Page 1

Dinkelland Visie voorheen: Denekamps Weekblad

12 JUNI 2014 - 41e jaargang nr. 24

OPLAGE: 13.000 EXEMPLAREN

Streetsoccer Rotary Ootmarsum wordt traditie Het eerste Streetsoccertoernooi in Ootmarsum, georganiseerd door de Rotary Ootmarsum, is een doorslaand succes geworden. De weersomstandigheden waren dinsdag en vrijdag uitstekend, alleen op woensdag viel de regen gestaag uit de lucht, maar de deelnemende teams ondervonden hiervan geen enkele hinder.

5"9"5*&3"11035 /0%*( …8POJOHFO…#FESJKGTUBYBUJFT…"HSBSJTDIFUBYBUJFT

Er werd op twee velden gestreden op het plan Brookhuis. De bedoeling van het evenement en van de Rotary Ootmarsum is om de jeugd in beweging te krijgen. En dat lukte prima met dit soccertoernooi. Er werd door 24 teams gestreden om de eer. Op vrijdag vonden de finales plaats, waarvoor zich in drie categorieën samen twaalf teams hadden gekwalificeerd. Met soms spannende wedstrijden kwamen er uiteindelijk drie winnaars uit de bus, die de trofeeën in ontvangst mochten nemen. In de categorie groep 4, 5 en 6 was het Tilligte dat de hoofdprijs mee naar huis mocht nemen. In de categorie groep 7⁄meisjes⁄gemengd waren het de theezakjes, die zich de sterksten toonden. En in de categorie groep 8 wisten de Swaggerboys hun tegenstanders de baas te blijven. De Fairplaycup was in de categorie bovenbouw het team met de naam Hotdogs en in de Onderbouw waren de Aogelse voetballers het meest sportief. Rotary Ootmarsum was dik tevreden over deze eerste editie. “Natuurlijk zaten er nog wat schoonheidsfoutjes in de opzet,

maar het enthousiasme van de kinderen was bijzonder groot en ook over publieke belangstelling hadden we niet te klagen. Ook volgend jaar komt er een Streetsoccertoernooi, want onze doelstelling om de jeugd meer te laten bewegen, wordt met dit evenement zeker waar gemaakt,” laat voorzitter René Rorink stellig weten. Streetsoccer wordt in het toch al traditierijke Ootmarsum een nieuwe traditie. Wetouder Annette Zwiep reikte de mooie prijzen uit. De uitslagen van deze eerste editie zijn als volgt: Groep 4⁄5⁄6: 1. FC Tilligte gemengd; 2. Kippenskils; 3. prijs Blunder gemengd; 4. FC Aogel onderbouw. Groep 7 meisjes ⁄ gemengd: 1. Theezakjes; 2. Girl power; 3. Swaggers; 4. FC Aogel Bovenbouw. Groep 8: 1. Swaggerboys; 2. Cupfighters; 3.Powerboys; 4. Spice kippen.

U kunt op www.oypo.nl/dinkellandvisie alle foto's bekijken die onze fotograaf heeft gemaakt!

Weekvoordeel! Varkensfilet

EMTÉ Denekamp, Lange Voor 10 Oranje tompoezen

lapjes, naturel en gemarineerd of aan één stuk, per 500 gram

5.24-5.49 2.62-2.74

4 stuks

2.99 1.49

50%

korting Week 24 • Prijzen en aanbiedingen zijn geldig van maandag 9 juni t/m zaterdag 14 juni 2014 tenzij anders vermeld. Aanbiedingen maximaal 6 stuks per klant. Kijk voor meer aanbiedingen op www.emte.nl.

50%

korting


Ootmarsum door de jaren heen

Inschrijving 35e Autorodeo

Brooduitdeling in de Ageler Es Op 21 juni 1738 tegen half zes trok er over de Ageler Es en Ootmarsum een enorme onweersbui met zware regenval en hagelkorrels zo dik als "doeveneieren", zodat alle te land staande gewassen totaal werden vernield en ruiten ingeslagen door de wind. Om zo'n straf af te weren hielden de boerrigters van Agelo (13 eigengeërfde boeren) een hölting (vergadering) en besloten door liefdegiften in het vervolg hopelijk bevrijd te blijven van onweer en hagelslag. Dat bestond hierin, dat ze elk jaar op de 2e maandag na Pinksteren (maandag na Beloken Pinksteren) met grote roggebroden van 20 pond naar 'n Baoken gingen. Daar werden de broden onder de aanwezige armen na een kort dankgebed verdeeld. Deze foto stond in de Katholieke Illustratie van 1942. In de oorlogstijd was er natuurlijk veel meer armoede, vandaar dat er meer kinderen bij de brooduitdeling kwamen dan voor de oorlog het geval was. De kinderen op de foto komen waarschijnlijk uit Ootmarsum en zijn omstreeks 1930 geboren. Wie deze kinderen zijn weten wij nog niet, misschien kunt u ons hierbij helpen. We kregen de foto van de familie B. Tijink uit Agelo. Heeft u ook nog foto’s van oude gebruiken, we maken er graag een kopie van. U kunt de foto ook bekijken op www.heemkunde-ootmarsum.nl Nabestellen kan ook via deze website of telefonisch bij : Ineke Essink (291888), Marlou Raatgerink (292102) of bij Bert van Zuilekom (291994).

Het is al weer 35 jaar geleden dat de eerste Autorodeo in Denekamp werd verreden. In 1980 op het Zoekecircuit kwamen de eerste Denekampse autosportliefhebbers bij elkaar om een autosportevenement neer te zetten, dat heden nog steeds aanzien geniet in heel Twente. Toen waren er niet meer dan een kleine 150 deelnemers en hoefde het slot nog niet op de kast met startbewijzen. Er moest zelfs een tweede inschrijfavond gehouden worden om het programmaboekje vol te krijgen.

Tegenwoordig is dat wel anders. De animo is enorm toegenomen en elk jaar is het weer vechten om een startlicentie. De Zoeke is wat betreft de inschrijfavond ingeruild voor Gasterij de Smid in Lattrop en de rodeo is inmiddels al een aantal keren verhuisd. De animo door de jaren heen is echter alleen maar toegenomen. Van heinde en ver probeert men een plekje te bemachtigen bij de grote Denekamper Autorodeo, dit keer op zondag 31 augustus. Inschrijfavond Als vanouds vind er een grote inschrijfavond plaats. Deze wordt gehouden op vrijdag 13 juni bij Gasterij de Smid. Van 18.00 tot 20.30 uur worden loten uitgegeven. Dan zal het lot dus bepalen wie er wel of niet mag meedoen op 31 augustus. Één dag eerder, donderdag 12 juni, is de inschrijving voor leden en voor de dames, die wensen mee te rijden in de ladyklasse. Deze inschrijving begint om 20.00 uur.

Vereniging Heemkunde Ootmarsum en Omstreken.

Meisjes E2 HV R.S.C. ongeslagen kampioen!

de Essen

Nabestelling foto 10x15 cm € 4,00 Nabestelling download € 4,50 Onze fotograaf heeft uiteraard meer foto’s gemaakt, dan wij kunnen plaatsen in dit blad. U kunt op www.oypo.nl/dinkellandvisie alle foto's die onze fotograaf heeft gemaakt bekijken!

Onlangs werd door de meisjes E2 van HV R.S.C. op sportpark het Maalland in Rossum de kampioenswedstrijd gespeeld. Ondanks de regen waren er veel supporters die hen aanmoedigden en mede hierdoor werd er met 9-1 gewonnen van D.S.V.D. Het kampioenschap werd gevierd met bloemen, felicitaies en attenties. Van dit team een uitstekende prestatie, want het werd ongeslagen kampioen. Ook voor de coaches⁄trainsterster

Silke Leferink en Marieke Segerink een dikke pluim voor deze geweldige prestatie.

Op de foto het kampioensteam, bestaande uit: Wiep Damhuis, Remke Hassink, Eefke Leferink, Maudy Linderman, Lynn Oude Hendriksman, Saar Scholtenhave, Isa Scholten Linde, Evi Segerink, Yara Segerink en Coaches⁄trainsters Silke Leferink en Marieke Segerink.

Dinkelland Visie OPLAGE: 13.000 EXEMPLAREN

Redactie: Drukkerij-Uitgeverij van Barneveld, telefoon 0541-351869 Industriestraat 10, Denekamp - Postbus 96, 7590 AB Denekamp Fax 0541-354345 E-mail: mail@drukkerijvanbarneveld.nl Advertenties en tekst: Uiterlijk ‘s maandags 12.00 uur in het bezit van drukkerij-uitgeverij Van Barneveld. De uitgever is niet aansprakelijk voor foutief uitgevoerde opdrachten. Verspreiding: Elke woensdagmiddag en donderdag in Denekamp, Beuningen, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop, Noord Deurningen, Groot Agelo, Klein Agelo, Breklenkamp, De Lutte, Weerselo, Deurningen, Saasveld en Rossum.

Kopij en advertenties voor dit blad kunnen tot MAANDAG 12.00 UUR worden ingeleverd bij: * Drukkerij van Barneveld Industriestraat 10 te Denekamp, telefoon 351869 * Fa. Brummelhuis Markt 9 te Ootmarsum, telefoon 0541-292723 * Fa. Wesselink Remigiusstraat 2 te Weerselo, telefoon 0541-661289 Met nadruk wijzen wij u erop, dat in dit blad uitsluitend nieuws uit het verspreidingsgebied van dit blad wordt geplaatst. De redactie.

Donderdag om 10.30 uur

Dinkelland Visie wordt gedrukt en uitgegeven door:

Drukkerij-Uitgeverij van Barneveld b.v. Industriestraat 10, 7591 BL Denekamp. Postbus 96, 7590 AB Denekamp. Telefoon 0541-351869 - mail@drukkerijvanbarneveld.nl

Weekblad Uitgever van: Dinkelland Visie, Op en Rond de Essen, DeWeekblad Glimlach, Paard in Beeld, Vaassens Weekblad en Brummens Weekblad

nog geen DINKELLAND VISIE? Bel dan donderdag voor 11.00 uur 0541-351869. Dit blad wordt dan nog dezelfde dag bij u thuisbezorgd!

Bent u ook op de foto gezet door onze fotograaf? Alle foto's van onze Visie zijn te vinden op de Essen fotograaf

www.oypo.nl/dinkellandvisie

Week 15: - De Mare volleybal heren 1 in aktie - Devoko heren 1 kampioen - DTC’07 1 - Zenderen Vooruit - Mevr. Olde Loohuis-Reerink 100 jaar Week 16: - Zevenster beloond met verkeersveiligheidslabel - Eieren zoeken bij Cosmos in Lattrop - Nieuw landkruis in Saasveld - Lammetjesdag de Schaapskooi -Palmpasenoptocht in Denekamp - Opening Deterink - KOSC kunstgras opening - Geslaagden EHBO Denekamp Week 17: - Echtp. Groeneveld overstept met abrahams/sarahs - Paastaakslepen, houthalen, paasvuur Denekamp Week 18 - Tweede groep lintjesregen gemeente Dinkelland - Oranjefestiviteiten in Denekamp, Rossum, Beuningen en Ootmarsum - Opening expositie ‘Een andere kijk op Indonesië’ - College Dinkelland stelt zich voor Week 19 - Voetbaldag Voetbalschool bij SDC’12 - Dodenherdenking Denekamp - Koninklijke Ondersch. Oude Weernink Ootmarsum - Trekkertrek Saasveld - Trekkertrek Denekamp - Europese aandacht voor mobiele bereikbaarheid - Hond wachtend op baasje... Week 20 - Echtpaar Deterd Oude Weme 60 jaar getrouwd - RSC winst in nacompetitie - Feest Corine O.Hendriksman niet onopgemerkt - Jubilarissen EHBO Denekamp Week 21 - 7 kerkuilen in Beuningen - Scouting Regiowedstrijd - Zwanennest Almelo Nordhornkanaal - Mariaprocessie in Tilligte - 5-jarig bestaan Solexclub - Vrouwentijd in Kuturhus - Babsendag in Ootmarsum Week 22 - Kunst- en Aspergeparty Ootmarsum -Bernde in kulturhus De Mare - Dweilteilenfestival 2014 Ootmarsum -Noaberkrachttoer - Mariaviering in Noord Deurningen Week 23 - Prijsuitreiking bij2Women - Jubilarissen EHBO Denekamp Week 24 - Soccertoernooi Ootmarsum - Waterexpert Stijn Vennegoor


Programma Rabobank Recreatie Zaalvoetbal Denekamp

OMZIEN MET EEN GOED GEVOEL...

Vrijdag 13 juni: 18.30 uur, Chaos’84 - BOYS410P; 20.00 uur, Bokkenclub - Clubje Derde helft Scheidrechters: 18.30 uur, Een Tweetje; 20.00 uur, De Houthakkers. Zaterdag 14 juni: 17.45 uur, P.Z.N. - Stug; 18.30 uur, T.Z.N. - PEC Zwolle; 19.15 uur, Een Tweetje - Goodfellaz; 20.00 uur, Relax - Bokkenclub Scheidsrechters: 17.45 uur, PEC Zwolle; 18.30 uur, Goodfellaz; 19.15 uur, Bokkenclub; 20.00 uur, Een Tweetje. Möllnstroat'n zaalvoetbaltoernooi 2014 Donderdag 12 juni: 21.00-21.35 uur, De Musketier - PEC Zwolle. Vrijdag 13 juni: 19.15-19.50 uur, Goodfellaz - Pils Boys. Maandag 16 juni: 20.00-20.35 uur, PEC Zwolle BOYS410P; 20.35-21.10 uur, Goodfellaz - FC Skraal Potlood. Donderdag 19 juni: 21.00-21.35 uur, FC Skraal Potlood - PEC Zwolle; 21.35-22.10 uur, De Musketier - BOYS410P

Het Nederlandse Rode Kruis afdeling Dinkelland-Oldenzaal Rode Kruis collecteert van 16 tot en met 21 juni

Het Nederlandse Rode Kruis houdt van zondag 16 tot en met zaterdag 21 juni de jaarlijkse huisaan-huiscollecte. Duizenden vrijwilligers gaan de komende week van deur tot deur. Met de opbrengst van de collecte verleent het Nederlandse Rode Kruis noodhulp en sociale hulp in Nederland en in het buitenland. De activiteiten, die de afdeling Dinkelland-Oldenzaal zoal doet binnen de gemeenschap, waarvoor ook uw financiële steun hard nodig is, zijn o.a.: • Zorg voor elkaar: ouderenmiddagen, uitstapjes en inloopmorgens. Allen erop gericht om vereenzaming van ouderen te vermijden. Vanaf dit najaar ook in Weerselo! • Aangepaste vakanties voor minder-validen • Sociaal vervoer met de PAM-bus • Zwemproject: wekelijkse begeleiding ouderen bij zwemmen • Ondersteuning bij evenementen in Dinkelland • Het verzorgen van lezingen op diverse onderwijsinstellingen omtrent maatschappelijke mondiale problemen als Humanitair Oorlogsrecht (mijnenvelden, kindsoldaten e.d.) Het is dus een misvatting om te denken dat het Rode Kruis de gelden alleen inzet voor internationale projecten of rampen. De gehele collecteopbrengst wordt nationaal en⁄of lokaal besteed, zo ook in de gemeente en in uw dorp of stad! Voor het kunnen uitvoeren van deze en andere activiteiten is geld nodig. Geld, dat met zorg op een juiste weloverwogen manier wordt besteed binnen de gemeenschap. In 2013 collecteert de afdeling in Oldenzaal (De Thij, De Essen en Graven Es), Denekamp, Lattrop, Tilligte, Ootmarsum, Rossum en Weerselo. Hiervoor had men ca. 175 collectanten beschikbaar. Steun de collectanten aan de deur in de week van 16 tot en met 21 juni, met het doen een gift. De opbrengsten van de collecte worden 100% lokaal goed beheerd en besteed! Help ons helpen! Bestuur Rode Kruis afd. Dinkelland-Oldenzaal. Stefan van Ommen

ggeruitvaartzorg.nl

Voet-, knie- of rugklachten? Praktijk podologie Wim en Willeke Benerink

Elke woensdag en zaterdag: Carint Denekamp, Mr. Mulderstraat 16 Bel of mail voor een afspraak info@podoloog-wimbenerink.nl | www.podoloog-wimbenerink.nl 06-10342574 b.g.g. 0541-229424 Voor dunne handgemaakte opbouwzolen

Verse zoete Holl. aardbeien

3,50 4 dozen voor ...................................................5,98 2 dozen à 500 gram ...................................

LAATSTE KANS: Deze week nog volop verse Holl. asperges voor interessante dagprijzen!

Kersen! Kersen!! Kersen!!! Wij hebben weer volop zoete kersen

GEZOCHT:

Scholieren/”jongens” (±15-16 jr. oud)

die na schooltijd en in het weekend willen werken. Is dit iets voor jou? Kom dan langs in onze winkel.

GROENTE / FRUIT

DE GRENS

Nordhornsestraat 233, 7591 NT Denekamp, tel 0541 - 351616 Openingstijden: wo t/m zo. van 08.00 - 18.00 uur

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

www.dinkellandvisie.nl


Historische promotie én liefst vijf kampioenen voor Wevo’70!

Het lange seizoen 2013-2014 kende voor de volleybalvereniging Wevo’70 een uitermate goed eind. Nadat de Weerselose club eerst al vijf kampioenen kon bejubelen, werd het succesvolle seizoen nog even afgesloten met een historische prestatie: het eerste damesteam dwong promotie af naar de tweede divisie. En op dat niveau heeft de dorpsclub nog nooit gespeeld! Het hoeft dus geen betoog dat in Weerselo met een zeer voldaan gevoel wordt teruggekeken op het seizoen. Promotie Dames 1 De Weerselose vrouwen begonnen aan het seizoen in de derde divisie met een nieuwe trainer. Na een aantal succesvolle jaren onder Jan Grob, waarmee het team zich opwerkte tot een serieuze subtopper in de derde divisie, kwam Hans Giesselink hem aflossen. Het was even afwachten hoe deze wisseling van de wacht zou uitpakken. Maar al snel werd duidelijk dat het best wel aardig klikte tussen de meer extroverte Giesselink en het team. Ze hadden alleen de pech dat Dynamo Tubbergen ook in de derde divisie meedeed en dat deze club een team kon inzetten dat vooral bestond uit ervaren speelsters die bovendien op eerste divisie niveau hadden gespeeld. Al snel werd duidelijk dat wanneer er geen gekke dingen zouden gebeuren, deze tegenstander de gedoodverfde kampioen zou zijn. En aldus geschiedde, hoewel Wevo’70 op een gegeven moment daadwerkelijk nog aardig in de buurt kwam. De titel ging echter terecht naar Tubbergen. Uiteindelijk mocht Wevo’70 door de overtuigend veroverde tweede plaats deelnemen aan promotie-degradatie-

wedstrijden. Tegenstanders hierin waren twee Achterhoekse teams, Orion 2 uit Doetinchem en Favorita uit Dinxperlo. De eerste wedstrijd mocht Wevo thuis spelen, tegen Orion 2. Dit werd een ware thriller die uiteindelijk met 3-2 verloren ging. Toch wel een beetje een domper voor de Weerselose vrouwen die zich echter niet uit het veld lieten slaan en op een doordeweekse dag vol goede moed naar Dinxperlo tuften om aan te treden tegen Favorita. Die ploeg was onderin de tweede divisie geëindigd maar dat was vooral te wijten aan een slechte start. De laatste wedstrijden van de reguliere competitie had de ploeg zich behoorlijk gerevancheerd en dat leek op voorhand een zware klus voor Wevo. Maar de ploeg van Hans Giesselink begon overdonderend en rolde de tegenstander, die ook een blessure te verwerken kreeg, op. In de tweede en derde set werd het lastiger maar ook die wist Wevo’70 er op karakter uit te slepen: een klinkende 3-0 zege was het gevolg. Intussen was er de nodige verwarring ontstaan over het aantal promotieplekken. In principe zou dat er ééntje

zijn, de plek die Favorita afgelopen jaar had. Maar de bond had intussen een mail rondgestuurd dat een andere tweede divisieploeg, Devolco’88 uit Deventer, had laten weten geen team meer in te zullen schrijven op dat niveau. Dat zou betekenen dat Wevo’70, ongeacht de uitslag van het laatste duel tussen Orion 2 en Favorita, al zeker was van plek twee en dus zou promoveren. Maar een dag later kwam er bericht van de bond: Devolco’88 had aangegeven dat alles een intern misverstand was en dat ze in de tweede divisie wilden blijven. Maar intussen zwelden de geruchten aan dat kampioen Dynamo Tubbergen afzag van promotie en haar plek wilde ruilen, bijvoorbeeld met de nummer twee van de PDduels. Uiteindelijk kwam het ook zover. Orion 2 won de laatste wedstrijd van Favorita, dat degradeerde en Wevo’70 kon als nummer twee de plek van Dynamo innemen. Een historische promotie was daarmee een feit want nooit speelde een team van Wevo zo hoog. Een knappe prestatie van een bloeiende maar relatief kleine dorpsclub! Daar kwam nog eens bij dat het tweede team, dat ook PD-duels moest spelen, de promotie op een haar miste. Dames 7 Naast de promotie van het vlaggenschip was er nog meer te vieren. Allereerst de titel van Wevo’70 Dames 7. Die ploeg had, een week voor het einde van de competitie, tegen WVC Volley D4 minimaal een 3-1 zege nodig. Voor die beslissende wedstrijd was het even wachten op de dames uit Wierden. Want die waren niet naar Weerselo, maar naar Hengelo gereisd om tegen Wevo’70 te spelen. Maar goed, toen het eenmaal begonnen was, kon na drie sets de vlag al in top: de meiden stonden met 3-0 voor en waren daarmee kampioen! Dus konden ze voor een volle tribune een vreugdedansje maken. Daarna moesten ze nog 1 set spelen en hoewel de concentratie minder was, werd ook die set gewonnen en nog dik ook: 25-14. Daarmee werd met een klinkende 4-0 zege de kroon op het werk gezet en promoveren de dames naar de derde klasse. Meisjes A2 Op dezelfde dag, ook een week voor de laatste wedstrijd, kon de vlag in top voor Wevo’70 Meisjes A2. Ze hadden de spanning de weken ervoor behoorlijk opgebouwd. Zou het dan toch… Zou het dan toch echt…. Zou het dan toch echt waar zijn…? Dat Meisjes A2 kampioen ging worden? Deze dag kon het gebeuren, nog wel tegen de naaste concurrent Mintonette, dat slechts één luttel puntje achterstond… En het gebeurde! Na een razende eerste set, met een ongekende setstand van 25-6, leek het in de tweede alsnog mis te gaan. Mintonette stond halverwege de tweede set bijna 10 punten voor… Waren het de zenuwen, waren het de aanmoedigingen van het publiek? Niemand zal het weten. Maar toen de tweede set eenmaal binnen was, kon niemand het team van coach Monique Ensink meer afhouden van de zege en van de titel. Geconcentreerd, fanatiek, fel maar ook met heel veel plezier en uitstraling werd Mintonette duidelijk gemaakt wie de beste in deze competitie was: Wevo MA2 en niemand anders. Een explosie van geluk en vreugde volgde na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende arbiter en toen waren er de felicitaties, de cadeau’s, de zoenen, de taart, de medailles, enz. Een prachtig succes voor het team dat ook trainer Perry Voost nog even bedankte. Die Perry had toch een gouden dag want hij is ook trainer van D7 dat eerder op de dag de titel greep. Meisjes B2 Ook dezelfde dag had ook een derde team kampioen kunnen worden, namelijk Wevo’70 Meisjes B2. Maar hoewel ze zelf met 4-0 hadden gewonnen, waren ze nog steeds afhankelijk van de concurrentie. Een misstap zou de titel voor Wevo’70 MB2 betekenen. Maar dat kwam er niet van. Daardoor moest het een week laten gebeuren, de kampioenswedstrijd bij en tegen Reggefiber DeVoKo. Het team begon de eerste set erg sterk en liep ook meteen uit op DeVoKo. De Wevo-meiden speelden lekker hun eigen spelletje: pass, set-up en dan afma-

ken. Ze wonnen de set met 25-14. Het nog ontbrekende punt was daarmee binnen en dus waren ze kampioen! Door de feestroes gingen daarna twee sets verloren, maar de kampioen wilde niet met een nederlaag naar huis en dus werd de wedstrijd met 3-2 gewonnen. Een mooi succes, ook voor de trainsters Nikki en Therese en de coaches Anne en Karien.

Mini’s 2, niveau 3 Ook bij de allerjongsten, de mini’s, was er wat te vieren. En wel door het team, Wevo 2 op Niveau 3, dat daar al wat ervaring in krijgt want ze waren ook in de eerste helft van de

competitie al de beste. Een niveautje hoger maakte hen kennelijk niks uit want ook hier toonden ze zich de besten. Het team bestond uit Kirsten Letteboer, Romi Analbers, Tess Bijen, Indy Evelo en Iris Kok. Dames Recreanten A Om het feest voor Wevo’70 helemaal compleet te maken, besloot ook het Dames Recreanten A een duit in het zakje te doen. Het hoogste recreantenteam nam al snel in de competitie de leiding. Maar raakte die richting de beslissende fase ook weer kwijt. Was er sprake van een vormdip of crisis? Nee hoor, ze hadden alleen een tijdje geen wedstrijden meer, een meer voorkomend fenomeen in de recreantencompetitie. Maar toen ze op het eind weer hun wedstrijden konden spelen, kon voor de laatste speelronde de titel veiliggesteld worden. Helaas niet in eigen huis, in ‘t Trefpunt, maar in Hengevelde. Een kniesoor die daar op let. De laatste twee ontbrekende punten kwamen er snel en dus kon het team aan de traktatie, die Wevo B voor de zekerheid al had meegenomen en ze kregen de felicitaties van de aanwezige bestuursleden Tom Wolt en Kelly Zwiers. Op de laatste speeldag, wel in Weerselo, werd het kampioenschap nog een stevig gevierd. De nieuwe kampioen werd door keurslager Blokhuis ook nog eens beloond met nieuwe trainingsjacks.

Vrijwilligersfeest SDC ’12 Denekamp op 14 juni a.s. Bij deze willen we alle vrijwilligers van SDC ‘12 graag uitnodigen voor het jaarlijkse vrijwilligersfeest op zaterdag 14 juni a.s. Uiteraard is je partner hierbij ook van harte welkom! Iedereen wordt verzocht aanwezig te zijn om 19.30 uur in het clubgebouw aan De Molendijk.De uitnodigingen zijn sinds vorige week per mail verstuurd naar de groepsleiders, coördinatoren, commissievoorzitters enz. Heb je per mail (nog) geen uitnodiging gekregen, maar heb je wel recht op een uitnodiging? Dan kan het zijn dat de uitnodiging nog niet is aangekomen. Bij deze willen we je dan graag alsnog uitnodigen voor het vrijwilligersfeest! Uiteraard belooft het een geweldig mooie en gezellige avond te worden onder het genot van een hapje en een drankje! Tevens zal er een activiteit zijn, waarbij leuke prijzen te winnen zijn!

Nieuws van PV de snelvlucht Op zaterdag 7 juni werd een wedvlucht gehouden vanaf Salbris. Om 07.00 uur werden 147 duiven gelost om een afstand van 655 km te overbruggen. Uitslag: 1. Comb. F. oude Elferink & Zn. 15.31.29 uur; 2. G. Notkamp 15.40.34 uur 3. G. Notkamp 15.42.51 uur; 4. A. Kamphuis 15.42.53 uur 5. W. Tijkorte 15.44.04 uur; 6. A. Kamphuis 15.44.10 uur 7. A. Kamphuis 15.44.44 uur; 8. A. Kamphuis 15.47.30 uur 9. H. Notkamp 15.48.18 uur; 10. A. Kamphuis 15.49.23 uur Tevens werd een wedvlucht gehouden vanaf Quiévrain. Hier werden om 08.15 uur 307 duiven gelost voor een afstand van 318 km Uitslag: 1. W. Tijkorte 12.30.40 uur; 2. W. Tijkorte 12.36.45 uur 3. Comb. F. oude Elferink & Zn. 12.37.24 uur; 4. H. Hellen 12.38.06 uur 5. H. Hellen 12.39.31 uur; 6. H. Hellen 12.41.35 uur 7. W. Tijkorte 12.40.49 uur; 8. H. Hellen 12.42.52 uur 9. W. Tijkorte 12.43.23 uur; 10. W. Tijkorte 12.44.23 uur Op donderdag 12 juni kan van 17.00 – 18.30 uur worden ingemand voor de wedvlucht vanaf Nanteuil le Haudouin, groep 1 dient daarbij te helpen. Op vrijdag 13 juni kan van 18.00 – 18.30 uur worden ingemand voor de opleervlucht vlucht vanaf Tongeren.


WEEKAANBIEDINGEN

DUBBELE PIOENEN PER BOS........ €

3,

99 OP=OP

TUIN HORTENSIA

OP=OP

PRACHT PLANTEN PER STUK € 6,99 2 STUKS.............€

10,00 Tubbergen Denekamp Schelfhorst Borne

www.reinerinkbloemen.nl

Te koop gebruikte:

WAALTJES en COBBELSTONES Samen ca. 150 m2

IJZEREN PRIEEL (rustical) Ø 3.50 mtr

ORDERPICKER merk Jungheinrich

ROOK-CABINE voor buiten ABC-Worldwide Ootmarsum-NL

0049 172 601 3046

Prijzen Euro 95 ongelood

1669

Diesel

130 9

Autogas

0636

Onder voorbehoud

13 - 05 - 2014

Rolstoelwandelvierdaagse Ootmarsum swingend van start Het was een prachtig gezicht om de deelnemers aan de rolstoelwandelvierdaagse te zien vertrekken bij woonzorgcentrum Franciscus. Vanaf het feestelijk versierde voorplein vertrokken de 110 deelnemers onder de swingende klanken van harmonie Caecilia voor hun routes. Men kon kiezen uit een traject van 2,5 kilometer of een route van 5 kilometer. Zorgmanager Gerard Meijer ‘ontfermde’ zich over de 101-jarige meneer de Putter, terwijl 10jarige leerlingen van basisschool de Meander ook meeliepen. Een verschil van maar liefst 90 lentes, maar iedereen had evenveel plezier. Het was echt top dat er zoveel deelname was aan deze activiteit. Bewoners, familieleden, vrijwilligers, bestaande wandelgroepen en de leerlingen van basisschool De Meander zorgden voor een gemêleerd gezelschap, die hun route aflegden onder een heerlijk avondzonnetje dat zorgde voor stralende gezichten. De rolstoelers zorgden voor een mooie ‘rollover’, een soort van ‘Keep Them Rolling’ en dat samen met een wandelend gezelschap van jong tot oud. Op woensdag moest het festijn helaas worden afgelast en dat had alles te maken met de regenachtige omstandigheden. Maar donderdag kende het evenement gelukkig een vervolg. Het zonnetje kwam na een bewolkte dag net op tijd tevoorschijn en dus was het prima wandel- en rolweer. Onderweg waren er twee posten om wat water te drinken en er was heerlijk fruit, dat iedere dag gesponsord werd door Albert Heijn. De laatste dag, vrijdag, was het één groot feest. De zon scheen uitbundig, de Bergvennenkapel speelde uitbundig en de sfeer was uitgelaten. De oranje leerlingen van juf Nanny waren weer van de partij. En jong en oud genoot van de route, die voerde langs het Keupinkspad, de Gliphak en via de Stobbenkamp terug naar het centrum. Bij Via Grande kregen de deelnemers een heerlijk ijsje aangeboden dat met smaak werd opgegeten. Terug bij Franciscus werden de deelnemers muzikaal onthaald. Het leidde tot een polonaise op het feestelijk versierde voorplein. Daarna was het gezellig samen genieten van een hapje en een drankje en kon de organisatie terugkijken op een zeer geslaagd evenement.

KV De Gunne Zomerprogramma TKC Woensdag 11 juni: finale RABO-cup, locatie: Kooiweg, Vijfsprong. Aanvang heren 19.00 uur; de dames beginnen om 19.15 uur. B-klasse: De Gunne 5 - Vijfsprong 1. Prijsuitreiking na afloop bij café Rouwers Zondag 15 juni: NK junioren bij TKC in Lattrop. Zondag 22 juni: NK senioren bij Steeds Vooruit in Oldenzaal. Zomerprogramma KV De Gunne Zondag 29 juni: aanvang 9.30 uur rondje Poalmoat, start bij Jogems. De baanwedstrijden worden gehouden op de donderdagen 12, 19 en 26 juni en worden geschoten op de Gunnebaan. De wedstrijden bestaan uit twee keer zeven schoten. De eerste keer begint men bij start, de tweede keer bij het 750-meterpunt. De vier beste rondes tellen mee. Klasse-indeling volgens de teamindeling 2013-2014 (dames 2014).

KANTOORRUIMTE TE HUUR Hanzeweg 38 ­ Denekamp

Op het bedrijventerrein "De Kloppendijk" te Denekamp is deze representatieve en gestof­ feerde kantoorruimte (ca. 82 m²) voor de verhuur beschikbaar. Eventueel bestaat de moge­ lijkheid om aansluitend aan het te verhuren gedeelte een extra kantoorruimte (ca. 27 m²) en/of opslagruimte op de 1e verdieping (ca. 100 m²) bij te huren. Indeling: entree, toiletgroepen (dames/heren), 2 kantoren waarvan 1 met een ruime ar­ chiefkast. De ruimten zijn fraai afgewerkt met o.a. een systeemplafond met lichtarmaturen. Huurtermijn: In overleg, zeer flexibele contractduur.

Huurprijs: € 295,­ per maand


‘Hoffelijke Tuinen’: meer dan alleen maar flora van de tuinen bewonderen... men in de tuinen ontdekte. Wel eens van een ‘mierenleeuwenkuil’ gehoord? Nou bij Jos is die te ontdekken. Wel eens kippen brood uit een kom met melk zien eten. Bij Ria Bruns in de tuin leggen die hun eieren…. Weer een uniek evenement, dat in het weekend van 12 en 13 juli a.s. herhaald wordt. Dus nu geen tijd gehad door de vele andere evenementen of verhinderd door de regenbui, over een maand een nieuwe kans die dan uiteraard verder doorgegroeide tuinen te gaan bekijken. De betreffende tuineigenaren zitten er dan weer klaar voor….. PBJ Plantenpracht, maar ook zomaar daartussen ineens een ‘mierenleeuw’

Zelfs bezoek uit Wallonië voor Ria’s ‘jardin’ Het afgelopen weekend, zaterdag 7 en zondag 8 juni werd weer het Hoffelijke Tuinen-evenement georganiseerd. Zaterdag was het bezoekersaantal aan de tien tuinen in de regio groot, maar zondag was de omvangrijke regenbui aan het begin van de middag en⁄of het omvangrijke regionale evenementen programma van deze 1e Pinksterdag waarschijnlijk de oorzaak van de bij enkele tuinen wat geringere belangstelling. Echter, bij een aantal waren er de tweede dag, eerste pinksterdag, juist veel meer bezoekers. ‘Door de bank genomen’ dit jaar weer meer belangstelling voor de Hoffelijke Tuinen dan voorgaande jaren. De stijgende lijn zet zich dus door. Opvallend was het, dat gedurende deze vijfde editie van dit evenement, waaraan vorige week in de DV uitvoerig aandacht werd besteed, dat veel bezoekers meer tijd namen voor het bezoek per tuin. De reacties van enkele bezoekers kwamen neer op het volgende: wij nemen de tijd voor het bewonderen van de flora-pracht die we tegen komen en verbazen ons over de manier, waarop de betreffende tuinen zijn aangelegd. Hier zie je duidelijk, dat de inhoud van deze tuinen niet via karrevrachten planten bij kwekers vandaan zijn gekomen, maar

Rondkijken in de tuinen, maar ook info via foto’s en tekeningen…

Vlekkeloos verloop internationaal toernooi KOSC

Zestien teams namen deel aan het evenement, waaronder drie KOSC A teams. De gastheren eindigden als 11e, 15e en 16e. Naast de prijzen voor de beste drie teams waren er ook bekers voor de beste speler en keeper en de topscorer van het toernooi. Dominic Folkers van Musselkanaal wist maar liefst 14 keer het doel te vinden en werd de absolute topscorer. Mikail Aksoy van winnaar United DAVO werd uitgeroepen tot beste speler, terwijl kee-

per Kevin Tulk uit Reutum door de vakkundige jury werd aangewezen als beste keeper. Het toernooi begon vrijdagavond. Daarna was het feest in de grote tent en zaterdag werd er een vervolg gegeven aan het voetbaltoernooi. De organisatie liet van tevoren weten dat de nadruk meer op het voetballen moet komen te liggen en de deelnemende teams maakten dat voor een heel groot gedeelte ook waar. De toeschouwers zagen mooie, span-

In het kader van De Kunst van het Leven is er een expositie van schilders uit Ootmarsum. Een groep enthousiaste schilders die wekelijks bij elkaar komen en hun creativiteit tonen en kleurige schilderijen hebben (een deel) van hun schilderijen opgesteld en opgehangen in de hal van Franciscus. De expositie is dagelijks te bezoeken . De groep is ontstaan uit een aantal liefhebbers van de schilderkunst die tot 2001schilderde bij De Blokhut in Ootmarsum. Daarna vonden zij een nieuw onderkomen in de hobby ruimte Ria Bloemen. Sinds 2002 wordt daar geschilderd met olieverf en acryl op donderdagochtend . De onderwerpen zijn zeer divers. Eenmaal per seizoen werken zij een gezamenlijk werkstuk uit, ieder op zijn⁄haar manier. Enkelen van de groep schilderen ook elders onder professionele begeleiding. De groep is verder autodidactisch. De leden van de schildersgroep zijn Ria Bloemen, Annie Kremer, Elvi Knol, Hermien Beltman, Ria Bramer, Peter.K.Wicherink.

Bestuurwisseling Lokaal Dinkelland

dat de eigenaren en tuinbezitters zorgvuldig en weloverwogen zelf hun tuin hebben aangeplant en hebben laten uitgroeien tot dat wat we hier nu zien! Geweldig! Aldus toch wel een soort algemene opinie. Kijken, vragen en nog eens nadrukkelijk bekijken was het en daar nam men de tijd voor. Zelfs uit Wallonië (Frans België) waren er bezoekers die laaiend enthousiast waren over die ‘Hollandse jardins’. Maar, niet alleen de flora trok de aandacht, ook, zoals we dat constateerden bij Jos Bruns, voor de vogels en andere dieren die

United DAVO uit Haarlem is de terechte winnaar geworden van het 38e internationale toernooi van KOSC. Na een spannende finale wisten zij Reutum na het nemen van strafschoppen op de knieën te dwingen. Als derde eindigde Stevo uit Geesteren dat na een lange afwezigheid weer terugkeerde als deelnemer aan het vlekkeloos verlopen toernooi.

Expositie schilders uit Ootmarsum in Franciscus

nende wedstrijden en dat zorgde voor een vlot verloop van het toernooi. Het randgebeuren was ook prima ingevuld en het optreden van de meidenband ‘Into the Flow’ was een absolute voltreffer. De bedoeling was dat de meiden tot 23.00 uur een optreden verzorgden, maar met vele toegiften liep dat uit tot na het middernachtelijk uur tot groot genoegen van de deelnemende teams en de vele anderen aanwezigen in de feesttent. Op zondag werd er opnieuw gevoetbald richting de finales. Stevo, CHC Orka uit Den Bosch, Reutum en United DAVO wisten zich als poulewinnaars te plaatsen voor de halve finales. Reutum en het Haarlemse United DAVO bestreden elkaar in de finale. Het stond al snel 1 – 1 en daarna kregen beide ploegen nog voldoende kansen om de wedstrijd te winnen. Het bleef gelijk, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. De eerste penalty van DAVO werd fraai gepakt door de keeper van het toernooi, Kevin Tulk, maar een drietal beurten later benutte een Reutum speler een strafschop niet door deze over de lat te schieten. DAVO maakte geen fout meer en dat leidde na de 5 reglementaire strafschoppen tot het om en om penalty’s nemen. DAVO bleef met scherp schieten en miste dus geen penalty meer. Dat overkwam Reutum wel, want hun gelijkmakende strafschop verdween naast de verkeerde kant van de paal. Voorzitter Tonnie Groeneveld reikte vervolgens de prijzen uit en sprak van een prima verlopen toernooi. Hij bedankte de deelnemers, de vrijwilligers en de organisatie en nodigde iedereen weer uit voor de volgende editie in 2015.

Tijdens de algemene ledenvergadering op 4 juni jl werd afscheid genomen van de huidige voorzitter Martin Kamphuis, die vanaf de oprichting van Lokaal Dinkelland de voorzittershamer hanteerde. Het huidige bestuur bedankt Martin voor zijn inzet en leiderschap. De 51-jarige Jan Nijsink uit Denekamp is gekozen tot nieuwe voorzitter van Lokaal Dinkelland. Hij was al enige tijd actief binnen het bestuur in het afgelopen jaar. Lokaal Dinkelland is een partij die breed in de samenleving zijn draagvlak moet vinden, zo benadrukte de nieuwe voorzitter in zijn toespraak. Ook voor Dinkelland staan er de komende jaren grote veranderingen op stapel. Het wordt meer dan ooit

belangrijk een brede discussie te voeren over de onderwerpen, die er leven in de maatschappij. Naast de nieuw gekozen voorzitter is de voormalige fractievoorzitter en wethouder Jos Johannink benoemd als bestuurslid. Twee bestuursleden hebben afscheid genomen te weten André Brunninkhuis (gestopt) en Gerard Krabbe heeft namens Lokaal Dinkelland zitting genomen in de raad.

Reünie basketbalvereniging Ostara Denekamp Wij hebben het plan opgevat om een reünie te organiseren voor (oud)leden, -trainers, -coaches en bestuursleden van basketbalvereniging Ostara. Kortom wij zoeken iedereen die op een of andere manier bij Ostara betrokken is geweest. Nadat wij een aantal keren bij elkaar hebben gezeten, staat de reünie nu gepland op 18 oktober 2014 bij Het Podium in Denekamp. Het is de bedoeling om er met zijn allen een gezellige avond van te maken en herinneringen op te halen. Graag willen wij op deze manier zoveel mogelijk mensen bereiken. Heb je zin om te komen? Meen dan nu contact met ons op, zodat wij je t.z.t. de nodige informatie kunnen toesturen. Heb je nog contact met iemand die ook bij de vereniging betrokken is geweest? laat deze persoon dan deze oproep lezen of geef ook de gegevens van hem⁄haar aan ons door. (De aan ons verstrekte gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het organiseren van de reunie) Heb je nog (oude) foto's of leuke herinneringen laat ons dit dan ook even weten. Wellicht kunnen we een ''fotowand'' samenstellen. Bezoek ook eens de facebook pagina. Hier zijn inmiddels vele Ostarafoto's op te zien. De nodige herinneringen zijn inmiddels ook al gedeeld op de pagina, dus kom snel eens kijken! Je kunt contact met ons opnemen via de mail : ostarareunie@hotmail.com via facebook: Ostara-reünie of via twitter : @OstaraReunie

Brink succesvol bij veteranen en junioren Afgelopen maandag werd traditioneel op de eerste maandag van juni de veteranenwedstrijd verschoten van de TKC. Op de Uelserdijk werd in de vorm van 10 schoten gestreden om de eindoverwinning. In de groep tot 65 jaar was Erik Fox van Lattrop Breklenkamp ongenaakbaar. Hij werd met 200 meter voorsprong winnaar in deze groep. Frank Groeneveld wist met een halve meter achterstand op Henk Engbers beslag te leggen op de derde plaats. In groep 2, 65 jaar en ouder was Gerard Groeneveld een klasse apart. Hij werd met grote voorsprong winnaar. Gerard Arens was eveneens

goed op dreef. Hij werd derde. Op vrijdagavond werd voor de junioren de Articaronde geschoten. De organisatie was in uitstekende handen van Oud Ootmarsum. In categorie 3 werd Brink C, met allemaal nieuwe leden achtste. Zij schoten voor het eerst in wedstrijdverband. In dezelfde categorie werd de Brink B na een sterke wedstrijd derde. In categorie 4 werd Brink A, voor het laatst in deze samenstelling, vierde. Na afloop werden de kinderen met een aantal consumpties en chips in de watten gelegd en kon men tevreden huiswaarts keren.


Verras je vader/man met een heerlijke geur

KADOTIPS Pedicurebehandeling bon - Lichaamsmassagebon Vele geurkadosets - Oranjearmbandjes

De Lutte - Tel. 0541-552240 - Natuurlijk gastvrij www.twentschetaveerne.nl

LENTEMENU €

24,50 ASPERGES

BELTMOLEN 6, DE LUTTE Telefoon: 06 - 49 11 47 89

Per 1 juli 2014 zullen wij onze locatie De Lutte verhuizen naar Ootmarsum. Westwal 39, 7631 BM Ootmarsum www.saloncaryl.nl - info@saloncaryl.nl

Mocht u buiten kantoortijden dringend pastorale hulp nodig hebben dan kunt u, als geen van de pastores op het eigen nummer bereikbaar is, bellen met nummer 0657940901 (dagelijks tussen 8.00 en 20.00 uur). Het nummer is niet voor het melden van uitvaarten. Verdere informatie over de parochie Lumen Christi vindt u op de website: www.lumenchristi.nl. de Lutte: H. Plechelmus Zondag 15 juni 10.30 uur: eucharistie, pastor Jacobs, pr. – Vijftig jarig priesterjubileum - Damesen Herenkoor. Woensdag 18 juni 19.00 uur: eucharistie, pastoor Munsterhuis, pr. Denekamp: H. Nicolaas Zaterdag 14 juni 18.00 uur: viering van woord en gebed, Pastor Ros, pw. – Tienerkoor.Zondag 15 juni 10.30 uur: eucharistie, pastor Schrijver, pr. – Dameskoor. Dinsdag 17 juni 9.00 uur: eucharistie, pastoor Munsterhuis, pr. Woensdag 18 juni 19.00 uur: eucharistie, pastor Jacobs, pr.

Ootmarsum: H.H. Simon en Judas Zaterdag 14 juni 18.00 uur: eucharistie, pastor Jacobs, pr. – Parochieel Gemengd Koor. Zondag 15 juni 9.00 uur: eucharistie, pastoor Munsterhuis, pr. – eerste H. Communie. 11.00 uur: eucharistie, pastoor Munsterhuis, pr. – eerste H. Communie. Maandag 16 juni 19.00 uur: communieviering, pastor Kerkhof Jonkman, di. Donderdag 19 juni 9.45 uur: communieviering in huize Franciscus, parochiële voorganger. Beuningen: Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand Zaterdag 14 juni 19.30 uur: eucharistie, pastoor Munsterhuis, pr. – Themakoor - gezinsviering. Lattrop: H.H. Simon en Judas Zondag 15 juni 9.00 uur: communieviering, pastor Ros, pw. – Dames- en Herenkoor. Noord Deurningen: H. Jozef Zondag 15 juni 9.00 uur: communieviering, parochieel voorganger - Sint Jozef Koor. Donderdag 19 juni 9.00 uur: eucharistie, pastor Jacobs, pr.

Tilligte: H.H. Simon en Judas Zaterdag 14 juni 19.30 uur: communieviering, pastor Nijhuis, pw. - herhalingsviering eerste H. Communie Eigenwijs. Parochiële Caritas: t.06-3436169. www.caritaslumenchristi.nl. e-mail: j.kerkhofjonkman@lumenchristi.nl of voorzitter@caritaslumenchristi.nl.

Protestantse Stiftsgemeente Weerselo Zondag 15 juni zal dominee H.C. Dikker Hupkes de dienst in de Stiftskerk leiden. De collecte is bestemd voor Solidaridad. Voor de kinderen wordt er een kindernevendienst gehouden in de Stiftsschool. Iedereen is altijd van harte welkom bij de diensten in de Stiftskerk en de andere activiteiten die meestal in de achter de Stiftskerk gelegen Stiftsschool

plaats vinden. Wilt u meer weten over de Protestantse Stiftsgemeente kijk dan op www.stiftsgemeente.nl.

Dienst Protestantse gemeente Denekamp Zondag 15 juni is er om 10.00 uur een dienst in de protestantse kerk. Voorganger in de dienst is mw. H. Meijberg uit Ootmarsum. De collecte in de dienst is bestemd voor de Werkgroep echptparenweek Overijssel. Sinds jaar en dag worden er onder andere in het Roosevelthuis te Doorn, door de Overijsselse werkgroep, vakantieweken georganiseerd voor alleenstaanden en (echt)-paren, waarvan een der partners gehandicapt is. Ook uit de gemeente gaan de laatste jaren echtparen en alleenstaanden naar deze, geheel verzorgde, vakantieweek. De kosten voor deze week worden gedragen door de diaconie en de betrokkene zelf. U bent van harte welkom.


Nieuwe hoofdsponsor voor Reggefiber DeVoKo: ikwilvanmijnautoaf.nl

Woensdag 4 juni is een nieuw sponsor contract getekend. Vol trots meldt de volleybalvereniging dat ikwilvanmijnautoaf.nl zich voor 3 jaar verbonden heeft aan Reggefiber DeVoKo. De vereniging is natuurlijk erg blij met deze nieuwe hoofdsponsor. Gesproken wordt over een echte winwinsituatie. Zoals bekend komt het eerste damesteam van Reggefiber DeVoKo komend seizoen uit in de topdivisie en behoort hiermee tot de beste 22 teams van Nederland. Dit brengt extra kosten met zich mee. Ook is de jeugdsubsidie van de gemeente verleden tijd. Kosten die de vereniging alleen niet meer kan opbrengen, waardoor deze nieuwe sponsor meer dan welkom is. Verwacht wordt, door de naam van de sponsor aan de verenigingsnaam te koppelen, dit de hoofdsponsor veel naamsbekendheid op zal leveren. Daarnaast zal de volleybalvereniging via haar activiteiten de naamsbekendheid van de sponsor nog verder vergroten. Ook kan de vereniging voor ikwilvanmijnautoaf.nl sportactiviteiten organiseren. Naast een geldbedrag en een compleet nieuwe outfit voor het eerste damesteam, zorgt sponsor ikwilvanmijnautoaf.nl ook voor diverse materialen zoals paalbeschermers, een volleybalnet, rolbanners etc. De vereniging stelt jaarlijks een aantal leden beschikbaar voor een activiteit

georganiseerd door de sponsor. Het kan hier gaan om een open dag, netwerk bijeenkomst, clinic e.d. Met ingang van 1 juli a.s. heet de vereniging dan ook officieel: ikwilvanmijnautoaf.nl⁄DeVoKo. Het bestuur wil de hoofdsponsor van de afgelopen twee jaar, Reggefiber, hartelijk bedanken voor de samenwerking. Zij hebben er mede voor gezorgd dat de vereniging zich verder heeft kunnen ontwikkelen. Op foto proost voorzitter Vincent Blokhuis (rechts) met Anouk en Niels oude Luttikhuis van ikwilvanmijnautoaf.nl op de gezamenlijke toekomst. SmashBall Wat is SmashBall? SmashBall is een bij uitstek geschikte manier om jongens van 6 t⁄m 14 jaar geïnteresseerd te krijgen voor het volleybal. Dit gebeurt door wedstrijdvormen en trainingsmethoden toe te passen die de sport stoerder en aantrekkelijker maken. SmashBall is een volleybalspel waarbij gescoord wordt door de bal hard op de grond te slaan. De bedoeling is om zo hard te slaan dat het andere team de bal niet meer kan vangen. Maar let op: De bal mag

één keer op de grond stuiteren, voordat die gevangen wordt! Bij SmashBall mag je smashen, bovenhands serveren, duiken, rollen en nog veel meer. En het net hangt lekker laag! Welk team kan het best smashen en wint de wedstrijd? Reggefiber DeVoKo wil meedoen aan deze nieuw vorm van volleybal en organiseert daarom op zaterdag 21 juni van 10.00-12.00 uur in de Dorper Esch voor jongens vanaf 7 jaar een SmashBall-toernooi. Leer in één ochtend de beginselen van SmashBall! Opgeven kan tot 19 juni. Mail je naam en leeftijd naar leden@devoko.nl. In een filmpje, op de website www.smashbal.nl, zie je hoe cool SmashBall is. Hier zijn nog meer filmpjes te vinden. Nieuwe verenigingsapp De wereld van communicatie verandert, maar de behoefte om met elkaar in contact te blijven zal niet veranderen. Deden we dit vroeger per brief, telefoon, e-mail en website, tegenwoordig denken we in app’s. En dat is niet zo vreemd, want een groot deel van het internetbezoek gaat via smartphones en tablets. De Nevobo heeft onze collectiviteit heel mooi benut en samen met leverancier MaVie een app ontwikkeld die beschikbaar is voor de grootste mobiele platformen namelijk Android en iOS. De verenigingsapp biedt ons als vereniging de mogelijkheid om eenvoudig een eigen app in te richten vanuit een basisapp. Binnen de basisapp is de verenigingsapp ontwikkeld met eigen verenigingsnieuws, teams en competitie informatie. Maar er kunnen bijvoorbeeld ook fluit-, tel- en rijschema’s geplaatst worden. Deze app helpt om de leden nog makkelijker te bereiken en ze van relevante informatie te voorzien! Neem een kijkje! De app is in de Android playstore te vinden onder: Volleybalnl Mijn Club. Voor Iphone is de Verenigingsapp vanaf 14 juni beschikbaar in de Apple store. De app is nog in ontwikkeling. Wil je meer weten, info plaatsen op de app of gewoon helpen? Neem contact op met de publicatiecommissie via: pp@devoko.nl.

Communicantjes schenken bingospel aan Zonnebloem Rossum

Ouderenmiddag Rode Kruis Denekamp Zaterdagmiddag 31 mei was weer de jaarlijkse ouderenmiddag in het Rode Kruis gebouw te Denekamp. De aanwezigen werden onder het genot van een kop koffie of thee met een overheerlijke versnapering erbij welkom geheten door Dini Oude Egbrink. Vervolgens was het tijd voor ontspanning, zoals een kaartje leggen, rummikub, sjoelen of gewoon gezellig met elkaar kletsen over van alles en nog wat. Dit alles onder een genot van een drankje en hapje. De middag werd afgesloten met een muzikaal optreden en enkele gedichten van de dames Gerda Fox,

Margriet Kamphuis en Dini van Ommen Dit viel bij iedereen erg in de smaak. De gasten en Rode Kruisvrijwilligers kunnen terugzien op een geslaagde middag. Dini Oude Egbrink sloot de middag af en bedankte alle vrijwilligers voor hun inzet. Rode Kruis Dinkelland - Oldenzaal

Nieuws uit Lattrop en Breklenkamp KV Lattrop Breklenkamp Programma Donderdag 12 juni: halve finale afvalraces. Guus Baalhuis - Erik Fox; Willy Baalhuis - Patrick Fox; Marcel Schuurman - Michiel Ruel; Wietske Bodde - Sjoerd Lohuis; Dirk Groener - Mark Muntel; Jochem Groeneveld - Rick Grondman; Bente Bodde - Wout Peters (Wout gewonnen); Willem Bonke - Alfons Lohuis; Gerard Velthuis - Bennie Groeneveld; Henk Lubberman - Paul Baalhuis. De afvalraces beginnen om 19.30 uur. Zaterdag 14 juni: voorbereiding voor het NK. 1 persoon per team, aanvang 9.00 uur. Zondag 15 juni: NK in Lattrop. Ieder jeugdlid dat hier aan mee mag doen, krijgt persoonlijk bericht hoe laat aanwezig te zijn. Maandag 16 juni: persoonlijk straat dames en heren op de Brekkelerveldweg. Beginnen bij Nico Peters, aanvang 19.00 uur Dinsdag 17 juni: tweede straatwedstrijd voor de schooljeugd, aanvang 19.00 uur kruising Bert Groeneveld Donderdag 19 juni: eerste wedstrijd voor de schooljeugd op de baan en zetten, aanvang 19.00 uur. K.S.V. Breklenkamp Op vrijdag 13 juni is De werktuig en Bouwdienst wedstrijd. De start is bij de Hoge Brug te Lage, aanvang om 19.30 uur. De feestavond van K.S.V. Breklenkamp in verband met het 40-jarig bestaan wordt verplaatst van 5 juli naar 12 juli. Deze avond vindt plaats in de Jachthut om 20.00 uur. Graag vooraf opgave bij A.Bulter of H.Roelofs.

Jos Grunder wint extra viswedstrijd van hsv Het Dinkelland Op woensdag 4 juni van 13.00 tot 16.00 uur was er een extra viswedstrijd van hsv Het Dinkelland achter de kassen van Oosterik. Na loting reed men op nummer naar de plaatsen. Het was prachtig weer en de zon scheen. Een perfecte plaats om veel vis te vangen. Maar dat viel tegen. De vis reageerde niet op de trucjes.

De kinderen van groep 4 van basisschool de Kerkewei in Rossum hebben zich van de goede kant laten zien. Onlangs deden ze allemaal de Eerste Heilige Communie. Een deel van het ontvangen communiegeld is gedoneerd aan de Zonnebloem, afdeling Rossum. Onder het mom van ‘samen spelen, samen delen’ kiest elk jaar de betrokken communiewerkgroep in samenspraak met de kinderen een goed doel uit. Van het geld is het gezelschapsspel Rummikub gekocht en een professio-

neel bingospel. Tijdens een gezellig samenzijn met jong en oud werd het

nieuwe bingospel gelijk in gebruik genomen. Voor beide partijen waren er leuke prijsjes te winnen en mede daardoor was het een geslaagde middag. De Zonnebloem, die geregeld activiteiten organiseert voor de leden, was heel erg blij met de mooie cadeaus. De communicantjes hopen dat de Rossumse vereniging, er nog lang plezier van mag hebben.

Vervolgens begon het ook nog te regenen. Met regenachtig weer vang je normaliter veel vis, maar niets was minder waar. Sommige vissers hadden niet één keer beet gehad en een andere ving een of twee kleine voorns. Jos Grunder werd eerste. Hij ving bijna een kilo vis. Na weging is men na een hapje en een drankje toch tevreden naar huis gegaan ondanks de slechte resultaten. De eerstvolgende wedstrijd is de jaarlijkse visdag op 9 juli van 13.00 tot 16.00 uur ook aan de Johaninksweg aan het Omleidingskannaal.

Resultaten 1. Jos Grunder 930 gr.; 2. Alfons Grunder 890 gr.; 2. Alan Pino 890 gr.; 4. Tonnie Oolderink 730 gr.; 5. Johan Schiphorst 690 gr.; 6. Rob Pino 650 gr. 7. Gerrit Morsink 640 gr.


HEREN!!! Gehele collectie

25% KORTING (m.u.v. bermuda’s) rs

ande net even

2WOmen Oldenzaalsestraat 40c Tel. 0541 - 352164 www.2womenfashion.nl

Tot ziens in onze winkel!

Voor de aller, allerliefste papa! Bolly BBQ ø 30 CM

Inclusief gratis brikettenstarter + gereedschapset!

R ALLE W E BE ’s Q B KOLEN B

VAN € 24,95 VOOR

16,95

Zondag open

van 10 -17

Vliegveldstraat 2

uur

Deurningen | T. 074-2761010 | www.tuincentrumborghuis.nl

Oldenzaalsestraat 16 7591 GM Denekamp Tel: 0541-355389 www.hubo.nl ONZE OPENINGSTIJDEN: ELKE WERKDAG TOT 20.00 UUR ZATERDAG TOT 17.00 UUR

Grotestraat 15, Denekamp Tel. 0541-351209


SPECIALE VADERDAGAANBIEDING Natuurlijke parasol Dak-plataan, dak-liquidambar of dak-moerbei

€ 10,00 KORTING!!  Aanbieding is geldig t/m 14 juni 2014 Kijk voor meer aanbiedingen op www.tuincentrumkuipers.nl

Vaderdag V ad ader a dag da g Juni - Maand van an het spannende spann nende boek € 5,95

exclusief bij boekwinkel heinink

Nicci French

Robert Harris

Nico Dijkshoorn

Doelwit

DonderdagskinderenMet de punt

€ 5,95

€ 19,95

€ 19,95

€ 17,50

naar voren €

De hele maand juni

Vaderdagtip V aaderdagtip De kul... altijd zondag

€ 29,95

19,95

Michel van Egmond Kieft € 19,95

Gijs Eijssink Sander Boschker

€ 17,50

Ook voor pasfoto’s (off. documenten) kunt u bij ons terecht. NIEUW!

GRATIS GRATIS bij € 12,50 aan boeken

Denekamp Tubbergen Hardenberg Oldenzaal www.boekwinkelheinink.nl

Boekwinkel Heinink is genomineer genomineerd d voor de Elspeet Boekverkoper van het jaar! Stem op www www.elspeetconferenties.nl/stemmen .elspeetconferenties.nl/stemmen

#

David Baldacci

Zusje

#

Camilla Läckberg


op alle OVERHEMDEN en POLOSHIRTS Van maat M t/m 3XL

Ootmarsumsestraat 2 - Denekamp Telefoon 0541 - 352082

Zondag koopzondag Geopend van 09:00 tot 18:00 uur!

Johanninksweg 68 Denekamp www.oosterik.nl

VERRAS VADER MET EEN MOOI CADEAU

Lingerie Handwerken Fournituren Vledderstraat 2b - Denekamp. Tel. 0541-354216 - www.krea-lin.nl


Voorspeelavond door leerlingen van de Sint Remigius Harmonie in Sint Jozef weerselo

In het bijzijn van de bewoners van Sint Jozef, familie, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes hebben alle leerlingen van de Sint Remigius Harmonie vrijdagavond 6 juni laten horen wat ze allemaal hebben geleerd tijdens hun muzieklessen. De presentatie was in handen van Thijs Oude Essink Nijhuis. Het was gezellig druk in het restaurant bij Sint Jozef. Veel bewoners waren aanwezig om te luisteren naar de muziek van alle leerlingen. In het kader van “Deel je leven” was het weer mogelijk gemaakt dat de Remigius Harmonie gebruik mocht maken van het restaurant van Sint Jozef. Voorzitter van de Remigius Harmonie, Ronnie Nijhuis ,heette iedereen van harte welkom en wenste allen en vooral de bewoners van Sint Jozef een gezellige avond toe. Hij bedankte Sint Jozef voor de gastvrij-

heid en was verheugd dat de kinderen dit jaar voor de derde keer hier mochten spelen. In het kader van “Deel je leven” voelt men de gastvrijheid van Sint Jozef. De jeugd-slagwerkgroep o.l.v. Henrike Palland. begeleid door Thijs Oude Essink Nijhuis. opende de muzikale avond. Daarna kwam Merit Bulters. Zij speelde een duo met Joyce Verbeek op de dwarsfluit. Onder leiding van Nikki Kleijsen speelden de AMV1 (blokfluit) enkele nummers. Dit optreden was een

Hierna ging het verder met de muzikantjes. Saxofoon onder leiding van Kimmy Reef. Odette Spijker speelde Nacht in Afrika en Alouette, Britt Stevelink – Het Zwanenmeer, Britt en Cato – Skillemedinky, Cato Kuipers – De roze olifant en Jules Borggreve – Dig this. AMV2 (blokfluit) onder leiding van Nikki Kleijsen, Jan en Lot speelden: In Holland staat een huis. Twee slagwerkers onder leiding van Gerrit Kelder Pim Hams speelden Techno 1 en Bas Seiger Etude A1. Op de trompet speelde Sil Dierking samen met Jordi Leusink – Cielito Lindo (track 60) en Ramon Kamphuis samen met Jordi Leusink – Canterbury. Noami Wolbers gaf een leuk optreden met de blokfluit en Femke Kleijsen speelde samen met Nikki Kleijsen een duet.

Als afsluiting speelde het jeugdorkest, Jesper Nijhuis, Jesper Hazekamp, Jarno Bakker, Rein Dierking en Bas Seiger onder leiding van Judith Löbker het nummer Aladyn en Het is een nacht. Een hele prestatie van deze kinderen dat ze voor zo'n volle zaal hun prestaties zo goed hebben neergezet. Op vrijdagavond 27 juni houdt de St. Remigius Harmonie een instuif in 't Trefpunt van 18.00 – 21.00 uur, waar iedereen een muziek instrument kan proberen. Zondagmiddag 14 september is er een concert in de tuinen van Sint Jozef. Sint Jozef: 'n Stee woar'j thoes könt veul'n”. Ine Flinkers

onderdeel van de toets. 's Middags hadden de kinderen ook een toets gemaakt en na dit optreden waren ze allemaal geslaagd. De slagwerkers Tom Seiger en Rein Dierking onder leiding van Gerrit Kelder speelden een goede drumsolo. Lauren Bulters, Rozalie Metz en Loes Kuipers speelden op de klarinet het nummer Trio van Scot Joplin. De allerkleinsten AMV 0.5 onder leiding van Nikki Kleisen hadden ook een leuk optreden. Hierna werden de diploma's uitgereikt aan Tom Seiger (hij kreeg het A diploma), Cato Kuipers en Britt Stevelink (het A theorie diploma). Loes Kuipers, Lauren Bulters en Noa Potijk kregen het B diploma en Rosalie Metz het B theorie diploma. Het C diploma werd uitgereikt aan Femke Kleijsen, Merit Bulters en Jules Borggreve. Jesper Nijhuis doet eind van de maand zijn B examen.

Augusta 19 levert unieke prestatie met 10.000 kg vet⁄eiwit

Kwart eeuw kegelen Zelf weet Jan Heisterkamp het ook niet meer, maar hij moet tijdens zijn 25-jarig lidmaatschap van de Ootmarsumse kegelclub Ons Genoegen vele duizenden “hout hebben gegooid”, zoals dat in kegeltermen wordt genoemd. “Een trouw lid”, zoals hij door secretarispenningmeester Henk van der Maas wordt omschreven. Dat kwam ook vorige week maandag tot uiting in de jubileumtoespraak van voorzitter Martin Koster, die de scheidende jubilaris een trouw lid, maar zeker een gezelligheidsmens noemde. Hij bood hem een fles drank aan en voor mevrouw Truus Heisterkamp waren er bloe-

Maatschap Peters – Beene – Borggreve heeft een bijzondere koe in hun midden. De in 1997 geboren Augusta 19 levert in 4513 dagen maar liefst 129.120kg melk (4.52% vet, 3,25% eiwit) en daarmee 10.041kg vet en eiwit. Het zijn prestaties die zelden behaald worden en daarom was het aan de Lattropperstraat 69 afgelopen vrijdag feest. De koe is in 1997 aangekocht door de vader van Ilse Beene (vrouw en boerin van de maatschap), getrouwd met Ronnie Peters. Samen boeren ze, gesteund door de moeder van Ilse,

nog altijd zo’n 80 koeien waaronder dus deze speciale ‘dame’. Tijdens deze feestelijke aangelegenheid werden speciale woorden uitgesproken door het CRV en CAMPINA. Ook de

noabers waren in ruime getale aanwezig en ze waren het er allen over eens dat Augusta 19 er nog wel heel ‘kwiek’ uitziet. Sterk op de benen, nog altijd vol karakter en een bijzonder goede uier (zacht en soepel). Augusta 19 is dus nog lang niet uitgemolken en het was dan ook nog tot in de late uurtjes erg onrustig en bovenal gezellig aan de Lattropperstraat. JvI

men. Het jubileum en afscheid werden met een gezellig feestje afgesloten in de kegelruimte van Caférestaurant De Molenberg Op de foto de scheidende jubilaris Jan Heisterkamp te midden van zijn kegelvrienden.


Denekamp Tel. 0541 - 351434 Fax. 0541 - 355705 Mob. 06-46401590

Containers voor: puin, zand, hout enz. enz. Leveren van: - vulzand - metsel-zand - grint - gebr.asfalt -

gebroken puin

- zwarte

grond - grint-zand - voeg-zand - vloerenzand enz. enz.

www.hansoudeophuis.nl

Monolith Grill

Te zien tijdens de Noabermarkt op 15 juni De Monolith grill vindt zijn oorsprong in Oost-Azië. Zo’n 3000 jaar geleden werd in China een bepaald soort kleioven ontwikkeld. De Japanners namen het principe van de oven over en noemden deze ‘kamado’ (oven, vuurplaats). Vele eeuwen later, net na de Tweede Wereldoorlog, werd de kamado door de Amerikanen in Japan ontdekt en mee naar huis genomen. In een tijd dat heel Amerika zijn hamburgers op de BBQ bereidde. In 1982 werd de eerste Monolith grill geïntroduceerd. Niet vervaardigd van breekbaar klei, maar van keramiek, ontwikkeld door de NASA. Wat is het? Het eivormige toestel is in de eerste plaats een superieure barbecue, waarin het vlees ontzettend mals blijft en niet aanbrandt. Maar het is ook een echt openluchtrestaurant, dat zich uitstekend leent voor het bakken, braden, roken, grillen en garen van vlees, gevogelte, vis, groenten, aardappelen, brood en pizza’s. Zelfs complete maaltijden zijn erin te bereiden. Daarbij blijven door het warmte circulatiesysteem de smaak, geur en kleur van de voedingsmiddelen behouden. Door die unieke rondom-verwarming wordt voedsel sneller bereid en blijft vlees ongekend mals. Bij goed gebruik is de kans op slecht bereid of rauw voedsel dan ook nihil. Het ei is gemaakt van dik, hittebestendig keramiek, dat zeer hoge temperaturen verdraagt (> 1100o C) en een groot isolerend vermogen heeft. Aan de buitenzijde is een ‘onverwoestbare’ glazuurlaag aangebracht. Een uitgekiend scharnier en dito handgrepen maken probleemloos openen en sluiten mogelijk. De hoge stabiliteit en goede verplaatsbaarheid zijn nog te vergroten met een optioneel solide stalen onderstel op wielen of een schitterende houten tafel op wielen.

Huisartsen Denekamp/Ootmarsum: M. Klamer/C.M.T. Klamer-Stöver, Ootmarsumsestraat 17 te Denekamp. G.H.M. Koekkoek, Krabbendijk 9 te Denekamp. E.M. Kluitman, Brink 3 te Denekamp. H.J.M. Joosten, Krabbendijk 9 te Denekamp. Huisartsen Ootmarsum, Molenstraat 10d, 7631 AZ Ootmarsum: Praktijk Oude Nijhuis/Annink, tel. 0541291230; praktijk Barenburg/Buddingh, tel. 0541-291217; praktijk Olde Riekerink, tel. 0541-291832. Huisartsen Weerselo e.o.: R. Frankhuisen, Stadtlohnallee 9. Tel 0541-661323. Spoedlijn 0541-662521. Receptenlijn 0541-820213 Huisartspraktijk Hermeling, Legtenbergerstraat 10 te Weerselo, tel. 661004. Huisartsen gemeente Dinkelland: Voor weekenddiensten, op werkdagen na 17.00 uur en op nationale feestdagen bellen met: Huisartsenpost Oldenzaal, telefoon 088-5551122. Huisartsen Borne (hebben o.a. weekenddienst in Saasveld): R.M. Lokin, Watertorenerf 7 te Borne, tel. 074-2661391. H.J. van Enter, Watertorenerf 7 te Borne, tel. 074-2661391. M.J.C. Oijevaar, Watertorenerf 7 te Borne, tel. 074-2661391. W.J.S. Vriesendorp, Grotestraat 264 te Borne, tel. 074-2661521. M.G.H. Timmerman, Deldensestraat 5 te Borne, tel, 074-2661242. A. Brentjes, ‘t Dijkhuis 32 te Borne, telefoon 074-2661462. M. Hartmans, ‘t Dijkhuis 32 te Borne, tel. 074-2661462. R.J. Verburg, ‘t Dijkhuis 32 te Borne, tel. 074-2661462. J.A.J.M. Hobert, ‘t Dijkhuis 32 te Borne, tel. 074-2661462. H.F. Hesselink, Parallelweg 1 te Borne, tel. 074-2661824. P.A. van Buuren, ‘t Dijkhuis 32 te Borne, tel. 074-2661824. Huisartsen Borne: Voor weekenddiensten, op werkdagen na 17.00 uur en op nationale feestdagen bellen met: Huisartsenpost Hengelo, telefoon 0885551155. Verloskundigen Oldenzaal en Denekamp: De dienstdoende verloskundige is voor spoedgevallen en bevallingen te bereiken via het ziekenhuis in Oldenzaal, tel. 0541-574000. Voor het maken van een afspraak kunt u elke dag (behalve vrijdag) tussen 9.00 en

15.00 uur bellen, tel. 0541-574063. Elke donderdag spreekuur van 9.00 tot 11.00 uur in het wijkgebouw aan de Meester Muldersstraat in Denekamp. Tandartsen: Bij zeer acute klachten kan bij afwezigheid van eigen tandarts de dienstdoende tandarts van regio Oldenzaal en omgeving worden opgeroepen via tel. 0900-1282632. Gedurende weekend vaste spreekuren op zaterdag van 12.00-12.30 uur en van 18.30-19.00 uur en op zondag van 12.00-12.30 uur. Tandartsen Weerselo e.o.: De weekenddienstregeling is als volgt: spreekuren op zaterdag 12.00-12.30 uur en van 18.30-19.00 uur; spreekuren op zondag 12.00-12.30 uur. Informatie inzake de dienstdoende tandarts: tel. 074-2508822. Dierenartspraktijk Denekamp: Telefoon 0541-352268. Spreekuur kleine huisdieren maandag, dinsdag en donderdag van 17.30-18.30 uur en woensdag en vrijdag van 14.00-14.30 uur en volgens afspraak. Dierenarts Weerselo e.o.: Voor de dienstdoende arts kunt u bellen: 0541530005. Dierenambulance/-taxi: 24 uur per dag bereikbaar op telefoon 06-53747678. Apotheek Denekamp, Brinkstraat 1, Denekamp, tel. 0541-354386. Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30-17.30 uur, zaterdag van 10.00-12.00 uur. Buiten deze openingstijden kunt u terecht bij de dienstdoende apotheek in Oldenzaal. Prikpost Medlon (MST) Denekamp: Gerardus Majella Zorggroep Sint Maarten, Berghummerstraat 15 7591 GX Denekamp, maandag t/m donderdag 7.30-10.00 uur. Prikpost Medlon (MST/ZGT) Ootmarsum: Huize Fransiscus Zorggroep Sint Maarten, De Meijerij 1 7631 AM Ootmarsum, dinsdag en woensdag 7.30-10.00 uur, donderdag 7.30-8.30 uur Prikpost Medlon (MST/ZGT) Rossum, vanaf 20 sep. open: Kulturhus Rabo CoCeR, Thijplein 1, 7596 KM Rossum, donderdag 8.00-9.00 uur Prikpost Medlon (MST/ZGT) Weerselo: Gezondheidscentrum Weerselo, Stadtlohnallee 9 7595 BP Weerselo, maandag, dinsdag, donderdag 7.309.30 uur Prikpost De Lutte Erve Boerrigter Plechelmusstraat 14, donderdag van 8.15-9.15 uur. Bloedafname laboratorium MST en trombosedienst MST Voor telefonisch contact met de trombosedienst kunt u bellen met tel. 0884633300. Het laboratorium is bereikbaar op tel. 088-4633566.

Dankbetuiging Langs deze weg willen wij iedereen bedanken voor de warme belangstelling, lieve woordjes, mooie bloemen en vele kaarten tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn lieve man, vader en trotse opa

Toppie Grunder Rena Grunder Kinderen en kleinkinderen Denekamp, juni 2014

Kom bij ons in de winkel kijken voor onze heerlijke oranje producten Ook voor vaders veel lekkers. Kijk ook eens op onze facebookpagina en

Dorpsstraat 26, De Lutte Tel. 0541-551396 info@bakkerijwantia.nl Bakkerij Pinners, Ootmarsumsestraat 41, Oldenzaal Tel. 0541-512898

Echt culinair barbecueën begint bij Catering BoschWensink Barbecueën is meer dan even wat eten. Het is vooral gezelligheid, samenzijn en genieten van het buitenleven. Daarbij hoort een goed glas wijn, een mooi stukje vlees of vis en natuurlijk de Monolith. Zonder deze alleskunner kunt u uw gasten (en uzelf) niet verrassen met heerlijke, tongstrelende verrassingen. De Monolith is als enige barbecue in staat culinair op een hoog nivieau te functioneren, dankzij de uitgebalanceerde samenstelling van het materiaal en de vele mogelijkheden. Bakken, grillen, roken, barbecueën en garen: van pizza tot spare-rib en van biefstuk tot complete zalm. Voor vragen kunt u bellen met Catering Bosch-Wensink, dealer van deze speciale BBQ! Oldenzaalsestraat 16 7591 GM Denekamp Tel: 0541-355389 www.hubo.nl ONZE OPENINGSTIJDEN: ELKE WERKDAG TOT 20.00 UUR ZATERDAG TOT 17.00 UUR


José Oude Hassink voorzitter Vereniging Vrienden Natura Docet Wonderryck Twente

Piet Jager draagt het voorzitterschap van de Vereniging officieel over aan José Oude Hassink Tijdens de algemene leden vergadering van de Vereniging van Vrienden van Natura Docet Wonderryck Twente (NDWT) is José Oude Hassink uit Rossum benoemd tot voorzitter van genoemde Vereniging. Zij is daarmee de opvolger geworden van Piet Jager die twaalf jaar het voorzitterschap bekleedde en in december jl. reeds afscheid heeft genomen, waarbij hij tot erelid werd benoemd. In de vergadering van vorige week werd dit initiatief van het bestuur van de Vereniging door de aanwezige leden bekrachtigd. Bij de bestuursverkiezing werd voorts Jos Morsman gekozen tot nieuw bestuurslid. Hij is al enige tijd vrijwil-

liger bij NDWT. Reglementair aftredend en niet herkiesbaar was Roos Groener-Lohuis, langjarig bestuurslid

en dan in de functie van penningmeester of secretaris en ze was samen met haar man Harry vele, vele jaren vrijwilliger van Natura Docet. Roos heeft om haar moverende redenen eind vorig jaar besloten haar functie van bestuurslid neer te leggen. Ook aftredend, maar wel herkiesbaar was Henk Hulsink (O’sum) en hij werd met algehele goedkeuring van de aanwezigen herbenoemd. Joris Hunder uit Ootmarsum is definitief bestuurslid van de Vereniging geworden en heeft de taak van secretaris op zich genomen, terwijl bestuurslid Bertus Groener penningmeester is geworden en tevens verenigings-vertegenwoordiger in de Stichting NDWT. Suze HeerinkReerink en Jos Bruns completeren het bestuur van de Vereniging, dat nu dus uit zeven leden bestaat. Vanuit de vergadering werd gevraagd als Vereniging van Vrienden van NDWT er toch vooral voor te zorgen, dat het ‘erfgoed’ van meester Bernink en ook diens dochter Heleen Bernink in de nieuwe situatie een belangrijke plaats zal blijven innemen. Met het adopteren van het graf van het echtpaar Bernink in het jubileumjaar van Natura Docet (2011) heeft de Vereniging die intentie al duidelijk kenbaar gemaakt. Na afloop van de vergadering, waarin behalve de ‘vaste’ zaken geen noemenswaardige andere punten aan de orde kwamen, verzorgde Gerard Benerink aan de hand van schitterende foto’s een lezing over orchideeën. Het was tevens de inleiding op de excursie die de Vereniging samen met Gerard op 5 juli a.s. naar Lengerich organiseert. Vereniging van Vrienden NDWT

Articaronde 2014 KV. Oud Ootmarsum groot succes!

Afgelopen vrijdagavond werd de jaarlijkse Artica ronde voor de jeugd verschoten. Er waren dit jaar maar liefst 108 schut(s)ters van diverse klootschietverenigingen samen met hun leid(st)ers naar Oud Ootmarsum gekomen. Elke klasse had een eigen ronde en er werd geschoten om de felbegeerde Artica wisselbokaal. Onder perfecte weersomstandigheden werd de wedstrijd verschoten.

Voor de kinderen was er voldoende ranja met cake en lag er een traktatie klaar. Ook aan de leid(st)ers was gedacht. Namens Artica was Hans Snoeijink aanwezig om de prijzen uit te reiken. KV Oud Ootmarsum kan terug kijken op een geweldige ronde en de dank gaat uit naar alle vrijwilligers, verenigingen, deelnemers en natuurlijk Artica voor het mede mogelijk maken van deze ronde. De Articawisselbokalen zijn gewonnen door: Klasse 1 en 2 Oud Ootmarsum C met Olivier, Wessel, Hein Klasse 3 en 4 Nooit Gedacht A J. Johannink, M.Boersma, J.Oosterik Klasse 1 (kleine ronde): 1e prijs: Oud Ootmarsum G 17 schoten en 45,0 meter 2e prijs: Nooit Gedacht E 21 schoten en 41 meter 3e prijs: Reutum A 23 schoten en 21 meter Klasse 2 (middel ronde): 1e prijs: Oud Ootmarsum C 35 schoten en 44,85 meter 2e prijs: Oud Ootmarsum E 35 schoten en 7,1 meter 3e prijs: Oud Ootmarsum D 37 schoten en 31,4 meter Klasse 3 (Grote ronde): 1e prijs: Ons Genoegen A 41 schoten en 6,4 meter 2e prijs: Nooit Gedacht B 43 schoten en 36,9 meter 3e prijs: Brink B 46 schoten en 22,0 meter Klasse 4 (Grote ronde): 1e prijs: Nooit Gedacht A 34 schoten en 19,6 meter 2e prijs: Lattrop A 36 schoten en 49,0 meter 3e prijs Ons Streven A 37 schoten en 119,2 meter Bij klasse 1 en 2 is rekening gehouden met de lengte van de ronde. Dit is verrekend met het aantal schoten voor de Wisselbokaal. Voor meer informatie kijk op www.kvoudootmarsum.nl Kijk ook op facebook en twitter @kvoudootmarsum

Gerard Benerink tijdens zijn lezing met foto’s over orchideeën

Afscheidswedstrijd stoppende spelers SDC ’12 Zaterdag 1 Op zaterdag 21 juni organiseert de A.C. van SDC ’12 Zaterdag 1 een afscheidswedstrijd voor de spelers van Zaterdag 1 die stoppen⁄afscheid nemen.

Zaterdag 1. Hij gaat aankomend seizoen aan de slag bij vv Oldenzaal. De afscheidswedstrijd wordt gespeeld op Sportpark de Molendijk van SDC ‘12.

Dit zijn: Dennis Rademaker, Rik Schutte en Stefan Schulte. Ook nemen leider Wim Boswinkel (na 1 seizoen) en grensrechter⁄assistent leider Bjorn Schulte (na 3 seizoenen) afscheid bij Zaterdag 1. Trainer Clemens Zwijnenberg (1 seizoen) zal ook vertrekken bij SDC '12

De aftrap van de wedstrijd is rond de klok van 14.00 uur en er wordt ongeveer 2x een half uur gespeeld. Men hoopt veel toeschouwers te mogen begroeten tijdens deze afscheidswedstrijd voor een mooi afscheid!

Salon Louise zet zich in voor het goede doel “stichting haarwensen” Stichting Haarwensen heeft al 542 kinderen blij gemaakt met mooi haarwerk. De stichting is voor kinderen t⁄m 18 jaar die door medische behandeling of een andere vorm als alopecia (kaalhoofdigheid) in aanmerking komen voor een haarwerk of pruik. De pruiken van Stichting Haarwensen worden gemaakt van echt haar. Daarom is de Stichting afhankelijk van mensen die hun afgeknipte haar willen doneren of financiëel willen steunen. Salon Louise doet mee aan de landelijke verkiezing de leukste kapsalon van het jaar. Voor iedere stem die ze krijgt gaat € 0,05 naar de Stichting Haarwensen en als extra actie, die Salon Louise houdt, gaat van elke klant die in de hele maand juni in de kapsalon komt € 0,15 naar de Stichting Haarwensen. Per jaar verliezen niet alleen zo'n 400 tot 500 kankerpatiëntjes hun haar door chemotherapie, maar ook veel kinderen met de haar ziekte alopecia (kaalhoofdigheid) worden met haaruitval geconfronteerd. Bij alopecia stoot je eigen lichaam je haarzakjes af, waardoor je haren uitvallen. Binnen één week kan al het haar uitvallen. Bij de een beperkt zich dat tot een enkele plek maar bij de ander kan al het haar uitvallen. Met een kaal hoofd of zichtbare pruik blijven de kinderen voor de buitenwereld patiënt. Een mooie pruik van echt haar zorgt er voor dat zij zich weer kind kunnen voelen. De kinderen zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen. Maar goede haarwerken en pruiken zijn vaak onbetaalbaar en worden slechts voor een klein gedeelte door de verzekering vergoed. Een pruik van echt haar kost € 1.500,00 De Stichting wil deze kinderen de keuze bieden uit een grote

collectie pruiken van hoge kwaliteit. De pruiken worden gemaakt gemaakt van echt haar (onbehandeld haar, dus niet gekleurd of gepermanent). De lengte van het haar dient minimaal 25 cm te zijn, los gemeten. Alle natuurlijke haarkleuren zijn welkom behalve grijs haar. Het haar kan schoon droog en in een vlecht toegestuurd worden. Door donaties en financiële steun kan de Stichting de pruiken kostenloos aanbieden. Zonder deze donaties kan de Stichting de kinderen niet verblijden met een prachtige pruik. Daarom wil Salon Louise een maand lang zoveel mogelijk geld inzamelen voor dit goede doel. Een pruik van echt haar om een kind blij mee te maken. Wilt u dit goede doel dienen? Ga dan naar www.kapsalonvanhetjaar.nl en stem op Salon Louise gemeente Dinkelland. Voor elke stem gaat € 0,05 naar de Stichting. In de maand juli wordt het definitieve geldbedrag in de salon aan een vrijwilligster van de Stichting Haarwensen overhandigd. Voor meer informatie kan men bellen naar Salon Louise, Haarmode voor iedereen, St. Remigiusstraat 11, in Weerselo. Tel.0541 – 661482.


Nu in Denekamp: weerbaarheidstraining

ZE ZIJN ER WEER!!! SUPER LEKKER

KERSEN EN AARDBEIEN

van eigen boomgaard

KERSEN TIJD ZONDAGS OOK GEOPEND VAN 12.00 TOT 16.30 UUR

Reimerweg 13 ­ 7596 NP Rossum (ov) ­ Tel. 0541­625780 ­ www.ooldbleank.nl

Weerbaar zijn is belangrijk in onze huidige maatschappij. Kinderen krijgen steeds vaker te maken met ongewenste situaties; op school, in de speeltuin of tussen school en huis. Het is belangrijk dat kinderen hiermee om kunnen gaan. Daar heb je zelfvertrouwen voor nodig en dat kun je leren! Zelfvertrouwen, mentale sterkte en een goede houding zijn belangrijke aspecten voor de opgroeiende jeugd. Iedere vrijdag wordt er in Denekamp weerbaarheidstraining gegeven van 19.00 tot 20.30 uur. De trainingen worden uitgevoerd door vrijwilligers van Kenniscentrum Weerbaarheid (KCW), onder leiding van Stanly Mooijekind. Hij heeft jaren lessen verzorgd voor het Sociaal Cultureel Werk in Denekamp. De trainingen worden gehouden in het speellokaal van basisschool de Veldkamp aan de Churchillstraat 2 te Denekamp. Leren opkomen voor jezelf, zelfbescherming en veel plezier zijn hierbij de uitgangspunten. Leeftijd is vanaf 11 jaar. De trainingen worden door het hele jaar gegeven voor € 17,50 per maand. U bent van harte welkom voor gratis proeflessen of bel voor meer informatie naar tel. 0534317428.

Burgerlijke stand

Verse hollandse asperges per kilo ..............................................................................€

3,98

Verse zoete

Hollandse aardbeien

3,50 4 dozen à 500 gram ...........................................€ 5,98 2 dozen à 500 gram ...........................................€

GROENTE / FRUIT

DE GRENS Nordhornsestraat 233, 7591 NT Denekamp, tel 0541 - 351616 Openingstijden: wo t/m zo. van 08.00 - 18.00 uur

Geboorten Bregje Burink d.v. de heer B.G.H. Burink en mevrouw E.J. Zengerink Amke A. Benneker d.v. de heer L.B. Benneker en mevrouw C.M. Grootelaar. Aangiften van huwelijken⁄geregistreerde partnerschappen De heer C.H.J. Damhuis en mevrouw A.M. Koekoek. Huwelijken⁄geregistreerd partnerschappen De heer T.J.B. Niehof en mevrouw E.G. Duivelshof De heer M. Heuver en mevrouw E. Kleinlugtenbeld De heer L.G.P. Meinders en mevrouw M. Tabbers. Overlijden Mevrouw W.T. Peters Mevrouw C.G. Huizing Mevrouw G.M. J. Veldhuis.

Gebakken bestrating al vanaf €22,95 per m2 (incl. B.T.W.) 15% korting op bestrating! Bij inlevering van deze advertentie* Beton en sierbestrating al vanaf €9,50 per m2 (incl. B.T.W.)

*M.u.v. actieprijzen en geldig op bestellingen t/m 18 juli 2014.

Bezoek onze showroom of website voor meer informatie

kuipersbouwmaterialen.nl Openingstijden: ma - vr 7.00-17.00 | za 8.30-12.00 Denekamp Edisonweg 4, T (0541) 351 396


Maar liefst 24 deelnemende teams

Quick’20 wint internationaal C1-toernooi SDC’12 om ‘Jan Rikkink-bokaal’

Dames nemen kijkje in autogarage

SDC-voorzitter Frank Morsink en de juichende toernooiwinnaar: Quick’20 CI Het CI-team van Quick’20 uit Oldenzaal is evenals vorig jaar winnaar van het sterk bezette Internationale CI-toernooi van SDC’12 geworden. Verenigingsvoorzitter Frank Morshuis kon zodoende opnieuw de ‘Jan Rikkink-bokaal’ aan de aanvoerder van de ‘zwart-witte-broeders’ overhandigen. Dat deed hij op de twee toernooi-dag, de eerste Pinksterdag, tijdens de algehele prijsuitreiking op het hoofdveld aan de Molendijk. In totaal namen dit jaar 24 teams deel aan dit populaire toernooi, waarvan de toernooi-bokaal is vernoemd naar de oud-voorzitter Jan Rikkink sr. Naast de 18 verenigingsteams uit Nederland, kwamen ook 2 teams uit

België, Duitsland en Engeland naar het sportcomplex in Denekamp. Voor

Even bijtanken tussen twee wedstrijden door.

De prijs voor de beste speler v.h. toernooi Wes Beuvink. de organiserende vereniging een enorme klus het grote aantal voetballers op Cniveau gedurende de twee toernooidagen goed op te vangen. Slaapplaatsen werden gerealiseerd door de plaatsing van tenten op één van de speelvelden, terwijl de foeragering vanuit de eigen SDC’12-keuken plaats vond. Alleen de warme hap werd zaterdagavond opgediend in c.r ’t Wubbenhof . Enkele teams overnachtten zelfs twee maal in het tentenkamp, omdat die reeds vrijdagmiddag waren gearriveerd. Naast de zorg voor de ‘inwendige mens’, was er de grote klus van het opstellen en goed laten verlopen van het toernooischema, het voorhanden hebben van de noodzakelijke scheidsrechters en de assistentie bij het gehele verdere verloop, zoals begeleiding als ‘gastheer’ van de teams en de opvang buiten het voetballen om. Zo was er zaterdagavond een disco-avond in het clubgebouw en de deelnemers konden zaterdagmiddag na afloop van de eerste toernooi-dag zich meteen gaan verkoelen in zwembad Dorper Esch. SDC’12-voorzitter Morshuis dankte terecht de grote groep verenigingsvrijwilligers die dit omvangrijke pinkstertoernooi weer mogelijk hebben gemaakt. Geen wanklank gehoord en alles verliep gestroomlijnd. Enkele prijswinnaars: a. Toernooi-uitslag: 1. Quick ’20 CI; 2. Velocitas (Gron.); 3. Achilles 1894; 4.SDC’12. Fair-Play-cup: SC Borea Dresden; Beste speler toernooi: Wes Beuvink (Quick’20); Beste keeper toernooi: Jelte Oldenkamp Achilles 1894 PBJ Het kampleven van een toernooivoetballer

Het SDC’12-tentenkamp: eens wat anders op het veld….!

Veel publieke belangstelling voor finale

Donderdagavond 5 juni was er een gezellige Lady's Night @ The Garage. De dames werden hartelijk ontvangen met een glaasje champagne. Er waren stands met info, o.a. reis-adviseuse Agela Weiden, Bolk assurantiën, Fiets City Hams, Slijterij Evelo, Fa. Veam en de marketing is mogelijk gemaakt door JP Marketing (John Plegt). De muziek werd verzorgd door de band “Home Town”. Ruim 50 dames hadden zich aangemeld voor deze bijzondere Lady's Night. Ze kregen workshops over de basiskennis van de auto tijdens de vakantie. Hoe verwissel je een lekke band, waar vind je de krik en waar plaats je deze, waar kan ik de olie peilen en bijvullen, wat te doen als de temperatuur te hoog oploopt, waar zit de ruitensproeier. De dames kregen alle belangrijke informatie over de auto en pech onderweg. Peter Arninkhof heette iedereen van harte welkom. Hij was zeer verheugd over de grote opkomst en was verrast dat er zoveel dames interesse hadden voor deze workshop. Hij wenste alle dames een gezellige en leerzame avond toe. Peter “Ik ben blij met deze vrouwen in de werkplaats”. Hoe ben je op het idee gekomen om deze avond te organiseren? “2 Jaar geleden heb ik dit gezien in het Westen van het land. En dat sloeg daar zo goed aan. Je komt zoveel dingen tegen die een vrouw niet weet en zodoende heb ik er over nagedacht om in Weerselo ook eens te proberen om zo'n avond te organiseren. Er zijn veel dames die belangstelling hebben voor deze workshop. Ze zijn allemaal erg enthousiast. Ook heel belangrijk is dat de dames enig idee krijgen wat ze kunnen doen bij pech onderweg. Zo'n avond is voor herhaling vatbaar. Ik weet nog niet precies wat ik volgend jaar ga organiseren, maar er komt zeker weer een Lady's Night”, aldus Peter. Robert Asbreuk gaf uitleg over hoe je een band verwisselt en daarna mocht één van de dames de krik onder de auto plaatsen en de band verwisselen. Sanne Lansink was de eerste die het probeerde om de band te verwisselen. “Het valt eigenlijk best wel mee. Ik had gedacht dat het zwaarder werk was en het blijkt wel weer dat ook vrouwen banden kunnen verwisselen”. Marten Loman, de

zaterdag hulp bij Peter Arninkhof en Peter Peulken van de firma Veams gaven uitleg over verschillende landen met verschillende vloeistoffen. Bij Eric Weiden kregen de dames uitleg over de airco, en de vloeistoffen. Fiets City Hams presenteerde de nieuwe fietskleding en gaf demonstraties over de nieuwe fietsendragers, reisadviseuse Angela Weiden van Travel Club gaf informatie over bijzondere autovakanties en praktische zaken zoals welk vignet je nodig hebt in welk land! Bij Bolk Assurantiën konden de dames informatie krijgen over de reis- en autoverzekering, waar je allemaal aan moet denken. Verder ook alles over accessoires voor de auto, vooral bruikbaar tijdens de vakantietrip. Mark Evelo van slijterij Evelo had een drank proeverij. Hij had verschillende drankjes uit verschillende landen waar de dames van konden proeven. Welke drank hoort bij welk land. Hier werd dankbaar gebruik van gemaakt. John Plegt was aanwezig met zijn marketing bureau. De avond werd muzikaal opgeluisterd door de band “Home Town. Sander Veldhuis, Jan Willen van der Kouwe, Martin Ankoné en Richard Weiden zorgden voor passende muziek. Onder het genot van een hapje, aangeboden door “Het Everloo” uit Rossum en een drankje werd het een super ezellige en leerzame avond. Na afloop kregen alle dames een goody bag aangeboden namens alle standhouders. Een avond met een mooie mix van nuttige informatie en gezelligheid om met plezier op terug te kijken. Ine Flinkers De dames kijken geïnteresseerd hoe je een band verwisselt.


Bibliotheek Dinkelland

Vaderdagtips van € 6,90 - € 14,90 I ♥ DAD Body Washgel

Oranje brillen/smartphone/camera doekje Speedpolish Set: autopoetsen in 10 min Glasset: snel & intensief ramen/spiegels reinigen

Zomeractie 2014

Extra grote boekingsgeschenken o.a. de Timeout Reisset met 4 make-up pads en 4 tubes lichaamsverzorging t.w.v. circa € 40,of de Rolloutset (voor hardnekkige vlekken in kleding) t.w.v. € 34,UITNODIGING: kijk- en informatiedag op 18 juni a.s. van 10.00 – 16.00 uur In de prachtige nieuwe feestzaal van Hotel de Schout in Denekamp Ik geef graag uitleg over onze JEMAKO produkten & acties En over de mogelijkheid om distributeur te worden.

Zie ook mijn websh op www.elketillar.nl

Service: snelle levering aan huis en leuke cadeau’s voor de gastvrouw!

Gezocht: enthousiaste collega's en stamklanten!

In- en verkoop van alle soorten

2e hands dakpannen

A. Oude Nijeweme Hoederkampweg 3 7588 PT Beuningen (O) - Tel. 0541-351183 of 06-55794191

Zie de speciale pagina’s in dit blad

Afgelopen donderdag was de bekende kinderboekenschrijfster Nanda Roep in het kader van het leesbevorderingsproject de Rode Draad te gast bij de bibliotheek Dinkelland. Leerlingen van de Veldkampschool en de Willibrordschool uit Noord Deurningen hebben een uur lang met aandacht kunnen luisteren naar de schrijfster, o.a. bekend van de serie Plaza Patatta. Door het afwisselend programma met voorlezen, film kijken en vragen stellen werden de leerlingen meegenomen in de wereld van het boek en het lezen. Ook de kinderen, die moeite hebben met lezen, probeerde ze te stimuleren (enkele van haar boeken zijn namelijk ook uitgegeven voor dyslectische kinderen: het lettertype is hiervoor aangepast). Al met al een geslaagde ochtend. Voor meer informatie over Nanda Roep: www.nandaroep.nl. Juni: Maand van het Spannende Boek De maand juni staat te boek als de Maand van het Spannende Boek. Dit jaar staat het thema ‘Terreur in thrillers’ centraal. Wie in juni lid wordt van de Bibliotheek, krijgt daar een leuk en toepasselijk kado bij: nieuwe leden krijgen namelijk een gratis boekenbon ter waarde van € 5,-. Verder biedt de bibliotheek u een spannend moordspel aan. Het moordspel is een online-wedstrijd waarbij een spannend verhaal, een klassieke ‘whodunit’, in delen gepubliceerd wordt. Deelnemers moeten via online-aanwijzingen de moordenaar ontmaskeren. Iedereen kan 4 weken lang via deze site meelezen, discussiëren over de dader en hints oplossen. Lezers, die na deel 6 op de juiste moordenaar gestemd hebben, maken kans op mooie prijzen. In de Maand van het Spannende Boek draait alles om thrillers. U treft in de bibliotheek dan ook een displaytafel aan met betreffende thrillers. Meer info op www.maandvanhetspannendeboek.nl. Bibliotheek Dinkelland en Filmhuis Denekamp werken samen aan een spannend project. Zij nodigen u graag uit voor een bijzonder spannende film op woensdag 11 juni a.s. om 20.00 uur. Om het echt spannend en verrassend te houden verklapt men de titel van de film nog niet. U kunt ervan op aan dat het een internationaal bekende film is, die zich afspeelt in de wateren voor de Somalische kust. In het kader van de bestrijding van de piraten zijn er zelfs Nederlands oorlogsschepen ingezet. Voor meer informatie zie www.bibliotheekdinkelland.nl of www.kulturhusdenekamp.nl.

Beachvolleybalfestijn Rossum De parkeerplaats bij de sporthal de Rossweide in Rossum wordt in het weekend van 13, 14 en 15 juni weer omgevormd tot een waar beachvolleybal-paradijs! Maar liefst 30 vrachtwagens vol zand zorgen voor het echte beachvolleybal gevoel. Voor het vijfde jaar op rij organiseert volleybalvereniging Rosstars dit geweldige beachvolleybaltoernooi waar iedereen aan mee kan doen. Ook dit jaar kan er weer fanatiek gevolleybald worden in prestatie- en recreatiepoules voor herenteams, damesteams en uiteraard ook gemengde teams. Natuurlijk wordt ook de jeugd niet vergeten: zij kunnen de gehele zondagochtend proberen om die felbegeerde eerste plek te bemachtigen. Het gehele weekend is er een groot televisiescherm aanwezig waarop alle WK-wedstrijden bekeken kunnen worden. Uiteraard wordt er tijdens Nederland-Spanje niet gevolleybald. Dan gaat men met alle deelnemers en bezoekers Oranje naar de overwinning schreeuwen.

40+ concours in Denekamp Op zaterdag 14 juni organiseert de 40+-club Denekamp een buitenconcours voor 40-plussers (vrouwen mogen vanaf 35 jaar meedoen) voor Nederlandse en Duitse ruiters en amazones. Er worden twee rondjes gesprongen met barrage. Het concours wordt gehouden naast manege de Zonnebeek aan de Brandlichterweg en er wordt gesprongen op een zandbodem. Ook het losspringen is op zand. De wedstrijd begint om 17.00 uur en men kan zich opgeven in de volgende klasses: B: 80cm, L: 90 cm, M⁄Z: 100-110 cm. Voor meer informatie en opgave kunt u mailen naar: veertigplusclubdenekamp@hotmail.com. U kunt zich nog tot één uur voor begin van de rubriek bij het secretariaat opgeven.

OP DE MOOISTE LOCATIE VAN TWENTE AAN HET KERKPLEIN IN OOTMARSUM....

KERKPLEIN 21 | 7631 EW OOTMARSUM | TEL. 0541-291210

WWW.BLOEMENVROUWENMODE.NL


Onze fotograaf heeft uiteraard meer foto’s gemaakt, dan wij kunnen plaatsen in dit blad. U kunt op www.oypo.nl/dinkellandvisie alle foto's die onze fotograaf heeft gemaakt bekijken!

n ABRAHAM OF SARA gezien? Vier dit dan met een onvergetelijke ervaring en geef een Ballonbon. Bel WILCO AIR BALLONVAARTEN 0541-293299 n TE KOOP: 2 Vierwielige landbouwwagens 4⁄5 m lang; Mulden dakpannen, blauw en rood. Telefoon 074-2772310. n TE KOOP: Slachthaantjes om verder te voeren. De Lutte, telefoon 06 - 53386528. n GRATIS GEHAALD: Oud-ijzer en metalen. Grote partijen tegen contante betaling. Tevens sloop en ontruiming van alle voorkomende panden en objecten. H. ter Braak, tel. 06-55154696 b.g.g. 0541-661369. n TE KOOP: Kleine balen, rechtstreeks uit de weide. Tel. 0541-661360. n TE KOOP: Prima Koga Myata damestoerfiets, 21 versn. € 75,-; wandelwagen € 25,-. GRATIS AFHALEN: Defect aanhangwagentje (opknapper). Tel. 06-11417648. n Horren op maat gemaakt voor draaikiepramen, uitzet of tuimelramen. Ook plissedeuren. Deterink zonwering, Weerselo na 18.00 uur 06-38584830. n GOED TEHUIS GEZOCHT voor GRATIS af te halen zeer lieve hond. Munsterlander/ Mechelaar, reu, 6 jaar. Kan niet meer alleen zijn. Telefoon 06-33930525 na 17.00 uur. n TE KOOP: Nog diverse ruitersportartikelen. H. Engelbertink, tel. 0546-861382 ⁄ 0654296010 (alleen op afspraak). n Zitmaaiers, grasmaaiers, veegmachines, bosmaaiers, enz. Grote keus, scherpe prijzen. Ook voor onderhoud. Blokhuis, tel. 0630584233. n Stal Borghuis, drachtigheidsperc. 98%! Alle hengsten beschikbaar. Tel. 06-53126412. www.stal-borghuis.com. n Afvallen: de originele BIOHCG, 98% tevreden!! www.orthokliniekadvies.nl. n Auto- en motorrijles bij martinsrijschool.nl tijdelijk met 10% korting op de lespakketjes. Nu rechtstreeks je motorrijbewijs tot 50 pk! Kijk op de site of bel. Reutum, tel. 0541-295200. n Bonanza verhuur(t): o.a. opblaasbare (½) Abrahams en Sara’s 4 mtr hoog, springkussens, rodeostier, wipe-outbaan, bungeerun, klimtoren. Tel. 0541-354754. www.bonanza-verhuur.nl.

n TE HUUR: Legertenten 5x5 ⁄ 5x10 ⁄ 5x15. Gilbers, De Lutte, tel. 0541-552257.

Nabestelling foto 10x15 cm € 4,00 Nabestelling download € 4,50

n Voor alle werkzaamheden met minigraver en minishovel, ook hydraulische sloophamer en tuinfrees. Meinders Minigrondverzet. Tel. 06-51502456.

U kunt dit blad ook online lezen op www.dinkellandvisie.nl

n AANGEBODEN: Vakbekwame schilder met ruime ervaring (zzp). Voor al uw schilderen behangwerk in en rond uw woning of bedrijf. Voor meer informatie: bel Gerard Meijer, tel. 06-14286579 of kijk op de site www.meijerschilderwerken.nl voor gratis offerte. n Behoud, beheer en ontwikkeling van het Twentse landschap in het kader van de Groen Blauwe Diensten. Tuinwacht kan u hierbij helpen. Voor meer info: G. Stevelink, tel. 06-20414699. n TE HUUR: Mobiele zagerij, stammen tot 6 meter lang in balken of planken zagen op locatie. Voor meer info: G. Stevelink, tel. 0620414699. n TE HUUR: Abraham + Sara. Tel. 0541353421. n Sfeervol livemusic bij diner, (25-60-jarig) huwelijk, verjaardag, receptie. Tel. 0622247455. Info: www.pjknape.nl. n Met ne kadobon bie Sniedersfrans in de luchtballon. Info: www.ervesnieder.nl of tel. 06-11471013. n TE HUUR: Tenten van 3x6 t/m 45x6 en pagodetenten 3x3, 5x5 en rond 6 meter. Voor inlichtingen bellen met JS Tenten. Telefoon: 06-30779409 of mailen naar: info@jstenten.nl of kijk op www.jstenten.nl.

n Plaagdierbeheersing, zoals ratten, muizen, houtworm, boktor, insecten, mollen. Laurens Vollenbroek, Saasveld. Tel. 0612875274. www.plaagdierenbeheersing-twente.nl.

Veevoeders Zaaigoed Agrarische benodigdheden

BORGELINK Lattropperstraat 25 Denekamp - Tel. 351305

Kunstmest Pootgoed Kleindier voeders

AANBIEDINGEN T/M 17 JUNI

Tegen aardappelziekte 400 m . . . . . . . . . . . . .€ 9,90 Kattenbrokjes 3-mix 10 kg . . . . . . . . . . . . . . . . .€ 16,00 Pensstaafjes 1 kg. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .€ 8,00 2

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 18.00 uur - zaterdag van 8.30 tot 16.00 uur

n Dubbeldooiereieren 45 stuks voor €

Nieuws Ouderensoos Lattrop-Breklenkamp

n Martin Stevelink meubelstoffeerder voor stoffering en reparatie van klassiek tot modern. Aanbiedingen van stof⁄skai en leer voor binnen- en buitenkussens. Telefoon 06-25226526. www.martinstevelink.nl ⁄ www.voordeelstoffen.nl.

Alle inwoners van de gemeente Dinkelland van 60 jaar en ouder worden van harte uitgenodigd voor een gezellige middag in plaats van een bustocht. Deze wordt gehouden op donderdag 19 juni a.s. bij Gasterij de Smid, aanvang 14.00 uur. Bij aankomst is er koffie of thee met gebak. Daarna komt er een koor uit de gemeente Dinkelland deze middag verzorgen met liederen, verhalen en gedichten. Het optreden duurt tot ongeveer 16.15 uur met tussendoor een pauze. Hierna volgt een goed verzorgd driegangendiner. De kosten voor deze middag bedragen € 35,per persoon. De consumpties zijn voor eigen rekening. Opgave voor deze middag kan tot 15 juni bij S. Fox, tel. 221342 of S. Teders, tel. 229251. Graag tot ziens.

5,00. Ook goede aardappelen en uien. Westerhof, Johanninksweg 82 Denekamp, tel. 0541-351288 of 06-36398643.

Voorwaarden voor de rubriek Vraag en Aanbod • Niet in aanmerking voor deze rubriek komen familieadvertenties, aan- of verkoop van onroerend goed, huur of verhuur van onroerend goed en personeelsadvertenties (uitgezonderd huishoudelijke hulp). • Opgave is alleen mogelijk voor particulieren binnen het verspreidingsgebied van het blad • U dient gebruik te maken van deze bon. • Maximaal 2 advertenties van 8 regels per uitgave, uitsluitend à contant. • Voor brieven onder nummer geldt een toeslag van € 3,00. • Advertenties voor deze rubriek kunnen zonder opgave van reden worden geweigerd. • Tussen de woorden 1 hokje open laten en voor leestekens altijd 1 hokje gebruiken.

Online uw vraag en aanbod opgeven? U kunt uw particuliere advertentie voor de rubriek VRAAG EN AANBOD eenvoudig online opgeven en betalen (via I-deal). Kijk op www.drukkerijvanbarneveld.nl

Opbrengst collecte Longfonds In mei gingen 44.000 collectanten op pad voor het Longfonds (voorheen Astmafonds). De opbrengst van de collecte in Denekamp, Beuningen, Lattrop Breklenkamp, Tilligte, Noord Deurningen bedroeg € 3670,75. Hartelijk dank voor uw bijdrage! Hiermee kan het Longfonds blijven strijden tgegen longziekten en onderzoek financieren om kapotte longen te repareren. Want gezonde longen zijn van levensbelag. Tevens wil men alle collectanten bedanken voor hun inzet.

Uitslagen D.V. Onze Sport Denekamp Wedvlucht Salbris, 7 juni, gelost 7.00 uur 1. Comb. Ekkelboom 15.44.50; 2. Comb. Ekkelboom 15.55.54; 3. J. Damhuis 16.03.58; 4. Stef Schuurman 16.21.03; 5. A. Ekkelboom 16.32.03. Wedvlucht Quievrain, 7 juni, gelost 8.15 uur 1. Stef Schuurman 12.36.11; 2. G. Heerink & Chris 12.43.06; 3. G. Heerink & Chris 12.49.15; 4. G. Heerink & Chris 12.49.17; 5. G. Heerink & Chris 12.49.46; 6. G. Heerink & Chris 12.51.42; 7. A. Ekkelboom 12.54.57; 8. G. Heerink & Chris 12.56.05; 9. A. Hampsink 12.57.12; 10. G. Heerink & Chris 13.02.05.

Motortoerclub Dinkelland maakt rondje IJsselmeer

Inleveren maandags vóór 12.00 uur bij: Drukkerij Van Barneveld, Industriestraat 10, 7591 BL Denekamp. Speelgoed- en kadoshop Wesselink, Sint Remigiusstraat 2, 7595 AM Weerselo.

De Dinkellander motorclub gaat op 20 en 21 september a.s. toeren rond het IJsselmeer. De route gaat zo veel mogelijk over de Zuiderzee-route. Onderweg komt men langs allerlei prachtige oude Friese- en Hollandse havensteden. Men overnacht in een zgn. trekkershut met zeezicht. De kosten voor deze tocht bedragen € 50,- p.p. (incl. slapen⁄eten⁄ontbijt⁄drinken). Opgeven kan nog tot en met 21 juni via Facebook (motor toer club dinkelland) of per mail, info@motortoerclubdinkelland.nl.


MijnZwemschool de Walvis geeft de beste en leukste:

ZWEMLES

OP RAAMDECORA RAAMDECORATIE AT TIE

In LATTROP

Met de raamdecoratie van bécé houd je in de zomer de warmte buiten en daarnaast ziet het er ook nog geweldig uit. Ontdek in de winkel de vele mogelijkheden in kleuren, materialen en afwerkingen. Profiteer aankomende weken van deze aantrekkelijke korting korting..

• Vanaf 4,5 jaar • Binnen 1 schooljaar A plus B halen • Ervaren zwemonderwijzers in het water • 50% kennismakingskorting op álle A lessen, als uw kind start in september

Actie geldt van 9 t/m 21 juni 2014

Overdekt Zwembad de Holtweijde, Spiekweg 7, Lattrop Tel: 0546 – 814909

www.mijnzwemschool.nl/hardenberg Aangesloten bij ZwemOnderwijs Nederland Hardenberg, Ommen en Lattrop

Vraag naar de voorwaarden in de winkel

Geldig van 12 t/m 14 juni 2014

GROOTSTE KEUZE IN NORDHORN

Kutsche

Alles onder één dak.

Stadtring 60 · 48527 Nordhorn · telefoon 0049.5921.89790 openingstijden: maandag-zaterdag 8.00 - 22.00 uur · www.marktkauf-kutsche.de „Rote Karte“ varkensfiletlappen,

„Fallrückzieher“ knapperige

div. marinades, klaar vor de BBQ

varkensribbetjes, versch. gemarineerd

0,59

0,39

100 g

100 g

Schol bijzonder sappig en

Malse schnitzels

aromatisch

voor een snelle bereiding

0,49

Regeling via thermostaat. Wisselbare draairichting deur. 4 diepvriesladen, 2 vriesvakken, ijsblokjeshouder. Afmeting (b x h x d): ca. 54,5 x 136,0 x 60,0 cm

div. programma`s en temperaturen, comfort display (b x h x d) ca. 60 x 85 x 61 cm

279,99

299,99

per stuk

per stuk

magnetron Afmeting (b x h x d): ca: 45,2 x 26,2 x 33 cm

34,99 per stuk

per 1 kg

Ananas „Extra Sweet“ klasse 1

Frico Original Mai Gouda 48+ an het stuk

per stuk

BEKO vrieskast

4,44

100 g

1,49

AEG vaatvasser

0,59 100 g

BEKO condensdroger indicatie programmaverloop, elektronische meting vochtigheid, automatisch antikreukfunctie. Afmeting (b x h x d): ca. 60 x 85 x 54 cm per pak

249,99

Siemens koffieautomat koffie en espresso met een druk op de knop

222,per stuk


ui b n e g e r e k n i l f s k n a Tutti Italia trekt ond s d n a t s j i b e t k u r d l e volle terrassen en ve Na de flinke regenbui zondagmiddag bij de start van het nu tweedaagse evenement ‘Tutti Italia’ op het Nicolaasplein en in de Grotestraat en de Vledderstraat liep op die eerste ‘Tutti-dag’ het plein helemaal vol, maar dan met bezoekers. Er moest al snel naarstig gezocht worden naar ‘nog een plaatsje ‘op één van de terrassen. Een zonovergoten middagje werd het uiteindelijk nog. Een fotografische impressie van deze Italiaanse dagen in het centrum van het Köttelpeerndorp.

Smakelijk die Italiaanse ‘panino’s.

Helemaal passend in de Italiaanse sfeer: de band Tamorra.

Zangeres Anja Smellink zong in de protestantse kerk aria’s uit Italiaanse opera’s.

Na regenbui zondagmiddag toch weer volle terrassen

‘Als ik later groot ben...’

Niet alleen zang en muziek uit Italië, maar ook zang ‘Made in Holland’…

‘Hoela Italia’ als reactie op die Italiaanse ijsjes, pizza’s en panino’s…

Eens een ander vervoermiddel voor etalage Wortelboer dan de normaal daagse... Niks ‘Tutti Italia’, voor ons is het ‘Tutti loombandjes’.

Tutti Italia’? Oké, maar ‘wij blijven houden van Oranje’.

‘Tutti Italia’? Geef ons maar een Hollandse klauter- en waterpartij…

Zanger Angelo in volle, vurige overgave met zijn Italiaanse repertoire.


Ambtenaren Noaberkracht massaal aanwezig bij informatiebijeenkomst over CAO en mogelijke afschaffing rechtspositie Op 2 juni jl. zijn de medewerkers van de werkorganisatie Noaberkracht Dinkelland Tubbergen door de vakbonden geïnformeerd over de landelijke ontwikkelingen rond de CAO en het mogelijke afschaffing van de rechtspositie voor gemeenteambtenaren. De opkomst was overweldigend. 115 medewerkers waren aanwezig. De lokale kaderleden hebben deze bijeenkomst georganiseerd en kijken tevreden terug op de opkomst en het verloop van de bijeenkomst. Er is door deze massale opkomst een niet mis te verstaan signaal afgegeven, dat de medewerkers niet tevreden zijn over de wijze waarop de onderhandelingen tussen de vakbonden en de werkgevers (VNG) tot nu toe verlopen. Het bestuur en de directie van Noaberkracht hebben deze informatiebijeenkomst gefaciliteerd. Wat is er aan de hand ? De vakbonden Abvakabo FNV en CNV onderhandelen met de werkgever over de landelijke CAO voor ambtenaren. Het laatste CAO-contract liep tot 1 januari 2013. Tot op heden is de werkgever, vertegenwoordigd door het College van Arbeidszaken van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (hierna VNG) niet met een acceptabel bod gekomen. De werkgevers houden vast aan hun zogenaamde nullijn. De VNG wordt gesteund door haar achterban (colleges van B&W) en houdt vast aan haar eisen. De vakbonden vinden verder onderhandelen op dit moment weinig zinvol. De vakbonden hebben daarom besloten om per 10 april 2014 het lokaal overleg met de werkge-

Tuinmedewerkers gezocht bij Cosmos sterrenwacht Heb je groene vingers en werk je graag buiten? Dan is de vrijwilligersvacature ‘tuinmedewerker gezocht’ misschien wel iets voor jou. Bij de Cosmos sterrenwacht aan de Frensdorferweg 22 in Lattrop ligt de sterrentuin. In de sterrentuin is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van duurzame en milieuvriendelijke materialen. De paden zijn verhard met schelpen. In de tuin vindt u planten, die voorkomen in het stroomdal van het riviertje de Dinkel, dat langs de sterrenwacht stroomt. Voor deze tuin is de sterrenwacht dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Men zoekt enthousiaste mensen, die in de sterrentuin allerlei werkzaamheden willen verrichten. Uw eigen visie kan daarin een belangrijke rol spelen. Gereedschap e.d. is aanwezig. Uren en werktijden zijn in overleg, en er is een reiskostenvergoeding. Neemt u rustig contact voor het maken van een afspraak, tel. 0541229700, e-mail info@e-cosmos.nl. Gewoon langskomen mag ook. Kijk voor meer informatie op de website, www.cosmossterrenwacht.nl.3

vers op te schorten. Dit houdt in dat er ook binnen Noaberkracht geen afspraken gemaakt worden over (of ingestemd wordt met) zaken, die invloed hebben op arbeidsvoorwaarden en rechtspositie van de ambtenaren. Kern van het geschil De gemeenteambtenaren hebben de afgelopen 11 jaar al fors koopkrachtverlies (6,7%) geleden en lopen de afgelopen 11 jaar ook met ruim 7% achter op de contractlonen in de marktsector. Daarom pleiten de vakbonden voor meer koopkracht voor gemeenteambtenaren. De vakbonden vinden dat gemeenten salarissen moeten bieden, die meestijgen met de inflatie en met de contractlonen in de markt. De vakbonden pleiten ook voor kansen op werk en echte banen. De instroom van medewerkers bij gemeenten is vrijwel stilgevallen en de prognose tot en met 2017 is dat 15.000 personen zullen uitstromen. Dit zorgt enerzijds voor een vergrijzing van het personeelsbestand en anderzijds voor het wegvloeien van kennis. De vakbonden pleiten voor een generatiepact om instroom, doorstroom en duurzame inzetbaarheid te vergroten. Ook wordt door de gemeenten ongeveer 12% van de loonsom besteed aan de inhuur van externen. De vakbonden zijn daarom voor het beperken van uitbesteden en het bevorderen van echte werkgelegenheid. Bij veel bezuinigingsrondes is de bedrijfsvoering het sluitstuk van de begroting. Dit zorgt voor een daling van het aantal FTE, stijging van de werkdruk, maar ook een daling van de bestedingen aan scholing en opleidingen. Recent nog is er een wet aangenomen om de rechtspositie van ambtenaren te ‘normaliseren’. Dit is gebeurd zonder overleg met de vakbonden en zij vrezen dat deze wet het ontslag van ambtenaren makkelijker maakt. Daarom pleiten de vakbonden voor respect voor medewerkers. Bijvoorbeeld door het instellen van een minimumscholingsbudget. En de vakbonden willen graag alsnog in overleg over het normaliseren

van de rechtspositie. Waarom deze bijeenkomst ? De vakbonden Abvakabo FNV en CNV willen de ontstane impasse doorbreken door het voeren van acties. De kaderleden binnen Noaberkracht vinden het op dit moment belangrijk de betrokken medewerkers binnen Noaberkracht te informeren over de ontstane situatie. Dat is in de informatiebijeenkomst gebeurd. Vakbondsbestuurders hebben uitgebreid stilgestaan bij de cao-onderhandelingen en de afschaffing van de rechtspositie voor gemeenteambtenaren. Vele vragen⁄opmerkingen werden door de vakbonden beantwoord. Wat wil men bereiken ? Alle medewerkers van Noaberkracht moeten zo goed en volledig mogelijk op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op landelijk maar ook op lokaal niveau De vakbonden vinden het ook tijd dat de werknemers in actie komen om de onderhandelingen weer op gang te brengen, onder andere door werkonderbrekingen en stakingen. De werknemersdelegatie in het Georganiseerd Overleg van Noaberkracht vond het eerst tijd om de collega’s goed te informeren. Verdere acties zijn niet uitgesloten. Als conclusie kan worden getrokken dat de aanwezigen achter de standpunten van de vakbonden staan. Hoe verder ? • Van de bijeenkomst wordt een verslag gemaakt. Deze wordt aan de werkgever Noaberkracht aangeboden met het verzoek bij de VNG aan te dringen op een spoedige hervatting van de onderhandelingen. • Op 17 en 18 juni a.s. wordt in gemeente Drechtsteden het landelijke VNG-jaarcongres gehouden. De vakbonden organiseren acties waarbij getracht wordt een zo groot mogelijk aantal ambtenaren daar aanwezig te laten zijn. • De kaderleden binnen Noaberkracht gaan zich beraden over het organiseren van en⁄of deelnemen aan verdere acties.


Nieuwe aanwinst voor de beweegtuin van Sint Jozef in Weerselo ,,‘n stee woar’j thoes könt veul’n”

Aanbieden van de cheque aan zorgmanager Jos Leliefeld voor de heuptwister in combinatie met de evenwichtsbalk. Een heup twister in combinatie met een evenwichtsbalk en een fiets zijn maandagmiddag 2 juni 2014 aangeboden door het Coöperatiefonds Rabobank en Auto Reinders uit Weerselo. Hierbij waren aanwezig de leden van “De Stichting Vrienden van Sint Jozef”: Herman Voogtsgeerd, Henk Wagenvoort, Tonnie Löbker Yvonne Wesselink en Jos Bijen, namens het Rabo Coöperatiefonds Arjan Leushuis, Christian Reinders namens Auto Reinders en de dames van de werkgroep beweegtuin, Nicole Flinkers, Yvonne Vreeswijk, Monique Steghuis, Mirella Broenink, Saskia Kloppers en Christel Russchenkamp. Zorgmanager Jos Leliefeld van Sint Jozef heette iedereen van harte welkom. Hij was zeer verheugd dat er weer twee beweeg toestellen gerealiseerd konden worden. Jos: “De Stichting “Vrienden van Sint Jozef” heeft een aanvraag ingediend voor subsidie van het Coöperatiefonds Rabobank en we zijn daarom ook zeer vereerd dat het Coöperatiefonds Rabobank het mogelijk heeft gemaakt om de heuptwister in combinatie met

de evenwichtsbalk te realiseren. Hoe kan men onze ouderen vitaal houden? Vitaliteit is om zolang mogelijk zelf dingen te doen. Het is mogelijk om gezamenlijk met ODI en andere sporters te bewegen. Het volgend project waar we aan denken is een Mariabeeld bij de beweegtuin. Arjan Leushuis van het Coöperatiefonds Rabobank: “Ik vind het geweldig wat hier bij St. Jozef allemaal is gerealiseerd en vind het dan ook een

Zorgmanager Jos Leliefeld bedankt Christian Reinders voor de bijdrage aan de fiets.

eer dat ik deze cheque namens het Coöperatiefonds Rabobank ter waarde van € 3.850,00 aan mag bieden. Ik wens alle bewoners van kleinschalig wonen en het verzorgingshuis dan ook heel veel beweeg plezier”. Christian Reinders bood een bijdrage aan voor de fiets namens autobedrijf Reinders in Weerselo. Christian: “Bewegen is gezond dus als de mensen veel bewegen blijven ze ook langer auto rijden en dat is altijd goed. Ik wens iedereen dan ook veel sportplezier”. Tonnie Löbker van de Stichting Vrienden van Sint Jozef: “We zijn heel blij met de cheque. We gaan meer aan de weg timmeren. Het doel van de Stichting: Een verzorgde Oude dag. Het verzamelen en beheren van geld uit legaten, of giften en deze dan volledig ten goede laten komen van de bewoners en de zorg van St. Jozef. De gelden zijn een aanvulling op het reguliere budget, het is een extraatje voor zaken waarvoor normaal geen geld is. Het welzijn en leefklimaat worden er door verbeterd. De Vriendenstichting is volledig onafhankelijk van Sint Maarten. In overleg met het management worden jaarlijks keuzes gemaakt om gelden nuttig te kunnen besteden voor het geestelijk en sociaal welzijn van alle bewoners”. Christel Russchenkamp, teamleider en namens de werkgroep beweegtuin: “Mede door eigen gelden is het dan ook mogelijk gemaakt om deze toestellen weer te realiseren. Je moet je zelf goed op de kaart zetten door o.a. presentaties te geven bij o.a. de dorpsraad, op de zomerfair de beweegtuin promoten en jonge en oale Knollenloop. In het kader van “Deel je leven”, zijn we bezig de familie te motiveren om naar de beweegtuin te gaan zowel met de bewoners van kleinschalig wonen als de bewoners van het verzorgingshuis. Alle inwoners van Weerselo zijn hier ook van harte welkom want het is voor de bewoners ook heel fijn om andere mensen te ontmoeten. Dinsdagmiddag en donderdagmiddag vanaf 14.00 uur is er een fysiotherapeut aanwezig. Hij kan mensen begeleiden wanneer het nodig is. Als mensen vragen hebben kan men gerust naar binnen komen”. Alle beweeg toestellen zijn geplaatst door vrijwilligers: Bart Blokhuis, Jeroen Russchenkamp, André Vennegoor en Stefan Broenink. Namens de werkgroep werden de vrijwilligers bedankt voor hun geweldige inzet. Mensen die de Vriendenstichting willen ondersteunen en zo willen helpen om extraatjes voor de bewoners mogelijk te maken kunnen dat door een financiële bijdrage doen. Alle bijdragen die passen bij de doelstelling van de Stichting zijn van harte welkom. Ine Flinkers

Iedereen, die aanwezig was bij de tijdens deze officiële gelegenheid.

Nieuws van de Othmarvliegers (9)

ben gehad op het magnetische veld (waarop postduiven hun oriëntatievermogen mede baseren).

De duivensport draait in deze fase van het seizoen op volle toeren: korte, middellange en lange afstandsvluchten wisselen elkaar in een rap tempo af. Een paar dagen vakantie levert daarom al direct een achterstand op in de berichtgeving omtrent het reilen en zeilen van de Othmarvliegers. Hoewel niet direct meer actueel maar toch om zo volledig mogelijk te zijn beginnen we met de uitslag van de midfondvlucht vanuit Peronne d.d. 31 mei 2014. De top 10 daarvan bestaat voor 90% uit duiven van de comb. Meijers en Bert en Han Damhuis. De enige die zich daartussen wist te wringen was Bennie Steggink. De uitslag maakt nog maar weer eens duidelijk dat de duiven Meijers op dit moment nauwelijks te kloppen zijn en dat ze, zoals de laatste weken min of meer gebruikelijk is, met de weekendprijs aan de haal gaan. De weekendprijs op Peronne was daarbij beschikbaar gesteld door Sandra Hemme van Hemme Nieuw- en Verbouw te Ootmarsum. De uitslag van Peronne, 31 mei 2014, 13 deelnemers met 214 duiven: 1,2,3, 5 en 8: Comb. K. & K. Meijers 4, 7 en 10: H. Damhuis 6: B. Damhuis 9: B. Steggink.

Problemen dus, maar als zo vaak geldt dat goed presterende liefhebbers ook op dit soort vluchten de dienst uit maken. De man, die daarover weet mee te praten is Han Damhuis. Na het eclatante succes van Lorris d.d. 24 mei 2014 versloeg hij wederom de te kloppen vliegploeg van de comb. Meijers met twee duiven, goed voor 1 en 2 in Ootmarsum en een 6e in het samenspel van Denekamp⁄Oldenzaal. Een topprestatie leverde ook Gerrit Schepers met eveneens 2 duiven in de top 5, net voor een tweetal duiven van Bert Damhuis. Kortom, de zaak werd eens flink door elkaar gehusseld en daar was de comb. Meijers niet bepaald blij mee. Diegene, die wel met een glimlach rondliep, was de vliegende badmeester Henk Kouijzer. Na een ingrijpende verbouwing van zijn vlieghok worden de prestaties van zijn vlieghok met de week beter en wordt zelfs al aan een overwinning gedacht. We wachten rustig af. In ieder geval werd de weekendprijs beschikbaar gesteld door Wortelboer Hoveniers te Ootmarsum.

In hetzelfde weekend van 31 mei werd er ook een overnachtingsvlucht afgewerkt en wel vanaf Brive, in rechte lijn zo’n 900 kilometer tot Ootmarsum. Die afstand kan in één dag, althans bij daglicht, onmogelijk overbrugd worden. Er wordt daarom op de vrijdagmiddag gelost zodat de duiven, als het donker wordt, gedwongen worden te gaan zitten. De kunst daarbij is om de duiven in de aanloop van die vlucht dusdanig te motiveren dat de duif ’s morgens zo vroeg mogelijk vertrekt om maar zo snel mogelijk thuis te zijn. Hoewel dit verslag feitelijk alleen betrekking zou moeten hebben op de Othmarvliegers ontkomen we er niet aan om een lid van één van onze zusterverenigingen uit Denekamp op deze plaats te feliciteren met zijn prestatie op Brive. Nederland is bij overnachtingsvluchten ingedeeld in 4 sectoren. Twente valt onder sector 3 en het was good old Frans Oude Nijeweme uit Denekamp die op Brive de eerste duif wist te constateren van 7241 duiven, ingezet door de crème de la crème van de duivensport in Oost Nederland. Een superprestatie die het vermelden waard is. De motivatie van die duif: een nest met jonkies! Een tweetal liefhebbers van de Othmarvliegers had ook de moed bijeengeraapt en een aantal duiven op Brive ingezet. Jan Lutikhuis ging met de zege aan de haal, op gepaste afstand gevolgd door Jim van Ingen. Om te vergelijken: Frans Oude Nijeweme wist zijn duif te constateren om 11.42 uur, Jan Luttikhuis draaide om 15.23 uur en Jim van Ingen om 18.34 uur. Geweldige verschillen in aankomst en dat geeft de prestatie van Frans des te meer glans. Terug naar de actualiteit. Zoals gezegd, de vluchten volgen elkaar rap op. Afgelopen weekend stonden er wederom twee vluchten op het programma: een snelheidsvlucht vanuit Quivrain en een eendaagse fondvlucht vanuit Salbris. Van een snelle vlucht vanuit Quivrain, 314 kilometer, kwam niet veel terecht. Oorzaak daarvan was uiteraard de wind, variabel maar meest vanuit oost⁄noordoost. Tegenwind zorgt uiteraard voor een lagere snelheid maar hoeft niet te zorgen voor een traag verloop. Onder normale condities, wind mee of wind tegen maakt daarbij niet zoveel uit, zijn de prijzen op een snelheidsvlucht er binnen maximaal 10 tot 15 minuten uit. Dat was op Quivrain allerminst het geval. Het concours stond ruim 40 minuten open en dat kan niets anders betekenen dan dat de duiven onderweg geconfronteerd zijn met atmosferische storingen die invloed heb-

De volledige uitslag van Quivrain, 7 juni 2014, 15 deelnemers met 163 duiven: 1, 2 en 8: H. Damhuis 3 en 4: G. Schepers 5 ,6 en 9 : B. Damhuis 7 en 10 : Comb. K. & K. Meijers De laatste vlucht, die besproken moet worden, is de vlucht vanuit Salbris, 655 kilometer vanaf Ootmarsum. Een pittige afstand en geen vlucht voor de snelle jongens. De verwachting was dat er toch wel minimaal 9 uur gevlogen moest worden. Je hebt daar een apart soort duif voor nodig, niet de sprinters en niet de duiven voor de overnachting. Daarbij kan niet worden volstaan met alleen het voeren van mais en water. De duiven die op dit soort vluchten ingezet gaan worden, dienen op en top gesoigneerd te zijn en volgestopt met energie. Een uitgekiende voeding dus en diegene die daar inmiddels een boek over kan schrijven is Jim van Ingen. Maakte Jim vorig jaar indruk met een geweldige overwinning op Chateauroux, dezelfde doffer herhaalde dat huzerenstukje vanuit Salbris. Gelost om 07.00 uur wist Jim mr. Ritchie te constateren om 15.25 uur, goed voor een snelheid van bijna 78 kilometer per uur. Dat is merkwaardig genoeg 5 kilometer per uur meer dan de snelheid van de 1e duif van Han Damhuis op Quivrain. Oorzaak daarvan moet de wind zijn die in Frankrijk op het moment van lossen meer zuidelijk was. Mr. Ritchie, afkomstig van het hok van Richard Visscher uit Glanerbrug, was goed voor uiteraard een 1e in de vereniging en samenspel Denekamp⁄ Oldenzaal maar bovenal een 7e in Kring 2 van 1679 duiven en een 28e in de Fondclub van Oost Nederland. Een geweldige prestatie van een melker woonachtig in een gebied waar het bereik van de postduiven beter is dan het bereik van de mobiele telefoon ! Eigenlijk was dit weekend het weekend van Gerrit Schepers met op Quievrain 3 en 4 en op Salbris goed voor een 2e! Dan heb je de vliegploeg in vorm en hoe! Terug van weggeweest is Theo Luttikhuis met een 4e plaats, net voor de 3e van Jim van Ingen. Ondanks de gemiddeld hogere snelheid stond het concours bijna een uur open. Een bevestiging dat het weer in België en Nederland behoorlijk van invloed was op het verloop. De volledige uitslag van Salbris, 10 liefhebbers met 94 duiven en een weekendprijs beschikbaar gesteld door Gerald Wassink, Schilderwerken te Ootmarsum: 1, 3, 5, 6 en 7: Jim van Ingen 2: G. Schepers 4: Th. Luttikhuis. 8 en 9: H. Damhuis 10: B. Senger


TUINTOPPERS TUINHORTENSIA

Met bloemknop normaal € 12.95

€ 5,95 € 15,-

BUXUS

UKS 10 ST R O O V

VASTE PLANTEN  

UKS 10 ST R O O V

voor een haag +/-20 cm hoog in pot

M.u.v. siergrassen. Normaal € 2.95 p/st

€ 20,-

e 1e EN 2 DAG ER PINKSTEND !!! GEVAON 1P0 TOT 17 UUR Hesselerweg 9 - Borne | Tel. 074-2664181 | www.boomkamp.com

Spetterend afscheidsfeest jongerencentra Trimaran Vrijdag 27 juni is het dan zo ver, Trimaran zwaait af. Met een verrassend feest genaamd ‘Battle of the villages’ wil Trimaran jongeren uit Denekamp en Ootmarsum uitnodigen om met een knaller afscheid te nemen van de jongerencentra Next Level en Xperience. Met ingang van 1 juli stoppen de activiteiten van Trimaran voor de jongeren in Dinkelland. Maar niet zonder nog één keer te knallen! Het wordt een spetterende afsluiting met een echte ’Battle of the villages!’. Iedereen van 10 tot en met 17 jaar kan meedoen om de eer van zijn of haar dorp hoog te houden. Jongeren uit Denekamp en Ootmarsum zullen met én tegen elkaar gaan strijden via allerlei te gekke spellen. Zo is er onder andere een bungee-run, een panna knockout en een buikschuifbaan! De hele avond zal er een dj zijn, die voor de juiste muziek zorgt. Een kaartje kost € 4,- p.p. inclusief eten en drie drankjes. De verkoop is aan de balie van ’t Kulturhus Denekamp, op vrijdagavond in Jongerencentrum Next Level óf op donderdagavond in Jongerencentrum Xperience. De battle begint vrijdag 27 juni om 17.00 uur bij Jongerencentrum Next Level in Denekamp en duurt tot 22.00 uur. Wil je meer informatie? Zoek op Facebook naar ‘battle of the villages’ of stuur een mail naar jooptrimaran@hotmail.com.

Spotlight vacatures Bureau Vrijwilligerswerk

Alle zomerlaarsjes en sneakers 2014

30% KORTING

Neemt u ook eens een kijkje op onze website?

www.openronddessen.nl

De volgende vacatures staan deze week in de spotlight bij Bureau Vrijwilligerswerk Dinkelland: Vrijwilligers chatproject E-maatjes Als vrijwilliger bij het chatproject E-maatjes van Humanitas ondersteun je mensen via de chat vanuit je eigen huis. Het gaat in de meeste gevallen om mensen die in een isolement zitten en die behoefte hebben aan contact. De werkzaamheden beslaan zo’n 1,5 uur per week. Maatjes Humanitas Tandem Humanitas Tandem biedt d.m.v. vrijwilligers (maatjes) ondersteuning aan mensen, die in een sociaal isolement verkeren of die hierin dreigen te raken. Door samen met de deelnemer activiteiten te ondernemen, probeer je samen het sociaal isolement te doorbreken. Je krijgt een basistraining voordat je aan een deelnemer wordt gekoppeld en je hebt regelmatig intervisie met andere vrijwilligers. Je bezoekt de deelnemer een keer per week een dagdeel of een aantal uren. Vrijwilliger die met een cliënt mee wil naar een kerkdienst Aveleijn is op zoek naar een vrijwilliger, die samen met een vrouwelijke cliënt naar de kerkdienst wil gaan in de katholieke kerk. Geduld en inlevingsvermogen zijn belangrijke eigenschappen bij deze functie. Werktijden zijn divers en in overleg met de cliënt. Vrijwilliger centrale activiteiten Als vrijwilliger centrale activiteiten ondersteun je de activiteitenbegeleider bij het aanbieden van centrale activiteiten. Tevens begeleid je de bewoners bij de activiteiten en help je hen in de begeleiding van de afdeling naar de centrale ruimte en omgekeerd. De werktijden zijn op dinsdag en vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur en op donderdagmiddag. Voor de uitgebreide vacature-inhoud kijkt u op www.vrijwilligerswerk-dinkelland.nl. Bent u geïnteresseerd in één of meerdere vacatures? Neem dan via mail of telefoon contact op voor een afspraak met Bureau Vrijwilligerswerk Dinkelland, tel. 0541-745340 of bvd@trimarandinkelland.nl.

Uw oude asbestgolfplaten laten verwijderen en nieuwe golf- of dakplaten laten aanbrengen? Ook het aanbrengen van golf- of dakplaten voor de nieuwbouw. Bel voor vrijblijvende prijsinformatie.

BTS SAASVELD 06-53126754


Waterexpert Stijn Vennegoor

Het was feest voor klas 8d van basisschool De Meander in Ootmarsum. Weer heeft een Twentse leerling de landelijke quiz van “Droppie Water” gewonnen. Dagelijks bestuurslid Jan van Hoek van het waterschap Vechtstromen overhandigde aan Stijn Vennegoor een officiële oorkonde én voor de hele klas een cheque voor een geheel verzorgde bustrip naar het Watermuseum in Arnhem. Stijn Vennegoor heeft in groep 8 aan de quiz van “Droppie Water” meegedaan. En het is de derde keer dat een leerling uit Twente van basisschool De Meander er met de landelijke prijs van door gaat. Dirk Arkink won deze prijs in 2009 en Rachel Bloemen in 2013. U kunt op www.oypo.nl/dinkellandvisie alle foto's bekijken die onze fotograaf heeft gemaakt!

Loommiddag met hightea voor kinderen Woensdag 18 juni is er voor kinderen vanaf 8 jaar een loommiddag bij workshopboerderij Kampboer in Saasveld. Er zijn twee workshops van 13.30 tot 14.30 en van 15.00 tot 16.00 uur. Per workshop kunnen er max.15 kinderen mee doen. De kinderen krijgen informatie over het loomen en er wordt onder begeleiding van Mirjam Mulder, een ervaren ‘loomer’, een armband, vlinder of iets anders gemaakt. Dit alles onder het genot van een hightea. Ook kunnen kinderen hun eigen elastiekjes meebrengen om te ruilen voor andere kleuren met andere kinderen. Wie een eigen loombord heeft mag dat meenemen. Wie dat niet heeft kan er ter plekke één lenen of evt. kopen. De elastiekjes die je gebruikt voor het werkstukje wat je deze middag maakt, zijn voor rekening van de workshopboerderij. De kosten voor deze middag zijn € 8,50 per kind incl. de mini hightea. Opgeven kan tot en met vrijdag 13 juni, tel. 0541551329 of twigger@hetnet.nl.

Initiatief Bote Holman wordt in ere gehouden Bote Holman startte jaren geleden met Kunst in Sterrenbeelden (KIS). Via een uitgekiende route lopen mensen aan de hand van een informatief boekje door Ootmarsum waar op diverse plekken kunstwerken van sterrenbeelden worden geplaatst. Met hart en ziel heeft Bote Holman vijf edities het levenslicht laten zien. Iedere keer vormden andere kunstwerken het decor voor deze kunstroute. Begin dit jaar overleed ‘de man van de tijd’, maar zijn Kunst in Sterrenbeelden krijgt een vervolg. Onder leiding van Evert Kleijer is de werkgroep er in geslaagd om nieuwe sculpturen aan deze KIS toe te voegen. De werkgroep KIS heeft opnieuw een aantal kunstenaars bereid gevonden om een sculptuur te maken voor de 6e editie. Het betreft een kunstroute, die is gebaseerd op een in Ootmarsum aanwezige unieke geografische en astronomische situatie. Twee belangrijke torens, die van het oude stadhuis en van de r.-k.-kerk, staan samen op één lijn, die ook door de beide geografische polen van de aarde gaan. Ze staan daardoor op de ‘Meridiaan van Ootmarsum’. Daarbij komt dat de afstand tussen de beide torens ook nog eens precies overeen komt met de schaduwlengte van de kerktoren op het lentepunt (20 maart) en op het herfstpunt (23 september). Bote Holman ontdekte deze unieke geografische en astronomische situatie en dat was voor hem 10 jaar geleden aanleiding om de Meridiaan van Ootmarsum in de route

Kunst In Sterrenbeelden te projecteren. Er zijn inmiddels 9 nieuwe sculpturen geplaatst. Voor de 6e route is ook een nieuw informatieboekje gemaakt. Hierin is ook een ‘In Memoriam’ opgenomen ter nagedachtenis aan Bote Holman. Tijdens een informele bijeenkomst op vrijdag 13 juni om 15.30 uur in restaurant De Pastorie, Ton Schultenplein 2, 7631 BR Ootmarsum, zal het eerste exemplaar van dit boekje worden uitgereikt aan de echtgenote van Bote Holman. Deelnemende kunstenaars aan de 6e route KIS Steenbok: Frank Jürgen Goor, Ootmarsum Waterman: IJkje Abeln, galerie De Garage, Ootmarsum Vissen: Ton de Vreede, Groningen Ram: Frank Jürgen Goor en Rosa Saalman, Ootmarsum Stier: Frans Kegels, Sas van Gent Tweeling: Alies van der Pol, aangemeld via galerie De Garage Kreeft: Henk ter Horst, aangemeld via galerie De Garage Leeuw: Mariah Hulsink, Oud-Ootmarsum Maagd: Hannerieke Horck, aangemeld via galerie De Garage Weegschaal: Joek van Draanen, Almere Schorpioen: Reinier van den Berg, Aduard (Gr) Boogschutter: Joop Holsbergen, via Galerie Groeneveld, Almelo.

Jeugdwerk Rossum organiseert mini playbackshow Kun jij goed Michael Jackson, Katy Perry, Justin Bieber of K3 nadoen? Geef je dan op voor de mini playbackshow en maak kans op een leuke prijs! Op zaterdag 12 juli (kermis weekend) word de playbackshow gehouden in de tent op het kermisterrein. Alle basisschoolkinderen kunnen hier gratis aan meedoen. Je kunt je voor 5 juli opgeven door een email te sturen naar jeugdwerkrossum@home.nl. Vakantiespelweek In de laatste week van de basisschoolvakantie (11 t⁄m 15 augustus) is er weer een vakantiespelweek. De spelweek wordt gehouden op het schoolplein van basisschool de Kerkewei en is bestemd voor basisschoolkinderen. Deelname aan deze vakantiespelweek is gratis. Activiteiten Maandag 11 augustus: Lip dub Dinsdag 12 augustus: sport en spel Woensdag 13 augustus: rommelmarkt en schminken Donderdag 14 augustus: creatieve middag Vrijdag 15 augustus: stormbaan en springkussen. Dus onthoudt deze data goed of schrijf ze op! Kom gezellig meedoen deze week!

Dagelijks bestuurslid Jan van Hoek: “Ik feliciteer Stijn Vennegoor en zijn klas van harte met deze prijs. Stijn bewijst hiermee dat hij een echte waterexpert is. Ik vind het ontzettend knap dat deze prijs nu al voor de derde maal naar basisschool De Meander gaat. En voor de achtste maal naar een school in Twente.” Waterles Waterschap Vechtstromen verzorgt de afvalwaterzuivering en het oppervlaktewaterbeheer in Twente, Noordoost Overijssel en Zuidoost Drenthe. Daarmee staat het voor schoon, voldoende en veilig water in deze regio. Alle basisscholen in deze

regio krijgen een waterles aangeboden, gegeven door vrijwilligers van het waterschap. Want het waterschap vindt het belangrijk om het bewustzijn over water te vergroten. Dat begint al bij de jeugd. Droppie Water Droppie Water (www.droppiewater.nl) is een landelijke website van de gezamenlijke Nederlandse waterschappen. De site richt zich op basisschoolleerlingen van 4 tot 12 jaar en leert hen alles over water en het werk van het waterschap. Naast informatie bevat de site spelletjes, liedjes en een quiz.

Landgoedwandeling in de avonduren op Landgoed Singraven

maar een paar meter voor te liggen. Jasper Oosterik zorgde met een geweldig schot dat Nooit Gedacht ruim voor kwam te liggen. Vlak voor de eerste bocht deed Nooit Gedacht een minder schot en lag hierdoor midden in de bocht. Maar Jasper Oosterik had hier wederom een geweldig schot en toen daarna Stijn Brookhuis met een heel lang schot ver over het keerpunt schoot bleef Nooit Gedacht ruim voor. Nooit Gedacht schoot goed verder en won deze ronde met een schot verschil. In de tweede ronde begon Mathijs Boersma met een zeer lang schot en De Brink kwam hier pas met hun derde schot voorbij. Nooit Gedacht schoot deze ronde zeer sterk en met nog 3 schutters kon Jasper Oosterik de wedstrijd beslissen. Hij liet dit echter door een minder schot over aan Stijn Brookhuis. Uitblinker was ondanks zijn laatste schot Jasper Oosterik. In de finale neemt Nooit Gedacht het nu op tegen Lattrop-Breklenkamp. De veteranen namen het een dag later op tegen Noord Berghuizen. Beide begonnen met een super 1e schot. Maar waar Noord Berghuizen dit vol hield deed Nooit Gedacht dit niet. Noord Berghuizen lag met 5 schoten zelfs over het keerpunt. Nooit Gedacht kwam nog wel terug maar verloor de eerste ronde met een schot verschil. De tweede ronde was een stuk spannender en werd met het laatste schot gewonnen door Nooit Gedacht. Er moest een derde ronde verschoten worden om een winnaar te bepalen. Nooit Gedacht bleek niet goed genoeg en Noord Berghuizen won en gaat door naar de halve finale. Straatcup Loting kwartfinale straatcup, dinsdag 17 juni, 19.00 uur, Delengoorweg Winnaarscup: Rutger Johannink Jelle Johannink , Arjan Hassink Jeroen Meijer⁄Paul van Bentem, Rene Oud Griep⁄Raymond Bulter Jan Oude Griep⁄Wim Baalhuis, Marcel Zwiep - Hans Olde Dubbelink Verliezerscup: Johan Bodde - Hans Stevelink , Mark Bulter - Stefan Bodde, Peter Baalhuis Dirk-Jan Schleiferboom, Alfons Berning - Patrick Bodde. Senioren Cup Donderdag 12 juni neemt het cup team van Nooit Gedacht het op tegen Beuningen. De wedstrijd wordt verschoten in Beuningen een week later is thuis de return. Overige data Zondag 15 juni: NK junioren Zondag 23 juni: NK senioren

Het lijkt dan nu toch echt zomer aan het worden op Landgoed Singraven. Om U in de gelegenheid te stellen van al dit moois te genieten, wordt er op vrijdagavond 13 juni een avondwandeling georganiseerd. Een gids voert u langs plekken die normaal niet opengesteld zijn. Met een beetje geluk zien we de middelste bonte specht, een behoorlijk zeldzame spechtensoort in ons land. Ook de reigerkolonie op Singraven zal ons pad kruisen. Dat Singraven een prachtig en uniek landgoed is zien we ook aan het feit dat de sleutelbloem hier zich elk voorjaar nog laat zien. Voor de wandeling onder leiding van een gids, die zal worden gehouden op vrijdagavond 13 juni, hoeft u zich niet aan te melden. U wordt verwacht tussen 18.45 uur en 19.00 uur bij de landgoedwinkel van Landgoed Singraven, tegenover restaurant de Watermolen. Deelname aan deze wandeling kost € 5,-- p.p. Kinderen betalen € 2,-- De wandeling duurt 2 uur en wij adviseren u stevig schoeisel te dragen.

Zolderopruiming en rommelmarkt in en om het Aureolustheater Zaterdag 28 juni van 10.00 tot 16.00 uur: om ruimte te scheppen voor het nieuwe theaterseizoen organiseert het Aureolustheater in en rondom het theater een zolderopruiming en rommelmarkt. Aangeboden worden: Boeken, Cd’s en Lp’s, kleding, huisraad en curiosa! Het merendeel van de opbrengst is bestemd voor de uitgave van het nieuwe theaterprogramma-boekje. Wij heten u namens het Aureolustheater van harte welkom met koffie, thee en huisgemaakte taart. Zie ook: www.aureolustheater.nl

Programma en Uitslagen KV Nooit Gedacht Junioren naar Finale Straatcup Woensdag 4 juni schoten de junioren van Nooit Gedacht tegen de junioren van De Brink voor een plekje in de finale van de straatcup. Het eerste schot van Nooit Gedacht was niet goed maar De Brink maakte hier niet optimaal gebruik van en kwam

Training Woensdag 11 juni is er om 18.30 uur training voor de junioren de training voor de senioren begint om 19.30 uur.


Spannende film in Filmhuis Denekamp

Juni is de maand van het spannende boek en daarom werken Bibliotheek Dinkelland en Filmhuis Denekamp samen aan een spannend project. Men nodigt u graag uit voor een bijzonder spannende film op woensdag 11 juni a.s. om 20.00 uur. Om het echt spannend en verrassend te houden verklapt men de titel van de film nog niet. U kunt ervan op aan dat het een internationaal bekende film is, die zich afspeelt in de wateren voor de Somalische kust. In het kader van de bestrijding van de piraten zijn er zelfs Nederlands oorlogsschepen ingezet. Reserveren Toegangskaarten zijn te reserveren via 0541-745300 of door te mailen naar film@kulturhusdenekamp.nl. De kassa van het Kulturhus aan de Oranjestraat 21 is één uur voor aanvang geopend. De kaarten kosten € 7,- incl. koffie of thee.

Zonnebloemlotenverkoop Ootmarsum Zoals elk jaar wordt er weer door de Zonnebloemafdeling Ootmarsum een lotenverkoop gehouden. Dit jaar is de actie van 8 t⁄m 15 juni, dus deze week. De opbrengst van deze verkoop is bestemd voor het organiseren van activiteiten, zowel landelijk, regionaal en natuurlijk voor de plaatselijke afdeling. De Zonnebloem heeft als doel om kleur te geven aan de wereld van de medemens, die met beperkingen moet leven, door sociaal contact. Dat sociale contact brengt men tot uiting door die medemens te bezoeken, door rolstoelwandelingen, welfaremiddagen en andere activiteiten te organiseren. De afdeling telt 110 vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. Men vraagt u om ‘mee te doen’ door de lotenverkoop te ondersteunen als een van de vrijwilligers bij u aan de deur komt voor ondersteuning van het Zonnebloemwerk in de week van 8 tot en met 15 juni. Ook zijn andere donaties aan de afdeling Ootmarsum zelf natuurlijk van harte welkom. Eventueel kan gedoneerd worden op banknr. 140113401. Naast kans op de hoofdprijs van € 15.000,- en ruim 5.000 andere geldprijzen, krijgt u een tijdschrift naar keuze cadeau! Meer informatie vindt u ook op de site, www.zonnebloem.nl. Op maandag 27 oktober vindt de trekking plaats. Voor vragen, reacties of aanmelden als vrijwilliger kunt u contact opnemen met de afdeling Ootmarsum via Christha Lohuis, tel. 0541293056. Namens alle gasten en vrijwilligers bij voorbaat dank voor uw ondersteuning van de Zonnebloem Ootmarsum .

Noabermarkt met defilé • HET ADRES OM UW STOELEN EN BANKEN TE LATEN HERSTOFFEREN • PROJECT STOFFERING • LEER REPARATIES • BOOT- EN CARAVANKUSSENS

U kunt nu uw stoelen, banke n en interieur laten digitaliseren met de door u Groot assortiment aanbiedingen aangewezen bekleding. in stof, leer en skai! voor een echte beleving

Ootmarsumseweg 362, 7667 PC Reutum Telefoon 06 - 25 22 65 26 of 0541 - 67 01 86

www.martinstevelink.nl

Koetsenkeals sluiten koetsenrit af op Nicolaasplein

Denekamp kan zich verheugen op een nieuwe Noabermarkt. Op zondag 15 juni wordt de markt met plattelandsproducten gecombineerd met een koetsenrit en -defilé van de Koetsenkeals. Normaal gesproken wordt de Noabermarkt in Denekamp elke tweede zondag van de maand gehouden, maar deze maand wordt eenmalig een uitzondering gemaakt. De tweede zondag zou namelijk Pinksteren zijn en dan is de markt gereserveerd voor Tutti Italia. “Dus schuiven we de markt eenmalig op,” aldus Richard Blokhuis. “Dat komt eigenlijk best goed uit. Zondag 15 juni is namelijk een leuke datum: Vaderdag. Bovendien gaf het ons de mogelijkheid om de Koetsenkeals uit Denekamp uit te nodigen op de markt.” De Koetsenkeals houden op die dag een koetsenrit: een lange stoet van paarden en koetsen legt een mooie route door de omgeving af. De start is om 11.00 uur bij manege Zonnebeek, om 12.00 uur houden ze pauze bij de Schaapskooi Stroothuizen en om 13.00 uur houden ze een stop op het Nicolaasplein waar op dat moment de Noabermarkt in volle gang is. Daar keren ze om 15.30 uur terug voor het afsluitende defilé, zodat de bezoekers van de Noabermarkt alle tijd hebben om de koetsen te bekijken. “Zo’n koetsenrit past goed bij het karakter van de Noabermarkt. Het benadrukt het plattelandskarakter van de markt. Geen poespas, maar de eerlijkheid van het platteland. Bovendien geeft het een heel mooi plaatje op het Nicolaasplein,” stelt Blokhuis namens de deelnemers. De deelnemers van de Noabermarkt zullen weer allemaal aanwezig zijn op de twaalfde editie. Veel aandacht is er voor zomerse producten zoals zacht fruit, met aardbeien in de hoofdrol. Daarnaast is er een flink aanbod kaas, brood, honing, groente, vlees, snoep, vis en zelfs poffertjes. Noabermarkt bezoeken De Noabermarkt wordt op zondag 15 juni gehouden op het Nicolaasplein in Denekamp. De markt is te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. De entree en het parkeren zijn natuurlijk gratis. Op www.noabermarkt.nl is alle informatie te vinden.


AKTIE LOOPT DE GEHELE WK-PERIODE Nordhornsestraat 22, Denekamp Tel. 0541-354369

Lange Voor 18(naast Emt Denekamp

Supermarkt)

BEZOEK OOK ONZE WEBSHOP OP WWW.ARTHURVELDHOEN.NL


VOOr, tijDens en na is er altijD

hubO!

De varianten van de Twentse smulsteen: Allemaal begeleid door kruidenboter, stokbrood en diverse sauzen. Mini (3 tot 4 personen, 17,50 euro per steen) - Denekamper bruggetjes - gehaktballetje - snackworstje - cordon bleu Midi (5 tot 7 personen, 25 euro per steen) - sparerib - borrelpootje - gehaktvinger - kipspies - gehaktballetje - Zeeuws spek De luxe (8 tot 10 personen, 34 euro per steen) - sparerib - snackworstje - Denekamper bruggetjes - mini cordon bleu - kipspies - gehaktballetje - gehaktvinger - Zeeuws spek

Ootmarsumsestraat 13, Denekamp - tel. 0541 - 351260

Oldenzaalsestraat 16 7591 GM Denekamp tel: 0541-355389 | www.hubo.nl ONZE OPENINGSTIJDEN: ELKE WERKDAG TOT 20.00 UUR ZATERDAG TOT 17.00 UUR


Volledig speelschema WK 2014 (Tijden zijn Nederlandse tijd)

DONDERDAG 12 JUNI Groep A

Brazilië - Kroatië

22.00 uur, Sao Paulo

Vrijdag 13 juni Groep A Groep B Groep B

Mexico - Kameroen Spanje - Nederland Chili - Australië

18.00 uur, Natal 21.00 uur, Salvador 24.00 uur, Cuiaba

ZATERDAG 14 JUNI Groep C Groep D Groep D

Colombia - Griekenland Uruguay - Costa Rica Engeland - Italië

18.00 uur, Belo Horizonte 21.00 uur, Fortaleza 24.00 uur, Manaus

ZONDAG 15 JUNI Groep C Groep E Groep E Groep F

Ivoorkust - Japan Zwitserland - Ecuador Frankrijk - Honduras Argentinië - Bosnië Herz.

03.00 uur, Recife 18.00 uur, Brasilia 21.00 uur, Porto Alegro 24.00 uur, Rio de Janeiro

MAANDAG 16 JUNI Groep G Groep F Groep G

Duitsland - Portugal Iran - Nigeria Ghana - Verenigde Staten

18.00 uur, Salvador 21.00 uur, Curitiba 24.00 uur, Natal

DINSDAG 17 JUNI Groep H Groep A Groep H

België - Algerije Brazilië - Mexico Rusland - Zuid-Korea

18.00 uur, Belo Horizonte 21.00 uur, Fortaleza 24.00 uur, Cuiaba

Australië - Nederland Spanje - Chili Kameroen - Kroatië

18.00 uur, Porto Alegre 21.00 uur, Rio de Janeiro 24.00 uur, Manaus

DONDERDAG 19 JUNI Groep C Groep D Groep C

Colombia - Ivoorkust Uruguay - Engeland Japan - Griekenland

18.00 uur, Brasilia 21.00 uur, Sao Paulo 24.00 uur, Natal

VRIJDAG 20 JUNI Groep D Groep E Groep E

Italië - Costa Rica Zwitserland - Frankrijk Honduras - Ecuador

Winnaar groep A - Tweede groep B 18.00 uur, Belo Horizonte (1)

Winnaar 1 - Winnaar 2 22.00 uur, Fortaleza (A)

Winnaar groep C - Tweede groep D 22.00 uur, Rio de Janeiro (2)

Winnaar 5 - Winnaar 6 18.00 uur, Rio de Janeiro (B)

ZATERDAG 5 JULI

ZONDAG 29 JUNI Winnaar groep B - Tweede groep A 18.00 uur, Fortaleza (3)

Winnaar 3 - Winnaar 4 22.00 uur, Salvador (C)

Winnaar groep D - Tweede groep C 22.00 uur, Recife (4)

Winnaar 7 - Winnaar 8 18.00 uur, Brasilia (D)

MAANDAG 30 JUNI

DINSDAG 8 JULI

Winnaar groep E - Tweede groep F 18.00 uur, Brasilia (5) Winnaar groep G - Tweede groep H 22.00 uur, Porto Alegre (6)

18.00 uur, Recife 21.00 uur, Salvador 24.00 uur, Curitiba

Winnaar A - Winnaar B 22.00 uur, Belo Horizonte (E)

WOENSDAG 9 JULI Winnaar C - Winnaar D 22.00 uur, Sao Paulo (F)

DINSDAG 1 JULI

WOENSDAG 18 JUNI Groep B Groep B Groep A

VRIJDAG 4 JULI

ZATERDAG 28 JUNI

Winnaar groep F - Tweede groep E 18.00 uur, Sao Paulo (7) Winnaar groep H - Tweede groep G 22.00 uur, Salvador (8)

ZATERDAG 12 JULI Plek 3/4 Verliezer E - Verliezer F 22.00 uur, Brasilia

FINALE Winnaar E - Winnaar F 21.00 uur, Rio de Janeiro

ZATERDAG 21 JUNI Groep F Groep G Groep F

Argentinië - Iran Duitsland - Ghana Nigeria Bosnië-Herz.

18.00 uur, Belo Horizonte 21.00 uur, Fortaleza 24.00 uur, Cuiaba

ZONDAG 22 JUNI Groep H Groep H Groep G

België - Rusland Zuid-Korea - Algerije Ver. Staten - Portugal

18.00 uur, Rio de Janeiro 21.00 uur, Porto Alegre 24.00 uur, Manaus

MAANDAG 23 JUNI Groep B Groep B Groep A Groep A

Australië - Spanje Nederland Chili Kameroen - Brazilië Kroatië - Mexico

18.00 uur, Curitiba 18.00 uur, Sao Paulo 22.00 uur, Brasilia 22.00 uur, Recife

Italië - Uruguay Costa Rica - Engeland Japan - Colombia Griekenland - Ivoorkust

Nigeria Argentinië Bosnië-Herz. Iran Honduras - Zwitserland Ecuador - Frankrijk

Win een dinerbon t.w.v. € 70,00 beschikbaar gesteld door Restaurant Oosth.

18.00 uur, Porto Alegre 18.00 uur, Salvador 22.00 uur, Manaus 22.00 uur, Rio de Janeiro

Stemmen kan t/m vrijdag 27 juni 2014 per e-mail: mail@drukkerijvanbarneveld.nl met vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

DONDERDAG 26 JUNI Groep G Groep G Groep H Groep H

Ver. Staten - Duitsland Portugal Ghana Zuid-Korea - België Algerije - Rusland

FINALE

18.00 uur, Natal 18.00 uur, Belo Horizonte 22.00 uur, Cuiaba 22.00 uur, Fortaleza

WOENSDAG 25 JUNI Groep F Groep F Groep E Groep E

Voorspel de uitslag van de WK finale: Welke twee landen komen in de finale en wat wordt de eindstand?

______________ __ - ______________ __

DINSDAG 24 JUNI Groep D Groep D Groep C Groep C

Doe mee met onze WK actie

18.00 uur, Recife 18.00 uur, Brasilia 22.00 uur, Sao Paulo 22.00 uur, Curitiba

(bij meerdere juiste inzendingen wordt er geloot.) De winnaar krijgt telefonisch bericht en wordt in de editie van 23 juli (week 30) bekend gemaakt.


FRAN

K

TROTS OP NL

T 088 1 222 444

I www www.copydruk.nl .copydruk.nl


De Dinkel Denekamp bestaat 50 jaar

Overijssels enige eredivisieclub viert gouden jubileum met reünie-weekend op 6 en 7 september

Juist nu, in het jaar 2014, dat zwemclub De Dinkel haar 50-jarig bestaan herdenkt, is er veel ’gedoe’ rond het voortbestaan van het zwembad. In dit licht is het nauwelijks denkbaar dat de zwemclub in feestelijke stemming verkeert. Het zwemwater is roeriger dan ooit te voren. De Dinkel heeft zwemgeschiedenis geschreven. Even op de rugslag, achteruit zwemmend, terugblikken in de roemrijke geschiedenis van de zwemsport in Denekamp. De club die met 55 leden begon en er nu ruim 450 heeft. Een avond in bed. Gedachten dwarrelen door het hoofd. Het brein woelt na over wat ons bezig houdt. En toen, en toen, en toen ..... herinneringen duiken op en zakken weer weg. Op het beeldscherm van het menselijk brein verschijnt een plaatje uit de jeugdtijd, een halve eeuw geleden. Pootje baden bij de Kampbrug. Een vergeelde foto, gemaakt door Johan Groothuis, een moeder met de rokken omhoog gekruld onder het elastiek in de pijpen van haar directoire. Kinderen in zwarte, katoenen zwempakken, waarin een watermassa bleef hangen als je op het strandje kroop. Een ballon met water hing tussen je beentjes. Weer later. Een ander plaatje. De Riest. De vermaarde Dinkelbocht waar de grote jongens, in onze kinderogen ware helden, vanuit een kromme wilde den de draaikolk in doken. Het beeldscherm draait door. De zwemgelegenheid in de de Dinkel voorbij de Dinkelbrug bij Dinkeloord, stroomafwaarts nabij het vroegere Dinkellust. Dat was de officiële ’badplaats’ van Denekamp, al lag deze dan in de gemeente Losser. Kamprugen was de badmeester. Waar de Dinkel onder het kanaal door

stroomt zwaaide Theo v.d. Woning nog een tijdlang de scepter als badmeester. De slaap komt niet. Kan ook niet, want de beelden blijven komen. Pootje baden en wat wij noemden ’zwemmen’ in de Gele Beek, de Rammelbeek en het kanaal, dat waren de zwemmogelijkheden in warme zomers. Het beeldscherm vertelt, dat toen de zomers altijd lang en warm waren. Wat in ieder geval zonder twijfel waar is, is de vaststelling dat het water toen altijd schoon en helder was. Bij een jubileum komen de beelden van vroeger boven ..... boven wat? Boven water? Waarom niet. Water beheerst immers ons hele leven. Nog voor wij geboren worden zwemmen wij in het vruchtwater van de moederschoot. En bij de geboorte worstelen wij ons met een schreeuw vrij van het omringende water. Zonder water kan een mens niet leven. Mijn beeldscherm vertoont mensen, mannen, jongens en meisjes. Zengerink, de oud-wethouder en eerste stichtingsvoorzitter van het zwembad, Sanders, Webbink, Goorhuis, Wortelboer, Looman. Bestuurders, die zelf de kaartjes verkochten achter het

loket van het eerste openlucht zwembad in Denekamp. Flitsen van mensen trekken voorbij. Later Hennie van Lange als spil van de stichting en nog weer later de wethouders Aveskamp en Oude Elferink, die de geesten wakker riepen voor de Dorper Esch. En zoals het water altijd in beweging is, zo zijn er mensen die voortdurend in beweging blijven door het water: de trainers, de begeleiders, de vaders en de moeders, de officials, de jongens en de meisjes. Tientallen, honderden zijn in de weer rondom het water. De beelden golven verder. Het Nijreesbos te Almelo, de boerderij Aanstoot in Holten, zomerkampen van de zwemclub, de pastorie van deken Harmelink in Utrecht, Don Bosco te Leusden, nationale zwemkampioenschappen in de Utrechtse Den Hommel, het Sportfondsenbad in Amersfoort. De beelden blijven alsmaar komen. Gouden medailles, nationale records, vreugdetranen, afscheid nemen op Schiphol van jongens en meisjes die zwemmend Nederland vertegenwoordigden in Rusland, in heel Europa tot in Amerika en de Nederlandse Antillen aan toe. Lieve hemel wat een beelden, zoveel herinneringen! Wat een plezier! Het begin, een stukje geschiedenis Daarmee is veel, zo niet alles, gezegd over het begin, het ontstaan van de zwemsport in het algemeen en de wedstrijdzwemsport in Denekamp in het bijzonder. Als de raad van de gemeente Denekamp in de jaren 50 niet het besluit had durven nemen om een zwembad te bouwen, dan had de zwem- en poloclub De Dinkel in het jaar 2014 niet het 50jarig bestaan kunnen vieren. Je kunt de

Spectaculaire eendenrace voor jubilaris

Zwem- en poloclub De Dinkel Denekamp is 50 jaar en organiseert op 6 en 7 september een feest- en reünieweekend voor alle (oud) leden. Om dit te kunnen bekostigen is er iets speciaals bedacht

Op zondag 7 september 2014 plonsen om 17:30 uur honderden --genummerde- eendjes in de Dinkelstroming van zwembad Dorper Esch. Na een wildwaterspektakel belanden ze in een fuik waaruit ze één-voor-één tevoorschijn komen. De eerste tien eendjes winnen hoofdprijzen zoals: Samsung Flatscreen TV 43” HD-3D t.w.v. 450,- ⁄ stalen hekwerken t.w.v. 250,- ⁄ Beats by Dr. Dre koptelefoon t.w.v. 199,- ⁄ 2x2 Pinkpopkaarten 2015 t.w.v. 180,- ⁄ ballonvaart t.w.v. 179,-. En verder o.a. Sony E-readers - Tablets Dierbenodigdheden - Hairstylers etc. Ook elk 25e eendje wint een prachtige prijs. Al onze leden zoeken samen ‘supporters’ voor de eendjes. Een eendje kost 5 euro. Iedere supporter ontvangt certificaten met zijn persoonlijke eendnummer(s) en winnaars krijgen telefonisch bericht. (Kijk ook op www.dedinkel⁄jubileum)

vraag stellen of Denekamp als toonaangevende gemeenschap in de zwemsport zover gekomen was als wij nu mogen vaststellen. Ontwikkelingen hangen soms af van besluiten op één bepaald moment genomen. Om te kunnen zwemmen heb je water nodig. Geen openluchtzwembad betekent geen zwemwater en dus geen zwemclub. Maar er kwam een zwembad. Met de bouw ervan werd in 1957 begonnen. In de weide van de familie Minderhoud, waar voorheen een vijver lag en waar rond om heen de melkkoeien van Gerdes Tukkers graasden, daar stak men de schop in de grond om een zwembad te bouwen. Die schop daar in die grond betekende in wezen ook het begin van het fundament van zwem- en poloclub. De vijver werd een zwembassin en het bestaande theehuisje werd later het eerste onderdak van de badmeester. Het begin was er. In 1962 ruilde Gerard Oude Nijeweme zijn ’olie’bestaan in voor het water, het schaarse water in de Twentse zandgrond. Hij kwam, zag en overwon. Hij kwam als badmeester. Hij zag dat er met animo werd gezwommen. Het jaar 1962. De oprichtingsvergadering werd gehouden in hotel Dolce te Denekamp. Het voorlopig bestuur werd gevormd door een aantal heren met organisatorische talenten: T.H. Looman, voorzitter; H. Dissel, secretaris; W. Timmerman, penningmeester; B. Wortelboer en H. Hövels, commissaris. Volledigheidshalve zij opgemerkt, dat ook de badmeester, de heer G. Oude Nijeweme, op de vergadering aanwezig was. De Denekamper Zwem- en Poloclub was geboren. Een naam die later door de K.N.Z.B. werd afgewezen, waarna gekozen werd voor De Dinkel. Gerard Oude Nijeweme overwon vele problemen en wist met een enthousiaste groep jongens en meisjes de basis te leggen voor de georganiseerde zwemsport in Denekamp. Begonnen werd met 55 leden, waarvan 20 boven de 12 jaar en 35 beneden de 12 jaar. Naast de natte training werd direct al begonnen met lichamelijke oefeningen ter verbetering van de algehele conditie. Zo is het begonnen. Daarna volgden jaren van opbouw die tot grote successen hebben geleid. Wij hebben het gevoel dat De Dinkel heel veel vreugde heeft gebracht in het leven van grote aantallen jongens en meisjes uit onze gemeenschap. Als dat is gezegd, dan zeggen wij ook: ’Doorgaan, bewaren en vasthouden wat bereikt is!’ Sport kent geen rust. Zeker de zwemsport niet. Zoals altijd het water in beweging is, zo gaat dat ook met de zwemmers. Het officiële begin: de inschrijving door de K.N.Z.B. Wij gaan met de eerste secretaris Herman Dissel terug in de tijd aan de hand van het uitvoerige jaarverslag over 1964, het officiële geboortejaar van De Dinkel, het jaar waarin een bijzonder ’Kind van Denekamp’ werd aangegeven bij de burgerlijke stand van de K.N.Z.B. Nu het eerste jaar van haar bestaan achter de rug is, willen wij even een terugblik werpen op de activiteiten, moeilijkheden en prestaties van onze zwemclub De Dinkel. In de zomer van 1963 had de badmeester, de heer G. Oude Nijeweme, reeds een groep enthousiaste jonge zwemmers en zwemsters rond zich verzameld. Onder zijn leiding werd er geregeld getraind in het zwembad van Denekamp. Het enthousiasme van leider en leden was zo groot, dat men reeds na enkele maanden het plan maakte om in de toekomst officieel aan wedstrijden deel te nemen, die uitgeschreven werden door de K.N.Z.B. Op 11 februari 1964 ontving men het bericht van de officiële toelating tot de K.N.Z.B. Altijd maar weer die centen De oprichting was nu een feit. In de tweede bijeenkomst ging de discussie meteen al over de centen. Wim Timmerman beheerde jarenlang met grote zorg de financiën. In de vergadering van 2 april 1962 werd uitvoerig over de centen gesproken. 1962 of 2014?, de financiële problemen leggen tijdens elke bestuurvergadering beslag op een groot deel van de vergadertijd. Met betrekking

tot de vraag hoe deze wankele financiële basis verbeterd kon worden, werd opgemerkt dat de Stichting Zwembad f 75,- in de kas van de zwemclub De Dinkel had gestort, hetgeen door de vergadering ten zeerste werd toegejuicht. Vanaf het begin is er een goede relatie geweest met de stichting, die het zwembad beheerde. De Stichting Zwembad, waarin de heer H. van Lange een belangrijke rol vervulde, heeft vanaf het begin ingezien, dat een zwemen poloclub een belangrijke pr functie zou vervullen voor het zwembad. In de relatie ’wensen en financiën’ is bij De Dinkel vanaf het begin het besef levend gehouden, dat zelfwerkzaamheid ter verbetering van de financiële positie een voorwaarde is voor het bestaansrecht van de vereniging. Bovendien leert de jeugd zo de betekenis kennen van het gezegde ’voor wat, hoort wat’. Direct na de oprichting kwam badmeester G. Oude Nijeweme met het volgende voorstel, dat jaren daarna als regel heeft gegolden. Papiertjes rapen Het voorstel van de badmeester om de kinderen van de zwemclub te laten meehelpen op het zwembad vond algemene goedkeuring. Zij konden helpen bij het opruimen, aan de kassa, in de garderobe enz. Met de kinderen was hij overeengekomen dat kinderen de helft van het verdiende zelf mochten houden, terwijl de rest in de kas van de zwemclub zou worden gestort. Voorloper van de inmiddels traditie geworden olie-bollen-actie was de kerstdennen-actie. Jaren achtereen verkochten de jongens en meisjes van de zwemclub kerstdennen. De laatste weken van het jaar veranderde de ligweide in een groot ’marktterein’, waarop de dennen in allerlei groottes te koop lagen om uiteindelijk licht te brengen in vele huiskamers en ...... de kas van de penningmeester. De penningmeester kon het jaar 1964 met een batig saldo afsluiten. Dit was voornamelijk te danken aan de kerstdennen-actie. De wereld is groter dan Denekamp Via de geleverde prestaties werd de deur geopend naar de wereld. Zonder overdrijving kunnen wij zeggen, dat dankzij De Dinkel vele jongens en vooral meisjes schitterende internationale reizen hebben mogen maken. Zij maakten deel uit van landenploegen, die Nederland vertegenwoordigden bij vele zwemtoernooien overal in de wereld. Een volledige Dinkelploeg reisde af naar Rusland. Trainingskampen op het zonnige Gran Canaria hadden Miranda Tijhuis, Wendy Ligtenberg en Brigitte Hemeltjen als talenten in hun midden. De Nederlandse Antillen werden bezocht door Marijke Welhuis en Ingrid Grote Punt. Kortom, onvergetelijke ervaringen dankzij zwemmen in een Twents dorp op de droge zandgronden van de Dorper Esch. Wie had zoiets 50 jaar geleden durven dromen? Door De Dinkel hebben zwemmers de wereld leren kennen. Jongens en meisjes uit ons dorp werden gekozen in de nationale zwemploeg om Nederland te vertegenwoordigen op internationale zwemtoernooien. Zij zwommen in Engeland, Italië, Scandinavië, Luxemburg, kortom in heel Europa, maar ook in Mexico (Universiade) en Amerika. Het begon echter op de Dorper Esch en zij ervoeren dat de wereld veel groter is dan Denekamp. Zwemmen is voor iedereen. De Dorper Esch is meer dan De Dinkel. Jaarlijks zwemmen er bijna 200.000 mensen, oud en jong, in Dorper Esch. Recreatiezwemmers, therapiezwemmers, moeder en baby-zwemmers. Kortom De Dinkel heeft Denekamp en omstreken van de watervrees verlost. Wie heeft er niet een zwemdiploma? Goed om bij stil te staan nu het zwembad een ’draaikolk’ met een ongewisse stroming lijkt te worden. S. Wynia Voor alle informatie en aanmelding voor het reünieweekend, zie: www.dedinkel.nl


ZATERDAG 21 JUNI STOPPEN WIJ DEFINITIEF! NU NOG HOGERE KORTINGEN!!

Grotestraat 81, 7651 CK Tubbergen Tel. 0546 - 622 551

www.lacuisine.nl www.scandinavischkado.nl Algemene ledenvergadering CV de Köttelpeern

De algemene ledenvergadering van carnavalsvereniging de Köttelpeern uit Denekamp wordt gehouden op maandag 16 juni a.s. om 20.00 uur in residentie Het Podium te Denekamp. Iedereen is hierbij uitgenodigd om de vergadering bij te wonen. Agenda De agenda ziet er als volgt uit: 1. Opening door de voorzitter 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Notulen algemene ledenvergadering d.d. 10 juni 2013 4. Jaarverslag secretaris 5. Jaarverslag penningmeester 6. Verslag kascontrolecommissie 7. Verkiezing nieuw lid kascontrole commissie; aftredend is de heer H. Beunk 8. Installatie financiële commissie 9. Behandeling begrotingsvoorstel 2014-2015 door de penningmeester en goedkeuring 10. Bestuursverkiezing; reglementair aftredend en niet herkiesbaar zijn: Maarten ter Hart, penningmeester en Raymond Wigger, vicevoorzitter. Het bestuur draagt als eventuele nieuwe kandidaten voor: Thed Rijnders als penningmeester en Maarten ter Hart als vicevoorzitter. Eventuele tegenkandidaten kunnen schriftelijk worden aangemeld bij de secretaris, voorzien van tien handtekeningen van leden en een akkoordverklaring van de kandidaat, uiterlijk twee dagen voor aanvang van de vergadering. 11. Rondvraag 12. Sluiting. Het bestuur heet u van harte welkom op deze vergadering.

Groot concours hippique te Weerselo

Uw gastheer: Hans Bruinsma

Eekboerstraat 71 | 7575 AW Oldenzaal | T: 0541-522 922 | www.slaapspecialistoldenzaal.nl

DONDERDAG KOOPAVOND

Zondag 15 juni a.s. wordt het jaarlijkse concours hippique van de Dalruiters te Weerselo weer als vanouds verreden op de terreinen van de familie Lohuis aan de Haarstraat. De prijzenpot is ook dit jaar weer goed gevuld en er zijn weer vele ereprijzen te verdelen. Om 9.00 uur begint de dressuur met twee proeven voor alle klassen, met als plaatselijke favorieten Leonie Krabbe en Marjolein Bentert. De Z-dressuur strijdt om de Dimension Dressuur Bokaal, met als favorieten Mariska Meenhuis en Benno Weyl. Om 9.00 uur start men eveneens met het springen in drie ringen. Er is een klassiek en progressief parcours voor de klasse L met als plaatselijke favoriet Hans Wulferink. Op het hoofdterrein begint men met de klasse M-springen, met o.a. Pia Brinkman, Gerben Morsink en Tom Brinkman. Om 13.30 uur komt de klasse B met een klassiek en progressief parcours in actie. Om 13.00 uur begint de Grote Prijs van Weerselo op het hoofdterrein, waaraan meer dan 60 Z⁄ZZspringcombinaties deelnemen, waaronder vele regionale toppers zoals Gerco Schröder, Vicky Helthuis, Ben Schröder, Jesper Romp, Lieke Ophof, Daan van Geel en Rob Scherphof. Tevens zijn er voor de kinderen leuke attracties waaronder een luchtkussen. Voor verdere informatie zie de website, www.dedalruiters.nl.


Nieuw volleybalseizoen in de steigers

Eerste NK Jelle Weierink De nog maar 8-jarige Jelle Weierink is er tijdens zijn eerst Nederlands Kampioenschap niet in geslaagd om de titel te halen. Het debuut om met de beste renners in zijn leeftijdscategorie te strijden om de nationale titel is wel een bijzonder leermoment geweest voor de jonge Jelle, die in principe nog een heel wielerleven voor zich heeft. Het ging in feite mis bij de start, want Jelle Weierink kon niet snel genoeg in zijn klikpedaal komen. Daarnaast had hij de pech dat vrijwel direct na het startschot een groep van negen renners zich afscheidde van de grote groep. Twee ronden heeft Jelle geprobeerd om deze kopgroep te achterhalen. De achterstand werd aanzienlijk kleiner, omdat Jelle vol gas wist te geven. Maar na twee ronden in het snikhete Zeeuwse Philippine (32 graden moest hij de achtervolging

Volleybalvereniging Springendal Set-Up ’65 kijkt vol vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. Dat heeft ook te maken met de resultaten van het afgelopen jaar. Het eerste damesteam wist zich te handhaven op het hoogste niveau, terwijl het eerste herenteam, dankzij het overtuigende kampioenschap, een stap hoger mag volleyballen. Daarnaast is er binnen de vereniging keihard gewerkt om het nieuwe seizoen in de steigers te zetten. Binnen de Technische Commissie is Erna Kamphuis de nieuwe voorzitter. Ze heeft een jaar als ad interim ‘geproefd’ en gekeken of het van beide kanten klikte. Inmiddels is er samen met de andere leden van de Technische Commissie een andere wind gaan waaien. Er is de volleybalvereniging veel aan gelegen om met eigen mensen de trainingen te geven. Dat is natuurlijk niet helemaal haalbaar, maar de eerste stappen zijn inmiddels gezet. Er wordt een duidelijke visie gehanteerd en er is veel meer samenwerking en overleg tussen de trainers en dat is het gevolg van de heldere lijn, die wordt nagestreefd. “We hebben voor het komende seizoen de trainersbezetting nagenoeg op orde, “ vertelt TC voorzitter Erna Kamphuis. “Het afgelopen jaar hebben we samen belangrijke stappen gezet om de onderlinge samenwerking tussen trainers te bevorderen. Er zijn bijeenkomsten geweest, er is op een andere manier dan voorheen geselecteerd, waardoor alle trainers alle spelers in de dames- en jeugdlijn voorbij hebben zien komen. Iedere speler is gezien en ingedeeld in een selectie, waarvan de trainers gezamenlijk van mening zijn dat deze speelster zich daar het beste kan ontwikkelen. Verder is een aantal trainers gestart met een vt2 of vt3 cursus bij de Nevobo. Er is een technisch beleid geformuleerd en er is regelmatig overleg over de totstandkoming van de nieuwe teams. Dit is veelbelo-

vend voor het nieuwe seizoen, waarin de doelstelling is om jonge speelsters zo goed mogelijk op te leiden en zo snel mogelijk nieuw talent bij het eerste damesteam af te leveren,” geeft Erna Kamphuis de doelstellingen aan. Ook bij de heren wordt deze ontwikkellijn ingezet. Het jongens A-team van vorig jaar is aangevuld met ervaren spelers, het nieuwe heren 2. Hier worden jongens opgeleid voor het eerste team. “Voor het komende seizoen is het de bedoeling dat de trainers samen met de TC een speellijn ontwikkelen zodat elke speler probleemloos in een ander team mee kan spelen, worden aangeleerde technieken besproken en zal aandacht zijn voor de mentale ontwikkeling van spelers⁄speelsters. Kortom: hoge ambities. En het is fantastisch om te zien hoeveel trainers uit de eigen vereniging achter deze ambities en doelstellingen staan en in de voorbereiding op het nieuwe seizoen keihard werken om een prima basis te leggen voor het komende volleybaljaar. Wij hebben er alle vertrouwen in dat het goed komt,” besluit een ambitieuze Erna Kamphuis. Clinic Om de samenwerking tussen de trainers naar voren te laten komen is er een clinic gehouden. Hieraan namen jonge speelsters deel, maar ook het eerste damesteam. Ouders, Springendal Set-Up ’65 leden, sponsors en andere belangstellenden

zagen hoe er anno 2014 wordt getraind. Er is nauwelijks een moment om stil te staan, want de oefeningen zijn allemaal gebaseerd op bewegen, bewegen en nog eens bewegen. Ook als je niet direct de bal hebt, moet je laag staan, heen en weer bewegen op de voeten of je krijgt oefeningen met de volleybal om de motoriek zo goed mogelijk te ontwikkelen. Het was voor de meiden, van jong tot iets minder jong, keihard werken onder leiding van de trainers Brahim Abchir en Saïd Moutaouakil. René van Kuilenberg praatte de avond aan elkaar. Na afloop was er een gezellig samenzijn in de kantine waar iedereen een hapje en een drankje kreeg en nog eens kon napraten over al hetgeen men had gezien. De indeling van trainers is als volgt: Dames 1: Brahim Abchir en Said Moutaouakil Dames 2: Anika de Beer Dames 3: is vacant, TC is druk doende oplossing te vinden. Dames 4: Clemens Kempers Dames 5: Gerard Leussink Dames 6: Bert Oelen A1: Rudi Bruns en Lauren Brunninkhuis A2: Ruud Hesselink en Marloes Weghorst A3: Yaron Gosseling en Jon Oortman B1: Ronald Leussink B2: Carmen Oude Luttikhuis B3: Maureen Arens C1: Frank en Kitty Leussink C2: Erna Kamphuis en nog een vacature C3: Mariah Leussink C4 en C5: Anne Arens Heren: Heren 1: Said Moutaouakil Heren 2: idem samen met Ton Kuipers Heren 3: Chris de Winder Heren 4: Pim Bank en Mike de Winder Jongens C: tot de zomer door Jurre Groeneveld

Pinksterkronen in Ootmarsum In de kerk van Ootmarsum was dat overigens zondagochtend ook al te merken, toen tot aangename verrassing van de kerkgangers een achttal pinksterbruidjes uit Agelo hun opwachting maakten. Ze trokken door de kerk en zongen daarbij het aloude Lied van de Pinksterbroed. Het initiatief om het stadscentrum van pinksterkronen te voorzien, werd in 2011 door de Ben Morshuis Stichting genomen. Smid Martin Koster werd bereid gevonden de kronen te maken en een aantal dames onder leiding van Annie, Mieke en Elly Reinders zorgden voor de toepasselijke versiering.

Maandagmiddag werd het centrum van Ootmarsum weer op traditionele wijze opgesierd met een twaalftal pinksterkronen. Op een aantal kruispunten en boven straten die alle naar de r.-k. kerk leiden, zijn de kronen aan sterke kabels bevestigd. Op deze wijze wordt aangegeven, dat er een band bestaat tussen de kerk en het eeuwenoude gebruik.

Maandagmiddag werden de kronen uit de opslagruimte gehaald en door een viertal vrijwilligers opgehangen. Tijdens de werkzaamheden werd door toeristen regelmatig naar de oorsprong van deze traditie gevraagd. Met het ophangen van de pinksterkronen heeft Ootmarsum, dat toch al rijk is aan vele tradities, er opnieuw een attractief maar ook oud gebruik bij.

opgeven. Uiteindelijk finishte Jelle Weierink in het deelnemersveld van 35 wielrenners toch nog op een mooie 14e plaats. Het NK zorgde er voor dat Jelle een ervaring rijker is geworden. Hopelijk lukt het hem volgend jaar opnieuw om zich te kwalificeren voor het NK wielrennen voor jeugd dat in 2015 in het Drentse Emmen wordt gehouden. Daarnaast is Jelle tijdens het Nederlands Kampioenschap wielrennen ongetwijfeld één van de meest fanatieke supporters en hoopt hij ooit eens tussen de ‘grote’ jongens van het Nederlandse wielrennen mee te fietsen. Tijdens het NK in Ootmarsum op 28 en 29 juni is Jelle fan van Nikki Terpstra, maar voor streekgenoot Tom Veelers, met zijn roots in Ootmarsum, gaan de handen natuurlijk ook op elkaar.

Van juni t⁄m⁄ september

Vanaf Natura Docet Wonderryck wekelijks wandeling ‘In de voetsporen van Bernink’ Met ingang van vrijdag 13 juni a.s. en dan tot en met de maand september organiseert Jos Bruns wekelijks tussen 13.00 uur en 15.00 uur vanaf Natura Docet Wonderryck Twente een wandeling die hij ‘Wandeling in de voetsporen van Bernink’ noemt. In die naamgeving is al het doel er van weer gegeven: het is een wandeling door een paar gebieden binnen het grote gebied dat meester Bernink intens beleefde. De wandeling beperkt zich namelijk tot o.m. De Riest, Hassinkhof, Mekkelhorst, Berghum, het Hornven en ’t Goor (met de kikkerpoel). De lengte is ongeveer zes kilometer. Een gebied, aldus museumtuinman Jos Bruns, waarin zich bijvoorbeeld vele orchidee-soorten bevinden. Jos heeft voor zijn wandeling het boek ‘Ons Dinkelland’ als leidraad genomen. Met dit boek beoogde Bernink o.m. het volgende: ‘…..in een 20-tal hoofdstukken een bewijs geven van de rijkdom van Oost-Twente op Natuur-historisch gebied, zoals dat voor de ontwikkeling van belang mag worden geacht….’ Een veel groter gebied dus, dan dat wat Jos gaat ‘bewandelen’, maar dat is vanzelfsprekend. Mogelijk, dat de wandeling uitermate geschikt is voor de doelgroep die meester Bernink met zijn boek beoogde te bereiken. *Wandeling voor o.m. ‘ ….. Twentenaren zelve die er uit mogen leeren hoe schoon en rijk hun geboortegrond is….’ Citaat uit ‘Ons Dinkelland’, het ‘handboek’ van Jos voor de wekelijkse wandeling: ‘Voor wie het boek geschreven is? In de eerste plaats voor de Twentenaren zelve die er uit mogen leeren, hoe schoon en rijk hun geboortegrond is en die er zich door mogen aangespoord voelen ontspanning en sterkte te zoeken in de natuur, ze lief te hebben en te beschermen…..’ Voorts heeft Bernink het boek geschreven ‘voor

de talrijke pensiongasten die hun vakantie in de Lutte en Denekamp doorbrengen….’ De citaten uit het in de jaren 1915 ⁄ 1916 (!) geschreven boek na bijna een eeuw zo weer van toepassing op onze huidige generatie! Daarom een goede gedachte van Jos Bruns een stukje van het gebied samen met zijn medewandelaars weer eens te bekijken door de ogen van meester Bernink. Wel koppelt hij zijn initiatief aan de volgende voorwaarden: minimaal 5 personen dienen mee te wandelen en de kosten bedragen € 3,50 voor volwassenen en € 2,- voor kinderen tot en met 12 jaar. Gewoon aanmelden bij Natura Docet Wonderryck Twente, want het is een interessante wandeling… Voor meer info en aanmelden bellen met VVV-locatie Denekamp ⁄ NDWT: 0541-355752 of 0541-351325 of per e-mail aan info@vvvdenekamp.nl PBJ Jos Bruns toont enkele medewerkers van VVV en NDWT en ook de Brasserie-eigenaresse, dat vlak bij hun museumgebouw zelfs de mooiste orchideeën groeien en bloeien…..


Gemeentenieuws De officiële publicaties van de gemeente Dinkelland, uitgave donderdag 12 juni 2014

Samen voor een veilige en leefbare gemeente! Wat doet / is een Handhaver Openbare Ruimte / Buitengewoon Opsporingsambtenaar? Een Handhaver Openbare Ruimte is een ambtenaar in dienst van de gemeente en houdt zich bezig met de handhaving van kleine criminaliteit en andere vormen van overlast in de openbare ruimte. Om te kunnen handhaven is hij Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) en gemeentelijk Toezichthouder. De Boa is herkenbaar aan een uniform met daarop een zilverkleurig insigne. Dit insigne geeft aan dat de BOA opsporingsbevoegdheden heeft. De praktijk van de BOA Op de stoep fietsen, fout parkeren, rommel weggooien, de poep van de hond laten liggen of vernielingen plegen. Voorbeelden van dagelijkse kleine ergernissen waartegen de Handhaver/Boa kan optreden door middel van waarschuwen of het opleggen van een boete. Een Handhaver /Boa houdt zich onder andere bezig met de naleving van de regels die de gemeente heeft vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening ( APV). Deze regels zorgen ervoor dat het voor alle inwoners prettig wonen, werken en recreëren is in de gemeente. Wat mag een Handhaver / Boa? Een Handhaver/Boa vertegenwoordigt het gezag op straat en heeft bepaalde bevoegdheden om te zorgen dat de burgers zich aan de regels houden. Iedereen is verplicht aan een Handhaver/Boa medewerking te verlenen als daarom gevraagd wordt. Wanneer men geen gevolg geeft aan een verzoek om medewerking, is men strafbaar en kan de politie ingeschakeld worden. Een Handhaver/ Boa mag onder andere: * een boete uitschrijven * een legitimatiebewijs vragen/vorderen voor het uitschrijven van een bekeuring * een verdachte staande houden en aanhouden * panden en terreinen betreden ( woningen met toestemming) De Handhavers/Boa's gaan steeds meer samenwerken met de politie voor het versterken van het gezamenlijk toezicht en handhaving in de openbare ruimte. In de straat, in de wijk maar ook in de buitengebieden. Naast het toezicht is de Handhaver/Boa ook vooral een aanspreekpunt voor inwoners op het gebied van veiligheid en leefbaarheid. Informeren, uitleggen, waarschuwen en verbaliseren zijn dan ook de kernwoorden die voor een Handhaver/Boa belangrijk zijn. Boa’s leveren een bijdrage aan de lokale leefbaarheid en vergroten het gevoel van veiligheid onder de burgers. Door preventief toezicht en handhaving in de openbare ruimte is er een vergroting van de sociale controle , wordt de leef-en woonomgeving verbeterd en het onrust- en onveiligheidsgevoel verminderd. Onze Boa’s en Handhavers worden tegenwoordig regelmatig geconfronteerd met fysiek en verbaal geweld. Dit wordt niet getolereerd, zeker niet bij de uitvoering van zijn of haar werkzaamheden. Boa’s en Handhavers zetten zich in voor u! Wilt u als inwoner iets weten, schroom dan niet om onze Handhavers/Boa’s aan te spreken! We willen samen met u zorgen voor een veilige en leefbare gemeente.

Kent u een kandidaat voor het sportgala van de Gemeente Dinkelland? Laat het ons weten! Op vrijdag 9 januari 2015 organiseert de gemeente Dinkelland weer het jaarlijkse sportgala. Een mooie avond met mooie sportprestaties en trotse winnaars. Een deskundige jury kiest het sporttalent, de jeugdsportploeg, de sportploeg, de sportvrouw en de sportman van het jaar 2014. Ook reikt de Twentsche Courant Tubantia weer de persprijs uit en zetten we alle kampioenen op het hoogste niveau van 2014 in het zonnetje. Uw hulp is welkom! Voor een spannende verkiezing heb je kandidaten nodig. Daarom vragen we u om ons door te geven welke sporter, sportster of team volgens u voorgedragen moet worden voor het sportgala. Kent u iemand die kampioen is geworden in 2014 op het hoogste niveau? Geef ook dit aan ons door. Samen met u maken we van de komende editie van het sportgala opnieuw een succes! Hoe kan ik iemand aanmelden? Op onze website (www.dinkelland.nl) vindt u het reglement voor de sportverkiezing. Hierin staat aan welke voorwaarden je moet voldoen om mee te kunnen doen. Voldoet de sporter of het team aan de voorwaarden? Vraag dan het aanmeldingsformulier bij ons op. Dit kunt u doen door bij voorkeur een mail te sturen naar b.menderink@noaberkracht.nl of te bellen met 0541-854100. U vult dit formulier in en stuurt het per e-mail terug. Tot wanneer kan ik iemand opgeven? U kunt tot uiterlijk 15 oktober 2014 het aanmeldingsformulier naar ons toesturen. Alle voorgedragen kandidaten worden bekeken en op het sportgala van 9 januari 2015 maken we de winnaars bekend. Hebt u nog vragen? Wilt u meer informatie of hebt u nog vragen? Bel of mail dan gerust met Bianca Menderink 0541-854100 of b.menderink@noaberkracht.nl Hartelijk dank voor uw medewerking en graag tot ziens op 9 januari 2015!

COLOFON Nicolaasplein 5 7591 MA DENEKAMP P Postbus 11, 7590 AA DENEKAMP T (0541) 854100 F (0541) 854320 @ info@dinkelland.nl i www.dinkelland.nl Twitter: @Dinkellandinfo

OPENINGSTIJDEN Telefonisch: Maandag t/m vrijdag 8.00 - 17.00 Gemeentelijke balies: Maandag t/m vrijdag 8.30 - 12.30 Balie burgerzaken en belastingen is tevens geopend op donderdagmiddag en -avond van 12.30 - 20.00 uur.

DISCLAIMER: De gemeente Dinkelland publiceert haar gemeentelijke informatie en officiële kennisgevingen op de onder haar verantwoordelijkheid gemaakte voorlichtingspagina in Dinkelland Visie. Het gemeentebestuur kan en wil geen enkele verantwoordelijkheid dragen voor informatie of kennisgevingen in andere bladen en die niet van haar afkomstig zijn.

REDACTIE: Gemeente Dinkelland, Team Communicatie De ambtelijke organisatie van de gemeenten Dinkelland en Tubbergen werken samen onder de naam:


De officiële publicatie van de gemeente Dinkelland, uitgave donderdag 12 juni 2014

Actualiteiten Ingekomen aanvragen en meldingen Betreft: kampeervergunning van 6 t/m 13 juli 2014

Plaats Denekamp

Project Brandlichterweg 95 bouwen van een woning

Ingekomen: 28-05-2014

Denekamp

Epmanweg 6

uitbreiden van een woonhuis ten behoeve van inwoning

03-06-2014

Denekamp

Het Elferman 60-62

bouwen van een dubbel woonhuis

21-05-2014

Denekamp

Het Elferman, perceel sectie P nummer 2091

bouwen van 6 starterswoningen

03-06-2014

Waar? Agelo

Dennenkampsweg

Denekamp

Grotestraat

openlucht muziekevenement op 5 en 6 augustus 2014

Denekamp

Nicolaasplein

najaarskermis en kinderrommelmarkt 12 t/m 14 september 2014

Denekamp

Zoekeweg 9

bouwen van een kapschuur

05-05-2014

Deurningen

Vliegveldstraat 2 A

verbouw van een woning

27-05-2014

Lattrop-Breklenkamp Dennenweg 10

bouwen van een woonhuis ter vervanging van een bestaand woonhuis

27-05-2014

Ootmarsum

Denekamperstraat 18

wijzigen van de voorgevel van een woonhuis

27-05-2014

Oud Ootmarsum

Nutterseweg 9

kappen van een kastanjeboom

19-05-2014

Saasveld

Gravenallee 13

verbouw van mestkalverenstal tot ligboxenstal

13-05-2014

Deurningen

dorp en omgeving

Run Bike Run op 22 juni 2014

Ootmarsum

Kerkplein

harmonieconcert op 27 juni 2014

Rossum

Thijplein 6

aanvraag twee kansspelautomaten

Saasveld

De Esch 3

wijziging schenktijden drank en horecavergunning voor kantine en terras Tennisvereni-ging Saasveld

Tilligte

Ottershagenweg

Oldtimerdagen op 2 en 3 augustus 2014

De stukken kunnen worden ingezien op het gemeentehuis. Zolang er nog geen beslissing is genomen, kunnen belanghebbenden hun zienswijze naar voren brengen bij het gemeentebestuur. Nadere informatie vindt u in de rubriek “Inspraak, zienswijzen, bezwaar en beroep”, onderdeel A.

Verleende vergunningen en ontheffingen Waar? Denekamp

Dorper Esch

Denekamp

’t Goor

Betreft: vergunning voor loterij

Verzonden: 03-06-2014

jaarafsluiting gymnastiekvereniging DOS ’19 op 14 juni 2014

04-06-2014

vergunning voor 5 jaar voor Lattrop en Breklenkamp Pakt Oet! en schenken van zwak alcoholhoudende drank. In 2014 op 13 juli.

03-06-2014

Lattrop-Breklenkamp Breemorsweg

vergunning voor 5 jaar voor Concours Hippique en het schenken van zwak alcoholhoudende drank. In 2014 op 19 en 20 juli, 22 t/m 27 juli

04-06-2014

Rossum

Wiekerstraat

vergunning voor Concours Hip-ique, 03-06-2014 het schenken van zwak alcoholhoudende drank en een gebruiksvergunning voor een tent op 4, 5 en 6 juli 2014.

Rossum

parkeerterrein v.v. RSC

vergunning voor 5 jaar voor Beachvolleybaltoernooi en schenken van zwak alcoholhoudende drank. In 2014 op 13, 14 en 15 juni.

04-06-2014

Saasveld

Ankerweg

vergunning voor 5 jaar voor Zomerfeesten Saasveld en het schenken van zwak alcoholhoudende drank. In 2014 op 13, 14 en 15 juni.

04-06-2014

Lattrop-Breklenkamp Sportpark het Disserot

Omgevingsvergunningen; afgegeven beschikkingen reguliere voorbereidingsprocedure Plaats Agelo

Project Weerselosestraat 20 bouwen van een veranda

Verzonden: 04-06-2014

Deurningen

Saterslostraat 6

03-06-2014

gedeeltelijk veranderen van een woning

Voor genoemd(e) project(en) is vergunning verleend.

Belanghebbenden kunnen bezwaar maken bij het gemeentebestuur. Dat kan gedurende 6 weken na de verzending aan de aanvrager. Nadere informatie vindt u in de rubriek “Inspraak, zienswijzen, bezwaar en beroep”, onderdelen A, D en G.

Verkeersmaatregelen De navolgende tijdelijke verkeersmaatregelen worden getroffen: Agelo Op vrijdag 13 juni 2014 van 19.00 uur tot 21.00 uur wordt een gedeelte van de Weerselosestraat in Agelo afgesloten in verband met de inwijding van de Kipboomkapel. Deurningen

Deze kennisgeving is alleen informatief.

Op zondag 22 juni 2014 worden in en rondom Deurningen wegen afsloten in verband met Run Bike Run.

De beschikking(en) is (zijn) inmiddels toegezonden aan de aanvrager(s). Belanghebbenden kunnen gedurende 6 weken na de datum van die toezending schriftelijk bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders. Nadere informatie vindt u in de rubriek “Inspraak, zienswijzen, bezwaar en beroep”, onderdelen A, D en G. Een vergunning die uitsluitend of mede betrekking heeft op het uitvoeren van een werk of van werkzaamheden, slopen in een beschermd stads- of dorpsgezicht, slopen op grond van de bouwverordening, slopen, verstoren, verplaatsen, herstellen of (laten) gebruiken van een monument op een wijze waardoor het wordt ontsierd of in gevaar gebracht’ en/of vellen of doen vellen van houtopstand, treedt niet eerder in werking dan op de dag na afloop van de termijn voor het indienen van een bezwaarschrift. De vergunninghouder kan de voorzieningenrechter echter verzoeken om de schorsende werking op te heffen. Zie hiervoor rubriek “Inspraak, zienswijzen, bezwaar en beroep”, onderdeel G.

Omgevingsvergunningen; afgegeven beschikkingen uitgebreide procedure Onderstaande besluiten liggen gedurende 6 weken ter inzage op het gemeente huis. Bur-gemeester en wethouders hebben de gevraagde vergunning(en) te verleend, tenzij uit-drukkelijk is vermeld dat vergunning voor een project is geweigerd. Als een vergunning is verleend om af te wijken van het bestemmingsplan, kunt u het besluit ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Plaats: Project Nutter Wittebergweg 18 realiseren van paalkamperen Met ingang van de dag na deze publicatie liggen de besluiten gedurende 6 weken ter inzage op het gemeentehuis. Met ingang van de dag na terinzagelegging kan gedurende 6 weken beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle, door belanghebbenden die: - eerder een zienswijze hebben ingediend met betrekking tot het ontwerpbesluit; - die er niets aan konden doen dat zij niet eerder zienswijzen hebben ingebracht; - het niet eens zijn met eventuele wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Als in verband met de verkeersmaatregel een verkeersbesluit moest worden genomen, is dat verkeersbesluit inmiddels bekendgemaakt in de Staatscourant. De Staatscourant wordt elektronisch gepubliceerd op https://zoek.officielebekendmakingen.nl/zoeken/staatscourant. Belanghebbenden kunnen gedurende 6 weken na de datum van publicatie in de Staatscourant bezwaar maken tegen een verkeersbesluit bij het gemeentebestuur. Nadere informatie vindt u in de rubriek “Inspraak, zienswijzen, bezwaar en beroep”, onderdelen A, D en G.

De beschikking treedt in werking na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Als gedu-rende die termijn beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, treedt het besluit pas in werking als op dat verzoek is beslist. Nadere informatie vindt u in de rubriek “Inspraak, zienswijzen, bezwaar en beroep”, onderdelen A, F en G.

Verloren en gevonden voorwerpen

Meldingen artikel 8.41 Wet milieubeheer

Verloren: Gevonden:

Op grond van artikel 8.41 van de Wet milieubeheer ingediende melding(en) ivoor het veran-deren van een inrichting: Plaats: Betreft: Maatwerk? Saasveld Bornsestraat 62a wijzigen van diersoorten nee

fiets, portemonnee, Iphone

Omgeving en milieu Omgevingsvergunningen; ingekomen aanvragen reguliere procedure Onderstaande aanvragen zijn bij de gemeente binnengekomen. In principe moet op deze aanvragen binnen 8 weken na de datum van ontvangst worden beslist.

Voor het “oprichten of veranderen” van bepaalde categorieën van inrichtingen is geen omgevingsvergunning vereist. Wel moet vooraf een melding worden ingediend en moeten landelijk vastgestelde voorschriften worden nageleefd. Burgemeester en wethouders kunnen ten aanzien van deze inrichtingen wel nog besluiten om zogenoemde “maatwerkvoorschriften” op te leggen.


De officiële publicatie van de gemeente Dinkelland, uitgave donderdag 12 juni 2014

Ruimtelijk beleid Onherroepelijke wijzigingsplannen Onherroepelijk wijzigingsplan “Denekamp, Diekmanweg 3”. Burgemeester en wethouders van Dinkelland maken bekend dat het wijzigingsplan , vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders op 8 april 2014, met ingang van 31 mei 2014 onherroepelijk is geworden. Doel van het plan Het wijzigingsplan heeft tot doel de bouw van twee vrijstaande woningen ter vervanging van het kassencomplex van een voormalige tuinderij mogelijk te maken. Onherroepelijk Gedurende de beroepstermijn is er geen beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, zodat het wijzigingsplan onherroepelijk is geworden. Inzien wijzigingsplan Het wijzigingsplan en de bijbehorende stukken zijn beschikbaar via: - de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het plan is NL.IMRO.1774.DENWPDIEKMANWEG3-0401. - op de gemeentelijke website www.dinkelland.nl/actueel/bekendmakingen/ Vragen? Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met mevr. J. Koerselman van de af-deling Maatschappelijke Effecten via het telefoonnummer 0541-854100.

Vastgestelde bestemmingsplannen Vastgesteld bestemmingsplan ‘Buitengebied Stroothuizerweg 27 Dene-kamp’ Burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland maken bekend dat de gemeente-raad op 3 juni 2014 het volgende bestemmingsplan heeft vastgesteld: het bestemmingsplan “Buitengebied Stroothuizerweg 27 Denekamp”.

B. Inspraak bij de voorbereiding van beleid of van andere besluiten Bij de voorbereiding van gemeentelijk beleid of van andere gemeentelijke besluiten kan het gemeentebestuur een inspraakprocedure volgen. Een aanvraag, een ontwerp of een voorontwerpbesluit wordt dan een bepaalde tijd ter inzage gelegd. Tijdens die inzagetermijn kunt u schriftelijk of mondeling uw mening naar voren brengen. Als u mondeling uw zienswijze wilt indienen, verdient het aanbeveling om eerst telefonisch een afspraak te maken. C. Zienswijze indienen met betrekking tot ontwerpbesluiten, die worden voorbereid met de “uitgebreide openbare voorbereidingsprocedure” Bij besluiten die met de uitgebreide procedure worden voorbereid, wordt eerst een ontwerpbesluit ter inzage gelegd. Met betrekking tot een ontwerpbesluit kunt u tijdens de inzagetermijn van 6 weken mondeling of schriftelijk zienswijzen indienen. Wie nalaat om tijdig een zienswijze in te dienen, kan later niet in beroep gaan als het besluit is genomen. Als u mondeling uw zienswijze wilt indienen, verdient het aanbeveling om eerst telefonisch een afspraak te maken. D. Bezwaar gedurende 6 weken tegen een reeds vastgesteld besluit Vanaf de dag nadat een besluit is verzonden aan de geadresseerde of op andere wijze is bekendgemaakt, kunnen belanghebbenden doorgaans gedurende 6 weken tegen een besluit bezwaar maken bij het gemeentebestuur. Het gemeentebestuur beslist zelf op het bezwaarschrift. Maar het wordt daarbij geadviseerd door een onafhankelijke bezwaarschriftencommissie. Tegen de beslissing op het bezwaarschrift kan vervolgens nog weer beroep worden ingesteld bij de bestuursrechter. Een bezwaarschrift kan per post, per fax of per e-mail worden ingediend. Indiening per e-mail is alleen mogelijk door verzending naar het algemene e-mailadres van de gemeente. Als u een bezwaarschrift per e-mail indient, vermeld dan ook uw gewone postadres. E. Beroep op de bestuursrechter gedurende 6 weken tegen een besluit op een bezwaarschrift Tegen een beslissing op een bezwaarschrift kan bij de bestuursrechter beroep worden ingesteld door belanghebbenden die eerder een bezwaarschrift hebben ingediend tegen het oorspronkelijke besluit; - er niets aan konden doen dat zij niet eerder bezwaar hebben gemaakt; - het er niet mee eens zijn als het oorspronkelijke besluit is herroepen of gewijzigd bij de beslissing op het bezwaarschrift. Welke bestuursrechter bevoegd is, wordt vermeld bij het besluit. Doorgaans is de bestuursrechter van de Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle bevoegd. Een beroepschrift moet worden ingediend binnen 6 weken. Deze termijn van 6 weken gaat lopen met ingang van de dag nadat de beslissing op het bezwaarschrift is bekendgemaakt. Voor de behandeling van het beroep is griffierecht verschuldigd. Voor de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen bij de rechtbank kunt u kijken op http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Het bestemmingsplan heeft tot doel de uitbreiding van Kwekerij Aarninkhof mogelijk te maken. Ter inzage Het papieren exemplaar van het bestemmingsplan ligt met ingang van 13 juni 2014 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage tijdens de reguliere openingstijden van het gemeente-huis. U kunt het bestemmingsplan digitaal inzien via de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1774.BUIBPSTROOTHUIZE27-0401 De bronbestanden staan op http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/dinkelland/RO_online/manifest.xml. Beroep Tijdens bovengenoemde termijn van ter inzage legging kan tegen het bestemmingsplan be-roep worden ingesteld door: - belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeente naar voren hebben gebracht; - belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om overeenkom stig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Afdeling bestuursrecht tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen; - belanghebbenden die het niet eens zijn met de door de raad aangebrachte wijzigingen. Het beroep moet schriftelijk worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Vragen? Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Klieverik van de afdeling Maatschappelijke Effecten via het telefoonnummer 0541 854100.

F. Beroep op de bestuursrechter gedurende 6 weken tegen een besluit dat is voorbereid met de uitgebreide openbare voorbereidingsprocedure Tegen een besluit dat is genomen na toepassing van de uitgebreide voorbereidingsprocedure bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, kan bij de bestuursrechter beroep worden ingesteld door belanghebbenden die: - eerder een zienswijze hebben ingediend met betrekking tot het ontwerpbesluit; - er niets aan konden doen dat zij niet eerder zienswijzen hebben ingebracht; - het niet eens zijn met eventuele wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbesluit. Welke bestuursrechter bevoegd is, is vermeld bij het besluit. Doorgaans is de bestuursrechter van de Rechtbank Overijssel, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle bevoegd. Een beroepschrift moet worden ingediend binnen 6 weken. Deze termijn van 6 weken gaat lopen met ingang van de dag nadat een besluit ter inzage is gelegd. Voor de behandeling van het beroep is griffierecht verschuldigd. Voor de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen kunt u kijken op http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. G. Voorlopige voorziening Meestal treedt een besluit door bekendmaking in werking. Wie bezwaar of beroep heeft ingesteld en de beslissing op bezwaar of de uitspraak van de rechter niet kan afwachten vanwege dringende redenen, kan aan de bevoegde rechter vragen om het besluit voorlopig te schorsen of om een andere voorlopige maatregel te treffen. Maar soms is het ook mogelijk om tijdelijke afspraken te maken zonder bemoeienis van de rechter. U kunt dit desgewenst bespreken met de behandelend ambtenaar. Eventuele andere belanghebbenden moeten dan wel met die tijdelijke afspraken kunnen instemmen. Ook het omgekeerde kan zich voordoen. De wet bepaalt dat sommige besluiten niet meteen in werking treden maar pas nadat op een bezwaar- of beroepschrift is beslist. In die gevallen kan een belanghebbende vragen aan de bevoegde rechter om die schorsende werking op te heffen. Doorgaans is de voorzieningenrechter van de rechtbank Overijssel te Zwolle bevoegd. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor de mogelijkheid om digitaal een voorlopige voorziening aan te vragen kunt u kijken op http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht.

Inspraak, zienswijzen, bezwaar en beroep Contactgegevens: Gemeentehuis Nicolaasplein 5, 7591 MA Denekamp Postbus 11, 7590 AA Denekamp. Tel: 0541-854100 Fax: 0541-854320 E-mail: info@dinkelland.nl A. Ter inzagelegging Aanvragen, ontwerpbeleidsnota’s, (voor)ontwerpbesluiten en besluiten liggen ter inzage op het gemeentehuis. Ook alle bijbehorende stukken liggen hier ter inzage. Tegen betaling van de kosten kunnen kopieën hiervan verkregen worden. U kunt op het gemeentehuis ook een toelichting op de stukken krijgen. Het verdient aanbeveling om hiervoor eerst telefonisch een afspraak te maken. MELDEN VAN KLACHTEN Klachten over bermen en sloten, bestrating, gladheidbestrijding, groen, riolering, speelvoorzieningen, straatverlichting, wegmeubilair en zandwegen kunt u tijdens de openings- tijden telefonisch of aan de balie melden of via onze website.

Voor het bestrijden van ongedierte kunt u bellen met: Plaagdierbestrijding 06-12875274, Jarion 06-41269952 of Dierplaag Control 0546- 563017. Calamiteiten en spoedeisende klachten riolering buiten kantooruren: 06-54933882 / bgg 0651290264

Spoedeisende milieumeldingen en milieuklachten buiten kantooruren doorgeven aan het Meldpunt Overijssel: telefoon 038-4252423


Dinkelland visiew242014  
Dinkelland visiew242014