Page 1


maak contact met de zon! De aanschaf van zonnepanelen is een goede manier om geld te verdienen. Deze eenmalige investering levert op korte termijn rendement op. Wilt u ook uw energierekening gelijk zien dalen en gegarandeerd besparen? Kies dan voor zonnepanelen van Brunekreef Elektrotechniek B.V.


zonne-energie, hoe werkt het ? Huizen en gebouwen bieden veel mogelijkheden om met zonnestroom geheel of gedeeltelijk in eigen elektriciteitsbehoefte te voorzien. In PV-zonnesystemen zetten zonnecellen het opgevangen licht rechtstreeks om in elektriciteit. De opgewekte zonne-energie gaat via bekabeling naar de omvormer (inverter). De omvormer maakt van de gelijkstroom van de zonnepanelen wisselstroom. Zo kunt u voor alle elektrische apparaten in huis en ook het elektriciteitsnet buiten het huis gebruikmaken van de opgewekte energie. Een deel wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

het beste rendement Zonnepanelen wekken de meeste energie op, wanneer ze zijn gericht naar het zuiden. De ideale hellingshoek is 30 tot 40 graden. Worden de zonnepanelen op een plat dak geïnstalleerd, dan zorgt de onderconstructie ervoor dat de juiste hellingshoek gebruikt wordt.

opwek bij bewolking Zonnepanelen wekken stroom op zodra er licht is. Ook al is dat maar een klein beetje. De zon hoeft niet volop te schijnen om uw huis van energie te voorzien. Zolang de zonnepanelen daglicht kunnen opvangen, wordt er stroom opgewekt. Een zonne-energiesysteem werkt dus ook als het bewolkt is. De opbrengst in de volle zon is wel een stuk hoger.

subsidie voor particulieren en agrariërs! Overheidssubsidies maken de aanschaf van zonnepanelen nog aantrekkelijker. Er zijn twee subsidieregelingen mogelijk: één voor particulieren en één voor bedrijven.

- Particulieren kunnen van de overheid 15% van het aankoopbedrag terugkrijgen met een maximum van € 650,-. De subsidiepot is voldoende voor circa 30.000 aanvragers. - De provincie Gelderland subsidieert de aanschaf van zonnepanelen voor bedrijven die asbest verwijderen. Het te verwijderen asbestoppervlak moet twee keer zo groot zijn als de oppervlakte te installeren zonnepanelen. Per bedrijf is een maximale subsidie mogelijk van € 20.000,-. Voor beide subsidies geldt: Wie het eerst komt, wie het eerst maalt.

terugleveren aan energiebedrijf Levert u jaarlijks minder dan 5000 kWh terug aan het elektriciteitsnet? Dan wordt de teruggeleverde elektriciteit verrekend met uw verbruik. Dit heet salderen en wordt verrekend met uw jaarrekening. Hiermee ontvangt u een vergoeding die gelijk is aan de prijs die u betaalt voor de levering inclusief energiebelasting en BTW. Levert u jaarlijks meer dan 5000 kWh terug aan het elektriciteitsnet? Tot 5000 kWh wordt er gesaldeerd. Boven de 5000 kWh ontvangt u een vergoeding van het leveringstarief per kWh.


Brunekreef Elektrotechniek B.V. Essenerweg 1461 3774 LD Kootwijkerbroek 0342 - 44 12 86 info@brunekreef.nl www.brunekreef.nl

Brunekreef  

zonne-energie brochure