Page 1

Vrijwilligerskrant 2012 I n c l u s i e f u i t g e b re i d v a c a t u re ove r z i c h t

HOME

VRIJWILLIGERS

ORGANISATIES

Voorwoord Met deze Vrijwilligerskrant willen we de behoefte aan vrijwilligers in Oldenzaal onder de aandacht brengen. Zoals elk jaar staan alle bij ons bekende vacatures in lijsten aan de zijkant van de pagina’s. Daarnaast hebben we een aantal vacatures groter in beeld gebracht. Alle vacatures zijn te vinden op onze website. Via de website is het mogelijk om je als vrijwilliger voor een vacature aan te melden. Maar je kunt ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen.

BEDRIJVEN

INFO & ADVIES

Adresgegevens: Grevinkhof 50 7573 DD Oldenzaal 0541 - 57 14 14 www.vcoldenzaal.nl

WIE HELPT?

MAS

Vacaturebank

Zit er niet meteen een vrijwilligersvacature bij die aanspreekt? Je kunt je ook aanmelden voor de talentenbank! Voor vragen en informatie kun je terecht bij Paul Wermers: 0541-571414 of info@vcoldenzaal.nl. De Vrijwilligerscentrale wenst u fijne feestdagen en een gezond Nieuw Jaar.

Nieuw adres De Vrijwilligerscentrale is verhuisd naar: Grevinkhof 50 7573 DD Oldenzaal Openingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur. Wanneer je iemand van ons wilt spreken, kun je het beste van te voren een afspraak maken. Wanneer we niet aanwezig of niet bereikbaar zijn, zorgt het secretariaat ervoor dat wij een terugbelverzoek krijgen. Je wordt dan door ons teruggebeld.

Cursussen en trainingen We bieden al jaren, tegen een geringe vergoeding, allerlei cursussen en trainingen aan voor vrijwilligers. Daarbij proberen we ons aanbod zo goed mogelijk af te stemmen op wat vrijwilligersorganisaties vragen. Bovendien verzorgen we ook trainingen en cursussen op maat. Ons aanbod vind je op de homepage van onze website onder “maatwerk” en onder “scholing”.

Gratis Workshops We hebben voor organisaties een aantal gratis workshops voor hun vrijwilligers. Deze workshops worden afgestemd op de organisatie. Kijk voor de gratis workshops op de homepage van onze website onder “maatwerk”.

Vrijwilligerscentrale Oldenzaal is een onderdeel van

W W W. V C O L D E N Z A A L . N L


Pagina 2

CUSO zoekt een bestuurslid met als taak het organiseren van culturele activiteiten en contact houden met de pers. www.cosbo-oldenzaal.nl Het historisch museum ‘Het Palthehuis’ zoekt een klusjesman en vrijwilligers voor diverse kaderfuncties. www.palthehuis.nl Stichting Stadsdraaiorgel ‘t Piepenrek Oldenzaal zoekt een enthousiaste en gezellige orgeldraaier. www.piepenrek.nl Historisch Centrum Overijssel zoekt ZVMN[MPPMKIVWSQLMWXSVMWGLI½PQWMR>[SPPIIRSJMR de Overijsselse regio’s te vertonen. www.historischcentrumoverijssel.nl RTV Losser-Oldenzaal zoekt een hoofd TV, een reporter, een (eind)redacteur, een medewerker (muziek)redactie en geluidstechnicus, medewerker montage en een cameraman/vrouw. www.rtvoldenzaal.nl Streekradio Twente FM biedt vrijwilligers een zeer ruimte keuze met de volgende vacatures: Presentator Sport; Presentator Informatieve Programma's; Programmatechnicus; Geluidstechnicus; Redacteur/Lid Programmaraad Stroming Minderheden; Lid Programmaraad Stroming Werknemers. www.twentefm.nl

Buitenwerker(s) gezocht Waar: OHC Bully is een actieve hockey club met ruim 900 leden en een enthousiaste groep vrijwilligers. Onderhoud van het eigen clubhuis en de omliggende hockeyvelden is altijd een hele klus, die nooit af is. Daarom kan Bully nog wel wat hulp gebruiken voor het bijhouden van de buitenboel.

Wie: Je vindt het leuk om fotopresentaties te maken van alle foto’s die in de loop der jaren zijn gemaakt. Dat je ze daarvoor eerst moet ordenen is natuurlijk logisch. Je bent handig met de computer en weet hoe je foto’s kunt bewerken.

Hoe: Samen met andere vrijwilligers verzorg je het onderhoud. Er wordt gewerkt aan de hand van een onderhoudsschema. Werktijden worden in overleg afgesproken. Het meeste werk wordt in de ochtenduren gedaan (± 20 uur/week).

Hoe: Je bespreekt welke wensen er zijn en gaat aan de slag. De door jou gemaakte presentaties worden gebruikt om met bewoners samen foto’s te kijken. Of als diapresentatie in de hal. Je kunt je werktijden helemaal zelf invullen.

Info: >SVKNMNZSSVIIRKSIHSRHIVLSYHIRWTSVXGSQTPI\# Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale of kijk op www.ohcbully.nl en meld je aan.

Info: Zet jij onze foto’s op een rijtje? Neem contact op met deVrijwilligerscentrale of kijk op www.zorgfederatieoldenzaal.nl en meld je aan.

Cosmos Ontdekcentrum in Lattrop vraagt enthousiaste personen voor diverse werkzaamheden. www.e-cosmos.nl

Waar: De Dierenbescherming in Twente staat al ruim 50 jaar op de bres voor een dierwaardig bestaan van alle dieren. Helaas is dierenleed nog altijd aan de orde van de dag. De Dierenbescherming doet er alles aan om misstanden bij de wortel aan te pakken.

Stichting Synagoge Enschede zoekt vrijwilligers voor diverse functies o.a.: vertalers Nederlands-Duits, Duitstalige rondleider c.q. suppoost en rondleiders voor schoolklassen en gastheren en gastvrouwen. www.synagoge-enschede.nl

Hoe: Tijdens 5 markten/beurzen in Oldenzaal en omgeving begeleid je ons promotie team, dat folders uitdeelt en leden probeert te werven. Op zo’n markt of beurs is het team ongeveer 2 uur aanwezig.

Parochie H. Plechelmus, locaties Antonius en Plechelmus zoeken mensen voor lichte onderhoudswerkzaamheden, tuinonderhoud en medewerkers voor de bloemschikgroep. www.plechelmus.nl

Info: Ga jij ons promoten? Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale of kijk op www.twente.dierenbescherming.nl en meld je aan.

Redacteur Waar: OHV is een hengelsportvereniging met ongeveer 1400 leden. Gedurende het jaar vinden er diverse activiteiten plaats zoals viswedstrijden voor senioren jeugdleden. Er worden cursussen gegeven en bijeenkomsten gehouden. En er wordt gewerkt aan de viswateren.

Parochie H. Plechelmus, locatie Drieëenheidskerk zoekt vrijwilligers voor het wijk-straatcontactwerk, liturgische werkgroepen, jongerenpastoraat, opbouwwerk en administratie. www.plechelmus.nl

Wie: Je vindt het leuk om bij activiteiten van OHV aanwezig te zijn. Je kunt met een camera overweg en een leuk stukje schrijven. Opstellen van een interessante (digitale) nieuwsbrief is voor jou geen enkel probleem. Je levert graag je bijdrage aan de promotie van OHV.

Vereniging Dante Alighieri zoekt personen die actief willen participeren in het bestuur en van daaruit de Italiaanse taal en cultuur willen uitdragen. www.vcoldenzaal.nl Gehandicapten

Hoe: Je stemt je werktijden af op de activiteiten die er zijn. Daarbij zorg je ervoor dat er regelmatig een nieuwe nieuwsbrief is. Samen met andere vrijwilligers laat je zien wat OHV te bieden heeft.

De J.P. van den Bent Stichting zoekt bij verschillende locaties activiteiten-begeleiders, een computermaatje en een chauffeur. www.jpvandenbent.nl

MEE Twente zoekt personen die mensen met een verstandelijke beperking willen begeleiden tijdens groepsvakanties. www.mee-reizen.nl De Twentse Zorgcentra, locatie ‘Het Bouwhuis’ vraagt begeleiders voor bewoners om te gaan wandelen, zwemmen, muziek maken enz. en een televisiepresentator voor Boom-TV, de eigen TV-zender van ’t Bouwhuis. www.detwentsezorgcentra.nl De Twentse Zorgcentra, locatie ‘De Losserhof’ en ‘Het Bouwhuis’ bieden vrijwilligers een zeer ruime keuze in vacatures. Belangrijk is dat u wilt omgaan met mensen met een verstandelijke beperking. Wilt u eens OIRRMWQEOIRQIXHMXKVSXI[SSR^SVKGSQTPI\ dan kunt u altijd vrijblijvend een rondleiding aanvragen. www.detwentsezorgcentra.nl Colofon: Uitgave: Vrijwilligerscentrale Oldenzaal, en uitgeverij “Het Twentsche Land” uitgever van o.a. “Oldenzaal Journaal” ‡ vormgeving: Leroy Versmissen ‡ technische realisatie ‡Maurice Weustink 074 -2596633

Coach Humanitas Match Waar: Humanitas is er voor mensen die het even niet in hun eentje redden. Het jongerenmaatjesproject Match is er voor ondersteuning van jongeren in de leeftijd van 15 tot 25 jaar. Het zijn bijvoorbeeld jongeren die weinig sociale contacten hebben en erg eenzaam zijn. Wie: Je hebt hart voor jongeren en kunt goed luisteren. Als maatje/coach vind je het leuk om samen met een jongere vrijetijdsactiviteiten te ondernemen en hem of haar sociale steun te geven. Je bent ongeveer 2 uur per week beschikbaar voor contact met een jongere. Hoe: Je krijgt een basistraining van 3 dagdelen en je wordt vanuit Humanitas verder ondersteund door middel van intervisie. Je kunt je werktijden in overleg bepalen. Je bent gemiddeld een jaar lang maatje/coach. Info: Wil jij een jongere een steuntje in de rug geven? Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale of mail j.jansen@humanitas.nl en meld je aan.

Redactielid voor lunchprogramma Waar: RTV Losser Oldenzaal is de lokale omroep. Het radioprogramma “Van lunch tot 2” wordt dagelijks van 12.00 tot 14.00 uur uitgezonden. Hierin worden actuele onderwerpen besproken met interessante gasten, afgewisseld met muziek. Wie: Je hebt interesse in nieuws en actualiteit. Met name in wat er in Oldenzaal en omgeving speelt. Je bent initiatiefrijk en durft mensen te benaderen om als gast in de uitzending te komen. Met mensen omgaan en samenwerken ligt je wel. Je kunt met een computer overweg. Goed in Nederlands. Hoe: Je maakt onderdeel uit van een gezellig redactieteam. Samen zorg je voor een leuke gastenlijst. Je minimale tijdbesteding is een dagdeel, maar je mag ook vaker komen. Bij voorkeur van 9.00 tot 14.00 uur. Info: Verzorg jij onze guest list? Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale of kijk op www.rtvoldenzaal.nl en meld je aan.

‡FXOWXXU

Aveleijn, De Gulle lach is op zoek naar activiteitenbegeleiders. www.degullelach.aveleijnsdt.nl

Info: Breng jij onze activiteiten onder de aandacht? Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale of kijk op www.ohvoldenzaal.nl en meld je aan.

‡EHODQJHQEHKDUWLJLQJ

Aveleijn, De Hunenborg, woonzorgcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking, zoekt nuchtere, vrolijke mensen die er op uit willen gaan met de bewoners of ter ondersteuning van een creatieve activiteitenmorgen. www.aveleijnsdt.nl

‡VSRUW

Historisch Centrum Overijssel zoekt ZVMN[MPPMKIVWSQLMWXSVMWGLI½PQWMR>[SPPIIRSJMR de Overijsselse regio’s te vertonen. www.historischcentrumoverijssel.nl

Wie: Je vindt het belangrijk dat er goed met dieren wordt omgegaan. Dus wil je graag je steentje bijdragen. Je kunt duidelijk uitleggen waarom ondersteuning van de Dierenbescherming zinvol is. Aansturen van een promotie team van 6 middelbare scholieren doe je met plezier.

‡QDWXXU

Begeleider Promotie Team

Stichting Kroam zoekt een medewerker voor het projectteam en een voorzitter voor het bestuur. www.kroam.org

Waar: Scholtenhof en Mariahof zijn twee verzorgingshuizen van de Stichting Zorgfederatie Oldenzaal. Hier wonen ouderen die niet meer in staat zijn om ^IPJWXERHMK XI [SRIR (SSV IIR ¾I\MFIP EERFSH van diensten wordt ervoor gezorgd dat bewoners zich écht thuis voelen.

Wie: Buitenwerk spreekt je aan. Je bent handig en vindt klussen leuk. Reparatiewerkzaamheden, grasmaaien, groenonderhoud; je draait je hand er niet voor om! Je snapt dat het nodig is om alles goed bij te houden en zorgt ervoor dat Bully van jou op aan kan.

Het Oldenzaals Jeugdcircus Tubantino is op zoek naar een materiaalbeheerder en een begeleider voor de trainingen ter voorbereiding van de circusvoorstellingen. www.jeugdcircus-tubantino.nl

Museum “De Pelgrim” is op zoek naar een gastheer/gastvrouw en een secretaris voor het bestuur. www.museumdepelgrim.nl

:VMN[MPPMKIV*SXSKVE½I

‡ZHO]LMQ ]RUJ

Cultuur

‡VSRUW

Overzicht Vrijwilligersvacatures

Vrijwilligerskrant 2012


Vrijwilligerskrant 2012

Wie: Je hebt inkoopervaring en vindt het leuk om het assortiment van de Wereldwinkel (mee) te bepalen. Je bent graag op de hoogte van de nieuwste trends en hebt wel idee hoe je daar op in kunt spelen. De doelstelling van de Wereldwinkel spreekt je aan. Hoe: Samen met de winkelcoördinator bekijk je wat er ingekocht moet worden. Je kunt daarbij ook informatie inwinnen bij een trendbureau dat speciaal voor wereldwinkels trends analyseert.

Wie: Je bent met de schroevendraaier in de hand geboren! Knutselen en apparaten weer aan de praat krijgen is je lust en je leven. In alle rust geconcentreerd aan het werk kunnen zijn spreekt je aan. Je vindt het leuk dat de spullen die jij hebt opgeknapt weer verkocht kunnen worden.

De Springplank zoekt mensen die verstandelijk gehandicapte jongeren willen FIKIPIMHIR FMN LIX ½XRIWWIR IR WTIP IR sportbegeleiders. www.stichtingdespringplank.nl

Info: Word jij ons technisch genie? Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale of kijk op www.kringloopbedrijfdebeurs.nl en meld je aan.

Tracks Travel is op zoek naar vrijwilligers die in een team met ervaren begeleiders willen meewerken aan de begeleiding van vakantiereizen. www.trackstravel.nl zoekt Johanniter Hulpverlening vrijwilligers die ouderen en personen met een lichamelijke beperking tijdens hun vakantie willen begeleiden. www.johanniter.nl De Losserhof zoekt iemand die samen met een cliënt wil zwemmen in het zwembad op het terrein van de Losserhof en mensen die willen wandelen met cliënten of bij hen op bezoek willen gaan. www.detwentsezorgcentra.nl De VTBclub vraagt een chauffeur die 1 keer in de maand cliënten van Oldenzaal naar Denekamp wil brengen. www.vcoldenzaal.nl InteraktContour heeft behoefte aan een vrijwilliger met een onderwijsachtergrond die mensen met afasie (problemen op gebied van spraak/schrift door hersenletsel) kan begeleiden en een activiteitenbegeleider. www.interaktcontour.nl Natuur

Info: Kom jij ons helpen? Neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale of kijk op www.dehofte.nl en meld je aan.

Dierenambulance Oost Twente zoekt chauffeurs. www.oosttwente.dierenbescherming.nl

Waar: RTV Losser Oldenzaal is de lokale omroep. Via radio en tv verzorgt de omroep het nieuws en doet verslag van streekgebeurtenissen. Het bestuur bestaat op dit moment uit 3 leden. Er is met name behoefte aan een secretaris en een penningmeester.

‡FXOWXXU

Bestuursleden RTV Losser Oldenzaal

Wie: Je vindt de lokale omroep een interessante organisatie, waar je graag (mee) richting aan wilt geven. Een duidelijk beleid, gericht op de toekomst ZMRHNIFIPERKVMNO.ILIFXOIRRMWST½RERGMIIPIR of secretarieel vlak. Je werkt graag samen en bent communicatief.

Hoe: Werktijden zijn dagelijks van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. In overleg is er vast een mogelijkheid te vinden. Je staat er niet alleen voor, want er is altijd een beroepskracht aanwezig. Info: Welke activiteiten kom jij mee begeleiden? Neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale of kijk op www.interaktcontour.nl en meld je aan.

‡JHKDQGLFDSWHQ

Wie: Knutselen of op een andere manier creatief bezig zijn is iets wat je graag doet. Of misschien ben je meer technisch gericht, of heeft samen koken je passie. In ieder geval ben je geduldig en heb je een groot inlevingsvermogen. Je zet je enthousiast in.

Stichting Paardrijden Gehandicapten Oldenzaal Boerskotten zoekt kantine medewerkers en vrijwilligers in de manege die helpen bij het paardrijden. www. manegedeboerskotten.nl

Het Nederlandse Rode Kruis zoekt verpleegkundigen voor de dag en de nacht tijdens de vakantieweek, een vrijwilliger voor de verbindingsdienst en een webredacteur voor Twente en de Achterhoek www.rodekruis.nl

Hoe: In de periode van maart tot oktober kan de groep vrijwilligers die op dinsdagavond de tuin bijhoudt wel versterking gebruiken. Een positieve, gemoedelijke sfeer, waarin mensen goed voor elkaar zorgen.

Waar: Het dagactiviteitencentrum van InteraktContour heeft een heel gevarieerd activiteitenaanbod. Houtbewerking, creatief, tekenen, computeren, en nog veel meer. Behalve mensen met nietaangeboren hersenletsel komen er ook mensen met een lichamelijke beperking.

Gehandicapten

Het Rode Kruis afd. Losser vraagt begeleiders voor het zwemproject voor mensen met een beperking. www.rodekruis.nl

Wie: Je houdt van planten en bloemen. Er wordt wel van je gezegd dat je groene vingers hebt. In ieder KIZEPZMRHNILIX½NRSQMRHIXYMRXI[IVOIR,IX lijkt je gezellig om dat samen met anderen te doen. Vakkennis is meegenomen, maar niet noodzakelijk.

Activiteitenbegeleider

Overzicht Vrijwilligersvacatures

Stichting Hulphond Nederland vraagt ondersteuning voor mensen met een beperking die een cursus volgen waarin zij getraind worden om te gaan met een hulphond. www.hulphond.nl

‡QDWXXU

Waar: De Höfte is een NatuurMilieuEducatief-centrum. Het doel van de organisatie is mensen bewust te maken van natuur en milieu om zich heen. De Höfte beschikt over een prachtige heemtuin. Het onderhoud daarvan vraagt om tuinliefhebbers, die zich willen inspannen.

Waar: Kringloopbedrijf De Beurs zamelt al jaren succesvol spullen in, die opnieuw gebruikt kunnen worden. Deze worden dan in de winkel van De Beurs verkocht. Voordat de spullen in de winkel belanden, moeten ze vaak eerst nog opgeknapt of gerepareerd worden.

Hoe: Maandag tot en met vrijdag wordt er gewerkt van 8.45 tot 17.00 uur. In overleg wordt afgesproken wat jouw werktijden zijn. Al het benodigde gereedschap is natuurlijk aanwezig.

Info: Welke trends breng jij naar Oldenzaal? Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale of kijk op www.oldenzaal.wereldwinkels.nl en meld je aan.

Tuinliefhebber(s)

Knutselaar met technisch inzicht

‡RYHULJ

Waar: De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit andere culturen. Fairtrade producten met respect voor mens en milieu. Producenten krijgen een rechtvaardige prijs en kunnen daardoor een menswaardig bestaan opbouwen.

‡EHODQJHQEHKDUWLJLQJ

Hoofd Inkoop

Pagina 3

Hoe: Het bestuur maakt het beleid en werkt nauw samen met de stationsmanager. Bestuursvergaderingen vinden elke 14 dagen plaats. Meestal in de namiddag, maar ’s avonds is ook mogelijk. Info: Kom jij ons bestuur versterken? Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale of kijk op www.rtvoldenzaal.nl en meld je aan.

IVN zoekt enthousiaste natuurliefhebbers om haar afdeling Oldenzaal te versterken. Zowel voor de organisatie van (jeugd)activiteiten, excursies en lezingen als voor haar bestuur. www.ivn.nl Het Groene Spoor is een biologische boerderij voor groenteteelt en melkvee. Zij zoeken vrijwilligers voor ondersteuning op de boerderij en het land. www.groenespoor.nl Commissie Milieu Wijkorgaan Zuid Berghuizen is op zoek naar personen die de belangen van de wijk ten aanzien van het milieu willen behartigen. www.vcoldenzaal.nl Kinderboerderij De Höfte zoekt medewerkers voor de heemtuin. www.dehofte.nl Dierentehuis Oost Twente is op zoek naar een klusjesman en een dierenverzorger die ook huishoudelijke werkzaamheden doet. Ook wordt er een secretaris gezocht. www.dierentehuisoosttwente.nl Het Milieu Overleg Oldenzaal zoekt bestuursleden. Men is op zoek naar een secretaris en zijn vooral dringend verlegen om een penningmeester. www.moo-oldenzaal.nl Dierenbescherming afdeling De Twente zoek een begeleider voor het promotie-team. www.twente.dierenbescherming.nl Natuurmonumenten Noord Oost Twente zoekt een promotiemedewerker. www.natuurmonumenten.nl Onderwijs

Wie helpt?

Artikel 1 Overijssel is op zoek naar vrijwilligers die willen optreden als poppenkastspelers. www.artikel1overijssel.nl

Op onze website kun je een hulpvraag plaatsen. Je hebt bijvoorbeeld hulp nodig bij het boodschappen doen, of je zoekt iemand die je hond wil uitlaten. Of van tijd tot tijd eens een praatje komt maken. Jouw vraag komt dan op een prikbord. Mensen die jouw vraag zien en wel willen helpen kunnen je dan direct een mailtje sturen.

Het Twents Carmelcollege, locatie Lyceumstraat is op zoek naar begeleiders die leerlingen helpen met het werk in het buitengebied en zoekt begeleiders die hun kennis over EHBO kunnen overdragen. www.twentscarmelcollege.nl

Dus: kun je wel hulp gebruiken? Plaats je vraag op onze website onder “Wie helpt?”.

R.K. Basisschool Drieëenheid zoekt vrijwilligers die willen helpen bij het veilig oversteken van kinderen op de Kruisstraat en vrijwilligers die willen fungeren als overblijfkracht. www.drie1.nl


Pagina 4

Sport De Hengelsportvereniging zoekt 2 leden voor de Water- en Visstand beheercommissie, 4 leden voor de wedstrijdcommissie en een redacteur. www.ohvoldenzaal.nl Tafeltennisvereniging Quick ’20 zoekt een barman/barvrouw. www.ttvquick20.nl De Oldenzaalse IJsclub heeft nog diverse werkzaamheden in de aanbieding voor geïnteresseerde vrijwilligers, o.a. bestuursfunctie, redactie clubblad en technisch medewerker. www.oijc.nl

Run ’71 Honk- en Softbalvereniging zoek een enthousiaste voorzitter voor dagelijks en algemeen bestuur. www.run71.nl Hockeyvereniging Bully zoekt vrijwilligers voor het schoonmaken van het clubgebouw en onderhoud buitenwerk. www.ohcbully.nl Scootmobielclub De Roadrunners zoekt vrijwilligers voor het uitzetten van routes en begeleiding bij tochten en het opzetten van slecht-weer-activiteiten. www.osc.deroadrunners.nl Stichting Topturnen Oost Nederland zoekt chauffeurs die topturnsters willen vervoeren van Oldenzaal naar Enschede en vice versa. www.topturnen.nl Quick Tennis zoekt coördinatoren voor de trainingen en een redacteur voor het clubblad. www.quicktennis.nl Tenniscentrum Oldenzaal zoekt een groundman die samen met 2 andere vrijwilligers verantwoordelijk is voor het onderhoud van de tennisbanen en een toezichthouder voor de bar. www.tenniscentrumoldenzaal.nl

Quick Gym zoekt een secretaris en een website beheerder. www.quick-gym.nl St. Topteam Pollux Twente zoekt chauffeurs voor het vervoeren van jonge speelsters naar wedstrijden. www.polluxonline.nl V.V. Oldenzaal is op zoek naar WGLIMHWVIGLXIVWZSSVLIX¾YMXIRZER[IHWXVMNHIR van recreatieve teams. www.vvoldenzaal.nl Pollux Volleybalvereniging zoekt een wedstrijdsecretaris, een voorzitter wedstrijdsecretariaat, trainers en scheidsrechters, een hoofd Evenementenzaken, leden voor de commissie evenementenzaken, een hoofd publiciteitszaken, een voorzitter commissie ClubActief en administratieve ondersteuning. www.vvpollux.nl Quick ’20 is op zoek naar patatbakkers en clubhuismedewerkers voor de weekenden. www.quick20.nl Welzijn en Zorg

Website beheerder Waar: Quick Gym is een ambitieuze gym- en turnvereniging, die toonaangevend is binnen de regio. Binnen een prettige familiesfeer biedt de vereniging een zeer gevarieerd lesprogramma van hoge kwaliteit op het gebied van gymnastiek en alle daaraan gelieerde activiteiten.

Waar: MeeReizen organiseert vakanties in binnen- en buitenland voor mensen met een verstandelijke beperking. Het slagen van alle reizen staat of valt met de inzet van de vrijwillige begeleiders. Dankzij hun medewerking kan meeReizen ieder jaar reizen organiseren. Wie: Jij hebt wel zin in een enerverende, onvergetelijke vakantie, samen de handen uit de mouwen steken, maar ook plezier maken. Je bent enthousiast, hebt uithoudingsvermogen en kunt goed met mensen met een verstandelijke beperking omgaan. Je bent 18 jaar of ouder en je hebt een rijbewijs. Hoe: Je gaat een week mee op reis en van te voren neem je deel aan voorbereidings- en trainingsdagen. Vooraf krijg je een gesprek met een medewerker van meeReizen. Iedere reis wordt geleid door een deskundige en ervaren hoofdleider. Info: Heb je belangstelling? Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale of kijk op www.mee-reizen.nl en meld je aan.

Wie: Natuurlijk ben je handig met de computer. Je vindt het belangrijk dat de website van Quick Gym goed up to date wordt gehouden. Dus nieuwe content zet je er zo snel mogelijk op. Je spoort mensen aan om leuke info en foto’s aan te leveren en vindt het leuk om mee te denken. Hoe: Je overlegt over de wensen die er zijn. Jouw ideeën over de website kun je natuurlijk ook inbrengen. Regelmatig krijg je nieuwe content aangeleverd. Werktijden kun je grotendeels zelf bepalen. Info: Houd jij onze website bij? Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale of kijk op www.quick-gym.nl en meld je aan.

Promotor en fondsenwerver Waar: Welkomhuis Twente wordt een vakantiehuis voor gezinnen met jonge kinderen, waarvan er één (of meer) chronisch ziek zijn. Omdat de dagelijkse zorg overgelaten kan worden aan deskundige, invoelende verzorgers en vrijwilligers, kan het gezin even samen een week op adem komen. Wie: Je wilt het Welkomhuis graag onder de aandacht brengen en kunt uitstekend uitleggen waarom het zo belangrijk is. Zowel aan scholieren als EER TSXIRXMtPI HSREXIYVW (EX IV RSK ¾MRO [EX moet worden gedaan, voordat de eerste gezinnen terecht kunnen, vind je geen enkel probleem!

Begeleider Horeca Waar: “De Gulle Lach” (onderdeel van Aveleijn) is een café voor en door mensen met een verstandelijke handicap. Zij verzorgen het eten en drinken en bedienen de gasten. Bij het bakken, kokkerellen en bedienen worden zij ondersteund door de begeleiding. Wie: Je vindt het leuk om in de keuken mee te helpen. Taarten en koekjes bakken, broodjes maken; jij weet wel hoe dat moet. Je kunt goed omgaan met mensen met een verstandelijke beperking. Je bent een vriendelijke gastvrouw/-heer en kan een gezellige sfeer creëren.

Hoe: Bij evenementen beman je samen met collega’s de stand. Je verspreidt campagnemateriaal, geeft presentaties en onderhoudt contact met (potentiële) donateurs. Je bedenkt , organiseert en neemt deel aan acties. Werktijd in overleg.

Hoe: Je komt terecht bij de gezelligste ontmoetingsplaats van Oldenzaal. Midden in het centrum. Je werkt samen met beroepskrachten. Werktijden zijn in overleg. “De Gulle Lach” is maandag tot en met zaterdag geopend.

Info: Zet jij ons in de spotlight? Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale of kijk op www.welkomhuis-twente.nl en meld je aan.

Info: Help jij mee met taarten bakken? Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale of kijk op degullelach.aveleijnsdt.nl en meld je aan.

Patatbakkers en clubhuismedewerkers

Sensoor Oost Nederland zoekt ZVMN[MPPMKIVWHMIGSRXEGXFI^SIOIR[MPPIRE¾IKKIR bij cliënten met psychiatrische problemen om te voorkomen dat deze mensen in een isolement raken. Ook zoekt men vrijwilligers voor de volgende projecten: Telefonische Hulpdienst, Allochtone Vrouwentelefoon, Luister Eens (maatjescontact), Telefonische Hulpdienst Agrariërs, Internet Hulpverlening (via e-mail en chat) en een trainer voor telefoonwachten. www.sensooroostnederland.nl

Waar: Quick ’20 is een actieve voetbalvereniging met bijna 1.900 leden. De club neemt met zo’n 100 teams deel aan de competitie. Eigenlijk heeft Quick ’20 continu vrijwilligers nodig. En niet alleen op voetbalgebied. Het clubhuis kan bijvoorbeeld in het weekend wel wat versterking gebruiken.

Impuls, Welzijn en Educatie is op zoek naar kinderoppas voor de Ouder- en Kindgroep, barmedewerkers bij locatie ’t Noabershoes, taalcoaches, die allochtonen ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal en een vrijwilliger bij de ouderensoos. www.impuls-oldenzaal.nl Steunpunt Informele Zorg zoekt oppas en thuishulp voor gezinnen met kinderen of volwassenen met een chronische ziekte of met een beperking. Op deze manier ontlast en ondersteunt men hun verzorger. Men zoekt een oppas voor 2 uur per week voor 2 verstandelijk beperkte kinderen van een alleenstaande werkende moeder en vrijwilligers die dames met een verstandelijke beperking willen begeleiden. www.siztwente.nl Stichting Leendert Vriel zoekt vrijwilligers die willen waken bij stervenden thuis of in Hospice Holos. www.leendertvriel.nl

Wie: Jij snapt dat voetballen hongerig maakt en zorgt er graag voor dat iedereen lekker snel zijn portie krijgt. Het sfeertje van een voetbalclubhuis staat jou wel aan. Je vindt het logisch om samen de handen uit de mouwen te steken. En je wilt dat best in het weekend doen. Hoe: Je maakt onderdeel uit van een gezellige groep vrijwilligers. Het uitgangspunt van Quick is, dat vrijwilligerswerk gewoon leuk moet zijn om te doen. Samen wordt bekeken welke werktijden voor jou in het weekend mogelijk zijn. Info: Help jij in het weekend mee in ons clubhuis? Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale of kijk op www.quick20.nl en meld je aan.

‡VSRUW

Maatjesproject New@Home zoekt Nederlandse maatjes om minderjarige asielzoekers, vluchtelingen en andere nieuwkomers in Nederland te ondersteunen. www.jeugdenkinderzorg.nl

‡JHKDQGLFDSWHQ

Handbalvereniging Hacol zoekt een penningmeester. www.hacol90.nl

Vrijwilligerscentrale Oldenzaal: 0541-571414 of info@vcoldenzaal.nl

‡ZHO]LMQ ]RUJ

Voetbalvereniging ‘de Esch’ vraagt trainers en begeleiders voor een aantal G-voetbalteams die bestaan uit mensen met een lichte verstandelijke- of lichamelijke handicap en kantinemedewerkers. www.vv-de-esch.nl

Wil je vrijwilligerswerk doen met je afdeling, team of bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Er zijn genoeg leuke én nuttige klussen!

‡VSRUW

De Oldenzaalse Zwem- en Poloclub (OZPC) zoekt een assistent bij trainingen, een penningmeester en vrijwilligers die willen assisteren bij verenigingsactiviteiten. www.ozpc-oldenzaal.nl

Vakantiebegeleiders

Maatschappelijk betrokken ondernemen

‡JHKDQGLFDSWHQ

Overzicht Vrijwilligersvacatures

Vrijwilligerskrant 2012


Vrijwilligerskrant 2012

Dus: meld je aan bij de talentenbank op onze website!

Info: &IRNMNSR^IRMIY[IWIGVIXEVMW# Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale of kijk op www.quick-gym.nl en meld je aan.

Wie: Je voelt je betrokken bij mensenrechten en wilt graag jouw steentje bijdragen. Je vindt het belangrijk om mensenrechten onder de aandacht te brengen. Dus sta je met plezier op beurzen en manifestaties, schrijf je brieven en denk je mee over nieuwe acties.

Ouderensoosvrijwilliger Waar: Impuls is een welzijnsorganisatie met een breed aanbod voor alle bewoners van Oldenzaal, van jong tot oud. Zo is er bijvoorbeeld voor senioren volop gelegenheid om andere mensen te ontmoeten en iets ontspannends te doen tijdens de gezellige dinsdagmiddagsoos.

het Humanitas Match, jongerenmaatjesproject, zoek een coach. Humanitas VOC Tandem zoekt vrijwilligers voor het ondersteunen van (allochtone) deelnemers bij het doorbreken van zijn of haar isolement en bij de opbouw van een eigen sociaal netwerk en maatjes. www.humanitas.nl Bezoekcontact Hoor’ns is een vriendendienst die vrijwilligers koppelt aan deelnemers die een langdurig psychiatrisch probleem hebben of hebben gehad. www.mediant.nl

‡ZHO]LMQ ]RUJ

Waar: Amnesty International is een onafhankelijke, wereldwijde beweging, die zich inzet tegen schending van de mensenrechten. Amnesty International Oldenzaal zoekt enthousiaste nieuwe leden, die actief mee willen draaien in haar werkgroep.

‡EHODQJHQEHKDUWLJLQJ

Werkgroepleden

Wie: Je vindt het leuk om met ouderen om te gaan en ze een beetje in de watten te leggen. Even een praatje QEOIR QIX IIR WTIPPIXNI QIIHSIR OSTNI OSJ½I inschenken. Je vindt een goede sfeer belangrijk en brengt zelf ook gezelligheid mee.

Hoe: Er zijn regelmatig werkgroepbijeenkomsten. Daarin heb jij een duidelijke inbreng. Samen met de andere leden van de werkgroep stem je af wat er moet gebeuren. Werktijden zijn verder in overleg.

Hoe: Elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur. Je helpt mee met het van te voren klaarzetten van de WTYPPIRIRREE¾SSTVYMQNIQIIST)VMWEPXMNHIIR beroepskracht aanwezig. Locatie: Breedwijs.

Info: /SQNMNSR^I[IVOKVSITZIVWXIVOIR# Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale of kijk op www.amnesty.nl meld je aan.

Info: /SQNMNFMNSRWOSJ½IWGLIROIRIRIIRTVEEXNIQEOIR# Neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale of kijk op www.impuls-oldenzaal.nl en meld je aan.

Aanmoedigingsprijs voor jonge vrijwilliger 2011 Désirée Hulsmeijer heeft de aanmoedigingsprijs voor jonge vrijwilligers tot 23 jaar gewonnen. Ze doet vrijwilligerswerk bij Scoutinggroep Titus Brandsma. Ze kreeg de prijs overhandigd door Ken Beimer, de winnaar van 2010. Vincent Brouwer, Maureen Olde Nordkamp, Raimon Mensink, Thijs Kienhuis, Susan Veenstra, Jeroen Moes en Remy Verboom waren ook voor deze prijs genomineerd. Alle genomineerde jonge vrijwilligers LIFFIR IIR ¾MROI FSW FPSIQIR IR IIR OPIMRI EXXIRXMI ontvangen.

Waar: De Werkwijzer is een leerwerkbedrijf en begeleidt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Werkwijzer heeft meerdere horecagelegenheden, een hout-/klussenafdeling, een boerderij en een inpak-/montageafdeling. Daarnaast werken deelnemers bij Kinderboerderij De Höfte. Wie: Je beschikt over een goede rijvaardigheid, en als ervaren chauffeur vertoon je verantwoord rijgedrag. Je vindt het leuk om met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te werken. Mensen kunnen erop vertrouwen dat je gemaakte afspraken nakomt. Hoe: Werktijden zijn in overleg. ’s Ochtends van 8.00 tot 10.00 uur en ’s middags van 14.00 tot 16.30 uur. Je wordt ingedeeld in een rooster. Je komt te werken in een team met enthousiaste collega’s. Info: ;SVH NMN qqR ZER SR^I GLEYJJIYVW# 2IIQ HER contact op met de Vrijwilligerscentrale of kijk op www.werkwijzer-oldenzaal.nl en meld je aan.

‡ZHO]LMQ ]RUJ

Chauffeur(s)

Humanitas Onder Dak zoekt een vrijwilligerscoördinator. www.humanitasonderdaktwente.nl

Stichting Oudere Migranten zoekt een belangenbehartiger voor de seniore nieuwkomers in Oldenzaal en omgeving. www.vcoldenzaal.nl is een Stichting Pandora belangenorganisatie voor ex-psychiatrische patiënten. Men zoekt vrijwilligers voor het verzorgen van gastlessen en voorlichting en vrijwilligers die de depressielijn willen bezetten. www.stichtingpandora.nl Vakantieboerderij ’t Zwervel zoekt begeleiders voor gezinsvakantie. www.atd-vierdewereld.nl De Werkwijzer, Textielstraat is op zoek naar een schilder die onze doelgroep MRWXVYIIVXIRFIKIPIMHXIIR½IXWIRQEOIVHMIHI doelgroep assisteert, een kantinemedewerker en chauffeurs. www.werkwijzer-oldenzaal.nl De Zonnebloem afd. Oldenzaal zoekt vrijwilligsters voor het bezoeken van zieken, bijwonen van vergaderingen en begeleiding tijdens gezellige dagen. www.vcoldenzaal.nl Zorggroep St. Maarten, locatie ‘Gereia’ heeft een ruime keuze voor vrijwilligers: creatieve activiteiten, recreatiemiddagen, activiteitenbegeleiders, avondbezoekers, huiskamerproject en nog véél meer! Zorggroep St. Maarten beschikt in de regio over locaties in Denekamp, Losser en Oldenzaal. www.zsmzorg.nl Zorggroep St. Maarten, locatie ‘De Molenkamp’ zoekt vrijwilligers voor OSJ½I WGLIROIR QEEXNIW FI^SIO[IVO begeleiders doktersbezoek, vrijwilligers voor de bevoorrading van de winkel, vrijwilligers meerzorgproject, ondersteuning tijdens creatieve/recreatieve activiteiten, vrijwilligers wandelgroep, medewerker voor de huiskrant, vrijwilligers groepsverzorging en dagverzorging, persoonlijke omgang met bewoners, vrijwilligers project ‘stille avonduren’ en een ½PQIVZSSVHIZMHISKVSIT[[[^WQ^SVKRP Stichting Zorgfederatie Oldenzaal, locatie ‘Mariahof’ zoekt gastvrouwen voor in de recreatiezaal. Tevens zoekt men maatjes voor bewoners en begeleiding voor doktersbezoek. Ook is er iemand nodig voor de bevoorrading van de winkel. www.zorgfederatieoldenzaal.nl Stichting Zorgfederatie Oldenzaal, locatie ‘De Scholtenhof’ zoekt een ervaren chauffeur voor de rolstoelbus en er is een ruime keuze voor potentiële vrijwilligers: vrijwilliger ZSSV FPSIQWGLMOOIR ZVMN[MPPMKIV JSXSKVE½I assistentie in de huiskamer, gastvrouw recreatiezaal, vrijwilliger dagbesteding, begeleiding doktersbezoek, maatjes bezoekwerk, vrijwilligers meerzorgproject en nog véél meer! www.zorgfederatieoldenzaal.nl Voedselbank Oost Twente is op zoek naar mensen die voedselpakketten willen samenstellen en kratten willen vullen met levensmiddelen. www.voedselbankoosttwente.nl Kledingbank en meer…Oost Twente zoekt mensen die kleding willen ordenen en uitdelen. www.vcoldenzaal.nl Welkomhuis Twente zoekt vrijwilligers die het Welkomhuis willen promoten, fondsenwervers en secretariële ondersteuning. www.welkomhuis-twente.nl

Een special uitbrengen? ROC van Twen te - Basise

ducatie/Ta alcentrum

trum NT2 Computergroe p Losser &omst reken

TSN Thuiszorg

MEE Twen te WILLE! Spec iale kinderopv ang

nw ijze r ‘11 /’12

Hoe: Het bestuur bestaat inclusief de secretaris uit 5 personen. De vergaderingen van het bestuur vinden 1 x per maand plaats op een avond. Voor de rest kun je je werktijd zelf bepalen.

Welzijn en Zorg

Humanitas Twente zoekt vrijwilligers die steun kunnen geven aan mensen die te maken hebben met verliesverwerking, vrijwilligers om mensen te helpen met hun thuisadministratie, een bestuurslid en chatmaatjes. www.hetluisterendoor.nl of www.humanitas.nl

Wie: Vergaderingen voorbereiden, notuleren, verslagen maken; je hebt er geen moeite mee. Allicht kun je KSIH YMX HI ZSIXIR QIX;SVH 3J½GI IR ^SVK NI dat iedereen op tijd zijn stukken heeft. Je vindt het leuk om onderdeel uit te maken van het bestuur, en denkt graag mee.

Als dat nou net aansluit op wat een vrijwilligersorganisatie zoekt, kan je direct een mailtje krijgen. En dan heb jij misschien wel het vrijwilligerswerk gevonden waar je blij van wordt.

Overzicht Vrijwilligersvacatures

Act ivit eite

Leuk vrijwilligerswerk vinden kan door je aan te melden voor de talentenbank. Daar kan je je voorkeur aangeven en je motivatie om vrijwilligerswerk te willen doen. Vrijwilligersorganisaties kunnen in de talentenbank zoeken. Ze zien niet al je gegevens, maar wel of je een man of vrouw bent, je leeftijd en je opleidingsniveau. En, heel belangrijk, je voorkeur en je motivatie.

Waar: Quick Gym is een ambitieuze gym- en turnvereniging, die toonaangevend is binnen de regio. De vereniging heeft sinds dit jaar de beschikking over een gloednieuwe, supermoderne sporthal op De Thij. Het bestuur heeft op dit moment een vacature voor een secretaris.

‡VSRUW

Secretaris

Talentenbank: vrijwilligers gezocht!

Pagina 5

om

Welk

tjeptop12cn STICHTING

esmlxw35yt

cnesw

CLUSTER VOLWASSEN

IN Kinderw erk

Sociaal Cultureel - de Muchte

Werk / Opbouww

erk

Losser - het Trefpunt Overdinkel

Jongerenc entrum de Vrijwilligerscentrale Accu Welzijn Ouderen / Info 55+ BlijFit voor Senioren Kinderopv ang

ging Altijd in bewe - Gastouderb

ureau

- Buitenscho

olse Opvang

- Kindcentru

Peuterspe

m de Lutte

elzaalwerk Gildeproje ct Opvoedin gsonderst euning Sociale activering en leefbaarhe

id

CENTRALE

Maurice Weustink Tel: 074-2596633

ADMINISTRATIE

DE MUCHTE

- VLAS AKKER

2 - POSTBUS

4 - 7500 AA

LOSSER -

T 053 5369400

- MUCHTE@CLUSTERL E OSSER.NL

- WWW.CLUSTERLOSS

ER.NL

m.weustink@twentejournaal.nl www.twentejournaal.nl


Vrijwilligerskrant 2012

Pagina 6

Winnaar Art&Frame Award 2006

Wilt u uw eigen special uitbrengen? ROC van Tw ente - Ba

WILLE! Sp eciale

De speciaalzaak voor kunstenaarsbenodigdheden, wissellijsten, lijsten op maat en beeldhouwstenen.

om

A ct iv it ei te

Voor lijsten en verf

kinderopvan g

n w ij ze r ‘1 1 /’ 1 2

siseducati e/Taalce

ntrum NT 2 Computergr oep Losser & omstrek en TSN Thuiszo rg MEE Twen te

Welk

Sociaal Cultu

reel Werk /

- de Muchte Losser - het Trefp unt Overdink

Jongerencentr

Opbouwwerk

el

um de Accu Vrijwilligerscen trale Welzijn Oude ren / Info 55+ BlijFit voor Senioren Kinderopvang

eging Altijd in bew - Gastoude rbureau - Buitensch oolse Opv ang - Kindcent rum de Lutte

Peuterspeelza

alwerk Gildeproject Opvoeding sondersteunin g Sociale activ ering en leefb aarheid

Twente Journaal produceert op maat gesneden themakranten in het hart van de krant, aparte specials, magazines en boekjes Sterk in de belangrijkste communicatie-doelgroepen. t Neem contact op voor meer informatie of een afspraak. Maurice Weustink Tel: 074-2596633

De (h)eerlijke cadeauwinkel van Oldenzaal zoekt vrijwilligers!

m.weustink@twentejournaal.nl www.twentejournaal.nl

(&((/).#! )%").(

Verkoopmedewerkers Hoofd Inkoop PR-medewerkers

   Kijk voor meer informatie op www.oldenzaal.wereldwinkel.nl, bel 0541 – 533 110 of mail naar info@wereldwinkeloldenzaal.nl

(&#()%").(&#$%-(!+))-,.,')!&#$%"((/))+&(/()%").( /##(-+(-2#$(-&+#$%") -!(1-+#(/,-+#(!(-)((+2#$(!(%.*, '+ ()#! +(,- " - . &-#$ )(&#( #(2#"- #( -+).0+ +,.&--( ( -/(, )(&#(/#,)*'-)/(#(#,+#+--#$#!#( )+'-#*+-('+!'%#$ -.,,(-#$,+**)+-!(&&+((/).#!+)%").(7(.(-/))+-.+()*-#'& !8( )+'+-!(!+.+.-)'-#,+#(!,().(-(-,%),-(

      "ERKSTRAAT s #$ /LDENZAAL s 4   .+(#(!+,-+- 3 &(2&3  (-+(-000"(+#%,((&3'#&#( )"(+#%,((& /(,/,-#!#(!(#(.+!(&'&)#$,,(((,"


Vrijwilligerskrant 2012

Waar: De Molenkamp en De Zonnestraal zijn woonzorgcentra voor ouderen van Zorggroep Sint Maarten. Bij de middagmaaltijd wil de organisatie haar bewoners het gevoel geven uit eten te zijn in een restaurant. Dat vind je terug in de sfeer en de manier van bedienen.

‡ZHO]LMQ ]RUJ

Vrijwilligers met horecagevoel

Wie: Je hebt wel iets met horeca en je weet van aanpakken. Gezelligheid bieden, een praatje maken en tegelijkertijd zorgen dat iedereen vriendelijk bediend wordt gaat bij jou automatisch. Je kunt goed met ouderen omgaan, bent geduldig en werkt graag samen.

Pagina 7

Uitreiking Vrijwilligersprijs 2011 Op donderdag 1 december heeft de jaarlijkse uitreiking van de Oldenzaalse Vrijwilligersprijs plaats gevonden in Stadstheater De Bond. Bezoekers kwamen binnen over een rode loper en werden enthousiast ontvangen door de portiers. Er was muziek en een hapje en een drankje. (ISRKIZIIVEER[I^MKIROSRHIRZzzVHISJ½GMtPI TVMNWYMXVIMOMRKKIRMIXIRZERIIROSVXI¾MXWIRHIWLS[ Wethouder Trees Vloothuis heeft namens het Lokaal Comité Vrijwilligerswerk de prijs uitgereikt.

Unicef zoekt mensen voor meerdere functies zoals: hand- en spandiensten verrichten, helpen bij het organiseren en bijwonen van evenementen en voorlichting geven. www.unicef.nl

Unicef Museumwinkel zoekt mensen voor de verkoop van Unicef-artikelen in de Museumwinkel ‘in den Vijfhoek’. www.unicef.nl Amnesty International zoekt vrijwilligers die zich op regionaal niveau in willen zetten. www.amnesty.nl

Amnesty International Oldenzaal zoekt enthousiaste vrijwilligers die mee willen draaien in de werkgroep. Denk hierbij aan brieven schrijven, stand bemannen en meedenken over nieuwe acties. www.amnesty.nl

Cosbo (Centraal Orgaan Senioren Bonden Oldenzaal) zoekt een notulist. www.cosbo-oldenzaal.nl

Info: Kom jij mee de maaltijd verzorgen? Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale of kijk op www.zsmzorg.nl en meld je aan.

COS Overijssel zoekt verhalenvertellers op scholen of instellingen. www.cosoverijssel.nl

Diabetes Fonds zoekt een regiocoördinator. www.diabetesfonds.nl

Waar: De kinderen van Jeugdcircus Tubantino doen hun best om regelmatig een leuke circusvoorstelling te geven. Daarom trainen ze 2 x per week om hun acts te leren en te oefenen. Daarbij zijn mensen nodig, die hen willen helpen om hun act zo goed mogelijk in te studeren.

Hersenstichting Nederland zoekt een collectecoördinator. www.hersenstichting.nl / www.fondspsychischegezondheid.nl

‡FXOWXXU

Enthousiaste circusliefhebber

De Nederlandse Hyperventilatiestichting zoekt vrijwilligers die lotgenoten in Twente willen ondersteunen en met elkaar in contact willen brengen, hetzij telefonisch of als groeps- gespreksleider en iemand die contact onderhoudt met de vrijwilligers, beslissingen van het bestuur doorvoert en in de regio de werving verzorgt. www.hyperventilatie.org Parkinson Vereniging is op zoek naar cursusleiders voor Parkinsonpatiënten. www.parkinson-vereniging.nl

Wie: Je hoeft zelf geen kunsten te kunnen. Het gaat erom dat je graag met kinderen wilt werken. Hen wilt helpen bij het aanleren van hun circusact en deze verder te verbeteren. Daarbij is het prettig wanneer je een vaste rol wilt aannemen, en de kinderen op je kunnen rekenen.

Prinses Beatrix Fonds zoek collectanten. www.prinsesbeatrixfonds.nl Stichting Heifer helpt mensen in nood in Afrika en Oost-Europa door het geven van een dier. Men zoekt vrijwilligers voor het geven van voorlichting, gastlessen en presentaties. www.heifer.nl

Hoe: De trainingen zijn op maandag en vrijdag aan het einde van de middag. Je leert hoe je de kinderen goed kunt begeleiden. Samen met hen en de andere vrijwilligers kun je iets bijzonders tot stand brengen.

St. Oogfonds Nederland zoekt een organisator i.v.m. collecteren en collectanten. www.oogfonds.nl De Rugpatiëntenvereniging zoekt een secretaris en een PR medewerker/ster. www.rugpatientenoverijssel.nl

Info: Wil jij een act adopteren? Neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale of kijk op www.circus-tubantino.nl en meld je aan.

Wereld Natuurfonds Twente zoekt een lid voor het regioteam. www.wnf.nl/twente

Wereldwinkel Oldenzaal zoekt een hoofd inkoop en enthousiaste winkelmedewerkers QIXEJ½RMXIMXZSSVHIHSIPWXIPPMRK www.oldenzaal.wereldwinkels.nl

VTB club Breedwijs, een activiteitenclub voor mensen met een verstandelijke beperking, heeft dit jaar de Vrijwilligersprijs gewonnen. Het Stadsjongenskoor, de winnaar in 2010, heeft de wisselbokaal weer afgestaan. “De Gouden Boeskool” is nu een jaar lang in het bezit van VTB club Breedwijs! De geldprijs van 1.000 euro kan de club voor de helft aan haar vrijwilligers besteden. De andere helft mag ze schenken aan een plaatselijk goed doel.

Wijkblad ‘De Graven Es’ zoekt ondersteuning bij de lay-out verwerking van het wijkblad. redactie@wijkraaddegravenes.nl

Wijkorgaan De Essen zoekt versterking in het bestuur vooral in de persoon van een secretaris en personen die deel willen nemen aan het werk van het Wijkorgaan. www.vcoldenzaal.nl

Bureau Slachtofferhulp zoekt vrijwilligers die hulp willen verlenen aan slachtoffers van een ongeval of misdrijf in de regio. www.slachtofferhulp.nl Overige

Hoofd Evenementenzaken Waar: Bij volleybalvereniging Pollux zijn zowel mini’s, junioren als senioren actief. Jongens en heren, meisjes en vrouwen. Van recreatief tot topsportniveau. De commissie Evenementenzaken organiseert activiteiten om de onderlinge band in de club verder te versterken. Wie: Je wilt bijdragen aan een positieve clubcultuur. Organiseren zit in je bloed. Je overziet wat er moet gebeuren en regelt het dan ook. Dat daarbij het nodige overlegd en afgestemd moet worden vind je logisch. Je bent initiatiefrijk, stimuleert en werkt graag samen. Hoe: Samen met de andere leden van de commissie stel je een programma op. Jij zorgt voor aansturing van de uitvoering van dat programma. Daarnaast maak je onderdeel uit van het algemeen bestuur. Info: Wie zet bij ons de evenementen op touw? Neem contact op met de Vrijwilligerscentrale of meld je aan via clubactief@vvpollux.nl.

‡VSRUW

Er waren dit jaar veertien organisaties voor de prijs voorgedragen. Vijf daarvan zijn door de jury genomineerd. Behalve VTB club Breedwijs waren dat de Vincentius Vereniging, Kringloopbedrijf De Beurs, IVN en de Oldenzaalse Zwem- en Polo Club (OZ&PC). Zij hebben ieder 250 euro gekregen.

Belangenbehartiging

Ango afdeling Twente zoekt een persoon die de coördinatie wil verzorgen van de jaarlijkse collecte in Oldenzaal. www.ango.nl

Hoe: Elke middag van 11.30 tot 13.30 uur vindt de middagmaaltijd plaats, ook in het weekend. Op welke dag je komt helpen is te overleggen. Je werkt altijd samen met beroepskrachten.

Winnaar Oldenzaalse Vrijwilligersprijs 2011

Overzicht Vrijwilligersvacatures

Buurtbusvereniging Weerselo zoekt chauffeurs voor het onderhouden van de buurtbusverbinding tussen de gemeenten Weerselo, Borne, Ootmarsum en Rossum. www.buurtbusweerselo.nl

Plan Nederland zoekt coördinatoren voor evenementen (schaatsen en zwemmen) vrijwilligers voor diverse functies. www.plannederland.nl

Scouting Titus Brandsma zoekt een aantal begeleiders bij scoutingactiviteiten. Het gaat om diverse groepen: de bevers, welpen, kabouters, gidsen en verkenners. www.scoutingtitusbrandsma.nl

Scouting Peerke Donders zoekt een manusje van alles voor het verrichten van lichte werkzaamheden in en om het scoutinggebouw. www.scouting-peerkedonders.nl

Kringloopbedrijf de Beurs zoekt een begeleider in het restaurant, een restaurantmedewerker en winkelmedewerkers. www.kringloopbedrijfdebeurs.nl


Gezellig en vrijwillig, deze combinatie tref je aan bij Kringloopbedrijf De Beurs Genomineerde voor de vrijwilligersprijs Oldenzaal word je niet zo maar! Daar heb je “Beurs genoteerde” vrijwilligers bij nodig

Allemaal hartelijk dank voor jullie inzet Gezond 2012 De Beurs in Oldenzaal is nu ook op maandagmorgen en donderdagavond tot 21.00 uur geopend. Lübeckstraat 32, Open op ma, di, wo, vrij van 10.00 tot 17.30 uur. Do van 10.00 tot 21.00 uur. Za van 10.00 tot 16.00 uur.

Vrijwilligerskrant 2012  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you