Page 1

dinsdag 11 september 2018 week 37

Beerzerveld,1Bruinehaar, Daarle,•Daarlerveen, Den Ham, De Pollen, Geerdijk, Kloosterhaar, Sibculo, Vriezenveen, Vroomshoop, Westerhoeven, Woendag april 2015 Gemeente Twenterand • Oplage 15.000 ex. Weitemanslanden, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Marle, Bergentheim, Mariënberg en Bruchterveld.

Vertrouw op onze wijkzorg

sodastream

Bel: 085 - 77 38 777

www.triviummeulenbeltzorg.nl

JE EIGEN FRISDRANK MAKEN? KOM ZATERDAG 7 JULI VAN 10.00 - 17.00 UUR KIJKEN EN PROEVEN IN DE WINKEL!

2 x vers is verser

BROOD- EN BANKETBAKKERIJ

€SLOMP 30,-

Johan Kleine

KORTING ZIE PAGINA 5

Feestelijk Zomerkamp Vriezenveen is weer voorbij VRIEZENVEEN - Onlangs was voor de vijftiende keer het Zomerkamp in Vriezenveen; voor het eerst op het scoutingterrein. De inrichting van het terrein was anders dan men gewend was en de plek ademde een intieme sfeer.

ZIE ONZE AANBIEDINGEN OP PAGINA 5

OP DE

SPIRIT ZIE PAGINA 9 ONE TOUCH

VERBOUWINGSOPRUIMING BIJ EXPERT BERKHOF!

VOORDELEN: • maak van goedkoop kraanwater bruisend water of frisdrank • keuze uit wel 20 smaken bv cola, ice-tea, energiedrink, maar ook pinacolada! • geen gesjouw meer met flessen • veel minder plastic afval in het milieu

o.a.

10% KORTING

OP ALLE WASMACHINES EN TV’S

Expert Berkhof Tonnendijk 1, Vroomshoop, (0546) 642436 facebook.com/expertvroomshoop

Wij zoeken: productiemedewerkers en heftruckchauffeurs

Meer dan 100 kinderen, in 14 tenten, vermaakten zich opperbest. Omdat dit jaar het jubileum werd gevierd had de organisatie flink uitgepakt. Zo was er op de maandag een giga-stormbaan met een hoogte van 10 meter als onderdeel van het bootcamp. De survival op de dinsdag was zoals altijd een schot in de roos. En ‘wie jarig is trakteert’ hebben de kinderen mogen ervaren; een zakje chips, een pakje wicky, broodje knakworst, ijsje, broodje frikandel. Het kwam allemaal voorbij. Woensdag was een muzikale dag. Een heuse workshop op de Jambee en dan ook nog flink oefenen voor de playbackshow. Tussendoor een traktatie en om half vier naar huis. ’s Avonds om 18.00 uur kwamen de kinderen weer terug naar het kamp. Vergezeld door de ouders en bepakt met luchtbed werden de tenten opgezocht en ingericht voor de nacht. Voor het gemak had de organisatie gezorgd voor een centraal stroompunt, zodat de luchtbedden elektrisch konden worden opgeblazen. Ook voor de ouders was er die avond een traktatie. Ze kregen

allemaal een bonbon bij de koffie, iets wat zeer op prijs werd gesteld. Om 19.00 uur stond de playbackshow op het programma; voor de jury was de burgemeester bereid gevonden om hierin zitting te nemen. De playbackshow was een gezellig gebeuren en je kon zien dat de kinderen flink hadden geoefend. De jury was erg enthousiast over de artiesten en voor elke groep had men een aardig woordje. Winnaar van deze avond was tent nummer 5, ze vertolkten het nummer van Katy Perry. Tijdens deze avond werd Gerrit Kerkdijk als verrassing op het podium geroepen. Hij werd bedankt voor het 22 jaar vrijwilliger zijn. Eerst voor het Houtdorp later Tentendorp en nu Zomerkamp Vriezenveen. Gerrit had aangegeven dat dit zijn laatste jaar zou zijn bij het Zomerkamp. Hij vindt het tijd geworden om het stokje over te dragen aan de jongere generatie. Wel zal hij (op verzoek) de sponsorgelden blijven verzorgen. Lees verder op pagina 8.

RODE LOPER DAGEN www.brflex.nl

Donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 september

VRIEZENVEEN zie pagina 20 & 21


Familieberichten

* 1 februari 1964

† 9 september 2018 Karin Nicky Natascha en Niels Jur Bob Senna

Jo

sinds 17 januari 1982 weduwe van Henny Bulters Geboren op 2 februari 1926 Sittard:

Markus en Isa Thijs en Jorien Eric Lars Jaime en Cecile

Nijverdal:

Robert en Hannita Meike en Niels Eva Anna Jelle en Zoë

Vriezenveen:

Chris en Gerdien Tim en Kirsten Els Liza en Eldritch Ellorenzo

Willem Alexanderplein 42 7681 XB Vroomshoop Donderdag 13 september is er van 19.30 tot 19.45 uur gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren in Uitvaartcentrum Silentium, Vredesplein 2 te Vroomshoop De crematieplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden.

Plotseling is van ons heengegaan mijn zoon en onze broer

Dick Ekkel Wij wensen Karin en de kinderen veel sterkte

Overleden op 6 september 2018

Correspondentieadres: Familie C. Bulters, Westeinde 496, 7671 CS Vriezenveen

Bertus en Marry Beetus en Liesbeth Merel en Boris

Er is gelegenheid om afscheid van haar te nemen en om ons te condoleren op dinsdag 11 september van 19.30 tot 19.45 uur in het uitvaartcentrum “Silentium”, Vredesplein 2 te Vroomshoop.

Vroomshoop 9-9-2018

Wij zijn diep getroffen door het plotselinge overlijden van onze zeer gewaardeerde collega

DICK EKKEL Dick was sinds 2010 werkzaam als technisch medewerker bij onze stichting en was zeer geliefd bij de collega’s.

Er is tevens gelegenheid om afscheid van haar te nemen en om ons te condoleren voor aanvang van de plechtigheid van 13.30 tot 13.50 uur.

Huisartsen F.S. Wind, huisarts Den Ham

Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn partner, kinderen en naaste familie en wij wensen hen Gods troost en nabijheid toe.

Afwezig 23 oktober t/m november 20 september t/m330 september2017 2018

Familieberichten U kunt uw familiebericht mailen naar:

Waarneming:

U kunt uw familiebericht mailen naar:  info@heininkmedia.nl Telefonisch opgeven kan ook: 0541-355974

Colofon UITGEVER: Heinink Media info@deweekvantwenterand.nl Eurowerft 3, 7591 DE Denekamp T 0541 - 35 59 74 M 06 - 30 02 65 15 M 06 - 25 09 77 96

E

OPGAVE ROUW- EN FAMILIEBERICHTEN: Info@heininkmedia.nl M 0541 - 35 59 74 06 - 25 09 77 96 REDACTIE: Enno de Boer redactie@deweekvantwenterand.nl M 06 - 25 49 80 12

L t/m Z: S. van der Hulst en K.J. Huttenga tel: 671320

ADVERTENTIEVERKOOP & MEDIA ADVIES: Patrick Heinink info@deweekvantwenterand.nl T 0541 - 35 59 74 M 06 - 30 02 65 15

NB: Voor herhaling chronische medicatie kunt u (telefonisch) contact opnemen met de apotheek tel: 672968

TW

VERSPREIDING DINSDAG/WOENSDAG: Oplage 23.000 exemplaren. Verspreiding in Bergentheim, Bruchterveld, Beerzerveld, Bruinehaar, Daarle, Daarlerveen, Den Ham, De Pollen, Geerdijk, Kloosterhaar, Mariënberg, Marle, Sibculo, Vriezenveen, Vroomshoop, Weitemanslanden, Westerhaar-Vriezenveensewijk en Westerhoeven.

A t/m K: C. Rozemuller en M.E. Schippers tel: 671987

DRUK: Drukkerij van Barneveld KLACHTEN OF KRANT NIET ONTVANGEN? Neem contact op met verspreidburo Hovius T 0546 - 64 32 45 ma. t/m vr. 09.30 - 16.30 uur. De krant wordt dan alsnog bij u bezorgd.

 info@heininkmedia.nl Telefonisch opgeven kan ook: 0541-355974

Familieberichten

De crematieplechtigheid, waarvoor wij u uitnodigen, zal worden gehouden op woensdag 12 september om 14.00 uur in het uitvaartcentrum aan de Duivecatelaan 1 te Nijverdal.

Wij voelen grote verslagenheid, want wij verliezen in hem een toegewijde en humorvolle collega. Dick was een breed inzetbare vakman met een enorm doorzettingsvermogen.

Namens de medewerkers, directeuren, staf, bestuur en raad van toezicht van PCO Noord Twente

www.dentalpro.info

Wij danken het verplegend personeel en vrijwilligers van Carint Reggeland, Thuisgenoten Oranjeplein en “het Liefferdinck” voor de liefdevolle wijze waarop zij Jo gedurende haar laatste jaren hebben verzorgd.

Vader Ekkel † moeder Ekkel - Nijboer Henk

Gert en Esther Tigo

De Wulp 16 Vriezenveen tel. 0546 561 270

RAND

Dick Ekkel

Johanna Maria Bulters – Borggreve

TE

Verdrietig, maar met warme en dankbare herinneringen, blijven wij achter na het plotselinge overlijden van mijn maatje, onze bijzondere papa en Dick

Bel voor een afspraak of meer informatie!

Na een lang en intens leven is onze lieve moeder, schoonmoeder, oma en overgrootmoeder in rust overleden. Samen hebben wij het fijn gehad en hebben er vrede mee.

N

Rouwberichten

Lees deze krant ook online www.deweekvantwenterand.nl

De uitgever is nimmer aansprakelijk voor eventuele onjuiste vermeldingen van gegevens. Op onze artikelen en foto’s rust een copyright. Artikelen en foto’s uit deze krant mogen nimmer zonder toestemming voor andere doeleinden worden gebruikt.


Drinken, roken, blowen, gamen… Help, wat nu?

Bruin/witgoed - Huishoudelijke apparatuur - Installaties

Kies voor mileubewust veilig - snel en goed

AUTOWASSEN

Laat uw auto wassen in onze

AUTOMATISCHE WASSTRAAT

• • •

Keuze uit meerdere progamma’s Geen lange wachttijden meer Textiel-wasborstels voor een perfect resultaat Polish-wasprogamma voor een diepe glans Ook voor busjes tot 2.60 meter

• •

Doe-het-zelf boxen 24 uur per dag open. Kroezenhoek Den Ham/Vriezenveen

Tevens verhuur van AANHANGWAGENS (met of zonder huif)

Dasselaar autowascentrum

De informatieavond is een initiatief van een aantal inwoners uit Vroomshoop en wordt ondersteund door de gemeente Twenterand en Waypoint Twenterand. “We zijn een aantal inwoners uit Vroomshoop die een hart hebben voor de kinderen en jongeren in ons dorp. Wij vangen soms signalen op waar we ons niet zo goed raad mee weten. Dit horen wij ook met enige regelmaat van andere inwoners. Om hier eens met elkaar over van gedachten te wisselen nodigen we je graag uit voor een informele avond.” Karlijn de Groot (preventiewerker) zal als gastspreker aanwezig zijn. De avond is bedoeld voor ouders en verzorgers van kinderen in de hoogste groep van de basisschool of in het voortgezet onderwijs. Ouders krijgen informatie over alcohol, drugs en gamen en de risico’s daarvan. Ook krijgen ze handvatten en tips hoe hier thuis mee om te gaan. Daarnaast kunnen ze ervaringen uitwisselen met andere ouders. Hoe pak je dat nu thuis aan? Hoe stel je grenzen? Waar zitten de valkuilen die leiden tot misverstanden en conflicten? Ben jij er ook bij? De inloop is vrij en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Wil je meer informatie? Mail dan naar: noaberschapvroomshoop@ hotmail.com. Welkom op 19 september, 19.30 uur tot 21.30 uur, buurthuis Oos Plekkie aan de Bijvank 18 in Vroomshoop.

VOORDELEN:

GroteVOORDELEN: voordelen o.a:

- Verbeterde kauwfunctie - hoog draagcomfort - Geen kleefpasta meer - Spreken is makkelijker - hoog draagcomfort - verbeterde kauwfunctie - geen kleefpasta meer Gehemelte is vrijmeer - Geen drukplekken -- geen kleefpasta - ook mogelijk bij meer weinig kaakbot - verbeterde - Betere smaakervaring - Ook kauwfunctie mogelijk bij weinig kaakbot - ook mogelijk weinig kaakbot - Behandelingen onder een dak bijbij dezelfde specialist - Hoog draagcomfort

Alle behandelingen onder één dak bij dezelfde specialist!

Alle behandelingen onder één dak bij dezelfde specialist!

NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP VOOR EEN GRATIS CONSULT NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP VOOR EEN GRATIS CONSULT Beeklaan 1

Tandartspraktijk Westerhaar

Beeklaan 1 7676 BC Westerhaar 7676 BC Westerhaar Tel: 0546 - 65 83 91 Tel: 0546 - 65 83 91 info@tandartspraktijk-westerhaar.nl info@tandartspraktijk-westerhaar.nl www.tandartspraktijk-westerhaar.nl www.tandartspraktijk-westerhaar.nl

Rode Loper Dagen Vriezenveen VRIEZENVEEN – De Vriezenveense ondernemers gooien van donderdag 13 september tot en met zaterdag 15 september de rode loper uit om u te verrassen met super acties en kortingen!

Zoals gebruikelijk hebben de kleding- en schoenwinkels in Vriezenveen speciale dagen aan het eind van het seizoen, om hun restanten te verkopen. Maar tijdens de rode loper dagen doen ook heel veel andere branches mee met super acties en kortingen. De kleding- en schoenwinkels hebben weer kortingen tot wel 70 procent!! Daarnaast hebben diverse andere winkels superleuke aanbiedingen voor u tijdens deze 3 dagen!! Kijk voor alle aanbiedingen en kortingen in deze krant, er zijn meer dan 20 winkels die geweldige aanbiedingen voor u hebben!! Donderdagavond koopavond en natuurlijk gratis parkeren in heel Vriezenveen, dus veel shopplezier tijdens de rode loper dagen en tot ziens in Vriezenveen!!!

Daarom kiest u voor RegioBank

Claudia Strater

DAMES

Bedrijfsweg 38 7671 EG Vriezenveen Telefoon 0546-564113

TWENTERAND - Wanneer moet je je als ouder zorgen maken over het drinkgedrag van je kind? Hoe maak je je kind weerbaar tegen groepsdruk? Moet je blowen verbieden? Of kun je beter op andere manieren grenzen stellen? Deze vragen en meer komen aan de orde tijdens een informatieavond op woensdag 19 september.

VASTZITTENDE PROTHESE VASTZITTENDE MIDDELS Nooit meer een PROTHESE loszittende prothese, EENmini KLIKGEBIT dankzij implantaten MIDDELS EEN KLIKGEBIT

Bij besteding vanaf €

189,-

een tas naar keuze

CADEAU

€ 59,95 talende klanten t.w.v. voor de eerste 100 be

OP=OP

Nijverdalsestraat 10-16, Wierden. Tel. 0546 - 571264 www.modepleindebrink.nl Check onze website voor al onze merken

Assurantie- en Adviesbureau Lucas B.V. Linderflier 2 7681 ZL VROOMSHOOP T (0546) 64 26 76 E info@lucas.nl I www.lucas.nl


Rouwberichten Rouwberichten Ter ruste kan ik mij begeven, in vrede slapen, want mijn leven zal, HEER, bij U geborgen zijn. Bedroefd, maar dankbaar voor alle liefde en zorg die hij ons heeft gegeven, delen wij u mede dat, na een kortstondig ziekbed, de Here tot Zich heeft genomen mijn lieve man, onze zorgzame vader en trotse opa

Jan Laarman Almelo 17 februari 1937

Hellendoorn 8 september 2018 Jantje Laarman-Timmer Wim en Lubie Marjan Eduard en Ilonka Henriëtte en Jan

Het is alweer 40 jaar geleden dat

Ton Beumer en Gerrit Brakert bij ons in dienst traden. Als teken van waardering voor de inzet en betrokkenheid willen wij hen hiervoor een receptie aanbieden op vrijdag 14 september 2018 van 20.00 - 23.00 uur in “Pitch&Putt Golf Lemele” Lage Esweg 5 te Lemele. Aannemersbedrijf Valk Daarle / Bouwonderneming Hoppen Heino. Augustus 2018

Anne-Marie en François Saskia en Wilbert en kleinkinderen

Gerhard Nijlandstraat 26, 7687 AS Daarlerveen De dankdienst voor zijn leven, waarvoor u wordt uitgenodigd, wordt gehouden op D.V. donderdag 13 september om 10.30 uur in de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt, Kerkstraat 1 te Daarlerveen. Aansluitend zal de begrafenis plaatsvinden op begraafplaats ‘Dennenhof’ te Den Ham.

OPEN DAG

Er is gelegenheid tot condoleren voorafgaand aan de dienst vanaf 10.00 uur.

K L I K G E B I T

Dankbetuiging

Zaterdag 6 oktober 2018 10.00 - 15:00 uur

Ieder mens is uniek

Ab Netters

Almelo

Was dat ook Er blijft verdriet. Maar het heeft ons goed gedaan zoveel medeleven te hebben ontvangen na zijn overlijden. Bijzonder woord van dank aan dokteren Koelman en Gorter, thuiszorg en medewerkers van afd. nierdialyse van ZGT Almelo. Dank u wel, G. Netters- Grooters Kinderen- Kleinkinderen maandag 10 september 2018

DANKBETUIGING Uw belangstelling en medeleven welke wij mochten ontvangen tijdens haar ziekte en na het overlijden van mijn lieve vrouw en onze lieve moeder en oma

Laat tijdens deze dag GRATIS uw kunstgebit ke uren! Het is nu ook mogelijk om een klikgebit in een dag te krijgen: U krijgt in de ochtend uw implantaten en ‘s middags gaat u al met uw nieuwe kunstgebit de deur uit! U kunt direct weer praten, lachen en eten als vanouds!

Bezoek geheel vrijblijvend de open dag bij Tandprothetische praktijk Schultz in onze vestiging in Almelo. De dag wordt gehouden in samenwerking met tandarts-implantoloog J. Beverdam.

Laat u informeren over de mogelijkheden op het gebied van een klikgebit, gebitsprothese en gedeeltelijke prothese. Ook zal er een voorlichting / presentatie te zien zijn van de leverancier van implantaten.

De behandelingen kunnen uiteraard ook plaatsvinden in onze praktijk in Goor.

We zien u graag op 6 oktober. De koffie en een leuke attentie staan voor u klaar!

Aaltje Hekman - Gerrits heeft ons diep getroffen, waarvoor wij u dan ook zeer dankbaar zijn.

U bent van harte welkom tussen 10.00 - 15:00 uur!

Herman Hekman René & Bianca Kay & Sophie

Rianne & Joaquin Jason & Aimee

Vroomshoop, september 2018

Meer informatie vindt u ook op www.tpp-schultz.nl


2 x vers is verser

Johan Kleine BROOD- EN BANKETBAKKERIJ Uw Slager BROOD- EN BANKETBAKKERIJ

STE AG A L JS IE PRI ANT R A G

RANTIE N LAAGSTE PRIJS GA LE OE ST LE AL OP

SLOMP

SLOMP De lekkerste winkel

Al meer dan 75 jaar heerlijk brood en banket uit eigen bakkerij.

van Westerhaar!

Hoofdweg 163 7676 AD Westerhaar T. 0546 65 91 75 info@slagerijjohankleine.nl www.slagerijjohankleine.nl

Johan Kleine

ZIE ONZE AANBIEDINGEN OP PAGINA 5 VRIJDAG EN ZATERDAG

Voor al uw feesten groot of klein moet u bij Johan Kleine Uw Slager zijn! Buffetten, BBQ’s, gourmet, salades en varken aan het spit. Verhuur van: koelwagen, tenten, tafels, heaters, biertaps en reuzenpan.

1 4 puddingbroodjes 395

1 pak krentenwegge

50

voor

van 5.40 voor

TAARTEN / VLAAIEN VOOR 10 UUR BESTELD, ZELFDE DAG OPHALEN!

DAT IS DE KRACHT VAN VERS!

Speciaal voor u gemaakt!

Varkenssnitzeltjes

10 stuks

10.00

iedere 4e Gebraden Gehaktbal GRATIS! Voordeelpakker!

Lekker voor niks weken!

Rosbief Lekker voor niks! 100 gram Slagersboterhamworst 150 gram

VAKANTIEKILO’S ERAF?

WIJ MAKEN OOK KOOLHYDRAATARM BROOD. 50% MINDER KOOLHYDRATEN DAN IN EEN VOLKORENBROOD!

BROOD- EN BANKETBAKKERIJ SLOMP Hoofdweg 135 • Westerhaar • 0546 - 65 92 81 SERVICEPUNT VERS VRIES VOORDEEL Kon. Beatrixlaan 6 • Vroomshoop • 0546 - 64 69 20

Contactmiddag Vriezenveen start met belevenissen echtpaar Visser VRIEZENVEEN - Op maandag 17 september is de zaal in CCK2 te Vriezenveen weer open voor volwassenen die elkaar willen ontmoeten onder de noemer ‘even gezellig samen zijn’. Het echtpaar Visser uit Vroomshoop zal dan het verhaal vertellen over hun reis per fiets naar Rome. Een werkgroep vanuit ZorgSaam Twenterand, bestaande uit zeven vrijwilligers, biedt weer een leuk, ontspannen en gezellig programma. Dit keer zal het echtpaar Visser uit Vroomshoop iets vertellen over hun gemaakte reis, per fiets, naar Rome. Daarna is er een pauze met een drankje en wordt de middag gezamenlijk afgesloten met een paar bingospelrondes. Een ideale middag om geheel vrijblijvend kennis te maken met andere mensen in Vriezenveen. Opgave vooraf is niet nodig; u bent allen welkom. De zaal is open vanaf 13.30 uur en men wordt ontvangen met een kopje koffie / thee. Om 14.00 uur vangt het programma aan. Heeft u vragen over deze ontmoetingsactiviteit, dan kunt u terecht bij Loes Leemrijse, telefoon: 0546 - 481 456 (in de ochtenden) of per email: lleemrijse@zorgsaamtwenterand.nl.

Lekker voor niks weken!

Kipfilet Lekker voor niks! 250 gram kipfilet 500 gram

Aanbiedingen geldig van 11-9 t/m 15-9-2018

Voor de lekkerste vleesspecialiteiten, hapjes en complete barbecue kunt u bij Johan Kleine Uw Slager terecht. Waar kwaliteit en ambacht nog telt!


Familieberichten

Zoek de 10 verschillen

(Huub Coenen)

AAP - NOOT - MIES

Oplossing vorige week Jong geleerd is oud gedaan en daarom is het voorbeeld van ouders belangrijk bij de opvoeding. Een deel van opvoeden is onderwijzen, dat zo veeleisend is geworden dat ouders het uitbesteden. Ze vertrouwen het toe aan de specialisten op de scholen die de jeugd het aap, noot en mies leren. Om dat en nog meer goed te leren moet het leergierige jonge volkje luisteren, kijken en onthouden. Maar dat beleven onze lieve en levendige kleine schatten vooral als ‘horen, zien en zwijgen’.

Kerkdiensten PROTESTANTSE GEMEENTE TE VROOMSHOOP, KERK IRENE, VROOMSHOOP

Zo 16 sept 16.30 uur - Evangelisatiedienst [Safe our Summer] Zo 16 sept 19.00 uur - Ds. R. D. van Hornsveld [HK]

WESTERKERK, VRIEZENVEEN

Zo 16 sept 19.00 uur - Ds. F. Schipper

PROTESTANTSE GEMEENTE TE VROOMSHOOP, KERK HET ANKER, VROOMSHOOP Zo 16 sept 9.30 uur - Ds. J. A. Antonides

Zo 16 sept 19.00 uur - Ds. G. Doorn

GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT DE FONTEIN, DEN HAM

Zo 16 sept 9.30 uur - Ds. M. H. de Jong Zo 16 sept 19.00 uur - Prop. E. Boogert

Zo 16 sept 9.30 uur - Geen opgave Zo 16 sept 14.30 uur - Geen opgave

STÄÄVELIN, VRIEZENVEEN Zo 16 sept 10.00 uur - Prop. E. Boogert

GEREF. KERK VRIJGEMAAKT, DE AKKER, VROOMSHOOP

EVANGELISCHE GEMEENTE HEBRON, DEN HAM Zo 16 sept 10.00 uur - Rob Stoppelenburg

POLLENKERK, VRIEZENVEEN

Zo 16 sept 9.30 uur - Ds. D. Grutter Zo 16 sept 14.30 uur - Ds. E. Meijer

HERVORMDE GEMEENTE/DORPSKERK, DEN HAM Zo 16 sept 10.00 uur - Ds. H. M. Klaassen Zo 16 sept 19.00 uur - Ds. R. D. van Hornsveld

AAKERK, AADORP

BAPTISTENGEMEENTE ’T LIENIEZER, VROOMSHOOP

PROTESTANTSE GEMEENTE ‘DE SCHOOF’, DAARLERVEEN

CHRISTENGEMEENTE DE BOVENZAAL, VRIEZENVEEN

Zo 16 sept 9.30 uur - Ds. M. A. Bos Zo 16 sept 19.00 uur - Mevr. Ds. Prins

Zo 16 sept 10.00 uur - Geen opgave

Zo 16 sept 9.30 uur - Br. P. Eleveld Zo 16 sept 19.00 uur - Ds. M. Luth

PINKSTERGEMEENTE, VROOMSHOOP Zo 16 sept 10.00 uur - B. Wessels

Zo 16 sept 9.30 uur - Ds. A. Prins

Zo 16 sept 10.00 uur - Ds. R. J. Kranen

GEMEENTE GODS AADORP, AAKERK GEMEENTE DES HEEREN, VROOMSHOOP Zo 16 sept 10.00 uur - Samenkomst Zo 16 sept 15.30 uur - Samenkomst

GEREFORMEERDE VRIJGEMAAKTE GEMEENTE/KRUISKERK, DAARLERVEEN

Zo 16 sept 19.00 uur - Vaste gastsprekers

Zo 16 sept 9.30 uur - Ds. H. J. Visser Zo 16 sept 14.30 uur - Ds. H. J. Visser

GEREFORMEERDE ONTMOETINGSKERK, VRIEZENVEEN

PAROCHIE RK KERK, VROOMSHOOP / GEERDIJK

Zo 16 sept 10.30 uur - Ds. A. L. Veerman

Zo 16 sept Geen opgave

HERVORMDE GEMEENTE, DAARLE

GEREFORMEERDE KERK ‘DE BRON’, WESTERHAAR

Zo 16 sept 9.30 uur - Ds. E. J. Prins Zo 16 sept 19.00 uur - Ds. M. B. Plette

Zo 16 sept 9.30 uur - Ds. K. A. Hazeleger

HERSTELD HERVORMDE GEMEENTE, VRIEZENVEEN Zo 16 sept 9.30 uur - Ds. IJ. R. Bijl Zo 16 sept 14.30 uur - Ds. IJ. R. Bijl

GEREFORMEERDE KERK, DAARLE HERVORMDE GEMEENTE, WESTERHAAR Zo 16 sept 9.30 uur - Joh. A. Woudenberg Zo 16 sept 19.00 uur - J. Klaassen

BAPTISTENGEMEENTE WESTERHAAR

Zo 16 sept 9.30 uur - Ds. B. J. Heusinkveld Zo 16 sept 19.00 uur - Ds. B. J. Heusinkveld

PINKSTERGEMEENTE JERUËL, VRIEZENVEEN

PAROCHIE RK KERK, VRIEZENVEEN

HERVORMDE KERK, BEERZERVELD

Zo 16 sept 9.00 uur - Geen opgave

Zo 16 sept 10.00 uur - Ds. D. Wolters Zo 16 sept 19.00 uur - Ds. J. H. Adriaanse

Zo 16 sept 10.00 uur - Geen opgave

HERV. GEMEENTE/GROTE KERK, VRIEZENVEEN GEREFORMEERDE KERK, DEN HAM Zo 16 sept 9.30 uur - Ds. R. D. van Hornsveld

Zo 16 sept 9.30 uur - Ds. G. Doorn Zo 16 sept 14.30 uur - Ds. H. van Wingerden

Zo 16 sept 10.00 uur - Dhr. N. F. Hinsenveld


dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 15.00 Afdeling mode en gordijnstoffen.

De nieuwste trends in:

Appeltaartenactie EMOS DAARLE - Op woensdag 19 september zal Christelijke muziekvereniging EMOS haar jaarlijkse appeltaartenactie houden om de kas van de vereniging weer wat te spekken. De inwoners van Daarle kunnen

MODE EN GORDIJNSTOFFEN

de leden vanaf 18.00 uur aan de deur ver wachten. Als u contact opneemt met één van de leden, dan kunt u, ook als u buiten Daarle woont, appeltaarten bij hen bestellen. Men zal ze dan die avond bij u afleveren.

2x VERS DEN HAM zoekt:14 en dinsdagBakkerij 11 t/m Kuiper vrijdag een parttime verkoopster za 15 september za 15 september Voor ons team zijn wij op zoek naar een parttime verkoopster voor de woensdag en zaterdag (ongeveer 20 uur)

SUIKERBROOD

• • •

SLAGROOMSOES

Ben jij zelfstandig en kan je goed werken in een team? Ben jij flexibel op andere dagen? Heb je verkoopervaring?

nu

nu

€ 2,20

€ 1,00

Dan zijn wij op zoek naar jou! Schrijf een sollicitatiebrief met cv naar: Bakkerij Kuiper, Esweg 20, 7683 VK Den Ham

Jaloeziën

Vouwgordijnen

Rolgordijnen

Duo rolgordijnen

Plisse

Opmeten en maken + plaatsen

Volop garen - ritsen - band enz Markthal DE GLOEPE

Geopend: dinsdag 10.00 tot 18.00 uur | woensag 10.00 tot 18.00 donderdag 10.00 tot 21.00 uur | vrijdag 10.00 tot 18.00 uur | zaterdag 10.00 tot 17.00 uur Verzetstraat 102a Vriezenveen - (achter Outlet Shopping) Tel: 0546-564838 markthaldegloepe@hotmail.com - www.markthaldegloepe.nl

Fabian Roosenbrand wint vijfde editie Bullseyetoernooi VROOMSHOOP - Op vrijdagavond 7 september werd voor de vijfde keer het Kremer Bullseye-dartstoernooi gehouden bij Café Kremer te Vroomshoop. De uitslag:1. Fabian Roosenbrand (Almelo), 2. Antoine Feijen (Dalfsen), 3. Cor Zorgdrager (Vroomshoop), 3. Alexander Pas (Rijssen).

De nummers 1 tot en met 4 kregen van Dinand Kist een enveloppe met inhoud en een beker. Voor winnaar Fabian Roosenbrand was er de wisselbeker ‘Bullseye’. Volgend jaar zal de zesde editie gehouden worden in de eerste week van september.

Esweg 20 Den Ham Esweg 20 Den Ham 0546 671398 0546 671398 www.kuipersbakkerij.nl www.kuipersbakkerij.nl volg ons ook op FACEBOOK! volg ons ook op FACEBOOK!

Lekker Zomersvoor voordeel niks weken!

THEATERHOTEL

Voor vleesspecialiteiten, vleeswaren vleeswarenen en Voor de de allerlekkerste allerlekkerste vleesspecialiteiten, vleesspecialiteiten, vleeswaren en hapjes, terecht. hapjes, kunt kunt u u bij bij Uw Uw Slager Slager terecht. terecht. Waar kwaliteit nog telt! Waar kwaliteit nog telt! Vakantievoor klapper Speciaal u gemaakt Vakantie klapper

Speciaal voorniks u gemaakt Lekker voor Speciaal voor u gemaakt

500gr Gehakt, 4 4 Procureur Procureur 4 4 Kipschnitzels Kipschnitzels

Kipfilet 250 gram lekker voor niks! per stuk

Brochette de Bij 500 gram Brochette de boeuf boeuf

1 Griekse kiprol 1 Verse Verse worst, worst, 500gr Gehakt,

100samen gram samen

14 55 141..95 95

Voordeelpakker Voordeelpakker Voordeelpakker

per stuk

22 ..75 75

Lekker vlees voordeel Vleeswaren Lekker vlees voordeel

BBQ Gebraden BBQ Whiskey Whiskey burger burger gehaktbal iedere iedere 4e 4e GRATIS 4e GRATIS GRATIS

Gegrilde spare Bij 150 gram Gegrilde spare ribs Rosbief ribs 100 gram Boterhamworst 500 gram 500 gram lekker voor niks!

55 ..99 99

31 juli t/m 4 augustus 31 augustus 11 juli t/mt/m 15 4september

Uw Uw Slager Slager Bennie Bennie Ekkel Bennie Ekkel Ekkel Roggestraat 4a Roggestraat 4a 4a Ham 7683 AH Den 7683 AH Den Den Ham Ham 0546-671323 0546-671323

info@bennieekkel.uw-slager.nl info@bennieekkel.uw-slager.nl info@bennieekkel.uw-slager.nl www.bennieekkel.uw-slager.nl www.bennieekkel.uw-slager.nl www.bennieekkel.uw-slager.nl


Lageveldlopen weer van start TWENTERAND | Het crossseizoen voor hardlopers staat weer voor de deur. Op zaterdag 13 oktober gaan de Lageveldlopen dan ook weer van start. De Lageveldlopen zijn fantastische crosslopen voor hardlopers op recreatiepark Het Lageveld in Wierden. Tijdens deze crosslopen, loop je in een prachtige omgeving over verschillende ondergronden, zoals bos, heuvels, veld en strand. Of je nu jong, oud, snel of langzaam bent: iedereen kan meedoen! Het belangrijkste is dat je niet vergeet te genieten. Elk seizoen zijn er vier wedstrijden. Losse deelname per wedstrijd is mogelijk, maar meedoen aan de crosscompetitie is een absolute aanrader! Deelnemers aan de competitie lopen minimaal 3 van de 4 wedstrijden. Aan het einde van de crosscompetitie wordt het klassement opgemaakt en zijn er mooie prijzen te winnen in verschillende categorieën. Deelnemers kunnen kiezen uit de 1500 meter (kidsrun), de 2,5 kilometer en de altijd goedlopende 5 kilometer. Daarnaast is er een allround-competitie met per wedstrijd een andere afstand en dus ook een ander parcours.

De allround-competitie start dit seizoen met de 5 Engelse Mijl op 13 oktober, een 10 kilometer op 1 december, een 10 kilometer op 9 februari en de 10 Engelse Mijl op 30 maart. Een uitdaging voor elke ware crossliefhebber en de langere afstandlopers! Losse deelname per wedstrijd is ook in de allround-competitie mogelijk. Scholencrossrun onderdeel eerste Lageveldloop Op zaterdag 13 oktober is er, als onderdeel van de Lageveldlopen, een heuse scholencrossrun voor

alle basisschoolkinderen uit groep 5 tot en met 8 in de regio. Kinderen kunnen dan als schoolteam meedoen aan de 1500 meter kidsrun en een grote wisselbokaal winnen voor hun school. Een team bestaat uit 3 tot 5 lopers. Veel scholen hebben de afgelopen weken informatie ontvangen om uit te delen. Geen informatie ontvangen?

zoveel mogelijk kinderen te laten genieten van het samen bewegen! De organisatie van de Lageveldlopen is in handen van Atletiekvereniging Twenterand. Meer informatie over de scholencrossrun en de Lageveldlopen staat op: www.lageveldlopen.nl. Voorinschrijven kan via: www.inschrijven.nl, na-inschrijven kan nog op de dag zelf tot een half uur voor de te lopen afstand. Volg ook: www.facebook.com/ lageveldlopen.

Opgeven kan ook via: www.lageveldlopen.nl. De organisatie hoopt op een grote deelname om

Boekpresentatie tijdens Open Monumentendag VRIEZENVEEN | Het Historisch Museum Vriezenveen is bekend om haar Russische afdeling waarin de geschiedenis van de Rusluie tot leven komt. Vriezenveners met initiatief, de Rusluie geheten, trokken vooral in de achttiende en negentiende eeuw naar St. Petersburg om daar handel te drijven. En met succes. Ze hadden uiteindelijk een groot handelscentrum en circa 35 winkels in het centrum van de stad.

22

23

SEP

SEP

DIRE STRAITS

KIKKER 4+

CONCERT

FAMILIE

…ontmoet Eet Mee

Samen eten is gezellig en je ontmoet anderen. Kom je ook? 17 september | 17:00 uur | € 5,- p.p.

Gewoon Aans - Volk

Dialect komt tot leven met revuegezelschap Gewoon Aans! 22 september | 20:00 uur | € 17,50

Thema-avond avond sportclubs

UwContributie event | Hoe houd jij je sportclub financieel gezond? 24 september | info via UwContributie

The Wieners: Everly Brothers Eerbetoon aan The Everly Brothers door dé Nederlandse Rock’n ‘roll tributeband! 29 september | 20:00 uur | € 16,00

Slagwerkgroep Vriezenveense Harmonie 6 oktober | 20:00 uur | info via vriezenveenseharmonie.nl

Heel Vroomshoop Zingt (HVZ) Een fantastisch popconcert voor jong en oud! 13 oktober | 20:00 uur | info via HVZ VZ

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws!

Voor meer informatie of tickets:

www.welkombijhetpunt.nl Kijk voor meer informatie op onze website info@welkombijhetpunt.nl 0546 - 70 50 50

Afgelopen zaterdag, Open Monumentendag, was het museum de plek waar de debuutroman ‘De Rusluie’ van Nicole Harmsen werd

gepresenteerd en het eerste exemplaar is uitgereikt aan burgemeester drs. A. Van der Kolk. De presentatie van dit boek over de han-

del met St. Petersburg was ingebed binnen het thema: ‘In Europa’ van Open Monumentendag. Het boek is uitgegeven bij uitgeverij Ambo | Anthos in Amsterdam met als ISBN nummer 978 90 263 3609 6. Volgens mevrouw Hendriks van Ambo | Anthos worden in het boek van Nicole Harmsen literatuur en geschiedenis met elkaar verbonden. Personages, en ook de verhaallijn, worden heel duidelijk neergezet. In de boekhandel en op het museum is het boek verkrijgbaar voor 21,99 euro. De boekpresentatie was niet het enige dat het museum op Open Monumentendag organiseerde. In de Smeltschuur, voormalig vertrekpunt van de Rusluie op Oosteinde 36a, en in het museum zelf (Westeinde 54), trad het Russische vrouwenkoor Radujsja op. En samen met Landschap Overijssel is er vanaf de Smeltschuur een landschapstour georganiseerd in de omgeving van Vriezenveen en Vroomshoop. Medewerkers van het Landschap gaven een toelichting op de grote ruilverkaveling rond Vriezenveen en op de wederopbouwperiode daarna. Verder informatie over de Rusluie en over het Historisch Museum is te vinden op: http://museumvriezenveen.nl.

Basketbalvereniging Peatminers klaar voor het nieuwe seizoen:

“Het wordt een mooi jaar!” VRIEZENVEEN | De zinderende zomer loopt op z’n einde. De dagen worden korter, de avonden langer en basketbalvereniging Peatminers in Vriezenveen maakt zich op voor het nieuwe basketbalseizoen. Voorzitter Frederik Jaspers Faijer: “We staan te stuiteren van enthousiasme, want belooft een mooi jaar te worden.” Voor het eerst in de geschiedenis van de vereniging komt het meidenteam U18 uit in de landelijke competitie. “Ze spelen dus door heel Nederland; en andersom zullen landelijk bekende clubs als Dozy Den Helder, BS Leiden, en BC Apollo Amsterdam ons mooie ‘Vjenne’ aandoen tijdens de thuiswedstrijden. Een opsteker voor de club. Maar zeker ook voor het publiek. Ik raad alle Twenteranders van harte aan eens een wedstrijd te komen bezoeken. Geweldige sfeer, fanatieke wedstrijden en

mooi spel om naar te kijken”, aldus de voorzitter. Prestatie en plezier “De vereniging telt op dit moment ruim 225 leden met jeugdteams, seniorenteams, recreanten en een G-team. Wij willen iedereen de mogelijkheid bieden om binnen een sportieve cultuur het maximale uit zichzelf te halen; prestatie en plezier gaan hierbij hand in hand”, zegt Jaspers Faijer. Nieuwe leden welkom De meeste teams trainen op woensdag in Sporthal ‘De Stamper’ en voor alle teams zijn enthousiaste en deskundige trainers gevonden. Nieuwe leden zijn natuurlijk altijd welkom. Kom gewoon eens een kijkje nemen tijdens een training of wedstrijd en merk hoe aanstekelijk het samen sporten en bewegen werkt. Er zijn altijd wel actieve vrijwilligers aanwezig die graag over de sport zelf en de vereniging willen vertellen. Kijk voor trainings- en wedstrijdtijden op: www.peatminers.nl.

Peatminers VU18 komt dit seizoen voor het eerst uit in de landelijke competitie.


Extra Vroege Vogel voordeel! eel! CanDo Easy

Zaterdag 15 september ptember van 9.00 tot 11.00 uur!

Afgelakt in RAL 9010 Gemonteerd glas Snel gemonte erd

Serie Capital

1

25

op alle binnendeuren!

79.vanaf

OP ALLES!* GELDIG VAN 10 T/M 16 SEPTEMBER 2018

8

4

Bijvoorbeeld: 1 Binnendeur Manchester Met satijn facetglas. 375.- 262.50 2 Binnendeur Rabat 175.- 122.50 3 Binnendeur Cardiff 245.- 171.50 4 Expose deur vanaf 79,-

Exclusief bij Formido! Haakse slijper

LAAGSTE PRIJS NL!

Type: G13SS(LA). 600 Watt. Toerental onbelast 11.500/min. Ø slijpschijf: 125 mm. Incl. universele diamantslijpschijf. 3 Jaar garantie.

59.95

30

GELDIG VAN 10 T/M 16 SEPTEMBER 2018 500000 027789

711146 009568

GELDIG VAN 10 T/M 16 SEPTEMBER 2018

OP EEN HISTOR MENGVERF NAAR KEUZE!

3

8

*Kijk voor de spelregels op formido.nl

één van Afgelakt in uren de 10 RAL kle erkt Strak afgew

711146 008271

OOK OP FORMIDO.NL

Je bestelt eenvoudig op formido.nl/bestel-je-deur klik op: kies je deurprint.

CanDo Colors

• 2/18 volt accu’s • LED werkverlichting • 40 minuten lader • 22 standen, 2 snelheden • Met 100 accessoires in koffer • 1 Jaar garantie + 2 jaar na online registratie

2

UITKNIPBON UITKNIPBON

30

OP ÉÉN ARTIKEL NAAR KEUZE!* 00.00

UITKNIPBON

20

M.u.v. Boardpaneeldeuren.

CanDo Expose is verdeeld in verschillende stijlgroepen. Zo vind je makkelijk een print die bij je past. Hier is een deur afgebeeld uit de serie Texture, maar er zijn uiteraard veel meer prints mogelijk! Je hebt al een beprinte deur

bijna

0.00

2

30% KORTING

OOK OP FOR MIDO.NL

*Kijk voor de spelregels op formido.nl

• Afgelakt in excellent lak RAL 9010 (UV-bestendig en krasvast). • Inclusief slotgat. • Alleen verkrijgbaar in opdek en in diverse afmetingen. • Levertijd ca. 6 weken.

OP EEN KEUKENKRAAN NAAR KEUZE! OOK OP FORMIDO.NL

Formido Marsman Vroomshoop Amerikalaan 1 - Tel.: 0546-641184 www.formido.nl/vroomshoop Like ons op facebook - facebook.com/formidomarsman

39.95 Accuschroefboormachine 18 volt

• Hoog aandraaimoment 53NM (hoe hoger de koppel, hoe krachtiger de machine). • Uniek in deze prijsklasse een 13 mm. snelspanboorkop met vergrendeling. • Elektrische quickstop rem.

189.95 Adviesprijs 249.95


Spectaculair rallyweekend Eurol Hellendoorn Rally 2018

Feestelijk Zomerkamp Vriezenveen is weer voorbij

TWENTERAND / REGIO | Op 14 en 15 september is het grootste rally-evenement van Nederland: de 37e editie van de Eurol Hellendoorn Rally. Het evenement speelt zich ten dele ook in Twenterand af. De organisatie verwacht naar schatting 75.000 toeschouwers. Deze rallyfans kunnen zich opmaken voor een spannende competitie met gevarieerde klassementsproeven, een aansprekend servicepark en de ontknoping van de Eurol R5 Rally Challenge. Start en finish zijn op het industrieterrein ’t Lochter bij KartPlaza Actionworld in Nijverdal. Zo wordt het rallyfans nog makkelijker gemaakt om de auto’s en rijders van dichtbij te zien, want ook het servicepark is hier gelokaliseerd. Proeven In totaal staan er 15 klassementsproeven op het programma met een totale lengte van 158 kilometer, waarvan ruim 11 kilometer onverhard. De proeven vormen een mooie mix van bochtige asfaltwegen, lokale gravelstroken en zandpaden in Salland en Twente. Na de start, op vrijdagavond 14 september om 19.00 uur, staan de eerste vijf klassementsproeven op het programma. Voor het grootste deel in het donker en dus altijd spectaculair. Zaterdag 15 september gaan de deelnemers ’s ochtends om 9.00 uur op pad voor de tweede etappe, met in de ochtend Mageleresch bij Den Ham, de bekende proef Hellendoorn en de nieuwe proef bij Lemele; ‘s middags gevolgd door de proef op

het industrieterrein van Almelo en de klassementsproef bij Ypelo. De prijsuitreiking is ‘s avonds rond 19.00 uur bij het servicepark. Veel strijd Naar verwachting strijden ruim honderd equipes om de winst van de Eurol Hellendoorn Rally, maar ook om de verschillende cups waaronder de Eurol R5 Rally Challenge, de BMW 130i cup, de Peugeot 206 cup, de short rally en de historic rally. Kortom, het wordt een spectaculair raceweekend. Praktische informatie De proevenkaarten met tijdsschema’s en publiekspunten van de rally zijn te vinden op: www.eurolhellendoornrally.com. Daar is ook informatie te vinden over de verkooppunten van de rallypakketten en passe-partouts. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de rally gratis. De rally is via live verslagen te volgen op Rallyradio via 105.3 FM en de Eurol Hellendoorn Rally Facebookpagina en Twitter.

Heerlijk ontbijt voor zwemmers DEN HAM | Ter afsluiting van het zwemseizoen organiseerde de vereniging De Vroege Vogels van zwembad de Groene Jager in Den Ham ’s morgens voor alle zwemmers van De Vroege Vogels op de laatste vrijdag van dit seizoen vanaf 7.00 uur tot 10.00 uur een heerlijk ontbijt voor alle deelnemers. Ruim 100 zwemmers genoten van een heerlijk ontbijt. Het Haringgilde Twenterand in samenwerking met Groenrijk - Den Ham bood als blijk van waardering aan de dames die het ontbijt organiseerden een mooi boeket bloemen aan. Hulde voor alle vrijwilligers van De Vroege Vogels uit Den Ham.

VRIEZENVEEN |Onlangs was voor de vijftiende keer het Zomerkamp in Vriezenveen; voor het eerst op het scoutingterrein. De inrichting van het terrein was anders dan men gewend was en de plek ademde een intieme sfeer. Meer dan 100 kinderen, in 14 tenten, vermaakten zich opperbest. Omdat dit jaar het jubileum werd gevierd had de organisatie flink uitgepakt. Zo was er op de maandag een giga-stormbaan met een hoogte van 10 meter als onderdeel van het bootcamp. De survival op de dinsdag was zoals altijd een schot in de roos. En ‘wie jarig is trakteert’ hebben de kinderen mogen ervaren; een zakje chips, een pakje wicky, broodje knakworst, ijsje, broodje frikandel. Het kwam allemaal voorbij. Woensdag was een muzikale dag. Een heuse workshop op de Jambee en dan ook nog flink oefenen voor de playbackshow. Tussendoor een traktatie en om half vier naar huis. ’s Avonds om 18.00 uur kwamen de kinderen weer terug naar het kamp. Vergezeld door de ouders en bepakt met luchtbed werden de tenten opgezocht en ingericht voor de nacht. Voor het gemak had de organisatie gezorgd voor een centraal stroompunt, zodat de luchtbedden elektrisch konden worden opgeblazen. Ook voor de ouders was er die avond een traktatie. Ze kregen allemaal een bonbon bij de koffie, iets wat zeer op prijs werd gesteld. Om 19.00 uur stond de playbackshow op het programma; voor de jury was de burgemeester bereid gevonden om hierin zitting te nemen. De playbackshow was een gezellig gebeuren en je kon zien dat de kinderen flink hadden geoefend. De jury was erg enthousiast over de artiesten en voor elke groep had men een aardig woordje. Winnaar van deze avond was tent nummer 5, ze vertolkten het nummer van Katy Perry. Tijdens deze avond werd Gerrit Kerkdijk als verrassing op het podium geroepen. Hij werd bedankt voor het 22 jaar vrijwilliger zijn. Eerst voor het Houtdorp later Tentendorp en nu Zomerkamp Vriezenveen. Gerrit had aangegeven dat dit zijn laatste jaar zou zijn bij het Zomerkamp. Hij vindt het tijd geworden om het stokje over te dragen aan de jongere generatie. Wel zal hij (op verzoek) de sponsorgelden blijven verzorgen. Namens de organisatie werd hem een leuke attentie aangeboden. Als dankwoord sprak hij het vertrouwen uit naar de organisatie en be-

dankte iedereen die het Zomerkamp een warm hart toedraagt, in het bijzonder de sponsoren. Voordat de kinderen de tenten opzochten werd het kampvuur ontstoken. Aangezien het regende die avond was het niet helemaal zo gezellig. Toch bleef het nog lang onrustig in de tenten, het is toch wel echt spannend voor de kinderen om te blijven slapen. Tijdens de nacht werden de boterhammen voor de kinderen gesmeerd door een paar mensen van de groepsleiding, dat blijft altijd een leuke en gezellige klus. Om 7.00 uur waren de eerste kinderen alweer buiten de tent. Ze moesten nog even wachten voordat het ‘lopend buffet’ geopend was. Boterhammen met pindakaas, pasta, kaas en yogidrink of melk. De kinderen lieten zich dat allemaal lekker smaken. En dan was er nog de ochtendgymnastiek; altijd een mooie happening. De één met een lach en ook nog fanatiek, de ander met de ogen amper open. Tegen 8.30 uur werden de eerste kinderen opgehaald. Voor de organisatie restte nog het opruimen. Leek het er aanvankelijk op dat de boel niet op tijd droog zou zijn, op het eind waren alle tenten toch droog, zodat alles weer netjes opgeborgen kon worden in de container. ’s Avonds was er nog een gezellige bijeenkomst en alle vrijwilligers werden bedankt voor hun inzet en mochten een presentje in ontvangst nemen. Drie vrijwilligers werden vanwege hun 10-jarig jubileum extra in het zonnetje gezet; te weten Karin Kamermans, Herbert Jaspers Fayer en Lars Boesschen Hospers. Tijdens deze avond werd Gerrit Kerkdijk namens de stichting Zorgsaam Twenterand, door Sylvia Hollander, bedankt voor zijn inzet als vrijwilliger gedurende 22 jaar. Zomerkamp Vriezenveen, 15 jaar, zal de boeken ingaan als zijnde zeer geslaagd op de nieuwe locatie. De organisatie bedankt iedereen voor zijn of haar inzet en in het bijzonder de sponsoren.


al eens aan

BASKETBAL gedacht?? Ontdek de magie in Almelo Kom eens kijken bij een training in Sporthal De Stamper in Vriezenveen of doe gewoon een keer mee. Wedden dat je het leuk vindt?

Kijk voor meer informatie op www.peatminers.nl en meld je aan voor een proeftraining via info@peatminers.nl.

Fitter en stralender dan ooit (en: 27 kilo kwijt!) Binnenkort weer van start: het leefstijlprogramma Gezond Gewicht Iets voor jou? Bezoek de informatieavonden op woensdag 19 september om 20.00 bij De Haere vestiging Vogelkers in Vroomshoop of maandag 17 september om 19.00 bij De Haere vestiging De Boshoek in Hardenberg

Een stuk wandelen of fietsen? Monique verzon meteen een smoesje. Omdat ze dat gewoon niet volhield. Haar overgewicht zat haar al jaren in de weg, maar het lukte haar niet om er echt iets aan te doen. Dacht ze. Want inmiddels weet ze beter. Samen met fysiotherapeut Dick en diĂŤtist Jolande ging ze de uitdaging aan. Ze meldde zich aan voor het beweeg- en leefstijlprogramma Gezond Gewicht* bij De Haere en volgde een jaar lang een trainingsschema dat op maat voor haar is samengesteld. Het resultaat? Ze is 27 kilo kwijt, wandelt en fietst weer en heeft meer dan energie dan ooit. Ze straalt! *voorheen Sportief Afslanken

Kom in beweging met De Haere


oudheidkundige vereniging

Den Ham Vroomshoop Van Ommerschans naar Bedelaarskolonie Heel Twenterand stickert

De Ommerschans, velen van ons zijn er wel eens langs gekomen, vanuit Ommen via Witharen naar Balkbrug. Een paar bochten in de weg, een bos, een waterpartij. Een paarTwenterand straatnamen:worDe Schansweg, De Koloniedijk, De Kolonie. Laten die nou In heel heel Twenterand worIn precies weergeven hoe de geschiedenis van dit kleine stukje aarde is, namelijk eerst den momenteel momenteel verwoed verwoed den een schans (een verdedigingswerk) en later een kolonie. stickers gespaard. gespaard. In In stickers De schans maakte deel uit van een hele linie van verdedigingswerken, zoals De LichtVroomshoop zijn zijn bijvoorbijvoorVroomshoop mis, Coevorden, Bourtange en Bellingwolde. De Ommerschans werd rond 1625 beeld bij bij de de plaatselijke plaatselijke beeld gebouwd om het noorden van Nederland te kunnen verdedigen tegen de Spaanse Supercoop aan aan De De KoeKoeSupercoop troepen. We zitten dan immers in de tijd van de Tachtigjarige Oorlog die, zoals le stickers stickers te te sparen sparen met met le wij allen weten, duurde van 1568 tot 1648. Rond 1670 werd de schans verder daarop de de beeltenissen beeltenissen daarop versterkt. Dat hielp niet echt want in 1672 nam de bisschop van Münster, oftewel van alle alle voetbalhelden voetbalhelden van Bommen Berend, de vesting zonder slag of stoot in. Daarna nam de militaire betevan Vroomshoops Vroomshoops Boys Boys en en van kenis van de schans af en in 1715 werd deze ontruimd. In 1740 werd het terrein Sportlust. Sportlust. ingericht als grote munitieopslagplaats. Dat duurde tot ongeveer 1800. De Jumbo-supermarkten Jumbo-supermarkten De in Twenterand doen hier hier in Twenterand doen beslist niet voor onder, en beslist niet voor onder, en hebben een eigen actie hebben een eigen actie opgezet, want want daar daar zijn zijn opgezet, stickers te sparen met fostickers te sparen met foto’s die de historie van to’s die de historie van onze Twenterandse Twenterandse dordoronze pen weerspiegelen. In Het einde einde van een een tijdperk, tijdperk, zo mag mag je je het het verdwijnen verdwijnen van van het het MaatschapMaatschappen weerspiegelen. In Het einde van een tijdperk, zo mag je het verdwijnen van het MaatschapHet van zo Vriezenveen heeft de VerVriezenveen heeft de Verpelijk Cultureel Centrum en sporthal De Stobbe in Vroomshoop wel noemen. pelijk Cultureel Centrum en sporthal De Stobbe in Vroomshoop wel noemen. pelijk Cultureel Centrum en sporthal De Stobbe in Vroomshoop wel noemen. eniging Oud-Vriezenveen eniging Oud-Vriezenveen Binnenkort gaat de slopershamer zijn verwoestende werk doen en is het het Binnenkort gaat de slopershamer zijn verwoestende werk doen en is het Binnenkort gaat de slopershamer zijn verwoestende werk doen en is een album samengesteld een album samengesteld afgelopen met deze beide markante gebouwen in Vroomshoop. Op 7 mei afgelopen met met deze deze beide beide markante markante gebouwen gebouwen in in Vroomshoop. Vroomshoop. Op Op 7 7 mei mei afgelopen over deschenkt rijke geschiedenis geschiedenis over de rijke 2015 de gemeente gemeente enkele enkele herkenningselementen herkenningselementen van van de de Stobbe Stobbe en en 2015 schenkt de de gemeente enkele herkenningselementen van de Stobbe en 2015 schenkt van het het Vjenne. Vjenne. In In VroomsVroomsvan het MCC aan de Oudheidkundige vereniging Den Ham – Vroomshoop. “De het MCC aan de Oudheidkundige vereniging Den Ham – Vroomshoop. “De het MCC de Oudheidkundige vereniging Den Ham taak – Vroomshoop. hoop heeftaan de Stichting Stichting Levend Vroomshoop Vroomshoop zich van van deze deze taak gekweten en en“De een hoop heeft de Levend zich gekweten een eventuele onderhoudskosten onderhoudskosten komen komen ook ook voor voor uw uw rekening”, rekening”, schrijft schrijft B B& &W W eventuele onderhoudskosten komen ook voor uw rekening”, schrijft B & W eventuele album tot stand gebracht met plaatjes en praatjes over Geerdijk en Vroomshoop. album tot stand gebracht met plaatjes en praatjes over Geerdijk en Vroomshoop. er voor alle zekerheid bij. er voor voor alle zekerheid bij. er zekerheid Daar inalle grote lijnen de de bij. thema-indeling van van de de bestseller bestseller ‘Levend ‘Levend Vroomshoop’ Vroomshoop’ uit uit Daar isis in grote lijnen thema-indeling 2010 gevolgd, met als resultaat een fraai stickeralbum, dat de geschiedenis van de 2010 gevolgd, met als resultaat een fraai stickeralbum, dat de geschiedenis van de beide kanaaldorpenVereniging beschrijft in in beelden van vroeger vroeger én én nu. nu. Westerhaar Westerhaar zal zal later later De Oudheidkundige Oudheidkundige Vereniging kent haar van beide kanaaldorpen beschrijft beelden De Oudheidkundige Vereniging kent haar De kent haar In 1819 werd het terrein in gebruik genomen door de Maatschappij van Weldadigvolgen, hebben we begrepen. volgen, hebben we en begrepen. verantwoordelijkheid en zal zal alles alles zorgvuldig zorgvuldig verantwoordelijkheid en zal alles zorgvuldig verantwoordelijkheid heid, die er onder leiding van Johannes van den Bosch een bedelaarskolonie De Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop heeft zich in in overleg overleg stichtte, met de de De Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop heeft zich met bewaren in het archief ‘De Krulsmid’ in Den Den bewaren in het archief ‘De Krulsmid’ in Den bewaren in het archief ‘De Krulsmid’ in een zogenaamde onvrije kolonie. Tot 1890 hebben tienduizenden daar verbleven Stichting Levend Vroomshoop gestort op de historie van Den Ham en haar buurtStichting Levend Vroomshoop gestort op de historie van Den Ham en haar buurtHam. Want Want wie zou zou andersUit dehet schatkamer Ham. Want wie zou anders de schatkamer Ham. wie anders de schatkamer onder een strak regiem. hele land werden landlopers, en bedelaars en ook schappen. Daar is gekozen voor een indeling per buurtschap buurtschap en daarbinnen per schappen. Daar is gekozen voor een indeling per daarbinnen per van ons ons verleden verleden moeten beheren en en bewabewavan ons verleden moeten beheren en bewavan moeten beheren weeskinderen erheen gestuurd: om aan landbouw te doen, de school te bezoeken straat, en zo wordt het fraaie brinkdorp in historische beelden samengevat. Op de straat, en zo wordt het fraaie brinkdorp in historische beelden samengevat. Op de ken? ken? en discipline aan te leren, kortom heropvoeding. Het is blijkbaar van alle tijden. ken? voorkant van het album staat een mooie foto, genomen vanaf het dak van de CAV voorkant van het album staat een mooie foto, genomen vanaf het dak van de CAV Maar de kolonie was ook een soort gevangenis, opnameDen was gedwongen, (de coöperatieve coöperatieve aan- tegelijk en verkoopvereniging) verkoopvereniging) die een een lommerrijk lommerrijk Den Ham laat zien, zien, (de aanen die Ham laat DORPSHUIS men werd volgens de toenmalige wetten beschouwd als crimineel. Al vroeg ontstond DORPSHUIS DORPSHUIS met in de verte de markante toren van de dorpskerk. Op de achterkant van het album met in de verte de markante toren van de dorpskerk. Op de achterkant van het album ook kritiek: mag dathet allemaal wel, is het groeide Brink. en in Jarenlang vervulde het MCC zijn rol rol als niet onwettig? Jarenlang vervulde het MCC zijn rol als MCC zijn als een fotovervulde afgedrukt van de bekende bekende muziektent middenDe opweerstand de karakteristieke karakteristieke Brink. isisJarenlang een foto afgedrukt van de muziektent midden op de 1890 werd de kolonie dan ook opgeheven. dorpshuis van Vroomshoop. Vroomshoop. Op juni 1958 dorpshuis van Vroomshoop. Op juni 1958 Om te zorgen zorgen dat niet niet Den Den Ham uit1958 Groningen wordt wordt bedoeld, bedoeld, isis op op de de achterkant achterkant dorpshuis van Op 222 juni Om te dat Ham uit Groningen aantal recreatieve volleybalclubs, met creatieaantal recreatieve volleybalclubs, met creatieaantal recreatieve volleybalclubs, met creatielegde burgemeester Bramer de eerste steen. beschreven waar het Overijsselse dorp ligt: ’n Ham is een brinkdorp in de gemeenlegde burgemeester Bramer de eerste steen. beschreven waar het Overijsselse legde burgemeester Bramer de eerstedorp steen.ligt: ’n Ham is een brinkdorp in de gemeenve namen namen als Volvet, Volvet, Goud voor voor Oud, Happy ve namen als Volvet, Goud voor Oud, Happy ve als Goud Happy De Harmonie Vroomshoop Vroomshoop repeteerde er op teDe Twenterand, in de de provincie provincie Overijssel, op ongeveer 8 kilometer kilometer tenOud, zuidoosten De Harmonie Vroomshoop repeteerde er te Twenterand, in Overijssel, ongeveer 8 ten zuidoosten Harmonie repeteerde er Vanaf 1894 werden de lanLanding, het Tonnechie, etc. speelden er de de Landing, het Tonnechie, etc. speelden er de van Ommen en 18 kilometer ten zuidoosten van Almelo en telt 5915 inwoners (1 het Tonnechie, etc. speelden er jarenlang. Deen bibliotheek werd er er ondergeondergevan Ommen 18 kilometer ten zuidoostenLanding, van Almelo en telt 5915 inwoners (1 jarenlang. De bibliotheek werd er ondergejarenlang. De bibliotheek werd derijen gebruikt door het iets sterren van de hemel. januari 2012). Het dorp zelf behoort tot de landstreek Salland, qua dialect en ook sterren van de hemel. januari 2012). Het dorp behoort tot desterren landstreek van deSalland, hemel. qua dialect en ook bracht en en later eveneens eveneens dezelf stichting Welzijn bracht en later eveneens de stichting Welzijn bracht later de stichting Welzijn noordelijker gelegen opvoeDe Vroomshoopse Vroomshoopse Revue Revue haalde haalde hier hier zijn zijn grogrorechtshistorisch. De Vroomshoopse Revue haalde hier zijn grorechtshistorisch. De Ouderen. De seniorensoos was er vaste gast, Ouderen. De seniorensoos was er vaste gast, Ouderen. De seniorensoos was er vaste gast, dingsgesticht voor jongeren, Medio november wordt de stickeractie beëindigd. Als u uw album dan nog niet vol tesuccessen, successen, en bijalbum kerstzangdiensten wasvol de Medio wordt de stickeractie beëindigd. Als uen uw dan nog niet te successen, en bij kerstzangdiensten was de te bij kerstzangdiensten was de evenalsnovember detebiljartbiljarten de bridgeclub. bridgeclub. evenals de biljarten de bridgeclub. evenals de en de Veldzicht, Balkbrug. Tegenheeft hoeft u niet te wanhopen, want er komen namelijk nog ruilbeurzen in elk der heeft hoeft u niet te wanhopen, want er komen namelijk nog ruilbeurzen in elk der Stobbe afgeladen vol. Maar ook deze voorStobbe afgeladen vol. Maar ook deze voorStobbe afgeladen vol. Maar ook deze voorwoordig staat er in Balkbrug dorpen.voor U hoort hoort tijdig dorpen. U tijdig ziening moet moet plaatsmaken plaatsmaken voor wat nieuws, nieuws, ziening moet plaatsmaken wat nieuws, ziening voor wat Carnavalsvereniging de Smoezen had er Carnavalsvereniging de Smoezen had er op de plaats van het opvoeCarnavalsvereniging de Smoezen had er van de Jumbo-winkede Jumbo-winkede Brede Brede School School isisisvan er gepland. gepland. de Brede School er gepland. de er zijn residentie, residentie, vele vele vergaderingen vonden er er zijn residentie, vele vergaderingen vonden er dingsgesticht de vergaderingen tbs-kliniek vonden zijn liers waar en en wanneer wanneer liers waar plaats. Maar Maar het gebouw verouderde, de de ininVeldzicht. Vanhet degebouw oorspronkeplaats. Maar het gebouw verouderde, de inplaats. verouderde, die ruildagen worden die verdwijnen. ruildagen Maar worden MCC en en De De Stobbe Stobbe de MCC en De Stobbe verdwijnen. Maar Maar de de lijke Ommerschans is weinig MCC verdwijnen. deling voldeedniet nietmeer meer ende debelangstelling belangstelling deling voldeed niet meer en de belangstelling deling voldeed en gepland. gepland. herinnering blijft, in de vorm van een ‘eerste herinnering blijft, in de vorm van een ‘eerste meer overgebleven dan een herinnering blijft, in de vorm van een ‘eerste liepterug. terug.Ook Ooksporthal sporthalDe DeStobbe Stobbegaat gaattegen tegen liep terug. Ook sporthal De Stobbe gaat tegen liep steen’en eneen eenaantal aantalHet letters. Hetelk einde vaneen een deel van de grachten. steen’ en een aantal letters. Het einde van een steen’ letters. Het einde van de vlakte, evenals de gemeentelijke gymzaal in geval zo, de vlakte, evenals de gemeentelijke gymzaal Het isis in elk geval zo, de vlakte, evenals de gemeentelijke gymzaal Wie er nog meer over wil tijdperk. Maar ook het begin van iets nieuws. tijdperk. Maar ook het begin van iets nieuws. tijdperk. Maar ook het begin van iets nieuws. bij het MCC. Korfbalvereniging TOP, gymdat de Oudheidkundibij het het MCC. MCC. Korfbalvereniging Korfbalvereniging TOP, TOP, gymgymdat de Oudheidkundibij weten kan het interessante arWant sinds sinds kort kort isisisge erVereniging een prima prima opvolger, opvolger, Want sinds kort er een prima opvolger, ge Vereniging met veel veel Want er een nastiekvereniging LOVA, basketbalvereniging basketbalvereniging met nastiekvereniging LOVA, basketbalvereniging nastiekvereniging LOVA, tikel van voorzitter Cor Boom activiteitencentrum Het Punt. Het dorpshuis plezier heeft meegeactiviteitencentrum Het Punt. Het dorpshuis plezier heeft meegeactiviteitencentrum Het Punt. Het dorpshuis isisis Stars ’84, ’84, volleybalvereniging volleybalvereniging MeduMeduStars volleybalvereniging MeduStars lezen in ’84, ons blad ‘van brink weer terug, maar nu in een eigentijdse vorm. werkt aan deze stickerweer terug, terug, maar maar nu nu in een een eigentijdse vorm. werkt aan deze stickerweer in eigentijdse vorm. sa en en badmintonclub badmintonclub Onder Onder één één hoedje hoedje sa en badmintonclub Onder hoedje sa tot brug’, waarin hij vertelt datéén hij door stamboomonderzoek totvan deVroomshoop, ontdekking komt actie. Niet alleen goed Voor de bevolking maar actie. Niet alleen goed Voor de bevolking van Vroomshoop, maar Voor de bevolking van Vroomshoop, maar maakten er jarenlang gebruik van. Ook maakten er jarenlang jarenlang gebruik ook van. inOok Ook maakten er gebruik van. dat zijn eigen overgrootvader zo’n kolonie, maar dan in Willemsoord, was voor de vereniging om voor de vereniging om ook voor alle Twenteranders. In theatertermen: ook voor alle Twenteranders. In theatertermen: ook voor alle Twenteranders. In theatertermen: devoetbalclubs voetbalclubsVroomshoopse VroomshoopseBoys Boysen enSportSportde voetbalclubs Vroomshoopse Boys en Sportde opgenomen. zo ‘in beeld’ te blijven, ‘Komt dat dat zien!’ zien!’ zo ‘in beeld’ te blijven, ‘Komt dat zien!’ ‘Komt lust speelden speelden er er vele vele toernooien. toernooien. Een Een groot groot lust speelden er vele toernooien. Een groot Lezing lust maar vooral vooral omdat omdat we we maar En waarom vertel ik u dit allemaal? Nou, omdat onze Oudheidkundige Vereniging óók op deze manier óók op deze manier op woensdagavond 31 oktober 2018 een lezing organiseert over de Ommerde geschiedenis geschiedenis van de van schans. Bestuursleden van de Historische Vereniging Ommerschans komen dan nog onze dorpen zichtbaar onze dorpen zichtbaar veel meer vertellen over deze bedelaarskolonie. en levend levend houden. houden. en De lezing vindt plaats in Het Middendorpshuis, Grotestraat 4 te Den Ham, en begint om 19.30 uur. De entree bedraagt € 3,00 voor leden en € 5,00 voor niet-leden. De koffie/thee is gratis. Aanmelden kan via het secretariaat. Mail naar secretariaat@okv-den-ham-vroomshoop.nl of bel 06-40046286. Het lijkt nog ver weg, 31 oktober, maar er is maar een beperkt Klaas Dragt,aantal plaatsen aanwezig, dus spoedig aanmelden is gewenst. Klaas Dragt, bestuurslid Oudheidkundige Oudheidkundige Vereniging Vereniging Den Den Ham-Vroomshoop Ham-Vroomshoop bestuurslid Klaas Dragt, bestuurslid Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop

Einde MCC en De Stobbe nabij

Artikel door door Klaas Klaas Dragt. Dragt. Artikel door Klaas Dragt. Artikel Oudheidkundige vereniging Oudheidkundige vereniging Oudheidkundige vereniging Oudheidkundige Vereniging Vereniging Oudheidkundige Den Ham-Vroomshoop Den Ham-Vroomshoop Den DenHam-Vroomshoop Ham-Vroomshoop.

Den Ham-Vroomshoop.

VVD Twenterand doeten voorstel voor Oktoberfest, Bauer Bockbier Voorverkoop Forest Hill van start pilot koopzondag in Vroomshoop VROOMSHOOP Er wordt wordt achter achter de de schermen schermen hard gewerkt gewerkt om om het het festival festival FoFoVROOMSHOOP Er wordt achter de schermen hard gewerkt om het festival FoVROOMSHOOP ||| Er hard

rest Hill Hill op op de de ijsbaan ijsbaan in in het het bos bos aan aan de de Hammerweg Hammerweg in in Vroomshoop Vroomshoop vorm vorm en en rest Hill op de ijsbaan in het bos aan de Hammerweg in Vroomshoop vorm en rest inhoud te te geven. geven. Het Het evenement evenement vindt vindt hartje hartje zomer zomer plaats plaats en en wel wel op op zaterdag zaterdag inhoud te geven. Het evenement vindt hartje zomer plaats en wel op zaterdag inhoud TWENTERAND | De VVD Twenterand zal op 2 oktober aanstaande een motie in27 juni 2015. De voorverkoop van entreekaarten is inmiddels van start gegaan. 27 juni 2015. De voorverkoop van entreekaarten is inmiddels van start gegaan. 27 juni 2015. De voorverkoop van entreekaarten is inmiddels van start gegaan. dienen in de gemeenteraad, met het voorstel om op zondag 23 december 2018 een pilot te houden met een koopzondag. Van 19.00 19.00 uur uur tot tot 1.00 1.00 uur uur kunnen kunnen jong jong en en oud oud Entreekaarten zijn zijn voor voor 10 10 Van 19.00 uur tot 1.00 uur kunnen jong en oud Entreekaarten zijn voor 10 Van Entreekaarten er terecht terecht en en kan kan er er volop volop genoten genoten worden worden van van er terecht en kan er volop genoten worden van er Euro verkrijgbaar verkrijgbaar bij bij KreKreEuro verkrijgbaar bij KreVoorkomen dat winkeliers verhuizen Euro house, dance & hardstyle en ook olderwetse rock, house, dance & hardstyle en ook olderwetse rock, house, dance & hardstyle en ook olderwetse rock, mer en en ’t ’t Stuupke, Stuupke, bij bij DenDenmer en ’t Stuupke, bij Denwaarvoor een een speciale speciale podium podium wordt wordt neergezet. neergezet. mer waarvoor een speciale podium wordt neergezet. waarvoor Fractievoorzitter van de VVD, Erik Kobes: “We klanten kunnen behouden.” nis Fashion, Hammerstraat nis Fashion, Hammerstraat nis Fashion, Hammerstraat zien dat steeds meer winkelend publiek, ook Op zondag 23 december zullen er [naast de Er zijn zijn vele vele optredens optredens gepland gepland tijdens tijdens het het festival festival Er zijn vele optredens gepland tijdens het festival Er en 2a, bij eetcafé de Gulle Gulle vanuit Twenterand, naar omliggende gemeenten winkelopening] allerlei winterse activiteiten plaatsen 2a, 2a, bij bij eetcafé de Gulle en eetcafé de op het het mainstage mainstage en en het het rockpodium rockpodium waardoor waardoor op het mainstage en het rockpodium waardoor op gaat. Dat is slecht voor onze winkeliers en het vinden. Ondernemend Vroomshoop wil met Goedzak, Hammerstraat Hammerstraat 2 2 in inde het een een spetterend spetterend festival festival beloofd beloofd te te worden. worden. Goedzak, Hammerstraat 2 in het een spetterend festival beloofd te worden. Goedzak, het laatste wat we willen, is dat onze ondernemers uit openingstijden en de activiteiten rekening houden Alle namen namen van van bands bands en en DJ’s DJ’s (zoals (zoals Darryl Darryl E, E, Alle namen van bands en DJ’s (zoals Darryl E, Alle Vroomshoop en bij bij de de Read Read Vroomshoop en bij de Read Vroomshoop en onze gemeente gaan verhuizen.” met de kerkgang. Manon Bosch Bosch en en Tricklebolt) Tricklebolt) zijn zijn te te zien zien op op de de Manon Bosch en Tricklebolt) zijn te zien op de Manon Shop aan aan de de Brink Brink 5-6 5-6 in in Den Den Shop aan de Brink 5-6 in Den Shop facebookpagina van van Forest Forest Hill. Hill. facebookpagina van Forest Hill. facebookpagina Ondernemend Vroomshoop voorstan- Evaluatie Ham. Aan de de overspoeld kassa kosten kosten Ham. Aan de kassa kosten Ham. Aan kassa VRIEZENVEEN |Op |Op zaterdag zaterdag 28 28 oktober oktober wordt wordt Vriezenveen met leleder VRIEZENVEEN Vriezenveen overspoeld met Een echte beachtent ontbreekt niet bij deze eerste Een echte echte beachtent beachtent ontbreekt ontbreekt niet niet bij bij deze eerste eerste Een derhosen en dirndls dirndls want want het hetdeze OktoberfestInVriezenveen Vriezenveen staat op het programma. de entreekaarten van Forest derhosen en Oktoberfest staat op het programma. 2019 wordt de pilot geëvalueerd en wordt bede entreekaarten van Forest de entreekaarten van Forest editievan vanForest ForestHill Hillmet metuiteraard uiteraardook ookvolop volopeten eten editie van Forest Hill met uiteraard ook volop eten editie De oktoberfeesten oktoberfeesten in Vriezenveen Vriezenveen worden steeds populairder enom het festivalterOndernemend Vroomshoop is voorstanderworden van zien De in steeds populairder en het festivalterof erop een voorstel deEuro. koopzondag Hill 27 junikomt 12,50 Hill op 27 juni 12,50 Euro. en drinken drinken voor voor de de bezoekers. bezoekers. Hill op 27 juni 12,50 Euro. en drinken voor de bezoekers. en rein aan het Westeinde werd te klein, vandaar dat de tent dit jaar te vinden is op op dit plan enhet zal Westeinde alle fracties benaderen met het rein aan werd te klein, vandaar dat de dit jaar vinden is in te voeren optent structurele basistevoor een nog te het veel veel grotere Manitobaplein inhebben Vriezenveen. Dit jaarzondagen is de de sfeervolle sfeervolle tent weer verzoek omgrotere de pilotManitobaplein toe te staan: “Wein het Vriezenveen. jaar is bepalenDit aantal per jaar. tent Maarweer eerst een stuk stuk groter dan de vorige vorige editie omdat hetdevorig vorig jaar, voor de de derde derde keer op eerder een groter verzoek dan ingediend, wat toen is afgeeen de editie omdat het jaar, voor keer moet raad op 2 oktober akkoord gaan met op het rij, lang van tevoren was uitverkocht. wezen. Devan tijd begint te dringen, willen we onze voorstel van de VVD. rij, lang tevoren was uitverkocht.

Amicitia houdt jaarlijke Internationale gitaarhelden naar rommelmarkt en veiling Veenlust Bergentheim

zitplaats betaalt betaalt uu 24 24 euro euro (beperkt (beperkt beschikbaar). beschikbaar). Het programma programma bestaat bestaat dit dit jaar jaar onder onder andere andere zitplaats Het Voor meer meer informatie informatie gaat gaat uu naar: naar: www.mdzk.nl. www.mdzk.nl. uit de de Vjenneländer, Vjenneländer, de de populaire populaire Vriezenveense Vriezenveense Voor uit band Original Original Stimmungsmacher, Stimmungsmacher, en en als als klap klap op op band de vuurpijl de beste Helene Fischer Double van Folk & & Bock Bock het het gezelligste gezelligste bokbierfesbokbierfesde vuurpijl de beste Helene Fischer Double van Folk Europa.Nijkamp: Daarnaast zijn zijn er in in de de sfeervolle sfeervolle feest- maat tival van van Twente Europa. Daarnaast er feesttival Twente Gerd Nijkamp: “Plaatselijke bevolking maat rommelmarkt tot groot groot succes” succes” Gerd “Plaatselijke bevolking rommelmarkt tot groot succes” Gerd Nijkamp: “Plaatselijke bevolking maat rommelmarkt tot tent ook ook verschillende verschillende activiteiten. activiteiten. Rond Rond 20.30 20.30 Lekker Lekker bockbier bockbier drinken drinken onder onder het het genot genot van van livelivetent uur slaan de burgemeester en commandant van muziek van Bek vol zand en Irish folk band The uur slaan de burgemeester commandant van muziek van Bek vol zand en Irish folk band The BERGENTHEIM |De Het is en intussen alweer twee jaar geleden dat gitaarheld Johnny VRIEZENVEEN De rommelmarkt en veiling veiling van korfbalvereniging Amicitia wordt VRIEZENVEEN rommelmarkt en veiling van korfbalvereniging Amicitia wordt VRIEZENVEEN ––– De rommelmarkt en van korfbalvereniging Amicitia wordt de brandweer onder muzikale begeleiding van Beggar’s Clans, lekker eten en zelfs een authende brandweer onder muzikale begeleiding van optrad. Beggar’sAangezien lekker eten enhier zelfs een authenGallagher met zijn band in Nederland de Ier een grote opzaterdag zaterdag 13juni juni gehouden. Derommelmarkt rommelmarkt isClans, doorde dejaren jaren heen uitgegroeid op zaterdag 13 juni gehouden. De rommelmarkt is door de jaren heen uitgegroeid op 13 gehouden. De is door heen uitgegroeid de Vriezenveense Harmonie traditiegetrouw het tieke Oktoberkermis, dat is het recept van Folkbij & de Vriezenveense Harmonie traditiegetrouw het tieke Oktoberkermis, dat is het recept van Folk & schare fans heeft opgebouwd, kwam regelmatig de vraag wanneer hij weer tot een een geweldige geweldige happening, happening, die die wordt wordt bezocht bezocht door door duizenden duizenden bezoekers bezoekers en en tot een geweldige happening, die wordt bezocht door duizenden bezoekers en bij tot bij ‘Eerste Vat’ aan. Die wordt vervolgens tot op de Bock. Het gezellige festival is voor iedereen gratis ‘Eerste Vat’ aan. Die wordt vervolgens tot op de Bock. Het gezellige festival is voor iedereen gratis eens naar deze regio komt. Waarop zijn vaste ‘gastouders’, het echtpaar Gerrit vele Vriezenveners Vriezenveners in in de de agenda agenda staat staat omcirkeld. omcirkeld. vele Vriezenveners in de agenda staat omcirkeld. vele bodem leeggetapt en door door besloten een afvaardiging afvaardiging van meteen te bezoeken, bezoeken, maar voor de échte échte bokbierliefhebbokbierliefhebbodem leeggetapt en een van te de en Jeannette Veltink, om maar eenmaar heelvoor gitaarfestival te orgade gemeenteraad uitgedeeld aan het volk! ber heeft men een bijzonder arrangement samende gemeenteraad uitgedeeld aan het volk! ber heeft men een bijzonder arrangement samenniseren. Jaarlijks gaat op de tweede zaterdag van nement, waaronder ook vele kinderen Jaarlijks gaat op de tweede zaterdag van nement, waaronder ook vele kinderen Jaarlijks gaat op de tweede zaterdag van nement, waaronder ook vele kinderen De tent tent isis geopend geopend vanaf vanaf 19.00 19.00 uur uur en en het het duurt duurt gesteld. gesteld. Er Er zijn zijn maar maar liefst liefst acht acht soorten soorten bockbier bockbier De juni om klokslag klokslag 12.00 uur21 het hektetevoor voor dietap avonds enthousiast langs langs de de deudeujuni om klokslag 12.00 uur het hek voor die avonds enthousiast langs de deujuni om 12.00 uur het hek die ’s’s’s avonds enthousiast tot 01.00 01.00 uur. Kaartjes zijn voor voor 10 euro koop van tap te proeven. proeven. tot uur. Kaartjes zijn 10 euro koop te Zodoende wordt vrijdagavond september bij van het terrein van de ininrommelmarkt rommelmarkt open. ren gaan gaan om om spullen spullen op op te te halen. halen. Al Al die die het terrein van de rommelmarkt open. bij alle alle Primera winkels heeleen Nederland enneerver- ren ren gaan om spullen op te halen. Al die het terrein van de open. bij Primera winkels heel Nederland en verZaal Veenlust in Bergentheim grote tent schillende voorverkoopadressen waaronder ‘Het Tijdens Folk & Bock is er een gezellige oktoberHonderden enthousiastelingen stormen spullenFolk moeten vervolgens worden geschillende ‘Het Tijdens gezet voorvoorverkoopadressen de enthousiastelingen eerste editie van waaronder het International & Bockvervolgens is er een gezellige oktoberHonderden enthousiastelingen stormen spullen moeten vervolgens worden geHonderden stormen spullen moeten worden geWapen’ en “Schippers Tweewielers’. Voor meer kermis met diverse attracties, bovendien zijn er Wapen’ en “Schippers Tweewielers’. Voor meer Guitar Heroes Festival. ‘De Veltinks’, gepassiokermis met diverse attracties, bovendien zijn er dan tegelijk het terrein op, om te zien of sorteerd en op waarde worden geschat. dan tegelijk tegelijk het het terrein terrein op, op, om om te te zien zien of of sorteerd sorteerd en en op op waarde waarde worden worden geschat. geschat. dan informatie kunt u een kijkje nemen op: www. springkussens opgesteld op het gezellige terras informatie kunt u een kijkje nemen op: www. neerd Ierland-adepten, halen regelmatig Ierse en springkussens opgesteld op het gezellige terras er iets iets bij bij zit zit van van hun hun gading. gading. Volgens Volgens Na Na de de rommelmarkt rommelmarkt zitten zitten we we bovendien bovendien er iets bij zit van hun gading. Volgens Na de rommelmarkt zitten we bovendien er mdzk.nl.bands naar Nederland. Onder wie John- rondom rondom de de heerlijk heerlijk verwarmde verwarmde tent. tent. In In en en rond mdzk.nl. Engelse Gerd blijft blijft dat dat een een prachtig prachtig schouwspel. schouwspel. met met vele vele overtollige overtollige spullen spullen en en afval afvalrond dat Gerd blijft dat een prachtig schouwspel. met vele overtollige spullen en afval dat Gerd de tent kunnen de bezoekers zichzelf trakteren op ny Gallagher. “We werden regelmatig gevraagd de tent kunnen de bezoekers zichzelf trakterendat op “Er zijn mensen die al om 10.00 uur voor moet worden afgevoerd.” “Er zijn mensen die al om 10.00 uur voor moet worden afgevoerd.” “Er zijn mensen die al om 10.00 uur voor moet worden afgevoerd.” Frans Bauer Bauer métweer liveband in deze Vriezendiverse lekkere lekkere hapjes hapjes en en stevige stevige herfstgerechten. herfstgerechten. Frans mét liveband in Vriezenwanneer we Johnny eens naar regio diverse het hekhalen”, gaanvertelt staan, om echt echt de allereerallereerhet hek gaan staan, om echt de allereerveen het hek gaan staan, om de veen zouden Jeannette Veltink. “Voor ons ste te zijn enook de meeste keusenkele teisishebben hebben Eente dag eerder, vrijdag 27 oktober, hetandere enige uitgebreid De festival rommelmarkt enoptredens veiling worden geHet festival op zondag zondag 29 oktober. U bent bentmeer welste te zijn en de meeste keus te hebben Een dag eerder, vrijdag 27 oktober, het enige reden om dan maar meteen De rommelmarkt en veiling worden geHet isis op 29 oktober. U welverdiend met op onder ste zijn en de meeste keus te De rommelmarkt en veiling worden gegrote concert mét liveband dat Frans Bauer dit kom vanaf 13.00 uur om van de lekkerste bockop de deIerse markt”, zegt hij. datte Frans concert mét liveband dit het grote bands hier naartoe halen.Bauer Toen we kom vanafbij 13.00 uur om vanvan de lekkerste wereldvermaarde Glastonbury-festival.” houden bij het clubhuis clubhuis van Amicitiabockop op de markt”, zegt hij. houden bij het clubhuis van Amicitia op op markt”, zegt hij. houden het Amicitia op jaar in in benaderden, Overijssel geeft geeft tijdens de de Oktoberfeesten biertjes, leuke kidsactiviteiten en gezellige sfeer te jaar Overijssel tijdens Johnny reageerde hij Oktoberfeesten meteen razend De biertjes, leuke kidsactiviteiten en gezellige sfeer te derde artiest die naar Bergentheim komt is Sportpark het het Midden Midden in in Vriezenveen. Vriezenveen. Sportpark het Midden in Vriezenveen. Sportpark in Vriezenveen. Vriezenveen. Het concert isook in de de hoogste feesttent tijd op Davy genieten. De toegang toegang is gratis gratis uit enNoord-Ierland het festival festival isis in Het concert is in feesttent op enthousiast. Zelf vond hij het genieten. De is en het K. “Davy Kerrigan komt De leden leden van van Amicitia Amicitia zijn zijn ruim ruim twee twee druk druk “Mijn “Mijn vader vader is is zo’n zo’n 40 40 jaar jaar geleden geleden bebeDe leden van Amicitia zijn ruim twee druk “Mijn vader is zo’n 40 jaar geleden beDe het hij Manitobaplein. Local zijn heroe Leon Schipper Schipper afgelopen omdebuut 21.00 uur. het Manitobaplein. heroe Leon dat en zijn Boxtie Local Band Nederlandse fans en maakt zijn in Nederland. Hij heeft een afgelopen om 21.00 uur. met het organiseren vanvoor dezijn Rommelmarkt gonnen met met de de rommelmarkt. rommelmarkt. In In de de eereermet het organiseren van de Rommelmarkt gonnen de rommelmarkt. In de eermet het van de Rommelmarkt neemt hetorganiseren voorprogramma rekening. neemt het voorprogramma voor zijn rekening. weer eens zou verblijden met een show. Johnny gonnen heel eigenmet stijl en heeft bekende en minder bekenen Veiling. Naast het en goed gesorteerde Bocktocht, stecovers jarenop samen met IJsclub IJsclub Vooruit, maar en Veiling. Naast het goed gesorteerde ste jaren samen met IJsclub Vooruit, maar en Veiling. Naast het goed gesorteerde ste jaren samen met Vooruit, maar Deeen Holland Show Band, deinbegeleidingsband begeleidingsband Bocktocht, de repertoire. gezelligste MTB tocht van De Holland Show Band, de is absoluut fenomeen bluesrock-kringen de gezelligste tocht van de het Hij MTB vormt het levende aanbod indoet de marktkramen, gaan Gerd inmiddels wordt de rommelmarkt rommelmarkt al weer weer aanbod in de marktkramen, gaan Gerd van grootheid. Frans,in doet het voor én naprogramma naprogramma van Twente Twente inmiddels wordt de rommelmarkt al weer aanbod de marktkramen, gaan Gerd van Frans, voor van een Hijhet heeft in én het verleden samengebewijs dat jewordt met alleen een gitaar en goede stem inmiddels de al Frans Bauer met als thema: In je moerstaal. Of zoGezellig met een grote groep een flink stuk fietsen en zijn assistenten de fraaie stukken aan een tijd gehouden door korfbalvereniFrans Bauer met alsmeer thema: InStraits, je moerstaal. zo- Gezellig speeld met onder Dire ZZ Top,Of Beth geen nodig hebt groep om een show een grote eengeweldige flink stuk fietsen en zijn assistenten de fraaie stukken aan een band tijdmetgehouden gehouden door korfbalverenien zijn assistenten de fraaie stukken aan een tijd door korfbalverenials man ze zelf zeggen: via Waan jezelf in een een bruine door ons mooie Twentse land, om vervolgens jeals ze zelf zeggen: Waan jezelf in bruine Hart en Joe Bonamassa. Ook trad hij al eens op neer te zetten.” Het festival begint om 20.00 uur. door ons mooie Twentse land, om vervolgens jede man brengen via een veiling. Als veiging Amicitia. de brengen een veiling. Als veiging Amicitia. Amicitia. de man brengen via een veiling. Als vei- ging kroeghet met André Hazes… Zing mee met Ciske zelf te te belonen belonen met een heerlijk bockbiertje. bockbiertje. Dát kroeg met André Hazes… Zing Ciske voor koninklijk huis in Monaco. Datmet vielspuldus- Kaarten kosten met in de voorverkoop 16 euro Dát en zelf een heerlijk lingmeester heeft Gerd velemee mooie spullingmeester heeft Gerd vele mooie lingmeester heeft Gerd vele mooie spulde Rat… Rat… Laatsmaak oude dat tijden herleven met Teach-In deverkrijgbaar gedachte achter achter de Bocktocht Bocktocht voorafgaand de Laat oude tijden Teach-In danig in de hijherleven sindsdienmet ieder jaar zijn of te bestellen bij Veenlust of via: isis de gedachte de voorafgaand len onder onder de de hamer hamer gehad. gehad. “Van “Van 12.15 12.15 Voor Voorveel veelleden ledenis isde derommelmarkt rommelmarkteen eenacaclen onder de hamer gehad. “Van 12.15 Voor veel leden is de rommelmarkt een aclen en Edsilia Edsilia Rombley op het het Songfestival… Schraap aan het het gezellige bockbierfestival Folk &de Bock in en Rombley op Schraap wordt ingevlogen om de Songfestival… prins en prinsessen te www.tentfeesten.nl. Kaarten kostenFolk aan& kassa aan gezellige bockbierfestival Bock in tot 18.00 gaan we non-stop door met tiviteit waar naar uit wordt gekeken. Het tot 18.00 gaan we non-stop door met tiviteit waar naar uit wordt gekeken. Het tot 18.00 gaan we non-stop door met tiviteit waar naar uit wordt gekeken. Het de keeltjes voor hits van Marco Borsato, de Dolly Vriezenveen. De Bocktocht wordt gefietst op zonde keeltjes voor hits van Marco Borsato, de Dolly 22,50 vermaken.” Vriezenveen. euro. De Bocktocht wordt gefietst op zonveilen. Er komen komen prachtige spullen vooris een een bindend element element voor voor de de club”, club”, veilen. Er komen prachtige spullen vooris een bindend element voor de club”, Dotstweede en Jeroen Jeroen van die der Boom… En nee hoor, hoor, niet dag 29 oktober. oktober. veilen. Er prachtige spullen vooris bindend Dots en van der Boom… En nee niet De band naar Nederland komt is dag 29 bij, waar dankzij de grote belangstelling alleen de kleintjes kleintjes zijn dol optrio K3… zegt hij. hij. De rommelmarkt iseen volgens Gerd Tijdens deDe bocktocht wordt er eris een kleine Gerd 50 kikibij, waar dankzij de grote belangstelling alleen de zijn dol op K3… Wille and the Bandits. “Een uit Cornwall dat Tickets zegt hij. De rommelmarkt is volgens Gerd Tijdens de bocktocht wordt kleine 50 online: www.tentfeesten.nl bij, waar dankzij de grote belangstelling zegt rommelmarkt volgens En ‘last but not least’ is ook de zingende fietsenlometer gefietst door de mooiste gebieden van En ‘last but notop least’ is ook deMet zingende fietsenmeestal flink op wordt geboden. Alaan komt een geheel eigen geluid heeft. dank het mede lometer gefietst mooiste gebieden https://www.johnnygallagher.com/ mede dankzij dankzijdoor de de medewerking van van de meestal flink op wordt geboden. Al komt mede dankzij de medewerking van de meestal flink wordt geboden. Al komt de medewerking van de maker Leonnog Schipper van devan partij. Met liedjes als https://www.willeandthebandits.com/tour-dates Twente. Vorig jaar waren er veel deelnemers en maker Leon Schipper van de partij. Met liedjes als fantastische slide-gitaarspel zanger Wille EdTwente. Vorig jaar waren er veel deelnemers en het ook wel eens voor dat er iets plaatselijke bevolking zo’n groot succes het ook ook nog nog wel wel eens eens voor voor dat dat er er iets iets plaatselijke plaatselijke bevolking bevolking zo’n zo’n groot groot succes succes het ‘Het isis een een nacht, Meisjes van de de nacht of Laat Laat de https://www.davyk.net/the-davy-k-project ook dit dit jaar jaar wordt wordt er er weer weer een een grote grote opkomst opkomst verver‘Het nacht, van nacht of de wards. Ook deze band heeft z’n sporen reeds ook weg gaat voorMeisjes een appel appel en een ei”, geworden. “Alle mensen mensen die korfbal korfbal een een weg gaat voor een appel en een ei”, geworden. “Alle mensen die korfbal een weg voor en een ei”, geworden. “Alle die zon in ingaat je hart’ hart’ laat een Leon het het publiek publiek meedeinen. wacht. De De start start en de de finish finish zijn zijn op het het feestterfeestterzon je laat Leon meedeinen. wacht. en op zegt Gerd. warm hart toedragen, leveren leveren ons prachprachzegt Gerd. warm hart toedragen, leveren ons prachzegt Gerd. toedragen, ons Inmiddels heeft hij hij al al op op vele vele evenementen evenementen in in en en warm rein op ophart het Manitobaplein Manitobaplein in Vriezenveen, Vriezenveen, waar Inmiddels heeft rein het in waar tige spullen aan die wij kunnen verkotige spullen aan die wij kunnen verkotige spullen aan die wij kunnen verkoom Vriezenveen een showtje weggegeven. En in hetzelfde weekend ook het concert van Frans om Vriezenveen een showtje weggegeven. En in hetzelfde weekend ook het concert van Frans Er komt heel wat kijken bij het organisepen. Elk jaar worden in Vriezenveen in Er komt heel wat kijken bij het organiseookkomt dezeheel keer is is hij van van de bij partij omorganisede tent tent op op Bauer Bauer en en het Oktoberfest Vriezenveen worden gegepen. Elkhet jaar worden in Vriezenveen Vriezenveen in Er wat kijken het ook deze keer hij de partij om de Oktoberfest Vriezenveen worden pen. Elk jaar worden in in zijn kop kop zetten. organiseerd. ren vanteteeen een rommelmarkt. “We “We hebben hebben organiseerd. de eerste eerste weken weken van van juni juni aanhangers aanhangers vol vol zijn zetten. ren van een rommelmarkt. “We hebben de eerste weken van juni aanhangers vol ren van rommelmarkt. de Wilt u hier graag bij zijn? Kaartjes zijn te koop Inschrijven kan een half uur voor aanvang. Om Wilt u hier graag bij zijn? Kaartjes zijn te koop kan een half en uur telkens voor aanvang. Om inmiddels een een superdik superdik draaiboek”, draaiboek”, zo zo Inschrijven spullen opgehaald opgehaald en telkens blijkt dat dat inmiddels een superdik draaiboek”, zo spullen opgehaald en telkens blijkt dat inmiddels spullen blijkt bij alle Primera’s in heel Nederland, via paylo12.00 uur gaan de tocht van start, en de finish bij alle Primera’s in heel Nederland, via paylo12.00 uur gaan de tocht van start, en de finish vertelt Gerd. Gerd. “Er “Er zijn zijn jaarlijks jaarlijks wel wel zo’n zo’n er er op op de de zolders zolders of of in in de de schuren schuren nog nog vertelt Gerd. “Er zijn jaarlijks wel zo’n er op de zolders of in de schuren nog vertelt gic en en verschillende verschillende voor voor verkoopadressen verkoopadressen waarwaar- wordt wordt verwacht verwacht rond rond 14.30 14.30 uur. uur. Deelname Deelname kost kost 55 gic 200 vrijwilligers betrokken bij het eve prachtige waardevolle goederen staan.” 200 vrijwilligers betrokken bij het eve eve prachtige prachtige waardevolle goederen staan.” 200 het waardevolle goederen staan.” onder vrijwilligers ‘Het Wapen’ Wapen’ betrokken en “Schipper “Schipperbij Tweewielers’. euro, dit dit isis inclusief inclusief een kopje kopje koffie vooraf vooraf en een een onder ‘Het en Tweewielers’. euro, een koffie en De normale normale kaarten kaarten kosten kosten 19 19 euro euro en en voor voor een een bockbiertje bockbiertje bij bij de de finish. finish. De


WINTERCOLLECTIE TOT

op de najaars- en wintercollectie

NIEUWE COLLECTIE

75% KORTING 10% KORTING 20%-30%-50%

Het najaar laat zich van zijn mooiste kant zien bij Schipper Dameskleding. In onze winkel in Vriezenveen vinden dames een stijlvolle en gevarieerde najaar - en wintermode.

Wij nodigen u van harte uit op onze open dagen op donderdag 13, vrijdag 15 en zaterdag 15 september ( Koffie en gebak staat klaar!)

KORTING

M.u.v. basis en nieuwe collectie

Schipper Dameskleding

Schipper Dameskleding

Westeinde 386 - 7671 CN Vriezenveen Tel: 0546 - 561547

Westeinde 386 - 7671 CN Vriezenveen Tel: 0546 - 561547

Nieuw badmintonseizoen van start TWENTERAND - Het nieuwe badmintonseizoen voor BV Twenterand is weer begonnen. De vereniging is met vier teams actief in diverse competities, waaronder één jeugdteam onder 13 jaar en een team in de 5e klasse. Naast competitie is het ook mogelijk om een shuttle te komen slaan op een speelavond. Op dinsdag- en woensdagavond is er vanaf 19.00 uur training voor de jeugd en vanaf 20.00 uur vrij spelen. Op dinsdagavond wordt er gespeeld in sporthal De Beukenhage in Den Ham en op woensdagavond in Het Punt in Vroomshoop. Iedereen is welkom om een shuttle te slaan. De

eerste maand kun je gratis meespelen, waarna je kunt kiezen voor lidmaatschap of een shuttlekaart. Kom vooral langs en neem je vrienden mee. Kijk voor meer informatie en wedstrijdschema’s op: www.badmintontwenterand.nl.

Help nierziekten genezen! DAARLERVEEN - Ruim 60.000 vrijwilligers collecteren van 16 tot en met 22 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. Ook in Daarlerveen gaan enthousiaste collectanten op pad. Alle bijdragen helpen om onze droom voor nierpatiënten – nierziekten kunnen genezen - te realiseren. En dat is hard nodig, jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten. “Dit jaar is de Nierstichting 50 jaar actief. En

TIJDENS ONZE OPEN HUIS DAGEN 13, 14 en 15 september

in die tijd hebben we heel wat dromen kunnen realiseren. Door te durven én te doen. Zo hebben we dialyse bereikbaar gemaakt voor iedereen, is thuisdialyse mogelijk geworden en ontwikkelen we nu de draagbare kunstnier.” Maar nog steeds is er die harde werkelijkheid. Dialyseren is loodzwaar. Jaarlijks overlijden 1.000 dialysepatiënten. “Onze ultieme droom is dat we nierziekten kunnen genezen. COLLECTE ESSENTIEEL De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. “De collecte is essentieel voor het werk van de Nierstichting. Iedere bijdrage aan de collecte helpt om nierpatiënten hun leven terug te geven.” Dat kan alleen dankzij de inzet van

collectanten en steun van donateurs. Draag ook bij en help nierziekten genezen. Geef aan de collectant of doneer direct via: www.nierstichting.nl.

Herfstbingo Dorpshuis BRUINEHAAR - Op donderdag 20 september is er een herfstbingo in het Dorpshuis ‘witte kerkje’ aan de Gravenlandweg 18 in Bruinehaar. De zaal is open vanaf 19.30 uur en de balletjes rollen om 20.00 uur. Natuurlijk zijn er weer prachtige prijzen te winnen. De opbrengst van de bingo is voor het Dorpshuis.

De organisatie van de Stichting Triatlon Vroomshoop

bedankt al haar sponsoren

AutoWebbink

Wij zijn sterk in elk merk

Expert Berkhof De Blommerije Sportieve Kans Twenterand

Alfabet Reclame Holtkamp Bouw In Person Formido Vroomshoop

Reclastyle Clever Bowtie Martijn Schokker gordijnservice

Schone stroom Oost Pearle Vroomshoop Primataria Nieuwoord Supercoop Bekmann Elektra

Poelma Dierenartsen De Groot Houtbouw BV Woondock Wand- en vloertegels Kroek Dennis Fashion

Jumbo Vroomshoop Kokkie bikes Profile Tyre Center Heuver Bakkerij Van der Goot Twentse Weg- en

Waterbouw BV / Negam BV De Oale bakkerij Arjan Poelarends woning en projectstoffering Temmink Notaris

Henk Bosch schildersbedrijf

Mode en Lingerie "Anne-Marie"

Autobedrijf Lamberts

Parudé fashion

Zonneklaar Zonwering

Ruud Haverkort autoschade herstel

Ardesch Sloopwerken

Café De Brug

Hankamp dienstverlening

Administratiekantoor Kaas

Gerrits Tuinmeubelen

Hudepohl Bouwwerken BV

Uw slager Johan Kleine

Luvro Vroomshoop BV

Autobedrijf Bertil Jansen BV

UwKachel.nl

Klos Tweewielers

Bouwbedrijf Karsten

Gevro Tweewielers

Bakker Jansen Den Ham

En natuurlijk ook dank aan alle vrijwilligers en aanwonenden

Oosterhave Makelaars Veltink automaterialen & bedrijfskleding Derks Training & coaching

Denk aan onze sponsoren, zij denken ook aan ons!


Belangrijke internationale Les Knight herdenking nadert

Rallyteam Brouwer-Hesselink present in Hellendoorn TWENTERAND |Op 14 en 15 september zullen rijder Bert Brouwer (Nieuwleusen) en navigator Marcel Hesselink (Vriezenveen) deelnemen aan één van hun thuiswedstrijden en tevens grootste wedstrijd van Nederland: ‘De Hellendoornrally’.

De laatste oefenavond van muziekvereniging Juliana voor hun optreden tijdens het weekeind DEN HAM | Brinkdorp Den Ham is klaar voor de driedaagse herdenking van Dambuster Les Knight komend weekeinde. De hiervoor opgerichte Stichting Remembering Dambuster Les Knight DSO is druk bezig om de laatste voorbereidingen op elkaar af te stemmen, om van het weekeinde rond 14, 15 en 16 september iets onvergetelijks te maken. Afgelopen week zijn het graf op de oude begraafplaats en het monument aan de Janmansweg van nieuwe beplanting voorzien. Beide zien er weer mooi en fris uit. Hiervoor is verantwoordelijk groenspecialist Bennie Jansen, die ook het onderhoud van het monument voor zijn rekening neemt. De bovenbouw van alle basisscholen in Den Ham heeft een speciale gastles gehad van stichtingssecretaris Melvin Chambers en van Koninklijke Luchtmacht majoor Bart Aalberts. Terwijl Chambers de kinderen vertelde hoe Les Knight Den Ham voor een ramp behoedde en zijn leven opofferde voor zijn bemanning, gaf majoor Aalberts een boeiende les over het respectvol ruimen van resten van vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog. In Nederland alleen al zijn meer dan 6000 vliegtuigen neergestort, waarbij veel bemanningsleden het leven hebben verloren. Majoor Aalberts vertelde dat er her en der nog honderden wrakken in de bodem verborgen liggen. Deze week komt het boek van de stichting getiteld: ‘Remembering Dambuster Les Knight’ van de pers. Een exemplaar zal worden overhandigd aan de Knight-familie en aan de Australische ambassadeur Zijne Exellentie Mr. Matthew Neuhaus op zaterdagavond in café-restaurant Harwig. Dit restaurant speelde een belangrijke rol tijdens de oorlog voor Sgt. Les Woollard, boordschutter van de gecrashte Lancaster. Daar moest hij zich ophouden met een rode boerenzakdoek half uit zijn broekzak als herkenningsteken. Daar pikte een Meppeler verzetsgroep hem op als eerste stap op weg naar de vrijheid. Hij was gekleed in een burgerpak, beschikbaar gesteld door Dokter Kohly. Het in het Engels uitgebrachte boek wordt door de Canadese televisie als een belangrijk Dambusterstuk beoordeeld. De schrijfstijl is levendig en helder en geeft een goed beeld van wat er zich in Den Ham afspeelde zo rond het jaar 1943. Shelagh O’Brien, dochter van bemanningslid O’Brien wordt vooral aangesproken door de innovatieve vormgeving van Tim ter Haar, werkzaam bij Villa5 in Ommen. Het boek onthult nieuwe dramatische feiten en inzichten. Het boek bevat zo’n 120 foto’s, waarvan er verschillende voor het eerst in de publiciteit komen. Auteur Chambers en vormgever Ter Haar hebben vanwege tijdsdruk toch in een

Majoor Aalberts tijdens zijn gastles.

kort tijdsbestek deze klus weten te klaren. De stichting wil nog eens benadrukken dat alle Hammenaren en verdere belangstellenden welkom zijn om naar de ceremonie te komen op zaterdag 15 september vanaf 14.00 uur. Parkeren wordt duidelijk aangegeven nabij de Janmansweg. Men laat weten: “Daar beginnen we met een bijdrage van muziekvereniging Juliana, gevolgd door diverse toespraken van prominenten. Afgesloten wordt met diverse kransleggingen en het laten overvliegen van een vijftal historische vliegtuigen. Naast bezoekers uit Canada, Engeland en Australië hopen ook onze Commissaris van de Koning en de Burgemeester van Twenterand aanwezig te zijn. En niet te vergeten de ambassadeurs van Australië en Engeland. Bovendien is er ruimte voor de twee minuten stilte en het Wilhelmus. Vergeet ook de herdenkingsdienst niet op zondagmiddag om half vier in de Hervormde kerk aan de Brink. Die wordt gevolgd door een kranslegging bij de graven van Les Knight, Thomas Mair en Kenneth Blow. De laatste twee zijn met hun Mosquito jachtbommenwerper neergestort in het Linderflier en kwamen daarbij om het leven. Vanaf woensdag 12 september is de Les Knight-Lancastertentoonstelling te bezoeken in het Middendorpshuis te Den Ham.”

Tim ter Haar (links) laat Melvin Chambers een rol-banner zien ter gelegenheid van het weekeinde

Eerder dit seizoen hebben ze al gereden in Emmeloord, Barneveld en Hardenberg, waar met uitzondering van Barneveld (uitval vanwege kapotte versnellingsbak) mooie resultaten genoteerd konden worden. In Hardenberg werd het duo vierde algemeen en eerste in de klasse. In Hellendoorn zal het duo deelnemen in de ‘Historics’, een aparte klasse waarin alleen auto’s van 25 jaar en ouder meedoen. Dit staat garant voor een stuk nostalgie en ouderwets rallyspektakel. Op het programma staan vijftien mooie technische en afwisselende klassementsproeven op het Twentse platteland, waar in totaal zo’n 160 kilo-

meter op snelheid gereden wordt. Vijf op de vrijdagavond en de overige tien op zaterdag. Ook de publieksproef op industrieterrein Bedrijvenpark Twente is weer in het programma opgenomen. Het servicepark is op industrieterrein ’t Lochter in Nijverdal. Hier kan het publiek de rallyauto’s ook van dichtbij bekijken. De eerste deelnemer zal hier op vrijdagavond rond 19.00 uur over het startpodium gaan. De finish staat gepland op zaterdagavond vanaf 19.00 uur. Het team gaat ook nu weer haar uiterste best doen voor een goede klassering. Meer over team en sponsoren is te vinden op: www.retrorallysport.com en www. rallymax.eu of volg ze op Facebook.

Sport in Twenterand TWENTERAND | Er was afgelopen weekeinde enorm veel te doen in Twenterand. Daarnaast ging de sport ook gewoon door. Hieronder een overzicht van een aantal sportgebeurtenissen van afgelopen weekeinde.

Voetbal Vroomshoopse Boys won het bekerduel bij Stevo door sterke slotfase, 3-4. Op zaterdag 15 september volgt op sportpark Het Midden in Vriezenveen het derde en tevens laatste bekerduel uit de voorronde tegen eersteklasser DOS’37. Om 14.45 uur wordt er afgetrapt. De eerste competitiewedstrijd in de tweede klasse H. is meteen een onvervalste derby. Op zaterdag 22 september spelen Vroomshoopse Boys en naaste voetbalbuur vv Den Ham tegen elkaar op de Bosrand. In goed overleg tussen beide besturen is besloten niet om 14.30 uur ’s middags, maar om 18.00 uur ’s avonds te laten aftrappen. Daardoor kunnen zoveel mogelijk spelende leden van beide clubs en ook andere voetballiefhebbers uit de directe omgeving deze kraker bijwonen. Op woensdagavond 12 september vindt de jaarlijkse algemene jaarvergadering plaats in de kantine “t Flierhuus op de Bosrand. Vanaf 19.30 uur voert voorzitter Edward Olthof de leden langs de gevarieerde agendapunten. Penningmeester Willem Nieuwlaar is na zeven jaar trouwe dienst aftredend. Het bestuur stelt voor in zijn plaats Chantal Nevenzel te benoemen. Tijdens deze jaarvergadering, die wordt gecombineerd met de jaarvergadering van

de supportersvereniging van de Boys, wordt een eerste doorkijkje gegeven naar de nog voorlopige plannen van de nieuwbouw of verbouw van de kantine op de Bosrand. DETO heeft zaterdag bij haar eerste thuiswedstrijd in de hoofdklasse voor een stunt gezorgd door met 1-0 te winnen van titelfavoriet Sparta Nijkerk. Waar de gasten de eerste helft domineerden en kort na rust een strafschop misten, daar benutte DETO even later wel een strafschop en trok het vervolgens op basis van inzet en passie de verdiende 1-0 overwinning over de streep. Voorwaarts verloor de tweede bekerwedstrijd van SCD’83, 1-0. Zaterdag is de laatste bekerwedstrijd in de poule. Dan komen de studenten van Drienelo naar Westerhaar alwaar de wedstrijd om 14.30 uur zal beginnen. Korfbal Valse start voor SDO. Het verloor met 12-6 van KIOS’45. Amicitia won de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen met 15-13 van Dos Kampen. TOP verloor met 15-18 van Regio’72. Duiven Uitslag van de postduivenvereniging De Luchtsport Vroomshoop vanaf Bierges: 1 t/m 4. Gerjan Heerkes.


Rommelmarkt DAARLERVEEN - Stichting Kerkopbouw Daarlerveen houdt zaterdag 15 september de jaarlijkse rommelmarkt! Van 9.00 uur tot 13.00 uur bent u van harte welkom op de rommelmarkt op het kerkplein van De Schoof aan de Brugstraat 10 in Daarlerveen. Er zijn allerlei leuke spullen te koop voor een

Woensdag 10 oktober: mooi prijsje. Zoals boeken, glaswerk, huishoudelijke apparaten, speelgoed en nog veel meer! Ook kunt u weer loten kopen of bieden bij opbod. De inwendige mens zal niet worden vergeten: zo kunt u een kop koffie kopen, eventueel met een lekkere plak

cake, een blikje fris, een broodje hamburger of een heerlijke versgebakken pannenkoek. Kortom, voor elk wat wils! De opbrengst van deze rommelmarkt zal worden gebruikt voor onderhoud van de pastorie.

Opening vernieuwde skeelerbaan VRIEZENVEEN - Op zaterdag 15 september is de officiële opening van de vernieuwde skeelerbaan van IJsclub De Eendracht aan de Geesterenseweg in Vriezenveen. De baan is inmiddels al volop in gebruik nadat in mei een nieuwe asfaltlaag is aangebracht. En dat was nodig, want de oude laag was na 17 jaar compleet versleten. Over de nieuwe baan zijn de skeeleraars van Skeeler- & Wielerclub Twenterand dik tevreden. Naast de senioren zijn ook de jeugdgroepen na een onderbreking van 1,5 jaar weer terug op de baan. Ook de schaatsers van CSV hebben de weg naar de baan weer gevonden voor hun zomertrainingen. Op de dag van de opening zijn er diverse activiteiten voor leden,

sponsoren en genodigden. Om 6.30 uur in de ochtend vertrekken skeeleraars uit binnen- en buitenland voor een monstertocht van 200 kilometer door Overijssel. ’s Middags vanaf 14.00 uur is er de Kidsskate voor kinderen van alle basisscholen (wedstrijden over 100 meter sprint), skeelerclinics om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur van de KNSB voor jong en oud en fietstoertochten voor de racers en MTB’ers. Vanaf 17.00 uur is er een ‘borrel en BBQ’ voor genodigden. Overig pu-

Publiek krijgt bij binnenkomst een consumptiebon om een gezamenlijke toast uit te brengen op de nieuwe baan. Tijdens de festiviteiten is het terrein niet toegankelijk voor auto’s. Het gedetailleerde programma staat op de website van de club: www.swctwenterand.nl.

Officiële

Opening

Skeelerbaan

06.30 uur 14.00 uur 14.00 - 14.45 uur 14.30 uur 15.00 - 16.30 uur 17.00 uur 17.00 uur 17.00 - 19.00 uur 18.00 uur 18.30 uur 18.45 uur 19.00 uur

women wear

Locatie: het Wapen van Vriezenveen, Westeinde 6 Showtijden: - 16.00 - 18.00 uur - 20.00 - 22.00 uur Onder het genot van koffie met wat lekkers, drankjes en hapjes showen onze modellen de nieuwste modetrends voor het najaar 2018! Kaart verkoop tot 1 oktober in de winkel, kaartjes op te halen in de winkel, kosten € 10,-- p.p. (retour bij besteding vanaf € 50,--).

et + Verloting mijzen prachtige pr

bliek is van harte welkom vanaf 18.15 uur om de terugkerende skeeleraars te onthalen en vervolgens voor de officiële opening van de baan om 18.45 uur.

Mede mogelijk gemaakt door IJsclub De Eendracht

KNSB skate clin ic Iedereen is wel kom!

modeshow la martino

15

septem

ber

Start skeelertocht ‘De 200 van het Oosten’ KNSB skate clinic 14.00 jeugd - 15.00 senioren - 16.00 jeugd Inschrijving kidsskate Vertrek (fiets)toertocht vanaf de skeelerbaan Race (75 km) & toertocht MTB (50 km) Kidsskate Terugkomst MTB & Race Ontvangst sponsoren, leden en genodigden Borrel & BBQ Uitreiking Brekebeen Award 2018 Terugkomst skeelertocht ‘200 van het Oosten’ Officiële opening van de baan Einde officiële deel

www.swctwenterand.nl

Zie ook facebook voor meer informatie

WOMEN

WEA R

Westeinde 52a - Vriezenveen - Tel: 0546-569 005 info@la-martino.nl - www.la-martino.nl

Onze openingstijden zijn: MA: gesloten - DI, WO EN VR: 09.30 - 17.30 uur DO: 09.30 - 20.00 uur - ZA: 09.30 - 17.00 uur


Aanmelding voor de zesde expositie ‘Eigen Werk’ van amateurkunstenaars gestart

Eigen Werk

Expositie

Pure Energie bouwt solardak met 14.000 zonnepanelen bij De Groot Vroomshoop VROOMSHOOP | De Groot Vroomshoop, onderdeel van het Koninklijke VolkerWessels-concern, bedekt een groot gedeelte van haar daken van de vestiging in Vroomshoop met ruim 14.000 zonnepanelen. Het totale oppervlak is gelijk aan 5 voetbalvelden en levert maximaal 4 MW aan groene stroom per jaar op.

van amateur kunstenaars uit Twenterand VRIEZENVEEN | Al vijf jaar organiseert Stichting Peddemorsboerderij de expositie ‘Eigen Werk van amateurkunstenaars uit Twenterand’ in de maand oktober. Ook vorig jaar was het eerste lustrum een groot succes met 51 amateurkunstenaars uit de gemeente. Het enthousiasme van de bezoekers en deelnemers in de afgelopen vijf jaar is voor de stichting een stimulans om nu ook weer de boerderij in de maand oktober open te stellen voor de amateurkunst uit Twenterand. Vele kunstenaars uit Twenterand doen elk jaar opnieuw mee om hun kunstvoorwerpen te exposeren, maar elk jaar zijn er ook een tiental kunstenaars die voor de eerste keer hun creatie aan het publiek willen tonen. Het is opnieuw de moeite waard om deze expositie van ‘Eigen Werk’ te bezoeken: of het nu gaat om een hernieuwde kennismaking of om een eerste kennismaking met de amateurkunstenaars uit Twenterand, die aan een breed publiek tonen hoe leuk het is om met creatieve en kunstzinnige uitingen bezig te zijn. Ieder jaar is het een grote verrassing wat er allemaal in de prachtige oude boerderij wordt geëxposeerd, want elk jaar moet er iets nieuws aangeboden worden. De kunstenaars krijgen ieder een plek in de boerderij toegewezen en samen met de commissie ‘Eigen Werk’ van de Peddemorsboerderij wordt deze expositie dan ingericht. Er is dan ook een grote verscheidenheid aan kunstuitingen te zien, onder andere: schilderen, olie en of acryl,

houtsnijwerk, creatief houtbewerking, fotografie, vilterij, tekeningen, steenbewerken, glasfusing, wolbewerken, kleibewerken, wood carving, etc.

Op de foto v.l.n.r.: Joost Posthuma (Hoofd Verkoop Pure Energie), Gerard Beltman (Directeur De Groot), Michel Arninkhof (Directeur Zon bij Pure Energie) en Michiel Vincent (Adjunct Directeur De Groot).

Aanmelding Voor de amateurkunstenaars uit Twenterand is dit de mogelijkheid om zich te laten zien. Zij kunnen zich opgeven tot en met zaterdag 29 september en wel via mailadres: expositie.eigenwerk@ gmail.com.

Daardoor krijgt De Groot Vroomshoop één van de grootste solardaken van Overijssel. De Groot Vroomshoop heeft een groen meerjarenplan gesloten met Pure Energie. Pure Energie is 5 keer op rij uitgeroepen tot groenste energiebedrijf van Nederland en al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in duurzame projecten op het gebied van wind- en zonne-energie. Jaarlijks 3,4 miljoen kWh groene stroom door solardak De eerste fase van de installatie in Vroomshoop wordt in 2019 in gebruik genomen en op 4 september werd de overeenkomst bekrachtigd met een handtekening door directeur Gerard Beltman van De Groot Vroomshoop en Michel Arninkhof van Pure Energie. “We zijn erg blij en trots als groenste energiebedrijf van Nederland om samen te werken met De Groot Vroomshoop om hen te helpen met hun duurzame ambities!” aldus Michel Arninkhof, Directeur Zon van Pure Energie. Doen wat je kunt “Wij bouwen in onze fabriek bewust met hout,” vertelt Gerard Beltman, Directeur van De Groot Vroomshoop. “Hout is een prachtproduct, bovendien is het een onuitputtelijke en hernieuwbare grondstof. We zijn bewust maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen. Daar hoort een duurzame opwekking van groene stroom ook bij. Met 38.000 m2 aan daken, is de keuze voor

Expositie De gehele maand oktober 2018, de start zal zijn op donderdag 4 oktober en zaterdag 27 oktober is de laatste dag. Openingstijden Donderdag van 14.00 uur tot 17.00 uur en van 19.00 uur tot 21.00 uur, vrijdag van 14.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Saxenburgh Groep legt fundering voor nieuwe medisch centrum REGIO | Onlangs is het eerste deel van de fundering voor het nieuwe medisch centrum in Hardenberg gestort. Bij de opkomende zon arriveerde een grote kraan op het bouwterrein. De bouwers van Dura Vermeer Bouw Hengelo en Goossen te Pas Bouw gingen aan de slag om het beton te storten. De afgelopen weken is de houten bekisting aangebracht als basis voor de betonstort. Rene Evers, projectleider Ontwikkel Combinatie Vechtdal vertelt dat de betonstort gebeurt in zes opeenvolgende fasen: “Voor de totale fundering is maar liefst 700 m3 beton nodig. Dan hebben we het over ongeveer 60 vrachtwagens vol. Wij verwachten dat half september het eerste deel van de begane

Foto: Saxenburgh Groep

grond er in ligt. De hele vloer heeft een oppervlakte van 4300 m2. Dat is gelijk aan zo’n 540 auto’s. En dan nog zo’n weetje: het totale gewicht van de wapening is 115.000 kg, dit komt neer op 21 olifanten.” Compact en duurzaam Het nieuwe medisch centrum is compact en duurzaam en biedt een compleet pakket aan medisch specialistische zorg voor de inwoners van het Vechtdal en Zuidoost Drenthe. Karin Kerkhof, programmamanager nieuwbouw: “Compact wil zeggen dat we met minder vierkante meter en minder bedden meer patiëntenzorg gaan bieden. Op deze manier heeft het medisch centrum bestaansrecht en kan het volledige medisch specialistische zorg in de regio blijven bieden inclusief Intensive Care en Spoed Eisende Hulp. Dit realiseren we door flexibel gebruik te maken van de ruimten, anders te werken en activiteiten te verschuiven naar de eerste lijn. Wat betreft duurzaamheid focussen we op het gebruik van duurzame energie, efficiënt gebruik van fossiele brandstoffen en het beperken van de energievraag.” De verwachting is dat in 2020 inwoners van de regio gebruik kunnen maken van het nieuwe medisch centrum.

solar logisch. Op deze manier kunnen wij ook op dit onderdeel onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.” Over De Groot Vroomshoop De Groot Vroomshoop is een vitaal onderdeel van het bouwconcern VolkerWessels. “Sinds 1927 bouwen wij bewust met hout. De toekomst vooruit. De Groot introduceerde het prefab bouwen in serie en startte daarmee zijn levenswerk. Nu bouwen we circulair. Wij staan waar de markt ons nodig heeft en bouwen voor toekomstige generaties. We maken de wereld, die we met elkaar in bruikleen hebben, elke dag een beetje mooier” aldus, Gerard Beltman. Over Pure Energie Pure Energie is het groenste energiebedrijf van Nederland en levert de groenste stroom uit eigen wind- en zonprojecten. Pure Energie levert zowel zakelijk als particulier groene stroom. Energie waar je blij van wordt! Dit doet men door duurzame projecten te realiseren op het gebied van zon en wind in Nederland. Dit levert de groenste stroom van Nederland op; Pure Energie. Grote partijen zoals onder andere de Consumentenbond, Greenpeace, Wereld Natuur Fonds en Natuur & Milieu hebben Pure Energie al 5 jaar op rij uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland.

Bijeenkomst: Op uw gezondheid! WESTERHAAR | Voor alle inwoners van Westerhaar wordt in Ons Domein een bijeenkomst georganiseerd. Donderdag 20 september is iedere Westerhaarder daar welkom om 19.45 uur. En wie gaat u daar dan tegenkomen? Elkaar en dr. Gerald Nillessen. Want hij heeft een aantal gedachten over hoe je als Westerhaarder kunt gaan voor een goede gezondheid. Dit wordt een heel praktisch verhaal. En er is volop mogelijkheid tot gesprek. Koffie, thee en fris; daar wordt voor gezorgd. De avond wordt u aangeboden door het Interkerkelijk Plaatselijk Netwerk. Op WesterhaarDigitaal vindt u daar meer over. Kom en neem elkaar mee. Op uw gezondheid! Contactadres Interkerkelijk Plaatselijk Netwerk: ds. Wim den Braber, predikant De Bron, Wollegrasstraat 8, 7676 BP Westerhaar-Vriezenveensewijk of Zeis 17, 7672 AE Vriezenveen, tel: 0546 - 567333 of 06 - 15908564.


Afm. 290 x 75cm

JARI AUTO’S jari auto’s

ALLROUNDgaragebedrijf GARAGEBEDRIJF allround

• • • •

Airco service Betaalbare occasions Totaal auto onderhoud Tevens voor al uw auto onderdelen: banden, trekhaken, accu’s enz.

AL 25 JAAR EEN VERTROUWD ADRES IN VRIEZENVEEN.

0546 - 566498

Gerrits Tuinmeubelenin tuinm ruimt op! eube len Al meer dan 25 jaar uw speci alist

Wij ruimen al onze showroom modellen op

tegen zeer scherpe prijzen! Kom gerust even kijken! de koffie staat klaar ! Azialaan 9

7681 NC Vroomshoop Tel 0546 – 64 64 51

L.J. Costerstraat 37 8141 GN Heino Tel 0572 – 36 69 92

www.gerritstuinmeubelen.nl; https://www.facebook.com/GerritsTuinmeubelen/

Kunstkring Westerhaar van start WESTERHAAR - De Kunstkring Westerhaar start op donderdagavond 13 september, voor de zesenveertigste keer, haar cursussen tekenen en schilderen voor kinderen en volwassenen. De lessen zijn in het gebouw ‘Ons Domein’ aan de Leidijk in Westerhaar. Kindergroep van 17.30 uur tot 18.30 uur. De volwassenen groep van 19.30 uur tot 21.30 uur. Ook deze keer is het gelukt om tegen minimale kosten de lessen aan te bieden. De Kunstkring heeft als doelstelling laagdrempelig te zijn. Dat kan doordat vrijwilligers de lessen verzorgen. Alle begeleiders hebben hun sporen verdiend als kunstenaar en, ook belangrijk, als docent. Ook wil ze met name mensen die nog weinig ervaring hebben met tekenen en schilderen een goede begeleiding geven. De enige voorwaarde is belangstelling en enig doorzettingsvermogen. Dat deze doelstellingen halen lukt, blijkt wel uit de belangstelling die er elk jaar weer is. Niet alleen vanwege de nieuwe aanmeldingen, maar ook doordat veel leden al tientallen jaren actief zijn in de vereniging. De jaarlijkse tentoonstellingen van werk van de leden laat zien dat het niveau van haar leden gemiddeld zeer hoog is. De afgelopen jaren heeft de Kunstkring zich op tal van manieren ingezet om het beeldend kunstklimaat in de gemeente Twenterand te bevorderen. De eerste lessen zijn zo ingericht dat met name beginners extra begeleid worden. Daarmee wordt een traditie hersteld die de vorige cursus, wegens ziekte van een der begeleiders, onder druk kwam te staan. Verjonging en uitbreiding van bestuur en begeleiding zorgen er voor dat de Kunstkring met zelfvertrouwen haar volgende lustrum ingaat. Met name de jeugdgroep trekt veel belangstelling, deze barst bijna uit haar voegen. Een teken dat hier veel behoefte aan is. Informatie is te vinden op de website van de vereniging: www.kunstkringwesterhaar.nl. Ook kan men zich hier aanmelden als nieuw lid.

Woning gesloten vanwege drugsvondst VROOMSHOOP Op donderdag 6 september is op last van burgemeester Van der Kolk van Twenterand een woning in het buitengebied van Vroomshoop gesloten voor een periode van drie maanden. De reden is dat de politie voor de tweede keer binnen anderhalf jaar een hennepplantage in de woning heeft aangetroffen.

Wij maken de mooiste ogen van Nederland.

De gemeente Twenterand treedt in samenwerking met de politie en het Openbaar Ministerie streng op tegen drugsproductie en drugshandel. Reden hiervoor is dat de productie, handel in en het gebruik van drugs de veiligheid, gezondheid en het woon- en leefklimaat ernstig aantast. Bovengenoemde partijen blijven zich volop inzetten om drugsproblematiek te bestrijden. Het moet volgens burgemeester Van der Kolk heel duidelijk zijn dat productie van drugs en handel in drugs absoluut niet getolereerd wordt.

Loes helpt ouders in Twenterand met informatie en tips Gevoelige hoogbegaafde kinderen; hoe daar mee om te gaan?

MOOIENAJAARS WINTERAANBIEDING AANBIEDING MOOIE ZOMER MOOIE AANBIEDING t/m30 28september februari 2018 t/m 2018bovenooglidcorrectie bovenooglidcorrectie 31 juli 2018 bovenooglidcorrectie

Hangende oogleden Hangende oogleden geven ongemak en zorgen vaak voor een vermoeide blik. Clinique Dr. Don is gespecialiseerd in ooglidcorrecties.

Simpele oplossing De oplossing is eigenlijk heel simpel! Dat wat u eigenlijk het liefste wilt wanneer u last heeft van hangende oogleden, is dat extra afdakje

TWENTERAND - Hoogbegaafde kinderen zijn gevoelige kinderen die zich anders ontwikkelen dan andere kinderen. Om deze kinderen een goede en effectieve begeleiding te geven zal ook de pedagogische benadering een andere moeten zijn. In deze lezing op 18 september, krijgen, ouders, docenten en professionele opvoeders praktische uitleg en tips waar direct mee aan de gang kan worden gegaan. De lezing, voor ouders, docenten en professionele opvoeders, wordt verzorgd door Rineke Derksen van www.GelukkigHB.nl uit Zwolle. Zij geeft praktische uitleg en tips waarmee je direct aan de slag kunt.

495,€€ 495,-

boven

de

ogen

weg

laten

halen.

Bij

bovenooglidcorrectie wordt dit stukje overtollige huid verwijderd. En dat is veel minder eng dan het klinkt.

Altijd een gratis consult Maak een vrijblijvende afspraak bij onze artsen en laat u informeren over de mogelijkheden.

Heeft u vragen? Wij beantwoorden graag uw vragen en zien uw telefoontje met plezier tegemoet: 074-3030250.

ALTIJD EEN GRATIS CONSULT BIJ CLINIQUE DR. DON Bel ons voor de voorwaarden.

WANNEER EN WAAR Dinsdag 18 september in de Harmoniezaal van Het Punt in Vroomshoop aan de Burgemeester Koetjestraat. Er is een inloop met koffie/thee van 19.00 tot 19.30 uur. De lezing start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. KOSTEN EN AANMELDEN De lezing is gratis. Aanmelden graag, en dat kan via: abronsvoort@ zorgsaamtwenterand.nl. ADVIES VAN LOES Loes is er speciaal om ouders en verzorgers advies te geven over opvoedvragen. Heb je vragen, dan kun je Loes telefonisch bereiken of langskomen bij één van de vier Loes loketten in Twenterand. Kijk op www.loes.nl voor de contactgegevens. Loes helpt je graag!

een

Bel ons voor een gratis consult Demmersweg 136, 7556 BN Hengelo. Tel. 074 - 30 30 250 WAT VINDEN ONZE KLANTEN

9,2 Cijfer uit 414


Computer cadeau bij de start van Studie BOL IV Bouwkunde

Supercup voor Fox A

TWENTERAND / TWENTE | Doorgaans moeten nieuwbakken studenten aan het begin van een beroepsopleiding vooral investeren. Nieuwe boeken, notitieblokken, spullen die je tijdens stages moet gebruiken. Studenten krijgen gewoon weinig cadeau. Met uitzondering van de ruim tachtig eerstejaars BOL IV Bouw/Infra in Twente, onder wie een groep jongeren uit de gemeente Twenterand. Zij ontvingen een gloednieuwe laptop computer van BouwTalent/HBO-JobScore. Gratis en voor niets. De computers werden door Robert Herman van BouwTalent/HBO-JobScore uitgereikt in de ROC’s van Rijssen en Hengelo.

Bouwtalent/HBO-JobScore is een samenwerkingsverband van zo´n 400 Twentse ondernemingen in de bouw en Infra en het ROC van Twente. Het samenwerkingsverband zorgt voor stageplekken, promoot technisch onderwijs, werkt met opleidingen samen om studie/uitval te voorkomen en neemt trainees in dienst. Dat doet het samenwerkingsverband allemaal om ervoor te zorgen dat er voldoende jonge mensen worden opgeleid voor een baan in de bouw. De laptop die BouwTalent/HBO-JobScore aan het begin van het nieuwe studiejaar schenkt aan eerstejaars studenten bouw is een zogenaamde

studierendementsprikkel. Daarvan volgen er in het tweede, derde en laatste studiejaar nog meer. Het gaat allemaal om studie gerelateerde cadeaus voor bouwstudenten die er onder meer voor moeten zorgen dat studenten niet voortijdig stoppen met de opleiding. Andere studierendementsprikkels zijn bijvoorbeeld financiële bijdragen voor excursies en studiereizen naar het buitenland en een cadeau bij het behalen van het diploma. De laptop beschouwt BouwTalent/HBO-JobScore als een soort bedankje voor het feit dat studenten kiezen voor een bouwopleiding. De laptop hebben studenten overigens nodig voor hun opleiding, maar ook voor hun stages en de uitvoering van praktijkopdrachten. Als de student de opleiding blijft volgen en het diploma behaalt, mag hij of zij de laptop houden. De eerste 19 laptops reikte Robert Herman van BouwTalent/HBO-JobScore uit in het ROC van Rijssen, later die week kregen ook 64 studenten BOL IV Bouwkunde aan het ROC van Twente in Hengelo (Gieterij) een laptop cadeau.

Verenigingen uit Vriezenveen gaan loten Grote Clubactie verkopen VRIEZENVEEN | Vanaf 15 september gaan er weer 225.000 enthousiaste clubleden op pad om loten van de Grote Clubactie te verkopen. Leden van verenigingen uit Vriezenveen doen mee aan de jaarlijkse actie om hun clubkas een financiële injectie te geven. Verenigingen in Nederland rekenen elk jaar op de opbrengsten van de Grote Clubactie om de clubkas te spekken. Clubs hebben deze middelen vaak hard nodig, voor de aanschaffing van nieuwe materialen of de organisatie van een jeugdactiviteit. Maar liefst 80 procent van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen. De Grote Clubactie beleeft dit jaar alweer de 46e editie. Directeur Frank Molkenboer: "Verenigingen hebben de inkomsten uit de Grote Clubactie hard nodig. Ze kunnen het goed gebruiken voor nieuwe doeltjes, tenues of een likje verf voor het clubgebouw. Het geld krijgt een goede en doelgerichte bestemming. Van elk verkocht lot à 3 euro gaat 2,40 euro direct naar de vereniging. Ook dit jaar kunnen vrienden, familie en inwoners van Vriezenveen, de deelnemende clubs ondersteunen. Ze maken dan ook nog eens kans op één van de 32.000 prijzen uit de Grote Clubactie loterij!" 9 miljoen opbrengst met 5500 clubs Jaarlijks doen er 5500 sport-, cultuur- en hobbyverenigingen mee aan de landelijke actie. Zo'n 225.000 lotenverkopers realiseren daarmee samen rond de 9 miljoen euro. Verenigingen halen met deze actie per club gemakkelijk een bedrag tussen de 1000 euro en 15.000 euro op.

Geld naar de clubkas Het opgehaalde bedrag wordt besteed aan uiteenlopende doelen. Maar liefst 80 procent van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen. Hiermee kunnen clubs dat ene jubileumfeest organiseren, waar ze zonder de actie geen geld voor hadden. Of bijvoorbeeld nieuwe uniformen of materialen aanschaffen, die nodig aan vervanging toe zijn. Deelnemen kan nog steeds Verenigingen kunnen nog steeds deelnemen aan de actie. Ga hiervoor naar clubactie.nl of bel: 013 - 455 28 25. Dit jaar doen in Vriezenveen de volgende clubs mee: Christelijke Gymnastiekvereniging KEV, JudoKwai Vriezenveen, Vriezenveense Wandelvereniging De Deurstappers, Vriezenveense Zwemen Polo Club, Vrivo.

VRIEZENVEEN | Het biljartseizoen 2018-2019 van BOG/KOT is officieel geopend. Er werd afgetrapt met de jaarlijkse ledenvergadering. Café Nobbenhuis in Langeveen was net groot genoeg om de belangstellenden te bergen. Op donderdag 30 augustus werd er daadwerkelijk op het biljard gespeeld. De vereniging opende het seizoen met de supercup tussen de kampioenen van vorig seizoen over de beide groepen, te weten 3FM en Fox A. In het prachtige en gezellige café Het Wapen van Vriezenveen ging na de loting van de wedstrijden het strijdtoneel open. De gemoedelijke sfeer onder de biljarters vertaalde zich niet in een mooi spel. De eerste partij verliep dan ook zeer moeizaam waarbij captain Roel v/d Aa van 3FM en Thijs Mittendorff elkaar geen degelijke carambole gunden. Toch werd na 22 beurten de partij in het voordeel van Fox A beslecht met 4-2. De tweede partij kende weinig verschil, maar wederom was het Fox A dat de voorsprong iets uit kon breiden (4-3). Martin Klaas had duidelijk geen last van zenuwen en ging voortvarend van start in zijn partij tegen Bert Bruggeman. Snel bouwde hij een verschil op en bracht zijn opponent geheel uit zijn comfortzone. Bert kwam niet in zijn vertrouwde spel en incasseerde in slechts 14 beurten een 7-0 nederlaag. Comeback Een overwinning was noodzakelijk aan de kant van 3FM en Christiaan Hek leek dat aanvankelijk te begrijpen. Hij begon uitstekend waarbij veel bonuspunten in de maak waren. Echter halverwege haperde de motor van Hek en de bonuspunten vloeiden in de prullenbak. Ook tegenstander Werner Stroot van Fox kon geen potten breken, 4-2 in het voordeel van 3FM, maar zeker niet voldoende om de spanning terug te brengen. In de voorlaatste partij stonden Walter Pouwels en Jan Ellenbroek tegenover elkaar. Walter won de toss en nam de afstoot. Dat was een prima zet, want gelijk de eerste beurt scoorde Walter liefst

21 caramboles bij elkaar. Echter Jan was niet geheel onder de indruk. Gezien het feit dat Jan er 37 minder moest maken, zijn series van 5 en 6 prima punten, en dat speelde Jan goed. Helaas kon Jan de concentratie niet geheel vasthouden en zo profiteerde Walter door de partij in 13 beurten met 7-2 af te sluiten. Een prima comeback van 3FM, want de spanning was met slechts 3 punten verschil weer helemaal terug. Finale De laatste beslissende partij was voor Jos Mensink (oud-speler van Fox A) en William Leemhuis, juist nieuwkomer bij Fox A. Jos moest hoe dan ook zijn 40 te maken caramboles uitspelen en tevens met minimaal drie punten verschil winnen. Beiden waren in opperste concentratie en hadden enigszins last van de spanning. De wedstrijd brak maar niet open en zeker Jos speelde niet met zelfvertrouwen, terwijl William prachtige caramboles maakte en zo al stiekem 2 punten had vergaard. Op dat moment produceerde Jos zijn hoogste serie en sloot zijn partij af met een mooie serie van 12. Maar omdat de 20 beurten de revue al was gepasseerd ontbraken de nodige bonuspunten en had William met zijn 2 punten voldoende voor de overwinning van Fox A. Als afsluiter van de avond dankte voorzitter Martin Sleumer de leden van het Wapen van Vriezenveen voor het prima in goede banen leiden van de gehele wedstrijd en werd de Supercup uitgereikt aan de winnaar, Fox A.

Kom bij de Sport VRIEZENVEEN | Met deze regel wil de trimclub KombiSport te Vriezenveen, die enkele jaren geleden nog Tuf als clubnaam had, nieuwe leden trekken. De nieuwe naam is dan ook afgeleid van bovenstaande regel, maar wil ook zeggen dat het om een combi van vele sporten gaat. De trainingen zijn op woensdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur en op zaterdagochtend van 8.00 uur tot 9.00 uur. In het eerste half uur zijn er loop- en fitnessoefeningen en daarna gaan we in kleine groepen over op teamspelen zoals; hockey, voetbal, rugby, frisbee, volleybal, etc. Na de training kan er gedoucht worden en staat de koffie klaar. Het is echt een gezellige sport voor jong tot en met oud en juist om vitaal oud te worden is het, zoals iedereen weet, belangrijk dat we meer bewegen en dan is dit de ideale club. Het is geen competitiesport, het is daarom ook geen probleem als je door omstandigheden een training over moet slaan. Kom geheel vrijblijvend een paar keer meetrainen en voel je thuis bij KombiSport op het veld van korfbalclub Amicitia op het sportpark Het Midden

te Vriezenveen. (Naast DETO). Hartelijk welkom! Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website: www.kombisport.nl.


Echtpaar Reekers - Nijkamp 60 jaar getrouwd

BRUGGEPROAT

Wijze levenslessen van een markant docent en kunstenaar Onlangs stonden er in een katern van TC Tubantia mooie verhalen over favoriete leraren. Vooral levenslessen kunnen je je hele leven bijblijven, zo bleek. Op de christelijke HBS in Hardenberg was een van mijn favoriete leraren Berry Brugman. Deze geboren kunstenaar (1915-1996) was oer-Almeloër en fervent Heracles-supporter. Hij was onze tekenleraar en veel meer dan dat. Berry Brugman nam ons vanuit de HBS mee naar het witte kerkje in Heemse, die we natekenden. Dat waren gezellige en creatieve uitjes met onze favoriete docent met z’n karakteristieke met weinig haren omgeven kop en zijn bulderende stem. Berry Brugman was in alles een kleurrijk persoon, die als pure expressionist overtuigde met aansprekende religieuze schilderijen. Zijn uitbeeldingen van Christus aan het kruis imponeerden en ontroerden tegelijk. Berry Brugman was tevens een levenskunstenaar en het was een feest om in zijn atelier aan de Koedijk in Almelo te vertoeven. Berry Brugman nam ons als Vroomshoopse leerlingen altijd mee met z’n Snoek, waar hij ons oppikte dichtbij het viaduct in Mariënberg. Hij zorgde er altijd voor dat we op die zaterdagen met die Citroën op tijd weer op dezelfde plaats afgezet werden, want we moesten vooral onze wedstrijden bij Vroomshoopse Boys niet missen. Eén van de leerlingen van Berry Brugman was Joop Elferink uit Vroomshoop, die later in de Bossinkkamp in Den Ham in zijn voetsporen zou treden als kleurrijk schilder. Berry Brugman vormde samen met Janny de Vries (1918-2016) een creatief echtpaar, die elkaar voor het eerst ontmoetten op de Kunstacademie in Arnhem. Janny Brugman was beeldend kunstenaar bekend van talloze figuratieve uitingen. Ook in Twenterand werd ze bekend, zoals met oorlogsmonumenten in Westerhaar-Vriezenveensewijk en Vriezenveen en mozaïeken op scholen. Daarbij behoort de beeltenis van de Zaaier en het Offer van Abraham in Vriezenveen en ‘de vlijtige huisvrouw’ in Vroomshoop, dat zich nu in de kruidentuin achter het Middendorpshuis in Den Ham bevindt. De vlijtige huisvrouw stond eerst op de voorgevel van de toenmalige christelijke Nijverheidsschool. Eigenlijk was die titel wel kenmerkend voor die tijd van voor alles dienstbaarheid aan het gezin van de huisvrouwen. Te plaatsen in die tijd en dat beeld is veranderd. Wat geweldig dat oud-Hammenaar Jan van der Kolk het kunstenaarsechtpaar Brugman-de Vries met tentoonstellingen, een Brugman-route, lezingen en een prachtig boek aan de vergetelheid ontrukt. Je mag Jan gerust een mecenas van de kunst in Den Ham noemen. Hij is echter veel te aangenaam bescheiden om dat te erkennen. Jan redde met anderen het liggend naakt in Den Ham van de ondergang en draagt de cultuur een warm hart toe. De voormalige verslaggever van Delta FM beseft als geen ander dat cultuur gekoesterd moet worden. Uit zijn studies komt de pure Berry Brugman naar voren: wars van elitair gedoe, oorspronkelijk, primair en ook ruw. Dat past uitstekend in de mentaliteit in de veengebieden van Twenterand met het “Zegg’n woar ’t op stiet” en “Rechtuut en rechtan”. Minister Stef Blok wilde dat onlangs ook even, maar kwam van een kouwe kermis thuis. Wat dat betreft mag de behoedzame en berekende politiek wel meer van Berry Brugman hebben. Bij onze volksaard horen van oudsher ook onvervalste volksfeesten en kermissen. Dat was afgelopen week te zien en vooral mee te maken. Mooi om die opgewonden kinderen, slenterende en uitdagende pubers en de meegenietende ouderen te zien genieten. Volksfeesten zorgen voor saamhorigheid en verbondenheid, overbruggen ook. .

Johannes van de Puntbrug

VRIEZENVEEN - Het echtpaar Reekers - Nijkamp uit Vriezenveen was woensdag 5 september 60 jaar getrouwd. Om hen met dit heuglijke feit te feliciteren, bracht burgemeester Van der Kolk het echtpaar die dag een bezoek. De heer B.H. (Bernardus) Reekers is geboren op 4 november 1934 in Vriezenveen. Zijn echtgenote, mevrouw J.H. (Johanna) Reekers - Nijkamp, werd op 12 december 1930 geboren eveneens in Vrie-

zenveen. De heer en mevrouw Reekers - Nijkamp trouwden op 5 september 1958 in de gemeente Vriezenveen. Het echtpaar Reekers - Nijkamp heeft twee zoons.

Lekker door de modder tijdens De Koningsrun VRIEZENVEEN |Sinds een paar jaar is men op Zorgboerderij De Koningshoeve (wonen en dagbesteding voor volwassenen en jongeren met een beperking) aan de Hammerweg 111 in Vriezenveen bezig met sporten en bewegen met de mensen die er komen voor dagbesteding. Jill Berkhof van De Koningshoeve zegt hierover: “We merken dat het helpt om te ontspannen, dat het afleiding geeft, zelfvertrouwen en gezondheid bij mensen met een beperking.” En Jill Berkhof gaat verder: “Het is al een paar jaar een hype om mee te doen aan de welbekende mudrun's en obstacle run's. Ook in Vriezenveen bestaat sinds drie jaar ‘Tot de Nek in de Drek’, een geweldig evenement! Je voortbewegen door de modder, vies worden, klimmen, kruipen, water en een hoop bombarie. Wie wil dat nou niet? Juist wie wil dat nou niet. Iedereen! Ook mensen met een beperking. Bij een aantal medewerkers (cliënten) bij ons op De Koningshoeve leeft het verlangen om zich bijvoorbeeld op te geven voor ‘Tot de Nek in de Drek'. Het is vaak niet mogelijk, het is een groot evenement, de parcoursen worden steeds extremer en het wordt drukbezocht.” De Koningsrun Verder zegt Jill Berkhof: “De Koningshoeve bestaat dit jaar 10 jaar en we wilden iets bijzonders gaan organiseren. In samenwerking met Fysio Twenterand en met wat hulp van ‘Tot de Nek in de Drek' organiseren wij op 14 september, aanvang 16.00 uur, De Koningsrun. Een moddertocht voor volwassenen en kinderen met een beperking door onze eigen weilanden. Een parcours van 1,5 kilometer met laagdrempelige obstakels. Elke deelnemer loopt samen met een buddy. Een buddy kan iemand zijn uit eigen omgeving, maar we hebben ook vrijwilligers die buddy zijn voor mensen zonder buddy. Deelnemer en buddy krijgen een echt Koningsrunshirt en worden aan het einde gehuldigd met een medaille, wat lekkers en een massage van Fysio Twenterand. De Koningsrun draait om: samen vies worden, met plezier! Meedoen is belangrijker dan winnen!” De opbrengst van De Koningsrun gaat volledig naar Stichting Kapande Namibië. De Brandweer Vriezenveen zal helpen met het maken van modder en het schoonspuiten van de deelnemers. Men leent spullen van 'Tot de Nek in de Drek', maar De Koningshoeve is een boerderij dus men

heeft natuurlijk zelf ook heel wat materiaal. Ook voor publiek en andere belangstellenden is er genoeg te doen. Zo zullen er een springkussen en kraampjes staan, verder is er eten en drinken. Alles kleinschalig en gemoedelijk, maar wat een spektakel! Wie meer informatie wil kan bellen met: 0546 – 569241 of kijken op Facebook.


SALE

vanaf Donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus 3 dolle dagen woensdag 14 januari

RODE LOPER DAGEN GRATIS Wie wil kopen,RESTANTEN DE slim LAATSTE komt bij ANN... binnenlopen!!!

50%

70%

Alleen deze week een spectaculaire tot korting actie bij ANN... FASHION!!!

Marktstraat 10/B Wierden

Bij aankoop van alle muurverven Want komt u deze week bij ANN... binnenlopen dan maakt u kans om uw aankoopbedrag terug te winnen!!! De trekking is zaterdag 12 oktober om 17.00 uur.

Kom kijken naar onze prachtige nieuwe collectie!

70% 50% Totale wintercollectie dames

een professioneel 6-delig 13 muurverfset Donderdag t/m t.w.v. €12,50 GRATIS.

AANBIEDING:

bij 2 identieke sleutels

1 identieke sleutel

zaterdag 15 september Vogelzang & Zn. KORTING fantastische aanbiedingen in Vriezenveen!

Westeinde 304a Vriezenveen Tel. 0546 - 56 99 55

60% 40% Totale wintercollectie heren

ENGBERTS & OLTHUIS HOME SWEET50% HOME Basketbaldreams is dus voor al uw basketbalspullen, kopieerwerkzaamheden en sieraden.

 Westeinde 146A Vriezenveen  tel: 0546569868  HEEFT WEL EEN HELE LANGE info@basketballdreams.nl 

Kopieeren. Lamineren Inbinden

  

Sieraden Sjaals Reparatie RESTANTENKRAAM! Batterij vervangen

KORTING

KORTING

Uitgezonderd basis- en nieuwe collectie

50

TOT

€ 5,00

bon/advertentie

Westeinde 24, Vriezenveen Tel. (050) 537 02 26 *

GRATIS

NU HANGENDE * Tegen inlevering van de ZONNEBRILLEN KORTING

90%

Alleen geldig op 16 t/m 18 februari 2017 bij Pearle Opticiens Vriezenveen. M.u.v. Ray-Ban, deze 20% korting.

25%

op maar liefst een 25 meter lange kraam

gekruid kipgehakt

elke 2e portie

OP ALLE

profiteer van hoge kortingen

! erdagen rode lop e ll 7 o 1 d 0 2 ie Dr ari 18 febru 16, 17 en

één kilo Portie Kippenling, mals krokante gefrituurde panklaar kipdijstukjes met saus

Westeinde 97 en 132 Vriezenveen

maximaal 2 kilo per klant

Alleen op vrijdag 15 augustus van DONDERDAGAVOND KOOPAVOND - PAKEREN GRATIS IN HEEL VRIEZENVEEN 10.00 totkorting 21.00 uur! MIS HET NIET EN KOM OP TIJD

Westeinde 10, 7671 CC Vriezenveen

op alle batterijverlichting

Nijverdalsestraat 34, Wierden 0546-571565 Like ons op: www.facebook.com/homesweethomewierden

RODE LOPER DAGEN 13, 14 15 september • vriezenveen &

de gehele zomercollectie nu per stuk

WWW.BLUSHMODE.NL

Nieuw in Vriezenveen: New Rootzz Wij zien u graag in onze nieuwe kapsalon, een kopje staat voor u klaar. Gehele maand oktober:

€ 5,-

Net Bildstar 10 kilo net Tegen inlevering van deze waardebon slechts

€ 5.99

MULDER

Meer dan een supermarkt! Westeinde 281 VRIEZENVEEN

Deze tekening blijft intellectueel eigendom van BVH Display en mag zonder toestemming niet worden gekopieerd en/of ter inzage gegeven worden aan derden.

Attent_Mulder_ombouw Spar_Attent

07-03-’18 MB

korting op een product naar keuze

Maak nu online je afspraak op www.newrootzz.nl of bel 0546-562626.


RODE LOPER DAGEN

3 dagen lang super actie

n.

RODE LOPER Donderdag 15 september Volgend jaar kunt13 u t/m ook zaterdag op ons rekenen:

VRIEZENVE

fantastische aanbiedingen!

en 55

VRIEZENVEEN RODE LOPER DAGEN

donderdag 16 februari - vrijdag 17 februar

Donderdag 14 t/m zaterdag 16 september fantastische aanbiedingen!

e

kratten van 24 flesjes 0,3 liter

2 kratten van 24 flesjes à 0,3 liter

6

23

KEURSLAGERKOOPJE SPECIAL

Schouder karbonades

Schouder Brusselse kipfilet Brus karbonades

15

95

10%

der bezorgservice

KORTING

Stamppot spruitjes Stamppot Eigengemaakte spruitjes Eigen met appel met appel Huzarensalade Huza 400 gram

3 SALE 99

355399

400 gram 500 gram

Westeinde 13, 7671 EK Vriezenveen Westeinde 13, 7671 EK V Tel. (0546) 56 13 47, Tel. (0546) 56 13 47, info@kenkhuis.keurslager.nl info@kenkhuis.keurslager. kenkhuis.keurslager.nl kenkhuis.keurslager.nl

SAL SAL

RESTANTENDAGENFIN WIER € 5,00 donderdag 08.00 ­ 21.00 uur, vrijdag 08.00 ­ 20.00 uur

Mijn buurt, SP1AR BON mijnMAX

alleen geldig op donderdag 14 september

Wie wil kopen,RESTANTEN DE slim LAATSTE komt bij ANN... binnenlopen!!!

50% tot 70% korting

15%

Marktstraat 10/B Wierden

Kom kijken Bij aankoop vannaar alle muurverven onze prachtige Want komt u deze week bij ANN... binnenlopen dan maakt u kans om uw aankoopbedrag terug te winnen!!! De trekking is zaterdag 12 oktober om 17.00 uur.

VOORHEEN GAALMAN MODE

70 50%

Totale wintercol

Alleen deze week een spectaculaire actie bij ANN... FASHION!!!

W W W. B L U S H M O D E . N L

vana woensdag 1

Donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 augustus 3 d

PER KLANT

Bel ons op 0546 763909 Westeinde 21B 7671 EK Vriezenveen

355

Kenkhuis, keurslager Kenkhuis, keur

Openingstijden 10 kilo Bildstar aardappels maandag t/m woensdag en zaterdag 08.00 ­ 18.00 uur

Westeinde 281 Vriezenveen op het gehele assortiment

DE n 281 | 7671 ES VRIEZENVEEN | TEL. 0546 - 56 13 81 | WWW.SPARMULDER.COM

€ 7. 125

MAALTIJD VAN DE WEEKMAALTIJDSALADE VAN DE VAN WEEK DE WEEK SALADE

R E S T *Bij A N T E1NArtik M A R KelT 50% korting! 14-15-16 SEPTEMBER • VRIEZENVEEN Tegen inlevering van deze waardebon *Zie AKTIE-kaartjes

Tegen inlevering van deze waardebon

SPECIA

Samen voo 100 gram

560

95

der in Vriezenveen stopt de service niet bij de drempel van de winkel. Met een gekoelde bezorg­ t Spar Mulder uw boodschappen namelijk graag bij u af. Ook is het mogelijk stoelen, tafels, en biertappen te huren of een complete barbecue te laten verzorgen. Heeft u hulp nodig bij het en doen? De Boodschappentaxi haalt en brengt u weer thuis met de boodschappen.

huis

KEURSLAGERKOOPJE

ELKE 4E GRATISELKE 4E GRATIS

Oveja Negra

75 (GAALMAN MODE) ADV. BLUSH MODE 80 x 90 mm

75

TROTS VAN DE

GRATIS 100 GRAM GRATIS 100 GRA EIERSALADE EIERSALA

Warsteiner

e

VLEESWARENKOOPJE

Botermals Bij 100 gram runderrookvlees Bij 100 gram runderrookvl

VRIEZENVEEN

Grolsch

24

5 hambur 5 rollades

ZOMERMODE VLEESWARENKOOPJE

een professioneel 6-delig muurverfset nieuwe collectie! €12,50 GRATIS. KORTING Zoals gebruikelijk hebben de kleding- en schoenwinkels in Vriezenveen speciale dagen aan het eind van het t.w.v. seizoen, om hun restanten te verkopen. Maar tijdens de rode loper dagen

KORT

doen ook heel veel andere branches mee met super acties en kortingen. De kleding- en schoenwinkels hebben weer kortingen tot op welalle 70 procent!! juweliers Daarnaast artikelen hebben diverse andere winkels superleuke aanbiedingen voor u tijdens deze 3 dagen!! Kijk voor alle aanbiedingen en kortingen in deze krant, er zijn meer dan 20 winkels die geweldige aanbiedingen Alleen geldig op 14 t/m 16 september Totale winterco Westeinde 75 - en 77 tot ziens in Vriezenveen!!! voor u hebben!! Donderdagavond koopavond en natuurlijk gratis parkeren in heel Vriezenveen, dus veel shopplezier tijdens de rode loper dagen

21% KORTING 4 Hollandse biefstukjes

Vriezenveen Tel. 0546 561 531 www.schuttejuwelieropticien.nl

Westeinde 404, 7671 CP Vriezenveen, Tel. 0546 56 32 11 www.poelierwimsmelt.nl, info@poelierwimsmelt.nl

4 gegrilde halve hanen

OP ALLES

Voor maar € 7,95

€ 9,95

ENGBERTS & OLTHUIS HOME SWEET50% HOME

*

* M.u.v. afgeprijsde artikelen, geneesmiddelen, foto-artikelen, eyelove brillen, cadeaubonnen, babyvoeding, Rituals en Riverdale

KORTING

HEEFT WEL EEN HELE LANGE RESTANTENKRAAM! ! erdagen rode lop e ll r 7 o e 1 d b 0 e 2 Dri ptaerim 1186fesberu 6,, 1175eenn 14

50

*

uitgezonderd basis- en nieuwe collecties

Westeinde 97 + 132 VRIEZENVEEN

70%

Daarlerveenseweg Uitgezonderd1basisVriezenveen

e

OP ALLE

TOT

NU HANGENDE * ZONNEBRILLEN KORTING

90%

Westeinde 24, Vriezenveen Tel. 0546 (050) 562299. 537 02 26

KORTINGEN OP ALLES TOT

KORT

profiteer van hoge kortingen

Westeinde 52E Vriezenveen

LAATSTERONDE

60 40%

Alleen geldig op 16 t/m 18 februari 2017 bij Pearle Opticiens Vriezenveen. M.u.v. Ray-Ban, deze 20% korting.

op maar liefst een 25 meter lange kraam

Westeinde 97 e Vriezenveen

Alleen op vrijdag 15 augustus van DONDERDAGAVOND KOOPAVOND - PAKEREN GRA 10.00 tot 21.00 uur! MIS HET NIET EN KOM OP TIJD

Tegen inlevering van deze bon

Nijverdalsestraat 34, Wierden 0546-571565 Like ons op: www.facebook.com/homesweethomewierden

1 zak bildtstar eetaardappelen van € 7,99 Voor €

5,99


Feestweek Vroomshoop 2018 breekt alle records!

VROOMSHOOP | De feestweek in Vroomshoop is zeer druk bezocht met in totaal duizenden bezoekers, verdeeld over vier dagen. De tweede editie van Women & Girls Summernight trok ruim 900 bezoekers en de seniorendag en familiebingo waren beiden goed voor 200 deelnemers. De grootste publiekstrekkers waren de muziekavonden met elk ruim duizend bezoekers. De belangstelling op de zaterdagavond was zo groot dat de feesttent volledig uitverkocht was. “Dat hadden we nog nooit meegemaakt. We zijn razend enthousiast en erg blij met die groeiende belangstelling”, zeggen Jan Veltink en Jan Brunink namens de organisatie van Feestweek Vroomshoop. De feestweek begon op woensdag 5 september met de tweede editie van Women & Girls Summernight. Meer dan 4.000 hapjes werden verkocht aan honderden vrouwen die op het event afkwamen. Voor Yvette Brinkman uit Vroomshoop werd het een extra speciale avond, want zij werd verkocht tot winnares van de Miss Summer Beach 2018-verkiezing. De tweede dag van de feestweek stond in de ochtend- en middaguren in het teken van de senioren. Ruim 130 senioren uit alle dorpskernen van de gemeente Twenterand gingen ’s ochtends op excursie naar Drenthe. Aansluitend vond de seniorenmiddag met livemuziek plaats in de feesttent waar nog meer senioren op afkwamen. Het klapstuk van dag twee was de familiebingo met meer dan 200 deelnemers. Dat zijn er 60 meer dan vorig jaar, wellicht mede door de ludieke acties tijdens de bingo van ondernemer Dennis Jongeneel. “Vorig jaar kwam Dennis als surprise-act, nu was zijn komst vooraf al bekend gemaakt. Hij maakte

er weer een geweldige show van!” De muziekavonden in het weekend nemen de laatste jaren flink toe in belangstelling. Ruim duizend bezoekers – veelal jongeren - bezochten de vrijdagavond waarbij optredens waren van DJ Tony Star, DJ Ruud Feltkamp en DJ Jan-Willem Drees. Een dag later trad de liveband Kroepin uit Holten op. De belangstelling voor deze avond was zo groot dat de feesttent uitverkocht was, waarbij het beleid 10 eruit – 10 erin werd gehanteerd. “Van zo’n grote belangstelling hadden we niet durven dromen. En de sfeer in de feesttent was grandioos. Voor ons één van de meest fantastische avonden uit de historie van de feestweek”, aldus de organisatoren. Vroomshoop viert in 2019 haar 160-jaar bestaan van maandag 9 tot en met zaterdag 14 september 2018. Meer informatie en foto’s van Feestweek Vroomshoop 2018: www.feestweekvroomshoop.nl.

Kaiya Brouwer pakt winst in België en Nederland VROOMSHOOP | De jonge Enduro-rijder uit Vroomshoop had een druk weekend voor de boeg. Zaterdag stond het NK in Eindhoven op de planning en zondag de Youth Enduro Trophy 2018 in Ouffet (Bel.) In Eindhoven was er een schitterende route met proef uitgezet. Een ronde van 30 min moest 6 keer gereden worden. De verschillen waren klein maar Kaiya pakte de eerste plaats. Vanuit daar door naar België waar zondag in Ouffet de vierde wedstrijd was van

de Youth Enduro Trophy. Schitterende proeven in bergachtige omgeving met alles erop en eraan. Maar liefst 12 proeven moesten er verreden worden. De start was om 10.00 uur en rond 16.00 uur werd er gefinisht. Kaiya klokte de hele dag hele snelle tijden op zijn RBC Beta 125RR en was uiteindelijk hier ook de grote winnaar. Op 22 september staat de finale van het NK in Rilland op de kalender. Kaiya hoopt hier het seizoen mooi af te sluiten.

Wethouder Harmsen opende Week van de Alfabetisering bij OBS de Blokstoeke

WESTERHAAR |Van 3 tot en met 9 september werd de jaarlijkse Week van de Alfabetisering gehouden. Dit om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. Maandagmorgen 3 september was de start van deze week bij OBS de Blokstoeke in Westerhaar. Daar las wethouder Bart-Jan Harmsen van de gemeente Twenterand voor aan de leerlingen van groep 3/4 uit het prentenboek ‘Kleine muis en de rode knikker’. Bij binnenkomst werd de wethouder op de rode loper feestelijk welkom geheten op school door twee leerlingen van de leerlingenraad. En natuurlijk mocht na afloop de hele groep samen met de wethouder op de foto. Deze voorleesactiviteit werd samen met het Taalpunt en Bibliotheek Twenterand georganiseerd,

omdat uit onderzoeken is gebleken dat voorlezen de taalontwikkeling van jonge kinderen enorm stimuleert. De wethouder bracht het voorleesboek als cadeautje mee en dit zal een plekje krijgen in de mooie schoolbibliotheek van De Blokstoeke. Ook bij enkele andere scholen en de kindcentra werd extra aandacht besteedt aan voorlezen. Zij hadden daarvoor ook enkele gastvoorlezers uitgenodigd.

Oktoberfest Vriezenveen verbroedert aartsrivalen DOS’37 en DETO VRIEZENVEEN | Dit jaar wordt het eerste lustrum van het Oktoberfest Vriezenveen groots gevierd. Al vijf jaar lang wordt er door Stichting Mooi Dat ’t Zo Kan (MDZK) iets of iemand in het zonnetje gezet als ambassadeur van het gezelligste Oktoberfest van Twente. Vorig jaar was dat met veel trots de gehele Vriezenveense brandweer, daarvoor gaven een grote ploeg Vriezenveense topondernemers, de waterpolodames en maar liefst twee burgemeesters acte de préséance. De ambassadeurs zijn twee weken lang te bewonderen op de billboards door heel Twenterand. Dit keer valt de eer te beurt aan de twee voetbalclubs van Vriezenveen DOS’37 en DETO Twenterand. Echter niet zonder slag of stoot. Op de Facebookpagina van MDZK werd een poll uitgeschreven waar men kon stemmen op één van de twee clubs. Na ruim 800 uitgebrachte stemmen was de uitslag nagenoeg gelijk. Missie geslaagd volgens MDZK, in het geheim was de fotoshoot voor een gezamenlijke foto met DOS én DETO namelijk al reeds lange tijd gepland. Mooi Dat ’t Zo Kan is opgericht om evenementen te organiseren die mensen bij elkaar brengen, een brug te slaan tussen partijen die normaal gesproken tegenover elkaar staan en vooral de inwoners weer trots laten zijn op Vriezenveen. Die

opzet is met deze actie meer dan geslaagd. Hoe mooi is het als je in één dorp twee voetbalclubs hebt die elkaar op het voetbalveld naar het leven staan, de strijd aangaan in felle derby’s maar als het laatste fluitsignaal heeft geklonken gebroederlijk met elkaar de bar opzoeken en mét elkaar een biertje drinken. Beide selecties zijn aanwezig op het Oktoberfest in Vriezenveen op zaterdag 20 oktober en hebben de eer om aan het begin van het feest samen met politiek Twenterand het traditionele eerste vat aan te slaan en uit te delen aan alle aanwezige Oktoberfestgangers. Meer informatie over de Oktoberfeesten Vriezenveen en kaarten op: www. mdzk.nl.


Twee middagen over Parkinson TWENTERAND | Willeke Onstenk zal op 18 september uitleg geven over vermoeidheid bij de ziekte Parkinson. Komt de moeheid omdat u last van tremor heeft of dat u overbeweeglijk bent of is het een symptoom van de ziekte zelf? Of is het misschien wel alles bij elkaar. Het zal een informatieve middag worden, waar u misschien ook wel tot de conclusie zal komen dat deze problematiek bij meer mensen voorkomt dan u dacht. Voor informatie kunt u contact opnemen met Marisca Hutten: 06 - 38071121 of parkinsoncafenijverdal@gmail.com. U bent vanaf 14.15 uur van harte welkom bij SV De Zweef, Koersendijk 25 in Nijverdal. Dit Parkinson Café is voor iedereen uit de omgeving van Almelo, Nijverdal, Wierden, Holten-Rijssen, Markelo, Vriezenveen, Den Ham e.o. Cognitieve aspecten van de ziekte van Parkinson. Dit is het onderwerp tijdens de bijeenkomst van het Parkinson Café Hardenberg op donderdag 20 september. Te gast is Jolanda Zemering,

Parkinsonverpleegkundige in het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen. Zij zal het een en ander vertellen over de cognitieve aspecten van de ziekte van Parkinson. Hierbij kunt u denken aan geheugenproblemen, problemen met uitvoeren van taken, concentratie problemen en het minder flexibel zijn. De bijeenkomst duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur en is in het Hoenderhok van Clara Feyoena Heem, Rheezerweg 73 in Hardenberg. Toegang is gratis, wel wordt een bijdrage van 2 euro gevraagd voor koffie/thee en cake. Er is ook weer een lectuurtafel aanwezig. Meer informatie: Joke Pullen: 06 - 14056171, info@ parkinsoncafehardenberg.nl of kijk op Facebook: https://www.facebook.com/parkinsoncafehardenberg/.

PKN Vriezenveen: ‘Startzondag’ VRIEZENVEEN | Startzondag van de Protestantse Kerk Nederland- PKN is dit jaar op zondag 16 september. In Vriezenveen wordt dat gevierd in de Grote Kerk, Pollenkerk, Aakerk, Westerkerk en Ontmoetingskerk. De startzondag is bedoeld als aftrap van alle kerkelijke activiteiten, zoals jeugdwerk, catechisatie, huisbezoek en verenigingsleven. Inmiddels is het een jaarlijkse traditie om mensen uit te nodigen voor ‘Kerkproeverij’, gezamenlijk eten van zelf meegebrachte buffetten na de kerkdienst. Kerkproeverij is ook bedoeld om elke belangstellende iets te laten proeven van de sfeer in de kerkelijke gemeenschap. Organisatie en opgave is per kerk apart, zie hiervoor de verschillende kerkbodeberichten. Iedereen, die zich verbonden weet met de Grote Kerk, kan zich opgeven per email via: grotekerkontmoetingsdag@hotmail.com. Telefonisch opgeven kan ook (tel: 563611). Bij uw opgave in verband met catering en programma-indeling graag duidelijk vermelden: namen en aantal volwassenen, aantal kinderen en de leeftijd van de kinderen. De Grote Kerk Ontmoetingsdag/Startzondag begint met de ochtenddienst om 9.30 uur. Het thema is: ‘Een goed gesprek’. Men zegt: “Hierbij besteden we ook aandacht aan Stichting Vluchtelingenwerk Twenterand door een presentatie en een collecte. Aansluitend is er

een gevarieerd en creatief programma van sport, spel, actie, zang en speurtocht voor diverse leeftijdsgroepen. We sluiten af met een gezamenlijke maaltijd, in de Suite en CCK2 voor jong en oud, die tot ongeveer 13.30 uur duurt. Als u niet alleen of zelf naar deze dag kunt komen, maar dat wel wilt, dan kunt u zich ook direct aanmelden voor vervoer. Graag bij opgave vermelden of men gehaald en/of gebracht wil worden.” Deelnemers ontvangen een exemplaar van het gratis nieuwe PKN-Magazine Petrus. Petrus is ook verkrijgbaar na de Startzondag bij christelijke boekhandel De Akker, Westeinde 305 of opvraagbaar via: petrusmagazine.nl.

Kerkproeverij in Den Ham

Tentoonstelling Caroline Kuiper en Tineke Steenvoorde DEN HAM | Het Expositiehuis Den Ham nodigt u van harte uit voor de nieuwe tentoonstelling: ‘Voetstappen door aarde en water’ met keramiek van Carolime Kuiper en haar cursisten, en schilderijen van Tineke Steenvoorde. De beide kunstenaars wonen en werken in Den Ham. Zij herkennen bij elkaar het gebruik van dezelfde kleuren, die te zien zijn in aarde en water.

Caroline Kuiper is al meer dan 18 jaar bezig met keramiek. Na haar opleiding begon zij in 2006 een eigen atelier aan de Marleseweg, waar zij ook les geeft. “Omdat de cursisten geïnspireerd zijn door mijn werk, maar ik zeker ook door hun werk, blijft het lesgeven mij boeien en is mijn werk de afgelopen jaren ook zeker daardoor veranderd.” Na jaren kleurrijk werk te hebben gemaakt, vaak met een heel verhaal, kijkt ze anders naar de klei en de vormen en toevoegingen van materialen. De vorm is nu belangrijker, de glazuren soberder en ze werkt nu graag met eigen transfers om het helemaal compleet te maken. In deze expositie laat zij haar nieuwe werk zien. Er is ook een vrolijke noot van de cursisten, die al jaren met veel plezier Caroline blijven verbazen. Tineke Steenvoorde heeft haar hele leven al getekend en geschilderd. Ze kreeg in Leiden les, daarna in Enschede en in Den Ham onder andere van Willem Faas. Veel tekenen en aquarel, maar later meer olieverf en acryl. Ook haar onderwerpen zijn veranderd. Geen bloemetjes en stillevens meer, maar ze is nu in de ban van het landschap.

Vooral de bergen inspireren haar. “Het geweld waarmee die rotsen zijn ontstaan, de kleuren van de verschillende aardlagen. Ik kan er niet genoeg van krijgen en mijn mooiste vakanties zijn dan ook lopen tussen al dat moois en het later verwerken in de schilderijen.” De expositie is te bewonderen in het Middendorpshuis, Grotestraat 4 te Den Ham. De tentoonstelling is open van woensdag tot en met vrijdag van 14.00 uur tot 16.00 uur in de periode 12 september tot en met 26 oktober 2018. Gratis toegang.

Binnenkort weer van start:

het leefstijlprogramma Gezond Gewicht Lees hier het verhaal van Monique. Fitter en stralender dan ooit én: 27 kilo kwijt!

DEN HAM |In het weekend van 16 september 2018 doen kerken door heel het land mee met de jaarlijkse editie van Kerkproeverij. Kerkproeverij is het initiatief om iemand uit te nodigen voor een kerkdienst. Men zegt: “Maar die gasten wachten nog op een uitnodiging. Van ons! Want het blijkt dat mensen eerder naar de kerk gaan als ze met iemand mee kunnen. Zeker als ze al een tijdje niet in de kerk zijn geweest óf zelfs nog nooit zijn gegaan. Een simpele uitnodiging kan dus het verschil betekenen.” Het Kerkgenootschap Leger des Heils is een protestants-christelijke geloofsgemeenschap. Zij leggen de nadruk op een persoonlijke beleving van het geloof en willen dat geloof ook laten zien in de wijze waarop ze als christenen leven en andere mensen helpen. Het Leger des Heils helpt en zorgt voor mensen aan de onderkant van de samenleving. “Want wij geloven dat iedereen er toe doet.” Dienst in de openlucht Beide thema´s komen op zondag 16 september samen in een dienst in de openlucht, die wordt georganiseerd door de interkerkelijke evangelisatiecommissie. Mensen kunnen ´proeven´aan een dienst, maar er is meer dan dat. Klaas van Twillert, Kapitein

bij het Leger des Heils komt, samen met het muziekkorps van het Leger des Heils onder leiding van Kapelmeester Wim Ranselaar naar Den Ham. Het thema van de dienst is ´Jezus volgen en vertrouwen´. Aanvang van de dienst is om 16.30 uur op het terrein van Save our Summer, ingang Janmansweg. Wil je zeker zijn van een zitplaats, dan is het goed om zelf een stoel mee te brengen. Na de dienst is er gelegenheid om onder het genot van een kop koffie, thee of ranja na te praten. Als het weer het niet toelaat, zal de dienst om 16.30 uur worden gehouden in de Gereformeerde Kerk aan de Ommerweg 27 te Den Ham. Deze dienst is de laatste in de rij van vier evangelisatiediensten van dit jaar, georganiseerd door de Evangelisatiecommissie uit Den Ham. Voor meer informatie: ecdenham.nl.

Een stuk wandelen of fietsen? Monique verzon meteen een smoesje. Omdat ze dat gewoon niet volhield. Haar overgewicht zat haar al jaren in de weg, maar het lukte haar niet om er echt iets aan te doen. Dacht ze. Want inmiddels weet ze beter. Samen met fysiotherapeut Dick en diëtist Jolanda ging ze de uitdaging aan. Ze meldde zich aan voor het beweeg- en leefstijlprogramma Gezond Gewicht* bij De Haere en volgde een jaar lang een trainingsschema dat op maat voor haar is samengesteld. Het resultaat? Ze is 27 kilo kwijt, wandelt en fietst weer en heeft

meer dan energie dan ooit. Ze straalt! Informatieavonden Bezoek een van de informatieavonden over het succesvolle beweeg- en leefstijlprogramma Gezond Gewicht van De Haere. Op maandag 17 september om 19.00 uur bij De Boshoek in Hardenberg, Woensdag 19 september om 20.00 uur bij De Vogelkers in Vroomshoop, Dinsdag 25 september om 19.00 uur bij Erve Oosterveld in Zenderen. Aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom


Vacatures Word jij onze nieuwe collega...? NIEUWE WEKELIJKSE RUBRIEK!

VIND DE MEEST GESCHIKTE KANDIDAAT UIT DE REGIO NAAR KEUZE. PLAATS UWzoekt: ADVERTENTIE OP DEZE VACATUREPAGINA! Evangelisatiedienst Bakkerij Kuiper Hardenberg

een parttime verkoopster Bruchterveld

Bergentheim

WESTERHAAR - Op zondagmorgen 16 september bent u van harte Bruinehaar Breklenkamp OP EN ROND DE ESSEN Het grootste bereik in de regio! Geerdijk Westerhaaruitgenodigd voor een evangelisatieZoekt per direct: Voor ons team zijn wijLangeveen op Manderveen zoekMander naarHezingen een parttime verkoopster Vriezenveensewijk Den Ham Lattrop Oud Ootmarsum dienst in deuit Hervormde kerk aan de regio’s in 8 huis aan huiskranten. Vroomshoop Nutter • U kunt kiezen 1 of meerdere De Pollen Vasse voor de woensdag en Tubbergen zaterdag (ongeveer 20 uur) Daarlerveen Ootmarsum Tilligte Vriezenveen Hoofdweg 166 in Westerhaar. Haarle Noord-Deurningen Geesteren Kloosterhaar

TWENTERAND

Beerzerveld

Sibculo

PRODUCTIE Ben jij zelfstandig en kan je goed werken in een team? • Zeer goed gelezen huis aan huisbladen. MEDEWERKERS M/V Ben jij flexibel op andere dagen? Daarle

Klein Agelo

Weitemanslanden

Reutum Fleringen

• • DE WIEZER HALLO ALMELO ! • Heb je verkoopervaring?

Mariaparochie Harbrinkhoek

Hoge Hexel

Aadorp

DINKELLAND VISIE

Wierden

Almelo

Zenderen

Beuningen

Weerselo

De Lutte Oldenzaal

Saasveld

Hertme

Zuna

Denekamp

Rossum

Albergen

Notter

Groot Agelo

Deurningen

DE GLIMLACH

• Een totaal bereik van 155.000 adressen huis aan huis!

Deze dienst begint om 9.30 uur en de voorzang om 9.20 uur. Ds. J.A. Woudenberg overneemt het • 47 procent vanzaldespreken lezers actie n.a.v. een advertentie in onze • Full-time, maandag t/m vrijdag thema: ‘Welkom!’

kranten.

• In 3-ploegendienst werktijden:

Dan zijn wij op zoek naar jou! 06.00 - 14.00 uur / 14.00 - 22.00 uur Muzikale in medewerking wordt ver- huisbladen DE WEEK VAN LOSSER • Adverteren onze huis aan heeft effect. en 22.00 -06.00 uur (geen pasfoto) naar: Schrijf een sollicitatiebrief met cv en leuke foto leend door ‘Het mannen ensemble’ DE WEEK VAN BORNE • Met doorgroei mogelijkheden uit IJsselmuiden, trompettist Anniek Bakkerij Kuiper, Esweg 20, 7683 VK Den Ham Rectum

Ypelo

Bornerbroek

Borne

Hengelo (Slangenbeek)

Losser

Lonneker

Enter

Overdinkel

Glane

Verspreidingsgebied De week van Twenterand, Op en rond de Essen, Dinkelland Visie, De Wiezer, Hallo Almelo, De week van Borne, De Glimlach en De week van Losser.

Esweg 20 Den Ham 0546 671398 www.kuipersbakkerij.nl volg ons ook op FACEBOOK!

Otten en organist NiekVoor Nijland. meer informatie of het maken van een afspraak:

Media

U kunt uw sollicitatie e-mailen naar: dahoud@speciaaldruk.nl

info@heininkmedia.nl • Telefoon 0541 - 355 974

Iedereen is van harte welkom! De or-3, Denekamp Eurowerft ganisatie zegt: “We hopen op een goede opkomst. U komt toch ook? Er POORTHUIS is kinderoppas aanwezig.”

SPECIAALDRUK BV

DE WATERGANG 29 | 7671 SV VRIEZENVEEN Email: dahoud@speciaaldruk.nl

1/2 pagina Formaat 290 x 200 mm 1/4 pagina Formaat 140 x 200 mm

Zang- en muziekavond VROOMSHOOP - Op zondagavond 16 september is er een bijzondere dienst in de Baptistengemeente ’t Lieniezer in Vroomshoop. Deze zal in het teken staan van (samen)zang en muziek. De dienst begint om 19.00 uur. CRV is een innovatieve coöperatieve veeverbeteringsorganisatie die rundveehouders internationaal een breed portfolio aan genetica, managementproducten en dienstverlening biedt. Werken bij CRV betekent dat je gedreven bent om de veestapel van onze klanten optimaal te laten presteren.

1/8beide pagina Je staat met benen stevig op de grond, je bent slim en denkt praktisch. Je bent Formaat 120 x 115 mm

nieuwsgierig naar de wensen van onze klanten en de manieren waarop jij die wensen

Er worden voornamelijk Nederlandstalige liederen gezongen. Dit zullen bekende christelijke liederen zijn uit de bundel van Johannes de Heer. U wordt van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn in deze dienst, om te genieten van prachtige, veelal herkenbare liederen. Na afloop van de

dienst kan er nagepraat worden onder het genot van een kopje koffie of thee. Iedereen die deze bijzondere avond mee wil maken is van harte welkom in de Baptistengemeente ’t Lieniezer aan de Wingerd 10 in Vroomshoop.

kunt vervullen. En… je straalt natuurlijk een gezonde dosis optimisme uit. CRV ZOEKT IN DE OMGEVING BORNE, ZENDEREN, ALBERGEN

MONSTERNEMER (M/V) FUNCTIE-INHOUD – Nemen van melkmonsters van koeien tijdens de avond- en ochtend- melking om de kwaliteit en de productie bij melkveehouderijen te bewaken. – Noteren van de hoeveelheid gegeven melk op een Ipad en het zenden van de gegevens naar de centrale database. – Zorgen voor een goede samen-werking met de veehouder tijdens de uitvoering van de monsternames. PROFIEL – Affiniteit met de rundveehouderij – Agrarische achtergrond is een pre – In het bezit van een rijbewijs en een eigen auto. COMPETENTIES: klantgerichtheid, samenwerken, accuratesse AANVULLENDE INFORMATIE – Omgeving Borne, Zenderen, Albergen – Ca. 2 tot 5 monsternames per week – De werkzaamheden vinden plaats: ’s morgens tussen 6.00 en 9.00 uur, ’s avonds tussen 17.00 en 21.00 uur – De duur van de werkzaamheden is gemiddeld 1,5 tot 2 uur per melking

HEB JE BELANGSTELLING? Stuur dan uiterlijk 14 september 2018 o.v.v. vacaturenummer 2018-24 je sollicitatiebrief en curriculum vitae naar jobs@crv4all.com. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ben Tiebot, teamleider MPR & Logistiek, via telefoonnummer 06-10906361

Drinken, roken, blowen, gamen… Help, wat nu? TWENTERAND - Wanneer moet je je als ouder zorgen maken over het drinkgedrag van je kind? Hoe maak je je kind weerbaar tegen groepsdruk? Moet je blowen verbieden? Of kun je beter op andere manieren grenzen stellen? Deze vragen en meer komen aan de orde tijdens een informatieavond op woensdag 19 september. De informatieavond is een initiatief van een aantal inwoners uit Vroomshoop en wordt ondersteund door de gemeente Twenterand en Waypoint Twenterand. “We zijn een aantal inwoners uit Vroomshoop die een hart hebben voor de kinderen en jongeren in ons dorp. Wij vangen soms signalen op waar we ons niet zo goed raad mee weten.

groep van de basisschool of in het voortgezet onderwijs. Ouders krijgen informatie over alcohol, drugs en gamen en de risico’s daarvan. Ook krijgen ze handvatten en tips hoe hier thuis mee om te gaan. Daarnaast kunnen ze ervaringen uitwisselen met andere ouders. Hoe pak je dat nu thuis aan? Hoe stel je grenzen? Waar zitten de valkuilen die leiden tot misverstanden en conflicten?

Dit horen wij ook met enige regelmaat van andere inwoners. Om hier eens met elkaar over van gedachten te wisselen nodigen we je graag uit voor een informele avond.” Karlijn de Groot (preventiewerker) zal als gastspreker aanwezig zijn. De avond is bedoeld voor ouders en verzorgers van kinderen in de hoogste

Ben jij er ook bij? De inloop is vrij en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Wil je meer informatie? Mail dan naar: noaberschapvroomshoop@hotmail.com. Welkom op 19 september, 19.30 uur tot 21.30 uur, buurthuis Oos Plekkie aan de Bijvank 18 in Vroomshoop.


TW

E

Bestsellerauteur Irma bij Boekwinkel Deze krant isHeinink wekelijks Amy en ’t Kate derde op Joubert EKsluiten dog frisbee in Zwitserland Leden Oale Kreng gratis af te halen bij: buitengewoon. BEERZERVELD | De 13-jarige Amy prestatie geleverd. & Schutte om nieuwe roman te promoten 20-jarig bestaan af met zaterdag met Kate op de last Amy en Kate mochten terugkomen in de finale. von Piekartz van team Happy Tails Amy behaalde

bijzondere Oldtimer Beurs

Levenstestament Erfdienstbaarheid

Asbestdaken niet altijd weg als vanaf 2024 heersend en dienend erf in één verboden

Veel mensen hebben een testament opgesteld waarin is geregeld wat er na hun overlijden moet gebeuren met het vermogen en wie de erfenis afwikkelt. Het kan zijn dat u in de toekomst uw (financiële) belangen niet meer kunt behartigen. Vaak denkt men dat degevaren partner de zaken (bijvoorbeeld bankzaDe van asbest zijn algemeen beken, fiscale zaken en de verkoop van de kend. Blootstelling daaraan vormt een geeigen woning) mag regelen als hij of zij vaar voor mens en milieu. Een eerste maathet een zelf niet meer kan. Dit iswordt niet het geval. Met erfdienstbaarheid geregeld regel om dit te voorkomen is in 1994 al Als uu bijvoorbeeld door ziekte (bijvoorbeeld dat een recht vandementie) overpad genomen, door een verbod in te stellen voor uwuw zaken niet meer kunt mag de bij buurman heeft omregelen, op uw grond te bouwbedrijven om asbestovernemen.In te gebruiken. De partner dit zomaar dat komen. Eenniet erfdienstbaarheid kan ontMinister vanvestiging Infrastructuur en Milieu geval door wordt door de kantonrechter eenheeft bestaan (afspraak in akte) of nu namens het kabinet aangekondigd, dat windvoerder benoemd. Dit zal in de prakverjaring (bijvoorbeeld jarenlang gebruik vanaf 2024 invan Nederland tijk vaak de asbestdaken partner Dat of één kinderen van een overpad). recht isde dan bij zijn het verboden. zijn. Een bekend nadeel van bewind is dat er meejaarkadaster en moet bij verkoop lijks rekening en verantwoording worgenomen worden. Degene die moet het recht den afgelegd aanheersend de kantonrechter. Ook krijgt isverstrekkende dan “het erf” zowel en degeDit heeft gevolgen voor partimoet voor bepaalde uitgaven toestemming ne die het recht moet geven “het dienend culieren als bedrijven. Wie in 2024 nog een asbestworden gevraagd de gedwongen kantonrechter. erf”. De wordt vraag is de ofaan de erfdienstbaarheid dak heeft, door overheid dit te U kunt dit voorkomen een levensteskan verdwijnen als het door heersend erf en het verwijderen. Gemeenten kunnen eigenaren van die tament op stellen en op dezekrijgen. manier de dienend erftedezelfde eigenaar daken met een dwangsom dwingen om de asbest te regie in eigen handen te houden. verwijderen. Een levenstestament is een akte. De Rechtbank Noord-Holland sprak notariële zich onlangs uit in Ook kopers van bijvoorbeeld voormalige boerdeIn deze akte legt u vast wiehad uwgekocht financiële een zaak waarin iemand een huis waarrijen zullen moeten zijn op mogelijke toeenmeer medische zaken moeten regelen indien op danalert 35 jaar daarvoor eende erfdienstbaarheid komstige (financiële) gevolgen van een dergelijke u daar zelf ten nietlaste meer in staatdatbent. U was gevestigd van toe een perceel ook zijn aankoop. kunt bepalen dat het levenstestament direct eigendom was geworden. ingaat. U kunt er ook voor kiezen dat het levenstestament pasbetreffende ingaat op het moment Het verbod beperkt zich tot asbesthoudend materiaal Zowel het huis als het perceel was meer datintien een artsvoordien heeft aangegeven dat u handedan jaar eigendom geworden van een dat contact staat met de buitenlucht, zoals golfplalingsonbekwaam bent. woningstichting. De woningstichting had het perceel ten en dakleien. Dakbeschot of isolatiemateriaal dat Hetonder kan derden voorkomen dat ook de door u aanaltijd aan in gebruik gegeven. Deze derde zich de dakbedekking bevindt, is (nog) niet gewezen persoon deze taak niet op zich vroeg de Rechtbank om instandhouding van de erfverboden. kan nemen. U kunt daarom een (opvoldienstbaarheid. gend) gevolmachtigde opnemen. U kunt in Bezit u een verwaarloosd dak, bijvoorbeeld een dak principe iedereen vragen. Het is vooral bemet golfplaten, waarin gaten zitten, dan kan door langrijk dat uw belangen Voor de rechter is van belang ofworden door debehartigd vermenging de gemeente nu al worden geëist dat dit wordt verdoor iemandvanin het wieheersende u het volste vertrouwen van eigendom en dienende erf de wijderd. heeft. erfdienstbaarheid zinloos is geworden. In een levenstestament kunt u verder allerlei De verantwoordelijkheid voor hetU verwijderen van andere kunt Dat is niet wensen het geval opnemen. als het heersende erf bijvoorniet door de asbest ligtmaar bij de eigenaar. Welwordt kan beeld opnemen welke wensen u vanaf heeft 1opjade eigenaar door een ander gebruikt. In medisch gebied. Zorechter kuntgemaakt uzich medische zaken nuari 2016 gebruikde worden vanuitspreken een subde zaak waarover moest regelen of De bepalingen over uw ondernewas dit laatste de situatie. erfdienstbaarheid sidieregeling. MinisterDeheeft hiervoor geldbleef vrij ming opnemen. medische zaken moe-en bestaan. gemaakt. Hoe deze Uw regeling er uit komt te zien tenhiervan nog wel goed doorgesproken wie gebruik kanworden maken, zal mogelijk nog dit met uw (huis)arts voordat dergelijke bepaWilt u meer weten over het vestigen, bestaan of tejaar bekend worden. lingen worden opgenomen. Bel ons voor het nietgaan van een erfdienstbaarheid?

hand komen

maken van een afspraak.

Wilt u meer informatie over het levenstestaop met ons kantoor voor een vrijblijvend gesprek

Mevrouw mr. M.J.H. Temmink ment? NeemTemmink dan contact Mw. mr. M.J.H.

www.notaristemmink.nl Notaris mr. M.J.H. Temmink Hammerstraat 14 | 7681 DC Vroomshoop Postbus 73 | 7680 AB Vroomshoop T 0546 - 646 787 | F 0546 - 646 874 | E info@notaristemmink.nl

uit Beerzerveld is afgelopen vrijdag chance major een 4e plaats freestyle only en in een zeer sterke klasse met haar broertje Lewis en trainer/ een 5e plaats overall HARDENBERG |Bij heel Europa. Mozaïek moeder Karen naar Zwitserland ver- met 45 deelnemers uitUitgeverij trokken. Daar vond hetwas Europees VROOMSHOOP | 2015 een zeer bijzonder jaar voor de unieke leden van is een roman Op hetHet Europees Kampioenschap op zondag Kampioenschap dog frisbee bromfiets oldtimerclub V.O.C ’tonder Oale Kreng. afgelopen jaar stond na-Het verschenen: warencentraal. er ruim 70Deze deelnemers uit 10 verschilhet format plaats.bestaan van de club melijk hetUFO 20-jarige mijlpaal werd meisje uit het verlende Europeseevent. landen die 29 zich allemaal eerder dit jaar al gevierd met een groots oldtimer Op augustus scholen dorp, vangede kwalificeerd hadden voor het EK. Amy kreeg wordt een bijzonder jaar afgesloten met de jaarlijkse Oldtimer Beurs. geliefde Zuid-AfriZaterdag speelden ze een kwalificatiewedalle deelnemers het kaanse auteur en Irma strijd, omdat Amy nog niet voldoende punten een staande ovatie van ingevoerd, de club inmiddels al 300 publiek na omdat haar eerste ronde. Ze had niet alJoubert. Jouberts had Kate voor het Wereldkampioenschap Hetmet jaarlijkse hoogtepunt van bromfiets Oldtelt en het bestuur zichwaarbij afvraagthaar of het leen een foutloze routine, hond Nederlandse deUFO oktober ’tinOale Nederland. Metoude Kate leden timerbegin Club V.O.C. Kreng is de is omalle nog groter te Het willen worden Kate werkelijk frisbees maar ook een buut,ving, meisje uit heeft ze zich gekwalificeerd, metvan RossDe miste jaarshow/beurs in de manege Vjen-ze verstandig freestyleronde. de trein, werd Kate een de kwalificatie op 5 punten. De 9-jarige Lewis zeer moeilijke en mooie en het WKsindsdien in Chicabestseller; heeft voor het eerst in de open klasse gespeeld was moe na alle reizen Maar toch grote presteerde ze er een groep en heeft samen met zijn hond Apryl een prima go een week eerder. is liefhebbers van haar populair-historische romans. Uniek aan deze nieuwste roman is dat Joubert er een deel van de Nederlandse verzetsgeschiedenis in verwerkt heeft, op basis van gedegen research. Ze beschrijft hoe het was

Jumbo Westerhaar

En wat nog nooit iemand heeft gepresteerd, - Kervelplein 45 om tijdens WOII te Kate levennuinwel. de onderduikplek presteerden Amy en Ook de tweeJumbo Den alles Ham de ronde was foutloos, enArnbij‘Het Verscholen Dorp’, en ookgevangen de Slag bij Grotestraat 2 hem speelt belangrijke rol. zonder mooieen samengespeeld metZoals haar haar hond.leJumbo Vroomshoop zers van haar gewend zijn, brengt Joubert dit Lindeflier 25c tot de leven in -onvergetelijke personages, en ishet er Bij prijsuitreiking mochten Amy en Kate Jumbo Vriezenveen een prachtige link met Zuid-Afrika. podium op. Amy heeft daarmee meerdere - Krijgerstraat 74 meervoudig Europees- en wereldkampioenen Auteurstournee verslagen haar superrondes. SparmetVriezenveen Irma Joubert komt oktober281 naar Nederland Ze behaalde een in prachtige derde plaats op - Westeinde omEuropees haar roman te promoten. in In een uitgebreihet Kampioenschap zonovergoten de tournee bezoekt ze van 13 tot en met 28 Zwitserland. oktober Tijdensronde: deze Een link zo’n naar 20 Amyboekhandels. en Kate’s eerste tournee zal ze ook Hardenberg aandoen! https://www.youtube.com/watch?v=mGFOp dinsdag 17 oktober om 14.30 uur hoopt CG2rZbP4. ze haar lezers bij Boekwinkel Heinink & Schutte, Markt 23, te ontmoeten. Ze gaat over haar nieuwste boek vertellen en ook over hoe het tot stand is gekomen. Ze kan fantastisch vertellen met een mooi Zuid-Afrikaans accent. Ook wil ze graag vragen beantwoorden van lezers en haar boek signeren. Het wordt vast en zeker een bijzondere Vriezenveen eenmiddag. verdienstelijke 3e plaatst en bij de 85 cc grote wielen was het Sem De Lange Komt u(1haar v/dook Nederlandse ontmoeten en toppers) naar haar duidelijk luisteteren? sterk voor de rest. Er kwamen zoals gebruikelijk ook veel regionale rijders aan de start bij de hobbyklasse. Het was Stefan Scheurs uit Sibculo die een zeer verdienstelijke 2e plaats wist te pakken in de hobbyklasse en bij de MX500B waren het Jordi Smit en Kevin Bakhuis, beide uit Westerhaar die respectievelijk de 1e en de 2e plek wist te behalen in deze klasse. Al met al dus veel regionale rijders op het podium.

Geslaagde negende editie MC De Wieke Motorcross Event

Team Eurosped klaar voor competitie! VROOMSHOOP |Team Eurosped heeft met een 3-2 nederlaag tegen mede-eredivisionist FAST de voorbereidingsperiode afgesloten. Vooral de eerste drie sets kon het team overtuigen. De vierde en vijfde set werden Foto: Max Nijhuis vooral gebruikt om diverse alternatieven te onderzoeken. Al met alMotorcross kan geconcludeerd WESTERHAAR | De negende editie van het MC De Wieke Eventworis den dat de ploeg van Jan Berendsen terug kan goed verlopen, met veel publieke belangstelling op deze unieke crosslocakijken opaan een de uitstekende oefenreeks. In de tie. Er kwamen in totaal zo’n 180 deelnemers start. Er waren zeer met het risico gaan aan eigen voorgaande zeven heeftvan het de team zich neruiters aan wedstrijden de Schout Doddelaan in Vriespannende op de uitdagende baan dieten eronder in weken deteloop dag succes. Wel isstomen er eenvoor wachtlijst klaar kunnen de startingesteld. van de comzenveen. Deze beurs wordt altijd gehouden steeds technischer en zwaarder bij kwam te liggen. “Verder we niemandzaterdag tekort. Aspirant petitie,doen die aanstaande plaatsvindt. tussen kerst en oudejaarsdag. De manege alsVroomshoopse gastrijder namelijk gewoon Dankunnen reist het volleybalteam word in een dagmannen, omgetoverd tot 50cc een giganDaarlerveen die de 2e en de 3e plak wisten teaf Bij de allerjongste met de mini’s, leden met toertochten. naar Apeldoorn, omhet hetVince daarde opHaas te nemen tischhetbrommerparadijs ruimte voor verbemachtigen, waarbij was was jonge talent Kaymet Zijlstra uit Daarle die meerijden tegen Coolen Alterno. Deze ploeg ging. eindigde speciale onderdelen complete er met de overwinning vandoor Bij erkoop met van de winst vandoor. Bij deen65cc klasse die BESTAAN op eenpakte verdienstelijke vierde brommers. Zo’nMulder 1800 en brommerfanaten be-uit 20-JARIG devorig 85ccseizoen kleine wielen Kyro Winkel uit waren het Kane Finn Vos, beide Op 22 augustus het bestuur en de 22 plaats en is dushebben een geduchte opponent. zoeken jaarlijks vanuit Nederland, Duitsland leden van a.s. de vereniging vieren oktober speelt Teammogen Eurosped zijndat eerste en België de beurs. Dit jaar wordt het evenedethuiswedstrijd. club al twintigTegenstander jaar bestaat. Een groot in Het Puntoldis dan ment gehouden op dinsdag 29 december. timer evenement werd op poten gezet door Springendal Set-Up’65. Door de geweldige samenwerking onder de een speciaal in het leven geroepen jubileleden het enthousiasme Foto’s:enChris Overkleeft van het bestuur umcommissie. Dit evenement is gehouden kan de club het evenement helemaal zelf orzalencentrum Spalink in Geesteren. Het ganiseren. Teampresentatie Team Eurosped grootbij succes evenement was een schot in de roos. Mede mooie organisaONTSTAAN EN SUCCES mee inhet een ‘dag weer uit hetmocht levende van’. Zo onderVROOMSHOOP |Team Eurosped heeft een dankzij zo’n 2000 bezoekers verwelkomen. Insuccesvolle februari 1995 kwamen acht Vroomshoopverschillende aanwezigen aan Teeigen teampresentatie achter de rug. Vo- tievonden een verschillende aanbod van 90 tractoren, se bij selectie, elkaar met het de vens lijvewas hoeerlastig krachtoefeningen rigebrommerliefhebbers week maandag is de staf en antieke 200 bromfietsen en idee om wedstrijdoutfit iets af te spreken gezamenTeamvrachtauto’s, Eurosped kunnen zijn. Ook werden nieuwe in hetzodat sfeervolle theater 30van 35deantieke auto’s. waren er diverse anlijk konden worden gereden. contracten vanOok onder andere de tenuesponvanbrommerritjes Het Punt gepresenteerd aan belangstellentieke te bewonderen waarvan de Enkele weken later werd geboren sorsmotoren voor komend seizoen ondertekend, te weden. Hoogtepunten tijdenshet deidee teampresentatie wel 80 jaar oud Erima, was. Tevens waren om eennatuurlijk club op de te kennismaking richten. Iedereen kreeg ten: Teamsportfabriek, De Haere, DLM, waren met de selec- oudste diverse voor jong enSeven oud. “Na de om informatie te winnen over de erFiat Jan activiteiten Binnenmars, Brusche, Winds, tie taak voor mee het seizoen 2017-2108, waarbij zette iedereen van onze vereniging de van een club. Haar Het zal tegen Karsten en PMA Schilders. De meest uitdagenpasoprichting geopereerde Charlotte vanaf haar afloop weer onder en uit in een korte van elven zijnvia geweest ze bij de brommers quote vanerde avond kwam de mond ziekbed Skype toen gepresenteerd werd, en de dedeschouders tijdmede-aanvoerster was alles weerJudith opgeruimd. Geweldig aangekomen en liet éénzien vanhoe de professiobromKamphuis die de doelwijze waaropwaren het team deze van saamhorigheid en het bereidwilligheid mers weigerde. “Dit Eurosped. oale krengInheeft het team voor komend seizoen neel dienst de aanpak van Team een in- omstelling te uitsprak: zien bij de erformele weer geen in”, werd er geroepen. De weleden.” gaan voor het kampioenschap! settingzin namen de speelsters het publiek naam voor de vereniging was hierbij geboren. Op 11 april 1995 werd de club offiGEZELLIGHEID cieel opgericht. “Toen hadden we nog niet Ieder jaar houdt de club tevens een technikunnen denken wat een geweldige en bloeische avond waarbij altijd een actueel onende vereniging uiteindelijk zou ontstaan”, derwerp centraal staat, zodat iedereen er zegt bestuurslid Bert Slotman. iets van opsteekt. Ook is er ieder jaar een De V.O.C (Vroomshoopse oltimerclub) heeft met diverse dankzij een goed bestuur en een zaterdag 8feestavond VROOMSHOOP | Afgelopen september dedenartiesten, negen verlotingen majoretteeninmuziek. De ledenHet van was ’t Oale vooruitziende dehet windmajoretteconcours in de zeilen gemeiden meeblik aan Groningen. erKreng wel zijn weer serieus hun hobbydat bezig, maar gezellighad. inkomen Jaarlijks worden diverse geeven zo vlak na toerriten de vakantie, maarmet ondanks keerden de maheid liefst staat voorop de leden van de onderclub. houden in heel in maar jorettes van DeNederland, Harmoniewaaronder terug met zevenbijmedailles. Het “We hadden nooit durvenspande dromen dat Friesland, het groene hart waaraan en de Veluwe. De majorettes deel pre-teen novice vier mee deden dit ons keer is uitgegroeid bloeiende tochten worden de enthousiaste leden en clubje de kroon. De door nummers één, twee drie waren voor tot dezo’n meiden vanenDe bruisende vereniging. We hopen ons prachzelf uitgezet. Harmonie. tige jubileumjaar samen met vele bezoekers te sluiten 29 december de nam Oldtimer LEDENSTOP Sarah won de gouden medaille en behaalde af een niveauop hoger uitkomen. bij Lyan de zilVriezenveen.” Sinds haar 2013promotie, heeft het zij bestuur ledenstop tevens mag een volgende keer Beurs veren inmedaille mee en ook voor haar was er

Tenslotte In de Superklasse waren het Luca Nijenhuis en Joey Bak, die duidelijk een maatje te groot waren voor de rest. Beide rijden dan ook bij de nationale top in Nederland en dit verschil was zeer duidelijk zichtbaar en een genot om naar te kijken. Luca Nijenhuis ging er uiteindelijk met twee keer een eerste plaats vandoor in Westerhaar. De volledige uitslagen kun je vinden op: https://speedhive.mylaps.com/ UITGEVER: Events/1587484. Meer foto’s en video’s zijn Heinink Media te vinden op de website: www.mcdewieke.nl. info@deweekvantwenterand.nl

Colofon Eurowerft 3, Denekamp T (0541) 35 59 74

Stel je voor, Opnieuw topprestaties majorettes Harmonie VERSPREIDING: Manon Vroomshoop Doornenbal! promotie en mag net als Sarah volgende keer M 06 54 22 55 68

Oplage 18.000 exemplaren. Verspreiding in Beerzerveld,

Bruinehaar, Daarle, Daarlerveen, Den Ham, De Pollen, Geerdijk, Kloosterhaar, Sibculo, Vriezenveen, Vroomshoop, Weitemanslanden en hoger Westerhaar-Vriezenveensewijk. ook een niveau uitkomen. Kyra pakte

de VROOMSHOOP - Ze haar 27 bronzen medaille. Dewi die isnetmet begonnen is REDACTIE: opjaar dit de onderdeel puntenDesop absolutestartte nestormet vanmooie de ploeg. Kevin Timmerman een zevende plek. Marlinde die een ondanks debuteert ze dit seizoen metniveau Team 06 20 37uitkwam 00 14 hoger ook Voorheen hier een speelde zilveren Eurosped in depakte eredivisie. redactie@deweekvantwenterand.nl medaille. deed aanDynamo twee onderdelen ze twee Maud seizoenen voor Apeldoorn mee, nam hiervoor op beide onderdelen in deentopdivisie, één niveau onder de ereeen zilveren medaille meeoverstap, naar huiszoenoptevens VERKOOP: divisie. “Een prachtige mijn voor haar solodance plaatsingspunten de Patrick Heinink oude dag”, vindt Manon. Dit noemt voor ze, sainfo@deweekvantwenterand.nl men met het voorrondes NK.promoveren naar de eerste diviT (0541) 35 59 74 Veenendaal het hoogtepunt uit sie met VCV MDit (06) 30volleyballoopbaan. 02 65 15 Maud dat Manon, haar betekent voor ze zowelbegonnen met haar Set-up Scherpenzeel, is woonach1-bij baton als 69 met te haar solodance mee zal doen DRUK: Emmen. ZeNK. is werkzaam bij Arcadis optigdein voorrondes Op het onderdeel KiDrukkerij van Barneveld in Amersfoort als meisjes projectleider en teamleider ds-twirl deden drie mee. Isa en Lindsey die net zijn begonnen om ook mee op data analyse. Een flinke afstand dieconcours ze dategelijks gaan isbehaalden hier voor Isa een dan zevende De uitgever nimmer aansprakelijk voor eventuele onjuiste overbrugt: Manon prijst zich ook plek en voor Lindsey vijfde plek, vermeldingen van Op enallebei foto’s gelukkig metgegevens. één vaneen deonze zesartikelen Fiat 500’s die met punten omis. tefoto’s starten. Andrea die al rust eenmooie copyright. Artikelen en uit deze krant mogen Team Eurosped rijk een tijdje optoestemming dit onderdeel mee doet pakteworhier nimmer zonder voor andere doeleinden den gebruikt. feitje deSpetterend gouden medaille. Klachten de bezorging? VROOMSHOOP Laura Dat deover meiden van De -Harmonie

Beach, de goed meeko-

Wij doen best om Deniveau week van Twenterand Amerikaanse middenaanvalster, men oponze het uiterste landelijk twirl blijkt wel uit bij u te bezorgen. u echter toch klachten hebben, blogt haarMocht vingers over haar deze topprestaties van deblauw meiden. danverblijf kunt u contact door te bellen Heinink in opnemen Nederland. Opnaarde site Media, (0541) 35terugkomend 59 74, of te mailen naar: www.ifihadabiggersuitecase.wordEen elke keer compliment van de info@deweekvantwenterand.nl. press.com kun avonturen jury voor meiden is je datalzehaar er goed verzorgd De krantVroomshoop wordt dan alsnog hebben bijbij u bezorgd. in Team uitzien, leuke pakjes en metEurosped hun stralen-

delaten voet volgen. deop lach zien dat ze er plezier in hebben.


Dinand Hekman uit Den Ham gaat Twee winnaars van de naar EuroSkills 2018 in Boedapest Ons Erfgoedprijs DEN HAM | Dinand Hekman uit Den Ham vertegenwoordigt ons land tijdens de zesde editie van EuroSkills: het ‘EK voor beroepen' dat van 26 tot en met 28 september plaatsvindt in Boedapest, Hongarije. Dinand maakt deel uit van Team Nederland: 31 talentvolle jongeren, allen nationaal kampioen in hun vak. Op vrijdag 14 september komen Team NL en supporters voor de laatste keer voor vertrek bij elkaar in Hoofddorp, waar ze onder andere worden toegesproken door sportheld Maarten van der Weijden. De nationaal kampioen Heavy Vehicle Maintenance vertrekt op 24 september naar het ‘EK voor beroepen' in Hongarije. Skills Heroes De deelnemers hebben zich onder meer gekwalificeerd door deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo. In het schooljaar 2018/2019 doen vrijwel alle mbo-scholen mee aan de nieuwe editie vakwedstrijden. Inmiddels vindt deelname plaats door studenten van 857 opleidingen in 60 wedstrijdrichtingen. Zij kunnen zich kwalificeren voor de volgende lichting van Team NL, de selectie die zal deelnemen aan WorldSkills, het WK voor beroepen dat in augustus 2019 plaatsvindt in Kazan, Rusland.

Dinand leert bij Aventus. De afgelopen maanden werden de winnaars geselecteerd tijdens voorrondes, kwalificatiewedstrijden en nationale finalewedstrijden van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes en branchevereniging VHG (tuinaanleg). In Boedapest strijden zo'n 530 deelnemers uit de 28 bij WorldSkills Europe aangesloten landen in 34 beroepen voor een plek op het erepodium. Ons land doet mee in 27 vakrichtingen (beroepen), waaronder stukadoor, bloembinder, meubelmaker, lasser, autotechnicus en verpleegkundige. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainen en begeleiden de deelnemers. Grootste beroepenevenement van Europa In de Hungexpo in Boedapest worden door de organisatie meer dan 50.000 bezoekers verwacht tijdens de drie wedstrijddagen. Dit maakt EuroSkills tot het grootste beroepenevenement van Europa. Op het evenement komen veel internationale prominenten uit de politiek, het bedrijfsleven en het beroepsonderwijs, onder wie een delegatie uit Nederland. Naast het aanmoedigen van Team NL wisselen zij de laatste kennis uit op het gebied van beroepsonderwijs en vakmanschap.

WorldSkills Netherlands Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom vestigt WorldSkills Netherlands de aandacht op het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden. WorldSkills Netherlands wordt ondersteund door het ministerie van OCW en vele partners uit het beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Bij Team NL zijn voor dit jaar de volgende scholen betrokken: Aventus, Da Vinci College, Deltion College, Drenthe College, Graafschap College, Grafisch Lyceum Rotterdam, Zone.college, HMC, Hoornbeeck College, MBO Utrecht, Nimeto Utrecht, Nova College, Rijn IJssel, ROC de Leijgraaf, ROC Midden Nederland, ROC Nijmegen, ROC Ter AA, ROC Tilburg, ROC van Amsterdam, ROC van Twente, Scalda, Summa College, Wellantcollege. De Nederlandse deelname aan EuroSkills wordt verder ondersteund door: Beerepoot Automatisering B.V., Bouw Infra Mensen Mierlo, Bouw Infra Mensen Rivierengebied, Bouwend Nederland, Bovatin, Brancheplatform Kappers, Fedecom, IWNL, MBO Raad, Nuffic, SBB, VBW en VHG. Een overzicht van alle deelnemers en beroepen is te vinden op: www.teamnederland.com.

De Hammerdammer weer op weg DEN HAM | De Hammerdammer is haar seizoen weer begonnen met de onderlinge competitie, en daarin werden de volgende wedstrijden gespeeld: J. Kooman tegen H. Koenderink: 0-2. D Voort tegen J. v/d Vegt: 0-2. J. Braakman tegen J. Slotman werd 0-2. J. Bonthuis tegen G. Endeman: 2-0. W. Bouwhuis tegen G. Drent: 0-2. H. Braakman tegen J. Arrindell: 1-1.

DEN HAM / VROOMSHOOP / GEERDIJK |Voor de eerste keer in haar bestaan heeft de Stichting Ons Erfgoed Den Ham, Geerdijk en Vroomshoop twee prijzen in één jaar uitgereikt. De afgelopen jaren zag het bestuur geen panden of objecten die in aanmerking kwamen voor deze prestigieuze prijs. In 2018 kwamen er echter twee aanmeldingen binnen, die beide deze prijs ten volle verdienen. Het is dan moeilijk kiezen tussen een kerk en een herberg. In het kanaaldorp Vroomshoop was beeldbepalend religieus erfgoed aangemeld, namelijk de gerenoveerde toren van Kerkelijk Centrum Het Anker, de voormalige hervormde kerk aan de Hoofdstraat. Ook is hier de grote zaal van het kerkelijk centrum gemoderniseerd. In Den Ham was werelds erfgoed genomineerd, namelijk het gerenoveerde pand Herberg Swaen aan de Brink, dat eerder als timmerwerkplaats in gebruik was en in de verre historie als bierbrouwerij dienst deed. De Swaen is onmiskenbaar een aanwinst voor het brinkdorp Den Ham. Het bestuur van de erfgoedstichting liet zich adviseren door zijn deskundige jury, die beide panden volstrekt prijswaardig acht. Daarbij gaat het om twee verschillende, in feite onvergelijkbare grootheden. Daarom besloot het bestuur tot een salomonsoordeel en riep de vertegenwoordigers van beide panden ex aequo tot winnaar uit. Afgelopen zaterdagmorgen nam de voorzitter van de Bouwcommissie van Het Anker, de heer Wim Huijgen, uit handen van voorzitter Marie José Temmink namens het bestuur van Ons Erfgoed de prijs in ontvangst. De prijsuitreiking vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst in de grote zaal van Het Anker. Wethouder Roel Koster feliciteerde de winnaars namens het gemeentebestuur. De Harmonie Vroomshoop bezorgde aansluitend de winnaars een muzikaal huldeblijk. En een uur later ontvingen Anita Hekman en Alain Smit in hun prachtige Herberg Swaen aan de Brink uit handen van de voorzitter van het bestuur van Ons Erfgoed dezelfde prijs. Dat is een fraaie glassculptuur, vervaardigd door de Hammer kunstenaar Kees Huigen. Hier nam wethouder BartJan Harmsen de honneurs waar, en verzorgde muziekvereniging Juliana een muzikale aubade. Beide winnaars in Vroomshoop en Den Ham toonden zich blij verrast met de Ons Erfgoedprijs 2018. De stichting Ons Erfgoed hoopt ook volgend jaar weer een Ons Erfgoedprijs uit te reiken. Dat zal er dan normaal gesproken weer één zijn. Aanmel-

dingen daarvoor kunnen gemaild worden naar: info@stichtingonserfgoed.nl.

Praat- en doegroep voor jonge mantelzorgers REGIO |Evenmens, informele zorg voor elkaar gaat op 20 september van start met een praat- en doegroep voor jonge mantelzorgers. Deze middag worden er verhalen verteld, films gekeken, grenzen gesteld en emoties herkend. Daarnaast kunnen jonge mantelzorgers tijdens deze middag tips krijgen en om hulp vragen. Kortom, vijf keer leren van elkaar! Jonge mantelzorgers zijn kinderen die opgroeien met de zorg voor en zorgen om een familielid. Bijvoorbeeld een broer of zus met autisme, syndroom van Down, meervoudige beperking of iets anders. Het kan ook gaan om één van je ouders, doordat hij of zij bijvoorbeeld kanker heeft, depressief is of een spierziekte heeft. Kinderen houden hier rekening mee en ontmoeten graag andere kinderen die hetzelfde meemaken als zij. De praat- en doegroep is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar van de basisschool. Er zijn vijf middagen gepland. Tevens is er een avond gepland voor ouders verbonden aan deze groep. Hier kunnen zij geïnformeerd worden. Opgeven is noodzakelijk, dit kan door te bellen met: 0548 – 63 88 30 of te mailen naar: hboorsma@evenmens.nl. Graag voor maandag 17 september. Houd ook de volgende data vast vrij: 27 september, 4, 11 en 18 oktober. Locatie: De Brake in Nijverdal, Schipbeekstraat 1. Tijden:

15.45 uur tot 17.15 uur. Start: donderdagmiddag 20 september.


i.c.m. lijm & voegmateriaal

Complete inbouwreservoir

Bezoek onze groothandel - Fahrenheitstraat 6G Rijssen

Douglas rabat schutting €28,50 pm1 compleet! Keramische buitentegels 60x60cm keuze uit meer dan 20 soorten

NU €20,99pm2 zonder wanden NU €725! 725! Incl. leggen NU €35 pm2 Douglas overkapping 5x3

DHZ Douglas toegangspoort compleet met zwart beslag

€120 (328cm) Prijzen zijn excl. BTW - 06 244 552 32 – info@ outdoorgigant.nl


Tiende editie De Haere Triatlon in Vroomshoop: sportief spektakelstuk VROOMSHOOP | Zaterdag 8 september was een drukke dag in Vroomshoop. Meerdere evenementen waren er, maar de sportiefste prestaties werden geleverd bij de Triatlon Vroomshoop. Het lijkt wel of iedere editie de vorige overtreft. Dit jaar was het jubileum: 10e keer triatlon in Vroomshoop. Een eerste editie van de halve triatlon (lange afstandswedstrijd) èn een App zagen dit jaar het levenslicht. Op het programma bij de Triatlon in Vroomshoop staan altijd de kwart afstand, achtste en jeugdonderdelen. Nu is daar een halve triatlon aan toegevoegd; in slechts tien plaatsen in Nederland staat deze lange-afstandstriatlon op het programma. De sporters zwemmen 1,9 km, fietsen ruim 90 km en vervolgens 20 kilometer hardlopen. Bijna 50 atleten gingen de uitdaging aan. Winnaar bij de heren is Rutger op de Dries uit Hellendoorn (04:29:09) en bij de dames is Anne Oltvoort uit Borculo de snelste (05:09:40). Voor het faciliteren van deze afstand op een apart fietsparcours zijn vele extra vrijwilligers (verkeersregelaars) geworven. De app ‘Triatlon Vroomshoop’ is een ware aanwinst qua informatievoorziening. Voor sporters is er informatie te vinden over de serie waarin men is ingedeeld en onder andere het parcours, vrijwilligers vinden er hun onderdeel waar ze zijn ingedeeld en publiek / aanwonenden vinden onder andere informatie over routes en locaties van EHBO-posten. Via de NTB was een wedstrijddag van de 1e Divisie Team Sprints toebedeeld aan Vroomshoop. Ruim 200 atleten vanuit het gehele land verschenen in Vroomshoop aan de start. De wedstrijd werd in teams gedaan, groepjes met 4 sporters verplaatsten zich in hoge snelheden over het parcours. In totaal werd door ruim 700 atleten deelgenomen in de diverse afstanden, zowel individueel als in een team. Er werden weer de nodige persoonlijke records gebroken. De beste Twenterander op de kwart is Gert-Jan Smelt uit

Vriezenveen en op de achtste triatlon is Vroomshoper Lars Knol de snelste man uit Twenterand. Basisschool Eltheto uit Vriezenveen prolongeerde de titel bij de Rabobank scholenbokaal; de Eltheto Toppers lieten alle andere teams achter zich. Kijk voor alle uitslagen op: http://nl.mylaps.com/ evenementen/uitslagen/2018/sep/8/vroomshoop/index.html. Vele jeugddeelnemers gingen samen met mascottes van de NTB op de foto: Tristan en Trisha. Zij worden ingezet door NTB als stimulans bij de jeugd. En dit jaar leverde ook elke inschrijving van een jeugddeelnemer nog een zak apppelen op voor Stichting Manna, een mooie geste van de Rabobank ‘Run for food’. Ook was de Rabobank bij de finish aanwezig om direct aan alle jeugddeelnemers zelf een gezonde appel uit te delen. Vele vrijwilligers zorgden er weer voor dat de indeling in de wisselzone plek bood aan alle fietsen, het juiste aantal banen werd gezwommen, het parcours veilig was en nog vele andere taken. Circa 150 mensen hebben zich weer geheel belangeloos de gehele dag ingezet. Ook is de organisatie alle sponsoren heel dankbaar, op velen kan jaar in jaar uit worden gerekend. Ook is het fijn dat iedere keer weer medewerking wordt verleend door aanwonenden. De sporters hebben genoten van de ondersteuning door de bewoners en bezoekers langs het parcours. De datum voor volgend jaar is bij velen alweer genoteerd in de agenda: 7 september 2019. Wilt u meer informatie over het jaarlijks evenement, neem dan een kijkje op de website: www.dehaeretriatlonvroomshoop.nl.


MEDIAPAGINA Informatiepagina i.s.m. RTV Oost, de omroep voor Overijssel

week 37

Oproep

Julio Iglesias-dag

De Oosttribune

Nieuwe Website

RTV Oost zoekt voor 22 september de ‘Beste Buur van Overijssel’. Ken je zo’n buurman of buurvrouw die altijd voor iedereen klaar staat of ben je dat zelf? Geef hem/haar op, op onze website via: www.rtvoost.nl/bestebuur.

Julio Iglesias wordt op 23 september 75 jaar en Radio Oost gaat deze bijzondere verjaardag vieren met een heuse Julio Iglesias-dag op vrijdag 21 september met leuke cadeaus voor u!

RTV Oost presenteert ‘De Oost-tribune’ met de duels uit de Eredivisie, de Keuken Kampioen- en andere voetbalklassen op vrijdag van 20.00 23.00 uur, op zaterdag van 17.00 - 22.00 uur en zondags van 13.00 - 18.00 uur.

Er gaat iets moois gebeuren. Binnenkort komt de nieuwe website van RTV Oost online die nog soepeler werkt op smartphone, tablet, laptop en desktop. Op het eindresultaat kunnen we trots zijn. Binnenkort meer!

Hellendoorn Rally

Finale ‘Balletje Hooghouden’ bekend

De finale van het Open Overijssels Kampioenschap ‘Balletje Hooghouden’ is vastgesteld op zaterdagavond 27 oktober in de rust van de eredivisiewedstrijd PEC Zwolle - Heracles Almelo. Locatie is het hoofdveld van het MAC³PARK-stadion in Zwolle. Er is nog maar één Overijsselse eredivisie-derby en precies in het midden daarvan betreden onze finalisten Karsten Leene (11) uit Apeldoorn, Meike ten Bolscher (13) uit Losser, Calvin Beer (12) uit Deventer en Meagän Weegerink (13) uit Haaksbergen de Zwolse arena om de finale ‘Balletje Hooghouden 2018’ te spelen en de prijsuitreiking te doen. RTV Oost en het ROC van Twente (opleiding Sport & Bewegen) tekenen voor de organisatie.

Wie is ‘Beste Buur van Overijssel’?

Op zaterdag 22 september is het Burendag, een initiatief van het Oranjefonds en Douwe Egberts. Burendag is een dag waarop je gezellig samen komt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en voor de buurt. RTV Oost zoekt die ene buur die het hele jaar door nét wat extra’s doet voor de buurt. Humanitas zegt over burenhulp: “Boodschappen doen, tuinwerk of de tv instellen. Het zit ‘m vaak in de kleine dingen. Een oudere kan enorm geholpen zijn als iemand even wat batterijtjes vervangt. Ook aandacht is belangrijk. Krijgt je buurman of buurvrouw weinig bezoek? Misschien betekent een gezellig praatje al heel veel.” In Overijssel, waar noaberschop nog een groot goed is, zijn er ongetwijfeld buren die zich net wat extra inzetten voor een gezellige, veilige of nette buurt. RTV Oost wil deze ‘Beste Buren’ graag portretteren en ze in het zonnetje te zetten. Ken je zo’n buurman of buurvrouw die altijd voor iedereen klaar staat? Nomineer hem of haar dan op www.rtvoost.nl/bestebuur.

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 september aanstaande wordt weer de Eurol Hellendoorn Rally verreden. Het is de 37ste editie

Marcel Oosten presentator ‘Afslag Oost’ ‘Ik heb enorm veel zin om weer een radioprogramma te presenteren, radio is toch echt mijn passie. En dan ook nog in mijn eigen provincie waar ik geboren en getogen ben, mooier kan niet’, aldus Marcel Oosten. De 54-jarige Zwollenaar Marcel Oosten begint in oktober bij RTV Oost als nieuwe stem van het Radio Oost-programma ‘Afslag Oost’. Hij volgt daarmee presentator Hans van Wieren op die met pensioen gaat. Oosten beschikt over ruime ervaring en veel journalistiek bagage. Na zijn opleiding aan de Academie voor de Journalistiek in Kampen werkte hij freelance voor Radio Nederland Wereldomroep en het NCRV-programma ‘Hier en Nu’. In 2006 was hij voor het Radio 1 Journaal ‘Onze man in Duitsland’ tijdens het WK voetbal en als ochtendpresentator was hij jarenlang de stem van het Radio 1-journaal. Daarvoor werkte hij vanuit Zwolle als radioverslaggever voor onder meer Wereldomroep, NCRV en NOS. Als meest recente klus was hij betrokken bij de NDR in Duitsland, waar hij adviezen gaf voor

Uit het archief

verbetering van de nieuwsprogramma’s.

Afslag Oost(en) hoor je elke werkdag van 17.00 tot 19.00 uur bij Radio Oost.

Met meer dan 100 auto’s aan de start, staat de Hellendoorn Rally garant voor spectaculaire autosport. De Nederlandse rallytop is aanwezig en RTV Oost is er dit jaar bij met een eigen ‘rally-team’. Bert Eeftink gaat in Expeditie Oost kijken bij een duo dat meedoet aan de Peugeot 206-Cup en op Radio Oost is een voorbeschouwing te verwachten. Fieke van den Esschert gaat vrijdag live voorbeschouwen in ‘Overijssel Vandaag’ en verslaggever Bert Jansen gaat het hele weekend voor Radio en TV langs de rallyproeven voor de samenvatting die we zondagavond om 20.20 uur uitzenden. De sportredactie biedt het hele weekend updates van de gebeurtenissen op internet en op de sociale media.

Hengelo, Hazenweg 25 Zwolle, Dokterspad 2A Postbus 1000, 7550 BA Hengelo Tel. 074 - 2 456 456 Email: info@rtvoost.nl @rtvoost

youtube.com/RTVOost

facebook.com/rtvoost

www.rtvoost.nl/apps

Uit-tips voor het weekend Streektaal, kunst, drones en rallyauto’s. Je hoeft je dit weekend niet te vervelen in onze provincie.

In september 1868 verplaatste Charles Theodorus Stork zijn machinefabriek van Borne naar Hengelo, en dat is dan het begin van een enorme industriële ontwikkeling in wat de ‘metaalstad’ is geworden. Op tal van manieren wordt aandacht geschonken aan 150 jaar Stork in Hengelo. Op de site www.rtvoost. nl/uithetarchief twee reportages over de metaalbedrijven van Stork. Uit 1961 (historisch filmarchief) dateert een film over de metaalopleiding van Stork. In ‘Wat Stenen Vertellen’, een serie uit 2006 over industrieel erfgoed, een tocht langs de gebouwen van Stork in Hengelo.

# Vrijdag en zaterdag wordt voor de 37ste keer de Eurol Hellendoorn Rally verreden. Aan de start staat een internationaal deelnemersveld. Zondagavond om 20.20 uur op TV Oost. # Op verschillende locaties in Genemuiden bruist het vrijdag en zaterdag van de activiteiten tijdens het streektaalfestival Eikoerei (foto)! Vrijdagavond het streektaal-dictee, op zaterdag is er een streek-, brocante-, en kunstmarkt op het prachtige Havenplein. # Zondag 16 september presenteren kunstenaars zich met beeldende kunst in Gramsbergen. Rondom de Boomhofkerk vind de kunstmarkt plaats. Een ruim aanbod van beeldend

werk en demonstraties van de kunstenaars zijn te bewonderen. Een kunstwandeling van ongeveer 10 km is onderdeel van de manifestatie. # Op zondag 16 september staan de hekken van de Technology Base op Twente Airport wijd open. Hier mag je normaal niet komen. De Brandweer Twente heeft er de veiligheidsdag en er is een vliegshow. Check van te voren of er nog kaartjes zijn en hoe je er moet komen, want met de auto is niet toegestaan.

# Comedy, romantiek of drama, de derde editie van het Theatersport Toernooi van het Noorden biedt het allemaal in Odeon Zwolle. Laat je verrassen door de verschillende teams uit Drenthe, Groningen, Friesland en Overijssel. Op het podium vechten zij uit wie zich dit jaar tot theatersportkampioen van het noorden mag kronen.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.


s g n i w u o b r e V

! u n r e e Profit

! p o o k r e uitv

ORRAA O V L E K N I W HELE E G E D P O G 10% KORTIN

55”8 cm

1399,10% KORTING!

1259

13

649,-

,10

+100,- EXTRA KORTING!

1159

10 , *

D!*

10% KORTING!

4K PREMIUM UHD TV

584

10 ,

BIJVOORBEELD:

BIJVOORBEELD:

4K PREMIUM UHD TV | UE55NU8070

WASMACHINE | L6FBBERLIN

• 55” (138 cm) 4K Ultra HD Smart-TV met beeldkwaliteitindex (PQI): 2600 • Helderheid: HDR 1000

• 9 kg vulgewicht en 1400 toeren • ProSense®-technologie • Energieklasse A+++

*Na 100,- retour via Samsung *Korting geldt alleen op producten die op voorraad zijn, niet geldig op weborders, pc’s, laptops, tablets en telecom. Niet geldig i.c.m. folderaanbiedingen en andere acties. Prijs- en modelwijzigingen en eventuele druk- en zetfouten voorbehouden. Aanbiedingen zijn geldig t/m maandag 17 september 2018.

Expert Berkhof

Tonnendijk 1, Vroomshoop, (0546) 642436 facebook.com/expertvroomshoop

Altijd op de hoogte blijven van onze aanbiedingen en acties? Meld u dan aan op

nieuwsbrief.expert.nl

OP=OP

!

De week van Twenterand 37 - 2018  
De week van Twenterand 37 - 2018