Page 1

Brummens W eekblad Weekblad 6 juni 2014 - 45e jaargang nr. 23

Uitgave: Drukkerij-Uitgeverij van Barneveld Postbus 96, 7590 AB Denekamp Telefoon 0541-351869 - Fax 0541-354345 E-mail: mail@drukkerijvanbarneveld.nl www.drukkerijvanbarneveld.nl

Voor advertenties en plaatselijk nieuws: Drukkerij-Uitgeverij van Barneveld Postbus 96, 7590 AB Denekamp Telefoon 0541-351869 - Fax 0541-354345 E-mail: mail@drukkerijvanbarneveld.nl www.drukkerijvanbarneveld.nl

Advertenties en tekst: Uiterlijk woensdag om 12.00 uur in het bezit van de uitgever. Advertenties onder de rubriek ‘Vraag en Aanbod’ worden alleen tegen contante betaling of via internet geplaatst. De uitgever is niet aansprakelijk voor foutief uitgevoerde opdrachten.

Verspreiding: Wekelijks huis aan huis in Brummen, Eerbeek, Empe, Hall, Leuvenheim, Oeken, Voorstonden, Cortenoever, Tonden Oplage plm. 9.500 exemplaren.

Sinds 1996

Zaterdag 21 juni SUPER VETTE DISCO! In twee weken diploma A De roadrunnercursus in de zomervakantie!

Inloopspreekuur starters Sinds begin dit jaar houdt een team van Brumbeek Professionals (www.brumbeek.nl) regelmatig gratis inloopspreekuren voor startende ondernemers. Elke starter begeeft zich op voor hem of haar onbekend terrein. Hulp van deskundige ondernemers, die het zelf ook hebben meegemaakt, maakt veel duidelijk en vooral overzichtelijk. In de maand juni worden nog twee spreekuren gehouden, daarna is het tijd voor vakantie. Op 6 juni in de bibliotheek van Eerbeek en op 20 juni in de bibliotheek van Brummen. Van 16.00 tot 18.00 uur. Aanmelden mag: startersarrangement@brumbeek.nl. Ook buiten deze tijden is een gesprek mogelijk. Je kunt ook een vraag per mail stellen.

745 wandelaars bij Brummense avondvierdaagse De Brummense avondvierdaagse die dit jaar de 36ste editie kende startte afgelopen maandag met 745 deelnemers. “Dat is toch een mooi aantal, als je nagaat dat de Michaelshoeve, waarvan de bewoners niet meer in Brummen wonen niet meer meelopen en ook Philadelphia dit jaar niet meeloopt,” zegt Ineke Draaier van de organiserende Wandelsport Vereniging Brummen. “En dan ook te bedenken dat er een aantal vrijwilligers ook al 36 jaar bezig zijn om zich ieder jaar op-

Handbalvereniging Brummen houdt instuif Woensdag 9 april jl. werd bij HV Brummen het jaarlijkse schoolhandbaltoernooi gehouden. Aan dit toernooi deden 30 teams mee. Voor de meisjes en jongens, die

nieuw in te zetten om de avondvierdaagse goed te laten verlopen, petje af hoor.” Maandag liepen de wande-

geinteresseerd zijn in deze sport, biedt de vereniging de mogelijkheid om op de instuif te komen op woensdag 11 en 25 juni a.s. in Sporthal de Bhoele te Eerbeek van 15.00 tot 16.00 uur. Deze instuif is voor de groepen 3 t⁄m 8. Iedereen kan hier geheel vrijblijvend aan deelnemen. Ook zijn alle scholen over deze instuif geïnformeerd.

laars van de afstanden 5, 10 en 7,5 kilometer richting Oeken, dinsdag stond Leuvenheim op het programma, woensdag deed de wandelkaravaan de omgeving van het Leusveld aan en voorafgaand aan de intocht donderdagavond door Brummen werd een rondje om het dorp gemaakt.

Wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met het secretariaat, tel. 0575-563077 (na 14.00 uur). Op www.handbalbrummen.nl staan onder ‘foto’s en video’ foto’s van het schoolhandbaltoernooi 2014. Ook is op deze site informatie te vinden over de instuif.

KLACHTEN OVER DE BEZORGING?

0313655012


Pilot warm eten bij Kinderopvang Bibelebons Op kinderdagverblijf Bibelebons van Stichting Kindercentra Brummen en Eerbeek (SKBE) is de pilot ‘warm eten op de groep’ gestart. Kinderen kunnen nu hun warme maaltijd op de opvang nuttigen. Met deze pilot wil SKBE kijken of het haalbaar is om met een apart groepje kinderen en een pedagogisch medewerker op een vast tijdstip de warme maaltijd te nuttigen. Ouders⁄verzorgers komen hun kroost na hun werk ophalen en dan is het voor de meeste kinderen al best laat. Voor kinderen is het prettig om niet laat te eten. Hoe later het wordt, hoe vermoeider ze zijn. En hoe vermoeider ze zijn, hoe minder ze eten. SKBE biedt de mogelijkheid om met de kinderen te eten op het moment dat zij nog wel voldoende eetlust hebben. Voor meer informatie over deze pilot of algemene informatie over opvang bij SKBE, kunt u contact opnemen via tel. 0313659146 of de website www.skbe.nl.

Winnaars ballonnenwedstrijd Oranjevereniging Eerbeek EERBEEK - Op de eerste Koningsdag werden er veel oranje ballonen opgelaten op het feestterrein van de Oranjevereniging Eerbeek bij de Korenmolen. De ballonnen vlogen richting het noorden en kwamen terecht in IJsselmuiden, Hattem, Wapenveld, Knaggenburg, Kuinre, Echternerbrug, Delfstzahuizen, Joure, Akkrum en helemaal in Leeuwarden (141 kilometer van Eerbeek). Dankzij de kaartjes, die werden teruggestuurd heeft men de volgende prijswinnaars: Roan Anniba, Sofie Braakman, Lars den Hartogh,

Mike Bouhof, Tristan Stoeltjes, Imara ter Velde, Myrthe de Weerd, Simone Hissink, Ryanne Palm en Lukas Hendriksen.

Oeken-SHE Meiden winnen KNVB beker

Onlangs speelden de meiden B-team van Oeken-SHE de finale van de KNVB Beker, regio Oost. Zij moesten afreizen naar Zwolle om aan te treden tegen de meiden van ASV Dronten. De wedstrijd werd bijgewoond door meegereisde toeschouwers. Het werd een echte finale, waarin de meiden uit Dronten de eerste helft

tweede helft was echter 180 graden andersom; hierin werd fel gevoetbald door de meiden uit Oeken en Hall. Zij mochten op basis daarvan de terechte 2-1 scoren, maar verzuimden ook meer kansen te verzilveren. Met deze bekerwinst mogen de meiden zich ook scharen in de reeks kampioenschappen die dit seizoen zijn gehaald door de teams van OekenSHE. De VR1, A1, D2 en F1 gingen hen al voor. Er kan met de vele behaalde prijzen worden gesproken van een succesvol eerste seizoen van samenwerking van vv Oeken en SHE. Voor jubilaris SHE is het een dubbele opsteker; de prijzen vallen allemaal in het 75e jaar van hun bestaan. Dit seizoen bracht voor wat betreft de meiden en dames een kampioenschap en promotie voor de VR1 voor de MB promotie naar de eerste klasse en de KNVB beker, maar ook zijn de ME dit voorjaar in de top geëindigd! Volgend seizoen wordt het vrouwenvoetbal nog uitgebreider, Oeken-SHE zal dan uitkomen met een VR1, MB, MD en een ME team. Wil jij ook lid worden? Kijk op www.oeken.nl of www.vvshe.nl voor meer info.

het spel domineerden maar beide teams een keer mochten scoren. De

Kerkenmarkt druk bezocht

Alle prijswinnaars hebben zaterdagmiddag op het kermisterrein hun prijs ontvangen (foto’s).

Succes voor Mathijs Bos op internationaal sabeltoernooi Tijdens het internationale Korenbloemtoernooi 24 mei in Wageningen wist de Brummense sabelschermer Mathijs Bos een derde plaats te veroveren (rechts op de foto). Op het toernooi moest hij afrekenen met deelnemers uit België, Duitsland en Nederland. Mathijs kon zich in de voorronde makkelijk plaatsen door vijf van de zes partijen te winnen. In de tweede ronde kwam hij, door deze voorronde, minder sterke tegenstanders tegen en wist Mathijs zich makkelijk te plaatsen voor de finaleronde van acht schermers. De eerste partij tegen de Belg Karel Toch werd met 15-6 gewonnen. In de halve finale verloor Mathijs echter van de latere winnaar, Martin Hamelmann uit Duitsland. Zijn clubgenoot Rik Theijssen (links op de foto) uit Didam werd tweede, Bente Obdeijn uit Brummen eindigde in de finaleronde als zesde, Alexander Gimbrere uit Leuvenheim werd veertiende. Nieuwsgierig geworden naar de schermsport? Kom een keer kijken

tijdens de training van Déropement op dinsdagavond en donderdagavond. Laan naar Eme 99, Zutphen (voorheen Voetbalvereniging Zutphania).

Echtpaar Bielderman 60 jaar een paar Onlangs vond rondom de Oude of Pancratiuskerk in Brummen voor de 31e keer de Kerkenmarkt plaats. De markt was een groot succes mede dankzij het goede weer. De markt werd de hele dag door zeer goed bezocht. De bezoekers konden bij allerlei kramen hun slag slaan; boeken, kleding, speelgoed, gereedschap etc.

Op het terras was het gezellig vol en kon men onder andere genieten van oliebollen en broodjes hamburger

onder de klanken van de Pretband van het HOB. Vele mensen bezochten de veiling; het

topstuk was dit jaar een oude viool, daar werd grif op geboden.Nadat alle activiteiten achter de rug waren en alles op het terrein opgeruimd was werd de opbrengst bekend gemaakt. Het bleek dat de bezoekers samen met alle lotenkopers en adverteerders hebben gezorgd voor een bruto opbrengst van 31.000 euro! De opbrengst komt ten goede aan de restauratie en inrichting van de Oude Kerk, zodat er nog lang gebruik gemaakt kan worden van deze mooie oude kerk. De Kerkenmarktcommissie bedankt alle medewerkers van het afgelopen jaar en weekend. Zonder hen was het nooit gelukt! De winnende lotnummers zijn: 16882701-1468 -0952-0147-0325-1693-29562432-4337-4625-3072-1329-2615-22593671-5613-2628-2998-2368. De prijzen zijn af te halen bij familie Neuteboom, Morgenster 14, tel. 0629041234. De winnaars van het halve varken en puzzel zijn reeds op de hoogte gesteld. Alle prijswinnaars proficiat met de prijs.

BRUMMEN - Het echtpaar Bielderman-Bloos was op donderdag 29 mei zestig jaar getrouwd. In verband met Hemelvaartsdag bezocht waarnemend burgemeester Alex van Hedel het echtpaar echter een dag eerder. Hij deed dit gewapend met het traditionele cadeautje namens het gemeentebestuur bij het feestende echtpaar thuis aan de Nachtegaalstraat 23 in Brummen.


Activiteiten en vrijwilligers voor Pontfeest gevraagd

6 september feestelijke opening oevers Bronkhorsterveer De herinrichting van beide oevers van het Bronkhorsterveer is in volle gang. Voor de zomervakantie zijn de werkzaamheden klaar en kunnen inwoners, bezoekers en passanten genieten van deze hernieuwde plek als rustpunt, speelplaats en ontmoetingsplek. Na de zomervakantie, op zaterdagmiddag 6 september nemen de gemeenten Brummen en Bronckhorst beide oevers feestelijk in gebruik onder de noemer ‘Pontfeest’, verwijzend naar de festiviteiten die vroeger bij het pont werden georganiseerd. Dit Pontfeest willen de gemeenten samen met de samenleving organiseren! Daarvoor zijn zij op zoek naar enthousiaste inwoners, ondernemers en organisaties die een activiteit organiseren die past bij een culturele markt. Hierbij moet gedacht worden aan dans, muziek, fotografie, kunst, streekproducten, historische verbeelding en sport en spel. Ook zijn zij op zoek naar vrijwilligers die helpen om het programma te organiseren en de dag zelf in goede banen te leiden. U kunt zich tot uiterlijk donderdag 19 juni hiervoor opgeven bij uw gemeente. Het bijbehorende aanmeldformulier vindt u op www.bronckhorst.nl⁄bronkhorsterveer en op www.brummen.nl onder Herinrichting Bronkhorsterveer⁄ Pontfeest. Voor vragen en aanmeldingen kunt u contact opnemen met Richard Trenning, 06-23465629 (gemeente Brummen) en Peter van der Meulen, 06-13255069 (gemeente Bronkhorst). Beleef Brummen en Bronckhorst Dat is de naam van het programma dat de gemeenten Brummen en Bronckhorst tussen 2012 en 2015 uitvoeren om het gebied tussen beide kernen een kwaliteitsimpuls te geven. Beleef Brummen Bronckhorst wordt mede mogelijk gemaakt door de provinci

Broeklanderweg 53 7341 PM Beemte-Broekland Telefoon 055-3232166 Mobiel 06-24778923 www.hertgersapeldoorn.nl

Alle dagen feest in gemeente Brummen In navolging van het zeer succesvolle project ‘ontvoerd’ van vorig jaar, georganiseerd door bibliotheek Brummen en Voorst, boekhandel Primera uit Brummen, boekhandel Hendriks uit Eerbeek en Agave Kruijssen staat alweer het volgend project op stapel. Alle Brummense scholen zijn uitgenodigd om gezamenlijk een boek te schrijven met als thema ‘alle dagen feest’ en dit boek wordt ook daadwerkelijk uitgegeven.De kinderen uit de groepen 5 en 6 schrijven per groep een verhaal met vijf tekeningen erbij. De organisatie heeft voor iedere groep een feest geselecteerd waarover het verhaal geschreven mag worden. Dit project wordt ondersteund door de regionale auteurs: Manon Sikkel, Lydia Rood, Martine Letterie en Agave Kruijssen. De in Brummen woonachtige illustratrice Anita Bijsterbosch neemt de voorzijde van het boek voor haar rekening. Naast ondersteuning schrijven de auteurs ook een verhaal. Op 1 oktober, tijdens het spetterende Kinderboekenbal, zal het boek officieel gepresenteerd en uitgereikt worden. Nadere informatie hierover volgt.

Bas Jansen

SLAGERIJ VAN DIJK Kerkstraat 1 - 6971 AE Brummen Tel. 0575 - 561286

Verse groente en fruit, salades en maaltijden

Aanbiedingen zijn geldig van dinsdag 10 t/m zaterdag 14 juni

Gravenstraat 2, Brummen Telefoon: 0575-561471

Verse worst

500 gram . . . . . . . . . . €

Hollandse

OMA’S RUN3DVLEESSALADE 500 gram........ € 2,99

BLOEMKOOL

MANDARIJNEN elftal ...........................................€ 2,49

per stuk ...............................................€

TOMAAT MOZZARELLA SALADE 200 gr..... € 1,99

0,99

WILDE PERZIKEN 500 gram ...........................................€

DAGELIJKS VERS BEREID IN EIGEN KEUKEN!!!!

1,49

BROODJE VAN DE WEEK

Shia volkoren

voor €

De warmste bakker van Brummen

Ambachtstraat 46, Brummen. Tel. 0575-561319

www.bakkerijteeselink.nl

1,25

per stuk

GEHELE WEEK Roombroodjes voor €

1,00

per stuk

3,15

Rolladeschijven

Rauwe ham

per stuk. . . . . . . . . . . . .€

100 gram + 100 gram

Slagersgehakt 500 gram . . . . . . . . . . €

0,69

2,99

snijworst samen ..............€

2,45

Magere runderlappen/braadstuk

Lasagne

500 gram . . . . . . . . . . . . . . €

500 gram. . . . . . . . €

4,99

Braziliaanse katenvlinders

4,60

4 stuks . . . . . . . . . . . . . € (+GRATIS wk kampioensbandje)

Droge metworst 3 stuks . . . . . . . . . . . . . €

5,95

Pittige olijven 100 gram . . . . . . . . . . . . €

1,69

4,45

Vergeer kaas van de week

Jonge kaas 500 gram

.......€

4,25

WWW.SLAGERIJ-VANDIJK.NL WWW.FACEBOOK.COM/VANDIJKBRUMMEN Reclames zijn geldig van DINSDAG 10 JUNI tot en met ZATERDAG 14 JUNI 2014!!!


Succesvolle deelname The Gallery aan Mille Miglia 2014 Nick en Tineke Aaldering van The Gallery Brummen hebben de 2014 editie van de Mille Miglia succesvol afgesloten. De Mille Miglia is veruit de bekendste en belangrijkste rally in de wereld van klassieke auto’s. De rit loopt van Brescia naar Rome en weer terug over een afstand van 1.000 mijl (1.600 kilometer). De afstand van duizend mijl, mille miglia in het Italiaans, wordt in vier dagen afgelegd, waarbij op de tweede en derde dag tot ruim vijftien uur in de auto wordt doorgebracht. Team The Gallery Brummen reed met een Talbot Lago T26 Grand Sport Spider uit 1951 wat op het gebied van uithoudingsvermogen nog extra eisen aan de inzittenden stelde. Aangemoedigd door vele duizenden supporters en rijdend door prachtige Italiaanse landschappen, dorpen en steden werd ook dit jaar weer duidelijk waarom de Mille Miglia de status ‘Dé rally der klassiekerrally’s’ volledig verdiend heeft. De originele Mille Migla is van 1927 tot 1957 verreden, maar werd na verschillende zware ongevallen afgeschaft. In 1977 hereefde de Mille Miglia als klassieke tijdrit waardoor de snelheden aanzienlijk lager liggen en de kans op ongevallen drastisch verminderd werd. Alleen auto’s van vóór 1957 mogen deelnemen om de authenticiteit van het evenement in stand te houden. Na deze succesvolle afsluiting van de Mille Miglia 2014 wordt door The Gallery Brummen vol verwachting naar de volgende editie in 2015 uitgekeken.

Koffiemorgen inloophuis de Ontmoetingsplek Eerbeek - De koffie en thee staat vrijdag 13 juni weer klaar aan de Horsterdijk 6 te Eerbeek. Eenieder, die behoefte heeft aan een luisterend oor, of gewoon een fijn gesprek, is van harte welkom in het inloophuis de Ontmoetingsplek van 10.00 tot 12.00 uur. Voor mensen, die slecht ter been zijn, bestaat de mogelijkheid om, tegen een geringe vergoeding, opgehaald en thuisgebracht te worden. Kosten bedragen € 3,- incl. koffie⁄thee. Voor meer informatie of voor vervoer kan contact opgenomen worden met Ingrid Scholten, tel. 06-45450574. Aanmelden kan via ontmoetjezelf.veluwe@gmail.com. Zie ook www.ontmoetjezelfveluwe.nl.

Resultaten Oortveldruiters Het hemelvaartconcours, georganiseerd door LR IJsselzoom, werd voorafgegaan door heel wat regen. Toch kon de wedstrijd doorgang vinden, want het terrein lag er prima bij en hield zich tijdens het concours ook goed. Verschillende Oortveldruiters, die de overstap van pony naar paard hebben gemaakt, reden hier hun eerste wedstrijd en behaalden diverse winstpunten in verschillende klasses. In de klasse L1 reed Lisa Sanders met Findsley naar twee derde prijzen met 195 en 200 punten. Tara Denkers werd met Dexter van de Beekhoeve vierde met 187 punten en tweede met 201 punten. Linda Voskamp deed met Macarena mee aan een menwedstrijd dressuur klasse L en werd twee keer eerste met 205 en 206 punten. Rachel de Haan sprong met Zarah in de klasse B naar de vierde prijs in Averlo.

Zomerconcert Het Brummens Mannenkoor geeft op vrijdagavond 27 juni een slotconcert ter afsluiting van het koorjaar in de r.k Sint Andreuskerk te Brummen. Anders dan in andere jaren is er voor gekozen om nu een koor uit de regio medewerking te laten verlenen. Het gospelkoor The News Singers uit Voorst treedt op als gastkoor. Daarnaast treedt op het salonduo

Cheers met violiste Jolein Prösch en pianist Gerard Geurts en kunt u genieten van de warme harpklanken van harpiste Judith Baakman. Al met al een concert met een zeer gevarieerd en aantrekkelijk programma. Het Brummens Mannenkoor hoopt, evenals bij het vorige concert van 2 mei jl. op een volle kerkzaal. De toegangsprijs bedraagt € 5,-. Kaarten zijn te verkrijgen via de koorleden en bij Drogisterij Troost, Stomerij Excellent in Brummen en bij Primera in Eerbeek. De kerk is open om 19.30 uur. Wilt u meer weten over het Brummens Mannenkoor, kijkt u dan eens op : www.brummensmannenkoor.nl.

Tienjarig bestaan Pretband Help Ons Bloaz’n Tien jaar geleden, in 2004, werd in Brummen de Pretband ‘Help Ons Bloaz’n’ (HOB) opgericht. Op zaterdagavond 7 juni wordt dit tienjarig bestaan feestelijk gevierd. Die avond zetten drie dweilorkesten en een dj in ‘Concordia’ de boel op stelten. Iedereen uit Brummen en omgeving is van harte uitgenodigd bij ‘Das PretFest’ aanwezig te zijn. Het ‘PretFest’ wordt vanaf 20.00 uur gevierd in ‘Concordia’ in Brummen. Tijdens ‘Das PretFest’ zullen de bevriende dweilorkesten de Wilhelmientjes en de Onbekend Band optreden, en natuurlijk de Pretband zelf. Zij zullen er een mooi en toepasselijk feest van maken. De entree is gratis.

Kijken met je oren in IVN-excursie Zo’n 80% van onze waarnemingen doen wij met onze ogen. Ook bij de meeste zoogdieren zijn hun ogen belangrijk voor het doen van waarnemingen. Er is echter ook en zoogdiersoort die daarbij meer op zijn oren dan op zijn ogen vertrouwt en wel de vleermuis. Hoe deze dieren dat doen is het onderwerp van de natuurexcursie die IVN-Eerbeek e.o. op vrijdag 13 juni houdt in het Webersbos in Eerbeek. Ogenschijnlijk geruisloos leggen deze mysterieuze dieren hun nachtelijke vliegtochten af. Daarbij produceren zij echter wel degelijk geluiden. Alleen zijn deze geluiden voor onze oren niet

te horen. De laatste jaren zijn wij echter in staat om met speciale ontvangers de geluiden die vleermuizen voortbrengen voor ons hoorbaar te maken. Dat stelt ons bovendien in staat om aan de hand van de frequentie te bepalen met welke soort vleermuis we te maken hebben. Tijdens de excursie maken de gidsen gebruik van deze zogeheten bat detectors. De excursie van 13 juni start om 22.00 uur bij café De Korenmolen aan de Kanaalweg in Eerbeek. Daar eindigt de excursie ook weer en wel om ca. 23.30 uur. Bij regen, onweer en⁄of harde wind gaat de excursie niet door omdat de vleermuizen dan zeker verstek laten gaan. Meer informatie over deze avondexcursie is verkrijgbaar bij Herman Heskamp, tel. 06-16862394. Kijk ook op www.ivn.nl⁄eerbeek.

Brumbeek Academie organiseert workshop basisfotografie Brumbeek Professionals, het collectief van ZP-ers binnen de gemeente Brummen, gaat de activiteiten uitbreiden met de Brumbeek Academie. Deze academie organiseert drie keer per jaar een training of workshop voor ondernemers, met als doel dat je veel zakelijk van elkaar kunt leren. Uiteraard zijn ondernemers, die geen lid zijn van Brumbeek Professionals, ook welkom. Op woensdag 25 juni geeft Léontine van Geffen-Lamers een workshop basisfotografie op de Brumbeek Academie in uitspanning de Vroolijke Frans in Broek (Brummen). Tijdens deze workshop komen een aantal elementen zoals compositie, perspectief en gebruik van daglicht aan de orde. Kortom, de basis voor een betere foto. Naast een deel theorie ga je vooral doen. Neem je camera dus mee. Dit mag een compact camera zijn, maar ook een spiegelreflex. De workshop is vooral interessant voor ondernemers, die zelf foto's maken voor hun website en⁄of sociale media. De inloop is vanaf 19.00 uur en men start om 19.30 uur. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers, geef je dus snel op, want vol is vol! De kosten voor Brumbeek-leden (en partners) zijn € 15,- , niet leden betalen € 25,- (excl. BTW). U ontvangt een factuur van Brumbeek Professionals. Opgave vóór 18 juni (uitsluitend) via academie@brumbeek.nl.

Nieuwe expositie en Wil van den Hoek in het Even Museum Brummen - In het pinksterweekend is weer een geheel nieuwe expositie in het Even Museum in Brummen te bewonderen. In de ‘kunstkamer’ is Wil van den Hoek het hele weekend aanwezig met haar keramiek en schilderijen. Gedurende deze drie dagen geeft ze uitleg te geven en laat ze zien hoe zij werkt. Wil van den Hoek kent men vooral van haar beelden, geïnspireerd door kunst uit allerlei landen en de gezinnen gecreëerd uit één plak klei. Een kant, die mogelijk minder bekend is, maar zeker de moeite waard, zijn haar schilderijen. Diverse stijlen worden gehanteerd, figuratief en abstract maar altijd even kleurrijk. Het Even Museum bevindt zich in het oude Rabobankgebouw aan het Marktplein in Brummen en is het hele pinksterweekend open van 12.00 tot 17.00 uur. De entree is zoals gebruikelijk gratis. Meer informatie op www.kunstkring-brummen.nl.

Oud papier Eerbeek Aanstaande zaterdag wordt er weer papier opgehaald door muziekvereniging Eendracht in wijk Eerbeekse Enk (1e zaterdag); dat is het gebied binnen de (incl.) Loenenseweg, Veldkantweg en de (excl.) Coldenhovenseweg. De containers dienen voor 8.30 uur klaar te staan met de handvatten richting de weg.

Op het Marktplein van Brummen zal het gehele Pinksterweekend een Theaterfestival plaats vinden. Een festival met plek voor talent uit Brummen en omgeving, maar ook prachtige voorstellingen die deze zomer op vele Nederlandse festivals te zien zijn. Op vrijdagavond beginnen we met Oerend hard, een avond met akoestische muziek waarbij de artiesten hun eigen versie van Normaal 1ste grote hit zullen brengen en natuurlijk eigen repertoire. Op zaterdag, zondag en maandag een veelzijdig programma met theater, muziek, cabaret en verhalenvertellers. Op maandag, 2de Pinksterdag, wordt de Pinkstermarkt Brummen georganiseerd. De Theateractiviteiten blijven dan gewoon op het Marktplein.

EEN GREEP UIT HET PROGRAMMA: DE ZONDAG Paarse Theaterwagen ZONDAG 13.30 uur Chris Champion / Sydney’s Circus 14.00 uur Gery Groot Zwaaftink / Een TV zonder stroom 15.00 uur Chris Champion / Sydney’s Circus 15.30 uur Gery Groot Zwaaftink / Een TV zonder stroom 16.30 uur Chris Champion / Sydney’s Circus 17.00 uur Gery Groot Zwaaftink / Een TV zonder stroom 18.00 uur Chris Champion / Sydney’s Circus 18.30 uur The White Diner 19.30 uur Troubadour/ Gery Groot Zwaaftink 20.00 uur The White Diner 21.00 uur Troubadour/ Gery Groot Zwaaftink 21.30 uur The White Diner Groene Theaterwagen ZONDAG 13.30 uur Fratelli Fiasco / De Dwerg 14.30 uur Fratelli Fiasco / De Dwerg 15.00 uur Fratelli Fiasco / De Dwerg 16.00 uur Fratelli Fiasco / De Dwerg 16.30 uur Mees / Mees vliegt Uit 17.30 uur Robert Brouwer / Loos 18.00 uur Mees / Mees vliegt Uit 19.00 uur Robert Brouwer / Loos 19.30 uur Mees / Mees vliegt Uit 20.30 uur Robert Brouwer / Loos 21.00 uur Mees / Mees vliegt Uit 22.00 uur Robert Brouwer / Loos Rode Theaterwagen ZONDAG 13.30 uur Meandertaal / Wrinkle 14.30 uur Meandertaal / Wrinkle 15.00 uur Meandertaal / Wrinkle 16.00 uur Meandertaal / Wrinkle 16.30 uur Spaanse Vlieg /Rumba NL 17.30 uur Meandertaal / Wrinkle 18.00 uur Mark van Vliet / Zilt 19.00 uur Spaanse Vlieg / Rumba NL 19.30 uur Mark van Vliet / Zilt 20.30 uur Spaanse Vlieg / Rumba NL 21.00 uur Mark van Vliet / Zilt 22.00 uur Spaanse Vlieg / Rumba NL Blauwe Theaterwagen ZONDAG 14.00 uur Brocéliande / Jut en Julia 14.30 uur Laurens de Groot / Het mysterie van de verdwenen lach 15.30 uur Brocéliande / Jut en Julia 16.00 uur Laurens de Groot / Het mysterie van de verdwenen lach 17.00 uur Brocéliande / Jut en Julia 17.30 uur Laurens de Groot / Het mysterie van de verdwenen lach 18.30 uur Brocéliande / Jut en Julia 19.00 uur Laurens de Groot / Het mysterie van de verdwenen lach 20.00 uur Brocéliande / Jut en Julia 20.30 uur Laurens de Groot / Het mysterie van de verdwenen lach 21.30 uur Brocéliande / Jut en Julia 22.00 uur Laurens de Groot / Het mysterie van de verdwenen lach 22.00 uur aanvang dansen in de muziek tent Overig voorstellingen in eigen wagens: Afhaal Poëzie Luister naar je Hert The Singing Cadilac Non de Sju Dit is het programma van zondag. Voor het programma van de overige dagen kijkt u op

www.pinkstermarktbrummen.nl


KIES speciaal voor kinderen in echtscheidingssituatie Kinderen vinden het vaak moeilijk om met hun ouders over de scheiding te praten. Ze zijn bang dat papa of mama verdrietig wordt. KIES (Kinderen In Echtscheiding Situatie) kan dan uitkomst bieden. In september start het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) met de pilot KIES; een groep voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar die een scheiding hebben meegemaakt. Een echtscheiding gaat gepaard met verdriet en onzekerheid bij alle betrokkenen. Kinderen hebben vaak het gevoel tussen mama en papa te moeten kiezen. Ook kunnen kinderen denken dat de scheiding hun schuld was. Kinderen vinden het moeilijk om met hun ouders over de scheiding te praten. KIES is speciaal ontwikkeld om kinderen te helpen de scheiding van hun ouders beter te begrijpen. Kinderen leren spelenderwijs om te gaan met problemen, de eigen grenzen aan te geven, gevoelens te uiten en nog veel meer. Uit onderzoek blijkt, dat kinderen het fijn vinden om aan KIES mee te doen. Na afloop begrijpen de kinderen de echtscheiding beter en kunnen ze vaak beter omgaan met de veranderde thuissituatie. KIES start in september maar de intakegesprekken zullen eind juni plaatsvinden. Het maakt niet uit of ouders lang of kort geleden gescheiden zijn. Het is ook mogelijk dat kinderen samen met hun broertje(s)⁄zusje(s) deelnemen. KIES duurt acht weken. De kinderen (maximaal acht kinderen per groep) komen elke week een uur bij elkaar. Er gaat zowel in Brummen als Eerbeek een groep draaien. Voor ouders zijn er twee contactmomenten; een intakeoverleg en een evaluatiebijeenkomst. Deelname aan KIES is kosteloos. Meer informatie en⁄of aanmelden? U kunt uw kind(eren) voor KIES aanmelden tot 16 juni. Wees er snel bij want er is beperkt plek. Op www.cjgbrummen.nl vindt u het aanmeldformulier. Voor vragen kunt u bellen met tel. 0575-568929,of e-mail: info@cjgbrummen.nl.

Open tuinen weekend Brummen 14 en 15 juni

Drie unieke tuinen in de gemeente Brummen zetten hun poorten op 14 en 15 juni wijd open voor publiek. Een bijzonder weekend waarin drie verschillende tuinontwerpen te zien zijn. De Brummense Overtuin, Hofstede Het Holt, en Het Rhienderenseveld, allen open van 11.00 tot 18.00 uur Verborgen paradijs ‘De Brummense Overtuin’, een parkachtige tuin van 5000 m2, in het hartje van Brummen. Arnhemsestraat 39, www.debrummenseovertuin.nl. Landschapstuin Hofstede Het Holt, groot 15.000 m2, wordt omringd door weilanden en ligt tussen de Veluwezoom en de IJssel-vallei. Spankerenseweg 55 in Leuvenheim, www.hofstedehetholt.nl. Het Rhienderenseveld bevindt zich in het coulisselandschap van Brummen, Voorsterweg 85, ingang om de hoek, www.rhienderenseveld.nl Alle drie de tuinen oogsten vanwege hun specifieke bijzonderheden veel aandacht in de media. Publicaties in week- en maandbladen en televisiezenders zoals RTL en ARTE hebben er aandacht aan geschonken. Een bezoek is dan ook aan te bevelen. De entree van de tuinen € 3.50 p.p. Het passe-partout voor drie tuinen € 9,-

Imkers Brummen

Na een zachte winter en een mooi voorjaar zijn de bijenvolken bezig zich voort te planten. Imkers proberen dit te voorkomen door zelf kunstmatig zwermen te maken. Dus als u een zwerm ziet hangen neem dan contact op met de lokale imker. In de Brummense bijenstal zijn inmiddels de groepen 5 en 6 van de basisscholen op bezoek geweest om de educatieve tuin en bijenstal te bekijken. Alle scholen waren enthousiast en komen volgend jaar weer met de kinderen. Op 12 mei kwamen de Eerbeekse imkercollega’s op bezoek, het was een gezellige bijeenkomst waarbij ervaringen werden uitgewisseld. De Brummense imkers zijn begonnen met het inzaaien van het bijenlint in Leuvenheim. Fête de la Nature Brummen was een mooi uitgangspunt om de jeugd te betrekken bij inzaaien. De Brummenaar Oscar van Doorn is druk bezig met het creëren van de insectenstad die onderdeel uitmaakt van de educatieve speurtocht. Het groene sedumdak is aangebracht en daarmee is het hoogste punt bereikt. Men hoopt tijdens de jaarlijkse open staldagen, 12 en 13 juli, de stad officieel te openen. Voor die tijd kunt u de imkers vinden op de pinkstermarkt, 9 juni, tegenover Paul Hurenkamp. Als actie krijgt u een cadeautje bij elke pot honing.

Speciaal concert HOB Brummen met Silver Vibes

Zaterdag 14 juni geeft het Harmonie Orkest Brummen (HOB) een speciaal concert in de Oude Kerk in Brummen, samen met Silver Vibes, een ensemble waarin de dirigent van het HOB Robbert Vos zijn artistieke muzikale gaven laat horen samen met de melodieuze slagwerk artiest Niels Verbeek. Niels en Robbert hadden in het najaar van 2013 samen een muziekwerk ingestudeerd voor een cd-opname. Het werk was specifiek gecomponeerd voor euphonium (een tenor tuba) en marimba. Silver Vibes was geboren en staat garant voor een avond genieten. Dit doen zij door verschillende vibes en emoties op te roepen vanuit hun instrumenten. Het aandeel van Silver Vibes in het HOB concert is zowel theater als entertainment, waarbij de muziek voor zichzelf spreekt. Laat u de 14e juni meenemen in de muzikale ‘vibrations’ van Silver Vibes. Robbert Vos en Niels Verbeek spelen beiden bij de beste Brass Band van Nederland, Brass Band Schoonhoven, die meerdere keren kampioen van Nederland is geweest en via dit kampioenschap hoge ogen gooide met het Europese Brassband kampioenschap. Tijdens één van die kampioenschappen speelde Robbert een solo van vele minuten. Brass Band Schoonhoven is een amateurorkest! Zowel Robbert als Niels zijn rasmuzikanten, die na hun muzikale studies bij diverse toporkesten ingevallen zijn, zoals het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Residentie Orkest. Ook in het buitenland worden zij regelmatig gevraagd. Zo speelde Niels onlangs nog bij de Reg Vardy Brass Band in Engeland en gaf Robbert een clinic in de USA. Robert speelt tegenwoordig als vaste muikant in de Marinierskapel, terwijl Niels nog verder studeert. De aanvang van het concert is om 20.15 uur in de Oude Kerk in Brummen; de kerk is open vanaf 19.45 uur. De toegang is € 8,- en is inclusief een consumptie. Kaarten zijn te koop bij de leden van het Harmonie Orkest Brummen, via e-mail: info@harmonieorkestbrummen.nl of bij de ingang van de kerk. Dit concert mag u niet missen!


Regioteam tegen De Graafschap op accommodatie SHE

Vlaggenzwaaiers bij de vorige wedstrijd tussen De Graafschap en het regioteam . HALL – Voetbalvereniging SHE is er opnieuw in geslaagd om De Graafschap naar Hall te halen. Ter voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen speelt de club uit Doetinchem een oefenduel op de accommodatie aan de Dorpsstraat. Traditiegetrouw is een regioteam de tegenstander.

De wedstrijd vindt plaats op zaterdagmiddag 28 juni, aanvang 15.00 uur.

De kassa gaat open om 13.30 uur. De entreeprijs voor volwassenen

bedraagt € 7,00 en voor jeugd (tot 14 jaar) en 65-plussers € 5,00. De spelers zullen het veld betreden en worden begeleid door E- en F-pupillen als playersescorts. De entree tot de arena wordt gevormd door vlaggenzwaaiende jeugd. Mascotte Guusje van De Graafschap is eveneens aanwezig. Na afloop is er de mogelijkheid voor een hapje en drankje in de horecatent op de accommodatie. Vanaf 18.00 uur is een WK-wedstrijd voor de kwartfinale te volgen op een groot scherm. Voor het regioteam werden door de trainers Roland Barink en Hanry Stoel de volgende spelers geselecteerd: Mark Hendriks (Sportclub Klarenbeek), Michel van Schaik (Sportclub Klarenbeek), Henri Karman (Loenermark), Ivo Bleijswijk (Loenermark), Rick Tempert (Voorst), David Goossens (Eerbeekse Boys), Jesper Holdijk (Eerbeekse Boys), Quincy Tazelaar (FC Zutphen), Aldo Joachim (FC Zutphen), Ryan Kaal (Beekbergen), Enzo de Boer (Beekbergen), Jeffrie Wiegers (Beekbergen), Pim Bax (Babberich), Robin van Rheenen (Sportclub Brummen), Jordy Plant (Sportclub Brummen), Jaimy van de Velde (Sportclub Brummen), Carl Komrij (SHE) en Wilco Limpers (SHE).

Zonovergoten concert Slowtrain Het was een fantastische mooie lentedag afgelopen zondag en dus zeer aangenaam vertoeven op het terras van de ‘Vroolijke Frans’. Dat kwam zeker mede door het optreden van het Zutphense duo Slowtrain. Jan Lebesque en Ton Kolkman vormen het duo en zij brachten blues, ballads en andere popsongs ten gehore. Het repertoire omvatte voldoende voor een middagvullend optreden. Van Ledbelly en Hank Williams tot Stones, van Coldplay en John Mayer tot The Corrs en de Chieftains. Of van Van Morrison tot James Blunt. Of van John Mayall tot Crosby, Stills,

Nash & Young. Het overvolle terras genoot van de variatie die ontstond door de afwisseling van instrumenten en de verschillende genres waaruit geput werd van blues tot ballade en van Iers instrumentaal tot popsongs.

Vogelschieten kermis Eerbeek Lekker spelen op speelveld in Brummen Wil je lekker buiten op een veldje spelen met je vriendjes en vriendinnetjes? Bezig zijn met sport en spelactiviteiten? Dat kan! En wel op woensdag 11 juni. Een middag met leuke laagdrempelige sport en cultuur activiteiten, voor kinderen van 4 t⁄m 12 jaar. Zit jij op de basisschool en lijkt jou dit ook leuk? Kom dan deze dag naar de ‘Buitenspeeldag’ en neem al je vriendjes mee, om er een gezellige en leuke middag van te maken. De Buitenspeeldag wordt in Brummen georganiseerd door Stichting Welzijn Brummen tegenover Basisschool de Dobbelsteen, Troelstralaan 45 van 15.00 uur –17.00 uur. De activiteiten zijn onder meer: Vangbal (soort volleybal); Rond de tafeltennistafel; Partijspel voetbal; Chaosdoelenspel (soort trefbal); Jongleren; Workshop schilderen⁄verven etc. De toegang is geheel op eigen risico en er zijn geen kosten verbonden aan deze speelmiddag. Graag wel zelf even eten en drinken meenemen. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Stichting Welzijn Brummen tel: 0575-561988

Onder prima weersomstandigheden vond het afgelopen weekend de kermis in Eerbeek plaats. Een onderdeel van de kermis is het traditionele vogelschieten. Op vrijdagavond vond het vogelschieten plaats voor de heren. Burgemeester Alex van Hedel nam, door het afschieten van een bal van de linker- en de rechtervogel, het voortouw voor een kort schuttersfeest, want beide vogels ‘lagen’ er al af voor 21.00 uur! Het feest in de tent was er niet minder om. De dames deden er zaterdagmiddag wat langer over, maar ook hier ‘vielen’ beide vogels. De rechtervogel lag er af om 19.30 uur, de linker om 21.00 uur. De dames hebben er weer een gezellige middag van gemaakt met aangeklede tafels voorzien van de nodige hapjes, gevolgd door een geweldig feest in de tent. Foto’s op www.oranjeverenigingeerbeek.nl.

Uitslag heren Linkervogel: koning, Gerrit Boterman; kop, Erwin Modderkolk; staart, Melle Smedes, 1e vleugel, John Kobussen; 2e vleugel Benno Kleine Schaars; 1e bal Roy Zomer; 2e bal Job Schotpoort. Rechtervogel: koning, Mario van Zadelhoff; kop, Nikai de Gans; staart, René Holtrigter; 1e vleugel, Dylian

Roskam; 2e vleugel, Johnny Jochems; 1e bal Dylan Spijkerman; 2e bal Antoine Schotpoort. De fietsen zijn gewonnen door Bart Claassen en René Wansink Dames Linkervogel: koningin, Huibke Scholten; kop, Anja Hummelink; staart, Anita Bosgoed; 1e vleugel, Marleen van Eck; 2e vleugel, Anita Bosgoed; 1e bal, Joke van Beek; 2e bal Irma Mensink. Rechtervogel: koningin, Sylvia Paalman; kop, Monique Evers; staart, Tea Wolfs; 1e vleugel, Marijke Dijkhof; 2e vleugel, Kaylie van Sabben; 1e bal, Etien Ligt; 2e bal, Lieke Dielissen. De fietsen zijn gewonnen door Leonie Arrai en Linsey Ligt

Booster Maxxx dé attractie op Eerbeekse Kermis Dé attractie op de Eerbeekse kermis was de Booster Maxx, voor de durfals onder de kermisgangers. Hoog boven alle kermisattracties torende hij uit op de parkeerplaats van de Korenmolen. Een grote arm met aan weerszijden bakjes waar aan iedere kant acht personen stevig in konden worden vastgezet. De bakjes gingen ook nog eens een keer op het hoogste punt over de kop. Kortom, men moest wel beschikken over een stevige maag wilde men een ritje maken. Maar zoals al gezegd, de durfals van de Eerbeekse Kermis vonden het schitterend.

De Sleutelbloem over Europa De Sleutelbloem is de mannensectie van de Brummense Zonnebloem. Het gezelschap kwam vorige week bij elkaar in ‘De Vroolijke Frans’, acht gasten en vijf vrijwilligers.Waarover spraken zij? Over Europa, want het was de dag van de verkiezingen voor het Europese Parlement. Na een inleiding over de lange historie van een verdeeld Europa en de korte historie van een verenigd Europa concentreerde de discussie zich op de vraag: leeft het oorspronkelijke ideaal van een vereniging van Europa nog wel bij de jongere kiezers? Degenen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt of van kort daarna zijn, dus de leden van dit gezelschap, beseffen nog steeds hoe verkeerd het kan gaan in ons werelddeel. Daarom zijn zij zich goed bewust van het belang van vrede en samenwerking. Maar de jongeren hebben geen herinnering aan die slechte tijd en hebben vast

(ook) heel andere redenen om te oordelen over de huidige Europese Unie. Geen ideaalbeeld meer, maar de nuchtere vraag: wat levert de EU op voor mij, voor mijn bedrijf, voor mijn land? Maar er waren meer meningen en onderwerpen. Waren ze het eens met elkaar? Nee. Vonden ze het gezellig met elkaar? Ja. En daar ging het eigenlijk vooral om.


Fransje Bartels opent zangprogramma Seniorenkoor

wonen en werken Ravenshorst Installatietechniek zorgt ervoor

Seniorenkoor Plein Vijf heeft een optreden verzorgd voor een goed gevulde zaal. Er werd begonnen met wat ‘lichtere nummers’ en in een strak tempo en fijn in het gehoor liggend werd de moeilijkheidsgraad van dit genre danig opgeschroefd. Dirigente en pianiste Tatiana Larijna dirigeerde het koor naar grote hoogte. Een groot applaus voor Tatiana en het koor van het publiek voor het geweldige optreden. Het koor repeteert maandagmorgen van 10.00 uur tot 11.30 uur, u bent van harte welkom.

Opening drie beachvolleybalvelden in Brummen Op vrijdag 6 juni om 17.00 uur wordt de nieuwe beachvolleybalaccommodatie van Volleybalvereniging Bruvoc geopend door gedeputeerde Markink, oud-wethouder Verver en de huidige wethouder sport en loco-burgermeester Luuk Tuiten. Iedereen is vanaf 16.30 uur welkom. De drie velden liggen op het terrein van Stichting Rhienderoord Zwem & Sport Plezier in Brummen. De provincie Gelderland heeft financieel bijgedragen. De Gelderse Sport Federatie, gemeente Brummen, Nevobo, volleybalvereniging Bruvoc en Stichting Rhienderoord Zwem & Sport Plezier werken sinds vorig jaar samen aan de realisatie van de beachvolleybalaccommodatie (A-status). Met de opening van deze beachvolleybalaccommodatie wordt ervoor gezorgd dat beachvolleybal op recreatief en competitieniveau verder kan doorgroeien in Brummen. Naast volleybal wil Stichting Rhienderoord graag andere beachsporten mogelijk maken op het terrein. Samen De beachvolleybalvelden bieden veel mogelijkheden voor de gemeente Brummen. En niet alleen leden van Bruvoc beleven er plezier aan. Samen met Rhienderoord en de aanwezige combinatiefunctionarissen worden bijvoorbeeld gastlessen ‘in het zand’ gegeven voor leerlingen van basisscholen. Daarnaast voelen Brummense ondernemers binnenkort het zand onder hun voeten, want ook een bedrijventoernooi is aanstaande. Dit alles wordt georganiseerd in het kader van het de Grand Slam 2014 en het WK Beachvolley 2015, waarbij onder andere het Gelderse Apeldoorn een bij beide evenementen een speelstad is. Toernooi Bruvoc heeft zich opgegeven om een beachvolleybaltoernooi te organiseren dat aansluit bij het Junior Beachcircuit van de regio Oost van de Nevobo. Ook bekijkt het projectteam of andere verenigingen behoefte hebben om samen te werken.

Alles op het gebied van:    

      

   

   Vulcanusweg 4 Brummen Tel. 0575 - 56 13 36 Fax. 0575 - 56 28 73 www.ravenshorst-brummen.nl info@ravenshorst-brummen.nl

Tolzichtmarkt In het najaar 2014 organiseert de Stichting Vrienden van Tolzicht de jaarlijkse Tolzichtmarkt. Als u nog bruikbare, goed verkoopbare spullen hebt kunt u die zaterdag 7 juni tussen 10.30 en 12.00 inleveren bij Tolzicht, Burg. De Wijslaan 35, Brummen. Het gaat om spullen uit grootmoeders tijd, boeken, klein meubilair, huishoudelijke artikelen, enz..

Benefietoptreden 3*Nix voor het goede doel Het trio 3*Nix treedt al jaren belangeloos op met een muzikaal programma waarbij met stem en gitaar de mooiste nummers uit de pophistorie worden vertolkt. In een fadoachtige setting worden telkens 4 Ă 5 liedjes ten gehore gebracht, afgewisseld met pauzes waarin tijd is voor een drankje. Het goede doel waar belangeloos voor wordt opgetreden betreft het ‘Schoolkeuken-en Vredesproject BosniÍ’. Door de gevolgen van de burgeroorlog in de jaren 90 leven veel kinderen uit Fakovice en omgeving in extreme armoede en zijn zwaar ondervoed. In 2008 is er een schoolkeukenproject gestart waarbij kinderen op de basisschool ĂŠĂŠn gratis maaltijd per dag krijgen en daarnaast worden er ook workshops aangeboden waarbij geweldloos communiceren centraal staat. De optredens van 3*Nix zijn gratis toegankelijk. Het enige wat de muzikanten van de bezoekers vragen is een donatie in de collectebus voor dit goede doel. Op 12 juni a.s. is er weer gelegenheid om uw hart te laten spreken tijdens een optreden in het Even Museum (oude Rabobankgebouw) op het Marktplein te Brummen. Aangezien men veel geĂŻnteresseerden verwacht, vraagt men u vriendelijk de komst per mail te bevestigen zodat er rekening gehouden kan worden met het aantal zitplaatsen. Het optreden begint om 19.00 uur, de zaal is open om 18.45 uur. Rond 21.30 uur is het optreden afgelopen. U kunt de bevestiging van uw komst en het aantal personen mailen naar rikvantongeren@gmail.com of bel na 20.00 uur, tel. 0575-560700.

Het Brummens Mannenkoor o.l.v. Marga Roelofs - van Dongen pianist Gerard Geurts geeft op vrijdag 27 juni 2014 een zomerconcert in de RK Sint Andreuskerk te Brummen Medewerking wordt verleend door: - Gospelkoor the News Singers uit Voorst o.l.v. Roelf Roelfs - Salonduo Cheers met violiste Jolein PrĂśsch en pianist Gerard Geurts - Harpiste Judith Braakman Een wordt een zeer afwisselend programma gepresenteerd. Het concert wordt warm aanbevolen. De toegangsprijs bedraagt â‚Ź 5,00. Kaarten zijn te verkrijgen via de koorleden en bij Drogisterij Troost, Stomerij Excellent in Brummen en bij Primera in Eerbeek. Aanvang 20.00 uur (kerk open om 19.30 uur) Nader informatie: Telefoon: 0313 651567 of www.brummensmannenkoor.nl

QS-pop zoekt zomers poptalent QS-pop organiseert niet alleen Pinksterpop op tweede pinksterdag 9 juni in Brummen, maar daarnaast ook Zomerpop op vrijdag 11 juli. De werkgroep QS-pop is voor het vaste onderdeel ‘Zomerkoninkjes’ op zoek naar een aantal jonge bands en muzikanten die een kort optreden in de muziekkoepel op het Marktplein te Brummen willen verzorgen. Het goed bezochte en gratis toegankelijke Zomerpop is de kans om je kwaliteiten als muzikant of beginnende band aan een groter publiek te tonen. Aanmelden kan via de Facebookpagina (https:⠄⠄nl-nl.facebook.com⠄QSPOP), de organisatie neemt daarna contact op. Vooralsnog is QS-pop druk in de weer met Pinksterpop, een onderdeel van de Pinkstermarkt. Popmuzikanten en singer-⠄songwriters uit de regio zullen op 9 juni vanaf 10.30 tot circa 19.15 uur het podium gesitueerd tussen de Jumbo en Paul Hurenkamp (op het Smikkelplein) betreden. Het programma varieert van dialectpop van De Bruurkes tot gipsy van Banderalatina en bluegrass van KrakersIJland en is eveneens gratis toegankelijk. Op het plein kan bij de diverse kramen en foodtrucks een lekker hapje of drankje worden gekocht.

Verkoop afgeschreven media vanaf 21 juni In de bibliotheken in Brummen en Eerbeek vindt vanaf zaterdag 21 juni de verkoop plaats van afgeschreven boeken, tijdschriften en dvd’s. Donateurs van de Boekensteun, kunnen op vertoon van hun lidmaatschapskaart al om 10.30 uur terecht. Dit is een half uur voor de normale openingstijd. Uiteraard mogen de prentenboeken voor de kleuters en strips en informatieve boeken voor kinderen tot 15 jaar niet ontbreken. Dit wordt allemaal voor een zacht prijsje van de hand gedaan: een jeugdboek kost ₏ 1,- en een volwassen boek ₏ 1,50.

Zaterdag Vroegevogels korting Van 7.30 tot 9.30 uur Heren knippen â‚Ź 16,Niet in combinatie met kortingskaart

Shelterbox Bijenmarkt 2013 Eerbeek naar Bolivia De shelterbox, die bijeen is gebracht door de bezoekers van de bijenmarkt 2013 in Eerbeek is sinds 7 april 2014 ingezet voor de vluchtelingen van de overstromingen in Midden en Noord Bolivia. Sinds februari zijn ten gevolge van zware regenval tegen de 60.000 families dakloos geworden met name in het noorden van het land en is ongeveer 84.000 stuks vee omgekomen. Een voedseltekort ligt in het vooruitzicht. Nu 4 maanden later zijn grote delen nog steeds overstroomd. De shelterbox bevat een familietent tot 10 personen en andere essentiĂŤle gebruiksvoorwerpen om te kunnen eten, drinken en slapen, zodat mensen die dakloos zijn geworden door een (natuur-)ramp zich weer tijdelijk, zeg minimaal zes maanden kunnen redden.Stichting Shelterbox heeft samen met Oxfam kampen opgezet in Trinidad, Santa Ana, Rurrenabaque en San Buenaventura . In Riberalta is een vluchtelingkamp opgezet samen met World Vision.

Uitslagen Brummense damvereniging Uitslagen van de wedstrijden voor de onderlinge clubcompetitie: Hoofdklasse: Jan Visschers - Tom Westhof 1-1; Marten Bruinsma - Danny Dix 1-1. 1e klasse: Hans Aalders - Hans Cijnssen 0-2; Jan Klein Brinke Kit Stam 2-0. Ladderkompetitie: Bertus Bosch - Rein Zuetenhorst 2-0; Arie Stehouwer - Herman Meenink 1-1; Bertus Schut - Dick Nijman 02; Johan Haijtink - Jan Koerselman 1-1. Jeugdcompetitie: Dylan Hekkers - Tom Molenaar 0-2; Rubin Brouwer - Anna Wassenaar 1-1; Marc Wassenaar - Ruben Arendse 2-0; Dirk Loopstra - Martijn Brouwer 2-0. Zie voor verder nieuws de website www.brummensedamvereniging.nl.

Dames- en herensalon zonder afspraak!

Tuinstraat 2F 6971 BJ Brummen Telefoon (0575) 56 37 40

BRAZILIAANSE WEKEN BIJ WERELDWINKELS In de aanloop naar de Wereldkampioenschap voetbal in BraziliĂŤ zullen de Wereldwinkels in Brummen en Eerbeek de komende weken hun producten afkomstig uit BraziliĂŤ centraal stellen. Een belangrijke importeur van eerlijk verhandelde producten uit BraziliĂŤ is Barbosa do Brasil. Hoewel BraziliĂŤ een opkomende economie is, zijn er binnen het huidige Braziliaanse economische stelsel diverse leefgemeenschappen die niet of nauwelijks ontwikkelingsmogelijkheden hebben. Barbosa do Brasil koopt producten in van kleinschalige bedrijven waarmee ze een langdurige en continue relatie mee aan gaat. De producenten ontvangen een leefbaar loon waardoor ze in staat zijn om hun levens- en werkomstandigheden te verbeteren. In de Wereldwinkels is een thematafel ingericht met producten uit BraziliĂŤ om op deze manier aandacht te vragen voor armoede in dit land en hoe de situatie van de producenten kan worden verbeterd door de aankoop van hun artikelen waarvoor ze een eerlijke prijs hebben ontvangen.


Eerbeekse avondvierdaagse nat, nat en natter

Opgave trekkerslep Tonden In het weekend van 22 en 23 augustus worden in Tonden weer de trekkerslepwedstrijden georganiseerd. Wil je ook eens meerijden in een van de standaardklassen, meld je dan aan bij Derk Willems. Inschrijven kan uitsluitend op maandag 16 juni tussen 19.30 en 21.30 uur door te bellen met tel. 0575-503369. Er wordt ingeschreven op volgorde van aanmelding tot het maximaal aantal deelnemers per klasse is bereikt. Rijders in de sportklassen kunnen mailen naar derk.willems@chello.nl. Voor meer informatie kun je ook terecht op de website van Oranjevereniging Tonden, www.ovtonden.eu.

Zomerwandeling Leusveld Landgoed Leusveld ligt op een prachtige plek omringd door bossen aan de rand van de Veluwezoom in de gemeente Brummen. Het landgoed is ongeveer 200 hectare groot en ligt op een zandrug tussen beken. De boswachters van Natuurmonumenten nodigen u graag uit om mee te wandelen op zondag 15 juni vanaf 14.00 uur. De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Men vertrekt vanaf de parkeerplaats Leusveld aan de Rhienderensestraat ingang 22. Leden van Natuurmonumenten kunnen gratis deelnemen, niet-leden betalen € 4,- en kinderen € 2,-.

Kerkdiensten

EERBEEK- De Eerbeekse avondvierdaagse kenmerkte zich de eerste drie dagen als nat, nat en natter, want het water kwam met bakken uit de lucht. Gelukkig had men op Hemelvaartsdag een rustdag en konden de wandelschoenen opdrogen en was het tijdens de intocht op vrijdag droog. Maar respect voor de 820 wandelaars en 256 begeleiders die zich hadden ingeschreven voor de Eerbeekse avondvierdaags vorige week en daar

KV Mélynas Domatrac De uitslagen van korfbalvereniging Mélynas Domatrac van het laatste speelweekend zien er als volgt uit: Noviomagum 4 - Mélynas Domatrac 2 18-10; Mélynas Domatrac 3 Nääs⁄Rigtersbleek 5 26-10 (kampioen!); Mélynas Domatrac 4 EKCA⁄Impact Personeel 5 8-8; Mélynas Domatrac 5 DOT⁄Klaverblad Verzekeringen 6 916; Devinco 1 - Mélynas Domatrac 1 22-15; KVZ A3 - Mélynas Domatrac A1 10-8; Wesstar B1 - Mélynas Domatrac B1 8-7; Diderna⁄Visser Sloopwerken B1 - Mélynas Domatrac B2 3-6; Atalante D2 - Mélynas Domatrac D1 8-5; Rheko F3 - Mélynas Domatrac F1 1-5.

Oliemolen pinksterweekend open De Eerbeekse Oliemolen, naast restaurant grand café De Korenmolen aan de Kanaalweg , is het komende pinksterweekend

was de organisatie best tevreden mee. Blij met het weer was die organisatie echter niet want men heeft hier en daar wat routes moeten verleggen open voor belangstellenden. Zowel zaterdag, zondag en maandag wordt tussen 11.00 en 17.00 uur volop olie geslagen. Sinds het begin van het seizoen is er voldoende water in de beek om alle facetten van het olieslaan uit lijnzaad in werking te zien. Dat betekent dat men alle drie fases van het proces kan volgen: het pletten van het zaad, het verwarmen en het persen. De Eerbeekse Oliemolen is de enige nog werkende bovenslag watermolen van ons land. Omdat de molen nu wekelijks op zaterdag draait, en in de zomermaanden ook op zondag, wordt een flinke hoeveelheid lijnzaadolie verkregen. Daarom kan men naast de bekende kleine flesjes ook grotere hoeveelheden olie kopen.

Veilig spelen op straat in Eerbeek Wil je lekker buiten op straat spelen, komen al die auto’s en bromfietsen weer voorbij razen. En ook nog precies op dat stukje straat, waar jij met je vriendjes en vriendinnetjes speelt.

omdat bepaalde paden door het verschrikkelijk slechte weer de eerste drie dagen onbegaanbaar waren geworden. Maar een goede en flexibele organisatie staat voor niets en de klus werd feilloos geklaard. Het was, getuige de foto, een in plastic gehulde stoet.

Lijkt het jou nou wat om een keer lekker op de straat bezig te kunnen zijn zonder dat je steeds moet opletten op je veiligheid? Dat kan op woensdag 11 juni. Een middag vol met leuke activiteiten, voor jonge en oude kinderen. Zit jij op de basisschool en lijkt jou dit ook leuk? Kom dan deze dag naar de ‘Straatspeeldag’ en neem al je vriendjes mee, om er een gezellige en leuke middag van te maken. De straatspeeldag wordt in Eerbeek georganiseerd door Stichting Welzijn Brummen, De Enk, Veilig Verkeer Nederland en Dorpsraad Eerbeek⁄Hall. Kinderen zijn welkom op basisschool De Enk van 13.30 uur –17.00 uur. Deze middag met onder andere de buikschuifbaan, een springkussenk, mega whipe-out baan en pannakooi. Er zullen verder nog verschillende spelletjes zijn en een dj zal de muziek verzorgen! De toegang is geheel op eigen risico en er zijn geen kosten verbonden aan deze speelmiddag. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Stichting Welzijn Brummen tel: 0575-561988.

Vroolijke BroekRock op zondag 15 juni Op zondag 15 juni is er voor de derde keer een kleinschalig popfestival in de tuin van Uitspanning de Vroolijke Frans: De toepasselijke naam voor deze happening (vroolijke) BroekRock. Op het podium staan drie bands uit Brummen. De optredens starten om 14.00 uur en gaan door tot 17.00 uur. De entree is zoals gebruikelijk gratis. In de tuin van de Vroolijkheid zullen zich in een gezellige en intieme sfeer muzikanten presenteren die het succesvolle culturele programma van de Vroolijke Frans extra luister bijzetten. Achtereenvolgens zullen optreden Realville, Bad Shoes en Revolt. Bij slecht weer vinden de optredens in de zaal plaats. RealVille is voortgekomen uit de illustere band Strange Brew, die vorig jaar nog een van hun laatste optredens gaf in de Vroolijke Frans. Vijf leden van die band vonden elkaar in deze nieuwe alternatieve coverband: Suzanne Kers en Cees Cornelissen (zang), Gerard Grotenhuis (gitaar), Norbert Lucassen (bas) en Gerton Eykelkamp (drums). Henk Schut is uiteraard ook in deze samenstelling de man van de techniek. De naam RealVille is geïnspireerd door de uitvalsbasis van de band tijdens een serie optredens in Zuid-Frankrijk. Op het repertoire staan covers van nummers die je gerust wat alternatief

mag vinden in vergelijking tot wat de standaard is. Van The Killers tot Black Keys en van Lana del Rei tot zelfs Carice van Houten. Bad Shoes is een jonge veelbelovende allround coverband bestaande uit Lennard Mellema, Jeroen Overmars, Emiel Topfer en JanWillem ten Broek en is in oktober 2011 opgericht. Met de strakke riffs wordt je door Lennard weggeblazen van het podium. Buiten dat hij een geweldige gitarist is, beschikt hij ook over een stem die menig mond doet openvallen! Kortom, een echte frontman! Met Jan-Willem zijn spetterende gitaarsolo's maakt hij het publiek helemaal wild, vooral de dames! Met drumstokken in zijn hand wordt Jeroen een beest. Met zijn strakke groove en timing staat de fundering van de band als een huis! De vingervlugheid van Emiel op de basgitaar en de lekkere groove die hij voortbrengt maakt de band Bad Shoes helemaal compleet! Met veel energie worden nieuwe en oude hits uit verschillende

genres, zowel Engelsals Nederlandstalig, aan elkaar geplakt. De band Revolt bestaat uit vijf ervaren muzikanten met een passie voor rockmuziek Zanger Frank, Drummer Marc, Basgitarist Rolf en gitaristen Paul en Roel spelen werk van bands zoals Nirvana, Bush, Red hot Chilli Peppers en Live, maar ook Lenny Kravitz en Muse zijn bijvoorbeeld opgenomen in het repertoire. Lol en gezelligheid staan voorop, maar wel met een bepaalde ambitie. Revolt staat garant voor gezelligheid! Een mooie afsluiter voor een ‘vroolijk’ festival. Voor meer informatie over het cultureel programma van de Vroolijke Frans zie www.devroolijkefrans.nl of bel naar 0575-561719.

R.-k. parochie ‘Levend Water’, locatie St. Andreas Brummen Zaterdag 7 juni: 5e Pinksteren: 19.00 uur Eucharistieviering m.m.v. Andreaskoor, pastor Pannekoek. Na viering gelegenheid koffie drinken. Woensdag 11 juni: 9.30 uur Eucharistieviering, pastor Scholten Zondag 15 juni: H. Drie-eenheid. 10.00 uur Eucharistieviering m.m.v. Andreaskoor. Pastor Pannekoek en pastor Eerkens. Protestantse Gemeente Brummen Zondag 8 juni: 10.00 uur ds.Breukelaar. Zondag 15 juni: 10.00 uur ds. Ek. Heilig avondmaal Vrijzinnigen IJsselstreek - D.A. van Vuurenstraat Brummen Zondag 8 juni: 10.00 uur pinksterviering Hermien BleuminkNieuwenhuis.

H. Geestkerk Eerbeek Zondag 8 juni: viering in Loenen. Zondag 15 juni: 10.00 uur woord en communieviering Eerbeek, voorganger J. Oude Voshaar, m.m.v. koor Con Spirito. Donderdag 29 mei: viering in Loenen. Protestantse Gemeente Eerbeek Zondag 8 juni: 10.00 uur Kruiskerk, ds. R. Heins en pastor H. Kuperus. Zondag 8 juni: 10.00 uur: Jeugdkerk in de Bongerd. Zondag 8 juni: 19.00 uur De Beekwal, ds. R. Heins. Zondag 15 juni: 10.00 uur Kruiskerk, avondmaalviering, ds. R. Heins. Zondag 15 juni: 10.00 uur Kruiskerk, Sing Inn. Protestantse Gemeente Hall Zondag 8 juni: 10.00 uur ds. B. Kruit uit Apeldoorn. Zondag 15 juni: 10.00 uur mw. ds. Bassa uit Voorst.

n Afvallen: de originele BIOHCG, 98% tevreden!! www.orthokliniekadvies.nl.

n TE KOOP GEVRAAGD: Schuuropruiming, oud ijzer en metalen. Tel. 06-29246836.

n Sfeervolle livemusic bij diner, (25-60-jarig) huwelijk, verjaardag, receptie. Tel. 06-22247455. Info: www.pjknape.nl.

n Lia’s winkel, elke dag, nw. aparte art. veel keus! En niet duur! Leukste zaak v. Brummen. Kom eens langs. M.Putstraat 10. Tel. 06-19192149.

n Grote keus in sieraden, halskett. € 1,- oorh. v.a. € 1,- ook clips, aparte ringen, € 6,50. Lia’s winkel, leukste zaak v. Brummen. Ook vele kleine cadeau’s onder de € 5,-. Kom gratis kijken! M.Putstraat 10. Tel. 06-19192149.

n Ik zoek een vriendin of vriend om samen tochtjes te maken, uit eten te gaan, etc. niet kleinburgerlijk, wel HBO+ cult. Brummen. Wie o wie? Tel. 0619192149.

Voorwaarden voor de rubriek Vraag en Aanbod • Niet in aanmerking voor deze rubriek komen familieadvertenties, aan- of verkoop van onroerend goed en personeelsadvertenties (uitgezonderd huishoudelijke hulp). • U dient gebruik te maken van deze bon. • Maximaal 2 advertenties van 8 regels per uitgave, uitsluitend à contant. • Voor brieven onder nummer geldt een toeslag van € 3,00. • Advertenties voor deze rubriek kunnen zonder opgave van reden worden geweigerd. • Tussen de woorden 1 hokje open laten en voor leestekens altijd 1 hokje gebruiken.

Inleveren is mogelijk uiterlijk woensdag voor 9.00 uur bij: Van Galen Fotografie, Tuinstraat 3, Brummen, Spar Bruno Lendering, Kampweg 46, Brummen Primera Tabor, Loenenseweg 6c te Eerbeek.

Online uw vraag en aanbod opgeven? U kunt uw particuliere advertentie voor de rubriek VRAAG EN AANBOD eenvoudig online opgeven en betalen (via I-deal). Kijk op www.drukkerijvanbarneveld.nl


Sportclub Brummen 8 zwaait oudgedienden uit

Echtpaar Glashouwer 60 jaar getrouwd BRUMMEN - Het echtpaar Glashouwer-Scholten was op donderdag 22 mei zestig jaar getrouwd. Namens het gemeentebestuur kwam waarnemend burgemeester Alex van Hedel het bruidspaar bij hen thuis aan de Van Houtenstraat 13 in Brummen feliciteren. De burgemeester had het inmiddels overbekende fotolijstje met bekende plekjes uit Brummen bij zich.

Foto (Luuk te Kampe): Vele oud-ploeggenoten waren aanwezig op De Hazenberg.

BRUMMEN - Het achtste elftal van Sportclub Brummen heeft zaterdag afscheid genomen van Gerrit Kempes (64) en Andries Aalderink (55). Beiden hadden te kennen gegeven te willen stoppen na vele tientallen jaren als speler en speler⁄leider deel te hebben uitgemaakt van dit elftal. Zowel Kempes (penningmeester) als Aalderink (technische zaken) hebben momenteel zitting in het bestuur van Sportclub Brummen. Een viertal spelers van het elftal had een afscheidsfeestje geregeld, waarbij ook een partijtje werd gevoetbald. Vele spelers,

die in de loop der jaren deel hebben uitgemaakt van de groep, waren uitgenodigd en gaven acte de présence op sportaccommodatie De Hazenberg. Tijdens het ‘afscheidswedstrijdje’ bleek dat het nog niet eenvoudig is om een bal goed te raken als men vijf-

entwintig tot dertig jaar niet meer op een voetbalveld heeft gestaan. Het komische duel tussen de twee teams eindigde in 11 en trok veel kijkers. Het afscheidnemende duo had vooraf van de feestcommissie een geel shirt ontvangen, waarop een toepasselijke tekst stond afgedrukt. Na de wedstrijd was er een gezellige bijeenkomst in de kantine. Voor Gerrit en Andries waren er attenties en de partners werden in de bloemen gezet.

Kampioenen bij TC Eerbeek TC Eerbeek heeft twee competitieteams, die deelnemen aan de KNLTB landelijk voorjaar 2014 in het zonnetje gezet. Beide teams, spelend op zondag, werden kampioen in hun poule en waren al kampioen voor de laatste speelronde

Wilhelminaschool naar de Meander Afgelopen maandagmorgen was het zover. Na een aantal weken oefenen in de tuin op het schoolplein gingen de kinderen uit de middenbouw van de Wilhelminaschool voor het ‘echte werk’ met de fiets naar biologisch-dynamisch land- en tuinbouwbedrijf de Meander in Brummen voor een praktijkles. Na een warm welkom door Carlijn en Marry bij het kampvuur gingen de kinderen in groepjes wieden en snijbiet oogsten, om deze vervolgens in een groot, koud bad te wassen en fijn te snijden. De ochtend werd afgesloten met een zelf bereide maaltijd boven het houtvuur met de geoogste en gesneden snijbiet, flink wat zelfgepelde en geperste knoflooktenen, een lekkere pasta erbij en wat biologische geraspte kaas erover. “Dit zou ik alle dagen wel wilen doen”, aldus een van de kinderen. Hoe mooi is het dan dat het onderwijs op de Wilhelminaschool vanaf volgend jaar nog meer ervaringsgericht vormgegeven gaat worden.

Geslaagden beginnerscursus hardlopen De tweede beginnerscursus die Loopgroep Eerbeek dit jaar verzorgde was evenals de vorige keer een groot succes. Het cursusprogramma was voor bijna iedereen gemakkelijk te volgen door de rustige belastingsopbouw. Na enkele trainingen konden zelfs de deelnemers, die nog nooit gesport hadden, al een trap oplopen zonder uit te moeten hijgen. De komende maanden loopt de loopgroep overigens gewoon door voor de mensen die hun conditie willen trai-

nen of gewoon voor de gezelligheid mee lopen uiteraard. Maar ook voor degenen die zichzelf nog willen verbe-

teren in looptechniek, sneller willen worden of hun cholestorol (LDL) aanzienlijk willen verlagen. Hardlopers die al een redelijke conditie hebben kunnen zich uiteraard vrijblijvend aansluiten bij de goedkoopste sportclub in de regio, de eerste proefles is altijd gratis. Meer informatie en inschrijven voor de loopgroep kan op www.loopgroepeerbeek.nl.

Jongensteam 1, uitkomend in de competitie jongens 11 t⁄m 17 jaar, heeft alle wedstrijden gewonnen. Mats Knoeff, Daan Bouhof, Jelle Hagenaars en Koen Wilbrink speelden zeer overtuigend en zijn terecht kampioen geworden in hun poule. Mix team 1, uitkomend in de competitie gemengd senioren, speelde ook zeer overtuigend en wonnen ook alle partijen. Wilson ’t Lam, Joost Prins, Otmar Wenzler, Bram Schotpoort, Patrick Reumer, Sanne Niers, Claire Wenzler en Zoe Schotpoort hebben het kampioenschap dik verdiend.

Ook in de voorjaarscompetitie Midden voorjaar 2014 is een team kampioen geworden. Het team speelde in de poule zaterdagmiddag 3e klasse gemengd 35+. Het team, bestaande uit Marcel Brinkman, Jan Lebbink, Agnes Hofman, Ria Slijkhuis, Rikie Komrij en Dirk Albers won ook alle wedstrijden. Een mooie prestatie van dit ervaren team! De TC zal dit team binnenkort in het zonnetje zetten. TC Eerbeek is trots op de kampioenen en hoopt op nog meer kampioenen in de zomeravond en najaarscompetitie!


Sportclub Brummen-meiden winnen Dobbelsteenleerlingen eigen Willem Weggelaartoernooi geslaagd voor EHBO

Het winnende meiden B-team van Sportclub Brummen. BRUMMEN - Aan het eind van het voetbalseizoen 2013-2014 rijgt de Sportclub Brummen-jeugd de successen aaneen. Naast het feit dat maar liefst zes ploegen kampioen werden in de voorjaarscompetitie, werd ook nog eens door drie teams de bekerfinale gewonnen. Als klap op de vuurpijl won het meiden B-team het op eigen accommodatie georganiseerde en sterk bezette Willem Weggelaartoernooi. Dit sportieve gebeuren kon worden afgewerkt onder ideale weersomstandigheden.

De meiden van trainer⁄coach Joop Schijff wisten in de finale met 2-0 te winnen van het een klasse hoger spelend DVC’26. Een uitzonderlijke prestatie, want de dames kregen in het gehele sportevenement geen enkel doelpunt tegen. De Brummense meiden wonnen in hun poule de drie duels van Longa’30 (1-0), FC Zutphen (1-0) en vv Dieren (4-0). In de andere poule was DVC’26 als eerste geëindigd door winst op Pax (2-0), Eerbeekse Boys (9-0) en RKHVV (1-0). In de finale hadden de geelblauwe meiden een groot overwicht en dat werd in twee doelpunten tot uitdrukking gebracht. De prijzen werden uitgereikt door Dick Weggelaar, zoon van de naamgever van het toernooi. De organisatie was - namens de jeugdafdeling - in handen van Gerrit Kempes, Joop Schijff, Martin Schuite, Johan Reukers en Jacomien van der Linde. Gerrit Kempes bedankte na afloop het kantinepersoneel, de scheidsrechters en verzorging en had voor een ieder een attentie. Uitslag: 1. Sportclub Brummen, 2. DVC’26, 3. Longa ’30, 4. RKHVV, 5. FC Zutphen, 6. Pax, 7. vv Dieren, 8. Eerbeekse Boys.

Leerlingen C. van Leeuwenschool op excursie in de natuur

EERBEEK - Op woensdag 22 mei werd groep 5 van de C. van Leeuwenschool met de huifkar van Natuurmonumenten opgehaald van school voor een excursie in de natuur. Boswachter Michel Hol vertelde de kinderen over het zuivere water van de Veluwse sprengen en over de herten en de zwijnen, die in de Veluwse bossen leven.

De huifkar werd vakkundig door het bos gemanoeuvreerd door Antoon Klomp. Eerste stop was bij de waterval in de spreng op de Hoeve Delle. De boswachter vertelde de kinderen hoe het zuivere water vroeger gebruikt werd voor de wasserijen en de papierindustrie. De kinderen mochten hun schoenen uitdoen en in het heldere water van de beek gaan staan. Dat lieten de kinderen zich geen twee keer zeggen. Binnen de kortste keren was er wel meer nat dan alleen de voeten! De huifkar bracht de kinderen vervolgens via een prachtige rit door het bos naar de heide. Daar vertelde de boswachter over de herten en de wilde zwijnen. Hij liet de kinderen voelen hoe zwaar hertengeweien zijn als je ze op je hoofd zou hebben. Daarna mochten de kinderen jonge dennenboompjes uitrekken, om te voorkomen dat de heide bos zal worden. De ochtend werd afgesloten met een heerlijke beker ranja. In de huifkar, op weg terug naar school, bedankten de kinderen van de C. van Leeuwenschool de boswachters van Natuurmonumenten met een groot en luid applaus voor een leuke en leerzame ochtend in de natuur.

Eerste prijzen voor Tara Denkers van de Oortveldruiters In Eerbeek werd de tweede selectiewedstrijd dressuur voor de paarden verreden. Verschillende leden van de Oortveldruiters hebben daar goed gepresteerd. Iris Braam is weer op de goede weg met Dimitri. Zij werd tweede in de klasse M2 met 180 punten. In de L2 werd Bianca Smies met Blackberry

derde met 187 en tweede met 200 punten, Elisa Tarallo behaalde met Valerio een vierde plek met 189 punten. In de L1 kreeg Michelle van de Pol met Ellis in Wonderland twee keer 186 punten van de jury, goed voor een derde prijs. Lisa Sanders kreeg 189 en 181 punten toebedeeld en won hiermee een vijfde prijs. Angelique Barmentloo viel met 186 en 181 punten net buiten de prijzen met haar paard Zornellie, maar was wel heel blij met de winstpunten. In de klasse B waren er twee winstpunten voor Rachel de Haan met Zarah, 184 en 185 punten. Twee eerste prijzen waren er voor Tara Denkers met Dexter van de Beekhoeve (209 en 198

punten). Deze combinatie is afgelopen zondag in Kootwijk voor het eerst in de klasse L1 gestart en dat leverde gelijk alweer 2 winstpunten op (186 en 181 punten). Jolanda Schimmel reed ook in de klasse L1 en werd met de nog jonge Eclips derde met 193 en vierde met 198 punten. José Veltman reed in Kootwijk op het allerhoogste niveau (de Grand prix) met Vaquesto en werd vijfde met 62,15%. Schalkhaar Eveline Hoogstad ging met haar springpony Kimlight naar Schalkhaar. Daar nam ze deel in de klasse L springen en ging met een mooie tweede prijs naar huis. Michelle van de Pol startte ook in Schalkhaar met haar paard Ellis in Wonderland klasse L1 dressuur. De combinatie won een tweede prijs met 201 punten. Op de foto een trotse Tara Denkers met Dexter van de Beekhoeve.

Op maandag 26 mei was het dan zo ver. Na acht leerzame lessen hebben alle leerlingen van groep 8 van basisschool De Dobbelsteen in Brummen het EHBO diploma gehaald. In acht lessen hebben de kinderen onder andere eerste hulp bij bewusteloosheid en wat te doen bij verslikking en een bloedneus gehad. De kinderen moesten alle onderdelen met een voldoende afsluiten en dat is gelukt. Peter en Gerrie van de EHBO worden bedankt voor alle lessen en begeleiding.

Rolstoelwandelingen met de Zonnebloem Op 22, 23 en 24 mei werd voor de tiende keer de Roll Over Bronckhorst gehouden. Merendeels rolstoel gebonden mensen gaan er drie dagen op uit met een vrijwillige rolstoelduwer van de Zonnebloem. De mooiste stukjes Oost Nederland worden op deze wijze lopend ontdekt. Donderdagavond werd in de omgeving van Zutphen gewandeld, vrijdagavond bij Wichmond en zaterdagmiddag in de omgeving van Hengelo (gld.) Zaterdag werd er tevens een lunch geserveerd in een grote overdekte loods voor de meer als 200 gasten en vrijwilligers. Annemarie Jorretsma, voormalig minister en van origine zelf Gelderlandse, sprak tijdens een korte toespraak haar bewondering uit voor een dergelijk groots evenement, dat elke keer weer vlekkeloos door vrijwilligers wordt georganiseerd. De weergoden waren het evenement alle drie de dagen gunstig gezind, dus de regenponcho’s konden in de tas blijven. De Zonnebloem kan weer terugkijken op een geslaagde activiteit. Wilt u ook iets voor uw fysiekbeperkte medemens betekenen als vrijwilliger, neem dan contact op met De Zonnebloem-afdeling in uw

woonplaats en maak voor iemand met een fysieke bepekring een dag uitje of een vakantie tot iets bijzonders!

Spiker mini’s doen mee aan beachvolleybaltoernooi Op zaterdag 24 mei hebben twee Spiker miniteams (niveau 5) meegedaan aan een beachvolleybaltoernooi. Als voorbereiding hadden de mini’s twee keer getraind op het beachveld bij zwembad Coldenhove in Eerbeek. Het toernooi werd gehouden op de beachvelden vlakbij Omnisport in Apeldoorn. Naast Spiker deden er ook teams mee van Alterno Dros en SV Dynamo, beide uit Apeldoorn. De twee Spikerteams kwamen uit in dezelfde poule. Team N5-1, bestaand uit Nienke Wilbrink, Sytske van Riel, Lara Wassink en Mila Konink, wonnen alle poulewedstrijden en eindigden als eerste in de poule. Spiker N5-2 werd een goede tweede. Daarna stonden beide teams opnieuw tegen elkaar in de finale en deze wedstrijd werd door N5-2

gewonnen, een mooi overwinning. Iris Gerritsen, Ylonca Martens, Manon de Winkel en Esmee Kruk werden kampioen en kregen een mooie medaille. Het was een leuke en sportieve middag op het beachveld. Een leuke aanvulling op de gewone volleybalwedstrijden in de zaal.


Zonnebloem Eerbeek⁄Hall laat gasten Kunstzinnige workshops op OBS De Dobbelsteen genieten bij wandeldriedaagse

Mevrouw Annemarie Jorritsma was een van de vele vrijwilligers bij Roll-Over Bronckhorst.

Al tien jaar organiseert de Zonnebloem afdeling Bronckhorst een driedaags wandelfestijn voor de hele regio, dat van 22 t⁄m 24 mei is gehouden. Dit evenement is speciaal bestemd voor mensen met een handicap die rolstoelgebonden zijn of niet in staat zijn om zelfstandig te wandelen. De laatste dag was een extra feestelijke dag in verband met het tienjarig jubileum. De wandeling was dit jaar in Hengelo Gld. en de start was vroeger dan gewoonlijk, omdat alle gasten en vrij-

willigers getrakteerd werden op een lunch. Ter ere van de feestelijkheden was Mevrouw Annemarie Jorritsma,

burgemeester van Almere, als speciale gast met echtgenoot en hond aanwezig. Ook zij heeft met een rolstoelgast de mooie wandelroute gelopen. De Zonnebloem Eerbeek⁄Hall was ook present met negen gasten en tien vrijwilligers. Zij vertrokken, onder begeleiding van muziek met in totaal ruim 200 andere Zonnebloemgasten en vrijwilligers, van het gemeentehuis Hengelo in een lange vrolijke sliert het buitengebied in. Voordat de wandeltocht werd voortgezet werd iedereen voorzien van een ballon met het Zonnebloemlogo, waaraan een adreskaart hing. De ruim 200 ballonen werden gezamenlijk opgelaten, voorwaar een feestelijk gezicht. Aan het einde van het tweede deel van de wandeling werd aan alle gasten een medaille en een zonnebloem uitgereikt. De jubileumeditie van Roll- Over 2014 gaat in de boeken als een bijzondere hartverwarmende dag, waarbij de gasten en hun begeleiders gastvrij werden ontvangen door een enorme hoeveelheid Zonnebloemvrijwilligers. Dit geweldige evenement is een van de vele activiteiten, die door de vrijwilligers van de Zonnebloem worden georganiseerd. Mocht u ook interesse hebben in het mooie zonnebloemwerk, meld u zich dan als vrijwilliger aan bij secretariaat van de Zonnebloem in Eerbeek⁄Hall. Tel 0313-651164 of per e-mail haroldenans@hotmail.com.

Bekersucces Sportclub Brummen jeugdteams

Sportclub Brummen A1 poseert met de beker. De bekerfinales voor jeugdvoetbalteams in district Oost zijn onlangs gespeeld. Maar liefst vier Sportclub teams hadden zich geplaatst voor de grote finale. De A1 jeugd speelde in Hoevelaken tegen Diepenveen A1 (2-1 winst). Sportclub Brummen B1 stond tegenover Loenermark B1 (2-1 verlies), Sportclub Brummen D1 trof Victoria Boys D1 (4-3 winst) en het jeugdige E3-team had Lunteren E2 (6-3 winst) als tegenstander. De laatste drie wedstrijden werden afgewerkt op de accommodatie van Loenermark. Vier mogelijkheden op bekerwinst, waarvan er dus drie positief eindigden. Sportclub Brummen A1 wint beker in zinderende finale Na een toch enigszins teleurstellende afloop van de competitie moest Sportclub Brummen A1 in de bekerfinale aantreden tegen Diepenveen A1. Bij winst kon de geelblauwe Ajeugd het seizoen toch nog goed afsluiten. Vol goede moed vertrok de groep richting Hoevelaken. De spe-

lers werden tijdens de opkomst van het veld verrast door de supporters met een mooie sfeeractie van geel en blauwe rookfakkels. Het was Diepenveen die het eerst scoorde. Vlak voor rust kwam de jeugd via een mooie kopbal op gelijke hoogte. Diepenveen was de wat betere ploeg maar Sportclub Brummen compenseerde dit door gedrevenheid om ten koste van alles de beker mee naar huis te willen nemen. Vlak voor tijd scoorden de Brummenaren met een verwoestend schot de winnende treffer. Het seizoen werd op deze manier

Sportclub Brummen D1 laat trots gewonnen bokaal zien.

toch nog goed afgesloten. Dubbel voor Sportclub Brummen D1 Sportclub Brummen D1 had een hele kluif aan Victoria Boys D1. De Apeldoorners gingen sterk van start en wisten een 2-0 voorsprong te verkrijgen. Kort voor rust werd de aansluitingstreffer gemaakt en na de thee volgde de gelijkmaker (2-2). Het treffen ging gelijk op, maar Victoria Boys wist het eerst te scoren en kwam op voorsprong: 3-2. In de laatste tien minuten wist het geelblauwe jeugdteam, dat met veel inzet streed, de achterstand om te buigen naar een voordelige score van 4-3. Dit werd niet meer uit handen gegeven en het betekende een ‘echte’ dubbel voor het D1 elftal. Aldus werd de titel behaald en de beker gewonnen, een geweldig resultaat voor de groep en trainer Jim Willemsen en leider Theo Gerritsen. De Brummense doelpuntenmakers: Len Kleverwal, Norsi Guly, Stan Donderwinkel en Floran Knol Sportclub Brummen E3 te sterk voor Lunteren E2 Ondanks dat het duel tussen Sportclub Brummen E3 en Lunteren E2 redelijk gelijk opging, wisten de geelblauwe jeugdspelers het doel wat gemakkelijker te vinden. Bij rust was de score al 4-0 in het voordeel van de Brummenaren. Na de hervatting werd enkele malen de lat geraakt. Lunteren bracht de stand op 4-1, maar Sportclub Brummen liep daarna uit naar 6-1. Nadat de jonge ploeg van de Veluwe enkele kansen had gemist, maar ook nog tweemaal scoorde, werd de eindstand 6-3 in het voordeel van Sportclub Brummen E3. De jonge Brummense voetballers werd een shirtje aangeboden met een toepasselijke tekst. Het team mocht de winnaarsbeker in ontvangst nemen.

Sportclub Brummen E3 viert de winst in de bekerfinale.

Maandag 19 en donderdag 22 mei waren groep 1 t⁄m 8 van OBS De Dobbelsteen bezig met een aantal workshops zoals een workshop pointillisme en abstract schilderen zoals Mondriaan dat deed, dieren kleien en dan bewerken met mozaïek en een kunstwerk van hout en plastic maken. De workshops verschilden erg veel van elkaar het ene is bijvoorbeeld abstract en het andere niet. Groep 4 t⁄m 8 is naar het Kröller Müller museum geweest om daar kunstwerken te bekijken. Naar aanleiding van deze kunstwerken zijn de workshops bedacht.De workshop kleien en mozaïeken is zeer gewaardeerd. Met name omdat de klassen door elkaar werden gedaan dat was leuk want dan kon je bijvoorbeeld een kindje uit groep 2 helpen. Over de resultaten had iedereen een andere mening. “Niet mooi en niet lelijk. Het kleien was wel

goed gelukt,. Ik had bijvoorbeeld een vis en dat kon je goed versieren met mozaïek, omdat de huid van een vis ook verdeeld is in een soort van vierkantjes, de schubben”. Alle kinderen vonden het erg leuk en interessant. De resultaten zijn ook erg mooi. Op woensdag 28 mei kon met op OBS De Dobbelsteen de kunstwerken bewonderen.

Froukje den Brok

Fête de la Nature

Bouwen voor De Rietgors Onlangs vond de eerste editie van Fête de la Nature plaats op het terrein van obs De Rietgors plaats. Het optreden van boswachter Otto, boom beklimmen, de mega bellenblaas en het broodjes bakken boven een vuurtje waren de succesnummers waar veel kinderen van genoten hebben. Djuna en Victoria uit groep 8 hebben met schmink vele kinderen omgetoverd in elfjes, honden of echte tijgers. Het terrein van De Rietgors is nog mooier geworden doordat er samen met kinderen is gebouwd aan een LandArt-project door kunstenaar en vader Mark Kramer. De kunst-klaprozen hebben de plaats ingenomen van de geplande bloemenweide, die door toedoen van de konijnen niet goed uit de verf is gekomen. Het alternatief ziet er

stralend uit! Ook heeft de moeder van Kick, Eline van de Velde, samen met man en zus, een geweldige wilgentenenhut neergezet. De kleuters zullen hier dankbaar gebruik van maken! Tijdens de open dag van De Rietgors, die samenviel met het festival, hebben de leerlingen veel geïnteresseerde bezoekers rondgeleid en enthousiast verteld over het Jeelo-onderwijs. Alles bij elkaar een geslaagde dag!

Wijkraad Brummen Centraal fleurt Marktplein weer op De Wijkraad Brummen Centraal heeft, evenals vorig jaar, weer tien prachtig gevulde bloembakken op het Marktplein geplaatst. Onder leiding van Dick van Goor zullen in de komende maanden een groot aantal vrijwilligers er weer voor zorgen dat de bloembakken goed verzorgd worden, zodat het Marktplein mede hierdoor er weer fleurig en zomers uit zal zien in de komende maanden.


Kunstweek op OBS de Dobbelsteen

DIRECT TE HUUR

De kunstweek op OBS de Dobbelsteen is met groot succes afgesloten. Veel ouders en andere genodigden waren naar de kunstwerken van de kinderen komen kijken. Er waren veel verschillende kunstwerken gemaakt, van Picasso tot Mondriaan. De groepen hadden van hun werken een mooie presentatie gemaakt. De hele school was omgetoverd tot een kunstmuseum. Ook waren er drie groepen, die van de kunstweek een filmpresentatie hadden gemaakt. Deze filmpjes staan op de website van de OBS de Dobbelsteen.

Halloween Eerbeek zoekt verkeersregelaars Als men de website www.halloweeneerbeek.nl mag geloven zal Eerbeek in oktober een metamorfose te ondergaan. Het evenement sprak al tot de verbeelding, maar de organisatie streeft naar meer en mooier. Zo zullen de straten van Eerbeek in oktober regelmatig opgeschrikt worden door een parade van licht en bijzondere creaties. Aan de organisatie zal het niet liggen. Vele creatieve geesten zijn er nu al druk mee bezig en iedereen is welkom om daarin mee te denken. Het blijft leuk en spannend om aan Halloween Eerbeek deel te nemen en het is net zo leuk en spannend om erbij betrokken te zijn, in welke vorm dan ook.Een struikelblok voor het evenement is nog wel het aantal benodigde verkeersregelaars. Hoe leuk en spannend je iets ook kunt maken, de veiligheid van de deelnemers staat wel voorop. En daarvoor zijn bereidwillige mensen nodig. De organisatie doet een oproep aan vrijwilligers (18 jaar en ouder), die een handje willen helpen en daarvoor is een instructie en informatieavond gepland. Deze avond wordt gehouden op dinsdag 10 juni van 19.30 tot 20.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in sportaccommodatie Last Gear aan de Handelstraat 49 (Sportveld achter sporthal de Bhoele). Na afloop van de instructie ben je welkom een kijkje achter de schermen te nemen van Halloween Eerbeek. Je kunt je bij binnenkomst laten registreren, maar je kunt je ook vooraf aanmelden. Aanmelden en informatie kan via e-mail, info@halloweeneerbeek.nl

Gezelligheid voorop in Tonden Tonden heeft het eerste grote feest van het jaar er weer op zitten. Onder een zomerse hemel heeft Tonden drie dagen garant gestaan voor veel amusement en gezelligheid. Afgelopen vrijdag werd het oranjefeest geopend met kinderspelen en ringsteken voor dames. Na enkele spannende ritten was het uiteindelijk Natascha Schutte, die er met de winst en eeuwige roem vandoor ging. Toen het buiten begon af te koelen zocht iedereen de warmte van de tent op waar de Big Bandentertainers Benny, Guido en Iwan de pannen van het dak speelden. Zaterdag was de dag van het vogelschieten en de volksspelen. De vogel hield het dit jaar lang vol, maar uiteindelijk werd het schot van Martin Koopman de vogel te veel. Hij werd de koning van dit jaar en koos Astrid als zijn koningin. Bij de jeugd was er een koningin, Loes Schweertman, die Roy tot haar koning koos. In een gezellige en goed bezochte tent gingen ’s avonds de heren van SHOK helemaal los. En natuurlijk werd het weekend besloten met een fantastisch middag concert van… Boh Foi Toch. De Achterhoekers wisten er wederom een grandioze middag van te maken en ook de weergoden waren Tonden dit jaar goed gezind. Inmiddels is de rust wedergekeerd in de Brummense buurtschap, maar op 22 en 23 augustus

Brunheim 36 in Brummen Deze ruime bovenwoning dichtbij het centrum van Brummen is direct beschikbaar! Huurprijs circa € 700.--. Geen inkomensvoorwaarden Heeft u interesse? Kijk dan voor de volledige advertentie op de site van Woonkeus Stedendriehoek: www.woonkeus-stedendriehoek.nl.

is het Oogstfeest in Tonden. Dan klinkt er het gebulder van de vele tractoren, die gaan strijden tijdens de trekkerslep wedstrijden. Zorg dat je daar bij bent!

Inspiratieworkshop ervaar je levenskracht! In het kader van 10 jaar InnerPulse dit jaar organiseert eigenaar Ans Hoogland (Dru Yoga docent) een aantal inspiratieworkshops die je in contact brengen met je hart en je levenskracht. Zij werkt hierin samen met ervaren en bevlogen collega’s. Zaterdag 14 juni is de inspiratieworkshop ‘ervaar je levenskracht’ samen met natuurcoach Esther Bod. In deze workshop wordt de zachte kracht van Dru Yoga - om het hart te openen en de energie te laten stromen - gecombineerd met een begeleide wandeling waarin de natuur als spiegel dient voor jouw levenskracht en wat er van daaruit in jou wil groeien. Een ontspannen en inspirerende ochtend en er is geen ervaring met yoga nodig! Zaterdag 14 juni van 10.00 tot 13.00 uur is iedereen welkom bij Landgoed De Wildbaan in Leuvenheim. Kosten bedragen € 30,- en u kunt zich vooraf aanmelden via www.InnerPulse.nl, tel. 0650513636. Volg InnerPulse op Facebook, www.facebook.com⁄innerpulse.nl

Kampweg 31, Postbus 117, 6970 AC Brummen - telefoon 0575 56 15 53 www.wstbrummen.nl - algemeen@wstbrummen.nl

Supersoakerfestijn bij Rhienderoord Zwem & Sport Plezier BRUMMEN - Zwembad Rhienderoord stond de afgelopen twee woensdagen in het teken van het supersoakerfestijn. Kinderen konden met een eigen waterpistool, groot of klein, en met hun supersoaker spelen in het gezellige recreatiebad van Rhienderoord. Het zwembad was omgetoverd tot een supersoaker game-area. Deze vormen van sport- en spelactiviteiten organiseert Rhienderoord om de jeugd van Brummen en omstreken enthousiast te krijgen voor (actieve) beweging. Naast de vele waterpartijen werden er ook ongemerkt veel zwemmeters gemaakt. Naast veiligheid is plezier een belangrijke speerpunt bij Rhienderoord voor het aanbieden van alle zwem, sport en spelactiviteiten.

Gezien het grote enthousiasme waarmee de kinderen hebben deelgenomen is het zeker voor herhaling vatbaar. Meer informatie omtrent (nieuwe) activiteiten zijn terug te vinden op de overzichtelijke website www.rhienderoord.nl of like de Facebookpagina om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen binnen Rhienderoord.

Huldiging kampioenen Sjoelclub Bello '81

De kampioenen B. Hindriks en D. Draaijer (staand) en B. Visschers en F. Verbeek (zittend).

Voorzitter Marten Draaijer mocht afgelopen donderdag alle leden begroeten in de kantine van KV Melynas in Eerbeek voor de feestelijke afsluiting van het seizoen 2013-2014. Men kon genieten van een heerlijk warm en koud buffet en ondertussen het seizoen met elkaar bespreken.

Tijdens deze afsluiting werden ook de kampioenen bekendgemaakt en in het zonnetje gezet met heerlijke vleesschotels. De eindstanden: Klasse A: 1. Bennie Hindriks gem. 124,16 pnt., 2. Stien Hollerman gem. 123,45 pnt., 3. Jo van Beem gem. 120,75 pnt. Klasse B: 1. Fenna Verbeek gem. 118,31 pnt., 2. Ineke Draaijer gem. 116,54 pnt., 3. Annie de Haan gem. 115,99 pnt. Klasse C: 1. Bertha Visschers gem. 112,31 pnt., 2. Hendrik Draaijer gem. 104,86 pnt., 3. Hennie Bosch gem. 102,09 pnt. Klasse D: 1. Dinie Draaijer gem. 107,05 pnt., 2. Dinie Reinders gem. 103,26 pnt., 3. Marten Draaijer gem. 101,07 pnt. Na deze huldiging was er een grote verloting met vele prijzen. Al met al weer een gezellig einde van het sjoelseizoen. Op donderdag 28 augustus a.s. zullen we om 19.00 uur weer van start gaan in de kantine van KV Melynas te Eerbeek. Wilt u ook eens aanschuiven, schroom niet en kom gezellig meedoen.

Dance Fever Woensdag 21 mei hebben de streetdancegroepen van gymnastiekvereniging Kracht & Vlugheid een spetterende voorstelling gegeven. De kinderen lieten verschillende dansen zien op nieuwe, swingende popmuziek. De gymzaal aan de Lorentzstraat was helemaal omgetoverd met slingers en ballonnen. Er waren veel mensen en iedereen was enthousiast. Het was een groot feest! Ieder jaar werkt men naar een voorstelling toe waar de kinderen kunnen laten zien wat ze in de lessen geleerd hebben. Hou jij ook van dans en bewegen op de nieuwste liedjes? Kom gerust een keer meerdoen. De lessen worden iedere woensdag gegeven in de gymzaal aan de Lorentzstraat. De lestijden zijn: • Voor de leeftijd 4 tot 7 jaar: van 17.45 tot 18.30 uur. • Voor de leeftijd 7 tot 9 jaar: van 18.30 tot 19.15 uur. • Voor de leeftijd 10+: van 19.15 tot 20.00 uur. De eerste twee proeflessen zijn gratis. Voor meer informatie kunt u kijken op www.krachtenvlugheid.eu of even bellen naar Linda du Buisson, tel. 06-22550658.

Verkoop afgeschreven media vanaf 21 juni In de bibliotheken in Brummen en Eerbeek vindt vanaf zaterdag 21 juni de verkoop plaats van afgeschreven boeken, tijdschriften en dvd’s. Donateurs van de Boekensteun, kunnen op vertoon van hun lidmaatschapskaart al om 10.30 uur terecht. Dit is een half uur voor de normale openingstijd. Er is weer een groot en gevarieerd aanbod. Naast romans, informatieve boeken, tijdschriften en strips voor volwassenen zijn er ook boeken voor de jeugd. Uiteraard mogen de prentenboeken voor de kleuters en strips en informatieve boeken voor kinderen tot 15 jaar niet ontbreken. Dit wordt allemaal voor een zacht prijsje van de hand gedaan: een jeugdboek kost € 1,- en een volwassen boek € 1,50.

Brummens weekblad bw23 14  
Brummens weekblad bw23 14