Page 1

ST R E E K W IJ Z E R

Woensdag - week 1 1 s e p te m23 bemei r 2 02018 1 3 -we e k 3 721

STREEKKRANT VOOR WIERDEN, ENTER, AADORP EN WINDMOLENBROEK

Bij aanschaf van een complete bril

ZONNEBRIL OP STERKTE CADEAU! Vraag naar de voorwaarden

Groothuis Optiek Dorpsstraat 134, Enter Tel. 0457 381003

Vraag naar de voorwaarden

Donderdag koopavond

Janny Rusch Uitvaartbegeleiding Voor een afscheid met karakter, ongeacht of en waar u verzekerd bent.

Een laatste indruk, laat die levend blijven... 24/7

m. 06-22766640

www.jannyrusch.nl

I G 26 ME A D R E T AG ZA DEMOD AST VRIEZENVEEN

BTW VRIJ KOPEN

Een deelnemer tijdens de trekkertocht in 2017.

Trekkertocht door Twente vanaf Het Akkerhus Ypelo YPELO – Vanuit Rectum-Ypelo wordt op zaterdag 26 mei weer een Trekkertoertocht georganiseerd. Er zijn bij de start vanaf Het Akkerhus aan de Ypeloschoolweg in Ypelo weer veel trekkers te bewonderen, van hagel nieuw tot zeer oud. De inschrijving kan vanaf 10.00 uur. Deelname kan nog, er zijn nog plekken vrij. Wel graag even aanmelden via heuvink@ hotmail.com. Zodra de inschrijving compleet is trekt de stoet er op uit. De route voert dit jaar richting het zuidwesten. Onderweg zijn twee tussenstops om de inwendige mens te versterken en om met elkaar even bij te praten. Omstreeks 16.00 uur worden de trekkers weer terug verwacht bij Het Akkerhus. Deelname is geheel op eigen risico; elk voertuig moet verzekerd zijn. De kosten zijn tien euro voor de trekker met chauffeur en twee euro voor een extra bijrijder.

LEES MEER OP PAGINA 9

Thule / trekhaken / audio / montage / banden en velgen / home-audio / verlichting / airco / accessoires en nog veel meer

Ruim vijf kilometer wandelen voor doel RECTUM – De ThuisfrontCommissie

Voor al u band ritsen,garen,knopen ect. Nu ook brei- en haakgaren. Bij u op de markt - maandag Rijssen, dinsdag Wierden donderdag en zaterdag Almelo, vrijdag Goor.

van Pieter en Janine*, werkzaam in een land in Centraal Azië, organiseert op zaterdag 26 mei een wandeltocht. Tijdens de tocht zijn er voor kinderen leuke opdrachtjes en na afloop zijn er heerlijke pannenkoeken te koop. Het startpunt is Kloosterhoeksweg 16a te Wierden, naast Wijngaard Baan. Er

kan gestart worden tussen 14.30 uur en 15.00 uur. De afstand is 5,5 kilometer. De tocht gaat niet altijd over verharde wegen. Deelname bedraagt vijf euro voor volwassenen en twee euro voor kinderen. Per gezin is het bedrag maximaal vijftien euro. *Pieter en Janine zijn vanwege de veiligheid gefingeerde namen.

"De gezelligste supermarkt van Twente"

Anjelierstraat telefoon: (0546) (0546) 57 21 21 22 22 Anjelierstraat 3, Wierden, telefoon: Openingstijden: maandag t/m t/m zaterdag van van 08.00 08.00 tot 20.00 uur, donderdag en vrijdag totuur 21.00 uur vrijdag tot 21.00

Gerrits Tuinmeubelen len Al meer dan 25 jaar uw speci alist in tuinm eube

Graniettafel

Inclusief 6 Rhodos verstelbare gasveerstoelen Verkrijgbaar in 3 kleuren en de afmeting tafel: 240x100cm

Speciale weekaanbeiding

€ 1599,-

Kom voor meer mooi aanbieding naar onze showroom Azialaan 9 7681 NC Vroomshoop Tel 0546 – 64 64 51

L.J. Costerstraat 37 8141 GN Heino Tel 0572 – 36 69 92

www.gerritstuinmeubelen.nl https://www.facebook.com/GerritsTuinmeubelen/


Benefietconcert voor Stichting Lele Barátjai ENTER – Looft den Heer uit Notter geeft

op zaterdag 26 mei samen met het Hardenbergs Christelijk Mannenkoor een benefietconcert in de Grote Kerk in Vriezenveen. De opbrengst van deze avond is bestemd voor Stichting Lele Barátjai. Deze stichting heeft als doel het verlenen van hulp aan armen in Oost-Europa. Deze hulp krijgt onder andere vorm in het stimuleren van economische activiteiten in Oost-Europa voor zover deze de werkgelegenheid daar bevorderen en het verspreiden van reformatorische lectuur aldaar. Ook wordt er waar nodig incidentele noodhulp geboden aan particulieren. Tijdens het benefietconcert is er naast koorzang van beide koren ook veel ruimte voor samenzang. Dirigent Jan Quintus Zwart zal de leiding op zich nemen. Muzikale medewerking wordt verleend door Ronald IJmker (orgel), Leon Koppelman (fluit) en Jorrit Woudt (piano). De toegang is gratis de collecte komt ten goede aan Stichting Lele Barátjai. De avond begint om 19.00 uur in de Grote Kerk aan de Westeinde in Vriezenveen.

Wethouder Ten Seldam opent de beleeftuin in Bornerbroek

Feestelijke opening van park De Groene Weuste Wierden WIERDEN - Zonnepark De Groene Weuste, aan de Weusteweg ter hoogte van de Vlierdijk, wordt op donderdag 24 mei feestelijk geopend. Vanaf 17.00 uur zijn alle inwoners van de gemeente Wierden welkom om het park te komen bekijken. Om 17.30 uur wordt het park officieel geopend door de burgemeester Robben en Anneke Doornbos die de naam van het park heeft bedacht. De jonge generatie wordt vertegenwoordigd door Quincy Reinderink die de zonnebloemwedstrijd heeft gewonnen. Daarna is er tot 21.00 uur gelegenheid om het park te bekijken onder het genot van hapjes en drankjes. Voor de kinderen is er ook het nodige te beleven. Zo komt er een springkussen en een ijscokar waar je een gratis ijsje kunt halen. De Groene Weuste is gebouwd door Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter. Het zonnepark van 4,5 ha heeft 13.440 panelen die jaarlijks ongeveer vier miljoen kWh groene stroom produceren. Hiermee kunnen 1.300 huishoudens van stroom worden voorzien. Het park is gerealiseerd met onder meer inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

BORNERBROEK – Dorpswethouder Irene ten Seldam opent op zaterdag 26 mei om 14.00 uur de beleeftuin bij het Theresiahof in Bornerbroek. De afgelopen maanden hebben veel vrijwilligers uit Bornerbroek de handen uit de mouwen gestoken.

Open dag bij Almelosche Watersport Vereeniging

Dit heeft geresulteerd in een tuin vol prachtige bloemen en planten, verhoogde tuinierbakken voor de ouderen, ballenbuizen voor de allerjongsten, een groot kippenhok en voldoende bankjes om te genieten van de nieuwe tuin.

WIERDEN/ALMELO – De Almelosche Wa-

Aanstaande zaterdag is de officiële opening, gevolgd door een rondleiding door de tuin. Het wordt een middag met muziek, een springkussen en wat zoete versnaperingen. Een mooi moment om met alle belangstellenden te proosten op de nieuwste aanwinst van Bornerbroek. Bovendien kan door middel van een ballonnenroute het nabijgelegen processiepad worden bewandeld, een pad waar nieuwe opknapplannen voor zijn. Kortom, voldoende te doen en te beleven, iedereen is van harte welkom!

Ervaar hoe ontspannend varen kan zijn en hoe het is aan boord van een schop. Vaar mee met een van de leden en maak kennis met motorboten, wedstrijdroeiers en zeilbootjes. Een eigen boot hoeft geen geen dure hobby te zijn.

Colofon

tersport Vereeniging aan de Buitenhaven Westzijde te Almelo (aan Wierdense zijde van het kanaal nabij de Wierdense brug) houdt op zaterdag 26 mei een open dag van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Er is deze dag ook een markt met nautische spulletjes, worden demonstraties knopen leggen gegeven en staat een hapje of drankje in de kantine klaar. Ook is er een loterij met een mooie prijs.

District Kampioenschappen Tijdrijden Oost BORNERBROEK – Door de Stichting Bike Events, organisator van de Ronde van Overijssel wordt op 29 mei in samenwerking met de wielervereniging de Zwaluwen uit Almelo en een plaatselijk comité uit Bornerbroek het Oostelijk districtskampioenschap tijdrijden georganiseerd. De wedstrijd begint om 17.45 uur en het verwachte einde is ongeveer 21.30 uur. De start is gesitueerd aan de Lange Voort, terwijl de finish ingericht is op de Entersestraat nabij café Brockie. De route van vijftien kilometer gaat via de wegen aan beide zijden van het Twentekanaal en door de buurtschap Deldenerbroek. Er wordt gestart door zowel vrouwen, mannen en ploegen als deelnemers, in ongeveer twaalf leeftijdscategorieen. Inmiddels hebben zich zo’n kleine tweehonderd deelnemers ingeschreven. Elke deelnemer wordt individueel begeleid door een motorrijder of motorrijdster. Door deze wedstrijd zal er enige verkeershinder zijn op de betreffende wegen en worden omleidingsroutes aangegeven. Op de Entersestraat is de finish en derhalve afgesloten voor alle doorgaande verkeer vanaf 17.00 uur tot ongeveer 22.00 uur. Op vaste punten langs de wedstrijdroute staan verkeersregelaars die zorgen voor de vrije doorgang van de deelnemer en het even ophouden van het dan aanwezige plaatselijke overige verkeer. De aanwonenden aan het parcours worden persoonlijk per brief nog in kennis gesteld van dit evenement. Voorafgaand aan dit evenement is er voor de plaatselijk jeugd nog een dikke banden race om ongeveer 17.00 uur op een verkort parcours van ongeveer twee kilometer in Bornerbroek.

ST R E E K W IJ Z E R

UITGEVER: Heinink Media info@dewiezer.nl Eurowerft 3, Denekamp T (0541) 35 59 74 M (06) 30 02 65 15 of (06) 25 09 77 96 VERSPREIDING: Oplage 16.800 exemplaren. Verspreiding in Wierden, Enter, Bornerbroek, Hoge Hexel, Notter, Zuna, Aadorp, Rectum, Ypelo en Windmolenbroek (Almelo). OPGAVE ROUW- EN FAMILIEBERICHTEN: Info@heininkmedia.nl of tel. 0541 - 35 59 74 REDACTIE: Simon Dirks redactie@dewiezer.nl M 06 - 16 12 26 17 ADVERTENTIEVERKOOP & MEDIA ADVIES: Patrick Heinink info@dewiezer.nl T (0541) 35 59 74 M (06) 30 02 65 15

Kerkdiensten in de gemeente Gereformeerde Kerk Wierden 27 mei 09.30 uur Ds. P. W. Dekker 27 mei 11.15 uur Ds. P. W. Dekker 27 mei 19.00 uur Ds. P. W. Dekker

Hervormde Kapel Wierden

27 mei 10.00 uur Ds. H. Koetsveld

Hervormde Dorpskerk Wierden

27 mei 09.00 uur Ds. H. A. van de Pol 27 mei 10.45 uur Ds. T. J. Smink 27 mei 17.00 uur Ds. T. J. Smink

Hervormde Kerk Hoge Hexel

27 mei 09.30 uur Ds. H. J. Donken 27 mei 19.00 uur Dr. W. H. Th. Moehn

Hervormde Kerk Enter

27 mei 09.30 uur Ds. D. Rodenburg 27 mei 18.50 uur Ds. F. den Oudsten

Gereformeerde Kerk Enter

27 mei 09.30 uur Ds. F. den Oudsten DRUK: Drukkerij van Barneveld KRANT NIET ONTVANGEN? Neem contact op met Heinink Media (0541) 35 59 74 of te mailen naar info@dewiezer.nl of via whatsapp: 06 83 16 72 31. De krant wordt dan alsnog bij u bezorgd.

De uitgever is nimmer aansprakelijk voor eventuele onjuiste vermeldingen van gegevens. Op onze artikelen en foto’s rust een copyright. Artikelen en foto’s uit deze krant mogen nimmer zonder toestemming voor andere doeleinden worden gebruikt.

Reggestroom Enter 27 mei 10.30 uur

Ichtus Baptistengemeente Taborkerk Wierden 27 mei 09.00 uur Michiel Koers 27 mei 11.15 uur Michiel Koers 27 mei 19.30 uur Erik Berkhof

Katholieke Kerk Wierden

27 mei 11.00 uur Eucharistieviering

Katholieke Kerk Enter

26 mei 19.00 uur Woord- en communieviering

NIEUW - GEBRUIKT - VERHUUR

KLAPTAFELS 50% PARTYMEUBEL-OUTLET.NL

o.a. stapelstoelen, tafels, statafels, barkrukken, terrasmeubels, parasols, kasten en stapelbedden

Deurningerstraat 22 Deurningen tel. 06-52685401

Uw bomen onze zorg Snoeien-kappen-controle AB4YOU Boomverzorging Tel. 06-15329457

Gratiscontainer container plaatsing Gratis plaatsing Dagelijks geopend van 8.30plaatsing - 17.00 uur Gratis container Dagelijks geopend van 8.30 - 17.00 uur

Dagelijks geopend van 8.30 -plaatsing 17.00 uur Gratis container za. tot 12.00 uur maandag- en vrijdagochtend gesloten za. tot 12.00Dagelijks uurNoord maandagen vrijdagochtend zaterdag tot 12.00 uur Parallelweg 18.30 Wierden geopend van - 17.00 uurgesloten maandag, en gesloten 0546-578280 / mail: l.meyer6@kpnplanet.nl za.tel: tot woensdagochtend 12.00 uur maandagen vrijdagochtend vrijdagochtend Noord Parallelweg 1 Wierden gesloten Noord Parallelweg 1 Wierden tel: 0546-578280 / mail: l.meyer6@kpnplanet.nl Noord/ Parallelweg 1 Wierden tel: 0546-578280 mail: l.meyer6@kpnplanet.nl za. tot 12.00 uur maandag- en vrijdagochtend gesloten

tel: 0546-578280 / mail: l.meyer6@kpnplanet.nl

Oud papier en kleding - 24 uur per dag storten


Experience Stores XXL in Amersfoort & Almelo

KEES IS KLAAR VOOR DE ZOMER!

Bekijk de nieuwste collectie tuinmeubelen op

7 dagen per week geopend, doordeweeks tot 21:00 uur

WWW.KEESSMIT.NL

Huurdersbelang Wierden-Enter is op zoek naar nieuwe leden

EN DD EN PP GEE OO G G A D G R A E D T R A E EZ RE UUIEIEDDEER FFNN AA NN AA VV .0R0 UUR U6U 1 0 .0 0 3 1 .0 9 0 0 N .0 9A RV BEN OA T/M OKTV Bij ons kunt u alleuovertollige grond en groenafval Bij ons kunt alle overtollige grond en brengen. groenafval brengen. Bedrijfsleven en particulieren kunnen bij ons Inwoners de Gemeente Almelo kunnen gebruik makenvan van storten tegen zeer groenafval gunstige tarieven.GRATIS STORTEN

op vertoon van uw afvalpas. Ook het bedrijfsleven kan bij ons gebruik maken van storten tegen zeer gunstige tarieven.

Inwoners van de Gemeente Almelo kunnen groenafval gratis storten op vertoon van de afvalpas.

Continue Continue op voorraad op voorraad

compost - mooi compost --mooi straatzand - teelaarde - straatzand

Voor info kunt u contact opnemen- met de teelaarde Regionale Grondbank Almelo Bleskolksingel 7 Almelo tel.opnemen 0546-866782 Voor info kunt u contact met de Regionale Grondbank Almelo info@regionalegrondbankalmelo.nl Bleskolksingel 7 Almelo www.regionalegrondbankalmelo.nl

tel. 0546 866 782

Openingstijden info@regionalegrondbankalmelo.nl maandag t/m vrijdag www.regionalegrondbankalmelo.nl 08.30 - 12.30 uur - 13.00 - 16.00 uur Openingstijden: zaterdag 09.00 - 16.00 uur maandag t/m vrijdag van 07.30 - 16.00 uur

WIERDEN/ENTER –

Stichting Huurdersbelang Wierden- Enter (SHWE) zoekt nieuwe leden. Vanwege persoonlijke omstandigheden treden er twee leden af. SHWE behartigt de gezamenlijke belangen van alle huurders van woningcorporatie Reggewoon. Zij praten en denken op en positief kritische manier mee met de woningcorporatie over zaken die voor de huurder van belang zijn. Ook heeft SHWE adviesrecht over onderwerpen zoals huurbeleid (jaarlijkse huurverhoging), onderhoud en nieuwbouw, buurtbeheer en leefbaarheid. Gezocht worden huurders van Reggewoon uit de wijkclusters in Wierden, die zich actief willen inzetten voor de gezamenlijke belangen van de huurders. Qua tijd neem het lidmaatschap ongeveer zes uur per maand in beslag. Daarnaast wordt er op maandbasis minimaal een keer vergaderd. Geïnteresseerden kunnen zich per mail melden via secretaris.shwe@gmail.com onder vermelding van 'SHWE'. Op basis van de motivatie vindt er een gesprek plaats met vertegenwoordiger van SHWE en Reggewoon. Onlangs is Gerard Scholten aangetreden tot het stichtingsbestuur. Scholten (54 jaar) is geboren en getogen in Enter, waar hij nu al 52 jaar woont. Hij is fulltime werkzaam op de afdeling inkoop van Groothandel Ter Steege BV in Rijssen. Hobby’s zijn zijn postduiven. Vanuit het bestuur van de SHWE zal hij proberen om de belangen van de huurders zo goed mogelijk te vertegenwoordigen. Heeft uw bezwaren tegen dit nieuwe lid van de stichting, dan kan dit binnen veertien dagen na het verschijnen van dit bericht met redenen omkleed kenbaar gemaakt worden. Bij meer dan tien bezwaarmakers wordt de benoeming in beraad genomen. Op de website van de SHWE wordt de definitieve benoeming vermeld.

Gezicht van de week

cid:F57350EC9E9A9A43ADC747D9A5E109DF@boekwinkelheinink.onmicrosoft.com

GRATIS DINER t.w.v. € 25,-

BIJ BISTRO LE PRIMEUR U bent op de foto gezet en krijgt GRATIS een diner t.w.v. € 25,aangeboden.

Le Primeur

Lohuisstraat 1, Bornerbroek Tel. 074-3841114 www.bistroleprimeur.nl m.hoitink@hotmail.com

Bornebroek

Alleen geldig maandag t/m vrijdag op vertoon van deze foto. Actie geldig tot 4 weken na uitgave van deze krant.

Hét hardloopfestival van Nederland

Kids Run 10 KM RUN

5 KM ORANGE RUN

ALMERE

UTRECHT ROTTERDAM

EINDHOVEN AMSTERDAM NIJMEGEN

RUNFORKIKA.NL


Enter Vooruit goed op weg naar zinderend slot

Uitslag derde voorjaarswedstrijd Hengelsportvereniging 't Zumpke

ENTER – Het schuttersgilde in de tweede klasse H van het district Oost, kwam afgelopen zaterdag nog eens rigoureus uit haar pijp gekropen. Het aanvallende deel der troepen gaf er in de voorlaatste ronde van de huidige voetbaljaargang nog eens deftig een flinke lel op. Maar liefst 42 keer (in slechts zeven duels) werd op diverse velden de trekker genadeloos overgehaald. Bij Enter Vooruit, thuis tegen Blauw Wit ’66, deed men vrolijk mee in de optocht: 6-1.

ENTER – Hengelsportvereniging 't Zumpke

Binnen het kwartier verkwanselde het trio Henri Knol, Wout Velten en Ron Smit grote kansen. Ook aan de overzijde kreeg Blauw Wit, misschien wel de beste kans van de eerste helft, maar Gijs Klein Nagelvoort pegelde een mogelijkheid om van te rillen naar de Filistijnen. De Holtenaren, met een dreigende gang richting derde klasse voor de deur, speelden sowieso in de eerste drie kwartier verkwikkend en positief voetbal. Bij Enter Vooruit was het veelal te slordig in de combinatie, kwam men weliswaar ettelijke keren dreigen voor de Holtense kooi, maar zag daar de jonge doelwachter Maurits Beldman naar grote hoogten groeien. Pal voor rust kon echter de feestmuziek worden ingezet. Sietse Velten trok een streep naar naamgenoot Wout en via tussenstation Ron Smit kopte Henri Knol de thuisclub naar de 1-0 ruststand. Na de rust raasde er in tien minuten tijd een tornado over De Werf. Blauw Wit was niet meer in staat de poort hermetisch dicht te metselen en toen een ieder zijn of haar normale ademhaling had teruggevonden, stond er ineens 5-0 op het scorebord. Wout Velten, Jesse Pultrum en tweemaal Henri Knol fungeerden als scherprechter. Dergelijk voetbalvermaak kruipt zelfs de meest rustige zielen onder de leden, dus de Enterse goegemeente schoof nog eens verwachtingsvol een half metertje naar voren. De manschappen van coach Alex Hengeveld bleven onvervaard zoeken naar hun doelpunt en die verdiende treffer kwam ook in de boeken. Edwin Bolink werd door Wim Oosthoek

in de mangel genomen binnen het beruchte kader en de uitstekend leidende scheidsrechter Lars Meijer legde het speeltuig op elf meter voor de neus van keeper Robert Velten. Aanvoerder Bolink zette zichzelf achter het kanon en stuurde Velten met een droge schuiver naar het verkeerde hoekje: 5-1. Bij Enter Vooruit speelde onderhand het beslissende uitduel over een week in Hulsen als slotstuk, in de geesten van een ieder. Niks menselijks is een voetballer vreemd. Af en toe wilden de Enterse lieden ietwat teveel laten zien dat men uit bronsgroen eikenhout gesneden is (al ís men dat dus niet), want het eindeloos combineren werd verheven boven de drang naar meer doelpunten. Het halve dozijn werd tenslotte toch nog volgemaakt met de vierde treffer van Henri Knol, die schijnbaar over deze planeet wandelt met als voornaamste missie, het maken van doelpunten. Een goeie prelude derhalve voor de epiloog van het seizoen, het laatste zware hoofdstuk tegen het niet misselijke Hulzense Boys. Prettige bijkomstigheid kwam er zaterdag na afloop uit Dalfsen, waar de equipe van A.S.C. ’62 (volgend seizoen broodheer van E.V.coach Björn Hodes) opponent Den Ham twee punten had ontfutseld. De Hammenaren, óók bezig aan een ijzersterk voetbaljaar, zijn de nog enig overgebleven concurrent voor de titelstrijd in 2H. Het zal aanstaand weekeinde nog een heftige zaterdag worden, maar stilaan kan zwart en wit toch in elk geval het beste pak al eens uit de mottenballen halen.

SVZW zet een grote stap richting kampioenschap WIERDEN – Zaterdagmiddag 19 mei 14.30 uur: de voorlaatste wedstrijd in de reg-

uliere competitie in de eerste Klasse D stond op het programma voor SVZW en wel tegen niemand minder dan buurtgenoot DETO uit Vriezenveen. Een onvervalste derby dus met voor de thuisploeg slechts één belang: ook deze pot winnend afsluiten. DETO, met al een periodetitel op zak en nummer vier op de ranglijst, was naar Wierden getogen om zich te revancheren op de eerdere nederlaag thuis (0-2) en het publiek was in grote getale naar sportpark het Lageveld gekomen. SVZW ging fanatiek uit de startblokken, forceerde binnen een minuut reeds een corner en kreeg Yessin Maskoul een minuut later zijn eerste kans om de score te openen echter werd zijn inzet gestopt door DETO doelman Anthony van Zaltbommel. In de vierde minuut was het dan wel al raak, want op aangeven van diezelfde Maskoul was het Ferdi ter Avest die de score opende: 1-0. De doelpuntenmaker deed even later opnieuw van zich horen via een hard schot dat door de DETO doelman werd gepakt. Het talrijke publiek zag de eerste grote kans voor de gasten na een half uur zich voltrekken, maar van de spitsen was er niemand om de bal binnen te lopen en kwam SVZW daar goed weg. In de 41e minuut dan de kans op de 2-0, Ferdi ter Avest stuitte op Van Zaltbommel en hield er een corner aan over. DETO had de schroom uit de eerste twintig minuten van zich afgeworpen en bood steeds meer tegenstand, werd gevaarlijker ook en mocht SVZW in de 44e minuut van geluk spreken dat Lesley Nahrwold over schoot, het had zomaar de gelijkmaker kunnen zijn. Ruststand derhalve een magere 1-0. DETO-trainer Jos van der Veen had in de rust gewisseld door René Nijhof te vervangen door Stan Nijhuis. Opnieuw was het SVZW dat de eerste kansen op doelpunten kreeg, ware het niet dat Bas Woesthuis op de paal mikte, daar een corner aan over hield, waaruit Maarten Jansen net naast tikte. Maar nog geen minuut later kwam de thuisploeg aan de andere kant goed weg, DETO was op jacht naar de gelijkmaker. Hun tweede wissel, Stef Reekers voor Qays Shayesteh, volgde in de 56e minuut en na een kwartier in die tweede helft sloeg het noodlot bij de thuisploeg toe: Burak Basut wilde in het strafschopgebied wegwerken maar kreeg op ongelukkige wijze door een vreemde stuit de bal tegen zijn arm en scheidsrechter Olde Kleiverink wees onverbiddelijk naar de stip. Hans Matti wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde soeverein de gelijkmaker. Dat was natuurlijk slikken voor een ieder die SVZW een warm hart toedroeg en trainer Philip Agteres besloot nu ook tot een eerste wissel: Tim Pothast werd in de 61e minuut vervangen door Nigel Michels en zes minuten later had Yessin

heeft zaterdag 19 mei in de Vecht bij Dalfsen de derde voorjaarswedstrijd gevist. Onder goede weersomstandigheden was de vangst redelijk. In totaal sloegen de elf vissers bijna zestien kilo vis aan de haak. De uitslag:

Maskoul de ultieme kans om zijn ploeg terug op voorsprong te zetten, Anthony van Zaltbommel stond in de weg. Diezelfde Maskoul knalde even later in het zijnet en vlak daarop wisselde trainer Agteres nogmaals door Karlo Borghuis te vervangen door Dries Buimer. Uit Emmeloord werd een ruststand van 2-0 in het voordeel van Flevo Boys gemeld, de spanning steeg, DETO bleef aandringen en paste de derde en laatste wissel toe: Frank Smit (volgend seizoen SVZWer) mocht gaan douchen en werd vervangen door Tom Smoes in de 72e minuut. Koen Fleer ontving intussen de gele kaart van de onpartijdige en met nog een kwartier te spelen vond ook bij SVZW de derde wissel plaats, John Lubbers werd vervangen door Lars Kamperman Leferink. De zon brak door op het Lageveld - letterlijk en figuurlijk - uit Emmeloord kwamen verrassende berichten en in de 76e minuut kregen de Zwaluwen een vrije trap op zo’n 25 meter toebedeeld, die verrassenderwijs en op fenomenale wijze door Maarten Jansen genomen werd en als een streep in het DETO doel binnensloeg: 2-1. Een opsteker van jewelste deze beauty en een aanjager voor nog meer moois, want in de 76e minuut, drie minuten na de 2-1, kopte de topscorer zijn 21e doelpunt in de touwen uit de door Ferdi ter Avest genomen hoekschop. In de 82e minuut werd de vrije trap op twintig meter genomen door Ferdi ter Avest tot corner verwerkt en deelde Yessin Maskoul een minuut later de genadeklap uit door zonder fout de 4-1 binnen te koppen. De overwinning was een feit, opnieuw een geweldige teamprestatie in een spannende derby, waarin de begin- en eindfase voor de thuisploeg oh zo belangrijk bleken. Lesley Nahrwold en Ferdi ter Avest kregen het in de 85e minuut nog met elkaar aan de stok, kregen daarvoor allebei de gele kaart voorgetoverd en mocht Koen Fleer een minuut later vertrekken omdat de scheids hem de tweede gele kaart en dus rood voorschotelde. In de stand kwam geen verandering meer, SVZW won verdiend ook haar tiende wedstrijd op rij en de middag kon niet meer kapot toen uit Emmeloord de eindstand bij medekoploper Flevo Boys van 2-3 tegen SDV Barneveld bekend werd.

Vak A 1. Marten ter Harmsel (4.310 gram) 2. Hans Otten (4.110 gram) 3. Ronnie Rikkert (2.820 gram) Vak B 1. Ronald Haan (2.270 gram) 2. Joop ter Weel (1.440 gram) 3. Bert Letteboer (880 gram)

Bart Bles wint Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs op Outdoor Wierden 2018. Foto: FotoTrailer.

Bart Bles winnaar van Grote Prijs op Outdoor Wierden WIERDEN - Als er zeventien ruiters in de barrage zitten, verwacht je niet dat het van nature langzaamste paard iedereen eruit loopt. Dat kan alleen maar als je een topjockey op je rug zit. Bart Bles uit het Achterhoekse Babberich won de 1.45m Grote Prijs van de vierde editie van Outdoor Wierden. Beste Tukker was Gerben Morsink op de vierde plaats met Navarone Z (v. Nabab de Reve), waarmee hij zilver won op het NK springen. Parcoursbouwer Jos Brinkman zag liever een paar ruiters minder in de barrage om de Roelofsen Horse Trucks Prijs, maar had weinig meer tegen het springgeweld in de slotproef in te brengen. “Tegenwoordig zie je wel vaker vijftien tot twintig nullers in een tweesterren Grote Prijs”, weet Bart Bles. “Er zijn een hoop goede ruiters met heel goede paarden. Hier ook. Wat een goed deelnemersveld, maar wat wil je met drie rankingproeven en 94.000 prijzengeld in totaal. Dat zie je niet vaak op een tweesterren concours!” Bart Bles stak zondagmiddag 8.250 euro in zijn zak. Het scheelde weinig of Wout-Jan van der Schans had na zijn CSI1* Grote Prijs eerder op de dag ook dit hoofdnummer gewonnen. De tijd was sneller, maar Capetown (v. Oklund) maakte een fout. Dat gold ook voor de nog snellere Daan van Geel op Djam (v. Canturano), die zevende werd. Achter Van der Schans finishte Jeroen Dubbeldam als negende op Roelofsen Horse Trucks Eldorado S (v. Diarado). De Duitser Hartwig Rohde en de Amerikaan Michael Hughes lagen in pole position, maar daar stak Bart Bles een stokje voor met de imponerende Holsteiner hengst Comino (v. Cassini II). “Te danken aan zijn grote galop, want ja, ik denk ook wel dat ik op het langzaamste paard van allemaal zit. Ik kon een galopsprong weglaten naar de laatste hindernis. Dit paard heeft gewoon heel veel geleerd tijdens vier weken concours rijden in Arezzo. Daar heeft hij zich wat aangepast, geleerd om sneller te lopen. Nu kan ik met stille hand galopperen en denkt hij zelf mee. Als ze dat niet doen, kun je geen kant op of je

SVZW fotograaf: Henk Steen.

moet voor een nulrondje gaan en dan word je tiende. Dat is ook geen optie”, vertelt Bles, die in april nog vijfde werd op het NK springen op 1.60m niveau. Bart Bles reed jaren internationaal voor De Havikerwaard en mag nu dromen van meer dankzij sponsor SF Equestrian, waarvoor hij rijdt. “Als ze zo blijven springen, dan verspits je je op meer. Een keer een vier- of vijfsterren concours rijden of een keer in een landenwedstrijd. Dat streven natuurlijk meer ruiters, maar ik zeg altijd: ‘geen streven, geen overwinning.” Manege de Vossenbos biedt komende week landelijke ruiters de gelegenheid om te komen springen. Op woensdag 23 mei is er oefenspringen voor ponyruiters. Van donderdag 24 tot en met zaterdag 26 mei wordt de Dressuur Challenge klasse B tot en met ZZ-Licht georganiseerd. Het Dutch Youngster Festival, het enige jeugdconcours in Nederland met landenwedstrijden, wordt van 30 mei toe en met 2 juni weer overspoeld met de beste jeugdruiters uit Europa. Het evenement is elk jaar een graadmeter voor het Europees kampioenschap springen voor jeugdruiters en dat betekent dat het niveau hoog is. “Het is één van de laatste wedstrijden voor het EK. Dan worden de ruiters met hun paarden en pony’s nog één keer aan de tand gevoeld”, vertelt wedstrijdleider en parcoursbouwer Marinus Vos uit Wierden. De bondscoaches noteren al hun bevindingen en presenteren kort na ‘DYF’ hun teams voor hét kampioenschap van het jaar.


Buitengewoon winkelen in wierden Sneakersokjes van kunert € 6,- per stuk 2 paar voor € 10,-

70rt% ing In zwart of wit.

koop al onze

elen home artik

Profiteer nu van hoge vroegboekkortingen! De prijzen voor zomervakanties zijn bij ons bekend en wij kunnen u helpen met het maken van de juiste keuze. Dus kom snel langs en profiteer nu van de meeste keuze, Profiteer van hoge vroegboekkortingen! denumooiste locaties én de vele vroegboekvoordelen, uiteraad met onze vertrouwde persoonlijke service De prijzen voor zomervakanties zijn bij ons bekend en wij kunnen u helpen met het maken van de juiste keuze. Dus kom snel langs en profiteer nu van de meeste keuze, de mooiste locaties én de vele vroegboekvoordelen, uiteraard met onze vertrouwde persoonlijke service.

Nu boekbaar: de winter van 2015

Naar vele zonnige bestemmingen, zowel Europa als verre bestemmingen Heeft u al vakantieplannen voor de zomer?

reisburo Pouls

Nijverdalsestraat 8, Wierden Tel. 0546 - 57 43 05 www.bijouteriedevlinder.nl

p

be

Gr

ou

Om het net even af te maken

r

rko Toe op

Me

m

Toerkoop Reisburo POULSBW Stationsstraat 12a - 7641 BW WIERDEN nr. Stationsstraat 12a 7641 Wierden Tel. nr:tel.0546-573535 0546 - 573535 www.toerkoop.nl/pouls E-mail: pouls@toerkoop.nl

www.toerkoop.nl www.toerkoop.nl/pouls

Kom langs op ons kantoor Kom langs in de winkel en vraag onze vakantieadviseurs naar de voorwaarden!

PEKING Chinees-Indisch restaurant

Burg.v/d Bergplein 25 - Wierden Tel. 0546 - 573072 Bezoek onze

facebookpagina voor overige info! • Babi Pangang

KIESMENU

Kies uit 2 onderstaande gerechten met een grote bak bami/nasi slechts € 14,30

voor decoratieve

kriebels

Voorgerechten: Voorgerechten: •Vlees Roedjaksaus • Mini loempia & tomatensoep •Vlees zwartebonensaus

Mini loempia & tomatensoep

• Tjap Tjoy

• Foe Yong Hai

• Lo Tjap • Koe YukTjoy • Ajam Pangang

•Ribbetjes Zoetzure saus •Kip kerriesaus •Kip met champignons

Foe Yong Hai•Saté

Koe Lo Yuk

Ajam Pangang

Gado Gado

Vlees Roedjaksaus

Vlees zwartebonensaus

Ribbetjes Zoetzure saus

Kip kerriesaus

Kip met champigons

• Gado Gado

Saté

DÉ FAIRTRADE CADEAUWINKEL

Marktstraat 11a • Wierden • 0546-574656 www.wereldwinkelwierden.nl

Dé beste speciaalzaken Zoek de 10 verschillen (Huub Coenen) Oplossing vorige week

MEI EXAMENTIJD MEI: EXAMENTIJD. In mei komen de meeste bloemen tot bloei en scholieren tonen dan bij examens hun wasdom. Zo rijk geschakeerd als kleuren in een bloemenboeket zijn de vakken van hun examenpakket. Kennis van de Nederlandse literatuur hoort daarbij en dus kan in mei ‘de Mei’ van Gorter passeren. Een130 jaar oud verzengedicht, dat begint met de woorden: ‘Een nieuwe lente en een nieuw geluid’. Dat nieuwe geluid ontluikt vaak al wel op school, maar wordt niet onderwezen en geëxamineerd.


Natuurvriendenhuis Krikkenhaar Gravenruiters verwelkomen in Bornerbroek houdt open dag Roparun met paard en wagen ALMELO/WIERDEN | In de Gravenallee verwelkomen De Gravenruiters de Roparun met paard en wagen. In deze landelijke omgeving rijden de leden van De Gravenruiters op Eerste Pinksterdag, zondag 20 mei, met de Roparun mee. Kom de Roparunners, die geld ophalen voor de zorg voor mensen met kanker, aanmoedigen en maak een ritje met paard en wagen. In de rolstoelvriendelijk menwagen kan de Roparun op een unieke manier worden beleefd. Van 18.00 tot 20.30 uur rijdt de menwagen tussen het tolhuis en de ingang van de Gravenallee aan de kant van de Van Rechteren Limpurgsingel in Almelo. Wellicht kunnen de pony’s Arthur en Gretta een rustmoment verzorgen voor de Almeloopers en de andere teams zonder dat ze stil hoeven te staan. De Almeloopers doen voor het tiende achtereenvolgende jaar mee. In

BORNERBROEK | Natuurvriendenhuis Krikkenhaar in Bornerbroek houdt op zondag 27 mei een open dag. Krikkenhaar bestaat 90 jaar en is daarmee het oudste natuurvriendenhuis in Nederland. Dat wordt op de 27e gevierd. De beheercommissie wil deze dag nog eens extra de uniek waarde van het huis en haar mogelijkheden onderstrepen. Door de mooie ligging is het huis aantrekkelijk voor jong en oud; het wordt veelal bezocht door fietsers en wandelaars. Ook het kabou-

totaal legt het team in ongeveer vijftig uur 560 kilometer af en draagt oranje shirts. De Gravenruiters biedt sinds 1972 ruiters met en zonder beperking gelegenheid om het samenwerken en bewegen met paarden te beleven. Onder deskundige begeleiding en met de inzet van vrijwilligers maakt De Gravenruiters het mogelijk dat mensen met en zonder beperking kunnen paardrijden en mennen.

terpad maakt een bezoek meer dan de moeite waard. Door de ligging en het speelterrein is het zeer geschikt voor een of meerdaagse schoolreisjes. Het huis kan daarnaast worden gehuurd voor vergaderingen, seminars, familiebijeenkomsten. Het beschikt over een professionele keuken en biedt ruimte voor overnachting aan 52 mensen. De woning wordt gerund door vrijwilligers. Kom eens kijken en breng een bezoek aan Krikkenhaar. De open dag is van 14.00 uur tot 19.00 uur.

Vers grondwater in hondenspeeltuin “Yes, het is gelukt!” Martine Schonewille, bestuurslid van de Hondenspeeltuin Wierden, is in haar nopjes nu de hondenspeeltuin in Wierden een eigen grondwatervoorziening heeft. Hans Wichers van het gelijknamige watertechniekbedrijf uit Vriezenveen heeft met ondersteuning van Bennie, Tineke en de graafmachinist een pomp weten te slaan. Daarmee heeft de hondenspeeltuin in de Esrand aan de Dr. G.H. Beensweg weer een extra voorziening voor de gebruikers. Eerder werd er water uit een grote opslagtank aangeboden.

Thomas Kleis verstlaat 111 ruiters op openigsdag Outdoor Wierden WIERDEN | De Duitser Thomas Klein heeft geen spijt dat hij op de uitnodiging van collegaruiter Robert Vos is ingegaan om te komen rijden op Outdoor Wierden. Woensdag 16 mei, op de openingsdag van het concours, won hij de 1.40m Heidehoeve Prijs, waarin hij maar liefst 111 andere ruiters moest verslaan.

Officiële opening en inzegening Mariakapel Vriezenveenseweg WIERDEN | De Mariakapel in Wierden is voltooid. Het gebouw aan de rand van Wierden, ter hoogte van de algemene begraafplaats, schittert dankzij prachtige Bentheimer zandsteen, glas-in-lood ramen en eikenhouten toegangsdeuren. De laatste hand wordt nog aan het gebouw gelegd, het interieur is zo goed als compleet en ook de tuin is klaargemaakt. Honderden vrijwillige uren zijn er in de realisatie gestoken en mede dankzij de gulle giften van ondernemers en mooie donaties van betrokkenen heeft de kern Wierden nu deze kapel. Op zaterdag 26 mei wordt de Mariakapel officieel geopend. Emeritus Pastor Jan Oude Vrielink zegent de kapel om 11.00 uur in. Dit bijzondere moment is voor genodigden, maar vanaf zondag 27 mei zijn de deuren van de kapel voor iedereen geopend. De kapel is dan dagelijks vanaf zeven uur in de ochtend tot zonsondergang te bezoeken.

Thomas Kleis wint 1.40m met Ugaulin Du Bosquetiau. Foto: FotoTrailer In deze klasse mochten de ruiters met twee paarden starten om warm te draaien voor de nog volgende dagen. Thomas Kleis was met het ene paard minder gelukkig met acht strafpunten, maar schitterde met Ugaulin du Bosquetiau (v. Kashmir van Schuttershof). “Mijn ‘tweede’ paard voor het grotere werk”, vertelt hij. “Mijn beste paard loopt straks de landenwedstrijd in Denemarken.” Kleis rijdt voor het eerst op Outdoor Wierden. “Super georganiseerd”, complimenteert hij de organisatie. “Goede bodem, in de ring en op het voorterrein, een ruime warming-up, goede omstandigheiden. 'Das macht spaß'. Zeker als je ook nog wint op de eerste dag”, vertelt de professional uit Noord-Duitsland die veel voor eigenaren rijdt. In Wierden heeft hij meerdere jonge paarden voor de opleiding mee. Tweede in dit 1.40m springen werd de Brit Jamie Wingrove met Bart VI (v. Lord), voor de beste Nederlander Nuri Dijks met Addison 11 (v. Berlin). Outdoor Wierden mocht zich afgelopen weekend verheugen op invasie van buitenlandse springruiters. Maar liefst 45 procent van de startlijst werd ingevuld door

ruiters uit ruim twintig verschillende landen, en dat was een record! De 1.35m Wessels Vetker Prijs is gewonnen door de Italiaan Emanuele Gaudiano met Darlanda (v. Caleandro), gevolgd door de Nederlandse dames Sanne Thijssen op Kyamant van ‘t Spieveld (v. Diamant de Semilly) en Liza Tiebot op Circle of Love (v. Dobel’s Cento). De 1.20m Karl Schmid Stallenbau Prijs kwam op naam van de Poolse Natalia Majchrowicz. Jessie Wiefferink uit Wierden werd knap tweede met Apourti (v. Quinar). Voor de enige oranje zege zorgde Albert Zoer met Formidable (v. Clearway) in de 1.30m Bouwbedrijf Hofman Prijs, met op de tweede plaats Remco Been op Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek). “Formidable liep super. Ik hoefde niet eens voluit om te winnen. Hij heeft gewoon veel galop en is super scherp. Een echte voor volgend jaar”, vertelt Zoer over zijn toekomstbelofte. Het is een drukke maand voor de Drentenaar. “Veel concoursen. Ik heb net CSI Eindhoven gehad. Heechhiem’s Cancun VDM heb ik ook nu weer bij me voor de Grand Prix en daarnaast drie anderen. Cancun sprong geweldig in het 1.40m. Lekker fris en toch ontspannen.”


Autobedrijven Autobe auto Zwijnenberg

Dorpstraat 44 • 7683 BK Den Ham • T 0546 672271 • www.dewolboutique.nl

Openingstijden: ma gesloten, di - vr 10.00 - 12.00 uur, 13.30 - 17.00 uur, za 10.00 - 16.00 uur UIT WIERDEN EN OMGEVING UIT WIERDEN EN OM

OOk vOOr

repar atie en De organisatie is blij met kwaliteit

De organisatie is blij

auto Zwijnenberg Kleine Grote 10.00 - 12.00 uur, 13.30 - 17.00 uur, za 10.00 - 16.00 uur Autobedrijven Dunt hicaborum doloruptius eritemporiOpeningstijden: destent. beurt beurtma gesloten, di-vr onderhoud! Dorpsstraat 44 • 7683 BK Den Ham • T 0546 672271 • www.dewolboutique.nl Dorpsstraat 44 • 7683 BK Den Ham • T 0546 672271 • www.dewolboutique.nl Openingstijden: ma gesloten, di-vr 10.00 - 12.00 uur, 13.30 - 17.00 uur, za 10.00 - 16.00 uur

Ook pedi voor aborenihit reparatie en onderhoud! OOk vOOr Dellant iisinima sunt quibusam que ni alit qui quo ommolor accus 1/16 pag Dunt hicaborum doloruptius eritempori destent. incl.aspercil APK APK sed ut odiorate occusda peilliqui con re sit audaniantota verest,incl. et mi, Bedrijvenstraat 29, Wierden APK € 30,all-in* 8 x 7.5 cm vanaf Dellant iisinima sunt quibusam que ni alit qui quo ommolor accu 1/8 pag ligen debisci omnimin plit inisqua tiatium ent vanaf excearchit, que sinumquis numet

De Vries Steen- en Tegelhandel uit uw repar atie en inclusief viergasmeting. € 75,€ 175,€ 75,sinds jaar en dag een begrip aspercil illiqui14 conxre sitcm audaniantota verest, et mi, sed ut odio 8.5 onderhoud! regio ligen debisci omnimin plit inisqua tiatium ent excearchit, que s € 125,in Hengelo en omgeving! auto-zwijnenberg.nl E-mail: info@autothijs.nl Telefoon: 0546 - 570537 /

* Diesels en auto’s dan 25 jaar: 45 euro all-in incl. roet- en viergasmeting 06 -ouder 48251999

Bedrijvenstraat 29, Wierden

We zijn gespecialiseerd in Volkswagen, Audi, Seat en Skoda, maar ook andere merken worden bij ons vakkundig onder handen genomen!

elke

Is jouw tuin of huis toe aan een metamorfose? Grote kans dat je uitkomt bij De Vries Steen- en Tegelhandel. Alleen al voor de tuin heb je de keuze uit ruim drieduizend artikelen. De tuin sluit steeds nauwer aan bij de woonkamer. Dit is niet voor niets, gezien we steeds meer tijd doorbrengen in de tuin. De Vries speelt hierop in door zowel tegels voor de tuin als vloer- en wandtegels voor binnen aan te bieden. Je hebt de keuze uit gerenommeerde merken, waaronder Terras & Trends, het huismerk van de Buiter Beton Groep, waar De Vries sinds 2001 onder valt. “We zien dat mensen echt voor kwaliteit gaan en weer meer geld willen uitgeven voor bijvoorbeeld de tuin of een metamorfose van de woon- of badkamer”, vertelt Robert de Vries, bedrijfsleider Steen- en Tegelhandel De Vries. “We zorgen ieder jaar voor een productaanbod dat volledig aansluit op de laatste trends en op de vraag vanuit de markt.” Zo vind je bij De Vries de populaire vtwonen tegels by Douglas & Jones. Vorig jaar is de binnenshowroom verbouwd. Hierdoor is het assortiment uitgebreid en

E-mail: info@autothijs.nl Telefoon: 0546 - 570537 / 06 - 48251999

Ook voor lease, reparatie en onderhoud - Rijssensestraat 58A Wierden - 0546-572921 - info@auto-zwijnenberg.nl

auto-zwijnenberg.nl

maand

kan De Vries nog beter haar klanten bedienen. Daarnaast kan men op de website van De Vries het complete tuinassortiment bekijken. Bij De Vries kun je van maandag tot en met zaterdag binnenlopen om producten te bekijken, op donderdag is er koopavond. Onder genot van een kopje koffie of thee ideeën op doen of je laten adviseren door een van onze medewerkers. “Wij hebben een eigen vrachtwagen en omdat we onder een grote organisatie (Buiter Beton Groep) vallen is vrijwel alles altijd op voorraad of snel leverbaar. leveren10 de producten bij • “Wij Week • Week 35 je thuis af wanneer het jou uitkomt”, vertelt Robert. “Ook hebben wij nauw contact met di• Week 14 • Week 39 verse hoveniers, dus we kunnen je altijd in contact brengen met een goede hovenier bij•jou uit de buurt.” Week 18 • Week 43 Kijk voor dolorereped meer informatie www.denimagnimus, quid minverum faccum quisopeserero molorios Wij eat. bieden u het volgende aan: - Voetbalclub WESTERHAAR Voorvrieshengelo.nl of kom langs aan de Tonusant utem eaturit rem alique custio. Ficidenimus untem qui- Pa ne dolupta turecus, soluptat waarts uit Westerhaar houdt op vrijdag • inWeek • Week 47 renlaan 38 Hengelo.22

in deze

AUTOPAGINA in de WIEZER krant Maandelijks plaatsen we de autopagina in de weekkrant: De Wiezer

Geraniumactie 1/4 pag Voorwaarts

14 x 18 cm € 165,-

moditio rernamus rem re officab orisita ssimet, exero odisit april aanstaande haar traditionele voluptionse commost ruptur ipit qui ulpa sunderia porerum aspe digent lit, tem. Ut fuga. pro ea ape presti auda cor se- 29 geraniumactie. mi, as magnihi litiae ratiaspel- ut vid ma doluptatis et magnaCore excestemodi quid quatur quam, sunt voluptat. 䄀愀渀瘀愀渀最㨀  • Week 26 •rernam Week 51 lam14.00 id quis et odipsunt modi occatqui untiores volut Untist, si comnimi, optatu- Vanaf tur? Sedi arciis explia quis douur is er bij de garage van quatiorum erovidis aut ut 娀愀愀氀 漀瀀攀渀 瘀愀渀愀昀  es am, officip itisciam facia nus riam, sitaquae quamus autes Schepers lupit porum vernam, omnimpo Tours eenutgeranium/plantenvoor iedereen van harte welkom voorea quissit qui waar to te et, faccum dolorere- raecae as di voles endia venimi, cone nem sum debisque eicte re pro moditio markt 199,299,is. p.m. ex eationseque quam, utem rernamus rem re officab orisi- ped quis esecustio. Ficideni- voluptius. p.m. Vanaf 18.00 gaan de vrijwilligers nimagnim molorios eat.non eum abo. Sequae faccum quisuur esequiasperero digent lit, Ignimin que moluptatatum ipsamusam ta ssimet, exero odisit dolorereped ipit qui mus untem weer in groepen door Westerhaar om de nusant ute Pa ne dolupta turecus, soluptat Ficidenimus untem quitem. Ut aan fuga. excestemorepe eum dolupiet, ommo quo ulpa sunderiacustio. sim fuga.i20 Rate soluptat officiporerum ut vidi10planten Hyundai i-motion Hyundai i-motion huis huis Core te verkopen. UW HUIS EN di quid quatur occatqui ma doluptatis et ZIJN magnatur? maand |auda 10.000cor km p.jr. 48 maand |lit, 10.000 km p.jr. ea ape48presti se- voluptions aspe digent tem. Ut fuga.modipro TUIN TOE AAN untiores volut es am, officip Sedi arciis explia quis dolupit mi, as ma quam, sunt voluptat. Core excestemodi quidEEN quatur Tegels porum vernam, omnimpo rae- itisciam facia nus endia venimi, METAMORFOSE? modi occatqui untiores volut Untist, si comnimi, optatu- lam id qui voor tuin cae as di voles ea quissit vo- cone nem sum ex eationseque , quatiorum riam, sitaquae quamus es am, itisciam facia Vloer-officip en wandtegels, buitentegels, quam, utemnus que moluptataluptius. badautes kamer & sierbestrating, en nog sum qui to te debisque endia venimi, cone nem tum ipsamusam repe eum do- eicte re prowmoditio Ignimin non eum abo. Sequae tuinhout oonkam veel meer... e niet sim kort daarna de tweede, derde en vierde Al weer voor de zesde keer wordt op zaterDAARLE - Op zondag 1molore mei 2016 r lupiet, ommo quo sint. fuga. Rate soluptat officivoor ped quis rernamus rem re officab orisiex eationseque organiseert quam,de utem voor colonne. Onder begeleiding van diverse podag 23 april de Hexelse Truck Tour verreden evangelisatiecommissie 39asperepro 289,Optur quia diosa nis is porrovide nost, cones modi  299, 4 p.m. exero odisit ipitp.m.qui mus unte que moluptatatum ipsamusam litievoertuigen en ruim 130 verkeersregelaars door het mooie Twentse Landschap. Met veel van de beide kerken in Daarleta eenssimet, praiea dollant faciusa pitatur ape as vrachtwagens corehenes alique trektsi de aut stoet van door diverse et sedienst. getoeter en lawaai zullen de ruim 130 trucwww.devrieshengelo.nl sunderia porerum ut vid tem. Ut fu repe eum dolupiet, ommo quoeumulpa ipit eaisdist atur si est, ipic tem autatec gemeentes (de exacte route en detaquatiam verwachte kers hun gasten met een beperking een fantasDe dienst in deesto feesttent op deeteveneTorenlaan 38, 7559 PJ Hengelo | Tel: 074 27 76 079 Hyundai | info@devrieshengelo.nl di quid q ma doluptatis etTucson magnatur? Comfort Hyundai ix20mentenweide 1.4i Go! passeertijden zijn omnimolendi te vinden op www.hexeltische dag bezorgen. De start is ook dit jaar aan deeat. Nieuwstadweg/ rero molorios quas et, am id setrucktour.nl). weer vanaf het defensieterrein op het BedrijZandkuilenweg. 48 maand | 10.000 km p.jr. 48 maand | 10.000 km p.jr. Sedi arciis explia quis dolupit untiores soluptat qui omniendae porunde bita- Pa ne dolupta turecus, venpark Twente in Almelo, aan de grens met pro ea ape presti auda cor tia sam quunt aut autem laut vernam, omnimpo rae- itisciam fa De passage van Hoge Hexel is ook dit jaar Wierden. De dienst begint om 15.00 uur.porum Ds. H.M. sevoluptat. exces molore sint. is porrovide nost, cones modi weerreptatum een hoogtepunt volluptatiis in de route. De vele vrijJong s uit sunt Vriezenveen zal spreken over VROOMSHOOP - Bridgekring Alles voor 1dequam, prij p.m. Alleen nog maar tanken! cone nem cae as di voles ea quissit vo- Vroomshoop Hoge Hexel (dieblab net zijnintium bijgeko- re het Het terrein is alleen toegankelijk voordiosa de gas-nis willigers thema: si “Ga met God” naar aanleispeelde 12 april dealique zesde zitting Untist, comnimi, optaturiam, adi uitcorro quisci Optur asperepro quia si aut op asdinsdag corehenes et in quam, ut luptius. men van het Hexel on Wheels paasweekend) ten met hun begeleiders, de truckers en de ding van Johannes 14: 1 tot en met 6. de vijfde ronde, de uitslag was als volgt: sitaquae quamus autes est, ipic tem autatec taquatiam ea dollant faciusa pitatur ape solupta tecatam harione laten opnieuw van zich horen. vele verkeersregelaars en onze vrijwilligers. Het gospel en popkoor “SING”Ignimin uit DaarA eum poule: 1. GerrieSequae Prinsen & Nicotum Rekers,ipsam non abo. debisque eicte pro quas pe ipit ea dist esto eum et atur si sciderem autem autBekijk et, omnimolendi am id onsle verleent aanbod online op:reprivateleasetwente.nl Op het complex worden de gasten aan hun haar muzikale medewerking 58,44%; 2. Riny & Harrie Haverkort, en Bert

㈀㈀ 愀瀀爀椀氀 䈀椀渀最漀

㄀㤀⸀㌀  甀甀爀 ㄀㠀⸀㌀  甀甀爀

1/8 pag 14 x 8.5 cm 嘀攀氀攀 洀漀漀椀攀 瀀爀椀樀稀攀渀℀ € 125,䜀爀愀琀椀猀 欀漀瀀樀攀 欀漀昀ǻ攀 漀昀 琀栀攀攀 Er is al een 1/16 pagina advertentie, 14 cm breed x 5,5 cm hoog 1/2 pag 50,00vlam excl. BTW per plaatsingweek Praisedienst Ruimvoor 140€keer in de pijp 24 x 18 cm in Daarle bij zesde Hexelse Truck Tour € 300,Deze loopt dan door tot en met week 51 - 2015. Natuurlijk sturen we een reminder en kan de advertentie maandelijks Uitslagen aangepast of verwisseld worden.

Bridgekring Vroomshoop

Bel voor meer informatie of mail naar:

info@dewiezer.nl tel: 0541- 355974 ST RE E K

chauffeurs voorgesteld en is er tijdens het opstellen van de colonnes een gezellig randgebeuren, met onder meer een optreden. Vanaf 10.30 uur vertrekt de eerste colonne en

of kom langs bij één van onze vestigingen:

ER lupiet, sim fuga. Rate officiToeschouwers zijn van harte welkom om langs W IJ Zaan de dienst. Jansen &soluptat Wim Top, 57,55%; 3. Jan Becker en om de route de gasten te begroeten en om de Chris Stuut, 56,52%. B poule: 1. Rini de Groot is porrovide nost, cones modi Optur asp chauffeurs en vrijwilligers te laten zien dat hun Na afloop van de dienst is er koffie/ & Martie Wijnbergen, 58,85%; 2. Hillie & Jan eaNiks, dollan aut as corehenes alique inzet fantastisch is. thee/fris en kan er na wordensi gepraat. de Olde, 58,33%; 3. Corrieet& Klaas Let op, in bepaalde situaties kan de route nog kijk op de website www.hexelsetrucktour.nl Almeloseweg 175 Vosboerweg 10wijzigen, Buurserstraat 230voor de Iedereen is hartelijk welkom. 54,69%. Data © OpenStreetMap contributors. Licensed under the Open Data Commons Open Database License. meest actuele route. est, ipic tem autatec taquatiam ipit ea dis Design © Mapbox. Licened according of hetBS Mapbox Terms of Service. 7615 NA Harbrinkhoek/Almelo 7556 Hengelo 7544 RG Enschede quas et,00omnimolendiT. am T. 0546 - 86 13 38 T. 074 - 242 44 053 - id 475 45rero 55

qui omniendae porunde bitatia sam quunt aut autem laut reptatum volluptatiis exces adi corro quisci blab intium re solupta tecatam harione sciderem autem aut pe

molo Pa ne dolu pro ea ap quam, sun Untist, si c sitaq debi

Autobe

molore sint. Optur asperepro quia diosa nis ea dollant faciusa pitatur ape ipit ea dist esto eum et atur si

ST R E E K W IJ Z E R

UwKachel.nl in Vriezenveen is gespecialiseerd in advies, levering en montage van haarden, kachels en schouwen. Naast het midden en hogere segment richten wij ons op advies en realisatie van technisch uitdagende projecten waaronder, CV-houthaarden en -houtketels. De omzet is groeiende door de unieke combinatie van sterke online aanwezigheid en Twentse degelijkheid en nuchterheid. Om deze groei

UIT WIERDEN EN OM


23 mei 2018

Dit is een selectie uit de officiële bekendmakingen en het nieuws van de gemeente Wierden.

De informatie op deze pagina is samengesteld door de redactie van ‘De Wiezer’. U kunt er geen rechten aan ontlenen. 1 juni is het gemeentehuis gesloten Op vrijdag 1 juni 2018 is het gemeentehuis gesloten in verband met de jaarlijkse personeelsreis. Maandag 4 juni staan wij vanaf 8.30 uur weer tot uw beschikking. Adres gezocht De onderstaande persoon is verhuisd zonder dit aan de gemeente door te geven: • De heer A. van den Heuvel, geboren op 24 september 1989 Wordt uw naam hier genoemd? Neem dan contact op met gemeente waar u nu woont en vraag naar een medewerker van loket Burgerzaken. Ook verzendt de gemeente een brief naar het laatst bekende adres. Voor meer informatie zie onze website: www.wierden.nl. Hebt u informatie over het adres van genoemde personen, wilt u dan contact opnemen met de gemeente? Mail naar: burgerzaken@wierden.nl of bel: 0546 -580 834. Wat gebeurt er als u niet reageert? Als wij binnen vier weken na het versturen van de brief geen reactie hebben ontvangen, schrijven wij u uit de Basisregistratie Personen (BRP) met de melding ‘vertrokken met onbekende bestemming’. onder vermelding van: ‘vertrokken met onbekende bestemming’. Dit heeft wél gevolgen. U hebt dan administratief gezien een onbekend adres en woont daarmee niet meer in Nederland. Dat houdt ook in dat u geen beroep meer kunt doen op de sociale voorzieningen en geen officiële documenten meer kunt aanvragen in Nederland. Uitgeschreven uit de basisregistratie personen (BRP) Na uitvoerig onderzoek heeft het college van B&W vastgesteld dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij ingeschreven staan. Daarom worden ze uitgeschreven uit de BRP: • De heer F.J. Martin Anton, geboren op 23 februari 1967 • De heer I. Lubian Campelo, geboren op 30 januari 1992 • De heer S. Suarez Presa, geboren op 06 maart 1986 Hij woont niet op het adres waarop hij staat ingeschreven. Dat betekent dat wij hem hebben moeten uitschrijven uit de basisregistratie persoonsgegevens (BRP). Hij heeft officieel geen adres meer en kan geen beroep meer doen op sociale voorzieningen in Nederland. Uitkeringen kunnen bijvoorbeeld worden stopgezet. Bent u een van deze mensen? Of heeft u informatie over deze persoon? Wilt u dan contact opnemen met de gemeente? Mail naar burgerzaken@wierden.nl of bel 0546 580 834. Wekelijkse inzameling GFT-afval Vanaf maandag 4 juni tot en met vrijdag 28 september 2018 wordt het Groente-, Fruit- en Tuinafval (GFT) wekelijks opgehaald. Daarna vindt de inzameling van het GFT-afval weer eens in de drie weken plaats. Let op, de wekelijkse inzameling vindt op een andere dag plaats dan gedurende de rest van het jaar. U kunt de data vinden in de App van Twente Milieu of op de website www.twentemilieu.nl/wierden. Loket Bouwen en wonen in zomervakantie alleen ’s ochtends open Het Loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis is tijdens de zomervakantie alleen ’s morgens geopend. U kunt van maandag 23 juli tot 3 september 2018 elke ochtend bij ons terecht tussen 08.30 en 12.30 uur. De avondopenstelling op woensdagavond vervalt in deze periode ook.

Contact met het Loket Bouwen en wonen: De ochtenden zijn we telefonisch bereikbaar: 0546 580 838. Uw vragen kunt u ook naar ons mailen: bouwenenwonen@wierden.nl. Openingstijden Loket Burgerzaken aangepast in zomerperiode Het Loket Burgerzaken is van 6 augustus tot 3 september alleen in de ochtend geopend. U kunt dan tussen 8.30 en 12.30 uur bij Loket Burgerzaken terecht. Het afhalen van rijbewijzen en reisdocumenten kan bij de receptie op maandag tot en met donderdag van 13.30 tot 16.30 uur. De avondopenstelling op woensdagavond vervalt in deze periode voor zowel Loket Burgerzaken als de receptie. Contact met het Loket Burgerzaken: De ochtenden zijn we telefonisch bereikbaar: 0546 580 834. Uw vragen kunt u ook naar ons mailen: burgerzaken@wierden.nl. Inzamelactie landbouwfolie Lever op 26 mei 2018 uw landbouwfolie in tijdens de jaarlijkse inzamelactie. Heeft u landbouwplastic of ander folie dat u niet kwijt kan bij uw huishoudelijk afval? Kom dan naar de jaarlijkse inzamelactie op zaterdag 26 mei 2018. Hier kunt u onder andere uw landbouwplastic inleveren. Landbouwplastic geldt niet als huishoudelijk afval en hoort niet bij het verpakkingsafval. Inzamellocatie Ieder jaar zamelt LTO tijdens de jaarlijkse landbouwfolie inzamelingsactie folie in dat verwerkt wordt tot uiteenlopende producten. Het landbouwfolie kunt u inleveren bij Loonbedrijf Ten Cate aan de Vossenbosweg 2a in Wierden en bij Loonbedrijf Grouve aan de Reintsweg 1 in Enter. De inlevertijden op 26 mei zijn van 9.00 uur tot 12.30 uur. Wat valt onder landbouwfolie? Niet alleen kuilplastic en stretch- en wikkelfolie vallen onder het in te leveren folie, maar ook veevoederzakken, kunstmestzakken en kalvermelkzakken. Bigbags’s, Nicosil-kleden, banden, netten en dergelijke kunnen niet worden verwerkt. Kom met verkeersvragen en -problemen naar verkeersspreekuur Op woensdag 30 mei 2018 om 18:00 uur is er verkeersspreekuur in het gemeentehuis. U kunt dan over verkeersproblemen van gedachten wisselen met deskundigen van de gemeente, Veilig Verkeer Nederland en de plaatselijke politie. Wanneer u dit verkeersspreekuur wilt bezoeken, kunt u tot en met woensdag 23 mei een afspraak maken met het loket Bouwen en wonen. Zie contactgegevens in de groene colofon of kijk op www.wierden.nl/verkeersspreekuur. Aan de medewerk(st)er die u aan de telefoon krijgt, kunt u het probleem alvast voorleggen, zodat de deskundigen zich kunnen voorbereiden op het spreekuur. Riool- en kolkenreiniging In de maand mei wordt een deel van de riolering in Wierden en Enter schoongemaakt. De werkzaamheden vinden plaats in straten in WierdenWest, Het Loo en een deel van de wijk Oost. Ook in Enter gaan we aan de slag, zo komen we onder andere in het Centrum en de Vonder. In totaal zal de vrachtwagen die de putten (kolken) vanaf de straat schoon zuigt ongeveer vijf weken door de straten rijden. Wilt u meer weten? Kijk dan op www.wierden.nl. Wilt u precies weten wanneer we in uw buurt komen? Volg ons dan op twitter @GemWierden en Facebook @ GemWierden. Waterbewuste tuin helpt tegen wateroverlast Wist u dat u kunt helpen om de kans op wateroverlast te verminderen? Dit kan door uw tuin watervriendelijk in te richten. Het gaat steeds vaker en harder regenen en de verharding van het grondoppervlak is door de jaren heen ook

fors toegenomen. Hierdoor is de kans op wateroverlast steeds groter geworden. Als gemeente nemen we hier maatregelen tegen, maar u kunt zelf ook iets doen. Gaat u met uw tuin aan de slag? Dan is dit uw kans om uw tuin watervriendelijk in te richten. Een kleine aanpassing van uw tuin kan de kans op schade al verminderen. Op onze website vindt u tips: www.wierden.nl/waterbewustetuin. 0546 580 834. Uw vragen kunt u ook naar ons mailen: burgerzaken@wierden.nl

VERGADERINGEN EN BIJEENKOMSTEN Di 29 mei 2018 | gemeenteraadsvergadering Locatie: Raadzaal gemeentehuis Tijd: 19.30 uur Op de agenda staat (onder voorbehoud): • Advies commissie geloofsbrieven voor benoembaarheid wethouders • Benoeming wethouders • Ontheffing vereiste van ingezetenenschap wethouder • Onderzoek geloofsbrieven raadsleden • Beëdiging en installatie raadsleden • Diverse benoemingen en voordrachten De volledige agenda staat op www.wierden.nl/ gemeenteraad Wilt u meer informatie of hebt u vragen? Neem contact op met de griffie (zie groene colofon). U mag vergaderingen van de raad bijwonen in het gemeentehuis, maar kunt ze ook volgen via RegioFM en www.wierden.n.

COLLECTEN

20 mei – 26 mei | Geen collectes in de Gemeente Wierden 27 mei – 2 juni | Prins Bernhard Cultuurfonds

BOUWEN EN WONEN

Hieronder kunt u zien welke officiële mededelingen er deze week zijn op het gebied van bouwen en wonen. Ga naar www.wierden.nl/ gemeenteblad voor de complete mededeling. Op het gemeenteblad ziet u ook of en hoe u kunt reageren. OMGEVINGSVERGUNNINGEN AANGEVRAAGDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN Enter: Achteresweg ong. perceel langs de N347 | het realiseren van een zonnepark. Vergunning voor de activiteit(en): bouw, planologisch strijdig gebruik Enter: Disselsweg 9 | het uitbreiden van de woning. Vergunning voor de activiteit(en): bouw Enter: Rijssenseweg 38 | het plaatsen van een afrastering Vergunning voor de activiteit(en): bouw Enter: Rondweg 34 | het bouwen van een schuur. Vergunning voor de activiteit(en): bouw Hoge Hexel: Kleen-Esch ong. | het bouwen van een woning. Vergunning voor de activiteit(en): bouw Hoge Hexel: Loomsweg 6 | het kappen van vier bomen. Vergunning voor de activiteit(en): kappen Wierden: Kerkstraat 3 | het kappen van een esdoorn. Vergunning voor de activiteit(en): kappen Wierden: Nijverdalsestraat 151 | Het plaatsen van een voerkeuken en een wagenberging. Vergunning voor de activiteit(en): bouw Wierden: Rijssensestraat 170 | Het aanbrengen van een dynamisch Leddisplay. Vergunning voor de activiteit(en): bouw Wierden: Wittebeltsweg 5a | het realiseren van een bijgebouw. Vergunning voor de activiteit(en): bouw Wierden: Wittebeltsweg 6 | het vervangen van 2 garagedeuren voor 2 houten glaspuien (zelfde maatvoering). Vergunning voor de activiteit(en): bouw Wierden: Zenderink ong. | het bouwen van een woning. Vergunning voor de activiteit(en): bouw

bouw Enter: Rondweg 31 | het bouwen van een woning en het tijdelijk bewonen van de bestaande woning. Vergunning voor de activiteit(en): bouw, planologisch strijdig gebruik Enter: Rondweg 7 | het bouwen van een woning. Vergunning voor de activiteit(en): bouw, planologisch strijdig gebruik Hoge Hexel: Hexelseweg 80 ZH 83 | het permanent bewonen van een recreatiewoning. Vergunning voor de activiteit(en): planologisch strijdig gebruik Wierden: Stationsplein ong | het plaatsen van een gedenkteken. Vergunning voor de activiteit(en): bouw, planologisch strijdig gebruik Wierden: Weefkamer 13 | het plaatsen van een overkapping. Vergunning voor de activiteit(en): bouw GEWEIGERDE AANVRAGEN Wierden: Ypeloschoolweg 29 | het kappen van twee bomen. voor de activiteit(en): kappen VERLENGING BESLISTERMIJN Enter: De Bleek ong | het bouwen van een tankstation met wasgelegenheden. Vergunning voor de activiteit(en): bouw, planologisch strijdig gebruik Wierden: Kerkstraat 20 | het verbouwen van de bakkerij tot woning. Vergunning voor de activiteit(en): bouw, planologisch strijdig gebruik Wierden: Vijverweg ong. kavel 22 | het bouwen van een bedrijfshal. Vergunning voor de activiteit(en): bouw VERKEER Wierden: Marktstraat nabij nr. 56, toewijzen gehandicaptenparkeerplaats op naam Enter: Daalakkers 16, toewijzen gehandicapten parkeerplaats op naam Wierden: De Holtinck, instellen voetgangersoversteekplaats nabij woonlocatie J.P. v.d. Bentstichitng Wierden: Plantsoenlaan 1, verkeersbesluit inzake aanwijzen tweede E-oplaad parkeerplaats

EVENEMENTEN Hieronder kunt u zien welke officiële mededelingen er deze week zijn op het gebied van evenementen. Ga naar www.wierden.nl/gemeenteblad voor de complete mededeling. Hier ziet u ook of en hoe u kunt reageren. AANGEVRAAGDE EVENEMENTENVERGUNNINGEN Wierden | Battle op 02-06-2018 VERLEENDE EVENEMENTENVERGUNNINGEN Wierden: Vriezenveenseweg 57 | Lageveld Festival van 25-05-2018 t/m 27-05-2018 Hoge Hexel: Bruine Hoopsweg 2 | Outdoor en Dutch Youngster Festival van 16-05-2018 t/m 0206-2018 Wierden: Vriezenveenseweg 36b | inzegenen Mariakapel op 26-05-2018 Enter: Dorpsstraat 148 | Food, Fashion and Music op 27-05-2018

KIJK OP WWW.WIERDEN.NL/GEMEENTEBLAD VOOR ALLE GEMEENTELIJKE BEKENDMAKINGEN

VERLEENDE OMGEVINGSVERGUNNINGEN Enter: De Bleek 40 | het bouwen van een bedrijfspand. Vergunning voor de activiteit(en):


I E M 6 2 G A D O DEM

* J I R V N E W E T V B N E Z E I R V T S A VAN

7:00 1 0 0 : 9

uur

R O O V N A A N B E E S C S A U R K G J I N R I E R T P O S L R E A R A O J T 5 A UNIEK L 1 U N M E I S S S 1 U T E P L O N U E H S M R T E L T U KINDE ERCARS FOR O S E I T A R T SUP S S E I N T O A M R E T D S O N I O M E AUD D S n e : g POET l P e v O en J

I n r e R e d e n V a m b l e BTW ntage / nog ve

o m en / s e o i r i d o u ss /a e c n c e a k / a co kh r e i r a t / / g e UD in t O h Thul c N i n! l E e r g e G n v i N / d O e bi dio RJ n u O a a O a V e e l / L l n E a e K r hom e o v A o T n v ze e .nl i r g SPEC v a . t d s o /a m e m n d o e c t . e s k v a o . n o e w w eb ez i c w r a f V p . o 1 w 1 k ww Kij eg p w o e s s n n o ee v r 4 e l 6 r of volg 6 a a 6 D 6 5 Nieuwe T: 0546

Auto-accessoires, Televisies, Home media, Radio’s, Telefonie, Tablets, Navigatie, Hulpveren, Banden, Velgen, Speakers, Subwoofers, Audio-upgrade, Dakkoffers, Fietsendragers, Dakdragers, Telefoonaccessoires, APK, Ruitenwisserbladen, Olie, Kinderzitjes, Camera’s, Airco, Trekhaken, Accu’s, Verlichting, Verf, Koelboxen, Gereedschap, Veiligheid, Aanhanger-accessoires * Uitgezonderd portable navigatie, mobiele telefoons en speciale aanbiedingen


STRE EK W IJ Z E R

Ouderen wiezer

Een nieuwe rubriek in de Wiezer: Ouderenwiezer. Elke maand presenElke maand presenteren de drie ouderenbonden zichnieuws in dezeenkolom met teren de drie ouderenbonden zich in deze kolom met informanieuws en informatie, gericht op senioren in de gemeente Wierden. tie, gericht op senioren in de gemeente Wierden.

Acht tips voor het keukentafel Eigen kracht als wondermiddel ?men“Waardeloos leven bestaat niet, maar Waarom hebben we gesprek of een gesprek met het CIZ sen kunnen zich waardeloos voelen door Samenwerken voor een stevig ouderenbeleid in Wierden

Ouderenbonden, overheid en zorg- of welzijnsinstellingen moeten meer samenwerken om de steeds toenemende inactiviteit van ouderen en de negatieve beeldvorming rond ouderen weg te nemen of op z’n minst te verminderen. Dat Wanneer een indicatie aanvraagt voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, geldt dusje ook voor deop gemeente Wierden. "Iedereen heeft recht zijn eigen probleem". Fijn zo’n uitspraak. Niemand valt

ouderenbonden nodig?

onverschilligheid en gebrekkige zorg. Dat voorkomen is de opdracht van een hele samenleving.” Vonne van der Meer.

begeleiding of dagbesteding is dat niet gemakkelijk, zeker als je de taalom van erover. Het zijn sterke en krachtige woorden. Meestal worden ze uitgesproken onszelf teMet overtuigen dat we het probleem van een niet kunnen Allereerst is daar deeen SGW. In de gemeente Wierden komen de drie ouderenbonzorg nietervan kent. goede voorbereiding kom jeander echter een stukoplosverder. sen. ander zelfover is enige die wat aan datSGW probleem kan doen. Natuurlijk met denisDe KBO, NBvON ende PCOB, verenigd in de (Senioren Gemeenschap WierHet goed om een aantal onderwerpen te hebben nagedacht voor van mensen in zijn/haar omgeving, als daarom gevraagd wordt, maar het beden), een aantal keren per jaar samen om naar elkaars wel en wee tebij luisteren. jesteun naar de gemeente gaat voor een indicatie, of de gemeente jou op gint bijook de persoon zelf. Steeds meer overheidstaken worden aan de ten gemeenten overgedraMaar om samen te bespreken wat er in Wierden behoeve van de ouderen gesprek komt voor een keukentafelgesprek. Ditzelfde geldt overigens voor gen. Sterke seniorenverenigingen zijn daarom onmisbaar om de beanders zou moeten en wat er aan de ordestaan moet komen tijdens gesprekken met de de gesprekken met het CIZ. Hieronder een aantal punten opgroep een rij: DeZowel ontwikkeling van sociaal 'zorgen zorgenniveau dat' in het sociale domein kan dan fysiek, alsnaar geestelijk zijn ouderen een langen van senioren opvoor, gemeentelijk goed te behartigen. Ie-

plaatselijke overheid (de wethouders) en beleidsmakers. En dan het er niet ook als een wenselijke ontwikkeling worden gezien. krijgt Medewerkers ingaat het veld kuninde onze samenleving, die te maken met dereen heeft echter eennaeigen reden om te lid te zijn. één is jas lid uit te om wethouders het vuur aan de schenen leggen of De omtoenemenhen de uit nen zich hier ook wel in vinden. Een maatschappelijk werker verwoordde het laatst 1. Bekijk de situatie even van eenkwetsbaarheid afstand, probeer emoties enonze overbodige de kwetsbaarheid. Deze verdient besolidariteit met van Ouderenbond, de ander om ervegen, maar om de de knelpunten inzake het ouderenbeleid onder de loep te nemen mooi: "Eerder namen wijdoelstellingen de vraag van de inwoner over,speerpunten maakten wij een plan voor taal weg tezorgen laten en in plaats daarvan een aantal voor jezelf scherming. Tegelijkertijd hebben ouderen een enorme le-te voor te dat dingen op lokaal niveau goed geregeld zijn: toeganen samen naar mogelijke oplossingen te zoeken. hem en zorgden we ervoor dat dat uitgevoerd werd. Nu is het aan de inwoner zelf bedenken waar jeWat deformuleren, aandacht op wilt hebben. venskunst. ons,ofals ouderenbonden, ogen staat om zijn hulpvraag tevervoer, blijft hij daar vanvoor en en maakt hij zelf zijn kelijk openbaar voldoende eneigenaar goede woonzorgvoorzieisouderenbonden een samenleving waarin voordeouderen een betekeniseigen ondersteuningsplan". Deningen, ook oog voor belangen van andere groepen in en goedehebben inkomensvoorzieningen.

2.deVerwoord jesamenleving. situatie denk na over de toekomst, iseen de prognose volle plaats is enenblijft. Daarin heeft iedereen eigen Wierdense Zo hebben zij ook zitting in dewat Cliëntenraad van de van je ziekte, watheeft kun jeCliëntenraad nuzich nog net welprobleem. maar straks mogelijken niet meer. Kortom; iedereen op zijnOuderen eigen verantwoordelijkheid. zelf, familie, vrienden, gemeente Wierden. Derecht WMO Wierden vertegenwoordigt inwoners Weer anderen sluiten aan vanwege de activiteiten diensten: Maar hoever gaat deze stellingname eigenlijk? Kunnen we er vanuit gaan dat ieder-

van de gemeente Wierden die te maken met de gemeenten wet maatschappelijke buren, gemeenschappen, zorgverleners, en cursussen, bijvoorbeeld computer en krijgen internet, voorlichting overbijzaken over je (eigen) kracht beschikt om zijn hulpvraag te formuleren enen daar 3.een Breng netwerk met mantelzorgers voor jezelf in beeld bekijk of en er ondersteuning. Zij brengt advies uit aan het gemeentebestuur over het famihoe ook de rijksoverheid. Waar we over van mening kunnen die leven onder senioren, sociale activiteiten of gezellige ontmoetinlie, vrienden of professionals hulp voor te vragen? De ervaring leert inmiddels op dingen zijn die zij zouden willen en kunnen doen voor je het gesprek in gaat. wat van maatschappelijke ondersteuning en geeft daarnaast voorlichting aan de verschillen is, dat er in het nieuwe kabinetsvoorstel om gen, informatieve bijeenkomsten, maaltijden pijnlijke wijze van niet. Het ene probleem gezamenlijke is het andere niet. Niet alles en kanvanwemet de Wanneer in het gesprek gevraagd wordt wie kanvoor ondersteunen dan heb groepen die zij vertegenwoordigt. hulp bij zelfdoding mogelijk te maken ouderen die sluier vanmogelijkheid eigen kracht en liefde worden afgedekt. Laten we onze ogen alsjeblieft ge de om zelf actief te zijn alsje vrijwilliger. Dat laatste kan jeniet dat al in kaart. sluiten voor deze realiteit en ons verschuilen achter regeltjes of afspraken op het leven als ‘voltooid’ zien. En daarover verschillen de door bijvoorbeeld anderen te helpen met gebruik van eigen kennis en het moment dat er zorg aan de man is. Op dat moment houdt het op met eigen meningen… ervaring. en is het onze maatschappelijke om in 4.verantwoordelijkheid Onderzoek bij de onderstaande onderwerpen verantwoordelijkheid waar de beperkingen zijn Activiteiten november te grijpen. Iedereen dieformuleren gelooft dat eigen kracht een wondermiddel is of tegen alle proen probeer deze te in wat het probleem is en je daar zelf – Protestants Christelijke Ouderen Bond Achter de term ‘voltooid leven’ gaat leed schuil, dat nooit Wij werken, waar samen met andere zelfstandige seniorenblemen, heeft pas echtrelevant, een probleem! een oplossing op of niet. Benoem de onderwerpen alZo een Dinsdag 17 november: Walinga metook cabaretvoorstelling ‘Dewaar doe-het-zeldoor een wet ofRuurd door een pil kan worden opgelost. verenigingen inhebt Wierden zoals de SGW (Senioren Gemeenschap Wierver’ Zalencentrum Het Anker Wierden. Aanvang 14.30 uur oplossing voor is. Zo laat je zien dat je zelf ook al actief naar mogelijkheden kunnen ouderen het gevoel krijgen dat hun leven zinloos den). Onze focus0546 is duidelijk op lokale belangenbehartiging gericht, Informatie: telefoonen – 57 79 of e-mailvan flnd0902@gmail.com zoekt. Activiteiten 2015 is geworden dat ze23 niet meer waarde kunnen zijn. daar onzedecember landelijke belangenbehartiging worden gewaarborgd door • Internet Zorgtaken www.pcob.nl Het is een gedachte die opkomt Vereniging in een samenleving die het lidmaatschap van de Nederlandse van Organisaties KBO Unie Katholieke Bonden van Ouderen • –Begeleiding in het (dagelijkse) leven ouderdom vaak onvoldoende waardeert. Die naar ouvan Gepensioneerden (NVOG). De NVOG werkt nauw samen met an2 december 14.00 uur: Sinterklaasbingo in Trefpunt Enter Saam • Woensdag Administratie derenzorg kijkt alseneen kostenpost. En waarin er steeds dere ouderenbonden behartigt onze belangen bij de overheid, po(wel graag opgave i.v.m. Sinterklaassurprise) Unie partijen Katholieke Bonden van Ouderen •– Huishouding minder is echt naar te zien. Hetinmooie litieke enom andere relevante instanties. Woensdag 9 tijd december 13.45 uur: Grote elkaar finale vanom de kaartcompetitie Trefpunt Woensdag 4 november: Wat de vinden wij belangrijk invormen. ons leven?We kunnen • Enter Spoed, huisarts enelkaar ziekenhuisbezoeken is dat we met samenleving Saam In gesprek met elkaar en pastor over Trefpunt wat wij belangrijk vinden in ons • Woensdag Hobby’s, dagbesteding, sociale interacties 16 december 14.00 uur: Goselink Kerstviering Enter is Saam dus de keus maken omdezorg te verbeteren entewel Ik kanook nog wel even doorgaan wat nutinen noodzaak om lid zijn

leven.

om te zien naar elkaar. Met elkaar kunnen dedoen; invulling van een ouderenbond die bij u past, maar dat zal we ik niet daar (Dorpsstraat 127) Enter. Aanvang 14.00 uur. –Trefpunt NBvON Nieuwe Bond van Ouderen Nederland Tot zover deze tips. Volgende keer meer hierover. geven aan de oproep van de Adviescommissie voltooid is deze column niet voor bedoeld. Het is echter wel het overwegen Geen gegevens bekend. leven om werk te maken van het voorkoming van de belewaart. Elke maandag Nordic Walking – 13.30 uur Sportcafé De Zomp Enter

ving van Sport ‘voltooid commissie –Elke PCOB Protestants Christelijke Ouderenbond dinsdag Actief –leven’. 13.30 enDe 20.30 uur Sporthal noemt De Zomp hierbij in Enter de volgende aandachtspunten: Dinsdag 15 december 14.30 uur: Kerstviering in Zalencentrum Het Anker. Elke woensdag wandelen – 9.00 uur Sportcafé De Zomp Pastoraal medewerker Gerrit Flim doet eenkbo-jongesenioren@live.com interactieve kerstmeditatie. Die mediInformatie: telefoon 0547 383386 email tatie zal afgerond en afgeslotenop worden een quiz. Pianist Cor ouderdom; Bal is gevraagd “(...) Voorbereiding enmet acceptatie van Internet www.kbo-enter.nl begeleiding van de samenzang en hij zorgt ook voor de muzikale van omlijsting. >voor KBO Unie Katholieke Bonden van Ouderen voorkomen van eenzaamheid en ondersteunen ouToegankelijk voor en niet-leden. Onderstaand deleden agenda voor januari. De activiteiten vinden plaats in het

Activiteiten januari 2016

Activiteiten voor juni 2018

deren(Nieuwe bij het behouden of Nederland) aangaan van sociale contac– NbvON Bond voor Ouderen trefpunt Enter Saam. Wij een willenvoldoende de activiteitenwelvaartsniveau; ook aanbieden aan niet-leten;gegevens zorgen voor verGeen bekend.

den. Dus iedereen is welkom. Het kaarten is FASv: een competitie die over het groten van zelfredzaamheid; passende zorg; aandacht > Ouderenvereniging Wierden, lid van de hele jaarvrijdag uitgesmeerd wordt. Er zijn middagen er zeven tellen voor zingeving: zin leren/blijven geven aan het bestaan Elke kaarten, jokeren entien kruisjassen, inwaarvan ’t Oosterhoes, aanvoor de eindprijzen in december. Elke middag zijn er wel dagprijzen. Dus als op hoge leeftijd; aandacht voor ouderen met een doodsvang 14.00 uur. men een keer niet kan, geen wens; actieve inzet opprobleem. spirituele zorg; herwaardering van

de (maatschappelijke) visie op ouderdom.” Denk met ons

Woensdag mee! 13 januari: Algemene ledenvergadering met om 14.00 uur een openingsviering in de RK Kerk met aansluitend de ledenvergadering in het > Seniorenbond KBO trefpunt Enter activiteit Saam, afgesloten met proost nieuwe jaar. Wijlaatste geloven in een waarin ouderen zich geDe vansamenleving de KBO ineen Enter voorop de het zomer is de volledig Woensdag 20 januari: Kaarten, kruisjassen en jokeren in het trefpunt. Aanzien en gewaardeerd voelen. Een samenleving waarin zij verzorgde dag fietstocht op 30 mei. Als u gezellig mee wilt fietsen, vang 13.45 uur.twee liefdevolle zorg en aandacht moet u zich dagen van te vorenkrijgen, opgeven. gewaardeerd Kosten bedragenwor7,50 Woensdag 27wie januari: Bingo. Aanvang 14.00 uur het trefpunt. den om ze zijn enuur. waarin zij naar vermogen kunnen euro en vertrek is om 9.30 Aanmelden kan in per mail: kbo-jongeseVerder elke maandag 13.30 uur –Nordic vanaf Sportcafé meedoen. Dat of isom de samenleving dieWalking ons voor ogen staat.De nioren@live.com telefoon 0547 38 33 86. Zomp. Wij nodigen iedereen uit om met ons mee te denken. Dit Tijdens de zomervakantie gaat de wandeling op maandag en woensElke omdoor. 13.30 enbeginnen 20.30 uur Sport Actief in Sporthal De Zomp (de isdinsdag een gezamenlijke verantwoordelijkheid! dag gewoon We weer met de vrijwilligersmiddag op 1 eerste twee lessen gratis). Elke woensdag om 9.00 uur wandelen vanaf september. Voor de busreis van 19 september kunt u zich nu al opgeSporthal Deopgave Zomp.Net Mededeling: voor en het terinformatie perse gaan krant ven. Het formulier meer komtvan metdeze de Nestor in

kregen we een mailopvan met de mededeling mei. Ook is er informatie onze PostNL website: www.kbo-enter.nl dat op ons verzoek de postbus aan de Wethouder van > NBvON Nieuwe van Ouderen Nederland Buurenstraat inBond Wierden niet wordt weggehaald! WaarGeen gegevens bekend. voor onze dank. > Seniorenbond PCOB

Autotrip. In de maanden juni, juli en augustus hebben de leden van Activiteiten voor de reiscommissie weernovember leuke autoritjes uitgestippeld en deze zijn ge> PCOB Protestants Christelijke Ouderenbond pland op de derde dinsdag van de maand. U kunt zich opgeven bij Uw> huis blijft thuis Ouderenvereniging Wierden, lid de FASv: Dick Hoksbergen telefoon 0546 – 57 16 08van of bij Henk Meijer telefoon Onder het motto Wat doen? – Een visie langer –0546 Elke kaarten, jokeren enpraktische kruisjassen, innaar ’tstraks Ooster– vrijdag 57 44 58 ofkan 06 ik – 33 73 20 23. Mailen mag ookop henkenthuis wonen – zet Jeanet Berkhof van dienstverlener Huis blijft Thuis ons hoes, aanvang 14.00 uur. jannie@outlook.com. op –onze eerste bijeenkomst in 2016 aan het denken over het hoe en wat Woensdag 8 november, Bingomiddag in De Marke, aanvanvang langer thuis uur wonen. Positief benaderen de veranderingen in de 14.00 met wederom leukevan prijsjes. zorg, is dat mogelijk? En hoe comfortabel kan dat zijn als ik (later) langer thuis wil en kan blijven wonen? > Seniorenbond KBO Mocht u op voorhand hebben dit uur onderwerp, dan kunnen – Maandag Nordicvragen Walking, omover 13.30 in het Sportcadiefé worden gemaild naar info@huisblijftthuis.nl of doorgebeld via 06Wierden 10043222 (Jeanet – Dinsdag 60Berkhof). Plus Gym, om 13.30 uur en 20.00 uur in Dinsdagmiddag januariEnter in Het Anker in Wierden. Aanvang 14.30 uur. Op Sporthal de15Zomp deze ledenbijeenkomst in het nieuwe zijnin leden (met aanhang) – eerste Woensdag Wandelen, om 9.00jaar uur Sportcafé de en Zomp ook toekomstige Enter leden uiteraard van harte welkom. Levensboek > Seniorenbond PCOB Momenteel is een 21 groep PCOB-leden samen met eerstejaarsleerlingen – Op dinsdag november is de ledenbijeenkomst. Deze Maatschappelijke Zorg van het ROCde Almelo bezig met samenstellen van middag in november komt zanggroep Nostra Dames. eenZoals Levensboek. Studenten eneen senioren gaandames met elkaar gesprek.inDe de naam al zegt; groepje metin liedjes uitkomst daarvan vindt z’n neerslag in eenen zogenaamd het Nederlands, Engels Frans Twents. levensboek Leden en waarin beeenlangstellenden gedeelte van het leven van de betreffende wordt gedocumenzijn hartelijk welkom!senior En de koffi e staat teerd met tekst en foto’s. Doel van dit project: meer begrip kweken tussen klaar! jongeren en ouderen. Een deel van de leerlingen zal later te maken krijgen met ouderen.

DE DEWIEZER WIEZER

HRFSTWND-concert Vriezenveense Theologisch Toptalent in pimpen van honden: DE WIEZER Harmonie en Harmonie Sint Jan hondentrimster Marjolijn Koster jaaroverzicht Column van de wee Column van de week Column van de week en perspectief voor 2016

WIERDEN/RIJSSEN – Harmonie Sint Wierden en de Koster Vriezenveense harmonie geven op zaterdag WIERDEN | Na wat omzwervingen in Jan den uit lande is Marjolijn sinds november 2017 met haar Hon21 oktober samen een concert uit de HRFSTWND. een concertserie waarin de aan beste dentrimsalon Dream neergestreken inreeks Wierden. AchterinDit deis winkel van de Dierspecialist deblaasRijsmuziekensembles van Nederland zich ruimte presenteren. Harmonie Sint Jan uit Wierden enhondentrimster de Vriezenveensensestraat heeft Marolijn haar eigen waar ze als allround en gediplomeerd se Harmonie komen beide uitis indeze de hoogste divisie van de Nederlandse entrimlaten haar vak uitoefent. Onbekend gedreven onderneemster zeker nietblaasmuziekwereld in de wereld van het zaterdag 21 oktober het Parkgebouw in Rijssen een boeiendals programma horen. men. Een hele trits aaninbekers en certificaten, zowel nationaal internationaal, is het bewijs dat ze de kunst van dit ambacht zeer goed verstaat. De Vriezenveense Harmonie, onder leiding van Erik van de Nederlandse componist Van Beurden. Ook van de Kolk, zal Valencian Widow van Aram Kha- vaak speelt orkest hetdeblaasmuziektopstuk ookhet lange tijd in file. Nu kan ik vanuitLincoln Hoge Anke Leeftink chaturian ten gehore brengen. Daarnaast speelt Hexel Posy bij vanwijze Percy Grainger. van nog met de fiets naar m'n werk in Adcam Administraties het orkest het T-bone (trombone) concerto van de Wierden, Kaarten zijn te bestellen (voor een gereduceerd taheerlijk!” Nederlandse componist Johan de Meij die dit jaar rief van 12,50 euro) het secretariaat van HarAnkeviaLeeftink is onderscheiden met de BUMA Classical Award. Goud monie Sint Jan (secretariaat@harmoniesint-jan.nl dankzij Cockerspaniëls Adcam Administraties Harmonie Sint Jan, onder leiding van Egbert van Marjolein of telefoon 575 703). Aan de kassa is 0546 sinds– 1982 gediplomeerd en kosten heeft Groningen, zal zich presenteren met het beken- zich de kaarten 16,50 euro. Hetgespecialiseerd concert start om in de loop der jaren in20.00 met de Samoen saxofoon-kwartet in Four Movements name uur. Poedels, Amerikaanse Cockerspaniël, Kerry Blue-terriërs en Setters. Maar vanwege haar jarenlange ervaring kan in principe iedere hond getrimd, Elke werkgever in geplukt Nederland past worden. ‘m dit gewassen, geborsteld, of ontklit Daarnaast het werkkostenregeling. showklaar maken van alle rassen jaar toe:is de Sinds 1 ook aan Marjolijn besteed. “Via een op vriendin ben Als werknemer heb recht (door)be januari 2015 is elkejewerkgever namelijk ik met de shows in aanraking gekomen, ik mocht verplicht om deze regeling toeHeb te passen. taald je dat al haar zwangerschapsverlof. Cockerspaniël gebruiken voor de wedstrijden, Binnen deze regeling bestaan verschillenmijn eigen poedeltje zelfstandige ook?was daar toch minder geschikt de vrijgestelde beloningsmogelijkheden. voor”, vertelt ze lachend. Al vlot werd ze met het Enspreekwoordelijke hoe zitdaarvan het met uren in moet het in jaar waar virus besmet. “Je dan toch Eentje is je de vergoeding geld echt wel een hond hebben die er écht voor staat en in jevanzwanger je voldoend maximaal bent? € 2.400Haal per persoon per zich ook wil laten tonen, dat moet er in zitten.” De jaar. uren om recht teloop hebben zelfstan shows hebben in de der jaren op geende windeieren gelegd voor de carrière van Marjolijn. “Je leert het digenaftrek? vakGebruikelijkheidstoets van hondentrimmen dan pas écht!” Vele landen in De Europa heeft ze bezocht biedt en ookveel bij Amerikaanwerkkostenregeling vrijheden, se maar wedstrijden ze eerstebeperking, prijzen in handen kent 1wist belangrijke de zoge-te Recht op een uitkering? De liefde voor dieren zit er al vanaf jongs af aan in. krijgen. De gebruikelijkheidstoets. kroon op haar werk is toch wel de zesnoemde Marjolijn groeide op in Utrecht, waar ze dankzij haar Ook de prijs de Wereldkampioenschappen als tijdens zelfstandige heb je recht Trimop ee ouders ook is groot gebracht met allerhande diemen, waarbij ze namens Nederland een eigen team De gebruikelijkheidstoets houdt dat de verzwangerschapsuitkering, de in ‘ZEZ-uitkering ren. “Op de middelbare school wist ik het al: ik zou had samengesteld. “Nederland was niet eerder in goedingen, verstrekkingen en terbeschikkingdierenverzorging gaan studeren!”, herinnert Marjo- (= dede prijzen gevallen, dit was om mee te Zelfstandig en bijzonder Zwanger-regeling stellingen die u aanwijst als eindheffing, niet Ds. nog Herman spreekt lonkte zondag lijn zich goed. Koetsveld In eerste instantie het lemogen maken.” vanuit de overheid. meer dan 30% mogen afwijken van wat in verdecember als gastpredikant deassistente Herven 27 als dierenarts, maar om dan eerstinde vormde aan de Dahliastraat Wier-niks. omstandigheden gebruikelijk is.zodat Het te zijn en zoKapel toe te kijken, dat vond zetemaar In gelijkbare 2015 is Marjolijn gestopt met de shows, den.een De leuke dienststage begintbijom 10.00 uur. Herdat volop bovenopde 30%-grens is Dankzij Bea van Zanten kwam ze bedrag zich nu ook haar eigen zaakuitkomt, in Wierden Koetsveld op internet onder uitkering duurt minstens 16 weken, ze inman aanraking metishet verzorgen van andere dieren: het Dekan werpen. gaat echt veel De tijd in zitten als je op en loon van “Er uw werknemer. belastingdienst te vinden onder 'Bezielende trimmen van honden. “Die stagesprekers'. beviel vanHij beide kan dieheeft shows goed voor de dag Het isvoor niet daarbij als regel dat een vergoeding, veringaan tussen de 6wilt enkomen. 4 weken houdt zich dat naast het kerkenwerk bezig kanten zó goed ik meteen een contract aangealle die momentopname, de voorbereiding is net strekking of terbeschikkingstelling van maximetkreeg. maatschappelijke dag waarop je bent Je boden En het leuke is,vraagstukken. ik help haar zoDe nu en dezo zwaar. Denk alleen al aanuitgerekend. hetjaar onderhouden van maal € 2.400 per persoon per in ieder geval dan verhouding nog steeds!”Christendom en Islam boeit de honden waarmee je de shows langs gaat.” kunt zelf het moment kiezen. De uitkering gebruikelijk is. hem zeer. Hij schreef hierover een artikel: 'Een nieuwe Geest voor de van Godsdienst via het UWV en is nooit hoger dan De herinneringen flitsen aan het geestesoog van loopt Inop dezaterdagavond dierenwinkel aan de Rijssensestraat gaat ze WIERDEN - De vierde menavond Indoor Wierden 28 oktober belooft weer sen(Van voorbij. oorlog om de waarheid,naar vrede Let op!vol op Marjolijn De inmiddels 55-jarigebeste heeftmenners zin het zich weer haar vak werpen. “Ik heb hetnegen nu al sationeel te worden. “Van de toptien ter wereld hebben we er acht, misschien minimumloon. van nieuwe devertelt humaniteit)'. Hij is Hamsel. ervan overtuigd ininhaar uitdaging inter Wierden. “In 1994 ben Als het uw branche gebruikelijk is om werkontzettend naar mijnmaar zin, heb het hier inuw Wierden huis”, Herman “Het deelnemersveld is in ongekend, de datum past ook heel dateerste er geen vrede tussen de volkeren UWV houdt en premie ikgoed.” mijn eigen trimsalon gestart, toenkan nog in Het echt getroffen. Wel loonbelasting wil ikmet de salon aanpasnemers, bijvoorbeeld kerst,nog eenwat cadeau te ontstaan zonder vrede tussen de godsEefde. Die mogelijkheid diende zich aan en ik heb zorgverzekeringswet sen en eigen maken”, aldus Marjolein. “Zo€komt geven dat een hogere waarde heeft dan 2.400er in op de uitkering. diensten. Herman Koetsveld werkt samen erIndoor geen moment spijt gehad. Daarna ben ik in nog een goed voorisdedat honden, zodat ze sendoor naar wachthok ons.” Wierden vindtvan drie weken voor Stuttgart per persoon per jaar, dan ook gebruikemet terecht Eniseerste Odaci (moslim), deze Zutphen gekomen, waar ik dezemaand maand de veilig en comfortabel in de salon kunnenals blijven.” plaats, de wereldbekerwedstrijd mennen lijk. U mag dit cadeau dan aanwijzen eindhunVanaf boek 'Dewerp zeven Zij deuren gaseizoen. sluiten. juni ik zuilen'. mevolop volledig op Heb Alle honden zijn welkom enminimaal overigens kunnen er Deelnemers vanverscheen het “Ze kunnen bij ons testen. je als zelfstandige 1.225 heffingsloon. Hebt u vrije ruimt over, dan is dit ditnog boekniet als voor een statement in deze tijdpaard mijn Wierdense trimsalon; een logische stap, want ook langharige katten, konijnen en cavia’s terecht. Ditzien of dat elkaar of een ander Onder de buitenlands deelnemers bevinden zich cadeau onbelast. uafspraak. geendevrije ruimte over, per jaar in jouw onderneming van verwarring, omhoe de staan ontmoeting te blijwoon sinds een kleine drie jaar inze Hoge Hexel. Een behandeling gaat op Dat kangewerkt telefoerbij. Ook belangrijk: er voor tenElke op-uur Benjamin Alliaud uitHebt Frankrijk, Amerikaan Chesdan moet u– hierover 80%of eindheffing betalen. ven zoeken. Tijdens oudejaardienst dag naar Zutphen toerendeze isAls leuk, zekerblijft, omdat nisch via 06 310 44 364 via de website www. zichte van de concurrentie. je thuis komikje(gelijk ter Weber, de Duitser Georg von Stein en zeer waaraan het urencriterium zelfstandigeeft Herman een theologisch het ook daar enormKoetsveld naar m'n heb. Maarniet je staat daar nooit achter. Maar… alszin een datum past, dreamtrimsalon.nl. schijnlijk de Hongaren Dobrovitz. Voor Nederland dan krijg je deChardon maximale uitkejaaroverzicht vanuit het perspectief van de zegenaftrek), komen ze niet. Of ze vragen hoeveel startgeld komen onder andere IJsbrand en Koos de Veranderingen per 1-1-2016 Islammaar en het Christendom. Hijbij duidt de tijdkrijgen, dat krijgt niemand ons.” Ronde aanje deminder start, ook Herman terhet Harmsel ring. Werk uren per jaar, dan Met ingang van 1 maar januari 2016 wordt ge- is geest vanuit verschillende perspectieven zelf. bruikelijkheidscriterium aangescherpt: het aande Gezien uitkering afhankelijk van het inkomen en geeft de toehoorders 'huiswerk' mee Nieuwe competitie de reacties tijdens voorgaande edities rij- in wijzen van de vergoedingen, verstrekkingen en voorishet jaar.die hij samen met Koos de Nieuw de nieuwe competitie den de internationale menners graag op Indoor het vorige kalenderjaar. terbeschikkingstellingen van een bepaalde omRonde heeft opgezet. Ter Harmsel: “Een week eerWierden. Een gezellige piste, mooi aangekleed, een vang parcoursbouwer, moet gebruikelijkstallen zijn. Het moet dus ge- in der houdt Koos in Zwartewaal, bij Rotterdam, een goede waar de paarden bruikelijk zijn dat uw werknemer vergoedingen, menwedstrijd. Omdat we heel dicht bij elkaars daen zowel binnen als buiten losrijmogelijkLetkunnen op! Vraag de op tijd aan. verstrekkingen of uitkering terbeschikkingstellingen WIERDEN | Soroptimistclub Almelouitgenodigd organiseertom voor de tiende haar Fluitenkruidtocht. van tum zitten, hebben we de rijders heden. “Nukeer de sponsoring nog. Dat valt Doel niet van mee, deze gezamenlijkte wandelen het mooie landschap en daarmee meteen een een bepaalde omvang belastingvrij krijgt engoed datvoo naartocht beideis wedstrijden komen. door De nummers zeker nu weaanvraag extra geldprijzen willen uitkeren. Ik JeTwentse moet de uiterlijk 2 weken doel één,steunen. twee en drie over beide wedstrijden krijgen ben de loonbelasting/premie hele dagen aan het lobbyen, maar het komt u de volksverzekeringen de goed! gewenste ingangsdatum indienen. Die een extra geldprijs. Het kost veel tijd enrekening energie,neemt. maar ik doe het via eindheffing voor uw bij wijngaard de om Hinn. Dit jaar is de wandeling op zondag 27 mei en gaat je drankje omdat ik het mooi niet vind zo’n menavond de be-he de aanvraag tijdig in, dan inmag de opbrengst van de tocht naar stichting Girl. Inschrijfgeld is twaalf voor volwassenen en dat Dat maakt het extra aantrekkelijk, maarFree ookalogisnen te krijgen en dateuro de toprijders komen. Hopelijk een sanctie opleggen. Maak altijd be Voorbeeld Deze stichting zet zich in om jonge meisjes uit de UWV inclusief bij start, lunch tiek gezien interessant. Er komen zelfs menners komt er koffie weer veel publiek open af!”een drankje bij het U geeft enkele werknemers een bogedwongen prostitutie te bevrijden en daders vereindpunt. betalen euro.jaar Starten kan e als Kinderen het UWV eenvijfieder sanctie oplegt die zestienhonderd kilometer moeten rijden en diezwaar oordeeld te twee krijgen (meer infomeepakken. www.freeagirl.nl). Er zondag 26 mei tussen 11.00 uur en 12.30 uur bij nus van € 2.500. Netto krijgen deze kunnen nu wedstrijden Een paar De menavond begint om 17.00 uur. Dewerknetoegang verzoek om matiging. isblijven keuze bij uitKoos een wandelroute vananderen zes en twaalf de de Ypeloschoolweg 21 te Wierden. mers dan elk € 1.250. Dit jaar geeft op stal, enkele komenkilotus- Erve kost vijfHinn euroaan perongeveer persoon. meter. De wandeltocht start bij Wijngaard de Hinn u dezelfde werknemers dezelfde bonus, maar en voert onder andere langs de Regge en natuurgeInschrijven kan op de dag zelf of via facebook.com/ dan werknemers krijgen dan6 netto Wilonbelast. je deUw uitkering weke bied Dakhorst. Halverwege wordt een lunch geser- Tip! soroptimistclubalmelo. Hondeneigenlijk zijn mits € 2.500. Dit is niet gebruikelijk. Het welkom was gebruiveerd bij Wijngaard Baan. De tocht eindigt met een voor aangelijnd! de dat vermoedelijke bevaldatum in late kelijk zij ongeveer € 1.250 netto ontvangen. de bonus duste niet aanwijzen eindhefgaanU mag maar ben je laat met als het indiene omdat ditKies ongebruikelijk is. een korte van fingsloon, de aanvraag? dan voor

Leeftink wat u Is het Anke gebruikelijk Adcam Administraties doet?

Zelfstandig en zwanger?

De VAR en de Zzp-er

De VAR (= ‘Verklaring arbeidsrelatie’) verdwijnen, dat is u vast wel bekend. De VAR-winst is een verklaring van d lastingdienst die gewild is bij opdrac mer en opdrachtgever. Met die verkl heeft u zekerheid. In de praktijk blijk veel schijnzelfstandigen die niet vol aan de voorwaarden voor zelfstandig maar wel een VAR-winst ontvingen. Me nieuw systeem wil de overheid dit stop

Beschikking geen loonheffingen Wereldtop menners stoomt In 2014 kwam de overheid met de BG zich klaar op Indoor Wierden ‘Beschikking geen loonheffingen’.

Via een web module moest de opdrac mer een vragenlijst invullen. Denk da aan vragen als: ‘krijgt de opdrachtn doorbetaald als hij ziek is?’ en ‘wie is sprakelijk voor schade die de opdrac mer veroorzaakt bij normale uitoefe van zijn werkzaamheden?’. De opdr gever moest deze antwoorden beoord Fluitenkruid wandeltocht en aangeven: ‘Het klopt, zo hebben w inderdaad afgesproken’. En pas dan voor stichting 'Free a girl' opdrachtgever gevrijwaard van de in ding en afdracht van loonheffingen. B BGL kreeg de opdrachtgever te maken extra controlewerkzaamheden.

Alternatief plan Veel belangenorganisaties zagen een me lastenverzwaring en zijn met een natief plan gekomen. En met succes. Op dit moment lijkt er een plan klaar t gen re dat gesteund termijn van 5 of wordt 4 weken.door alle be Let op! Vergeet niet om alle loonbestanddelen die u als eindheffingsloon wilt aanwijzen, nog in dit ken partijen. Het kan maar zo dat 2015 aan te wijzen. Vergoedingen, verstrekkinZwangerschap en het urencriterium de eindstreep gaat halen. gen en terbeschikkingstellingen die u in 2015

Voorgeeft, zwangere ondernemers geldt een te kunt u alleen in 2015 aanwijzen als eindheffingsloon. Doet u dat niet, dan zijn deze begemoetkoming qua urencriterium. standdelen loon van dein? werknemer. WatDe houdt het plan tijd waarin je zwangerschapsverlof hebt Het plan houdt in datbesteed er met standaard wordt geacht teAdministraties zijn aan Namens Adcam wens ik je onder ugewerkt hele fijne feestdagen! neming. Daarbij wordt aangenomen dat j tracten gaat worden. tijdens het verlof dezelfde gemiddelde tij Uw boekhouder én belastingadviseur. hebtAnke besteed je Administraties onderneming als in d Leeftink,aan Adcam Er komen standaardcontracten die do (e-mail: info@adcam.nl 0546 – 572036). perioden daarvoor enofdaarna.

Belastingdienst zijn gecontroleerd. Al drachtgever en opdrachtnemer zo’n Een voorbeeld: je bent midden in het zwange tact Stel gebruiken, kunnen zejaar ervan uit Wanneer je gemiddeld 30 uur per wee dat er geen loonbelasting en premies werkt, haal je het urencriterium van 1.225 nageheven. Voorwaarde datvan het meestal wel, maar in het is jaar j Glenn Geerts tijdens Indoor Wierden 2016 den uur

weer wat

WIEZER


e d n i m o r e d We e t s e t e G t s e B 3 top ! s a r t ma

TESTOORDEEL

7,6

NOV 2017 Tweede in de test

Hoogste in de test

7,7

De Silverline Premier en Excellence matrassen zijn voorzien van een 7 zone Advanced pocket-interieur met geneste, elektrothermisch geharde veren. Afgedekt met Comfortschuim of een latex comfortlaag en een flexibele drukverdeler. Alle Silverline matrassen zijn voorzien van Sensity ÂŽ. Een Pullman Silverline Premier matras is al verkrijgbaar vanaf

â‚Ź 599,-

(80/90 x 200/210 cm).

Ik verlang naar mijn Kom naar onze winkel en ervaar de Pullman Silverline matrassen zelf!

DONDERDAG KOOPAVOND TOT 20.00 UUR | ZONDAG GEOPEND VAN 12.00 - 17.00 UUR


Zevende avondvierdaagse Aadorp: vijf of tien kilometer wandel plezier

'Stijlen en stromingen in Tolg’Art'; lezing kunstschilder Jan Aanstoot

AADORP | Voor het zevende jaar op rij organiseert Stichting Avondvierdaagse Aadorp, bestaande uit de 3E’s (Evelien Bos, Evelien Bijen en Evelien Wildeboer), de avondvierdaagse in en rondom Aadorp. De animo om te wandelen blijkt een succes want de afgelopen jaren waren er telkens ruim driehonderd wandelaars. De vierdaagse is dit jaar van maandag 28 mei tot en met donderdag 31 mei.

WIERDEN | De Culturele Raad Wierden organiseert in samenwerking met Galerie Tolg’Art uit Wierden op donderdag 24 mei een kunstlezing over de stijlen en stromingen in de recente kunst. Dit zijn ook kunstvormen die in loop der jaren bij deze galerie te zien zijn geweest. De lezing wordt gegeven door de befaamde Wierdense kunstenaar Jan Aanstoot.

De kosten voor het meelopen zijn vier euro per deelnemer bij voorinschrijving. Aan de start op maandag 28 mei zijn de kosten vijf euro per persoon. Tevens bestaat de mogelijkheid om één dag mee te lopen tegen een vergoeding van twee euro. De voorinschrijving is op vrijdag 25 mei van 14.00 uur tot 15.30 uur en van 19.00 uur tot 20.30 uur bij Het Aahoes aan de Albardastraat in Aadorp. Daar is maandag 28 mei ook de start vanaf 18.00 uur. Er wordt gestart met een swingende opening door Luv2Move uit Almelo, waarna wethouder Irene ten Seldam de officiële opening gaat verzorgen. Ook dit jaar zijn er weer twee afstanden: de vijf en de tien kilometer. De wandelaars van de vijf kilometer mogen vertrekken tot 18.45 uur en de wandelaars van de tien kilometer tot uiterlijk 18.30 uur. Donderdagavond worden de wandelaars ingehaald door de Vriezenveense Harmonie, een prachtige traditie inmiddels. Bij Het Aahoes zal er, buiten de welverdiende medaille, nog een heerlijke

verrassing voor de wandelaars zijn. Door de (jeugd)brandweer van Almelo wordt een demonstratie gegeven en bij Het Aahoes is er muziek door Drive-In Toronto. Ook is hier de mogelijkheid om met een drankje de vierdaagse feestelijk af te sluiten. Het is elk jaar lastig om de routes veel te wijzigen. Dit heeft te maken met de ligging van Aadorp als kanaaldorp: er is maar één mogelijkheid om het kanaal over te steken. Ook wordt het dorp aan bijna alle kanten ingesloten door industriegebieden en grote wegen die ongeschikt zijn voor grote groepen wandelaars. Toch zijn de 3E’s tevreden over de wandelroutes, omdat het plezier van samen wandelen voorop staat en er voldoende moois van de Aadorpse omgeving te bieden is aan de wandelaars. Met dank aan een flinke groep vrijwilligers waar de 3E’s elk jaar weer op kunnen rekenen lukt het om langs de wandelroutes de verkeersregelaars en stempelposten te bemannen waardoor de vierdaagse mogelijk is.

Aan de hand van vijftien hedendaagse kunstenaars, die gedurende 101 exposities bij Galerie Tolg'Art in Wierden hebben geëxposeerd, duikt Jan Aanstoot in de wereld van de schilderkunst. Niet filosofisch of diepgravend, maar toegankelijk en helder; pure kennisoverdracht. “We willen iedereen kennis laten maken met schilderkunst vanaf het eind van de negentiende eeuw tot nu toe”, vertellen kunstschilder Jan Aanstoot en galeriehouder Johannen Dollen. De Wierdense kunstenaar Aanstoot genoot zijn kunstopleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. Hij voltooid zijn studie MO-A en MO-B en gaf vervolgens jaren les in de vakken tekenen en kunstgeschiedenis aan verschillende middelbare scholen. Het langst aan het Thijcollege in Oldenzaal. Mede door die achtergrond weet hij op heldere wijze kunst te verwoorden. Dertien jaar geleden besloot hij om zijn werkzame leven te gaan wijden aan de schilderkunst. Dollen is in 2005 zijn galerie in Wierden gestart met als doel om kunst dichter bij de mensen te brengen, ook in Wierden. “Mijn echtgenote Jannie en ik zijn pure liefhebbers van 'goede' kunst. We hebben inmiddels 101 exposities in onze galerie gehouden en zien dat we voorzien in een behoefte. Door de recessie heeft de sector een flinke deuk opgelopen – het aantal galeries is met dertig procent afgenomen – maar we zien dat waardering van kunst blijft.” Kunst wordt vaak als ontoegankelijk of onbegrijpelijk gezien. Door nu ook lezingen aan te bieden wil de Culturele Raad Wierden, in samenwerking met Dollen en Aanstoot de drempel tot kunst nog meer verlagen. “Ik ga zoveel mogelijk achtergrondinfo verschaffen”, licht Aanstoot toe. “Dat doe ik aan de hand van kunstenaars die bij Johannes op stal zijn geweest. Dat loopt uiteen van het impressionisme en het expressionisme tot realistisch werk. Aan de hand van verschillende stijlen en stromingen in de schilderkunst probeer ik meer inzicht te creëren in datgene wat de schilder probeert te uiten. Veel van de

kunstenaars die in Tolg'Art geëxposeerd hebben, laten zich inspireren door de klassieke stijlen. Door vorm- en kleurveranderingen of door toevoegingen of weglatingen hebben ze een eigen werk gemaakt met een eigen signatuur. Dat kan je dan raken en dat is iets wat met kunst ook moet gebeuren.” De werken die Aanstoot onder de loep gaat nemen komen van de hand van onder meer Laura Rominu, Dick Oosterhaar, Eric Schutte, Sari Piek, Sjoerdtje Hak, Tine Mersman en Tjeerd Landman. De lezing wordt gegeven in Zalencentrum De Marke aan de Vossenbeldstraat te Wierden. Aanvang is 20.00 uur en de entree bedraagt 7,50 euro en dat is inclusief koffie of thee. Kaarten zijn in de voorverkoop ook verkrijgbaar bij Reterink in Wierden en Primera in Enter.

Nancy Spijker begeleidt mensen naar werk als asbestsaneerder WIERDEN | Nancy Spijker is – zoals ze het zelf mooi omschrijft – als vacaturesse vanuit Wierden actief namens Carrière. Nancy heeft de regio Twente onder haar hoede en spitst zich toe op een groeimarkt: asbestsanering.

Sinds 1995 is Nancy actief in de uitzendbranche. Eerst als intercedent, maar al gauw als vestigingsmanager en daaropvolgend landelijk accountmanager. Een uitstapje richting de commerciële dienstverlening bij een zorgverzekeraar heeft er uiteindelijk ook toe geleid dat ze de sprong in het diepe heeft gemaakt: het zelfstandig ondernemen onder de paraplu van Carrière. “Ik werk nu op de manier die ík prettig vind. Binnen de grote organisaties werk je aan de hand van lijstjes naar doelen, maar dat is niet zaligmakend. Ik heb nu zelf de touwtjes in handen en heb veel vrijheid om mijn eigen zaak vorm te geven.” En het succes van Carrière in Wierden heeft onder meer te maken met de gedrevenheid en passie van Nancy zelf. Dankzij een krantenartikeltje – “Kijk, ik heb 'm hier nog steeds!” – heeft ze voor de wereld van as-

bestsanering gekozen. Eerst alleen in Twenterand, nu in heel Twente. “Asbestsanering is aan de orde van de dag en dat traject is nog lang niet doorlopen. Zeker de komende twintig jaar is er nog volop werk in te vinden. Daar ligt dus een markt open en daar ben ik vol ingestapt, waarbij ik met name mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleid in het kader van de Participatiewet die in 2015 in werking is getreden. Daarbij werk ik vaak samen met gemeenten, zoals Twenterand en Enschede.” Nancy ondersteunt en begeleidt de mensen die zich bij haar melden voor een traject, van A tot Z. “Ik ken iedereen persoonlijk, niet alleen zo zeer wat het werk betreft, maar ook de thuissituatie. Het zijn toch vaak mensen die al lang werkloos zijn, het niet breed hebben of in de schuldsanering zitten. Ik probeer hen een oplossing te bieden, maar moet wel medewerking krijgen. Door een band op te bouwen lukt dat vaak, maar ik ben wel iemand die daarin héél duidelijk is. Als de motivatie ontbreekt, dan lukt het ook niet.” Door het stellen van doelen, ook op de korte termijn, zien de deelnemers progressie en weer toekomst. “Zo regel ik een opleiding voor ze, maar ook de medische keuring, werkkleding en materialen.” Het slagingspercentage is hoog; zo'n zeventig procent van de medewerkers die Nancy begeleidt stroomt door naar het reguliere werk. Daarmee weet Nancy met Carrière een duidelijk traject aan te bieden voor deze doelgroep. “Ik werk alleen maar met goede jongens; serieuze kandidaten die zich verantwoordelijk voelen voor het vak. Ze worden opgeleid tot deskundig asbestsaneerder. De bedrijven waarvoor ze werken investeren in deze medewerkers.” Dat het project succesvol bijdraagt aan het weer terugbrengen van mensen op de arbeidsmarkt blijkt uit de cijfers. Zo'n veertig medewerkers inmiddels in ongeveer vier jaar tijd.

Samen zorgen voor een goed leven in uw eigen huis en wijk, dát is Wijksaam. Vijf organisaties zetten zich gezamenlijk in voor welzijn, zorg en wonen in uw omgeving. Maar wij kunnen het niet zonder u! Dus zeg het, als u iets nodig hebt. Informeer ons over knelpunten. Doe mee aan een gezellige activiteit of kom met een leuk initiatief vanuit de wijk!! Kom eens langs op een van de locaties voor een praatje, een bakje koffie of het lezen van een krantje. Wijksaam draait om goed wonen, zorgen voor elkaar en ontmoeten!Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Wijksaamcoördinatoren; Anneke Baan en Marieke Huiskes, telefoon: 0546 - 580 939

Op vrijdag 25 mei 2018 is er bij de inloop van de RIBW in Wierden een thema ochtend met als thema ‘koken’. De RIBW biedt begeleiding aan mensen met een (psychische) kwetsbaarheid en hun netwerk. De inloop is een gezellig samenzijn waarbij verschillende activiteiten worden ondernomen. Vrijdag 25 mei zal er met elkaar mediterraans gekookt en gegeten worden. Iedereen uit Wierden en omstreken die het leuk lijkt om hierbij aan te sluiten, is van harte welkom! De inloop is van 10.00 uur tot 14.00 uur en tussen deze tijden ben je vrij om te komen en te gaan wanneer je wilt. De eigen bijdrage voor het eten is drie euro per persoon. De inloop is bij het Dahliahof, Wedervoort 33 in Wierden. Opgeven kan via n.acar@ribwgo.nl Voor vragen kun je ook mailen of bellen met nummer 06 – 13 92 84 36.


E-bike specialist van Oost-Nederland! FIETSEN

Giant Entour E+2

Ook online te vinden! www.snellersfietsen.nl

• Verende voorvork/zadelpen • Tektro hydraulische schijfremmen • Shimano 8 versnellingen • Sterke middenmotor met 60 Nm

Onze filialen: Snellers Tweewielers Enschede Haaksbergerstraat 1 22-124 7513 EA Enschede T: 053 - 432 22 23

Gazelle Vento C7

Snellers Tweewielers Deurningen Hoofdstraat 17 7561 AB Deurningen T: 074 - 278 13 40

9,-

9 Normaal € 24

Nu € 1999,-

Haibike Hardnine

Incl. platina accu (500wH) á € 749,-

9,-

9 Normaal € 19

Nu € 1699,-

Nu € 2199,-

• Sportief gestyled, ultiem comfort • Krachtige Magura HS11 remmen • Bosch middenmotor met Purion zijdisplay

• Brede banden voor optimaal comfort • Verende voorvork/zadelpen • Diverse kleuren leverbaar

SALE!

49,Normaal € 25

Incl. Gratis accu upgrade naar 400 wH

• Verende voorvork • Tektro hydraulische schijfremmen • Shimano 9 versnellingen • Yamaha middenmotor • 29 inch wielen • Uitneembare accu • Testwinnaar!

Alle overjarige modellen van: Gazelle Batavus Giant

Sparta Haibike Sensa

30% TOT 60% KORTING!

Kom langs in één van onze winkels in Enschede of Deurningen en laat u verrassen door ons diverse aanbod!

VLOEREN LEEGVERKOOP

OFFERTE KILLER

HEEFT U EEN OFFERTE VAN DE CONCURRENT UPLOAD DEZE VIA ONZE WEBSITE EN WIJ GAAN ONDER DE PRIJS DOOR MET DEZELFDE VLOER OF EEN SOORTGELIJKE VLOER

WWW.OFFERTEKILLER.NL


HISTORISCHEKRING

Lezing over erve 't Ribbert en Twentse gebruiken rond 1900

Erve ’t Ribbert in Ootmarsum. WIERDEN | De Historische Kring Wederden houdt op donderdag 24 mei in het Ontmoetingscentrum aan de Spoorstraat in Wierden een bijeenkomst gericht op de geschiedenis van het erve 't Ribbert in Ootmarsum én de gebruiken en gewoontes in Twente rond 1900.

De loc 861 van de SS (Staats Spoorwegen, een particulier bedrijf) omstreeks 1920.

De spoorlijn Almelo – Zwolle De eerste rit Wierden – Zwolle

Op donderdag 30 december 1880 vond de feestelijke openingsrit plaats van de spoorlijn Zwolle-Almelo. Op 3 januari 1881 werd deze lijn in gebruik genomen, waardoor de bereikbaarheid van de gemeente Wierden - onder leiding van de pas aangetreden burgemeester W.H. Dikkers - van de ene op de andere dag enorm werd verbeterd. De exploitatie werd toentertijd verzorgd door de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen (SS; een particuliere maatschappij) en de dienstregeling voorzag in vier treinen per dag. Het traject Zwolle-Almelo werd in 1 uur en 20 minuten afgelegd (de postkoets deed er zo’n vijf uur over) en onderweg werd gestopt op de stations Laag-Zuthem, Heino, Raalte, Haarle, Nijverdal en Wierden. De ouderen onder ons zullen zich ongetwijfeld de laatste trein uit Zwolle herinneren, die na de marktdag rond middernacht een wagon met koeien te Wierden achterliet? Volgens L.A. Versteege (in 1969) verliepen de ritten van en naar Zwolle trouwens lange tijd verre van comfortabel: “Meer dan lokaal verkeer heeft de lijn, die voor de Tweede Wereldoorlog lange tijd berucht was om zijn korte spoorstaven en het verouderde (S.S.) rijtuigmaterieel dat hier zijn laatste dagen sleet, bij mijn weten nooit gekend.” De korte spoorstaven zorgden niet alleen voor het bekende ‘kedeng-kedeng’ geluid, maar waren ook verantwoordelijk voor verminderd comfort en relatief veel slijtage aan de wielen. Uit het archief van G. Teunis, een brandstoffenhandelaar uit Wierden die sinds 1922 een gedeelte van het emplacement huurde, blijkt hoe de communicatie van het goederenvervoer in de praktijk verliep. Te verzenden wagons moesten twee dagen van te voren aangemeld worden in Almelo. Als er wagons waren aangekomen werd dat uiterlijk om 9.30 uur telefonisch doorgegeven vanuit Almelo. Plaatsing was rond 12.45 uur. Begin jaren zeventig stegen de huurprijzen explosief. Dat kwam vanwege de stijging van de loonkosten bij de NS en de daling in het vervoer van brandstoffen uit Limburg. Veel laad- en losplaatsen werden gesloten maar Wierden ontsprong de dans. Aan het eind van de jaren zeventig verkleinde Teunis de gehuurde oppervlakte van 288 vierkante meter naar 162 vierkante meter. Medegebruikers waren op dat moment firma L. de Haas (thans De Kroon Oil BV uit Almelo), firma Koudijs (veevoeder) en de firma Oonk (kolen). In 1981 zegde Teunis de huur op en stuurde hij een keurige bedankbrief naar de Nederlandse Spoorwegen. Het losspoor werd uiteindelijk in 1986 buiten gebruik gesteld. Thans is deze locatie een mooie parkeergelegenheid. De gemeente Wierden was blij met dit besluit en de bedankbrief die richting NS werd verzonden resulteerde in het besluit van Ir. F.Q. den Hollander, president van de NS, om tijdens de eerste rit van de elektrische trein op vrijdag 18 mei 1951 speciaal te Wierden te stoppen. Hij was dan ook bijzonder gecharmeerd van de toezegging van het Wierdense gemeentebestuur om “het reizen per trein opnieuw populair te maken”.

Burgemeester Henk Robben, tevens secretaris van het Mr. W.J. Engels van Beverfordefonds vertelt over de geschiedenis van erve 't Ribbert onder het motto 'van van Bevervoorde tot Veneklaas'. Aansluitend neemt Christina Meijerink de aanwezigen mee op een tocht langs gewoontes en gebruiken rond 1900 in Twente. Gewoontes en gebruiken die daar-

voor eeuwenlang zijn gehandhaafd, maar langzamerhand volledig uit het dagelijks leven zijn verdwenen. Uiteraard worden beide thema’s met de nodige beelden toegelicht. Aanvang is 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. De toegang bedraagt 3,50 euro per persoon en donateurs van de HKW hebben gratis entree.

Fiets mee in dertigste editie Hel van Twente REGIO | De Almelose Toervereniging Ruiten Drie organiseert op woensdag 30 mei voor de dertigste keer het jaarlijkse wielerevenement de ‘Hel van Twente’. Elk jaar trekt dit veelgeprezen evenement tussen de duizend en vijftienhonderd toerfietsers uit Nederland en daarbuiten. Deze keer is het dus een Hel met een feestelijk tintje, die bovendien de gemeente Wierden aan doet!

Voor de editie van 2018 is de route ingrijpend veranderd. Op deze manier is de tocht nog aantrekkelijker gemaakt. De keuzemomenten voor de splitsingen tussen de honderd en 160 kilometer zijn op een veel gunstigere plek dan in andere jaren. Zo is het makkelijker inschatten hoe lang de Hel duurt. Zijn de benen nog goed na tachtig kilometer? Ga dan voor de 160 kilometer. Zo niet, dan kun je de tocht inkorten en ben je met in totaal honderd kilometer op de teller weer terug in Almelo. Bij het start- en finishterrein van voetbalvereniging PH zijn volop parkeerplaatsen, bewaakte fietsenstallingen en douche –en kleedruimten. Ook zijn er diverse stands met racefietsen, fietskleding en verzorging. Deelname kost tussen de zes en acht euro, afhankelijk van de gekozen afstand en of deelnemers lid zijn van de NTFU. Als je je van te voren inschrijft via de website ontvang je korting en

hoef je niet in de rij te staan op de dag zelf. Op 30 mei trekt een mooi lint van toerfietsers door de mooiste delen van Twente en het Grafschaft Bentheim. Ze komen door de Nederlandse gemeenten Tubbergen, Dinkelland, Ootmarsum, Hardenberg, Ommen, Hellendoorn, Twenterand en Wierden. In het parcours zijn diverse klimmetjes meegenomen en is met drie verschillende afstanden en een fiks aantal hoogtemeters een uitdaging voor elke toerfietser. De Hel van Twente heeft volledige uitgepijlde afstanden van zestig, honderd en 160 kilometer met voldoende verzorgingsposten. Vanwege de nieuwe routes zijn sommige pauzeplaatsen ook vernieuwd. De toertocht wordt georganiseerd op basis van het kwaliteitssysteem van de NTFU. Daarmee behaalde de Hel van Twente de maximale score van drie sterren.

Tweede lustrum De Botterhof

De Stichting Historische Kring Wederden is gevestigd in de Van Buurenstee aan de Appelhofdwarsstraat 2 te Wierden. T

(0546) 625 274

I

www.historischekringwierden.nl

I

facebook.com/HistorischeKringWierden

Carintreggeland-huis De Botterhof in Wierden heeft zaterdag 12 mei het tienjarig bestaan gevierd. Er zijn veertien vrijwilligers gehuldigd, omdat ze in het openingsjaar van de Botterhof zijn gestart als vrijwilliger. Tien jaar lang een grandioze inzet voor de bewoners van het complex.


Lageveld Festival Het HOUDT nooit op! WIERDEN | Recreatiepark Het Lageveld in Wierden wordt de komende dagen omgevormd tot een gezellig evenemententerrein waar het hele gezin zich prima kan vermaken: zaterdag 26 mei en zondag 27 mei staat het gratis toegankelijke Lageveld Festival 'Het HOUDT nooit op!' voor het eerst op de rol. Parkbeheerder René Nollen is super enthousiast over hetgeen allemaal op het programma staat. “Je kunt je prima een paar uur op het park vermaken er is écht ontzettend veel te beleven, zowel op het land, als op het water! De Skyshark is dit jaar misschien nog wel het meest spectaculair!” De basis van 'Het HOUDT nooit op' is de afgelopen jaren ontstaan dankzij de komst van woodcarvers naar het Lageveld: kunstenaars die de mooiste objecten uit lompe stukken hout creëren door onder meer gebruik te maken motorzagen. Ook dit jaar zijn de carvers weer paraat en maken ze nu deel uit van het grote festival. “We hebben er dit jaar veertien naar Wierden weten te halen. Deze kunstenaars komen van over de hele wereld, waaronder Schotland, Duitsland, België en Amerika. Geweldig om te zien hoe ze in slechts een paar uur prachtige vormen uit hout weten te maken!”, aldus Nollen. Het festival is dit jaar echter veel meer dan hout alleen. Kunst, cultuur, sport en vermaak liggen dicht bij elkaar en zorgen op het Lageveld voor één groot evenement. Er worden verschillende 'pleinen' ingericht, die verspreid over het park komen te liggen. Op Concert at Sea

Muziekvereniging Harmonie Wierden geeft op zaterdag 26 mei tijdens Het HOUDT Nooit Op! voor het zesde achtereenvolgende jaar een concert op het water. Sinds vorig jaar kan gebruik worden gemaakt van het drijvend podium dat met medewerking van de gemeente Wierden is gerealiseerd. Het concert wordt geopend door de jeugd van de Wierdense muziekvereniging. Het C-orkest, de AMV-groepen, de Twirlgroep en het jeugdslagwerkensemble verzorgen een afwisselend programma. Afwisselend van stijl en van locatie, want er wordt zowel

zaterdag 26 mei en op zondag 27 mei gaat het terrein om 12.00 uur open voor publiek en is er heel veel te zien en te beleven. Het meest in het oog springend is de SkyShark; een unieke beleving die vanuit Amerika over is komen waaien. Je neemt plaats in de SkyShark en deze gaat vervolvanaf het podium op het water als op het gras bij het paviljoen opgetreden. Na een korte pauze is het de beurt aan het B-orkest onder leiding van Johanna Hoekman. Er wordt een voorproefje gepresenteerd van het programma dat dit orkest gaat uitvoeren tijdens het grote concert 'Meet the Music VI'. Het A-orkest en het A-slagwerkensemble zullen in een gezamenlijk programma een verrassend repertoire laten horen. Onder leiding van Perry Reimink en Maarten van de Kolk wordt het publiek vermaakt met spetterend en opzwepend slagwerk en een mix van Nederlandse pophits en internationale evergreens. Het orkest wordt hiervoor uitgebreid met een combo en een getalenteerd zanger zal door het orkest worden begeleid in prachtige songs. Het concert is gratis toegankelijk en begint om 17.30 uur. Aanbevolen is een picknickkleed of campingstoel mee te nemen. Een gevulde koelbox is niet nodig, want het strandpaviljoen is geopend!

gens met bruut geweld het water in; je wordt afgeschoten als een kanonskogel, zodat je binnen vier seconden al boven de honderd kilometer per uur op het water zit. Ook duik je onder de waterspiegel, om vervolgens met een immense sprong van wel zes meter hoog boven het water uit te springen. Ervaar de enorme krachten van deze haai op het La-

geveld! Houd je wel van water, maar met wat minder geweld, dan kun je ook suppen, want Mistral is met meerdere supboards paraat. Louwrens Klos, van de Twentse SUPschool geeft lessen. Ook de Wierdense reddingsbrigade geeft demonstraties en het is mogelijk om mee te varen op één van hun boten. Voor wie liever aan wal blijft is er nog meer dan voldoende. Zo is er een infraplein ingericht door onder meer Lansink Wegenbouw, de Provincie Overijssel en shows Munsterhuis diverse types SUV’s. Er zijn diverse verkoopstands met bijoux en andere snuisterijen en Grootgroener, gespecialiseerd in de bestrijding van Eikenprocessierupsen en AB4You (boomverzorgingsbedrijf), laten zien waar ze allemaal goed in zijn. Evolve training en Goodlife Sports geven demonstraties, je kunt een MTB-clinic volgen bij de Wierdense MTB club samen met de Ruiten drie en er zijn demonstraties met jachthonden. Pokie Entertainment laat ook de kleinsten genieten dankzij springkussens, schminken en ga zo maar door. Op zaterdagmiddag is er ook weer de badeendjesrace van de harmonie! Misschien wint jouw badeendje wel! Natuurlijk is er nog veel meer te beleven, maar het is simpelweg te veel om allemaal te benoemen. Breng gewoon een bezoek aan het festival. Gratis entree, alleen parkeergeld. Ook voor de innerlijke mens wordt gezorgd. Er is een foodplein met meerdere trucks waar diverse versnaperingen verkrijgbaar zijn. Op

Week van de amateurkunst Tijdens het festival wordt ook de Week van de amateurkunst voor het voetlicht geplaatst. Op donderdag 24 en vrijdag 25 mei – voorafgaand aan het festival – krijgen de leerlingen van de basisscholen en leerlingen van middelbare school De Passie rondom de Follies op het Lageveld workshops aangeboden, onder meer gericht op woodcarven. Tijdens het festival zelf is er beide dagen een grote sport- en cultuurmarkt voor alle sport- en cultuurverenigingen uit de gemeente Wierden. Ook is er ruimte voor kunst met een expositie en worden er zandkastelen gebouwd. De Boogie Kearls zorgen voor muzikaal vermaak. zondag is er bovendien het Wierdens Kampioenschap barbecueën! Ben jij degene die het vlees staat te bereiden op de barbecue? Word jij altijd tot masterchef gebombardeerd als de kolenbak weer uit de schuur wordt gehaald? En genieten je vrienden altijd het meest van jouw smakelijk bereidde lappen vlees? Dan is de kans groot dat jij scoort op het Wierdens Kampioenschap Barbecueën op zondag 27 mei tijdens het Lageveld Festival, Het HOUDT Nooit Op. Een aantal echte BBQ-liefhebbers hebben zich ingeschreven en gaan zondagmiddag de strijd tegen en met elkaar aan. De deelnemers worden uitgedaagd om een smakelijk gerecht klaar te maken op de barbecue. Dit is een vooraf vastgesteld menu, zo ligt een blackbox met ingrediënten voor elk team klaar. Met die ingrediënten gaan de deelnemers binnen 45 minuten een heerlijk gerecht klaarmaken op de barbecue. Voor de kampioenen liggen er prijzen klaar, zoals sauspakketten en barbecue-schorten. Alle deelnemers krijgen een Jonnie Boer kruidenset.


oetENTER

NIEUWS

Donateursavond Oudheidkamer Trekkertocht door Twente Parkeerplaats voor even strand Hartverwarmend schouwspel op de Verbouwing Klompenmuseum Enter: Het lezing Johan Altena vanaf Akkerhus Enterse Werf: 4-1 winst van D.O.S. tijdens beachvolleybaltoernooi Enter en bestuur zetYpelo Jan met beeldmateriaal ENTER – Voorafgaand aan het DataVisual Beachtoernooi organiseer- Mekenkamp op voetstuk het mooie dat de beachvolleybalsport te bieden heeft.

ENTER | De euforie op het sportpark De Werf zinderde nog, toen de late namiddag al was overgegaan in een schemerige zaterdagavond. Een paar uur daarvoor hadden Enter Voorde opkoploper volleybalvereniging Holyoke samen met degroene Wellemat op uit en D.O.S. Kampen een, tot op hetuit botEnter beklijvende match op de gelegd en toen het 30 klokje richting vijf uur kroop waren de klokken beieren inzes, het vrijdagmiddag juni het basisscholentoernooi voor gaan de groepen Enterse kamp, 4-1. Dat er tussendoor een fikse regenbuit viel, mocht de zeven en acht.

volleybalpret bij al deze deeen dop. Met enArbiter van dienst, niet Jan dedrukken Vries uit Enschede, Detalentjes blonde spitsin werd gesel voorveel de KamDe geschiedenis van hetinherenhuis Berghorst in Enter thousiasme inzet werd er gestreden om uiteindelijk in de finale te floot zaterdag 10en maart de topper de tweepense stellingen en met(slot) een onnavolgbare door het geel-zwarte territorium de klasse HVoor op gang. Kampenarenlagen wisten erwandeling komen. deDewinnaars professionele beachvolleyballen tilde hij Enter Vooruit in minuut 52 naar een al rap waar de hond gebonden stond. NauIn 1722 overleed Mama Van een Staverden tot de Berghorst op 81-jaklaar en voor alle deelnemers verdubbeling van de voorsprong. Nadat vier welijks was de trein vertrokken of de feestlie- drinkbidon. rige leeftijd op de Berghorst. Nu moest de boedel verdeeld worden Kampenaren in radeloosheid waren achterderen werden al ingezet op de drukbevolkte onder haar twee dochters. zagen mocht was de oudste dochter gebleven, Henri Knol de voorbereiEnterse voetbalaccommodatie. Enter Zoals Voor- we getrouwd inacquit Duitsland met Baron von Clausbruch en woondende werkzaamheden met goud bekronen: uit knotste er van met overtuiging op. Cramer 2-0. Wie toen dacht datwas het getrouwd al gedaan was Wout kreeg, met nogHarzgebergte. maar net een mi- De deVelten in Goslar in het jongste dochter met bij de Kampense koopman, kwam bedronuut speeltijd achter rug, en de knikker van met Baron vandeRaet gaan inwonen haar moeder op de Berggen uit. De trotse koploper ging op zoek naar kompaan Henri Knol, overzag de situatie en horst. Na dit huwelijk er voor debestendiging financiering de verbouwing van van die koppositie. zoefde het ronde projectiel metwas een schuiver ende reparatie het herenhuis langs Kampensevan doelwachter Kevin Dijk-nogal wat grond verkocht. Dit was De aansluitingstreffer werd na 63 minuten in strade in dochter een strak in gespannen doelnet: 1-0. ontgaan. Duitsland ook niet Tevens had haar moeder de boeken gekrasseld doorgehad Julian de Ruiter, Eensamen oplawaaimet van heb-ik-jou-daar voor deVoet ti- jarenlang haar broer Lucas het beheer over die een vrije trap door een woud van spelers, telpretendent. de goederen van de Havezathe Beugelscamp in Denekamp. De oudpontificaal tegen de touwen zag stuiteren: De Brandput, het Centrum van Enter. Rechts de ste dochter dacht dat de huishouding van haar moeder, samen 2-1. Coach Kwakkel rook bloed en met stuurde Beide ploegen lieten ook verderop zien dat van Tenwas. Brinke. het van haar zuster, ook frisse van geprofi had. Kortom ze gezantenteerd naar de vuurlijn. Nauwelijks hetsmederij dezegezin middag ernst Enter daar Vooruit, binnen de lijnen liet de ingevallen Robin Mulmetdacht de rappe in degeld binnenzak, datvoorsprong ze nogal wat in te halen had. der kopbal waarvoor Velten hadHet al vlot voor desastreuze ellende kunnen kwam tot een rechtszaak die tot ineen 1737 zoulos, duren voorkeeper er door zich stevig moest strekken om het ronde ding zorgen in het Kampense garnizoen. Eerst eenLeroy schikking eeninzet eind rechtszaak met haar over deBij lat de te duwen. schoot Krijn bij een vanaan Henrizou Knolkomen. kwam in 1722 nog andere rechtszaak over de erfenis van zijnzuster keeper op de doellijn te hulp en een wat later De match was op herenhuis weg naar een lag de sluitpost Dijkstra danig in de weg bijHet een beheren Havezathe Beugelscamp. van een en pakkend een slot, een epiloog voor het nageslacht. Iedergrote kans van de Enterse topscorer, nadat Havezathe was veel werk. Pachten innen, onderhoud, pachters aan een maakte zichalop voor eenkinderen voor eenop middenvelder Robinklassen Horstman met een fou- school “In de hoogste van de lagere kwamen heel wat hun verplichtingen houden en de belangen vertegenwoordigen opheftig Kampens eindschot, maar opnieuw Wout tieve terugspeelbal de onbedoelde inleiding de fiets naar school, vooral natuurlijk uit het buitengebied. Het verkeer begin markevergaderingen et cetera. Velten leidde Enter Vooruit naar de bonus. tot de die mogelijkheid was. Enter Vooruit zat er jaren vijftig van de vorige eeuw in Enter had niet veel te betekenen. zaten handen vol De geld. De schoonzuster uitWe Duitsspits was even gaan buurten op het midkortDe op,rechtszaken als de bekende kosten bok op de haverkist, als kinderen soms op de Brandput in het centrum van Enter om kentekens denveld, kreeg het ronde projectiel voorte z’n maar vergat niettemin garen te spinnen. De land neemt uiteindelijk genoegen met drie duizend gulden en doet noteren van auto’s die passeerden. Als je een en ander nummer kon noteren dan linker begon opnieuw aan een ommetje mannen van D.O.S.K.-trainer Edwin Kwakkel daarmee afstand van al haar rechten. In 1737 kwam ook aan de aneenzien E-nummer was middag goed. door de Kamper dreven. Toen Velten zover lieten dat men(Overijssel), niet voor niks de je fiere dere rechtszaak een einde. Van hetVerkeersborden bezit van De Bergwasblijft dat iein keeper Dijkstra, één-op-één, recht lijstaanvoerder is.we De in geel-zwarten kwamen De uitslagen: Toch kregen de hoogste klas Raet verkeerslessen. waren horst en de havezathe Beugelscamp. Maar er rusten zware schulden in de ogen keek, gaf ie de knikker aan meemeer en meer piepen voor de Enterse kooi, Ook anders de 21e editie van het Beachvolleybal1. zeldzaam Beach girlsin Enter dus als we eens ergens waren, moesten wede daar gelopen Marco ter Weel, die het net met een werden dreigend, maar geraakten desalnietop de goederen. In 1743 werd er een testament opgemaakt, waarin was ernoemden weer één ze omdat in te lijsten. 2. wel Volley Powervan hebben. Verkeerslichtentoernooi kennis (stoplichten toen) zwieper liet bollen: 3-1. Coach Björn Hodes temin niet of nauwelijks kansrijk voor de neus het echtpaar De Raet haar bezittingen verdeelde onder de kinderen Met meer dan 250 kuub zand, acht 3. kenden Beachvolleys we niet in Enter (anno 2018 overigens nog steeds niet). Deze verkeer-velzag dat z’n troepen ook in de slotfase nog de van keeper Robert Velten. Toen het met een na hun overlijden. den, 72 teams en 196moest wedstrijden werd slessen resulteerden in een examen uiteindelijk afgelegd der bezieling hadden. Waarworden. de gasten 1-0 op de borden na drie kwartier voetbal nog datvonk er namelijk wederom een nieuw record Groep 7: Als je slaagde kreeg je een officieel Verkeersdiploma. Toen de grote dag naIn 1745 overlijdt de echtgenote van Baron van Raet. Zij wordt belangzaam verdwaalden in een hopeloos landalle kanten op kon, ging het hele gezelschap gevestigd. Verdeeld over de velden 1. De Smikkelberen derde werd je toch wel zenuwachtig. De dag had voorafgaande aan het examen graven in de kerk vanthee Bentlage Rheine) waar haar oudste zoonwerd schap, Enter Vooruit nog een episch slomaar eens eerst een baksken nuttigen.(bij vrijdagavond gestart met teams uitVelten Enter 2. Minimutsen in de klas de route besproken. hetRaet stratenarme was het niet takkoord in het draaiboek staan. Wout Dewerd zwart-witte compagnie trok bij Baron terug- In Canonicus regularis was. van had in Enter 1748 vast laten en binding tot Enter. Intussen, drie 3. Luckynoobs er nog een keer Henri komst direct het hij grote mes. Kilometervreter eens zo eenvoudig een beetje interessante route uit te zetten voor eenklassen verleggen dat zou gaan wonen waarmuisde hetmet hem beliefde metvan voldoende Knol het tussenstation en de ingevallen Dylan Siemerink had jandorie zestig secon-opgespeld, (de was recreatieklasse, wedstrijdklasse en 4. De Lachebekkies keersexamen. Je kreeg een nummer zodat de eventuele verkeersmeubels en geld cetera. Zijn laatste jaren bracht hijer door op de Pultrum stond aan het kanon. Met een den na wederbegin de 2-0 et al op zijn pantoffel, bedrijvenklasse) werd onder het genot overtreder geïdentificeerd kon worden. Jesse Beugelscamp in Denekamp. Op 27 november 1753 overleed hij daar voetbeweging ontdeed jeugdige maar de middenvelder z’n rollervan een hapje enmoesten een drankje sportief Groep 8:noeste Vanaf de School met dezag Bijbel aan derappe Rijssenseweg wede naar degespeler zich van opponent Bas Adema en roftje naast hobbelen. Vervolgens begon Wout en werd bijgezet in het graf van zijn vrouw in de kerk van Bentlage. streden om iedere bal. Het weer was, 1. Brandput Beast Bobbieren fietsen. Hier linksaf de Dorpsstraat op en dan gelijk naar rechts deonfeldemet de 4-1 Velten zijn eigen werd hoofdstuk schrijven. De aan Berghorst nogtewel verhuurd debinnen. grond die er bij hoor-

Verkeersexamen in 1954 School met de Bijbel Enter

matigeaangeven. voorspellingen, één 2. Bornerbroekseweg Ananaslollies op. Keurig links en danks rechts de richting Auto’sinen de, maar het verval wasvoorrang in gangop gezet. Als huurders werden in bewoord: geweldig! De temperaturen waren 3. motoren Talenter 2hadden toen nog langzaam verkeer. lastingregisters genoemdmoest ‘Hendrik op de Berghorst’ en ‘Jan ophet de zomers te noemen, maar was 4. Vanaf Talenter de1Bornerbroekseweg je nanog eenniet paar honderd meter linksaf een heerlijk om het sportief te gaanvon genieten 5. sintelweg De Zandhappers Berghorst’. Denaar latere eigenaresse De Freule Gerhardina in, die de Werfstraat voerde langs voetbalveld vanRaet Entervan

Vooruit. Hier was een mobiel verkeerslicht datop door Westevon Bögelscamp die in Stad M�nster opgesteld, woonde liet 30Jacob juni 1818 rik (bijnaam HetBerghorst Gröskalf), veilen veldwachter Enter, bediend werd. stoplicht het goed De door in notaris Warnaars tenHet huize van stond op rood dus ik stopte. Hierna oranje watinenige de kastelein Jannes Geerdink tesprong Enter. het Dit stoplicht café wasop gevestigd de verwarring teweegbracht van Westerik). oude boerderij, die tot(foutje kort voor de oor- Na groen licht voerde de tocht verder de Werfstraat op achterlangs log naast de Coöperatie stond. de Nederlands Hervormde Kerk naar de Dorpsstraat. Hier ging het rechtsaf de Dorpsstraat op. Daar fietsten diverse De veiling vond plaats in vijftien perceonderwijzers(essen) heen en weer om een beetje lastig verkeer te creëren. len. Het herenhuis onmiddellijk Daarna mocht je linksafmoest het verbindingsstraatje tussen de Dorpsstraat en de afgebroken worden. Andere percelen Hogebrink in, tussen de panden door van klompenmaker Getkate (Raps-Derk) zijn belangrijk, omdat er(Poppen-Mans). gedeeltelijke Aan het einde van dit korte veren de winkel van Mekenkamp waarrechten op rusten die bijmobiel de latere bindingsstraatje was een tweede verkeerslicht opgesteld. Deze werd markedeling bediend door veldwachter Prins, die door iedereen in Enter gerespecteerd werd. Hier sprong van belang zijn. het stoplicht wel van rood op groen. Op in devan route waar de examenkandidaat zich onbespied Desommige nazaten punten van Baron Raet hebben waande had de commandant van de politiemacht in Enter veldwachter het geschopt tot afgevaardigde MinisMeutstege zich verdekt opgesteld en deed ter in de Bataafsche Republiek en warenzijn bijnaam (de Loerpette) eer aan. Aan het einde de routevan vanuit Julianastraat naar de Rijssenseweg verwant aan de van President de de Deelwas een verkeersbord opgesteld (nadering voorrangsweg). Moest je hier nou staat Noord Rhijn Westphalen. Maar dat fietsers ook voorrang geven? valt buiten het bereik vanop ditschool verhaal. Het vanhalfuurtje de stad RietNadat alle kandidaten terug waren, was hetwapen nog een zweberg in dat Duitsland waar Baten en daarna was de uitslag. Ik kan me niet herinneren er iemand gezakt Johan Altena ron van Raet commandant was.” van het legertje en het kasteel was. Johan Altena

www.enterserfgoed.nl www.facebook.com/enterserfgoed Wout Velten (man of the match) van Enter Vooruit. Fotograaf: Henk Pluimers.

1e plaats: Rivoboys 2e plaats: De Mutsen 3e plaats: Op veld 3

Omstreeks tien uur in de avond werden de finales gespeeld met de volgende uitsla- Dames Lagere Klasse gen: 1e plaats: Golden Oldies Bedrijvenklasse 2e plaats: De Harry's ENTER – DeRVC Stichting Oudheidkamer Enter die 1946Chicks tot en oet metEnter 1962 in Nederlands 1e plaats: 3evan plaats: houdt op maandag 5 maart haar jaarlijkse Indië en Nederlands Nieuw-Guinea dienden. 2e plaats: Erma Sport donateursavond. Naast het afscheid van beDe donateursavond begint om 20.00 uur en 3e plaats: Cembrit Panel Dames Promotieklasse stuursleden en medewerkers is er volop aanwordt gehouden in de grote zaal van café De 1e aan plaats: LAC dacht voor de Enterse historie. Zo worden er Kröl de Dorpsstraat te Enter. Wedstrijdklasse 2e plaats: Do-it historische beelden vertoond van oud-Enter 1egeeft plaats: 7000 ToerenToeters 3eavond plaats: Biem! en Johan Altena een smakelijke lezing, De is ook toegankelijk voor niet-dona2e plaats: Voortvrouwtjes mét beeldmateriaal, over de Enterse jongens teurs (entree 2,50 euro). 3e plaats: De Lutte & Co Heren Lagere Klasse 1e plaats: Glad van de Wieze

Ruiterweekend manege ’t Leijerweerd: wedstrijden dressuur en springproeven

ENTER – De manege van de Stichting Paardensport Gehandicapten ’t Leijerweerd aan de Wierdenseweg 31 in Enter staat op vrijdag 2 maart en zaterdag 3 maart in het teken van de wedstrijdsport. De deuren van de manege zijn gedurende de gehele dag geopend. Een deelnemer tijdens de trekkertocht in 2017. Al geruime tijd oefenen de deelnemers en zij hun proeven die door een vakkundige jury hun paarden de dressuuren/of springproeop taldit vanjaar punten worden beoordeeld.Ondervoert richting het zuidwesten. YPELO | Vanuit Rectum-Ypelo wordt op zaven. Juist dit jaarweer is het uitzonderlijke Uiteraard wordt er ook gedacht de vele terdag 26 maart eeneen Trekkertoertocht weg zijn twee tussenstops om deaan inwendige wedstrijd, omdat deelname groter is dan bezoekers die worden In de foyer Fotobijschrift: Janneke Zwiers, Dini Nijmeijer Mekenkamp. georganiseerd. Erde zijn bij de start vanaf Heten Jan mens te versterken en verwacht. om met elkaar even ooit. Vrijwel allede ruiters een amazones van ’t vantedepraten. manege kan het hele gezin tussen de Akkerhus aan Ypeloschoolweg in Ypelo bij Omstreeks 16.00 uur worden Leijerweerd nemen en zullen van deze dag activiteiten door, naar verwacht hartenlust ENTER | Tijdens de donateursavond van Enters Erfgoed, maandagavond 5 maart, heeft weer veel trekkers tedeel bewonderen, hagel de trekkers weer terug bijgenieten Het Akde degens kruisen. vanuitgesproken de hapjes en richting drankjesJanneke en sportief vervoorzitter Albert zijn Zwiers, nieuw tot zeer oud.Bouwmeester De inschrijving kanwaardering vankerhus. Het10.00 wordt danDeelname ookJan eenMekenkamp. ontzettend spannend maak. Een is jaarlijks terugkerend spektakel is Dini Nijmeijer en De hebben zich jarenlang Enter ingezet af uur. kan nog, er zijntwee nog dames Deelname geheel op eigeninrisico; elk voeren sportief concours. combinaties natuurlijk loterij en met aanin de vele uit naamvrij. van Tourist Info, maar doorzullen reorganisaties is de balie van Tourist Info Enter plekken Wel graagDe even aanmelden via tuig moet verzekerd zijn. Dedank kosten zijn tien elkaar zowel Ook in dressuuralsook de springsponsoren is trekker de prijzenpot voller dan ooit verdwenen. Jan Mekenkamp werd even op eenvoor voetstuk geplaatst, onder zijn heuvink@hotmail.com. Zodra deininschrijving euro de met chauff eur enhoede twee proeven geen duimbreed metnovember de meest uiteenlopende prachtige prijis de oudheidkamer volwassen geworden. 1993 was hij als bestuurder compleet is trekt de stoet ertoegeven. op uit. DeKeurig route Sinds euro voor een extra bijrijder. gekleed en met glanzend gepoetste paarden “Jan zen.kent De iedereen opbrengsten van deze dag zullen nauw betrokken bij de Enterse samenleving. en dat was vaak handig”, zullen Albert zij in de verschijnen en aange- heeft geheel gunste komen aan de niet Stichting 't sprak depiste aanwezigen toe. “Daarnaast hijten ontzettend veel gedaan, alleen moedigd door familie enZobegeleiders rijden Leijerweerd. voor de oudheidkamer. was hij altijd goed in het plaatsen van de borden voor de jaarlijkse slachtvisite. Jan koos z'n eigen plek wel en niet de verplichte locaties die de gemeente had aangewezen. Maar ook de Stolpersteine die in Enter zijn gelegd, hebben we aan Jan te danken.”

Excursie van Landschap Overijssel: bekijk op de de Regge van 'De Jonge Honden' Talenter: twee Er ligtkanten een krokodil onder mijn bed Recreatieklasse

2e plaats: 7000 ToerenToeters

penmuseum, wordt flink onder Impasse pand Hutteman 1e plaats: Maatman666 3e plaats: Nog nietmomenteel bekend De keek deze donateursavond ook handen genomen. “Tourist Info is verdwenen. 2evoorzitter plaats: De Wollies even terug op 2017; de successen en de wat Daar zijn wij en de meeste Enternaren niet zo 3e plaats: Alles of niets 1 Heren Promotieklasse minder positieve|elementen. schoolklas enthousiast over, maareen hetaantal is een bijzondere voldongen ENTER/RIJSSEN Landschap “De Overijssel verzorgt de komende weken 1e een plaats: Coque Baquers die tijdens de slachtvisite aanwezig ENTER – Theatergroep 'De Honden' brengt intieme voorstelling over angsten feit. We ishebben gelukkig enthousiaste vrij‘Op Stap’ excursies langs deJonge Regge. Dewas, eerst excursie zaterdag 26 mei, want dan wordt werd erten vanaf half tien 's och2e plaats: Holyoke Kearls bleek zeer enthousiast. Daarom hebben we voor het slapen gaan tonele. De voorstelling sluit nauw aanop opdie de belevingswereld van willigers gevonden deze taken over kuninOp dezaterdag ochtend een combinatie van een wandelen vaarexcursie de Enterse Zomp vanuit tends gestreden door diverse prestatieer dit jaar voor vier gekozen om alle kinderen vanaf jaar.Voor De verhaallijn is gebaseerd op het gelijknamige boek vanmet Ingrid nen noodzakelijk nemen. Ook zijn volop de Rijssen georganiseerd. dezeleerlingen excursie is het om we je van te bezig voren aan te teams uit de gehele regio. Ondanks enkele die in groep acht van de Enterse basisschoen Dieter Schubert. herinrichting van de winkel en balie. Het voormelden via de website van Landschap Overijssel. len zitten uit te nodigen.” deze wijze wil malige kantoortjekijkt van terug Touristop Info verdwijnt, De organisatie wederom een zomerse buitjes kondenOp alle wedstrijden Enters Erfgoed jongeren meer betrekken en Lotje ontdekt dat er een krokodil in de haar Of temt hem met een en hoepel? Na hethekje zien een ruime ontstaat.” Ook het Tijdens deze bijzondere excursie wordt de het modderig kanentree zijn er het over een zeer geslaagde editie van beachvolleyeen normale doorgang vinden. Van al- zodat enthousiast maken voor het immateriële slaapkamer zit. wel onder haar Ze van deze voorstelling zou je hopen dat er een klompenmuseum wordt zodat Regge van twee kanten bekeken; vanbed! de culoemet opstapje geklommen moet worden. Verbaltoernooi en zal ookheringericht, volgend jaar weer lerjongsten in En de jeugdklasse tot de oudturele erfgoed. In water. dat kader is er ook minder merkt al snelhet dat hij van plan krokodil onder bed ligt! logischer ingedeeld eneditie, bovendien ruiver vanaf De kwaads excursie start op volgens wordtisje per Zomp teruggevaren zorg dragen voor de 22e die naar wordt steen senioren; op alleniets velden was er een ge- het goed nieuws. jaarkrokodil presenteerde ik op is. met“Vorig Karel de vermaakt ze De isdeteexcursie. ziende opbezoekers. woensdag 28 mer en frisservan oogt voor Op de Samen Zomp vanuit Rijssen. vertelt de het theatershow startpunt De totale duur gehouden op vrijdag 29 en zaterdag 30 weldig volleybalspel teOnderweg zien. deze plek het plan om het vandit Huttezich op een eenvoudige en pand kinderlijke wijze, februari 14.00 uur op deuur Talenter aan de boven het is een schipper over de cultuurhistorie van type vanzolder dezevanaf excursie is zompenmuseum zo'n twee (waarvan juni 2018. Dus hou alvast een plekje vrij man, aan delandschapsgids Dorpsstraat, tevan behouden. We wat het nou juist zo bijzonder maakt. Wie de Margrietlaan in Enter. be-in kledingzolder ingericht, waarDe op toegang afspraak auschip. Een Landschap 45 minuten varen). de agenda! De uitslagen van zaterdag: hebben veel pogingen gedaan, maar het ziet gaat er bijvoorbeeld met een krokodil in bad? draagt 3,50 euro. thentieke kleding bekeken kan worden. Overijssel wandelt vervolgens mee langs de Kijk voor meer informatie en aanmelden voor Jeugdklasse er niet goed uit.” Bouwtechnisch zijn Onderer wat oevers van de Regge richting Exoo. de vaarexcursie op www.landschapoverijssel. haken en ogen, maar vooral Na deze woorden de voor voorzitter kregen weg komen bijzonder plantenfinancieel en dierenblijkt aan nl/opstap2018. De van kosten de gecombihet lastigongerepte om alles rond te krijgen, meent alle aanwezigen een film overzijn hettien klompen boderg in deze natuur. De wandeling neerde wandel-vaarexcursie euro. Bouwmeester. doordat het draagvlak maken voorgeschoteld, gemaakt door Geris ongeveer 2,5“Mede kilometer. Stevig schoeisel en Donateurs van Landschap Overijssel betalen beperkt is, zijn er te weinig middelen. omdat Dat is rit Roetgering. Een verkorte versie wordt te enige lenigheid is hierbij wel wenselijk, zeen euro, jammer, maar we moeten eerdaags echt een zijner tijd vertoond in het klompen- en zombesluit nemen.” penmuseum. Ook Johan Altena nam de bezoekers mee terug naar de vorige eeuw. Dat Nieuwe en winkel ENTER –entree De bekende zangeressen Annemiek wordehijbegeleidende door Corien Baan (piadeed aan de de hand van oud beeldmateHet eigen onderkomen, klompenzomImhof-Lubbers, Heleenhet Lubbers en en Jolinde no), Sietze Postma (basgitaar), Gerben Postriaal. Berns geven op zaterdag 3 maart in de Herma (slagwerk) en Tim Nijenhuis (gitaar). Er vormde Kerk van Enter een concert. Annewordt afwisselend solo maar ook gezamenmiek heeft rond het thema van Pasen prachlijk gezongen. Aanvangstijd is 19.00 uur. De tige liederen uitgezocht. De drie zangeressen toegang bedraagt vijf euro.

Muzikale zangavond: van Passie naar Pasen

Ina Mennegat debuteert als schrijfster met 'Lef'

ENTER | Onder warme belangstelling is 'Lef', het eerste boek van Ina Mennegat, vorige week woensdagmiddag gepresenteerd. In de Stadsboerderij te Rijssen kreeg wethouder Roselien Slagers het eerste exemplaar officieel overhandigd. In eerste instantie zijn er vijfhonderd exemplaren van het boekwerk gedrukt. Lef biedt Kids kracht enRun zin als het leven wat tegenzit, de 5 KM onzekerheid het wint. Het gaat om het nemen ORANGE van risico’s over RUN de grens van je comfortzo10 KM ne. Net voorbij dat randje ontstaat lef! Met RUN een fikse dosis Twentse humor en de nodige zelfspot moedigt leiderschapsspecialist Ina Mennegat de lezer aan om meer lef te tonen

op persoonlijk vlak, in de organisatie en de maatschappij. Ook leert ze je te gaan leven zoals een kind dat doet; met open ogen door het leven blijven gaan. Dat begint met een doel waar veel lef voor nodig is. En laat dat nou net het enkelvoud van leven zijn. ‘Lev’ is eveneens het Hebreeuwse woord voor ‘hart’. Meer informatie Ina Mennegat en haar boek is te vinden op www.darebeweegt.nl.

Hét hardloopfestival van Nederland


Oud-stadsdichter Koetsveld naar de Hervormde Kapel WIERDEN- Herman Koetsveld, oud-stads-

dichter in Hengelo en tevens maatschappelijk betrokken predikant, is op zondag 27 mei te gast in de Hervormde Kapel aan de Dahliastraat in Wierden. Herman Koetsveld is kenner van de Islam en prefereert contact tussen de godsdiensten in plaats van verkettering van elkaar. Hij pleit voor vertrouwen voor geloof, hoop en liefde. De bijeenkomst begint om 10.00 uur.

Wierdense Duiven vliegen vanaf Noord-Frankrijk WIERDEN – Voor de leden van postduiven-

vereniging Het Luchtvermaak uit Wierden stond Pinksterzaterdag een midfondvlucht op het programma vanaf Châlons-en-Champagne. Voor het totale concours waren 16.513 duiven ingeschreven, waarvan 119 stuks afkomstig waren uit Wierden. Om 9.00 uur vond bij een NOO-wind de lossing plaats. De te vervliegen afstand was 410 kilometer. De eerste duif in de vereniging liep om 14.26 uur over de aankomstantenne. Nadat alles was gecontroleerd kon de top tien worden opgemaakt: 1-2-3-4-8-9. Jan Karsten 5-6-7-10. Rick te Morsche

Uitslagen SV Mat-Ador en stand ranglijst tot nu toe WIERDEN – Een overzicht van de uitsla-

gen van schaakvereniging Mat-Ador van de interne competitie, ronde 31, gespeeld op donderdag 17 mei 2018. Bert Hospers - Jaap Dijkstra 0-1 Jaap de Boer - Robert Crompvoets ½-½ Jaap Langkamp - Frans Kuizenga 0-1 Wim van Broekhoven - Gerard Bruins 1-0 Jan Zaal - Abd Ozzo 0-1 Milan Voorbergen - Herman Harleman 0-1

<Advertorial>

BTW-vrij kopen en Formule 1 racen bij AST Vriezenveen VRIEZENVEEN – AST, uw totaalpartner in Vriezenveen, houdt zaterdag 26 mei haar zestiende editie van de jaarli-

jkse demodag. En wie wordt de beste coureur van AST? Kom 26 mei langs en zet de snelste tijd neer in de Formule 1 simulatoren! De coureur met de snelste tijd gaat naar huis met een mooie prijs. Na vijftien succesvolle edities zal ook dit jaar een waar spektakel worden met BTW-vrij kopen en interessante aanbiedingen. Heeft u uw aankopen gedaan, lever dan de kassabon in en maak kans op onder andere een LG televisie. Daarnaast zijn er ook dit jaar weer vele demonstraties op het gebied van audio, poets, tuning, uitlaatsystemen, banden en velgen. Waag u dit jaar ook eens aan de Kop van Jut en ervaar hoe sterk de nieuwe screenprotectors voor uw telefoon zijn bij AST. Zoals voorgaande edities zijn er dit jaar ook een aantal spectaculaire supercars om even bij weg te dromen. Voor de allerkleinste dames en heren (tot 3,5 jaar) is er een racebaan. In een Mercedes, BMW of Audi kunnen zij de eerste rijervaring opdoen en met een rijbewijs naar huis. En hebben ze honger gekregen van de inspanning? De frietkraam zorgt voor de inwendige grote en kleine mens. Aan liefhebbers van campers laten wij graag de nieuwste trends en mogelijkheden zien voor de camper of caravan. Denk hierbij aan airco, navigatie, fietsendragers en camera’s om uw reis nog prettiger en veiliger te laten verlopen. Wij demonstreren dit jaar graag de nieuwste campernavigatie met vele mogelijkheden. En wanneer u deze dag een inbouwproduct BTW-vrij koopt, betaalt u ook géén BTW over de montage. Gaat u dit jaar met de auto op vakantie? Vergeet niet om een kijkje te nemen in onze THULE shop. Hier vindt u de nieuwste dakkoffers, fietsendragers en toebehoren. Daarnaast demonstreren we de diverse mogelijkheden voor wifi in de

auto. Is uw navigatie up-to-date? Heeft u alle verplichte producten voor onderweg? Wilt u de tablet monteren aan de hoofdsteunen? Het kan allemaal bij AST! Goedkoper dan goedkoop? Loop dan even door naar de speciaal ingerichte outlet-shop.Dit jaar is er veel audio met zeer speciale prijzen, zoals Rockford Fosgate voor bijna inkoopprijzen. Kijk vast op www.ast-demodag.nl voor de spectaculaire prijzen van subwoofers en versterkers. Heeft u onze nieuwe audio hoek al gezien? Deze is speciaal ingericht zodat u de diverse mogelijkheden voor uw auto kunt beleven op gebied van geluid! Heeft u nog een nieuwe televisie nodig voor op de slaapkamer of in de tuin? Dit jaar hebben we een speciale aanbieding van een mooie 40 inch televisie met een gratis woofer, waardoor het geluid van een spannende serie of film tot leven komt! Maar misschien wilt u uw woonkamer eindelijk omtoveren tot bioscoop! In onze home audio demonstratieruimte laten wij graag de nieuwste televisies en soundbars zien met de laatste technieken. En ook hier geldt natuurlijk BTW-vrij of speciale aanbiedingen! Bent u zelf niet handig of technisch? Geen probleem, onze professionele monteurs zorgen ook voor de montage van home audio bij u thuis. Toe aan een nieuwe telefoon? Kom zaterdag 26 mei langs en verbaas u over de spectaculaire aanbiedingen op deze dag. Wilt u er ook een abonnement bij of een nieuwe tablet? Ook voor uw telecom bent bij u bij AST op de juiste plek. Na jarenlange ervaring kunnen wij met een gerust hart zeggen dat we telecomspecialist zijn. Laat u op zaterdag 26 mei

adviseren over een bij u passend abonnement of toestel. Op ast-demodag.nl staan naast de aanbiedingen ook alle activiteiten nog even op een rij. Daarnaast zijn er ook foto's van voorgaande jaren te zien, zodat u kunt ervaren dat u deze vijftiende editie zeker niet mag missen! Op 26 mei zullen vanaf 9.00 uur de deuren aan de Nieuwe Daarlerveenseweg 11 open gaan en staat de koffie klaar. Het team van AST uw Totaalpartner begroet u op zaterdag 26 mei. AST uw Totaalpartner is een winkel totaal concept voor professionele autoshops met daarnaast diverse takken van ondernemen. AST heeft zeven vestigingen in Nederland en zijn allen gespecialiseerd op het gebied van montage, automotive, telecom, track&trace, business en home audio. Voor een ruim assortiment en een goed advies kan zowel de zakelijke klant als de consument bij ons terecht. Naast een winkel met hoogwaardige producten beschikken alle vestigingen over een werkplaats waar alles gemonteerd kan worden aan uw voertuig. Alle personeelsleden zijn goed getraind en op de hoogte van de laatste mogelijkheden binnen alle takken van sport. Alle medewerkers worden voortdurend bijgeschoold door de leveranciers van de gerenommeerde merken die de AST vestigingen voeren. Op dit moment heeft AST Groep vestigingen in Dedemsvaart, Deurne, Dronten, Hardenberg, Lelystad, Nijverdal en Vriezenveen.

Wil jij werken en leren tegelijk?

LET’S MEET! Meer weten? Bekijk dan nu de vacature MBO Technisch Trainee (Almelo) op de site werkenbijvdl.nl of bel met Gert Hendriks 0 546 54 00 00

VDL Enabling Technologies Group Almelo bv Bornsestraat 345 • 7601 PB Almelo Telefoon +31 (0)546 54 00 00 • info@vdletg.com • www.vdletg.com

Zaterdag 2 juni 2018 Van 10.00 uur - 12.30 uur Bornsestraat 345 • 7601 PB Almelo


oetENTER

NIEUWS

Lezing door Elise Isselman over haar belevenissen in Zuid-Amerika en Azië Parkeerplaats voor even strand Hartverwarmend schouwspel op de ENTER | De Culturele Raad Wierden afdeling Enter organiseert op woensdag 30 mei een lezing met de geboren en getogen Entersewinst Elise Isselman. Elise reisde zeven maanden Enterse Werf: 4-1 van D.O.S. tijdens beachvolleybaltoernooi met haar vriend door Zuid-Amerika en Azië en vertelt enthousiast over haar belevenissen.

Ook zal ze jongeren informeren over de hobbels die je op deze weg kunt tegenkomen en ENTER De euforie op zo’n het sportpark De Werf zinderde nog, toen de late namiddag al was de do’s| en van reis. ENTER – don’ts Voorafgaand aan het DataVisual Beachtoernooi organiseerovergegaan in een schemerige zaterdagavond. Een paar uur daarvoor hadden Enter Voorde opkoploper volleybalvereniging Holyoke met de Wellemat op uit D.O.S. Kampen een, tot op hetuit botEnter beklijvende match op de groene schappen. Zósamen verrast door alle bijzondere erNa en jaren dromen, werken en sparen hakten gelegd en toen het“Als klokje richting vijfdoen, uur kroop waren de klokken gaan beieren inzes, het vrijdagmiddag 30 juni het basisscholentoernooi voor deanderen groepen varingen willen we graag enthousiwij de knoop door. we het nu niet Enterse 4-1. Datnooit”. ast maken onze verhalen delen. de doen wekamp, hetacht. misschien Met die ge- een zeven en er tussendoor fiksedoor regenbuit viel,temocht De lezing begint om 20.00 uur en vindt plaats dachte zijn wij begonnen aan ons avontuur. volleybalpret niet bij deze dop. Met veel enArbiter van dienst, Jan dedrukken Vries Enschede, De blonde werd een gesel deDe Kamin talentjes de Waarfspits aanin dede Werfstraat tevoor Enter. enEen reis door Zuid-Amerika & uit Azië omal verDe geschiedenis van hetin herenhuis Berghorst in (slot) thousiasme werd er gestreden om uiteindelijk in is de finaleeen te floot zaterdag 10en maart de topper de tweestellingen en met een onnavolgbare tree bedraagt vijfEnter euro en dat inclusief schillende landen teinzet ontdekken, mensen te pense door het geel-zwarte de klasse HVoor op gang. Dewinnaars Kampenaren wisten erwandeling kop koffie of thee. Voorverkoop bijterritorium Primera in ontmoeten, kennis maken met lagen andere komen. dete professionele beachvolleyballen tilde hijtot Enter in minuut naar een al rap waar deoverleed hond gebonden Enter. kleurrijke enstond. mooie landIn 1722 Mama VanNauStaverden deVooruit Berghorst op5281-jaklaar enculturen/gewoonten voor alle deelnemers een drinkbidon. verdubbeling van de voorsprong. Nadat vier welijks was de trein vertrokken of de feestlierige leeftijd op de Berghorst. Nu moest de boedel verdeeld worden Kampenaren in radeloosheid waren achterderen werden al ingezet op de drukbevolkte onder haar twee dochters. zagen mocht was de oudste dochter gebleven, Henri Knol de voorbereiEnterse voetbalaccommodatie. Enter Zoals Voor- we getrouwd inacquit Duitsland met Baron von Clausbruch en woondende werkzaamheden met goud bekronen: uit knotste er van met overtuiging op. Cramer 2-0. Wie toen dacht datwas het getrouwd al gedaan was Wout kreeg, met nogHarzgebergte. maar net een mi- De deVelten in Goslar in het jongste dochter met bij de Kampense koopman, kwam bedronuut speeltijd achter rug, en de knikker van met Baron vandeRaet gaan inwonen haar moeder op de Berggen uit. De trotse koploper ging op zoek naar kompaan Henri Knol, overzag de situatie en horst. Na dit huwelijk er voor debestendiging financiering de verbouwing van van die koppositie. zoefde het ronde projectiel metwas een schuiver en reparatie van het herenhuis nogal wat grond verkocht. Dit was langs de Kampense doelwachter Kevin DijkENTER | Het dorp Enter maakt een duik in haar rijke handelsverleden. De ganzen waggeDe werd na 63 minuten in strade in dochter een strak gespannen 1-0. ontgaan. len zaterdag 26 mei weer overdoelnet: deook Dorpsstraat enaansluitingstreffer traditionele (leerlinin Duitsland niet Tevensganzenhoedsters had haar moeder de boekenopgekrasseld doorgehad Julian Ruiter, Eensamen oplawaai van heb-ik-jou-daar voor deVoet ti- dejarenlang gen van de basisschool) zorgenLucas er voor dat beesten de juiste manier doorde het dorp met haar broer het beheer over die een vrije trap door een woudKlompenvan spelers, telpretendent. worden gedreven. De jaarlijkse Ganzenmarkt wordt rondom vernieuwde en de goederen van de Havezathe Beugelscamp inhet Denekamp. De oudtegen de Buisjan touwen aan zag de stuiteren: Zompenmuseum aan de Hogebrink gehouden pontificaal en bij oudheidkamer Dorpssteploegen dacht dat de huishouding haar moeder, samen 2-1. van Coach Kwakkel rook bloed en met stuurde Beide ook verderop zien dat straat indochter Enter.lieten van haar zuster, ook frisse van geprofi had. Kortom ze gezantenteerd naar de vuurlijn. Nauwelijks hethet dezegezin middag ernst was. Enter daar Vooruit, binnen de lijnen liet de ingevallen Robin Mulmetdacht de rappe in degeld binnenzak, datvoorsprong ze nogal wat in te halen had. der kopbal waarvoor Velten hadHet al vlot voor desastreuze ellende kunnen kwam tot een rechtszaak die tot ineen 1737 zoulos, duren voorkeeper er door zich stevig moest strekken om het ronde ding zorgen in het Kampense garnizoen. Eerst eenLeroy schikking eeninzet eind rechtszaak met haar over deBij lat de te duwen. schoot Krijn bij een vanaan Henrizou Knolkomen. kwam in 1722 nog andere rechtszaak over de erfenis van zijnzuster keeper op de doellijn te hulp en een wat later De match was op herenhuis weg naar een lag de sluitpost Dijkstra danig in de weg bijHet een beheren Havezathe Beugelscamp. van een en pakkend een slot, een epiloog voor het nageslacht. Iedergrote kans van de Enterse topscorer, nadat Havezathe was veel werk. Pachten innen, onderhoud, pachters aan een maakte zich op voor een voor een hefmiddenvelder Robin Horstman met een fouhun verplichtingen houden en de belangen vertegenwoordigen op tig Kampens eindschot, maar opnieuw Wout tieve terugspeelbal de onbedoelde inleiding markevergaderingen et cetera. Velten leidde Enter Vooruit naar de bonus. tot de die mogelijkheid was. Enter Vooruit zat er handen vol De geld. De schoonzuster uitop Duitsspits was even gaan buurten het midkortDe op,rechtszaken als de bekende kosten bok op de haverkist, denveld, het ronde projectiel voor z’n maar vergat niettemin garen te spinnen. De met land neemt uiteindelijk genoegen driekreeg duizend gulden en doet linker en begon opnieuw aan een ommetje mannen van D.O.S.K.-trainer Edwin Kwakkel daarmee afstand van al haar rechten. In 1737 kwam ook aan de andoor de Kamper dreven. Toen Velten zover lieten zien dat men niet voor niks de fiere dere rechtszaak een einde. Van Raet het bezit van De Bergwasblijft dat iein keeper Dijkstra, één-op-één, recht lijstaanvoerder is. De geel-zwarten kwamen De uitslagen: horst en de havezathe Beugelscamp. Maar er rusten zware schulden in de ogen keek, gaf ie de knikker aan de meemeer en meer piepen voor de Enterse kooi, Ook de 21e editie van het Beachvolleybal1. Beach girls gelopen Marco ter Weel,één die het met een werden dreigend, maar geraakten op de goederen. In 1743 desalnietwerd er een testament opgemaakt, waarin toernooi was er weer om net in te lijsten. 2. Volley Power zwieper liet dan bollen: 3-1. Coach Björn Hodes temin niet of nauwelijks voor de neus het echtpaar Dekansrijk Raet haar bezittingen onder dezand, kinderen Met verdeelde meer 250 kuub acht vel3. Beachvolleys zag dat z’n troepen ook in de slotfase nog de van keeper Robert Velten. Toen het met een na hun overlijden. den, 72 teams en 196 wedstrijden werd vonk der bezieling hadden. Waar de gasten 1-0 op de borden na drie kwartier voetbal nog erBaron namelijk wederom eenwordt nieuwberecord Groep 7: opoverlijdt 1745 de hele echtgenote van Raet.inZij langzaam verdwaalden een hopeloos landalleIn kanten kon, ging het gezelschapvan gevestigd. Verdeeld over de velden werd 1. De Smikkelberen graven in de kerk van Bentlage (bij Rheine) waar haar oudste zoon schap, had Enter Vooruit nog een episch slomaar eens eerst een baksken thee nuttigen. Enters Erfgoed zorgt er voor dat bezoekers en Zompenmuseum. Het draait bij de Ganvrijdagavond gestart met teams uitVelten Enter 2. takkoord het draaiboek staan. Wout DeMinimutsen zwart-witte compagnie bij Baron terug- van zich een dikke eeuw terug introk de tijd wanen. zenmarkt de ganzenhoedsters, Canonicus regularis was. Raetinnatuurlijk had inom 1748 vast laten en met binding totkeer Enter. Intussen, drie klassen 3. Luckynoobs muisde er nog een Henri komst direct het grote mes. Kilometervreter Enter gold als hethij dorp van zompen en klomdoor devan ganzenkremer de leggen dat zou gaan wonen waardie hetvoorafgegaan hem beliefde met voldoende Knol het de tussenstation en de ingevallen Dylan Siemerink jandorie seconpen. tussen had 1850 en 1914zestig was het ook ganzen over Hogebrink drijven. De gan(de was recreatieklasse, wedstrijdklasse en 4. DeMaar Lachebekkies meubels en geld et cetera. Zijn laatste jaren bracht hij door op de Jesse Pultrumzijn stond aan er hetonder kanon. Met een den na wederbegin de 2-0 al op zijn een centrum van ganzenhandel, diepantoffel, tot Lonzenhoedsters leerlingen van groep zeven bedrijvenklasse) werd het genot Beugelscamp in Denekamp. Op 27 november 1753 overleed hij daar rappe voetbeweging ontdeed de jeugdige maar noeste middenvelder z’n rollerden ende Berlijn reikte. Hoe langerzag je erover navan lagere scholen uit Enter en Ypelo. vande een hapje en een drankje sportief geGroep 8: speler van opponent Bas Adema enkunroftje naast hobbelen. Wout denkt, hoe groter jeVervolgens bewondering voor hoe erzich isin veel meer doen. Bezoekers en werd bijgezet in het begon graf van zijnMaar vrouw de kerkte van Bentlage. streden om iedere bal. Het weer was, on1. Beast Bobbieren feldemet de 4-1 binnen. Velten zijn eigen hoofdstuk schrijven. gewone boeren dit organiseerden. nen genieten van veledie oude en De aan Berghorst werd nogtewel verhuurd grond er ambachten bij hoordanks dedematige voorspellingen, in één 2. Ananaslollies En die waardering en bewondering wordt op er zijn ouderwetse lekkernijen verkrijgbaar. de, maar het verval was in gang gezet. Als huurders werdeneninmuzikaal bewoord: geweldig! Deoptredens temperaturen waren 3. Talenter 2 vorm deze zaterdag gegeven rond Buisjan, Verder zijn er diverse lastingregisters genoemd ‘Hendrik op de Berghorst’ en ‘Jan op de nog niet zomers te noemen, maar het was 4. Talenter 1 op het grasveld voor het Reggedal en over vermaak. De Ganzenmarkt begint om 10.00 heerlijk om tot sportief genieten 5. De Zandhappers Berghorst’. De tot latere eigenaresse DeenFreule Gerhardina von Raet van de gehele Hogebrink aan het Klompen uur duurt 15.00 te uur.gaan

Diana Voortman en Ellis Getkate mountainbiken voor Compassion Donateursavond Oudheidkamer Verbouwing Klompenmuseum Enter: lezing Johan Altena met Enter en bestuur zet Jan beeldmateriaal Mekenkamp op voetstuk het mooie dat de beachvolleybalsport te bieden heeft.

1e plaats: Rivoboys 2e plaats: De Mutsen 3e plaats: veld 3 deelnemen aan de ENTER/ETHIOPIË | Diana Voortman en Ellis Getkate gaanOp in Ethiopië Omstreeks tien uur in de devoor de internationale organisatie CompassiMuskathlon, om zo geld bijavond elkaar werden te krijgen finales gespeeld met de volgende Dames Klasse on. Op vrijdag 25 mei vertrekt het duouitslanaar Ethiopië omLagere daar negen dagen lang te vertoeven: 120Golden kilometer te mountainbiken. gen:dat betekent projecten bezoeken en in totaal 1e zo'n plaats: Oldies Bedrijvenklasse 2e plaats: De Harry's ENTER – DeRVC Stichting Oudheidkamer Enter die van 1946 tot en metEnter 1962 aldus in Nederlands de een betere toekomst!”, de twee 1e plaats: 3een plaats: Chicks oet houdt op maandag 5 maart haar jaarlijkse Indië en Nederlands Nieuw-Guinea dienden. deelneemsters. 2e plaats: Erma Sport donateursavond. Naast het afscheid van beDe begint om 20.00 uur en Omdonateursavond aan de Muskatlon te mogen deelnemen 3e plaats: Cembrit Panel Dames Promotieklasse stuursleden en medewerkers is er volop aanwordt gehouden de grote zaal van tienduicafé De moeten Diana eninEllis per persoon 1e aan plaats: LAC dacht voor de Enterse historie. Zo worden er Kröl deaan Dorpsstraat te werven Enter. voor Comzend euro sponsoring Wedstrijdklasse 2e plaats: Do-ittien kinderen een sponsor historische beelden vertoond van oud-Enter passion of voor 1egeeft plaats: 7000 ToerenToeters 3eavond plaats: Biem! en Johan Altena een smakelijke lezing, De is ook voor niet-donavinden. “Wij zijn toegankelijk zo geraakt door de manier 2e plaats: Voortvrouwtjes mét beeldmateriaal, over de Enterse jongens teurs (entree 2,50 euro). waarop Compassion werkt. Bovendien zien we hoe levens 3e plaats: De Lutte & Co Heren Lagerekunnen Klasseveranderen door onze inzet, zowel Glad voor de maar ook voor 1e plaats: vankinderen de Wieze

de gezinnen. Wij leven hier in grote rijkdom Ruiterweekend manege ’t ze niets. Compassion kan en daar hebben Enter weer even centrum van aloude dit werk doen door donaties, maar nog meer door sponsoring van individuele kinderen. Leijerweerd: wedstrijden dressuur Daarom gaan wij die Muskathlon rijden.” ganzenhandel Diana en Ellis de stap hebben gezet en springproeven Doordat om in actie te komen, zijn ook de harten van

von Bögelscamp die in Stad M�nster woonde liet op 30 juni 1818 Berghorst veilen door notaris Warnaars ten huize van de kastelein Jannes Geerdink Dittecafé was de prijzen winnen zijn.gevestigd Verder is er in een verGelijktijdig met de Ganzenmarkt wordt te vanEnter. oude boerderij, die tot kort voor de oorkoop van zelfgebakken cakes, taarten en 10.00 uur tot 15.00 uur door de Hervormde andere lekkernijen, van tuin- en moestuinGemeente Enter de volksmond ook wel log naast de (in Coöperatie stond. plantjes en bloemstukjes, is er een rommelde witte kerk genoemd) een Kerkpleinmarkt De veiling vond plaats in vijftien perceen boekenmarkt en zijn er diverse zelfgeworden gehouden. De opbrengst gaat naar len. Het herenhuis moest onmiddellijk maakte originele creaties te koop. Ook kan de bouw van het nieuwe kerkelijk centrum afgebroken worden. Andere percelen een kopje koffie of thee met een zelfgebaken naar de vernieuwing van de multimedia zijn belangrijk, omdat er gedeeltelijke ken lekkernij worden genuttigd op het terbinnen het kerkgebouw (schermen en beras. De jongeren van de kerk zetten zich in amers ter ondersteuning van dedie diensten). waarrechten op rusten bij de latere bij de carwash, waar iedereen de auto voor Op deze gezellige Kerkpleinmarkt draait het markedeling een klein bedrag kan laten wassen. Rad van Avontuur, waarbij tal van mooie van belang zijn. De nazaten van Baron van Raet hebben het geschopt tot afgevaardigde Minister in de Bataafsche Republiek en waren verwant aan de President van de Deelstaat Noord Rhijn Westphalen. Maar dat valt buiten het bereik van dit verhaal. Het wapen van de stad RietKerkpleinmarkt het goed De

Johan Altena

berg in Duitsland waar Baron van Raet commandant van het legertje en het kasteel was.

www.enterserfgoed.nl www.facebook.com/enterserfgoed Wout Velten (man of the match) van Enter Vooruit. Fotograaf: Henk Pluimers.

vele mensen in Enter en omgeving geraakt. ENTER – De manege van de Stichting Paardensport Gehandicapten ’t Leijerweerd de “Er zijn nu 67 kinderen gesponsord aan dankzij Wierdenseweg 31 in Enter staat op vrijdag 2 maart en zaterdag maart in het teken onze inzet. Dat zijn3dus 67 kinderen die van een de wedstrijdsport. De deuren van de manege zijn gedurende degaan gehele dag geopend. betere toekomst krijgen! Voor dit prachDiana Voortman en Ellis Getkate uit Enter netige doel stappen wij op de fiets!” Al geruime tijd oefenen de deelnemers en zij hun proeven door eendagen vakkundige jury men deel aan een Muskathlon. In totaal zijn de die twee negen weg. “We hun paarden de dressuur- en/of springproeop tal van worden beoordeeld. gaan ook punten Compassion-projecten bezoeken ven. Juist dit jaaris is hetfysieke een uitzonderlijke Uiteraard wordt er ook gedacht aan vele zodat we met eigen ogen zien hoe wede levens Een Muskathlon een uitdaging in wedstrijd, omdat de deelname groter is dan bezoekers die worden de foyer Fotobijschrift: Janneke Zwiers, Dini Nijmeijer Mekenkamp. kunnen veranderen. Weverwacht. gaan op In huisbezoeeen extreem onbekend gebied. “Wij gaan inen Jan ooit. Vrijwel ruiters mountainbiken een amazones onder van ’t van kan het heleons gezin tussen de Ethiopië 120alle kilometer ken de in manege de sloppenwijken, eigen sponLeijerweerd nemen enDat zullen dag activiteiten door, naar hartenlust ENTER Tijdens de deel donateursavond Enters Erfgoed, maandagavond 5 maart, heeft extreme| omstandigheden. doendeze wevan voor sorkind ontmoeten en op 31 mei genieten staat de de kruisen. van de hapjes drankjes en sportief vervoorzitter Albert Bouwmeester waardering uitgesproken Janneke Zwiers, eendegens goed doel: Compassion. Dezezijn organisaMuskathlon op en hetrichting programma! Na heel wat Het wordt ook een ontzettend spannend maak. Eenvan jaarlijks terugkerend spektakel is Dini Nijmeijer en Jan Mekenkamp. De twee hebben zich jarenlang inen Enter tie zorgt erdan voor dat kinderen uit extreme ar- dames maanden voorbereiding veelingezet trainen en sportief concours. De combinaties zullen natuurlijk de loterij en met dankInfo aan vele uit naam van Tourist Info, maar door reorganisaties balieweg; van Tourist Enter moede worden bevrijd. De kinderen worden gaan weiseindelijk we hebben erinde ontzetelkaar zowel Ook in dressuuralsook in de springsponsoren de prijzenpot vollerzijn dan ooit verdwenen. Jan Mekenkamp werd even op eenveel voetstuk geplaatst, onder hoede in projecten opgenomen, die worden geleid tend zinisin!” proeven geen duimbreed toegeven. Keurig Sinds met de meestof1993 uiteenlopende prachtige prijis de lokale oudheidkamer geworden. was hij als bestuurder door kerken, envolwassen krijgen op deze manier Ellisnovember Getkate Diana Voortman nog steugekleed en met glanzend gepoetste paarden zen. De iedereen opbrengsten van deze dag zullen nauw betrokken bij dezorg Enterse samenleving. en dat was vaak handig”, onderwijs, medische en gezonde voe- “Jan nen.kent Zoek ze dan op www.muskathlon.nl op zullen zij inbovenal de verschijnen en aangegeheel gunste komen aan de niet Stichting 't sprak Albert depiste aanwezigen hijten ontzettend veel gedaan, alleen ding. Maar krijgen zetoe. ook “Daarnaast hoop, lief- heeft en doneer. moedigd door familie enZobegeleiders rijden Leijerweerd. voor de oudheidkamer. was hij altijd goed in het plaatsen van de borden voor de jaarlijkse slachtvisite. Jan koos z'n eigen plek wel en niet de verplichte locaties die de gemeente had aangewezen. Maar ook de Stolpersteine die in Enter zijn gelegd, hebben we aan Jan te danken.”

Projectweek basisschool De Talenter in

'De Jonge Honden' op de Talenter: Recreatieklasse 2e plaats: 7000 ToerenToeters penmuseum, wordt flink onder Impasse pand Hutteman teken van aanpassing Enterse Reggedal 1e plaats: Maatman666 3e plaats: Nog nietmomenteel bekend De keek deze donateursavond ook handen genomen.mijn “Tourist Infobed is verdwenen. Er ligt een krokodil onder 2evoorzitter plaats: De Wollies even terug op 2017; de successen en de wat Daar zijn wij en de meeste Enternaren niet zo 3e plaats: Alles of niets 1

Heren Promotieklasse

minder elementen. “De schoolklas enthousiast over, maar 15 hetmei is een ENTER |positieve Op basisschool De Talenter in Enter is op dinsdagochtend hetvoldongen startsein 1e een plaats: Coque Baquers die tijdens dedeslachtvisite aanwezig was, de ENTER – voor Theatergroep 'De Jonge Honden' brengt intieme voorstelling over angsten feit. WeDe hebben gelukkig enthousiaste vrijgegeven projectweek 'Ruimte voor Regge'. Stichting Enters Reggedal heeft, Op zaterdag werd erten vanaf halfhebben tien 's'De och2e plaats: Holyoke Kearls bleek zeer enthousiast. Daarom we Vechtstromen', voor het slapen gaan tonele. De voorstelling sluit nauw aan opdie de belevingswereld van willigers gevonden deze taken benaderd over kunin samenwerking met het waterschap de scholen in Enter tends gestreden door diverse prestatieer dit voor vier gekozen om alle leerlingen kinderen vanaf jaar. De verhaallijn is gebaseerd op gelijknamige vanmet Ingrid nen nemen. Ook zijn we volop bezig de om dejaar kinderen bij het unieke project – revitalisering vanhet het Reggedal – teboek betrekken. teams uitSchubert. de gehele regio. Ondanks enkele herinrichting van de winkel en balie. Het voordie in groep acht van de Enterse basisschoen Dieter len zitten uit te nodigen.” deze wijze wil malige kantoortjekijkt van terug Touristop Info verdwijnt, De organisatie wederom een zomerse buitjes kondenOp alle wedstrijden Enters Erfgoed dat jongeren meer betrekken en Lotje ontdekt er een krokodil in de haar Ofzeer temt hem metentree een hoepel? het zien een ruime ontstaat.” Ook het geslaagde editie van het Na beachvolleyeen normale doorgang vinden. Van al- zodat enthousiast het immateriële slaapkamer zit. wel onder haar Ze van deze voorstelling zou jevolgend hopen dat er een klompenmuseum wordt zodat baltoernooi en zal ookheringericht, jaar weer lerjongstenmaken in En de voor jeugdklasse tot bed! de culoudturele erfgoed. In dat kader is er ook minder merkt al snel dat hij kwaads van plan krokodil onderisje bedde ligt! logischer ingedeeld eneditie, bovendien ruizorg dragen voor 22e die wordt ste senioren; op alleniets velden was er een ge- het goed nieuws. jaarkrokodil presenteerde ik op is. Samen met“Vorig Karel de vermaakt ze De theatershow is tevoor ziende opbezoekers. woensdag Op 28 mer en frisser oogt gehouden op vrijdag 29 en zaterdag 30 weldig volleybalspel te zien. deze plek het plan om het van Huttezich op een eenvoudige en pand kinderlijke wijze, februari 14.00 uur op de Talenter aan de zoldervanaf boven het zompenmuseum is een juni 2018. Dus hou alvast een plekje vrij man, aannou de Dorpsstraat, te behouden. We wat het juist zo bijzonder maakt. Wie de Margrietlaan in Enter. toegang be-in kledingzolder ingericht, waarDe op afspraak aude agenda! De uitslagen van zaterdag: hebben veel pogingen gedaan, maar het ziet gaat er bijvoorbeeld met een krokodil in bad? draagt 3,50 euro. bekeken kan worden. thentieke kleding erJeugdklasse niet goed uit.” Bouwtechnisch zijn er wat haken en ogen, maar vooral financieel blijkt Na deze woorden van de voorzitter kregen het erg lastig om alles rond te krijgen, meent alle aanwezigen een film over het klompen Bouwmeester. “Mede doordat het draagvlak maken voorgeschoteld, gemaakt door Gerbeperkt is, zijn er te weinig middelen. Dat is rit Roetgering. Een verkorte versie wordt te jammer, maar we moeten eerdaags echt een zijner tijd vertoond in het klompen- en zombesluit nemen.” penmuseum. Ook Johan Altena nam de bezoekers mee terug naar de vorige eeuw. Dat Nieuwe en winkel ENTER –entree De bekende zangeressen Annemiek wordehijbegeleidende door Corien Baan (piadeed aan de de hand van oud beeldmateHet eigen onderkomen, klompenzomImhof-Lubbers, Heleenhet Lubbers en en Jolinde no), Sietze Postma (basgitaar), Gerben Postriaal. Berns geven op zaterdag 3 maart in de Herma (slagwerk) en Tim Nijenhuis (gitaar). Er vormde Kerk van Enter een concert. Annewordt afwisselend solo maar ook gezamenmiek heeft rond het thema van Pasen prachlijk gezongen. Aanvangstijd is 19.00 uur. De tige liederen uitgezocht. De drie zangeressen toegang bedraagt vijf euro.

Muzikale zangavond: van Passie naar Pasen

Ina Mennegat debuteert als schrijfster met 'Lef'

dat er verschillende soorten bloemen komen Dit project is zo uniek, omdat dit stuk natuur die insecten en verschillende soorten vogels in eigen beheer is en dus van de bevolking aantrekken. Elke groep gaat op excursie en van Enter. “Nergens anders in Nederland is ENTER is bij 'Lef', krijgt het eerste boekover van het Inanatuurgebied. Mennegat, vorige informatie Daar een stuk| Onder natuur warme in eigenbelangstelling beheer zoals dat week woensdagmiddag gepresenteerd. In de Stadsboerderij te Rijssen kreeg wethouder wordt ondersteuning bij gegeven door het ons is”, aldus Maurice Roetgering en Chiel Roselien hetnamens eerste exemplaar overhandigd. waterschap De Vechtstromen. Zij heeft onder Bolscher. Slagers Zij hebben de stichtingofficieel Enmeer samen met de school het programma ters Reggedal als start van de projectweek In eerste zijn gegeven er vijfhonderd exemop persoonlijk in de organisatie en de een mooieinstantie presentatie over het ontopgesteld voor vlak, alle groepen. plaren van het boekwerk gedrukt. Lef biedt maatschappij. Ook ze je te gaan leven staan van dit project en wat het uiteindelijke “Als afsluiter van hetleert project gaan we met de Kids kracht zin als het leven wat tegenzit, de zoals een kind dat doet; met open ogen door doel is.en De bedoeling is dat de Regge zijn oorgezinnen van De Talenter op donderdag 24 Run 5 KM onzekerheid wint. Het gaaten om nemen het blijven gaan. Datlangs begint metmeer een spronkelijke het loop terugkrijgt erhet een mooi mei leven een wandeling maken onder ORANGE RUN van de grens van je comfortzodoel waar veel lef een voorwoordvoerder nodig is. En laat stukrisico’s natuur over ontstaat. de Regge”, aldus vandat 10 KM dat randje ontstaat lef! Met nou net het enkelvoud van leven zijn. ‘Lev’de ne. is Om Net daarvoorbij als De Talenter een steentje aan Talenter. “Langs deze route zijn allerlei beRUN een dosiszijn Twentse humor en de nodige eveneens het Hebreeuwse woord voor ‘hart’. bij tefikse dragen er gedurende twee weken zienswaardigheden. Aan de hand daarvan zelfspot moedigt leiderschapsspecialist Ina Meer informatie Ina aan Mennegat en haar boek allerlei activiteiten. De onderbouwgroepen kunnen de kinderen de ouders uitleggen is te vinden www.darebeweegt.nl. Mennegat lezer aan om meer lef te tonen waar zij meeop bezig zijn geweest.” gaan onderde andere bloemzaadjes zaaien, zo-

Hét hardloopfestival van Nederland


Vacatures Word jij onze nieuwe collega...? NIEUWE WEKELIJKSE RUBRIEK!

Vacature Allround Automonteur / Autotechnicus

VIND (38 uur per week)

DE MEEST GESCHIKTE KANDIDAAT UIT DE REGIO NAAR KEUZE. UWenADVERTENTIE OP DEZE VACATUREPAGINA! Auto Techniek LuttenbergPLAATS (ATL) is een familiebedrijf aanbieder van auto’s Hardenberg

Bruchterveld en fietsen. ATL is een universeel Bosch Car Service autobedrijf met daarnaast Bergentheim BMW en Mini als specialisme. Verder volgt ATL ontwikkelingen omtrent nieuKloosterhaar TWENTERAND we complexer wordende auto’s en elektronica op de voet. Hierdoor hebben Sibculo Beerzerveld Bruinehaar Breklenkamp wij een Geerdijk groot netwerk van zowel B2COP enEN B2B autobedrijven waarvoor zij o.a. Het grootste bereik ROND DE ESSEN WesterhaarVriezenveensewijk Mander Hezingenmet de techniek? Dit is je Den Ham de diagnose verzorgen. Wil jeLangeveen als monteur meegaan Manderveen Lattrop Oud Ootmarsum Vroomshoop kans! Nutter • U kunt kiezen uit 1 of De Pollen Vasse Daarlerveen

Tubbergen

Vriezenveen

Geesteren

Daarle

Ootmarsum

Haarle

Tilligte

Noord-Deurningen Denekamp

Klein Agelo

WeiteTer versterking van ons team zijn wij op zoek naar handige autotechnicus Reutum een manslanden Groot Agelo Fleringen met kennis en ervaring omtrent elektrotechniek, diagnose apparatuur en elekMariaparochie Harbrinkhoek DINKELLAND VISIE Hoge Beuningen Aadorp tronische storingen. Als automonteur bij ATL draag jij zorg voor onderhoudsHexel Rossum en reparatiewerkzaamheden aan de klanten. Weerselo HALLO ALMELO ! auto’s van onze DE WIEZER Albergen

Wierden

Almelo

De Lutte Oldenzaal

Saasveld

Jouw verantwoordelijkheden zijn, DE GLIMLACH Deurningen Hertme Zuna Hengelo • Onderhoud enRectum service Bornerbroek aan auto’s • APK keuringen; Losser (Slangenbeek) Ypelo Borne (universele auto’s); • Rijklaar maken auto’s; DE van WEEK VAN LOSSER Lonneker Enter • Onderhoud en service aanDEauto’s • Diagnose van storingen bijOverdinkel auto’s; WEEK VAN BORNE Glane (BMW ’s en Mini’s); Jouw verantwoordelijkheden zijn uit te breiden met, • Diagnose van moeilijke technische • Navigatie inbouw, cruise control Verspreidingsgebied en elektronische storingen; inbouw, etc.; Visie, De Wiezer, De week van Twenterand, Op en rond de Essen, Dinkelland • Tuning van auto’s; • Software modifi caties; Hallo Almelo, De week van Borne, De Glimlach en De week van Losser. • Alarm inbouwen in auto’s; Functie-eisen, • Diploma 1e Autotechnicus; • APK-keurmeester; • Nette en gestructureerde werker; • SCM gecertificeerd is een pré; • Ervaring met BMW is een pré; Zenderen

Notter

in de regio! meerdere regio’s in 8 huis aan huiskranten.

• Een totaal bereik van 155.000 adressen huis aan huis! • Zeer goed gelezen huis aan huisbladen. • 47 procent van de lezers neemt actie n.a.v. een advertentie in onze kranten.

Al sinds 1905 is OVM Twente de verzekeraar voor particulieren en bedrijven in de regio. Wij zijn een

vertrouwd adres voor alle aan gewenste verzekeringen en hypotheken. bieden we als Onderlinge • Adverteren in onze huis huisbladen heeft Bovendien effect. een eigen brandverzekering zonder winstoogmerk. OVM Twente heeft vestigingen in Wierden, Enter en Borne. Door groei van onze organisatie zijn wij op zoek naar een: Voor meer informatie of het maken van een afspraak:

MediaMANAGEMENT ASSISTENT

kernwaarden en in het gedachtengoed van de onderlinge verzekeraars. De essentie daarvan is Eurowerft 3, Denekamp kort en bondig: samen komen we verder. info@heininkmedia.nl • Telefoon 0541 - 355 974

(16 UUR/WEEK)

Wij bieden jou, • Een moderne, uitgeruste werkplaats aan voorzien van originele diagnose en programmeer 1/2apparatuur pagina • Gemotiveerde collega’s informeel Formaat 290inxeen 200 mm team; • Het volgen van opleidingen en trainingen; • Marktconform salaris; • Bij geschiktheid een vaste aanstelling;

Wat houdt de functie in? Vanuit onze vestiging in Wierden geef je samen met de directie vorm en inhoud aan de inrichting van onze organisatie en de processen die er spelen. Je biedt proactief ondersteuning en zorgt ervoor dat op het gebied van compliance, risicobeheer 1/4 pagina en audits alles naar behoren verloopt. Daarnaast Formaat bereid je managementrapportages voor, houd140 je onze beleidsdocumenten en handboeken actueel en voer je diverse HR-werkzaamheden uit. Van vergaderingen en werkoverleggen maak je notulen.

Wat mag jij van ons verwachten? Wij bieden jou een zelfstandige, verantwoordelijke en afwisselende baan binnen een enthousiast team. Je kunt rekenen op een passend salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, een pensioenregeling, reiskostenvergoeding en studiefaciliteiten. Je werktijden regelen we in goed onderling overleg.

Vacatures Word jij onze nieuwe collega...?

Solliciteer ook gewoon als u niet aan de bovenstaande vereisten voldoet. Er is ook een mogelijkheid om u intern op te leiden.

Interesse, Lijkt het je leuk om ons team te versterken? Solliciteer dan snel! Wij ontvangen graag jouw sollicitatiebrief en CV via Rutger@autotechniekluttenberg.nl.

Wat verwachten wij van jou? Je werkt en denkt op HBO-niveau en hebt relevante werkervaring in een vergelijkbare functie. Met MS Office kun je goed uit de voeten. Je bent communicatief vaardig, gedreven, accuraat, en flexibel. Ook belangrijk is dat je je herkent in onze

LUTTENBERGERWEG 14 LUTTENBERG 057-2301333 057-2301535 INFO@AUTOTECHNIEKLUTTENBERG.NL

1/8 pagina Formaat 120 x 115 mm

Informatie en sollicitatie Wil je nog wat meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Jan Erik ter Avest, telefoon (0546) 57 16 75. Je sollicitatie met CV xkun 200 mmnaar directie@ovmtwente.nl. je mailen

www.ovmtwente.nl

NIEUWE WEKELIJKSE RUBRIEK!

Het grootste bereik voor uw vacature in deze regio!

VIND DE MEEST GESCHIKTE KANDIDAAT UIT DE REGIO NAAR KEUZE. PLAATS UW ADVERTENTIE OP DEZE VACATUREPAGINA! Bruchterveld

Bergentheim

Kloosterhaar

TWENTERAND

Sibculo

Beerzerveld

Bruinehaar Breklenkamp OP EN ROND DE ESSEN WesterhaarLangeveen Vriezenveensewijk Mander Hezingen Den Ham Bruchterveld Manderveen Lattrop Oud Ootmarsum Bergentheim Vroomshoop Nutter De Pollen Vasse Ootmarsum Klooster- Daarlerveen Tubbergen Tilligte Vriezenveen Haarle Noord-Deurningen haar TWENTERAND Geesteren Hulsen Daarle Klein Agelo WeiteDenekamp Sibculo Reutum manslanden Groot Agelo Beerzerveld Fleringen Bruinehaar

Hardenberg

Geerdijk

Geerdijk

Gehele buitengebied Westerhaargem. Hellendoorn

Vriezenveensewijk

Den Ham

Hellendoorn

Vroomshoop Daarlerveen

De Pollen Vriezenveen

Nijverdal

Daarle

OP EN ROND DE ESSEN

Langeveen Hoge

Mander Aadorp Manderveen

Hexel

HALLO ALMELO !

DE WIEZER Geesteren

Rectum

Mariaparochie Ypelo Harbrinkhoek HELLENDOORN/NIJVERDAL Hoge Aadorp Hexel

HALLO ALMELO !

Zenderen

Oldenzaal

• Zeer goed gelezen huis aan huisbladen.

Hengelo (Slangenbeek)

Losser

DE WEEK VAN LOSSER Beuningen Lonneker

Rossum

• 47 procent van de lezers neemt actie n.a.v. een advertentie in onz Overdinkel

Weerselo De Lutte Oldenzaal

Saasveld

• Een totaal bereik van 155.000 adressen huis aan huis!

De Lutte

DE WEEK VAN BORNE

Enter

• U kunt kiezen uit 1 of meerdere regio’s in 8 huis aan huiskrante

Beuningen

Noord-Deurningen Denekamp DE GLIMLACH Deurningen

DINKELLAND VISIE

Almelo Windmolenbroek Bornerbroek

Almelo

Notter Zuna

Hertme Groot Agelo Borne

De Wiezer verschijnt Albergen ook in:

Wierden

Tilligte

Saasveld Zenderen Klein Agelo

Reutum Fleringen Bornerbroek

Rossum

Weerselo

Albergen

Haarle

Almelo

DINKELLAND VISIE

Lattrop Oud Ootmarsum

Ootmarsum

Tubbergen

Notter WeiteZuna manslanden

DE WIEZER

Nutter

Vasse

Wierden

Haarle

Hezingen

Het grootste bereik in de regio!

Breklenkamp

Mariaparochie Harbrinkhoek

DE GLIMLACH

Glane

kranten.

ORGD Z E B K E E W E R E D IE N • Adverteren in onze huis aan huisbladen heeft effect. 9 KRANTE N E S S E R D A 0 0 .0 5 8 1 N A D OP MEER Deurningen

Hertme

Rectum

Ypelo

Enter

Bornerbroek

Borne

Hengelo (Slangenbeek)

DE WEEK VAN BORNE

Losser

DE WEEK VAN LOSSER Lonneker

Overdinkel

Glane

Verspreidingsgebied De week van Twenterand, Op en rond de Essen, Dinkelland Visie, De Wiezer, Hallo Almelo, De week van Borne, De Glimlach en De week van Losser.

Media

Voor meer informatie of het maken van een afspraak: info@heininkmedia.nl • Telefoon 0541 - 355 974 Eurowerft 3, Denekamp


oetENTER

NIEUWS

Inwijding en officiële opening Parkeerplaats voor even strand Mariakapel Rondweg in Enter Hartverwarmend schouwspel op de Enterse Werf: 4-1 winst van D.O.S. tijdens beachvolleybaltoernooi

ENTER | Na de geboorte van het idee, nu vier jaar geleden, is het zover dat de laatste hand wordt gelegd aan de bouw en afwerking van de Mariakapel in Enter. Het imposante gebouw is gerealiseerd op de hoek van de Rondweg met de Jagersweg ENTER | De op het sportpark De Werf nog, toen de late namiddag alBij was in Enter.Op zondagmiddag 3 junihet om 13.00zinderde uur wordt de kapel officieel geopend. ENTER – euforie Voorafgaand aan DataVisual Beachtoernooi organiseerovergegaan ingebeurt een schemerige zaterdagavond. Eenbuitenlucht paar uur daarvoor hadden Enter Voormooi weer dit tijdens een viering in de onder leiding van pastor de opkoploper volleybalvereniging Holyoke uit samen met de Welle op uit Willemien en D.O.S. Schreur. KampenDe een, tot op het bot beklijvende match opDe de groene mat Wichers inwijding van deEnter kapel neemt pastoor Vries voor gelegd en toen klokje richting vijfviering uur kroop de klokken gaan beieren het vrijdagmiddag juni het basisscholentoernooi voor de groepen zes, rekening. Alshet het30 regent wordt de in de waren naastgelegen blokhut van Jong in NeEnterse kamp, 4-1. Dat er tussendoor een fikse regenbuit viel, mocht de derland zeven engehouden. acht.

volleybalpret bij al deze talentjes degesteld dop. Met veel enArbiter van dienst, niet Jan dedrukken Vries uit Enschede, De blonde werd een gesel de KamHet wordtspits op in prijs alsvoor iedereen De geschiedenis van hetinherenhuis Berghorst in Enter (slot) thousiasme inzet werd er gestreden om uiteindelijk in deze de finale floot zaterdag 10en maart de topper de tweepense stellingen en met een onnavolgbare een bloem meeneemt, zodat bij Ma- te door hetworden. geel-zwarte territorium de klasse HVoor op gang. Kampenarenlagen wisten erwandeling ria neergezet kan “Dit jaargetijkomen. deDewinnaars professionele beachvolleyballen tilde hij Enter Vooruit in minuut 52 naar een al rap waar de hond gebonden stond. Naude leent zich er voor een bloem uit eigen In 1722 overleed Mama Van een Staverden tot de Berghorst op 81-jaklaar en voor alle deelnemers verdubbeling van voorsprong. vier welijks was de trein vertrokken of de feestlie- drinkbidon. tuin te plukken of de een die u langsNadat de weg rige leeftijd op de Berghorst. Nu moest de boedel verdeeldwaren worden Kampenaren in radeloosheid achterderen werden al ingezet op de drukbevolkte vindt. Natuurlijk mag u ook naar de bloeonder haar twee dochters. zagen was oudste dochter gebleven, Henri de voorbereiEnterse voetbalaccommodatie. Enter Zoals Voor- we mist gaan,mocht maar de nodig isKnol dit niet. Tijdens getrouwd inacquit Duitsland met Baron vonworden Clausbruch en woondende werkzaamheden goud bekronen: uit knotste er van met overtuiging op. Cramer de inwijding de met bloemen bij Maria 2-0. Wie toen dacht datwas het getrouwd al gedaan was Wout kreeg, met nogHarzgebergte. maar net een mi- De neergezet.” deVelten in Goslar in het jongste dochter met bij de Kampense koopman, kwam bedronuut speeltijd achter rug, en de knikker van met Baron vandeRaet gaan inwonen haar moeder op de Berggen trotse koploper op zoek naar kompaan Henri Knol, overzag de situatie en Na uit. het De officiële gedeelteging staat er een horst. Na dit huwelijk er voor debestendiging financiering van de verbouwing van die koppositie. zoefde het ronde projectiel metwas een schuiver drankje en een hapje voor de aanwezigen ende reparatie het herenhuis grond verkocht. Dit was langs Kampensevan doelwachter Kevin Dijk-nogal klaarwat en kan de kapel en het Mariabeeld De werd na 63 minuten in strade in dochter een strak in gespannen doelnet: 1-0. ontgaan. vanaansluitingstreffer dichtbij bewonderd worden. Duitsland ook niet Tevens had haar moeder de boeken gekrasseld doorgehad Julian de Ruiter, Eensamen oplawaaimet van heb-ik-jou-daar voor deVoet ti- jarenlang haar broer Lucas het beheer over die een trap door woud van spelers, telpretendent. “Het is vrije fantastisch dateen er zo’n mooie plek de goederen van de Havezathe Beugelscamp inwaar Denekamp. De stuiteren: oudpontificaal tegen de we touwen zag kunnen is bijgekomen, ons even ste dochter dacht dat de huishouding van haar moeder, samen 2-1. Coach Kwakkel bloed en met stuurde Beide ploegen lieten ook verderop zien dat terugtrekken uit de rook drukte van alle dag. van haar zuster, ook frisse van geprofi teerd had. Kortom ze gezanten naar de vuurlijn. Nauwelijks hethet dezegezin middag ernst was. Enter daar Vooruit, Wel is de bodem van onze schatkist bebinnen de lijnen liet de ingevallen Robin Mulmetdacht de rappe in degeld binnenzak, reikt.had. Omdat de tuin nog verder afgewerkt datvoorsprong ze nogal wat in te halen der een kopbal waarvoor keeper Velten hadHet al vlot voor desastreuze ellende kunnen eninbeplant moet worden hebben nog kwam tot een rechtszaak die tot 1737 zoulos, duren voor erwe door moest strekken om het ronde ding zorgen in het Kampensetot garnizoen. Eerst wat stevig middelen nodig. Alle werkzaamheden, en met de be- zich eenLeroy schikking eeninzet eind aan zou rechtszaak met haar over deBij lat de te duwen. schoot een van Henri Knolkomen. strating enKrijn het bij plaatsen van een hekwerk zuster kwam in 1722 nog andere rechtszaak over de erfenis van zijntoe, keeper de doellijn tevrijwilligers. hulp en een wat“Er later Misschien wilt u ons helpen met een finanzijn op gedaan door is De was weguw naar een lagzelfs sluitpost Dijkstra danig in de weg een beheren ciëlematch bijdrage. Uopkunt bijdrage overal een begin gemaakt met de bij aanleg de Havezathe Beugelscamp. Het van een herenhuis en pakkend een slot, eennaar epiloog voor het nageslacht. Iedergrote kans van aldus dewas Enterse topscorer, nadat maken bankrekeningnummer NL91 van de tuin”, één van de enthousiasHavezathe veel werk. Pachten innen, onderhoud, pachters aan een zich op voor Stichting een voorMaria’s een hefmiddenvelder Robin Horstman fouRBRBmaakte 0943 7603 80 t.n.v. te vrijwilligers. “Langs deze met weg een nodigen hun verplichtingen houdenhier enbede belangen vertegenwoordigen op tig Kampens eindschot, maar opnieuw Wout tieve Kapel. Onze stichting heeft een AMBI-stawijterugspeelbal alle sponsorende enonbedoelde een ieder dieinleiding de markevergaderingen et cetera. Velten leidde Enter Vooruit naar de bonus. tot langstelling die mogelijkheid was. Enter Vooruit zat er tus, uw bijdrage is hierdoor in principe, als voor heeft, van harte uit om bij De rechtszaken handen vol De geld. De schoonzuster uitop Duitswas even gaan buurten het midkortde op, als de aanwezig bekende kosten bok op de haverkist, giftspits aftrekbaar.” opening te zijn!” denveld, het ronde projectiel voor z’n maar vergat niettemin garen te spinnen. De met land neemt uiteindelijk genoegen driekreeg duizend gulden en doet linker en begon opnieuw aan een ommetje mannen van D.O.S.K.-trainer Edwin Kwakkel daarmee afstand van al haar rechten. In 1737 kwam ook aan de andoor de Kamper dreven. Toen Velten zover lieten zien dat men niet voor niks de fiere dere rechtszaak een einde. Van Raet het bezit van De Bergwasblijft dat iein keeper Dijkstra, één-op-één, recht lijstaanvoerder is. De geel-zwarten kwamen De uitslagen: horst en de havezathe Beugelscamp. Maar er rusten zware schulden in de ogen keek, gaf ie de knikker aan de meemeer en meer piepen voor de Enterse kooi, Ook de 21e editie van het Beachvolleybal1. Beach girls gelopen Marco ter Weel,één die het met een werden dreigend, maar geraakten op de goederen. In 1743 desalnietwerd er een testament opgemaakt, waarin toernooi was er weer om net in te lijsten. 2. Volley Power zwieper liet dan bollen: 3-1. Coach Björn Hodes temin niet of nauwelijks voor de neus het echtpaar Dekansrijk Raet haar bezittingen onder dezand, kinderen Met verdeelde meer 250 kuub acht vel3. Beachvolleys zag dat z’n troepen ook in de slotfase nog de van keeper Robert Velten. Toen het met een na hun overlijden. den, 72 teams en 196 wedstrijden werd vonk der bezieling hadden. Waar de gasten 1-0 op de borden na drie kwartier voetbal nog erBaron namelijk wederom eenwordt nieuwberecord Groep 7: opoverlijdt 1745 de hele echtgenote van Raet.inZij langzaam verdwaalden een hopeloos landalleIn kanten kon, ging het gezelschapvan gevestigd. Verdeeld over de velden 1. De Smikkelberen graven in de vanthee Bentlage waar haar oudste zoonwerd schap, had Enter Vooruit nog een episch slomaar eens eerst eenkerk baksken nuttigen.(bij Rheine) vrijdagavond gestart met teams uitVelten Enter 2. takkoord draaiboek staan. Wout DeMinimutsen zwart-witte compagnie bij Baron terug- van Canonicus regularis trok was. Raetin het had in 1748 vast laten en binding totkeer Enter. Intussen, drie klassen 3. Luckynoobs er nog een Henri komst directdat het hij grote mes. Kilometervreter leggen zou gaan wonen waarmuisde hetmet hem beliefde metvan voldoende Knol het tussenstation en de ingevallen Dylan Siemerink had jandorie zestig secon(de was recreatieklasse, wedstrijdklasse en 4. De Lachebekkies en geld cetera. Zijn laatste jaren bracht hijer door op de Jesse Pultrum stond aan het kanon. Met een denmeubels na wederbegin de 2-0 et al op zijn pantoffel, bedrijvenklasse) werd onder het genot Beugelscamp in Denekamp. Op 27 november 1753 overleed daar rappe voetbeweging ontdeed de jeugdige maar de zag z’n rollervan een hapje en een drankjehij sportief geGroep 8:noeste middenvelder zich van opponent Bas Adema en roftje naast hobbelen. Vervolgens Wout en werd bijgezet in het begon graf van zijnspeler vrouw in de kerkbal. vanHet Bentlage. streden om iedere weer was, on1. Beast Bobbieren feldemet de 4-1 Velten zijn eigen werd hoofdstuk schrijven. De aan Berghorst nogtewel verhuurd debinnen. grond die er bij hoor-

Tien jaar Botterhof Wierden

danks de matige voorspellingen, in één 2. Ananaslollies de, maar Als huurders werden in bewoord: geweldig! De temperaturen waren 3. Talenter 2 het verval was in gang gezet. lastingregisters genoemd ‘Hendrik nog op niet de Berghorst’ en ‘Jan ophet dewas zomers te noemen, maar 4. Talenter 1 om sportief te gaanvon genieten 5. De Zandhappers Berghorst’. De latere eigenaresse heerlijk De Freule Gerhardina Raet van

von Bögelscamp die in Stad M�nster woonde liet op 30 juni 1818 het goed De Berghorst veilen door notaris Warnaars ten huize van de kastelein Jannes Geerdink te Enter. Dit café was gevestigd in de oude boerderij, die tot kort voor de oorlog naast de Coöperatie stond. De veiling vond plaats in vijftien percelen. Het herenhuis moest onmiddellijk afgebroken worden. Andere percelen zijn belangrijk, omdat er gedeeltelijke waarrechten op rusten die bij de latere markedeling van belang zijn. De nazaten van Baron van Raet hebben het geschopt tot afgevaardigde Minister in de Bataafsche Republiek en waren verwant aan de President van de Deelstaat Noord Rhijn Westphalen. Maar dat valt buiten het bereik van dit verhaal. Het wapen van de stad Riet-

berg in Duitsland waar BaHetJohan was feest op de Botterhof in Wierden. Het woon-zorgcomplex bestaat tien jaar en dat Altena ron van Raet commandant werd uitgebreid gevierd met de medewerkers, vrijwilligers, bewoners en familieleden. Zo werd van enOldies het kaser op donderdagavond genoten van muziek van weleer door hethet duolegertje De Golden uit Borteel was. ne. Memorabel is de Avondwandeltweedaagse. Vorig jaar viel die in het water, dit jaar hadden

de deelnemers meer geluk. Op dinsdag en woensdag togen de bewoners, medewerkers en familie er op uit om uiteindelijk de welverdiende medaille te ontvangen, zoals de 99-jarige Jan www.enterserfgoed.nl Wout Velten of the match) van Vooruit. Fotograaf: Henk Pluimers. van Dorth; de(man oudste deelnemer vanEnter dewww.facebook.com/enterserfgoed tweedaagse.

THE WILD EAST

Donateursavond Oudheidkamer Verbouwing Klompenmuseum Enter: lezing Johan Altena met Enter en bestuur zet Jan beeldmateriaal Mekenkamp op voetstuk het mooie dat de beachvolleybalsport te bieden heeft.

1e plaats: Rivoboys 2e plaats: De Mutsen 3e plaats: Op veld 3

Omstreeks tien uur in de avond werden de finales gespeeld met de volgende uitsla- Dames Lagere Klasse gen: 1e plaats: Golden Oldies Bedrijvenklasse 2e plaats: De Harry's ENTER – DeRVC Stichting Oudheidkamer Enter die 1946Chicks tot en oet metEnter 1962 in Nederlands 1e plaats: 3evan plaats: houdt op maandag 5 maart haar jaarlijkse Indië en Nederlands Nieuw-Guinea dienden. 2e plaats: Erma Sport donateursavond. Naast het afscheid van beDe donateursavond begint om 20.00 uur en 3e plaats: Cembrit Panel Dames Promotieklasse stuursleden en medewerkers is er volop aanwordt gehouden in de grote zaal van café De 1e aan plaats: LAC dacht voor de Enterse historie. Zo worden er Kröl de Dorpsstraat te Enter. Wedstrijdklasse 2e plaats: Do-it historische beelden vertoond van oud-Enter 1egeeft plaats: 7000 ToerenToeters 3eavond plaats: Biem! en Johan Altena een smakelijke lezing, De is ook toegankelijk voor niet-dona2e plaats: Voortvrouwtjes mét beeldmateriaal, over de Enterse jongens teurs (entree 2,50 euro). 3e plaats: De Lutte & Co Heren Lagere Klasse 1e plaats: Glad van de Wieze

Ruiterweekend manege ’t Leijerweerd: wedstrijden dressuur en springproeven

ENTER – De manege van de Stichting Paardensport Gehandicapten ’t Leijerweerd aan de Wierdenseweg 31 in Enter staat op vrijdag 2 maart en zaterdag 3 maart in het teken van de wedstrijdsport. De deuren van de manege zijn gedurende de gehele dag geopend. Al geruime tijd oefenen de deelnemers en zij hun proeven die door een vakkundige jury hun paarden de dressuur- en/of springproeop tal van punten worden beoordeeld. ven. Juist dit jaar is het een uitzonderlijke Uiteraard wordt er ook gedacht aan de vele wedstrijd, omdat de deelname groter is danen Jan bezoekers die worden verwacht. In de foyer Fotobijschrift: Janneke Zwiers, Dini Nijmeijer Mekenkamp. ooit. Vrijwel alle ruiters een amazones van ’t van de manege kan het hele gezin tussen de Leijerweerd nemen en zullen deze dag activiteiten naar hartenlust genieten ENTER | Tijdens de deel donateursavond van Enters Erfgoed, door, maandagavond 5 maart, heeft de degens kruisen. vanuitgesproken de hapjes en richting drankjesJanneke en sportief vervoorzitter Albert Bouwmeester zijn waardering Zwiers, Het wordt dan en ookJan eenMekenkamp. ontzettend spannend maak. Een jaarlijks terugkerend spektakel is Dini Nijmeijer De twee dames hebben zich jarenlang in Enter ingezet en sportief concours. combinaties natuurlijk en met dankInfo aaninde vele uit naam van Tourist De Info, maar doorzullen reorganisaties is de loterij balie van Tourist Enter elkaar zowel Ook in dressuuralsook in de springsponsoren is de prijzenpot vollerzijn dan ooit verdwenen. Jan Mekenkamp werd even op een voetstuk geplaatst, onder hoede proeven geen duimbreed toegeven. Keurig Sinds metnovember de meest 1993 uiteenlopende prachtige prijis de oudheidkamer volwassen geworden. was hij als bestuurder gekleed en met glanzend gepoetste paarden “Jan zen.kent De iedereen opbrengsten van deze dag zullen nauw betrokken bij de Enterse samenleving. en dat was vaak handig”, zullen Albert zij in de verschijnen en aange- heeft geheel gunste komen aan de niet Stichting 't sprak depiste aanwezigen toe. “Daarnaast hijten ontzettend veel gedaan, alleen moedigd door familie enZobegeleiders rijden Leijerweerd. voor de oudheidkamer. was hij altijd goed in het plaatsen van de borden voor de jaarlijkse slachtvisite. Jan koos z'n eigen plek wel en niet de verplichte locaties die de gemeente had aangewezen. Maar ook de Stolpersteine die in Enter zijn gelegd, hebben we aan Jan te danken.”

THE WILD EAST

'De Jonge Honden' op de Talenter: Recreatieklasse 2e plaats: 7000 ToerenToeters Er ligt een krokodil onder mijn bed

penmuseum, wordt flink onder Impasse pand Hutteman 1e plaats: Maatman666 3e plaats: Nog nietmomenteel bekend De keek deze donateursavond ook handen genomen. “Tourist Info is verdwenen. 2evoorzitter plaats: De Wollies even terug op 2017; de successen en de wat Daar zijn wij en de meeste Enternaren niet zo 3e plaats: Alles of niets 1 Heren Promotieklasse minder positieve elementen. “De schoolklas enthousiast over, maar het is een voldongen 1e een plaats: Coque Baquers die tijdens de slachtvisite aanwezig was, brengt ENTER – Theatergroep 'De Jonge Honden' intieme voorstelling over angsten feit. We hebben gelukkig enthousiaste vrijOp zaterdag werd vanaf halfhebben tien 's och2e plaats: Holyoke Kearls bleek zeer enthousiast. Daarom we voor het slapen gaanerten tonele. De voorstelling sluit nauw aan opdie de belevingswereld van willigers gevonden deze taken over kuntends gestreden door diverse prestatieer dit jaar voor vier gekozen om alle leerlingen kinderen vanaf jaar. De verhaallijn is gebaseerd op het gelijknamige boek vanmet Ingrid nen nemen. Ook zijn we volop bezig de teams uitSchubert. de gehele regio. Ondanks enkele herinrichting van de winkel en balie. Het voordie in groep acht van de Enterse basisschoen Dieter len zitten uit te nodigen.” deze wijze wil malige kantoortjekijkt van terug Touristop Info verdwijnt, De organisatie wederom een zomerse buitjes kondenOp alle wedstrijden Enters Erfgoed dat jongeren meer betrekken en Lotje ontdekt er een krokodil in de haar Ofzeer temt hem metentree een hoepel? het zien een ruime ontstaat.” Ook het geslaagde editie van het Na beachvolleyeen normale doorgang vinden. Van al- zodat enthousiast het immateriële slaapkamer zit. wel onder haar Ze van deze voorstelling zou jevolgend hopen dat er een klompenmuseum wordt zodat baltoernooi en zal ookheringericht, jaar weer lerjongstenmaken in En de voor jeugdklasse tot bed! de culoudturele erfgoed. In dat kader is er ook minder merkt al snel dat hij kwaads van plan krokodil onderisje bedde ligt! logischer ingedeeld eneditie, bovendien ruizorg dragen voor 22e die wordt ste senioren; op alleniets velden was er een ge- het goed nieuws. jaarkrokodil presenteerde ik op is. Samen met“Vorig Karel de vermaakt ze De theatershow is tevoor ziende opbezoekers. woensdag Op 28 mer en frisser oogt gehouden op vrijdag 29 en zaterdag 30 weldig volleybalspel te zien. deze plek het plan om het van Huttezich op een eenvoudige en pand kinderlijke wijze, februari 14.00 uur op de Talenter aan de zoldervanaf boven het zompenmuseum is een juni 2018. Dus hou alvast een plekje vrij man, aannou de Dorpsstraat, te behouden. We wat het juist zo bijzonder maakt. Wie de Margrietlaan in Enter. toegang be-in kledingzolder ingericht, waarDe op afspraak aude agenda! De uitslagen van zaterdag: hebben veel pogingen gedaan, maar het ziet gaat er bijvoorbeeld met een krokodil in bad? draagt 3,50 euro. bekeken kan worden. thentieke kleding erJeugdklasse niet goed uit.” Bouwtechnisch zijn er wat haken en ogen, maar vooral financieel blijkt Na deze woorden van de voorzitter kregen het erg lastig om alles rond te krijgen, meent alle aanwezigen een film over het klompen Bouwmeester. “Mede doordat het draagvlak maken voorgeschoteld, gemaakt door Gerbeperkt is, zijn er te weinig middelen. Dat is rit Roetgering. Een verkorte versie wordt te jammer, maar we moeten eerdaags echt een zijner tijd vertoond in het klompen- en zombesluit nemen.” penmuseum. Ook Johan Altena nam de bezoekers mee terug naar de vorige eeuw. Dat Nieuwe en winkel ENTER –entree De bekende zangeressen Annemiek wordehijbegeleidende door Corien Baan (piadeed aan de de hand van oud beeldmateHet eigen onderkomen, klompenzomImhof-Lubbers, Heleenhet Lubbers en en Jolinde no), Sietze Postma (basgitaar), Gerben Postriaal. Berns geven op zaterdag 3 maart in de Herma (slagwerk) en Tim Nijenhuis (gitaar). Er vormde Kerk van Enter een concert. Annewordt afwisselend solo maar ook gezamenmiek heeft rond het thema van Pasen prachlijk gezongen. Aanvangstijd is 19.00 uur. De tige liederen uitgezocht. De drie zangeressen toegang bedraagt vijf euro.

Muzikale zangavond: van Passie naar Pasen

Ina Mennegat debuteert als schrijfster met 'Lef'

ENTER | Onder warme belangstelling is 'Lef', het eerste boek van Ina Mennegat, vorige week woensdagmiddag gepresenteerd. In de Stadsboerderij te Rijssen kreeg wethouder Roselien Slagers het eerste exemplaar officieel overhandigd. In eerste instantie zijn er vijfhonderd exemplaren van het boekwerk gedrukt. Lef biedt Kids kracht enRun zin als het leven wat tegenzit, de 5 KM onzekerheid het wint. Het gaat om het nemen ORANGE van risico’s over RUN de grens van je comfortzo10 KM ne. Net voorbij dat randje ontstaat lef! Met RUN een fikse dosis Twentse humor en de nodige zelfspot moedigt leiderschapsspecialist Ina Mennegat de lezer aan om meer lef te tonen

op persoonlijk vlak, in de organisatie en de maatschappij. Ook leert ze je te gaan leven zoals een kind dat doet; met open ogen door het leven blijven gaan. Dat begint met een doel waar veel lef voor nodig is. En laat dat nou net het enkelvoud van leven zijn. ‘Lev’ is eveneens het Hebreeuwse woord voor ‘hart’. Meer informatie Ina Mennegat en haar boek is te vinden op www.darebeweegt.nl.

Hét hardloopfestival van Nederland


Vacatures Word jij onze nieuwe collega...?

22 MEI T/M 2 JUNI

NIEUWE WEKELIJKSE RUBRIEK!

SUMMER

DEALS TOPMERKEN MET KORTING

VIND DE MEEST GESCHIKTE KANDIDAAT UIT DE REGIO NAAR KEUZE. PLAATS UW ADVERTENTIE OP DEZE VACATUREPAGINA!

Hardenberg

Bruchterveld Bergentheim Kloosterhaar

TWENTERAND Beerzerveld

Sibculo

Bruinehaar OP EN ROND DE ESSEN WesterhaarLangeveen Vriezenveensewijk Mander Hezingen Manderveen

Geerdijk Den Ham

Vroomshoop

De Pollen

Daarlerveen Daarle

Ootmarsum

Tubbergen

Vriezenveen Weitemanslanden

Haarle

Geesteren

Mariaparochie Harbrinkhoek

Hoge Hexel

Tilligte

Klein Agelo

Reutum Fleringen

Groot Agelo

• U kunt kiezen uit 1 of meerdere regio’s in 8 huis aan huiskranten.

Noord-Deurningen Denekamp

DINKELLAND VISIE

Aadorp

Het grootste bereik in de regio!

Breklenkamp

Lattrop Oud Ootmarsum

Nutter

Vasse

HALLO ALMELO !

DE WIEZER Wierden

Almelo

Zenderen

Notter

De Lutte

Rectum

Bornerbroek

Ypelo

Borne

Enter

Oldenzaal

Saasveld

DE GLIMLACH

Deurningen

Hertme

Zuna

• 47 procent van de lezers neemt actie n.a.v. een advertentie in onze

Weerselo

Albergen

• Een totaal bereik van 155.000 adressen huis aan huis! • Zeer goed gelezen huis aan huisbladen.

Beuningen

Rossum

Hengelo (Slangenbeek)

kranten.

Losser

DE WEEK VAN LOSSER Lonneker

DE WEEK VAN BORNE

• Adverteren in onze huis aan huisbladen heeft effect.

VACATURE

Overdinkel Glane

Verspreidingsgebied

Voor meer informatie of het maken van een afspraak:

Media

De week van Twenterand, Op en rond de Essen, Dinkelland Visie, De Wiezer, Hallo Almelo, De week van Borne, De Glimlach en De week van Losser.

info@heininkmedia.nl • Telefoon 0541 - 355 974 Eurowerft 3, Denekamp

De Van Buuren Groep is een technische groothandel gespecialiseerd in de levering van kwalitatief hoogwaardige totaaloplossingen voor de bouw-, installatie-, industrie- en timmerfabriekenbranche. Met onze hoofdvestiging in Rijssen en 9 vestigingen in het midden en oosten van het land, hechten wij al bijna 200 jaar veel waarde aan persoonlijke, goede en langdurige relaties met onze klanten, leveranciers en medewerkers. Onze organisatie kenmerkt zich door een platte en 1/2 pagina Formaat 290 x 200 mm transparante structuur met korte lijnen en een heldere communicatie. 1/4 pagina Formaat 140 x 200 mm

Voor onze vestiging Rijssen zoeken wij een

Assistent controller (38 uur) LET OP: T/M ZONDAG 27 MEI PROFITEER JE OOK NOG VAN 25% KORTING OP DE GEHELE KINDERCOLLECTIE!

ZONDAG 27 MEI GEOPEND HEREN | DAMES | GESPOT! | KIDS | EIGEN ATELIER Ootmarsumsestraat 145 Tilligte | +31 (0)541 22 22 22 | Shop online: koopmanmode.nl Niet in combinatie met andere acties. Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

www.dewiezer.nl

met de capaciteiten om door te groeien tot hoofd van de financiële administratie

Functie omschrijving: 1/8 pagina 120 x 115 mm - Formaat mede opstellen van tussentijdse rapportages en de jaarrekening; - opstellen en bijhouden van de liquiditeitsbegroting; - op termijn het uitvoeren van de salarisadministratie (m.b.v. ADP Perman); - diverse overige werkzaamheden op personeelsgebied; - (op termijn) aansturen/begeleiden van de collega’s op de financiële administratie (5 medewerkers); - mede beheer van de verzekerings- en pensioenportefeuille; - onderhouden van contacten met accountant, bank en overige dienstverleners; - initiëren en begeleiden van procesverbeteringen en ICT ontwikkelingen op de financiële administratie. Functie-eisen: - een bedrijfsadministratieve of economische opleiding op een HBO denk- en werkniveau zoals bij voorkeur in het bezit van de vakdiploma’s PDL, PDB en MBA (en eventueel bereid de SPD studie te volgen); - minimaal 3 jaar relevante (leidinggevende) ervaring op een financiële afdeling en ervaring in het werken met maand-, kwartaal- en jaarrapportages; - goede beheersing van MS Office (Excel, Word, Power Point); - ervaring met personeels-en salarisadministratie; - uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid; - persoonskenmerken: accuraat, initiatiefrijk, stressbestendig, zelfstandig werkende teamplayer, communicatief sterk, flexibel en gericht op bewaken en halen van deadlines, gevoel voor humor. Wat bieden wij: We zoeken iemand voor de lange termijn, we investeren in onze medewerkers en zorgen voor een ruime inwerktermijn. Naast een informele werksfeer bieden wij een uitdagende en afwisselende functie met voldoende ruimte voor eigen inbreng en doorgroei. Daarnaast bieden we je een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Herken jij je in het bovenstaande, dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie (stuur je motivatie en CV aan leo.hopster@van-buuren.com). Heb je vragen of behoefte aan meer informatie neem dan gerust contact op met Leo Hopster, financieel manager (0548-530176) of met Gerard Freriksen, hoofd financiële administratie (0548-530140).

0548 - 535353

van-buuren.com

Van Buuren.... meer dan een groothandel Almelo

Apeldoorn

Barneveld

Doetinchem

Hengelo

Rijssen

Soesterberg

Wierden

Zwolle

WIJ ZOEKEN KRANTENBEZORGERS Wierden buitengebied en bebouwde kom Ben jij 14 jaar of ouder? En heb jij woensdags tijd... • Ongeveer 2 uur per week

• Goed betaald

• Bezorging op woensdag

• Lekker in de buitenlucht • Makkelijk te combineren met school/hobby’s

ST RE E K W IJ Z E R

11 s eptember 2 0 1 3 -week 3 7

STREEKKRANT VOOR WIERDEN, ENTER, AADORP EN WINDMOLENBROEK

Heinink Media - Stefan Damhuis - telefoon 0541 355974 s.damhuis@heininkmedia.nl


Kinderdansgroep. Hoge Brink 4, Enter. Tijd: 10:00-15:00 uur.

UIT AGENDA

Tourist Info Wierden-Enter Lezing: Schilderstijlen en kunstenaars van Galerie Tolg’Art.

Donderdag 24 mei. N.a.v. de 100e!! expositie van Galerie Tolg’Art zal Jan Aanstoot op uitnodiging van eigenaar Johannes Dollen en de Culturele Raad Wierden spreken over schilderstijlen en de kunstenaars die geëxposeerd hebben. De Marke, Vossenbeldstraat 1,Wierden. Voorverkoop kaarten: Primera in Enter en boekhandel Reterink in Wierden. Prijs: €7,50. Tijd: 20:00 uur.

Lezingen HKW.

Donderdag 24 mei. Eerst zal burgemeester H. Robben spreken over de geschiedenis van het erve ‘t Ribbert (Ootmarsum) en Chr. Meijerink vertelt vervolgens over gebruiken en gewoontes in Twente rond 1900. Ontmoetingscentrum, Spoorstraat 7, Wierden. Prijs €3,50, donateurs gratis. Tijd: 20:00 uur.

Overtoomtocht Enterse Zomp.

Vrijdag 25 mei. Vaar mee met deze wat langere vaartocht over de Regge met 2 schippers aan boord. Onderweg wordt voor een lunch en drankjes gezorgd. Start: Pelmolen, Pelmolenpad 9a, Rijssen. Tijd: 11:00-15:00 uur. De vaart gaat door bij minimaal 10 deelnemers. Opgave via Tourist Info Wierden-Enter, tel. 0546574911. Prijs: €16,00.

WAK.

Donderdag 24 mei t/m 2 juni. De Week van de Amateurkunst (WAK) is een jaarlijks terugkerend evenement. Amateurs tonen hun kwaliteiten en maken kennis met andere liefhebbers van amateurkunst. Kijk voor alle exposities, openbare repetities en lessen, voorstellingen etc. op www.wierden-enterinfo.nl

“Concert at Sea” Harmonie Wierden. Zaterdag 26 mei. Heerlijk genieten van mooie muziek met een drankje op het terras aan de waterkant. Van 17:30-18:30 uur: optredens van AMV, C-orkest, jeugddrumband en majorettes. Vanaf 19:00 uur: optredens van B-orkest, A-slagwerk en A-orkest. Recreatiepark Het Lageveld, Vriezenveenseweg 57, Wierden.

Creahoeve Kinderatelier.

Zondag 27 mei. Creatieve lessen voor kinderen o.l.v. Vieke Bosveld. Tijd: 10:15-11:30 uur. Creahoeve, Piksenweg 5, Hoge Hexel. Prijs: €5,00 per les, incl. materialen en drinken en lekkers. Meer info: tel. 06-44666735 of viekebosveld@ live.nl Verwentocht wandelvereniging Ambulare. Als startlocatie voor deze 2e verwentocht is gekozen Stadsboerderij Beeklust, Ledeboersweg 3, Almelo. Tijd: 19:00 uur. Vertrek om 18:30 uur met fiets vanaf Binnenhof naar startlocatie. Prijs: €2,50, leden gratis.

Dutch Youngster Festival CSIO.

Woensdag 30 mei t/m 2 juni. Het festival, georganiseerd door RV de Eschruiters, zal dit jaar opnieuw honderden ruiters t/m 21 jaar vanuit binnen- en buitenland trekken. Manege de Vossenbos, Bruinehoopsweg 2, Hoge Hexel. Meer info: www. dutchyoungsterfestival.com

CRW: lezing Elise Isselman “Onze belevenissen in Zuid Amerika en Azie”. Woensdag 30 mei. Elise, geboren en getogen in Enter, reisde 7 maanden met haar vriend door Zuid Amerika en Azië. Zij zal enthousiast vertellen over haar belevenissen en jongeren informeren over de hobbels die je kunt tegenkomen. De Waarf, Werfstraat 19, Enter. Prijs: €5,00. Tijd: 20:00 uur.

Donderdag 10 mei t/m 16 juni. Passie voor Kunst......portret versus landschap! Expositie van schilderijen van Sari Piek en Eric Schutte en houten beelden van Jac Wijnhoven. Tolgaarde 6-8, Wierden. Meer info: www.tolgart.nl

Zaterdag 26 mei. Initiatief van de Hervormde Kerk, Dorpsstraat 55, Enter. Tijd: 10:00-15:00 uur.

Ganzenmarkt.

Zaterdag 26 mei. Traditionele jaarmarkt met gezellig randprogramma voor het hele gezin rondom de traditie van het ganzenhoeden. Met optredens van o.a. Enterse Klompendansers, Shantykoor de Leesanghers en de Markelose

De kaartverkoop is als vanouds op alle basisscholen in Wierden. Op donderdag 24 mei bij de Widerode (14.15 uur) en Mariaschool (14.30 uur) en op maandag 28 mei op Het Laar (14.30 uur), De Touwladder (14.30 uur) en de Sjaloomschool (15.15 uur). Ten slotte worden op dinsdag 29 mei op de Kluinveenschool (15.15 uur), De Morgenster (15.15 uur) en Het Galjoen (15.30 uur) kaarten ver-

kocht. Daarnaast is het mogelijk om op 31 mei, 1 juni en 4 juni in sporthal 'n Dikken kaarten te kopen, dat kan op deze dagen vanaf 18.00 uur. Ook bij de Wereldwinkel in Wierden worden kaarten verkocht en wel van 24 mei tot en met 1 juni (verkrijgbaar gedurende de openingstijden). De kosten zijn weer laag gehouden: vier euro voor vier dagen of 1,50 euro voor één dag.

Sponsorloop Galjoen: 4.500 euro

“Brommen door de jaren zestig”. 31 maart t/m 30 juni. Expositie van bijzondere bromfietsen, maar ook voorwerpen die te maken hebben met “ga je mee brommers kiekn”, alles uit de jaren zestig. Van Buurenstee, Appelhofdwarsstraat 2, Wierden.

Vrijdag 25 t/m zondag 27 mei. Foodtrucks, woodcarving, kunst, muziek en tal van outdoor activiteiten op Recreatiepark Het Lageveld, Vriezenveenseweg 57, Wierden. Meer info: http://www.hetlageveld.nl/ lageveldfestival.

Kerkpleinmarkt.

WIERDEN | De Wierdense wandelvereniging Ambulare organiseert ook dit jaar weer de traditionele avondvierdaagse. Die wordt dit jaar gehouden van dinsdag 5 juni tot en met vrijdag 8 juni. De start is elke avond tussen 18.30 uur tot 19.00 uur op de parkeerplaats bij het zwembad en sporthal aan de Dikkensweg te Wierden.

•Expositie HKW:

•Zomer-expositieGalerie Tolg’Art.

Zaterdag 26 mei. Wandeltocht georganiseerd door Stichting Ontdek de Reggestreek en AV Rijssen. Keuze uit drie wandelafstanden: 10 km, 20 km of 30 km. Starten: 8:00-12:00 uur. WayPoint, Rijssensestraat 170, Wierden.

I

Exposities

Lageveld Festival, het hou(d)t nooit op!

Reggestreek wandeltocht.

Verkoop kaarten voor Wierdense avondvierdaagse weer van start

Deze evenementenkalender wordt verzorgd door Tourist Info Wierden-Enter. Voor vragen over evenementen of als u zelf een evenement wilt aanmelden, neem dan contact op met Tourist Info Wierden-Enter (0546574911, email: wierden@twenteinfo.nl) Voor een uitgebreid agenda overzicht, informatie over evenementen, musea en permanente tentoonstellingen zie ook: www.wierden-enterinfo.nl

Sportief zijn ze zeker, de kinderen van basisschool Het Galjoen uit Wierden. Dat werd vorige week onder grote belangstelling bewezen. Woensdag 16 mei organiseerde de school in samenwerking met een aantal studenten van het ROC van Twente een sponsorloop. Het doel van deze loop was om op een sportieve en gezonde manier geld binnen te halen. Met de opbrengst worden de schoolpleinen verfraaid en wordt er een ouder speeltoestel voor de onderbouw vervangen. Dat de kinderen hun best hebben gedaan is ook te zien aan de opbrengst van 4500 euro.


WEKEN

LEVERTIJD

GRATIS BEZORGING & MONTAGE IN DE REGIO, TEVENS RETOUR VAN HET OUDE GOED

BOXSPRING ROBERT

UW VOORDELEN

Hoofdbord 23cm pocketveren onderbakken 7 zone pocketveren Amber matras Amber HR 35 koudschuim topper Voetbord met TV-lift

GRATIS BEZORGING & MONTAGE 90 DAGEN NIET GOED GELD TERUG NEDERLANDS FABRICAAT

GRATIS t.w.v.

699,-

GEEN AANBETALING OF ANNULERINGSKOSTEN OP MAAT GEMAAKTE BOXSPRING

140 / 160 / 180 x 200 cm

2598,-

MATRASSEN VOOR BOOT & CARAVAN LAAGSTE PRIJS GARANTIE SLECHTS 2 WEKEN LEVERTIJD

GARANTIE

BOXSPRING, MATRASSEN EN TOPPERS OOK TE BESTELLEN IN LENGTE- EN/OF BREEDTEMATEN

ACTIE BOXSPRING

BOXSPRING JOHN

Hoofdbord 20cm stevige onderbakken Pocketveren matrassen Prijs exclusief topper

BOXSPRING THOMAS

Bewerkt hoofdbord 20cm pocketveren onderbakken 7-zone pocketveren Amber matrassen Amber HR 35 koudschuim topper

BOXSPRING SOPHIE

Hoofdbord en voetbord 20cm pocketveren onderbakken 7-zone pocketveren Amber matrassen Amber HR 35 koudschuim topper

Bewerkt hoofdbord 20cm pocketveren elektro onderbakken 7-zone pocketveren Amber matrassen Amber HR 35 koudschuim splittopper Draadloos

Gratis

Topper

149,140 / 160 / 180 x 200 cm

140 / 160 / 180 x 200 cm

299,-

1698,GARANTIE

AMBER HR 35 140 / 160 /180 x 200 cm

199,-

140 / 160 / 180 x 200 cm

1798,-

Topper | 6 cm dikte HR 35 koudschuim GARANTIE

129,-

349,-

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

GARANTIE

Druk- en zetfouten voorbehouden. 150518-1

249,-

599,-

GARANTIE

GARANTIE

299,-

140 / 160 /180 x 200 cm

140 / 160 /180 x 200 cm

599,-

499,-

Matras | 25 cm dikte 7-zone pocketveren 300 per m2 2 zijden 5cm Visco Pearl traagschuim

70 / 80 / 90 x 200 cm

599,-

Matras | 22 cm dikte 7-zone pocketveren 300 per m2 2 zijden 3cm HR 80 Compose

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

Topper | 7 cm dikte HR 80 Compose

140 / 160 /180 x 200 cm

699,-

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

349,-

140 / 160 /180 x 200 cm

140 / 160 /180 x 200 cm

1199,-

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

Matras | 25 cm dikte 7-zone pocketveren 300 per m2 2 zijden 5cm 100% Natuur latex

499,-

CLAIRE HR 80 COMPOSE

299,-

GARANTIE

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

Topper | 7 cm dikte 100% Natuur latex

1199,-

70 / 80 / 90 x 200 cm

999,-

CLAIRE LATEX

140 / 160 /180 x 200 cm

999,-

GARANTIE

140 / 160 /180 x 200 cm

399,-

Matras | 22 cm dikte 7-zone pocketveren 300 per m2 2 zijden 3cm Natuur latex

Topper | 7 cm dikte Visco Pearl traagschuim

70 / 80 / 90 x 200 cm

70 / 80 / 90 x 200 cm

249,-

70 / 80 / 90 x 200 cm

CLAIRE VISCO PEARL 140 / 160 /180 x 200 cm

499,-

799,-

299,-

Matras | 22 cm dikte 7-zone pocketveren 300 per m2 2 zijden 3cm NASA traagschuim

Topper | 7 cm dikte HR 45 koudschuim

Matras | 25 cm dikte 7-zone pocketveren 300 per m2 2 zijden 5cm HR 45 koudschuim

GARANTIE

Topper | 6 cm dikte HR 80 Compose

140 / 160 /180 x 200 cm

140 / 160 /180 x 200 cm

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

CLAIRE HR 45

GARANTIE

70 / 80 / 90 x 200 cm

599,-

189,-

70 / 80 / 90 x 200 cm

Topper | 6 cm dikte 100% Natuur latex

140 / 160 /180 x 200 cm

70 / 80 / 90 x 200 cm

499,-

349,-

AMBER HR 80 COMPOSE

199,-

379,-

140 / 160 /180 x 200 cm

140 / 160 /180 x 200 cm

GARANTIE

Lengte- /breedtematen leverbaar | Keuze uit 500 kleuren

AMBER LATEX

Topper | 6 cm dikte NASA traagschuim

140 / 160 /180 x 200 cm

140 / 160 /180 x 200 cm

Matras | 22 cm dikte 7-zone pocketveren 300 per m2 2 zijden 3cm HR 35 koudschuim

GARANTIE

Lengte- /breedtematen leverbaar | Keuze uit 500 kleuren

199,-

GARANTIE

2398,-

GARANTIE

Lengte- /breedtematen leverbaar | Keuze uit 500 kleuren

AMBER TRAAGSCHUIM

70 / 80 / 90 x 200 cm

140 / 160 / 180 x 200 cm

599,-

1399,-

70 / 80 / 90 x 200 cm

GARANTIE

Matras | 25 cm dikte 7-zone pocketveren 300 per m2 2 zijden 5cm HR 80 Compose

699,-

BIJ AANSCHAF VAN EEN COMPLETE BOXSPRING, MET UITZONDERING VAN EEN ACTIE BOXSPRING LANGENHORSTERWEG 16

7495 RD AMBT DELDEN 074 - 35 792 52

INFO@BOXSPRINGSLAAPCOMFORT.NL BOXSPRINGSLAAPCOMFORT.NL BOXSPRINGSLAAPCOMFORT

Openingstijden Ma 12:00 - 18:00 Di 10:00 - 18:00 Wo 10:00 - 18:00

Do Vrij Za Zo

10:00 - 20:00 10:00 - 20:00 10:00 - 17:00 12:00 - 17:00

ELKE ZONDAG OPEN


De Wiezer 21 2018  
De Wiezer 21 2018