Page 1

erspectief erspectief

516981 // C1D Twan van Beusekom Docent: Patrick Kreling 1\


INHOUDSOPGAVE: ZWART OP WIT: • Het begin (inleiding) 4. • Mindmap / Logo 5.

• Transmedia: Ben the Bodyguard 6 • Transmedia: Ingress 8

• Transmedia: Mega upload 10

• Persoonsmerkanalyse: DJ Headhunterz 12 • Overmij: Karakter, interesses 14 • Personal DNA 15

• Merk ik analyse 16 • Mijn merken 17 • Mijn fonts 18

• Typografie in het wild 19

• Mijn kleuren / color moodboard 19 • Media kanalen analyse 20 • Inspiratie: Seth Godin 22 • Inspiratie: Steve Krug 24

• Eigen inbreng: Mary Go Wild “25 jaar dance in Nederland“

/2

26


INTERWEBSOPGAVE: PRINT OP WEB: twanvb.tumblr.com • Recensie Pixar tentoonstelling - Excursie • Moodboard - interesses / persoonlijke merken • Antwoorden op vragen - Waar zou je zijn zonder techniek? • Grid - Tijdschrif layout • Poster - Merk ik • Kleur keuze / Kleur wijziging - Toelichting op keuzes • Intro film en muziek fragment - Merk ik • Updates op digitale werkboek - Volg stap voor stap de voortgang • Recensie lezing Ruud Boer - Brand Design • Uitleg Brand Design model aan de hand van lezing Ruud Boer • Transmedia Cases - Ben the Body Guard, Ingress, Mega upload • Portfolio’s mensen die mij interesseren - Seth Godin, Steve Krug

facebook.com/twan.vanbeusekom

twitter.com/twnvb

• Poster

• Updates op digitale werkboek • Inspirationele websites, interesses

• Updates op digitale werkboek • Intro film en muziek fragment


HET BEGIN Ieder verhaal heeft een begin, een start, een inleiding er zijn velen termen voor te verzinnen maar het komt op het zelfde neer. Mijn verhaal begint in augustus 2008, in die maand begon ik met mijn MBO opleiding Media Vormgever en vanaf dat moment ben ik in een achtbaan van media ontwikkelingen terecht gekomen. In de 4 jaar dat ik mijn MBO heb afgerond ben ik in aanraking gekomen met alle media van vandaag de dag. Mijn interesse voor gadgets, nieuwe ontwikkelingen en minimalistisch/ strak design. Doormiddel van dit magazine probeer ik jou als lezer mee te trekken in de hedendaagse media wereld en de aspecten die mij intereseren.

WAT JE TE WACHTEN STAAT! Na deze pagina gaat het licht even uit. Niet letterlijk natuurlijk maar ik laat je zien wat mijn definitie van strak is. Ik leg later uit waarom ik heb gekozen om een groot deel van het magazine in het zwart te maken maar daar kom je vanzelf achter.

• Apps die ik interessant vind. • Personen die mij interesseren, DJ’s en schrijvers. • Kleuren en fonts die ik heb gekozen en waarom. • Een blik op mij, hoe ik ben door middel van personal DNA • Een heel erg mooi verslag natuurlijk!

CREATIEF PROCES Om creatief te denken moet je af en toe out of the box gaan. Om dit creatief denken te bevorderen zijn we aan het school jaar begonnen met lessen MultiMedia Design waarbij we in een zo kort mogelijke tijd de hersenenen compleet open gooien om zo de meest creatieve ideeën er uit te persen. twanvb.tumblr.com

/4

In dit creatieve proces was een onderdeel stel je zelf een moeilijke vraag, een vraag die filosofie’s is of juist heel spiritueel of diepzinnig. Een vraag die niet in een regel te beantwoorden valt. Benieuwd wat voor vraag ik mijzelf heb gesteld? Ga dan eventjes een kijkje nemen op mijn blog!


Web

Print

Logo

Product

Programmeren

Facebook

Designing

Concept

Linkedin

Website

Media

Twitter Tumblr

MINDMAP Ontwikkeling Business Tech

Ik

Design Persoon

Strak Helder Geel

Wit

Stijl

To the point Minimalistisch Zwart

Mindmap, aan het begin van het maken van het magazine heb ik alles opgeschreven dat direct bij me op kwam en wat ik vervolgens heb verwerkt in dit magazine.

HET LOGO Een belangrijk onderdeel van een merk is het logo, het draagt bij aan herkenbaarheid en kan een boodschap of gedachte overbrengen in zijn eenvoud. Hier aan de rechterkant staan mijn eerste schetsen van een beeldmerk, het staat voor een kip wat weer voor Barneveld staat mijn woonplaats en verder word het gekenmerkt door de vleugel die de letter b voorsteld de eerste letter van mijn achternaam. Hier aan de linkerkant zijn de schetsen te zien van mijn nieuwe en gebruikte logo. de P komt er twee keer in voor een keer als een P van perspectief en een keer is de letter gespiegeld en op de kop gezet waardoor het ook een gespiegelde b kan zijn wat weer staat voor mijn achternaam Beusekom.

5\


TRANSMEDIA CASE:

Wat is het? Ben the bodyguard is een app die persoonlijke foto’s, wachtwoorden, afspraken, notities en contacten veilig voor je bewaard. Ben the bodyguard brengt op een cartoony manier beveiliging van de telefoon onder de aandacht, door middel van een sterke encryptie worden persoonlijke gegevens en bestanden versleuteld op de telefoon. Gericht op de zakelijke markt maar met een knipoog naar de “normale” smartphone gebruiker.

/6

De stijl van deze app spreekt mij erg aan, erg sterke cartoony stijl maar met een duidelijke boodschap en een goed doordacht concept. want zeg nou zelf wat straalt bescherming beter dan een bodyguard?

BEN THE BODYGUARD


Hoe word het verteld? Het verhaal over Ben word door middel van een interactieve website verteld. Door te scrollen loopt Ben over de straat en verteld hij over de functies die de app bied op een verhalende manier. Terwijl Ben door de straten loopt komen er steeds meer nieuwe graphics voorbij die op een thematische manier vertellen wat Ben allemaal “had kunnen voor komen�. De graphics en tekst van Ben zijn zo sterk vorm gegeven dat het verhaal zichzelf verteld, het is in een opslag duidelijk wat Ben doet en wat ben voor jou kan doen. Door het gebruik van facebook / twitter en een youtube trailer is deze app / website onder de aandacht gebracht van het grote publiek. Ik vind Ben the bodyguard een van de sterkere websites van een app op dit moment juist omdat de website het verhaal verteld van de app. De website zet een hele sfeer neer die je ook echt het gevoel geeft dat deze app je veiligheid bied.

7\


Ingress is naar mijn mening de toekomst van gaming, het combineren van objecten in de echte wereld met digitale objecten en opdrachten in een spelwereld is zeer ambitieus en ik denk dat er nog veel soort gelijke projecten gaan komen.

/8


TRANSMEDIA CASE:

INGRESS Wat is het? Ingress is een ARG (Augumented Reality Game) die de echte wereld verbind met de game wereld. Door middel van een mobiele telefoon en de app kunnen mensen in hun directe omgeving de game spelen, door gebruik te maken van gps en locatie bepaling kan de game doelen, mensen en opdrachten plaatsen. Deze opdrachten en plaatsen moet de speler vervolgens uitvoeren of vernietigen. (volledige spel uitleg is te vinden op het YouTube kanaal)

Hoe word het verteld? Ingress heeft een grote buzz gehad op Twitter / Facebook / YouTube omdat het de eerste echte ARG was die speelbaar is voor een groot publiek. Het is een immens groot project dat op dit moment voornamelijk in de verenigde staten word gespeeld. Ingress maakt gebruik van positie bepaling om doelen in je omgeving neer te zetten of om je te wijzen naar nieuwe doelwitten. Op dit moment is het nog moeilijk om deze game in Europa te spelen. Ingress houd de community bezig door middel van updates op het YouTube kanaal, op dit kanaal staan tips & tricks maar ook tutorials over hoe je moet beginnen met de game. Door gebruik te maken van YouTube video’s en een website waarop extra aanwijzingen komen te staan krijg je echt het gevoel in een andere wereld te zijn.

9\


TRANSMEDIA CASE:

DE SNELSTE CLOUD OPSLAG TOT OP DE DAG VAN VANDAAG.

/ 10


MEGA UPLOAD

Hoe word het verteld?

Wat is het?

Kim Dotcom is/was zelf hacker en heeft hij een grote kennis over hoe bestanden zouden moeten worden versleuteld en waar een online opsMega is het product dat voort komt uit Mega lag aan moet voldoen. Upload. Oprichter en internet privacy / Cloud opslag pi- Hij vond dat huidige opslag diensten als Droponier Kim Dotcom moest van de FBI Mega Up- box, Google Drive, Box enz. te weinig ruimte load sluiten omdat er te veel illegale bestanden aanboden of te duur waren. Om deze reden krimee werden verspreid, afgelopen jaar heeft hij jgen gebruikers gratis 50gb aan Cloud opslag met nog een paar collega’s Mega opgericht. ruimte.

Ik ben zelf groot voorstander en liefhebber van cloud diensten, zelf gebruik ik Google Drive puur omdat dat deze dienst mij synchronisatie bied tussen mobiel / laptop en desktop. Nooit meer zonder documenten zitten of een backup kwijt zijn. Echter Mega zit nog in de Beta fase en zijn ze hard opweg om een desktop applicatie te maken en een app. Ik weet bijna zeker dat over een half jaar Mega een stuk verder is dan ze nu zijn en ik misschien zelfs al wel de overstap heb gemaakt naar deze nieuwe veel belovende dienst.

WIST JE DAT:

Na de lancering van Mega andere cloud diensten hun limiet ophoogte, omdat ze bang waren anders teveel klanten te verliezen.

11 \


PERSOONSMERKANALYSE: Na aanleiding van de lezing van Ruud Boer was de opdracht het maken van een persoon analyse met het brand design model van Ruud Boer. Mijn persoon analyse gaat over Willem Rebergen ook wel bekend als

Merk innerlijk Merkvisie: Hard dance muziek verspreiden over de hele wereld, beginnend met de Verenigde Staten en Azië Merkmissie Door middel van grote labels en bestaande feesten uit te breiden naar nieuwe landen en continenten. Merkwaarden Het merk is al zolang een kern factor in een veel groter geheel dat het door de tijd heen belangrijk is geworden, niemand weet precies wanneer maar het merk heeft aanzien en een status.

DJ HEADHUNTERZ.

Merkpersoonlijkheid De persoonlijkheid Headhunterz is de man achter de muziek: spiritueel, eerlijk en altijd opzoek naar nieuwe dingen die hem inspireren. Merkbelofte Het merk belooft creativiteit en muzikaliteit te promoten over de hele wereld, het verspreiden van ideeën door middel van muziek. Merk-kernconcept Creativiteit

Merk uiterlijk:

Taal Het merk spreekt iedereen persoonlijk aan, algemene teksten waar altijd een diepere boodZien schap in zit die mensen persoonlijk aanspreekt. De letters, het font en het logo zijn typerend voor het merk en ieder die het merk kent zal dit ook Het merk communiceert altijd eerlijk en oprecht naar de consument en dit is ook een van de direct herkennen. kernwaarden van het bedrijf. Voelen Het merk staat op cd’s, t-shirts en jasjes het is Iconen Het merk zelf is een icoon op zichzelf, een aftastbaar aanwezig onder de doelgroep. beelding of foto van de persoon zelf is genoeg om een gedachte, herinnering of een gevoel op Horen Ieder die het merk kent zal het geluid van het te roepen bij de consumenten. merk herkennen dit is dat gene wat dit merk zo sterk maakt en wat het merk heeft opgebouwd tot wat het is.

/ 12


CREATIVITEIT VRIJHEID

SPIRITUALITEIT

Producten / Diensten: Het merk heeft muziek als kern-product. Naast de muziek is er ook: podcast, cd’s, t-shirts, jasjes, vesten.

Interne communicatie: Interne communicatie is strak en word door een paar man geregeld, omdat het merk een persoon zelf is zal deze alleen te maken hebben met management en voor de rest vooral zelf eigen baas zijn.

Externe communicatie: Het merk communiceert direct naar de consument en houd ook erg veel contact met de Onderneming: consument om deze zo op de hoogte te houden Het merk heeft als onderneming muziek provan de laatste ontwikkelingen rond het merk. ducer, echter vallen hieronder ook boekingen op feesten/ festivals en andere optredens. Headhunterz is voor mij persoonlijk een grote inspiratie bron, hij is iemand die graag speelt met stijlen en zich laat inspireren door nieuwe of andere stijlen en dat doe ik zelf ook graag. Hij krijgt vaak veel negatieve reacties op muziek die hij maakt omdat het anders is en mensen vaak bang zijn voor veranderingen maar hij blijft door gaan met een positiviteit waar ik zelf erg veel repsect voor heb gekregen.

Orkestratie: Alle uitingen rondom het merk Headhunterz versterken elkaar omdat alles word uitgekozen op de persoon zelf. Headhunterz grafische uitingen en teksten versterken elkaar, als hij een tekst op internet zet waarin hij toekomstige veranderingen aankondigt zal hij dit altijd doen door middel van een spirituele quote. Als hij een nieuwe plaat uit brengt dan roepen die visuals een spiritueel gevoel op om bij dit thema aan te sluiten, hoe dieper je in het merk Headhunterz duikt hoe meer je ziet dat alles een groot geheel is.

13 \


RUSTIG

POSITIEF STRUCTUUR STRAK PERFECTIONIST ON THE GO SCHERP

OUT OF THE BOX GEFOCUSED FUNCTIONALITEIT MINIMALISTISCH TEAMSPELER

Voor mij persoonlijk is dit magazine en eigenlijk het hele project een hele openbaring geweest. Ik ben achter eigenschappen en persoonlijkheden van mijzelf gekomen waar ik normaal eigenlijk nooit over heb nagedacht. Ik had altijd wel een bepaald beeld van mijzelf maar door middel van de vragen die ik gedurende het project heb beantwoord ben ik er achter gekomen dat ik over sommige eigenschappen al een goed beeld had maar bij de meeste eigenschappen zat ik er compleet naast.

ALLES OF NIETS

EXPLOSIEF

EIGEN WERELDJE

Een kant van mij die voor veel mensen onzichtbaar blijft maar ook ik heb een uitlaatklep. Door middel van Hardere dance muziek kan ik even alles vergeten en op feesten en festivals sluit ik mij dan even af van de buiten wereld en is het even een hele dag of nacht genieten van de sfeer en de muziek.

/ 14


PERSONAL DNA YOU ARE AN INVENTOR

Your vision allows you to identify what’s missing from a given situation, and your creativity allows Your imagination, self-reliance, openness to new you to fill in the gaps. things, and appreciation for utility combine to Your awareness of how things function gives make you an INVENTOR. you the ability to come up with new uses for You have the confidence to make your visions common objects. into reality, and you are willing to consider many It is more interesting for you to pursue excitealternatives to get that done. ment than it is to get caught up in a routine. The full spectrum of possibilities in the world intrigues you—you’re not limited by pre-conceived Although understanding details is not difficult for you, you specialize in seeing the bigger picture notions of how things should be. and don’t get caught up in specifics. Problem-solving is a specialty of yours, owing to your persistence, curiosity, and understanding You tend to more proactive than reactive—you don’t just wait for things to come to you. of how things work.

YOU ARE BENEVOLENT

You’re a good listener, and even better at offering advice.

You are a great person to interact with—understanding, giving, and trusting—in a word, BENEVOLENT

You’re concerned with others at both an individual and societal level—you sympathize with the plights of troubled groups, and you can care about people you’ve never met. You don’t mind being in social situations, as you feel comfortable enough with people to be yourConsidering many different perspectives is self. something at which you excel, and you appreciate that quality in others. Your caring nature goes beyond a basic concern: you take the time to understand the nuances of people’s situations before passing any Other people’s feelings are important to you, and you’re good at mediating disputes. sort of judgment. Na het invullen van de Personal DNA vragenlijst kwamen deze resultaten er uit. Ik herken mijzelf in veel dingen bijv. Benevolent betekend makkelijk in de omgang of sociaal, hier heken ik mij erg in omdat ik een sociaal mens ben. Ik hou er van de interactie met mensen en ben altijd een sociale schakel in een groep.

Er staat in dat ik dingen altijd van meerdere perspectieven bekijk en dat klopt helemaal, ik ben iemand die graag eerst de dingen van 2 kanten bekijkt voor dat ik een beslissing neem. Ik kan mij ook goed verplaatsen in iemand anders en probeer ook altijd eerst in te beelden waarom bepaalde beslissingen zijn genomen voor ik een mening geef.

15 \


MERK IK ANALYSE: Merk analyse Twan van Beusekom

Merk innerlijk Merkvisie: Mensen helpen hun ideeĂŤn te verwezenlijken naar daadwerkelijke producten.

Merkpersoonlijkheid De persoonlijkheid Twan van Beusekom is alles dat het merk uniek en sterk maakt, eigenschappen die het merk versterken met een echte drive.

Merkbelofte Het merk belooft creativiteit en eerlijkheid, geMerkwaarden Het merk onderscheid zich van andere merken dreven en eerlijk zakendoen op een manier die door de visie achter het merk: eerlijk, behu- veel mensen zijn vergeten. lpzaam en inhoudelijk sterk dat maken het merk Merk-kernconcept waardevol. Creativiteit, eerlijkheid, perspectief, respect.

Merk uiterlijk: Zien Het merk is zichtbaar onderscheidend in uitingen en erg herkenbaar, de merkpersoonlijkheid is op het eerste gezicht niet bijzonder maar na het bekijken van het merk van dichtbij is het merk duidelijk herkenbaar. Voelen Het merk is te voelen door aanwezigheid, tastbaar in persoonlijkheid en in verlichting te voelen naar aanwezigheid. Horen Het merk laat van zich horen op een manier die voor sommige mensen schokkend ervaren kan worden. Sterk met argumenten en met een recht door zee eerlijk antwoord is dit merk een nieuw geluid.

/ 16

Taal Het merk laat van zich horen met duidelijke en eerlijke taal. Het merk zal altijd standpunten van verschillende perspectieven bekijken zonder iemand respectloos te behandelen, het merk zal duidelijk een standpunt overbrengen zonder hier mensen voor te beledigen. Iconen De merkpersoonlijkheid is het icoon van dit merk, het is onderscheidend en duidelijk herkenbaar en zal bij veel mensen een blijvende positieve indruk achterlaten.


Luister het merk geluid op http://twanvb.tumblr.com

Producten / Diensten: Het merk maakt media producten voor mensen en bedrijven, het bied zijn persoonlijke kennis en vaardigheden aan om anderen te helpen.

Interne communicatie: Interne communicatie van dit merk is gefocust op rust, structuur en ordelijkheid. Door dit intern te behouden kan het merk zich meer focussen op het uitstralen en zenden van boodschappen.

Externe communicatie: Het merk communiceert op persoonlijk niveau Onderneming: met bedrijven en mensen. Juist door deze Het merk heeft als onderneming kennis en vaarmenselijke manier van communiceren behoud digheid, altijd in voor een gesprek en de onderneming gaat een uitdaging niet uit de weg. dit een informele sfeer.

Orkestratie: De uitingen die het merk naar buiten brengt passen binnen het groter geheel van het merk Twan van Beusekom, na een analyse komen Muziek, Gadgets, Tech en Trends duidelijk naar voren als primaire boodschappen. Het merk is zowel op persoonlijk als op professioneel niveau bezig om een duidelijke boodschap naar buiten te brengen.

SAMSUNG

TEUFEL VODAFONE JACK & JONES

17 \

RECENSIE LEZING Ruud Boer:

WE

Na aanleiding van de lezing van Ruud Boer heb ik mijn persoonsmerkanalyse geschreven over DJ Headhunterz, deze lezing heeft mij geleerd om naar het hele geheel van een merk te kijken in tegen stelling tot elke uiting individueel te beoordelen.

NIKE 212VIP JOSH

Na het schrijven van mijn persoonmerkanalyse was het tijd voor het schrijven van een Merk ik analsyse over mij als persoon en hoe ik als merk functioneer.

hier onder een aantal van mijn merken die ik in het dagelijks leven veel gebruik of bij me draag.

De gehele review is te lezen op http://twanvb.tumblr.com

MIJN MERKEN


MIJN FONTS

ANTON DONEC SOLLICITUDIN

Helvetica Neue Donec sollicitudin

tristique est, at bibendum dolor euismod ultricies. Lorem ipsum tristique est, at bibendum dolor dolor sit amet, consectetur adip- euismod ultricies. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adiscing elit. ipiscing elit. Proin placerat magna ligula, vitae accumsan ante molestie sed. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes,

nascetur ridiculus mus. Nullam luctus in lectus non bibendum. Proin scelerisque luctus leo, sit amet tristique arcu congue ut. Phasellus sollicitudin laoreet est ac feugiat. Morbi interdum dignissim aliquet. Nam tincidunt erat aliquam, mattis diam ac, tincidunt dolor.

Donec sollicitudin

Nullam luctus in lectus non bibendum. Proin scelerisque luctus leo, sit amet tristique arcu congue ut. Phasellus sollicitudin laoreet est ac feugiat. Morbi interdum dignissim aliquet. Nam tincidunt erat aliquam, mattis diam ac, tincidunt dolor.

Futura

Donec sollicitudin tristique est, at bibendum dolor euismod ultricies. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

tristique est, at bibendum dolor euismod ultricies. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing Proin placerat magna ligula, vitae elit. Proin placerat magna ligula, vitae accumsan ante molestie sed. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nullam luctus in lectus non bibendum. Proin scelerisque luctus leo, sit amet tristique arcu congue ut. Phasellus sollicitudin laoreet est ac feugiat. Morbi interdum dignissim aliquet. Nam tincidunt erat aliquam, mattis diam ac, tincidunt dolor.

/ 18

accumsan ante molestie sed. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nullam luctus in lectus non bibendum. Proin scelerisque luctus leo, sit amet tristique arcu congue ut. Phasellus sollicitudin laoreet est ac feugiat. Morbi interdum dignissim aliquet. Nam tincidunt erat aliquam, mattis diam ac, tincidunt dolor.

Donec sollicitudin tristique est, at bibendum dolor euismod ultricies. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin placerat magna ligula, vitae accumsan ante molestie sed. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nullam luctus in lectus non bibendum. Proin scelerisque luctus leo, sit amet tristique arcu congue ut. Phasellus sollicitudin laoreet est ac feugiat. Morbi interdum dignissim aliquet. Nam tincidunt erat aliquam, mattis diam.

Zelf ben ik een groot fan van nieuw trends op gebied van webdesign, nu is dit waarschijnlijk niet het eerste waar je aan zult denken als je kijkt naar fonts maar het heeft er toch erg veel mee te maken. Op nieuwe websites zie je vaak een erg Bold en dik font zoals ANTON gecombineerd met een lichter en ronder font zoals bijv. helvetica neue of futura. Het leverd een contrast op bijna net zo sterk als tussen licht en donker en dus erg interessant om de aandacht mee te trekken.

Lobster

Proin placerat magna ligula, vitae accumsan ante molestie sed. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.

Arial


TYPOGRAFIE IN HET WILD Typografie kom je overal tegen, in de trein, in de bus, op de fiets, in de auto en natuurlijk op je computer en internet.

Deze graffiti tekeningen die ik tegen kwam heb ik op foto vastgelegd. Persoonlijk vind ik de tekst Wish*meld hier rechts de mooiste van alle, hij is duidelijk en strak maar toch in een typische graffiti stijl.

KLEURKEUZE Na veel gesleep met kleur paletten en verschillende kleur combinaties heb ik gekozen voor de primaire kleuren: Geel, zwart en Grijs / wit. Alle kleuren aan de boven rand waren kleuren die mij wel aanspraken maar lastiger te combineren waren.

Het mooie aan de kleuren zwart / geel en wit vind ik dat geel en wit een erg sterk contrast geeft als het op een zwarte achtergrond word gelegd. Op deze manier kun je spelen met de aandacht van de lezer omdat je zelf tekst en afbeeldingen in de spotlight kan zetten met licht en donker.

19 \


MEDIA KANALEN ANALYSE: Twitter Wat kun je er mee? Met Twitter is het mogelijk korte berichten van max 140 karakters te delen met followers. Op Twitter is het mogelijk om door middel van video, afbeeldingen of links naar artikelen of een website in contact te blijven met mensen die je volgen.

Voordelen: • Veel interactie met followers • Delen media bestanden Nadelen: • Meer concurrentie • Weinig advertentie mogelijkheden

Welke doelgroep bereik ik ermee? Twitter heeft net als Facebook een erg brede doelgroep, door middel van het volgen van de mensen uit mijn doelgroep en het onder de aandacht brengen van mijn aanwezigheid kan ik de doelgroep zelf benaderen. Als je de juiste mensen volgt kunnen deze ook weer interacties genereren om je aanwezigheid onder de aandacht te brengen van het grote publiek.

Facebook Voordelen: • • • •

Uitgebreide personalisatie / apps Snel interactie met volgers Snel media verspreiden Integratie met Twitter, Vimeo, YouTube

Nadelen: • Veel concurrentie aanwezig • Veel negatieve reacties / verkeerde doelgroep

Wat kun je er mee? Met Facebook kun je een privé profiel of bedrijf pagina aanmaken om jezelf of bedrijf onder de aandacht te brengen van het grote publiek. Door het maken van een eigen pagina kun je je verhaal kwijt en berichten posten met film beeld en geluid erbij. Welke doelgroep bereik ik ermee? De leeftijd categorie van Facebook is heel erg breed, zo breed dat je tegenwoordig door middel van advertenties en berichten zelf je eigen doelgroep kunt gaan uitkiezen omdat deze eigenlijk van zelf spreken wel op Facebook aanwezig is.

Waarom deze kanalen? Ik vind effectiviteit belangrijk, het bespaart tijd en door effectief te werk te gaan behou je rust en kun je meer in minder tijd bereiken. Dit gezegd hebbend kan ik met de hier boven en naast genoemde kanalen mijn aanwezigheid het effectiefst benutten. Via mijn blog of website kan ik makkelijk nieuwe posts of updates delen naar deze kanalen. Door maar op een plek een update te hoeven uitvoeren en deze automatisch te verspreiden via de kanalen bespaart een hoop tijd en verhoogt de effectiviteit van mijn teksten.

/ 20


Linkedin Wat kun je er mee? Op LinkedIn is het mogelijk om zakelijke connecties te maken, discussie groepen te maken en om met bedrijven in contact te komen. LinkedIn richt zich voornamelijk op de professionele en zakelijke markt en bied hier een uitgebreid platform voor. Door middel van nieuwsberichten, cases en internationale cases uit alle branches proberen ze mensen een platform te bieden om zichzelf op professioneel niveau te ontwikkelen.

Voordelen: • Zakelijk platform met zeer uitgebreide functies • Snel interactie en contact met andere professionals uit de branche Nadelen: • • • •

Erg specifiek platform Niet geschikt als enige platform Geen integratie met andere platformen. Minder goede advertentie mogelijkheden

Welke doelgroep bereik ik ermee? Omdat LinkedIn zich voornamelijk richt op de zakelijke markt zitten hierdoor ook veel zakelijke professionals op LinkedIn. Het maken van een bedrijfspagina kan zeer interessant zijn omdat je hierdoor je mogelijke klanten kring kan vergroten.

TWANVB.TUMBLR.COM To blog or not to blog thats the Question Maar nu even serieus een blog is eigenlijk niet helemaal mijn ding. Ik deel graag dingen met mensen die mij interesseren, aan de andere kant denk ik niet dat een blog de beste manier is om mensen te laten zien wie ik ben en hoe ik denk.

Om toch op te vallen tussen al het blog geweld heb ik ervoor gekozen om op mijn eigen domein een portfolio website / blog te maken.

Op de website www.twanvb. wordpress.com is mijn blog te zien. Ik streef er naar om voor het einde van dit project ook mijn eigen website in de lucht te hebben waarop ik mijn portfolio materiaal neer kan zetten.

21 \


INSPIRATIE:

Seth Godin

Wat doet hij? Seth Godin is schrijver, spreker en founder. Seth Godin is in de marketing wereld een bekend persoon omdat zijn boeken (14 in totaal) allemaal bestsellers zijn geworden, hij schrijft voornamelijk over de manier waarop ideeën zich verspreiden en over hoe mensen denken. Bekend van: Boeken Gebruikt media kanalen om: Zijn ideeën en kennis te verspreiden onder de mensen. Door zijn eigen website, blog en door het spreken op bijv. Ted of andere conferenties en congressen verspreid hij zijn kennis en ideeën over hoe mensen denken en hoe ideeën zich verspreiden.

Spreek mij aan omdat: Zijn kijk op het verspreiden van ideeën onder de mensen en zijn kijk op marketing vind ik erg interessant, het verspreiden begint bij een kleine groep en verspreid zich als een olievlek onder de juiste groep mensen als je idee maar goed is en als je de juiste mensen maar kunt overtuigen van je idee.

/ 22

• • • • • • • • • • • • • • •

Purple Cow The Big Moo We Are All Weird Linchpin Poke The Box Meatball Sundae The Dip Tribes Free Prize Inside Permission Marketing Unleashing the Ideavirus Small is The New Big Survival is Not Enough All Marketers Tell Stories The Big Red Fez

In het boek Purple Cow heeft Seth Godin het over hoe je niet moet proberen de zoveelste in de rij te zijn maar de gene die er uit springt omdat hij het beste is of het meest gekste idee heeft of de meest onbeschofte service, als jij je richt op het anders zijn dan anderen en iets heel goed kan dan zullen mensen je vanzelf opmerken en dan kun je veel meer succes hebben bij de mensen die waarderen dat je juist anders bent dan anderen.


VERANDER JE BUSINESS DOOR BUITENGEWOON TE ZIJN

23 \


INSPIRATIE:

Steve Krug

Wat doet hij? Steve Krug is schrijver van het boek Don’t Make Me Think een boek over web usability. Steve Krug is ook eigenaar van Advanced Common Sense een bedrijf dat zich richt op adviseren en leren van hoe bedrijven om moeten gaan met hun website en wat de gebruiker wel of niet ziet. Gebruikt media kanalen om: Steve Krug gebruikt zijn boek, blog en website om mensen “Common sense” bij te brengen als het gaat om web usability. Zijn motto is: “ It’s not rocket surgery” hiermee doelend op het idee dat bedrijven vaak hebben dat ze een gigantische investering moeten doen om hun website te verbeteren.

/ 24

• Don’t Make Me Think • Advanced Common Sense (Bedrijf) Spreek mij aan omdat: Na het lezen van zijn boek zullen de meeste mensen zo iets hebben van: He dit doe ik ook of he ik wist helemaal niet dat ik zo voorspelbaar was of dacht. Het interesseert mij hoe mensen zich over websites heen verplaatsen en hoe ze omgaan met de elementen die ik heb ontworpen of hoe ik mijn structuur heb op gezet.


IT’S NOT ROCKET SURGERY

25 \


MIJN EIGEN INBRENG: Tussen alle opdrachten en deadlines door moet er natuurlijk ook wat stoom af geblazen worden in de vrije tijd. En een van mijn manier om te ontspannen is muziek, met name bij elektronische muziek kan ik echt tot rust komen en mij even helemaal laten gaan en afsluiten in mijn eigen wereldje. In het stukje over mijzelf heb ik al beschreven dat ik graag naar hardstyle feesten of festivals ga, even een dag helemaal alles er uit gooien en jezelf laten gaan om vervolgens weer met nieuwe energie aan het werk te gaan.

Toen het TNT busje stopte, schreeuwde ik ja! hij is er!

Donderdag 17 oktober zat ik de heledag met smart te wachten tot het tnt busje voor de deur zou stoppen om mijn pakket af te leveren.

Nu ben je vast nieuwsgierig wat had ie besteld dan? Daar kan ik kort over zijn de Dance Bijbel van nederland: Mary Go Wild.

Nee het is niet het vervolg op 50 tinten grijs het is 25 jaar dance in Nederland compleet met foto’s, intervieuw, quotes en 100% passie. Het is een non-budget project, 600 pagina’s vol met dance geschiedenis alle dance stijlen die je kunt bedenken en nog nooit van hebt gehoord zitten er in. Ik heb al gezegd dat ik een muziek liefhebber ben, ik verzamel graag cd’s en dvd’s van feesten waar ik ben geweest. Gewoon een keer op een avond of middag het dvdtje aan knallen en met vrienden terug blikken op hoe mooi het feest

was. Dat zelfde heb ik met dit boek, ik vind het prachtig om door alle stijlen te bladeren en foto’s te zien van jaren geleden en dan te denken van verek dat nummer of dat optreden heb ik toen helemaal grijs gedraaid of gekeken.

De stijl van het hele boek vind ik geweldig, het is strak met veel tekst en gigantische foto’s op de pagina’s die het verhaal direct tot leven brengen. Met een schreefloos ronder font voor de gewone tekst en een overdreven grote ------------ tussen ruimte zijn ze creatief om gegaan met alinea’s. Om zoveel mogelijk tekst leesbaar op een pagina neer te zetten hebben ze met ----------dit soort lijnen de alinea markeren opgemaakt. Geen grote tussen ruimtes maar alles compact op elkaar om de foto’s extra ruimte te geven.

/ 26


27 \

Digitaalwerkboek definitief  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you