Page 1

Woensdag 24 april 2013 - 6e jaargang nr. 17 - Oplage 17.000 exemplaren

‘Oldenzaal Maximaal’ opwarmertje voor laatste koninginnedagviering

NOM SUCCES WEGENS ER WEEK! ! 1 G O N

Knoflook roomsaus Nieuw alexanderhoeve

jong belegen 100 gram.............€ 1,50 kilo......................€ 6,95 Berucht, beroemd befaamd Niet gehad is niet geleefd

Hij is er weer, wegens enorm succes

JG 11 PINOT BLANC &

JG 11 DORNFELDER per fles...

5,45

Kom je op 30 april ook naar het gezelligste horeca-plein van Twente? Kijk in het hart van deze Glimlach voor meer informatie

De laatste Koninginnedag op 30 april kent in Oldenzaal in grote lijnen hetzelfde programma als in voorgaande jaren. De organiserende Stichting Oranjefeesten Oldenzaal (Stofo), de Oldenzaalse Lions Club, Lions BOCA en de LEO’S hebben alleen de aanvangstijden van een aantal onderdelen gewijzigd om mensen de kans te bieden de troonswisseling thuis op de tv te volgen.Zo beginnen de traditionele oldtimerrit en de talentenjacht Boeskool Idol op dinsdag 30 april vroeger. En ook worden de Oldenzalers die een koninklijke onderscheiding krijgen al om 9.30 uur ontvangen op het stadhuis. Nieuw in het programma van het Oldenzaalse Oranjefeest is het gezamenlijk maken van een groot schilderij voor en door Oldenzalers onder leiding van Ernest Meholli. Het thema van het schilderij op een doek van 2,5 bij 3 meter is de troonswisseling. Iedereen die mee wil schilderen in de tuin van het Palthe Huis kan zich opgeven via info@oranjefeestenoldenzaal.nl. Burgemeester Theo Schouten van Oldenzaal heeft zich inmiddels al aangemeld als ‘zondagsschilder’.

Oldenzaal Maximaal

DIT MOET JE PROEVEN..... Grootestraat 13 - Oldenzaal Tel. 0541 513783 - www.zoetewief.nl Maandag t/m zaterdag: Geopend van 10.00 tot 22.00 uur Zondag: Geopend van 12.00 tot 22.00 uur

UW

GOUD IS GELD

WAARD! JUWELIER GOUDSMID

Letterlijk aan de vooravond van de laatste Koninginnedag wordt op de Groote Markt in Oldenzaal het nieuwe koningspaar op spetterende wijze muzikaal welkom geheten. Op een gigantisch podium, opgebouwd uit vijftien zeecontainers, brengen de Oldenzaalse band Ome Herman en de band Enorm het Oldenzaalse publiek onder de noemer

Bij ons krijgt u veel geld voor uw goud. Het maakt niet uit of het oud, nieuw of defect is. Omruilen voor nieuw is ook mogelijk. Contante afhandeling.

‘Oldenzaal Maximaal’ alvast in de juiste Oranjestemming met een spectaculaire muzikale show. Ome Herman bijt om 21.00 uur het spits af met Nederlandstalige krakers, waarna Enorm een Queen-show verzorgt met medewerking van de Oldenzaalse zangeres Karin Hertsenberg. Beide optredens worden met gelardeerd met bijpassende beelden op een groot ledscherm. Op dat scherm kunnen bezoekers van het Oranjefeest de volgende dag desgewenst ook de rechtstreekse uitzending van de troonswisseling volgen.

SPAANSE MAGERE WORST 4.75 p.st 3 voor € 9.95 MORBIER Franse kaas 100 gr......€ 0.99 uw kaasspecialist

Grootestraat 28 Oldenzaal - Telefoon (0541) 512176

MARIO GOEKEN

Download nu onze App!

Bisschopstraat 18 t 7571 CZ Oldenzaal Postbus 80 t 7570 AB Oldenzaal t T: 0541 52 20 22 E: info@kvbm.nl t W: www.kvbm.nl

De sleutel tot uw woonplezier

FRIESE

KRUIDNAGELKAAS 100 gram.....€ 0.99 FETA OLIJVEN 100 gr......€

0.99

Vrijdag van 8-18 uur Kloosterland De Essen Zaterdag van 7-17 uur markt centrum Oldenzaal


Geslaagd 55Plus-toernooi Icarus

De sector 55Plus van badmintonvereniging Icarus hield vorige week een open badmintontoernooi. Daarvoor hadden zich 46 deelnemers aangemeld. Naast 15 leden van de BV Icarus streden een dertigtal badmintonners van verenigingen uit Enschede, Hengelo en Almelo mee om een plaats in de finale te bemachtigen. De finale werd gewonnen door het duo Bert Rauwerdink (BV Elco United Hengelo) /Joke Middelman (BV Icarus Oldenzaal). Het duo Aldy Verburgt (BV Almelo)/Mimi Harterink (BV Elco) moesten in een spannende eindstrijd het onderspit delven. De organiserende vereniging kan op een zeer geslaagd toernooi terugzien.

Hermitage Concert in Stadstheater De Bond

Op vrijdag 26 april treden Hans Visser (Flairck) en Irena Filippova op in Stadstheater De Bond met hun Hermitage Concert. Theatermaker Hans Visser en zijn Russische evenknie Irena Filippova duiken in de geschiedenis van de Hermitage in Sint-Petersburg en gaan op zoek naar de muziek en verhalen achter de bijzondere collectie.

Het levert een twee uur durende, bijzondere muzikale reis op door de 250 jaar oude Hermitage: eens het persoonlijke bezit van de Tsaren, nu de schatbewaarder van wereldcultuur op Russische bodem en het grootste museum ter wereld. Jaarlijks bezoeken honderdduizenden mensen de Hermitage in St. Petersburg en Amsterdam. Op zoek naar wereldschatten van de kunst en de Russische geschiedenis. Net als vele andere bezoekers vragen Visser en Filippova zich af: welke muziek hoorde er bij deze kunst? Wat klonk er tijdens de revolutie en van welke muziek hield Tsaar Peter de Grote? ‘Hermitage Concert’ is beslist geen reproductie van barok, klassieke of romantische muziek, maar een eigenzinnige impressie van sferen. In deze kleurrijke multimediavoorstelling bezorgen Visser en Filippova het publiek een indrukwekkende belevenis in ruimte en tijd langs de wereldschatten en de Russische geschiedenis.

Eddy

Beeld van Beatrix in de bibliotheek

Nog tot en met vrijdag 3 mei is in de Bibliotheek Oldenzaal de tentoonstelling Beeld van Beatrix te zien met daarin ongeveer 30 portretten van de koningin, gemaakt door leerlingen van het Twents Carmel College, afdeling praktijkonderwijs.

Aanleiding voor dit project, is de expositie die op dit moment te zien is in Paleis Het Loo genaamd ‘Beeld van Beatrix’. Net als in deze tentoonstelling op het Loo, kregen de leerlingen uit de klassen 1 en 2 van het praktijkonderwijs de opdracht om op hun eigen wijze een portret van onze koningin neer te zetten. Dit heeft geresulteerd in een dertigtal zeer afwisselende werkstukken van de leerlingen met elk hun eigen zienswijze op onze koningin. De werken zijn zeer uiteenlopend van vorm en materiaal; niet alleen schilderijen in acrylverf, tekeningen en kleiwerkstukken, maar ook een portret gemaakt van snoep en een portret gemaakt van bierdopjes. Bezoekers van de Bibliotheek worden opgeroepen een reactie achter te laten in een speciaal schrift.

COLOFON Oldenzaal, De Glimlach van Twente, Eurowerft 3 - Denekamp Uitgever: Uitgeverij Heinink, info@glimlachtwente.nl | www.glimlachtwente.nl Verspreiding: Oplage 17.000 exemplaren verspreiding in Oldenzaal en De Lutte binnen en buiten de bebouwde kom. Redactie: Ben Siemerink, Medewerkers: Eddy Loohuis, Column: Evelien van Zutphen, Jan van der Meulen, Frank Reuver, Bart Riteco. redactie@glimlachtwente.nl | M. 06-53911388 Verkoop: Monique Heinink M. 06-54225568/0541-355974, info@glimlachtwente.nl De uitgever is nimmer aansprakelijk voor onjuiste vermeldingen van gegevens. KLACHTEN OVER DE BEZORGING? Wij doen onze uiterste best om Oldenzaal, de Glimlach van Twente iedere woensdag bij u te bezorgen! Mocht u echter toch klachten hebben, neem dan contact op met Boekwinkel Heinink, tel. 0541-535398 of mail naar glimlachtwente@ziggo.nl dan wordt de krant alsnog bezorgd!


Enschedesestraat 2a

Koeien Kaamps gaan weer naar buiten

(De Geldermanfabriek)

7575 AB Oldenzaal Tel. 0541 532073 www.brinkhof-administraties.nl info@brinkhof-administraties.nl

Ons werk is uw administratie

• Personen- en Familierecht • Huis en Hypotheek • Onderneming • Vereniging en Stichting

Stationsplein 5 7573 AV Oldenzaal T 0541 - 72 39 71 F 0541 - 72 39 72 E riteco@notariskantoorriteco.nl I www.notariskantooriteco.nl

Landgoed Kaamps in Deurningen staat bekend om haar heerlijke kaas- en zuivelproducten. Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de koeien van Kaamps. Voor deze dames komt op zaterdag 27 april om 13.30 uur de grootste beloning die Kaamps hen geven kan: Ze mogen weer naar buiten! Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd door Kaamps om dit spektakel mee te maken. Want een spektakel dat wordt het zonder meer. De koeien staan nu nog geduldig in de stal te wachten, maar wanneer ze het gras onder hun hoeven voelen zullen ze de leukste en gekste sprongen maken! Zij zullen een glimlach op het gezicht van de toeschouwers toveren en heerlijk gaan genieten van het buitenseizoen. Door de verandering van voer begint dan ook voor Kaamps weer een nieuw seizoen. Want dit betekent dat zij naast de nieuwe Lentekaas over enkele weken ook weer heerlijke graskaas op de plank hebben.

Volop ideeën voor Buurtplein De Essen

Bekijk de Glimlach van Oldenzaal ook online!

www.glimlachtwente.nl

De werkgroep Buurtplein De Essen heeft de afgelopen weken niet stilgezeten. Zo is er geflyerd bij ouders van een van de scholen en dit heeft weer mooie ideeën opgeleverd, van kunstgras op het voetbalveld tot en met een ijsbaantje voor in de winter. Ook zijn er ideeën betreffende het moeras, aan de kant van De Klim-op. De gemeente heeft in ieder geval toegezegd om er te gaan opruimen. Ook zijn er contacten geweest met de wijkagent, het jeugdwerk, kinderdagverblijf en BSO Kiekeboe en de gemeente. Dit om het plein van alle kanten te bekijken. Wat wil elke gebruikersgroep, wat is wel of niet slim om te doen, hoe kan men komen tot een optimale samenwerking met als doel een mooi buurtplein. De scholen gaan een leerlingenraad oprichten en gaan bekijken wat de rol van de kinderen zal zijn in dit geheel. Als laatste is de werkgroep bezig met de voorbereiding van de deelname aan De Dag van de Essen. Op deze dag, 25 mei, wil de werkgroep zich goed presenteren. Een mooie gelegenheid om eens samen te praten met allerlei bedrijven en groeperingen die actief zijn in de wijk De Essen. Er is een facebookpagina geopend, waarop buurtbewoners direct kunnen volgen wat er allemaal gebeurt: www.facebook.nl/buurpleinessen .

KLACHTEN OVER DE BEZORGING? Wij doen onze uiterste best om ʻOldenzaal, de Glimlach van Twenteʼ iedere woensdag bij u te bezorgen!

Mocht u echter toch klachten hebben, neem dan contact op met Boekwinkel Heinink tel. 0541-535398 ewaldoudelashof@ziggo.nl dan wordt de krant alsnog bezorgd!


Milieu

Raad en College

Algemene Plaatselijke verordening

Ingediende activiteitenbesluiten

Op 26 maart 2013 heeft de gemeenteraad de tweede wijziging van de Algemene Plaatselijke verordening 2012 vastgesteld. Deze wijziging is verwerkt in de tekst van de APV 2012 en vindt u op www.oldenzaal.nl/lokaleregelgeving. Tevens kunt u de totale samengevoegde tekst inzien bij de publieksbalie. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

Melding o.g.v. art. 8.40 Wm: Bar-Café-Tapas Tante Annie’s, voor het uitbreiden van een restaurant aan de Groote Markt 7; Clean Fuels, voor het oprichten van een testinstallatie voor thermo-chemische omzetting van plantaardige stoffen in energiedragers aan de Marconistraat 33 A. Verzoek tot handhaving Vindt u dat niet met een melding kan worden volstaan, omdat een omgevingsvergunning milieu nodig zou zijn? Dan kunt u een verzoek om bestuurlijke handhaving indienen bij burgemeester en wethouders. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

Uitgifte openbaar groen Het college heeft het voornemen om de volgende strook openbaar groen te verkopen: Textielstraat 14, voor bedrijfspand. Belanghebbenden kunnen hun reacties van 17 april t/m 14 mei 2013 tegen de voorgenomen uitgifte kenbaar maken bij ondergetekende. Daarna bepaalt het college haar definitieve standpunt. Meer informatie: Sascha Beekman, telefoon (0541) 58 81 11

Ruimtelijke ordening

Vastgesteld bestemmingsplan Hazewinkel West Op 26 maart heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Hazewinkel gewijzigd vastgesteld. Vanaf 17 april ligt het plan zes weken lang ter inzage. Dit gebeurt op grond van artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening. Iedereen kan het plan inzien bij de publieksbalie in het stadhuis. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de aan de zuidwestzijde langs de rijksweg A1 gesitueerde bedrijventerreinen Het Hazewinkel Zuid-West en het Hazewinkel Noord- West, die globaal worden begrensd door de rijksweg A1, de spoorlijn en het bedrijventerrein De EekteHazewinkel. Het plan voorziet in de actualisatie van de bestaande bestemmingsplannen, waarin de bestaande situatie is vastgelegd. Nieuwe ontwikkelingen worden niet mogelijk gemaakt. De door de raad bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen hebben betrekking op de in het plangebied aanwezige hoge druk gasleiding. Inzagetermijn Vanaf 17 april 2013 kunnen belanghebbenden beroep instellen. Dat kan alleen als zij een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt of kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs geen zienswijze kenbaar konden maken. Daarnaast kunnen belanghebbenden beroep instellen die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen. Beroep instellen kan tot en met 28 mei 2013 bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Verder kunnen belanghebbenden de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State vragen om een voorlopige voorziening te treffen. Als dit wordt gevraagd binnen de beroepstermijn van zes weken dan wordt de werking van het bestemmingsplan opgeschort tot er een beslissing is genomen over het verzoek om voorlopige voorziening. Bestemmingsplan bekijken Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.oldenzaal.nl/bestemmingsplannen. Daarnaast kunt u het plan bekijken via http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0 173.BP13009-va01. De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op http://ruimtelijkeplannen.oldenzaal.nl/imro2008/NL.IMRO.0173.B P13009-va01. Meer informatie: Jos Oude Avenhuis, telefoon (0541) 58 81 11

Algemene wet bestuursrecht Vergunningen bijzondere wetten/APV Het college heeft vergunning verleend aan: Fruithandel Luiten voor het innemen van een standplaats voor de verkoop van fruit op de Ganzenmarkt op 21 mei 2013 van 9.00 - 17.00 uur; verzonden 9 april 2013; Stichting Denken en Doen voor het plaatsen van 2 vlaggen op de groenstrook bij restaurant Gelderman aan de Enschedesestraat in de gemeente Oldenzaal, voor de aankondiging van een workshop in het restaurant Gelderman, van 10 april 2013 t/m 23 april 2013; verzonden 8 april 2013; Wijkraad de Essen voor het plaatsen van 2 spandoeken in de gemeente Oldenzaal, voor de Dag van de Essen, van 13 mei 2013 t/m 25 mei 2013; verzonden 9 april 2013; Nierstichting Nederland voor het ophangen van spandoeken in de gemeente Oldenzaal, voor de collecte van de Nierstichting, van 15 september 2013 t/m 22 september 2013; verzonden 9 april 2013. De burgemeester heeft vergunning verleend aan: Stichting Oranjefeesten Oldenzaal voor het plaatsen van een podium bij de steen op de Groote Markt en het ten gehore brengen van muziek op het podium op zondag 5 mei 2013 van 13.00 - 17.00 uur; verzonden 5 april 2013; Stichting Oranjefeesten Oldenzaal voor het plaatsen en gebruiken van een podium met muziek op maandag 29 april 2013 van 19.00 uur tot 24.00 uur op het evenementengedeelte op de Groote Markt zoals aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening; verzonden 9 april 2013; Twents Carmel College, lokatie Potskampstraat voor het Nationaal Metsel- en Voegkampioenschap 2013 in Park Stakenkamp van woensdag 17 t/m vrijdag 19 april 2013 en van maandag 22 t/m woensdag 24 april 2013 van 9.00 - 16.00 uur; verzonden 5 april 2013; Laac Twente voor het houden van “De Huttenkloasloop” op zondag 6 oktober 2013 van 11.00 uur tot 16.00 uur; op in de vergunning vermelde wegen binnen de gemeente Oldenzaal; verzonden 3 april 2013. Het college heeft ontheffing verleend aan: Reef Infra B.V. voor het in werking hebben van apparaten of voertuigen die geluidsoverlast produceren tijdens werkzaamheden voor het project de Groene Loper nabij het station, in de periode van zondag 5 mei 2013 tot en met donderdag 16 mei 2013; verzonden 5 april 2013. Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende zes weken na verzending van bovengenoemde vergunningen en ontheffingen een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders of bij de burgemeester, postbus 354, 7570 AJ in Oldenzaal. Gelijktijdig kunnen zij bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel, Postbus

Noordoost Twente samen sterk in aanpak van woninginbraken Inbraken hebben volop aandacht van politie in noord-oost Twente; zij zetten extra capaciteit in op preventie en opsporing. De gemeenten en politie roepen inwoners op om alert te zijn en het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Onder het motto: Samen staan we sterk in de strijd tegen woninginbraken. De burgemeesters van Oldenzaal, Tubbergen, Losser en Dinkelland hebben samen met politie en Openbaar Ministerie gekeken naar de wijze waarop de woninginbraken in Noordoost Twente bestreden kunnen worden. De acties die hieruit voortvloeien bestaan uit een integrale aanpak vanuit verschillende veiligheidspartners op het gebied van de preventie en onderdrukking van inbraken. De vier gemeenten zetten in op een voorlichtingscampagne, preventieve wijkactie, burgerparticipatie in de publieke ruimten (extra ogen en oren), zelfredzaamheid, keurmerk Veilig Wonen, toezicht en veilige omgeving. Het Openbaar Ministerie zet in op het eisen van gevangenisstraffen ten aanzien van woninginbrekers, een snelle afdoening van strafzaken waar mogelijk, prioritering en een persoonsgerichte aanpak veelplegers. Van politiezijde wordt ingezet op gerichte staande controles, een uniforme werkwijze, buurt- en technisch onderzoek bij elke inbraak, verbeterde kwaliteit aangiften en zorgvuldige afhandeling en nazorg slachtoffers. Daarnaast wordt ingezet 10067, 8000 GB in Zwolle een verzoek om een voorlopige voorziening of schorsing doen. Voor het in behandeling nemen van zo’n verzoek zijn griffierechten verschuldigd. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11. Voornemen verlenen vergunning Dranken horecawet paracommerciële instelling: Koninklijke Muziekvereniging Semper Crescendo, Wilhelminastraat 29b Voorschriften en beperkingen Aan deze vergunning worden beperkingen en/of voorschriften verbonden. Inzage en informatie De aanvraag, de ontwerpbeschikking en bijbehorende stukken liggen vanaf 17 april 2013 tot en met 28 mei 201 3 ter inzage bij de publieksbalie. Tijdens de periode van ter inzage legging kunnen belanghebbenden schriftelijk zienswijzen inbrengen. Deze zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Oldenzaal, postbus 354, 7570 AJ Oldenzaal. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11 Melding incidentele festiviteit als bedoeld in artikel 4:3 van de APV: Hotel Het Landhuis, Bentheimerstraat 118. Festiviteit op 18 april 2013 in Hotel Het Landhuis. Dit betekent dat voor deze locatie op de genoemde dagen de geluidsnormen van het “Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer” niet van toepassing zijn tot 1.00 uur. Quick Tennis, Oude Almeloseweg. Tenniscompetitie op vrijdagen 12, 19, 26 april, 17, 24 en 31 mei 2013, waarbij de verlichting op de tennisbanen tijdens de activiteiten aan blijft tot 24.00 uur. Dit betekent dat voor deze locatie op de genoemde dagen de normen van het “Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer” voor het laten branden van de verlichting niet van toepassing zijn. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11.

op het eenheidsbrede project Donkere Dagen Offensief en wordt waar nodig het woninginbrakenteam ingezet. Door middel van deze acties hoopt men het aantal woninginbraken in Noordoost Twente te verminderen. Inbraakpreventie In de afgelopen maanden hebben de vier gemeenten via hun websites, publicatiepagina’s in de weekbladen en sociale media al extra aandacht gevraagd voor inbraakpreventie. Inwoners kunnen erg veel zelf doen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. De gemeenten vragen hiervoor aandacht en geven gerichte tips. Gedurende het jaar blijven politie en gemeenten inwoners prikkelen om bezig te blijven met inbraakpreventie.

Sloopmelding akkoord Kloosterstraat 48 (SL-13-024), voor het verwijderen van asbesthoudend materiaal, verzonden 8 april 2013. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

Wabo

Ingediende aanvragen omgevingsvergunning Potskampstraat 39 (O-13-0114), voor het kappen van één berk, ontvangen 3 april 2013; Ootmarsumsestraat 9 (O-13-0115), voor het wijzigen van de gevel, ontvangen 3 april 2013; Naast gevel Newtonstraat 15 (O-13-0116), voor het kappen van twee zeileiken, ontvangen 4 april 2013; Alpenlaan 2 (O-13-0118), voor het plaatsen van een schuur, ontvangen 3 april 2013; Berkstraat 37 (O-13-0119), voor het uitbreiden van een woning met een dakkapel, ontvangen 4 april 2013; Huurnestraat 121 (O-13-0120), voor het realiseren van een uitweg, ontvangen 5 april 2013; Lombardialaan 9 (O-13-0122), voor het uitbreiden van een fietsenberging, ontvangen 8 april 2013; Eekboerstraat 6 (O-13-0121), voor het verbouwen van een woning, ontvangen 8 april 2013. Meer informatie: publieksbalie, telefoon (0541) 58 81 11

Gevonden voorwerpen Gevonden voorwerpen Gehoorapparaat Portemonnee Meer informatie: telefoon (0541) 58 81 11 of www.oldenzaal.nl/gevondenvoorwerpen.

Kijk op www.oldenzaal.nl/kom voor alle bekendmakingen Bovenstaande bekendmakingen zijn geen officiële uitgaven van de gemeente Oldenzaal, het is een samenvatting van de bekendmakingen. Er kunnen uit bovengenoemde samenvatting geen rechten worden ontleend. Zie daarvoor de officiële tekst op de website van de gemeente Oldenzaal


      

Oranje kipnuggy's

4,95

500 gram................................â‚Ź

Onmeunig lekker!

Gerookte tv sticks 500 gram................................ â‚Ź

4,95

Nieuw! Speel mee met de Zuivelhoeve’s Kassabonnen

        

Bingo en win mooie prijzen!

Zuivelhoeve Oldenzaal Grootestraat 4A - 0541-532205

GERARD KOSSE, de keurslager MAANDAG EN DINSDAG

Verse worst grof of fijn of saucijsjes

500 gram......................

3.98

Magere speklappen (met zwoerd)

500 gram......................

2.98

Gemarineerde speklapjes 75 4 stuks..........................

2.

KEURSLAGERKOOPJE

Gekruide filetlapjes 4 stuks..................

5.98

500 gram....................

3.50 3.25

H.O.H. gehakt

4 stuks........................

500 gram....................

100 gram ..................

VLEESWARENKOOPJE

Palingworst

1.29

Gegrilde h.o.h. rollade 100 gram.....................

2.98

100 gram...................

1.59

500 gram..................

5.75

79 Asperge-ham

1.

Aanbiedingen zijn geldig van maandag t/m zaterdag

salade

200 gram...................

3.

20

GERARD KOSSE, de keurslager Glindestraat 54 - tel: 0541-518 683 Winkelcentrum Zuid Berghuizen - tel.: 0541-530270 www.kosse.keurslager.nl

VERS GESTOKEN ASPERGES!!

OOK KONINGINNEDAG VERSE ASPERGES

5 stuks.......................â‚Ź

UIT EIGEN KEUKEN

Gegrilde spare-ribs

EIND DEZE WEEK

Oranje gangmakers

Runderreepjes

95 du Chef

â‚Ź 1.95

LET OP !! LET OP !!!

Reimerweg 13 - 7596 NP Rossum (ov) - Tel. 0541-625780 - www.ooldbleank.nl

SPECIAL:

0.

100 gram.....................

bak 200 gr

Hotelgehakt

Blinde Vinken Gemarineerde karbonade

APPELTJES VAN ORANJE of KONING WILLEM VAN ORANJE SALADE

Rundergehakt

HELE WEEK EXTRA VOORDEEL 500 gram....................

4.98

UIT EIGEN KEUKEN!!

WOENSDAG EN DONDERDAG:

Weekaanbieding

Koninginnesalade 100 gram...................voor

Grote gestoomde

â‚Ź

1,69

makreel

Van â‚Ź 3,95.......... NU voor

â‚Ź

2,95

www.visgildekotter.nl | tel.: 0541 - 768410

3,50

Oranje tOmpOuce 5 stuks.......................â‚Ź

4,95

Dorpsstraat 26, De Lutte Tel. 0541-551396 info@bakkerijwantia.nl Bakkerij Pinners, Ootmarsumsestraat 41, Oldenzaal


advertorial

Is Jan Kuipers C1000 de beste van Nederland? OLDENZAAL - Jan Kuipers C1000 in Oldenzaal dingt mee in de verkiezingen van het beste C1000-vestiging van de provincie. De battle tussen alle C1000-filialen in Nederland levert uiteindelijk een landelijke winnaar op. Ondernemer Björn Kuipers: “We gaan uiteraard voor het hoogst haalbare.” De C1000 Battle is door het hoofdkantoor uitgeschreven. Vermomd als alledaags winkelend publiek bezoeken juryteams de komende tijd alle C1000-winkels in Nederland. En daartoe behoren ook de winkels van Jan Kuipers C1000. De battle bestaat uit twee delen. Het eerste deel moet een provinciaal kampioen opleveren, waarna de beste achttien winkels doorgaan naar de landelijke finaleronde. Uit de top-3 wordt vervolgens de allerbeste C1000 van Nederland gekozen. We gaan voor goud, zegt Kuipers, die er alles aan doet om de vestigingen in Oldenzaal op en top voor elkaar te hebben. “We worden beoordeeld op allerlei terreinen. In de eerste ronde staat de afdeling houdbaar centraal en in ronde twee ligt de focus op de versafdelingen. Ook de vakbekwaamheid en klantvriendelijkheid aan de kassa wordt op de proef gesteld.” Aandachtspunten voor de jury zijn klantvriendelijkheid, orde en netheid, beschikbaarheid, kwaliteit, voedselveiligheid, hygiëne en commerciële uitstraling. Facebook Om ook online optimaal zichtbaar en behulpzaam te zijn, opende de supermarkt een Facebook-pagina. “Ja, ook daar wordt door de jury naar gekeken”, weet Kuipers. Op facebook.com/c1000jankuipers zijn inmiddels tal van foto’s en aanbiedingen te vinden. Samen met de teamleden van de verschillende afdelingen is Björn Kuipers voortdurend in de weer om de winkel perfect aan de consument te presenteren. “We vragen onze klanten om feedback, zijn telkens bezig met de vraag of we de klant nog beter van dienst kunnen zijn en zijn uitermate kritisch op ons eigen functioneren.” Dat is voor ons overigens niet een al te grote opgave. “Want zo werken we altijd.” Of de jury er ook zo over denkt, weet Jan Kuipers C1000 over een maand. Dan maakt de jury bekend welke supermarkten zich tot de beste achttien van Nederland mogen rekenen. In juni wordt uiteindelijk de allerbeste C1000 van Nederland bekendgemaakt.

Inbreng kleding niet meer mogelijk! Let op: GESLOTEN van vrijdag 26 april t/m 3 mei. 4 mei weer GEOPEND

Marie-José

Tweedehandskledingwinkel

Elke week weer een andere collectie, dus er is veel keuze voor jong en oud Open: maandag en donderdag 19.00 - 21.00 uur woensdag 8.30 - 12.00 uur, zaterdag 14.00 - 17.00 uur

Schiphorstdijk 22, Denekamp. Tel. 0541 - 355022

Bouw-/ woonpagina’s Binnenkort kunt u uw activiteiten op speciale bouw-/woonpagina’s onder de aandacht brengen in zowel Dinkelland Visie, Op en rond de Essen als De Glimlach van Oldenzaal!

Wij zijn door meerdere bedrijven benaderd om speciale pagina’s te wijden in onze bladen aan alles wat te maken heeft met bouwen en wonen. Deze pagina’s zijn bedoeld om de klant te laten zien wat er allemaal mogelijk is en natuurlijk ook om de nieuwe 6% btw regeling goed uit te leggen

In week 18 (woensdag 1 mei) en week 22 (27/28 mei) worden deze pagina's geplaatst in onze uitstekend gelezen huis-aan-huisbladen. U kunt kiezen voor de Glimlach van Twente (Oldenzaal,oplage 18.000 stuks) Dinkelland Visie (gemeente Dinkelland, oplage 13.000 exemplaren) Op en rond de Essen (gemeente Tubbergen, oplage 14.500 exemplaren) zodat u in totaal meer dan 45.000 huishoudens huis aan huis bereikt!

Gevraagd BEZORGER VOOR HET BUITENGEBIED VAN DE LUTTE voor wekelijkse verspreiding op woensdagmiddag of -avond van

Postweg (de lutte -> losser) &  (de lutte -> oldenzaal)

Haermanweg Oude Lutterkerkweg Grote Lutterveldweg Stadsweg Harinkweg

Overesweg Siemertweg Paasbergweg Middelkampweg Alleeweg Tankenbergstraat Tankenbergweg

Voor meer informatie en prijzen voor deze speciale pagina's kunt u contact opnemen met

Monique Heinink - info@glimlachtwente.nl of bel 0541-355974

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Drukkerij van Barneveld Telefoon 0541-351869 of mail naar mail@drukkerijvanbarneveld.nl


VOLOP MOEDERDAGAANBIEDINGEN MET

Volledig geïntegreerde vaatwassers in alle prijsklasses Constructa vaatwasser Siemens vaatwasser Miele vaatwasser NU VOOR

490,-

incl.

NU VOOR

590,-

met besteklade

incl.

NU VOOR

850,-

incl.

KEUKEN RENOVEREN? Profiteer van het tot 6% verlaagde BTW tarief!

Nijverheidstraat 2 Denekamp T 0541 350822

032

www.groeneveldkeukens.com

Haarbrinksweg 26 - Geesteren - T. +31 (0)546-631715

Beatrix tussen de Twentenaren

Samenstelling: Carlo ter Ellen en Frans de Lugt

Fotoboek: BEATRIX tussen de Twentenaren Met vele unieke fotos uit Oldenzaal, Weerselo, Ootmarsum, Losser, Tubbergen etc.

BEATRIX t u s s e n

d e

Tw e n t e n a r e n

€ 12,95 gebonden boek, 96 pag. Eenmalige speciale uitgave! op=op Een exclusieve uitgave van Uitgeverij Heinink i.s.m. “De Twentsche Courant Tubantia”

Denekamp - Tubbergen Hardenberg - Oldenzaal www.boekwinkelheinink.nl


Fitte Vutters Fietsclub in tien jaar de aarde rond

Tankenberg ‘opstapje’ naar de Alpe D’huzes Op initiatief van Tom Niehof van Forfarmers uit Denekamp en Hans Kroesen van B & T Bikestore uit De Lutte hebben acht deelnemers van de groep ‘Big Challenge Forfarmers Hendrix’ ter voorbereiding op hun deelname aan Alpe D’huzes afgelopen zaterdag een fietsclinic afgewerkt in het Twentse landschap. Met de deelname aan de Alpe D’huzes op 6 juni in Frankrijk wordt geld ingezameld voor de kankerbestrijding. Tom Niehof van Forfarmers heeft een persoonlijk motief om een groep fietsers te ondersteunen, omdat hij een collega/vriend verloor, die op de jeugdige leeftijd van 29 jaar overleed aan alvleeskanker. Tijdens de clinic afgelopen zaterdag kregen de deelnemers aan Alpe D’huzes informatie over trainingsmethodes, voeding, fietstechniek en parcourskennis, maar werd er ook in de praktijk getraind op klimmen en dalen op de Tankenberg. Na 55 kilometer training was er voor de fiet-

sers, op uitnodiging van Frit Hulshof, koffie en gebak bij het Ros van Twente. Wie, via Tom Niehof, de bestrijding van kanker wil ondersteunen, kan voor meer info terecht op: http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/tomniehof/tomniehof/ www.bikeandtravel.nl http://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/acties/tomniehof/tomniehof/ http://www.bigchallenge2013.nl

De rit waarin Bertus Morsink voor het laatst als wegkapitein optrad, voerde over en rondom de Lonnekerberg.

Op 7 mei 2003 – dit jaar dus tien jaar geleden - ging in Oldenzaal de Fitte Vutters Fietsclub van start. Bertus Morsink, zelf net Vutter geworden, plaatste destijds een advertentie in clubblad Klein Verzet van de OWC en de eerste keer gingen ze met zijn vieren op stap. Daarna kwamen er advertenties in de weekbladen en de FVF-groep werd steeds groter. Al met al bleek dat het een succesvolle onderneming was om deze groep in het leven te roepen want het aantal deelnemers werd steeds groter. Soms waren er wel 25 man aanwezig om de mooie routes door het Twentse land en het Duitse grensgebied te fietsen. In de zomerdag gaat dat op de racefiets en 's winters wordt de mountainbike gepakt. Deze trajecten werden voordien steeds zorgvuldig uitgezocht door organisator Bertus Morsink. Inmiddels is de oudste deelnemer,

Geslaagd OPEN HUIS bij Columbus Junior Op vrijdag 12 en vrijdag 19 april hebben de locaties van Kindercentrum Columbus Junior OPEN HUIS gehouden. Beide OPEN HUIZEN waren zeer geslaagd. Alle locaties hadden uiteraard de koffie en thee klaarstaan met daarbij door de kinderen eigengemaakte lekkernijen. Op locatie De Zeilboot konden de kinderen, vanwege de Nationale Metselen Voegkampioenschappen in ZuidBerghuizen, mozaïeken. Ook konden daar de pas geboren kuikentjes worden bewonderd. Op locatie De Ark werd er bijvoorbeeld geschminkt en werden er workshops peutergym gegeven en locatie De Sloep heeft narcissen geknutseld met de kinderen. Ouders hadden de mogelijkheid om de werkelijke kosten voor kinderopvang en buitenschoolse opvang te laten uitrekenen. Indien ouders niet in de gelegenheid zijn geweest om bij het Open Huis aanwezig te zijn, dan kunnen ze uiteraard te allen tijde contact opnemen met

Herman Ahuis, al 75 terwijl er ook al een handvol zeventigers in de groep vertegenwoordigd is. Kortom, de oudjes doen het nog best! Vorig jaar oktober/november is men gestart met een tweede groep - die in een wat lager tempo fietst – en die inmiddels ook al weer 10 deelnemers kent. Bertus Morsink gaat het na al die jaren wat rustiger aan doen en hij heeft het roer inmiddels overgedragen aan de iets jongere garde.

Columbus Junior. Een voorbeeld: • Al vanaf € 32,- per maand voor 2 dagdelen kinderopvang per week; • Al vanaf € 21,- per maand voor 1 dagdeel buitenschoolse opvang per week. Op www.columbus-junior.nl kan ook exact worden uitgerekend wat kinderopvang kost. Velen zijn verbaasd dat de kosten veelal meevallen!

Expositie Lizan van Dijk in stadstheater De Bond

De aarde rond In die tien jaren heeft Morsink op al die woensdagmiddagen met zijn Fitte Vutters in totaal zo'n 40.000 km onder de wielen door laten gaan. Dus is hij de aarde rond geweest met al die krasse knarren. Voor woensdag 22 mei a.s. is er een jubileumtocht gepland richting Duitsland, namelijk Coesfeld en Schöppingen en dan zullen deze veteranen, onder wie ook een sterke dame, resp. 120 en 150 kilometers wegtrappen om dit jubileum luister bij te zetten. Aan het eind van de rit komen ze dan, zoals gewoonlijk al die jaren, weer bijeen in het clubhuis van OWC, waar kantinebeheerder Harm van Straaten steeds aanwezig is. Het spreekt voor zich dat de Fitte Vutters nog lang hun tochtjes hopen te gaan maken op de woensdagmiddag.

In Stadstheater De Bond is nog tot en met 21 mei een expositie van te zien van Lizan van Dijk. Lizan van Dijk studeerde aan de Gerrit Rietveldacademie te Amsterdam, exposeerde op veel plaatsen en geeft schilderlessen en workshops. Ze werkt wisselend vanuit haar atelier in Zuid-Frankrijk en haar atelier in Haarlem. Haar objecten bouwt ze op uit allerlei materialen. Deze veelal gerecyclede materialen worden met zorg uitgezocht en geselecteerd voor hun nieuwe functie. De combinaties van o.a. hout, metaal, kunststof en textiel zorgen vaak voor verrassende vormen en sterke composities. Lizan van Dijk zegt zelf over haar werk: ‘Mijn grotendeels abstracte werken bestaan uit veel uiteenlopende materialen, maar de dragende factor is de acrylverf. Tijdens het werken komt er een stroom van associaties op gang. Deze stroom brengt mij dichterbij datgene wat het doek van mij wil. Het is een constant zoeken naar evenwicht tussen de verf en de andere materialen.’ Bezoektijden: di. t/m vr. van 9.00 – 17.00 uur en tijdens voorstellingen.

Leerlingen De Bongerd maken kunst van afval De kinderen van daltonschool 'De Bongerd' uit Oldenzaal hebben de afgelopen weken gewerkt aan het project 'Van Afval tot Kunst'. De leerlingen van de groepen 1 en 2 hebben gekeken naar de grote opruimshow van 'Nederland schoon'. De groepen 3 t/m 8 zijn op excursie naar kringloopwinkel ' De Beurs' geweest. Daar konden zij hun zelf ingebrachte spullen volgen. Alle groepen hebben workshop gevolgd, zoals een workshop 'rhythm en trash' van de muziekschool Oldenzaal en het levensgroot bouwen met snoeiafval onder begeleiding van kunstenares Mirjan Koldewij. Ook hebben de leerlingen van groep 6 kleding ontworpen van plasticzakken. Tijdens al deze activiteiten zijn

de verschillende groepen de wijk in gegaan met prikstokken om zwerfafval op te ruimen. De gemeente Oldenzaal had gezorgd voor prikstokken en hesjes. Vorige week woensdag was de afsluiting met een voorstelling (foto) en een expositie in de patio aan de Wieldeaaierlaan.


NU: GRATIS HOORTOESTEL BIJ SPECSAVERS! IN DE BASISDEKKING IS UW HOORTOESTEL NIET MEER GRATIS. BIJ SPECSAVERS WÉL! GELDT ALLE VOOR EN* LL MODE

50% KORTING SCHAFT U OP 25 OF 26 APRIL EEN HOORTOESTEL AAN DAN KRIJGT U NU EEN JAAR LANG GRATIS BATTERIJEN! Geldt voor alle zorgverzekeraars, o.a.:

Specsavers betaalt uw eigen bijdrage van 25% naast de 75% vergoeding van uw zorgverzekeraar. Hierdoor kost het toestel u niets. Maximaal 1 gratis hoortoestel per klant. De actie is geldig t/m 30 juni 2013. Uw bestelling moet geplaatst zijn voor 1 juni 2013. Om in aanmerking te komen voor een gratis hoortoestel moet u aanspraak kunnen maken op de vergoeding van uw basisverzekering. Het gratis hoortoestel moet aangeschaft worden binnen de categorie waarin u ingedeeld bent door uw audicien en het Zorgverzekeraars Nederland Protocol. De volgende merken zijn geregistreerde merken van de vennootschappen van Specsavers: Specsavers, het Specsavers logo. www.specsavers.nl *Voor sommige producten kunt u doorverwezen worden naar een partner audicien van Specsavers.

OP ALLE MONTUREN

Van 25 t/m 29 april ontvangt u bij Specsavers Oldenzaal 50% korting op alle monturen! Standaard enkelvoudige glazen zijn gratis bij elk montuur. Kom nu naar de winkel en profiteer van deze unieke aanbieding!

PROFITEER VAN DIT AANBOD! Specsavers Oldenzaal Grootestraat 19 0541 515 365

Dit aanbod geldt van 25 t/m 29 april 2013 bij Specsavers Oldenzaal. De 50% korting geldt op alle monturen. Niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen. Voor randloze monturen adviseren wij extra dunne glazen. © 2013 Specsavers Optical Group. All rights reserved. www.specsavers.nl

Nog enkele bedrijfshallen te huur

MeijerMax vindt ‘superlocatie’op bedrijvenpark Eekboerstraat Roeloffzen Vastgoed MKB biedt op het bedrijvenpark Eekboerstraat nog enkele bedrijfshallen - casco alsmede turnkey units - aan van 250 m2 tot 503 m2, allen al voorzien van energie- en telefoonaansluitingen. De turnkey hallen zijn voorzien van kantoorruimten met keuken, systeemplafond met geïntegreerde verlichting en geschakeld door bewegingsmelder, cv verwarming, luchtverversing installatie en toiletgroep waardoor het pand per direct functioneel opgeleverd kan worden. Andere units zijn bewust casco gebouwd, met of zonder betonnen tussenvloer, om een huurder/koper zelf creatief te laten investeren met hun specifieke wensen. Door forse lichtstraten in het dak die voor prettig daglicht zorgen en door de hoge isolatiewaarden van de panden biedt Roeloffzen Vastgoed de ondernemers lage stroomen stookkosten. De hallen bieden voor ondernemers echt veel mogelijkheden.

MeijerMax Dit alles was voor MeijerMax, groothandel in werk- en bedrijfskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen, aanleiding om via makelaar KockVan Benthem Oldenzaal een bedrijfspand van Roeloffzen te huren op het Bedrijvenpark Eekboerstraat 28. Vader en zoon Meijer hoopt in het nieuwe bedrijfspand van bijna 300 m² een professionaliseringsslag te kunnen maken en verdere groei te kunnen realiseren. Het bedrijf verruilde op 1 april een volle, gestapelde opslag in een verzamelhal voor een professioneel bedrijfspand mét showroom, kantoor en opslagruimte.

Toekomstvisie Door de sympathieke uitstraling, degelijk en modern materiaalgebruik, hoog afwerkingsniveau, vijf eigen parkeerplaatsen, goede vloerbelasting en zeven meter hoge bedrijfshal is het pand uitermate geschikt voor de toekomstvisie van MeijerMax. Bij verdere groei kan de kantoorruimte eenvoudig worden uitgebreid, maar ook is het mogelijk op termijn een extra verdieping te realiseren of zelfs een andere unit er bij te betrekken. De grote laaddeur geeft royaal toegang voor een vracht- bestelwagen die zelfs binnen kan laden en lossen.

Superlocatie Eigenaar Lute Meijer van MeijerMax is laaiend enthousiast over zijn nieuwe bedrijfspand. ‘Het is echt een superlocatie. Zeker voor ons, omdat wij een groothandel zijn en dus geen dure zichtlocatie nodig hebben. De ruimte werd bovendien helemaal compleet opgeleverd. Alles zat er in: kantoor, keuken, toilet en alles perfect afgewerkt. Het enige wat we hebben gedaan, is zelf de wanden in de bedrijfshal schilderen.’ In de bedrijfshal hebben Lute Meijer en zijn zoon, die in het bedrijf komt zodra hij zijn studie small business heeft afgerond, een showroom ingericht, een magazijn gerealiseerd waar de voorraad werk- en bedrijfskleding en beschermingsmiddelen overzichtelijk zijn opgeslagen en een plek ingericht waar ze zelf de bedrijfslogo’s op kleding kunnen borduren en drukken.

Lage maandlasten Huurder MeijerMax had voorheen in een kleinere bedrijfsruimte hogere energielasten dan nu in het nieuwe grotere pand, waardoor de maandlasten aangenaam lager uitvallen. Zelfs energiezuinige LEDlampen konden in een oplevering meegenomen worden. De van elkaar verschillende units hebben ervoor gezorgd dat er inmiddels al een leuke mix van ondernemingen is gevestigd op het bedrijvenpark Eekboerstraat, van ICT en telecommunicatie, garage en interieurbouw tot Fashion ICT-bewaking en support.

Hebt u interesse? Neemt u contact met ons op en we maken graag tijd om u de hallen en mogelijkheden te laten zien.


Activiteiten vervroegd i.v.m. troonswisseling op tv

Oldenzaals Oranjefeest met veel vertrouwde onderdelen Traditiegetrouw zullen ook dit jaar op 30 april al vroeg in de ochtend vele kinderen, met of zonder ouders, een plaatsje willen veroveren rondom het gemeentehuis om hun spullen op de vrijmarkt aan te bieden. En net als in voorgaande jaren wordt de sfeervolle tuin van het museum Het Palthe Huis weer omgetoverd tot een ’klein Mont Martre’.

de Oldenzaalse binnenstad ook van alles te beleven. Zo zorgend de Leo’s er voor dat kinderen kunnen ponyrijden, in combinatie met oud Hollandse spelletjes. Verder zullen de acrobaatjes van kindercircus Tubantino en leden van de taekwondo vereniging op hun vertrouwde plek voor het stadhuis demonstraties geven van hun kunnen

De marktstalletjes bieden gastvrijheid aan beeldende kunstenaars op het gebied van tekenen, schilderen, keramiek, beeldhouwen, glasbewerking, sieraden, fotografie, bloemsierkunst etc. Waarbij de deelnemende kunstenaars hun werk niet alleen te koop aanbieden, maar ook tonen hoe het tot stand komt. En natuurlijk mag er worden verkocht. Nieuw dit jaar tijdens de kunstmarkt is het maken van een ‘Gesammtkunstwerk’ met als thema de troonswisseling voor en door Oldenzalers. De muzikale omlijsting van de kunstmarkt wordt wederom verzorgd door De Hapjes en de dames van de BOCA’s zorgen voor eigen gebakken hartige en zoete taarten die verkocht worden voor het goede doel. Het zal, kortom, weer heerlijk vertoeven zijn in de Palthetuin.

Boekenmarkt Evenals voorgaande jaren zal ook dit jaar weer een prachtige boekenmarkt worden gehouden op de Ganzenmarkt. Een lint van tientallen kramen zal weer veel publiek trekken. Tussen 11.00 en 18.00 kunnen liefhebbers snuffelen tussen vele boeken in verschillende genres. Meer informatie over de boekenmarkt is te vinden op www.fleeve.nl . Behalve van boeken, kunnen bezoekers op de Ganzenmarkt ook genieten van heerlijk eten. En traditiegetrouw kan er ook een heerlijk koel biertje genuttigd worden in de Biergarten, een initiatief van de Lions uit Detmold, ook geen onbekenden op de de Oldenzaalse Oranjemarkt. De opbrengst komt steeds ten goede aan een goed doel. Vorig jaar mocht het Stadjongenskoor Oldenzaal een cheque in ontvangst nemen.

Boeskool Idol Vorig jaar was de talentenjacht Boeskool Idol, georganiseerd door De Lions, een grote publiekstrekker en wegens het grote succes zal dit evenement ook dit jaar weer plaatsvinden tijdens de Oranjemarkt op 30 april. Op een groot podium op De Groote Markt mogen jongeren tot 18 jaar tussen 11.30 en 13.30 uur zijn hun zang- of danskunsten vertonen, die door een deskundige jury zullen worden beoordeeld. Er wordt beoordeeld op twee categorieën en voor elke categorie worden prijzen uitgereikt. Er zijn mooie prijzen te verdienen: eerste prijs 100 euro, tweede prijs 50 euro, derde prijs 25 euro. Voor vragen en aanmeldingen kunnen talenten terecht bij els.kerpisci@planet.nl. Voor de allerkleinsten is er op 30 april in

LOCATIES FESTIVITEITEN KONINGINNEDAG 2013 Dinsdag 30 april 2013 van 11.00 tot 17.00 uur Ganzenmarkt kindervrijmarkt boekenmarkt Biergarten Lions Detmold Kindercircus Tubantino Demonstratie Taekwondo diverse kraampjes met vis/shoarma/ loempia’s EHBO Pony rijden en oud Hollandse spelen Toiletten en afvalcontainer bij brandtrap achter stadhuis

Vincentius Op het Bachplein zal de Vincentiusvereniging Oldenzaal de verkoop van tweedehands kleding promoten. Deze kleding is te koop in hun Vincentiusshop aan de Hengelosestraat 7. De opbrengst hiervan komt ten goede aan mensen in Oldenzaal die het financieel moeilijk hebben. Dit keer ligt de focus op mooie, chique en feestelijke (avond) kleding. Op de Groote Markt start om 10.00 uur de autorally met prachtige klassiekers. De deelnemende auto’s kunnen al vanaf 9.30 uur op het St. Plechelmusplein bewonderd worden. Tussen 12.00 en 15.00 uur zorgen draaiorgel het Piepenrek en diverse straatartiesten voor het nodige vertier. En eetkraampjes uit verschillende culturen zorgen voor een gevarieerd aanbod ter versterking van de inwendige mens. Op de Groote Markt zullen na afloop van Boeskool Idol op een groot podium diverse bandjes optreden, aangeboden door de horeca. Daar gaat het Oranjefeest dan met veel muziek door tot in de kleine uurtjes.

Paltetuin kunstmarkt Kunst Cafe Verkoop hartige en zoete taarten Muziek “de Hapjes” Schilderen aan groot schilderij voor Oldenzaal Michoriushuis Hotdogs Bachplein Kledingkraam Vincentiusvereniging Oldenzaal Luifeltjesmarkt Boeskool Idols van 11.30 tot 13.30 uur live-muziek gezellige terrasjes autorally door C.C.C.O.: 9.30 uur aanschouwen oldtimers, 10.00 uur vertrek Door de hele binnenstad: ’t Piepenrek Diverse eetkraampjes Organisatie: Stichting STOFO


Muziekspektakel met ENorm en Ome Herman op Groote Markt

‘Oldenzaal Maximaal’ misschien wel begin van ‘n nieuwe traditie tainers, brengt de Oldenzaalse band Ome Herman het publiek met Nederlandstalige krakers in de juiste Oranjestemming, waarna ENorm met een spectaculaire Queen-show, met medewerking van zangeres Karin Hertsenberg, het nieuwe koningspaar vanuit Oldenzaal een ‘warm’ muzikaal welkom bereidt.

Het zou wel eens de daverende aftrap van een mooie nieuwe Oldenzaalse traditie kunnen worden. Maar als het aan de bands ENorm en Ome Herman ligt, wordt het muziekspektakel ‘Oldenzaal Maximaal’ op 29 april op de Groote Markt in elk geval een avond om nooit te vergeten. Op een gigantisch podium, opgebouwd met vijftien zeecon-

Het was altijd al de wens ENorm om nog eens een keer flink uit te pakken op een gigapodium in de open lucht. Toen op de televisie de troonswisseling werd aangekondigd, werd al snel het idee geboren om ‘iets’ te doen met Queen, waarvan de band al lang nummers op het repertoire had, onder meer voor de kerstshows ‘Kerst met ballen’. Dankzij de goede relatie met Bolk Transport en Container Terminal Twente (partners tijdens de Serious Request-actie), werd het mogelijk de droom van het containerpodium te verwezenlijken. André Pluimers van Bolk

Transport -geboren en getogen Oldenzalervond het een mooi idee en zegde meteen belangeloos zijn medewerking toe. De horecaondernemers van de Groote Markt en de stichting Boeskoolfonds waren bereid een groot deel van de te maken kosten te dragen en de leveranciers van licht en geluid verleenden graag hun medewerking door hun installaties voor ‘matsprijzen’ aan te bieden. En dankzij de welwillende medewerking van UCQ Led Concepts uit Enschede komt er op het containerpodium een led-scherm van vier bij zes meter en een led-gordijn van twaalf meter breed, waarop videobeelden worden vertoond. Oranje-stemming Op 29 april brengt Ome Herman vanaf negen uur ’s avonds het publiek in de juiste Oranjestemming met een uur Nederlandstalige krakers, gecombineerd met beelden van Oranje,

het De Groote Markt in Oldenzaal is o. gezelligste horecaplein in de regi op de en ev to ed go et h is r ee w i o o m ij B f thee. o e ffi ko je p ko n ee et M . n se as terr lunch e d k lij ge o m k o o ijk rl u u at n is Maar het n van de te gebruiken of te dineren bij ee plein. horecazaken aan het compacte sen u veel plezier De horeca-ondernemers wen tijdens de kroningsdag.

Biercafe

Rood-Wit-Blauw en het Koningshuis op het grote led-scherm. Na een pauze met een DJ, waarin het podium wordt gebouwd, volgt de spectaculaire Queen-show van zo’n anderhalf uur door ENorm met medewerking van Karin Hertsenberg. Hits en originele beelden van Queen komen voorbij tijdens de show, gecombineerd met een aantal spectaculaire effecten. Een aantal Queen-nummers zal door ENorm synchroon worden gespeeld met originele beelden van Freddy Mercury en zijn band. Karin Hertsenberg zingt in elk geval het nummer ‘Barcelona’ met ENorm. Dat belooft een kippenvelmoment te worden. Maar de mannen van ENorm verwachten dat helemaal niemand op de Groote Markt het droog zal houden bij een ander Queen-nummer, waarbij beelden van de toekomstige koningin Maxima getoond zullen worden. Het muziekspektakel op de Groote Markt op 29 april is gratis toegankelijk.


Vreeswijk & De Andersons: Bruisend liederenprogramma met Zweedse invloeden In Vreeswijk & De Andersons maken De Andersons een reis van IJmuiden naar Zweden, maar dan op hun eigen wijze. Wel Vreeswijk's blues, samba en ballades, maar met eigen nieuwe vertalingen en arrangementen van bekend en onbekend werk. Van 'De Nudistenpolka' en 'De Hopeloos blues' tot een verrassend vervolg op 'De nozem en de non'. De Andersons zijn bezig

aan een opmars in de Nederlandse theaters en staan bekend om hun muzikale theaterprogramma's met inhoud, humor en veel afwisseling. De Andersons bestaan uit Tom Dicke (piano), Mirek Walton (gitaar), Roel Dullaart en Anna Ågren. Zij groeide op met een Zweedse vader, een Nederlandse moeder en... het repertoire van Cornelis Vreeswijk.

Datum: donderdag 25 april, 20.15 uur muziek

Hermitage Concert Hans Visser & Irena Filippova Jaarlijks bezoeken honderdduizenden mensen de Hermitage in St. Petersburg en Amsterdam op zoek naar wereldschatten van de kunst en de Russische geschiedenis. Net als vele andere bezoekers vragen Visser en Filippova zich af: welke muziek hoorde er bij deze kunst? Wat klonk er tijdens de revolutie en van welke muziek hield Tsaar Peter de Grote? De twee mu-

zikanten duiken in de geschiedenis van de Hermitage en gaan op zoek naar muziek en verhalen achter de bijzondere collectie. Hermitage Concert is beslist niet alleen barok, klassieke of romantische muziek, maar juist een eigenzinnige impressie van de sfeer zoals die nu bij de kunstwerken zou kunnen klinken. Het is een kleurrijke multimedia voorstelling.

Datum: vrijdag 26 april, 20.15 uur muziek

YVA Das Musical Na de wereldpremière in Nordhorn is YVA Das Musical ook te zien in De Bond. De musical speelt in het Berlijn van de jaren twintig, dertig van de vorige eeuw. Het is het historische verhaal van de Joodse modefotografe Else Ernestine Neuländer en stond bekend onder haar artiestennaam YVA. Ze was uitermate succesvol. Haar foto’s stonden regelmatig op de covers van de toonaangevende bladen. Ook staat ze bekend als de ontdekker van Helmut Newton. Uiteindelijk wordt ze in 1942 omgebracht in vernietigingskamp Majdanek. De rol van YVA wordt gespeeld door de Duitse actrice Antonia Stemmer. Sandra Timmerman speelt de rol van Neuländers hartsvriendin Dora. Een aangrijpend verhaal in de Duitse taal waarin niet alleen droefenis voorkomt, maar ook de nodige humor en vrolijke scènes. Vooraf om 21.00 uur is er een korte inleiding, verzorgd door Thomas Kriegisch.

Datum: zaterdag 4 mei, 21.00 (met inleiding vooraf) musical


Advertorial

Hotel de Schout best beoordeelde hotel van Overijssel Hotel de Schout in Denekamp heeft een prestigieuze Zoover Award gewonnen. In de categorie hotels zijn zij verkozen op een fraaie 8e plaats van Nederland en mag zich best beoordeelde hotel van Overijssel (en Twente) noemen. De Zoover Award is de publieksprijs binnen de Nederlandse toeristische sector.Eigenaar Henk Ossenvoort & hotelmanager Rainier Veldboer ontvingen de Zoover Award dinsdag uit handen van, algemeen directeur van Zoover, Stephan Bosman. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Zoover te Zeist werd het hotel in het zonnetje gezet met een certificaat. Hotel de Schout werd in de beoordeling van haar gasten voornamelijk geprezen door de klantvriendelijkheid, uitstekende service en de ruime comfortabele kamers en kreeg als ‘overall’ cijfer een fraaie 9,3. Het hotel beschikt over 34 uiterst comfortabele en ruime kamers, die allen verschillend zijn ingericht. Naast de boxspring bedden en een gezellig zitje, zowel in de kamers als op de balkons, zijn alle kamers voorzien van een design badkamer met vloerverwarming, airconditioning, gratis draadloos internet en een LCD TV. In Restaurant Oosth, met haar eigentijdse sfeer en warme uitstraling, voelen de gasten zich direct thuis. Naast het sfeervolle restaurant beschikt Hotel de Schout over 2 multifunctionele zalen, geschikt voor vergaderingen, separate lunches, koffietafel, diners of feestavonden. De Zoover Awards worden voor het vijfde achtereenvolgende jaar uitgereikt. De beste 25 hotels van Nederland ontvingen dinsdag een Zoover Award. De Awards worden vergeven op basis van de ervaringen van gasten en zijn daarmee een echte publieksprijs. Landhuishotel de Bloembeek uit de Lutte heeft in de categorie hotels tevens een Zoover Award in ontvangst mogen nemen en is verkozen op een prachtige 12e plek. In de categorie Vakantieparken behaalde Recreatiecentrum de Witte Berg uit Ootmarsum een fraaie 9e plaats. Voor een volledig overzicht: www.zooverawards.nl

Plusgroep Helios met spellingsspel in de prijzen De plusgroep van Helios uit Oldenzaal is vorige week winnaar geworden van Designed by kids, een spelontwerpwedstrijd voor basisschoolkinderen. De organisatoren van de wedstrijd zijn het Wetenschapsknooppunt van de TU Delft, ontwerpbureau Meeple en schoolleverancier Heutink. Het Paddenstoelenspelspel, een spellingsspel voor groep 4 en 5 kinderen, was het winnende ontwerp. De groep reisde vorige week woensdag in alle vroegte, als enige groep uit het oosten van het land, met de trein af naar Delft waar ze hun spel mochten presenteren. Nadat de kinderen, in nauwe samenwerking met

Een complete Pullman boxspring is er al vanaf € 2999,00 met de kenmerkende topkwaliteit en natuurlijk het oogstrelende design die men van Pullman gewend is!

Meeple, het spel verder uitgewerkt hebben, zal Heutink het produceren en in de handel nemen.

Winnaars actie Wereldwinkel De actie ‘Maak jij het mooiste paasei?’ was een succes. Medewerkers van de Wereldwinkel waren erg verrast door zoveel prachtige creaties. Tegelijkertijd waren sommige ouders van de kinderen verrast door de eigentijdse uitstraling van de Wereldwinkel. De winnaars hebben vorige week in de winkel hun prijs opgehaald. Dat waren Loes van Zutphen (9 jaar), Jorn Benes (6jaar) en Sepp Vrijkotte (3 jaar). Alle andere kinderen die hebben meegedaan mochten afgelopen week een troostprijs op komen halen.

Eekboerstraat 71 | 7575 AW Oldenzaal | T: 0541-522 922 | www.slaapspecialistoldenzaal.nl

Uw gastheer:  Hans Bruinsma

DONDERDAG KOOPAVOND


Titel voor eerste en tweede tafeltennisteam Quick’20 Vorige week dinsdag was het dan eindelijk zover: team 1 van tafeltennisvereniging Quick’20 (bestaande uit Henk van Benthem, Heinz Veldkamp en Alexander Veldkamp) kon kampioen worden in de laatste wedstrijd competitiewedstrijd uit tegen GTTV uit Glanerbrug. De voorsprong op de naaste concurrent bedroeg 5 punten en vooraf was bekend dat ze aan 5 punten genoeg hadden. Maar dat ging niet zonder slag of stoot. Henk opende de wedstrijd en kwam met veel netballen aan zijn kant tot een overwinning. Heinz moest in het tweede enkelspel de eer aan de tegenstander laten, maar zoon Alexander bracht de stand naar 2-1 in het voordeel van team 1. In het dubbelspel ging de overwinning na een spannende strijd in vijf sets naar Quick’20. In de volgende enkelspelen wist Henk nog twee partijen te winnen en Heinz nog een zodat de uiteindelijke stand 6-4 in het voordeel van team 1 beslist werd. Sinds jaren is het eerste team weer kampioen geworden en speelt het volgend seizoen in de eerste klasse. Tweede team Het tweede team van tafeltennisvereniging Quick’20 heeft op overtuigende wijze de titel weten binnen te halen van de 3e klasse N afdeling Oost. Met maar liefst 90 be-

haalde punten uit tien wedstrijden mag het team, bestaande uit Nanda DorpmansBoerkamp, Jeroen Holterman en Jeroen Busscher, zich de terechte kampioen noemen. Van de 100 gespeelde wedstrijden heeft het tweede team van Quick’20 er 90 weten te winnen, een unieke prestatie. Door dit kampioenschap zal het team promoveren naar de 2e klasse en daarbij is handhaving de beoogde doelstelling voor het nieuwe seizoen. De eindresultaten in de voorjaarscompetitie 2013 afd. Oost van de overige teams van TTV Quick’20: het derde team is gedegradeerd (te sterke poule-indeling in 3e klasse) en keert weer terug naar de 4e klasse. Het vierde team wist zich te handhaven met een vijfde plaats in poule O van de 4e klasse. Het vijfde team wist zich ook te handhaven met een derde plaats in de 5e klasse.

Plantenmarkt Groei & Bloei Groei & Bloei afdeling Oldenzaal e.o./WBO-Wonen houdt op zaterdag 4 mei in de tuin en ontmoetingsruimte van De Abdij aan de Zuidwal 82 in Oldenzaal een plantenmarkt. Belangstellenden kunnen er die dag, gratis, terecht van 10.00 tot 16.00 uur. De opbrengst gaat dit jaar naar Verpleegcentrum Gereia in Oldenzaal, voor een rolstoelvriendelijke broeikas. Er kan worden geparkeerd op de Ganzenmarkt. Op vrijdag 3 mei kan tussen 14.00 en 18.00 uur opgepot plantgoed worden ingebracht. Heeft u in uw tuin planten en/of zaailingen, stekken, struiken etc. over, dan zouden de organisatoren van de plantenmarkt deze graag ontvangen. Ook waterplanten zijn welkom. Opgepot plantgoed, voorzien van naam, hoogte en kleur, kan worden ingebracht in de tuin van De Abdij. Het plantgoed kan afgeleverd worden via de achteringang van de tuin, te bereiken via het voetpad Schoolstraat dat naar de Ganzenmarkt loopt. Dit zal met borden aangegeven worden. Grote partijen kunnen eventueel thuis worden opgehaald (bel dan eerst even met 06 29580360).

Moederdag De plantenmarkt vindt op zaterdag 4 mei tussen 10.00 en 16.00 uur plaats. Behalve een groot aanbod van vaste planten e.d., zijn er ook kraampjes met bloemstukjes voor moederdag. Voor kinderen is er bloemschikken, een springkussen en waskaarsen maken. Verder zijn er kramen met sieraden, beelden en schilderijen, ansichtkaarten, een groene loterij met altijd een prijs, een imker met waskaarsen en honing, demonstraties van bloemschikken en Oosterse penseelkunst. Ook is de Plantendokter aanwezig, waar bezoekers terecht kunnen met al hun plantenvragen. De koffie staat op 4 mei klaar in Ontmoetingsruimte De Abdij. www.oldenzaal.groei.nl

Operalaan 100, Oldenzaal Tel. 0541 - 510606 www.vv-de-esch.nl

VV Oldenzaal doet goede zaken in degradatieduel VV Oldenzaal heeft de degradatiewedstrijd uit bij Wilhelminaschool met 1-1 gelijk gespeeld. Hiermee behield het vijf punten voorsprong op de nummer 11, die hiermee (rechtstreekse) degradatie haast niet meer kan ontlopen. denzaal kreeg meer en meer ruimte, omdat Wilhelminaschool aan een punt eigenlijk niets had. Maar ook Oldenzaal bleef aanvallend spelen, kreeg in de slotfase ook nog enkele 100% kansen, maar ook nu ging de bal er maar niet in. Met de 1-1 deed VV Oldenzaal nog wel goede zaken, maar het zal in de laatste twee wedstrijden nog volop aan de bak moeten om de veilige 8e of 9e plaats vast te houden, om het spelen van promotie-/ degradatiewedstrijden te voorkomen. Te beginnen zondag a.s. wanneer het de uitwedstrijd speelt bij Markelo, de huidige Oldenzaal begon veel te slap en gaf door defensief geklungel en foute passes zomaar enkele grote kansen weg aan de ploeg van oud-trainer Jan Megelink. Maar na ongeschonden deze beginfase te zijn doorkomen, leek het aan de andere kant uit het niets op voorsprong te komen. Maar Roy Kuipers zag zijn inzet door de doelman gekeerd. Hierna een beter Oldenzaal, maar opnieuw defensief geknoei bracht de gastheren de voorsprong. Jelle Schiphorst schoof de bal pardoes in de voeten van een aanvaller van Wilhelminaschool, die niet aarzelde en laag en hard binnen schoot: 1-0. Oldenzaal leek wakker geschud, en begon nu zelf eindelijk te voetballen. Maar de kansen die het kreeg werden niet omgezet in het benodigde doelpunt. Zelfs kansen alleen voor de keeper waren niet besteed aan de blauwwitten, die ook nog eens een zuivere strafschop werd onthouden. Maar vlak voor rust viel dan toch nog de verdiende gelijkmaker. Tim Oude Nijhuis en Venancio Ramirez combineerden zich door de Hengelose defensie, en uiteindelijk was het Tim Oude Nijhuis die de trekker overhaalde met een fraaie actie. Ruststand: 1-1. Goede zaken Na de thee een controlerend Oldenzaal, echter kansen werden niet of nauwelijks gecreëerd. Daarentegen was Wilhelminaschool wel zeer gevaarlijk en kwam Oldenzaal goed weg bij inzetten die rakelings voorlangs gingen. En daar bleef het niet bij, want Wilhelminaschool bleef de meest gevaarlijke ploeg. Maar zelfs op de doellijn kregen ze de bal er niet in. Ol-

nummer 8. Markelo heeft slechts twee punten meer dan Oldenzaal en is ook nog niet veilig. Aanvang in Markelo is om 14.00 uur. De stand onderin de 3e klasse A per 21 april: 7. Tubanters; 19-26 8. Markelo; 20-26 9. Oldenzaal; 20-24 10. Twenthe; 20-23 11. Wilh.school; 20-19 12. Hengelo; 20-10

Dennis Kamps van OZ&PC succesvol Dennis Kamps van OZ&PC heeft afgelopen zaterdag deelgenomen aan het NK 1500m in het Sportfondsenbad te Amersfoort. In een geweldig opgebouwde race wist hij met een PR van ruim 29 seconden de derde plaats te veroveren. Op zondag nam OZ&PC deel aan de limietwedstrijd in hetzelfde Sportfondsenbad te Amersfoort. Dennis Kamps zwom er nog drie NJK limieten bij (in totaal heeft hij er nu vijf), net als Joost Padberg, die zijn aantal NJK limieten ook op vijf bracht. De overige deelnemers van OZ&PC aan deze limietwedstrijd zwommen mooie PR’s en naderen de richttijden voor het NJK ook.


Workshops O-art

tot pend n oplo e g n ti t Kor

00,€ 7.5

2.0 TDI € 21.995,€ 15.995,€ 6.000,€ 225,€ 429,Nu met 4 jaar garantie!

laagste prijs garantie Bij het Bedrijfswagencentrum van Twente Platinastraat 50, 7554 NA Hengelo

Bedrijfswagens Bedrijfswagens

074 - 255 41 41

www.huiskes-kokkelerr..nl/bedrijfswagencentrum

In het kader van leefbare en vitale wijken, ondersteund door WBO Wonen en georganiseerd door de kunstenaars van Oart aan de Jacob Catsstraat 2 te Oldenzaal, is nog inschrijving mogelijk voor de volgende workshops: 11 mei tekenen en schilderen voor volwassenen door Wiebe Bloemena, 15 juni speksteen bewerken door Machteld Kuiper en 14 september koper emailleren door Lies Koster. Dankzij financiële ondersteuning van de woningbouwvereniging bedragen de kosten slechts 7,50 euro per cursist. Aanmelden: www.oartoldenzaal.nl

ZONDAG OPEN van 10 - 17 uur

Vliegveldstraat 2 | Deurningen | www.tuincentrumborghuis.nl

Cursus gedrag en gehoorzaamheid voor de hond De Honden Dressuur Club Oldenzaal begint vanaf maandag 13 mei weer met een gedrag & gehoorzaamheidscursus voor de hond. Na vele jaren hier geen invulling meer aan gegeven te hebben, blijkt dat er nu veel vraag is naar een goede G&G cursus. De hond zal tijdens deze cursus verschillende commando's leren opvolgen en de baasjes/bazinnen zullen worden begeleid hoe te handelen en gewenst gedrag aan te leren. Omdat herhaling belangrijk is om oefeningen goed aan te leren zal er twee keer per week geoefend worden, op de maandag- en vrijdagavond van 19.30 – 21.00 uur. In totaal bestaat de cursus uit 10 avonden. Voor meer informatie, kijk op www.marcosk-9.nl

of stuur een mail naar info@marcosk-9.nl. Hierin graag naam en telefoonnummer vermelden, zodat er contact kan worden opgenomen.

Er is nog plek in jeugdtheatertuin

In de theaterzaal van de Vrijeschool De Zevenster in Oldenzaal krijgen kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar acteerlessen. Zij gaan aan de slag met improvisatie, bewegingstheater, muziek en kruipen in de huid van verschillende typetjes. De lessen zijn op maandag, dinsdag en donderdag. In de groep op donderdag zijn nog plekken vrij. Enthousiaste kinderen kunnen een kijkje komen nemen in de les van 17.00 tot 18.00 uur aan de J. van Hartenstraat 2 in Oldenzaal. De Jeugdtheatertuin is onderdeel van Joliens Theaterhuis. Meer info: www.jolienstheaterhuis.nl

Bekijk deze week de speciale

ORANJEAANBIEDINGEN in deze uitgave.


Daniëlle van der Weide Geef medewerker nazorg na ontslag Dinsdagavond 9 april. Ik kom na een linkedin-training thuis en vertel een naaste van mij dat het een dag was waarop alles net even anders liep dan verwacht. ‘Nou, dan kan er nog wel wat bij, ik ben mijn baan kwijt’, zegt deze persoon. Dit is wat velen van ons treft in deze tijd. Werkgevers hebben het zwaar en dus werknemers ook. Als ik door Oldenzaal rij en zie hoeveel panden er te huur staan op het industrieterrein of door de Vijfhoek loop die oogt als een getto, dan raakt mij dat als ondernemer. Respect dus voor alle ondernemers die het lukt in deze tijden ‘de kop boven water te houden’. En ik wens dat hen het lukt te ondernemen tot er betere tijden komen. Ik kom zelf uit een ondernemersgezin en heb een praktijk, dus ik weet dat het hebben van een eigen bedrijf enerzijds vrijheid geeft, maar anderzijds een grote verantwoordelijkheid vergt om die vrijheid in te vullen (vaak met zaken doen). Als het slecht gaat met een bedrijf en als er daardoor gedwongen ontslagen vallen is dat voor geen van de partijen prettig. Ik benijd de baas die dit bericht aan z’n werknemer moet geven niet en kan me voorstellen dat zij ook emotioneel zijn na zo’n slecht nieuwsgesprek. Hoe breng je slecht nieuws? Daar is misschien niemand echt handig in. Dat doet me denken aan behandelplannen in de zorg waar onder het kopje ‘Seksualiteit’ heel vaak staat: Geen bijzonderheden, of niet van toepassing. Dat is natuurlijk onzin, want heel vaak is er wel wat over te rapporteren, maar heeft het er meer mee te maken dat de hulpverlener er zelf moeite mee heeft het onderwerp bespreekbaar te maken. Dat is voor een baas tijdens zo’n gesprek ook zo, want in dit geval kun je slecht nieuws niet mooi brengen. Maar het kan wel anders! En omdat er veel ontslagen vallen, wil ik deze column gebruiken om werkgevers en werknemers bewust te maken van hun positie, zodat er veel persoonlijk leed voorkomen wordt. Ik schrik van de manier waarop mensen ‘afgevoerd worden alsof ze een virus met zich meedragen’. Om het even te schetsen; het is een gewone werkdag, je zit lekker in je werk. Tijdens de koffie om 15.00 hoor je dat er een reorganisatie komt. Om 15.15 is de baas klaar met z’n verhaal. Om 15.20 zit je bij hem aan de tafel en zegt hij dat jij bij diegenen hoort die ontslag krijgen. Of je nog persoonlijke spullen op het werk hebt liggen, of je je jas wilt pakken, je krijgt de instructie mee geen contact met het personeel te hebben en je bent per direct vrijgesteld van werk. Om 15.40 zit je in de auto, leeg, niets…..wat is mij gebeurd? Dus ’s ochtends ga je na 15 jaar werken en loyaal zijn aan het bedrijf en je baas naar je werk, tot 15.00 weet je niets en om 15.40 is je leven totaal anders. Ook als je een rasoptimist bent, is dit niet te bevatten. Geen contact met collega’s, omdat je anders onrust zaait of wat de reden ook maar is (want dat wordt er niet bij verteld). Ik kan het snappen, maar heeft dan niemand door dat het dan juist gebeuren kan? En is open communicatie en transparantie nou niet juist de sleutel tot verandering en verbetering in deze tijd? Is het dan niet veel handiger om dat traject te begeleiden i.p.v. te verbieden? Maar wat mij vooral opvalt is dat de ‘besmette collega’s’ afgevoerd moeten worden, terwijl het bedrijf geïnfecteerd is, dus je roeit het virus niet uit. Onvoorstelbaar wat dit doet met iemand en wat hebben we veel van die ‘iemanden’ op dit moment! Tussen het ontslag en de zekerheid van het traject daarna zit een periode die ziekmakend kan zijn voor mensen. Dan krijgt de overheid er weer een hele kostenpost bij aan mensen met depressies, gezondheidsproblemen etc. Mijn voorstel is om tijdens een ontslaggesprek, de ontslagen werknemer in contact te brengen met een coach ook al is het maar voor 1 gesprek (want met collega’s mogen ze niet praten) om het ontslag een plek te kunnen geven. Bel als baas de week na ontslag nog eens hoe het met de werknemer is. Jij bent loyaal aan je bedrijf, maar vergeet niet dat een werknemer dat ook is of was. Deze manier van uit elkaar gaan onderstreept dat niet, sterker nog; het leidt tot rechtszaken. Dat doet in veel gevallen geen recht aan de jaren waarin goed samengewerkt is om JOUW bedrijf te laten groeien. Rechtszaken kun je voorkomen door medewerkers mee te nemen in het proces, want iedereen weet dat bedrijven het zwaar hebben momenteel. Mijn advies en oproep voor alle bedrijven die mensen ontslagen hebben of gaan ontslaan: geef je medewerkers nazorg als ze dit bericht op deze manier krijgen en neem als baas ook nog eens contact op. Dat is menselijk en werkt preventief op de gezondheid van jezelf, je bedrijf en de (ex)medewerkers en dus de maatschappij! Daniëlle van der Weide, Devine Hulpverlening Rossum (06-41349872)

Bully begroet 1000ste lid op vernieuwde website Het aantal leden van de Oldenzaalse Hockeyclub Bully blijft gestaag groeien. In de afgelopen vijf jaar werden er meer dan 250 leden verwelkomd. Daarbij is opvallend dat er ook steeds meer jongens hun sportcarrière bij Bully beginnen.

Voorzitter Herman Kemna is trots op de vele vrijwilligers binnen zijn vereniging: ‘We hebben zoveel opgeleide jeugdtrainers dat alle leden twee keer per week training kunnen krijgen. Daarnaast vergt zo’n grote club ook een goede organisatie en ook dat is gerealiseerd dankzij de grote bereidheid van ouders om te helpen met coachen, als gastouder op te treden, te helpen bij toernooien of een (jeugd)bestuursfunctie op te pakken.’ Bully, dat leden trekt uit heel Noordoost-

HUBA Oldenzaal sluit service over het jaar 2012 af Een groep van 16 belasting-invullers van de HUBA Oldenzaal is, evenals voorgaande jaren, voor de leden van de ouderenbonden in de afgelopen maanden weer volop bezig geweest om de aangiften voor de inkomstenbelasting 2012 te verzorgen. De service beperkte zich overigens niet alleen tot het verzorgen van de belastingaangifte. Ook werd bekeken, of de afhandeling van een eventuele huurtoeslag en/of zorgtoeslag correct is verwerkt door de belastingdienst. Daarnaast werd in voorkomende gevallen gewezen op de mogelijkheid tot het aanvragen van bijzondere bijstand bij de Gemeente Oldenzaal. De HUBA Oldenzaal heeft over het belastingjaar 2012 totaal 595 aangiftes verzorgd. Hiervan kregen 381 belastingplichtigen gemiddeld 538 Euro terug. Dit bedrag is inclusief de zogenaamde Tegemoetkoming in Speciale Zorgkosten. (T.S.Z.) De gemiddelde teruggave aan belastingen is over 2012 ca. 30 Euro hoger dan over 2011. Voorts hebben 144 belastingplichtigen een bedrag aan inkomstenbelasting moeten bijbetalen

Twente, is nu de op een na grootste hockeyclub uit Twente. 1000ste lid Ondanks dat veel jongens hun weg naar Bully weten te vinden, werd het 1000e lid toch een meisje. Silke Quaink werd vorige week als 1000e lid welkom geheten en uiteraard ook in het zonnetje gezet. Ze kreeg een stick en een hockeytas maar ook een uniek Bullyshirt met aan beide zijden een 1000-opdruk.

en wel gemiddeld 368 Euro per belastingplichtige. Ook dit jaar hoopt de HUBA Oldenzaal weer behulpzaam te kunnen zijn bij het oplossen van de jaarlijkse belastingperikelen.

Eerste plek Hiphopteam Rouwhorst Afgelopen zaterdag waren de IDO Holland hiphop ranking wedstrijden in Heemstede. Dit was een belangrijke wedstrijd voor de hiphopgroepen omdat deze wedstrijd meetelt voor de uitzending voor het EK en/of WK. Rouwhorst heeft goed gepresteerd. Het jongste team bij de junioren in de hoogste klasse Master, is ToDamn eerste geworden in een druk bezet veld. Bij de PreChamps Adults is Fresh vierde geworden in de finale. Afgelopen zondag waren de schoolkampioenschappen voor de leerlingen van Rouwhorst in de hiphop duodans. Er deden zo’n 80 duo’s mee. De resultaten van de verschillende klassen: Children 1e klasse: 1. Emma Morselt, Indy oude Velthuis. Children 2e klasse: 1.Lieke Bartelink en Amber Hoogma. Junioren 1e klasse: 1. Britt Rouwhorst en Bodera Masselink . Junioren 2e klasse: 1. Ruby-Ann Munsterhuis en Evi Nijendijk. Selectie klasse: 1. Femke Morsink en Irla Pot.

Tegelijkertijd werd ook de vernieuwde website van de club gepresenteerd. In een Windows8-omgeving zijn alle zaken overzichtelijk gerangschikt. Ook de vele sponsoren van de club komen op de nieuwe site veel beter tot hun recht. Na het introduceren van het Bully-Magazine en de digitale nieuwsbrieven eerder dit jaar, is ook de website nu helemaal eigentijds online te vinden. De teams die de komende weken kampioen zullen worden kijken al uit naar een mooie presentatie op de vernieuwde website.

Tovermiddag in meivakantie Voor kinderen van 4 t/m 10 jaar is er op woensdag 1 mei van 14.00 tot 17.00 uur een speciale tovermiddag bij Impuls. De tovermiddag vindt op twee locaties plaats: Breedwijs in Zuid-Berghuizen en ’t Noabershoes in De Thij. Alle kinderen, die graag een keertje een echte tovenaar of tovenares willen zijn, kunnen hun magische krachten uitproberen op de Tovermiddag bij Impuls. Wat er dan allemaal gaat gebeuren is natuurlijk super geheim. Maar dat het spannend wordt is zeker! Kinderen hoeven zich voor deze speciale middag niet van te voren aan te melden. Ze kunnen op woensdag 1 mei gewoon vanaf 14.00 uur binnen lopen bij Breedwijs of ’t Noabershoes. De kosten om mee te doen bedragen € 1,00. In de tweede week van de meivakantie, maandag 6 mei t/m vrijdag 10 mei, gaan de meeste reguliere kinderactiviteiten van Impuls gewoon door.


Nieuw 2013... Varken aan het spit | Vliegviscursus

Een bijzondere dag uit?

Roofvogelshow | Creatieve workshops en leuke kinderfeestjes | 7 dagen geopend

Rustieke omgeving met stijvol buitenhuis & terras Wild- en visrestaurant Eigen traditionele rokerij 4 visvijvers

Koninginnedag Goudforellen | Vernieuwde kaart Geweldig terras met zandbak en springkussen

Kijk voor arrangementen en workshops op:

www.bijzondervissen.nl Koningsspelen in Zuid-Berghuizen Ter gelegenheid van de troonswisseling organiseren Basisschool De Leemstee, Kindercentrum Columbus Junior en Peuterzaal Eigenwijs (partners van Breedwijs Zuid Berghuizen) op vrijdag 26 april een speciale feestdag. Het moet een gezellige dag worden voor alle kinderen die dagelijks vertoeven in het Breedwijsgebouw aan de Helmichstraat in Zuid Berghuizen Om 8.45 uur zingen alle kinderen samen (450 in totaal) op het schoolplein het

‘Breedwijs – koningslied’, waarna 450 ballonnen worden opgelaten. Vervolgens zal wethouder Rob Christenhusz namens gemeente Oldenzaal de eerste ‘Koningsmok’ aanbieden. Alle kinderen krijgen deze mok mee naar huis. De peuters en de groepen 1-4 gaan om 9.00 uur naar hun klassen, waar ze het programma vervolgen met het Koningsontbijt en sport en spel in en rondom de school. De leerlingen van de groepen 5 t/m 8 lopen naar het sportpark van Berghuizen. Hier wordt hen een hele dag sport en spel aangeboden met medewerking van studenten van de sportschool CIOS. Zij krijgen hier het Koningsontbijt. Alle kinderen krijgen ook een speciaal ontworpen Konings T-shirt aangeboden.

Hondenveldsweg 2, REUTUM | 0541- 29 79 28 | info@bijzondervissen.nl

Vroege vogels op landgoed Egheria Vroeg op pad, dwars door het veld. Dat is wat de boswachter van Natuurmonumenten op zondag 28 april om 08.00 uur gaat doen. Op landgoed Egheria hebben veel vogels dan het hoogste lied. Verzamelpunt van de twee uur durende excursie is beheerkantoor Natuurmonu- menten, Bentheimerstraat 15a, 7587 ND De Lutte. Landgoed Egheria heeft een afwisselend landschap met loof- en naaldbossen, akkers, boerderijen, houtwallen en zelfs een heuse berg. Veel vogels, waaronder vijf soorten spechten, voelen zich er thuis. In het vroege voorjaar, als er nog geen of nauwelijks blad zit aan de bomen, zijn zingende vogels ge-

makkelijker te ontdekken. Leden van Natuurmonumenten betalen € 4,00 voor de excursie, niet-leden betalen € 7,00. Aanmelden via www.natuurmonumenten.nl of telefonisch T (035) 655 99 11 bij de ledenservice. Een verrekijker is wel handig.

Taizéviering in de Hofkerk

Op vrijdag 26 april vindt in de Hofkerk op de hoek Ganzenmarkt/Hofmeijerstraat de vierde Taizéviering van dit seizoen plaats. De viering begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 20.15 uur. Iedereen is van harte welkom in deze meditatieve viering, waarin naast het zingen van Taizéliederen, stiltemomenten zijn en teksten worden gelezen. Na afloop is er tijd voor ontmoeting.

t s n u kmeets Design

Gratis

n iek Kunstwerk u_

t.w.v.

E1250.-

bij besteding v.a. E3500.- *

28 april KOOPZONDAG

Hamerstraat 2 7556 MZ Hengelo 074 -2914956

vanderdeen.com / vanderdeen-instyle.nl/acties / dekunstvankunst.nl

info@vanderdeen.com www.vanderdeen.com


Wereldoorlog

Tot en met vrijdag 3 mei

Expositie Beeld van Beatrix door leerlingen praktijkonderwijs

Tijdens de tentoonstelling Beeld van Beatrix zijn ongeveer 30 portretten van de koningin, gemaakt door leerlingen van het Twents Carmel College, afdeling praktijkonderwijs te zien. Net als de tentoonstelling op het Loo, kregen de leerlingen uit de klassen 1 en 2 van het praktijkonderwijs de opdracht om op hun eigen wijze een portret van onze koningin neer te zetten. Dit heeft geresulteerd in zeer afwisselende werkstukken van de leerlingen met elk hun eigen zienswijze op onze koningin. Aanvang: tijdens openingstijden Locatie: Bibliotheek Oldenzaal www.bibliotheekoldenzaal.nl

Zaterdag 4 mei

OWC Jeugdronde Oldenzaal

Op 4 mei staat de jeugdronde van Oldenzaal op de wielerkalender van de KNWU. De organisatie is in handen van de Oldenzaalse wielerclub OWC en wordt verreden op de wielerbaan gelegen in de mooie natuur van Het Hulsbeek. Aanvang: 10.30 uur Locatie: Recreatiegebied Het Hulsbeek www.hethulsbeek.nl

Zaterdag 4 mei

Yva das Musical

De musical speelt in het Berlijn van de jaren twintig, dertig van de vorige eeuw. Het is het historische verhaal van de Joodse modefotografe Else Ernestine Neuländer en stond bekend onder haar artiestennaam YVA. Ze was uitermate succesvol. Haar foto’s stonden regelmatig op de covers van de toonaangevende bladen. Ook staat ze bekend als de ontdekker van Helmut Newton. Uiteindelijk wordt ze in 1942 omgebracht in vernietigingskamp Majdanek. Aanvang: 20.45 uur Locatie: Stadstheater De Bond Prijs: € 20,00 inclusief een drankje www.stadstheaterdebond.nl

Op zondag 5 mei a.s. wordt het vijfde deel van het zesdelige foto- en filmproject ‘Oldenzaal door de eeuwen heen’ van Hans Kolmschot in Stadstheater De Bond vertoond. Op zondag 10 maart jl. vertoonde de Oldenzaler Hans Kolmschot het laatste deel van zijn zesdelige foto- en filmproject Oldenzaal door de eeuwen heen in Stadstheater De Bond tijdens de speciale filmdag van Filmhuis Oldenzaal. Dat was een groot succes. Om nog meer Oldenzalers de gelegenheid te geven het oude Oldenzaal op groot doek te herbeleven, presenteert hij het deel ‘De oorlogsjaren in Oldenzaal en omgeving’. Aanvang: 16.30 uur Locatie: Stadstheater De Bond Prijs: € 5,50 (inclusief een drankje www.stadstheaterdebond.nl

Zondag 5 mei

Outdoor Challenge Run De deelnemers aan de 7 kilometerrun krijgen ruim 20 hindernissen voor de kiezen, de sporters die gaan voor 12 kilometer het dubbele. De hindernissen bestaan uit o.a. touwhindernissen, boogschieten, houthakken en sjouwen met boomstammen. Aanvang: 09.00 uur Locatie: Recreatiegebied Het Hulsbeek Prijs: Deelnemers betalen inschrijfgeld www.ocp.nu

Ronald neemt u mee in zijn visie op loslaten, vasthouden dus. Goedemondt snapt inmiddels dat vrijheid en veiligheid elkaars tegenpolen zijn. Waar hij zich nu mee bezighoudt is: waar zit ik op de schaal tussen die twee begrippen? Wat gebeurt er als je je meer richt op loslaten? Weg met controle en zelfbevestiging. Dat doet toch iets met een mens? Nou, met Ronald in ieder geval wel. Hij zal u op de voor hem zo karakteristieke manier vertellen wat er is gebeurd. Aanvang: 20.15 uur Locatie: Stadstheater De Bond Prijs: € 21,00 / CJP/CKV/65+ € 19,50, (incl. drankje) www.stadstheaterdebond.nl

Zondag 12 mei

Slotconcert Koetshuis Laatste concert van het 19e seizoen Oldenzaal Klassiek in het Koetshuis te Oldenzaal. Op zondag 12 mei kunt u luisteren naar Liv Migdal op viool en Marian Migdal op piano. Aanvang: 20.15 uur Locatie: ’t Koetshuis Prijs: Onbekend www.oldenzaalklassiek.nl

Start VVV Wandelweek

Oldenzaal in de Tweede

De VVV Oldenzaal heeft samen met de vrijwilligers van de VVV natuurwandelingen een wandelweek georganiseerd. Het is mogelijk om 10 of 20 km te gaan wandelen. Er zullen één of twee pauzes worden gehouden op plaatsen waar een toiletgelegenheid aanwezig is. Hier is tevens de mogelijkheid om tegen betaling een consumptie te gebruiken. Stevige wandelschoenen is een must. Men dient voor eigen lunch te zorgen. Kijk voor meer informatie op de website. Aanvang: 10.00 uur Locatie: Stationsplein Oldenzaal Prijs: Gratis (vooraf aanmelden bij de VVV Oldenzaal) www.uitinoldenzaal.nl

Dinsdag 14 t/m vrijdag 17 mei

Wandel 4 daagse Oldenzaal

Deze uitagenda komt tot stand onder verantwoordelijkheid van de VVV/ANWB Oldenzaal. Berichten en activiteiten voor de uitagenda kunnen worden aangeleverd via: info@uitinoldenzaal.nl (Joyce Keizer). Prijswijzigingen en drukfouten onder voorbehoud.

Voor een goede en volledige controle over de bike is een goede rijtechniek belangrijk en nodig. Daarom krijgen de deelnemers aan de clinic veel techniektraining. Je leert over de basishouding en stuurgedrag, je krijgt les in klimmen en je leert omgaan met mul zand. Speciaal wordt er geoefend op die kleine vervelende dingetjes zoals bochtjes, klimmen zonder af te stappen en moeilijk afdalen. En natuurlijk is er elke keer tijd voor een fijne toertocht. Altijd al zin gehad om eens lekker met el-

kaar te ontdekken wat het is om op een mountainbike door Twente te rijden? Kom dan naar de damesclinic op zaterdag 11, 18 en 25 mei en op 1 juni. Gestart wordt om 10.00 uur van af sportpark ‘De Thij’ in Oldenzaal. Zie ook: www.mtbhettwentseros.nl voor het deelnameformulier. Aanmelden bij Marlies Lenselink email: marlies@mtbhettwentseros.nl 06 – 120 578 61

Ronald Goedemondt, De R van Ronald

Zondag 5 mei

VVV/ANWB OLDENZAAL St. Plechelmusplein 5 7571 EG Oldenzaal T (0541) 514023 | F (0541) 517542

In de maand mei wordt er door MTB Het Twentse Ros speciaal voor dames en meiden een mountainbike clinic georganiseerd in de omgeving van Oldenzaal. Deze clinic omvat vier zaterdagen en is voor iedereen die met mountainbiken wil starten of al enige ervaring heeft en gevorderd is. Deelnemers kunnen een eigen bike gebruiken of een bike lenen.

Woensdag 8 mei

Dinsdag 14 t/m vrijdag 17 mei

Ook met uw activiteit in de Uitagenda? Mail naar: info@uitinoldenzaal.nl

Het Twente Ros houdt clinic mountainbiken voor dames

De Wandelvierdaagse Oldenzaal vindt elk jaar plaats in de week tussen Hemelvaart en Pinksteren. Vier avonden met zeer attractieve routes in en om Oldenzaal. Elke avond start de wandel 4 daagse op een andere locatie in en om Oldenzaal. Er kunnen verschillende afstanden gelopen worden: 5 en 12 kilometer. Aanvang: Zie website Locatie: In en om Oldenzaal Prijs: € 5,- per persoon bij voorinschrijving en op de wandeldagen zelf € 7,50. Kinderen tot 6 jaar lopen gratis mee. www.wandel4daagseoldenzaal.nl

Koopzondag (o.v.b.) 5 mei: Tuincentra 9 mei: Meubelbranche (Hemelvaart)

Cheque € 7.500,- Park Golf voor Welkomhuis Twente

Het jaarlijks terugkerende golfevenement op het Hulsbeek, het Park Golf Hulsbeek Open, heeft afgelopen editie € 7.500,00 opgebracht. Dit bedrag komt geheel ten goede aan de stichting Welkomhuis Twente. Loes Meijer, voorlichtster van de stichting Welkomhuis Twente, heeft de cheque in ontvangst mogen nemen tijdens de open dag van het Hulsbeek. Op de open dag was er veel belangstelling voor de stand van Welkomhuis Twente, waar clown Spruit de kleinste bezoekers wist te verassen met een kleurplaat, terzijde gestaan door een charmante prinses in een echte ‘grabbeljurk’ en de vrijwilligers Jolanda, Jacqueline en Yvonne. De wat oudere kinderen konden kennis maken met de golfsport op de door de Stichting Park Golf Hulsbeek Open uitgezette oefenbaan, waar gedurende de hele middag mensen in de rij stonden om een balletje te slaan. Ook was er door G Spirit uit Alphen aan den Rijn een veld uitgezet om zelf te ondervinden hoe het is om te sporten als je een handicap hebt. De ritjes met de 4x4 jeeps in de aangelegde modderpoel was met een opbrengst € 880,45 zeer succesvol. Stichting Welkomhuis Twente is een

initiatief om gezinnen met hulpbehoevende kinderen een onvergetelijke vakantie te bieden. Speciaal voor dit initiatief organiseert Park Golf Hulsbeek Open een driedaags golftoernooi op het Hulsbeek, dat dit jaar zal plaatsvinden op 2, 3 en 4 oktober. Wilt u meer informatie over het evenement en het steunen daarvan? Neem dan contact op met de sponsorcommissie via www.hulsbeekopen.nl

Overhandiging van de cheque door de sponsorcommissie van Stichting Park Golf Hulsbeek Open met v.l.n.r. Jan Olde Wieverink, Gerd Elferink en Gerard Busser, en Loes Meijer van het Welkomhuis, geflankeerd wordt door vrijwilligsters Jacqueline en Jolanda en clown Spruit.


Vakmensen voor huis en tuin Eindelijk voorjaar maak nu een tuinafspraak!

Schildersbedrijf

Als wij uw tuinaanleg mogen verzorgen, krijgt u het ontwerp GRATIS!

Voor al Uw: Binnen en buiten schilderwerk Beglazing Behangwerk Spachtelputz

“Maak nu gebrui

k van de

6% BTW regeling!”

Tel.:

De Ruijter 0541-519225 Hampsink 0541-518927 Bedrijf 06-53793969 Website: deruijterenhampsink.nl Tubbergerdijk 4 - 7638 PJ NUTTER - www.floranaturatwente.nl

Vakmensen voor huis en tuin

Rik Bollen metsel- en tegelwerken Jhr. van Coeverdenstraat 18 7576 ZL Oldenzaal Tel. 06-24732727 www.rik-bollen.nl info@rik-bollen.nl


Candy Corner

Glimlach 17-2013  

Gilmlach17-2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you