Jumping Schröder 2022

Page 1

toegan v r i j v o og iederee r n!

29 juni t/m 3 juli 2022 ZATERDAG

GROTE PRIJS TUBBERGEN nationaal concours met faciliteiten van het hoogste niveau!

SPRONGEN MAKEN. MET HENDRIKSEN.

Scoren met digitaliseren & optimaliseren Jouw partner voor: Consultancy, projectmanagement & procesoptimalisatie. Gespecialiseerd in AFAS software

Maak vrijblijvend kennis. Ga naar www.hendriksen.nl

0546 - 232 088 | zeelvis-it.nl

Jump(ing) into into Jump(ing) world! digital world! aa digital


Auto ’s | EGR Reiniging


Een krantenspecial voor Jumping Schröder Tubbergen Aan News Outside dit jaar wederom de eer om een krantenspecial voor Jumping Schröder Tubbergen te mogen uitgeven. De laatste editie werd in 2019 gehouden, dus iedereen is blij dat dit prachtige hippische evenement anno 2022 weer doorgang kan vinden. Als geboren en getogen Tubbergenaar ben ik trots daar aan te mogen bijdragen. Doordat het bedrijfsleven deze evenementkrant omarmd door middel van de vele toezeggingen van advertenties kan deze evenementkrant gratis verspreid worden in de gemeente Tubbergen, dank daarvoor!

gezellig bij te praten met dorpsgenoten of andere bekenden.

De gezelligheid die Jumping Schröder Tubbergen met zich meebrengt, is het mooie aan dit evenement. Het verbindt mensen met elkaar. Denk hierbij aan ruiters, inwoners, organisatoren, vrijwilligers en sponsoren. Al deze partijen brengen een gemeenschap in beweging. Het evenement biedt daarom de perfecte gelegenheid om eens

Met hippische groeten,

3

In deze krant staan interviews, afgenomen door Willem Pfeiffer, eigenaar van www.hippischtwente.nl. U leest onder andere verhalen over ruiters Eric ten Cate, Bas van der Aa en Conor Drain en ook een artikel over Maartje Lanooy. News Outside wenst u veel leesplezier!

Brian Brokelman Eigenaar News Outside uit Tubbergen

COLOFON Uitgever: News Outside

Redactie: Willem Pfeiffer

Oplage: 15.000 stuks

Fotografie: Willem Pfeiffer, Robin Hilberink en KIEK 4 FUN

Verspreiding: Huis aan huis, in en om de gemeente Tubbergen Vragen, klachten e.d.: brian@newsoutside.nl

Acquisitie: Brian Brokelman brian@newsoutside.nl Tel. 06 141 738 75

Tel 06 - 40 43 47 47 E-mail info@ogtrainingskamp.nl

Ontwerp en opmaak: Bandwerk merkenbouwers info@bandwerk.nl Tel. 0548-54 26 72

Drukwerk: Drukkerij Van Barneveld

OG Trainingskamp

OG Trainingskamp


COMBINATIEDEAL KRANTENUITGAVEN NEWS OUTSIDE 2022 Kwantumkorting:

Tarieven:

2 uitgaven 10% korting * 4 uitgaven 12,5% korting * 6 uitgaven 15% korting * 8 uitgaven 20% korting *

Voorpagina € 300 1/1 pagina € 500* 1/2 pagina € 300* 1/4 pagina (staand) € 175* 1/4 pagina (liggend) € 175* 1/8 pagina € 100*

* korting is op de totaalprijs * ontwerpkosten advertentie slechts € 35 * prijzen exclusief BTW

* 25% toeslag op pagina 2

Rekenvoorbeeld: 8x 1/4 pagina, normaliter € 1.400 via combinatiedeal slechts € 1.120

* 50% toeslag op achterpagina

• MAGAZINES • EVENEMENTKRANTEN • BOUWHEKDOEKEN • SPANDOEKEN

www.newsoutside.nl


Negende editie van woensdag 29 juni tot en met zondag 3 juli

Extra dag springen bij Jumping Schröder

Marc Houtzager was in 2019 met Sterrehof’s Dante de laatste winnaar van de Grote Prijs in Tubbergen. De negende editie van Jumping Schröder Tubbergen mag zich in een dusdanig grote belangstelling van ruiters verheugen, dat de organisatie heeft moeten besluiten een extra wedstrijddag aan het programma toe te voegen. Er wordt nu al op woensdag 29 juni begonnen. Op de terreinen van de broers Schröder wordt mede vanwege de gevolgen van ‘corona’ dit keer eenmalig een nationaal concours afgewerkt. Maar het wedstrijdschema zit desondanks goed vol. De eerste dag wordt ingevuld door de rubrieken voor vier- en vijfjarige springpaarden en proeven voor de klassen M en Z. Donderdag 30 juni komen de klassen M en Z opnieuw in actie, gevolgd door de deelnemers in de klasse ZZ en de nationale wedstrijd over 1,40 meter. De klassen B, L en (nogmaals) M verschijnen op vrijdag 1 juli in de ring.

Grote Prijs op zaterdag

Het hoogtepunt van Jumping Schröder is dit keer op zaterdag. Dan vormt de Grote Prijs van Tubbergen over 1,40 meter met een aansluitende barrage over 1,45 meter het slotstuk van de

toprubrieken, nadat eerder op de dag de deelnemers op nationale parcoursen over 1,30 en 1,40 meter zijn gesprongen.

Diverse Tubbergse combinaties

Onder de combinaties zijn er ook diverse uit de gemeente Tubbergen. Voor Gerco Schröder is het evenement een pure thuiswedstrijd, voor regiotoppers als Bas van der Aa en Eric ten Cate is het nauwelijks anders. En dat geldt uiteraard ook voor Tom Brinkman, medeorganisator van het eerste uur. Matt Garrigan, Linda Portychova, Jodie Hall McAteer en Zoë Osterhoff hebben momenteel BWG Stables als thuisbasis en zijn er uiteraard ook op gebrand de hoofdprijs op zaterdag 2 juli in Tubbergen op stal te houden. Voor de ponyruiters is het zondag 3 juli feest, want die is grotendeels ingeruimd voor hun springrubrieken en de Bixie. Jumping Schröder Tubbergen wordt die dag afgesloten met het Masterspringen in de klassen L, M en Z. Zie ook www.jumpingschrodertubbergen.nl

5Tom Brinkman initiatiefnemer, dochtertje Evie rijdt mee met ponny Toppie

‘Leuk om dit met elkaar te doen’ Volgend jaar minimaal weer een CSI2*

“Het is gewoon een hartstikke mooi en gemoedelijk concours. Er is altijd veel publiek, dat gratis kan komen kijken en parkeren. En ook ruiters komen er graag naar toe. Omdat er door corona nu allerlei evenementen op dezelfde data zijn, is het deze keer helaas alleen nationaal. Maar we willen Jumping Schröder Tubbergen gewoon weer op de kaart zetten en volgend jaar wordt het minimaal weer een CSI2*.

Gooi naar de prijzen

Tom en Evie Brinkman met de lieve pony Toppie, die zijn naam alle eer aan doet. Tom Brinkman en Jesper Romp kwamen in 2014 als stalruiters van BWG met het idee om op de accommodatie van hun werkgevers een concours te organiseren. De broers Ben, Wim en Gerco Schröder raakten meteen enthousiast. Net als Romp runt Brinkman alweer een aantal jaren zijn eigen bedrijf, maar het

evenement in Tubbergen zijn beiden trouw gebleven. Ook Jeroen Dubbeldam is er nog steeds trouw bij betrokken. “Omdat het gewoon heel erg leuk is dit met elkaar te doen”, zegt Tom Brinkman. Hij was 9,5 jaar collega van Wim en Gerco bij Eurocommerce in Lochem en vervolgens 4,5 jaar in dienst bij de drie broers.

Het programma op zondag staat geheel in het teken van de ponyruiters, inclusief bixie. Brinkmans vijfjarige dochtertje Evie is een van de deelnemertjes. Ze kijkt er naar uit om met haar al 22-jarige Shetlander Toppie een gooi te doen naar een van de prijzen. Eerder nam ze al deel aan wedstrijden in Haaksbergen, Wierden en Deldenerbroek en bij het concours van het Twentse Ros in Albergen eindigde ze zelfs als tweede.

Veel leren van pony’s

Evie treedt in de voetsporen van haar nichtjes Lune en Bliss Blauwgeers, dochters van Toms zus Pia. “Van pony’s kun je veel leren”, vindt Evie, die er trots op is dat ze ‘laatst heel hoog over een waterbak’ is gesprongen met haar pony. De vraag of die lief is, had niet gesteld hoeven te worden. Lachend van oor tot oor: “Jaaa…”

7


& S IE R B E S T R AT IN G

• Heel veel nieuwe kleuren en trends

• Snelle levering

• Kwaliteitsassortiment

• Volop ideeën voor uw woning en tuin

• Deskundig advies

• Aantrekkelijk geprijsd

T 0546-441385 WWW.DEPANNENLOODS.NL INFO@DEPANNENLOODS.NL

OOTMARSUMSEWEG 42 | ALBERGEN OPENINGSTIJDEN: MA-VRIJ: 7-18 UUR, ZA: 7-12 UUR

LED it shine!

Feest vieren geeft energie! Wij adviseren u graag in duurzame energieoplossingen voor uw projecten.

Ledverlichting systemen / Zonnestroom systemen Subsidies & wetgeving / Eén aanspreekpunt Gegarandeerd investeringsrendement

WWW.TNDDUURZAAM.NL


Ruiter uit Geesteren wil niet geforceerd hogerop

Eric ten Cate verkeert in puike vorm

Eric ten Cate kan de laatste tijd goedgemutst op concours. Eric ten Cate verkeert in puike vorm. De ruiter uit Geesteren hoor je daarom bepaald niet klagen over de prestaties die hij de laatste tijd met zijn paarden levert. Tijdens Jumping Schröder Tubbergen hoopt hij dat nog eens te onderstrepen. “De paarden zijn super in vorm”, bevestigt Ten Cate. “Het betaalt zich uit dat ik veel op concours ben geweest, ook in het buitenland. Van drie dagen achter elkaar springen leren ze veel.” Zijn belangrijkste troeven op stal zijn tegenwoordig de negenjarige schimmelruin Incredible en de bruine ruin Ivoor. Met de laatste sloot hij in het Deense Aalborg het hoofdnummer als tweede af, won hij bij het CSI Twente een rubriek over 1,45 meter en eindigde hij in zijn eerste Grote Prijs van Twente over 1,55 meter als zesde.

Iets te voorzichtig

“Jammer dat ik in Geesteren meteen op de eerste hindernis al een fout maakte”, vond Eric ten Cate, die anders een mooie kans zou hebben gehad op de hoofdprijs. “Vaak begin je toch net iets te voorzichtig omdat je bang bent aan het begin van het parcours strafpunten op te lopen en gaan de moeilijkste dingen het makkelijkst.”

Samenwerking met Horse Deals

Eric ten Cate heeft veel profijt van zijn samenwerking met Horse Deals. Hij rijdt diverse paarden voor eigenaar Rudy de Vlieger van het online veilingplatform voor exclusieve rietjes van tophengsten in dressuur en springrichting. De Vlieger is gevestigd in Wierden en heeft stallen bij paardenopfokker Woudenberg.

‘Ik wil er eerst voor zorgen dat ik alles super voor elkaar heb, voor ik aan een stap hoger denk’ Voor Eric ten Cate geen reden zijn ambities al te snel naar boven bij te stellen. “Ik wil er eerst voor zorgen dat ik alles super voor elkaar heb, voor ik aan een stap hoger denk. Als je goed presteert, gaan er vanzelf wel meer deuren voor je open. Van mezelf weet ik dat ik altijd voor de winst ga. En dat ik als het moeilijk is een doorzetter ben. We zien vanzelf wel hoever we komen.”

9


B O U W E R S VA N K WA L I T E I T SINDS 1962

www.kamphuisdakkoffers.nl

FIETSENDRAGERS DAKKOFFERS

OPENINGSTIJDEN SHOWROOM

DAKDRAGERS DAKTENTEN Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag

13.00-18.00 13.00-18.00 13.00-18.00 13.00-18.00

Vrijdag Zaterdag Zondag

BOX OP DE TREKHAAK FIETSTRAILERS 10.00-18.00 10.00-16.00 Gesloten

L. von Bonninghausenstraat 25 7651 AA Tubbergen, Nederland 0546 62 13 55


Albergenaar maakt progressie met paarden van Taiwanese klanten

11

‘Het gaat best wel snel met Gaen’

Bas van der Aa met Gaen in actie in de Grote Prijs van Twente in Geesteren. Ook voor Bas van der Aa is Jumping Schröder een soort thuiswedstrijd. Zijn eigen pas gerenoveerde accommodatie ligt in Albergen op slechts enkele kilometers van het terrein van de Schröders. Na het CSI Twente, Outdoor Gelderland en de Almelose Ruiterdagen is het concours in Tubbergen voor hem het vierde in korte tijd niet ver van huis.

drietal staat nog een aantal talentvolle jongere paarden klaar om opgeleid te worden voor het grotere werk. Vrijwel alle paarden zijn eigendom van Taiwanese klanten, van wie Yu-Lung Chen vooralsnog als ruiter het best presteert. Hij mag zijn land met Gaen vertegenwoordigen bij de Asian Games, die voorlopig overigens pas voor 2023 op de agenda staan.

In Geesteren kwam Van der Aa voor het eerst in actie in de Grote Prijs van Twente en dat smaakte ondanks drie springfouten met de elfjarige vosruin Gaen naar meer. “Het heeft sportief niet zo uitgepakt als ik had gehoopt, maar als klein kind droomde ik er al van daar ooit een keer op dat niveau te mogen rijden. Gaen had tot anderhalf jaar geleden alleen nog maar tot en met de klasse M gelopen, dus eigenlijk gaat het best wel snel met hem.”

‘Ik wil graag een keer een drie ster Grote Prijs foutloos rijden, dat lijkt me mooi’

Asian Games

Met de negenjarige bruine ruin Shanroe Barney en de één jaar oudere schimmelhengst Hakkinen N heeft hij nog twee paarden op stal die richting het niveau van drie sterren gaan. En achter het eerste

Bas van der Aa: “In Taiwan is corona een heel groot probleem. Wie naar het buitenland is geweest, moet standaard eerst tien dagen in quarantaine. Vandaar dat ik de paarden voor hen train en rijdt.” Bij de kwalificatiewedstrijd van Taiwan voor dat evenement was de vos het enige paard dat in Deurne geen fout maakte. “Hij heeft heel veel bloed, heeft een super instelling en veel vermogen. Ik wil graag een keer een drie ster Grote Prijs foutloos rijden, dat lijkt me mooi. Met Gaen zit dat er wel in.”


LOCATIE: TERREIN VAN DE BWG STABLES IN TUBBERGEN


toegan v r i j v o og iederee r n!

29 juni t/m 3 juli 2022 nationaal concours met faciliteiten van het hoogste niveau!

ZATERDAG

GROTE PRIJS TUBBERGEN Uw mobiliteitspartner van Oost-Nederland


Bouwen aan een veilige omgeving

Inbraakdetectie

Schaafstra Techniek B.V. Bedrijvenpark Twente 426 7602 KM ALMELO 0546-819772 info@schaafstra.nl

Camerabeveiliging

Toegangscontrole

Intercom

Kijk op onze website voor de volgende vacatures - Service- en onderhoudsmonteur - Beveiligingsmonteur

Wij zijn een erkend beveiligingsbedrijf en aangesloten bij Alarmgroep Nederland


Evelien, Hilde en Vera: de stille krachten achter hun mannen

15

Vrouwen Schröder: ‘Samen kun je meer’ postverwerking, administratie en de boekhouding. “Dit is de beste keus, ook voor de rust binnen het gezin.” Vera legt uit, dat ze alle drie ook de agenda van hun eigen man bijhouden. “Dat is het gemakkelijkste, want van hem weet je zelf het meeste.”

Harmonie opperbest

De harmonie is opperbest tussen de Schröders, bij de mannen en de vrouwen. Vera: “Natuurlijk is er onderling ook wel eens discussie, maar dat duurt nooit lang. We weten dat je elkaar moet versterken en dat je samen meer kunt dan alleen.”

Prachtige herinneringen

De vrouwen van Schroder. V.l.n.r. Hilde, Evelien en Vera. Ze zijn de stille krachten achter hun mannen bij BWG Stables. Op kantoor zorgen Evelien, Hilde en Vera Schröder ervoor dat Gerco en de tweeling Wim en Ben zich op hun werk kunnen concentreren. Net als de drie broers hebben hun vrouwen elk een eigen takenpakket, maar vervangen ze elkaar moeiteloos als de situatie erom vraagt. Evelien is het meest direct bij de sport betrokken. “Van ons drieën verzorg ik

de aanmeldingen voor de wedstrijden van de mannen en de ruiters die bij ons op stal rijden. Daar hoort bij dat ik de gezondheidspapieren, de passen en de startbewijzen voor elkaar heb als ze naar een concours gaan.”

De beste keus

Hilde was voorheen apothekersassistente, maar heeft die baan opgegeven. Net als Vera houdt ze zich bezig met een flink deel van de

Alle drie hebben ze prachtige herinneringen aan de prestaties van hun man. Evelien noemt vanzelfsprekend het zilver van Gerco bij de Olympische Spelen van Londen in 2012 met London als eerste. Hilde denkt vooral aan Wims optredens tijdens de Olympiade van 2004 in Athene en de Wereldbekers van Oslo en Helsinki. Vera denkt aan de nationale titel van Ben in 1999 in Hoofddorp en zijn tweede plekken bij het CSI Twente in het naburige Geesteren.

Uitgangspunt is gezelligheid voor iedereen

Ook voor de vrouwen wacht Jumping Schröder Tubbergen. Hun jongens doen het erbij, uit hobby en met als uitgangspunt dat het voor iedereen gezellig moet zijn. Met de thuisbasis als onmisbaar en stevig fundament.


Pak zelf de regie. Bepaal je doel. En blijf op koers. Bestel je boodschappen op plus.nl

• • • • • •

(Loopbaan)coaching coaching (Loopbaan) Begeleiding Begeleidingbij bijoutplacement outplacement Begeleiding ziekte Begeleidingbij bijRe-integratie Re-integratievanuit vanuit ziekte (Wet (Wet Verbetering VerbeteringPoortwachter) Poortwachter) Studie Studie en enBeroepskeuzeadvies Beroepskeuzeadvies Ergonad een Ergonad begeleidt begeleidtook ookkandidaten kandidatenvanuit vanuit een uitkeringspositie richting werk of zelfstandig uitkeringspositie richting werk of zelfstandig ondernemerschap ondernemerschapvoor voorhet hetUWV UWV

Locaties ∙ Tubbergen

∙ Emmen

∙ Hardenberg

∙ Hengelo

∙ Zwolle

∙ Meppel

Voor meer informatie ga naar ergonad.nl of bel gerust 06 51 69 51 68

Openingstijden: ma-za 8.00-20.00 // zo 10.00-18.00

Ivo en Niké Pleijhuis

plus.nl 2019

Klantvriendelijkste Supermarkt

2019

De Eendracht 11 // Tubbergen

Mensink Autoschadeherstel B.V. Nobelstraat 9 7651 DD Tubbergen 0546-621491 info@autoschadeherstelmensink.nl autoschadeherstelmensink.nl

Beste Brood Supermarkt

2019


Ierse ruiter Matt Garrigan voelt zich prima thuis bij de BWG stables

17

‘Zo lang mogelijk in Twente blijven’

Matt Garrigan: “Voor mijn loopbaan is Nederland beter dan Ierland.” Ruim twee jaar geleden meldde een toen nog 22-jarige Ierse jongeling zich bij BWG Stables van de broers Schröder om er in het kader van de Rolex Academy voor talentvolle ruiters trainingen te volgen. Ondertussen is de uit Dublin afkomstige Matt Garrigan er stalruiter en hoopt hij nog vele jaren in het Twentse te vertoeven. “Voor de Academy ben ik hier niet zo lang geweest”, blikt Garrigan terug. “De boys vroegen me al snel of ik zin had om voor hen te komen werken. Dat hoefden ze me geen twee keer te vragen. Ze hebben zelf veel getalenteerde paarden en ook diverse van of met andere eigenaren. Daarmee krijg ik de kans op het niveau van twee en drie sterren in goede wedstrijden te starten. En ze geven me niet alleen de kans in de ring te verschijnen, maar ook om zaken te doen.”

Geweldige trainingen

Het behoeft geen beoog dat Matt Garrigan zich prima thuis voelt in Tubbergen. “Ik ben hier erg gelukkig en krijg geweldige trainingen van de boys. Je kunt echt merken dat ze alle drie

op het hoogste niveau van vijf sterren hebben gesprongen. Ze hebben een berg aan ervaring. Bovendien kan iedereen hier op stal heel goed met elkaar overweg. Dan is het toch niet zo gek dat ik hier zo lang mogelijk wil blijven?”

‘De fokkerij is hier erg goed en professioneel, de sport is heel competitief’ Hogere doelen

Zes jaar geleden won hij in eigen land met het Ierse team al eens goud bij het EK voor young riders in Millstreet. Nu stelt hij hogere doelen. “Zo hoog mogelijk komen op de wereldranglijst, naar de grotere concoursen en zakelijk succes hebben.” In Nederland zijn volgens Garrigan de voorwaarden volop voorhanden. “De fokkerij is hier erg goed en professioneel, de sport is heel competitief. Het is ook prettig dat je geen twee dagen hoeft te reizen om bij een mooi concours te komen. Het is daarom beter voor mijn loopbaan als ruiter om hier te zijn dan in Ierland.”Ierse ruiter heeft geen enkele spijt van zijn ‘grote stap’ richting Nederland

19

Conor Drain helemaal thuis in Tubbergen

Conor Drain met Imagine, zijn huidige nummer één op stal. Hij was zeventien toen hij naar Nederland kwam met de bedoeling er twee weken te trainen bij Angelique Hoorn in Wanneperveen. Acht jaar later woont Conor Drain nog steeds in ons land en is hij niet van plan nog terug te keren naar Ierland. Hij voelt zich opperbest thuis in Tubbergen, ondertussen met Merle Tasche de trotse ouders van de drie-en-halfjarige zoon James en de anderhalf jaar jonge Joann. “Bij Angelique kreeg ik de kans drie weken later mee te doen aan Indoor Wierden. Daar was ik geplaatst in de Grote Prijs en Angelique vroeg me daarna of ik niet voor haar wilde komen werken. Dat heb ik met plezier tweeënhalf jaar gedaan. Het was wel een grote stap om te beslissen hier te blijven. Maar Ierland is een eiland en ver weg van de meeste mooie wedstrijden.”

Gescheurde kruisband

Hoewel thuis in Ierland de stallen gevuld waren met een vijftiental springpaarden waagde Conor Drain zich aan het avontuur. En tot op de dag van vandaag zonder spijt. “Na Angelique heb ik acht

maanden gewerkt voor Katrina Offel en Jochem Scherer in Duitsland. Bij een concours landde ik een keer verkeerd en scheurde ik een kruisband van een knie. Ik ben toen zes of zeven weken terug geweest in Ierland en daar geopereerd.”

‘Het was wel een grote stap om te beslissen hier te blijven’ Na een tijdje paarden voor Stal ’t Hofstee in Lattrop te hebben gereden en daar zijn eigen bedrijf te zijn begonnen, kwam Conor Drain in contract met René en Conny Viscaal, eigenaren van het merendeel van zijn paarden. “Ik leerde hen kennen omdat hun dochter de beste vriendin van Merle is.”

Groeiend niveau

De samenwerking verloopt al jaren uitstekend. Op het domein van de Viscaals, bij C & M Stables in Albergen, bereikt een viertal paarden gestaag een groeiend niveau. Onder aanvoering van Imagine doen ook Covehill Archie, Cristo en Louis Vuitton, de laatste gedeeld eigendom van René Viscaal en Erik Berkhof, het steeds beter.


SIERBESTRATING | MACHINALE BESTRATING | NATUURSTEEN/KLEINPLAVEISEL | AFWATERING/RIOOLWERK TUINADVIES | LEVEREN VAN BESTRATINGSMATERIALEN | www.booyinkstraatwerk.nl • 06 - 22 98 75 20

Gespecialiseerd in de complete bewerking van plaatwerk, lasersnijden, RVS leidingwerk, skidbouw en machinebouw. Vraag vrijblijvend een offerte aan.

Stalen binnendeuren

• • • • • • • •

Stalen trappen

Glazen balustrades

Fietsroutes ldyllisch boerentuinterras Feesten en partijen Nieuwe speeltuin Uitgebreide lunchkaart Meer dan 100 pannenkoeken Uitgebreid à la carte / bistro menu Startpunt van diverse wandelroutes

Bergweg 9

7663 TB Mander (Vasse)

Tel: 0541 680213

www.watermolenbels.nl

Stalen interieurelementen

www.les-products.nl


Wedstrijdsecretaresse uit Ommen bekende verschijning bij conoursen

Maartje Lanooy een spin in het web

Een vast patroon bij concoursen: Maartje Lanooy achter haar computer als wedstrijdsecretaresse. (Foto © KieK4Fun.) Bij tal van concoursen in binnen- en buitenland is Maartje Lanooy een bekende verschijning achter de tafel van het wedstrijdsecretariaat. Niet alleen bij Nederlandse evenementen zoals in Amsterdam, Exloo, Geesteren, Houten en Zuidwolde, maar bijvoorbeeld ook in Birmingham en Genève of bij EK’s en wedstrijden voor de Wereldbeker. Ook in Tubbergen is de 59-jarige Ommense een spin in het web. “Het begint met het samenstellen van het vraagprogramma waarin staat welke rubrieken er zijn, over welke hoogte er daarin gesprongen wordt en welk prijzengeld er te winnen valt. Daarna brouw ik aan de hand van de inschrijvingen de startlijsten. Die worden voortdurend geactualiseerd tot de juryleden en de ringmeester die een minuut of twintig voor een proef komen ophalen. Na elke rubriek krijg ik de uitslag terug, voor akkoord getekend door de jury, en aan het eind van een concours stuur ik alle resultaten naar de KNHS voor het bijwerken van de winstpuntenregistratie.”

Van alles en nog wat

Tijdens het concours zelf is ze hele dagen met van alles en nog wat bezig. “Dat valt nooit van tevoren te voorspellen. Je hebt niet alleen normaliter vier tot zes rubrieken op een dag, er komt ook altijd wel wat onverwachts tussendoor. Zoals iemand die pech heeft met de vrachtwagen en later komt of iemand die met zijn paard nog eerst langs de hoefsmid moet. Er is er altijd wel een die vergeten is dat hij in een andere ring moet rijden of die een ander paard bij zich heeft dan hij had ingeschreven.”

Snel schakelen

Met een onderbreking van enkele jaren was ze vanaf de eerste editie betrokken bij Jumping Schröder Tubbergen. “Het is leuk om dit werk, samen met mijn onmisbare hulp Brenda Dijkhuis, daar te doen. Je kunt er altijd snel schakelen, omdat je er werkt met mensen die zelf voor honderd procent in de sport zitten.”

21


T 0546 622 182 | TUBBERGEN AANNEMERSBEDRIJF-HOEK.NL

RUNDVEE- VARKENS- PLUIMVEE & PAARDENVOEDER HOUTVEZELS, ZAAGSEL

De Meierij Meierij 77 De 7631 AM Ootmarsum Ootmarsum 7631 AM T. 0541 0541 -- 29 29 33 33 37 37 T.

www.schoenmakerijengbers.nl

Zelfstandig JEMAKO distributiepartner

Petra Braakhuis Hunzeweg 3 7651 LX Tubbergen

06-20902560 petra-braakhuis@jemako-mail.com www.jemako-shop.com/petra-braakhuis