Page 1

Brummens W eekblad Weekblad 13 juni 2014 - 45e jaargang nr. 24

Uitgave: Drukkerij-Uitgeverij van Barneveld Postbus 96, 7590 AB Denekamp Telefoon 0541-351869 - Fax 0541-354345 E-mail: mail@drukkerijvanbarneveld.nl www.drukkerijvanbarneveld.nl

Voor advertenties en plaatselijk nieuws: Drukkerij-Uitgeverij van Barneveld Postbus 96, 7590 AB Denekamp Telefoon 0541-351869 - Fax 0541-354345 E-mail: mail@drukkerijvanbarneveld.nl www.drukkerijvanbarneveld.nl

Advertenties en tekst: Uiterlijk woensdag om 12.00 uur in het bezit van de uitgever. Advertenties onder de rubriek ‘Vraag en Aanbod’ worden alleen tegen contante betaling of via internet geplaatst. De uitgever is niet aansprakelijk voor foutief uitgevoerde opdrachten.

Verspreiding: Wekelijks huis aan huis in Brummen, Eerbeek, Empe, Hall, Leuvenheim, Oeken, Voorstonden, Cortenoever, Tonden en Oplage plm. 9.500 exemplaren.

SHIHO TRADING Inzameling van kleding, schoenen, tassen, knuffels, dekens & gordijnen.

U ontvangt 20 ct. per kilo Dagelijks geopend van 9.00 - 15.00 uur. Hazenberg 18E - 6971 LC Brummen Tel. 0575 - 566258 of 06 - 19059567 E-mail: shihotrading@live.nl

Sluiting peuterspeelgroep de Belhamels in Empe De afgelopen jaren is het aantal kinderen dat peuterspeelgroep de Belhamels in Empe bezoekt steeds minder geworden. Maatschappelijke ontwikkelingen zijn hier de oorzaak van. Vanuit de ouders van Empe, de KKK, basisschool de Isings, het bestuur van ‘t Oortveld en vanuit de SKBE is de afgelopen jaren veel inspanning verricht om de Belhamels open te houden. Dankzij deze inspanningen zijn er steeds oplossingen gevonden. Het afgelopen jaar hebben ’t Oortveld en sponsoren financieel bijgedragen in de exploitatie van de peuterspeelzaal bij onderbezetting. Met een structureel dalend aantal aanmeldingen in het vooruitzicht heeft ’t Oortveld helaas het contract met SKBE op deze basis beëindigd. Voor de peuters in Empe zijn gelukkig nog andere alternatieven in de omgeving. Vanzelfsprekend kunnen ouders met hun peuters bij de SKBE terecht voor peuterspeelgroepen in Brummen, Eerbeek of Hall. Ook Ut Trepke (kinderopvang in Empe) is bereid om een peutergroep in Empe te openen. De SKBE heeft daarom, na overleg met de diverse partijen, besloten om na de zomervakantie de peuterspeelgroep definitief te sluiten. De ouders van de peuters, die op dit moment bij de Belhamels komen spelen, zijn inmiddels geïnformeerd. Voor vragen kunt u terecht bij de SKBE, tel. 0313659146.

Het loket van de afhaalpoëzie van de Theaterestafette.

Kunst- en echte bloemen samen op één markt.

Op naar de Pinkstermarkt 2015 BRUMMEN – De traditionele Pinkstermarkt in Brummen zit er weer op en er zal naar aller waarschijnlijkheid nog lang over worden nagepraat. Voor dat napraten zijn er ingrediënten genoeg: Het weer, met een stortbui tegen twee uur. De hier en daar wat ruimere opstelling van kramen door de straten van het centrum van Brummen, de verscheidenheid aan koopwaar naast de aloude basis van de markt: boeken bloemen en curiosa. De vier dagen theaterestafette en de podia van QS pop, Concordia, op het Marktplein en bij de NH kerk, het Shantykorenfestival in de r.-k. kerk. Dat was dan zo maar een greep uit de ingrediënten waar vele duizenden op af kwamen, al of niet lopend, met de fiets of met de auto.

Bloemen op de Pinkstermarkt.

En juist die auto’s moesten een plekje vinden in en rond het dorp. Rond het dorp was niet zo’n probleem want de buurtbusjes zorgden voor vervoer naar en van het centrum. Maar veel automobilisten parkeerden hun auto dusdanig in andere straten rond het centrum dat men moest vrezen voor de doorgang voor hulpverleningsvoertuigen wanneer er eens onverhoopt iets gebeurt in het dorp. Het was gezellig druk hoor, want ook na de hoosbui trok het kijkend en kopend publiek weer aan, dit tot verbazing van enkele kooplieden.

Bertus Bosch kampioen sneldammen Brummense damvereniging Afgelopen donderdag werd de tweede ronde gespeeld van de onderlinge competitie sneldammen. Iedere speler krijgt hiervoor 10 minuten per partij. Er werden acht rondes gespeeld en de punten werden opgeteld bij de eerste ronde, die begin januari werd gehouden. Vijftien spelers deden hieraan mee en de strijd om de eerste plaats was buitengewoon spannend. Aan het einde van de avond bleek uiteindelijk Bertus Bosch de meeste punten verzameld te hebben en hij werd dus clubkampioen sneldammen! En goede prestatie. De top-10 van deze competitie ziet er als volgt uit: 1. Bertus Bosch met 26 punten; 2. Johan Haijtink, 26 punten (maar met iets minder weerstandspunten); 3. Arie Stehouwer 21 p.; 4. Ab van Ooijen, 20 p.; 5. Hans Cijnssen, 18 p.; 6. Tom Westhof, 18 p.; 7. Rein Zuetenhorst, 14 p.; 8. Herman Meenink, 11 p.; 9. Hans Aalders, 10 p.; 10. Jan Visschers, 10 p. Er werd nog één wedstrijd gespeeld voor de laddercompetitie. Hier won Kit Stam van Dick Nijman. Jeugdcompetitie: Bas van Ooijen - Tom Molenaar 0-2; Jochem Grootherder Anna Wassenaar 2-0. Zie voor verder nieuws de website, www.brummensedamvereniging.nl.

KLACHTEN OVER DE BEZORGING?

0313655012


Geslaagd Hazenbergtoernooi Het jaarlijkse Hazenbergtoernooi is onlangs gespeeld in Brummen bij Jeu de Boule Vereniging Le Pionnier. Spelers kwamen van heinde en verre om dit toernooi niet te missen. De dag begon met motregen, en in de loop van de dag werd het droog. Om 9.00 uur kwamen de eerste mensen al binnen, evenals de wedstrijdleider en scheidsrechter. Het systeem is doublettes en er werd gestart met twee voorgelote partijen, daarna volgde de poule-indeling. Er waren vier poules met in elke poule

drie prijzen. Met de wisselbeker voor de beste in de A poule. Om 10.30 uur werd het toernooi geopend door de voorzitter. Daarna nam de wedstrijd-

leider het woord en deelde mee wat er verder van de spelers werd verwacht. Om 18.00 uur waren alle doublettes uitgespeeld. De prijsuitslag was als volgt: Poule D: 1 Lies Baten en Joke Bennink; 2. Henk Fluit en Jan Rensink; 3. Juul Scheffler en Dora v. Unen. Poule C: 1 Joke Bloemen en Harry Bloemen; 2. Maikel Schipper en Bouke Veltman; 3. Cor Versluis en Wil Versluis. Poule B: 1 A. Wurring en M. Wurring; 2. Lydia Potkamp en Luc Eleveld; 3. Eric v.d. Ende en Gerard Mijnen. Poule A: 1 Henk Stoel en Jan Nikerk; 2. Albert Landheer en Ciska Gieles; 3. Joyce Splithof en Bertus Meijer. De wisselbeker ging dit jaar dus mee naar 't Harde met Henk Stoel en Jan Nikerk. Van harte proficiat. Wilt u ook een keer kijken bij jeu-deboule ? De speeldagen bij JBV Le Pionnier zijn op zondagmiddag: 14:00 - 17:00 uur, dinsdagavond: 19.00 – 22.30 uur, donderdagavond: 19.00 – 21.00 uur (G-leden). Heeft u interesse? Tel: 0575-565828, Bea Versteeg. De winnaars van de wisselbeker.

Succesvolle training kinder EHBO Onlangs vond bij ‘Concordia’ in Brummen de eerste training kinder EHBO plaats. Vierentwintig enthousiaste vaders en moeders, maar ook opa’s en oma’s volgden met grote aandacht en veel enthousiasme de 2,5 uur durende training. Trainer Gerrit Voskamp verzorgde met grote inzet en geestdrift in samenwerking met Petra en Gerard Klein Heerenbrink van het organiserende bedrijf ArMéOr uit Brummen een zeer leerzame en nuttige training. Ernstige ongevallen zoals verstikking, hartstilstand, vergiftiging, bloedingen, hersenschudding, verbranding etc., maar ook wat meer kleine ongevallen, zoals een knikker in de neus en een worm in het oor, passeerden de revue. Naast de theorie konden de cursisten ook praktisch oefenen met oefenpoppen, o.a. kon de reanimatie worden geoefend. Bij kinderen toch weer heel anders dan bij volwassenen. De aanwezigen hebben het allen als een zeer leerzame en nuttige avond ervaren. Voor ArMéOr aanleiding om in het najaar nog meer trainingen te gaan organiseren.

De tuinen van Knoevenoord-hall weer open In het weekeinde van 14 en 15 juni zijn de tuinen van Knoevenoord-hall weer voor het eerst dit jaar geopend. Vervolgens is de openstelling elke veertien dagen later (tot eind augustus.) De tuin is gelegen in het arcadisch landschap tussen Brummen en Eerbeek. Het karakter laat zich het best omschrijven als een kasteelachtige parktuin. Zichtlijnen en perspectief zijn kenmerkend. De vele ornamenten geven aan dit lijnenspel een extra accent. De tuin nodigt uit tot een aangename wandeling in een sfeer, die doet denken aan een barokke lusthof. De geometrische aanleg verdeelt de tuin in vakken, die elk op zich een kleinere tuin vormen. Knipfiguren en heggen zijn beeldbepalend voor het karakter van de tuin. De tuin is gelegen aan de Knoevenoordstraat 70 te Hall (Brummen) achter de gelijknamige boerderij de Knoevenoord (vlak bij het Apeldoornskanaal). De tuin is geopend van 10.30 tot 17.00 uur. Voor meer informatie zie www.knoevenoord-hall.nl.

Bellen blazen voor juf Brenda EERBEEK – Vrijdag 6 juni was een spannende dag voor de leerlingen van Groep 1-2 van de C. van Leeuwenschool in Eerbeek, want ‘hun’ juf Brenda ging die dag trouwen en zij mochten er even bij zijn! Toen juf Brenda en haar kersverse echtgenoot Camiel het stadhuis in Apeldoorn verlieten, liepen ze door een prachtige witte erehaag met ballonnen. De kinderen bliezen met hun bellenblaas het bruidspaar mooie geluksbellen toe. De kinderen waren onder de indruk van de mooie bruid. Juf Brenda genoot er zichtbaar van om de kinderen te zien op haar trouwdag. De leerlingen hadden allemaal hun mooiste kleding aan. De meisjes hadden een heuse sluier op hun hoofd en de jongens een plechtige hoge hoed op. Zo trouwden ze allemaal een beetje mee met ‘hun’ juf Brenda!

Echtpaar Wienk 50 jaar getrouwd EERBEEK – Het echtpaar Wienk-Hogeweij was op donderdag 5 juni 50 jaar getrouwd. Namens het gemeentebestuur kwam burgemeester Alex van Hedel het bruidspaar bij hen thuis aan het Sleperserf 29 te Eerbeek feliciteren en bracht hij ook namens de wethouders uit het Brummense college die felicitaties over.

Trainen op oefenpoppen was onderdeel van de training.

Engeltjes waken over tweejarig Restaurant Lounge ‘t Kromhout geschilderd, eentje met twee en een met drie engeltjes, ze zijn uitgevoerd in acrylverf.” Moeilijkheid was voor Jiskoot dat zij moest werken op een plafond waar de kroonluchters al aan hingen:,,Ja nu moest ik het zittend op een steiger doen en rond die kroonluchters heen manoeuvreren.” In een van de plafondschilderingen heeft Jiskoot een aantal grapjes verwerkt. Eentje is overduidelijk, een engel die de vlag van Brummen vasthoudt en over de ander twee zei burgemeester van Hedel: “Mensen moeten maar een tafeltje reserveren onder de schilderingen en de grapjes proberen te ontdekken.” Aan de wanden van ’t Kromhout was ook ander werk van Julia Jiskoot te bewonderen.

Burgemeester van Hedel, kunstenares Julia Jiskoot en Frank van der Heide.

“Wanneer je in het dorp hoort dat men bij Frank gaat eten en men bedoelt daarmee te zeggen dat er een tafel is gereserveerd bij ’t Kromhout, dan heb je het in twee jaar goed gedaan,” zei burgemeester Alex van Hedel op eerste pinksterdag tijdens de viering van het tweejarig bestaan van Restaurant-Lounge ’t Kromhout van eigenaar Frank van der Heide aan het Brummense Marktplein. Dat compliment liet van Hedel voorafgaan aan het onthullen van twee schilderingen die Frank van der Heide ter gelegenheid van het tweejarig bestaan had laten aanbrengen op het plafond van ’t Kromhout. Van zijn personeel kreeg van der Heide ook een aantal cadeaus: “Maar mede door

jullie zijn we nu waar we nu staan, ik ben echt trots op jullie,”kaatste van der Heide terug naar zijn team van medewerkers. De schilderingen, een aantal engeltjes, op het plafond zijn van de hand van de uit Elburg afkomstige kunstenares Julia Jiskoot. “Ik heb twee afbeeldingen op het plafond

De engel met de vlag van Brummen.

Rekenwonder gesignaleerd op de Triangel Op donderdag 20 maart was het zover. De kinderen van basisschool de Triangel en basisschool de Enk mochten meedoen met de W4kangoeroewedstrijd. Dit is een landelijke rekenwedstrijd waar duizenden kinderen aan meedoen. Op beide scholen hadden veel kinderen zich opgegeven en ze gingen die ochtend met veel plezier een toewijding aan de slag met de ingewikkelde opgaven. Iedereen hoopte natuurlijk op een prijsje. Op donderdag 5 juni kregen de kinderen eindelijk de uitslag! Iedereen werd beloond met een mooi certificaat en een rekenspelletje: ‘Crazy Curves’. Alle kinderen hadden heel goed hun best gedaan. Er is een leerling op basisschool de Triangel die een hele hoge score heeft gehaald en daarmee een extra prijs in de wacht heeft gesleept. Jürgen van de Blom, van harte gefeliciteerd met deze hoge score! Hij heeft met zijn score een abonnement gewonnen op een tijdschrift. Juf Marlies, de rekenspecialist van de school, kwam het goede nieuws brengen. De hele klas applaudisseerde hard voor Jurgen die zich mag scharen onder de beste rekenaars van Nederland.


Evenementenweekend Oeken • Apk • Plaatwerk • Reparatie • Aanhanger • Laswerk auto • Hekwerk • Uitlaat € 25,00 per uur excl. BTW Hazenberg 18D - 6971 LC Brummen - tel. 06 - 22133989

www.drukkerijvanbarneveld.nl

• Glasvezelbehang • Latex spuitwerk • Alle schilderwerkzaamheden • Isolatieglas • houtrotrenovatie met 10 jaar garantie • Onderhoudscontracten Vraag vrijblijvend een gratis offerte aan! Richard Mannl 06-26858459 of www.msow.nl

Vv Oeken organiseert op zaterdag 14 en zondag 15 juni weer het jaarlijkse evenementenweekend. Het weekend staat in het teken van voetbal, plezier en sportiviteit. Pupillentoernooi Zaterdagmorgen om 9.30 uur gaat het van start met het Van der Poel en Partners F-toernooi. Na de prijsuitreiking volgt om 13.00 uur het Mpro adviseurs E-toernooi. Nadat alle bekers zijn uitgereikt aan de E-teams is het om ca. 15.00 uur de beurt aan het Hans Ruumpol D-toernooi. Streetsoccertoernooi Om ca. 18.30 uur is het tijd voor iets nieuws dit jaar; een onderling Uitspanning De Vroolijke Frans mix-streetsoccertoernooi van senioren- en damesteams. Na al deze sportiviteit staat de avond verder in het teken van gezelligheid en samen voetbal kijken, aangezien het WK in Brazilië dan natuurlijk van start is gegaan! Vv Oeken 6x6 toernooi Zondag 15 juni staat er ook iets nieuws op het programma; het vv Oeken Ten Broek 6x6 toernooi. Maar liefst 16 teams (buren, collega’s, familie en gelegenheidsteams) hebben zich voor dit toernooi opgegeven. De aftrap is om 10.00 uur, de prijsuitreiking ca. 16.00 uur. We hopen velen van jullie, spelers en supporters, te zien op 14 en 15 juni in Oeken!

Houx Sport nieuwe hoofdsponsor Sportclub Brummen Brummen - Houx Sport uit Zutphen is voor de komende drie seizoenen de hoofdsponsor van Sportclub Brummen. De sponsorcommissie heeft met Ruud Houx, directeur⁄eigenaar van de sportzaak aan de Nieuwstad 17 in Zutphen, een prima deal gesloten. Houx Sport is een familiebedrijf en door Ruud Houx in 1995 overgenomen van zijn ouders. De sportzaak heeft veel klanten uit Brummen. Het leek de firma wenselijk om zich daar meer te profileren. “Sportclub Brummen is een grote vereniging met veel leden, dus een prima mogelijkheid voor uitbrei-

ding van onze naamsbekendheid”, aldus de directeur van het bedrijf. Sportclub Brummen is de eerste vereniging waar Houx Sport echt hoofdsponsor wordt. Ruud Houx heeft voor de Sportclub Brummen-selectie een prachtig nieuw tenue uitgezocht voor het komende seizoen. Een getailleerd geel shirt met een blauw gekleurde slingerende bies aan de zijkant. Voor de voetbalbroek geldt hetzelfde, maar dan de kleuren omgekeerd. Zelfs in de voetbalkousen is de bies verwerkt. Een modern design volgens de laatste kledinglijn.

Actie Hongerpot In de afgelopen maanden waren er weer de bijdragen van trouwe gevers, speciaal moeten worden genoemd de giften van € 500,- en € 1000,Hartelijk dank! Uit India bericht George Kerketta ons: “Allereerst groeten aan u allen! Moge de opgestane heer vrede en vreugde in uw harten geven. Dank voor het gestuurde geld. Dankzij uw jarenlange hulp hebben leerlingen uit de hoogste klassen eindexamen kunnen doen. Uit het hostel waren er vijf jongens en tien meisjes, die allen slaagden met goede cijfers. We hopen dat zij een betere toekomst tegemoet gaan. In de dorpsschooltjes, in Jamkuda en Baremarcha komen steeds meer kinderen. Vroeger ging ik rond in de dorpen en moest de ouders overhalen hun kinderen naar school te sturen. Nu komen ze zelf, ouders en kinderen, en wel in zo grote getale, dat er plaatsgebrek dreigt. In Jamkuda zijn nu al 60 meisjes en 140 jongens. De ouders bieden aan zelf zo veel mogelijk bij te dragen, want zij beseffen dat zonder onderwijs hun kinderen achterop zullen raken. In Jamkuda kunnen we niet meer dan 60 meisjes plaats geven in het hostel,maar we proberen ook hier voor meerderen een onderkomen te vinden. Ze moeten 's avonds en 's nachts veilig zijn. In Baremarcha zijn nu 80 jongens en meisjes, daar hebben we geen ruimteprobleem. Groeten en dank aan alle medewerkers van de Hongerpot, van mij en van kinderen en onderwijzers van speciaal de dorpsschooltjes!" Mr. Mnema uit Tanzania stuurde zijn kwartaalrapport, en schreef: "Het gaat goed met onze projecten. Er wordt nu op vier scholen extra voeding gegeven. In totaal aan

1268 kinderen! Maar gelukkig is er op enkele scholen een sterk comité, dat de ouders er toe aanzet zelf meer bij te dragen, omdat ouders begrijpen dat onderwijs de kinderen een betere kans geeft in het leven. We redden het met uw hulp. Met onszelf gaat het goed. Wij wensen u alle goeds, en zijn, namens de kinderen en hun ouders u dankbaar voor uw betrokkenheid." We gaan door, het blijft de moeite waard! Banknummers: NL63ªBNA0532511093 en NL39RBRB0790312069. Of gewoon afgeven bij de Regiobank in de Ambachtsstraat. De opbrengst van de Hongerpotjes in juni was €1276,60 (Tolzicht €31,15).

Buurt zet filmmaker in het zonnetje

LEUVENHEIM - De natuurfilm De Nieuwe Wildernis is vorige week uitgeroepen tot beste Nederlandse film tijdens de uitreiking van de Rembrandt Awards 2014. De bekendmaking van de jaarlijkse filmprijzen, een initiatief van filmjournalist René Mioch, is bepaald door het Nederlandse publiek. Iemand, die erg veel met het ontstaan van De Nieuwe Wildernis de maken heeft gehad, is de in Leuvenheim aan de Eendrachtweg wonende Ruben Smit. Buurtbewoners verrasten Smit met een bord en vlaggetjes in zijn tuin om hem op die manier te feliciteren met het succes van de film.

Buurtbewoner Harry Biezeman plaatst het felicitatiebord in de tuin van Ruben Smit.

Kerkstraat 1 - 6971 AE Brummen 0575 561286

Bas Jansen

Mager rundergehakt Gravenstraat 2, Brummen. Tel. 0575-561471 Aanbiedingen geldig van maandag 16 juni t/m zaterdag 21 juni

Verse groente en fruit, salades en maaltijden

Vers gesneden

SNIJBONEN 400 gram ...............................................€

1,99

OPPERDOEZER RONDE aardappelen 2 kilo.......€ 3,99 Hollandse AARDBEIEN 8 sappige Spaanse NECTARINA’S voor....€ 2,99 doos 500 gram € 2,49 KAMPIOEN SALADE 200 gram......................€ 1,99 ...................................

2 dozen .....................................................€

4,50

DAGELIJKS VERS BEREID IN EIGEN KEUKEN!!!!

Schouder, rib of 500 gram . . . . . . . . . . . € 3,19 haaskarbonade

500 gram . . . . . . . . . . . . . . . €

Tirolervinken

per stuk . . . . . . . . . . . . . €

1,25

3,20

-Eigengemaakt leverworst 250 gram . . . . . . . . . . . . €

Eigengemaakte

1,99

sellery-kaasdip

Verse worst

1,49 3,15 Mag. runderschenkels Dikke riblappen 500 gram . . . . . . . . . . . . . . . 3,19 500 gram. . . . . . . . . . . .€ 4,25 500 gram . . . . . . . . . . €

(betoverend lekker) 100 gram . . . . . . . . . . . . €

4 vers gegrillde Slagersgehakt kuikenbouten 500 gram . . . . . . . . . . € 2,99 samen . . . . . . . . . . € 5,00 Vergeer kaas van de week

De Hollandse Nieuwe 2014 zijn er weer, probeer daar maar eens vanaf te blijven. Dinsdag markt Brummen, vrijdag standplaats Ambachtstraat 49, zaterdag Marktplein Brummen

Oude kaas

Achterham

.........€

1,32

100 gram + 100 gram

100 gram

boterhamworst

WWW.SLAGERIJ-VANDIJK.NL WWW.FACEBOOK.COM/VANDIJKBRUMMEN

samen. . . . . . . . . . . . €

2,45

Reclames zijn geldig van MAANDAG 16 JUNI tot en met ZATERDAG 21 JUNI 2014!!!


Volledig speelschema WK 2014 (Tijden zijn Nederlandse tijd)

DONDERDAG 12 JUNI Groep A

Brazilië - Kroatië

22.00 uur, Sao Paulo

Vrijdag 13 juni Groep A Groep B Groep B

Mexico - Kameroen Spanje - Nederland Chili - Australië

18.00 uur, Natal 21.00 uur, Salvador 24.00 uur, Cuiaba

ZATERDAG 14 JUNI Groep C Groep D Groep D

Colombia - Griekenland Uruguay - Costa Rica Engeland - Italië

18.00 uur, Belo Horizonte 21.00 uur, Fortaleza 24.00 uur, Manaus

ZONDAG 15 JUNI Groep C Groep E Groep E Groep F

Ivoorkust - Japan Zwitserland - Ecuador Frankrijk - Honduras Argentinië - Bosnië Herz.

03.00 uur, Recife 18.00 uur, Brasilia 21.00 uur, Porto Alegro 24.00 uur, Rio de Janeiro

MAANDAG 16 JUNI Groep G Groep F Groep G

Duitsland - Portugal Iran - Nigeria Ghana - Verenigde Staten

18.00 uur, Salvador 21.00 uur, Curitiba 24.00 uur, Natal

DINSDAG 17 JUNI Groep H Groep A Groep H

België - Algerije Brazilië - Mexico Rusland - Zuid-Korea

18.00 uur, Belo Horizonte 21.00 uur, Fortaleza 24.00 uur, Cuiaba

Australië - Nederland Spanje - Chili Kameroen - Kroatië

18.00 uur, Porto Alegre 21.00 uur, Rio de Janeiro 24.00 uur, Manaus

DONDERDAG 19 JUNI Groep C Groep D Groep C

Colombia - Ivoorkust Uruguay - Engeland Japan - Griekenland

18.00 uur, Brasilia 21.00 uur, Sao Paulo 24.00 uur, Natal

VRIJDAG 20 JUNI Groep D Groep E Groep E

Italië - Costa Rica Zwitserland - Frankrijk Honduras - Ecuador

Winnaar groep A - Tweede groep B 18.00 uur, Belo Horizonte (1)

Winnaar 1 - Winnaar 2 22.00 uur, Fortaleza (A)

Winnaar groep C - Tweede groep D 22.00 uur, Rio de Janeiro (2)

Winnaar 5 - Winnaar 6 18.00 uur, Rio de Janeiro (B)

ZATERDAG 5 JULI

ZONDAG 29 JUNI Winnaar groep B - Tweede groep A 18.00 uur, Fortaleza (3)

Winnaar 3 - Winnaar 4 22.00 uur, Salvador (C)

Winnaar groep D - Tweede groep C 22.00 uur, Recife (4)

Winnaar 7 - Winnaar 8 18.00 uur, Brasilia (D)

MAANDAG 30 JUNI

DINSDAG 8 JULI

Winnaar groep E - Tweede groep F 18.00 uur, Brasilia (5) Winnaar groep G - Tweede groep H 22.00 uur, Porto Alegre (6)

18.00 uur, Recife 21.00 uur, Salvador 24.00 uur, Curitiba

Winnaar A - Winnaar B 22.00 uur, Belo Horizonte (E)

WOENSDAG 9 JULI Winnaar C - Winnaar D 22.00 uur, Sao Paulo (F)

DINSDAG 1 JULI

WOENSDAG 18 JUNI Groep B Groep B Groep A

VRIJDAG 4 JULI

ZATERDAG 28 JUNI

Winnaar groep F - Tweede groep E 18.00 uur, Sao Paulo (7) Winnaar groep H - Tweede groep G 22.00 uur, Salvador (8)

ZATERDAG 12 JULI Plek 3/4 Verliezer E - Verliezer F 22.00 uur, Brasilia

FINALE Winnaar E - Winnaar F 21.00 uur, Rio de Janeiro

ZATERDAG 21 JUNI Groep F Groep G Groep F

Argentinië - Iran Duitsland - Ghana Nigeria Bosnië-Herz.

18.00 uur, Belo Horizonte 21.00 uur, Fortaleza 24.00 uur, Cuiaba

ZONDAG 22 JUNI Groep H Groep H Groep G

België - Rusland Zuid-Korea - Algerije Ver. Staten - Portugal

18.00 uur, Rio de Janeiro 21.00 uur, Porto Alegre 24.00 uur, Manaus

MAANDAG 23 JUNI Groep B Groep B Groep A Groep A

Australië - Spanje Nederland Chili Kameroen - Brazilië Kroatië - Mexico

18.00 uur, Curitiba 18.00 uur, Sao Paulo 22.00 uur, Brasilia 22.00 uur, Recife

Italië - Uruguay Costa Rica - Engeland Japan - Colombia Griekenland - Ivoorkust

18.00 uur, Natal 18.00 uur, Belo Horizonte 22.00 uur, Cuiaba 22.00 uur, Fortaleza

WOENSDAG 25 JUNI Groep F Groep F Groep E Groep E

Nigeria Argentinië Bosnië-Herz. Iran Honduras - Zwitserland Ecuador - Frankrijk

Ver. Staten - Duitsland Portugal Ghana Zuid-Korea - België Algerije - Rusland

FINALE Win een dinercheque t.w.v. € 50,00 bij restaurant Tante Blanche

18.00 uur, Porto Alegre 18.00 uur, Salvador 22.00 uur, Manaus 22.00 uur, Rio de Janeiro

Meedoen kan t/m vrijdag 27 juni 2014 per e-mail: mail@drukkerijvanbarneveld.nl met vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

18.00 uur, Recife 18.00 uur, Brasilia 22.00 uur, Sao Paulo 22.00 uur, Curitiba

(bij meerdere juiste inzendingen wordt er geloot.) De winnaar krijgt telefonisch bericht en wordt in de editie van 23 juli (week 30) bekend gemaakt.

DONDERDAG 26 JUNI Groep G Groep G Groep H Groep H

Voorspel de uitslag van de WK finale: Welke twee landen komen in de finale en wat wordt de eindstand?

______________ __ - ______________ __

DINSDAG 24 JUNI Groep D Groep D Groep C Groep C

Doe mee met onze WK actie


Laat de apk-keuring tijdens de WK periode door ons uitvoeren en u ontvangt direct bij een tankbeurt van uw auto

10 cent korting* per liter (op de pompprijs) www.dehazenberg.nl Tel. 0575 - 567861

Gerhard Nijenhuis

E

WK ACTI

Natuurlijk staat er altijd een vers kopje koffie voor u klaar!

Tijdens alle Nederlandse wedstrijddagen

restaurant

Tegen inlevering van deze bon

Tijdens de gehele WK-periode op de woensdag

€ 7,50 korng bij een driegangen à la carte Arnhemsestraat 22 | 6971 AR Brummen | tel: 0575-769109 | www.tanteblanche.nl

* alleen geldig jdens een apk-keuring van uw auto.

De warmste bakker van Brummen Ambachtstraat 46, Brummen.

4 oranje

tompouces

Tel. 0575-561319

www.bakkerijteeselink.nl

voor €

5,00

GEEN ZIN IN VOETBAL KIJKEN OF EVEN LEKKER BIJKOMEN NA DE WEDSTRIJD ? LAAT U DAN LEKKER 90 MINUTEN VERWENNEN!! AANBIEDING 1:

GEZICHTSBEHANDELING 60 MINUTEN + ONTSPANNENDE RUG MASSAGE 30 MINUTEN VOOR MAAR € 64,95!! AANBIEDING 2:

LEUK SAMEN MET EEN VRIEND OF VRIENDIN 2 X GEZICHTSBEHANDELING 45 MINUTEN VOOR MAAR € 74,95!! + GRATIS VOETMASSAGE EN VOOR DE DAMES NAG

ELS LAKKEN!!

DEZE ACTIE IS DE GEHELE WK PERIODE 2014 GELDIG!!


Restaurant Marmaris al 18 jaar vaste waarde in Brummen

Yusuf Güler (l) en Atilla Dogan(r) voor hun restaurant.

In 1996 begonnen de twee zwagers Yusuf Güler en Atilla Dogan Grillroom en Pizzeria Marmaris aan de Tuinstraat in Brummen. En sinds een paar jaar werken ook de zoons, Muhammer en Emre mee en is ook neefje Burak het familiebedrijf komen versterken. Inmiddels is Marmaris dus al 18 jaar een begrip in Brummen en omstreken en is de bestelauto, met name in de weekends niet meer weg te denken uit het Brummense straatbeeld. Veel mensen in en rond Brummen nemen de kaart van Marmaris ter hand, bellen naar het restaurant en bestellen hun eten en laten het bezorgen. Maar de mensen van Marmaris staan ook regelmatig op buitenactiviteiten in het dorp met een kraampje waar ze

hun specialiteiten verkopen, zoals onlangs nog op Koningsdag. “Brummen, daar wonen erg veel gezellige mensen,” zegt Yusuf, die binnen Marmaris hoofdzakelijk verantwoordelijk is voor de pizza’s. “Ik kan wel de vleesgerechten maken als dat nodig is, maar zo hebben we het een beetje afgesproken, Atilla doet de vleesgerechten en ik doe de pizza’s. Omgekeerd kan Atilla ook prima een pizza bakken hoor. Belangrijk voor

ons is dat we alle zorg besteden aan wat we voor onze klanten bereiden. We willen topkwaliteit leveren voor een prima prijs, zodat de klant tevreden is en dan zijn wij dat ook.” Toen Marmaris in 1996 de deuren opende aan de Tuinstraat in Brummen moest men nog erg wennen aan de typische gerechten die men aan bood. “Maar toen steeds meer mensen naar Turkije op vakantie gingen aan het begin van deze eeuw kwam er ook steeds meer vraag bij ons,” vertelt Atilla “dat hebben we heel duidelijk kunnen merken en nu maken we gewoon deel uit van de keuzes die men maakt op het gebied van eten.” Heel belangrijk vindt Yusuf dat de zaak schoon is: “We werken hier met een open keuken, mensen kunnen als ze hier in de zaak komen eten of op het terras komen zitten zo de keuken inkijken en zien wat we doen, dat vinden we heel belangrijk. Daarom vinden wij dat alles heel goed schoon moet zijn, daar besteden we alle zorg aan.” Als de heren gevraagd wordt wat Brummen nu het meeste bestelt roepen zij in koor: “Pizza’s, Brummen is een pizza’dorp. Die worden het meeste besteld.” Marmaris is op maandag gesloten maar verder iedere dag vanaf 15.00 uur open, op dinsdag tot en met donderdag en zondag tot 22.00 uur op vrijdag en zaterdag tot 24.00 uur. Is maandag een feestdag, dan is Marmaris wel geopend. Het restaurant beschikt over een eigen website waar de gerechten met de prijzen te bekijken is www.marmarisBrummen.nl. Bestellingen kunnen telefonisch worden doorgegeven tel.0575-561111. “Maar hier komen eten kan natuurlijk ook, lekker gezellig in de zaak of op het terras,” besluit Atilla.

Echtpaar Petrie 50 jaar lief en leed EERBEEK – Het echtpaar PetrieZweers was op dinsdag 3 juni 50 jaar getrouwd. Namens het gemeentebestuur bezocht burgemeester Alex van Hedel het bruidspaar op donderdag 5 juni bij hen thuis aan de Groeneweg 29 te Eerbeek. Zoals gebruikelijk bracht hij ook namens de rest van het college de felicitaties over.

Shantyfestival IJsselboei populair bij andere koren Shantykoor De IJsselboei uit Brummen organiseerde op tweede pinksterdag alweer haar zevende Shantyfestival in de r.-k. kerk aan de Primulastraat in Brummen. Het festival was ook dit jaar weer verbonden aan de overbekende Pinkstermarkt te Brummen. Als gastkoren verschenen dit jaar ‘De Hondsrugzangers’ uit het Drentse Exloo, ‘De Hunzevaarders’ uit Groningen en als oude bekende piratenkoor De Stormvogels uit Emmen. Het laatstgenoemde koor springt altijd weer in het oog door hun prachtige piratenkleding, waarbij ze aan vele details hebben gedacht. De IJsselboei beet zelf de spits af door in een vertrouwde omgeving het nummer Unter fremde Sternen te zingen. Dit lied werd in het recente verleden nog op harmonica gespeeld door het oudste lid van het koor, de

heer Jan Breukink. Helaas is Jan zelf niet meer in staat actief deel te nemen aan het koor. Hij zat die dag nog wel even helemaal vooraan te genieten. Voorzitter Harrie Jansen hield vervolgens een kort openingswoord en heet-

Shantykoor De IJsselboei in de r.-k.kerk van Brummen.

te de gastkoren welkom. De kwaliteit van de koren was erg goed en de gebrachte liederen hadden voor elk wat wils, variërend van ingetogen nummers tot uitbundige stukken, waarbij luisteraars staand en klappend blijk gaven van hun waardering. De zeemannen, hun zee, hun thuisfront en hun liefjes werden vele malen bezongen in de Nederlands-, de Duitse en de Engelse taal. De afsluiting vond plaats op traditionele wijze met muzikale ondersteuning van de alom bekende Brummense Pretband. De IJsselboei kijkt dus met plezier terug op haar festival en dankt vrijwilligers, sponsoren en anderen die, op welke wijze dan ook, een bijdrage hebben geleverd aan deze dag. Wilt u lid worden van dit koor, kom dan eens binnen lopen op vrijdag tussen 20.00 en 22.00 uur. Men repeteert dan in Plein 5 aan het Van Limburg Stirumplein te Brummen. U bent van harte welkom om te luisteren en mogelijk zelfs om even mee te zingen. En mocht u met uw bedrijf voor volgend jaar de komst van een koor willen sponseren of hieraan een bijdrage willen leveren, neem dan contact op, dan zorgt de IJsselboei voor een voortzetting van een traditie. U vindt alle informatie op de website www.deijsselboei.nl. Hier kunt u ook al de foto’s van het festival al bekijken.

Brummen heeft beachcourt met triple A+-status De samenwerking tussen volleybalvereniging Bruvoc en zwembad Rhienderoord uit Brummen heeft duidelijk haar vruchten afgeworpen want vorige week vrijdag werden achter het zwembad en sportzaal Rhienderoord drie beachvolleybalvelden geopend. Bijzonder trots waren Bruvoc-voorzitter Jan Willem Kiezebrink en Rhienderoord manager Vivian Tromp op het behaalde resultaat dat de projectgroep heeft bereikt. Twee jaar geleden werden de recreatieve beachvelden bij het zwembad geopend door toenmalig wethouder Greetje Verver, die toen toezegde bij de provincie te willen gaan praten over de toestemming voor aanleg van officiële beachvolleybalvelden. En die lobby is gelukt, want gedeputeerde de heer Markink, was aanwezig bij de opening. Zijn wens was dat de velden in Brummen bij zullen dragen aan een impuls aan het beachvolleybal dat een olympische sport is geworden. De heer Onno van Andel was namens de Nevobo, de volleybalbond, naar Brummen gekomen en deelde namens die bond mee dat de velden in Brummen officieel de status van triple A +-status hebben gekregen van de Nevobo. Het daarbij behorende bord werd aan de voorzitter van Bruvoc overhandigd. Mede gezien het feit dat in 2015 het wereldkampioenschap beachvolleybal in Nederland wordt gehouden en dat Apeldoorn een van de speelsteden is kan Brummen daar misschien een graantje van meepikken door als trainingslocatie te gaan dienen voor sommige teams. Daar wilde de kersverse wethouder sport van Brummen, Luuk Tuiten zich wel sterk voor maken: “Misschien liggen er daar voor Brummen en deze velden wel kansen.” Maar na de toespraken was het tijd om de velden officieel in gebruik te nemen en door wie kon Bruvoc dat beter laten doen dan door de vrouw die eigenlijk aan de wieg heeft gestaan van de drie velden: Greetje Verver. Onder het toeziend oog van de aanwezigen en met name de mini’s van Bruvoc drukte zij op een knop waarna papieren vuurwerk het luchtruim koos en de velden in gebruik genomen konden worden.

Vroolijke BroekRock Broek - Aanstaande zondag, 15 juni, is er voor de derde keer een kleinschalig popfestival in de tuin van Uitspanning de Vroolijke Frans: de toepasselijke naam voor deze happening: (vroolijke) BroekRock. Op het podium staan drie bands uit Brummen. De optredens starten om 14.00 uur en gaan door tot 17.00 uur. De entree is zoals gebruikelijk gratis. In de tuin van de Vroolijkheid presenteren de muzikanten zich op een gezellige en intieme wijze, die het succesvolle culturele programma van de Vroolijke Frans extra luister bijzetten. Achtereenvolgens treden op: Realville, Bad Shoes en Revolt. Bij slecht weer vinden de optredens in de zaal plaats.

Kerkdiensten R.-k. parochie ‘Levend Water’, locatie St. Andreas Brummen Zondag 15 juni: H. Drie-eenheid. 10.00 uur eucharistieviering m.m.v. Andreaskoor. Pastor Pannekoek en pastor Eerkens. Woensdag 18 juni: 9.30 uur woorden communieviering, pastor Eerkens. Weekend 21-22 juni: geen viering in deze kerk. Protestantse Gemeente Brummen Zondag 15 juni: 10.00 uur ds. Ek. Heilig avondmaal Zondag 22 juni: 10.00 uur ds.Breukelaar. Vrijzinnigen IJsselstreek - D.A. van Vuurenstraat Brummen Zondag 22 juni: 10.00 uur medita-

n Afvallen: de originele BIOHCG, 98% tevreden!! www.orthokliniekadvies.nl.

tieve wandeling. H. Geestkerk Eerbeek Zondag 15 juni: 10.00 uur woord en communieviering Eerbeek, voorganger J. Oude Voshaar, m.m.v. koor Con Spirito. Zaterdag 21 juni: viering in Loenen. Protestantse Gemeente Eerbeek Zondag 15 juni: 10.00 uur Kruiskerk, avondmaalviering, ds. R. Heins. Zondag 15 juni: 19.00 uur Kruiskerk, Sing Inn. Zondag 22 juni: 10.00 uur Kruiskerk, ds. G. van Asselt Zondag 22 juni: 10.00 uur: Jeugdkerk in de Bongerd. Protestantse Gemeente Hall Zondag 15 juni: 10.00 uur mw. ds. Bassa uit Voorst. Zondag 22 juni: 10.00 uur ds. Ek uit Brummen.

n Sfeervolle livemusic bij diner, (25-60-jarig) huwelijk, verjaardag, receptie. Tel. 06-22247455. Info: www.pjknape.nl.

Voorwaarden voor de rubriek Vraag en Aanbod • Niet in aanmerking voor deze rubriek komen familieadvertenties, aan- of verkoop van onroerend goed en personeelsadvertenties (uitgezonderd huishoudelijke hulp). • U dient gebruik te maken van deze bon. • Maximaal 2 advertenties van 8 regels per uitgave, uitsluitend à contant. • Voor brieven onder nummer geldt een toeslag van € 3,00. • Advertenties voor deze rubriek kunnen zonder opgave van reden worden geweigerd. • Tussen de woorden 1 hokje open laten en voor leestekens altijd 1 hokje gebruiken.

Inleveren is mogelijk uiterlijk woensdag voor 9.00 uur bij: Van Galen Fotografie, Tuinstraat 3, Brummen, Spar Bruno Lendering, Kampweg 46, Brummen Primera Tabor, Loenenseweg 6c te Eerbeek.

Online uw vraag en aanbod opgeven? U kunt uw particuliere advertentie voor de rubriek VRAAG EN AANBOD eenvoudig online opgeven en betalen (via I-deal). Kijk op www.drukkerijvanbarneveld.nl


ELEKTRISCHE FIETSEN

merk

Saturnusweg 10, 6971 GX Brummen 0575-561836 info@gertmulder.nl www.gertmulder.nl

Chevrolet Ford Kia Mazda Opel Peugeot Renault Renault Renault Renault Renault Skoda Toyota VW VW

Spark Focus 1.6 16v Picanto 1.0 pect. Limited edition MPV 2.3 6 zits Corsa 1.2 16v enjoy 407 2.0 HDiF 16v automaat Twingo 1.5 dCi collection ECO2 Clio 1.4 Megane 2.0 16v Kangoo 1.6 16v expresion Laguna 2.0 16v Tech.road Aut. Octavia Combi 1.6 rider Aygo 1.0 Golf 1.6 Tdi 77kw Caddy combi 55kw 5 persoons

• Reparatie, onderhoud, APK • Reinigen voertuigen • Verkoop nieuw en gebruikt/lease • Opslag winter- en zomerbanden

Proeven bij de O.V.O.V. BRUMMEN - Dinsdagavond 3 juni was de laatste verenigingsavond van de Onafhankelijke Vrouwenvereniging Oeken Voorstonden(O.V.O.V.) van dit seizoen. Voorzitter Willy Nijman opende de avond en na de mededelingen heette ze Chantal Wissink en Monique Ophof van Food Connect welkom. Terwijl Monique het warme hapje verzorgde vertelde Chantal van alles over Food Connect. Het bedrijf is een maaltijdverzorger voor particulieren en bedrijven. Na een film en de uitleg over hoe alles werkt werden zij afgelost door de heer Scherpenzeel uit Lieren met enkele sketches en verhalen over de boer en zijn familie. De avond eindigde met een quiz waarmee de winnaar twee maaltijden kon winnen. Het hapje werd smakelijk werd opgegeten; zelfs de glutenvrije diëten werden niet vergeten. De voorzitter wenste iedereen een fijne zomer en hoopt iedereen op 9 september weer te zien als de dames Streppel van Streppel Kledingverhuur de avond met een vrolijke modeshow met muziek verzorgen in de recreatiezaal van Tolzicht. Fietstocht Woensdag 9 juli is er weer een fietstocht. Men vertrekt om 10.00 uur vanaf Tolzicht.

Eerbeekse Boys rond met nieuwe trainingsstaf Eerbeekse Boys is blij met het vastleggen van de trainingsstaf en verzorging voor het seizoen 2014-2015. Hiermee is het startsein gegeven om weer met nieuwe energie van start te gaan in het nieuwe seizoen en met als doelstelling zo hoog mogelijk te eindigen in de klasse. V.l.n.r: Tim Berns, Martijn van de Hel, Bart van Thiel, Igo Reusken. Frank Pieterse, Jose van Gijtenbeek. Niet op de foto Andries de Vries en Cas Mulder.

kleur

km stand

bouwjaar

prijs

wit rood met zwart met. zilver met. zwart met. zwart met. grijs met. zwart met. rood met rood met beige met blauw met. grijs met. zwart met. groen

45,463 164,057 20,263 149,753 141,436 92,945 88,112 66,441 99,549 111,299 89,639 142,616 63,627 63,997 106,639

jun-12 dec-03 okt-09 sep-04 jan-07 nov-06 mei-11 apr-11 mrt-05 mei-08 apr-04 okt-03 jan-06 nov-11 nov-04

€ € € € € € € € € € € € € € €

7.645,00 3.695,00 5.450,00 6.750,00 6.250,00 9.750,00 6.450,00 10.450,00 4.450,00 5.950,00 4.475,00 5.450,00 4.450,00 21.450,00 6.400,00

• Ook voor uw lease auto • Ruitreparties - ruitvervanging • Schadebemiddeling • Autoverzekeringen

Dealer van Batavus en Victoria. Wij kunnen u al een elektrische fiets leveren

Batavus

Victoria

Genova E-go Monaco E-go Milano E-go Ventoux Easy

Tranzx NLD01 Panasonic Sevilla Panasonic Frankfurt Kopenhagen 125Jahre Bosch Grenoble

Oud papier Eerbeek Aanstaande zaterdag wordt er weer papier opgehaald door muziekvereniging Eendracht in de volgende straten (2e zaterdag): Wilhelminapark, Lageweg, Beekpad, Het Palisium, Het Hungeling, Derickxkamp, Coldenhovenseweg, Molenstraat, Dr. Gunningstraat, Tullekenweg, Stuyvenburchstraat, Boerenstraat (tot Heemstedeweg), Loubergweg, De Wasacker, Heemstedeweg, Stationstraat, Grizellstraat, Soerense Zand Noord, Illinckstraat, Hogeweg en Smeestraat (tot Heemstedeweg). De containers dienen voor 8.30 uur klaar te staan met de handvatten richting de weg.

Onze medewerkster

Vaderdagconcert bij muziektent Eerbeek Op zondag 15 juni is het vaderdag, reden voor muziekvereniging Eendracht en Stichting MET, voor een zomers concert in de muziektent in Eerbeek. Onder leiding van de dirigenten Alfred Willering en Alike Jonkman, zullen het fanfareorkest en LEGOrkest van de vereniging een luchtig repertoire ten gehore brengen. Het concert begint om 11.00 uur bij de Eerbeekse muziektent aan de Kanaalweg. Sinds het begin van dit seizoen staat het LEGOrkest onder leiding van dirigent Alike Jonkman. Het Leerlingen en Gevorderden Orkest van Eendracht bestaat uit leden in de leeftijdscategorie van 9 tot zelfs 69 jaar oud, wat mede zorgt voor een grote variatie in het gekozen repertoire. Fanfareorkest Onder de vertrouwde leiding van dirigent en componist Alfred Willering zal het vlaggenschip van Eendracht ook een onderdeel zijn van het programma. Willering heeft gekozen voor een technisch uitdagend repertoire voor de musici van de fanfare met veel zomerse klanken. Concert Het concert begint om 11.00 uur in de Eerbeekse muziektent, aan de Kanaalweg bij grand café de Korenmolen. Tijdens het concert zal de partnerclub van Eendracht aanwezig zijn met koffie, thee en limonade. De opbrengst hiervan is bestemd voor de jeugdopleidingen van ‘Eendracht’. Meer informatie kunt u vinden op www.eendracht-eerbeek.nl.

Uitstapje Rode Kruis De afdeling Brummen van het Rode Kruis gaat een weekend op stap met de (oudere) gasten en u kunt erbij zijn als u dat wilt. Men gaat van 12 t⁄m 15 september aanstaande naar De Duiventil in Nunspeet. U wordt gehaald en gebracht voor een geheel verzorgd weekend in een prachtige omgeving. Er zijn nog plaatsen beschikbaar en u hoeft geen lid te zijn van het Rode Kruis. Voor opgave of informatie kunt u tot 31 juli terecht bij Gerrit Willems, tel. 0575-564379.

Truus en Anton Peters in het Even Museum In de weekenden van 14 en 15 juni en 21 en 22 juni zijn de kunstkamers van het Even Museum ingericht met schilderijen en beelden van Truus en Anton Peters. Deze dagen zijn zij zelf ook aanwezig om tekst en uitleg te geven over hun werken de totstandkoming ervan. Truus Peters is in 1989 begonnen met het aquarelleren van stillevens en bloemen. Vervolgens is ze abstracter gaan werken en naast aquarel ook met olieverf en acryl. Het abstracte werk is voor Truus als het ware een avontuur en ontdekkingstocht naar de uiteindelijke vorm. Anton Peters begint zijn avontuur met het uitzoeken van een mooie steen of een mooi stuk hout om vervolgens te ontdekken wat de vorm is waarin het tot leven wil komen. Zo hebben al zijn kunstwerken een eigen verhaal. Naast de meer algemene vormen heeft Anton een voorkeur voor zijn eigen stijl waarin één of meerdere figuren samen het kunstwerk vormen. Het Even Museum bevindt zich in het oude Rabobankgebouw aan het Marktplein in Brummen en is op zaterdag en zondag open van 12.00 tot 17.00 uur. De entree is zoals gebruikelijk gratis. Meer informatie op www.kunstkring-brummen.nl.

699,00

vanaf €

wordt 19 juni

Jacqueline

50 jaar en is dit jaar

121/2 jaar in dienst bij

DE VISSPECIALIST BOUHOF zij is naast een gewaardeerd medewerkster ook mede verantwoordelijk voor onze overheerlijke Hollandse Nieuwe die er vanaf 12 juni weer volop te krijgen zijn. Komt U haar even feliciteren dan zorgen wij voor de beste Hollandse Nieuwe.

100 jaar Oranjefeest Oeken Zoals ieder jaar in de maand juni begint het ook dit jaar weer te bruisen in Oeken. Het Oranjefeest komt eraan. De vogels zingen, de jongen vliegen uit, de tuinen komen tot bloei, kalfjes worden geboren en ... het jaarlijkse Oranjefeest wordt ingeluid. Traditiegetrouw is de Oranjecommissie, waar in de loop van deze 100 jaar zich al vele Oekenaren als bestuurslid voor hebben ingezet, hier al maanden mee bezig. De oudere leden maken weer plaats voor jongere, nieuwe bestuursleden om het zo mogelijk te maken dat de traditie blijft voortleven in deze kleine gezellige Brummense buurtschap. Elk jaar weer verzamelt het dorp zich achter de voormalige basisschool om zich over te geven aan vogelschieten, buksschieten, kegelen, vogelgooien en andere spelen. De winnaar van het vogelschieten mag zich een jaar lang koning of koningin van Oeken noemen. Dit jaar is er voor het 100-jarig bestaan een aparte competitie voor alle voormalig koningen of koninginnen om te schieten voor de titel van keizer of keizerin van Oeken. Alle nog aanwezige koningen hebben hiertoe een persoonlijke uitnodiging ontvangen van de Oranjecommissie. En wie de keizer of keizerin van Oeken wordt mag zich de komende 100 jaar zo noemen! De basis van het programma is de kracht van de traditie Op vrijdag 20 juni start het feest traditioneel om 19.00 uur met de fietstocht, die dit jaar leidt door de omgeving van Oeken, Voorstonden en Broek. ’s Avonds is er aansluitend het optreden van de Maddoxs uit Brummen. De avond wordt afgesloten om 00.00 uur met een spetterende vuurwerkshow om de volgende 100 jaar aan te kondigen. Voor en door de hele gemeenschap begint op zaterdag 21 juni om 10.30 uur de optocht, die in het teken staat van het thema, hoe kan het ook anders, ‘100 jaar Oeken’. Hoe klein de buurtschap ook is, aan inventieve en ludieke ideeën voor de optocht is meestal geen gebrek. Jong en oud, straat, gezin of individu, zowel het voorbereiden, meedoen als kijken is een feest op zich. Iets dus om naar uit te kijken! Als de winnaars van de spelen hun prijzen in ontvangst hebben genomen en de koningen en dit jaar ook de keizer gehuldigd zijn kan na een korte onderbreking het avondfeest beginnen met vanaf 21.00 uur de live band Fragment en entertainment van Bennie Wagenaar. Zondag vanaf 12.00 uur is er een roofvogelshow en de 100 jarige editie wordt afgesloten met levend tafelvoetbal vanaf 14.00 uur.


Brummens weekblad bw24 14