Page 1

STREE K W IJ Z E R

25 s epte m ber 2013-week 39

STREEKKRANT VOOR WIERDEN, ENTER, AADORP EN WINDMOLENBROEK

Hoera, Wierden is weer bereikbaar, onze straat is klaar! Daarom: ACTIE

Alle N.H. kazen (minder zout) ALLE SOORTEN

€ 2,-

korting per kilo

Kom en! U betaalt bijvoorbeeld: proev

Jonge milde kaas

500 gram..€ 5,45

Roombrie v/h huis 100 gram...... € 0,99 en vele andere aanbiedingen! Geldig tot en met zaterdag 5 oktober

Kaaswinkel Neede Borculosestraat 14a 0545-295924 Kaaswinkel Wierden Burg. vd Bergplein 14 0546-576030

• optiek • pasfotoservice • hoortoestellen www.brilmodewierden.nl Kerspel 11, 7642 AP Wierden, Telefoon 0546 572 683

Burgemeester Robben ontvangt eerste exemplaar De Wiezer Woensdag 11 september hebben Patrick Heinink (Heinink Media) en Anouk van Leussen (Huys van Schrift) het eerste exemplaar van De Wiezer overhandigd aan burgemeester Henk Robben. In De Wiezer vindt de lezer nieuws uit de gehele gemeente Wierden, maar ook enkele vaste rubrieken, zoals van de gemeente, Stichting de Welle, de Historische Kring Wederden, Brandweer Twente, Loes, Woonservice en de Woonadviescommissie Wierden-Enter. Ook worden bijzondere evenementen uitgelicht, zoals binnenkort Sunte Mart’n en Sinterklaas.

Zaterdag 5 oktober Open Huizen Dag kijk voor de deelnemende woningen elders in deze krant! of op www.plaggemarsmakelaars.nl

Oproep: De Wiezer zoekt u! De Wiezer wil een krant zijn boordevol nieuws uit de gehele gemeente Wierden. Onderwerpen die u boeien dus! Organisaties, verenigingen, stichtingen of clubs kunnen hier een aandeel in hebben. Heeft u nieuws dat De Wiezer niet mag missen, persberichten, (sport)uitslagen of -verslagen of ander nieuws? Stuur dan een e-mail naar: redactie@dewiezer.nl.

Wierden

Enter

Borne


Maatschappelijk Werk HISTORISCHEKRING Noord-West Twente: ‘Welzijn Nieuwe Stijl’ Aan de Tolgaarde 9 ligt de Wierdense locatie van het Maatschappelijk Werk. Een algemene basisvoorziening in hulpverlening waar iedere bewoner gebruik van kan maken. Het Maatschappelijk Werk is laagdrempelig en kosteloos, en biedt advies, informatie, bemiddeling en begeleiding bij uiteenlopende problemen.

MIDDELEEUWSE KERK IN WIERDEN NAAR EEN TEKENING VAN HENDRIK SPILMAN. (FOTO: PROVINCIAAL OVERIJSSELS MUSEUM)

De oudste afbeelding van Wierden is een tekening van Hendrik Spilman (1721-1784). Op de tekening is de Dorpskerk te zien, gezien vanuit het zuidoosten en dus vanuit de huidige Plantsoenlaan. De Dorpskerk is gebouwd in de 15e eeuw. De torenklok, die naar goed gebruik aan de voet van de toren is gegoten, heeft een inscriptie met het jaartal 1495. De klok is gegoten door klokkengieter Geert van Wou, die leefde van 1450 tot 1527. De boerderij, die rechts van de kerk zichtbaar is, stond midden op het huidige Van de Bergplein/Almelosestraat. De kerk is meerdere keren verbouwd en groter gemaakt en was aanvankelijk in gebruik als Rooms Katholiek kerkgebouw, gewijd aan Sint Jan de Doper. Na de reformatie is de kerk overgegaan in Nederlands Hervormde handen. Tot 1824 heeft het gebouw op deze tekening er gestaan. Het complete verhaal over de Dorpskerk staat in het boekje ‘De Dorpskerk van Wierden’, geschreven door Cees Hoogendijk. Het boekje is verkrijgbaar bij de Historische Kring in de van Buurenstee aan de Appelhofdwarststraat 2.

Regiomanager Aldert Pauwels van Maatschappelijk Werk Noord-West Twente: “De soort hulp is de laatste tijd niet zozeer veranderd, wel lijkt het dat de urgentie van hulpvragen is toegenomen. Er is bij veel mensen een groeiend probleem op financieel en psychosociaal gebied, bijvoorbeeld na een scheiding, het verliezen van een baan of bij huiselijk geweld. Allemaal zaken die acute actie vragen. Voor bepaalde groepen mensen is onze samenleving ingewikkelder geworden. De toegang tot hulpverlening is aan verandering onderhevig. Ook de bezuinigingen binnen de zorgsector, de WMO en andere stelselwijzigingen en ontwikkelingen binnen de samenleving zijn voelbaar aan het worden. In die zin kun je maatschappelijk werk zien als een soort thermometer in de samenleving. Aan het soort vragen dat op ons afkomt kun je afleiden wat er in een gemeente speelt.” Op eigen kracht mét begeleiding Een begrijpelijke tendens is volgens Pauwels dat er samen met cliënten bewust wordt gezocht naar hulpbronnen in de omgeving van de hulpvrager. “Die zogenaamde ‘eigen kracht’-omslag of ‘Welzijn Nieuwe Stijl’ vraagt niet alleen om een andere instelling van onze cliënten, maar ook van het Maatschappelijk Werk”, legt hij uit. Gelukkig heeft het maatschappelijk werk van oudsher een activerende aanpak. “We

streven ernaar het probleemoplossend vermogen bij klanten te verhogen, onder meer door gerichte begeleiding. Vanzelfsprekend blijven we bij alle probleemgevallen oprecht betrokken en kunnen we nog steeds veel gerichte hulp bieden”, vertelt Pauwels.

Algemeen en schoolgericht maatschappelijk werk Grofweg is het werk van maatschappelijk werk verdeeld in Algemeen Maatschappelijk werk en Schoolgericht Maatschappelijk werk. Daarnaast zijn er verschillende projecten waar Maatschappelijk Werk NoordWest Twente aan meedoet. “In goed overleg met de gemeente Wierden stemmen we ons aanbod af op de vragen die er liggen en werken we met diverse organisaties samen”, legt Pauwels uit.

Voor iedereen toegankelijk Het werkterrein van Maatschappelijk Werk Noord-West Twente is erg breed en voor iedereen toegankelijk. Iedereen kan zonder voorwaarden vooraf bij het Maatschappelijk Werk terecht voor vertrouwelijke hulp van hbo-opgeleide beroepskrachten die zijn opgeleid om mensen met problemen op weg te helpen. De vestiging Wierden heeft vier hulpverleners en biedt iedere werkdag inloopspreekuur van 8.30 tot 09.30 uur. Bellen voor een afspraak kan via (0546) 546 300.

STR E E K W IJ Z E R

Colofon Uitgever: Heinink Media info@dewiezer.nl Eurowerft 3, Denekamp T (0541) 35 59 74 M 06 54 22 55 68 Verspreiding: Oplage 16.000 exemplaren. Verspreiding in Wierden, Enter, Hoge Hexel, Notter, Zuna, Aadorp, Rectum, Ypelo en Windmolenbroek (Almelo). Redactie: Huys van Schrift, Anouk van Leussen redactie@dewiezer.nl (06) 301 428 47 Met redactionele bijdragen van Hedt Tekstbureau, Hedwig Florijn.

De Stichting Historische Kring Wederden is gevestigd in de Van Buurenstee aan de Appelhofdwarsstraat 2 te Wierden. T (0546) 625 274 I www.historischekringwierden.nl I facebook.com/HistorischeKringWierden Openingstijden: Woensdag en donderdag van 14.00 tot 17.00 uur Vrijdag van 15.00 uur tot 21.00 uur Zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur

Verkoop: Patrick Heinink info@dewiezer.nl T (0541) 35 59 74 M (06) 30 02 65 15 Drukwerk: Drukkerij van Barneveld De uitgever is nimmer aansprakelijk voor eventuele onjuiste vermeldingen van gegevens. Op onze artikelen en foto’s rust een copyright. Artikelen en foto’s uit deze krant mogen nimmer zonder toestemming voor andere doeleinden worden gebruikt. Klachten over de bezorging? Wij doen onze uiterste best om De Wiezer bij u te bezorgen. Mocht u echter toch klachten hebben, dan kunt u contact opnemen door te bellen naar Heinink Media, (0541) 35 59 74, of te mailen naar info@dewiezer.nl. De krant wordt dan alsnog bij u bezorgd. De volgende uitgave van ‘De Wiezer’ verschijnt woensdag 9 oktober. Advertenties en tekst graag uiterlijk inleveren op vrijdag 4 oktober.


OPEN HUIS RESIDENTIE HET CARRÉ O

PE Ied NH van ere v UIS 10. rijda 00 tot gmor 12. gen 00 uur

WAARSCHUWING! STALEN TUINHEKKEN

D u b b els ta a f (D S M ), d u u r za a m g ec o a t en gegalvaniseerd. 4 k leu ren / 9 h o o g tes : 60 t/m 240 cm. Lengte 250 cm.

VANAF

5,50

Burg. J.C. van den Bergplein/Appelhofdwarsstraat Wierden

16 royale appartementen en 2 penthouses Kenmerken:

• Hartje centrum • Zeer ruime garages (aantal zelfs voor 2 auto’s) in parkeerkelder • Luxe uitstraling met fraaie binnentuin • Stijlvolle en hoogwaardige afwerking • Geheel rolstoel toegankelijk met (brancard)lift • Zeer ruime balkons, allen op de zonzijde gelegen • Magnifieke uitzichten over J.C. van den Bergplein en Rijssensestraat • Appartementen op 1e verdieping hebben een extra terras aan de binnentuin • Vloeroppervlaktes appartementen 124 m² tot 212 m² • Koopsom vanaf € 295.700,- v.o.n.

Stijlvol in hartje Wierden

BEZOEK ONZE COMPLEET INGERICHTE MODELAPPARTEMENTEN

Plattegrond appartement nr. 5. (Elk appartement heeft zijn eigen indeling en oppervlakte.)

Bramer Projectontwikkeling T (0546) 56 25 55 | E info@bramerbv.nl www.bramerbv.nl

Weghorst Makelaardij | T (0546) 57 33 32 E info@weghorstmakelaardij.nl www.weghorstmakelaardij.nl

Ontwikkeling en realisatie

Verkoop en informatie

Wekelijks gratis af te halen:

Enter: Tourist Info Bruna

(bij de Renaultgarage) www.medialand.cc

Het Algemeen Wierdens Vrouwenkoor (AWV) houdt vanavond, woensdagavond 25 september, van 19.30 tot 21.30 uur een open repetitie in het St. Jansgebouw aan de Kerkstraat 1 te Wierden.

Schoonheidsfoutje mogelijk

Uitslagen Damclub Wierden Bij de Damclub Wierden werden afgelopen week de volgende wedstrijden gespeeld: A. Hakvoort – M. Groot Baltink 2-0 G. Woolderink – M. Dollen 2-0 J. Oude Vrielink – H. Veneman 0-2 H. ten Cate – H. Pierik 1-1 J. Vos – H. Smit 0-2 J. Veneman – S. Agterberg 2-0 De stand aan kop van de ranglijst ziet er nu als volgt uit: 1. A. Hakvoort, 129 punten uit 3 wedstrijden, 2. E. Veneman, 112 punten uit 2 wedstrijden, 3. J. Veneman, 98 punten uit 3 wedstrijden, 4. G. Woolderink, 82 punten uit 3 wedstrijden, 5. H. Smit, 76 punten uit 2 wedstrijden.

Iedereen die van zingen houdt is van harte uitgenodigd deze repetitie bij te wonen. Het repertoire van het AWV is heel afwisselend: van musical en operette tot klassiek, maar ook populaire liederen.

VLEKJES OP UW FOTO’S ? SENSOR CLEANING 22,50 Foto -Atelier René Block WWW.RENEBLOCK.NL Knip deze advertentie uit en u krijgt tot eind oktober bij de:

i Allermooiste pasfoto’s i Sensorcleaning i Óf een inlijsting op maat

een waardebon (gehele week inwisselbaar)

"

Wierden: Albert Heijn Gemeentehuis Tourist Info Boekhandel Reterink

per stuk!

Open repetitie Algemeen Wierdens Vrouwenkoor

Kom geheel vrijblijvend een kijkje nemen!

ST R E E K W IJ Z E R

Enschedesestraat 6, 7575 AB Oldenzaal

2e pizza of pasta voor de halve prijs bij Casa Di Mario

burg. warnaarsstraat 2 wierden 0546-572044

LEEFTIJDS

Pearle Opticiens Wierden

Marktstraat 4b Tel. (0546) 57 06 83 Ma 13.00 - 18.00 uur Di 09.30 - 18.00 uur Woe 09.30 - 18.00 uur Don 09.30 - 18.00 uur Vrij 09.30 - 21.00 uur Zat 09.30 - 17.00 uur Voor een oogmeting en contactlenscontrole hoeft u geen afspraak te maken.

KORTING OP ALLE MONTUREN UW LEEFTIJD IS UW KORTING IN % Geldig bij aanschaf van een complete bril. Vraag naar de voorwaarden.


11 september 2013

GEMEENTE NIEUWSW IERDEN PRINSJESDAG 2013 Ik was druk op deze derde dinsdag in september. Werk en privé brachten mij op allerlei plaatsen behalve in Den Haag of thuis voor de buis. Dat is jammer, want ik was tot dusver een trouw luisteraar naar de troonrede. Nu moest ik de eerste troonrede van onze Koning missen. Gelukkig zijn er onze onvolprezen media, zodat ik niets te kort kom. Er was iets met het haar van de Koning hoorde ik, er had gel in gemoeten zij een kenner. Een moderne Koning had een tablet moeten gebruiken in plaats van papier. Allemaal belangwekkende thema’s, net zoals het gedoe met de hoedjes. Zo gaat dat anno 2013.

NIEUWS Wees voorbereid op een noodsituatie in Twente via www.twenteveilig.nl Via de website Twenteveilig.nl kan vanaf 10 september iedereen in Twente zien welke noodsituaties zich in Twente kunnen voordoen en hoe je je hierop voorbereidt. Op de site staan verschillende noodsituaties die in Twente kunnen voorkomen, zoals een natuurbrand, overstroming of een ongeval met gevaarlijke stoffen. Het kan levensreddend zijn als je weet wat je dan moet doen. Volg Twenteveilig.nl op Twitter en Facebook en je krijgt regelmatig informatie en tips. De overheid en de hulpdiensten doen veel om de veiligheid in Twente te vergroten. Maar inwoners moeten ook zélf een steentje bijdragen. De hulpdiensten zijn namelijk niet direct ter plaatse als er iets gebeurt. Ook kunnen ze niet altijd helpen. Je kunt dan een tijdje op jezelf aangewezen zijn. Daarom is het erg belangrijk dat je jezelf voorbereidt. Er kan immers altijd wat gebeuren. Twenteveilig.nl is een initiatief van Veiligheidsregio Twente, de gezamenlijke hulpdiensten en de Twentse gemeenten. Weet u waar u energie kunt besparen? U kunt bij ons Energieloket subsidie krijgen voor het inschakelen van een energiecoach. De Energiecoach kan bij u aan de keukentafel vertellen over alle mogelijke maatregelen en geeft onafhankelijk advies. U krijgt direct inzicht in kosten en opbrengsten. Dat is goed voor iedereen, maar ook voor uw portemonnee: uw energierekening gaat immers omlaag. Wat is er mogelijk? Aan welke maatregelen kunt u denken? Wat kost dat en wat voor subsidies e.d. zijn beschikbaar? Voor dit soort vragen kunt u terecht bij het Energieloket. Kijk op www.energieloketwierden.nl, bel de helpdesk (0854890733) of mail naar info@energieloketwierden.nl.

Inhoud Uiteindelijk gaat het natuurlijk om de inhoud, het verhaal. Mijn oog viel op een passage die volgens mij bepalend zal zijn voor de inrichting van onze samenleving. De Koning zei het als volgt: ‘Het is onmiskenbaar dat mensen in onze huidige netwerk- en informatiesamenleving mondiger en zelfstandiger zijn dan vroeger. Gecombineerd met de noodzaak om het tekort van de overheid terug te dringen leidt dit er toe dat de klassieke verzorggingsstaat langzaam maar zeker verandert in een participatiesamenleving’. Ik verzeker u dat het woord ‘participatiesamenleving’ de komende tijd te pas en te onpas gebruikt gaat worden. Ik denk dat het er op neer komt dat we voor een ingrijpende omslag in onze samenleving staan. Er is steeds minder geld beschikbaar voor het in stand houden van de opgebouwde voorzieningen op het gebied van ondersteuning, zorg en inkomens. Zoals bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, hulpmiddelen en opvang. Wij zijn als collectief niet meer in staat dit te leveren. De oplossing is volgens onze regering de participatiesamenleving. Dit betekent eenvoudigweg dat we dicht bij huis, binnen de familie, binnen onze naaste omgeving voor elkaar klaar moeten staan. Niet langer de samenleving die opkomt voor de zorg van de zieken en zwakkeren, maar u en ik samen. Noaberschap Ik hoor het u denken, ‘o, dat noemen we hier noaberschap’. Jazeker maar dan niet de ‘light’ variant zoals we die nog kennen bij rouw, trouw en geboorte, maar de klassieke, zware invulling van het noaberschap. Kunnen en willen we dat? Volgens onze Koning zal het wel moeten. H. Robben Burgemeester

Zorgloket Enter dicht ‘s middags 30 september Op maandagmiddag 30 september is het Zorgloket in Enter gesloten. Informatiebijeenkomst 65+ Veiligheid in en om uw woning Gemeente Wierden organiseert samen met politie en brandweer twee bijeenkomsten over de veiligheid in en om uw woning. Bedoeld voor inwoners van 65 jaar of ouder. De politie vertelt o.a. over zakkenrollerij, insluipingen, bankpasfraude en de ‘babbeltruc’ aan de voordeur. De politie vertelt hoe deze vormen van criminaliteit plaatsvinden en geeft praktische tips en adviezen. De brandweer licht toe hoe u brand kunt voorkomen en wat u kunt doen als er toch brand uitbreekt. Ook is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen. De bijeenkomsten zijn op: • donderdag 26 september 2013, 19.00 uur in de Burgerzaal, gemeentehuis Wierden (ingang vijverkant) • donderdag 3 oktober 2013, 19.00 uur in Hervormd Dienstgebouw, Enter Vanaf 18.45 uur ontvangst met koffie en thee. Afsluiting: ca. 21.30 uur Informatiebijeenkomst: buurtsportcoach brengt Wierden in beweging Sport en bewegen is niet alleen goed voor de gezondheid, het draagt ook bij aan de leefbaarheid in de wijk. Hiervoor kunnen sportbuurtcoaches worden ingezet. Sportbuurtcoaches dragen eraan bij dat mensen, jong en oud, in hun eigen nabije omgeving kunnen sporten en bewegen. Zij werken bij een sport- of beweegaanbieder en in tenminste één andere sector, bijvoorbeeld onderwijs of welzijn. Bent u een sport- en beweegaanbieder, school, bedrijf, zorg- of welzijnsinstelling? Wilt u samen met de gemeente onderzoeken of de invoering

Kerkdiensten in de gemeente IFollow Op zondag 29 september organiseert de jongerendienstcommissie van de Hervormde Gemeente van Enter een jongerendienst met het thema ‘IFollow’. In de dienst draait het om “Jezus volgen? Weet wat je doet!”. Dhr. Heinen gaat voor in deze dienst. Yadah verleent muzikale medewerking. Neem je smartphone mee!

een vervolg. Die komt er nu, en we hopen op een goede ontmoeting.” De kerkzaal gaat open om 18.30 uur en de dienst begint om 19.00 uur. Vragen over de dienst kunnen worden gesteld via Twitter: @dsberensen.

Social-media-kerkdienst in het teken van #BFF

Zondag 29 september om 10.00 uur is Vocalgroup Choral aanwezig bij een alternatieve dienst in de Hervormde Kapel, Dahliastraat 4 in Wierden. Het programma gaat over het dagboek van Etty Hillesum. De muziek en liederen van Choral, onder leiding van Henk Ruiter, wisselen de verhalen af.

De Gereformeerde Kerk aan de Rijssenseweg 13 in Enter houdt op 29 september om 19.00 uur een social-media-dienst. Tijdens deze kerkdienst is het mogelijk om via Twitter, Facebook of sms op de dienst te reageren. Reacties - die kerkgangers via tablet, smartphone of laptop insturen - zijn direct zichtbaar op een projectiescherm. Op twee andere schermen in de kerkzaal worden video, samenzang en Bijbellezingen vertoond. Het thema van de dienst is #BFF. Predikant van dienst, ds. Arjan Berensen: “#BFF staat voor ‘best friends forever’. Tijdens de dienst denken we na over wat vriendschap is. Hoe werken sociale media eigenlijk door in jouw relaties? En God, kun je ook vriendschap met Hem hebben?” De predikant, zelf enthousiast gebruiker van Facebook en Twitter, hoopt op veel kerkgangers op 29 september. “Het is mooi om te zien hoe social media je in contact brengen met mensen die je daarvoor niet kende. Je kunt er vriendschap mee opbouwen. Bij de vorige social-mediadienst ontmoetten we gasten en jongeren. Zij waren erg enthousiast en vroegen om

Alternatieve dienst Hervormde Kapel Wierden

Etty Hillesum De Joodse Etty (Esther) Hillesum wordt geboren op 15 januari 1914 in Middelburg. Tussen maart 1941 en oktober 1942 houdt Etty Hillesum een dagboek bij, waarin zij haar persoonlijke ontwikkeling beschrijft; later gaan de oorlog en de jodenvervolging een steeds grotere rol spelen. In juli 1942 gaat zij vrijwillig naar Westerbork om daar hulp te bieden: als medewerkster van de Joodse Raad mag ze in Nederland reizen en ze keert verschillende malen terug naar Amsterdam. Uit Amsterdam en Westerbork schrijft ze tientallen brieven met een aangrijpende beschrijving van haar ervaringen. Etty Hillesum weigert onder te duiken en op 6 juni 1943 gaat zij wederom naar Westerbork, waar ook haar ouders en haar broers inmiddels zijn. Op 7 september wordt zij met haar familie op transport gesteld naar Auschwitz, waar ze op 30 november 1943 overlijdt.

van buurtsportcoaches tot de mogelijkheden behoort? Kom dan naar de informatiebijeenkomst: • woensdag 2 oktober 2013, 19.30 uur in de Burgerzaal, gemeentehuis Wierden Meer informatie: kijk op www.sportenindebuurt.nl of neem contact op de gemeente, afdeling MO.

Inloopbijeenkomst De Akkerwal 7 oktober Op maandag 7 oktober van 18.30 tot 20.00 uur is er een inloopbijeenkomst in de Burgerzaal van het gemeentehuis. Hier kunt u het ontwerp van de Akkerwal (voormalige Rondweg) bekijken. Ook zijn er ambtenaren aanwezig om hier wat uitleg bij te geven. Het gaat om een totaalontwerp van de gehele Akkerwal. De uitvoering gaat in eerste instantie over het gedeelte tot aan de inrit van Zuidbroek.

AGENDA

Dinsdag 1 oktober | Informatieronde BFMO Locatie: raadszaal, gemeentehuis Tijd: 19.30 uur Iedereen kan de vergadering bijwonen. Daarnaast zijn de vergaderingen te volgen via de kabelkrant van Regio FM en de website van de gemeente. De agenda - met toelichting op de agendapunten - en stukken liggen ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis. Ze staan ook op www.wierden.nl/gemeenteraad. 24 september | De kracht van positief opvoeden (0-12 jaar) Locatie: Eetcafé ‘t Zumpke, Dorpsstraat 52, Enter Tijd: 19.30 uur tot 21.30 uur Toegang: Gratis

COLLECTEN 22 tot en met 28 september Fonds verstandelijke gehandicapten.

Diensten Hervormde Kerk Wierden

Zondag 29 september Dorpskerk 09.30 uur ds. J. Flikweert 15.00 uur ds. G.A. Schreuders (afscheid) (Liedboek)

Tabor 09.30 uur ds. J.W. van Bart 15.00 uur (geen dienst ivm afscheid G.A. Schreuders) Hoge Hexel 09.30 uur ds. G.A. Schreuders (afscheid) 19.00 uur ds. H.A. van de Pol

Sinds afgelopen donderdag is het winkelhart van Wierden weer goed bereikbaar.

De wegwerkers hebben het centrum namelijk op 19 september verlaten. De werkzaamheden aan het Burgemeester J.C. van den Bergplein en de Stationstraat zijn afgerond, en het resultaat mag er zijn.

De informatie op deze pagina is samengesteld door de redactie van ‘De Wiezer’. Het is een samenvatting van de officiële bekendmakingen en nieuws van de gemeente Wierden. U kunt er geen rechten aan ontlenen.

KIJK OP WWW.WIERDEN.NL/GEMEENTEBLAD VOOR ALLE GEMEENTELIJKE BEKENDMAKINGEN


Uw slager op 't binnenhof

od en banket bakker Kamphuis Wierden

BERGMAN

TOPSLAGER

brood en banket bakker Kamphuis Wierden

Kom en geniet! Burg. J.C. v/d Bergplein Kerkstraat 20, 0546 - 572628 0546 - 571201

Binnenhof 5 - Tel 576029

Sucadelappen 500 gram Rundergehakt 500 gram 3 Zwiebelsteaks Uit eigen keuken:

6.25 2.95 5.50

Kom en geniet! 1 liter Erwtensoep ............................... 4.50 Kijk voor meer informatie op: Leverworst ....................... 1.75 Kijk voor meer informatie100 op: gram Salami ................................ 1.65 www.bakkerijkamphuis.nl 100 gram Cornetbeef ...................... 1.35 Burg. J.C. v/d Bergplein Kerkstraat 20, 0546 - 571201 250 gram

www.bakkerijkamphuis.nl 0546 - 572628

deze week in de aanbieding: het beste brood

nu

pompoenpitbrood nu

€ 2.06 € 1.39

ovenverse bakkerspeculaas 250 gram

nu

€ 1.99

Kogelharde

Spruiten kilo

€ 0.

99

Komkommers 2 stuks

€ 0.99

Sauzen T-Bone Enter

Dagaanbiedingen:

Dinsdag Verse Worst

500 gram 2.95

Donderdag Speklappen

500 gram 2.95

Woensdag Gehakt HoH

500 gram 2.95

Stamppot Buffet

vanaf 12.50 pp

www.topslagerijbergman.nl

Nieuwe Oogst Hollandse Stoofperen

St. Remy

2 kilo

€ 2.50

Nieuwe Oogst Hollandse Appels 2 kilo

Elstar 50

€ 2.

Aanbiedingen geldig van 25 t/m 28 september 2013

Rijssensestraat 2, 7642 CX Wierden Telefoon: 0546 57 08 04 www.klasensagf.nl - winkel@klasensagf.nl @klasensug

KlasensUwGroenteman

Nazomeren bij La Différence Bloemsierkunst Volop mooie najaarskransen Onze najaarscollectie potterie is binnen. Nijverdalsestraat 1 7642 AA Wierden 0546 574292 Grotestraat 13-15 7461 KE Rijssen 0548 512663 www.ladifferencebloemsierkunst.nl

Rijssensestraat 2, 7642 CX Wierden - Telefoon: 0546 57 08 04 - Fax: 0546 57 6890 Rijssensestraat 2, 7642 CX Wierden - Telefoon: 0546 57 08 04 - Fax: 0546 57 6890 Internet: www.klasensagf.nl - E-mail: winkel@klasensagf.nl Internet: www.klasensagf.nl - E-mail: winkel@klasensagf.nl

0986 75 6450 :xaF - 40 80 75 6450 :noofeleT - nedreiW XC 2467 ,2 taartsesnessjiR ln.fgasnesalk@lekniw :liam-E - ln.fgasnesalk.www :tenretnI

Rijssensestraat 2, 7642 CX Wierden - Telefoon: 0546 57 08 04 - Fax: 0546 57 6890 Internet: www.klasensagf.nl - E-mail: winkel@klasensagf.nl


Voorproefje Sunte Mart’n: culturele feestavond op 31 oktober In de tent op de Bongerd houdt de Stichting Sunte Mart’n op donderdag 31 oktober een gezellige culturele avond. De revue Wierden geet Vedan en de Leesanghers treden die avond op. Vooraf en in de pauze verzorgen de Jennechies een optreden. De avond begint op 20.00 uur en de entreeprijs bedraagt 5 euro; dit is inclusief een kopje koffie of thee. Kaarten voor deze avond zijn verkrijgbaar bij Tourist Info - Markstraat 21 - en Engberts en Olthuis - Nijverdalsestraat 34.

SMPT op de planken met musical Hairspray

Paard in Beeld DÉ KRANT VOOR PAARDENLIEFHEBBERS IN TWENTE

Dinsdag 1 oktober verschijnt de eerste gratis hippische krant in Twente. Dit full color blad zal uitsluitend in het teken staan van paarden- en ponysport en richt zich op alle facetten van deze mooie sport in de hele regio Twente. Oplage 7.000 exemplaren. Denk hierbij aan dressuur, bixie, springen, fokkerij, aangespannen rijden, western rijden, eventing, paardrijden voor gehandicapten, 40+, etc. ,,Paard in Beeld” wordt één keer per maand op dinsdag of woensdag bezorgd bij paardenliefhebbers in Twente.

Dus ben jij een paardenliefhebber en woon je in Twente óf ben jij lid van een paardenvereniging in Twente? Mail even je naam, adres, postcode en woonplaats door naar info@paardinbeeld.info en wij zorgen ervoor dat dit blad GRATIS per post wordt toegestuurd!

Stichting Musical Producties Twente, gevestigd in Wierden, staat aanstaande zaterdag met haar tweede musical op de planken. De musical Hairspray is niet alleen wereldwijd een hit gebleken, ook de jonge talenten van SMPT bijten zich graag in het vrolijke verhaal vast. Het resultaat zal te zien zijn tijdens de première op 28 september in het Theaterhotel in Almelo. Al vanaf januari is er door de cast - onder leiding van het Wierdense regieteam Astrid Muijderman, Pim Spackler en Thijs Jansen - flink gerepeteerd. Voor de musical is ook een speciale band in het leven geroepen, die onder leiding staat van de eveneens Wierdense Rutger Jansen. PRman Jos Tornij vertelt: “Stichting Musical Producties Twente stelt zich tot doel om jong talent de kans te bieden zich verder te ontplooien op artistiek gebied. Dit beperkt zich niet enkel tot dat wat er gebeurt op het podium, maar ook daarom heen. Behalve het meewerken aan een project bieden we de mogelijkheid tot een stageplaats binnen de diverse onderdelen van de productie van een musical, waarmee de samenwerking nog hechter wordt.” Hairspray: als je haar maar goed zit!

Twenterand

Tubbergen Hellendoorn Wierden

Dinkelland

Almelo Losser Borne

Oldenzaal

Rijssen - Holten Hengelo Hof van Twente Enschede

Haaksbergen

,,Paard in Beeld” wordt gedrukt en uitgegeven door:

Drukkerij-Uitgeverij van Barneveld b.v. Industriestraat 10, 7591 BL Denekamp. Postbus 96, 7590 AB Denekamp. Telefoon 0541-351869. Fax 0541-354345. E-mail: info@paardinbeeld.info

Na de succesvolle opvoering van de musical Grease in 2011, staat SMPT nu in het theater met Hairspray. Begin jaren zestig droomt iedere tiener ervan om te dansen op tv in The Corny Collins Show. De mollige Tracy

Turnblad wil het nog het liefst van iedereen. Ze laat zich niet stoppen door haar figuur, want zij is een geboren danseres. Met haar tomeloze enthousiasme en hippe danspasjes weet ze een plaatsje in de show te bemachtigen, tot grote ergernis van de huidige ‘dance queen’ Amber von Tussle. Als Ambers vriendje Link Larkin ook nog eens een oogje op Tracy krijgt, is de maat pas echt vol. De twee meiden gaan een bittere en muzikale strijd aan. Ze zetten alles op het spel, zolang het haar maar goed blijft zitten! Kijk voor meer informatie op www.musicalproductiestwente.nl. De acteurs tijdens een repetitie van Hairspray. Foto: Remco Hendriksen.


Aanbieding van de Spakenburgse Visspecialist TEGEN INLEVERING VAN DEZE ADVERTENTIE

Hollandse Nieuwe Haring p/s € 2,00 Kinderboekenweek: start 2 oktober Ter gelegenheid van de 59e Kinderboekenweek en het Jaar van het Voorlezen organiseert de Bibliotheek Wierden tal van sport- en spelactiviteiten die aansluiten bij het motto Klaar voor de start. De activiteiten vinden plaats op 2 oktober in Wierden en op 9 oktober in Enter. Eén van de activiteiten is een voorleesestafette, waarbij onder andere wethouder Theo de Putter, schrijfster Ria Lazoe en winnaars van de Nationale Voorleeswedstrijd uit Wierden voorlezen uit Een vliegensvlugge vlieg van Michael Rosen. Een volledig overzicht van de activiteiten met data, locaties en tijden is te vinden op www.bibliotheekwierden.nl, waar kinderen zich ook kunnen aanmelden voor de workshops. De Kinderboekenweekactiviteiten worden ondersteund door de gemeente Wierden, Rotary Wierden en Boekhandel Reterink.

3 stuks voor € 5,00 + DE 4E GRATIS

Pakket 3 x lekkerbekken (zonder Graat) + 4 Hollandse Nieuwe haringen Nieuw!!!!.....alternatief voor paling

Gerookte pala's normaal € 3,00 p/s

HELEM AAL ZO N D ER GR A AT

nu € 2,50 + 3E GRATIS

'n Delicatesse Kwaliteits Verse Vis klasse A+

HAASJE VAN ZALM OF KABELJAUW P/kg € 27,50

NU 500 gram € 9,90

Voor de rest is het hele assortiment AANWEZIG EN NATUURLIJK DAGVERS Reclame is 14 dagen geldig in Wierden op de Markt Van 10.00 uur tot 13.00 uur EN op de markt in ENTER van 10.00 uur tot 13.30 uur En zaterdagmiddag in Wierden op De bongerd bij de Mitra van 15.00 uur tot 18.00 uur

Voor bestellingen kunt u bellen met 0653-622015 of mailen naar: IFishgroep@gmail.com

De De Spakenburgse Spalkenburgse Visspecialist Visspecialist wekelijks markt wekelijks opop de de markt in Wierden/Enter in Wierden


WELLENWEE

WIJ ZIJN BAS (27 JAAR) EN DIESKE (34 JAAR) EN VOOR DE GEMEENTE WIERDEN VOEREN WIJ HET JONGERENWERK UIT.

Jongerenwerk Veel mensen kunnen zich geen voorstelling maken bij ons werk en wat het jongerenwerk precies inhoudt. Als jongerenwerker begeleiden en ondersteunen wij groepen jongeren binnen een accommodatie, bijvoorbeeld jongerencentrum Chill-Out in Wierden of het jongerencentrum in Enter, of op locatie. We organiseren voor én met jongeren activiteiten en projecten gericht op zinvolle vrijetijdsbesteding. Dit kan echt van alles zijn. Zo hebben wij onlangs, samen met Kaliber Kunstenschool, een graffitiworkshop georganiseerd in het centrum van Wierden. Misschien heeft u het wel gezien, deze workshop vond plaats in het kader van Kunsten op Straat. Ook werken wij vaak samen met het sportbuurtwerk. Op woensdag 2 en 9 oktober organiseren zij een leuke sportmiddag voor jongeren met een beperking. Het jongerenwerk is dan ook aanwezig met een gezellige chill hoek, waar jongeren even kunnen uitrusten en chillen natuurlijk. Het jongerenwerk heeft ook een belangrijke signalerende functie. Dit betekent dat jongerenwerkers preventief inspelen op problemen waarmee jongeren te maken kunnen krijgen. Hoe eerder je op onderwerpen, zoals pesten, kunt inhaken hoe groter de kans dat problemen hiermee worden voorkomen. Wij doen dit aan de hand van het geven van voorlichtingen en in gesprek gaan met jongeren. De vuurwerkbus is ook een goed voorbeeld van de signalerende functie van het jongerenwerk. Wij hopen dat wij een helder beeld hebben kunnen geven over het jongerenwerk. Jongeren en ouders die meer willen weten, kunnen informatie vinden op onze jongerenwebsite www.wejongeren.nl. Daarnaast kun je ons ook volgen op twitter @wejongeren en/of vrienden worden op facebook @jongerenwerksportbuurtwerk.

Vrijwilligersvacatures Seniorenvoorlichters Als seniorenvoorlichter legt u contact met ouderen en aan de hand van een checklist stelt u mogelijke behoeften en eventueel problemen vast.

Computerdocenten U geeft les aan ouderen en leert hen omgaan met de computer. De groep bestaat uit maximaal 10 personen en de les wordt gegeven aan de hand van een lesboek.

Marktstraat 21 ♦ 7642 AK Wierden 0546 - 571693 info@stichtingdewelle.nl

Sport Vereniging Zwaluwen Wierden 65 jaar

Op 21 september jl. vierde voetbalclub SVZW (Sport Vereniging Zwaluwen Wierden) haar 65-jarig jubileum. De op 23 september 1948 opgerichte amateurvoetbalclub heeft de laatste vijf jaar een enorme groei doorgemaakt. Dit najaar wordt zelfs het duizendste lid verwacht. Vice-voorzitter Gerrit Schapink: “Onder meer het kampioenschap van SVZW binnen de Zaterdag Hoofdklasse C in 2011 heeft de club een echte boost gegeven. We ervaren een duidelijke stijging van het ledenaantal en van de algehele betrokkenheid binnen SVZW. Heel mooi om te zien. Die positieve ontwikkeling is ook te danken aan het feit dat we als club vooruitstrevend zijn en blijven nadenken over nieuwe ontwikkelingen.”

voor Wierden en omgeving mensen met een verstandelijke beperking bij de vereniging betrekken. “Ook zij moeten de mogelijkheid hebben om te voetballen”, legt Schapink uit. “Met onze samenwerkingspartners Aveleijn en VSO-ZMLK-school De Brug in Almelo heeft SVZW het G-voetbal voor gehandicapten opgezet. Het team is inmiddels aangemeld bij de KNVB en speelt al competitie tegen een ander Gteam, geweldig mooi!”

Mini’s en vrouwenteams

Een vereniging om trots op te zijn

Zo biedt SVZW de allerjongsten de mogelijkheid om twee keer per week een lekker potje voetbal te spelen. “Er zijn inmiddels zo’n veertig mini’s. Ze krijgen allemaal een eigen tenue van bijvoorbeeld Manchester United, Barcelona of een andere grote club. Dat vinden ze geweldig. Wij ook trouwens”, vertelt Schapink enthousiast. De laatste jaren heeft het vrouwenvoetbal eveneens een boost doorgemaakt. SVZW telt drie vrouwenteams, waarvan twee in competitie. Ook zijn er voor meisjes jeugdselectieteams A, B, C, D en E. En vanzelfsprekend wordt er ook gekeken naar ‘de beteren’, zoals Schapink getalenteerde jeugdspelers omschrijft. “Om hen een kans te geven in het profvoetbal zijn we een samenwerking aangegaan met de eredivisieclubs van FC Twente, Heracles en PEC Zwolle.”

Iedereen aan de bal

SVZW heeft haar maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Met het project ‘Iedereen aan de bal’ wil de club vanuit haar maatschappelijke functie

SVZW heeft tevens een toneelclub in haar gelederen, Spölt Veur Ziene Wille. In het najaar wordt in het Parkgebouw te Rijssen een revue opgevoerd met ludieke momenten uit de afgelopen 65 jaar. Maar naast het succes en de mooie leeftijd van de amateurvoetbalclub heeft SVZW ook te kampen met minder positieve ontwikkelingen. Zo zijn er inmiddels vijftig teams die twee tot drie keer per week trainen, wat zorgt voor een serieus tekort aan trainingsvelden. “Maar daar hopen we binnenkort met de gemeente uit te komen. En ook voor de verouderde kleedkamers – voor velen een doorn in het oog – zoeken we een oplossing. De komende twee jaar krijgt de vereniging tevens te maken met een huurverhoging van maar liefst 25 procent. Ongekend”, geeft Schapink toe.

“We zijn straks gewoon genoodzaakt om onze contributies te verhogen. Alle kosten gaan omhoog en dat voelen de leden in hun portemonnee. Dat vinden wij als bestuur heel pijnlijk. Maar ondanks de economische ontwikkelingen blijft SVZW een vereniging om trots op te zijn. Al 65 jaar lang!”, besluit Schapink.


oetENTER

NIEUWS

Uitreiking Koninklijke EOV komt met promotiefilm Enter ruim een jaar geleden is de EOV een bijeenkomst op dinsdag 8 oktober om Onderscheiding aan de heer Grouve Alweer gestart met herprofileren van de Enterse 20.00 uur in de Enterse waarf.” Op deze Op maandag 9 september, tijdens een feestelijke bijeenkomst in de brandweerkazerne, reikte burgemeester Robben een Koninklijke onderscheiding uit aan de zestigjarige Herman Grouve uit Enter. Grouve is hiermee benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Grouve is al sinds 1975 actief als chauffeur bij de vrijwillige brandweer van Enter. “De langdurige bijdrage van Grouve aan de openbare orde en veiligheid in Enter en de regio is reden geweest om hem te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau”, aldus burgermeester Robben. Grouve nam op 9 september tevens afscheid van het korps.

Ondernemers Vereniging. De basis daarvoor was het ontwikkelen van een nieuwe slogan en een nieuw logo, ‘Enter, groots in ambacht en mode’. Met het verspreiden van een kerstsok met slogan en het logo onder basisschoolleerlingen en een actie in het kader van het glazen huis in Enschede, waren de eerste activiteiten eind vorig jaar een feit. Verder is er nagedacht over een nieuwe informatieve website, is er in samenwerking met de gemeente een draadloos internetcircuit gerealiseerd en is geparticipeerd in de organisatie van de streekmarkt.

Promotiefilm presenteren Dirk Velten, voorzitter van de EOV: “Maar er is meer. Samen met de adviseurs van Hendriks & Markvoort zijn er plannen ontwikkeld voor een promotiefilm voor Enter. Een film die vakmanschap, de betrokkenheid en de kwaliteit van het ondernemen en de sfeer in Enter op de kaart moet zetten. Nu deze film klaar is willen we die graag aan presenteren en dat gebeurt op

Jubileum Tijdens de bijeenkomst werden eveneens meerdere brandweervrijwilligers gehuldigd in verband met hun jubileum. Antoon Slagers en Henk Rohaan vierden hun twintigjarig jubileum bij het korps, Harry Homan vierde dat hij al 35 jaar bij de brandweer actief is.

bijeenkomst zullen ook een drietal ondernemers wat komen vertellen over hun manier van ondernemen, namelijk Nick Velten van Velten Media (over het belang van de digitale wereld), Peter Kerkhof van De Vonder Interieur (over de rol van vakmanschap in relatie tot moderne technieken) en Paul Roetgering van Roetgerink Mode en Schoenen (over de de inrichting en exploitatie, de kansen en bedreigen van een webshop).

Van gedachten wisselen Graag wil de EOV deze avond ook gebruiken om met bezoekers van gedachten te wisselen over de nieuwe rol van de ondernemersvereniging. De EOV hoopt op een grote opkomst. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben dan kunt u contact opnemen met Dirk Velten door te mailen naar dirk@velten.nl of te bellen naar (0547) 381 221. Aanmelden voor de avond kan door een e-mail te sturen naar: eov.enter@gmail.com.

Versspeciaalzaken van Enter

Dorpsstraat 117 7468 CH Enter T: 0547 383917 F: 0547 384121 M: info@debleek.nl

MAANDAG / WOENSDAG SALADE V/D WEEK Pastor salade 100 gram

0.89

MAALTIJD V/D WEEK Stamppot zuurkool met speklap per bak

3.99

ZATERDAG MARKTMAZZELTJE

Dikke rode Goudreinetten 3 kilo

2.99

0.79 1.25

Vers gesneden Spitskool 400 gr

Vers geschrapte Krieltjes kilo

DONDERDAG / ZATERDAG Hollandse Conference peren 2 kilo Mooi blanke Witlof 500 gr

2.99 0.59

UIT DE TAPAS/SALADE BAR Nieuw nieuw nieuw Heksenkaas Tomaat/ basilicum 100 gr

1.49

G. LAMMERTINK Uw ambachtelijke slager Dorpsstraat 50, 7468 CL Enter, 0547 381 255

3 Rookworsten voor

€ 5,00

VISHANDEL

DE gezonde APOTHEEK Vis menu € 5,00 Kabeljauw menu € 7,00 Zalm menu € 7,00 Dorpsstraat 91a, 7468 CG Enter Telefoon: 0547 385 130


oetENTER

NIEUWS

Twentse wielrenners van weleer

Verslag Vroomshoopse Boys – Enter Vooruit zaterdag 21 september Ruststand: Eindstand:

Enter uiteraard aan bod in boek van Erik Jan Jansen De Enschedese Erik Jan Jansen is rechtbankverslaggever bij RTV Oost, maar daarnaast vooral een ontzettende liefhebber van de wielersport. Zijn eerste boek over zijn grote passie komt in 2014 uit en gaat over Twentse wielrenners van weleer. Mooie verhalen, sprekende foto’s: het belooft een collector’s item voor iedere wielerliefhebber te worden. Wielerdorp Enter mag in het boek uiteraard niet ontbreken. “Ik loop al enige tijd met het idee rond dat er een boek over het Twentse wielrennen geschreven moet worden”, vertelt Jansen. “Als pure liefhebber van de wielersport schrijf ik van tijd tot tijd verhalen voor diverse websites, beheer ik een aantal websites van Twentse profrenners en ben ik betrokken bij de PR voor de Ronde van Overijssel. Een aantal jaar geleden ben ik begonnen om zelf een collectie van wielerspullen op te bouwen, een collectie met steeds meer regionale topstukken. Vanuit de websites van profrenners en mijn collectie krijg ik steeds meer contacten binnen de Twentse wielerwereld. Dat levert vaak prachtige

de familie Braamhaar-Pluimers, die volop betrokken zijn bij twee verenigingen, de OWC en De Zwaluwen, mocht ik een stapel krantenartikelen ophalen. Oud-renner Bert Boom was niet thuis, maar bij de familie Stamsnijder werd al snel koffie gezet. Voormalige wereldkampioen Hennie Stamsnijder is al jaren niet op zolder geweest waar zijn plakboeken en foto’s staan. Ik hoop dat hij dat binnenkort voor mij wel wil doen. Mijn vermoeden is dat ik de komende tijd nog vaker in Enter te vinden ben. Zo moet ik ook nog langs bij Jos Lammertink, een renner die naar mijn mening zwaar onderschat is. Mocht u de komende tijd een ge-

verhalen op en doorverwijzingen naar andere renners van ‘vroeger’.”

lukkig glimlachende wielrenner in het dorp tegenkomen, dat is de kans groot dat ik dat ben, net terug van een mooie ontmoeting.”

De mooie verhalen bijeen graaien “Op dit moment ben ik hard aan het werk om de lijntjes voor het boek uit te zetten”, gaat Jansen verder. “Afgelopen week bracht ik mijn eerste verkennende bezoek, op de racefiets natuurlijk, aan een aantal wielerfamilies in Enter. Prachtig, overal is het ‘kom maar achterom’ en hoorde ik de mooiste verhalen aan de keukentafel. Bij

1–0 1–0

We moeten al erg ver terug in de geschiedenis van Enter Vooruit om een seizoen tevoorschijn te toveren waarin de zwart-witte brigade na drie duels nog de maagdelijke score van NUL treffers op het bordje had. Deze voetbaljaargang is het zover. Drie wedstrijden achter de rug, nog geen bal in het vijandelijke netje. Ook in de klassieker tegen Vroomshoopse Boys hoefde de nul op het scorebord aan Enterse zijde niet gewijzigd te worden in een ander cijfertje, 1-0. Dat het na drie kwartier letterlijk en figuurlijk zwoegen aan Enterse kant nog slechts 1–0 was mocht een klein wondertje heten. De blauwen uit Vroomshoop voerden de regie op het sportpark De Bosrand en kregen al in minuut 5 van de strijd de (uiteindelijk) winnende goal in de boeken. Eerst was er na ruim 100 seconden al een onweerswaarschuwing vanuit het kamp van de thuisploeg geweest, toen Rutger Schrijver na een vrije schop de knikker net naast de veste van doelman Robert Velten kopte, maar drie minuten verderop werd een collectief slaapmomentje van het Enterse centrale verdedigingsduo de equipe van coach Anton Wennemers fataal. Notabene bij een Vroomshoopse inworp stond eerst Jasper Rohaan in z’n eigen “zestien” lucht te dekken en vervolgens ging Niels Getkate een lijf-aan-lijf-duel met spits Tim van der Kolk aan als een beginneling, 1-0 derhalve. Opnieuw moest E.V. dus al vroeg in de wedstrijd beginnen met het repareren van een achterstand. Daar kwam vooralsnog bitter weinig van. Vroomshoop leidde de debatten en was in elke linie de meerdere van zwart-wit. Achterin had E.V. grote moeite om de fysiek ijzersterke blauwe spitsen van het doel af te houden, het Enterse middenveld werd overlopen en voorin deed de ploeg van Anton Wennemers al helemaal niet mee in het gebeuren. Pas in het laatste kwartier van deel één kwam er wat kleur op de Enterse gezichten, maar toen had Ton Kunst aan de andere zijde de zaak al kunnen beslissen middels twee kopballen, waarbij goalie Robert Velten bij de eerste Vroomshoopse mogelijkheid een foutieve inschatting maakte toen ie veel te aarzelend z’n doelmond verliet (het herstel van de doelman kwam in tweede instantie) en bij de tweede kopstoot van Kunst liet Velten wel zien dat hij over degelijke keepers-

Foto door Henk Pluimers. Heeft u verhalen of foto’s die voor het boek gebruikt kunnen worden? Neem dan contact op met Erik Jan Jansen door te mailen naar ejmailt@gmail.com. Het boek wordt in 2014 onder meer verkocht bij Bruna in Enter.

4990,35 euro voor K.W.F. Kankerbestrijding De jaarlijkse collecte voor K.W.F. Kankerbestrijding heeft in Enter het mooie bedrag van 4990,35 euro opgebracht. Met het geld dat door de collectanten is opgehaald, kunnen ze meer onderzoek mogelijk maken en zo dus steeds meer vooruitgang boeken. K.W.F. Kankerbestrijding afdeling Enter dankt iedereen voor zijn of haar bijdrage, maar vooral de vele collectanten voor hun inzet.

STREEK W IJ Z E R

kwaliteiten beschikt. De kleedkamerboodschap van Wennemers zal na drie kwartier worstelen aan duidelijkheid niks te wensen hebben overgelaten, want zijn volgelingen kwamen met veel betere papieren uit het kleedlokaal dan ze er een kwartier eerder ingedoken waren. Plotseling begon E.V. de duels te winnen, zat er vinnigheid in de ploeg en leken de Enternaren op weg om de opgelopen schade uit het eerste bedrijf rap weg te poetsen. Echter, als de krijtlijnen van het strafschopgebied der gastheren opdoemden werd de trekker niet overgehaald. De mannen van Vroomshoop-kapitein Henk Harmens staan al jaren bekend om hun defensieve degelijkheid en ook nu gaven de blauwhemden bitter weinig weg. Toch was E.V. middels de mooiste aanval van de dag akelig dicht bij de gelijkmaker. Henri Knol (wanhopig zoekend naar vorm) stoomde vanaf links op, vond aanspeelpunt Ron Smit rond de penaltystip en die schilderde met een gave hakbal ineens een doelrijpe kans voor Marco ter Weel op de grasmat. De uithaal van de Enterse linkspoot schroeide de aluminium dwarslat boven doelman René Kok. In de Enterse dug-out gooide overste Wennemers er een dubbele wissel tegenaan. Erwin Nieuwenhuis en Frank Smit kwamen als verse krachten even later gevolgd door het eerste seizoensoptreden van Martijn Rohaan. En weer leek E.V. via de vrucht van een vlot lopende combinatie over drie schijven langszij te komen. Op rechts werd na een een-tweetje Lourens Smids de ruimte ingestuurd, panklare voorzet naar het hoofd van Ron Smit en een tel later zeilde het leder centimeters over de deklat. Aan de andere kant deed ook de thuisploeg plotseling weer even mee toen invaller Jos Hutten een harde schuiver losliet die een metertje langs de Enterse kooi hobbelde. In extremis had E.V. met ietwat meer geluk de (toen verdiende) gelijkmaker alsnog op de borden kunnen krijgen. In een overvol strafschopgebied zette Erwin Nieuwenhuis zijn rechter pantoffel onder de knikker en via het been van Ron Smit ketste de bal plotseling uit de ingezette richting, maar er zat net te weinig venijn in de poging, waardoor sluitpost Kok de bal kon oprapen voordat ie over het doellijntje rolde. Zuur verlies derhalve voor E.V., maar we zijn net begonnen aan het voetbaljaar, dus op naar betere tijden.


oetENTER

NIEUWS

Uitslag Open Individuele Viswedstrijd ‘t Zümpke Zaterdag 14 september werd de jaarlijkse open viswedstrijd gevist aan de zijtak van het Twentekanaal bij Bornerbroek. Onder lang niet ideale weersomstandigheden werd er door 54 deelnemers toch nog bijna 35 kilo vis gevangen.

Folders verspreiden? Ook uw folders kunnen mee met de verspreiding van ‘De Wiezer’ Voor meer informatie: 0541-355974 - info@dewiezer.nl

Groothuis alweer

5 JAAR in Enter!

Alle brillenkopers profiteren

100 EURO KORTING bij aanschaf van multifocale bril

50 EURO KORTING bij aanschaf enkelvoudige bril

50% KORTING op zonnebril bij aanschaf van contactlenzen

Op de foto de vakwinnaars met v.l.n.r. Kamphuis, Driezes en Weustmann. De prijswinnaars waren:

Voor een bril ga je toch even naar Enter.

Vak A 1. Weustmann 2. Vinke 3. Meiknegt 4. Linde 5. Loovers

1.700 gram 640 gram 620 gram 480 gram 400 gram

Vak B 1. Kamphuis 2. Rekers 3. Haan

2.180 gram 2.040 gram 1.400 gram

4. Woudstra 5. Letteboer

1.220 gram 1.020 gram

Vak C 1. Driezes 2. Jansen 3. Heijkamp 4. Dommerholt 5. Boll

9.400 gram 2.520 gram 2.420 gram 1.560 gram 1.120 gram

Dinsdag gesloten Donderdag koopavond

Dorpsstraat 134, Enter. Tel. 0547 381003. www.groothuisoptiek.nl


tot 15.00 van 11.00

uur

Zaterdag 5 oktober Open Huizen Dag! Wierden

1e Esweg 41

Vraagprijs € 187.000,- k.k.

Wierden

Akeleistraat 9

Vraagprijs € 199.000,- k.k.

Op een mooie rustige locatie gelegen, karak­ teristieke vrijstaande woning uit de begin jaren ’60 op 400 m² grond met een grote garage en berging en tuin gelegen op het zuiden. Woning is voorzien van kelder. C.V. ketel Remeha, 1998. Inhoud: circa 265 m³.

Vrijstaande woning met dubbele (geïsoleerde) garage. Mogelijkheid om op de begane grond een slaapkamer en 2e badkamer te realiseren ter plaatse van inpandige garage en bijkeuken. Ruime eigen oprit. De woning is rondom geheel voorzien van rolluiken. Fraai gelegen op korte afstand van het centrum en scholen. Perceelgrootte: 297 m².

Almelo

Hoge Hexel

Hofstraat 7

Vraagprijs € 279.000,- k.k.

Lanckerweg 1

Vraagprijs € 300.000,- k.k.

Fantastisch appartement met ruim balkon, 3 slaapkamers en 2 badkamers, gelegen op één van de mooiste plekken van Almelo, met uitzicht op het Rogmanspark en Huize Almelo. Het appartement bevindt zich op de begane grond, het balkon/terras ligt wat hoger dan het park, waardoor de privacy gewaarborgd blijft.

In het prachtige “actieve” kerkdorp Hoge Hexel gelegen, vrijstaande woning met garage, fraaie grote tuin en vijverpartij. Perceelsgrootte: 1.449 m². Bouwjaar ± 1960. Inhoud woning 380 m³. Aan de garage is een overkapping gerealiseerd. Woning beschikt over 4 slaapkamers.

Wierden

Wierden

Rijssensestraat 24

Koopsom € 498.000,- k.k. Midden in Wierden op een bijzonder fraaie locatie is deze zeer statige vrijstaande villa met kantoor/ praktijkruimte en een ruime garage gelegen. De schitterende, met oog voor detail en historie verbouwde villa is gelegen op een royaal perceel van 1.385 m². Hoge plafonds, een fantastisch trappenhuis en royale vertrekken.

Woestendijk 8

Vraagprijs € 495.000,- k.k. Gelegen aan de rand van unieke luxe woonwijk Zenderink met veel privacy, zeer ruim opgezet, veel groen en schitterend uitzicht op het Vossenbos vindt u deze vrijstaande rietgedekte woonboerderij. Landelijk en toch binnen 5 minuten in centrum Wierden! Perceel: 1.400 m². Inhoud: 750 m3.

Wierden De Aa 84

Vraagprijs € 365.000,- k.k. In de prachtige wijk “De Aa” gelegen, vrijstaande woning met garage. De besloten tuin op het zuidoosten geeft veel privacy. Dit heerlijke gezinshuis met slaap-/badkamer op de begane grond en een grote werk-/hobbykamer op de 1e verdieping boven de garage. Bouwjaar 1990. Perceelgrootte: 484 m².

Wierden

Landmanstraat 1A

Vraagprijs € 169.000,- k.k. Nabij het centrum van Wierden uniek gelegen, fraaie benedenwoning met berging, parkeerplaats en een klein tuintje, om toch het gevoel van buiten wonen te houden. Bouwjaar 1963. Woonoppervlakte: 100 m². Woning beschikt over 2 slaapkamers.

Almelo

Nieuwbouw De Mooie Vrouw

Koopsom € 199.500,- v.o.n. Fraaie nieuw te bouwen 2/1 kapwoningen met kavels van 180 m² tot 216 m². Inhoud woningen ca. 450 m³. Hoogstaande woonkwaliteit in AlmeloNoordoost inclusief luxe sanitair en keuken. Genieten van een weids uitzicht en ideale ligging qua infrastructuur.

Wierden De Aa 106

Vraagprijs € 450.000,- k.k. Wij hebben het genoegen u aan te bieden, deze zeer royale vrijstaande woning (625 m³) met garage en carport op een perceel van 803 m². Gelegen in geliefde wijk “De Aa”. Woonkamer met eiken parketvloer, schuifpui en half open keuken met diverse inbouwapparatuur. Privacy biedende achtertuin door het vrije uitzicht aan de achterzijde.

Wierden

Lavendelhof 11

Vraagprijs € 209.000,- k.k. Op rustige plek, nabij het centrum en diverse scholen gelegen, ruim half vrijstaand woonhuis met uitgebouwde keuken/bijkeuken. Op het beschutte plein aan de achterzijde bevindt zich de garage. Perceelsgrootte: 257 m². Bouwjaar 1973. Stenen schuur aanwezig in de achtertuin. Zonnige tuin gelegen op het zuiden.

Wierden

Hexelseweg 6A

Vraagprijs € 195.000,- k.k. Nabij het centrum van Wierden gelegen, half vrijstaand woonhuis op royaal perceel. Aan achterzijde toegang tot grote geïsoleerde (spouwmuren) garage. Perceelsgrootte: 359 m². Keuken gemoderniseerd en onder andere v.v. vaatwasser, koelkast en Boretti 6-pits fornuis met dubbele oven.

Vestiging Almelo Vestiging Wierden Wierdensestraat 25, Almelo Tolgaarde 1, Wierden T 0546 53 95 95 T 0546 57 12 72 Ons kantoor is op zaterdag 5 oktober van 11.00 tot 15.00 uur ook geopend.

Almelo

De Gieteling 46

Vraagprijs € 119.000,- k.k. Midden in het groen in de wijk Windmolenbroek gelegen, middenwoning met vrijstaande stenen berging en achterom. De woning is aan de voorzijde gelegen aan een rustig fietspad en aan de achterzijde aan een beschut hofje voorzien van speeltoestellen. Keuken (2010) voorzien van diverse inbouwapparatuur. 4 slaapkamers.

Wierden

Wierden

Garf 15

Vraagprijs € 285.000,- k.k. Deze twee-onder-één-kap is uniek door de verrassende indeling en uitvoering van de woning. Een heerlijke plek om te wonen. De woonkamer is voorzien van een fraaie openhaard met inbouw boekenkast en erker met glas-in-loodramen. Bouwjaar 1993. Perceelsgrootte: 319 m². Mogelijkheid voor 5e slaapkamer. Inhoud ± 510 m³.

Almelo

Het Loo 7

Het Uilenreef 12

Vraagprijs € 389.000,- k.k. In kleinschalige wijk “Het Loo”, op korte afstand van het centrum van Wierden gelegen, vrijstaande woning met uitgebouwde verdiepingsvloer boven de garage/carport. De woning verkeert in een goede staat van onderhoud en is geheel doelmatig geïsoleerd. Perceelsgrootte: 601 m². Inhoud circa 540 m³.

Vraagprijs € 289.000,- k.k. In de wijk Het Kollenveld gelegen, verrassend ruime semi bungalow met 3 ruime slaapvertrekken en 2 badkamers, de ouderslaapkamer bevindt zich op de begane grond en biedt directe toegang tot de badkamer en middels tuindeuren naar de achtertuin. Een moderne woning geschikt voor een gezin en voor jonge senioren.

Almelo

Poulinkstraat 5-1

Onlangs verkocht

Vraagprijs € 189.000,- k.k. Gelegen in het centrum van Almelo met alle stadsvoorzieningen op loopafstand, luxe afgewerkt en royaal 4-kamerappartement. Dit fraaie appartement moet u beslist van binnen zien! De keuken, het sanitair en het algeheel afwerkingsniveau is uitstekend. Lift-installatie aanwezig.

Wierden Oude Almeloseweg 18

Wierden Stationsstraat 19a

Almelo Bornerbroeksestraat 366

Hoge Hexel Janninksweg 4

Wierden Aadorpsweg 2

Wierden Akeleistraat 18

Almelo De Karekiet 7

Wierden Europa-ring 230

Almelo De Mooie Vrouw (kavel 10)

Almelo Nijgaarde (kavel 9)

Wierden Waterpoort 36

Wierden Maldegemstraat 11

Vriezenveen

De Aalscholver 4

Koopsom € 198.500,- k.k. Goed onderhouden en ruim halfvrijstaand woonhuis met aangebouwde bijkeuken (in spouw) met garage en carport en lange oprit. Gunstig gelegen in de wijk Elzenhoek. Bouwjaar 1986. Perceelsgrootte: 273 m². Inhoud: 400 m³.

Sterk door regionaal netwerk Kijk voor ons gehele woningaanbod op www.plaggemarsmakelaars.nl of op www.funda.nl

Volg ons via:


ZAKELIJKUITGELICHT

ST R EEK W IJ Z E R

Speciaal voor bedrijven uit deze regio

Gun jezelf een Trendy moment In de ruime, loungeachtige salon van Trendy Hair & Wellness bundelen drie onderneemsters hun krachten, te weten Barbara Schepers (kapsalon Trendy Hair & Wellness), Karin Wessels (schoonheidssalon Just For You) en Christel Oosterom (pedicuresalon Happy Feet). “Veel mensen weten (nog) niet dat wij niet alleen een kapsalon zijn. Ook voor onder meer gezichtsbehandelingen, gelcolornagels van het merk O.P.I., massages en diverse voetbehandelingen kunnen mensen bij ons terecht”, vertelt Wessels. Schepers voegt toe: “Wij onderscheiden ons inderdaad doordat we meerdere disciplines onder één dak hebben. Het concept van Trendy Hair & Wellness is erop gericht mensen te laten genieten van hair, beauty en well-being. Niet voor niets is onze slogan ‘Gun jezelf een Trendy moment’! Ons team zorgt graag voor een rustmomentje in de hectiek van alledag. Daarnaast zijn we vier dagen per week tot 21.00 uur geopend, kunnen klanten gebruik maken van ons online afsprakenboek en zijn we de enige salon in Wierden met een eigen webshop.”

Kwaliteit, moderniteit en ontspanning Het kappersteam van Trendy Hair & Wellness bestaat uit vijf enthousiaste dames, ieder met een eigen specialiteit. Zo zijn twee van de vijf dames bijvoorbeeld ook opgeleid als kinderkapper - Trendy Kids is het gedeelte van de salon dat is ingericht als kinderparadijs en waar ook kinderfeestjes worden gehouden. Alle kapsters werken al minstens acht jaar in de salon en zijn met recht vakbekwaam te noemen. “Sommigen zijn al sinds het begin, dus al vijftien jaar, bij me”, vertelt Schepers. “Kwaliteit, moderniteit en ontspanning staan bij ons allemaal voorop. We volgen niet alleen een paar keer per jaar cursussen, ook werken we uitsluitend met topproducten. Zo hebben we bijvoorbeeld een cellophanes-behandeling van Sebastian Professional, een kleuring zonder ammoniak en waterstofperoxide. Hiermee zijn we uniek in Wierden.”

In de watten leggen De kapsalon is vijf dagen per week geopend, schoonheidsspecialiste Wessels is ook vijf dagen per week aanwezig en voor pedicures kunnen klanten enkele dagdelen terecht. Net als de kapsalon, willen ook de schoonheids- en pedicuresalon net iets anders dan anders zijn. Zo is Oosterom ook gecertificeerd om diabetesvoeten te behandelen en werkt Wessels uitsluitend met het gerenommeerde Italiaanse merk [ comfort zone ]. Schepers eindigt: Wat Karin, Christel en mijzelf - en dus Trendy Hair & Wellness - echt typeert? We vinden het allemaal leuk om net iets meer voor onze klanten te doen. Een kopje koffie met wat lekkers, een vrijgezellenfeestje op maat, betaalbare abonnementen voor onze vaste klanten en leuke acties: we proberen onze klanten echt in de watten te leggen.” Fotografie door Remco Hendriksen

Trendy Hair & Wellness Tolgaarde 3-5 7642 EX WIERDEN

Telefoon: (0546) 579 069 www.trendyhairandwellness.nl


Nieuwe AEDvrijwilligers in wijk Grote Maat/de Aa In het voorjaar van 2013 is in de wijk Grote Maat/de Aa een campagne gehouden om nieuwe AED-vrijwilligers te werven die het bestaande team komen versterken. In de afgelopen jaren zijn enkele vrijwilligers om diverse reden gestopt met deze vorm van burgerhulpverlening. Om het aantal vrijwilligers op peil te houden heeft de werkgroep, in samenwerking met de gemeente Wierden en de Hartstichting, deze campagne opgestart. Het prachtige resultaat is nu bekend gemaakt: er hebben zich veertien nieuwe AED-hulpverleners aangemeld. De nieuwe cursisten starten in de derde week van september met de cursus.

• optiek • pasfotoservice • hoortoestellen www.brilmodewierden.nl Kerspel 11, 7642 AP Wierden, Telefoon 0546 572 683

Tweedehands kinderkledingbeurs in Hoge Hexel

OPEN DAG ZATERDAG 28 SEPTEMBER 10.30-16.00 UUR

Opbrengst naar Kans voor een Kind In Hoge Hexel vindt op zaterdag 28 september een tweedehands kinderkledingbeurs plaats. Van 10.00 uur tot 11.30 uur kunnen bezoekers rondneuzen tussen najaars- en winterkleding. De beurs wordt gehouden in het Kulturhus, Nieuwe Schoolweg 5. De toegang is gratis. Voor slechts tien euro huurt u al een stand en kunt u uw eigen tweedehands kinderkleding verkopen. De opbrengst van de kledingverkoop is voor de verkoper, van de opbrengst van de standhuur worden de kosten van de organisatie betaald. Ook blijft er een leuk bedrag over voor het goede doel Kans voor een Kind. De organisatie verwacht ongeveer veertig standhouders te kunnen verwelkomen. Ook met uw stand op de beurs staan? Neem dan contact op met Hetty van der Sar, telefoonnummer (0546) 697 400 of e-mailadres info@hekselselofje.nl.

Stunttoko tegen inlevering van deze advertentie

10% korting BINNENHOF - WIERDEN

Zanggroep El Shaddai on tour

Zanggroep El Shaddai gaat op zaterdag 5 oktober on tour door de gemeente Wierden. De twintigkoppige vereniging worden tijdens de tour begeleidt door dirigent Marco Haakmeester en pianist Niël ter Harmsel. Fenny Hammers zal de zang ondersteunen met de trek harmonica. El Shaddai zal bekende christelijke liederen en oud-Hollandse meezingers ten gehore brengen. Reggedal te Enter 10.30 uur tot 11.15 uur. De Botterhof 11.45 uur tot 12.30 uur. Het Wedervoort (Oosterhuus) 14.00 uur tot 14.45 uur. Het Holtinck 15.15 uur tot 16.00 uur. Hebron (Hervormde Kerk) 16.30 uur tot 17.15 uur.

é f a c Nieuw bij Sport Cafe Wierden! WeekNieuw end voordeelpas met maar liefst 25% Weekend Voordeelpas korting op alle dranken. Er zijn maar een Dikkensweg 1 Wierden

beperkt aantal pasjes, haal daarom je Weekend Voordeelpas zo snel mogelijk!

DJ’s Hugo & Peter

27 september 2013 is de laatste vrijdag van de maand. De vierde en tevens laatste omafiets t.w.v € 200,- wordt verloot en natuurlijk nog vele andere prijzen. Burgemeester Warmaarstraat 18 Wierden

Paardensportcentrum Lourenshoeve r Voor mee

:

informatie

l

s.n www.fnr

Flierdijk 1, 7683 RA - Den Ham Leuke demonstraties, gratis ponyrijden, programma kijk op www.lourenshoeve.nl FNRS. Plezier met paarden

staan voor jullie klaar om er een spetterende avond van te maken!


UIT AGENDA

Tourist Info Wierden-Enter Kinderworkshop Atelier Drokje

Orgelconcert

Op zaterdag 28 september geeft Jaap Zwart een orgelconcert in de Hervormde Kerk in Enter. Tijd: van 19.30 uur tot 21.00 uur

Open dagen Nederlandse Wijngaarden: Wijngaard Baan Bezoek in het weekend van zaterdag 28 september en zondag 29 september Wijngaard Baan aan de Kloosterhoeksweg 15 in Wierden. Op zaterdag is de wijngaard geopend van 10.00 uur tot 18.00 uur, op zondag van 10.00 uur tot 19.00 uur. U kunt een kijkje nemen in de wijngaard en in de wijnmakerij en uiteraard zijn er verschillende wijnen te proeven.

Op woensdag 25 september vindt er bij Atelier Drokje een kinderworkshop plaats. Tijdens deze workshop wordt een paardje van papier-maché gedecoreerd met de deco-page-techniek. Atelier Drokje, Kupersweg 2x, Wierden Prijs: 10 euro, inclusief materialen en drinken Tijd: van 13.30 uur tot 15.30 uur

Ruilbeurs CVVV

Op zaterdag 28 en zondag 29 september organiseert de Kunstwerkplaats Wierden (Erve Kielweg 2) een open huis. Beide dagen, van 11.00 tot 17.00 uur, tonen Veronique Kleinjan, Margareth van Oosterwijk, Jan Aanstoot, Johannes Dollen en Ruud van der Meulen hun werk. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd om onder het genot van een hapje en drankje de verschillende ateliers te bezoeken. In totaal kunnen meer dan honderd schilderijen, variërend van klein tot groot, kleurrijk, expressief, in verschillende stijlen, bekeken en eventueel ook aangeschaft worden. Naast het bekijken van de werken van de vijf kunstenaars is het uiteraard ook mogelijk hen over hun werk vragen te stellen.

Kinderatelier Drokje

Op zondag 29 september start bij Atelier Drokje een cursus van zeven creatieve lessen voor kinderen. De cursus wordt gegeven door Vieke Bosveld. Atelier Drokje, Kupersweg 2x, Wierden Prijs: 5 euro per les Tijd: van 10.15 uur tot 11.45 uur

Feestelijke dag voor KBS Het Galjoen-jubelaris Marian Capota Marian Capota is al veertig jaar in dienst bij Stichting Katholiek Onderwijs Twenterand. Capota werd op 1 augustus 1973 benoemd als juf op de St. Jansschool in Wierden. Na de fusie met de Kardinaal Alferinkschool in 1998 werd ze juf op KBS Het Galjoen. Om haar veertigjarig jubileum te vieren organiseerde deze school, waar ze nog steeds werkt, op woensdag 18 september een feestelijke dag voor haar. Capota heeft in de loop der jaren alle klassen al eens lesgegeven. Momenteel staat ze voor groep zeven. “Ook mijn eigen kinderen, die speciaal uit Rotterdam en Amsterdam zijn gekomen om de dag met mij te vieren, heb ik in de klas gehad. Het is dan ook een bijzondere mijlpaal!” Capota werd op ‘haar’ dag verwelkomd door alle leerlingen van de basisschool, die samen het schoollied zongen. Vervolgens werden er gedurende de hele dag activiteiten georganiseerd, zoals een receptie voor ouders en oud-leerlingen, een high tea met alle collega’s en een creatieve workshop voor Capota’s huidige leerlingen. “Marian is een echte gedichtenjuf”, vertelt Mireille

Open dag Kunstwerkplaats Wierden

Wiggers, directeur van KBS Het Galjoen. “Alle leerlingen van de groepen zeven en acht - Marians klassen van dit jaar en vorig jaar - hebben daarom een gedicht voor haar geschreven. Maar, Marian hecht ook altijd veel waarde aan de lay-out van gedichten, het kunstzinnige aspect. Daarom hebben we een kunstenares in de hand genomen, die samen met de kinderen de gedichten versierde, door te tekenen, kleuren of schilderen. Alle gedichten worden later gebundeld en als cadeau aan Marian overhandigd. Maar de workshop zelf is ook al een cadeau voor haar: ze geniet er zichtbaar van.”

Marian Capota, al veertig jaar in dienst bij Stichting Katholiek Onderwijs Twenterand, geniet zichtbaar van haar feestelijke dag.

Op zaterdag 5 oktober vindt er weer een Dagbeurs Culturele Vereniging voor Verzamelaars plaats. Zalencentrum Het Anker, Wierden Tijd: van 10.00 uur tot 13.00 uur

Venetiaanse vespers

Het vocaal ensemble La Colombe, onder leiding van Iassen Raykov, zingt op zondag 6 oktober de Maria-vesper Vespro della Beata Maria Virgine. Daarnaast zingen zij psalmen en motetten van onder andere Claudio Monteverdi, Giovanni Gabrieli en Adriaen Willart. Het concert is een initiatief van de Culturele Raad Wierden. R.K. Kerk St. Jan de Doper, Wierden Prijs: 7,50 euro Tijd: 15.30 uur

Deze evenementenkalender wordt verzorgd door Tourist Info Wierden-Enter. Voor vragen over evenementen of vermelding op de promotieborden of in de UITagenda, neem contact op met Tourist Info Wierden - (0546) 574 911, email: wierden@twenteinfo.nl - of Tourist Info Enter - (0547) 383 854, email: enter@twenteinfo.nl.

De FysioFitheidsscan: test voor iedereen die om z’n gezondheid geeft

Stichting de Welle en Fyzio Totaal bieden op donderdag 10 oktober, vrijdag 11 oktober en zaterdag 12 oktober gratis FysioFitheidsscans aan: een uitgebreide fitheidstest van dertig minuten waarin de lichamelijke fitheid in kaart wordt gebracht. De test vindt plaats bij Fyzio Totaal aan de Kerspel 9 in Wierden. Aanmelden kan tot en met 27 september bij Stichting de Welle. Bewegen is gezond, dat is bekend. Maar het is ook goed om eens stil te staan bij het belang van bewegen. Regelmatige lichaamsbeweging draagt op allerlei manieren bij aan uw gezondheid. Uw hart en bloedvaten blijven beter in conditie, het verlaagt de bloeddruk en het cholesterolgehalte. Ook is er minder kans op overgewicht. Kortom: bewegen is goed, maar begin bij het begin. De FysioFitheidsscan is een uitgebreide test van dertig minuten waarin uw lichamelijke fitheid in kaart wordt gebracht door een hierin gespecialiseerde fysiotherapeut van Fyzio Totaal. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om uw bloeddruk en/of bloedsuikerspiegel te laten meten.

De FysioFitheidstesten worden georganiseerd door Anneke Baan (links) van Stichting de Welle en Judith Tibben van Fyzio Totaal.

ADVERTORIAL

Gezocht: honden en katten met gezondheidsproblemen Meld uw huisdier aan voor de gezondheidscheck Faunaland Wierden is op zoek naar honden en katten die niet goed in hun vel zitten. Jeuk, kalende plekken, pootjes bijten en gevoelige oren: het zijn allemaal verschijnselen die zich kunnen voordoen. Ook moeilijk opstaan, lastig kunnen bewegen, diarree, buikpijn en overgeven kunnen spelbrekers zijn. Herkent u uw hond of kat hierin? Grijp dan een unieke kans en meld u aan voor de gezondheidscheck. Faunaland, als dierspecialist, gaat samen met ECOstyle AnimalCare op zoek naar geschikte dieren voor een gezondheidscheck. Deze wordt op 11 oktober in de winkel aan de Rijssensestraat uitgevoerd door een dierenarts. De dierenarts stelt de diagnose of uw huisdier geschikt is voor een test met de natuurlijke ECOstyle-voeding met kruiden. Wordt uw dier geschikt bevonden, dan kunt u de voeding in de proefperiode van drie maanden tegen een gereduceerd tarief aanschaffen. In deze proefperiode dient u de resultaten zelf bij te houden, maar uiteraard staan wij wel voor u klaar met professionele begeleiding. Na de proefperiode wordt uw dier opnieuw door de dierenarts onderzocht. Aanmelden voor de gezondheidscheck kan door een e-mail te sturen naar wierden@faunaland.net of door te bellen naar (0546) 579 168.


DinsdagMarkt Wierden

Elke dinsdagmorgen van 08.30 uur tot 13.00 uur. Tegen inlevering van deze advertentie:

Alle badstof damesen herenpyama’s van € 29,95 nu voor

Zoete muskaat druiven

€ 20,00

"

€ 1.98 NOBBENHUIS NOBBENHUIS

1 kilo ..............................................

Zespri kiwi’s ‘gold of O green’ nder & Nacht Mode 10 stuks .........................................

Hollandse pracht bospeen per bos ...........................................

Hollandse witlof per kilo ...........................................

€ 2.50

Onder & Nacht Mode

€ 0.98 € 0.98

De aanbiedingen zijn ook geldig op de markt in Enter 28 september

Kijk op www.marktwierden.nl voor meer informatie!

ZaterdagMarkt Enter Elke zaterdagmorgen van 08.30 uur tot 13.00 uur. Vitamine expres

aanbiedingen voor zaterdag 28 september

Altijd kwaliteit, ook voor fruitmanden! Voordelige keus bij de VITAMINE-EXPRES Zoete pruimen “reine victoria” heel kilo............................................................. €

1.50

Elstar appelen extra kwaliteit 3 kilo.................................................................... €

2.98

Bildstar aardappelen Rechtstreeks uit de polder 10 kilo........ €

4.98

Wij helpen u graag, Jan, Hans, Steven, Ria

NH Weidekaas

€ 3,95

Verse scharreleieren

€ 1,30

lekker mild, minder zout, 500 gram.............

10 stuks.....................................................

Hortensia- €5,boeket Herfstboeket €5,Orchidee (2 bloemtakken) 2 stuks voor €12,-


Sjaloomschool op ‘werkbezoek’ bij Restaurant de Oale Marckt Dinsdagmiddag 17 september was de keuken vol bij bij Restaurant de Oale Marckt. Groep 2 van de Protestants Christelijke Sjaloomschool was er namelijk op ‘werkbezoek’ in het kader van het schoolthema Eten & Drinken. Deze dinsdagmiddag mochten de kinderen een kijkje nemen achter de schermen bij De Oale Marckt. Natuurlijk voorzien van een hapje en een drankje!

Huis-aan-huis-actie Harmonie Wierden Tussen vrijdag 27 september en zaterdag 5 oktober gaan leden van Muziekvereniging Harmonie Wierden langs de deuren voor de verkoop van ontbijtkoek, merk Bolletje. Op woensdag 2 oktober kunt u vooral de jeugdleden van de vereniging langs de deuren zien gaan. Die middag wordt voor leden onder de twaalf jaar namelijk een speciale jeugdmiddag georganiseerd; zij gaan onder begeleiding van volwassenen op stap. De opbrengst van deze huis-aan-huis-actie komt geheel ten goede aan de vereniging, en zal onder meer gebruikt worden voor het organiseren van activiteiten, de reparatie van instrumenten en de leerlingenopleiding.

Bijeenkomst Passage Vanavond, woensdagavond 25 september, organiseert Passage, een christelijkmaatschappelijke vrouwenbeweging, een speciale bijeenkomst in het nieuwe Oosterhoes, aanvang 19.45 uur. Gasten zijn van harte welkom. Tijdens deze eerste avond van het nieuwe seizoen komt Kim Ballast van Voeten-

centrum Wender uit Wierden samen met een collega vertellen over het werk als podoloog. Mensen met allerlei klachten over hun voeten kunnen bij Voetencentrum Wender terecht voor advies en hulp.


Bruidsbeurs en Modeshow 9 OKTOBER 2013 ZALENCENTRUM HET ANKER Rijssensestraat 69/71 7442 MR Nijverdal Telefoon 0548 619144

Bestel het mooiste bruidsboeket tijdens de bruidsbeurs en ontvang

Babor Beauty Spa Desiree Vreriks Binnenhof 47 7642 GW Wierden 0546-572922

Wij verzorgen ook uw bruidsmake-up aan huis!

10% korting BLOEMENGALERIE

NIJZINK Stationsstraat 25/A, 7641BV Wierden Tel. 0546-574691, info@bloemengalerienijzink.nl, www.bloemengalerienijzink.nl

Ballonartiest

Attracties

Schminken

Glittertattoos

Popcorn/suikerspin

ADV POULS.pdf

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

28-2-2013

15:03:14

Geboorte/jubilea

Ballondecoraties & Ballonnen


Loes

Voor al je vragen over opvoeden en opgroeien Week van de opvoeding: ‘Word spelenderwijs’ In de week van 7 tot en met 13 oktober is het Opvoedweek. Dit jaar is het thema: ‘Word spelenderwijs’. Bewegen voor peuters!

Beweging en spel zijn belangrijk voor de ontwikkeling van peuters. Daarom organiseert het peuterspeelzaalwerk o.l.v. Femmie Vrijburg samen met hetsportbuurtwerk (Marissa Posthuma en Michel Zink) leuke bewegings- en spelactiviteiten voor alle peuters in de gemeente Wierden: • dinsdag 8 oktober van 9.30 tot 11.30 uur bij Peuterspeelzaal Dikkie Dik in Hoge Hexel; • dinsdag 8 oktober van 13.30 tot 15.30 uur bij Peuterspeelzaal Poesje Mauw in Wierden; • vrijdag 11 oktober van 13.30 tot 15.30 uur bij Peuterspeelzaal Robbedoes in Enter. Op deze dagen stellen de peuterspeelzalen hun accommodaties open voor bewegingen spelactiviteiten. Heeft u interesse om samen met uw kind langs te komen en samen actief deel te nemen aan het activiteitenprogramma? U bent van harte welkom!

Autisme, Down, een rolstoel of ADHD… Iedereen doet mee!

In de Week van de Opvoeding wordt het startschot gegeven voor het project ‘Ik… Jij…? Sámen!’. Het project wil een brug slaan tussen kinderen en jongeren mét en zónder beperking. Iedereen is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten, dus waarom niet sámen dingen doen? Het project wordt geïnitieerd door Jeugdwerkbureau STAP en de gemeente Wierden. Om elkaar te ontmoeten en leren begrijpen worden vanaf oktober 2013 tot en met oktober 2014 verschillende ‘Ik…Jij…?? Sámen!’-activiteiten georganiseerd voor zes- tot en met achttienjarigen in de gemeente Wierden. Maandagavond 7 oktober 2013 19.00 uur: muzikaal optreden verzorgd door jongeren met én zonder handicap 19.30 uur: thema-avond voor opvoeders en andere belangstellenden over ‘ADHD, Autisme, verstandelijke beperking, wat is dat en hoe ga ik ermee om?’ Locatie: gemeentehuis Wierden Opgave voor 2 oktober via Jeugdwerkbureau STAP (info@stap-ov.nl of (038) 454 01 30) Woensdag 2 oktober en woensdag 9 oktober 2013 Scool on Wheels, georganiseerd door Stichting de Welle en de Bibliotheek in

het kader van de Kinderboekenweek en ‘Ik… Jij…? Sámen!’. Kinderen gaan sporten in een rolstoel. Ze ervaren hoe het is om te leven en te sporten met een handicap. Zowel kinderen mét als zónder beperking zijn van harte welkom! 14.00 uur – 15.30 uur voor groep 5 + 6 15.30 uur – 17.00 uur voor groep 7 + 8

Op 2 oktober in Wierden: deelnemers ontvangen na opgave bericht over locatie. Op 9 oktober in Sporthal De Zomp in Enter. Opgave voor 26 september via m.zink@stichtingdewelle.nl en/of m.posthuma@stichtingdewelle.nl.

Lezing over Eten, spelen en bewegen

Aansluitend verzorgt de Jeugdgezondheidsdienst op 16 oktober om 19.30 uur een lezing over ‘Eten, spelen en bewegen’. Deze lezing wordt gehouden in het Ontmoetingscentrum in Wierden. Ook hier bent u van harte welkom! Meer informatie over deze en andere activiteiten in de Opvoedweek kunt u vinden op de website www.loes.nl.

Kijk voor meer opvoedtips, nieuws en

informatie over cursussen en bijeenkomsten over opvoeden op www.loes.nl

Openingstijden CJG/Zorgloket gemeente Wierden: iedere werkdag van 08.30 tot 12.30 uur en op afspraak van 13.30 tot 16.30 uur (m.u.v. de vrijdagmiddag). Telefoon: 0546-580990, e-mail: zorgloket@wierden.nl

ADVERTORIAL

Nu ook sensorreiniging bij Fotoatelier René Block Zeker wanneer u regelmatig objecten wisselt, zullen er na verloop van tijd vlekjes en stofjes op uw foto’s verschijnen. Ziet u deze vlekjes niet, maak dan eens een foto van een egale, lichte achtergrond, zoals een blauwe lucht of een witte muur. Wellicht zijn ze dan beter zichtbaar.

Sinds enige tijd kunt u de hypergevoelige sensor van uw camera bij Fotoatelier René Block laten reinigen. U kunt zonder afspraak uw camera brengen en u kunt er eventueel op wachten. Voor het reinigen van de sensor is het belangrijk dat de accu van de camera volledig opgeladen is. Vergeet tevens niet om een opslagkaart en een downloadkabel mee te nemen.

Block zorgt ervoor dat u weer door een stofvrije zoeker kunt kijken.

Ook op het matglas kunnen stof en vlekjes een bron van irritatie zijn. Het reinigen van matglas is precisiewerk. Fotoatelier René

Fotoatelier René Block Burgemeester Warnaarstraat 2, Wierden Telefoon: (0546) 572 044

Elders in deze krant vindt u een advertentie met een smakelijke aanbieding in combinatie met de allermooiste foto’s, sensor cleaning of inlijsten op maat. Kijk voor veel foto’s en informatie over alle andere diensten op www.reneblock.nl.

Reünie van (oud-)Wierdenaren De Historische Kring Wederden organiseert op zaterdag 28 september een grote reünie voor (oud-)Wierdenaren. De reünie zal worden gehouden in Zalencentrum De Marke, Vossenbeldstraat 1 te Wierden, van 13.00 tot 17.00 uur. De kosten bedragen 15 euro per deelnemer. De organisatie verwacht enkele honderden bezoekers, waarvan het merendeel zich reeds heeft aangemeld. Er is tijd om oude contacten en kennismakingen te versterken en nieuwe aan te knopen onder het genot van koffie met krentenwegge en

een drankje en hapje. Tijdens de reünie zal ook een uitgebreide diapresentatie over oud en nieuw Wierden worden vertoond. Opgeven kan door een e-mail te sturen naar Ina Pas (i.pas@hccnet.nl).

Activiteit uitgelicht Bloemschikken. Elke eerste donderdag van de maand om 14.15 uur (Ontmoetingcentrum Kloomp’huus, Zorgcentrum het Reggedal in Enter) U bent van harte welkom om te komen bloemschikken onder leiding van onze vrijwilligster Annemarie. Zij maakt elke maand een prachtig bloemstukje als voorbeeld en gebruikt hiervoor bloemen uit het seizoen. Lijkt u dit leuk, geef u dan bij op de receptie van Het Reggedal via (0547) 289 444. Kosten 5 euro per keer en het bloemstuk houdt u natuurlijk!!

Kantklossen. Elke tweede en vierde woensdag van de maand om 13.30 uur (Activiteitencentrum ’t Zumpke) Kantklossen wordt toegepast in kleedjes en in losse stukken. Het resultaat wordt vaak ingelijst of op een andere manier achter glas gezet. Vroeger werd kant veel in zowel dames- als herenkleding gebruikt voor onder andere kragen, manchetten, langs de zomen van jurken, doopjurken etc. Tegenwoordig is kant ook een moderne kunstvorm. Sommige mensen pronken met oude stukken van hun voorouders! Vooral Koninklijke families gebruiken eeuwenoude stukken kant bij huwelijken en geboortes. Voor informatie en opgave kunt u contact opnemen met Activiteitencentrum ’t Zumpke via (0547) 382 585.

Gezellige Buurtmiddag. Elke derde dinsdag van de maand om 14.30 uur (’t Akkerhus) Elke derde dinsdag van de maand is er om 14.30 uur een buurtmiddag in ‘t Akkerhus. Er kan van alles gedaan worden: handwerken, wenskaarten maken, film kijken. Of gewoon gezellig bij elkaar zitten en elkaar de laatste nieuwtjes vertellen. Er zijn veel meer mogelijkheden. Inbreng wat u die middag graag zou willen doen is altijd van harte welkom. Wij verwelkomen u graag! Voor meer informatie kunnen u bellen met Johan Heimerink, (06) 833 881 19, of Volkert Boertjes, (0547) 381 295.


Herfsttoernooi bowlsclub Stouw-End

Bowlsclub Stouw-End uit Wierden organiseerde op donderdag 19 september een triple toernooi waaraan met dertig teams werd deelgenomen. De teams waren afgevaardigd uit de gehele regio TwenteSalland. Een team uit Haaksbergen sleepte de eerste prijs in de wacht.

De bowlssport is minder bekend en wordt daarom vaak verward met bowling. Jan Ligtenberg van Bowlsclub Stouw-End vertelt: “Triple betekent dat een team uit drie personen bestaat. Met het team van de tegenstander spelen zij op een baan van 4x30 meter. Naast triples is er ook pairs, single en fourth mogelijk. Het materiaal van de baan is een soort van tapijt en wordt uitgerold over de tennis baan. Bowls wordt zowel buiten als binnen gespeeld. Een kleine witte bal, de jack, wordt over de mat gerold en geeft daarmee aan over welke afstand er wordt gespeeld. Nu is het de bedoeling om met de bowlsballen de jack zo dicht mogelijk te benaderen. Wie van de teams er de meeste heeft bijliggen is winnaar. Omdat een bowlsbal aan één kant zwaarder is dan aan de andere, kan niet in rechte lijn worden gegooid.”

Uitslagen

Tijdens het toernooi op 19 september werd er op acht matten gespeeld en na een felle strijd, die altijd sportief bleef, kon de eindstand worden bekend gemaakt. Team 1 uit Haaksbergen ging naar huis met de eerste prijs, team 6 uit Wierden sleepte de tweede prijs in de wacht en team 7 uit Wierden won de derde prijs.

Modeshow Modehuys Ter Morsche

Bij Modehuys Ter Morsche aan de Nijverdalsestraat 28 hangt de najaarsmode weer in de winkel. Haar bekende en gezellige modeshows houdt Modehuys Ter Morsche op 27 september om 10.00 uur, 14.00 uur en om 19.30 uur in de eigen modezaak. Er staat een kopje koffie voor u klaar. De modeshows worden traditiegetrouw gehouden in samenwerking met andere winkeliers, namelijk Schuurman Schoenen, Haarmode Timmerman en Brilmode Wierden. Belangstellen kunnen vooraf reserveren. Dat kan in de zaak of door te bellen naar telefoonnummer 0546-571485 of door een e-mailtje te sturen naar info@modehuys.nl. In de modezaak aan de Nijverdalsestraat zijn vele gerenommeerde merken verkrijgbaar, waaronder Dreamstar, NED, Infront, Brandtex en Gelco Setter. Daarnaast biedt Modehuys Ter Morsche ook een eigen Huysmerk met leuke en betaalbare mode. Elke week hangt er iets nieuws in de zaak. Voor vrouwen van alle leeftijden heeft Modehuys Ter Morsche casual en klassieke damesmode van maat 36 tot en met maat 52; goed combineerbare mode voor betaalbare prijzen. Ook de lingerieen nachtmode-afdeling is erg uitgebreid. Ook hier wordt een ruime collectie aan vele bekende merken geboden. Sloggi, Ten Cate,Triumph, Mey en Schiesser zijn de merken voor uw ondermode.


Vereniging in bedrijf

Themaochtend Vrouwen van Nu: ‘Levenseinde ter discussie’ Dinsdag 1 oktober  er weer een  themaochtend van de Vrouwen van Nu Wierden in het Ontmoeting Centrum Spoorstraat 7 te Wierden. De morgen, aanvang 09.30 uur, zal verzorgd worden door  oud-huisarts Doeke Post en zal gaan over het thema ‘Levenseinde ter discussie’.

Je bent doodziek en het levenseinde komt met rasse schreden naderbij. Is het medisch en ethisch dan nog wel verantwoord behandelingen voort te zetten? Doeke Post spreekt over zijn boek ‘De dood komt

steeds later’. Post neemt u mee in de dilemma’s van de patiënt en de arts bij de naderende dood. Zijn verhaal biedt een andere kijk op het omgaan met ‘langer leven’ en de dood en geeft antwoord op de vraag of we de vooruitgang in de geneeskunde kunnen bestempelen als gezondheidswinst. Tegenwoordig lijkt er geen grens meer aan het behandelen van ernstige ziektes. Zelfs bij ernstige dementie is levensverlenging het doel. Zet u ook wel eens vraagtekens bij de kwaliteit van leven?

Folders verspreiden op woensdag?

In the picture: De Wierdense IJsclub Techniek en plezier, dat is de kracht De Wierdense IJsclub (WIJC) werd op 7 februari 1980 opgericht door een aantal liefhebbers van de schaatssport. Nu, 33 jaar later, is de vereniging 1.600 donateurs en ruim 15 pupillen en 37 volwassen leden rijk. En met de nieuwe ijs- en skeelerbaan en hun nieuwe onderkomen hoopt het bestuur dat die aantallen nog zullen stijgen. “Onze nieuwe stek biedt vele kansen voor de vereniging. We kunnen bouwen aan saamhorigheid en clubgevoel.” In hun nieuwe clubgebouw op Sportpark het Lageveld vertellen vicevoorzitter Peter Arts en penningmeester Rob Booij vol enthousiasme over hun droom die uitkomt. Hun nieuwe skeeler- en ijsbaan wordt op vrijdag 4 oktober, na wat tegenslagen, dan eindelijk officieel geopend. De Wierdense IJsclub heeft duidelijk een lange adem. De wens van een eigen schaatsbaan dateert namelijk al uit de jaren ’90 en gaat nu in vervulling. “De gecombineerde schaats- en skeelerbaan van 333 meter, de krabbelplaats en de oefenbaan zijn na lang wachten eindelijk klaar. En daar zijn we ontzettend trots op”, vertelt Booij. “De baan is mogelijk gemaakt door Stichting Sportbelangen Wierden (SSW), een geldlening van de gemeente en een subsidie van de provincie Overijssel. Met name wethouder Bekke en de SSW hebben zich daarvoor ingezet. En het resultaat mag er zijn: het is een aanwinst voor onze club, maar ook voor Wierden. We waren al blij met de overgang van de Stouwevijver naar de visvijver, maar dit is natuurlijk geweldig. De baan bevriest al na een nacht of twee, drie goede vorst. Dit betekent dat er eerder geschaatst kan worden, ook door niet-leden. Word je donateur van De Wierdense IJsclub dan kun je in de winter onbeperkt komen schaatsen. Maar ook voor het skeeleren biedt de nieuwe baan meer mogelijkheden. Zo gaan we in april 2014 starten met het geven van gratis skeelerclinics voor startende skeelerliefhebbers, zodat meer mensen kennis kunnen maken met de sport.”

Trekpleister voor schaatsliefhebbers

Sportpark het Lageveld is vanaf dit najaar dus dé trekpleister voor schaats- en skeelerliefhebbers uit Wierden en omstreken. Maar, net zo blij als met de nieuwe combibaan, zijn de heren Arts en Booij met hun nieuwe clubgebouw. Het pand is gedoneerd door bouwbedrijf Ten Brinke en heeft dienst gedaan als informatiepunt van Rijkswaterstaat bij de combitunnel in Nijverdal. Met hulp van vele vrijwilligers is het gebouw helemaal opgeknapt. Arts vertelt: “Onze nieuwe stek, gelegen direct naast de baan, biedt vele kansen voor de vereniging. We hebben nu een thuisbasis, kunnen bouwen aan saamhorigheid en clubgevoel. Schaatsen is dan wel een individuele sport, maar we willen graag de hechte band meer aanhalen. Samen een kop koffie kunnen drinken, de jeugd zien trainen, activiteiten organiseren: hier leent ons gebouw zich nu prima voor. En ook de faciliteiten zijn verbeterd. We streven naar meer leden, vooral jeugdleden, en willen een schaatsclub voor iedereen zijn. Techniek en plezier, dat is de kracht. Ook met uw vereniging in the picture? Neem contact op met de redactie via redactie@dewiezer.nl.

Ook uw folders kunnen mee met de verspreiding van ‘‘De Wiezer’’. Voor meer informatie: 0541-355974 info@dewiezer.nl Oplage 16.000 stuks, Wierden, Enter, Aadorp, Hoge Hexel, Zuna, Notter, wijk Windmolenbroek (Almelo), Rectum en Ypelo (ook buitengebied)


De wiezer week 39  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you