Page 1

YO! Magazine Zomer

COMPUTERHELP:

MAAK JE EIGEN LOGO TRANSPARANT! ALLES VOOR OP VAKANTIE!

HANDIGE INTERNET TIPS EN MINI WOORDENBOEK! KIJKJE BACKSTAGE

KIJK BACKSTAGE BIJ RTL!

En verder :De leukste gadgets > Coole uitjes > Moppen > Maak je eigen milkshake > De gekste weetjes > En veel meer!


- Advertentie -


Inhoud Rubrieken 4 6 8 10 13 15 16

Vette gadgets Coole internet tips in Het Web De áller grappigste moppen Coole uitjes in Erop Uit Bizzare weetjes in Wist je dat? Handige vakantietips Uitleg in Boyd’s lab

Doe dingen 14 Maak je eigen milkshake 16 Plaatjes transparant maken

Leesvoer 5 Een premiere op TVyo 9 ’N super leuke strip! 12 Wilma’s geheim

Wil je de volgende keer het magazine per post? Kijk dan op pagina 18!


Gadgets TVyo outfit Koop nu het enige echte TVyo T-shirt! Voor € 17,99 in de TVyo shop. www.TVyo.nl/webshop

Licht, camera.. actie! Maak nog mooiere films met deze Hollywood filmklapper van € 12,95! Bestel ‘m op www.gadgetshouse.nl

Plakbandhouder nodig? Heb je een leuke plakband houder nodig? Neem deze leuke in casettevorm! Hij kost € 14,95! Top www.gadgetshouse.nl


De film

The Treasure Hunter In premiere op TVyo

Op 2 juli was de première van de film ‘The Treasure Hunter’ op TVyo. De film is gemaakt door Koen en Patrick van K&P studios. Patrick vertelt over het maken van de film….

Patrick over K&P studios 1. Hoe ben je begonnen met filmpjes maken? Voor een schoolproject moesten wij een filmpje maken. We vonden dit erg leuk en begonnen ons eerste filmploegje genaamd Funnymovies13. In 2010 zijn we gestopt met Funnymovies13 en begonnen met een nieuwe filmploeg K&P Studio's. 2. Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een film te maken? Na wat korte filmpjes vonden we het ook wel is leuke om een wat grotere film te maken dus besloten we de film The Treasure Hunter te maken. 3. Hoelang hebben jullie gedaan over het maken van de film? Toen we ons oude filmpoegje nog hadden wouden we al een grote film maken genaamd Pirates of the dobbeplas. Die wouden we in oktober maken. Dat lukte uit eindelijk niet en er gingen maanden voorbij het script werd steeds veranderd en uit eindelijk was het script klaar en veranderde de naam in The Treasure Hunter en begonnen met opnames in begin juni en eind juni waren we klaar. 4. Hoe ben je op het verhaal van de film gekomen? Na heel wat actie films kijken en heel veel inspiratie op doen is het uiteindelijk een mooie film geworden. 5. Hebben jullie nog plannen voor de toekomst? JA, binnenkort gaan wij voor pestweb een filmpje maken en we hopen dat we daar veel succes in gaan krijgen met het maken van het filmpje en dat het er mooi zal uitgaan zien voor de website van pestweb en dat het pesten zal gaan verminderen na het zien van ons filmpje 6. Heb je nog een gouden filmtip voor andere filmmakers? Probeer de film in zo min mogelijke tijd op te nemen anders krijgen de acteurs en minder zin in en als je op andere dagen filmt heb je dan misschien niet de zelfde kleren en kan er weer een heel stuk over en dat is zonde van je tijd.

Check www.KenPstudios.tk voor meer informatie en andere filmpjes van K&P studios!


Het web Op het web valt veel leuks te beleven! De redactie van het YO magazine heeft een overzicht van leuke websites gemaakt zodat jullie je niet hoeven te vervelen!

Studio Supersoof Je kent ze vast wel van TVyo, Studio Supersoof! Ze hebben ook een hele mooie website www.Studiosupersoof.nl !

Backstage kijken bij RTL? Altijd al eens backstage willen kijken bij RTL? Dat kan zonder een heel end te reizen! Via de website www.RTL360.nl kun je backstage kijken in het RTL gebouw op het mediapark in Hilversum.

Over de Z@PPzone.... De Z@PPzone is de nieuwe virtuele wereld van Z@PP. Je kunt er rondlopen met je Z@PPer en games spelen. Olec, Lizz, Spark, Chica en BB hebben allemaal een eigen spel dat je kunt spelen in de Z@PPzone. Elke dag is er van 16:00 tot 18:00 is er een battle in de Z@PPzone. De winnaar van de maand wint altijd een leuke prijsje!

Liesbeth (Sitemanager van Z@PP) over de Z@PPzone... 1. Hoe zijn jullie op het idee gekomen van de Z@PPzone? Het idee kwam van de afdeling marketing. Zij wilden graag een tool op internet om meer terugkerende bezoekers te genereren. Het moest een wereld worden waarin gegamed kon worden en waarin gespaard kon worden door dingen te doen op onze site, zoals het kijken van een filmpje of meedoen aan een actie 2. Komen er nog nieuwe dingen in de Z@PPzone? Voorlopig is het budget op, maar er staan nog een aantal dingen voor 2011 op ons verlanglijstje. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om heel veel kinderen in een keer in een kamer te ontvangen. Nu is er een maximum, het zou mooi zijn als er bv meerdere dezelfde kamers zijn, waardoor er veel kinderen tegelijk kunnen zijn. Nadeel is dat je sommige vrienden niet kunt vinden, omdat die in een andere kamer zitten. Dit is op te lossen door te tonen in welke kamer je vrienden zitten


3. Waarom hebben jullie ervoor gekozen om geen chat te gebruiken in de Z@PPzone? Een chat was heel gewenst, maar niet 100% veilig. we hebben geen redactie beschikbaar om 24 uur per nacht te kijken wat kinderen zeggen. ik vind dat je als publieke omroep 100% veilige omgevingen moet hebben, waar pesten of ergere dingen onmogelijk zijn. Daarom hebben we voor de gooi en strooi signalen en de voorgeprogrammeerde kaartjes gekozen. Ik ben blij dat we erin geslaagd zijn om een veilige wereld te creeeren. 4. Hoelang duurde het om de Z@PPzone op te bouwen? We zijn gestart in september vorig jaar met het ontwikkelen van de ideeen. In december kreeg IJsfontein de opdracht en 2 weken geleden zijn we live gegaan.

Dagje in de Efteling werken? Ze zeggen altijd dat je te jong bent om ergens te werken. Als je in de Efteling zou willen werken heb je geluk! Je kunt online de Villa volta besturen. Zorg ervoor dat je de gasten zo snel mogelijk door de villa heen leidt om de capaciteit hoog te houden. Probeer het zelf eens op http://vijfzintuigen.nl/Sims/VVSim.swf !


Moppen Hoelaat is het als een olifant op een hek zit?

Wat is het toppunt van grofheid?

Tijd voor een nieuw hek.

Een baksteen door de politie's ruit gooien en vragen of je hem terug mag!

Waarom heeft een belg een mes in zijn auto? Om de bocht af te snijden!

Waarom laat een belg altijd zijn patatje vallen? Omdat die op zijn horloge kijkt

Er komt een een leeuw bij de dokter en zegt ‘Ik heb zo'n erge buikpijn dokter.’ Waarop de dokter zegt ‘Neem deze pillen en neem een bad.’

Wat krijg je als je een postduif en een specht kruist?

Er zaten een 2 slangen op een stok.

Een kloppende postduif!

Vraagt er eentje : ‘Zijn wij giftig?’ Zegt de ander: ‘Waarom?’

De volgende dag komt de leeuw terug naar de dokter en zegt : ‘Dokter die pillen gingen nog wel maar dat bad kon ik echt niet meer op.’

Nou ik heb me net op mij tong gebeten.

Hoe noem je een Kiwi die van een berg af ski’t? Een skiwie.

Jantje zit in klas. Hij laat een scheet, het stinkt heel erg de juf vraagt wie liet die scheet? Waarop Jantje antwoord ikke! Juf ik!

Er komt een man bij de dokter en zegt ‘Dokter! Ik ga dood’ Waarop de dokter antwoord : ‘Dat gaan we allemaal’

Heb je het al gehoord van die belg die verdronken is? Hij gooide zijn sigaret in het water en probeerde hem daarna uit te trappen.

Jantje?? zo vies ben je toch niet maar oke ga maar op de gang staan. Jantje rent naar de gang, eindelijk denkt hij. Dan hoef ik die vieze geur niet te ruiken.


Er op uit Als je niks te doen hebt in de vakantie, hier wat uit tips!

Ga de strijd aan met de draak! De achtbaan Joris en de draak in de Efteling is 1 juli geopend. Het is niet zomaar een achtbaan, maar een race achtbaan! Je racet tegen elkaar met twee kleuren. Rood (Vuur) en blauw (Water). Je kan de achtbaan vanaf nu uitproberen in de Efteling! De Efteling in Kaatsheuvel de entree is van 19 juli t/m 5 september € 31,- en buiten de Zevensmijlszomer € 29,-

Dagje media? Vind je het leuk om eens het journaal te presenteren? Of wil je een keer opkomen als een echte ster? Dat kan, in de Beeld en geluid experience in Hilversum. Daar kun je een hele dag media bekijken en beleven. Je kan oude fragmenten terug zoeken of zelf het journaal monteren! Beeld en geluid in Hilversum de entree kost voor volwassene € 14,- en € 8,- voor kinderen t’m 12 jaar.


Achter de schermen kijken in Hillywood? Wil je altijd al een uitgebreide rondleiding over het Mediapark? Nu kan het, met Hillywood tours! Je komt achter deuren die normaal voor je gesloten blijven. Je ziet waar de rekwisieten bewaard worden, hoe de grootste evenementen studio van Europa eruit ziet en nog veel meer! Misschien kom je wel een BN’er tegen! Hillywood tours rijdt op verschillende tijden en datums. De kosten voor alleen de tour zijn € 15,- per persoon. Bestel nu je kaarten via www.RTLtickets.nl !

Lekker afkoelen? Wil je tijdens deze warme zomer even afkoelen? Breng dan een bezoekje aan het Tikibad in Duinerell in Wassenaar. Er maarliefst 11 glijbanen, die maken het Tikibad het grootste overdekte glijbanenparadijs van de Benelux! Pas is er een nieuwe glijbaan geopend : De X-stream! De entree van Duinrell kost € 18 ,50. Twee uur tikibad daarbij kost € 3,50.


Het geheim van een goede website Wilma Westenberg (16) die met haar website www.Wilmawestenberg.nl de Gouden @penstaart won, verteld wat een goede website moet hebben. En wat ze het liefst op internet doet.

Waar gaat jouw website over? Over mezelf, mijn ziekte en mijn school.

Hoe ben je op het idee gekomen om hier een website over te maken? Ik kreeg vaak vragen over mijn ziekte - wat echt super irritant is dus schreef ik alles in 1x goed op om vragen te voorkomen. Wilma met haar vriend Koen

Wat is het geheim van een goede website? Een rustige lay-out (dus niet vol glitterdingen) en goede keuze van kleuren. De tekst moet goed zichtbaar zijn.. Kortom een goede opmaak dus! Welke website bezoek je het meest op internet? Habbo.nl, dat is een online community waar altijd wat te doen is. En Twitter.com dat is een fijn middel om contact te houden met anderen en up2-date te blijven! Doe je nog andere dingen op internet naast het bijhouden van je eigen website? Op internet gebruik ik veel social media zoals Hyves, Twitter, Facebook, Linkedin, MSN.

Wilma’s website Heb je een tip voor TVyo om veel stemmen te krijgen, voor als we weer genomineerd worden voor de Gouden @penstaart? Reclame maken op verschillende fora en reclame maken op school / sportclubs.

CHECK! www.WilmaWestenberg.nl


Wist je dat In de rubriek Wist je dat lees je allemaal grappige en bizarre weetjes.

Wist je dat… er 8 insectenpootjes zitten in een gemiddelde chocolade reep? Wist je dat… dynamiet pindakaas bevat? Wist je dat… er in een gemiddelde roze koek luizenbloed zit!

Wist je dat… de meeste hamsters met 1 oog tegelijk kunnen knipperen?

Wist je dat… de Afrikaanse longvis 4 jaar buiten het water kan leven?

Wist je dat… een goudvis iets maar 3 seconden kan onthouden?

Wist je dat… Giraffen geen stembanden hebben?

Wist je dat… op Aruba maar 1 Citroen CX rondrijdt?

Wist je dat… Chang de meest voorkomende achternaam is. Wist je dat… na 200.000 fronsen de rimpel blijft staan?

Wist je dat… als je in Dubai wildplast je 1700,- euro (omgerekend) moet betalen?

Wist je dat… als je in Dubai wildplast je 1700,- euro (omgerekend) moet betalen?

Wist je dat… bij een niesbui de lucht naar buiten komt met een snelheid van 150km/uur?

Wist je dat… je nu 14 weetjes hebt gelezen?


Maak je eigen milkshake Tijdens deze warme zomer lust je soms wel een lekkere frisse milkshake! Deze maak je makkelijk en snel zelf!

Wat heb je nodig?     

Blender of staafmixer Een lepel met suiker 250 ml Vanille ijs 500 ml Melk Een kom

En nu aan de slag Doe het ijs in stukken in de kom, voeg daarna de melk en suiker toe. Zet nu de blinder aan of begin met staafmixen. Mix tot je geen stukjes meer ziet. Als je geen stukjes meer ziet dan heb je een Milkshake naturel gemaakt (Vanille). Als je aardbeien, banaan of chocola smaak wilt moet je het volgende doen : Aardbei – Voeg tijdens het shaken een hand aardbeien toe. (Haal wel de kroontjes eraf) Banaan – Voeg tijdens het shaken een in stukjes gesneden banaan toe. Chocola – Voeg tijdens het shaken scheut chocolade saus toe. TIP : Als je direct de smaak aardbei wilt kun je ook aardbei ijs in plaats van Vanille ijs nemen.

Drink smakelijk!


Alles voor je vakantie Op deze pagina vind je alemaal super handig dingen voor tijdens je vakantie!

Mini woordenboek Nederlands Hallo Nee dankje Hoe is het?

Engels Hello No, thank you How are you?

Duits Hallo Nein, danke Wie gehts?

Spaans Hola No, gracias Cómo estás?

Mir geht es gut.

Frans Bonjour Non merci Comment êtesvous? Je suis très bien avec

Met mij gaat het goed

I’m fine

Kunnen de glijbanen aan?

Can the slides on?

Folie zu können?

Peut glisser jusqu'à?

Er is iets gebeurt! Het was echt super gezellig!

Something is happening It was really nice!

Etwas ist geschehen Es war wirklich schön!

Quelque chose se passe C'était vraiment bien!

Puede deslizarse hasta las? Algo está pasando Fue muy bonito!

Dankjewel

Thank you!

Danke

Merci

Gracias!

Estoy bien con

Handige sites Kun je geen eigen computer of laptop meenemen? En ga je achter de computer in het internet café? Hier wat handige sites. Chatten op vakantie Soms kan heet zijn dat een site geblokkeerd is, Of dat MSN niet op de computer staat. Via eBuddy kun je via alle sites chatten. www.eBuddy.com Filmpje monteren? In een internetcafé hebben ze natuurlijk geen montage programma op de computer. Maar op internet is Jaycut daar kun je online filmpjes monteren. Super handig voor op vakantie! www.Jaycut.com Het nieuws volgen? Het nieuws volgen op vakantie kan makkelijk via de website van het Jeugdjournaal. Ook kun je de uitzending LIVE meekijken via Journaal24 om 18:45 en om 19:00 de herhaling! www.Jeugdjournaal.nl & www.Journaal24.nl


Boyd’s lab Wat heb je nodig?

Hallo allemaal! Ik krijg vaak vragen of hoe je dingen op de computer doet, of hoe dingen werken. Daarom start ik een eigen rubriek in het YO magazine waarin ik uitleg hoe je dingen kunt maken op de computer, of hoe dingen werken! Dit keer leg ik uit hoe je een logo transparant kan maken. Dus het wit uit een plaatje laten verdwijnen. Succes! Boyd

- Geduld - Het programma Irfanview (Gratis te downloaden op www.Irfanview.com) - Een strakke afbeelding met 1 kleurige achtergrond. Met strak bedoel ik dat als je inzoomt dat geen blokjes ziet! Anders wordt je transparant afbeelding korrelig! - Een computer

Stap 1: Installeer Irfanview op je computer.

Stap 2: Start Irfanview op en klik op het rood omcirkelde icoontje om het bestand dat je transparant wilt maken te openen.

Stap 3: Klik nu op het groen omcirkelde icoontje (zie afbeelding bij stap 2) en stel het precies zo in als hieronder staat.


Stap 4: Kies nu waar je afbeelding wilt opslaan en vergeet niet de afbeelding een naam te geven.

Stap 5: Druk nu op Opslaan/Save.

Stap 6: Nu verschijnt als het goed is een uitgerekte versie van de afbeelding die je transparant wilt maken (zoals hieronder). Kies nu de kleur die je transparant wilt hebben. Zoals hieronder bij het TVyo logo bijvoorbeeld wit!

Stap 7: Nu is je afbeelding als transparante afbeelding opgeslagen! Dit kun je checken door je afbeelding bijvoorbeeld te uploaden op www.Imageshack.us en te kijken of de transparant kleur verdwenen is. Als je de transparant kleur ziet als je je afbeelding in een bewerkings-programma opent klopt dat, daar is de kleur gewoon zichtbaar. Maar in Word bijvoorbeeld niet.

Als je nog vragen hebt kun je mij mailen op Boyd@TVyo.nl !


Word lid van het YO! Magazine! Deze uitgave van het YO magazine was een proef. Hierna is het magazine alleen nog te lezen op papier! Als je lid wordt ontvang je vier keer per jaar het magazine door de brievenbus! En dat voor maar 6 euro per jaar! Óók steun je daarmee TVyo, zo kunnen we nóg betere en meer uitzendingen maken!

Voor meer informatie of aanmelden bezoek www.TVyo.nl/magazine


Colofon Redactie : Jorrit Tromp, Joost Eras en Boyd Winkelman.

Advertenties : Wilt u adverteren in het YO magazine? Mail naar ons : Redactie@TVyo.nl

Eindredactie : Boyd Winkelman

Uitgeverij : YO media

Met dank aan : Liesbeth Lergner, Wilma Westenberg, Koen Nijbroek, Patrick van Uffelen, Koen Luyken & Jeroen Baardman.

Copyright 2010 YO media Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden, door middel van druk, fotografie, microfilm of op welke wijze dan ook zonder toestemming van TVyo.


YO magazine 1  

Het eerste YO magazine van TVyo, dé online TV-zender voor en door jongeren.

Advertisement