 - 14.00 uur Zondag gesloten

Vaassens weekblad vw19 14  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you