Page 1

Dinsdag 12 juni 2018 - 11e jaargang week 24 - Oplage 17.500 exemplaren

t De makelaars emreheid.. Twentse nucht .... en ook deskundig, toegangelijk en behulpzaam zijn Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvende waardebepaling en een eerlijk verkoopadvies. We denken graag met u mee over de invulling van uw woonwensen! Neem gerust contact op met Kirstie Oude Ophuis of Remy Eidhof.

Oliemolenstraat 2, 7573 PC Oldenzaal T 0541 - 727 027, oldenzaal@weusthuismakelaardij.nl

Deelnemers aan Boeskoolrace rennen en lachen 3500 euro bij elkaar voor dierenopvangcentrum De vermaarde Boeskoolrace lijkt ieder jaar een groter en ludieker spektakel te worden met zijdelings ook nog een sportief accent. Fotografe Merel Naafs van Fotoloods legde vast hoe een bont en vrolijk gezelschap afgelopen vrijdag begon met een stevige warming-up alvorens te beginnen aan de korte maar intensieve run vanaf het terrein van het Gelderman-complex naar de ďŹ nish op de Groote Markt. Meerdere teams waren ludiek verkleed en hadden meer oog voor de gezelligheid dan de sportieve prestatie.

OLDENZAAL                 

Als altijd werd de opbrengst van de Boeskoolrace, georganiseerd door de Oldenzaalse Leo Club, bestemd voor het goede doel. Deze keer was dat het Dieren Opvangcentrum Oldenzaal. Zij mogen 3500 euro tegemoet zien voor de kas.

Aan het festijn deden 115 lopers mee, die veilig door het festijn werden geloodst door 45 vrijwilligers. De race werd mogelijk gemaakt door 35 sponsoren. Verderop in deze editie zijn nog meer sfeerfoto’s van de Boeskoolrace te vinden.

Herenmode

Steenstraat 35, Oldenzaal www.oldeweghuis.nl

OfficiĂŤle publicatie (KOM) gemeente Oldenzaal op pagina 26 & 27


Groot succes van Rabobank Clubkas-actie gevierd met uitreiking in Brilmansdennen

Feestelijke afsluiting Zondagmiddagcafé

Vele honderden vertegenwoordigers van verenigingen, stichtingen, organisaties en andere initiatieven uit heel Noordoost Twente op het gebied van sport, cultuur, kunst en ontspanning waren maandagavond bijeen in het openluchttheater Brilmansdennen. Hier werd de slotavond gevierd van de Rabobank Clubkas Campagne 2018. De Rabobank Noordoost Twente kreeg in totaal 218 aanmeldingen binnen. De aanvragen voor een financiële bijdrage uit het Rabobank Corporatiefonds waren zeer divers en toonden eens te meer aan dat er op allerlei terreinen mensen vrijwillig en enthousiast actief zijn om het leven in hun omgeving een beetje mooier te maken.

Op zondagmiddag 24 juni houdt Impuls het maandelijkse gezellige zondagmiddagcafé in Breedwijs. Er staat een spetterende dansvoorstelling van de Kids Breakdancegroep gepland én de bekende zanger Ab Timmer, ‘Heer van Twente’ komt optreden. Ingrediënten voor een hele gezellige en feestelijke afsluiting. Wilt u erbij zijn? Dat kan!

OLDENZAAL / LOSSER

Presentator Jan Riesewijk constateerde tot zijn genoegen dat veel aanvragen verband hielden met de verbouw of uitbreiding van kantines en clubgebouwen. ‘Wat mij veel deugd doet is dat uit al deze aanvragen een groot gevoel van saamhorigheid naar voren komt.’ Als altijd koos Riesewijk voor een vrolijke ondertoon. ‘Opvallend veel aanvragen waren er voor activiteiten op kerstavond. Ik wens al deze mensen alvast een heel gelukkig kerstfeest.’ De Rabobank Noordoost Twente had in totaal 100 duizend euro beschikbaar voor de Clubkas-actie. Men kon hiervoor projecten indienen, waarna er via social media kon worden gestemd. Daarbij werd de stemmers gevraagd om naast het eigen initiatief ook twee andere initiatieven een stem te gunnen. Uiteindelijk leverde dat een verdeelsleutel op, waarbij alle ingezon-

den projecten naar rato een deel van de 100 duizend euro kregen toegewezen met een minimum van honderd euro en een maximum van duizend euro. Projecten die qua stemmen meer dan duizend euro zouden krijgen, moesten deze ‘overwaarde’ delen met minder gelukkige projecten. Niet iedere inzender was immers in staat om grote aantallen stemmen te vergaren.

OLDENZAAL / LOSSER

Het zondagmiddagcafé is gratis toegankelijk voor mensen van 55 jaar en ouder. Het café is vanaf 14.00 uur geopend. We maken er een gezellige middag van. Het zondagmiddagcafé vindt telkens plaats op de laatste zondag

van de maand. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. De kosten bedragen Euro 2,- inclusief koffie of thee. Aanmelden is niet nodig, u kunt zo binnenlopen. Meer informatie: www.impuls-oldenzaal.nl.

Kloppend hart van de samenleving Bij binnenkomst kregen alle genodigden een gesloten envelop per ingezonden project. Naarmate de avond vorderde bleek hierin reeds de cheque te zitten met daarop het toegekende bedrag. De spanning werd opgebouwd door allereerst wat bijzondere projecten te presenteren, die middels ludieke acties veel aandacht op zich wisten te vestigen. Deze projecten, mooi verdeeld over plaatsen in

COLOFON Oldenzaal, De Glimlach van Twente, Uitgever: Heinink Media, Eurowerft 3-Denekamp info@glimlachtwente.nl | www.glimlachtwente.nl Verspreiding 17.500 exemplaren Verspreiding op dinsdag/woensdag in Oldenzaal en De Lutte binnen en buiten de bebouwde kom. Redactie: Harry Jutten redactie@glimlachtwente.nl | M. 06-13777969 Medewerker: Eddy Loohuis Advertentieverkoop & media-advies Heinink Media, Monique Heinink M. 06-54225568/0541-355974 info@glimlachtwente.nl KLACHTEN OVER DE BEZORGING? Bel voor klachten/informatie over de verspreiding van De Glimlach naar Heinink Media, tel. 0541-355974 of mail naar deglimlachvantwente@gmail.com dan wordt de krant alsnog bezorgd! Afhaalpunten • Gemeentehuis • Plaza • De bibliotheek • De Bond theater • Albert Heyn • Eureka • Broekhuis boekhandel • Rabobank De uitgever is nimmer aansprakelijk voor eventuele onjuiste vermeldingen van gegevens. Op onze artikelen en foto’s rust een copyright. Artikelen en foto’s uit deze krant mogen nimmer zonder toestemming voor andere doeleinden worden gebruikt.


VVV fiets- en wandel-tochten onder leiding van een gids DE LUTTE/LOSSER - Het toeris-

XSPRING O B N E N E L E B U E M W U WAAR !! EXTRA VOORDELIG ZIJN DIRECT MEENEMEN!

www.meubelvoordeel.nl

Woonboulevard Oldenzaal

voorlichting versnelde mbo-opleidingen en combitrajecten mbo/havo of mbo/vwo

voor: • havisten • vwo’ers • mbo’ers • hbo’ers zonder diploma

dinsdag 19 juni 2018

maandag 9 juli 2018

19.00 - 21.00 uur Gieterij 200, Hengelo

19.00 - 21.00 uur Wierdensestraat 65, Almelo

rocvantwente.nl/voorlichtingversneld

Bekijk de Glimlach van Oldenzaal ook online!

www.glimlachtwente.nl

tisch seizoen is in volle gang. Daarom worden er via de VVV De Lutte-Losser-Beuningen in de zomermaanden fiets- en wandeltochten onder leiding van een gids aangeboden. Deze gidsen komen uit eigen dorp en willen hun passie en enthousiasme voor de omgeving met de toerist in Twente delen. Binnen de grenzen van de gemeente zijn heel veel schatten te vinden. Soms leven we er midden tussen, soms moeten we er even naar op zoek. Maar het zijn stuk voor stuk pareltjes die de moeite waard zijn voor zowel toeristen als inwoners. Nieuw dit jaar is dat de tochten ook starten bij campings in de gemeente Losser en dat er weer een vaste dorpswandeling is in Losser. Zaterdag 16 juni, fietstocht, 10.30 uur, Beuningen, restaurant Sterrebos, zaterdag 7 juli fietstocht, 10.30 uur, Overdinkel, ’t Trefhuus; zaterdag 4 augustus, fietstocht, 10.30 uur De Lutte, Landgoedcamping Meuleman; zaterdag 18 augustus, fietstocht, 10.30 uur Beuningen, Camping Olde Kottinken zZaterdag 29 september, fietstocht, 10.30 uur De Lutte, Camping Sproakstee. Iedere eerste donderdagmiddag van de maand wordt er in het gezellige centrum van Losser een dorpswandeling van 1½ uur georganiseerd. Met een lokale gids gaat u op pad langs de belangrijkste historische bezienswaardigheden, onder andere de Martinustoren, de Dorpsbleek en het Aleida Leurinkhuis. De data zijn: 7 juni-5 juli-2 augustus-6 september. Aanvang 13.30 uur, vertrekpunt VVV Losser, Raadhuisplein 1. De kosten bedragen 6,50 euro, inclusief een kop koffie/thee met lekkers waarvoor tijdens de route bij de horeca een tussenstop wordt gemaakt. Reserveren bij VVV De Lutte, Losser, Beuningen, tel: 0541-551160 meer informatie: www.vvvdeluttelosser.nl

DE GROOTSTE VAN EUROPA

Bekijk de nieuwste collectie tuinmeubelen op

KEESSMIT.NL

PODOLOGIE BENERINK VOF 0541-229424 - 06-10342574 Handgemaakte steunzolen Voor al uw klachten, voetklachten tot aan hoofdpijnklachten. Registerpodoloog B Aangesloten bij StichtingLOOP. Woensdags en zaterdags praktijk Nicolaasplein 5 Denekamp Matenstraat 57 Oldenzaal Lutterstraat 2 Losser Voor meer info www.podologiebenerink.nl info@podologiebenerink.nl

Team podologie Benerink Wim, Willeke en Elke

NU OF NOOIT! Mega korting, tot wel

40% voor zelfplukkers! Openingstijden Bad Bentheim (Ortsausgang Liebigstraße folgen) ma.-vr. 08:30 – 18:30 uur Feestdagen / za./zo. 09:00 – 18:00 uur Gronau (Gildehauser Straße) ma.-vr. 09:00 – 19:00 uur Feestdagen / za./zo. 10:00 – 18:00 uur Ochtrup (Gronauerstraße)

Experience Stores XXL Amersfoort & Almelo

KEES IS KLAAR

VOOR DE ZOMER 7 dagen per week geopend, doordeweeks tot 21:00 uur


Deze editie in De Glimlach onder meer uitgebreid aandacht voor:

Zomers en geslaagd jeugdkamp ZVV De Esch

Geslaagd vrijwilligersfestival in park Zuid-Berghuizen

Bezoekers mogen alles zien en ervaren tijdens drukbezochte Open Dag nieuwe politiebureau

Met het gras tussen je tenen luisteren naar akoestische muziek in arboretum

De minderjarige patiënt Personen onder de 18 jaar zijn minderjarig, mits ze niet meerderjarig zijn verklaard. Een meerderjarigverklaring kan worden afgegeven aan meisjes van 16 of 17 jaar die zwanger zijn of al een kind hebben. Een minderjarige staat onder gezag. Voorts is een minderjarige volgende de wet beperkt handelingsbekwaam. Dat betekent dat een minderjarige niet zonder toestemming rechtshandelingen kan verrichten. Een minderjarige is, mits hij met toestemming van zijn wettelijke vertegenwoordiger handelt, bekwaam rechtshandelingen te verrichten, voor zover de wet niet anders bepaalt. De toestemming wordt aan de minderjarige verondersteld te zijn verleend, indien het een rechtshandeling betreft ten aanzien waarvan in het maatschappelijk verkeer gebruikelijk is dat minderjarigen van zijn leeftijd deze zelfstandig verrichten. Uitzondering op de beperkte handelingsbekwaamheid van een minderjarige is onder andere te vinden in de regeling van de geneeskundige behandelingsovereenkomst. Voor een kind jonger dan 12 jaar geldt dat zijn ouders of voogd toestemming verlenen voor een medische behandeling. Een kind jonger dan 12 jaar heeft wel recht op leeftijdsadequate informatie. Voor kinderen ouder dan 12 jaar en jonger dan 16 jaar is dubbele toestemming vereist, zowel toestemming van de minderjarige patiënt als van de ouders die het gezag over hem uitoefenen, tenzij de medische verrichting kennelijk nodig is teneinde ernstig nadeel voor de patiënt te voorkomen, alsmede indien de patiënt – ook na de weigering van de toestemming – de verrichting wel overwogen blijft wensen. Een kind van 16 jaar en ouder is inzake de geneeskundige behandelingsovereenkomst handelingsbekwaam. Stel nu dat een gezaghebbende ouder weigert toestemming te verlenen voor een medische behandeling van een minderjarig kind. In dat geval kan aan de kinderrechter worden verzocht vervangende toestemming te verlenen voor die behandeling. Indien een medische behandeling van een minderjarige jonger dan twaalf jaar noodzakelijk is om ernstig gevaar voor diens gezondheid af te wenden en de ouder die het gezag uitoefent zijn toestemming daarvoor weigert, kan deze toestemming op verzoek worden vervangen door die van de kinderrechter. Datzelfde geldt voor een minderjarige van twaalf jaar of ouder die niet in staat kan worden geacht tot een redelijke waardering van zijn belangen terzake. Stel dat een 13-jarig kind een gevaarlijke tumor in de onderarm heeft. Het gaat om een wilsonbekwame minderjarige patiënt. De ouders met gezag en de minderjarige patient weigeren toestemming voor een operatieve verwijdering van de kwaadaardige tumor. In dat geval zal de kinderrechter moeten vaststellen dat de minderjarige niet in staat is tot een weloverwogen waardering van zijn belangen in het geval wordt overgegaan tot het verlenen van vervangende toestemming. Over minderjarigheid en vervangende toestemming valt nog veel meer te zeggen en te schrijven. Deze column beperkt zich tot de hoofdlijnen. Mocht u vragen hebben over dit onderwerp of andere onderwerpen op het gebied van het familie- en jeugd(straf)recht, neem dan gerust telefonisch contact met mij op (0541-712800) of kom langs tijdens onze gratis inloopavond, iedere eerste donderdag van de maand van 18:00 uur tot 20:00 uur. Mr. M. (Marinus) Tijken Dinkel Advocaten, tel. 0541-712800 info@dinkeladvocaten.nl

Boeskoolstroom ontvangt € 5.000,van Rabobank Coöperatiefonds

De Oldenzaalse lokale energiecoöperatie Boeskoolstroom ontving afgelopen week een bijdrage van 5.000 euro uit het Rabobank Coöperatiefonds. Namens de bank waren Justin Rudolf (manager MKB) en Rene Dreierink (lid van de Ledenraad, kieskring Oldenzaal) aanwezig om de cheque namens het coöperatiefonds te overhandigen. Boeskoolstroom-voorzitter Johan van Heerde is zeer verheugd met de cheque. Boeskoolstroom is een niet-commercieel burgerinitiatief met als doel om duurzame energie voor iedereen in Oldenzaal bereikbaar te maken. ‘Onze energiecoöperatie wekt samen met medebewoners uit onze stad groene stroom op’. Dat levert volgens van Heerde een lagere energierekening op en een bijdrage aan het opwekken van schone energie in Oldenzaal. OLDENZAAL

Boeskoolstroom werkt aan een collectief zonnedak voor energieopwekking op het dak van Shelter Storage langs de Enschedesestraat met 1.800 zonnepanelen voor ca. 150 huishoudens en bedrijven. Hiermee biedt de energiecoöperatie de mogelijkheid om eigen zonne-

energie op te wekken aan Oldenzaalse inwoners en bedrijven die zelf geen plek hebben voor zonnepanelen. De bijdrage van de Rabobank zal gebruikt worden om deelnemers te werven voor het collectieve zonnestroomproject. "We willen meer naamsbekend-

heid krijgen bij Oldenzaalse inwoners en bedrijven en investeren in groei. Er zijn nog vele bedrijfsdaken waar zonnepanelen geplaatst kunnen worden", stelt Van Heerde. Meer informatie is te vinden op www.boeskoolstroom.nl.

VVV Vogelspottour in het Lutterzand De Lutte - Op zaterdagmorgen 30 juni is er een vogelspottoer door de prachtige natuur van het Lutterzand, een wandeling van ongeveer 4.5 kilometer. De wandeling voert langs de slingerende Dinkel met zijn steilwanden, door naaldbossen, zandverstuivingen en langs heidevelden. Tijdens deze tocht, die onder leiding staat van zeer ervaren vogelkenners van Vogelwerkgroep Losser, hebben de deelnemers grote kans op ontmoetingen met interessante vogelsoorten als ijsvogel, grote gele kwikstaart, allerlei spechten- en mezensoorten, boomleeuwerik, fluiter, roodborsttapuit, goudvink, raaf en kruisbek. Het beginpunt is op de parkeerplaats van het Paviljoen aan de Lutterzandweg 12 en de wandeling begint om 08.00 uur en duurt ongeveer 3 uur. Stevig schoeisel en een verrekijker zijn aanbevolen. Aanmelden Aanmelding voor deze wandeling kan alleen via de VVVLosser, tel. 053-5362013. De deelname bedraagt 5 euro, inclusief koffie/thee.


keurslagerkoopje:

6.

25

4 SAUCIJZEN + 4 GEMARINEERDE SPEKLAPJES

maandag en dinsdag: Verse worst grof/fijn of saucijsjes 500 gram

3.

woensdag en donderdag: Rundergehakt 500 gram

98

500 gram

2.98

500 gram

500 gram

4 stuks

2.75

100 gram

naturel of kaas

Asperge ham salade 150 gram

€ 1,40

2.75

KIP MANGO SALADE

2.45

BALI GRILLWORST

100 GRAM 100 GRAM

vleeswaren voordeel :

€ 1,69 € 1,29

hele week extra voordeel : Twentse 100 gram

2.49

100 GRAM

Grillworst

98

procureur

Schnitzel naturel

special : El Toro

2.

KIPFILET GEVULD MET ZONGEDROOGDE

TOMAAT, KNOFLOOK OLIJVEN EN FETA KAAS

uit eigen keuken: per stuk

3.25

H.O.H. gehakt

Gemarineerde

speklapjes

3.50

Hotelgehakt

speklappen

Magere (met zwoerd)

MEDITERRANE KIPFILET

samen

1.

25

Rundervinken 4 stuks

5.40

100 gram

Varkensfricandeau 100 gram

1.65 1.79

Slagerij Kosse, de keurslager Glindestraat 54 - tel.: 0541-518683 Winkelcentrum Zuid Berghuizen - tel.: 0541-530270 Aanbiedingen zijn geldig van maandag t/m zaterdag.

www.kosse.keurslager.nl

APK & ONDERHOUD

STERK IN ELK MERK

VERKOOP NIEUW EN GEBRUIKT

BEHOUD FABRIEKSGARANTIE

Prettig zaken doen AUTO OLDENZAAL

Hamburgstraat 28 | 7575 EG Oldenzaal | T 0541 - 53 19 90

www.bleekergroep.nl |


Eerste beroepenmarkt op wijkniveau in Oldenzaal een succes Jongeren hebben vaak geen idee wat ze ‘later’ willen doen als ze klaar zijn met school. Toch komt de profielkeuze op het voortgezet onderwijs sneller dan verwacht. Ze kijken veelal naar de beroepen van hun ouders en de mensen uit hun directe omgeving wanneer zij zich oriënteren maar er is zoveel meer. Om jongeren goed voor te bereiden op hun profielkeuze hebben Stg. Zikke, Werkgeversvereniging Oldenzaal aan de Slag en Breedwijs De Thij (waaronder de scholen en Impuls) hun krachten gebundeld en een beroepenmarkt georganiseerd op wijkniveau. Kinderen uit de groepen 8 van de basisscholen uit de wijk De Thij en de 1 e klas VMBO leerlingen van TCC De Thij waren hiervoor uitgenodigd. Er hebben ruim 200 kinderen deelgenomen.

OLDENZAAL

Tijdens de beroepenmarkt hebben zich maar liefst 20 beroepsvelden gepresenteerd. Van journalist, datascientist, (sport)diëtiste, advocaat, cyber security specialist tot technische beroepen en nog veel meer. Niet alleen de ‘bekende’ be-

roepen waren vertegenwoordigd maar ook de (minder bekende) beroepen van de toekomst. De jongeren konden zich vooraf inschrijven voor twee informatierondes. De beroepsbeoefenaars hebben de jongeren tijdens de

informatierondes verteld over hun beroep maar ook over wat zij dagelijks doen en welke talenten er nodig zijn om dat beroep uit te kunnen oefenen. Als kinderen na de informatierondes nog meer wilden weten over een bepaald beroep dan

konden ze zich inschrijven voor een bedrijfsbezoek. De Gladjakkers Het belang van het vroegtijdig oriënteren zagen de Gladjakkers (Bram Agterbos en Jort Martens) niet toen zij nog op school zaten. Toen

Bianca Weernink van Stg. Zikke hen vertelde dat uit cijfers blijkt dat 50 % van de HBO-ers verkeerd kiest, 30% ongemotiveerd kiest, 60% van de afgestudeerde HBO'ers niet weten wat ze willen en 35% hun studie niet afmaakt herkenden ze zich hier volledig in. Ook zij zijn gestopt met hun studie. In hun vriendengroep doet niemand nog waar hij oorspronkelijk voor gekozen heeft. “Op school waren ze alleen bezig om ervoor te zorgen dat ze niet bleven zitten. Met de ervaring van nu hadden wij ons nu zeer zeker eerder georiënteerd. Het is zo belangrijk om te doen wat je echt leuk vindt en waar je passie ligt,” aldus Bram Agterbos. Hij vervolgt: “Om leerlingen bewust te maken van het belang van het vroegtijdig oriënteren hebben wij op vrijwillige basis een filmpje gemaakt voor jongeren dat bij de aftrap van de beroepenmarkt is getoond. Dit filmpje is overigens ook te zien op ons YouTube kanaal. Op deze manierhopen wij jongeren te behoeden voor de weg die wij hebben afgelegd om tot ons eigen bedrijf GJ-studios te komen.” Unieke samenwerking Basisschool De Linde heeft in het verleden al eens een beroepenmarkt georganiseerd.

Expositie van cursist Ida Schreurs-Heerink bij O-Art

JUNI 2018

Met veel trots zijn samen met Ida de mooiste en unieke schilderijen gekozen van de afgelopen cursussen. De schilderijen op de expositie laten zien hoe liefhebbers van het schilderen met goede begeleiding hun eigen verwachtingen kunnen overtreffen en kwalitatief goed werk kunnen maken. Tijdens de lessen gaat het om de individuele ontwikkeling van elke cursist, daarbij maakt het niet uit of iemand net begint met schilderen of al gevorderde is. Plezier en gezelligheid mogen zeker niet ontbreken om uiteindelijk een eigen herkenbare stijl te ontwikkelen. Tot en met 30 juni 2018.

Locatie: O-Art, Oldenzaal www.uitinoldenzaal.nl Tijd: Elke di 13.30-16.30 uur, woe 9.30-12.00 uur, do 13.30-16.30 uur en 19.45-21.45 uur, vrij 9.30-12.00 uur

Torenbeklimming St. Plechelmusbasiliek

Door desamenwerking tussen Basisschool De Linde en Zikke enerzijds en Oldenzaal aan de Slag en Zikke anderzijds kon er een mooie koppeling worden gemaakt met Breedwijs De Thij en doorontwikkeld worden tot een beroepenmarkt op wijkniveau. Leerlingen van de eerste klas VWO Extra van TCC De Thij hebben geholpen met de organisatie. Werkgeversvereniging Oldenzaal aan de Slag wil haar maatschappelijke doelstelling verbreden en heeft ervoor gekozen om te gaan samenwerken met Zikke. “De jeugd heeft de toekomst, ook de toekomst van ondernemers. Oldenzaal aan de Slag vindt het belangrijk kinderen vroegtijdig een beeld te geven van hun omgeving en ze kennis te laten maken met het bedrijfsleven in Oldenzaal. Onze leden hebben prachtige bedrijven met veel mogelijkheden waar kinderen geen weet van hebben. Belangrijk om ze juist nu al bewust van te maken zodat dit hun toekomstige beroepskeuze vergemakkelijkt,” aldus Antoinette Benneker namens Oldenzaal aan de Slag. De organiserende partijen kijken terug op een geslaagde dag waarbij kinderen meer inzicht hebben gekregen in verschillende beroepen.

Natuurwandeling o.l.v. een gids Donderdag 14 juni De Tourist info wandelgidsen hebben weer een afwisselende route voor je samengesteld door het nationaal landschap van Noordoost-Twente. Er is een korte wandeling van ongeveer 10 kilometer en een langere wandeling van 20 kilometer. Je dient je eigen lunch mee te nemen en stevige schoenen zijn een must. De wandeling van 10 kilometer zal gaan richting Tankenberg Roderveld. De wandeling van 20-25 kilometer zal gaan richting Volthe.

Locatie: NS Station Oldenzaal Tijd: 9.30 uur

www.uitinoldenzaal.nl

Première Jeugdcircus Tubantino

Iedere maandag t/m zaterdag

Koopavond Oldenzaal Iedere vrijdag

Beklim de 61 meter hoge, imposante toren van de St. Plechelmusbasiliek met een Tourist info gids. Met een bezoek aan de klokkenkamer en op het Lood'n Bönneke wordt je beloond met een geweldig uitzicht over de omgeving van Oldenzaal. Tijdens de beklimming wordt je geïnformeerd over de 800 jaar oude toren met informatie over het 100-jarige uurwerk, het carillon, de speeltrommel, de Maria klok uit 1493, enz. Indien geopend kun je aansluitend de basiliek bezichtigen.

Iedere vrijdagavond is het koopavond in de binnenstad in Oldenzaal! Dit wil zeggen dat de winkels geopend zijn tot 21:00 uur. Ontdek de leukste winkels van Oldenzaal. Voor, na of tijdens het winkelen kun je ook heerlijk dineren bij een van de vele, gezellige restaurants in het centrum van Oldenzaal.

zaterdag 16 en zondag 17 juni Dit jaar vindt weer onze première plaats en dit jaar gaat deze over speelgoed wat her en der op zolder ligt. Aan de hand van het gevonden speelgoed worden er acts vertoont door onze artiesten. Uiteraard hebben de artiesten hun creativiteit weer goed laten werken om voor jou een geweldige show te kunnen maken.

Locatie: St. Plechelmusbasiliek, Oldenzaal www.uitinoldenzaal.nl Tijd: 14.00 uur

Locatie: Centrum Oldenzaal, Oldenzaal www.uitinoldenzaal.nl Tijd: 18.00-21.00 uur

Locatie: Stadstheater De Bond, Oldenzaal www.uitinoldenzaal.nl Tijd: za 19.00 uur en zo 14.30 uur

Openstelling St. Plechelmusbasiliek

Stadswandeling onder leiding van een gids

Voetgolf Toernooi Twente

Iedere maandag t/m zaterdag

Iedere dinsdag en vrijdag

Zondag 17 juni

edere dag zijn enkele vrijwilligers van de Vereniging van Basiliekwachten aanwezig voor het beantwoorden van vragen en om toezicht te houden.

Deze wandeling neemt je mee terug in deze geschiedenis. De wandeling door het Oldenzaalse centrum begint bij de Tourist info in de Grootestraat. De route is circa 2 km lang en neemt ongeveer een uur in beslag.

Op zondag 17 juni 2018 vindt het jaarlijkse Voetgolftoernooi Twente plaats. Het is een open toernooi waarin per tweetal tegen elkaar wordt gestreden. Naast de prestatie staat vooral de gezelligheid centraal. Het toernooi vindt plaat in Oldenzaal op het Hulsbeek op de 18 holes voetgolfbaan van Voetgolf Twente.

Locatie: St. Plechelmusbasiliek, Oldenzaal www.uitinoldenzaal.nl Tijd:13:00 - 16:00 uur

Locatie: Centrum Oldenzaal Tijd: 13.00 uur

www.uitinoldenzaal.nl

Warenmarkt

Wekelijkse beiaard bespeling

Iedere maandag en zaterdag

Vrijdag 15 juni

Elke maandagmiddag van 12:00 tot 17:00 uur en zaterdag van 09:00 uur tot 17:00 uur is er warenmarkt op de Groote Markt. Op deze markt vind je een groot assortiment aan waren.

Vanavond bespeelt de stadsbeiaardier van 19:30 tot 20:30 uur dit bijzondere instrument. Het is de taak van de stadsbeiaard om iedere week een afwisselend muziekprogramma ten gehore te brengen. Behalve speciaal voor beiaard geschreven composities worden veel bewerkingen van klassieke en populaire muziek gespeeld.

Locatie: Groote Markt, Oldenzaal www.uitinoldenzaal.nl Tijd: maandag 12.00-17.00 uur, zaterdag 9.00-17.00 uur

Locatie: Carillon St. Plechelmusbasiliek, Oldenzaal Tijd: 19.30-20.30 uur

www.uitinoldenzaal.nl

Locatie: Het Hulsbeek, Oldenzaal

www.uitinoldenzaal.nl

Oldenzaal Midzomernacht Donderdag 21 juni Tijdens de Oldenzaalse Midzomernacht neemt de huidige stadsdichter Dennis Kamst afscheid en naar verwachting zal die avond de nieuwe stadsdichter worden benoemd. Genieten van een afwisselend programma met fraaie gedichten, cabaret en sfeervolle muziek in het mooiste park van Oldenzaal. Heerlijk ontspannen, zittend of liggend op het groene gras voor de vijvers. Elke bezoeker draagt zelf bij aan een aangenaam verblijf, door een stoel of kleed mee te nemen om op te zitten en te zorgen voor de inwendige mens met iets te drinken en/of eten. Locatie: Kalheupinkpark, Oldenzaal www.uitinoldenzaal.nl Tijd: 20.00-23.00 uur


Onder aanmoediging lopen mensen die kanker hebben of hebben gehad de eerste ronde over het parcours. Zo laten ze zien dat er hoop is en dat we er voor elkaar zijn. De kaarsenceremonie staat gepland om 23.00 uur. Dan verlichten kaarsenzakken met daarin persoonlijke boodschappen het parcours.

Samenloop voor Hoop Oldenzaal, 22 en 23 juni www.samenloopvoorhoop.nl/oldenzaal Facebook: www.facebook.com/SLVHOldenzaal/. Opbrengst: Theo Ruers: www.avl.nl/topmenu/afdelingen/chirurgie/prof-dr-t-ruers.

Hortensia

diverse kleuren

Vaderdag ontbijt van

Reserveren 10.00 - 17.00 uur voor woensdag

van € 12,95 voor

€ 9,99

7 DAGEN PER WEEK OPEN

13 juni vol=vol

ja

8

Oldenzaal - Op 22 juni en 23 juni vindt in recreatiepark Het Hulsbeek de Samenloop voor Hoop Oldenzaal plaats. SamenLoop voor Hoop is een landelijk evenement dat op verschillende locaties wordt gehouden. Het is een wandelestafette die 24 uur duurt en bestaat uit tenminste drie vaste ceremonies. De eerste is de openingsronde met eregasten (survivors) op vrijdag 22 juni om 17.00 uur.

Liefste Papa's 17 juni ar

De actie is vorig jaar zeer succesvol verlopen en wordt daarom ook dit jaar herhaald. De cheques worden in september van dit jaar via de Stichting Leergeld aan de ouders beschikbaar gesteld. Ouders die nog niet bekend zijn bij Leergeld kunnen zich alsnog aanmelden. Aangezien alle kinderen in Nederland ten volle moeten kunnen meedoen wordt door het Rijk extra geld beschikbaar gesteld voor kinderen die opgroeien in een gezin met een laag inkomen. De kinderombudsman heeft hiervoor een zogenaamd ‘kindpakket’ ontwikkeld, waarin activiteiten en kosten zijn opgenomen waarvoor de gemeente ondersteuning kan bieden. Bij de samenstelling van dit pakket ontbrak nog het onderdeel nieuwe kleding en schoeisel. Dit wordt nu ingevuld door het verstrekken van Fashioncheques. De Fashioncheque vertegenwoordigt een waarde van 100 euro en kan

Samenloop voor Hoop in Het Hulsbeek unieke wandelmanifestatie in strijd tegen kanker

Voor de

19

Oldenzaal - De gemeente Oldenzaal verstrekt net als vorig jaar Fashioncheques aan kinderen van ouders met een laag inkomen. Vorig jaar heeft de gemeente deze cheques, bedoeld voor de aanschaf van schoenen en/of kleding, voor het eerst uitgereikt.

Dierbaren worden herdacht, deelnemers steunen elkaar en vieren dat mensen kanker hebben overwonnen. De slotceremonie is op zaterdag 23 juni om 17.00 uur, precies een etmaal na de start van het evenement. Iedereen loopt dan samen feestelijk de laatste ronde. Daarna wordt de opbrengst bekengemaakt en de cheque overhandigd aan KWF. De voorbereidingen van bestuur en commissies met behulp van tientallen vrijwilligers zijn in Oldenzaal al vele maanden in volle gang. Er zullen meer dan 80 teams deelnemen aan deze estafette. De teams bestaan uit tenminste 10 tot 15 deelnemers, maar sommige teams zijn veel groter. Daarnaast zullen er op zaterdag ook twee speciaal georganiseerde kinderlopen plaatsvinden. Men kan van de tot nu vastliggende onderdelen alvast kennisnemen via de website en op de FB-pagina (vol verrassingen, filmpjes, foto’s en leuke acties !). De organisatie verwacht er niet alleen voor de 52 eregasten en meer dan 1500 deelnemers een onvergetelijk Oldenzaals evenement van te maken, maar zeker ook voor de vele bezoekers.

worden ingewisseld voor kleding en schoenen. Vorige jaar hebben bijna 500 kinderen van deze cheques gebruik gemaakt, waarmee een bedrag van 47 duizend euro was gemoeid. Het merendeel van de cheques is besteed bij Oldenzaalse winkeliers.

78 - 2

01

Gemeente verstrekt ook dit jaar Fashioncheques aan kinderen

Vliegveldstraat 2, Deurningen • 074-2761010 • tuincentrumborghuis.nl


Unieke voorstelling van Tubantino 'Op zolder'! De nieuwste show van Jeugdcircus Tubantino gaat komende zaterdag om 19.00 uur in première in De Bond. De artiesten van Jeugdcircus Tubantino beleven op de zolder van hun weeshuis in Oldenzaal bijzondere momenten. Kom kijken naar de doldwaze avonturen en geniet van een wervelende show bestaande uit (lucht)acrobatiek, éénwieleren, koorddansen en jongleren. Een unieke middagvoorstelling is er vervolgens op zondag 17 juni om 14.30 uur. Jeugdcircus Tubantino geeft dan ook de visueel gehandicapten de mogelijkheid om de show te beleven. Dit gebeurt in samenwerking met de Stichting Komt het zien! en Arlette Hanson van Wintercircus Arlette Hanson. Op zondagmiddag is er voor de show de mogelijkheid om de piste voelen. Dit gebeurt op een 'voelplein' met maquettes van het decor en de attributen. Ook worden de bezoekers meegenomen in de piste om de materialen en de kostuums te voelen. OLDENZAAL

De voorstelling zelf verteld via live audiodescriptie door de blindentolk van Stichting Komt het zien! Hiervoor krijgt de gehandicapte bezoeker een draadloze hoofdtelefoon op. Hiermee kan hij/zij alles live volgen.

MAG JE ZOMAAR BIJ ONS BINNENKOMEN? Toen ik bij de golfbaan solliciteerde was mijn eerste gedachte: “Wat moet ik op nou een golfbaan?” Mijn voorstelling van een golfbaan hing aan elkaar van vooroordelen. Van allemaal mensen in rare broeken tot aan de elitaire omgangsvormen. Ik had er niet verder naast kunnen zitten!

Jeugdcircus Tubantino is in Nederland het allereerste jeugdcircus dat de visueel gehandicapte medemens deze mogelijkheid aanbiedt. In de regio is de audiodescriptie die Jeugdcircus Tubantino aanbiedt zelfs uniek. Kom langs en geniet van de avonturen van Jeugdcircus Tubantino.

Inmiddels werk ik al 10 jaar voor Golfbaan Het Rijk van Sybrook en kan ik met volle overtuiging zeggen dat er geen mooiere en gezelligere werkplek bestaat. Elke dag, op enkele regenachtige dagen nagelaten, is het een feestje om naar de golfbaan te rijden. Of het nu lente of winter is, de jaargetijden zorgen steeds weer voor een nieuw en bijzonder plaatje. Van bloeiende Rododendrons tot een mooi winters landschap. Ik snap steeds beter waarom mensen zo van golfen kunnen genieten. Ik heb gewoon echt de mooiste werkplek van Twente! Maar ook wanneer je nog niet golft is een golfbaan een heerlijke plek om te zijn. Helaas hoor ik de opmerking “ Mag je zomaar bij jullie binnenkomen?” nog veel te vaak. Natuurlijk mag dat! We zijn een openbare gelegenheid waar iedereen, ook naast het golfen, van harte welkom is voor een verfrissend drankje of een lekkere lunch of diner. En zeker in deze tijd van het jaar kan ik je aanraden om daar gebruik van te maken. Want naast een sportaccommodatie is een golfbaan een oase van rust midden in de natuur. Wanneer ik tegen vrienden zeg dat ik ’s avonds een hertje voorbij heb zien komen op het terras zijn ze volledig verbaasd. “ Zomaar in het wild? Op het terras?” Jazeker! Van herten tot pasgeboren zwaantjes, iedere dag is er wel iets leuks te zien vanaf het terras. Rustpunt Dit hebben de fietsers in onze mooie bosrijke omgeving inmiddels ook ontdekt. Regelmatig zie ik een aantal (elektrische) fietsen op onze binnenplaats staan. Dit was ook vorige week weer het geval. Wanneer ik naar het clubhuis loop zie ik een groepje dames op het terras zitten onder het genot van een lekker kopje thee met huisgemaakte monchoutaart. Onlangs sprak met 1 van de dames en zij gaf aan dat ze vaak langs fietsen maar nooit echt binnen “durven” komen. Eenmaal de stoute schoenen aangetrokken waren ze aangenaam verrast door de informele ontvangst en bleken wij de perfecte plek om even uit te rusten. Een paar maanden later sprak ik mevrouw weer, ditmaal telefonisch. Of het ook mogelijk was om haar verjaardag bij ons te vieren. Wat een leuk idee! We hebben samen een heerlijke lunch samengesteld en de dames hebben in de zon, onder het genot van een lekkere Prosecco, een gezellig feestje gevierd. Zo blijkt maar weer dat je niet altijd op de buitenkant af moet gaan. Soms is de binnenkant een stuk gezelliger en informeler dan je in eerste instantie denkt. Mocht je dus binnenkort gebruikmaken van de Fietsroute LF14, welke langs onze golfbaan loopt, kom dan gezellig binnen en kom tot rust. Op vertoon van deze advertentie ontvang je een lekker kopje koffie of thee in ons restaurant. Graag tot snel! Ellen van Roode Sales- en Frontofficemanager

GRATIS kop koffie/thee naar keuze • Geldig tot 1 juli 2018 • Op vertoon van deze column Meer informatie: www.golfenophetrijk.nl, 0541 530 331 of info@golfbaanhetrijkvansybrook.nl.

Kaarten voor de voorstellingen op 16 en 17 juni zijn te koop via De Bond (0541539190 / www.stadstheaterdebond.nl).

KV Vooruitzicht wint Berghuizenronde Op zaterdag 2 juni 2018 vonden de zomerfeesten van Berghuizen plaats. Klootschietersvereniging Ons Genoegen organiseert hier de jaarlijkse Berghuizenronde. Een mooie ronde op straat waar KV Vooruitzicht altijd in grote getale bij aanwezig is. Zowel de jeugd, heren en de dames kunnen hier hun talenten laten zien. Zij namen met zes teams deel aan deze ronde. Waarvan er vier teams in de prijzen vielen. De dames en het eerste team van de heren wisten de allround beker te bemachtigen. Verder eindigden twee teams op de derde plaats. Ons Genoegen bedankt voor de organisatie en wij willen iedereen feliciteren die in de prijzen zijn gevallen. OLDENZAAL


Myn

VADER is #1

Hele maand JUNI

AKTIE ONDERGOED!

Sloggi 2 +1 GRATIS

Op alles van Ten Cate 20% KORTING WIJ HELPEN U GRAAG!

Ootmarsumsestraat 98 - 7573 GN Oldenzaal

T. 0541 - 520112

E. info@linnenhal.nl

ondergoed nachtkleding bedmode huishoudtextiel

Myn

VADER is #1 Zoek je een uniek vaderdag cadeau? Kijk op

Brommerskiekn.nl of bel 06-10603006.


Paul Roescher: Lager in prijs dan waar ook!

Voltreffer-week! Dat dít waar kan zijn! Verwonder en

Acties Proeverij Kook & Bakfestijn

Demonstraties Noviteiten

verbaas u over deze dieptebommen! Kijk, reken en profiteer!

Voltreffers Lunch & Lekkernijen

Met unieke Voltreffers van reusachtig inkoop voordeel!

Ongekend

eel uctiehvapopaorard introeudwe ur tu ! Bosc

Voltreffer 1: Keuken

op ni

nwezig pkoks aa Demo: To ffie / thee Gratis ko ! en gebak

prijs dan waar ook! baar. Tot wel 50% lager in van 100 stuks verkrijg sief in limited edition clu ex er ze is al rde LET OP! Deze Voltreffe erk scharnier- en ladew 20 jaar garantie op ijk! gel mo g re leverin Reservering voor late

incl. smetplinten

Introductieprijs! en Incl. 6 Bosch apparat strekt: ad rra voo de ang Géén 11.333,- zol

is de vaatwasser klaar Infolight geeft aan als

5995,-

ordeel niet!

Mis dit introductievo Samen met anderen profiteren van één grote inkoopdeal! Teken in tijdens de Voltrefferweek en profiteer samen met al de andere kopers van reusachtig schaalvoordeel!

+

+

+

+

+

A+AA

A+

Deze

+

+

A

p a r a t en ! keuken is I NCLU SIEF al het comfor t en de luxe van deze 6 ap

Koeler A+ adv.pr. 780,-

Vaatwasser A+AA in extra ruime XXL uitvoering adv.pr. 780,-

Voltreffer 2: Keuken

90 cm schouw, met LED verlichting adv.pr. 800,-

Budget Trendline keuken Greeploos hoogglans wit, compleet als opgesteld en incl. 3 apparaten.

Combi-magnetron met automatische programma’s. adv.pr. 900,-

Multi-hetelucht oven A-klasse met automatische programma’s. adv.pr. 850,-

Voltreffer 3: Wellness badkamer

Dit betreft producten met een zeer hoog afwerkingsniveau. De badkamer is ontworpen in samenwerking met de bekende ontwerper Philippe Starck.

1564,-

Heet, koud en warm water uit 1 kraan! Ook voor vervanging in bestaande keukens! Past op normaal kraangat. 5 jaar garantie.

ek er-we oltreff s de V ! n ,e 8 d 2 ij T 10

750,-

Van

klanten vertellen 85% van de klanten beveelt Paul Roescher aan!

Voltreffer 5: Inductiekookplaat

Kookworkshop t.w.v. 70,- van onze huiskok, specifiek voor de door u uitgezochte apparaten.

Luxe inductiekookplaat 80 cm, met powerboost adv.pr. 1050,-

-week reffer t l o V s de Tijden

Voltreffer 4: 3-in-1 kraan + boiler

Tijdens de Voltreffer-week gratis lunch voor iedereen van 11 tot 14 uur. Doorlopend gratis koffie/thee met een lekkernij van onze huiskok!

Tij

ee ffer-w Voltre e d ,s 9 de n 907

k

3995,s

Elder

Voltreffer 7: Schuifdeurkast

Voltreffer 6: Keramisch parket

NOVITEIT

Wit, 202,5 x 215 x 65 cm (bxhxd)

en goed getest!

Ongekende beleving met keramisch

Afzuiging ín de inductiekookplaat! 80 cm breed. eldoo ore Ap Megast gekoeld) (airco

ek er-we oltreff s de V n e d Tij

1995,-

parket!

Uniek keramisch houtlook parket in topvorm, plank 22x90 cm Zeer natuurgetrouwe uitvoering met voelbare houtstructuur en toch de voordelen van eek fer-w een tegelvloer. oltref V e d s Geen onderhoud Tijden rmaal 75,No en ideaal met vloerverwarming. 2

week

eroltreff s de V 00,-! 9 Tijden s r e Eld

399,-

34,95

p/m

rn

Megastore Rijssen (airco gekoeld)

PAUL ROESCHER K E U K E N

B A D

V L O E R

H A A R D

Open: di. t ⁄m vrij. 9-18 uur (zat. -16.30 uur). Koopavond = do. Zon/feest dagen gesloten.

Met Megastores in: Rijssen: Plaagslagen 2 (0548) 540 340 Apeldoorn: Vlijtseweg 196 (055) 360 1747


Rotaryclub Oldenzaal eert Martien Boet

Dit jaar werd voor de 20e keer het Rotary Streetsoccer-toernooi georganiseerd

Tijdens de evaluatie op de slotdag van het succesvolle Rotary Streetsoccer-toernooi heeft de Rotaryclub Oldenzaal vrijdagavond haar lid Martien Boet geëerd met de benoeming tot Paul Harris Fellow. Voorzitter Kees Timmers spelde Martien de versierselen op en overhandigde de bijbehorende oorkonde. OLDENZAAL

Een Paul Harris Fellow (PHF) is iemand die vanwege zijn/haar verdiensten beloond wordt met deze eretitel. In 1905 organiseerde advocaat Paul Harris in Chicago de eerste bijeenkomst die tot de oprichting van een Rotaryclub leidde. Hij wilde wat doen aan de verloedering om hem heen. Paul en zijn mede-idealisten (aanvankelijk vier vrienden) kwamen roulerend elke week bij elkaar thuis, vandaar de naam Rotary. Het

was de start van een nieuwe beweging, die niet gericht was op één aspect, zoals gezondheid of charitas, maar op het intern delen van vriendschap, kennis en ervaringen, wijsheid, normen en waarden, om van daaruit binnen eenieders eigen beroep een sterke ethische uitstraling te kunnen geven.Mede-rotarian Gerard Bonekamp gaf aan waarom Martien, die vanaf 1996 lid is van RC Oldenzaal, deze eretitel toekomt.

Deelnemers aan Boeskoolrace rennen en lachen 3500 euro bij elkaar voor dierenopvangcentrum

met jaarlijks een deelname van ruim 1.750 kinderen, verdeeld over meer dan 300 voetballende teams. Martien was in 1997 hiervan de initiatiefnemer en is elk jaar opnieuw geheel belangeloos de kartrekker. Martien Boet zette zich daarnaast ook in voor de Witte Winter Wandeling, de Bond voor Veilig Oversteken en anti-pestprogramma’s. Als man uit het onderwijs en agrariër weet hij de verbindingen te leggen met en tussen de scholen, de leerkrachten en de leerlingen en deze enthousiast te houden voor de jaarlijkse deelname aan dit toernooi. Daarnaast is Martien een verbindende factor binnen de Rotaryclub, inspirerend voor zijn clubleden en een persoonlijkheid met een positief vriendelijke menselijke uitstraling. Deze unieke erkenning van zijn activiteiten is dus geheel op zijn plaats.


SALE SALE SALE SALE SALE SALE

SHOWROOMMODELLEN MET KORTINGEN TOT 50% Boxsprings ledikanten en kasten!

Kom naar onze winkel en ervaar de Pullman Silverline matrassen zelf!


Bezoekers mogen alles zien en ervaren tijdens drukbezochte Open Dag nieuwe politiebureau ‘Wie wil er een keertje brommen?’ Afgelopen zaterdag kon dat zonder risico tijdens de drukbezochte open dag in en rond het verbouwde politiebureau in Oldenzaal. Dat het ‘brommen’ in een politiecel geen pretje is, dat kon iedereen zelf even ervaren in de kale cel met het betonnen bankje. Een heel ander manier van brommen is het rijden op een zware politiemotor. Heel veel kinderen en soms ook volwassenen namen even plaats op het snelheidsmonster. Zo waren er attracties vanuit alle politiediensten en andere hulpdiensten bekijken, zoals politie te paard, de reddingsbrigade, de boswachters en de brandweer. Enkele duizenden bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om een keer achter de schermen te kijken. OLDENZAAL

Het bureau aan de Noordwal is een aantal maanden gesloten geweest in verband met een interne verbouwing.

Het bureau is nu weer helemaal up-to-date en geschikt om als uitvalsbasis te dienen voor alle politiemensen in

Noordoost-Twente (Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen). Tijdens de open dag wilde de politie de bevolking van NoordoostTwente de mogelijkheid bieden om het verbouwde bureau te bezichtigen. De diverse politiediensten hielden diverse demonstraties en vertelden over werk. Interne partners Medewerkers van de Forensische Opsporing vertelden over de specifieke opsporingsmethoden en technieken die zij toepassen in hun werk. Ook was de hennepcontainer te bezichtigen. In deze container krijgt men een beeld van de verschillende kweektechnieken van hennep, beveiligingsmaatregelen en energiediefstal. Maar er is nog veel meer te zien van de diverse politiespecialismen. De politie heeft in haar werk regelmatig te maken met externe partners. Een aantal van deze partners waren ook aanwezig, zoals de Brandweer, de Ambulancedienst en de Duitse politie. De groene bijzondere opsporingsambtenaren (BOA’s) toonden welke middelen stropers gebruiken en ook de buurtbemiddeling presenteert zich.


Grootste schoolsportcompetitie laat scholieren Carmel het plezier van samen sporten beleven

SIERGRASSEN Verschillende soorten Van € 5,25 Nu 3 voor

€ 12,50

Oldenzaal - Samen met 225 scholen gaan ook Carmellocaties Thij en Lyceumstraat deelnemen aan landelijke finale Olympic Moves. Ruim zesduizend middelbare scholieren uit heel Nederland gaan op vrijdag 8 juni in de finale van Olympic Moves de uitdaging aan om met hun school kampioen van Nederland te worden. De teams mogen op 8 juni 2018 naar De 16de editie van ‘Olympic Moves The School Final’ vindt dit jaar voor het eerst op Papendal plaats. Van de in totaal 225 scholen ook 22 uit Overijssel strijden om de prijzen. Ze hebben zich via regionale wedstrijden knap geplaatst voor de finale.

Beuningerstraat 36 - 7587 LD De Lutte - tel. 0541- 552036

Kijk voor meer aanbiedingen op

www.tuincentrumkuipers.nl

Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland waaraan gedurende het schooljaar meer dan 100 duizendleerlingen van ruim 300 middelbare scholen deelnemen. Dit is vrijwel de helft van alle scholen in Nederland. De leerlingen komen uit in 16 verschillende sporten waarbij ook een aantal heel bijzondere sporten zoals ultimate frisbee, floorball, mini trampoline en streetdance.

Geslaagd veteranentoernooi VV Oldenzaal Oldenzaal - Onlangs vond alweer de 39e editie plaats van het jaarlijkse veteranentoernooi van de V.V. Oldenzaal, uiteraard op Sportpark de Thij. Nadat de poulewedstrijden waren gespeeld, werd er gestreden om de diverse plaatsen in de eindrangschikking. De finale tussen TsV Ueffeln en V.V. Oldenzaal werd door de gastheren gewonnen, waardoor de wisselbokaal dit jaar in Oldenzaal blijft. De 3e plaats ging naar de winnaar van vorig jaar V.V. Hulzense Boys, zij wisten ook beslag te leggen op de prestigieuze Fair-Play Cup. Zanger Roelof en Blaaskapel De Toggenburgers zorgden na de unieke prijsuitreiking voor de feeststemming.

De overige sporten zijn atletiek, badminton, handbal, hockey, korfbal, softball, streetball, tennis, veldloop, voetbal en volleybal. Ook zijn er leerlingen van verschillende middelbare scholen betrokken in de organisatie op 8 juni, bijvoorbeeld als jurylid, social media reporter of radiomaker.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde dag. Ook het afgelopen weekend stonden er weer toernooien op het programma bij de V.V. Oldenzaal. Afgelopen vrijdagavond werd het 35+ en damestoernooi gespeeld en op zaterdag 9 juni was het tijd voor het lagere-elftallentoernooi.

ZIJN UW HUIS EN TUIN TOE AAN EEN METAMORFOSE?

Tegels

voor tuin , badkam er & woonka mer

Vloer- en wandtegels, buitentegels, sierbestrating, tuinhout en nog veel meer...

www.devrieshengelo.nl Torenlaan 38, 7559 PJ Hengelo

|

Tel: 074 - 27 76 079

|

info@devrieshengelo.nl

Now or Never Festival t/m 17 juni 2018

Binnenkort betaal je extra bpm op veel modellen. Koop nú een nieuwe Renault voor de prijs van ... nu.

Ontvang daarnaast voordeel tot wel € 3.500,-1 inclusief € 750,- accessoirecheque2.

Enschede Parkweg 143-149, tel. (053) 431 61 35 Hengelo (Ov) Goudstraat 31-49, tel. (074) 243 00 55 Rijssen Nijverdalseweg 150, tel. (0548) 51 22 55 1. Voordeel (€ 3.500,-) is gebaseerd op alle versies van de Renault KADJAR inclusief € 750,- accessoirecheque. Kijk op acties.renault.nl/voordeel voor het voordeel op alle Renault modellen. 2. Alleen geldig bij aanschaf van een nieuwe Renault MÉGANE, KADJAR, (Grand) SCÉNIC, TALISMAN, KOLEOS of ESPACE. Genoemde prijzen zijn inclusief btw en montagekosten. Niet in te ruilen voor extra korting. Alle genoemde vanafprijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief onvermijdbare kosten, nodig voor aflevering van de auto aan de consument. Deze acties zijn geldig van 7 t/m 17 juni 2018 met uiterste registratiedatum 31 augustus 2018 en alleen geldig op voorraadmodellen. Afgebeelde uitvoeringen verkrijgbaar tegen meerprijs. Kijk voor de actievoorwaarden op renault.nl/actievoorwaarden. Schrijf- en drukfouten voorbehouden. Voor meer informatie bel gratis 0800-0303 of kijk op renault.nl/verkoopvoorwaarden voor de verkoopvoorwaarden. Officiële brandstof- en CO2 -gegevens: min./max. verbruik: 3,2-6,2 l/100 km, resp. 31,3-16,1 km/l. CO2: 82-139 gr./km.

www.munsterhuisrenault.nl


Volleybalsters De Esch I kampioen Klasse 3B WICO Bij de Dames Volleybal klasse 3B van de WICO van de O.V.V. te Oldenzaal, was de kampioen na de vorige speelronde al bekend; De Esch 1. Als ware kampioenen werd ook de laatste wedstrijd met 3-0 gewonnen, waardoor de dames volgend jaar uitkomen in de klasse 3A. Een uitzonderlijke prestatie, omdat de dames nog niet zo lang volleybal spelen en zich als vriendenclubje bij de volleybalvereniging de Esch aansloten. Hun trainer is zeer verheugd met de jonge aanwas en ziet nog steeds groeimogelijkheden. OLDENZAAL

Een gedicht ter ere van de overleden bekende Oldenzaler en weldoener Herman Siers.

Zo doow’t Er is een man uit de tijd gekomen Veel heeft hij voor Oldenzaal gedaan Zichzelf blijven en groot durven dromen Altijd druk en ons zeer begaan ‘Zo doow’t’ zal altijd bij ons blijven Daarmee baande hij zijn pad Er is hem heel veel toe te schrijven De naam Siers verzilverd in Boeskoolstad Tot gouden ereburger vereerd ‘Nem’t oe an’ en recht door zee Als stadsprins met ons carnaval geëerd

Zomers en geslaagd jeugdkamp ZVV De Esch Het afgelopen wekend vond het jaarlijks terugkerende jeugdkamp van ZVV De Esch weer op het programma. Zon, water (maar dan vooral door het drinken hiervan) en vooral het enthousiasme van de kinderen maakten dit kamp wederom tot een groot succes. De hulp van de begeleiding mag natuurlijk niet vergeten worden. OLDENZAAL

Vrijdags zo rond de klok van 18.30 uur waren de meeste kinderen aanwezig. Na het inrichten van de slaapver-

trekken vulde een spellencircuit een groot gedeelte van het avondprogramma. Een nog groter gedeelte be-

stond uit het samen plezier maken, kussengevecht en vooral proberen niet in slaap te vallen. Geen enkel kind is dat gelukt. De zaterdag bestond uit: vroeg opstaan - leiders wakker maken - ontbijten - snoephuisje spel in bos (JO7/8/9) of voetbaltoernooi (JO11) lunch - voetbaltoernooi (JO7/8/9) of spel in bos (JO11) - patat eten - geld-

spel in het bos - iets eerder slapen... De zondagochtend moesten na het ontbijt alle eigen spullen bij elkaar gezocht worden om daarna met z'n allen nog een spel uit te voeren. Rond 12 uur werd het kamp afgesloten. Bij veel kinderen bleven de oogjes niet open tijdens de autorit naar huis.

Samen voorop - je kreeg nooit een nee Het leven meandert zijn eigen spoor ‘Wie pakt ’t an’ - ook na zijn dood En bij discussies zeggen wij nu in koor ‘Genoeg gepraat - zo doow’t!’ Dennis Kamst

Hoi ik ben Koda, een gecastreerde reu geboren op 19 april 2013. Ik ben een kruising Hollandse herder x dobermann. Ik zit wegens afstandsredenen in het asiel. Ik kan met kleine kinderen, daar ben ik mee opgegroeid. Ik ben erg selectief in andere honden. Ik had op mijn oude adres 2 vriendjes maar kan niet met alle andere honden. Katten ben ik niet gewend en het is dan ook niet verstandig dat ik die in mijn nieuwe huisje krijg. Wanneer ik alleen thuis moet zijn kan dit in een bench zijn maar ik kan ook best los in de kamer liggen. Wandelen vind ik heerlijk, ik trek wel wat aan de lijn maar misschien dat ik dat nog kan afleren met een training. Autorijden is mijn hobby dus als u weggaat en ik mag mee ben ik helemaal blij. Komt u snel kijken naar mij? U kunt ons vinden aan de Boerskottenlaan 33 te Oldenzaal. Op onze site staan ook een aantal vacatures. Kijkt u met ons mee en misschien kent u iemand die in ons bestuur wil. U kunt het asiel vinden aan de Boerskottenlaan 33 te Oldenzaal. U kunt ons bereiken onder het nummer 0541 516659.


Marja Molema en Frans Bossink geëerd tijdens ledenvergadering Vennemuskes

Schrijvers zoeken verhalen voor jubileumboek Quick'20

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van OCV de Vennemusks op donderdag 8 juni zijn twee bijzondere leden in het zonnetje gezet. Marja Molema is benoemd tot lid van verdienste. Zij heeft zich altijd op een enorm enthousiaste en daadkrachtige wijze ingezet voor de vereniging, in het bijzonder voor de Vennewichter. Ondanks haar gezondheidsklachten toont zij zich nog erg betrokken bij de vereniging en onder een enthousiast applaus mocht zij de titel ‘lid van verdienste’ met bijbehorende onderscheiding ontvangen. OLDENZAAL

Voor Frans Bossink was het een volledige verrassing dat hij zich vanaf nu in het illustere rijtje van ereleden van OCV de Vennemuskes mag scharen. Hij heeft deze hoogste onderscheiding ontvangen voor zijn persoonlijke kwaliteiten, enorme inzet en betrokkenheid bij de vereniging. Zijn immer karakteristieke glimlach, het hart op de juiste plaats, vanuit de achtergrond optredend zijn slechts enkele van deze kwaliteiten. Daarnaast zou de nieuwe prachtige huisvesting aan de Retentieweg nooit gerealiseerd zijn zonder de inzet van Frans Bossink. Met trots en onder luid applaus reikte de president van de OCV de Vennemuskes, Patrick Loohuis, deze eretitel met bijbehorende onderscheiding uit. De glimlach van Frans staat nu nòg groter op zijn gezicht gebrand!

Die corner die er ineens invloog, de voorzitter als Frans Bauer op het vrijwilligersfeest of jeugdleidersvergaderingen bij café Smudde. Herinneringen die voelen als flasbacks. Vervlogen tijden, mooie seizoenen. Honderd jaar Quick’20, nostalgie en historie. OLDENZAAL

Het eeuwfeest van Quick ’20 verdient natuurlijk een boek. En dat boek wordt gemaakt door een groep schrijvers. Daarvoor hebben zij de hulp nodig van iedereen die verhalen kent. Verhalen, foto’s, anekdotes. Deel ze met de

schrijvers. Vertel alle grote of kleine verhalen en wellicht worden deze ook onderdeel van het jubileumboek dat verschijnt in 2020. Stuur een mail naar jubileumboek@ quick20.nl en de redactie neemt contact met u op.

Geslaagd vrijwilligersfestival in park Zuid-Berghuizen Het fraaie park De Stakenboer in Zuid-Berghuizen bleek afgelopen woensdag een ideale plek voor meerdere organisaties, stichtingen, verenigingen en initiatieven om zich te presenteren aan het publiek. Vanaf het gebouw van Breedwijs tot aan boerderij De Stakenboer stonden kramen en tentjes opgesteld met volop informatiemateriaal over de eigen activiteiten en doelstellingen. Ook in Breedwijs en in de boerderij zelf waren presentaties te vinden. Toch ging het deze middag niet zozeer over deze activiteiten en doelen, maar veel meer over de noodzaak om vrijwilligers te interesseren om zich in te zetten in hun vrije tijd. Immers, al deze activiteiten kunnen alleen maar bestaan als er vrijwilligers zijn die zich hier sterk voor willen maken. OLDENZAAL

In totaal ruim dertig presentaties waren er te zien. Het leverde een lang en kleurrijk lint op, dwars door het park. Reeds actieve vrijwilligers stonden overal in de stands klaar om uitleg te geven.

Natuurlijk hoort bij zo’n middag ook het nodige vertier. Zo stond Arne Willemsen er met zijn mega-barbecue en konden de kinderen bij Theaterhuis Jolien hun talenten laten

zien en horen. Dankzij het prachtige weer werd het een feestelijke middag. Organisaties als De Werkwijzer, de VTB-Club, de Zonnebloem, de scouting, Het PaltheHuis, De Höfte, de

Verjaardagsbox, de Pelgrim, de samenwerkende organisaties voor Armoedebestrijding, KBO, Zorggroep Sint Maarten en velen meer deden aan dit belangrijke festival mee. In de komende

tijd moet blijken of al deze organisaties in de breedte wat sterker zijn geworden met enthousiaste nieuwe vrijwilligers. Aanmelden of informeren kan altijd: Vrijwilligerscen-

trale Impuls, Michgoriushuis, Marktstraat 10, 0541 57 1414 of info@vcoldenzaal.nl


UITNODIGING voor alle inwoners van de Gemeente Oldenzaal ‘Van het (aard-) gas los…..welke mogelijkheden zijn er? Donderdag 28 juni, vanaf 19.00 uur Locatie: De Abdij, Zuidwal 82 te Oldenzaal

Euregio-uitwisseling met senioren uit Emsburen De Lutte - Dit jaar staat de uitwisseling van de KBO gepland op 13 september. De uitwisseling vindt plaats in Losser en men kan zich nu weer opgeven voor dit evenement waarvoor een bijdrage van € 17,50 gevraagd wordt. Op deze dag wordt er een actief programma geboden waarin de uitwisseling tussen beide gemeenten centraal staat. Onder het genot van een hapje en een drankje kan men in een gezellige sfeer kennismaken met de leefwijze en cultuur van de senioren uit Emsburen. Opgave voor deze uitwisseling kan telefonisch voor Overdinkel bij Marietje Poort: 0535385780. Voor Losser kan men bellen met Antoon Poorthuis: 053-5386955. Voor de Lutte en Beuningen kan men contact opnemen met Gerdie Nijhuis: 0541-551827. Bij haar kan men zich ook via de mail opgeven. Het adres is gerdienijhuis56@gmail.com. De aanmelding moet voor 20 augustus binnen zijn.

Volleyballers Pollux winnen mooi geldbedrag met Grote Clubactie Oldenzaal - Volleybalvereniging Pollux uit Oldenzaal is samen met andere clubs uit Overijssel in de prijzen gevallen bij de Grote Clubactie.

Programma

19.00 uur Inloop bij De Abdij, Zuidwal 82 te Oldenzaal met koffie/thee 19.20 uur Opening 19.25 uur Ron Wolbert geeft presenta tie over wat

DichtbijDuurzaam voor u kan betekenen: (online een persoonlijk voorstel aanvrage n) 20.15 uur Wilfred Horst en Erwin Bult van Nefit gaan in op de vraag: U bent toe aan een nieuwe ketel, welke mogelijkheden zijn er? 20.45 uur Pieter Jansen van Bouwsubs idie informeert u over de subsidiemogel ijkheden m.b.t. duurzaamheidsinvesteringen. 21.00 uur Gelegenheid tot stellen van vragen aan sprekers en aanwezige bedr ijfsleven 21.30 uur Einde avond

STICHTING

DUURZAAM OLDENZAAL

www.duurzaamoldenzaal.nl

De Grote Clubactie verloot 100 duizend euro onder de verenigingen die in 2018 deelnemen aan de actie. Eén van de gelukkige winnaars van een geldbedrag van € 300,- was Pollux.

Antoniusfeest met het basiliekkoor OLDENZAAL - Komende zaterdagavond om 19.00 uur vindt in de Antoniuskerk het jaarlijks Antoniusfeest plaats. Het Oldenzaals Latijns Basiliekkoor zingt dan de H. Mis van Frans Schubert in G-Dur. Het is en prachtige Mis met verschillende solopartijen. Ook het Gloria van Vivaldi en het In Terra Pax van Vivaldi zullen worden gezongen. Natuurlijk worden ook de Antoniusliederen gezongen. Het OLBK staat onder leiding van Han Schokker en aan het orgel speelt Dennis Vallenduuk


Viering Heilig Avondmaal met dominee Van Lindenhuizen OLDENZAAL - Komende zondag 17 juni gaat dominee Tieneke van Lindenhuizen voor in de Hofkerk. We vieren samen het Heilig Avondmaal met koninklijke bomenverhalen uit Ezechiël en Marcus. Over hoe een klein begin groot resultaat kan hebben en over een wereld waarin voor iedereen beschutte ruimte is. Het Hofkoor verleent muzikale medewerking. Aanvang 10 uur en na afloop is er weer gelegenheid om koffie en thee te drinken.

Inloopspreekuur over reizen openbaar vervoer OLDENZAAL - Maandelijks is er inloopspreekuur voor senioren met vragen over rei-

zen met het openbaar vervoer. Hoe vraag ik de OVchipkaart aan, hoe werkt de 40% samenreiskorting, welk abonnement past het beste bij mij? De OV-ambassadeurs geven graag advies op maat. Ook kunnen ze stap voor stap op de computer laten zien waar en hoe u uw reis kunt plannen. Het eerstvolgende inloopspreekuur is op dinsdag 19 juni 2018 van 14.00 - 15.30 uur. Locatie: Michgoriushuis, Markstraat 10-12, Oldenzaal

Buitenspeeldag 2018 op woensdag 13 juni OLDENZAAL - Op woensdag 13 juni is het weer nationale Buitenspeeldag. Impuls heeft weer leuke buitenspeelactiviteiten georganiseerd, waar kinderen van 4 tot en met 12 jaar

zich helemaal uit kunnen leven. Van 14.15 tot 17.00 uur kunnen kinderen hiervoor terecht bij Boerderij Stakenboer aan de Burg. Wallerstraat 115 en bij Paal 12 aan de Vondellaan 12. Zonder dat ze door auto’s in hun spel worden gestoord, kunnen kinderen allerlei leuke spelletjes doen. Er is een stormbaan, een suikerspinmachine, je kan knutselen, meedoen met het voetbaltoernooi, je kunt je laten schminken en nog veel meer! Kinderen die jonger zijn dan 4 jaar kunnen natuurlijk ook meespelen, maar wel graag onder begeleiding van hun ouders. Door de Buitenspeeldag wordt onder de aandacht gebracht dat het voor kinderen belangrijk is om veilig buiten te kunnen spelen. Meer informatie over de Buitenspeeldag in Oldenzaal: bel Impuls via 0541-571414 en vraag naar Ilse Brummelhuis.

Nieuwe stadsdichter of -dichteres dient zich aan tijdens Oldenzaalse Midzomernacht in het park OLDENZAAL - De Oldenzaalse Midzomernacht, het tweejaarlijkse poëzie- en muziekevenement, wordt dit jaar gehouden op donderdagavond 21 juni. Op de langste dag van het jaar heeft Oldenzaal in het Kalheupinkpark een Engelse tuin vol poëzie, muziek en cabaret. De presentatie wordt deze editie verzorgd door de bekende Oldenzaalse ondernemer Regina Nieuwmeijer. Iedereen is welkom vanaf 19.45 uur, voor een muzikale ontvangst zorgen John Kluijtmans en Ton Ouwehand. De start is om 20.15 uur. Op het programma staan onder andere de talentenklas van Kaliber Kunstenschool en de finalisten van het poëzie- en rapproject van het Twents Carmelcollege (dit project is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van De Geldermanstichting en het Prins Bernhard Cultuurfonds). Er zijn optredens van Jolien Leussink, Nolet Bult, de Syrische dichter Joseph Gawrieh, sopraan Elisa Maayehim, mezzosopraan Sarah Konig en vele anderen. De drie Oldenzaalse wethouders, Rob Christenhusz, Alida Renkema en Evelien Zinkweg gaan gedichten voordragen van Willem Wilmink en er is aandacht voor het thema ‘Hoop doet leven’ Tijdens deze editie zal er extra aandacht zijn voor de gedichten van Willem Wilmink, voorgedragen door een drietal prominente Oldenzalers en voor het thema ‘Hoop doet leven’. Stadsdichter Dennis Kamst neemt tijdens de Oldenzaalse Midzomernacht afscheid. Ook wordt die avond bekend gemaakt wie hem op gaat volgen. De entree tot het festival is gratis. De bezoekers mogen zelf een stoel of kleed meenemen om op te zitten. Ook is het toegestaan om zelf eten en/of drinken mee te nemen. Verblijvend op het groene gras voor de vijvers geniet men op donderdagavond 21 juni van een afwisselend programma met fraaie gedichten, cabaret en sfeervolle muziek in het mooiste park van Oldenzaal, aan de Haerstraat. Actuele informatie is altijd te lezen op www.facebook.com/deoldenzaalsemidzomernacht

Weerselo’s echtpaar Tonnie en Riekie Bossink richten een stichting (TORIBO) op voor kansarme jonge mensen in Gambia De bevolking in Gambia bestaat uit vele volksstammen, elk met een eigen taal en cultuur. De economie behoort tot de zwaksten van de wereld. Riekie en Tonnie Bossink stellen, door deze stichting op te richten, vooral de jonge mensen centraal en hopen de persoonlijke ontwikkeling mentaal en maatschappelijk te bevorderen. Door hun van gereedschap te voorzien bieden zij de jonge mensen aan om samen te komen om een ambacht (opdracht) uit te voeren. WEERSELO

De naam van de stichting ‘TORIBO’ is samengesteld door de roepnamen en achternaam van het echtpaar: Tonnie, Riekie Bossink. Tonnie en Riekie Bossink vertellen: “Ruim tien jaar geleden zijn wij met vakantie gegaan naar Gambia in Afrika. We werden toen erg aangegrepen door de aanblik van de uitzichtloze armoede waarin deze mensen zich bevonden, vooral in de streken buiten de toeristencentra. Van meet af aan hebben wij ons ervoor ingezet om iets te kunnen betekenen voor deze mensen. Voor hen

is het niet vanzelfsprekend dat ze dagelijks iets te eten hebben, laat staan de hygiëne en het onderdak. De eerste levensbehoefte waar wij niet over hoeven na te denken is voor hun overleven en daarom voorzien wij de mensen geregeld van zakken rijst. Daar zijn ze ons zo dankbaar voor. Wij hebben het land Gambia sindsdien in ons hart gesloten.” De bevolking bestaat uit vele volksstammen, elk met hun eigen taal en cultuur. Het land kent een hoog geboortecijfer. De jeugd tot 15 jaar maakt 37 procent van de hele bevol-

king uit. Velen sterven jong doordat er voor medische zorg en medicijnen geen geld is. Ook zijn er veel weeskinderen die Tonnie en Riekie graag een kans willen geven. De economie behoort tot de zwaksten van de wereld, de industrie stelt nog weinig voor. Bijna de helft van de bevolking leeft onder de armoedegrens en kan niet in de eerste levensbehoeften voorzien. De meeste mensen, vooral in het achterland, blijven straatarm. Het onderwijs wordt gevolgd door een kwart van de bevolking. Er bestaat geen leerplicht, maar de scho-

lieren dragen wel verplicht een uniform waarvan de kosten op de ouders worden verhaald. “Ruim tien jaar lang ervaren we hoe de Gambianen overleven in hun bestaan, arm en ongeletterd zonder een uitzicht op een beter leven. Gelukkig hebben ze een onuitroeibare hoop, een ontwapende lach en een grote nieuwsgierigheid. Daardoor zijn we van hen gaan houden. Op eigen initiatief en in eigen beheer hebben we het lot van alleenstaande moeders met kinderen wat kunnen verlichten. Onze werkwijze is als volgt: We stellen vooral de jonge mens centraal en hopen hun persoonlijke ontwikkeling met onze passie mentaal en maatschappelijk te bevorderen zodat hun zelfvertrouwen en hun gevoel van eigenwaarde kan groeien. Op deze manier van ondersteuning en

begeleiding hebben we ontdekt dat de samenwerking onderling veel voor hen betekent, vooral op sociaal gebied, de verbinding die ze maken als ze samenkomen om een ambacht uit te voeren. We zorgen dat ze in hun eigen voorzieningen kunnen voorzien. We proberen dat heel concreet te doen. Zo bieden wij hen de mogelijkheden aan door hun van gereedschappen te voorzien. Daarom ontvangen we heel graag allerlei bruikbare tweedehandse hand- en elektrische materialen en gereedschappen. Op dit moment zijn we op zoek naar lasapparaten, naaimachines, boormachines, slijpmachines en allerlei handgereedschap. Om aan ons Gambiaanse werk een bredere basis te geven en de kans op voortzetting ervan te vergroten hebben wij besloten om daarvoor de stichting ‘TORIBO’ op te richten. Deze stichting zal er zorg voor dragen dat

de gewenste materiële of financiële middelen die u ons hopelijk bezorgt, rechtstreeks bij onze mensen in Gambia terecht komen. Daarvoor hebben wij uw steun nodig. Als u zich betrokken voelt bij ons werk en met name bij ons project ‘Praktische hulpverlening aan kansarme jongeren’, dan helpt u de Gambianen te groeien in zelfredzaamheid en van daar uit gezamenlijk naar zelfstandigheid. Onze mensen zullen u erg dankbaar zijn”, vertellen ze enthousiast. Men kan ook een donatie schenken aan de stichting ‘TORIBO’ op rekeningnum. NL29RABO 0156807890 t.n.v. Tonnie Bossink met vermelding van TORIBO. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Tonnie en Riekie Bossink door te bellen met 06-11415903 of via de mail: toribo954@gmail.com.


AUDI Q3 2.0 TDI (103 KW / 140PK) PRO LINE.

MINI COOPER 1.5 F55 (100KW / 136PK) JOHN C. WORKS

Bj. 2013 Km stand 136.181 Prijs € 19.900,00 BTW & BPM

Bj. 2015 Km stand 13.670 Prijs € 20.900,00 incl. BTW & BPM

OPEL ADAM 1.0 TURBO (85 KW / 116PK) JAM

VW POLO 1.0 TSI (70 KW) BLUEM. COMFORTL. Bj. 2018 Km stand 6 Prijs € 20.900,00 Incl. BTW & BPM

Bj. 2016 Km stand 5.683 Prijs € 14.900,00 incl. BTW & BPM

Camper • Verhuur • Verkoop • Bemiddeling • Wash Edisonstraat 50 | Oldenzaal | 0541 51 61 00

WWW.CITYCAMPERS.NL

SEAT IBIZA 1.9 TSI (70 KW / 150PK) STYLE

OPEL CASCADA 1.4 TURBO 103KW / 140PK) EDITION

Bj. 2017 Km stand 13.570 Prijs € 16.500,00 Incl. BTW & BPM

Bj. 2017 Km stand 15.320 Prijs € 29.900,00 incl. BTW & BPM

Voor onze complete aanbod: www.auto-wessel.nl Autobedrijf G.H. Wessel, Bentheimerstraat 62 | 7587 NJ De Lutte Bel: (0541) 55 55 55 | E: info@auto-wessel.nl

www.auto-wessel.nl

ADVER RTEERT U (nog niet) in deze krant?

Wist u dat uw ad dvertentie voordelig doorgeplaatst kan w worden in de volgende titels: PROFITEER TIJDELIJK VAN € 2.500 VOORRAADKORTING(1) OP EEN NIEUWE NISSAN QASHQAI UIT VOORRAAD VERSCHILLENDE UITVOERINGEN OP VOORRAAD

NIEUWE NISSAN

Bruchterv veld ve

QASHQAI

Bergentheim

Beerzerveld d

E X PEC T M O R E

Bruin neha aar Breklenka Breklenk kamp OP P EN ROND DE ESSEN Westerh haarLangeveen Vriezenv veensewijk Mander Hezingen ingen Mande erveen Lattrop Oud Ootmarsum Vroomshoop Nutter D Pollen De Vasse D l Daarlerveen Ootmarsum Tubbergen Tu Tilligte Vriezen nveen Haarle Noord-Deurningen Geesteren Daarle Klein Agelo WeiteDenekamp Reutum manslanden Groot Agelo Fleringen

Geerdijk

Hulsen

HENGELO

Gehele buitengebied gem. Hellendo oorn

www.autolesscher.nl

ibculo

Den Ham

Autobedrijf

Autobedrijf Lesscher Hengelo Zilverstraat 5, Hengelo, T. (074) 242 41 58

Kloosterhaar

TWENTERAND

Hellen ndoorn

Mariaparochie khoek Harbrink

Hoge Hexel

HALLO ALMELO !

DE WIEZER

Almelo

Zenderen Z d

Notter

99 -134 G/KM

3,8- 5,8 L/100 KM (NEDC)

NISSAN.NL

Haarle

De Lutte

Rectum R

Bornerbroek

Ypello

HELLENDOORN/ /NIJVERDAL Enter

Borne n

Deurningen

DE GLIMLACH

Hengelo (Slangenbeek) eek) k)

DE WEEK V VA AN N BORNE

De Wiezer W verschijnt ook in: i elo Windmolenbroek Alme Bornerbroek

Old denzaal

Saasveld

He ertme

Zuna

(1) Voorraadkorting enkel geldig voor particulieren bij aankoop van de Nissan QASHQAI uit voorraad. Actie niet geldig voor fleet en (private) lease orders, niet inwisselbaar tegen contanten en niet i.c.m. andere acties en alleen geldig op voorraadmodellen. Optionele pakketten en/of uitrusting zijn altijd de keuze van de consument en kunnen desgewenst tegen meerprijs geleverd worden. Vraag naar de exacte voorwaarden bij uw Nissan dealer. Alle wijzigingen voorbehouden aan Nissan Nederland.

Beuningen

R Rossum Ross Weerselo

Albergen n Wierden

Nijverdal

QASHQAI

DINKELLAND VISIE V

Aadorp

Losser

DE WEEK W V VA AN LOSSER Lo onneker Overdinkel Glane


Met het gras tussen je tenen luisteren naar akoestische muziek in arboretum Natuurmonumenten houdtt op zaterdag 23 juni een ‘zwoele zomeravond’ in Arboretum Poort Bulten in De Lutte. ‘Genieten’ is deze avond het thema. Genieten van het bijzondere park (als het mee zit is het dan een groot bloemenveld!) Maar natuurlijk ook genieten van hapjes, drankjes, prettig gezelschap en verschillende acts. Dit kan een koortje zijn, een klein ensemble, een bandje of zangeres. Het programma is afwisselend en je wandelt zelf van het ene naar het andere optreden, of je blijft lekker zitten waar je zit. ‘Door het park verspreid zullen op 6 locaties optredens verzorgd worden, grotendeels akoestisch’, vertelt Ellen van den Berg. ‘We willen natuurlijk de natuur niet verstoren en bovendien kunnen we geen stroomkabels door het hele park aanleggen.’ Simone Damhof: ‘Er zijn veel verschillende artiesten geboekt, net afgestudeerd van het ROC met hartstikke leuk repertoire, maar ook Bob Dylan covers, singer-songwriters en evergreens. De hele line up staat op de website van Natuurmonumenten.’ DE LUTTE

Voor iedereen die het park nog niet kent is er nu de mogelijkheid om het park te leren kennen op een heel andere wijze. Het park is een ideaal decor voor een ‘natuurvriendelijk’ kleinschalig festival. ‘We hopen natuurlijk dat deze avond aanleiding is voor veel mensen om op een ander tijdstip weer eens terug te komen. Iedereen die Arboretum Poort Bulten kent, ziet zichzelf vast al zit-

ten in het gras, luisterend naar muziek, nippend aan een drankje’, vertelt Ellen. Verspreid door het park richt Schenkerij Poortbulten locaties in waar gasten terecht kunnen voor een glas wijn, bier of wat heerlijke hapjes. Bij de entree zijn mandjes en picknickkleden verkrijgbaar. ‘We hebben veel mandjes en kleden ingekocht, maar op is op’, aldus Simone Damhof.

Zondagmiddagconcert Semper in Engelse Tuin Picknickmand mee en muziekvereniging Semper Crescendo verzorgt de muziek. Onder de bezielende leiding van dirigent Ruud Pletting houdt Koninklijke Muziekvereniging Semper Crescendo Oldenzaal op zondagmiddag 17 juni in Park Kalheupink/Engelse tuin een gezellig middagprogramma voor iedereen die van muziek houdt. OLDENZAAL

Kom en geniet van muziek van het orkest en de drumband én uw zelf meegebrachte picknick (zonder picknick komen is natuurlijk ook mogelijk!). Het Picknickconcert is ideaal voor iedereen die graag op een laagdrempelige en verrassende manier kennis wil

maken met de muziek en de musici die hier te horen zijn. U kunt in de buitenlucht onder meer luisteren naar medleys uit de musicals Cats en Mamma Mia en de klassiekere nummers Sabre Dance - van de bekende componist Aram Khachaturian - en Hon-

gaarse dansen van Johannes Brahms. Ook de drumband brengt nummers ten gehore, waaronder een Martin Garrix medley en enkele marsen, samen met het orkest. Het concert begint om 14.30 uur, de toegang is gratis.

Bijzonder bomenpark als decor Arboretum Poort Bulten is een bijzonder park. 1000 soorten bomen en heesters, verdeelt over 2500 exemplaren. Meer dan honderd jaar geleden kreeg tuinarchitect Springer de opdracht om een ‘bomencollectie’ aan te leggen voor textielfabrikant Gelderman, we kunnen hier nog steeds van genieten. Slingerende paadjes, doorkijkjes en graslanden die op dit moment vol veldbloemen staan. Later werd ook een poelenlandschap aangelegd. Aanvang 20.00 uur; entree aan de kassa 10 euro per persoon. Vooraf aanmelden via de website is voordeliger: 5,00 euro voor leden Natuurmonumenten en 7,50 euro voor niet-leden. Meer informatie en aanmelden: https://bit.ly/2sj02rE.

Veldexcursie rond de Wilmersberg met het accent op invasieve exoten In het kader van de week van de invasieve soorten houdt IVN Oldenzaal een veldexcursie rond de Wilmersberg. Tijdens deze rondgang wordt er aandacht besteed aan de daar groeiende planten en bomen en de invasieve exoten in het bijzonder. Welke soorten planten en bomen groeien er rond landgoedhotel de Wilmersberg? En waarom worden de daar groeiende Reuzenbereklauw, Reuzenbalsemien en Japanse duizendknoop een invasieve exoot genoemd. Welke invasieve exoten zijn er nog meer en wat zijn de gevolgen hiervan voor onze inheemse natuur? OLDENZAAL

Op deze vragen krijgt u antwoord en uitleg door IVN natuurgidsen tijdens een avondexcursie. Deze excursie is speciaal georganiseerd in het kader van de week van de invasieve exoten, een week waarin landelijk aandacht wordt gevraagd voor de problematiek rond dit fenomeen. De excursie vindt plaats op donderdag 21 juni. We starten om 19.30 uur vanaf de parkeerplaats van landgoedhotel de Wilmersberg aan de Rhododendronlaan. Er zijn geen kosten aan deze excursie verbonden, maar een vrije gift wordt op prijs gesteld. Stevig schoeisel en een lange broek worden aanbevolen. In verband met beperkte deelname wel graag even aanmelden op www.ivn.nl/oldenzaal.

Biggetjes knuffelen bij NMECO de Höfte Het is volop lente en dat betekent veel jong leven op de boerderij. Ook bij NMECO de Höfte zijn dit voorjaar veel jonge dieren geboren, zoals kalfjes, geitjes, lammeren en zelfs een klein ezeltje. Rondom de boerderij ligt het prachtige park de Roosboer met een heemtuin. Alles staat op dit moment in groei en bloei en nodigt uit voor een kleine wandeling. Bij de boerderij is onlangs een nieuw terras met duurzame speelweide geopend. Hier kun je rustig zitten onder het genot van een kopje koffie of een heerlijk fris ijsje, terwijl de kinderen zicht vermaken met de nieuwe speeltoestellen. OLDENZAAL

Een bezoek met de kinderen is nu heel bijzonder omdat onze gevlekte Bonte Bentheimer varken Frida voor de eerst keer biggetjes heeft gekregen. Vorige week heeft ze haar biggetjes één voor één op de wereld gezet. Ze heeft tien prachtig zwart gestip-

pelde biggen en er is er geen een hetzelfde. Frida is heel zorgzaam en waakt goed over haar kinderen. Vanmiddag wordt een bed van stro gemaakt, waar de kinderen samen met de biggetjes in kunnen. Onder begeleiding van medewerkers van De

Höfte mogen kinderen de biggetjes aaien. Op gezette tijden zullen de biggetjes in het stro bed worden gezet. Kijk op www.dehofte.nl voor de tijden, of volg De Höfte op Facebook.


WE EKEN

LEVERTIJD V

GRA AT TIS BEZORGING & MONT TA AGE IN DE REGIO, TEVENS RETOUR O V VA AN HET OUDE GOED

BOXSPRING ROBERT

UW VOORDELEN

Hoofdbord 23cm pockketveren onderbakken 7 zone poccketveren Amber matr t as Amber HR 35 koudschuim topp per Voetbord met m T V lift

GRATIS BE BEZORGING EZORGING & MONT TA AGE N NIET GOED GELD TERUG 90 DAGEN NEDERLANDS FABRICAAT

GRA AT TIS LED D TV t.w.v.

699

NBETA GEEN AAN TALING OF ANNULERINGSK KOSTEN OP MAAT GEMAAKTE BOXSPRING

140 / 160 / 180 x 200 cm

2598

MATRASSEN VOOR BOOT & CARAV AVAN LAAGSTE PRIJS GARANTIE SLECHTS 2 WEKEN LEVERTIJD

GARANTIE

BOXSPRING, MA AT TRASSEN EN TOPPERS S OOK TE BESTELLEN IN LE ENGTE- EN/OF BREEDTEMA AT TEN

AC TIE BOXS SPRING

BOXSPRING TIM

BOXSP PRING DIEGO Bewerkt hoofdbord 20cm elektro onderbakken 7-zone pocketveren matrassen 7 Koudschuim splittopper

Hooffd fdbord 20cm pocketveren onderbak b ken

Hoofdbord 20cm stevige g onderbakken Pocket o veren matrassen Prijs exclusief topper

BOXSPRING SOPHIE Bewerkt hooffd dbord 20cm pocketveren elektro onderbakken

Draadloos

Gratiss

L!

T DEA R O F M O C

Topper

149,140 / 160 / 180 x 200 cm

140 0 / 160 / 180 x 200 cm

299,-

140 / 160 / 180 x 200 cm

140 / 160 / 180 x 200 cm

15 598,-

1298,-

ELEKTRO-B

2398,-

OX

ELEKTRO-B

GARANTIE

GARANTIE

Lengt g e /br / eedtemat

|

OX

GARANTIE

Leverbaar in 140,160 , en 180 x 200 cm | Keuze uit 3 kleuren

GARANTIE

Lengt g e- /breedtematen leverbaar | Keuze uit 500 kleuren

AMBER HR H 35 140 / 160 /180 x 200 cm

199,-

Topper o | 6 cm dikte HR 35 koudschuim

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

129,-

140 / 160 /180 x 200 cm

70 / 80 / 90 x 200 2 cm

GARANTIE

189,-

CLAIRE HR H 45 499,-

Topper o | 7 cm dikte HR 45 koudschuim GARANTIE

249,-

140 / 160 /180 x 200 cm

599,-

GARANTIE

29 99,-

140 / 160 /180 x 200 cm

Matras | 25 cm dikte 7-zone pocketveren 300 per m2 m 2 zijden 5cm HR 45 koudschuim m

499,-

CLAIRE HR 80 COMPOSE O

Topper o | 7 cm dikte 100% Natuur latex

699,-

Matrras | 25 cm dikte 7-zone pocketveren 300 per m2 2 zijd den 5cm Visco Pearl traagschuim m

7 / 80 70 0 / 90 x 200 0 cm

599 9,-

GARANTIE

70 / 80 / 90 x 200 cm

349,-

299,-

GARANTIE

Topper o | 7 cm dikte HR 80 Compose

140 / 160 /180 x 200 cm

GARANTIE

70 / 80 / 90 x 200 cm

140 / 160 /180 x 200 cm

140 / 160 /180 x 200 cm

1199,-

1199,-

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

599,-

140 / 160 /180 x 200 cm

999,-

499,-

CLAIRE A LA AT TEX 140 / 160 /180 x 200 cm

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

399,-

Matras | 22 cm dikte 7-zone pocketveren 300 per m2 2 zijden j 3cm Natuur latex

Topper o | 7 cm m dikte Visc sco Pearl traagsschuim

70 / 80 / 90 x 200 2 cm

999,-

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

CLAIRE VISCO PEARLL

70 / 80 / 90 x 200 cm

Drukk- en zzetfouten etfouten vvoorbehoud oorbehoud den. 31051 den 18 1 18-1

299 9,-

Matras a | 22 cm dikte 7-zon ne pocketveren 300 per m2 2 zijde j en 3cm NASA traagschuim g

140 / 160 /180 x 200 cm

799,-

70 / 80 0 / 90 x 200 0 cm

GARANTIE

GARANTIE

140 / 160 /180 x 200 cm

599,-

70 / 80 / 90 x 200 cm

70 / 80 / 90 x 200 cm

249,-

140 / 160 /180 x 200 cm

379,-

140 / 160 /180 x 200 cm

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

199,-

140 / 160 /180 x 200 cm

Matras | 22 cm dikte 7-zone pocketveren 300 per m2 2 2 zijden j 3cm HR 35 koudschuim m

499,-

349,-

19 99,-

GARANTIE

140 / 160 /180 x 200 cm

140 / 160 /180 x 200 cm

349,-

1399,-

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

Matras | 25 cm dikte 7-zone pocketveren n 300 per m2 2 zijden 5cm 100% Natuur latex

599,-

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

Matras | 25 cm dikte 7-zone pocketveren 300 per m2 2 zijden 5cm HR 80 Compose

699,-

BIJ AANSCHAF FV VA AN EEN COMPLETE BOXSPRING X , MET UITZONDERING VAN EEN AC TIE BOXSP PRING LANGENHORSTERWEG 16

INFO@BOXSPRINGSLAAPCOMFORT.NL

7495 RD AMBT DELDEN

OMFORT.NL BOXSPRINGSLAAPC X

074 - 35 792 52

BOXSPRINGSL X AAPCOMFORT

Openin ngstijden Ma 12:00 - 18:00 Di 10:00 - 18:00 Wo 10:00 - 18:00

Do Vrij Za Zo

10:00 - 20:00 10:00 - 20:00 10:00 - 17:00 12:00 - 17:00

ELKE ZONDAG OPEN


ADVERTEERT U (nog niet) in deze krant? Wist u dat uw advertentie VOORDELIG DOORGEPLAATST kan worden in de volgende titels:

VRAAG VRIJBL IJVEND NAAR DE VOO RDELIGE ADVERTENTIE TARIEVEN VAN ONZE UITSTEKEND G ELEZEN HUIS-AAN-HUIS BLADEN.

Paard in Beeld

rgd o z e b n e t n a r k 10 op meer dan sen 175.000 adres verspreidingsgebie d Paard in Beeld

Vaassens weekblad

Medewerkers en medewerksters van Heinink Media staan graag voor u klaar!

Eurowerft 3 | 7591 DE Denekamp | Tel.: 0541 - 355974 | info@heininkmedia.nl


Voor de berichtgeving in deze rubriek is de redactie van het centrale secretariaat verantwoordelijk. In deze rubriek wordt tweewekelijks de kerkelijke agenda geplaatst, aangevuld met actualiteiten betreffende kerk en samenleving. Heeft u ook iets te melden, neemt u dan contact op met de rubrieksredactie. Zie verder: www.plechelmusparochie.nl - Redactie emailadres: m.m.v. Jeugdkoor de Trippeltjes Vr. 22 juni 18:30 uur Eucharistieviering kerktijd@li Pastor B. Reerink pr. en m.m.v. Pastor M. Zeinstra pr. Pastor M. Sleegers pw. Zo. 24 juni 11:30 uur 1e Communie Scholtenhof

Esch / Linde / Franciscus

Vr. 15 juni 18:30 uur Oecumenische viering

m.m.v. Jeugdkoor de Trippeltjes Pastor B. Reerink pr. en Pastor M. Sleegers pw.

Vieringen en Bijeenkomsten > ROOSTER 12 JUNI 2018 - 26 JUNI 2018 <

Plechelmusbasiliek

Antoniuskerk

Zo. 17 juni 11:30 uur 1e Communie Bongerd / Nutsschool m.m.v. Jeugdkoor de Trippeltjes Pastor B. Reerink pr. en Pastor M. Sleegers pw.

Vr. 22 juni 09:00 uur Woord- en Communieviering m.m.v. Pastor I. Wilbers pw.

Zo. 24 juni 09:30 uur 1e Communie DrieĂŤenheid / De Maten

Vr. 15 juni 14:30 uur Eucharistieviering

Wo. 20 juni 19:00 uur Eucharistieviering m.m.v. Pastor B. Reerink pr.

Wo. 27 juni 19:00 uur Woord- en Communieviering m.m.v. Pastor I. Wilbers pw.

Mariakerk Geen viering

m.m.v. Cantores

Vieringen/Diensten in de kerkdorpen Weerselo - Rossum Saasveld-Deurningen > Zie bekendmaking in het dagblad, of in het eigen parochieblad van de dorpen. > Zie verder het overzicht op de leestafels in de kerken of info bij het centraal parochiesecretariaat, 0541-53 04 85.

Pastores

Emmaus Zo. 24 juni 10:00 uur Woord- en Gebedsviering in het teken van Joh. de Doper m.m.v. vrijwilligers Emmaus en Cantores

m.m.v. Pastor M. Sleegers pw.

m.m.v. Pastor M. Sleegers pw.

m.m.v. Nederlands koor / pianist De Zonnestraal

m.m.v. Oldenzaals Lat/Greg. Basiliekkoor Pastor B. Reerink pr.

Za. 23 juni 17:00 uur Doopviering Za. 23 juni 19:00 uur Themaviering in een ander licht Woord- en Gebedsviering

Zaterdag 19:00 uur Viering

m.m.v. Pastor I. Wilbers pw.

Za. 16 juni 19:00 uur Antoniusfeest Eucharistieviering

m.m.v. Pater Korterik

m.m.v. Jeugdkoor de Trippeltjes Pastor B. Reerink pr. en Pastor M. Sleegers pw.

De Molenkamp

Wo. 13 juni 19:00 uur Woord- en Communieviering

Vr. 15 juni 09:00 uur Eucharistieviering Zo. 17 juni 09:30 uur 1e Communie Leemstee / Wendakker

m.m.v. voorganger M. Arink

Vr. 22 juni Geen viering

Vieringen in de Zorgcentra Mariahof

Vr. 15 juni 18:30 uur Woord- en Communieviering m.m.v. Pastor I. Wilbers pw.

TELEFOONNUMMERS EN OPENINGSTIJDEN VAN DE SECRETARIATEN GEVESTIGD TE OLDENZAAL Centraal secretariaat: 0541-53 04 85, Spoorstraat 4a, 7572 CZ Oldenzaal, ma. t/m vr. 9:30-11:30 uur Secretariaat Plechelmus-, Antonius- en Mariakerk: 0541-51 24 67, do. 15:00-17:00 uur en vr. 10:00-12:00 uur Secretariaat pastoraal steunpunt Emmaus: 0541-51 38 33, do. en vr. 9:00-11:00 uur Misintenties kunt u telefonisch of per mail opgeven bij uw eigen geloofsgemeenschap

Pastor B.H.M. Reerink pr., 0541-53 02 91 is elke morgen om 08:00 uur telefonisch bereikbaar voor dringende pastorale zaken.

>

Ziekenzalving/-zegening Maak hiervoor tijdig een afspraak met een van de pastores. > Pastor B. Reerink pr. 0541-53 02 91 > Pastor M. Zeinstra pr. 0541-62 52 03 > Pastor M. Sleegers pw. 06-23 37 36 47 > Pastor C. Janssen pw. 06-53 71 56 35

www.plechelmusparochie.nl HEEFT U OOK IETS TE MELDEN VOOR IN DE KERKTIJDRUBRIEK? Neem dan contact op met de redactie: pastor.sleegers@gmail.com, 06-23 37 36 47 Spoorstraat 4a, 7572 CZ Oldenzaal

Mededelingen en activiteiten > Antoniusfeest Op zaterdag 16 juni wordt in de Antoniuskerk het jaarlijkse Antoniusfeest gevierd met een eucharistieviering. U bent van harte uitgenodigd om te komen vieren!

> Eerste Communie De Plechelmusbasiliek staat de komende twee weekeinde helemaal in het teken van de vieringen van de Eerste heilige Communie. Meer dan honderd kinderen doen dit jaar mee. We wensen hen, hun ouders en familie mooie vieringen toe en hopen hen nog dikwijls te mogen ontmoeten in gezinsvieringen, Cirkelviering of andere activiteiten voor onze kinderen en gezinnen. U bent als trouwe kerkganger uiteraard van harte welkom bij deze bijzondere vieringen! Zo voelen de communicanten en hun familie zich werkelijk welkom in onze Oldenzaalse geloofsgemeenschap.

> Eindexamen gedaan? Heb jij je eindexamen gedaan, of uw kind of kleinkind? En is de uitslag positief? Dan willen wij je vanuit de parochie van harte feliciteren met het behaalde diploma! Ben je gezakt? Heb je een of meer herkansingen? Nog even doorbijten dan... Sterkte en succes!

voor wekelijkse verspreiding op dinsdagmiddag of -avond van

De Glimlach Bleekstraat Hof van Capelle Scholtendijk Hoge Haerlaan Mettelaan S. Grevinkhoflaan Timiaanlaan

Hunenbultweg De Kalder Het Nardusboer Sportlaan

Dingeldeinstraat Peterskamplaan

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Ewald oude Lashof. Telefoon 06-30597701 of mail naar deglimlachvantwente@gmail.com


Gemeente verstrekt ook dit jaar Fashioncheques aan kinderen

Contact Gemeente Oldenzaal Bezoekadres Stadhuis Ganzenmarkt 1 Maatschappelijk Plein Ganzenmarkt 2 Postadres Telefoon E-mail Internet

Postbus 354 7570 AJ OLDENZAAL (0541) 58 81 11 of 14 0541 info@oldenzaal.nl www.oldenzaal.nl

Openingstijden Publieksbalie Met afspraak ma. 8.30 – 20.00 uur di. 13.30 – 16.00 uur wo. 8.30 – 16.00 uur do. 13.30 – 16.00 uur vr. 8.30 – 12.30 uur

Zonder afspraak di. + do. 8.30 – 12.30 uur Afspraak maken Via oldenzaal.nl/afspraakmaken of telefonisch (0541) 58 81 11. Openingsijden Maatschappelijk Plein Met afspraak ma t/m do 13.30-16.00 uur

Zonder afspraak ma t/m vr

08.30-12.30 uur

Hebt u een contactpersoon? En wilt u zeker weten dat uw contactpersoon aanwezig is en tijd voor u heeft? Maak dan eerst telefonisch een afspraak via (0541) 58 81 11

De gemeente Oldenzaal verstrekt net als vorig jaar Fashioncheques aan kinderen van ouders met een laag inkomen. Vorig jaar heeft de gemeente deze cheques, bedoeld voor de aanschaf van schoenen en/of kleding, voor het eerst uitgereikt. De actie is vorig jaar zeer succesvol verlopen en wordt daarom ook dit jaar herhaald. De cheques worden in september van dit jaar via de Stichting Leergeld aan de ouders beschikbaar gesteld. Ouders die nog niet bekend zijn bij Leergeld kunnen zich alsnog aanmelden. Omdat alle kinderen in Nederland ten volle moeten kunnen meedoen wordt door het Rijk extra geld beschikbaar gesteld voor kinderen die opgroeien in een gezin met een laag inkomen. De kinderombudsman heeft hiervoor een

zogenaamd “kindpakket” ontwikkeld waarin activiteiten en kosten zijn opgenomen waarvoor de gemeente ondersteuning kan bieden. Bij de samenstelling van dit pakket ontbrak nog het onderdeel nieuwe kleding en schoeisel. Dit wordt nu ingevuld door het verstrekken van Fashioncheques De Fashioncheque vertegenwoordigt een waarde van € 100,00 en kan worden ingewisseld voor kleding en schoenen. Vorig jaar hebben bijna 500 kinderen van deze cheques gebruik gemaakt waarmee een bedrag van € 47.000 was gemoeid. Het merendeel van de cheques is besteed bij Oldenzaalse winkeliers.

Bijeenkomst voor nieuwe inwoners Op zaterdag 30 juni vindt er van 10.00 uur tot 13.00 uur een bijeenkomst voor nieuwe inwoners plaats. Ben je het afgelopen jaar in Oldenzaal komen wonen en vind je het leuk om nader kennis te maken met Oldenzaal, De Glimlach van Twente, en met het nieuwe college? Dan ben je van harte welkom. Om 10.00 uur vindt de ontvangst plaats in het stadhuis. Na een welkomstwoord door burgemeester Theo Schouten stellen de nieuwe collegeleden zich graag aan je voor. Daarna kun je een kijkje nemen in

de trouwzaal en de raadzaal. Vervolgens kun je deelnemen aan een stadswandeling door het centrum van Oldenzaal onder leiding van een stadsgids. Ter afsluiting wordt er in het stadhuis een lunch geserveerd.

Bij het stijgen van de temperaturen kunnen er diverse problemen in en rond het water ontstaan, zoals blauwalg, botulisme en explosieve groei van invasieve exoten.

daarvoor contact op met het waterschap (088 220 33 33). Gebruik geen oppervlaktewater waarin dode vogels zijn aangetroffen voor beregening of drinkwater voor vee.

• Aanmelden

• Blauwalg

• Exotische waterplanten

Je kunt je voor de bijeenkomst aanmelden door een mail te sturen naar aanmelden@oldenzaal.nl onder vermelding van ‘Bijeenkomst nieuwe inwoners’. In de mail kun je aangeven met hoeveel personen je komt (aantal volwassenen en kinderen).

In stilstaand water waar de watertemperatuur snel oploopt kan blauwalg ontstaan. Blauwalg is een bacterie waar mens en dier ziek van kunnen worden. Symptomen zijn onder meer maag- en darmklachten, huidirritatie, hoofdpijn, duizeligheid, ademhalingsproblemen en kramp. Vermijd contact met besmet water en zorg dat huisdieren er niet mee in aanraking komen. Raak je in contact met het water, was dan je handen en/of neem een douche. Het waterschap adviseert om alleen in officieel gecontroleerd zwemwater te zwemmen. Kijk voor de locaties op www.zwemwater.nl.

Soms komen exotische aquarium- of vijverplanten in de natuur terecht en veroorzaken daar grote problemen. Ze groeien in de zomer razendsnel en sommige watergangen groeien helemaal dicht. Dit zorgt voor een slechte aan- en afvoer van water. Ook verdringen ze de inheemse waterplanten en de daarvan afhankelijke dieren. Reden voor waterschappen om deze planten, tegen hoge kosten, te verwijderen. Dringend verzoek dus om deze planten niet in de natuur te dumpen maar ze bij het GFT te doen.

Collectes

• Botulisme

10 juni t/m 16 juni Natuurmonumenten Nederland 17 juni t/m 23 juni Maag-Lever-Darm Stichting

Oldenzaal Digitaal Like ons op Facebook! Heeft u de gemeente Oldenzaal al gevonden op facebook? Ga naar Facebook.com/stadoldenzaal en like ons! Zo blijft u op de hoogte van het laatste nieuws van uw gemeente: De Glimlach van Twente.

Burgerlijke stand Geboorte Olivier zv F.B.J. Löbker en N. Horsthuis

Stijgende temperaturen zorgen voor problemen in en rond het water

Jaarlijks krijgt waterschap Vechtstromen meldingen van dode vissen en watervogels. Vaak is bij watervogels botulisme de doodsoorzaak. Kadavers moeten zo snel mogelijk worden verwijderd. Neem

Van het (aard)gas los … welke mogelijkheden zijn er? Op donderdag 28 juni vindt er van 19.00 uur tot 21.30 uur een informatiebijeenkomst plaats over gasloos wonen. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Stichting Duurzaam Oldenzaal en vindt plaats in De Abdij, Zuidwal 82 in Oldenzaal. Nederland moet in 2050 volledig energieneutraal zijn, dus draait de overheid langzaam de gaskraan dicht. Maar wat

betekent dit nu eigenlijk? En wat kun jij nu zelf al doen om hierop voorbereid te zijn?

Uiteraard is er gelegenheid om vragen te stellen. Alle inwoners van Oldenzaal en omstreken zijn van harte uitgenodigd.

• Informatiebijeenkomst Tijdens de informatiebijeenkomst krijg je antwoord op deze en andere vragen. Er zijn sprekers aanwezig die je over diverse zaken informeren, zoals opties ter vervanging van de cv-ketel en subsidiemogelijkheden met betrek-

• Meer informatie

king tot duurzaamheidsmaatregelen.

Kijk voor meer informatie over duurzaamheid op www.duurzaamoldenzaal.nl.


Kom per e-mail ontvangen? Mail dan naar info@oldenzaal.nl

Dinsdag 12 juni 2018

• autoradio / frontje Meer informatie: telefoon (0541) 58 81 11. Volledig overzicht gevonden voorwerpen: www.oldenzaal.nl/gevonden-en-verloren-voorwerpen

• Brem 11 (5264-20218), voor het houden van carnavalsfeesten 2018-2019, ontvangen 30 mei 2018; • St. Plechelmusplein (5267-2018), voor het houden van een klein pianoconcert op 14 juli 2018, ontvangen 30 mei 2018; • Oude Almeloseweg ((Het Hulsbeek) (5362-2018)), voor het houden van het evenement Twente Ballooning van 22 tot en met 28 augustus 2018, ontvangen 1 juni 2018.

Kennisgeving verlenging beslistermijn

Belanghebbenden kunnen tot en met twee weken na de publicatiedatum een zienswijze over de aangevraagde vergunningen naar voren brengen bij de burgemeester, postbus 354, 7570 AJ in Oldenzaal of via info@oldenzaal.nl.

Ontvangen aanvragen voor een omgevingsvergunning

AGENDA POLITIEK FORUM maandag 18 juni 2018 Aanvang: 19.30 uur, raadzaal Besluitvormend: 1. Voorstel tot gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Het Hulsbeek, 2e partiële herziening, Camperpark Reininksweg Besluitvormend: 2. Voorstel tot ongewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan Kistemakerstraat Aanvang: 19.30 uur, collegekamer Informerend: 1. Accountantsrapport behorende bij de Jaarrekening 2017 Besluitvormend: 2. Voorstel tot het vaststellen van de Jaarrekening 2017 Besluitvormend: 3. Financiële rapportage grondexploitatie 2017 (geïntegreerd in programmarekening) (vertrouwelijk) Meer informatie: www.oldenzaal.nl/gemeenteraad

Uitschrijvingen basisregistratie Op 5 juni 2018 zijn met ingang van 8 mei 2018 de volgende personen uitgeschreven: 1. S.A. Ashkir, Lyceumstraat 2a; 2. N. van Voorst, Zilverschoon 252; 3. B. van der Werf, Vondellaan 9.

APV / Bijzondere wetten Gehandicaptenparkeerplaatsen • Gasthuisstraat 7 (4621-2018), voor het reserveren van een gehandicaptenparkeerplaats, ontvangen 15 mei 2018; • Gasthuisstraat 4 (5278-2018), voor het reserveren van een gehandicaptenparkeerplaats, ontvangen 24 mei 2018. Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken na verzending van bovengenoemde besluiten een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 354, 7570 AJ in Oldenzaal. Gelijktijdig kunnen zij bij de voorzieningenrechter van de rechtbank, postbus 10067, 8000 GB in Zwolle een verzoek om voorlopige voorziening of schorsing doen. Voor het in behandeling nemen van zo’n verzoek zijn griffierechten verschuldigd.

Verleende evenementen • Het Hulsbeek (2809-2018), voor een KWF Samenloop voor hoop op 22-06-2018 en 23-06-2018, verzonden 31 mei 2018. Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken na verzending van bovengenoemde besluiten een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de burgemeester, postbus 354, 7570 AJ in Oldenzaal. Gelijktijdig kunnen zij bij de voorzieningenrechter van de rechtbank, postbus 10067, 8000 GB in Zwolle een verzoek om voorlopige voorziening of schorsing doen. Voor het in behandeling nemen van zo’n verzoek zijn griffierechten verschuldigd.

• Binnenstad van Oldenzaal (5235-2018), voor het houden van het evenement Boeskool is Lös van 21 tot en met 25 augustus 2018;

Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

• Schelmaatstraat 21 (5234-2018), voor het plaatsen van nieuwe vloeren, ontvangen 31 mei 2018; • Bereklauw 9 (5244-2018), voor het uitbreiden van een woning met een erker, ontvangen 31 mei 2018; • Deurningerstraat 34 AP01 (5282-2018), voor het wijzigen van een reeds verleende vergunning, ontvangen 1 juni 2018; • Asterstraat 12, 14, 18, 20, 24, 26, 30, 32, 36, 38, 40 tot en met 68 (5285-2018), voor het oprichten van 25 woningen op de bestaande fundering, ontvangen 1 juni 2018; • Leliestraat voor huisnummer 17 (5297-2018), voor het kappen van een kastanjeboom, ontvangen 3 juni 2018; • Hanzepoort 25 (5313-2018), voor het verwijderen en aanbrengen van reclame op het pand, ontvangen 4 juni 2018; • J.J. van Deinsestraat 2 (5712-2018), voor het plaatsen van een erfafscheiding, ontvangen 4 juni 2018. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

Sloopmelding Ter informatie • Aert van der Neerstraat 8 (4980-2018), voor het verwijderen van asbesthoudend materiaal, verzonden 31 mei 2018; • Irisstraat 8 (5149-2018), voor het verwijderen van asbest kit en het saneren van paneelvulling, verzonden 1 juni 2018. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

Wabo Kennisgeving ontwerpbeschikking uitgebreide voorbereidingsprocedure Voorgenomen vergunning • Steenstraat 17 (2782-2018), voor het brandveilig gebruiken van een hotel, verzonden 6 juni 2018. De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 13 juni tot en met 24 juli 2018 gedurende de openingstijden van de Publieksbalie ter inzage in het gemeentehuis te Oldenzaal. Tijdens de periode van ter inzage legging kan iedereen schriftelijk zienswijzen inbrengen. Deze zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal, postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal. Ook mondeling kunnen zienswijzen worden ingebracht. Hiervoor moet u binnen de zienswijze termijn een afspraak maken via de publieksbalie.

Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

Ingekomen evenementenaanvragen

Termijn van 6 weken • Weerselosestraat 93 (3327-2018), voor het oprichten van een woning, verzonden 4 juni 2018. De nieuwe uiterste beslisdatum wordt 18 juli 2018.

Wij wijzen u erop dat alleen beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als de indiener ook een zienswijze heeft ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en hij belanghebbende is.

Kennisgeving beschikking reguliere voorbereidingsprocedure Verleende omgevingsvergunning • Bijvanckstraat 16/18 (3968-2018), voor het kappen van een boom in verband met het herstel van een waterberging, verzonden 4 juni 2018; • Zandbreeweg 6 (2935-2018), voor het handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening voor het gebruik van kantoor en magazijn en het houden van kookworkshops, verzonden 4 juni 2018; • Oude Almeloseweg 11 (4134-2018), voor het plaatsen van een speeltoestel en diverse pontons, verzonden 4 juni 2018; • Langestraat 7, 7a, 7b en 7c (3215-2018), na inhoudelijke beoordeling is gebleken dat er naast het wijzigen van dakkapellen, een dakopbouw en een dakterras, ook vier studio’s worden ingericht. Bij de publicatie van de aanvraag is uitgegaan van Deurningerstraat 32. Na vaststelling van het huisnummerbesluit is dit Langestraat 7, 7a, 7b en 7c; • Thijlaan 8 (3856-2018), voor het veranderen van een brandcompartiment, verzonden 7 juni 2018; • Timiaanlaan 15 en 17 (3679-2018), voor het kappen van negen bomen, verzonden 7 juni 2018. Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken na verzending van bovengenoemde besluiten een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 354, 7570 AJ in Oldenzaal. Gelijktijdig kunnen zij bij de voorzieningenrechter van de rechtbank, postbus 10067, 8000 GB Zwolle, een verzoek om een voorlopige voorziening of schorsing doen. Voor het in behandeling nemen van zo’n verzoek zijn griffierechten verschuldigd. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

Volg ons op Twitter via @StadOldenzaal


Glimlachw242018  
Glimlachw242018