Page 1

Dinkelland Visie voorheen: Denekamps Weekblad

27 JUNI 2013 - 40e jaargang nr. 26

Oplage 12.750 exemplaren

Redactie: Drukkerij-Uitgeverij van Barneveld, telefoon 0541-351869 Industriestraat 10, Denekamp - Postbus 96, 7590 AB Denekamp Fax 0541-354345 E-mail: mail@drukkerijvanbarneveld.nl

Advertenties en tekst: Uiterlijk ‘s maandags 12.00 uur in het bezit van drukkerij-uitgeverij Van Barneveld. De uitgever is niet aansprakelijk voor foutief uitgevoerde opdrachten.

Verspreiding: Elke woensdagmiddag en donderdag in Denekamp, Beuningen, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop, Noord Deurningen, Groot Agelo, Klein Agelo, Breklenkamp, De Lutte, Weerselo, Deurningen, Saasveld en Rossum.

bank verzekeringen hypotheken deterink.nl

Zekerheid gemaakt door Richard Oude Luttikhuis Adviseur Zakelijk

Oldenzaalsestraat 34 7591 GM Denekamp T 0541 - 222592

Geslaagde jubileumeditie Dorpsloop De Lutte tief jaar ac 0 5 a Al bijn ! ekamp n e D n i

MEER INFORMATIE OVER ONZE DIENSTVERLENING BIJ j.uithetbroek@dekok.nl of e.schepers@dekok.nl en op www.dekok.nl

De 30e editie van de Dorpsloop De Lutte was met bijna 700 deelnemers weer een ware sportieve happening. De omstandigheden waren voor zowel lopers als toeschouwers perfect. Op alle afstanden werd fanatiek gestreden en dit werd door het massale en enthousiaste publiek bijzonder gewaardeerd. De Bambini’s (kinderen t⁄m 6 jaar) openden met een prachtig schouwspel, waarbij trotse ouders, opa’s en oma’s hun (klein)kinderen konden aanschouwen. Op de 2,5 km (jeugd t⁄m 12 jaar) gaf een grote groep van de Plechelmus-school uit De Lutte acte de presence en een grote groep clinic lopers, opgeleid door trainers van de club, presenteerde zich op de 5 km. Op de 5 km waren het Roald Goossen uit Rijssen en Merlin Snuverink uit Hengelo, die hun titel van vorig jaar met succes verdedigden. Het klapstuk van de avond was natuurlijk de 10 km met internationale toppers uit binnen- en buitenland. De Keniaan Kering liet de klok op exact 30.00 min. stil staan en won overtuigend voor de zeer sterke Duitser Gerold Hartger en de andere Keniaan Philip Bor. Bij de dames was het podium ook grotendeels internationaal door winst van Gladys Kiwott uit Kenia voor Antje Strothmann

uit Duitsland en Gerry Visser uit Borne. Speciale gast, oud-profwielrenner Joost Posthuma liet zien, wel degelijk hardloop talent te hebben door in dit sterke deelnemersveld een 13e tijd neer te zetten. Voorzitter Jeroen Bosch van de organiserende vereniging de Loopgroep De Lutte kan terugkijken op een zeer geslaagde jubileumeditie Uitslagen - 2,5 km jongens: Pim Bakker Rijssen, 9.17 min.; meisjes: Ismail Kaya Rijssen 9.59 min. 5 km heren: 1. Roald Goossen Rijssen, 16.30 min. Dames: 1. Merlin Snuverink Hengelo, 19.44 min. 10 km heren: 1. Ezra Kipchumba Kering Kenia, 30.00 min.; 2. Gerold Hartger Neuenhaus (D) 32.12 min.; 3. Philip Bor Kenia 32.43 min. Dames: 1. Gladys Jepkurui Biwott Kenia 35.04 min.; 2. Antje Strothmann Borgholzhausen (D), 43.36 min; 3. Gerry Visser Borne 43.46 min.

Ootmarsumsestraat 5 - Denekamp Telefoon 0541-358100 Ook vestigingen in Almelo en Enschede

EMTÉ Denekamp, Lange Voor 10

5"9"5*&3"11035 /0%*( …8POJOHFO…#FESJKGTUBYBUJFT…"HSBSJTDIFUBYBUJFT

Varkensschnitzels

Yorkham

naturel, wiener of zigeuner, per kilo

per 150 gram

9.99

2.78

5.-

1.kilo 6.67

Week 27 • Prijzen en aanbiedingen zijn geldig van zondag 30 juni t/m zaterdag 6 juli 2013 tenzij anders vermeld. Aanbiedingen maximaal 6 stuks per klant. Kijk voor meer aanbiedingen op www.emte.nl.


Vakantiepas 2013 De dieren verzorgen bij Dierentuin Nordhorn? Of een dagje alleen op pad? Er is nog plek voor de dagtocht op 10 juli naar Burgers Zoo, 17 juli Ketteler Hof & op 24 juli Zoo Osnabrück!! In de zomervakantie kun je met je vakantiepas weer vele kleine en grote avonturen beleven in Nordhorn en Dinkelland waarbij plezier en fun voorop staan. Je kunt een bezoek brengen aan Wonderryck Twente en onder begeleiding van een imker een kijkje nemen in de bijenstal, een eigen raket bouwen bij Cosmos Sterrenwacht, kaarsen maken bij de Kaarsenmakerij en nog veel meer. Met kortingsbonnen voor o.a. het zwembad in Ootmarsum, Denekamp & Nordhorn. De vakantiepas is een gezamenlijke activiteit van de Gemeente Nordhorn en de Gemeente Dinkelland.

Voor slechts € 8,00 p.p. toegang tot het park, incl. busreis. • In dit grotendeels overdekte park bij Arnhem kun je vele delen van de wereld ontdekken. Je kunt een kijkje nemen in de Bush of Dessert of op safari gaan. • Voor kinderen uit groep 5 t/m 8. Neem je vriendjes en vriendinnetjes mee! • Vertrek: 8.45 uur vanaf de parkeerplaats Dorper Esch in Denekamp. • Je bent om 17.45 uur terug in Denekamp. • De gehele dag is een begeleider aanwezig. • Voldoende plaatsen vrij. Woensdag 17 juli: Ketteler Hof in Haltern (bij Münster) (mét ouderdeel)

Woensdag 24 juli: Zoo Osnabrück Voor slechts € 8,00 p.p. toegang tot de dierentuin, incl. busreis. • Dieren van dichtbij beleven, het Afrikahuis, onderaardse dierentuin of apentempel kun je er bezoeken. • Voor kinderen uit groep 5 t/m 8. • Vertrek: 8.15 vanaf de parkeerplaats Dorper Esch in Denekamp. • Je bent om 16.45 uur terug in Denekamp. • De gehele dag is een begeleider aanwezig. • Voldoende plaatsen vrij. Altijd al dieren willen verzorgen in Dierentuin Nordhorn? ~ Dit is mogelijk op: 7 augustus (nog 9 plaatsen vrij) van 10-13.00 uur. Voor € 9,- p.p. Kennismaken met het beroep dierenverzorger.

Kom naar het VVV kantoor in Denekamp om je in te schrijven.

Op zoek naar de K oningin van Wonderryck: 9 juli en 13 augustus Voor slechts € 6,00 p.p. toegang tot Wonderryck Twente en bezoek aan bijenhotel.

De dagtochten: Woensdag 10 juli: Dagtocht Burgers Zoo

Voor slechts € 10,00 p.p. toegang tot het park, incl. busreis. • Een avontuurlijke dag in het doe- speel en avonturenpark! • Voor kinderen t/m 8 jaar, samen met een ouder/verzorger. • Vertrek: 7.45 vanaf de parkeerplaats Dorper Esch in Denekamp. • Je bent om 18.15 uur terug in Denekamp. • De gehele dag is een begeleider aanwezig. • Nog 7 plaatsen vrij.

• Onder begeleiding van een imker een kijkje nemen in de bijenstal, de koningin zoeken en je eigen bijenwaskaars maken. • Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar • Nog plaatsen vrij.

De toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de VVV locatie Denekamp, Oldenzaalsestraat 39, tel. 355752 of info@vvvdenekamp.nl.

Judo-diploma’s uitgereikt in Ootmarsum De jaarlijkse examens voor de judoka's van judovereniging Ootmarsum werden gehouden in sporthal de Schalm Na een periode van intensief trainen konden de judoka's laten zien wat ze allemaal geleerd en verbeterd hadden. Dat bestond per examen natuurlijk uit verschillende technieken. Staande de werptechnieken en op de grond verschillende controletechnieken.

40 judoka's in de leeftijd van zes tot en met zestien jaar hadden zich voor deze examens aangemeld. De examinatoren waren na afloop zeer te spreken en reikten de behaalde band ⁄ slip met bijbehorend diploma’s uit aan de judoka's. Alle judoka's werden na afloop persoonlijk toegesproken over de door hen behaalde vooruitgang. Belangstellenden, die een keer willen deelnemen aan een judoles kunnen contact opnemen met Rob Sanders, Tel. 0622690507

de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Inbraak woning Ootmarsum In een woning aan het Nuttersvoetpad te Ootmarsum werd op woensdag 26 juni tussen 15.30 en 16.30 uur ingebroken. Een raam aan de zijkant van de woning werd opengebroken. De woning werd doorzocht en meerdere goederen werden ontvreemd.

Politiewerk in Dinkelland Inbraak bouwcontainer In Beuningen werd op dinsdag 25 juni ontdekt dat er was ingebroken in een bouwcontainer aan de Denekamperstraat. Het slot van de container werd geforceerd waarna meerdere gereedschappen weggenomen werden. Waarschijnlijk heeft de inbraak in het begin van de avond van maandag 24 juni plaatsgevonden. Hennepplantage aangetroffen Naar aanleiding van een onderzoek werd op woensdag 26 juni een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Hoofdstraat in Deurningen aangetroffen. In het pand werden ruim 1000 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor de mens als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming. U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld electriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank, vocht, schimmel en lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt. Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel

Fietser onder invloed Op donderdag 27 juni omstreeks 21.00 uur kreeg de politie melding dat een fietser op de Legtenbergstraat tegen een geparkeerde auto gereden was. De fietser was hierna doorgereden. Op de Oude Weerseloseweg werd de fietser, een 52-jarige man uit Oldenzaal, door de agenten aangetroffen. Uit nader onderzoek bleek dat er geen schade aan de auto was ontstaan. Wel was de man onder invloed van alcohol. Bleek dat de man een promillage had van 1,2. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Preventie woninginbraak, algemene tips * Laat nooit sleutels zitten aan de binnenzijde van het slot, berg huissleutels op een vaste plaats op. * Zorg voor goede verlichting bij toegangsdeuren en houd de groenvoorziening rondom de woning laag. * Hang in de meterkast een kaartje met gegevens van personen die in geval van nood gewaarschuwd kunnen worden. * Merk waardevolle voorwerpen met postcode ⁄ huisnummer en maak foto's van waardevolle voorwerpen en maak gebruik van registratiekaarten. (registratiekaarten zijn te verkrijgen op het politiebureau of te downloaden via www.politie.nl). * Verstop uw kostbare sieraden nooit in de kast op de slaapkamer, maar bedenk een creatieve bergplaats in de woning. Maak van uw huis geen etalage. * Berg ladders of ander klimmateriaal op achter slot en grendel, zorg voor inbraakwerend hang- en sluitwerk. * Bel bij onraad of verdachte situaties direct de politie. * Laat, als het donker is en u van huis bent, net zoveel licht branden als normaal. * Gebruik een schakelklok en denk daarbij ook aan de bovenverdieping. * Sluit ramen en deuren goed af. * Doe de deur altijd goed op slot (nachtslot, penslot), ook als u

maar even weg bent; * Leg nooit sleutels onder de buitenmat of ergens anders buiten, geef eventueel een sleutel aan iemand die u kunt vertrouwen. Bij afwezigheid voor langere tijd * Laat planten op de gebruikelijke plek staan. * Geef de woning een bewoonde indruk. * Laat iemand de brievenbus legen. * Laat de post niet zichtbaar van buitenaf neerleggen. * Vraag de buren een oogje in het zeil te houden. * Laat de buren weten waar u te bereiken bent. * Laat iemand het grasmaaien. Openingstijden bureaus zomerperiode Twente Tijdens de zomerperiode, van 8 juli tot 19 augustus, zijn de bureaus Tubbergen, Dinkelland en Losser gesloten. De hoofdbureaus (in Enschede, Hengelo, Oldenzaal, Almelo en Nijverdal) zijn regulier geopend. De spreekuren van de wijkagenten vervallen in de zomervakantie. Het wijkteam neemt tijdens de vakantieperiode van de wijkagent zijn taken waar en is bereikbaar via tel. 0900-8844. Wijkbewoners kunnen telefonisch een afspraak maken. De inzet van de politie op straat en in uw wijk blijft gegarandeerd. De politie benadrukt dat zij uiteraard 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar is. In noodsituaties via alarmnummer 112 en voor niet spoedeisende zaken tel.09008844. Aangifte doen via internet Graag willen wij u attenderen op de mogelijkheid om via internet aangifte te doen van een groot aantal incidenten. Dit kan bijvoorbeeld bij doorrijden na een aanrijding, zonder gegevens van de tegenpartij; vernieling, diefstal en winkeldiefstal, allen zonder verdachtenindicatie. Bezoek hiervoor de website van de politie, www.politie.nl. Een bezoek aan een politiebureau is dan veelal niet meer nodig. Mochten er vragen of onduidelijkheden zijn naar aanleiding van uw internetaangifte, dan krijgt u vanzelf een telefoontje van de politie. Twijfelt u of u voor uw zaak direct naar het politiebureau moet komen, bel dan eerst het algemene telefoonnummer 0900 8844. Dit nummer kunt u ook bellen om een afspraak te maken.


In juli en augustus zijn wij ‘s avonds tot 20.00 uur geopend voor ijs!

UW E I ijsjes N

10x1 bo

jsj s strippenkaar si t trippenke aart ™=VcY^\ 1 8 0 ™KddgYZa^\ 9 ™AZj`Vah 5 7 `VYdi^e 2 4 6

l ¤10 ,-

Go

ed vo inleve or 10 ijs jes m ring et va kaart ontvan n een vo 1 bol. Te ge lle st gt u 1 rippen n ijsje

GRAT

IS!

3

4.

1

7V`]dZh Grotestraat 12, Ootmarsum Tel: (0541) 552 736

NU TOT 50% KORTING OP DE GEHELE ZOMER- EN SCHOENENCOLLECTIE

OMZIEN MET EEN GOED GEVOEL... Vieringen 14e Zondag door het jaar Mocht u buiten kantoortijden dringend pastorale hulp nodig hebben dan kunt u, als geen van de pastores op eigen nummer bereikbaar is, bellen met nummer: 06-57940901. Dit nummer is niet voor het melden van uitvaarten. Verdere informatie over de parochie Lumen Christi vindt u op www.lumenchristi.nl. De Lutte: H. Plechelmus Zondag 7 juli Plechelmusfeest, 9.00 uur: eucharistie, pastor Jacobs, pr., Dames- en Herenkoor. Dinsdag 9 juli 19.00 uur: rozenkrans. Woensdag 10 juli 19.00 uur: eucharistie, pastor Jacobs, pr. Denekamp: H. Nicolaas Zaterdag 6 juli 18.00 uur: viering van woord en gebed, werkgroep en Themakoor. Zondag 7 juli 10.30 uur: eucharistie, pastor Kuiper, pr., Herenkoor. Dinsdag 9 juli 9.00 uur: eucharistie, pastor Schrijver, pr. Ootmarsum: H.H. Simon en Judas Zaterdag 6 juli 18.00 uur: eucharistie, pastor Kuiper, pr., Themakoor. Zondag 7 juli 9.00 uur: eucharistie, pastor Schrijver, pr., Herenkoor. Donderdag 11 juli 9.45 uur: eucharistie in huize Franciscus, pastor Jacobs, pr. Beuningen: Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand Zondag 7 juli 9.00 uur: communieviering, pastor Ros, pw., Dames- en Herenkoor. Lattrop: H.H. Simon en Judas Zaterdag 6 juli 19.30 uur: eucharistie, pastor Jacobs, pr., Dames- en Herenkoor. Herhalingsviering communicantjes. Noord Deurningen: H. Jozef Zaterdag 6 juli 19.30 uur: communieviering, pastor Ros, pw., Sint Jozefkoor. Donderdag 11 juli 9.00 uur: communieviering, werkgroep. Tilligte: H.H. Simon en Judas Zondag 7 juli 9.00 uur: communieviering, werkgroep, Dames- en Herenkoor. Parochiële Caritas Het telefoonnummer van Prochiële Caritas is 0634361691. Website: www.caritaslumenchristi.nl. E-mail: j.kerkhofjonkman@lumenchristi.nl of voorzitter@caritaslumenchristi.nl.

Protestantse Gemeente Denekamp Op zondag 7 juli is er in de Protestantse kerk om 10.00 uur een dienst. In deze dienst gaat mevrouw Veldhuis uit Vriezenveen voor. De collecte aan de uitgang is bestemd voor het jeugdwerk van de Protestantse Kerk in Nederland. Na afloop van de dienst kunt u in gebouw Irene achter de kerk een kopje koffie of thee drinken en nog even napraten. U bent allen, zowel gasten als gemeenteleden, van harte welkom.

ggeruitvaartzorg.nl

Voet-, knie- of rugklachten? Praktijk podologie Wim en Willeke Benerink

Elke woensdag en zaterdag: Carint Denekamp, Mr. Mulderstraat 16 Bel of mail voor een afspraak info@podoloog-wimbenerink.nl | www.podoloog-wimbenerink.nl 06-10342574 b.g.g. 0541-229424 Voor dunne handgemaakte opbouwzolen

Protestantse Stiftsgemeente Weerselo Lezing door theoloog Anne van der Meiden Donderdag 4 juli vanaf het einde van de middag geeft theoloog Anne van der Meiden een lezing over de kracht van het woord. Deze lezing zal plaatsvinden in de Stiftskerk te Weerselo. Van deze lezing worden voor het nieuwe NTR programma ‘NTR academie’ tv-opnames gemaakt. De opnames zullen hoogstens twee uur duren. Wanneer het exacte tijdstip bekend is zal dit op de website bekendgemaakt worden (www.stiftsgemeente.nl). Woensdag 7 augustus om 19.15 uur op NED 2 wordt deze aflevering uitgezonden. Iedereen is van harte welkom deze lezing met tv-opnames bij te wonen! Zondag 7 juli zal dominee B.G. Elgersma uit Ootmarsum de dienst in de Stiftskerk leiden. De dienst begint om 10.00 uur. Voor de kinderen is er oppas aanwezig in de achter de kerk gelegen Stiftsschool. De opbrengst van de eerste collecte is bestemd voor Oikocredit. Na afloop van deze dienst is iedereen van harte welkom in de Stiftsschool om daar even gezellig na te praten. Hier wordt u dan ook koffie⁄thee⁄limonade aangeboden.

Extra vakantiekorting WAARSCHUWING! STALEN TUINHEKKEN Dubbelstaaf (DSM), duurzaam gecoat en gegalvaniseerd. 4 kleuren/ 9 hoogtes: 60 t/m 240 cm. Lengte 250 cm.

VANAF

5,50

Enschedesestraat 6, 7575 AB Oldenzaal (bij de Renaultgarage) www.medialand.cc

per stuk! Schoonheidsfoutje mogelijk

op de reeds afgeprijsde dames en heren schoenen Geldig t/m zaterdag 13 juli a.s.


Nieuws KV De Gunne Weerselo Oudpapierinzameling Op zaterdag 6 juli verzorgen spelers van het tweede en het vijfde team van klootschietvereniging De Gunne uit Weerselo een papierinzameling om 9.00 uur bij de voormalige gemeentewerf. De teamleiders dienen met elkaar af te stemmen dat er zowel op vrijdagavond als zaterdagochtend voldoende leden aanwezig zijn. I.v.m de vakantieperiode is het handig dit op tijd te regelen. Beker- en cupwedstrijd Op zondag 7 juli vinden de gemeentelijke Ensinkbeker en de Abrahamcup 50+-wedstrijd plaats. Deelname is mogelijk voor alle klootschieters (klootscheeters) uit de gemeente Dinkelland. U kunt zich opgeven van 9.45 tot 10.15 uur op de baan. Organisatie is in handen van KV de Nijstad. Trofee Op zondag 14 juli wordt de TKC-Trofee in Agelo (3 heren + 1 dame) gehouden. Inschrijven kan tussen 9.00 en 9.30 uur bij organisatie Wilskracht. De wedstrijd is verdeeld in 2 groepen: Groep 1: geboren na 1 januari 1968 Groep 2: voor 1968. Leeftijd van de dame is vrij. De prijsuitreiking volgt direct na afloop bij café Groot Agelo. Training De training van KV de Gunne is op zondag en donderdag. ‘s zondags traint men op straat vanaf 9.30 uur bij Tens; donderdags kan men vanaf 19.00 uur op de baan terecht.

Baanfinale kv de Brink prooi voor Marc Luft Tijdens de derde en vierde wedstrijd heeft Marc Luft nog eens laten zien geen tegenstand te dulden wat betreft de persoonlijke baankampioenschappen bij kv de Brink. Van vier wedstrijden, waarbij de beste drie resultaten tellen, won hij alle edities. Telkens lagen er voor de winnaar tien punten klaar.

Prijsuitreiking op Huis Singraven Alle 402 leerlingen van de groepen 7 in de gemeente Dinkelland hebben in de afgelopen maanden Huis Singraven bezocht. In het kader van het programma ‘educatie op locatie’ namen ze allemaal deel aan de drie workshops in het huis. Een van de workshops bestond uit het ontwerpen van een diorama, ook wel een transparantje, ofwel een driedimensionaal schilderij genoemd. In het Huis staan enkele prachtige 18e eeuwse diorama’s en de leerlingen konden hun eigen fantasie gebruiken om een hedendaags ontwerp te maken. Woensdagmiddag 26 mei was het dan zover: op Huis Singraven werden de drie prijswinnaars met hun vrienden en familieleden hartelijk welkom geheten door beheerder Daan van Mierlo en zijn team van vrijwillige medewerkers. Steffie Hoogendijk uit Weerselo, Bente Timmerman van de Zevenster uit Denekamp en Anouk Meulenbroek

uit Deurningen konden hun ontwerp, dat op een prachtige manier tot een heus transparantje⁄diorama was verwerkt, in ontvangst nemen. Zowel de kinderen zelf als hun meegebrachte gasten waren erg onder de indruk van het resultaat. Na een puzzeltocht door het park en een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje werd de middag afgesloten met de uitnodiging door de beheerder om nog eens terug te komen om bijvoorbeeld ook het Arboretum eens te bezoeken of een rondleiding door het Huis mee te maken. Ook volgend schooljaar wordt het project voortgezet voor de Dinkellandse leerlingen.

Op de perfect geprepareerde baan lag hij bij de derde en vierde wedstrijd steeds een schot voor op de nummer 2, Jochem Wennink, die met miniem verschil Michel Groeneveld in het klassement de baas bleef. In punten lagen zij gelijk, maar Jochem had meer meters over. In de tweede groep was Bennie oude Vrielink overtuigend winnaar. Ook hij won elke editie. Nummer 2 werd hier Gerard Groeneveld. Uiteindelijk worden de prijzen per team verdeeld. Edwin Scholten werd winnaar van Brink 2. Bij Brink 5 werd Frans Fox winnaar, bij Brink 6 was dit Bertus Sanders. Uitslag Groep 1: 1. Marc Luft, 30 punten; 2. Jochem Wennink, 26 punten; 3. Michel Groeneveld, 26 punten Groep 2: 1. Bennie oude Vrielink, 30 punten; 2. Gerard Groeneveld, 27 punten; 3. Frans Fox, 25 punten.

Clubkampioenschappen TV Denekamp In de finale was hij duidelijk te sterk voor René Snijders. Tevens won hij de herendubbel met Frank Tijkorte tegen Herman Bartelink en wederom René Snijders. Bij de dames is Marijke Welhuis kampioen geworden van Denekamp. Zij was in de finale te sterk voor Elleke Rademaker-Vastert. De damesdubbel in de hoogste categorie was een prooi voor Wendy Bartelink en Floor Hesselink, die in een spannende finale Jeanine Lammerink en Femke Ottink opzij zetten. Vooral de finaledag was zeer geslaagd, mede door het redelijk mooie weer in deze tot nu toe niet al te beste zomer. Vele toeschouwers zagen menige finale van dichtbij en genoten met volle teugen. Ook genoten velen van het tapas-buffet, wat verzorgd werd door Robs Vers Shop. Al met al dus wederom zeer geslaagde clubkampioenschappen van TV Denekamp.

De clubkampioen Martin ter Elst (R) samen met René Snijders in de klasse heren enkel 34-5

Martin ter Elst en Marijke Welhuis clubkampioen 2013 De afgelopen anderhalve week zijn de jaarlijkse clubkampioenschappen weer gehouden op het tennispark ’t Goor. Zo’n 290 deelnemers streden in verschillende categorieën en de hoogste eer. Het toernooi kenmerkt zich vooral door de gemoedelijke sfeer, die er tijdens deze kampioensdagen heerst. Uiteraard ging deze goede sfeer gepaard met hoogstaande partijen op de baan. In de hoogste categorie is Martin ter Elst de grote winnaar geworden. Nadat hij de vorige drie edities op zijn naam schreef, was hij ook dit jaar weer de beste.

Uitslagen HE 3-4-5: 1. Martin ter Elst; 2. René Snijders. HD 3-4: 1. Martin ter Elst, Frank Tijkorte, 2. Herman Bartelink René Snijders. DD 3-4-5: 1. Wendy Bartelink-Snijders, Floor Hesselink-De Vries; 2. Jeanine Lammerink-Heideman, Femke Rikkink. HD 5-6: 1. Martijn Horstman, Rob Segerink; 2. Arjan Oolderink, Alex Vreriks; 3/4. Robert Groeneveld, Walter Groeneveld; 3/4. Edwin Pikkemaat, Renzo Temmink. DE 5-6: 1. Marijke Welhuis; 2. Elleke Vastert. GD 5-6: 1. Ronald Steenbeeke, Femke Rikkink; 2. Rik Snoeijink, Ellen Lubben; 3/4. Maikel van Benthem, Gonnie Meinders; 3/4. Nick Riesthuis, Maaike van Barneveld. HE 6: 1. Arjan Olde Dubbelink; 2. Martijn Pikkemaat; 3/4. Han Snoeijink;

3/4. Maarten Kistemaker. DD 6: 1. Henrike Kamphuis, Elleke Vastert; 2. Rachèl van Barneveld, Ellen van VelthuisVan Zutphen; 3/4. Lottie Egberink, Gonnie Meinders; 3/4. Anne-Mary Leus-Oude Ophuis, Tanja Visschedijk-Hemeltjen. HE 7: 1. Han Snoeijink; 2. Martijn Roelofs, 3/4. Rob Heinink, 3/4. Rob Schepers. HD 7: 1. Rick Blokhuis, Stijn Broenink; 2. Richard Damhuis, Joost Olde Meule; 3/4. P.E. van Barneveld, T. van Barneveld; 3/4. Raymond Weusthof, Ivo Zekhuis. DE 7: 1. Aafje Kistemaker; 2. Nikki Nijhuis; 3/4. Sophie Oosterbroek; 3/4. Agnes Scholte Lubberink. DD 7: 1. Kirstie Kamphuis, Carla Steenbeeke-Wessels; 2. Hilde Grimberg [3/4], Aafje Kistemaker; 3/4. Renée Meijer, Renate MeijerIJland; 3/4. Wendy Leussink, Anke Loman.

GD 7: 1. T. van Barneveld, Rachèl van Barneveld; 2. Rob Blokhuis, Willy Blokhuis; 3/4. Norbert Tip, Arati Ribberink; 3/4. Ruud Scholte Lubberink, Renate Meijer-IJland. HE 8: 1. Bennie Leferink; 2. BertJan Bekhuis; 3/4. Marcel Ribberink; 3/4. Thomas Lubben. HD 8: 1. Marc van Alst, Stefan Hampsink; 2. Jochem de Boer, Rob Heinink; 3/4. Emiel Hesselink, Paul Schuurman. DE 8: 1. Denise Voets; 2. P.M.F. Willeme ; 3/4. Ingrid Oude Ophuis-Slots; 3/4. Diny Aalbers . DD 8: 1. Sonja Groeneveld, Monique Steghuis; 2. Ingrid Oude Vrielink, Carla Timmerman; 3/4. Marjon Groener, Ivanka Munsterhuis-Groener; 3/4. Ivonne Cuiper, Maartje Egberink. GD 8: 1. Walter Vollenbroek, Marlotte Hassink; 2. Renier Timmerman, Denise Voets.


Nieuws Ons Streven op de zomercollectie!!

Op woensdag 3 juli is er persoonlijke kampioenschap veteranen, op locatie Lemselo, aanvang 19.00 uur. Zondag 14 juli is er persoonlijke baankampioenschappen, Afd.Denekamp, om 9.30uur. Vervolgens is er op zondag 11 augustus persoonlijke straatkampioenschappen, afd.Denekamp, om 9.30uur. Ten slot vindt er op zaterdag 31 augustus de Oageler Es Ronde plaats bij KV Wilskracht.

tot 21.00 uur

*Dit geldt voor een heel groot gedeelte van onze zomercollectie!!

Ootmarsumsestraat 2 - Denekamp Tel. 0541-352082 - www.menhmode.nl

Nieuwe oogst aardappels FRIELANDERS

2 kilo € 2.95

ZE ZIJN ER WEER!!! SUPER DIKKE LEKKERE KERSEN EN AARDBEIEN

Reimerweg 13 - 7596 NP Rossum (ov) - Tel. 0541-625780 - www.ooldbleank.nl

KO RT IN

DONDERDAG KOOPAVOND

Het nieuwe museum van Ton Schulten, dat op 25 april is geopend, krijgt een nieuwe gastexpositie. Na de succesvolle openingsexpositie van de couturier Paul Schulten wordt nu het podium gegeven aan kleurrijke, abstracte en moderne kunstwerken. Deze zijn van Florry Vyth-Dreese en zij heeft deze vorm van kunst Immuno-Art genoemd. Florry Vyth-Dreese is 35 jaar als immunoloog wetenschappelijk onderzoeker werkzaam geweest op het Nederlands Kanker Instituut Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Immuno-Art is dus kunst uit wetenschap. Het laat de microscopische foto’s zien, die Florry Vyth-Dreese tijdens haar wetenschappelijk onderzoek heeft gemaakt. De fluorescerende kleuren van de oorspronkelijke foto’s zijn in Immuno-Art de basis voor deze bijzondere kunstwerken. Via donaties en tentoonstellingen wordt met de Immuno-Art geld ingezameld om onderzoek op het Nederlands Kanker Instituut te ondersteunen naar immunotherapie van patiënten met kanker. Het zijn in de strijd tegen deze ziekte veelbelovende therapieën en de opbrengst van de Immuno-Art draagt hieraan bij. Tijdens de tentoonstelling in het Ton Schulten museum kan men in het bezit komen van Immuno-Art afbeeldingen. Natuurlijk zijn alle bedragen welkom en kan men ook doneren. Om te doneren gaat men naar www.immuno-art.nl en als men de link doneren volgt komt men op de actiepagina van de website van NKI-AVL Fonds. Dit fonds is aangemerkt als algemeen nut beogende instelling (ANBI) en daarom is de gift aftrekbaar voor de belasting. Meer informatie over Immuno is te vinden op www.immuno-art.nl. Ook kan men een e-mail sturen naar info@immuno-art.nl. De gastexpositie van de bijzondere kunstenares Florry Vyth-Dreese wordt op woensdag 3 juli geopend. Het museum is dinsdag tot en met zondag geopend. Dinsdag tot en met vrijdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur. Het museum is gevestigd aan het Ton Schultenplein 1 in Ootmarsum.

GE N

Immuno-Art in museum Ton Schulten

tot

60%

VEEL BRILJANTEN RINGEN NU VOOR DE

HALVE PRIJS Grootestraat 28 - 7571 EL Oldenzaal - Telefoon: 0541-512 176 www.juwelierkormelink.nl

Veevoeders Zaaigoed Agrarische benodigdheden

BORGELINK Lattropperstraat 25 Denekamp - Tel. 351305

Kunstmest Pootgoed Kleindier voeders

AANBIEDINGEN T/M 9 JULI

Tegen aardappelziekte 100 gram . . . . . . .€ 9,75 Onkruidbestrijding 500 m2 . . . . . . . . . . . . . .€ 17,50 Tropenzaad spec. 5 kg . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .€ 5,75 Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 18.00 uur - zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur

AANGEREDEN DOOR EEN TEGENPARTIJ? Wij zorgen ervoor dat alles geregeld wordt. Ondertussen krijgt u gratis een leenauto van ons mee. U kunt bij ons 10 tot 15% van het schade bedrag sponsoren aan uw vereniging!

6 40 35 4

Bel:

Ambachtstraat 5 Denekamp

www www.autoschadenijhuis.nl .autoschadenijhuis.nl


Landgoedwinkel Aan de Dinkel officieel in gebruik genomen

Nieuwe toegang tot Singravenpark met heringerichte moestuin.

Groot gedeelte Kolkschuur omgebouwd tot landgoedwinkel. In een eerdere editie van de Dinkelland Visie werd al een artikel geplaatst over de nieuwe landgoedwinkel in de Kolkschuur tegenover restaurant De Watermolen. Een winkel die Sabiene van Mierlo, echtgenote van de beheerder van Huis Singraven Daan van Mierlo, eveneens al weer geruime tijd geleden opende. Toch vond zij, dat die landgoedwinkel wel officieel geopend moest worden, want het is een unieke en ook commerciële vestiging op het landgoed Singraven geworden. Landgoed Singraven ontkomt, net als veel andere culturele erfgoederen, daar evenmin meer aan. Na de verhuur van Erve Ellenboer aan de Dierenartsenpraktijk Noord Oost Twente (zie de Dinkelland Visie van vorige week) betekent de landgoedwinkel een tweede bron van inkomsten. Vorige week dinsdag werd de officiële opening een feit, waarvoor burgemeester Roel Cazemier was gevraagd om de symbolische handeling daartoe

Kom op Roel Cazemier, zo zwaar is het nou ook weer niet ...

te verrichten. Hij deed dat door het overhalen van een ‘zware’ handel, althans zo leek het, maar het had ook met een pink gekund…. Het overhalen van die handel zette ‘de schut’ weer open, waardoor het Dinkelwater zich weer met donderend geweld in de Om-Dinkel kon storten. Van die officiële opening was een groep genodigden getuige die bij de Kolkschuur⁄Landgoedwinkel welkom werd geheten door Rudolf van Heek, voorzitter van de Stichting Edwina van Heek. Hij gaf daarbij nog maar weer eens aan hoe mooi de landgoedwinkel is gelegen: tussen het Arboretum en het landgoedpark en tussen de beroemde Watermolen en Huis Singraven. Sabine van Mierlo sprak aansluitend bij het woord van welkom een woord van dank aan het adres van alle medewerkers en vrijwilligers die aan de realisatie van de winkel, maar ook de herinrichting van het park en haar moestuin hebben meegewerkt. *Nu ook wandeling door heringerichte moestuin mogelijk Die landgoedtuin werd meteen na de opening van de landgoedwinkel ook officieel opengesteld. Voor de toegang daartoe moeten de bezoekers in de

winkel een munt kopen, waarmee ze het kantelhek kunnen openen, dat hen toegang verschaft tot het fraaie park, inclusief moestuin, rond Huis Singraven. Eenzelfde toegang is tot stand gekomen voor een bezoek aan het Arboretum. Burgemeester Roel Cazemier sprak zijn bewondering uit over deze ‘parel’ die nu daadwerkelijk bewonderd kan worden door iedereen die daar belangstelling voor heeft. Dit dankzij de medewerking van het bestuur van de Stichting Edwina van Heek, haar medewerkers en al die vrijwilligers, zo vond hij. Op instructie van Daan van Mierlo opende hij vervolgens de schut tussen Dinkel en OmDinkel en het geruis van het neerstortende water was weer indringend hoorbaar. Grappig was het, dat het waarschijnlijk niemand was opgevallen, dat dat zo kenmerkende watervalachtige gedonder even uit de lucht was. Het was ‘akelig stil’ rond het restaurant en vooral op het voorterras daarvan. Menigeen moet misschien wel even gedacht hebben: ‘Wat het is, weet ik niet, maar het is hier anders dan anders.’ Het was Huis Singravenbeheerder Daan van Mierlo die de oplossing gaf: ‘de schut’ was gesloten en daardoor kon het water uit de Dinkel zich niet met het gebruikelijke donderende geweld in de Dinkel-omleiding storten. Aan Cazemier de daad, om dat onmisbare geluid weer op gang te brengen via zijn handel-handeling ... Een fraaie aanwinst deze landgoedwinkel ‘Aan de Dinkel’, maar dat is de nu geïntroduceerde wandeling door het landgoedpark eveneens. Landgoed Singraven heeft met deze twee openstellingen het weer meer mogelijk gemaakt een breed publiek kennis te laten nemen van haar unieke cultuur-historische rijkdom.

Laatste orgelconcert? Egbert Schoenmaker gaf zondag 30 juni in het kader van zijn orgelwandelconcerten voorlopig zijn laatste concert. Dit concert in de Simon en Judaskerk van Ootmarsum was wederom van hoge kwaliteit. Verrassend hoe vaak onbekende orgelcomposities zo goed tot uitdrukking komen op dit historische Eppmanorgel. En dat was deze keer ook weer het geval. Het is te betreuren dat deze concerten in de zomermaanden misschien hun langste tijd gehad hebben. Als gevolg van intrekken van een subsidie ziet de organist onvoldoende mogelijkheden zijn serie voort te zetten. Mocht het uiteindelijk zo ver komen, dan is dat een verlies voor orgelmuziekminnend Twente en Nederland en zelfs daarbuiten. Maar misschien kan een herbezinning tot andere inzichten leiden.

Ango-nieuws De Ango Denekamp houdt op woensdag 10 juli een braderie bij Concordia aan de Lange Voor 4. Van 10.00 tot 16.00 uur kan men diverse handwerkstukken van de Ango bewonderen. Er zijn weer heel wat creatieve werkstukken vervaardigd door de handwerkgroep van invaliden en al die truien, sokken e.d. zijn weer te koop. U kunt ook een gokje wagen met de loterij. Verder zijn er leuke bloemstukken en zelfgemaakte kaarten te koop. De opbrengst komt ten goede aan gehandicapten.

PBJ

De Schut ging weer open ...

Een enthousiast trio met v.l.n.r.: langoedwinkelexploitante Sabine van Mierlo, Stichting Edwina van Heekvoorzitter Rudolf van Heek en Huis Singravenbeheerder Daan van Mierlo.

Drie dames samen 200 jaar Mevrouw A. Wolbert, Marjo Wolbert en Herma Wolbert uit Weerselo zijn, binnen tweeënhalve week, samen precies tweehonderd jaar. Mevrouw A. Wolbert is op 3 juni negentig jaar geworden, haar schoondochter werd op 11 juni vijftig jaar en haar dochter vierde op 27 juni haar zestigjarige verjaardag.

Ze hebben alle drie hun eigen geslaagde feestje gehouden. Voor de 50-jarige was er een extra feestje, dus reden om de bok (Sara) te verbranden.


De nacht van Oerrr in Ottershagen Het afgelopen weekeinde hebben 28 kinderen uit Nederland de kortste nacht van het jaar beleefd in Ottershagen, een weidevogelgebied in NoordoostTwente. De kinderen kwamen uit verschillende plaatsen, zoals Amesfoort, Dalfsen, Hengelo, Denekamp, Lattrop, Tilligte en Ootmarsum. De meeste kinderen en ouders kwamen rond 20.00 uur aan. Als eerste konden ze alvast hun slaapplek gereedmaken en daarna even wennen aan hun nieuwe tijdelijke leefomgeving. Nick Keupink van natuurmonumenten, initiatiefnemer van dit evenement, heette alle kinderen en begeleiders welkom en vertelde precies wat iedereen deze avond en nacht zou meemaken. Nick maakte duidelijk dat men samen weer terug zou gaan naar het eigen ‘Oerrr’-gevoel. Het openstellen van alle zintuigen en de natuur beleven op een pure manier, dat was de opzet. In deze unieke avond en nacht mochten de kinderen zelf beslissen wanneer ze naar bed gingen, en dat sprak elk kind wel aan. Vervolgens werden de deelnemers in twee groepen opgedeeld en begonnen de activiteiten. In de vogelkijkhut kregen de kinderen uitleg over de weidevogels. Harry Wolbers en Nick Keupink, beiden lid van de vogelwerkgroep Heemkunde Ootmarsum, wezen de kinderen op onder andere grutto’s, tureluurs en bergeenden met jongen. Veel plezier werd ook beleefd aan het roeien op de Dinkel. De ouders mochten eerst even de boot uittesten of alles veilig was. Ze mochten naar de overkant varen. De kinderen zwaaiden hen uit en daarna was het de beurt aan de kinderen. Zij moesten het echte werk doen door ruim 1,5 km te varen naar het aanmeerpunt bij Dalenhoek. Dit is het gebied dat nu nog beter bekend staat als Spiek. Op deze plek werd gezocht naar allerlei waterdiertjes. Vrijwilligers Richard en Karin Gerritsen, specialisten in waterdieren, hadden al een aantal prachtige waterdieren voor ze gevangen. In de Dinkel troffen ze o.a. bootsmannetjes, modderkruipers, slakken, kleine vissen en rivierkreeften aan. Toen het echt schemerig begon te worden, gingen ze kijken naar de vleermuizen. De familie Gerritsen hadden mistnetten opgezet. Helaas lukte het niet om de dieren in de netten te vangen. Een paar meikevers vlogen er wel in. Deze werden op vakkundige manier uit de netten bevrijd en konden zo door de kinderen goed bestudeerd worden. Met de ‘batdetector’ hadden ze meer geluk. Zo vlogen er enkele rosse vleermuizen (een van de grootste vleermuissoorten) over. Met de batdetector werden de hoge geluiden omgezet in lage geluiden zodat ze goed te horen waren.

Toen het echt donker begon te worden, gingen ze op zoek naar uilen. Robert Westerhof, lid van de Vogelwerkgroep Heemkunde Ootmarsum, gaf uitleg over de meest voorkomende uilensoorten van Nederland. In het gebied Ottershagen bestond de meeste kans om een kerkuil of steenuil te spotten. De geluiden werden beluisterd en de weilanden afgespeurd. Helaas zagen de deelnemers geen uilen. Wel hoorden ze vele kikkers, scholeksters en af en toe een kievit nog rond middernacht geluid maken. Tegen 24.00 uur was de groep terug en konden de kinderen genieten van een kampvuur. Broodjes en marshmallows werden bij het vuur klaargemaakt. Er heerste een gezellige kampvuursfeer, waarbij de bijna volle maan zich ook nog regelmatig liet zien. Via de telescoop konden de kinderen de kraters goed bekijken. De volgende ochtend konden de deelnemers vanaf 5.00 uur samen wakker worden met de weidevogels. Gerrit Koertshuis, Patrick Scholten en Harry Wolbers lieten de kinderen een kijkje nemen door de telescoop in de vogelkijkhut. Deze drie leden van de vogelwerkgroep konden de kinderen veel over weidevogels vertellen. De ochtend werd afgesloten met een heerlijk ontbijt in de authentieke woonkeuken van de boerderij bij Erfgoed Bossem te Lattrop. Het werd al met al een zeer succesvolle ‘nacht van Oerrr’, die zeker voor herhaling vatbaar is.

Nieuws NKB afdeling Denekamp Nooit Gedacht kent een sterk begin in de strijd om de Gebr. Steghuisbokaal. De vereniging haalde in de eerste wedstrijd 181 punten. Ons Streven kwam nog redelijk mee met 159 punten. Door een kleiner aantal spelers bij Beuningen en Dorp Boer haalden deze verenigingen respectievelijk 124 en 64 punten. Het persoonlijk klassement wordt geleid door Hans Stevelink (Nooit Gedacht) die de kilometer overbrugde in 7 schoten en 115 meter over. Tweede werd Jos Tijhuis (Beuningen) die 30 meter over had na 7 schoten. De beste bij de 60+ers is Bennie Arendsen (Ons Streven) met 8 schoten en 55 meter over. Programma Op 2 juli is de tweede wedstrijd gespeeld. Op maandag 8 juli volgt de derde wedstrijd in Tilligte. De laatste wedstrijd staat gepland voor maandag 15 juli in Beuningen. Daarna kunnen de veteranen weer het veld op, want op woensdag 17 juli staan de persoonlijke baankampioenschappen op de Beuningerbaan op het programma. De standen⁄uitslagen zijn te bekijken op www.nkbdenekamp.nl.

Merian Bos-Heerink 25 jaar lid van De ANBOS Tijdens de algemene ledenvergadering van De ANBOS te Utrecht werd Merian Bos-Heerink van Schoonheids- en pedicuresalon Merian uit Denekamp gehuldigd i.v.m. haar 25-jarig lidmaatschap. Zij kreeg een zilveren speld en een bos bloemen. De ANBOS is de Algemene Nederlandse Branche Organisatie voor Schoonheidsverzorging.

ANBOS staat voor professionaliteit, kwaliteit en vakkennis Wanneer u een schoonheidsspecialist bezoekt die lid is bij ANBOS (te zien aan het ANBOS-schild dat aan de muur hangt), dan kunt u er zeker van zijn dat deze: • in het bezit is van het vakdiploma; • rechtmatig gevestigd is; • volgens de hygiënecode van de schoonheidsspecialist werkt; • vak gerelateerde workshops en cursussen volgt. ANBOS-schoonheidsspecialist geeft professioneel advies en is deskundig Bij de gediplomeerde schoonheidsspecialist heeft u de garantie dat u in deskundige handen bent. De schoonheidsspecialist kan huidproblemen of huidklachten goed behandelen. Deze behandelingen vragen extra aandacht en expertise van degene die de behandeling uitvoert. Een ANBOS-schoonheidsspecialist met een diploma schoonheidsverzorging heeft deze expertise en aandacht. Verder kan de ANBOS-schoonheidsspecialist u deskundig advies geven over de mogelijkheden van o.a.: • het verzorgen van de huid (gezicht en/of lichaam) • het ontharen van de benen, bikinilijn, oksels of gezicht • het verven van wimpers of wenkbrauwen • het aanbrengen van een natuurlijke (bruids)make-up • diverse massages 2

I.v.m. dit jubileum heeft Salon Merian diverse acties in juli en augustus 2013, zie advertentie in dit blad!


Jan Tulk 40 jaar in dienst bij Autobedrijf Reinders in Weerselo

Jan een oorkonde en een envelop met inhoud. Zijn vrouw kreeg een mooie bos bloemen aangeboden. Gerard Bruns feliciteerde Jan met z'n 40 jarig jubileum en bood hem namens het personeel een reischeque aan voor drie dagen Brugge.

De familie van Jan en uiteraard het personeel van autobedrijf Reinders waren aanwezig. De middag werd onder het genot van een hapje en een drankje nog feestelijk voortgezet. Ine Flinkers

Afscheid op Willibrord Vrijdag 28 juni namen de laatste mannen van de Willibrordschool afscheid. Eyte de Vries (directeur) en Hennie Paus (leerkracht gr.8) gaan genieten van hun pré-pensioen. Vrijdagmorgen was er voor de kinderen een fantastische feestmorgen georganiseerd. Met hulp van ouders was er een vossenjacht, spelletjes om te spelen waarbij letters verdiend konden worden. Ook de vossen hadden een letter voor de kinderen.

Jan begon 40 jaar geleden als leerling automonteur, leerde door tot eerste monteur, volgde vele opleidingen tot auto-electrotechnicus, cursussen voor STEK-Airco specialist, schadecalculator en Bosch diagnose technicus. Tegenwoordig is Jan verantwoordelijk voor al het werk in de werkplaats en het aansturen van de monteurs. Tevens is hij leermeester waarbij hij leerlingen en stagiaires helpt voorbereiden op het beroep van automonteur. Jan is op 25 juni 1973 in dienst gekomen bij Autobedrijf Reinders, wat toen nog gevestigd was aan het kanaal in Fleringen. In oktober 1973 verhuisde het bedrijf naar de Abdijweg in Weerselo en Jan verhuisde mee. Christian Reinders, eigenaar van autobedrijf Reinders: “Al sinds het begin ben je een stabiele factor binnen ons bedrijf. Je hebt al veel collega's zien binnenkomen en ook mee samengewerkt. Niet alleen het personeel maar ook onze klanten waarderen jouw persoonlijke omgang en betrokkenheid. Je bent een gezonde medewerker. Tijdens jouw hele dienstverband

was er nagenoeg geen ziekte of verzuim. Je komt nooit te laat, bent altijd op tijd aanwezig en als het nodig is tot 's avonds laat. We hebben nooit tevergeefs een beroep op jou gedaan, je bent er altijd”. Christian vertelt verder: “Je pakt al het werk dat gedaan moet worden met enthousiasme op en zorgt voor een goed eindresultaat. Naast jouw standaardtaken assisteerde je ook bij de bouw van de werkplaats in 1980 en de showroom in 1990. Problemen met gereedschap of een verstopte riolering, jij hebt overal een oplossing voor. Voor specifieke techni-

Van deze letters konden ze het woord ‘zomervakantie’ vormen. Onderweg was er voor elke kind een broodje knakworst, een pakje drinken en een zakje chips. Terug op school stond De IJskuip er om voor ieder kind een ijsje uit ‘de kuip’ te scheppen. De afsluiting van de morgen vond plaats in de gymzaal van de Mare, waar de beide heren een cadeau van alle kinderen kregen aangeboden. Al met al was het een zeer geslaagde morgen. Toen vertrokken Hennie en Eyte met hun gezelschap naar restaurant Fox waar een heerlijke lunch voor hen klaar stond. ‘s Middags was er een receptie in de sche problemen zoek je desnoods 's avond thuis net zo lang tot je de oplossing hebt gevonden. Dat je hier een specialist in bent blijkt wel uit de vele telefoontjes van collega-autobedrijven die je om raad vragen. Ze kennen je allemaal als Jan Tulk, Jan Tulp of Jan Tullik. Met name auto-electronica is een passie van je, waarin je zeer goed thuis bent en waar je bijna alles van af weet. Hiervoor ben je altijd op zoek naar de juiste computersystemen en programma's. Je gaat al 40 jaar met vernieuwingen en de tijd mee. Mede namens mijn ouders hartelijk dank voor de prettige samenwerking en alle inzet in de afgelopen 40 jaar. We hopen dat we nog lang van jouw kennis en ervaring gebruik kunnen maken”, aldus Christian. Als blijk van waardering werd aan Jan een cadeau aangeboden. In 40 jaar is er veel veranderd in zijn werk. Om deze herinneringen nog geregeld te kunnen bekijken werd hem een fotoboek aangeboden dat is samengesteld door het personeel. Tevens kreeg

Jeugd muziekvereniging St. Henricus Rossum sluit muzikale jaar passend af aan de leerlingen, die het AMV,- of muziekopleiding met goed gevolg hebben afgerond. Dit jaar kon de voorzitter en tevens AMV-slagwerkinstructeur maar liefst 15 diploma’s uitreiken. Als muziekvereniging iets om trots op te zijn.

De jaarlijkse voorspeelmorgen op zondag 30 juni was weer het sluitstuk van het muzikale jaar. In Kulturhus Rabo de Cocer in Rossum gaven om 10.30 uur de 1ste jaars AMV-leerlingen aan de bijna 100 aanwezigen het startschot. Het 6-tal jongens en meisjes lieten mooie gezamenlijke en solistische stukken horen op de blokfluit. Vervolgens waren de leerlingen van het 1ste jaars AMV-slagwerk aan bod. Zeer geconcentreerd sloegen zij de noten op de snaartrom. Nu mochten de 2de jaars leerlingen de muzikale kwaliteiten laten horen. Zowel de 3 blokfluitmeiden als de 2 drumjongens lieten zich van hun beste kant zien. De mooie klanken van ‘Berend Botje’ en ‘Happy

Birthday’ kwamen van de blokfluit en de marsen ‘Rup a Dup’ en ‘Jeugdvermaak’ werden op de trom gespeeld. Ieder jaar worden tijdens de voorspeelmorgen de diploma’s uitgereikt

Na de AMV-leerlingen, waren de jeugdleden met hun eigen instrument aan de beurt. Enkele jeugdleden op trompet en saxofoon werden ondersteunt door een cd, wat altijd mooi klinkt. Één leerling deed het zelfs zonder begeleiding op de saxofoon. Na het overhandigen van de A en Bdiploma’s en sierspeldjes ( deze krijgen de jeugdleden bij het behalen van het A-diploma), was het tijd voor iets luchtigs. De acht jeugdleden en leerlingen van de slagwerkgroep hadden onder leiding van de instructeur AMVslagwerk een speels en ludiek showstuk ingestudeerd. Het begon als mieren; hurkend over het podium met drumstokken op de grond slaan. Van stoere solo-showstukjes tot zelfs rennen en tegelijkertijd ritmisch slaan op vier trommen op een rij, liet de muziekvereniging zien en horen, hoe zij muziek willen gaan maken dat de jeugd aanspreekt. Dit zal in de toekomst zeker een vervolg hebben!

zaal van de Mare, waar beide heren nog eens in het zonnetje werden gezet. Ouders, oud-leerlingen, familie en vrienden kwamen hen bedanken voor het werk dat ze op de school hebben verzet. Er waren lovende woorden van de toekomstige locatieleider van de Willibrordschool; Joke Wiegink. Ook had het team een leuk cadeautje voor beide heren. Aan het eind van de middag spraken zowel Eyte als Hennie nog een woord van dank naar alle betrokkenen uit. Op zijn beurt bedankt het team Eyte en Hennie langs deze weg voor alles wat zij voor de school hebben betekend.

Open dag Remigiusharmonie In ’t Trefpunt Weerselo De St. Remigius Harmonie organiseerde afgelopen vrijdag 28 juni een instuif voor iedereen die een muziekinstrument wilde leren kennen of iets meer van muziek wilde weten. Of wat je allemaal met een instrument kunt. Jong en oud waren van harte welkom. Een groepje AMV ( Algemene Muzikale Vorming) leerlingen was bezig op de blokfluit. Via de blokf luit onder leiding van Nicky Kleisen, leren de kinderen noten lezen. Daarna mogen ze op allerlei andere instrumenten oefenen zodat ze na deze lessen een juiste keuze kunnen maken. Er was veel belang-

stelling voor het slagwerk maar ook voor de trombone. Dit was toch wel even wennen om er geluid uit te krijgen. De kinderen genoten van muziek maken en vonden het leuk dat ze instrumenten mochten bespelen. Ine Flinkers


Mini’s Set-Up ’65 sluiten seizoen feestelijk af

aanbiedingen geldig van woensdag t/m zaterdag

www.reinerinkbloemen.nl

De mini-afdeling van volleybalvereniging Set-Up ’65 is een florerende tak van de volleybalclub. Met veel betrokken ouders en natuurlijk veel minileden. Bijna 100 van deze jonge volleyballers namen deel aan de seizoensafsluiting. In de kantine van sporthal de Schalm werd het bonte gezelschap in groepen gesplitst voor een prachtige fotopuzzeltocht door het centrum van Ootmarsum. Op alle mogelijke plekken kwamen de mini’s uit de straatjes en pleinen tevoorschijn om de opdrachten op te lossen. Op het Kerkplein was er een versnapering en wat te drinken en werd een letterspel gehouden. Daarna vertrok men voor de rest van de puzzeltocht om zich weer te verzamelen in de sportkantine van de sporthal. Daar nam jeugdvoorzitter Mark Vos het woord en hij bedankt de organisatie, die bestond uit Marianne, Mariël, Nicole, Corien en zij werden ondersteund door Catoo. De organisatie kreeg een welverdiend applaus. Vervolgens werd afscheid genomen van drie trainsters, die de nodige jaren trouw verschillende minigroepen trainden. Het waren Marianne ten Oever, Mariël Huusken en Eef van Koersveld. Zij kregen van de voorzitter een presentje. Ook kende het jeugdbestuur van Set-Up ’65 een prijs toe aan de ‘coach van het jaar’. Dat werd dit keer Jan

Donderdag om 10.30 uur nog geen DINKELLAND VISIE? Bel dan donderdag voor 11.00 uur 0541-351869. Dit blad wordt dan nog dezelfde dag bij u thuisbezorgd!

STAALCONSTRUCTIES B.V. “Steeds meer ’n begrip in Twente”

Complete staalconstructies Zet- en plaatwerk Industriehallen en loodsenbouw Verkoop van alle soorten ijzer, o.a.: balken-, buis-, hoek-, plaat-, koker- of U-profiel (evt. op maat gezaagd) Stalen damwandprofiel uit voorraad leverbaar op 4, 5 en 6 meter Hanzeweg 18 - Denekamp - Tel. 0541-353528 Stahlbouw GmbH Bad Bentheim

ten Bokum, die deze erkenning kreeg op basis van zijn energie en enthousiasme, waarmee hij het afgelopen seizoen zijn team heeft gecoacht. Ook de andere coaches, trainers en begeleiders van de miniteams kregen een compliment van de jeugdvoorzitter, omdat zij zich betrokken voelden bij hun team en de vereniging, en tijd vrij maakten om de mini’s te begeleiden en te ondersteunen. Na de vakantie wordt er direct gestart met een nieuw seizoen en ook nu blijkt wederom dat dankzij vele vrijwilligers (ouders) de mini-groepen voorzien zijn van trainers en coaches.

Dit is uw laatste kans!! Wij hebben voor u volop verse Hollandse asperges. Vanaf € 2,98 kilo Asperges zijn ook zeer geschikt om in te vriezen.

GROENTE / FRUIT

DE GRENS

Nordhornsestraat 233, 7591 NT Denekamp, tel 0541 - 351616 Openingstijden: wo t/m zo. van 08.00 - 18.00 uur

Finale buurtklootschieten Tilligte De finales van het buurtklootschieten van Tilligte werden op maandagavond 24 juni verschoten. De heren Cup I werd gewonnen door de Hunenborgseweg. De heren Cup II was een prooi voor Ootmarsumsestraat Oost (Oost is West). De dames Cup I ging naar de Frensdorferweg⁄Vollenhoek. De dames Cup II was voor de Hunenborgseweg e.o. In totaal werden er 27 wedstrijden gespeeld en hebben er ruim 150 personen aan deelgenomen. De prijzen werden na afloop in de kantine van de klootschietersvereniging Ons Streven uitgereikt.

Mooie opbrengst collecte Epilepsiefonds De huis aan huis collecte van het Nationaal Epilepsiefonds heeft in Ootmarsum 1212,15 euro opgebracht. Het Nationaal Epilepsie Fonds en de plaatselijke organisatie bedanken alle collectevrijwilligers en iedereen die heeft gegeven aan de collectant.

Oudpapieractie de Veldkamp en afscheid groep 8 Basisschool De Veldkamp uit Denekamp houdt zaterdag 6 juli a.s. de tiende en laatste inzameling van dit schooljaar. Tussen 9.00 en 12.00 uur kunt u het oude papier en karton bij school afgeven. Het papier dient goed gebundeld of in dozen verpakt te zijn. Uiteraard dient u geen plastic te gebruiken als verpakkingsmateriaal. Verder wordt u verzocht de Begoniastraat in te rijden vanaf de Veldkampsweg. Iedereen die het afgelopen schooljaar heeft meegeholpen de oudpapieractie tot een succes te maken, wordt hartelijk bedankt. Een woord van dank gaat ook uit naar de leerlingen van groep 7, die geweldig actief zijn geweest en iedere keer het oud papier bij de bejaarde mensen hebben opgehaald. Inzamelingen nieuw schooljaar De eerste inzameling van oud papier in het nieuwe schooljaar staat gepland op zaterdag 24 augustus. De overige oudpapieracties zijn op: 28 september, 2 november, 7 december, 11 januari, 15 februari, 22 maart, 26 april, 24 mei en 5 juli. Afscheidsavond groep 8 Dinsdag 2 juli werd de traditionele afscheidsavond van groep 8 gehouden met als hoofdschotel uiteraard de afscheidsmusical met als titel ‘Radio Gogo’. De prachtige musical werd maar liefst drie keer opgevoerd: ’s ochtends zat de hal vol met kinderen van groep 1 t⁄m 5 en ’s middags mochten de kinderen van groep 6 en 7 de musical bekijken. Wegens het grote succes van voorgaande jaren werden ook deze keer de opa’s en oma’s uitgenodigd om op dinsdagmiddag naar hun kleinkind te komen kijken. Veel grootouders gaven gehoor aan deze uitnodiging en bewonderden vol trots het optreden. De 37 jongens en meisjes zetten in een geweldige ambiance op een zeer overtuigende wijze deze fantastische musical op de planken. De groep straalde enthousiasme uit en dynamiek, vaak gepaard gaand met een prima inlevingsvermogen en perfecte timing. Na afloop werd er nog geruime tijd nageborreld, passeerden diverse anekdotes uit de basisschooltijd de revue en werden de leerkrachten bedankt. De aanstaande brugsmurfjes wordt alvast een heerlijke, zonnige vakantie toegewenst en bovendien veel plezier en succes in het voortgezet onderwijs.

Oldenzaalsestraat 40c, Denekamp. Tel. 0541 - 35 21 64


TTV Koapman Nederlands kampioen

Op zondag 23 juni was alweer de tweede dag van de Nationale Kampioenschappen. Ditmaal voor ons helemaal aan de andere kant van het land. En wel in Zoeterwoude-Dorp. Het NK werd georganiseerd door TTV Gelderswoude. Na een reis van ongeveer twee uur voor de meesten van ons met veel regen onderweg was het in ZoeterwoudeDorp droog. Bij aankomst bleek dat we aardig te zwaar waren, dat werd dus lopen. Gelukkig hebben we de overtollige kilo’s er af kunnen lopen en konden we dus stempelen om te mogen deelnemen aan de mixklasse. In totaal deden er zes teams mee. We wisten niet wat we er van moesten verwachten. Alle teams zijn namelijk hard aan het trainen voor het NK, de selectiewedstrijden en het EK. We begonnen tegen het Touwtje. Deze wedstrijd werd meteen al gewonnen. Zo, de eerste 3 punten hadden we binnen, die namen ze ons niet meer af. Daarna moesten we tegen Jagersrust. Ook deze wedstrijd werd gewonnen. Ondertussen werden de andere wedstrijden gelijk gespeeld. Er was een degelijk kant verschil op het veld. Na weer een beurtje rust was Eibergen de tegenstander. We wonnen weer. Inmiddels hadden we al 9 punten verzameld en stonden we bovenaan in het tussenklassement. Vervolgens moesten we tegen Gelderswoude, een nieuw team in de

mixklasse. Na enige tegenstand en onrust in het touw bij ons, werd de eerste trekbeurt gewonnen. Gelderswoude probeerde in de tweede beurt nog een puntje te pakken, maar we waren weer te sterk en wonnen ook deze trekbeurt. Het was alweer tijd voor de laatste wedstrijd in de poule en wel tegen Oele. Als we deze zouden winnen, hadden we alle wedstrijden in de poule gewonnen. Dit gebeurde ook en daardoor eindigden we als eerste in de poule met 15 punten. Tweede werd Touwtje met 8 punten, derde Eibergen met 6 punten en vierde Gelderwoude met 4 punten. Oele en Jagersrust werden respectie-

Nieuws van de Othmarvliegers (12) De duivensport kent dit jaar een uiterst merkwaardig seizoen. Al weken achter elkaar worden er vluchten vervlogen onder, voor de duiven wel te verstaan, extreme omstandigheden. Harde noordwestenwind met zware bewolking of een zodanige wind in de rug dat er hoge snelheden worden behaald. Is een duif die een eerste prijs haalt bij een snelheid van 120 kilometer per uur beter dan een duif die het concours wint met harde wind tegen? Zeg het maar, de selectie van de duiven aan het eind van het seizoen wordt er in ieder geval niet eenvoudiger op. Een mooi voorbeeld van de stelling, dat het een merkwaardig seizoen is, is de eendaagse fondvlucht die vorige week zaterdag op het programma stond en wel vanuit Blois. Daar waar de midfondvlucht wel gelost kon worden, bleef Blois overstaan tot maandagochtend 9.30 uur. Dat het een zware vlucht zou worden, was te verwachten: 670 kilometer tegenwind met mogelijk her en der een bui. Als je dan de aankomsten bekijkt, valt op dat, ondanks die grote afstand, de duiven dicht bij elkaar zitten. De eerste drie duiven binnen één minuut! Duivenmelkers zijn op het gebied van het aan elkaar doorgeven van de tijd waarop geconstateerd is, soms vreemde gasten. In Ootmarsum is dat niet anders. Zo kon het gebeuren dat Jim van Ingen bij het afslaan van de klokken van Blois en nog voor de uitslag gemaakt was, gefeliciteerd werd met de overwinning. De verrassing was compleet toen de uitslag er lag: niet Van Ingen, maar Douwe Kuipers prijkte aan de kop van de uitslag. Daarmee legde hij tevens beslag op de hoofdprijs van deze vlucht, aangeboden door Jaap van der Ende, Installateur te Ootmarsum. Dat het voor Van Ingen dan ook even slikken was, was evident. Het bleef vervolgens nog lang onrustig richting Tilligte⁄Denekamp! Hoe dan ook, het was een uitstekende uitslag voor beide heren. Kuipers was binnen de CC Oldenzaal-Denekamp goed voor een derde, Van Ingen voor de vierde en binnen de kring 2 (Oostelijk Twente) een zestiende respectievelijk een zeventiende. De eendaagse fondvlucht behoort niet echt tot de specialiteit van de Comb. Meijers. Desondanks klasseerden zij twee duiven bij de eerste vijf. Niet echt verwacht en daardoor des te opvallender. Opvallend was ook de prestatie van Bennie Senger, niet op Blois, maar op de zware fondvlucht vanuit Perigueux, ruim 820 kilometer.

velijk vijfde en zesde waardoor zij klaar waren vandaag. Na een korte pauze en de finales van de heren klasse moesten de hoofden allemaal weer dezelfde richting op om de halve finale te gaan trekken. In de halve finale moesten we het gaan opnemen tegen Gelderswoude. De eerste beurt werd een leuke strijd, die uiteindelijk door ons op druk werd gewonnen. Bij de tweede beurt ging het wat gemakkelijker en waren we door naar de finale. We konden het zelf nog niet zo goed bevatten maar TTV Koapman stond met de mix in de finale!! We konden ons dus gaan opmaken voor de strijd om de zilveren of gouden medaille tegen het Touwtje. Zij hadden namelijk gewonnen van Eibergen. Onder een mooi finale muziekje en met zenuwen die ons door het lijf gierden, konden we na de strijd om het brons het veld op. Alle namen van de touwtrekkers werden opgenoemd door Tiny, waarna de scheidsrechter het startsein gaf. De eerste trekbeurt stonden we even tegen elkaar maar door goed druk te houden, deze op te bouwen, de samenwerking en de aanmoedigingen van de supporters aan de kant trokken we de eerste beurt naar ons toe. Nog vier

In het verleden waren dat overnachtingsvluchten. De duiven konden, gelet op de afstand, niet dezelfde dag als van de lossing thuiskomen, zodat er bij dag en dauw de volgende ochtend geklokt moest worden. Die tijden zijn bijna voorbij. De postduif van tegenwoordig is niet meer te vergelijken met de duif van pakweg 20 jaar geleden. De snelheden liggen hoger en dat leidde bij Perigueux tot aankomsten in de avond, bij Bennie Senger om 20.59 uur. Daamee was hij binnen de CC Oldenzaal-Denekamp goed voor een zevende plek. Terug naar de actualiteit en dat is de een na laatste midfondvlucht van het seizoen. Gepland was een lossing vanuit Nanteuil, 466 kilometer. Hulde aan de lossingscommissie van de afdeling, want er werd goed geanticipeerd op de weersverwachting. De opklaringen vanuit het noordwesten zouden Nanteuil, vlak boven Parijs, dusdanig laat bereiken dat lossen onmogelijk zou zijn. Om die reden werd besloten uit te wijken naar Peronne, noordwestelijker gelegen en op een kortere afstand, 390 kilometer. Het tijdstip waarop de duiven eruit gingen, 13.45 uur, viel echter niet bij iedereen in goede aarde. De duiven hadden wederom te maken met een stevige tegenwind en dat was bij de terugkeer op de hokken goed te zien. Het was afzien geblazen en de duiven, die daarop niet optimaal geprepareerd waren, moesten diep in de reserves tasten. Voor Han Damhuis was het een meer dan bijzondere en dus gedenkwaardige vlucht. Uitgerekend op de dag dat hij zijn Abrahamfeest vierde wist hij beslag te leggen op de eerste plaats, een prestatie waar hij feitelijk al heel het seizoen tegenaan zat te hikken, maar steeds op het laatste moment werd afgetroefd. Met deze uitslag werd tevens een definitief einde gemaakt aan het ‘Joop Zoetemelk-complex’, zoals de eeuwige tweede ook wel genoemd wordt. Zou je nog kunnen denken dat Blois voor Kuipers een uitschieter was, uit de uitslag van Peronne blijkt dat de langverwachte vorm er is: twee en drie, net voor het kwartet duiven van de comb. Meijers. Sponsor van deze vlucht was Ruud van de Logt van het gelijknamige bouwbedrijf uit Geesteren (O). Uitslag Blois: 24 juni, 9 deelnemers en 63 duiven: 1. D. Kuipers; 2. en 4. J. van Ingen; 3. en 5. Comb. Meijers Perigueux, 22 juni, 5 deelnemers, 7 duiven: 1. B. Senger; 2. J. Luttikhuis. Peronne, 29 juni, 11 deelnemers, 103 duiven, vereniging totaal: 1. H. Damhuis; 2. en 3. D. Kuipers; 4. en 5. Comb. Meijers. B-ploeg: 1., 2. en 3. G. Wolbert; 4. en 5. M. Laarhuis.

meter verwijderd van de gouden medaille. Zou het dan echt.. ?? De tweede beurt gingen we nog fanatieker van start, weer op druk weer naar achteren. En door een goede samenwerking werd ook deze beurt gewonnen. De gouden medaille was een feit!! Wat een ontlading en vreugde bij het gehele team. Alle wedstrijden gewonnen en met de gouden medaille naar huis. Het was alweer een tijd geleden dat TTV Koapman zich Nederlands kampioen mocht noemen! Een fantastische prestatie op deze touwtrek middag. Na even te zijn bijgekomen van de ontlading volgde de huldiging. We kregen een medaille, een beker en een boeketje bloemen. Nog even een groepsfoto en met een brede lach op de mond kon de terugreis beginnen. Na een hapje eten onderweg is er bij Koapman in het café nog lang nageborreld. De volgende wedstrijden vinden plaats op zaterdag 6 juli. Dit zijn de selectiewedstrijden voor het EK Touwtrekken in september, welke

dit jaar in Nederland (Assen) gehouden worden. Koapman probeert zich te kwalificeren in de 720kg heren klasse, de 600kg mixklasse en de dames klasse. Het volgende toernooi van de competitie Oost vindt plaats op zondag 18 augustus. Deze wordt gehouden in Tilligte en dus georganiseerd door TTV Koapman. U bent van harte welkom om onze heren, dames en jeugd aan te moedigen. ’s Middags zal er een ook recreatietoernooi plaats vinden. Je kan je hiervoor opgeven bij Hans Haamberg, tel. 0541-221213. Een teams moet uit zes personen bestaan. De recreatieklasse start gelijk met het middagprogramma. Teams moeten dan ook om 12.30 uur aanwezig zijn. Meer informatie hierover kan je vinden op onze website www.ttvkoapman.nl. Hierop zijn ook de foto’s en filmpjes van het NK te vinden. Leonie Wiefferink, TTV Koapman

Nieuwbouw Kapelstraat Ootmarsum klaar voor winkeliers en bewoners Beneden winkels en boven wonen prima combi ‘Tussen Pastorie en Posthotel’ zou je dit deel van de geheel vernieuwde Kapelstraat in Ootmarsum kunnen noemen. Het stond vroeger bekend als ’t Achterummeke met de groente- en fruitwinkel van tante Leip (Marie Leildgeb), de schilderswerkplaats van B. Broekhuis en de opslagplaats van Hendrik Stroot. Daar tegenover stond de oude r.-k. pastorie, die in het voorlaatste verleden uitbreiding van Huize Franciscus werd. Je liep hier zo’n tien jaar geleden nog tussen Huize Franciscus en de aanleunwoningen door ... Nu is dit deel van de Kapelstraat klaar voor een nieuw leven anno nu met winkels en wonen, net als toen. De Kapelstraat begint links naast Restaurant-Brasserie ‘De Pastorie’ aan het nieuwe Ton Schultenplein en slingert zich tussen en achter Westwal, Schild- en Marktstraat. De bochten maken van dit Kapelstraatje een spannende ontdekkingstocht van doorkijkjes met fraaie geveltjes, fleurige bloembakken en een onverwacht lichtspel tussen schaduw en zonnestralen. Ineens is er dan een minipleintje, bewaakt door het fraaie hoekpand, waar je verschillende kanten op kunt. Rechtsaf lopend, met het oude stratenpatroon mee, zie je een glimp van de moderne binnentuin van het MTS en een garage in fraai oud vakwerk. Je loopt dan verder langs de lommerrijke terrastuin van hotel restaurant De la Poste, waar vroeger de postkoetspaarden werden gewisseld. Vervolgens loop je langs de oudste, onlangs herstelde, muren met gebinten, nu de modewinkel van Sylvia Tijhuis. Ineens sta je dan weer in de ruime Marktstraat, één van de hoofdstraten van Ootmarsum. Je kunt stellen dat historie en heden hier in dit deel van de Kapelstraat naadloos met elkaar verweven zijn.

Kapelstraat biedt betaalbaar wonen en werken Juist die betaalbare bedrijvigheid van werken & wonen heeft de Kapelstraat nodig. Kenners voorspellen dat dit deel van de Kapelstraat in no time één van de charmantste straatjes zal zijn. Dus, zet de stap richting Kapelstraat en pluk daar de vruchten van. Er zijn slechts zes pandjes. Wie neemt de stap en gaat net als Evelyn Kruse deze zomer beginnen als ondernemer⁄winkelier? Evelyn opent haar ‘Balthazar’s’ tijdens de Kunstmarkt: een life-style shop, waar kleding, bijous, woonaccessoires, fotokunst en oude industriële voorwerpen in een fraai jasje een nieuwe toekomst tegemoet gaan ...! De winkeloppervlaktes variëren van 53 tot 135 vierkante meter met vide: verdeeld over twee verdiepingen. De bovenwoningen met riant balkon achter hebben een schitterend en vrij uitzicht op de achterzijde en de beeldentuin van het nieuwe Museum Ton Schulten. De bovenappartementen met balkon vóór hebben zicht op ‘t Achterummeke. De balkons zijn afwisselend voor en achter gesitueerd. Annet Palthe Kapelstraat vanaf De Pastorie gezien.


Wij wensen al onze klanten een fijne vakantie! Resultaten van de Bergruiters Afgelopen weekend werd het jaarlijkse concours van de Rossruiters uit Rossum weer gehouden. Diverse leden van de Bergruiters uit Ootmarsum hebben hieraan deelgenomen. Brian Fikkers werd met zijn paard Babantos tweede in de klasse L springen. Silke Kamphuis reed met haar paard Enique twee dressuurproeven in de klasse B. Beide proeven werden beloond met een eerste prijs.

Heemkunde Denekamp zoekt schrijvend talent voor dialectavond

De Essen Jacht en schietsport Oldenzaal * Jachtgeweren, kogelbuksen, kijkers, nachtkijkers, geweerkasten, patronen enz. * Jachtkleding, laarzen (o.a. Aigle) schoenen * Zware luchtbuksen: Webley, Axor, Logun, pre-charged (alle vergunningvrij) Nu ook * Schietbioscoop (ook te huur) alles voor Oude Ootmarsumsestraat 49 uw vijver! 7577 PG Oldenzaal Tel. 0541 - 533876 www.essenoutdoor.nl

Enkele weken geleden heeft men in dit weekblad een oproep gedaan om mensen te bewegen een bijdrage te leveren aan de jaarlijkse dialectavond van de werkgroep Dialect en Folklore van Heemkunde Denekamp. Hoewel de werkgroep al enkele bijdragen heeft mogen ontvangen (waarvoor hartelijke dank) wil men toch graag nog wat meer inzendingen tegemoet zien. Wat vraagt men van u? Men is op zoek naar mensen, die voor de dialectavond een stukje willen schrijven. Grappig, ontroerend, nostalgisch, alles is mogelijk. Een gedicht of een spookverhaal of misschien wel een lied, alles mag. Het moet natuurlijk wel in het dialect geschreven worden en u mag het zelf voordragen tijdens de dialectavond of, als u dat liever hebt, voor laten dragen door iemand van de werkgroep. Schuilt er in u een schrijver en zijn uw sinterklaasgedichten befaamd? Denkt u tijdens de gala’s van de carnavalsverenigingen: “Zo’n buut schrijven kan ik misschien ook wel”, dan is dit uw kans. Klim in de pen, schuif achter uw toetsenbord en laat zien wat u kunt. Voorwaarde is dat uw bijdrage niet langer is dan 400 woorden en natuurlijk mag het stuk niet beledigend zijn. De werkgroep Dialect en Folklore maakt uit de inzendingen een selectie. Deze stukken worden op 7 oktober voorgedragen in zaal Concordia aan de Lange Voor. U kunt uw bijdrage tot uiterlijk 18 augustus sturen naar: Heemkunde Denekamp, Kerkplein 4, 7591 DD Denekamp. Mailen mag ook: dialectavond@gmail.com. Wie rekkent op oe! Wergroep Dialect en Foklore Heemkunde Denekamp

De Meierij 7-9, 7631 AM Ootmarsum - tel. 0541 - 294499 - www.boutiqueauxfleurs.nl


Wijiji willen alle sp W sponsoren onsoren hartelijk hartelijk b bedanken edanken voor voor hun hun bijdr bijdrage....! rage a ....!

PROGRAMMA PROGRAMM A

Aanstaande: Vrijdag

WHITE WUB PARTY

playbackshow Miniplayback Vanaf aff15:00 Vanaf feestband

Q5

Twenthe T w wenth promotions wenthe

Scootmobiel- en rolstoeltocht aanvang aanvang 14:15

E L Y T S HARD ! ! y t r a p

‘ N DOA DOARP ARP LOP O OET ETT ! 2013 Zondag Zo ndag

Zaterdag Zat erdag

h ll b l Beachvolleybaltoernooi * Grasboardingtoernooi

*

H&S

p r a o D Megaerland Pardtsyen!z!angers Münnzestimtetable van eall! e (10) ban

ro bsit kijk voo en op onze we ed die optr

*Wipeout!!

vanaf vanaf 16:00 5 tenten en terassen!! terassen!!

Piano S

ound

s

W White hite W Wub ub P Party arty

DJ in hoogzit oogzit

--Whiskeyproeverij Whiskeyproeverij --Wijnproeverij Wijnproeverij -Sigar -Sigarenlounge enlounge -P -Proseccobar roseccobar

T WENT TWENTS ENTTS EN ENERGY MET dj CR CRYPSIS

CLUB IGLO O DOME DOM CLUB CLUB MUSIC

AANV ANG 20:0 AANVANG 20:00

COCK TAIL B AR

DellRock DellRo ck

met 3 rrock ock bands!

*Kinderdorp!! *Ladies-

summerf air!! summerfair!!

* Wipeout ~ Na Nachtuulkes chtuulkes (o.a. (o .a. buikglijden/levend buikglijden/levend curling, touwtrekken) stormbanen, touwtrekk en)

vanaf vanaf 13:00

vanaf 13:00 * Kinderdorp, Kinderdorp, Plus Jan T Ter e er Steege vanaf (o (o.a. .a. opblaaskussens, klimtorens, ballenbak, sminktent)

*Ladies Ladiessummerfair summerfair

vanaf v anaf 13:00

(verschillende (verschillende kraampjes kraampjes om o.a. o.a. ha hapjes pjes te proe proeven) ven)

wents

T

v vanaf anaf 1 13:00

! * Tina York

tijn s e f r e pp

kla

* De R Roffels * Nathalie Nath

DE ORIGINALE NALE DENEK DENEKAMPER D KA AMPER SP SPATZEN PATZEN

e Party ! d n u t S e b lb a errückte h V * Tot 21.00 uur is de entree gratis vanaf 21.00 uurr vr vragen age gen wijj € 5,00 Biergarten ierrgar g ten

en D DJJ ro rob oude Griep

5,00 , en entree tree

B Bouwbedrijf ouwbedrijf Wolbert W olb o ert & Hulsmeijers

COLOR COLOR

CO COATING ATIN T G

Slagerijij Slager Kappelhof K appelhof


Vierkanter meter patat of snacken Huldiging kampioenen Rabobank Recreatie met Lutter Leppel

De veiling van de Hellehondsdagen heeft een reputatie hoog te houden. Al meer dan vijftien jaar gaan op de slotdag van het Lutter dorpsfeest de meest curieuze items onder de hamer. Afgelopen zondag was dat niet anders. Een vierkante meter patat (met mayo!), een georganiseerde rondgang langs drie jongerenketen (inclusief een speciale verrassing), een jaar lang toegang tot de meest besproken groeps-app van het dorp of frikadellen eten met de Lutter Leppel. Dankzij de veilingmeesters Charles Haarman en Peter Benneker werd er grif op geboden. Meer dan twintig - vaak unieke - items werden zondagmiddag aan de man of vrouw gebracht. Met dank aan een aantal lokale ondernemers konden er diverse aantrekkelijke aanbiedingen worden verkocht. Overal was aan gedacht. De liefhebbers van een goede barbecue werden door burgemeester Michael Sijbom op hun wenken bediend. Maar ook de verzamelaars van sportieve collector’s items kwamen aan hun trekken. Zelfs tijdens de veiling werden nog lastminuteaanbiedingen onder de aandacht gebracht

van de veilingmeesters. Aan het eind van de rit bleek de veiling een bedrag te hebben opgebracht van € 8.070,-. De Hellehondsdagen kenden (opnieuw) een overvol programma. Begonnen werd er op de vrijdagavond met de mountainbikewedstrijd ‘Rondom de Hellehond’, de altijd populaire Beach Games en het eerste optreden van De Lut’s Got Talent-Band. Een première, die absoluut naar meer smaakte. Een volgepakte feesttent genoot met volle teugen van de optredens

van onvermoede en bekende lokale talenten. De organiserende stichting Hellehond hoopt deze formule volgend jaar een vervolg te kunnen geven. Zaterdag was niet alleen de dag van het jeugdprogramma (met een spectaculaire wipeout) en de Dorpsloop, ook werd in de dorpskern voor het eerst een boekenmarkt gehouden. Waar het aantal aanmeldingen (vijftien) tot grote tevredenheid stemde, had de publieke belangstelling wat beter gekund. Ook de boekenmarkt krijgt volgend jaar een vervolg, maar de kans bestaat dat dan gekozen wordt voor de zondag. Na de Dorpsloop werd het feestje op spetterende wijze afgemaakt door de Perfect Showband. Na regen op de vrijdag en kou op zaterdag brak zondag dan toch nog het zonnetje door op de Hellehondsdagen. Prettig voor de bezoekers, maar ook voor de vele vrijwilligers en verenigingen die zich manifesteerden in de dorpskern. Aan het begin van de dag concentreerden de festiviteiten zich rondom dorpshoes Erve Boerrigter. Op het evenemententerrein voor het dorpshoes vestigde de kofferbakverkoop met meer dan zeventig deelnemers een nieuw record. In de Appelhof was de Home Made Fair zoals gebruikelijk de smaakmaker van het dorpsfeest. In het dorpshoes konden de bezoekers zich laten informeren over de activiteiten en cursussen in het nieuwe seizoen. Ook waren er voor de kinderen tal van leuke activiteiten georganiseerd. Van tapas maken tot cupcakes versieren. Tegen de klok van 17.00 uur verzamelde het dorp zich in de feesttent voor de veiling. Als vanouds een spektakelstuk van de eerste orde. Verse haringen, een vakantiehuisje nabij Berlijn, een gloednieuwe koelkast met vier kratten bier en een fraaie grasmaaier, die geveild worden door de beide veilingmeesters. Een geslaagde finale van een perfect dorpsfeest.

Zaalvoetbal

Op de feestavond van het Rabobank Recreatie Zaalvoetbal Denekamp werden diverse kampioenen gehuldigd in een stampvol sportcafé Dorper Esch in Denekamp. Deze zaalvoetbalcompetitie is de grootste op recreatief gebied van Nederland.

‘Star Sisters’ leuke aanvulling op concert van Plechelmus Harmonie

Was het de Plechelmus Harmonie en Slagwerkgroep uit Deurningen afgelopen twee jaar niet gegund, dit jaar kon het terrasconcert wel buiten op het terras van Pelle’s café worden gegeven en net voor de regenbuien worden afgerond.

Hope and Glory’ en als afsluiter ‘We’ll meet again’. De muziekvereniging heeft een mooi gevarieerd concert weten neer te zetten waar het aanwezige publiek met veel plezier naar heeft geluisterd. Tijdens het concert werden tevens de prijswinnaars bekendgemaakt van de ballonwedstrijd van het Dauwtrapfeest. Kinderen konden tijdens het feest een ballon oplaten. De ballonnen, die de langste afstand hebben afgelegd, werden beloond met een leuke prijs. De ballon van Stijn Veldhof kwam het verste. Zijn ballon belandde helemaal in Duitsland en heeft een afstand van 190,1 kilometer afgelegd. Tevens werden de diploma’s uitgereikt van enkele muzikanten die onlangs een examen met goed gevolg hebben afgerond. De diploma’s werden door voorzitter Theo Dalhoeven uitgereikt aan: Norman Ensink (slagwerk A), Carsten Hogt (slagwerk B), Evelien Extercate (dwarsf luit A), Susan Heyne (dwarsf luit A), Lars Wijnberg (altsaxofoon B), Dionne Plegt (trompet B) en Chantal Kloosterman (Altsaxofoon D). Foto’s www.DezeFoto.nl

De slagwerkgroep onder leiding van Robert Franken begon het concert. Zij brachten diverse concertwerken ten gehore met een diversiteit aan slag- en percussie instrumenten. Dit wisselden zij af met enkele marsen. Het orkest van de Plechelmus Harmonie onder leiding van Wilbert Sleumer, bracht nummers die mooi bij het thema ‘Aubout Freedom’ pasten, onder andere: ‘St. Louis

Blues March’, ‘Soldaat van Oranje’ en ‘Theme from Jag’. Na de pauze kwamen de ‘Star Sisters’ op spectaculaire wijze op. In een oude legerjeep werden zij het terras opgereden. De ‘Star Sisters’ werden vertolkt door Erna Moleman, Sandra Nieuwenhuis en Francy Wilthuis, drie dames met liefde voor het zingen. Zij brachten onder begeleiding van het orkest ‘Stars on ’45’, ‘Land of

Onder de vlag van de KNVB worden er ieder jaar meer dan 400 wedstrijden gespeeld in drie poules met promotie- en degradatiewedstrijden. De wedstrijden worden gespeeld op de zaterdagavond en zondagmiddag. In het voor- en naseizoen speelt men ook op de vrijdagavond. Nieuw voor volgend seizoen is het fluiten van een wedstrijd voor of na de zelfgespeelde wedstrijd. Ook is er een bekercompetitie met een knock-outsysteem. Teams, die nog mee willen doen aan deze competitie, kunnen zich opgeven via rz.denekamp.nl. Ook de voorkeur van speeldag en tijd kun je opgeven via deze website. Uitslag A-Poule: Z.C. ’t Barretje

B-Poule: Een Tweetje C-Poule: Gold Club. Bekerwinnaar werd Z.V. De Houthakkers en Z.V.V. Grolsch United kreeg de aanmoedigingsprijs. De fair playcup (iets wat de organisatie hoog waardeert) was voor IX Studio. De Bungeejump-trofee ging naar Jeroen oude Elferink van Z.V. Pilsboys en Smoes van Clubje Derde Helft werd tot grootste talent gekozen. De feestavond ging tot in de kleine uurtjes door onder muzikale begeleiding van een dj. De organisatie wenst iedereen nog een fijne vakantie en men begint deze toch wel unieke competitie weer op zaterdag 23 augustus.


Oudpapierinzameling Weerselo De containers voor de inzameling van oud papier staan op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli weer bij de voormalige gemeentewerf aan de Holtwijkerstraat te Weerselo. Op vrijdag kan men van 18.30 tot 20.00 uur oud papier brengen. Op zaterdag kan dit van 9.00 tot 12.00 uur. Leden van klootschietvereniging De Gunne staan paraat om u een handje te helpen.

1- VW Crafter,B/ETrekker, 1-VW Transp.grijsmett. , 1-VW Kipper LT112.000, 1-VW Kipper T4 110.000, 3-Iveco daily chassis/Cab 1-Fiat scudo 120pkMulti 1-Ford Transit chassis/C 1-IvecoBakwagen/lift 7.5 1-Fiat Duc.hoog/lang 1-Iveco daily B/E trekker gerev. 1-3ass.Trailer Autotransporter 1-Iveco L2.H2 met koel 1-Iveco 35C18 D.C.koel. 4pers.Nieuwe D.C.Banken v.a. inruilers: 1.VWtransporter d. 1-Fiat Ducato 2.5 d. 1-Renault Master 1-Iveco daily bestel 1-Citroen berlingo d. 4-Laadbak/laadklep 4m. v.a. 1-landb.traktor, Dexstra k.def.

2007 2007 2004 2003 2007v. 2007 2005 2000 2006 2003 2008

1995 1998 2000 2002 2002

9.700,= 9.400,= 9.800,= 4.400,= 7.900,= 7.800,= 3.900,= 6.800,= 3.700,= 4.750,= 5.500,= 6.200,= 7.700,= 250,= 1.200,= 1.700,= 2.300,= 2.900,= 1.700,= 1.200,= 1.000,= pr.ex bel.

MARTIN HENDRIKSEN BEDRIJFSWAGENHANDEL 7678TJ Breemhaarsweg 4b ,Geesteren Tel. 0546-433136 Mob: 06-12844124

Uitslagen PC de Kanaalruiters Afgelopen weekend werd er in Rossum door rijvereniging de Rossruiters het jaarlijkse ponyconcours gehouden. Diverse leden van ponyclub de Kanaalruiters uit Denekamp wisten goed te presteren. Dressuur Merle Bodde heeft met D’Lady voor het eerst meegedaan in de dressuur klasse L1. Ze kreeg van de jury 196 punten en behaalde daarmee een eerste prijs. Maud Bodde reed met Blue Diamond in de dressuur DE⠄B en met 184 punten werd zij vierde. Springen Lotte Borghuis was met Spirit tweede in het klassiek springparcours klasse BB. Lars Wigger won met Jasper het klassiek klasse CB met 81 stijlpunten. Zijn broer Wout veroverde met Dex in het klassiek klasse DB met 77 punten ook een eerste prijs. Met Bas werd Wout vierde met 72 punten. Myrthe IJland sprong Kalido 3 Van Klaverborch in de klasse DB naar een zesde plek. Tevens werd Myrthe derde in de dressuur klasse DB. Mart IJland deed ook goede zaken. Met Jawah werd hij eerste in de klasse BL klassiek en ook in het progressief behaalde Mart een eerste prijs. Met zijn andere pony Pialotta deed Mart mee in de klasse CL. In het klassiek parcours werd hij tweede en tijdens het progressief wist Mart zelfs als winnaar uit de bus te komen. Tom Hulskotte wist met Videssa in het progressief klasse EL beslag te leggen op een zevende prijs.

Eekboerstraat 71 - 7575 AW Oldenzaal - T: 0541-522 922 www.slaapspecialistoldenzaal.nl

DONDERDAG KOOPAVOND

Uw gastheer: Hans Bruinsma

20% TOT 50%

KORTING! Koopman Mode in Tilligte zit nu volop in de Summer Sale. Op alle afdelingen krijgt u nog meer korting op de mooiste modemerken*. Aan de kleur van het actielabel ziet u welke korting u krijgt. Kom dus snel langs en pak die korting! Graag tot binnenkort, nenkort, Het Koopman Mode Team

SUMMER SALE BIJ KOOPMAN MODE DE

*De Summer Sale geldt alleen voor de artikelen met het speciale actielabel..

-40% -30%

-50%

-20% 20 0% Koopman Mode Ootmarsumsestraat 145 7634 PP Tilligte T: +31 (0)541 222222 info@koopmanschoenen.nl - www.koopmanmode.nl - webstore.koopmanmode.nl

Betty Barclay, Roy Robson, Vingino

MARTIN HENDRIKSEN bedrijfswagens


Officiële opening nieuwe jeu-de-boulesbanen in Weerselo

Na een lange periode van zand kruien, stenen sjouwen, bestrating aanleggen is het dan eindelijk zover en konden de nieuwe banen in gebruik genomen worden. Iedereen is dan ook zeer tevreden met het eindresultaat. Zaterdagmorgen 29 juni werden de jeu de boules banen officiëel geopend door wethouder Steggink van de gemeente Dinkelland. Wethouder Steggink: “Was het vorige week de e-bike training, de aankondiging van het sportgala voor 2014, de

uitreiking van een fiets aan een leerling van basisschool ’n Esch in Tilligte en de berichtgeving over de aanleg van de eerste kunstgras velden, al deze zaken gaan over betrokkenheid van mensen van verschillende leeftijden die ondanks of wellicht wel dank-

zij hun leeftijd in beweging willen blijven, daarmee sociale contacten onderhouden of versterken maar zeker ook, samen iets willen en kunnen bereiken. Dat motto geldt ook zeker voor vandaag: Het wederzijds elkaar versterken. Wethouder Steggink vertelt verder: “Concreet in dit geval: de jeu-de-boulesvereniging die de centrumontwikkeling van Weerselo op zich af ziet komen maar vanuit het principe minder overheid, meer samenleving de kans hebben aangegrepen om samen letterlijk en figuurlijk een groter speelveld te gaan bespelen. In 1999 sloot de toenmalige gemeente Weerselo een overeenkomst met de ODI (oefening door inspanning) om een jeude-boulesbaan te mogen inrichten op het terrein bij de bibliotheek. Enkele jaren later bleek één baan toch wel weinig en werd een tweede baan ingericht. Ook ontbrak het aan de nodige faciliteiten, zoals sanitaire voorzieningen en een opslagruimte. Twee wensen en één oplossing. De jeu-de-boulesvereniging dacht aan meer banen en de gemeente dacht, in het kader van het centrumplan aan verplaatsen. Dat lijkt tegenstrijdig maar is allerminst zo. We zijn samen opgetrokken. Na het afwegen van meerdere locaties is een duidelijke voorkeur uitgesproken voor de ruimte binnen het tenniscomplex. Samen sterker zijn, dat is de kans die de tennisvereniging ziet in de komst van de jeu-de-boulesvereniging. We spreken de waardering uit voor de constructieve opstelling van de tennis-

Alle leden.

Lattrop-Breklenkamp C, E, G en H kampioen

Afgelopen zondag was de laatste rondewedstijd voor de jeugd van de TKC bij Lattrop-Breklenkamp. Tevens werden de bekers van de competitie uitgereikt.

Lattrop-Breklenkamp C, E, G en H zijn kampioen geworden in de competitie, wat een geweldige prestatie is. Jongens en meisjes, van harte gefeliciteerd.

vereniging, dat heet goed noaberschap. Samen het beste ervan weten te maken, dat wens ik beide verenigingen van harte toe”, aldus de wethouder. Hij feliciteerde het bestuur van de vereniging met het bereikte resultaat en wenste iedereen hier heel veel plezier. Hans Ganzeboom was aanwezig namens de Rabobank. “Wij als Rabobank sponsoren regelmatig verenigingen en dus vandaag ook de jeu-de-boulesvereniging. Geweldig wat deze vereniging voor elkaar heeft gekregen met allemaal vrijwilligers en leden van deze vereniging. Er is hard gewerkt en daarom ben ik verheugd dat ik de jeu-de-boulesvereniging een cheque kan aanbieden. Het is jullie van harte gegund”. Hij feliciteerde de vereniging met deze nieuwe banen en overhandigde een cheque van € 4.000,- als bijdrage in de kosten van aanleg van deze banen. Hans ging nog even in op de aanwezigheid en bereikbaarheid van de Rabobank, die zoals bekend haar kantoor in Weerselo recent heeft gesloten. Karin Bulters, voorzitter van de ODI feliciteerde de jeu-de-boulesvereniging met de nieuwe banen. Karin: “Ruim 15 jaar geleden heeft ODI Weerselo naar een idee van de vorige voorzitter Henk Wagenvoort een buitensporttak opgericht. Dit werd een jeu-de-boulesvereniging. Als ODI waren wij erg blij met de banen bij de bibliotheek, die door enthousiaste leden en vrijwilligers zijn aangelegd. Dit was het begin van de Weerselose jeu-de-boulesvereniging. Door de herinrichting van het dorp Weerselo moesten de banen echter weg. Dit was even slikken voor de jeu-de-boulesvereniging. Gelukkig is er samen met de gemeente en de tennisvereniging een oplossing gevonden en hebben we een prima accommodatie kunnen realiseren. Wij als ODI bestuur zijn er ontzettend trots op dat de leden van de jeu-de-boulesvereniging, velen voor de tweede keer, met zoveel energie en enthousiasme aan de slag zijn gegaan om deze fantastische banen te realiseren”. Daarna werd er een bord onthuld en

sprak voorzitter Jan van der Aa iedereen toe. Jan: “Wat geweldig dat we hier vandaag bij elkaar zijn. Ik wil iedereen bedanken die zich belangeloos heeft ingezet. De tennisvereniging voor de prettige samenwerking en Ronnie Nijhuis voor de coördinatie bij de aanleg van deze banen. Dweilorkest Remm'n Lös zorgde voor de muzikale noot. Na alle officiële gebeurtenissen werd er tijdens een kopje koffie nog gezellig nagepraat en degenen die wilden gingen jeu de boulen. Tot slot werd nog de naam van het onderkomen bekendgemaakt: “'t Butje” is de naam. Een butje is het kleine balletje dat bij jeu de boules naast de zware metalen ballen wordt gebruikt. Ine Flinkers

Het oudste lid, de heer Hanstede, 91 jaar en nog steeds actief.


restaurant ’t spieck Op deze overzichtskalender worden de evenementen geplaatst die bij de VVV zijn aangemeld. Voor plaatsing kunt u terecht bij de VVV’s in Dinkelland. Kantoor Denekamp, Oldenzaalsestraat 39, tel. 0541-355752 of kantoor Ootmarsum, Markt 9, tel. 0541-291214. www.vvvootmarsumdinkelland.nl.

VVV AGENDA JULI 3 juli: Zomermarkt Huize St. Franciscus met o.a. prachtige tassen, portemonnees, wenskaarten, sieraden en allerlei smaakvolle decoraties voor binnen en buiten. Ook zijn er heerlijke Hollandse producten te koop. Huize Franciscus, De Meierij , Ootmarsum. Tijd: 12.00-16.30 uur. 4 juli: Veteranendag. Oude kameraden terugzien, ervaringen en herinneringen delen met elkaar. Tevens kranslegging bij het vrijheidsmonument door burgemeester Cazemier. Militaire voertuigen van Keep them Rolling staan opgesteld op het Nicolaasplein. Aanvang: 14.00 uur, Nicolaasplein, Denekamp. 5 t/m 7 juli: ’n Doarp Löp Oet!, Denekamp. Jaarlijks dorpsfeest met muziek, kraampjes en optredens. www.dorpsfeestdenekamp.nl. 7 juli: Peerkestocht. Een wandeltocht in en om Denekamp van 5, 10, 15, 25 of 40 km. Start: 40 km tussen 8.30-9.00 uur, 25 km tussen 9.00-11.00 uur, 15 km tussen 9.00-11.00 uur, 10 km tussen 10.00-14.00 uur. Kulturhus Denekamp Oranjestraat 21, Denekamp. 7 juli: Openstelling St. Plechelmuskerk en tuin, Saasveld. Overblijfsel van het vroegere kasteel Saterslo. Rond de kerk is door de St. Kerkeiland een wandelroute van 3 km uitgestippeld, die de bezoeker door de landelijke omgeving voert. Info W. Spanjer, tel. 0743494652. Tijd: 14.00-17.00 uur. 12, 13 en 14 juli: Hoffelijke Tuinen. Indrukwekkende tuinen, erven en landgoederen. Entreekaarten zijn te verkrijgen bij de VVV Ootmarsum-Dinkelland, kantoren Denekamp tel. 0541-355752, Ootmarsum tel. 0541-291214 of De Lutte tel. 0541-551160. Deelnemende tuinen in Denekamp, Ootmarsum, Lattrop, Weerselo en De Lutte. Openingstijden: Vr: 18.00-22.00 uur, Za en zo: 10.00-17.00 uur. Entree: € 2,50 p.p. per tuin

en 1 passe-partout (6 tuinen) € 12,00 p.p. Meer info: www.hoffelijketuinen.nl. 13 juli: Noabermarkt - Streekproductenmarkt Denekamp. Tweede editie van een maandelijkse streekproductenmarkt in centrum van Denekamp. Tijd: 12.00 tot 17.00 uur, Eurowerft Denekamp. 14 juli: Lattrop en Breklenkamp Pakt Oet! Dorpsfeest, braderie en rommelmarkt vanaf 10.00 uur. Locatie: Sportpark het Disserot, Lattrop. Voor verdere inlichtingen: 0610502084. 14 juli: Mineralen- en fossielenmarkt. Een groot aantal standhouders uit België, Duitsland en Nederland nemen deel aan deze drukbezochte, internationale mineralenbeurs waar een indrukwekkend assortiment mineralen, stenen en fossielen uit de hele wereld te zien en te koop zijn. Op vertoon entreekaart tevens 50% korting op toegang museum Wonderryck. 10.00-17.00 uur Volw. € 2,- p.p., Kinderen, € 1,- p.p. 21 juli: Happy Sunday, bruisend feest met livemuziek op diverse podia, Outletmarkt 50% korting, straatmuzikanten kinderentertainment en straattheater. Nicolaasplein, Denekamp. Tijd: 12.00-18.00 uur. 23 juli: Nostalgische Oogstdag Ootmarsum. De oogst wordt op nostalgische wijze binnengehaald. Oude werktuigen, paard en wagen zullen door de boeren uit Agelo worden gebruikt. V.a. 10.30 uur: aanspannen van de wagens, vertrek vanaf het Openluchtmuseum. Om 11.00 uur aankomst op de akkers a/d Zonnebergweg. Maaien en voordrachten tot ca. 15.00 uur. De volgeladen wagens gaan door het centrum naar het Openluchtmuseum, de garven worden opgezet in zogenaamde hokken op het voorterrein van het Openluchtmuseum. Vertrek: 10.30 uur. Openluchtmuseum, Smithuisstraat 2, Ootmarsum. 25 juli: Siepelmarkt. Folkloristische markt met demonstraties van oude ambachten, een kindermarkt, boerenbruiloft en muziek. Cen-

kom genieten van ons 3-gangen lezersmenu

€ 32

50 p.p.

Geroosterde mulfilet met gemarineerde zoetwatergamba, zomerse couscous en salsa van tomaten ~ Gebakken polderhoenfilet met dikke frieten, suikerboontjes en gevogeltejus met roze pepertjes ~ Rood zomerfruit gemarineerd in stroop van vlierbloesems uit onze Landgoedtuin met frambozensorbetijs

Dit menu is te reserveren t/m 31 juli 2013 Restaurant ‘t spieck - Landgoed De Holtweijde Spiekweg 7 lattrop T 0541 229 234 E info@holtweijde.nl I www.holtweijde.nl

trum Ootmarsum. Tijd: 10.00-18.00 uur. Meer info: www.siepelmarkten.nl. 26 juli t/m 4 augustus: Flora Ootmarsum. Het museumterrein van het Openluchtmuseum Ootmarsum wordt omgetoverd tot een ware hof van Eden, met uitgebreide fuchsiashow, dahliashow, exotische kuipplanten, Bonsaishow, Orchideeënshow, diverse standhouders een kleindierenshow en een knutselhoek voor de kinderen. Openluchtmuseum Ootmarsum, Smithuisstraat 2, Ootmarsum. Tijd 10.00-17.00 uur. Entree Volw.: € 5,- p.p., Kind. tot 10 jr gratis, 65+ en MJK korting. 28 juli: Streekproductenmarkt. Havezathe het Everloo Everloostraat 16, Rossum. Tijd: 11.00-16.00 uur. Meer info: www.streekmarktrossum.nl. 30 juli: Natuurwandeling o.l.v. een gids van Staatsbosbeheer door het natuurgebied het Springendal. Aanvang: 19.00 uur Parkeerplaats Brandtorenweg/Hooidijk, Hezingen. Deelname: € 4,- p.p. en kinderen t/m 12 jaar gratis AUGUSTUS 1 en 8 augustus: Siepelmarkt. Folklo-

ristische markt met demonstraties van oude ambachten, een kindermarkt, boerenbruiloft en muziek. Centrum Ootmarsum. Tijd: 10.00-18.00 uur. Meer info: www.siepelmarkten.nl. 6 t/m 9 augustus: Euregio-Fiets-4daagse. Vier dagen fietsen door het prachtige Twente en aangrenzende Duitsland. Iedere dag kunt u kiezen uit routes van 25, 40, 60 en 100 km. De routes zijn met pijlen uitgezet. Info: www.e4d.nu Vertrek: zalencentrum ’t Wubbenhof, Oldenzaalsestraat 49, Denekamp. Prijzen: Volwassenen € 12,- p.p., Kinderen 4 t/m 16 jaar € 4,-, dagkaart volwassenen € 4,50, dagkaart kinderen t/m 16 jaar € 1,-. 6 augustus: Kunsten Op Straat. Straattheater met internationale artiesten, Van 12.00-17.00 uur in het centrum van Denekamp. Het centrum stroomt vol met kleurrijke, maffe en in alle opzichten bijzondere theateracts. www.kunstenopstraat.nl. 6 augustus: Peerkesmarkt. Braderie met diverse kramen, kinderattracties en oude ambachten. De peerkesmarkt gaat ’s ochtends om 10.00 uur van start en duurt tot 18.00 uur.

Loterij harmonie Caecilia Ootmarsum De tweede trekking van dit jaar van de loterij georganiseerd door de harmonie Caecilia te Ootmarsum is inmiddels een feit. Onder toezicht van de notaris heeft Paul Daalhuisen achtereenvolgens vijf keer een balletje getrokken, waarna de winnaars van de loterij bekend waren. De vijfde prijs van € 50,- viel op het lot van Flip en Ria Ossenvoort. De vierde prijs van € 100,- is gewonnen door Engelbert Lotgerink, de derde prijs van € 150,- is naar de familie Harmsen gegaan, de tweede prijs van € 200,- werd aan de familie Oortmann uitbetaald. En de hoofdprijs van maar liefst € 350,- is deze keer naar Richard Nijhuis gegaan. Wilt u volgend jaar, dus 2014, ook aan deze loterij deelnemen en maar liefst vier keer kans maken op deze geldprijzen dan kunt u zich nu al opgeven bij H.J. Oortmann,tel. 0541-292895 of stuur een e-mail naar oortmann25@zonnet.nl. Speel mee met de loterij waarbij de winkans vele malen groter is dan bij het spelen van welke loterij dan ook. De opbrengst van de loterij zal onder andere worden gebruikt voor het opleiden van jeugdleden en de aanschaf van instrumenten en kostuums.


Vier jubilarissen St. Remigius Harmonie Weerselo in het zonnetje gezet

Het feest werd nog gezellig voortgezet onder het genot van een hapje en een drankje bij de klootschietbaan van De Gunne in Weerselo.. De St. Remigius Harmonie is een

bloeiende vereniging waar heel Weerselo trots op mag zijn. Ine Flinkers

Schilderen op niveau Ootmarsum heeft een aantal schilders binnen haar veste, die volgens kenners een zeer hoog peil hebben bereikt. Maar een hoogte waarop medewerkers van het schildersbedrijf Wolbers dezer dagen werken, zullen ze zeker niet halen. Vanaf maandag 24 juni werden elke dag één of meer schilders in een bakje met een grote kraan naar hogere sferen getild. Op die hoogte wordt de kerktoren van een nieuw laagje verf voorzien. In 2003 kreeg de kerk een grondige opknapbeurt en volgens leden van de bouwcommissie is een schilderbeurt hoogst noodzakelijk. Het blijft niet alleen bij de toren. Ook op andere plaatsen zal een nieuwe beschermende laag worden aangebracht.

Peter Löbker, 40 jaar lid, speelt trombone en is zeer allround. Wim en Gerard Potijk, beiden 40 jaar lid en slagwerkers binnen de harmonie, Nicol Rikhof is 25 jaar lid en bespeelt de hoorn binnen het orkest. Tijdens het jaarlijkse feest bij de klootschietersbaan De Gunne werden deze vier leden gehuldigd i.v.m. hun jubileum. Ronnie Nijhuis, voorzitter van de St. Remigius Harmonie heette alle aanwezigen van harte welkom en feliciteerde de jubilarissen namens de harmonie. Johan Oeverman, voorzitter van de KNFM (Koninklijke Nederlandse Federatie Muziekverenigingen) afdeling Overijssel, was aanwezig. Hij was zeer verheugd bij dit jubileum aanwezig te mogen zijn. Hij sprak de jubilarissen toe en zei trots te zijn op zulke geweldige leden die de vereniging zo lang trouw zijn gebleven. Het zegt iets over de persoon en de liefde en passie voor muziek. Het is een leuke en fijne club. Hij feliciteerde de hele harmonie met deze geweldige leden. Namens de KNFM kregen de jubilarissen een speldje en een ingelijste oorkonde. Johan: “Peter Löbker 40 jaar lid, is de jongste uit een muzikale familie. Je vrouw en drie kinderen spelen ook allemaal bij de harmonie. Binnen het orkest speel jij trombone maar je kunt eigenlijk alle instrumenten bespelen. Klarinet is het enige instrument dat je niet speelt. Je arrangeert en als het

nodig is dirigeer je ook. Het maakt je niets uit. Je bent altijd vrolijk en een voorbeeld voor velen. Op de achtergrond ben je altijd bereid te helpen bij concerten, sponsoring en voorspeel momenten. In het verleden was je altijd actief betrokken bij de fancy fair en ons 100-jarig bestaan. Je bent de animator bij ons dweilorkest Remm'n Lös (dit is een orkest met alleen leden van de harmonie)”. Johan: “Wim Potijk en Gerard Potijk, beiden 40 jaar lid. Jullie komen uit een gezin van vijf kinderen en alle kinderen van de familie Potijk zijn lid geweest van de vereniging. Jullie zus Mia is twee jaar geleden gehuldigd voor haar 40-jarig lidmaatschap. Wim en Gerard, jullie zijn beiden lid van de slagwerkgroep. Van nature zit het drummen bij Wim in het bloed. Wim, je bent als slagwerker overal inzetbaar. Binnen de slagwerkgroep speel jij scherpe trom, percussie en grote trom. Bij dweilorkest Remm'n Lös speel jij de grote trom. Zelfs als reserve tambour maître kunnen we bij jou terecht. Je bent een fijne collega-muzikant waar we

binnen onze vereniging altijd een beroep op kunnen doen”. Johan: “Gerard, je bent niet meer weg te denken bij de scherpe trom. 40 Jaar bij de muziek. Jij moet vroeger als 8-jarige jongen gedacht hebben als ons Wim er bij kan, kan ik dat ook. Hij is alleen bang dat zijn dochter straks beter gaat drummen dan hij. Zij is nog in opleiding en zal zich de komende jaren aansluiten bij onze slagwerkgroep”. Johan: “Nicol Rikhof (een man) 25 jaar lid, speelt hoorn binnen het orkest. Je woont in Tubbergen maar bent onze harmonie in Weerselo altijd trouw gebleven. Naast je gezin is het plezier binnen onze harmonie een reden dat jij al zolang lid bent. Nicol je bent duidelijk voor jouw ontspanning bij de St. Remigius harmonie”. Zondagmiddag 30 juni werden de jubilarissen in het zonnetje gezet. Ze kregen een serenade aangeboden. Voorzitter Ronnie Nijhuis bedankte de moeders van Peter, Wim en Gerard voor alle steun, die ze de kinderen vroeger hebben gegeven die bij de harmonie zijn geweest en nog steeds tot de vaste kern behoren en de vereniging tot een stabiele organisatie maakt. De vier jubilarissen kregen namens de harmonie een glazen instrument, een bos bloemen en Gerard en Wim Potijk en Peter Löbker kregen het vierde sterretje aangeboden voor tien extra jaren lidmaatschap.

Afscheid en jubileum Jos ten Dam, pianist Viventi scheiden. Hij ontving de bronzen eremedaille van de Nederlandse Sint Gregorius Vereniging (NSGV). Ursula Groeneveld, voorzitster van Viventi. memoreerde in haar dankwoord Jos als plichtsgetrouw en creatief. Lid zijn van een vereniging is voor Jos wel vrijwillig maar niet vrijblijvend. Als pianist ben je, naast de dirigent, een belangrijke steunpilaar voor een koor. Creatief in de vorm van het bedenken van eigen ‘intro’s’ welke de discipline van een koor zeker versterkt. Ursula overgandigde Jos als dank een bos bloemen en een cadeau. Pastor Leo Ros las vervolgens de begeliedende brief van de NSGV voor en speldde Jos de bijbehorende versierselen (zie foto) op en overhandigde hem de bijbehorende documenten. Afgelopen zaterdag, 29 juni jongstleden, werd tijdens de laatste viering voor het zomerreces afscheid genomen van Jos ten Dam als pianist van Viventi. Afscheid is echter een groot woord. Jos blijft lid van Viventi en zal na de vakantie zijn stem nog meer doen gelden als koorlid. Niettemin werd uiteraard stilgestaan bij dit bijzondere feit. Als dank

werd Jos dan ook door het koor en de parochiegemeenschap onder-

Het koor Viventi gaat de komende weken genieten van een welverdiende vakantie en hoopt u na de zomervakantie weer vele malen te mogen ontmoeten.

Natuurlijk is dit nodig en wordt het ook door de inwoners op prijs gesteld. Maar velen zagen liever een nóg vuriger wens in vervulling gaan: een andere toren en dan een, zoals die in de periode vanaf de bouw (rond 1400) tot 1839 vóór de kerk stond. Het zal wel een wens blijven.

Foto: Tonny Oude Hengel

Vrijwilligers Zonnebloem op bezoek bij shiitake kwekerij in Tilligte Afgelopen donderdag 27 juni hebben 30 vrijwilligers genoten van een geweldig georganiseerde avond. Koffie met een broodje, shiitake soep, de geschiedenis van en een rondleiding door de kwekerij. Een verrassingsavond voor alle vrijwilligers van de Zonnebloem afdeling Weerselo. Ondanks het koude weer gingen de dames per fiets richting toen nog onbekende bestemming. Na drie kwartier fietsen kwamen ze aan bij de familie Masselink, van de shiitake kwekerij in Tilligte. De dames werden hartelijk ontvangen door eigenaar Johnni, zijn vrouw Marga en hun zoon Jorno. De tafel was gedekt met koffie, broodjes, stokbrood met shiitake kruidenboter en een shiitake soepje. Dat was een geweldige verrassing. Johnni Masselink vertelde hoe hij is begonnen met het kweken van de shiitake paddestoelen. Masselink was oorspronkelijk een pluimveebedrijf, maar door gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden moest er een keuze gemaakt worden: met een neventak

beginnen of verhuizen. Verhuizen viel af vanwege de prachtige en unieke locatie in het Twentse landschap. Na een lange zoektocht naar een nieuw en bijzonder product werd er gekozen voor de shiitake. Vanaf 2007 zijn de eerste shiitakes gekweekt en verkocht en met veel succes. Hierna volgde een rondleiding door de kwekerij. Heel bijzonder was het om te zien hoe de shiitakes groeien. Iedere dag moeten honderden groeibaaltjes gedraaid worden. De dames keken hun ogen uit. Dit had nog nooit iemand gezien. Een geweldig interessante avond. De dames hebben genoten en de familie Masselink vond het gezellig met alle dames. Ine Flinkers


Dankbetuiging Langs deze weg willen wij u allen bedanken voor de bloemen, kaarten en andere blijken van medeleven na het overlijden van onze lieve zus, schoonzus en tante

MILDA PROSZ Familie Prosz Denekamp, juli 2013

MEDEDELING:

Huisarts R.C.M. Barenbrug te Ootmarsum

AFWEZIG

is van maandag 15 juli 2013 tot en met vrijdag 19 juli 2013

Waarneming: T. Brama, huisarts. Tel. 0541-291217

TE HUUR Kamer in Denekamp met eigen douche & toilet Inlichtingen: 06-54201858

Eigengemaakte

appel en bosbeskoeken

6 stuks voor €5,40 Vrijdag en zaterdag gesorteerde

krokante broodjes

10% korting

Dorpsstraat 26, De Lutte Tel. 0541-551396 info@bakkerijwantia.nl Bakkerij Pinners, Ootmarsumsestraat 41, Oldenzaal

Huisartsen Denekamp/Ootmarsum: M. Klamer/C.M.T. Klamer-Stöver, Ootmarsumsestraat 17 te Denekamp. G.H.M. Koekkoek, Krabbendijk 9 te Denekamp. E.M. Kluitman, Brink 3 te Denekamp. H.J.M. Joosten, Krabbendijk 9 te Denekamp. Huisartsen Ootmarsum, Molenstraat 10d, 7631 AZ Ootmarsum: Praktijk Oude Nijhuis/Annink, tel. 0541291230; praktijk Barenburg/Buddingh, tel. 0541-291217; praktijk Olde Riekerink, tel. 0541291832. Huisartsen Weerselo e.o.: R. Frankhuisen, Stadtlohnallee 9. Tel 0541-661323. Spoedlijn 0541-662521. Receptenlijn 0541-820213 Huisartspraktijk Hermeling, Legtenbergerstraat 10 te Weerselo, tel. 661004. Huisartsen gemeente Dinkelland: Voor weekenddiensten, op werkdagen na 17.00 uur en op nationale feestdagen bellen met: Huisartsenpost Oldenzaal, telefoon 0885551122. Huisartsen Borne (hebben o.a. weekenddienst in Saasveld): R.M. Lokin, Watertorenerf 7 te Borne, tel. 074-2661391. H.J. van Enter, Watertorenerf 7 te Borne, tel. 074-2661391. M.J.C. Oijevaar, Watertorenerf 7 te Borne, tel. 074-2661391. W.J.S. Vriesendorp, Grotestraat 264 te Borne, tel. 074-2661521. M.G.H. Timmerman, Deldensestraat 5 te Borne, tel, 074-2661242. A. Brentjes, ‘t Dijkhuis 32 te Borne, telefoon 074-2661462. M. Hartmans, ‘t Dijkhuis 32 te Borne, tel. 074-2661462. R.J. Verburg, ‘t Dijkhuis 32 te Borne, tel. 074-2661462. J.A.J.M. Hobert, ‘t Dijkhuis 32 te Borne, tel. 074-2661462. H.F. Hesselink, Parallelweg 1 te Borne, tel. 074-2661824. P.A. van Buuren, ‘t Dijkhuis 32 te Borne, tel. 074-2661824. Huisartsen Borne: Voor weekenddiensten, op werkdagen na 17.00 uur en op nationale feestdagen bellen met: Huisartsenpost Hengelo, telefoon 088-5551155. Verloskundigen Oldenzaal en Denekamp: De dienstdoende verloskundige is voor spoedgevallen en bevallingen te bereiken via het ziekenhuis in Oldenzaal, tel. 0541574000. Voor het maken van een afspraak kunt u elke dag (behalve vrijdag) tussen 9.00 en 15.00 uur bellen, tel. 0541-574063. Elke donderdag spreekuur van 9.00 tot 11.00 uur in het wijkgebouw aan de Meester Muldersstraat in Denekamp. Tandartsen: Bij zeer acute klachten kan bij afwezigheid van eigen tandarts de dienstdoende tandarts van

regio Oldenzaal en omgeving worden opgeroepen via tel. 0900-1282632. Gedurende weekend vaste spreekuren op zaterdag van 12.00-12.30 uur en van 18.30-19.00 uur en op zondag van 12.00-12.30 uur. Tandartsen Weerselo e.o.: De weekenddienstregeling is als volgt: spreekuren op zaterdag 12.00-12.30 uur en van 18.30-19.00 uur; spreekuren op zondag 12.00-12.30 uur. Informatie inzake de dienstdoende tandarts: tel. 074-2508822. Dierenartspraktijk Denekamp: Telefoon 0541-352268. Spreekuur kleine huisdieren maandag, dinsdag en donderdag van 17.30-18.30 uur en woensdag en vrijdag van 14.00-14.30 uur en volgens afspraak. Dierenarts Weerselo e.o.: Voor de dienstdoende arts kunt u bellen: 0541530005. Dierenambulance/-taxi: 24 uur per dag bereikbaar op telefoon 0653747678. Apotheek Denekamp, Brinkstraat 1, Denekamp, tel. 0541-354386. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30-17.30 uur, zaterdag van 10.00-12.00 uur. Buiten deze openingstijden kunt u terecht bij de dienstdoende apotheek in Oldenzaal. Prikpost Medlon (MST/ZGT) Denekamp: Gerardus Majella Zorggroep Sint Maarten, Berghummerstraat 15 7591 GX Denekamp, maandag en dinsdag 07.30 - 09.30 uur, woensdag 07.30 - 10.30 uur, donderdag 07.3010.00 uur Prikpost Medlon (MST/ZGT) Ootmarsum: Huize Fransiscus Zorggroep Sint Maarten, De Meijerij 1 7631 AM Ootmarsum, dinsdag en woensdag 07.30 - 10.00 uur, donderdag 07.30 - 08.30 uur Prikpost Medlon (MST/ZGT) Rossum, vanaf 20 sep open: Kulturhus Rabo CoCeR, Thijplein 1, 7596 KM Rossum, donderdag 08.00 - 09.00 uur Prikpost Medlon (MST/ZGT) Weerselo: Gezondheidscentrum Weerselo, Stadtlohnallee 9 7595 BP Weerselo, maandag, dinsdag, donderdag 07.30 - 09.30 uur Prikpost De Lutte Erve Boerrigter Plechelmusstraat 14, donderdag van 8.15-9.15 uur. Bloedafname laboratorium MST en trombosedienst MST Voor telefonisch contact met de trombosedienst kunt u bellen met tel. 053-4872341. Het laboratorium is bereikbaar op tel. 053-4873412. POLITIE DENEKAMP OOTMARSUM EN WEERSELO Afdelingsbureau Denekamp: Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 10.00-13.00 uur (vrije inloop), daarnaast op afspraak (tot 17.00 uur). Zaterdag, zondag en feestdagen gesloten. Wijkbureau Ootmarsum: Openingstijden: woensdag van 14.00-17.00 uur. Rest op afspraak via bureau Denekamp. Steunpunt Weerselo: Openingstijden: dinsdag van 10.00-12.00 uur. Rest op afspraak via bureau Denekamp. Telefoon: 0900-8844 (regio politie Twente = één centraal nummer).


Nieuws pv De Snelvlucht Op zaterdag 29 juni werd een wedvlucht gehouden vanaf Peronne. Om 13.45 uur werden 2675 duiven gelost om een afstand van 394 km te overbruggen. De uitslag is als volgt:

1. B. Nolten 18.55.24 uur; 2. W. Tijkorte 18.57.32 uur; 3. G. Kamphuis 18.57.44 uur; 4. G. Kamphuis 18.58.08 uur; 5. G. Notkamp 19.00.12 uur; 6. G. Notkamp 19.00.27 uur; 7. A. Kamphuis 18.59.48 uur; 8. W. Tijkorte 19.01.17 uur; 9. B. Nolten 19.02.15 uur; 10. H. Hellen 19.02.38 uur. Op donderdag 4 juli kan van 17.00 tot

18.30 uur worden ingemand voor de wedvlucht vanaf Chalons en Champagne. Groep 3 dient te helpen. Op zaterdag 6 juli kan van 19.30 tot 20.00 uur worden ingemand voor de opleervlucht voor jonge duiven vanaf Groenlo.

Veur mekaar - met mekaar agenda GEMEENTE DINKELLAND Maandag 8 juli Sportief wandelen (SWO) 9.30-11.30 uur Dinsdag 9 juli Sportief wandelen (SWO) 9.30-11.30 uur DENEKAMP Maandag 8 juli Kaartavond (Ango) Dinsdag 9 juli Inloop (Rode Kruis) Inloop (Trimaran) Open eettafel (SWO) Bingoavond (Ango) Woensdag 10 juli Inloopavond Donderdag 11 juli Inloop Open eettafel (SWO) DEURNINGEN Woensdag 10 juli Gymgroep (SWO)

Div. locaties (na overleg)

tel. 669911

Div. locaties (na overleg)

tel. 669911

18.30 uur

Grand café St. Lucia

tel. 352936

9,30-11,30 uur 10.00-12.00 uur 12.00 uur 19.30 uur

Rode Kruisgebouw Kulturhus Brasserie ’t Peerke Concordia

06-20774833 tel. 745340 tel. 669911 tel. 354627

18.30-20.30 uur

St. Gerardus Majella

053-5375777

10.00-16.00 uur 12.00 uur

St. Gerardus Majella Brasserie ’t Peerke

053-5375777 tel. 669911

Resultaten ponyruiters Afgelopen weekend is er in Rossum een ponyconcours verreden. Diverse leden van de ponyclub uit Lattrop hebben hier goed weten te presteren. Dressuur Renske Pikkemaat heeft met haar pony Macho twee keer een eerste plaats behaald in de klasse BB. De eerste proef haalde ze 198 punten en de tweede proef werd beloond met 190 punten. Brechje Pikkemaat won in de CB met Diva tijdens de eerste proef een tweede prijs (195 punten). De tweede proef behaalde Brechje 186 punten, goed voor een eerste plaats. Carli Bonke werd met haar pony Easy Quibell tijdens de eerst proef vierde in de klasse EB en tijdens de tweede proef behaalde ze een derde plaats. Springen Sanne Molendijk heeft in de CB met haar pony Flash tijdens het klassiek springparcours een tweede plaats behaald en in het progressief springparcours veroverde Sanne de eerste plek. Brechje Pikkemaat won in de klasse CB een tweede prijs met haar pony Diva tijdens het progressief. Carli Bonke werd vierde tijdens het klassiek springparcours met haar pony Easy Quibell klasse DM⁄EM en ze wist tijdens een progressief springparcours een derde plaats te bemachtigen. Nieuws K.V. Lattrop Breklenkamp Uitslagen NK senioren Categorie 6: 3. W. Baalhuis, straat. Categorie 7: 1. Nico Peters, straat; 3. Nico Peters, baan. Nico werd tevens eerste allround. Categorie 8: 3. Johan Fox, zetten. Johan werd tevens derde allround; 2. Rikie Schuurman, straat; 2. Rikie Schuurman, baan; 3. Rikie Schuurman, zetten. Rikie werd tevens tweede allround. Afvalraces Jeugd: 1. Mark Muntel; 2. Sjoerd Lohuis. Groep 1: 1. Rik Horsthuis; 2. Gerben Rerink; 3. Bart Baalhuis. Groep 2: 1. Johan Fox; 2. Harrie Damhuis; 3. Rikie Schuurman. T.K.C. ronde: 1. team C, E, G en H; 2. team D. Programma Donderdag 4 juli: dames T.K.C. 40+-cup in Tilligte. Men vertrekt op de Damweg. Zondag 7 juli: Flynt-bokaal. Organisatie is in handen van de Vijfsprong. Een team moet bestaan uit drie à vier personen. U dient zich te melden bij Borgreve tussen 9.50 en 10.15 uur. Maandag 8 juli: Persoonlijk straat. Begin bij Nico Peters om 19.00 uur. Woensdag 10 juli: Schieten tegen Tilligte om de Rabo-beker. Om 18.45 uur graag melden in Tilligte.

Lattrop-Breklenkamp pakt oet Zondag 14 juli is het weer tijd voor het jaarlijkse dorpsfeest in LattropBreklenkamp. De dag begint om 10.00 uur met de braderie en rommelmarkt. Dit jaar heeft men een goedgevulde braderie met vele nieuwe standhouders en een grote variatie aan bezienswaardigheden.

8.45-9.30 uur

LATTROP BREKLENKAMP Woensdag 10 juli Open eettafel (SWO) 12.00 uur OOTMARSUM Maandag t⁄m vrijdag Samen koffie drinken! (ZSM) Dinsdag 9 juli Open eettafel (SWO) Woensdag 10 juli Euroavond Bingo (ZSM) Donderdag 11 juli Kerkdienst (ZSM) Spellenmiddag (ZSM) Zondag 14 juli Gezellige zondag (Kom In)

Nieuws Lattrop-Breklenkamp

Sporthal

tel. 669911

Parabool

tel. 669911

9.30-16.30 uur Huize Franciscus én 19.00-21.00 uur

tel. 280888

12.00 uur

Het Damast

tel. 669911

19.00 uur

Franciscus

tel. 280888

9.45 uur 14.00 uur

Franciscus Franciscus

tel. 280888 tel. 280888

14.30-16.30 uur

Franciscus

tel. 291302

SAASVELD Woensdag 10 juli Gym (SWO) Vrijdag 12 juli Open eettafel (SWO)

10.00-10.30 uur

Sporthal

tel. 669911

12.00 uur

Parochiehuis

tel. 669911

TILLIGTE Woensdag 10 juli Uitstapje (Ouderensoos)

12.00 uur

café ten Dam

tel. 221358

WEERSELO Dinsdag 9 juli Gymgroep mannen 55+

9.30-10.30 uur

‘t Trefpunt

tel. 661686

Wilt u uw activiteiten voor senioren ook gratis in deze agenda vermelden? Bel dan voor informatie met Stichting Welzijn Ouderen Dinkelland: 0541-669911 (op werkdagen van 9.00-12.00 uur).

Vanaf 13.00 uur gaan de attracties open voor de kinderen Alle attracties zijn geheel gratis! Dit is mede mogelijk gemaakt door de sponsoren. Dit jaar zijn er twee nieuwe attracties: de draken survivalbaan en het kinderpaleis voor de kleintjes. Daarnaast zijn natuurlijk de vertrouwde zweefmolen en bungeejumptrampolines aanwezig. De muzikale omlijsting wordt overdag verzorgd door Bonanza drive-in. Ook is er een grandioos optreden van ‘Tom Jones’, de plaatselijke artiest van Lattrop-Breklenkamp en de talentvolle band Tightrope.

Uiteraard is de Bergvennenkapel ook weer van de partij. Er zijn diverse eetgelegenheden, ook met streekproducten. De PJO is aanwezig met een ludieke actie. Kinderen van de basisschool maken kans op een leuke prijs. Op de rommelmarkt zijn nog enkele plekken vrij, dus je kunt je nog aanmelden. Als je op de rommelmarkt komt staan, ontvang je een extra traktatie. Kortom, vertier voor jong en oud. Iedereen is welkom en men hoopt dat het ook dit jaar weer ‘good oet pakt’.


De PELLE’S Run Bike Run Deurningen 2013 is zeer geslaagd. Het mooie weer en de vele toeschouwers hebben hier zeker aan bijgedragen. Alle sporters, vrijwilligers en sponsoren hebben 30 juni j.l. hun steentje bijgedragen om dit sportieve evenement in Deurningen tot een succes te maken. Ondanks het warme weer waren er mooie prestaties te noteren. De wedstrijd voor de volwassenen bestond uit 7,4 kilometer lopen, 31 kilometer fietsen en 3,7 kilometer lopen door de omgeving van Deurningen. Ruim 400 sporters verschenen aan de start in Deurningen. Bij de heren individueel was er lange tijd een spannende strijd om de winst. Uiteindelijk wist Coen de Wit de winst naar zich toe te trekken. Zowel Coen de Wit als nummer 2 in de uitslag, Caimen Stevens, doen mee met het Wereldkampioenschap Run Bike Run. Bij de dames ging Lesley Smit met de eer strijken. Ook bij de jeugd van 7 tot en met 12 jaar waren mooie wedstrijden te zien en ging iedere deelnemer met een fraaie medaille naar huis.

De uitslagen Heren individueel overall: 1: Coen de Wit, tijd: 1:22:45 2: Caimen Stevens, tijd: 1:25:49 3: Pim Kok, tijd: 1:26:04 Dames individueel: 1: Lesley Smit, tijd: 1:42:16 2: Bianca Damme, tijd: 1:44:05 3: Renate Post, tijd: 1:47:59 De complete uitslagenlijst is terug te vinden op www.runbikerundeurningen.nl


Beuningen wint drie cupfinales

Zondag 30 juni was het dan eindelijk zover, de cupfinales van de NKB op het veld. Locatie was Kolkersveld in Losser. Beuningen had deze dag vier ijzers in het vuur. In de B-cup moest Beuningen aantreden tegen Nooit Gedacht, de winnaar van vorig jaar. Beuningen B-cup had vorig jaar de wedstrijd met pech verloren en was gebrand op revanche. De beide teams hadden een goede start en na zes schoten lag Nooit Gedacht vijf meter voor op Beuningen. In de tweede ronde waren een paar schoten van Beuningen minder geplaatst en

kwam Nooit Gedacht 40 meter voor te liggen. Iedereen dacht dat de wedstrijd was gespeeld, maar door goed spel van Beuningen en één minder schot aan de kant van Nooit Gedacht kwam Beuningen terug en met nog één ronde te gaan lag Beuningen tien cm voor. De daarop volgende schoten was het steeds wisselen van koppositie. Het laatste schot moest de beslis-

sing brengen. Nieuwkomer Twan Golbach had al drie zeer goede worpen geproduceerd en ook deze laatste worp was weer geweldig, Beuningen won uiteindelijk met 15 meter. Het team bestond uit Thomas Luttikhuis, Lucas Hobbelink, Maarten Hoonberg, Twan Golbach, Jordy Breuklander en Gijs Breuklander en de leiders Bennie Nijhuis en André Luttikhuis. A-cup De A-cupfinale, die Beuningen moest gooien tegen Vooruitzicht, was andere koek. Vooruitzicht had in de voorronden al aangetoond dat het zeer sterk was in deze categorie. Beuningen kon zich geen misstap veroorloven. De eerste schoten gingen gelijk op, maar op het smalle deel verloor Beuningen de aansluiting. Vooruitzicht speelde zeer sterk en constant en Beuningen kon de opgedane achterstand niet meer wegwerken. Vooruitzicht won verdiend met meer dan één schot voorsprong. Voor Beuningen speelde in de A-cup Wiliam Hobbelink, Iris Luttikhuis, Britt Blokhuis, Tom Blokhuis, Kim Groener, Daan Rolink en Thijs Zanderink. De leiders waren Martin Rolink, Erik Groener en Paul oude Weernink. Cupklasse Om 11.45 uur was het dan eindelijk de beurt aan de cupklasse. Beuningen, dat vorig jaar nog door Nooit Gedacht in de halve finale uit de cup was geknikkerd, had nog een appeltje te schillen. Nooit Gedacht gooide een constante wedstrijd: geen missers goed geplaatst, Beuningen gooide sterk maar had ook een paar mindere worpen en na tien beurten kwam Nooit Gedacht zelfs aan de leiding met twee cm voorsprong, Dit werd echter gelijk weer rechtgezet en de voorsprong werd gestaag uitgebouwd naar bijna een worplengte op het einde. Beuningen was verdiend winnaar in deze klasse. Het cupteam bestond uit Luuk Zanderink, Gijs Senger, Guus Hoonberg, Remco Zanderink, Manon Zanderink, Bas Zanderink en de reserves Rens Meijer en Luuk Westermeijer. De leiding was in handen van André Nijhuis en Peter Zanderink. Veteranen De veteranen was een duel tussen de zesvoudig kampioen Noord Berghuizen die bij winst het record op zeven kon zetten van achter elkaar gewonnen finales en de Toekomst, dat elk jaar sterker voor de dag komt. De wedstrijd had een spannend verloop en uiteindelijk wist de Toekomst met 20 meter te winnen. Door deze overwinning is er geen nieuw record gevestigd en blijft het oude record van zes finales achter elkaar gewonnen finales in handen van KV Beuningen Acup. Senioren Om 15.00 uur was voor Beuningen de vierde finale. De senioren moesten aantreden tegen Nooit Gedacht. Beuningen gooide goed en had het betere van het spel en kwam achter op de baan ruim voor te liggen. De terugweg kwam Nooit Gedacht door zeer goede worpen iets terug maar Beuningen Bleef aan de leiding. De tweede ronde werd met een ruime voorsprong afgesloten, maar bij het begin van de derde en laatste ronde kreeg de kloot van Luuk Zanderink een verkeerde val en belandde tegen een paal. De voorsprong was nog maar vijf meter. Nooit Gedacht rook zijn kans en werd zeer fanatiek. Beuningen bleef echter het hoofd koel houden en had op elk schot van Nooit Gedacht een passend antwoord. Het laatste schot moest uitsluitsel brengen, Arian Hassink van Nooit Gedacht moest 30 meter op Erwin Groener goed maken. Door los zand kreeg de kloot van Arian niet de gewenste lengte en kon Erwin vrij eenvoudig de winst voor Beuningen binnenhalen. Het senioren cupteam bestond uit, Bas Senger, Roy Kleissen, Erwin Groener, Reamon Groener, Hans Welhuis, Luuk Zanderink, Patrick Meijer, en de reserves Chiel Meijer en Peter Zanderink. Overige wedstrijden Zondag 7 juli 9.30 uur: parenwedstrijd, gehuwd en ongehuwd in verschillende leeftijdsklassen. Maandag 8 juli 18.30 uur: Gebr. Steghuisbokaal. Locatie: Ons Streven. Kijk voor meer informatie op de website, www.kvbeuningen.nl.

Nieuws KV Oud Ootmarsum Straatcup prooi voor Nico Leussink, Jan Luttikhuis en Merlin Oude Nijhuis Afgelopen vrijdag stond de straatcup voor zowel de dames als de heren op het programma. Het werd een zeer spannende strijd waarbij een ieder tot het laatst toe kans hield op de eindoverwinning. Bij de dames was het uiteindelijk Merlin Oude Nijhuis, die de overwinning greep. Dit was mede te danken aan het fantastische leiderschap van haar broertje Stefan oude Nijhuis. Hij sleepte haar door de moeilijke momenten heen en zodoende wist ze de concentratie vast te houden. Bij de heren was het ook zeer spannend. Na vele rondes ging het in de A groep tussen Walter Koldemeule en Nico Leussink. In de B groep ging de strijd tussen Toon Bossink en Jan Luttikhuis. In beide finales ging het om het allerlaatste schot. Walter Koldemeule nam iets teveel risico waardoor Nico het kon afmaken. Jan Luttikhuis moest zo’n 30 meter overbruggen om van Toon Bossink te winnen, maar kon daarnaast ook de algemene eindoverwinning nog pakken. Jan schoot Toon nog wel voorbij maar moest het op enkele meters toch afleggen tegen Nico. Desalniettemin een zeer knappe prestatie. Op de foto ziet u alle finalisten. Jeugd Oud Ootmarsum wederom vaak in de prijzen tijdens slotronde Afgelopen zondag was er voor de jeugd de slotronde en tevens de prijsuitreiking van de competitie. Ook hier wist de jeugd weer bijzonder goed te presteren. OudOotmarsum A wist deze slotronde een knappe tweede plek te behalen. Iets wat ze in de competitie ook al was gelukt. Dit team bestaat uit Rick, Nick, Anne en Marloes. leider: Richard Kamphuis. Oud-Ootmar-

sum B deed het nog beter en wist de slotronde te winnen. Een fantastische prestatie. De competitie had men als derde afgesloten. Het team bestaat uit Bart, Koen, Jelle en Jacob. Leid(st)ers zijn Denise Scholten en Frans Heerink. Oud-Ootmarsum C werd in de slotronde vierde in hun klasse. Daarnaast werd in de competitie een knappe tweede plek behaald. Dit team bestaat uit Sabine, Bjarne, Olivier en Wessel. Leidster is Ria Bossink. Oud-Ootmarsum D wist in de slotronde een zeer knappe tweede plek te behalen. In de competitie eindigen ze als vierde. Het team bestaat uit Lars, Anne, Teun, Hein. Leiders zijn Joost Bonke en Hans Snoeyink. Oud-Ootmarsum E was in de slotronde net als in de competitie onoverwinnelijk. In de competitie was men zelfs ongeslagen kampioen. Dit kampioensteam bestaat uit Siebe, Gijs, Naomi en Rutger. Leiders zijn Eddy Arens en Tonny Zwiers. Oud-Ootmarsum F werd in de slotronde derde. Daarnaast is men in de competitie vierde geworden. Deze jeugdige talenten bestaan uit. Stef, Daan, Joris, Mart, Bas, Rens, Coen, Tom. Leiders zijn Tonnie Bossink en Michel Plettenburg. Voor meer informatie kijk op de website, www.kvoudootmarsum.nl. Volg hen ook op Twitter @kvoudootmarsum en Facebook. Op de foto’s ziet u het ongeslagen kampioensteam E en de winnaars van de slotronde.


n Schoonheidssalon & pedicurepraktijk Charming Beauty Ootmarsum. Tel. 0655689644. www.charmingbeauty.nl. n Tuin- en landschapadvies, erfinrichting, bedrijfsnatuurplan, landschapsplan, bestemmingsplan en RoodvRood. Kijk voor meer info op wwwborgerinkadviesburo.nl. Tel. 06-53198854. n Met ne kadobon kom ie bie Sniedersfrans in de luchtballon. Tel. 06-11471013.

n VERLOREN: Voetbal - Champions Lea-

gue (blauw-wit). Na lang sparen verloren op het industrieterrein. Gevonden? Tel. 06-25020906.

n Wespen of ander ongedierte? Bel Jarion

Agelo. Tel. 06-41269952 of kijk op de website: www.jarion.nl.

beide met stamboekpapieren. Damhuis, Gruttoweg 11, Tilligte.

n Rijschool Martins voor auto en motor. Gespecialiseerd motorinstructeur. Ook spoedopleiding en voordelige lespakketten. Tel. 0541-295200. Zie Google.

n TE KOOP: Zware mobiele kloofmachine,

n Meubel- en interieurspuiterij Herme-

n TE KOOP: Bels trekpaard met veulen;

13 ton, 380V, kan ook op hydroliek van trekker. Tel. 06-10354648.

link: Voor het spuiten van al uw meubels, deuren, keukens, etc. Tel. 0541-626248.

n TE KOOP: Golf 1600, weinig km., automaat, kleur donkerrood, bj. 2003. Tevens trekkerbanden + velgen, 12-432. Tel. 0546-441541.

n Allround zanger Rene voor feest groot of klein, avondvullend Nederlands, Duits en Engelstalig van jaren 70 tot hedendaags voor partijen, horeca, enz. Tevens nette prijs. Info: www.allroundzangerrene.nl of tel. 0630937893.

n TE KOOP: Goed onderhouden nette Gazelle damesfiets. € 350,- Tel. 0541-351912. n Wij staan op de Vasser sfeermarkt op 7

juli a.s. met heel veel mooie aanbiedingen, nachtmode en onderkleding. www.bodygoed.nl. Tel. 0541-294556 / 0648711349.

n Zitmaaiers, grasmaaiers, bosmaaiers, veegmachines enz. Meer dan 100 stuks op voorraad, ook voor onderhoud. Blokhuis Tuinmachines, Reutum, tel. 0630584233.

n TE KOOP: Zonnescherm knikarm 500 breed x 350 uitval. Tel. 0541-625403.

n AANGEBODEN: Vakbekwame schilder met ruime ervaring (zzp). Voor al uw schilder- en behangwerk in en rond uw woning of bedrijf. Voor meer info bel Gerard Meijer, tel. 06-14286579 of kijk op www.meijerschilderwerken.nl voor gratis offerte.

n TE KOOP: Scooter (met kenteken) voor handige klusser € 75,-. Info: 06-20085200.

n Kunstgras - vele soorten Tilligte. Tel. 0653198854.

n TE KOOP: Prei-, boerenkool-, andijvie-, sla, spruitkool-, tomaten- en komkommerplanten. Nieuwe aardappelen, soort: Frieslander. Verse eieren. De Mors 35, Ootmarsum.

n BALLONBON bestellen? Wilco Air bellen! Tel. 0541-293299 of kijk op www.wilcoair.nl.

n TE KOOP: Zeer mooie eiken vitrinekast

met verlichting 210 x 100 x 35 cm. Prijs: van € 850,- nu voor € 250,-. Tel. 0541-352228.

n TE KOOP: Opel Astra 1.6 si (100 pk) rodeoauto € 225,- Tel. 06-23505571. n Wespenbestrijding: Tel. 0541-551444 of 0622423226. n CAMPER KOPEN!!!! Diverse campers op voorraad en op aanvraag. HB-Campers, De Lutte. E-mail: info@hb-campers.com. Tel. 0653938947. n Thuistap, mobiele bar & braadpanverhuur. Al v.a. € 25,- Info: 06-12281207. n TE KOOP AANGEBODEN: Zeer scherpe prijs voor schapenbrok v.a. € 8,15 (incl. btw) voor lammerengroeikorrel v.a. € 9,25 (incl. btw). Alles 25 kg. Gemengd graan +zp 25 kg € 10,75 (incl. btw). Voor meer info Fa Koes, tel 0546-671400 b.g.g. 06-23451658.

n TE HUUR: Legertenten 5 x 5⁄5 x 10⁄5 x 15. Gilbers, tel. 0541-552257. n Bonanza verhuur(t): o.a. opblaasbare (½) Abrahams en Sara’s 4 meter hoog, springkussens, rodeostier, wipeoutbaan, bungeerun en klimtoren. Telefoon: 0541-354754. www.bonanza-verhuur.nl. n TE HUUR: Mobiele zagerij, stamhout in balken of planken, zagen op locatie. Voor meer info: G. Stevelink, tel. 06-20414699. n Martin Stevelink meubelstoffeerder voor stoffering en reparatie van klassiek tot modern. Aanbiedingen van stof⁄skai en leer voor binnen- en buitenkussens. Telefoon 06-25226526. www.martinstevelink.nl ⁄ www.voordeelstoffen.nl.

n BIOHCG-original € 135,00; 98% is tevreden. www. orthokliniekadvies.nl.

Voorwaarden voor de rubriek Vraag en Aanbod • Niet in aanmerking voor deze rubriek komen familie-advertenties, aan- of verkoop van onroerend goed, huur of verhuur van onroerend goed en personeelsadvertenties (uitgezonderd huishoudelijke hulp). • Opgave is alleen mogelijk voor particulieren binnen het verspreidingsgebied van het blad • U dient gebruik te maken van deze bon. • Maximaal 2 advertenties van 8 regels per uitgave, uitsluitend à contant. • Voor brieven onder nummer geldt een toeslag van € 3,00. • Advertenties voor deze rubriek kunnen zonder opgave van reden worden geweigerd. • Tussen de woorden 1 hokje open laten en voor leestekens altijd 1 hokje gebruiken.

Online uw vraag en aanbod opgeven? U kunt uw particuliere advertentie voor de rubriek VRAAG EN AANBOD eenvoudig online opgeven en betalen (via I-deal). Kijk op www.drukkerijvanbarneveld.nl

Inleveren maandags vóór 12.00 uur bij: Drukkerij Van Barneveld, Industriestraat 10, 7591 BL Denekamp. Speelgoed- en kadoshop Wesselink, Sint Remigiusstraat 2, 7595 AM Weerselo.

n TE HUUR: Tenten van 3x6 t/m 30x6 en pagodetenten 3x3 en 5x5 mtr. Voor inlichtingen kun je bellen met JS Tenten, telefoon: 0630779409 of mailen naar info@jstenten.nl of kijken op www.jstenten.nl.

n Plaagdierbeheersing, zoals ratten, muizen, houtworm, boktor, insecten, mollen. Laurens Vollenbroek, Saasveld. Telefoon: 0612875274. www.plaagdierenbeheersing-twente.nl.

n ATTENTIE: Dakgoten laten repareren, schoonmaken of vernieuwen. Telefoon: 0612466997.

n Nieuwe aardappelen. Dubbeldooiereieren 45 stuks voor € 5,00. Ook goede uien. Westerhof, Johanninksweg 82 Denekamp, tel. 0541-351288 of 06-36398643.

n GEVRAAGD: Wijnkistjes met opdruk in verschillende soorten en maten. Voor decoratief gebruik. Tel. 06-25194273.

Veteranendag in Dinkelland In de gemeente Dinkelland vindt op donderdag 4 juli voor de zesde keer de Veteranendag plaats. De gemeente Dinkelland heeft zich vanaf 2008 aangesloten bij de landelijke Veteranendag, die jaarlijks in Den Haag wordt gehouden. De Veteranendag in de gemeente Dinkelland is jaarlijks voor veel veteranen een belangrijke dag. Op deze dag zien ze oude kameraden terug, kunnen ze ervaringen en herinneringen delen met elkaar en wordt er stilgestaan bij de militairen die zijn omgekomen bij een missie. Burgemeester Cazemier legt samen met vier leerlingen van basisschool de Zevenster uit Denekamp een krans bij het vrijheidsmonument. De leerlingen dragen daarna een gedicht voor. Jaarlijks wordt deze ceremonie door de veteranen erg gewaardeerd. Ook de weduwes van overleden veteranen zijn voor deze middag uitgenodigd. Aan het aantal aanmeldingen is te zien dat er veel behoefte bestaat om deze middag bij te wonen. De Veteranendag vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis. De harmonicagroep ‘Mix’ zorgt dit jaar weer voor de muzikale noot op deze middag. Op het Nicolaasplein kan iedereen de militaire voertuigen van ‘Keep them Rolling’ bekijken. ‘Keep them Rolling’ is een vereniging met als doel het in stand houden van een ‘rijdend museum’ van militaire voer-, vaaren⁄of vliegtuigen die in de tweede wereldoorlog (1939-1945) gebruikt en⁄of gefabriceerd zijn.

Bingo bij Ango Dinkelland Houdt u van een gezellig avondje uit, ga dan eens naar de bingo van de Ango Dinkelland. Er zijn leuke prijzen te winnen, waaronder waardebonnen van € 25,- en een bon van €50,-. Ook de andere prijzen zijn zeker de moeite waard. Na vijf rondes vindt er een verloting plaats met heel veel prijzen en waardebonnen. De bingo vindt plaats op dinsdag 9 juli a.s. bij Concordia aan de Lange Voor 4 Denekamp. Vanaf 19.30 uur rollen de balletjes. Er worden 10 rondes gedraaid met twee prijzen voor € 2.50. Naast de waardebonnen en boodschappen zijn er tal van andere aantrekkelijke prijzen te winnen. Zo heeft Koopman Mode uit Tilligte een bon ter waarde van € 50,- beschikbaar gesteld. De zaal is open om 18.30 uur. U bent van harte welkom en steunt tevens de Ango. De volgende bingo’s staan gepland voor iedere tweede dinsdag van de maand. Noteer de data al vast in uw agenda, zodat u deze gezellige avonden niet mist. Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom en er is voldoende parkeerruimte.

Ootmarsum door de jaren heen KOSC A1 seizoen 1982-1983 Jan Mulder schreef in zijn kolom in de Volkskrant van begin 1983 dat FC Twente onherkenbaar was. Er speelden te weinig echte Twentse spelers in haar gelederen. Hij schreef letterlijk dat FC Twente maar eens bij KOSC A1 in Ootmarsum moest gaan kijken ... De spelers op deze foto herkenden zich allemaal in zijn commentaar. Maar over wie het ging, geen idee. Deze foto is gemaakt op vakantiepark Hunzebergen in Exloo. Hier sloot A1 het succesvolle seizoen in stijl af. De spelers staand v.l.n.r.: Tom Busscher, Felix Scholten, Hans Huiskes, Erik Luttikhuis, Richard Velthuis, René (‘Manie’) Braakhuis, Ron Keupink, Ben Keupink (leider). Knielend v.l.n.r.: Egon Weersink (aanvoerder), Ron Gelink, Walter Velthuis, Eddy Tenniglo, Walter Bloemen, Bert Bodde en Gerard Scheuten (trainer). Heeft u interessante foto’s van Ootmarsum e.o.

breng ze dan langs of stuur ze op. Wilt u de foto niet missen, dan kunt u deze ook digitaal opsturen. U kunt deze foto ook bekijken op de website www.heemkunde-ootmarsum.nl. Nabestellen is ook mogelijk via deze website of telefonisch bij Ineke Essink, tel. 0541-291888, Marlou Raatgerink, tel. 0541-292102 of Bert van Zuilekom, tel. 0541-291994. Vereniging Heemkunde Ootmarsum


Nieuw: per post kleding inzamelen voor het goede doel Packmee is een nieuw initiatief waarbij je kleding doneert per post en zo goede doelen steunt. Waarom Packmee? Jaarlijks gooien huishoudens in Nederland 100 miljoen kilo textiel weg. Hier zit veel kleding bij die nog prima gedragen kan worden. Dat is zonde en slecht voor het milieu. Packmee wil daarom zorgen dat bruikbare kleding niet meer bij het huisvuil komt. Hoe? Door gebruikte kleding in te zamelen per post. Hoe werkt het? Vul een grote stevige doos helemaal tot de rand met kleding die je niet meer draagt, maar die nog wel bruikbaar is. Deze doos geef je mee als de pakketbezorger van PostNL een pakketje komt afgeven, of breng het naar het dichtstbijzijnde postkantoor. Gratis! Eenvoudiger kan bijna niet.

Door kleding in te zamelen met Packmee steun je Stichting Kinderpostzegels en KiKa.

De makkelijkste manier van kleding inzamelen: stop het in een doos en geef het gratis mee aan de pakketbezorger van PostNL.

En dan? “We verkopen de kleding aan gespecialiseerde sorteerbedrijven”, vertelt John Mijnster, de initiatiefnemer van Packmee. “De kleding wordt vervolgens voor het grootste deel opnieuw gedragen in Oost-Europa, Azië en Afrika. Dat is veel beter voor het milieu en je steunt zo ook nog eens het goede doel.”

Kinderpostzegels en KiKa Packmee doneert namelijk minimaal 50 procent van de opbrengst aan Stichting Kinderpostzegels en KiKa. Door kleding in te zamelen met Packmee lever je een bijdrage aan een duurzame wereld én steun je deze goede doelen.

Lees hoe je zelf gemakkelijk kleding doneert op www.packmee.nl


Onze sport Denekamp Op zaterdag 29 juni was er een vlucht vanaf Peronne. De uitslagen voor duivenvereniging Onze Sport uit Denekamp was als volgt: 1. S. Schuurman, 19.05.38; 2. G. Heerink & Chris, 19.05.51; 3. G. Heerink & Chris, 19.06.11; 4. H. Bos, 19.07.00; 5. G. Heerink & Chris, 19.07.44, 6. G. Heerink & Chris, 19.07.46; 7. H. Bos 19.08.38; 8. Cas Bruns (jeugd), 19.10.43; 9. H. Bos, 19.10.37; 10. J. Damhuis, 19.11.14.

helpen met zaken die niet door de zorgverzekeraar of de overheid worden vergoed. Een deel van de opbrengst wordt door het Gehandicapten Platform Ootmarsum gebruikt voor de lokale activiteiten, zoals het scholenproject en het onderzoek naar de toegankelijkheid van gebouwen en openbare ruimten. Het GPO dankt alle gulle gevers, maar vooral ook alle collectanten die weer belangeloos hun vrije tijd hebben ingezet.

Programma Goede opbrengst collecte KV De Nijstad Het programma van KV De Nijstad uit Weerselo Handicap.nl ziet er als volgt uit: De collecte Handicap.nl van de ANGO heeft in Ootmarsum € 1.639,24 opgebracht. Het geld wordt gebruikt om mensen met een handicap te

Zondag 7 juli: Gemeentelijke Ensinkbeker en Abraham cup. Deelname mogelijk voor alle klootschieters (kloatscheeters) uit de gemeente Dinkelland. Men kan zich opgeven van 9.45 tot

10.15 op de baan Zondag 14 juli: Persoonlijke straatwedstrijd om 10.00 uur bij Ensink. Zondag 21 juli: Wedstrijd van Paul Veldhuis naar Ensink om 10.00 uur bij Ensink. Zondag 28 juli: Straatwedstrijd in teamsverband om 10.00 uur bij Ensink. Zondag 4 augustus: Wedstrijd Gunne tegen Nijstad, om 10.00 uur bij het clubgebouw van de Gunne⁄ Zondag 11 augustus: Straatwedstrijd in teamverband om 10.00 uur bij Ensink. Zondag 18 augustus: Mixwedstrijd, nader bericht volgt nog Dinsdag 20 augustus: Negende speeldag damescompetitie, Oud Ootmarsum 1 - Gunne⁄Nijstad 1; Nooit Gedacht 1 - Gunne⁄Nijstad 2; Gunne⁄Nijstad 3 - Oud Ootmarsum 3. De vereniging wenst iedereen veel succes en een fijne vakantie.

Eieren gooien tijdens ’n Doarp Löp Oet! Nog een paar dagen en dan is het al weer zover. Het dorpsfeest in Denekamp, oftewel: ’n Doarp Löp Oet. En ook dit jaar is er op zondag weer de mogelijkheid om eieren te gooien. Het bestuur van J.C.V. De Greune Köttelpeerkes maakt zich weer gereed om een flink aantal ‘eieren te koppen’ aanstaande zondag. Voor een klein bedrag per ei kunt u een bestuurslid uitkiezen om achter het schavot plaats te nemen. Dit bestuurslid mag u dan met een of meerdere eieren proberen te raken. Dat wil toch iedereen wel? Dus kom op zondag 7 juli naar ’n Doarp Löp Oet in Denekamp om zelf een poging te wagen! Want u weet het: ‘Een ei hoort erbij’, en ‘één ei is geen ei’!


Afscheid pastoor Bulthuis

Zondag 30 juni nam parochie Lumen Christi afscheid van pastoor Victor Bulthuis. Dat gebeurde in de viering van 10.30 uur in de Nicolaaskerk te Denekamp. Victor Bulthuis is bijna vier jaar werkzaam geweest in de parochie. Het was zijn eerste parochie waarin hij als eindverantwoordelijke werd aangesteld. Hij werd, zoals de vicevoorzitter Mistrate Haarhuis memoreerde ,‘in het diepe gegooid’. Hij heeft hem leren kennen als iemand die naar eer en geweten getracht heeft de parochie te dienen binnen de gegeven kaders en richtlijnen. En dat daarbij wel eens pijnlijke keuzes gemaakt moesten worden waarmee hij oprecht geworsteld heeft. Als waardering voor zijn werk ontving hij uit handen van de vicevoorzitter een glassculptuur van de kunstenares Desiree Groot Koerkamp uit Ootmarsum. Na de viering namen velen uit de parochie de gelegenheid te baat

Ootmarsumse Carbage Runners hebben heel veel zin in groots rallyspectakel

Bulthuis persoonlijk de hand te drukken. Namens de protestantse gemeenschap noemde dominee Offringa de weliswaar korte maar goede samenwerking met de vertrekkende pastoor. Burgemeester Cazemier sprak namens de gemeente Dinkelland woorden ten afscheid en dank. Met ingang van 1 juli is Victor Bulthuis als parochievicaris benoemd in de parochie St. Benedictus te Elst in het Gelderse Rivierengebied. De installatie vindt plaatst op zondag 14 juli in Elst.

Koen, Leon en Jasper starten @8wheeldrive! Koen, Leon en Jasper gaan de CarbageRun 2013 in met maar liefst twee auto’s, dus acht wielen: de trouwe BMW E30 en de nieuwste telg, een Alfa Romeo GTV. Jasper Rozendaal, Koen Lohuis en Leon Heerink gaan dit jaar voor de derde achtereenvolgende keer weer vol de strijd aan om via zeven landen de circa 3.000 km naar Barcelona veilig te volbrengen.

Jeugd viswedstrijd in Ootmarsum

Donderdag 27 juni heeft de h.v.s. “Het Dinkelland” een jeugd viswedstrijd gehouden in de schaatsvijver van Ootmarsum. De week ervoor werd deze wedstrijd afgelast vanwege het slechte weer. 20 jonge deelnemers namen aan deze jaarlijkse happening. De kanten aan de vijver waren mooi af gemaaid en kon iedereen erbij dankzij de gemeentelijke plantsoenendienst. De jeugd was er niet alleen. Moeders ,vaders ,opa’s en vrienden waren er ook. De maden en het voer werd geleverd door h.v.s. “Het Dinkelland”. De wedstrijd duurde twee uur van zes tot acht. Het viel niet mee om een visje te vangen. De gevangen vis werd op de meetlat

gelegd voor de centimeters. Deze centimeters werden op een kaart geschreven, die iedere visser bij zich had. Na de wedstrijd werden de kaarten opgehaald en vergeleken. h.s.v. “Het Dinkelland” had gezorgd voor een hele mooie prijzen en zes mooie bekers voor de eerste drie. Na

een foto van onze deelnemers ging iedereen tevreden naar huis. Dankzij de begeleiders is het een mooie avond geworden.Bedankt. T⁄m 9 jaar 1. Luuk Steghuis 61 cm 2. Bente Scholte Linde 38 cm 3. Sil oude Nijhuis 30 cm 4. Kars ter Braak 20 cm 5. Teun kamphuis 16 cm de oudste groep 1. Rik Scholten Lubberink 33 cm 2. Kevin oude Nijhuis 28 cm 3. Pim Holtkamp 15 cm

Alle elementen van uitdaging tot vedan goan komen voorbij en alle zintuigen komen aan bod. Maandag 8 juli start @ Hardenberg Vanaf Hardenberg is het kilometers vreten om het Duitse Zwarte Woud te halen. Dag twee voert via Zwitserland naar het Italiaanse Turijn. De bergwegen dagen bestuurders en voertuigen flink uit. De derde dag zet koers naar de Camarque van Zuid-Frankrijk. Daar zal het wel zomer zijn. Dag vier voert via de Rivièra naar Andorra. Vanaf de kust via de bergweggetjes is beslist een uitdaging. De vijfde dag wordt de dag van de waarheid: haalt ‘ie het wel of haalt ‘ie het (net) niet? Het gaat vooral om de eer na die 3.000 km rijdend in je eigen stoere bak of brik te finishen. De tijd is niet het allerbelangrijkste, maar ondertussen wil men natúúrlijk zo hoog mogelijk op de ranglijst komen.

Dat geldt ook voor de Ootmarsumer mannen: avonturiers Koen Lohuis, Leon Heerink en Jasper Rozendaal in hun twee wagens de BMW E30 en Alfa Romeo GTV gaan voor goud! Via www.carbageteam-ootmarsum.nl zijn ze te volgen. Iedereen wordt uitgenodigd dit trio in hun twee gaaf gepimpte wagens te volgen. Dit is waar een rally over gaat: het avontuur van de opdrachten de baas worden. En drie weten er meer dan twee en twee auto’s is wel kicken ... ! Jasper, Koen en Leon vinden het leuk als iedereen massaal met hen meeleeft via de diverse sociale media. “Go for it boys, ga voor de finale, of weer een betere plaats op de ranglijst, want drie keer is scheepsrecht. Succes, fun, vindingrijkheid en veilige aankomst gewenst”. Kijk ook op www.facebook.com⁄Carbageteam.Ootmarsum. Annet Palthe


A Altijd ltijd iin nd de eb buurt uurt * Alleen in combinatie ombinatie met de Overstapservice. Ov Vraag aag naar de voorwaarden. v

Iedereen Iedereen verdient verdient een bank bank in in de de buurt. buur t . Daarom Zelfstandig Adviseurs Daarom heeft heeft RegioBank RegioBank Z e l f s t a n d ig A dviseurs in in dorpen d orp e n en en kleine kleine steden. steden. Gewoon, Gewoon, een een kantoor kantoor om om de de hoek hoek met m et een bekend gezicht. Bij ons uw geldzaken een b ekend g ezicht. B ij o ns rregelt ege lt u u wg eldzaken zoals zoals u dat dat wilt. w il t . Op Op kkantoor, antoor, vvia ia internet internet of of app. app. RegioBank RegioBank is is altijd altijd dichtbij. d ic h t b ij .

0 50 Nu â‚Ź 5 en ee biij e ub au ea de ad cca !* ng!* kening eke alrre taal be beta

()'4(2Ȕ(--!(•+#Ȕ(#-235#1+#-(-% ()'4(2Ȕ(--!(•+#Ȕ(#-235#1+#-(-%

.22#12#2313ȔƓƥȔƒĆ?ƓƒȔȔ#Č” 433# .22#12#2313ȔƓƥȔƒĆ?ƓƒȔȔ#Č” 433# #-#*,/#12313Č”ĆŒĆĄČ”Ć’Ć‘ĆŒĆŠČ”Č”.3,124,  #-#*,/#12313Č”ĆŒĆĄČ”Ć’Ć‘ĆŒĆŠČ”Č”.3,124, Ɖ ƉĆ?ĆŽĆŠČ”ÇƒČ”Ć?Ć?ĆŠĆ”ĆŒĆ’Č”#Č” 433# Ć?ĆŽĆŠČ”ÇƒČ”Ć?Ć?ĆŠĆ”ĆŒĆ’Č”#Č” 433# Ɖ ƉĆ?ĆŽĆŠČ”ÇƒČ”Ć?Ć?ĆŠĆ”ĆŒĆ’Č”.3,124,ȔȔ Ć?ĆŽĆŠČ”ÇƒČ”Ć?Ć?ĆŠĆ”ĆŒĆ’Č”.3,124,ȔȔ 6 666Ć -()'4(2ǃ$"Ć -+ 66Ć -()'4(2ǃ$"Ć -+

Noa Arends van basisschool ’n Esch uit Tilligte wint nieuwe fiets fietser’. De fietser is de meest kwetsbare doelgroep in het verkeer. Het ROVO heeft meerdere projecten voor fietsers die door de Overijsselse gemeenten uitgevoerd kunnen worden. Voor meer informatie kunt u kijken op de website, www.rovo.nl. Prijsuitreiking De uitreiking van de fiets van Noa werd door wethouder Steggink van de gemeente Dinkelland gedaan. Hij bracht namens de gemeente een waardebon van ₏ 50,- mee, die Noa kan besteden aan accessoires aan haar nieuwe fiets. Tevens bracht hij voor iedere leerling

een lekkere appel mee. Namens de ROVO was Alex Oosterveen aanwezig die het belang van de theoretische en praktische verkeers- examens voor basisschoolleerlingen nog eens onder de aandacht bracht. Aan de overige leerlingen werd ook gedacht. Zij kregen een goody bag, gevuld met een flexibele drinkfles, een bandenplaksetje en een poncho. Ook de VVN afdeling Ootmarsum, die de jaarlijkse examens met veel inzet en enthousiasme coĂśrdineert en organiseert, waren met drie mensen aanwezig om de gelukkige winnares te feliciteren.

MuziekmozaĂŻek in Tilligte Vanaf zondag 7 juli staat de Veendammer Gerry Wolthof op de zondagmiddagen, mits het weer goed is, op het buitenpodium van Kakelbont in Tilligte. De optredens in de oud-Hollandse muziektent beginnen om 15.15 uur en de toegang is gratis.

Geslaagde deelname Loopgroep Dionysos aan jubileumeditie Dorpsloop De Lutte Noa Arends uit groep 8 van basisschool ’n Esch uit Tilligte heeft donderdag 27 juni een nieuwe fiets gekregen. Zij kreeg deze fiets als beloning voor haar op 11 april jl. foutloos gemaakte theoretisch verkeersexamen en tevens is ze geslaagd voor het praktisch verkeersexamen. Ook op zes andere basisscholen, verspreid over heel Overijssel, kreeg een aantal leerlingen een nieuwe fiets als beloning voor hun uitstekende prestatie. Ruim 40 basisscholen uit Overijssel deden dit jaar mee aan de verloting van de ’veiligste leerling in het verkeer’. Deze verloting is een onderdeel van het Jaar van de Fietser in Overijssel. Dit is een initiatief van het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO) en het ROV Gelderland. De fietsen voor de Overijsselse leerlingen worden aangeboden door het ROVO. Belang praktisch verkeersexamen Met deze prijsuitreiking wil het ROVO i.s.m. VVN- Regio Oost het praktisch verkeersexamen stimuleren bij het basisonderwijs. In de praktijk wordt bijna overal het theoretisch verkeersexamen uitge-

voerd. Juist een combinatie van theoretisch en praktisch verkeersexamen maken de verkeerslessen waardevoller, in het bijzonder voor leerlingen die op korte termijn met de fiets een grotere afstand af gaan leggen naar het voortgezet

onderwijs . Verkeersdiploma Emmy Kleinsmann, projectleider verkeersprojecten bij VVN Regio Oost in Zutphen: “We zijn als ROVO en VVN zeer blij met het feit dat veel basisscholen in Overijssel het belang inzien van goed, structureel en aansprekend verkeersonderwijs. Om deze aandacht vast te houden en uit te breiden, hebben we dit jaar besloten om leerlingen die het theorie-examen foutloos gemaakt hebben, extra in het zonnetje te zetten.� Sinds 1932 heeft VVN meer dan 15 miljoen verkeerdiploma’s uitgereikt. Jaar van de Fietser Dit jaar worden er door het ROVO en ROVG in Overijssel en Gelderland verschillende projecten ontwikkeld en onder de aandacht gebracht rondom ‘de

Op zaterdag 29 juni stond een grote groep lopers van Dionysos aan de start van de 30ste editie van de alom bekende Dorpsloop in De Lutte. Een aantal lopers koos voor de 5km, waaronder enkele leden, die de beginnerscursus bij de loopgroep hebben gevolgd. Daarnaast namen veel Dionysossers deel aan de 10 km. Met rondjes van 2,5 km ging de route door het Kerkebospad en door het centrum van De Lutte. De omstandigheden voor zowel deelnemers als publiek waren perfect. Mede dankzij de goede sfeer en de vele supporters langs de kant, wisten de lopers van Dionysos de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Vooral bij de finish werden de lopers met veel enthousiasme door het publiek ontvangen. Velen hebben een persoonlijk record gelopen en hun eigen grenzen weer verlegd. Proficiat! Uitslag 5 kilometer: Iris Ruinemans 20.18; Jeroen Broenink 26.19; Alice van Alst-Wiefferink 26.52; Elke Averbeck 26.53; Nicole Bolscher 28.40; Wendy SchnettbergMors 31.30. 10 kilometer: Ronald Stinebosch 41.27; Robert Keizer 42.37; Frits Huttenhuis 43.31; Jos Groeneveld 43.50; Harry Brookhuis 44.47; Bianca Menderink 46.58; Arno Wilbers 45.28; Loes Kok 48.21; Koen Meinders 49.17; Jos Kolner 49.42; Nicole Helthuis 57.16; Wendy van Vliet 57.16.


Laatste vijf jaar ook directeur ’n Boaken in Agelo

‘Juf Truus’ Falkman verlaat na 43 jaar (!) het onderwijs in Tilligte

Het zal niet vaak meer voorkomen, dat iemand na 43 als leerkracht verbonden te zijn geweest aan steeds dezelfde school het onderwijs verlaat. Wat dat betreft is Truus Falkman-Kamphuis uit Oldenzaal één der laatsten die dat meemaakt. Inderdaad ‘uit Oldenzaal’, want daar woont ze met haar man, maar haar 43-jarige ‘onderwijsleven’ bracht ze door in Tilligte. Morgen, donderdag 4 juli, neemt zij nu dan toch definitief afscheid van leerlingen, collega’s, oud-leerlingen en ouders van de dorpsschool ’n Esch. Maar in feite neemt Truus Falkman afscheid van heel Tilligte. Na 43 jaar onderwijs aan de enige school in Tilligte is ze toch dé juf, waar velen van de huidige bevolking van dit Pönskesdorp bij in de klas hebben gezeten en daarna ook hun kinderen en mogelijk zelfs hun kleinkinderen! Meer dan vier decennia werkzaam in Tilligte dus, maar sinds 2008 was Truus als directeur ook nog verbonden aan ’n Boaken in Agelo. Van die school en haar bevolking nam ze reeds vorige week afscheid, al blijft ze er werkzaam tot de aanvang van de komende zomervakantie, dit aanstaande weekend. Dat betekent dan tevens het einde van haar totale onderwijsloopbaan. Een opmerkelijke carrière voor een vrouw die tot aan de dag van haar afscheid zich altijd volledig heeft ingezet voor de kinderen die ze onder haar hoede had, achtereenvolgens als kleuterleidster, onderwijzeres en schooldirecteur. Werken in Tillige en Agelo, maar sinds haar huwelijk heeft ze evenwel altijd in Oldenzaal gewoond.

* Van kleuterleidster tot directeur van twee kleine plattelandsscholen Truus werd als dochter van het echtpaar Kamphuis in Beuningen in september 1950 geboren, al vond de werkelijke geboorte, zoals zo vaak in deze regio, plaats in het ziekenhuis in Oldenzaal. Ze was in Beuningen leerling van de Mariaschool en vervolgens ging ze naar de San Salvator-ulo in Denekamp. In Enschede genoot ze haar opleiding tot kleuterleidster en na het behalen van het diploma daar, kreeg ze haar eerste baan in Tilligte aan de kleuterschool ’t Esheukske op de plaats, waar ze nu nog altijd werkt. Enige tijd na haar aanstelling als kleuterleidster bij ’t Esheukske werd daar ook de nieuwe lagere school gebouwd. Truus werd vervolgens ook hoofdleidster van de kleuterschool. In 1980, toen landelijk kleuteronderwijs en lager onderwijs opgingen in het basisonderwijs werd ze, na het volgen van de voor kleuterleidsters verplichte applicatiecursus, onderwijzeres aan de Tilligter basisschool met de naam ’n Esch. In 2000 kreeg Truus de functie van directeur van die school en, zoals reeds aangegeven, volgde in 2008 de benoeming van directeur van ’n Boaken in Agelo. Twee scholen onder haar leiding, maar daarmee eindigde haar taak als

’n Doarp Löp Oet is er klaar voor

Denekamp viert drie dagen dorpsfeest

De organisatie van ’n Doarp Löp Oet is er klaar voor: het dorpsfeest kan vrijdag losbarsten. Want van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juli is er héél veel te doen op het evenemententerrein bij ’t Wubbenhof. De vrijwilligers zijn natuurlijk al begonnen met het opbouwen van de grote feesttent en het inrichten van het terrein. En heel verheugd kunnen ze naar het weerbericht kijken: dat belooft namelijk veel goeds. Temperaturen boven de twintig graden en zon. “Precies waar we om gevraagd hadden”, lacht voorzitter Olaf Smit. De organisatie heeft hulp van veel mede-Denekampers. De Greun’n, oud-bestuursleden, de scouting en diverse verenigingen dragen allemaal hun steentje bij om weer een succes te maken van het driedaagse feest. Er is dan ook behoorlijk wat werk te verzetten, want het pro-

gramma is op zijn zachtst gezegd nogal uitgebreid. Vrijdag Vrijdagmiddag vermaakt de jeugd zich met de playbackshow terwijl de tent ’s avonds een heel ander feest kent: Twents Energy. Met hardstyledj Crypsis, een Denekamper die in de hele wereld optreedt, maar dat nog niet eerder deed in Denekamp. Er wordt een grote toeloop verwacht. Zaterdag Zaterdag wordt ’s middags beachvolleybal en boardingvoetbal gespeeld en treden de Denekamper Spatzen op. ’s Avonds is er de Mega Doarp Münsterlandparty: een groot feest in zeven area’s. Er is zelfs een timetable

voor de bezoekers, zodat ze niks hoeven te missen. “Wat de bezoekers kunnen verwachten? Veel. Feestband Q5, de White Wub Party, biergarten, clubmuziek in de Iglodome en nieuw: de Dellrocktent. Met snoeiharde rock van Chiraw en Fatal Conspiracy. En net bekend geworden: de Denekampse band Sideditch treedt er op.” Zondag Zondag wordt een familiedag met een fair, kinderdorp, whipeout en natuurlijk het Twents Klapperfestijn. Tina York, de Roffels, Nathalie en natuurlijk dj Rob Oude Griep: de piratensfeer zal er goed in zitten. Programma Bent u benieuwd naar het hele programma? Kijk dan op de website www.dorpsfeestdenekamp.nl. ’n Doarp Löp Oet is ook te volgen op twitter (@dorpsfeest) en Facebook.

groepsleerkracht. Haar grote liefde voor het vak maakte dat de dagelijkse rit Oldenzaal-Tilligte v.v. voor haar nooit zwaar is gevallen. * Op het juiste moment Naast haar onderwijstaak heeft ze dan ook niet (volgens haarzelf) noemenswaardige nevenactiviteiten ontwikkeld. Het onderwijs was haar grote hobby. Vooral ook de kleinschaligheid van het werken in Tilligte sprak haar bijzonder aan en daarom had ze ook niet de neiging te solliciteren naar een grotere school. “Op zo’n kleine school gaan de oudere leerlingen veel gemakkelijker om met de jongere en voor een kleine gemeenschap is dat toch prachtig. Al heel jong die saamhorigheid!” Ook het basisonderwijs maakte de laatste decennia grote veranderingen door en op dit moment is het voortbestaan van juist die kleine scholen als in Agelo en

Tilligte in gevaar. Ze worden (nog?) niet opgeheven, maar wel worden ze qua leiding al samengevoegd tot grotere basisschooleenheden. Zo zullen ’n Esch en ’n Boaken met ingang van het komende schooljaar gekoppeld worden aan De Meander in Ootmarsum en ’t Kämpke in Lattrop. Vier kleinere basisscholen onder één directeur, in dit geval wordt dat Huub van der Wal. Voor Truus Flakman-Kamphuis ook hét moment om te stoppen: “Nee, ik stop op het goeie moment, want directeur van zo’n koppeling van vier scholen dat had ik niet meer gewild.” * Definief Het is morgen voor de bijna 63-jarige definitief het afscheid uit het onderwijs en dan in de school van ‘de school’ die ze haar hele 43-jarige onderwijsloopbaan trouw is gebleven … PBJ

Viswedstrijd jeugdafdeling HSV ’t Vangertje Tijdens de onlangs gehouden viswedstrijd viste de jeugd aan de Brewerskamp, de mooie vijver in De Lutte. Deze vijver is van VVLO en die heeft ’t Vangertje toestemming gegeven om hier een mooie wedstrijd te kunnen houden. De opkomst was weer goed en bovendien waren veel ouders meegekomen om de vissers aan te moedigen. De kleinsten, de D-jeugd, zaten vooraan rechts aan de vijver, de C-Jeugd zat links rond de vijver en de grote mannen van de B-jeugd moesten het verst lopen naar de overkant van de vijver. Om zes uur klonk het startsignaal voor alle deelnemers en werd er weer fanatiek begonnen. Het weer was perfect die avond, al vielen er af en toe wat waterdruppels, maar dat deerde deze kanjers niet. Door de vele regenval en het veranderende weer was de vis deze avond helaas niet erg actief. Dit was te merken aan de vangsten. Sommige jeugdleden hadden de vis wel op de plek en vingen ook mooie voorns, maar anderen hadden de grootste moeite om de vis actief te krijgen. Brasems werden er deze avond niet gevangen. Twee deelnemers hadden wel een erg grote vis aan de haak geslagen, maar die waren zo groot dat ze, na het knappen van de lijn, weer afscheid namen en verdwenen in de diepte. Ook dat hoort bij vissen. Vol goede moed ging iedereen door tot het eindsignaal. Na dit signaal werden alle vangsten gewogen en genoteerd. Intussen was er een ijskar gearriveerd van ijssalon La Bomba die de deelnemers en ouders trakteerde op een lekker vers schepijsje. Een welkome verrassing die de vereniging had geregeld. Want leuk en gezellig moet het altijd zijn! Nadat de ijsjes op waren, trok iedereen weer voldaan naar huis. De competitie ligt nu even stil zodat alle deelnemers van hun welverdiende vakantie kunnen genieten. HSV ’t Vangertje wenst iedereen een fijne vakantie en hoopt de vissers op 30 augustus weer te zien. Uitslagen

B-jeugd 1. Stan van Bentem 1.400 gram 2. Gerrald Budding 1.100 gram 3. Jasper Heerink 920 gram 4. Wout Hermelink 700 gram 5. Richie Toeppner 510 gram

6. Wim Budding 420 gram 7. Koen Heerink 400 gram 8. Joost Ruiter 220 gram

C-jeugd 1. Hein Arens 420 gram 2. Eelke Verrier 190 gram 3. Boet Arens 170 gram 4. Nick Adak 120 gram 4. Ruben Helthuis 120 gram 6. Job Wolkotte 80 gram 7. Luuk Engelbertink 50 gram 8. Justin Nibourg 40 gram 8. Kevin Reinders 40 gram 10. Jelle Golbach 20 gram

D-jeugd 1. Bram Rekers 270 gram 2. Liam Koehorst110 gram 3. Luuk Hesselink 100 gram 3. Dirk Rekers 100 gram 5. Kevin Koehorst 90 gram 6. Daan Hulsmeijers 70 gram De volgende wedstrijd vindt plaats op 30 augustus. De B-jeugd zit dan aan het omleidingskanaal, ter hoogte van de slipbaan en de C- en Djeugd vissen aan de vijver op ’t Goor in Denekamp. Meer informatie en foto’s zijn te vinden op de website www.vangertje.nl. ’t Vangertje is ook te vinden op Facebook.


Vo oor de echte vakman. Bij het Bedrijfswagence entrum van Twente

g! aanbiedin Openings

TDI 75 pk Caddy 1.6 oning gvak en enspiegels are ramen rendeling ning

In hoogte verstelbare bestuurdersstoel Radiovoorbereiding Boordcomputer Schuifdeur rechts Achterdeuren met verwarmbare ruiten en ruitenwisser In meerdere kleuren leverbaar!

€12.995 ar + t rijkla Compleertpakket! fo m o C

074 - 255 41 41 Platinastraat 50, 7554 NA Hengelo

www.huiskes-kokkeler.nl/bedrijfswagencentrum www w.huisk . es-kokkeler..nl/bedrijfswagencentrum .nl/bed ijs excl. BTW. Prijs BTW. Getoonde afbeelding kan meeruitvoering bevatten. Druk-, zetfouten en prijswijzigingen ijswijzigingen voorbehouden.

Activiteitenagenda DTC’07

• motorservice • motoronderhoud

Zondag 14 juli: Lattrop en Breklenkamp pakt oet, Lattrop. Zaterdag 3 en zondag 4 augustus: Oldtimerdag Tilligte. Vrijdag 23 augustus: Vrijwilligersavond DTC’07. Donderdag 12 september: Vergadering leiders senioren om 21.30 uur in Tilligte.

(beurt € 69,95)

campingsport/outd oor en berg/ wandelschoenen

50% korting

• verhuur vanaf € 695,00 per week • verkoop nieuw en gebruikt • importeur van Bavaria Bentheimergraven 9 | 7577 DA Oldenzaal Tel. 0541- 53 20 70 | www.boudriesmotorcentrum.nl

bben Wij he ën! de idee OOK VOOR REPARATIE EN ONDERHOUD VAN BESTAANDE ZONWERING VOLTAWEG 1 - DENEKAMP - TEL. 0541-350889 WWW.SCHULTEZONWERING.NL INFO@SCHULTEZONWERING.NL VRAAG NAAR ONZE MOGELIJKHEDEN VOOR TERRASOVERKAPPINGEN

Bibliotheek Dinkelland Openingstijden tijdens zomervakantie Denekamp: De vestiging Denekamp is in de periode van 15 juli t⁄m 11 augustus elke week open op maandag en donderdag van 14.00 tot 20.00 uur. Ootmarsum: De vestiging Ootmarsum is in de week van 15 juli t⁄m 21 juli open op woensdag van 14.00 tot 17.30 uur en op vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur. In de periode van 22 juli t⁄m 4 augustus is de vestiging Ootmarsum gesloten. In de week van 5 t⁄m 11 augustus is de bibliotheek open op woensdag van 14.00 tot 17.30 uur en op vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur Rossum: De vestiging Rossum is in de week van 15 juli t⁄m 21 juli open op vrijdag van 13.30 tot 17.30 uur en van 18.30 tot 20.00 uur. In de periode van 22 juli t⁄m 4 augustus is de vestiging Rossum gesloten. In de week van 5 t⁄m 11 augustus kunt u terecht op vrijdag van 13.30 tot 17.30 uur en van 18.30 tot 20.00 uur. Weerselo: De vestiging Weerselo is in de week van 15 juli t⁄m 21 juli open op maandag van 14.00 tot 20.00 uur. In de periode van 22 juli t⁄m 4 augustus is de vestiging Weerselo gesloten. De vestiging Weerselo is in de week van 5 t⁄m 11 augustus open op maandag van 14.00 tot 20.00 uur. Zilveren Griffels en Penselen De Griffeljury heeft onlangs zeven kinderboeken met een Zilveren Griffel, de prijs voor het beste kinderboek van 2012, bekroond. Tien boeken werden bekroond met een Vlag en Wimpel. Daarnaast werden er door de Penseeljury twee Zilveren Penselen, twee Zilveren Paletten en drie Vlag en Wimpels uitgereikt. Op het Kinderboekenbal, dinsdagavond 1 oktober, wordt bekendgemaakt welke van de Zilveren Griffels bekroond wordt met de Gouden Griffel. Zilveren Griffels 2013: ‘Zondag’, Kim Fupz Aakeson (Querido); ‘Zoveel als de wereld hou ik van jou’, Imme Dros (Querido); ‘Springdag’, Anne Provoost (De Eenhoorn); ‘Wie klopt daar?’, Bart Moeyaert (De Eenhoorn); ‘Spinder’, Simon van der Geest (Querido); ‘Zwarte zwaan’, Gideon Samson (Leopold); ‘De slipper van Maria Bonita’, Liesbet Ruben & Babette van Ogtrop (KIT Publishers). Zilveren Penselen en Paletten Zilveren Penselen werden uitgereikt aan de illustratoren van ‘Aan de kant, ik ben je oma niet!’ van Sylvia Weve en auteur Bette Westera (Gottmer) en ‘Nederland’ van Charlotte Dematons (Lemniscaat). Eén van deze twee maakt kans op het Gouden Penseel, voor het best geïllustreerde boek door een Nederlandse illustrator. Niet-Nederlandse illustratoren komen sinds vorig jaar ook in aanmerking voor twee Zilveren Paletten, waarvan er één het Gulden Palet kan winnen. De Zilveren Paletten gingen naar ‘Takkenkind’ van Gerda Dendooven (Querido) en ‘Het leukste abc ter wereld’ van Tom Schamp (Lannoo). Het Gouden Penseel en het Gulden Palet worden woensdagavond 25 september 2013 op de opening van de tentoonstelling ‘Penselen’ in het Rijksmuseum bekendgemaakt en uitgereikt. Twitter U kunt de bibliotheek ook dagelijks volgen via Twitter, @BiebDinkelland of via de website, www.bibliotheekdinkelland.nl.


60-jarige handbalvereniging R.S.C Rossum viert jubileum

Twee enthousiaste meiden.

Een glitter en glamour modeshow door de jeugd, een reünie voor alle leden en oud-leden, een loterij, een optreden van één van de speelsters en muziektalent Sanne Aarnink, gezelligheid, dansen, herinneringen ophalen en feesten. Dat zijn de ingrediënten van het 60-jarig jubileumfeest van R.S.C.

In gesprek met Mayke Oosterbroek, één van de leden van R.S.C.: R.S.C. is een handbalvereniging van Rossum, maar jullie spelen altijd in Weerselo, hoe zit dat? “Er was in Rossum wel altijd een gymzaal. Hier werd door de jeugd getraind. In sporthal De Rosweide wordt wel getraind door de jeugd, maar voor de senioren zijn de velden te klein. We hebben veel leden uit Agelo en Weerselo. Dat wij leden hebben uit Agelo is ontstaan door een gymlerares uit Agelo, een oud handbalster. Zij heeft de handbalsters naar Rossum gestuurd voor trainingen. De zaal van Rossum was te klein, wij konden hier niet handballen en zijn jaren geleden in Weerselo terecht gekomen”. Hadden jullie niet graag in Rossum willen spelen? “Wij hadden heel graag een sporthal willen hebben in Rossum, maar de exploitatie kregen we niet rond. We kregen het niet voor elkaar met de gemeente. We hadden nog gedacht om iets samen met de voetbal te doen, maar dat is er nooit van gekomen”.

Glitter en glamour op de catwalk

Hebben jullie alleen damesteams of ook herenteams? “We hebben één herenteam gehad. Dit team is in 1987 opgericht en 15 jaar later in 2002 moesten ze stoppen, omdat er te weinig animo voor was”. Rossum had vroeger een verhard handbalveld een 7-7 handbalveld (7 tegen 7). Hebben jullie dat nog steeds en wordt hier nog iets mee gedaan? “Het 7-7 handbalveld is er nog steeds. De jeugd traint hier in de zomer en de competitie wordt hier ook in de zomer gehouden. In de winter wordt er een ijsbaan van gemaakt voor de kinderen en bij grote evenementen wordt dit veld gebruikt als parkeerplaats”. Hoe verdelen jullie de trainingen. Trainen jullie alleen in Weerselo of ook in Rossum? “De senioren trainen alleen in Weerselo en de jeugd tot ongeveer 10-12 jaar traint in Rossum. De oudere jeugd traint voor de senioren aan in Weerselo”. Wat is het hoogste niveau wat jullie gespeeld hebben of nog spelen? “In de jaren ’90 was de eerste divisie het hoogste niveau, Het hoogste niveau wat wij nu spelen is de eredivisie. Hier spelen we in de hoofdklasse. Dit is toch wel een hele prestatie voor zo’n klein dorp”. Hoeveel leden heeft R.S.C.? “Onze handbalvereniging heeft 50 jeugdleden en 30 seniorenleden”. Hoe zit het met de club-binding, is er veel verloop? “Het is een hele hechte en warme club, een dorpsclub, familieclub”.

Is het nog gemakkelijk om kaderleden te krijgen en vrijwilligers? “Dit is niet zo gemakkelijk. De kaderleden die we hebben zijn leden van de handbalclub. De dames van het eerste en tweede team trainen de jeugd, oud-speelsters en moeders van kinderen helpen met het geven van trainingen. Wij hebben vrijwilligers, die trainen en coachen. Wij zijn heel erg blij met de mensen die deze rol willen oppakken. Elk seniorlid heeft een eigen taak o.a. jeugdcommissie, sponsorcommissie en actiecommissie”. Hebben jullie nog leuke en minder leuke dingen meegemaakt? “De leuke dingen: Vroeger werd het internationale Kop’ren Schouwtoernooi gehouden. We werden eens uitgenodigd door een team uit Denemarken om daar te komen spelen met het heren-, damesen A jeugdteam. Dit was zo’n geweldige ervaring en zo fantastisch mooi. Dit vergeet je nooit meer. Iedere vrijdag van 20.00 tot 21.00 uur trainen we en daarna gaan we met het hele team een biertje drinken. Dan worden zulke leuke gesprekken gevoerd, er wordt veel gelachen dan hebben we heel veel lol. Dit is heel goed voor de teambuilding. De minder leuke dingen zijn het overlijden van leden van R.S.C. Dit heeft op de vereniging heel veel impact”. Hoe zien jullie de toekomst? “We hebben een periode gehad dat we één damesteam hadden en geen jeugd. Nu hebben we drie damesteams en veel jeugd. We willen graag het niveau vasthouden waar we nu staan en we hopen dat de vrijwilligers en het kader blijven komen, want het is zo’n warme en gezellige club met veel plezier aan sport”. Kunnen jullie nog nieuwe leden gebruiken? “Wij kunnen zeker nieuwe leden gebruiken. Voor aanmeldingen en informatie kunnen liefhebbers van de handbalsport contact opnemen met Monique Vrerink, tel. 06-54676048 of via de website, www.hvrsc.webklik.nl”. Afgelopen zaterdagavond 29 juni was het grote jubileumfeest bij café Hutten. Een grote reünie met veel leden en oud-leden. Om 20.00 uur werd de opening verricht door de voorzitter van R.S.C. Stefan Bossink. Stefan: “Wij mogen trots zijn op zo’n geweldige vereniging. R.S.C. is een anker in de Rossumse samenleving en heeft een rijk verenigingsleven. De mensen hebben een trots gevoel door lid te zijn van de vereniging. Het is een vereniging met een geschiedenis voor het dorp”. Drie ereleden, te weten Maddy Letteboer, Elly Boersma en Eddy Veld (oud trainer van R.S.C.) kregen het jubileumboek aangeboden door de voorzitter. Addy Horsthuis, van het coöperatiefonds Rabobank overhandigde de voorzitter een cheque van € 1.000,- voor een deel als sponsorbijdrage voor het jubileumboek. Dit jubileumboek gaat 60 jaar terug tot heden met foto’s en mooie verhalen. Het boek is een geweldig bezit voor alle leden en oud-leden een mooie aanwinst in de boekenkast. Het boek is te koop voor

Voorzitter Stefan Bossink ontvangt cheque van Cooperatiefonds Rabobank, Adde Horsthuis.

leden voor een bedrag van € 5,- en niet-leden kunnen het boek kopen voor € 10,-. De sponsorcommissie is op zoek gegaan naar een nieuwe sponsor. en heeft deze gevonden: Royal Plaza uit Oldenzaal. Dames 1 krijgen binnenkort nieuwe trainingspakken. Het bestuur kreeg van de sponsorcommissie een dinerbon van Royal Plaza aangeboden. Na het officiële gedeelte werd er een grote modeshow gepresenteerd door 50 kinderen, allemaal eigen jeugdleden. Ze liepen trots op de catwalk met veel glitter en glamour en waren geschminkt door

het team van Dames 1 en Dames 2. De één was nog mooier dan de ander. Hierna was het een gezellig samenzijn met een optreden van Sanne Aarnink, een groot muziektalent en speelster van R.S.C. De muziek werd verzorgd door Roy Oude Nijhuis. In de zaal was het gezellig druk, de stemming zat er geweldig in. Er werd veel gedanst, gezongen en gelachen. Het was een feest waar de organisatie met een heel tevreden en een heel goed gevoel op terug kan kijken.

De vele aanwezigen genoten van de modeshow.

Het oude R.S.C. handbal herenteam.

Ine Flinkers


TE HUUR IN OLDENZAAL op top locatie Hamburgstraat/Hazewinkelweg

luxe kantoren cq werkruimtes. +/-300 m2 alarminstallatie. Extra achteringang met dubbele brede deuren. Eerste 2 maanden gratis.

Voor inlichtingen: Martin Loman: 0657-588909

Theatertour 2014 Dana Winner start met try-out in Noord Deurningen

BTS Saasveld * Precisie sloopwerken * Asbestsanering * Straatwerken * Grondwerken * Containervervoer Tel. 074 - 349 43 78 of 06 - 53 12 67 54

ONLINE VEILING 5 t/m 8 juli 2013

bouwbedrijf j.h. scholten bouw- en houtbewerkingsmachines w.o.: platenopdeelzaag • freesmachines • gatensteekmachine • vlak-, vandikte-, pennen& opsluitbank • kettingfrees • houtvoorraden • gereedschappen • afkortzagen• steigermaterialen • compressoren • bouwhekken • zeecontainers • palletinhaakstellingen • bedrijfsvoertuigen • aanhangwagens • hoogwerkers • verreikers • reachtruck • etc.

kijkdag: Vrijdag 5 juli van 10.00 tot 16.00 uur kijkadres: Zandhaarweg 30, 7595 km Weerselo

BVA-AUCTIONS.COM

Altijd wat te bieden

Dagje uit op de boerderij Twee studentes, Beau Raanhuis en Ella Doornberg van het AOC-oost Enschede, kregen als schoolopdracht het organiseren van een evenement. Ze kwamen op het idee een dagje uit op de boerderij te verzorgen. Dit evenement vindt plaats op zaterdag 7 juli van 13.00 tot 19.00 uur op de boerderij van de familie Kuks aan de Vlasreutenweg 2 te Nutter. Iedereen is van harte welkom. Wat is er zoal te doen tijdens dit dagje uit op de boerderij? Er zijn vele leuke spelletjes te doen, men krijgt een rondleiding op het bedrijf en men kan een trekkerritje maken. Ook kan men mee met paard en wagen en worden er buttons gemaakt. Voor de kinderen is er later op de middag een melkclinic. Tegen een kleine vergoeding kan men op de boerderij wat eten of drinken. De gehele opbrengst gaat naar een goed doel. Beau en Ella hebben gekozen voor de Stichting Kinderen en Kansen. Voor meer informatie over dit evenement kunt u contact opnemen met Beau (beauraanhuis@hotmail.com, tel. 06-51810349) of Ella (e.doornberg@hotmail.com, tel. 06-28328163).

Met de teller op twee miljoen verkochte cd’s in binnen- en buitenland, is Dana Winner een van de populairste zangeressen van de Lage Landen. Maak 18 januari in de try-out van de nieuwe theaterconcert ‘Ch’an Rak Khun’ kennis met haar nieuwste liedjes. Nummers, die haar op het lijf geschreven zijn, waarbij haar prachtige stem volledig tot zijn recht komt. Begeleid door haar vaste liveband brengt Dana wat je van haar mag verwachten: een prachtvertoning. In Kulturhus de Mare wordt aan de weg getimmerd. Na de uitverkochte voorstellingen van o.a. Thijs Kemperink en Helligen Hendrik, start men in 2014 met een concert van Dana Winner. Op de vraag of een try-out wel een complete voorstelling is antwoorden Wouter Krabbe en Micheal Geerdink, beiden lid van Volt, het team dat activiteiten voor volwassenen organiseert: “Met een try-out wordt gepeild hoe het publiek zal reageren op een voorstelling. Na een try-out wordt de voorstelling aan de hand van de reacties verbeterd voordat de voorstelling aan het grote publiek en critici getoond wordt en op tournee gaat. Maar deze voorstelling gaat de week na onze try-out al in première. En ons is verzekerd dat het een volwaardige voorstelling is. Misschien dat er na de try-out nog één of twee liedjes gewisseld worden in volgorde of helemaal gewisseld worden voor een andere song, maar voor de rest is er geen verschil.” Verder verwacht Micheal dat de voorstelling snel uitverkocht zal zijn. “We hebben eerst alle vrijwilligers in de gelegenheid gesteld om kaarten te bestellen en hierop is erg enthousiast gereageerd. Maar we zien ook graag bezoekers uit de dorpen en steden rondom Denekamp. Want ons mooie kulturhus wordt dan wel gerund door en voor mensen uit Noord Deurningen, wij zijn er allemaal erg trots op en dat willen we ook graag laten zien.” Naast dit concert in januari volgend jaar is er in de herfstvakantie een erg leuke kindervoorstelling. Dit organiseert de werkgroep Doebas (Doe basisschool) samen met participant kinderopvang Pardoes. Voor deze voorstelling is een subsidie ontvangen van het Cogas cultuurfonds, waardoor de entreeprijzen erg laag zijn. T.z.t wordt daar nog meer aandacht aan besteed. En voor volgend jaar mei is er een bijzondere voorstelling geboekt, waarbij zelfs het themakoor uit Noord Deurningen een grote rol gaat spelen. Omdat de Mare geen geregelde openingstijden heeft en omdat er enkel vrijwilligers zijn, is er voor een digitaal ticketsysteem gekozen. Kijk op www.demare-nd.nl voor het bestellen van kaarten voor de diverse voorstellingen. De kaarten voor Dana Winner kosten € 20,- per persoon en de voorstelling begint 18 januari 2014 om 20.00 uur. Al met al heeft de Mare grootse plannen voor de toekomst en het stichtingsbestuur is trots op al haar vrijwilligers en het enthousiasme van al deze mensen, bij elke activiteit opnieuw.

DOE UW VOORDEEL... KWALITEIT VOOR EEN SCHERPE PRIJS KOM KIJKEN EN PAK DIE KANS!

VERFHANDEL Waar? Hoe?

SOBOTT GBR

In Nordhorn U gaat na de XXXLutz (voorheen Möma) bij de rotonde rechtsaf en na ± 500 m weer rechts. Volg borden Verfhandel Sobott GBR

Onze winkel bestaat uit Caparol, Sikkens lakken en muurverven in elke gewenste kleur. Verder laminaat, behang, glasvezel, plafond sierlijsten en andere schildersbenodigdheden tegen zeer aantrekkelijke prijzen.

Onze reguliere openingstijden zijn: maandag 07.00 - 19.00 uur vrijdag 0.700 - 15.30 uur

di. - wo. - do. zaterdag

Met vriendelijke groeten, uw Hollandse verfadviseur Emiel Hesselink

7.00 - 16.30 uur 7.30 - 11.00 uur Verfhandel

SOBOTT GBR Bornestrasse 7 48529 Nordhorn Tel. 0049 5921 302150 Fax. 0049 5921 3021529

KWALITEIT HOEFT NIET DUUR TE ZIJN!


High Tea

Oase van rust, ontspanning en natuur

Landgoed de Holtweijde ligt diep verscholen in het Twentse landschap in Lattrop. Het viersterrenhotel is dé plek om in een exclusieve ambiance de hectiek van alledag achter u te laten en helemaal tot uzelf te komen. Hier weet u zich als nergens anders omringd door luxe, comfort, een prachtige omgeving én eminente gastvrijheid. Geniet met volle teugen van alles wat de Holtweijde u te bieden heeft. Zo kunt u uzelf (laten) trakteren op een heerlijk, weldadige behandeling in het Health & Wellness Center van landgoed de Holtweijde. In deze oase van tintelende rust en warme aandacht, die tot over de landsgrenzen bekendheid geniet, staat alles in het teken van uw welbevinden. U kunt niet alleen ontspannende, maar ook revitaliserende behandelingen ondergaan. Onze specialistes bieden u een uitgebreid scala aan beauty-arrangementen, massages, gelaats- en lichaamsbehandelingen en detoxkuren. De uiterst hoogwaardige gelaatsbehandelingen worden uitgevoerd met de producten van het gerenommeerde cosmeticahuis Maria Galland. Voor het uitgebreide scala aan lichaamsbehandelingen wordt ‘Thalgo’ gebruikt.

voor € 19,50 p.p.

Geniet van een heerlijke high tea in een van de stijlvolle lounges of op ons zonnige terras. Met zorg hebben wij voor u de beste thee geselecteerd. Even lekker genieten met vrienden of familie van onder andere scones, sandwiches en petit crolines, geheel in stijl geserveerd.

HET KONINKLIJK BIER UIT OOTMARSUM In 1999 is Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co opgericht met als doel de oeroude biercultuur van en rond Ootmarsum nieuw leven in te blazen. De oudste bronnen zijn geraadpleegd en bestudeerd om een bier te creëren dat het dragen van de koningsnaam Othmar volledig waardig is. Voor meer informatie over onze natuurlijke en ambachtelijke Othmar Bieren, rondleidingen door onze brouwerij en een actueel overzicht van Othmar verkooppunten; tie en forma Voor in elke vrijdag p verkoo end van geop uur - 18.00 15.00

www.othmarbier.nl

,-.5.!!5gg5R 7631 AE Ootmarsum +31 (0)6 25 06 33 34 (verkoop) +31 (0)6 25 38 36 91 (productie)

Tichelwerk 1 (Boven op de Kuiperberg) 7631 CJ OOTMARSUM - Tel.: 0541-291705 info@ wyllandrie.nl - www.wyllandrie.nl

Gezond Ook kunt u een V-check laten uitvoeren waarbij uw gezondheid en vitaliteit binnen 15 minuten gemeten worden. Bovendien krijgt u persoonlijk advies met praktische aanbevelingen op het gebied van voeding, beweging en ontspanning. Na afloop van de V-check ontvangt u een persoonlijk rapport met de diverse aanbevelingen. De medewerkers van het Health & Wellness Center kunnen daarnaast een passend wellness arrangement voor u samenstellen met de nadruk op eventuele aandachtspunten die uit de V-check naar voren zijn gekomen. Een gezonde leefstijl heeft alles te maken met voldoende beweging, gezonde voeding en ontspanning en al deze ingrediënten worden geboden bij Landgoed de Holtweijde. Zo zijn er naast de cardio fitness en Kinesis studio, de sauna en het zwembad volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten, zoals heerlijk wandelen of fietsen. Een van de High Lights van het Health & Wellness Center is de Thalasso therapie waarbij behandelingen worden gegeven met zeewater producten. Dit programma duurt circa 2,5 uur en is zeer geschikt bij de behandeling van spier- en gewrichtsklachten. Daarnaast worden ook speciale detox en destress kuren aangeboden. Tussen de behandelingen door kunt u ontspannen in onze sauna, Turks bad en schitterend binnenzwembad met zonneterras en uitzicht op de landelijke omgeving. Ook voor mannen bieden we behandelingen. Dus kom gerust met z’n tweeën om u samen in de watten te laten leggen. Landgoed de Holtweijde telt 76 suites: 41 in het hotel en 35 op het omringende landgoed. Waar u ook verblijft, overal heeft u direct contact met de natuur. Dankzij het comfort, de privacy en de stijlvolle inrichting, sommige met open haard, is elke suite een onweerstaanbare uitnodiging om tot uzelf te komen en u gelukkig te voelen.

BIJ AANKOOP VANAF € 50,AAN CLINIQUE PRODUCTEN

OP = OP

Vakantie – klaar arrangement Reiniging gezicht, wenkbrauwen epileren, verven van wimpers of wenkbrauwen, gezichtsmasker, inmasseren dagverzorging. Cosmetische voetverzorging incl. voetenmassage en nagels lakken.

Nu € 47,50 Ook in duobehandeling mogelijk!

Grotestraat 49

TUBBERGEN Tel: 0546-621910


Slotactiviteit Jongerenpastoraat Beuningen

start te gaan. Ook de begeleiders Ingrid Athmer en Edwin Hampsink stoppen en als nieuw lid komt Josefien Hoonberg bij de werkgroep.

Op de foto ziet u de groep jongeren voor hun vertrek naar Oldenzaal. Meer foto’s ziet u op de site: www.lumenchristi.nl

Uitdagende Open Dag Scouting Rossum Het was vooral de belangstellende jeugd die het veld vol uitdagingen aanging; katapult schieten, van de tokkelbaan af, armbandjes maken, meedansen op de dansmatten of mee in de oude jeep naar het startpunt van de avontuurlijke wandeltocht. Toch werden er ook aardig wat vaders en moeders aangetroffen op de touwbrug, in de gepionierde familieschommel en broodbakkend boven het open vuur. Er was dan ook voor iedereen wat te doen op de open dag van Scouting Rossum afgelopen zondag. Door het gevarieerde aanbod van activiteiten uit de verschillende activiteitengebieden van

Zaterdag 29 juni werd het seizoen van het jongerenpastoraat Strong2Gether uit Beuningen afgesloten met een vlotavond. Beuningen, de kleinste parochie van Lumen Christi, is tegenwoordig nog de enige parochie met een jongerenpastoraat. 6 à 7 keer per jaar organiseert de werkgroep activiteiten voor jongeren van groep 8 en klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Het jongerenpastoraat is ervoor om jongeren op hun eigen manier te laten werken en meedenken over allerlei zaken rondom geloof en wat hen nog meer bezig houdt. Hierbij staan samenwerken, waarden en normen, respect voor elkaar en anderen helpen centraal. Tijdens de kerstmarkt hebben de jongeren d.m.v. de verkoop van pannenkoeken en worstjes geld verdiend waardoor de werkgroep voor de slot-

activiteit wat meer te besteden had. ’s Morgens om 9 uur vertrokken 26 jongeren met hun begeleiders op de fiets richting het klimpark Avatarz. Na de uitleg en oefenen met beide benen nog op de grond gingen de jongeren de bomen in. Er werd gegild omdat het soms toch wel hoog en eng was. Hier en daar werd wat hoogtevrees overwonnen. Er waren verschillende routes waardoor er voor iedereen wel een route was die ze aandurfden. Na afloop gingen ze op fiets richting het Hulsbeek waar de bbq klaarstond. Klimmen maakt hongerig. Omdat de weersvoorspelling niet echt

tropisch genoemd konden werd de jongeren gevraagd thuis alvast een “zonnedansje” te doen. En het heeft geholpen. Het bleef de hele dag droog en de zon liet zich af en toe ook nog zien op het Hulsbeek. Een paar bikkels durfden het aan om een sprong in de Hulsbeekvijver te maken. Het was een zeer geslaagde dag en de jongeren waren zeer enthousiast. Op z’n Twents gezegd: “Iedereen was good te pas”. Voor het laatst: Voor Corne en William was het hun laatste activiteit bij het jongerenpastoraat. Zij gaan na de vakantie naar de 3de klas van het voortgezet onderwijs. Uit hun reactie naar de begeleiders bleek wel dat ze het 3 jaar erg naar hun zin hebben gehad bij Strong2Gether. Deze reacties geeft de werkgroep genoeg energie om na de vakantie met een nieuwe groep en een nieuw programma van

Clubkampioenschappen Badminton Club Denekamp Hierbij de uitslagen van de clubkampioenschappen: Jeugd Groep 1 Enkel 1. Renske; 2. Jin; 3. Anouk; 4. Sofie. Groep 1 Dubbel 1. Stan ⁄ Renske; 2. Jin ⁄ Pepijn; 3. Anouk ⁄ Lisette; 4. Evelien ⁄ Janne. Groep 2 Heren Enkel 1. Tristan; 2. Bas; 3. Tim. Groep 2 Dames Enkel 1. Eline; 2. Sarah; 3. Tessa; 4. Pelle. Groep 2 Dubbel 1. Tristan ⁄ Eline; 2. Bas ⁄ Tessa; 3. Tim ⁄ Sarah; 4. Pelle ⁄ Romy.

Op zondag 30 juni hield badminton vereniging Denekamp weer de jaarlijkse finaledag van de clubkampioenschappen. Dit keer werd deze voor het eerst afgesloten met een gezamenlijke barbecue voor alle leden inclusief partner en kinderen. De clubkampioenschappen zijn weer goed verlopen mede dankzij de inbreng van Mike Kessner en Herman Schultz. Op de finaledag hebben Ria Hagel en Monica Bruns geholpen bij het regelen van de wedstrijden. Dames, hiervoor onze dank. De opkomst bij de barbecue was geweldig. Het weer was heel goed, tegen de verwachting in. Zodra de barbecue begon kwam de zon er door het

werd het lekker warm. Alle tafels en stoelen werden dan ook gelijk uit de tent gehaald. Het was een gezellige bijeenkomst die begon met de prijsuitreiking.

Senioren Groep 1 Heren Enkel 1. Robert; 2. Mike; 3. Michel; 4. Robin. Groep 1 Heren Dubbel 1. Robert ⁄ Ferran; 2. Mike ⁄ Rinus; 3. Michel ⁄ Robin. Groep 1 Dames Enkel 1. Daphne; 2. Loret; 3. Quinty. Groep 1 Dames Dubbel individuele ranking 1. Astrid; 2. Quinty; 3. Daphne; 4. Loret. Groep 2 Enkel 1. Ton; 2. Femke; 3. Jan Jaap; 4. Kim. Groep 2 Dubbel 1. Ton ⁄ Kim; 2. Jan Jaap ⁄ Femke. Groep 3 Enkel 1. Dorien; 2. Leonora; 3. Kitty; 4. Hubert. Groep 3 Dubbel 1. Hubert ⁄ Dorien; 2. Erna ⁄ Kitty; 3. Leonora ⁄ Monique.

het scoutingspel, hebben jeugd en ouders zelf kunnen ervaren wat er bij scouting zoal te beleven valt. Het leverde vele positieve reacties en ontdekkingen op, en voor de jeugd wat lekkers. Ook geïnteresseerd in het scoutingspel? Kijk op www.scoutingrossum.nl of kom vrijblijvend een keer meedoen op de groepsavonden.

Jeugdkampioenschap tennis in Weerselo Vrijdag 28 juni werd de finale van het jeugd tennistoernooi gespeeld op de tennisbanen in Weerselo. 18 Kinderen in de leeftijd van 6 t⁄m 14 jaar speelden 36 wedstrijden in drie dagen. Kinderen van de Tennis Vereniging Weerselo hebben vrijdagmiddag het jeugdkampioenschap tennis afgerond. Na drie dagen spanning wie dit toernooi zou gaan winnen was het dan eindelijk zover en werd de finale gespeeld. Vrijdagmiddag waren ouders, broertjes en zusjes meegekomen om de deelnemers aan te moedigen. Het was gezellig druk. Het waren spannende wedstrijden, zowel op woensdag, donderdag en vrijdag. Ieder kind deed geweldig z'n best om goed te presteren. De uitslag bij de jeugd in de categorie 6 t⁄m 8 jaar:

1. Gijs Bolk; 2. Merijn Olde Meule; 3. Jill Senger; 4. Siem Brookhuis; 5. Benthe Spanjer. Categorie 9 t⁄m 11 jaar 1. Pien Bolk; 2. Noor Bolk; 3. Lois Senger; 4. Ylon Arninkhof; 5. Amber Broenink; 6. Babet Bekhuis; 7. Max Wesselink; 8. Maddy Kok. Categorie 12 t⁄m 14 jaar 1. Teun Voost; 2. Jet Senger; 3. Britt Senger; 4. Hilde Nijland; 5. Tijmen Nijland. De kinderen hebben een geweldig sportief toernooi gehad en goed gepresteerd. Ine Flinkers


Nieuwe cursus EHBO afdeling Denekamp en omstreken Een ongeluk zit in een klein hoekje! Het grootste deel van de ongelukken gebeurt gewoon thuis, op het werk of bij het beoefenen van een sport. Een verbrande vinger, een schaafwond of een verstuiking. Iedereen kan helpen, als men maar weet wat men moet doen. Iemand verslikt zich of krijgt een hartaanval. Er is geen bloed te zien, maar zonder snelle en goede hulp kan hij⁄zij wel doodgaan. Ruim 300.000 mensen in Nederland hebben het eenheidsdiploma EHBO dat ze door jaarlijkse vervolglessen geldig houden. Zij hebben een cursus EHBO gevolgd en examen gedaan. De EHBO-vereniging Denekamp start, bij voldoende deelname, weer een basiscursus EHBO in oktober 2013. Deze cursus wordt gehouden op de maandagavond in het Irenegebouw, Grotestraat 5 te Denekamp van 19.30 tot 21.30 uur. De totale cursus bestaat uit ongeveer

zestien bijeenkomsten. De lesstof bestaat uit eerste hulpverlening, inclusief reanimatie en de module verbandleer en kleine ongevallen. Deze opleiding wordt afgesloten met een examen ter verkrijging van het erkende diploma ‘Eerste Hulpverlener’. Er wordt aandacht besteed aan de belangrijkste functies van het lichaam, de werking en de ligging van de organen, de storingen die kunnen optreden en hoe hierbij te handelen. Levensreddende handelingen, zoals beademing en reanimatie, worden geoefend met reanimatiepoppen. Ook wordt er samengewerkt met Lotusslachtoffers. Deze ‘slachtoffers’ zijn getraind om wonden en ongevalssituaties zo natuurgetrouw mogelijk na te spelen en hierdoor behulpzaam te zijn om cursisten hun vaardigheden te laten oefenen. De totale kosten van deze cursus (eerste hulpverlening en reanimatie en de module verbandleer en kleine ongevallen) bedragen, inclusief de lesboeken, eenmalige examenkosten en lesmateriaal € 140,-. De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden een EHBO-cursus. Denkt u dat deze cursus iets voor u is, meld u dan aan. Bel⁄mail voor meer informatie naar F. Tellman, tel. 0614607339, e-mail f.tellman@home.nl.

GROTE ACTIE GROTE ACTIE

Marie-José

Tweedehandskledingwinkel

Zaterdag 6 juli van 11.00 tot 17.00 uur bij tweedehandskledingwinkel Marie-José alles uitzoeken voor maar € 2,Kom gezellig langs en neem vrienden en bekenden mee. De actie loopt van 6 juli t/m 13 juli (deze week geldt de actie tijdens normale openingstijden).

De koffie staat klaar

Open: maandag en donderdag 19.00 - 21.00 uur woensdag 8.30 - 12.00 uur, zaterdag 14.00 - 17.00 uur

Schiphorstdijk 22, Denekamp. Tel. 0541 - 355022

VANAF 14 JULI TOT 17 AUGUSTUS GESLOTEN

Annelies

uitvaartbegeleiding

In de krant zie je een overlijdensadvertentie. Gelukkig, niet iemand die je kent. Een kort ogenblik denk je aan het verdriet van de nabestaanden. En dan blader je verder. Overlijden, het is verbonden aan het leven. Het is niet altijd ver weg, want opeens overlijdt er iemand in uw familie- of vriendenkring. Het is een ingrijpende gebeurtenis wanneer er een dierbare overlijdt en dan moeten er veel zaken geregeld worden. In het verleden heb ik vaak nagedacht over de dood en het beroep van uitvaartbegeleider. Het verlies van een dierbare deed mij beseffen dat ik mijn hart moest volgen. In 2012 ben ik gestart met de opleiding tot uitvaartbegeleider. Tijdens de opleiding wordt je met theorie en stages voorbereid op dit mooie beroep. De basis ben je echter zelf. 1 juli ben ik gestart met mijn eigen onderneming als uitvaartbegeleidster. Ik werk vanuit de basisgedachte dat ik er voor u ben en zorg voor alles wat u nodig heeft in de dagen tussen overlijden en uitvaart. Het doel is om samen met u te zorgen voor een uitvaart die past bij het leven van de overledene en die u, als nabestaanden, troost biedt en de kracht geeft om het leven weer op te pakken. Ik ervaar het als heel bijzonder dat ik u in deze verdrietige en kwetsbare periode mag bijstaan en begeleiden. In de dagen tussen overlijden en uitvaart moeten er veel keuzes worden gemaakt. Ik vind het belangrijk dat er tijd, ruimte en rust is voor de wensen en gedachten van nabestaanden. Een stukje houvast bieden is in deze dagen zo belangrijk. Juist het persoonlijke contact maakt dit beroep heel bijzonder. Denkt u weleens na over uw eigen uitvaart? Soms kan het uitspreken en vastleggen van uw wensen rust geven. In een persoonlijk gesprek kan ik deze wensen met u doornemen. Ik wil er voor iedereen zijn. Ook als u geen kerkelijke uitvaart wenst. Ik kan u informeren over de mogelijkheden. Annelies Asma | Tel. 06 48640330 / 0541 625714 www.anneliesuitvaartbegeleiding.nl

Kinderopvang De Hooiberg: Altijd bereikbaar.

Roy Nijeboer: “Per 1 mei zijn we met De Hooiberg overgestapt. Ik had zelf al goede ervaringen met Koopman vanuit het verleden: het zijn gedreven ondernemers die dicht bij hun klanten staan en snel schakelen. En heel belangrijk, ze zijn altijd telefonisch bereikbaar. Want op het moment dat je écht hulp nodig hebt, kom je niet ver met een e-mailtje.”

DUIDELIJKHEID OVER RISICO’S, ZEKERHEID OVER ZAKEN

Hoofdstraat Hoofdstraat 37, 37, 7665 7665 AN AN Albergen, Albergen, TT 0546 0546 -- 449 449 449, 449, www.koopman-assurantien.nl www.koopman-assurantien.nl

Vrolijke fladderaars op Boerskotten Groot dikkopje, kleine ijsvogelvlinder; mooie vlinders en mooie namen. Op zondag 14 juli gaat de boswachter van Natuurmonumenten op pad op landgoed Boerskotten bij Oldenzaal. Men start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats Boerskotten op de hoek Postweg-Koopsweg in De Lutte. De zoektocht duurt ongeveer twee uur. Leden van Natuurmonumenten betalen € 4,-, niet-leden € 7,- en kinderen t⁄m 12 jaar € 2,- p.p. Graag vooraf aanmelden via de ledenservice, tel. 035-6559911 of via de website, www.natuurmonumenten.nl. De mooiste namen en kleuren In deze tijd van het jaar zijn er veel vlinders, zoals de kleine ijsvogelvlinder, het heideblauwtje of het groot dikkopje. De vleugels zijn kleine kunstwerkjes. Vlinders fladderen het liefst bij de geleidelijke overgangen van het bos naar de open plekken. De kans om ze te zien is dus het grootst langs de paden, bij de heideveldjes, bij de poel en boven de hooilanden. Dwalen op Boerskotten Eindeloos genieten van een kleinschalig traditioneel Twents landschap. Hier komen planten en dieren voor, die elders in Nederland zeldzaam zijn geworden. Boerenerven met vakwerkschuren liggen verscholen tussen lanen met bomen, beken, graanvelden, houtwallen en heidevelden. Natuurmonumenten spant zich in om die rijkdom te behouden.


Gemeentenieuws De officiële publicaties van de gemeente Dinkelland, uitgave donderdag 4 juli 2013

Wijzigingen inzameling grof huishoudelijk afval Zaterdag 29 juni was de laatste dag dat inwoners van Dinkelland terecht konden bij het afvalbrengpunt in Denekamp. Het afvalbrengpunt is per 1 juli gesloten. Op zaterdag 29 juni heeft wethouder Alfons Steggink het hek van het afvalbrengpunt aan de Hanzeweg in Denekamp definitief afgesloten. Het afvalbrengpunt in Denekamp is dusdanig verouderd dat het flinke investeringen zou kosten om het aan de milieueisen van deze tijd te laten voldoen. Gevolg zou zijn dat het tarief voor de afvalstoffenheffing zou stijgen met een bedrag van minimaal €15 tot € 20 per huishouden. Het college heeft onder meer daarom besloten het afvalbrengpunt in Denekamp op te heffen. Alfons Steggink: “We hebben echter een prima alternatief gevonden waarbij de dienstverlening aan onze inwoners zelfs wordt vergroot. We hebben een overeenkomst gesloten met Kringloopbedrijf De Beurs. Zij komen herbruikbare goederen gratis bij onze inwoners ophalen en nemen het overige grof huishoudelijk afval tegen kostendekkend tarief mee.” Kringloopbedrijf De Beurs Heeft u herbruikbare spullen of ander grof huishoudelijk afval? Dit kunt u op laten halen door Kringloopbedrijf De Beurs. U belt daarvoor met het meldpunt van De Beur op telefoonnummer 0541 – 51 09 34 en kies optie 1. Binnen 5 werkdagen worden de spullen opgehaald. Het ophalen van herbruibare spullen is gratis. Het overige grof huishoudelijk afval wordt opgehaald tegen kostendekkend tarief. Dit tarief is gebaseerd op de kosten van storten op het afvalbrengpunt en het gemiddelde gewicht van het artikel dat u aanlevert.Puin en ander bouw- en sloopafval, snoei- en tuinafval wordt niet door De Beurs opgehaald (dit kunt u wél zelf naar een afvalbrengpunt brengen). Inwoners van Dinkelland kunnen met ingang van 1 juli 2013 in Tubbergen en Oldenzaal terecht om hun groen, puin, klein chemisch afval en ander grof huishoudelijk (rest) afval zelf weg te brengen. Bereikbaarheid Kringloopbedrijf De Beurs, Kloppendijk 52, 7591 BT Denekamp. Telefoonnummer meldpunt: 0541 – 51 09 34 en kies optie 1.(bereikbaar van maandag t/m donderdag van 09.00 tot 12.30 uur). Website: www.kringloopbedrijfdebeurs.nl , e-mail info@kringloopbedrijfdebeurs.nl Openingstijden Kringloopwinkel Maandag tot en met vrijdag: 10.00 uur tot 17.30 uur. Donderdag (koopavond): 17.30 uur tot 18.30 uur. Zaterdag: 10.00 uur tot 17.00 uur Inbreng goederen U kunt tijdens openingstijden uw herbruikbare goederen inbrengen. Niet herbruikbare goederen worden door de kringloopwinkel niet aangenomen en kunnen daar ook niet worden aangeleverd.

Locatie: Johanninksweg 95, Denekamp Voor: uitbreiden ligboxenstal Ontvangstdatum: 18 juni 2013

Officiële publicaties Omgevingsvergunningen AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNINGEN REGULIERE PROCEDURE Burgemeester en wethouders van Dinkelland maken bekend dat de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning, waarbij de reguliere voorbereidingsprocedure van toepassing is, zijn ontvangen:

Denekamp Locatie: Brandlichterweg kadastraal gemeente Denekamp, sectie O, nr 02186, Denekamp Voor: kappen van 2 esdoorns Ontvangstdatum:14 juni 2013

COLOFON Nicolaasplein 5 7591 MA DENEKAMP P Postbus 11, 7590 AA DENEKAMP T (0541) 854100 F (0541) 854320 @ info@dinkelland.nl i www.dinkelland.nl Twitter: @Dinkellandinfo

Locatie: Knik 53, Denekamp Voor: bouw kapschuur ter vervanging van 2 schuren Ontvangstdatum: 19 juni 2013 Oud Ootmarsum Locatie: Nutterseweg 3, Oud Ootmarsum Voor: aanleggen inrit Ontvangstdatum:18 juni 2013

Pitch kunstwerk Koning Willem Alexander in de raadzaal van Dinkelland De raad van de gemeente Dinkelland nodigt Dinkellandse kunstenaars uit een artistiek concept in te sturen voor een kunstobject, voorstellende Koning Willem Alexander. Bedoeld kunstobject zal worden geplaatst in de raadzaal van het gemeentehuis van Dinkelland, ter vervanging van de bronzen sculptuur van (oud)Koningin Beatrix. Deelname aan deze pitch geschiedt voor eigen rekening. De eisen die aan het kunstobject worden gesteld Het uiteindelijke kunstobject moet gerealiseerd, geleverd en geplaatst kunnen worden voor een bedrag van maximaal ¤ 7.500. Prijs en materiaalkeuze moeten met elkaar in overeenstemming zijn. Het kunstobject moet driedimensionaal zijn en herkenbaar de kop of buste van Koning Willem Alexander weergeven. Het kunstobject mag de maten 50x50x50cm niet overschrijden en moet geschikt zijn voor plaatsing op een sokkel, liefst de nu reeds in de raadzaal aanwezige sokkel. Het kunstobject moet zijn vervaardigd van duurzaam en onderhoudsvrij materiaal. Het kunstobject moet qua materiaalkeuze en uitstraling geschikt zijn voor plaatsing in de raadzaal van Dinkelland. Tijdstip en wijze van indienen Een impressie op papier in kleur van het artistiek concept, met een beknopte beschrijving en motivering, dient te worden ingeleverd op uiterlijk 15 september 2013 bij de griffier van de raad, mr. O.J.R.J. (Rob) Huitema of ingestuurd naar de gemeenteraad van Dinkelland, t.a.v. de griffier, Postbus 11, 7590 AA Denekamp Selectie en besluitvorming Een externe onafhankelijke commissie beoordeelt de inschrijvingen en maakt een selectie van, zo mogelijk, drie ontwerpen. Aan de geselecteerde kunstenaars kan worden gevraagd, onder nader te maken afspraken, een model te maken ten behoeve van de eindkeuze. De commissie formuleert een advies aan de gemeenteraad over het te kiezen concept. De gemeenteraad beslist. De commissie kan inschrijvers uitnodigen voor een nadere presentatie en toelichting. Informatie Informatie over deze pitch is te verkrijgen bij de griffier van de raad. Telefoon: 0541 854346. E-mail: ojrj.huitema@dinkelland.nl

Tilligte Locatie: Hunenborgseweg kadastraal gemeente Denekamp sectie M, nrs. 681, 386 en 769, Tilligte Voor: bouw woonhuis Ontvangstdatum: 18 juni 2013

OPENINGSTIJDEN Telefonisch: Maandag t/m vrijdag 8.00 - 17.00 Gemeentelijke balies: Maandag t/m vrijdag 8.30 - 12.30 Balie burgerzaken en belastingen is tevens geopend op donderdagmiddag en -avond van 12.30 - 20.00 uur.

DISCLAIMER: De gemeente Dinkelland publiceert haar gemeentelijke informatie en officiële kennisgevingen op de onder haar verantwoordelijkheid gemaakte voorlichtingspagina in Dinkelland Visie. Het gemeentebestuur kan en wil geen enkele verantwoordelijkheid dragen voor informatie of kennisgevingen in andere bladen en die niet van haar afkomstig zijn.

REDACTIE: Gemeente Dinkelland, Team Communicatie De ambtelijke organisatie van de gemeenten Dinkelland en Tubbergen werken samen onder de naam:


De officiële publicatie van de gemeente Dinkelland, uitgave donderdag 4 juli 2013

VERVOLG VAN AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNINGEN REGULIERE PROCEDURE Ootmarsum Locatie: Berend Vinckenstraat 46, Ootmarsum Voor: bouwen tuinhuisje ter vervanging van het bestaande tuinhuisje Ontvangstdatum: 22 juni 2013 Locatie: De Mors 4, Ootmarsum Voor: bouw landbouwmechanisatiebedrijf ter vervanging van het bestaande bedrijf Ontvangstdatum: 17 juni 2013 Locatie: De Mors 101, Ootmarsum Voor: uitbreiden bedrijfshal en een kantoor Ontvangstdatum: 11 juni 2013 Lattrop-Breklenkamp Locatie: Dorpsstraat 9, Lattrop-Breklenkamp Voor: uitbreiden bestaande manege met stallen Ontvangstdatum: 31 mei 2013 Weerselo Locatie: Legtenbergerstraat 6, Weerselo Voor: uitbreiden en vernieuwen van sport- en gemeenschapscentrum 't Trefpunt Ontvangstdatum: 18 juni 2013 De aanvragen kunnen tijdens de openingsuren worden ingezien bij de afdeling WABO en heeft uitsluitend een informatief karakter.

en wethouders, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. Binnen zes weken gerekend vanaf de dag na de bekendmaking van dit besluit moet het bezwaarschrift zijn ingediend. Het tijdstip van bekendmaking valt meestal niet samen met het tijdstip van publicatie. De bekendmaking is vaak eerder. Over het juiste tijdstip van bekendmaking kunt u contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling WABO. Voor informatie over bezwaar- en beroepsmogelijkheden volgens de Algemene wet bestuursrecht kunt u eveneens contact opnemen met een medewerker van de afdeling WABO Op verzoek kunt u de stukken inzien. ONTWERPBESLUITEN OMGEVINGSVERGUNNINGEN UITGEBREIDE PROCEDURE Burgemeester en wethouders van Dinkelland maken bekend dat met ingang van 5 juli 2013 zes weken de volgende ontwerpbesluiten in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht ter inzage liggen: Locatie: Abdijweg 44, Weerselo Voor: verbouwen en uitbreiden van een woning/winkel Ter inzage en zienswijzen De papieren exemplaren van de ontwerpbesluiten liggen voor een ieder ter inzage tijdens de reguliere openingstijden in het gemeentehuis in Denekamp. U kunt het ontwerp van een omgevingsvergunning die in strijd is met het bestemmingsplan maar waarbij sprake is van een goede ruimtelijke ordening en onderbouwing tevens digitaal inzien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website www.Dinkelland.nl onder onder ‘bestuur en organisatie > beleidsnota’s > ter inzage’.

Burgemeester en wethouders van Dinkelland maken bekend dat zij in het kader van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht hebben besloten voor de volgende aanvragen de beslistermijn te verlengen met een termijn van maximaal zes weken:

Tijdens de bovengenoemde termijn kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het college, Postbus 11, 7590 AA te Denekamp en dienen voor het einde van de termijn te worden ingediend, dan wel ter post te zijn bezorgd. Mondelinge zienswijzen kunt u binnen de genoemde periode indienen, nadat daarvoor een afspraak is gemaakt met één van de medewerkers via het algemene telefoonnummer 0541-854100.

Locatie: Kavel B1, Noord Deurningen, kadastraal bekend gemeente Denekamp, sectie N nummer 1444 Voor: bouw woning Nieuwe uiterste beslisdatum: 12 augustus 2013

Wet milieubeheer

VERLENGING BESLISTERMIJN OMGEVINGSVERGUNNINGEN

BESLUITEN OMGEVINGSVERGUNNINGEN REGULIERE PROCEDURE VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN Burgemeester en wethouders van Dinkelland maken bekend dat de volgende omgevingsvergunningen zijn verleend: Denekamp Locatie: Stationsstraat 5, Denekamp Voor: handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening Datum Verzending: 24 juni 2013 Weerselo Locatie: Legtenbergerstraat 6, Weerselo Voor: kappen den Datum Verzending: 26-06-2013 Saasveld Locatie: Darfeldsweg 6, Saasveld Voor: bouwen ligboxenstal, een sleufsilo en 2 kuilplaten Datum Verzending: 24-06-2013 Deurningen Locatie: kadastraal bekend gemeente Weerselo, sectie V nummer 715, kruising Vliegveldstraat/Deurningerstraat, Deurningen Voor: kappen van vier bomen Datum Verzending: 27-06-2013 Tilligte Locatie: Hunenborgseweg 10, Tilligte Voor: vervangen machineberging Datum verzending: 24 juni 2013 Ter inzage en bezwaar Als u belanghebbende bent, kunt u tegen de hierboven vermelde besluiten met betrekking tot de reguliere omgevingsvergunningen bezwaar maken. Dit doet u door een bezwaarschrift in te dienen bij het college van burgemeester

MELDING OP GROND VAN ARTIKEL 8.40 Er is een meldingsformulier op grond van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer ingediend door: - Landbouwmechanisatiebedrijf Huub Sanderink B.V. De Mors 4, Ootmarsum voor het veranderen van de inrichting aan de De Mors 4 in Ootmarsum Deze bekendmaking heeft uitsluitend een informatief karakter. Tegen de ingediende melding staat geen bezwaar of beroep open. De mogelijkheid bestaat deze melding in te zien. U kunt hiervoor tijdens de openingstijden contact opnemen met de afdeling WABO.

Sloopmelding Er is een meldingsformulier op grond van artikel 1.26 van het Bouwbesluit 2012 ingediend door: Ootmarsum Locatie: Cramerstraat 19, Ootmarsum Voor: verwijderen van een asbestdakbeschot van de woning Deurningen Locatie: Deurningerstraat 17, Deurningen Voor: slopen schuur Denekamp Locatie: Penninksbrugweg 19, Denekamp Voor: saneren van asbesthoudende golfplaten van een schuur Deze bekendmaking heeft uitsluitend een informatief karakter. Tegen de ingediende melding staat geen bezwaar of beroep open. De mogelijkheid bestaat deze melding in te zien. U kunt hiervoor tijdens de openingstijden contact opnemen met de afdeling WABO.

Bestemmingsplannen Ontwerp-bestemmingsplan “Buitengebied, Spölmanweg 4 in Oud Ootmarsum” Burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland maken bekend dat met ingang van 5 juli 2013 het volgende ontwerp-bestemmingsplan zes weken ter inzage ligt: Het ontwerp-bestemmingsplan “Buitengebied, Spölmanweg 4 in Oud Ootmarsum” Het ontwerp-bestemmingsplan heeft tot doel de realisatie van een rood voor rood plan mogelijk te maken waarbij een bestaande voormalige agrarische schuur op het perceel Spölmanweg 4 in Oud Ootmarsum in gebruik wordt genomen als woning. Ter inzage Het papieren exemplaar van het ontwerp-bestemmingsplan en het ontwerp-vaststellingsbesluit liggen voor een ieder ter inzage bij de receptie tijdens de reguliere openingstijden in het gemeentehuis. U kunt het ontwerpbestemmingsplan digitaal inzien via de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/webroo/?planidn=NL.IMRO.1774.BUIBP2SPOLMANWEG4-0302 De bronbestanden staan op http://www/gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/dinkelland/RO_online/manifest.xml. Zienswijze Tijdens bovengenoemde termijn kan een ieder mondeling of schriftelijk een zienswijze naar voren brengen. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad, postbus 11, 7590 AA Denekamp en dienen voor het einde van de termijn te worden ingediend dan wel per post te zijn bezorgd. Mondelinge zienswijzen kunt u binnen bovengenoemde termijn indienen nadat u daarvoor een afspraak heeft gemaakt met mevrouw Leferink-Booijink van de afdeling Maatschappelijke Effecten via het telefoonnummer 0541854100.


De officiële publicatie van de gemeente Dinkelland, uitgave donderdag 27 juni 2013

Overige vergunningen/ontheffingen Burgemeester en wethouders, de Burgemeester hebben besloten vergunning te verlenen aan: - Touwtrekvereniging ’n Borg Lemsel, t.a.v. de heer W. Scheuten, Beatrixstraat 1 in Rossum voor het Borgfeest 2013 “The Final” aan de Lemseloseschool 14, Weerselo op 13 juli 19:00; - Ondernemers vereniging Weerselo, t.a.v. de heer C. Reinders, Abdijweg 62 in Weerselo voor het organiseren van de zomerfair op 11 augustus 2013 van 07.00 uur tot 23.00 uur in Weerselo; - Enexis B.V. t.a.v. de heer A. Schipper, Postbus 856 in ’S-Hertogenbosch voor het leggen van kabels en leidingen aan de Almelosestraat 68 in Ootmarsum; - Stichting Dorpsfeest Denekamp, Postbus 141 in Denekamp voor het houden van het dorpsfeest ’n Doarp löp oet op 5 t/m 7 juli 2013 aan de Oldenzaalsestraat 49 in Denekamp; - KPJ Deurningen, t.a.v. de heer A.G.B. Kroeze, Kerkweg 22, Deurningen voor het organiseren van “Trekkertrek”, het

AFSPRAKEN COLLEGE B&W, GEMEENTESECRETARIS EN RAADSGRIFFIER Voor een afspraak met: - Burgemeester mr. R.S. Cazemier, wethouder A. Steggink, wethouder P. Koegler, wethouder A. Zwiep-Rosens, wethouder L. StokkelaarFila, secretaris drs. A.B.A.M. Damer, kunt u bellen met: 0541-854100 - Griffier mr. O.J.R.J. Huitema: 0541-854347

schenken van zwak alcoholhoudende dranken en het plaatsen van een tent op 14 juli 2013 aan de Vliegveldstraat 45 in Deurningen

Ter inzage en bezwaar Als u belanghebbende bent, kunt u tegen de hierboven vermelde besluiten bezwaar maken. Dit doet u door een bezwaarschrift in te dienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 11, 7590 AA Denekamp. Binnen zes weken gerekend vanaf de dag na de bekendmaking van dit besluit moet het bezwaarschrift zijn ingediend. Het tijdstip van bekendmaking valt meestal niet samen met het tijdstip van publicatie. De bekendmaking is vaak eerder. Over het juiste tijdstip van bekendmaking kunt u contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Vergunningen. Voor informatie over bezwaar- en beroepsmogelijkheden volgens de Algemene wet bestuursrecht kunt u eveneens contact opnemen met een medewerker van de afdeling Vergunningen. Op verzoek kunt u de stukken inzien.

MELDEN VAN KLACHTEN Klachten over bermen en sloten, bestrating, gladheidbestrijding, groen, riolering, speelvoorzieningen, straatverlichting, wegmeubilair en zandwegen kunt u tijdens de openings- tijden telefonisch of aan de balie melden of via onze website.

Overige mededelingen Gevonden en verloren voorwerpen Gevonden: Een dames zonnebril, een damesfiets, een fietstas. Verloren: Een kentekenplaat, een damesjasje, een fietstas, een portemonnee, een kinderjasje, een gehoorapparaat.

Oud papier Denekamp: Denekamp: De container staat op dinsdag 9 juli vanaf 12.00 uur bij de gymzaal aan de Churchillstraat en wordt de volgende dag om 12.00 uur weer opgehaald. Deze inzameling wordt verzorgd door basisschool dr. M.L. King in Denekamp. Dit is de laatste keer dat de inzameling plaats vindt bij de basisschool dr. M.L. King

Voor het bestrijden van ongedierte kunt u bellen met: Plaagdierbestrijding 06-12875274, Jarion 06-41269952 of Dierplaag Control 0546563017. Calamiteiten en spoedeisende klachten riolering buiten kantooruren: 06-53903142 bgg 0651290264 Spoedeisende milieumeldingen en milieuklachten buiten kantooruren doorgeven aan

Haringparty Deurningen

het Meldpunt Overijssel: telefoon 038-4252423 OPENINGSTIJDEN AFVALBRENGPUNT Hanzeweg 8C in Denekamp: woensdag- en vrijdagmiddag van 13.00-16.30 uur en zaterdagochtend van 9.00-13.00 uur

Denekamper Willy Koopman fietst naar St. Petersburg De 64-jarige Willy Koopman uit Denekamp stapt in de morgenuren van vrijdag 5 juli samen met de Fietsgroep Vriezenveen - St. Petersburg op de pedalen! Willy heeft als hobby langeafstandfietsen. Het lijkt hem een bijzondere ervaring om helemaal naar St. Petersburg te fietsen. Op het plein voor het Historisch Museum Vriezenveen wordt de groep fietsers met de tien begeleiders uitgezwaaid, die tijdens de 2400 kilometerlange trip hen zullen ondersteunen. De start van het vertrek om 8.30 uur wordt vanaf het podium op het Tilanusplein gepresenteerd door Bert van Losser van RTV Oost.

Bij café Pelles werd vrijdag 21 juni weer een fantastische haringparty gehouden. Sinds enkele jaren is dit een jaarlijks terugkerende happening in Deurningen en het wordt elk jaar weer een groter succes. Veel mensen gaven gehoor aan de uitnodiging, wat resulteerde in een opkomst van een kleine 200 personen, die samen een slordige 600 nieuwe haringen verorberd hebben, geserveerd door exotisch geklede dames. De haringen werden u door de organisatie aangeboden. Daarna volgde de veiling van een vaatje nieuwe haring (100 stuks). Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen een bieding uitbrengen voor enkele goede doelen binnen het eigen dorp Deurningen. Men hanteert het Amerikaanse model van veilen. Elke bieding is € 10,- waard en is gelijk een gift voor het goede doel. Op basis van een tijdslimiet ontvangt de laatste bieder het vaatje. Op deze manier houdt men de veiling laagdrempelig en bepaalt ieder voor zichzelf wat hij of zij maximaal kwijt is. Wat je biedt betaal je ook, iedere bieder draagt hieraan dus een steentje bij. De opbrengst overtrof dit jaar alle verwachtingen: € 2.750,-. Dit jaar was het veehandel Haarman uit Weerselo wie het laatste

bod deed en het vaatje mee mocht nemen, waarmee van harte gefeliciteerd! Men had in eerste instantie twee goede doelen. De jeugd van DSVD kreeg € 1000,- voor de opleiding van jeugdtrainers en -scheidsrechters. Verder heeft men € 750,- beschikbaar gesteld voor het plaatsen van een ooievaarsnest. Deze krijgt een mooi plekje in Gammelke. Aangezien de opbrengst boven verwachting was, heeft men het derde goede doel, bewust nog niet genoemd, toch kunnen realiseren. De Vincentius vereniging Deurningen mag een bedrag van € 1000,- besteden aan de minderbedeelden onder de dorpsgenoten, wie er helaas ook anno 2013 wel degelijk zijn. Men wenst alle doelen een

succesvolle besteding en de organisatie heeft er alle vertrouwen in dat de giften goed besteed zijn. Vanaf deze plek dank aan alle bieders! En dat waren niet alleen bedrijven, ook particulieren hebben hier aan meegewerkt. Verder wil men Bennie Kroeze van veehandel Kroeze bedanken voor het geheel belangeloos ‘aanvoeren’ van de haring en het vaatje, op uiteraard gepaste wijze met paard en wagen, al weer voor het tweede jaar. Ook bedankte men Rudie Bijen van ABTB Bijen. Rudie maakte als spreekstalmeester een prachtig schouwspel van de veiling en mede daardoor kon men de hoge opbrengst incasseren. Voor de organisatie was de party weer de moeite van het organiseren waard en men wil via deze weg iedereen wie aanwezig was bedanken voor zijn of haar komst. Men hoopt u allen volgend jaar weer te mogen begroeten op de haringparty Deurningen 2014, dan op vrijdag 13 juni.

Van Losser, die dagelijks zijn ochtendprogramma ‘Klaar Wakker’ presenteert, rijdt vanuit de Hengelose studio rechtstreeks naar Vriezenveen, waar de fietsers zich op dat moment verzamelen. In Vriezenveen wordt hij verwelkomd door gastheer oud-burgemeester Bernard Kobes, die dan al klaar staat om de fietsgroep uit te zwaaien met talrijke dorpsgenoten, familie, vrienden en fietsfanaten. Met de fietsgroep zullen tot aan de grens bij De Lutte een aantal prominenten meefietsen. Dat zijn in elk geval enkele wielercoryfeeën zoals ex-profrenner Gerben Löwik, oud-wereldkampioen Hennie Kuiper en de eer-

dere ploegleider en -directeur Theo de Rooij. De laatste zal op een speciale door hemzelf ontworpen E-bike TdR de fietsers begeleiden. Voor het grote vertrek op die vrijdagmorgen zijn naast het gemeentebestuur van Vriezenveen (college- en raadsleden) ook sponsoren en familieleden, vrienden en bekenden uitgenodigd. Wie virtueel met de fietsgroep mee wil fietsen kan hen dagelijks vinden op www.fietstochtrusluie.nl. De vertrekceremonie op het plein voor het museum zal hooguit een uur in beslag nemen. Op de foto ziet u de 64-jarige Willy Koopman uit Denekamp.


Uw regiospecialist in elke branche...

KV De Nijstad Op zondag 7 juli wordt de jaarlijkse wedstrijd georganiseerd voor alle klootschieters (kloatscheeters) en vrije schutters die woonachtig zijn in de gemeente Dinkelland. Je hoeft dus geen lid te zijn van een vereniging. Het is een persoonlijke wedstrijd over tien schoten op de Nijstadbaan nabij café Ensink in Weerselo. De senioren tot 50 jaar zijn ingedeeld in een categorie voor de Gemeentelijke Ensinkbeker. Personen boven de 50 jaar hebben een eigen beker, nl. de Abrahamcup. Deze cup wordt ook over tien schoten gespeeld. Tevens wordt het langste openingschot beloond. Inschrijven is mogelijk tussen 9.45 en 10.15 uur voor op de baan. De inschrijfkosten zijn € 2,- per persoon te voldoen bij opgave voor op de baan. De prijsuitreiking volgt meteen na afloop bij café Ensink in Weerselo. De Gemeentelijke Ensinkbeker en de Abrahamcup zijn allebei wisselbekers.

www.textielhandelwimessink.nl

Verfhandel

R. Keupink Oranjestraat 60 Tubbergen Tel.: 0546 - 623306

Verkoop van alle Nederlandse

SIKKENS VERF tot 50% goedkoper dan elders Ma. t/m do. van 13.30 uur tot 20.00 uur Vrijdag van 13.30 uur tot 18.00 uur Zaterdag van 8.00 tot 16.00 uur

Bedden Raamdecoratie Vloeren Meubels

Oldenzaalsestr. 26, 7591 GM Denekamp, tel: 0541-351226 www.busscher-woonadviseurs.nl

Programma en uitslagen KV Nooit Gedacht Nooit Gedacht verliest cupfinale Beide teams, Nooit Gedacht en Beuningen, begonnen zeer goed aan de finale en de wedstrijd ging ook gelijk op. Totdat Nooit Gedacht achterop de baan pech had met de val van de kloot. Hierdoor kwam Beuningen ruim voor te liggen. Nooit Gedacht deed er alles aan om weer dichterbij te komen en dit lukte redelijk, maar net niet zo ver om het Beuningen moeilijk te maken. Eigenlijk was het wachten op een misser van Beuningen en die kwam er ook. Zo lag het weer gelijk. Maar toen Nooit Gedacht twee mindere schoten achter elkaar had maakte Beuningen hier direct gebruik van. Bas Senger produceerde een zeer lang schot en Beuningen had weer een ruime voorsprong. Nooit Gedacht gaf nog niet op en schoot goed verder. Het bleef spannend tot het

laatste schot, maar dit schot van Nooit Gedacht was niet helemaal super en zo kon Beuningen de cup binnenhalen. Uiteindelijk was het een mooie en spannende finale waarin Beuningen gewoon iets sterker was dan Nooit Gedacht. Juniorencup Bij de junioren stond Nooit Gedacht met twee teams in de finale. Als eerste werd de finale in de B-klasse gespeeld. Nooit Gedacht begon veel sterker dan tegenstander Beuningen en kwam zo ook driekwart schot voor te liggen. Een minder schot aan Nooit Gedacht-kant maakte dit verschil tot een paar meter. Beuningen zag weer kans en schoot zeer goed verder. Nooit Gedacht had hier geen antwoord op en verloor de wedstrijd. In de Cupklasse moest Nooit Gedacht ook tegen Beuningen. Hier was Beuningen de grote favoriet en dat was direct duidelijk, Beuningen nam een voorsprong op Nooit Gedacht. Nooit Gedacht schoot goed, maar Beuningen was

facebook.com/ Busscher woonadviseurs

gewoon beter. Door een paar mindere schoten van Beuningen kwam Nooit Gedacht zelfs nog even voor te liggen, maar uiteindelijk was Beuningen gewoon een maatje te groot.

Programma straatcup Donderdag 4 juli: Halve finale om 19.00 uur aan de Delengoorweg. Winnaarsronde: Rene Oude Griep - Arjan Hassink en Louis Hassink - Mark Bulter Verliezersronde: Vincent Bodde - Hans Stevelink en Stefan Bodde - Chris Heerink. Gebr. Steghuisbokaal Dinsdag 8 juli is de derde wedstrijd van de Gebr. Steghuisbokaal. Aanvang is om 18.30 uur bij Ons Streven. Training Iedere woensdag is er jeugdtraining om 18.30 uur. Hulp bij het leiden is altijd van harte welkom. Om 19.30 uur is er training voor de senioren.


nt

pu afhaal

Dv27 13  

Dinkelland Visie week 27-2013

Dv27 13  

Dinkelland Visie week 27-2013