Page 1

PERSPECTIEF

PERSPECTIEF

Twan van Beusekom


INHOUDSOPGAVE:

Transmedia case: Ben the Bodyguard Transmedia case: Ingress Transmedia case: Mega upload

10: Persoonsmerkanalyse: DJ Headhunterz 12: Over mijzelf: Persoonlijk verslag 13: Personal DNA: Resultaten

14: Keuzes: Fonts 15: Keuzes: Geluid, sfeerbeelden 16: Analyse: Gebruikte media kanalen

18: Inspiratie: Seth Godin 20: Inspiratie: Steve Krug

INHOUDSOPGAVE:

4: 6: 8:


TRANSMEDIA CASE:

BEN THE BODYGUARD Wat is het? Ben the bodyguard is een app die persoonlijke foto’s, wachtwoorden, afspraken, notities en contacten veilig voor je bewaard. Ben the bodyguard brengt op een cartoony manier beveiliging van de telefoon onder de aandacht, door middel van een sterke encryptie worden persoonlijke gegevens en bestanden versleuteld op de telefoon. Gericht op de zakelijke markt maar met een knipoog naar de “normale” smartphone gebruiker.

Hoe word het verteld? Het verhaal over Ben word door middel van een interactieve website verteld. Door te scrollen loopt Ben over de straat en verteld hij over de functies die de app bied op een verhalende manier. Terwijl Ben door de straten loopt komen er steeds meer nieuwe graphics voorbij die op een thematische manier vertellen wat Ben allemaal “had kunnen voor komen”. De graphics en tekst van Ben zijn zo sterk vorm gegeven dat het verhaal zichzelf verteld, het is in een opslag duidelijk wat Ben doet en wat ben voor jou kan doen. Door het gebruik van facebook / twitter en een youtube trailer is deze app / website onder de aandacht gebracht van het grote publiek. Ik vind Ben the bodyguard een van de sterkere websites van een app op dit moment juist omdat de website het verhaal verteld van de app. De website zet een hele sfeer neer die je ook echt het gevoel geeft dat deze app je veiligheid bied.

De stijl van deze app spreekt mij erg aan, erg sterke cartoony stijl maar met een duidelijke boodschap en een goed doordacht concept. want zeg nou zelf wat straalt bescherming beter dan een bodyguard?


Transmedia case:

INGRESS Wat is het? Ingress is een ARG (Augumented Reality Game) die de echte wereld verbind met de game wereld. Door middel van een mobiele telefoon en de app kunnen mensen in hun directe omgeving de game spelen, door gebruik te maken van gps en locatie bepaling kan de game doelen, mensen en opdrachten plaatsen. Deze opdrachten en plaatsen moet de speler vervolgens uitvoeren of vernietigen. (volledige spel uitleg is te vinden op het YouTube kanaal)

Hoe word het verteld? Ingress heeft een grote buzz gehad op Twitter / Facebook / YouTube omdat het de eerste echte ARG was die speelbaar is voor een groot publiek. Het is een immens groot project dat op dit moment voornamelijk in de verenigde staten word gespeeld. Ingress maakt gebruik van positie bepaling om doelen in je omgeving neer te zetten of om je te wijzen naar nieuwe doelwitten. Op dit moment is het nog moeilijk om deze game in Europa te spelen. Ingress houd de community bezig door middel van updates op het YouTube kanaal, op dit kanaal staan tips & tricks maar ook tutorials over hoe je moet beginnen met de game. Door gebruik te maken van YouTube video’s en een website waarop extra aanwijzingen komen te staan krijg je echt het gevoel in een andere wereld te zijn.

Ingress is naar mijn mening de toekomst van gaming, het combineren van objecten in de echte wereld met digitale objecten en opdrachten in een spelwereld is zeer ambitieus en ik denk dat er nog veel soort gelijke projecten gaan komen.


DE SNELSTE CLOUD OPSLAG TOT OP DE DAG VAN VANDAAG. Transmedia case:

MEGA UPLOAD Wat is het?

Na de lancering van Mega andere cloud diensten hun limiet ophoogte, omdat ze bang waren anders teveel klanten te verliezen.

Hoe word het verteld? Kim Dotcom is/was zelf hacker en heeft hij een grote kennis over hoe bestanden zouden moeten worden versleuteld en waar een online opslag aan moet voldoen. Hij vond dat huidige opslag diensten als Dropbox, Google Drive, Box enz. te weinig ruimte aanboden of te duur waren. Om deze reden krijgen gebruikers gratis 50gb aan Cloud opslag ruimte. Mega.co.nz heeft gebruik gemaakt van de online populariteit van Kim Dotcom zelf om binnen een korte tijd uit te groeien tot een grote cloud opslag dienst.

Ik ben zelf groot voorstander en liefhebber van cloud diensten, zelf gebruik ik Google Drive puur omdat dat deze dienst mij synchronisatie bied tussen mobiel / laptop en desktop. Nooit meer zonder documenten zitten of een backup kwijt zijn. Echter Mega zit nog in de Beta fase en zijn ze hard opweg om een desktop applicatie te maken en een app. Ik weet bijna zeker dat over een half jaar Mega een stuk verder is dan ze nu zijn en ik misschien zelfs al wel de overstap heb gemaakt naar deze nieuwe veel belovende dienst.

WIST JE DAT:

Mega is het product dat voort komt uit Mega Upload. Oprichter en internet privacy / Cloud opslag pionier Kim Dotcom moest van de FBI Mega Upload sluiten omdat er te veel illegale bestanden mee werden verspreid, afgelopen jaar heeft hij met nog een paar collega’s Mega opgericht.


PERSOONSMERKANALYSE: Na aanleiding van de lezing van Ruud Boer was de opdracht het maken van een persoon analyse met het brand design model van Ruud Boer. Mijn persoon analyse gaat over Willem Rebergen ook wel bekend als

DJ HEADHUNTERZ.

CREATIVITEIT VRIJHEID

SPIRITUALITEIT

Merk innerlijk

Merk-kernconcept Merkwaarden Het merk is al zolang een kern factor in een veel Creativiteit groter geheel dat het door de tijd heen belangrijk is geworden, niemand weet precies wanneer maar het merk heeft aanzien en een status.

Merk uiterlijk:

Taal Het merk spreekt iedereen persoonlijk aan, alZien De letters, het font en het logo zijn typerend voor gemene teksten waar altijd een diepere boodhet merk en ieder die het merk kent zal dit ook schap in zit die mensen persoonlijk aanspreekt. Het merk communiceert altijd eerlijk en oprecht direct herkennen. naar de consument en dit is ook een van de kernwaarden van het bedrijf. Voelen Het merk staat op cd’s, t-shirts en jasjes het is Iconen tastbaar aanwezig onder de doelgroep. Het merk zelf is een icoon op zichzelf, een afbeelding of foto van de persoon zelf is genoeg Horen Ieder die het merk kent zal het geluid van het om een gedachte, herinnering of een gevoel op merk herkennen dit is dat gene wat dit merk zo te roepen bij de consumenten. sterk maakt en wat het merk heeft opgebouwd tot wat het is.

Producten / Diensten: Het merk heeft muziek als kern-product. Naast de muziek is er ook: podcast, cd’s, t-shirts, jasjes, vesten.

Interne communicatie: Interne communicatie is strak en word door een paar man geregeld, omdat het merk een persoon zelf is zal deze alleen te maken hebben met management en voor de rest vooral zelf eigen baas zijn.

Externe communicatie: Het merk communiceert direct naar de consument en houd ook erg veel contact met de Onderneming: consument om deze zo op de hoogte te houden Het merk heeft als onderneming muziek provan de laatste ontwikkelingen rond het merk. ducer, echter vallen hieronder ook boekingen op feesten/ festivals en andere optredens.

Orkestratie: Alle uitingen rondom het merk Headhunterz versterken elkaar omdat alles word uitgekozen op de persoon zelf. Headhunterz grafische uitingen en teksten versterken elkaar, als hij een tekst op internet zet waarin hij toekomstige veranderingen aankondigt zal hij dit altijd doen door middel van een spirituele quote. Als hij een nieuwe plaat uit brengt dan roepen die visuals een spiritueel gevoel op om bij dit thema aan te sluiten, hoe dieper je in het merk Headhunterz duikt hoe meer je ziet dat alles een groot geheel is.

Headhunterz is voor mij persoonlijk een grote inspiratie bron, hij is iemand die graag speelt met stijlen en zich laat inspireren door nieuwe of andere stijlen en dat doe ik zelf ook graag. Hij krijgt vaak veel negatieve reacties op muziek die hij maakt omdat het anders is en mensen vaak bang zijn voor veranderingen maar hij blijft door gaan met een positiviteit waar ik zelf erg veel repsect voor heb gekregen.

Merkpersoonlijkheid De persoonlijkheid Headhunterz is de man achMerkvisie: Hard dance muziek verspreiden over de hele ter de muziek: spiritueel, eerlijk en altijd opzoek wereld, beginnend met de Verenigde Staten en naar nieuwe dingen die hem inspireren. Azië Merkbelofte Merkmissie Door middel van grote labels en bestaande Het merk belooft creativiteit en muzikaliteit te feesten uit te breiden naar nieuwe landen en promoten over de hele wereld, het verspreiden van ideeën door middel van muziek. continenten.


Voor mij persoonlijk is dit magazine en eigenlijk het hele project een hele openbaring geweest. Ik ben achter eigenschappen en persoonlijkheden van mijzelf gekomen waar ik normaal eigenlijk nooit over heb nagedacht. Ik had altijd wel een bepaald beeld van mijzelf maar door middel van de vragen die ik gedurende het project heb beantwoord ben ik er achter gekomen dat ik over sommige eigenschappen al een goed beeld had maar bij de meeste eigenschappen zat ik er compleet naast.

PERSONAL DNA You are an Inventor

Your vision allows you to identify what’s missing from a given situation, and your creativity allows you to fill in the gaps.

Your imagination, self-reliance, openness to new things, and appreciation for utility combine to Your awareness of how things function gives make you an INVENTOR. you the ability to come up with new uses for common objects. You have the confidence to make your visions into reality, and you are willing to consider many It is more interesting for you to pursue excitealternatives to get that done. ment than it is to get caught up in a routine. The full spectrum of possibilities in the world intrigues you—you’re not limited by pre-conceived notions of how things should be.

Although understanding details is not difficult for you, you specialize in seeing the bigger picture and don’t get caught up in specifics.

Problem-solving is a specialty of yours, owing to your persistence, curiosity, and understanding of how things work.

You tend to more proactive than reactive—you don’t just wait for things to come to you.

You are Benevolent

You’re a good listener, and even better at offering advice.

You are a great person to interact with—understanding, giving, and trusting—in a word, BE- You’re concerned with others at both an individual and societal level—you sympathize with NEVOLENT the plights of troubled groups, and you can care You don’t mind being in social situations, as you about people you’ve never met. feel comfortable enough with people to be yourConsidering many different perspectives is self. something at which you excel, and you appreciYour caring nature goes beyond a basic con- ate that quality in others. cern: you take the time to understand the nuances of people’s situations before passing any Other people’s feelings are important to you, and you’re good at mediating disputes. sort of judgment.

Na het invullen van de Personal DNA vragenlijst Er staat in dat ik dingen altijd van meerdere perkwamen deze resultaten er uit. Ik herken mijzelf spectieven bekijk en dat klopt helemaal, ik ben in veel dingen bijv. Benevolent betekend mak- iemand die graag eerst de dingen van 2 kanten kelijk in de omgang of sociaal, hier heken ik mij bekijkt voor dat ik een beslissing neem. Ik kan erg in omdat ik een sociaal mens ben ik hou er mij ook goed verplaatsen in iemand anders en van de interactie met mensen en ben altijd een probeer ook altijd eerst in te beelden waarom sociale schakel in een groep. bepaalde beslissingen zijn genomen voor ik een mening geef.

POSITIEF STRUCTUUR RUSTIG STRAK OUT OF THE BOX PERFECTIONIST ON THE GO GEFOCUSED SCHERP FUNCTIONALITEIT MINIMALISTISCH TEAMSPELER

Misschien een kant van mij die voor veel mensen onzichtbaar blijft maar ook ik heb een uitlaatklep. Door middel van Hardere dance muziek kan ik even alles vergeten en op feesten en festivals sluit ik mij dan even af van de buiten wereld en is het even een hele dag of nacht genieten van de sfeer en de muziek.

EIGENWIJS EIGEN WERELDJE ALLES OF NIETS EXPLOSIEF


ANTON DONEC SOLLICITUDIN

Helvetica Neue Donec sollicitudin

tristique est, at bibendum dolor euismod ultricies. Lorem ipsum tristique est, at bibendum dolor dolor sit amet, consectetur adip- euismod ultricies. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adiscing elit. ipiscing elit. Proin placerat magna ligula, vitae accumsan ante molestie sed. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes,

nascetur ridiculus mus. Nullam luctus in lectus non bibendum. Proin scelerisque luctus leo, sit amet tristique arcu congue ut. Phasellus sollicitudin laoreet est ac feugiat. Morbi interdum dignissim aliquet. Nam tincidunt erat aliquam, mattis diam ac, tincidunt dolor.

Lobster Donec sollicitudin

Proin placerat magna ligula, vitae accumsan ante molestie sed. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nullam luctus in lectus non bibendum. Proin scelerisque luctus leo, sit amet tristique arcu congue ut. Phasellus sollicitudin laoreet est ac feugiat. Morbi interdum dignissim aliquet. Nam tincidunt erat aliquam, mattis diam ac, tincidunt dolor.

Futura

Donec sollicitudin tristique est, at bibendum dolor euismod ultricies. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

tristique est, at bibendum dolor euismod ultricies. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing Proin placerat magna ligula, vitae elit. Proin placerat magna ligula, vitae accumsan ante molestie sed. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nullam luctus in lectus non bibendum. Proin scelerisque luctus leo, sit amet tristique arcu congue ut. Phasellus sollicitudin laoreet est ac feugiat. Morbi interdum dignissim aliquet. Nam tincidunt erat aliquam, mattis diam ac, tincidunt dolor.

accumsan ante molestie sed. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nullam luctus in lectus non bibendum. Proin scelerisque luctus leo, sit amet tristique arcu congue ut. Phasellus sollicitudin laoreet est ac feugiat. Morbi interdum dignissim aliquet. Nam tincidunt erat aliquam, mattis diam ac, tincidunt dolor.

Arial

Donec sollicitudin tristique est, at bibendum dolor euismod ultricies. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin placerat magna ligula, vitae accumsan ante molestie sed. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nullam luctus in lectus non bibendum. Proin scelerisque luctus leo, sit amet tristique arcu congue ut. Phasellus sollicitudin laoreet est ac feugiat. Morbi interdum dignissim aliquet. Nam tincidunt erat aliquam, mattis diam.


MEDIA KANALEN ANALYSE:

Linkedin

Twitter Wat kun je er mee? Met Twitter is het mogelijk korte berichten van max 140 karakters te delen met followers. Op Twitter is het mogelijk om door middel van video, afbeeldingen of links naar artikelen of een website in contact te blijven met mensen die je volgen.

Welke doelgroep bereik ik ermee? Twitter heeft net als Facebook een erg brede doelgroep, door middel van het volgen van de mensen uit mijn doelgroep en het onder de aandacht brengen van mijn aanwezigheid kan ik de doelgroep zelf benaderen. Als je de juiste mensen volgt kunnen deze ook weer interacties genereren om je aanwezigheid onder de aan-

Wat kun je er mee? Op LinkedIn is het mogelijk om zakelijke connecties te maken, discussie groepen te maken en om met bedrijven in contact te komen. LinkedIn richt zich voornamelijk op de professionele en zakelijke markt en bied hier een uitgebreid platform voor. Door middel van nieuwsberichten, cases en internationale cases uit alle branches proberen ze mensen een platform te bieden om zichzelf op professioneel niveau te ontwikkelen.

Welke doelgroep bereik ik ermee? Omdat LinkedIn zich voornamelijk richt op de zakelijke markt zitten hierdoor ook veel zakelijke professionals op LinkedIn. Het maken van een bedrijfspagina kan zeer interessant zijn omdat je hierdoor je mogelijke klanten kring kan vergroten.

Voordelen:

Voordelen:

- Veel interactie met followers - Mogelijkheid tot delen van meerdere media bestanden

- Zakelijk platform met zeer uitgebreide functies - Snel interactie en contact met andere professionals uit de branche

Nadelen:

Nadelen:

- Moeilijker om de zakelijke doelgroep of klanten te bereiken - Minder goede advertentie mogelijkheden dan bij Facebook

- Erg specifiek platform - Niet geschikt als enige platform - Geen uitgebreide mogelijkheden tot integratie met andere platformen.

Facebook

Waarom deze kanalen? Ik vind effectiviteit belangrijk, het bespaart tijd en door effectief te werk te gaan behou je rust en kun je meer in minder tijd bereiken. Dit gezegd hebbend kan ik met de hier boven en naast genoemde kanalen mijn aanwezigheid het effectiefst benutten. Via mijn blog of website kan ik makkelijk nieuwe posts of updates delen naar deze kanalen. Door maar op een plek een update te hoeven uitvoeren en deze automatisch te verspreiden via de kanalen bespaart een hoop tijd en verhoogt de effectiviteit van mijn teksten.

Wat kun je er mee? Met Facebook kun je een privĂŠ profiel of bedrijf pagina aanmaken om jezelf of bedrijf onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Door het maken van een eigen pagina kun je je verhaal kwijt en berichten posten met film beeld en geluid erbij.

Welke doelgroep bereik ik ermee? De leeftijd categorie van Facebook is heel erg breed, zo breed dat je tegenwoordig door middel van advertenties en berichten zelf je eigen doelgroep kunt gaan uitkiezen omdat deze eigenlijk van zelf spreken wel op Facebook aanwezig is.

Voordelen: Om toch op te vallen tussen al het blog geweld heb ik ervoor gekozen om op mijn eigen domein een portfolio website / blog te maken.

To blog or not to blog thats the Question

- Veel concurrentie aanwezig - Grote kans op interactie met negatieve doelgroep / negatieve reacties

Op de website www.twanvb.wordpress.com is mijn blog te zien. Ik streef er naar om voor het einde van dit project ook mijn eigen website in de lucht te hebben waarop ik mijn portfolio materiaal neer kan zetten.

Nadelen:

Maar nu even serieus een blog is eigenlijk niet helemaal mijn ding. Ik deel graag dingen met mensen die mij interesseren, aan de andere kant denk ik niet dat een blog de beste manier is om mensen te laten zien wie ik ben en hoe ik denk.

- Veel mogelijkheden voor personalisatie van profiel - Goede interactie mogelijkheden met volgers of potentiele klanten - Mogelijkheid tot creĂŤren van een buzz of viral door goede integratie met YouTube - Integratie mogelijkheid met vele andere platformen, Twitter, Vimeo, YouTube


INSPIRATIE:

Seth Godin

Wat doet hij? Seth Godin is schrijver, spreker en founder. Seth Godin is in de marketing wereld een bekend persoon omdat zijn boeken (14 in totaal) allemaal bestsellers zijn geworden, hij schrijft voornamelijk over de manier waarop ideeën zich verspreiden en over hoe mensen denken. Bekend van: Boeken • • • • • • • • • • • • • • •

Purple Cow The Big Moo We Are All Weird Linchpin Poke The Box Meatball Sundae The Dip Tribes Free Prize Inside Permission Marketing Unleashing the Ideavirus Small is The New Big Survival is Not Enough All Marketers Tell Stories The Big Red Fez

Gebruikt media kanalen om: Zijn ideeën en kennis te verspreiden onder de mensen. Door zijn eigen website, blog en door het spreken op bijv. Ted of andere conferenties en congressen verspreid hij zijn kennis en ideeën over hoe mensen denken en hoe ideeën zich verspreiden. Spreek mij aan omdat: Zijn kijk op het verspreiden van ideeën onder de mensen en zijn kijk op marketing vind ik erg interessant, het verspreiden begint bij een kleine groep en verspreid zich als een olievlek onder de juiste groep mensen als je idee maar goed is en als je de juiste mensen maar kunt overtuigen van je idee. In het boek Purple Cow heeft Seth Godin het over hoe je niet moet proberen de zoveelste in de rij te zijn maar de gene die er uit springt omdat hij het beste is of het meest gekste idee heeft of de meest onbeschofte service, als jij je richt op het anders zijn dan anderen en iets heel goed kan dan zullen mensen je vanzelf opmerken en dan kun je veel meer succes hebben bij de mensen die waarderen dat je juist anders bent dan anderen. Bron: http://www.sethgodin.com/sg/ http://sethgodin.typepad.com/ http://www.ted.com/search?cat=ss_all&q=seth+godin

VERANDER JE BUSINESS DOOR BUITENGEWOON TE ZIJN


INSPIRATIE:

Steve Krug

Wat doet hij? Steve Krug is schrijver van het boek Don’t Make Me Think een boek over web usability. Steve Krug is ook eigenaar van Advanced Common Sense een bedrijf dat zich richt op adviseren en leren van hoe bedrijven om moeten gaan met hun website en wat de gebruiker wel of niet ziet. • •

Don’t Make Me Think Advanced Common Sense (Bedrijf)

Gebruikt media kanalen om: Steve Krug gebruikt zijn boek, blog en website om mensen “Common sense” bij te brengen als het gaat om web usability. Zijn motto is: “ It’s not rocket surgery” hiermee doelend op het idee dat bedrijven vaak hebben dat ze een gigantische investering moeten doen om hun website te verbeteren. Spreek mij aan omdat: Na het lezen van zijn boek zullen de meeste mensen zo iets hebben van: He dit doe ik ook of he ik wist helemaal niet dat ik zo voorspelbaar was of dacht. Het interesseert mij hoe mensen zich over websites heen verplaatsen en hoe ze omgaan met de elementen die ik heb ontworpen of hoe ik mijn structuur heb op gezet. Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Steve_Krug http://www.sensible.com/index.html http://someslightlyirregular.com/

IT’S NOT ROCKET SURGERY

Digitaalwerkboek v8  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you