Page 3

Losser Journaal

Dinsdag 18 mei 2010

Rommelmarkt De Martini Kerlkes LOSSER - De Martini Kerlkes houden rommelmarkt bij 29het mei zaterdagmorgen weer een gemeentehuis.

3

Extra activiteiten rondom Straatgoochelfestival

Marinus Heino

Indien u spullen heeft voor deze rommelmarkt, kunt u bellen met: Martijn Kottier: 06-23830560,

Martijn Fischer: 06-20542712 of Martin in het Veld: 06-22383051. Op afspraak worden spullen voor deze rommelmarkt bij u thuis opgehaald. Witgoed kan niet aangeleverd worden.

In de kantlijn

Weinig vis voor VVLO

LOSSER/OLDENZAAL - Dinsdagavond heeft de jeugd van VVLO haar eerste competitiewedstrijd van dit seizoen gehouden in de visvijver Het Markedal te Losser. Helaas waren de weersgoden niet al te vriendelijk en had dit ook betrekking op de vangst. De vissers haalden slechts 6060 gram vis naar boven. Uitslag: 1e Justin Schoppink 840 gram, 2e Wesley Kamphuis 780, 3e Collin Nijland 760, 4e Joost Mesu 740, 5e Baer Lenssen 720, 6e Justin Kaminski 700, 7e Youri Kaminski 680, 8e Jeffrey Kamphuis 540 en 9e Max Van Egmond 300. De volgende jeugdwedstrijd is op dinsdag 25 mei in de Zwaaikom in het Almelo/Nordhornkanaal. Aanvang 18.30 uur. Het vertrek is om 17.30 uur bij de parkeerplaats tegenover de oude Kerk te Losser. Jeugd die mee wil doen, kan zich hier melden.

Reekersgaarden 36 Telf. 053 5362010 7582JB Losser Mobiel: 06-30317971 www.nagelstudiorimini.nl

Betrouwbaar, flexibel, persoonlijk:

opvang voor uw dierbaarste bezit door gekwalificeerde gastouders!

Gastouderbureau St.Cluster, vlasakker 2, Losser. Tel. 053 - 536 94 10, www.clusterlosser.nl www.losserjournaal.nl

www.twentejournaal.nl

Colofon Losser Journaal is een uitgave van: Uitgeverij Het Twentsche Land BV Maurice Weustink Oldenzaalsestraat 232 7557 GC Hengelo tel. 074-259 66 33 fax 074-259 63 53 Oplage: 9.500 exemplaren Verschijnt iedere dinsdag huis-aan-huis in Losser, Overdinkel, Glane, Beuningen, De Lutte en het gedeeltelijke buitengebied Advertentie-adviseur: Niels Wildenborg, 06-395 655 97 Henk te Nijenhuis, 06-304 059 76 E-mail: info@losserjournaal.nl Redactie: Leonie Jansen, 06-44 511 851 E-mail: redactie@losserjournaal.nl Perberichten en foto’s die naar ons opgestuurd worden, worden geacht vrij te zijn van rechten Vormgeving: Raymond Waninge, Jeffrey Kerkdijk Geen Losser Journaal ontvangen? Uitgeverij Het Twentsche Land E-mail: bezorging@twentejournaal.nl 074-2596633 Afhaaladressen Losser Journaal: Losser: Drukkerij Jansen, Albert Heijn, C1000, Gemeentehuis, Bibliotheek De Lutte: Spar Kuipers, Slijterij Segerink Overdinkel: Plus Bellers, Japin Glane: Tankstation Bagchus Beuningen: Sterrebosch/ VVV kantoor

Het Twentsche Land is uitgever van o.a. Hellendoorn Journaal, Hengelo Journaal, Borne Journaal, Oldenzaal Journaal, Enschede Journaal en Losser Journaal.

Deze uitgave is met de nodige zorg tot stand gekomen. Eventuele (druk)fouten of andere onvolkomenheden en daaruit voortvloeiende schade voor lezers of andere partijen komen niet voor rekening van de uitgever.

LOSSER - Dit jaar worden er rondom het straatgoochelfestival een heleboel extra activiteiten georganiseerd. Ook mensen die niet zelf naar het straatgoochelfestival kunnen komen, worden dit jaar verrast met een voorstelling. Ted Mc Koy bijt het spits af en geeft op vrijdagochtend 28 mei een tweetal gratis voorstellingen voor de groepen 4 en 5 van de Losserse basisscholen. De Rabobankzaal van de muziekschool zal beide keren helemaal vol zitten en ongeveer 400 kinderen zullen drie kwartier genieten. Deze voorstellingen worden mede mogelijk gemaakt door de Rabobank Twente Oost. Vrijdagmiddag zal Ted Mc Koy een optreden in verzorgingstehuis Sint Maartens-Stede verzorgen en de bewoners een magisch uurtje schenken. De bewoners van De Losserhof kunnen op vrijdagmiddag 28 mei ook genieten van een uurtje goochelen. Goochelaar Markus Lenzen maakt daar zijn opwachting en heeft zoals gewoonlijk continu de lachers op zijn hand. Dit keer neemt hij zijn gevaarlijke slang Kaa mee. Kaa is geen gewone slang, zij is superslim en beheerst alle goocheltrucs. Na zijn optreden gaat Markus vrolijk verder en zal hij nog ballonnen modelleren voor de bewoners van De Losserhof.

goochelshow Hotel Restaurant De Grote Zwaan heeft op vrijdagmiddag 28 mei zijn eigen goochelshow georganiseerd voor kinderen uit De Lutte. Na schooltijd zijn ze uitgenodigd voor een adembenemende show. Goochelaar Martin Tschanett zal de kinderen aan zich binden. Naast bonte doeken, touwen, ballen en ballonnen verschijnt er zelfs een echt konijntje. Als hoogtepunt van de goochelshow komt Rocky. Wie Rocky precies is? Vraag het na afloop van de voorstelling maar eens aan de kinderen uit De Lutte! Na de show gaat Magic Martin rustig verder en maakt hij nog ballondieren en comics voor de kinderen.

den. Voor reservering van deze bijzondere maaltijden neemt u liefst zo snel mogelijk contact op met de verschillende uitbaters.

Magic Dinners Vrijdagavond 28 mei vinden er een tweetal ‘Magic Dinners’ plaats. Restaurant Saksenstal Gerrit in Overdinkel en Hotel Restaurant De Lutt in De Lutte bieden bezoekers een unieke goochelmaaltijd aan. Zo organiseert Hotel Restaurant De Lutt een ‘Mental Magic Dinner’ en Restaurant Saksenstal Gerrit een ‘Comedy Goochel Dinner’. Tijdens het diner wordt u verrast op een unieke voorstelling van bijzondere goocheltrucs en een goochelaar die misschien ook uw tafel wel even aandoet? Goochelaars Tobi van Deisner en Marc Gettman tekenen voor deze voor Losser unieke goochelmaaltij-

Tegelijkertijd vinden in Hotel Restaurant Marktzicht een viertal unieke workshops BALLONNEN en GOOCHELEN plaats voor kinderen van 7 t/m 14 jaar. In totaal 120 kindplaatsen zijn beschikbaar. Deelname is GRATIS, maar vooraanmelding is wel noodzakelijk! U leest alles over deze workshops en het straatgoochelfestival zelf door het thema ‘straatgoochelfestival’ op de homepage van www.losser.nl aan te klikken.

Zaterdag 29 mei Het eigenlijke straatgoochelen heeft zaterdag 29 mei plaats op een drietal podia in het centrum van Losser, te weten op De Brink, in de achtertuin van De Oude Apotheek en op het Martinusplein naast het oorlogsmonument (supermarkt Plus Van Marle is normaal bereikbaar). Van 11.00 18.00 uur zullen twaalf straatgoochelaars elkaar non-stop en elk half uur afwisselen.

Het straatgoochelfestival wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Provincie Overijssel, Rabobank Twente Oost, Gemeente Losser en Stadt Bad Bentheim.

Verkeersveiligheid De Luttermolenweg Optreden Polyphonic LOSSER - De nieuwe wijk ‘Het Luttermolenveld’ is eind april feestelijk geopend. Na jaren van onzekerheid is er voor de bewoners van de wijk, de inwoners van de Lutte en de gemeente Losser duidelijkheid gekomen in de bestemming van deze wijk. Met de bestemming ‘permanent wonen’ is nu de weg vrij voor de projectontwikkelaar en de gemeente om de infrastructuur aan te passen aan de eisen van een permanente woonwijk. ‘En daar hoort ook de verkeersveiligheid bij’, aldus wethouder Schuddeboom (verkeer).

Voorafgaand aan de opening hebben bestuursleden van de Vereniging van Huiseigenaren De Luttermolen, de gemeente gevraagd naar de verkeerssituatie ter plekke te kijken. Per direct is er toen een parkeerverbod ter plaatse ingevoerd. Schuddeboom: ‘En voor meer maatregelen is iets meer tijd nodig, en dat zit ook in de planning.

Het is de bedoeling om op de plek waar voorheen de paaltjes in de Luttermolenweg stonden een verkeersdrempel te maken. De drempel ligt er zeker voor de zomer.’

in muziekkoepel

OVERDINKEL - Het gemengde koor ‘Polyphonic’ verwisselt op donderdagavond 20 mei haar vaste repetitieruimte in muziekschool ‘de Sleutel’ met de muziekkoepel in Overdinkel. Onder leiding van dirigent Monique Kokkeler brengt het koor een muzikale doorsnede van haar repertoire ten gehoren. Het bestaat uit verschillende genres, van pop tot licht klassiek en van musical tot volksliederen uit verschillende culturen. Het koor zal worden begeleid door een combo. Het concert begint om 19.30 uur en is gratis toegankelijk.

De ene verkiezing is de andere niet. Nog maar nauwelijks zijn de kruitdampen rond de gemeenteraadsverkiezingen opgetrokken of de politieke partijen dingen opnieuw naar de gunst van de kiezer. Het ene verkiezingsprogramma belooft nog meer dan de ander. Politieke kopstukken kruizen op onregelmatige tijden de degens. Er wordt gehakt en er vallen spaanders. Straks na de verkiezingen doet iedereen weer aardig, want hoe je het wendt of keert, aan enige vorm van samenwerking ontkomt men in ons pluriforme landje niet. De verkiezingsprogramma’s worden nog eens naast elkaar gelegd en er volgt overleg. Er wordt geknipt en geplakt om tot een eensluidend programma te komen dat door alle aan een coalitie deelnemende partijen ondertekend dient te worden. Zo was het en zo zal het blijven. Na de raadsverkiezing duurde het in Losser rijkelijk lang voordat de tot elkaar veroordeelde partijen CDA en VVD elkaar hadden gevonden. Niet vreemd, want in de achterliggende jaren werd elk verschil van mening breed uitgemeten. Laat ik duidelijker zijn. Het waren niet alleen de nieuwe bondgenoten die elkaar het leven zuur maakten, de andere partijen maakten eveneens van elk verschil van zakelijk inzicht een politiek spektakel waarbij de spelregels van goed fatsoen dikwijls op de proef werden gesteld. Meteen na de verkiezingen beloofden alle partijen beterschap. Daartoe mede gedwongen door een omvangrijk bezuinigingsplan waardoor in mei vorig jaar de provincie alsnog het groene licht gaf dat Losser eventjes mocht laten zien op eigen benen verder te kunnen. Die waarschuwing werd door alle partijen goed opgepakt. Gelukkig maar. Samen hadden ze iets om voor te vechten: het behouden van de zelfstandigheid van Losser. De één wilde linksom, de ander rechtsom, maar hopelijk gaan alle ego’s nu eens een keer gewoon recht vooruit. ‘Vertrouwen door Samenspel’. Dat is de titel van de gezamenlijke verklaring van alle partijen. Samen willen de Losserse politici werken aan het herstellen van het vertrouwen van de burger in de gemeente. Samen werden in een nota de gemeenschappelijke zaken genoemd waarvoor de gemeenteraad de komende tijd een besluit moet nemen. We schrijven 25 maart 2010. Na het opstellen van dit gezamenlijke rapport werd gewerkt aan de vorming van een nieuw college. Och heden…. Hoe broos de gemeenschappelijke verklaring is, werd meteen na de ondertekening al duidelijk. De inkt was nauwelijks droog of het uitspreken van het vertrouwen werd meteen gevolgd door onderling wantrouwen. CDA-fractievoorzitter Gerrit-Jan uit het Broek maakte ervan melding in zijn niet weersproken verslag over de coalitieonderhandelingen. Volgens hem was er toen al sprake van gesprekken waarbij men alvast het achterste van de tong liet zien. Daarom werd ten langen leste voor de goede vrede toch maar een formateur aangetrokken. Maar ook aan diens conclusies geven partijen graag een eigen interpretatie. Vertrouwen door samenspel klinkt mooi, maar zal in de praktijk moeten blijken. Mocht het niet optimaal zijn, dan komt er een wethouder van CDA- huize bij. Het college van CDA en VVD en de raadsleden zijn bij voorbaat gewaarschuwd. Marinus

Reageren: marinusheino@online.de

Losser 18 mei  

Dinsdag 18 mei 2010 www.wittewoningmakelaars.nl www.wittewoningmakelaars.nl nog op zoek naar verenigingen en standhouders in de non-food. va...

Losser 18 mei  

Dinsdag 18 mei 2010 www.wittewoningmakelaars.nl www.wittewoningmakelaars.nl nog op zoek naar verenigingen en standhouders in de non-food. va...

Advertisement