Page 1

jazzy days 2011 t v æ rn a ti o n a l j a zzf e sti v a l / / 1 5 . - 2 2 . o k t o b er

Katrine Ring T.A.G Mike Reinhardt Trio Peter Schrøder Mezzoforte Viktoria Tolstoy Martin Schack Kvartet Ben Besiakov Claire Martin Søren Kristiansen Carsten Dahl Hugo Rasmussen Orange Jazz Quartet Organic3 Juizz Mads Kjølby Kvartet Mahalia Jackson Tribute www.jazzydays.dk


02

LEDER

Europa gi’r den jazz

Det er igen tid til en uges jazz i vores lille by, Tversted - et stykke fantastisk udkantsdanmark. Det er mig en stor glæde og fornøjelse at byde Jer, kære publikum, velkommen til vores program 2011. Vi skal en tur rundt i Europa for at finde dette års fantastiske musikere, bands og solister. Vi skal til Sverige, England og Frankrig og slutter ugen af med en ordentlig gang funk fra Island. Derudover får vi besøg af toppen af den danske jazzscene. Sidste år præsenterede vi en række navne, som umiddelbart ikke var de mest kendte i Danmark. Men kære publikum, I viste os kæmpe stor tillid, I satsede og hørte de forskellige navne, selvom I måske ikke kendte dem alle. Kendte man ikke Indra, The Real Thing, Magnus Hjorth Trio og Up Above, så kom man i den grad til det. Det var tydeligt for os arrangører, at I blev positivt overrasket og vildt begejstret over disse forrygende bands. I år fortsætter vi linjen med navne, der umiddelbart ikke er så kendte i Danmark. De fleste af de udenlandske navne er KÆMPESTORE i Europa, og vi vil gerne, at I også lærer dem at kende. Sveriges Viktoria Tolstoy er et megastort navn i Sverige og Europa. Musikerne i Mike Reinhardt trio har hver især spillet, som sidemen, med de allerstørste navne i Europa. Englands store jazzsangerinde Claire Martin er et kæmpestort navn i hele Europa. Sidste år tog de store navne – Chris Minh Doky og Stefano Bollani Trio os alle med storm. I år bliver afslutningsaftenen endnu mere vild. Vi satser alt og har inviteret islandske Mezzoforte. Det bliver uden tvivl en aften, hvor ingen kan holde jazzfoden i ro!

Peter Schrøder:

- Det bli’r fand’me hyggeligt, du! klitgården lørdag den 15. oktober kl. 20.00 Hyggeligt bliver det helt sikkert, men vi tør også godt love, at det bliver sjovt, når skuespiller, instruktør og teaterdirektør Peter Schrøder åbner Jazzy Days 2011. Jazzy Days har altid præsenteret humor og jazz i festlig forening, og i år løfter Peter Schrøder arven efter en lang række danske entertainere, der gennem årene har givet publikum i Tversted et godt og forløsende grin.

Peter Schrøder er selv en stor elsker af jazz, men det vil ikke forhindre ham i at give både musikken og musikerne en gang venligt gas. Han spiller selv saxofon til husbehov og har gennem årene haft mange muntre oplevelser, som han vil dele ud af med rund hånd, når han gæster Jazzy Days 2011. Siden 2005 har Peter Schrøder været succesrig teaterdirektør på Vendsyssel Teater. Tidligere har han blandt andet instrueret spillefilmene ’Det forsømte forår’ og ’Kun en pige’, men mange kender ham nok allerbedst fra satireprogrammer i fjernsynet. - Jamen, Beeerit! Det er jo jazz i Tversted!

Som noget nyt i år har vi 2 aftener allieret os med Katrine Ring - kendt fra både radio og tv. Katrine vil som Jazz DJ sørge for, at festen også drager ud på de små timer. Arrangementet i baglokalet i Dagli´Brugsen er allerede en stor tradition, som vi kun kan glæde os over og bygge videre på. Den aften er det igen i år en glad og stolt formand, der sidder bag hammondorglet. I år er der endnu flere lokale, som har meldt sig på banen med hyggelige arrangementer i fine omgivelser i vores dejlige lille by. De 2 Stuer, Peder Most, Hotel Tannishus, Tversted Kirke og Galleri Tornby er med deres bidrag under Tversted Jazzy Days medskabere af en alsidig jazzfestival med små, intime koncerter i kombination med mad eller kunst. Kære publikum, nøgleordet er igen i år tillid, tillid og atter tillid. Sats på, at det vi præsenterer for jer endnu engang vil overraske, begejstre og vække vild jubel. Lad flotte soli, frække fills og den gode melodi overmande jer! Som formand er det mig en stor stor fornøjelse at byde jer velkommen til Tversted Jazzy Days 2011. Jeg er sikker på, at vores program også i år vil falde i jeres smag. Velkommen - Niels Ole Sørensen.

Koncertsted: Klitgården. Østervej 10, Tversted - 9881 Bindslev Kontakt: Formand Niels Ole Sørensen. Kløvervej 11, Tversted – 9881 Bindslev Telefon +45 24 63 39 36. E-mail: nielsole@jazzydays.dk Billetsalg: Over BILLETNET.DK eller ved henvendelse på Tversted Turistbureau. De annoncerede priser er ekskusiv gebyr. JazzpaZZ: Vi sælger 50 JazzPazz til 1000 kr. pr. stk. Jazzpasset er personligt og giver adgang til alle koncerter på Klitgården. Dog undtaget selve maden ved frokost jazz. JazzPas bestilles ved henvendelse til Tversted Turistbureau på 98 93 11 66. Medlemsskab: Støt Tversted Jazzy Days med et medlemsskab. Pris 150 kr. for et personligt medlemsskab og 250 kr. for et familiemedlemsskab. Medlemsskab kan tegnes ved henvendelse til soren@jazzydays.dk Har du gode forslag til os, eller har du en mening om Jazzy Days er du meget velkommen til at sende en mail til info@jazzydays.dk. Jazzy Days bliver støttet af Hjørring Kommune og Kunststyrelsen. Jazzy Days vil rette en stor tak til alle, der har tegnet en annonce i denne avis, eller som støtter os på anden måde.

Udgiver: Jazzy Days Tversted

Redaktør: Louise Høholt

Tekst: Søren Thomsen, Claus Højbjerg & Louise Høholt

Tryk: Skive Folkeblad Rotation Oplag: 8.000 stk.

UDGIVELSE: Juni 2011

Annoncesalg: Lars Sams

Design og produktion: Lotte Mertz Winther, Tankegang

JazzyDays tager forbehold for ændringer og trykfejl.


03

INDHOLD Fotograf: Rikke Nygaard

Indhold

Jazzy Days magasin 2011 Niels Ole

Louise

Søren

bestyrelsen bag jazzy days

Johnny

Lars

04 Jazz i Tversted 05 T.C.C.T 07

Martin Schack Kvartet

08 Om Jazzy Days Thomas

OM........ tversted: Preben

Kristense

09

Claire Martin

09

Mads Kjølby Kvartet

10

Program 2011

13 Mezzoforte

n, skuesp

iller

13 Viktoria Tolstoy 15

16 T.A.G 16

Menneskene man møder her sender altid en et venligt smil – de lader til at være gladere end andre steder i landet, men hvordan skulle de næsten være andet. Tversted har Danmarks smukkeste natur. Vesterhavet er lige uden for døren og luften den friskeste og reneste. Og stranden fås ikke bedre – og det kommer her fra en, der er vant til at bade fra Waikiki Beach i Honolulu! Selvom der er mage mennesker i sommer og ferieperioderne, så er stedet ikke overrendt, som andre steder her i Nordjylland (jeg nævner ikke stednavne). Man føler, at der er rigeligt med plads. Så snart man kører (eller cykler eller går) ind i denne dejlige by, kan man bare ikke føle sig andet end velkommen og dermed godt tilpas. Og så har vi jo et blåt ishus – og vi har jazz. Jo, her er rigtigt rart at være.

Mike Reinhardt Trio Mahalia Jackson Tribute

17 Juizz 19 Katrine Ring 19

Dexterity feat. Ben Besiakov

20 Koncerter og oplevelser i Tversted


04

JAZZ I TVERSTED

Hele tversted skruer op for jazzen Igen i år er vi glade for at opleve, at byens restaurationer og galleri tager Tversted Jazzy Days til sig og støtter op om konceptet ved at arrangere jazzede tiltag i efterårsferien. DE 2 STUER ONSdag den 19. oktober kl. 21.00 Onsdag d. 19. Oktober 2011 kl. 21.00 har De2Stuer i Tversted meldt sig på banen med Orange Jazz Quartet. Inden koncerten er der mulighed for at spise en god middag. Yderligere info og bestilling på 98931177/22527397. Bag Orange Jazz Quartet står nogle af Nordjyllands mest alsidige og rutinerede kræfter indenfor jazz- og funkgenren, og repertoiret spænder bredt – lige fra jazz standards over latin- og funkklassikere til egne kompositioner. I front står sangerinden Margrete Grarup, som er Nordjyllands svar på Aretha Franklin og Ella Fitzgerald i én og samme person. Bag klaveret sidder Jens Nørholm, som til daglig er studieadjunkt ved Det Jyske Musikkonservatoriums afdeling i Aalborg, men derudover har han gennem de seneste snart to årtier været en fremtrædende og allestedsnærværende figur på den nordjyske jazzscene. Trommeslager Rune Thorhauge har spillet landet tyndt med en række forskellige orkestre i over 20 år. Rutine er hans mellemnavn, og ’swinggaranti’ er en selvfølge. Bunden bliver lagt af bassisten Kim Bang, som i forskellige konstellationer sammen med Jens Nørholm har spillet koncerter med diverse danske og internationale solister.

GALLERI TORNBY

TANNISHUS

PEDER MOST

LØRdag den 15. oktober kl. 13.00

TORSdag den 20. oktober kl. 20.30

fredag den 21. oktober kl. 21.00

Galleri Tornby i Vester Tversted holder fernisering lørdag d. 15. Oktober 2011 kl. 13.00. Ferniseringen bliver krydret med jazzet liveoptræden kaldet Jazz Surprise. Hvem der gemmer sig bag det overraskende navn kan læses på www.galleritornby.dk 2 uger før arrangementet.

Torsdag d. 20. Oktober 2011 kl. 20.30 i Restaurant Tannishus er det muligt at nyde swingjazz af lokale Jazzpushers. Inden orkesteret begynder, kan der nydes en jazzet efterårsmenu i restauranten. Yderligere info og bestilling på www.tannishus.dk eller 98931482.

Fredag d. 21. Oktober 2011 kl. 21.00 gentager Peder Most den årelange tradition med at fylde telt og værtshus med Advokatens New Orleans Jazzband. Der er garanti for en gedigen omgang dansevenlig jazz, som med sikkerhed leverer grundlaget for et brag af en fest. Der tilbydes spisning på Peder Most kl. 19.00. Yderligere info og bestilling på 98931022.

Jazz i DagliBrugsens baglokale

ONsDAG DEN 19. OktObER kL. 20

Kom og hør eller genhør

ORGANIC3 Souljazz, boogaloo og blues er aftenens program. Sidste år fik de taget til at lette på vores baglager. Niels Ole har igen taget 3 legekamerater med...

GLÆD JER!

Igen i år kan man bestille en

Jazzplatte (4 stk. håndmadder)

50,-

til kun .......................

Platten bliver serveret kl. 18.00.

Alt i almindelige dagligvarer. Stort udvalg i økologiske varer. Gode åbningstider. Posthus (mandag- fredag kl. 13.00-16.00). Tips & Lotto. Håndkøbsmedicin. Frisk bagerbrød. God service.

Billetter til håndmadder bestilles og betales i butikken. Maks. 90 personer. Først til mølle princippet. Østervej 4, tversted, 9881 Bindslev


05

T.C.C.T / MARIT BENTHE NORHEIM

T.C.C.T klitgården fredag den 21. oktober kl. 21.00

Det er heldigvis ikke nogen forhindring for Søren Kristiansen og Carsten Dahl, at de begge egentlig er pianister, selvom de udgør to tredjedele af en klassisk klavertrio. For som Carsten Dahl selv sagde: ”Jeg har jo gået på trommelinjen på Rytmisk Konservatorium”. Nu sidder han bag trommerne, når de to gode venner – akkompagneret af kontrabassens

grand old man, Hugo Rasmussen – leverer både klassisk og nytænkende jazz til folket. De kalder sig The Crazy Constellation Trio, og de har prøvet det før. Gennem utallige musikalske møder over årene opstod ideen om et fælles projekt. Det endte i en skør sammensætning, som du nu har mulighed for at opleve til Jazzy Days.

Gå ikke glip af en tur ind i en verden, der spænder fra Armstrong til Jarret. En verden præget af intuition, arrangementer og improvisation. Oplev hvordan det lyder, når mange års erfaring tørner sammen med en lyst til at skabe noget nyt. Når det nye bliver gammelt, og det gamle bliver nyt.

r

MARIT BENTHE NORHEIM, kunstne

OM........ tversted: og omegn

Billedkunstner Marit Benthe Norheim sagde i 1996 farvel til de brede boulevarder i London og goddag til en støvet grusvej i Mygdal.

Den 51-årige kunstner blev dog særdeles glad for sin nye hjemegn, som hun sammenligner med højfjeldet i Norge. - Her er højt til himlen og åbne vidder. Udsyn og rum for store tanker, men også plads til at blive usynlig ind i mellem. Det har jeg behov for, når jeg arbejder med min kunst, og det kan jeg på vores gård her langt ude på landet. Folkene heroppe kalder hun åbne og nysgerrige.

- London var stort, men kærligheden var endnu større, lyder det på syngende norsk fra den 51-årige kunstner. Marit Benthe Norheim er født i Norge, men havde boet i London i 12 år, da hun pakkede kufferterne og flyttede sammen med kunstneren Claus Ørntoft på en gård lidt uden for Mygdal. - Jeg var ofte kørt gennem Vendsyssel, men tænkte slet ikke på at flytte hertil, før jeg mødte Claus. Bonderomantik har aldrig været mig, men hvad gør man ikke, når man er forelsket, udbryder hun med en mild latter i stemmen.

- På den ene side er vendelboerne beskedne mennesker, som ikke larmer ret meget. På den anden side er de fantastiske handlemennesker, der får ting til at ske, siger hun og roser Jazzy Days: - Det er et virkeligt godt arrangement, som trækker mange mennesker til Tversted. Vi har selv venner i København og andre steder, der tager herop i efterårsferien for at opleve jazzmusikken og den gode stemning. Marit Benthe Norheim er aktuel med projektet Life Boats. Læs mere på norheim.dk og life-boats.com.

Fotograf: Jonas Haarr Friestad

flyttede fra london til mygdal


06

ANNONCER

Jazzydays Tilbud Tannishus mini-frokost kl. 12.00-15.00 Fra mandag den 17. oktober til og med fredag den 21. oktober

Buffet altid med en lun fiskeret og en lun kødret! Pr. person kr.

48,-

Stor fiske- og skaldyrsbuffet Onsdag den 19. oktober kl. 18.30 Pr. person kr.

150,-

Tversted

MYGDAL SMEDIE Vi

garaVVS nterer dig & en god plevels Bygma o Bindslev

Restaurant

MYGDAL SMEDIE

Industrivej 1 9881 Bindslev bindslev@bygma.dk

e!

RealMæglerne

Tlf. 98 93 83 33

v/Åge Vinther | Tannisbugtvej 123 | Tversted Strand | Tlf. 98 93 14 82 Åbningstider: Se flere tilbud ÅRET RUNDT på www.tannishus.dk

& VVS

Bygma Bindslev

MYGDAL SMEDIE

& VVS

Bygma Bindslev Industrivej 1 9881 Bindslev bindslev@bygma.dk

Industrivej 1 9881 Bindslev bindslev@bygma.dk

Tlf. 98 93 83 33 Åbningstider:

VVSHåndværkerbutik: SERVICE

& VVS VVS SERVICE

Nord-Elektric Tversted Vi udfører alt i el-installationer, el-service, hvidevare- og vandvarmer-service. Døgnvagt: tlf. 98 93 15 00

Tversted

Tversted VVSHåndværkerbutik: SERVICE

Tlf. 98 90 37 00

RealMæglerne

Tannisbugtvej 17, Tversted Nord-Elektric Tversted 9881 Bindslev Vi udfører alt i el-installationer,

Hverdage: 7:00-16:30 GÆLDER DET... Lørdag: 9:00-12:00 • Baderumsmøbler • Klosettter • Spabade • El-vandvarmere Byggemarked: • Jordvarme • Stålskorstene Hverdage: 9:00-17:30 • Blandingsbatterier • Solvarme Lørdag: 9:00-12:00 Tversted

Dit lokale valg

el-service, hvidevare- og

E-mail: 9881@mailreal.dk vandvarmer-service. www.realmaeglerne.dk Døgnvagt: tlf. 98 93 15 00

AUT. VVS-INSTALLATØR Henrik Bundgaard Trælast: Tlf. 98 90 37 00 Tverstedvej 30, Hjørring Hverdage: 7:00-16:30 Dit lokale valg Lørdag: 9:00-12:00

Tversted

Tlf. 98 97 51 72 Nord-Elektric Tversted Mobil 23 30 00 70 Tannisbugtvej 17, Tversted RealMæglerne Vi udfører alt i el-installationer, Tlf. 98 93 83 33 GDAL SMEDIE OMRÅDETS STØRSTE DAGLIGVAREBUTIK MED 9881 Bindslev el-service, hvidevare- og vandvarmer-service. DIT LOKALE SUPERMARKED Åbningstider: 650 GUL PRIS E-mail: 9881@mailreal.dk AUT.DISCOUNTVARERNUMRE VVS-INSTALLATØR Døgnvagt: tlf.og 98frost, 93 15 00 frugt og Alt i fersk kød frisk Hverdage: 7:00-16:30 GÆLDER DET... Lørdag: 9:00-12:00 • Baderumsmøbler • Klosettter • Spabade • El-vandvarmere Byggemarked: • Jordvarme • Stålskorstene Hverdage: 9:00-17:30 • Blandingsbatterier • Solvarme Tversted Lørdag: 9:00-12:00

Tversted

Tlf. 98Bundgaard 90 37 00 Henrik Trælast: Tverstedvej 30, Hjørring Dit lokale valg Hverdage: 7:00-16:30 Lørdag: 9:00-12:00

Bei uns sind Sie für Wartung von Haushaltsgrossgeräten und Handler med omtanke...! Heisswasserbereitern sowie Elektroinstallations- und Wartungsarbeiten genau richtig. 24-StundenDienst. Tlf. +45 98 93 15 00

Bei uns sind Sie für Wartung von Haushaltsgrossgeräten und Heisswasserbereitern sowie Elektroinstallations- und Wartungsarbeiten genau richtig. 24-StundenDienst. Tlf. +45 98 93 15 00 We carry out electrical installations and repairs, while also maintaining and repairing white goods and water heaters. 24-hours call-out service tel. +45 98 93 15 00

Eksklusivt

We carry out electrical installations www.realmaeglerne.dk grønt. Stor vinafdeling. Frisk bagerbrød. and repairs, while also maintaining Bei uns sind Siefra fürSindal Wartung von Håndkøbsudsalg Apotek. and repairing white goods and water Haushaltsgrossgeräten undTips og Industrivej 11 Industrivej Spar Nord kontantautomat. Lørdag: 9:00-12:00 • Baderumsmøbler • Klosettter heaters. 24-hours call-out service Heisswasserbereitern 9881 9881 Bindslev Bindslev Lotto. Åbningstider: Allesowie ugens dage. Tannisbugtvej 17, Tversted • Spabade • El-vandvarmere Handler med omtanke...! tel. +45 98 93 15 00 Elektroinstallationsundkl.Wartungsbindslev@bygma.dk Sommer kl. 7-22. Vinter 7-19 bindslev@bygma.dk Byggemarked: • Jordvarme • Stålskorstene 9881 Bindslev Nord-Elektric arbeiten Tversted genau richtig. 24-StundenHverdage: 9:00-17:30 • Blandingsbatterier • Solvarme Vi Dienst. Tlf. +45 98 93 15 00 Vi udfører udfører alt alt ii el-installationer, el-installationer, IHR LOKALER SUPERMARKT Lørdag: 9:00-12:00 E-mail: 9881@mailreal.dk AUT. VVS-INSTALLATØR el-service, og el-service, hvidevarehvidevareog Frischfleisch, Tiefkühlkost, frisches Obst DIT LOKALE SUPERMARKED Tversted Henrik Bundgaard WeGemüse. carry outGroße electrical installations vandvarmer-service. vandvarmer-service. und Weinabteilung. Alt www.realmaeglerne.dk i fersk kød og frost, frisk frugt og Åbningstider: Trælast: Åbningstider: Tverstedvej 30, Hjørring and repairs, whileBäcker. also maintaining Døgnvagt: tlf. 93 00 Døgnvagt: tlf. 98 98 93 15 15Brot 00 vom Frisches Lotto und grønt. Stor vinafdeling. Frisk bagerbrød. Hverdage: 7:00-16:30 and Freiverkauf repairing white goods Apotheke. and water Toto. der Sindal Håndkøbsudsalg fra Sindal Apotek. Håndværkerbutik: Håndværkerbutik: Lørdag: 9:00-12:00 heaters. 24-hours Bei uns für Wartung von Bei uns sind Sie SieSpar für Wartung von call-out service Nord-Bargeldautomat. Spar Nord kontantautomat. Tips ogsind Dit lokale valg Hverdage: 7:00-16:30 GÆLDER DET... Hverdage: 7:00-16:30 Handler med omtanke...! FOTO: tel. +45 98 93 Täglich 15 00 Videographer.dk Haushaltsgrossgeräten und Öffnungszeiten: geöffnet. Haushaltsgrossgeräten und Lotto. Åbningstider: Alle ugens dage. Lørdag: derumsmøbler •• Klosettter Lørdag: 9:00-12:00 9:00-12:00 derumsmøbler Klosettter sowie Sommer 7-22. Winter 7-19 Sommer kl. 7-22. Vinter kl.Heisswasserbereitern 7-19 Heisswasserbereitern sowie Tannisbugtvej 17, Tversted pabade pabade •• El-vandvarmere El-vandvarmere ElektroinstallationsElektroinstallations- und und WartungsWartungsByggemarked: ordvarme •• Stålskorstene Byggemarked: ordvarme Stålskorstene SUPERMARKET DIT•• LOKALE SUPERMARKED9881 Bindslev IHR LOKALER SUPERMARKT arbeiten richtig. 24-Stundenarbeiten genau genau OUR richtig.LOCAL 24-StundenHverdage: ndingsbatterier Solvarme Hverdage: 9:00-17:30 9:00-17:30 ndingsbatterier Solvarme All sorts of fresh meats, frozen foods, Alt i fersk kød og frost, frisk frugt og Frischfleisch, Tiefkühlkost, Dienst. frisches Obst Dienst. Tlf. Tlf. +45 +45 98 98 93 93 15 15 00 00 Lørdag: Lørdag: 9:00-12:00 9:00-12:00 E-mail: 9881@mailreal.dk UT. VVS-INSTALLATØR fresh fruit and vegetables. Large selecgrønt. Stor vinafdeling. Frisk bagerbrød. und Gemüse. Große Weinabteilung. Henrik tion of wine. Fresh bread. Pharmacy Håndkøbsudsalg fra Sindal www.realmaeglerne.dk Apotek. Henrik Bundgaard Bundgaard Frisches Brot vom Bäcker. We Lotto undout installations We carry carry out electrical electrical installations Trælast: Trælast: verstedvej Hjørring outlet under the pharmacy in Sindal. Spar Nord kontantautomat. Tips og Toto. Freiverkauf der Sindaland Apotheke. verstedvej 30, 30, Hjørring repairs, while also maintaining and repairs, while also maintaining Hverdage: Hverdage: 7:00-16:30 7:00-16:30 Tips and Lotto. in gas articles. Lotto. Åbningstider: Alle ugens dage. Spar Nord-Bargeldautomat.and goods and water and repairing repairing white white goods andEverything water Lørdag: Lørdag: 9:00-12:00 9:00-12:00 Spar Nord cash dispenser. 35 parking Sommer kl. 7-22. Vinter kl. 7-19 Öffnungszeiten: Täglich geöffnet. heaters. call-out service heaters. 24-hours 24-hours call-out service spaces Sommer 7-22. Winter 7-19tel. Tannisbugtvej 38 · Tversted 00 tel. +45 +45 98 98 93 93 15 15 00 behind the shop. Opening hours: Every day. Summer: 7-22. Winter: 7-19. IHR LOKALER SUPERMARKT Tlf. 98 93 10 05 · Fax 98 93 11 70 Frischfleisch, Tiefkühlkost, frisches Obst OUR LOCAL SUPERMARKET und Gemüse. Große Weinabteilung. All sorts of fresh meats, frozen foods, OKALE SUPERMARKED dage: 7-21 Frisches Brot Kundevenlige vom Bäcker. Lotto undåbningstider: fresh fruit andAlle vegetables. Large selec-(sept-påske: 7-19) ersk frisk frugt og ersk kød kød og og frost, frost, frisk frugt og Toto. Freiverkauf der Sindal Apotheke. tion of wine. Fresh bread. Pharmacy Stor bagerbrød. Stor vinafdeling. vinafdeling. Frisk bagerbrød. SparFrisk Nord-Bargeldautomat. outlet under the pharmacy in Sindal. øbsudsalg øbsudsalg fra fra Sindal Sindal Apotek. Apotek. Täglich geöffnet. Öffnungszeiten: Tips and Lotto. Everything in gas articles. Nord Tips og Nord kontantautomat. kontantautomat. Tips og Sommer 7-22. Winter 7-19 Spar Nord cash dispenser. 35 parkingFUF 2010_270110.indd 19 Åbningstider: Alle ugens dage. Åbningstider: Alle ugens dage. spaces behind the shop. Opening hours: Tannisbugtvej 38 · Tversted er kl. 7-19 mer kl. 7-22. 7-22. Vinter Vinter kl.LOCAL 7-19 SUPERMARKET OURkl. Every day. Summer: 7-22. Winter: 7-19. Tlf. 98 93 10 05 · Fax 98 93 11 70 All sorts of fresh meats, frozen foods, LOKALER SUPERMARKT fresh fruit and vegetables. Large selection offrisches wine. Fresh leisch, Tiefkühlkost, Obst fleisch, Tiefkühlkost, frisches Obstbread. Pharmacy 19 under the pharmacy in Sindal. emüse. Weinabteilung. emüse. Große Große outlet Weinabteilung. Tips and Lotto. es Lotto und es Brot Brot vom vom Bäcker. Bäcker. Lotto undEverything in gas articles. Nord cash dispenser. 35 parking Freiverkauf Sindal Apotheke. Freiverkauf der derSpar Sindal Apotheke. spaces behind the shop. Opening hours: Tannisbugtvej 38 · Tversted Nord-Bargeldautomat. Nord-Bargeldautomat. FUF 2010_270110.indd 19 28/01/10 9.51 Every day. Summer: 7-22. Winter: 7-19. ngszeiten: geöffnet. ngszeiten: Täglich Täglich geöffnet. Håndværkerbutik:

Bygma BindslevHverdage: 7:00-16:30 GÆLDER DET...

Tlf. 98 93 83 33

Tlf. 98 97 51 72 Mobil 23 30 00 70

toj SmukkE andErlEdES

RealMæglerne

SmykkEr Spændende og anderledes keramik Glad bruGSkunSt oG dElikatESSEr

Tlf. 98 90 37 00 VS SERVICE Tlf. 98 97 51 72

Mobil 23 30 00 70

lf. 98 97 51 72 bil 23 30 00 70

er 7-22. mer 7-22. Winter Winter 7-19 7-19

Farverige mundblæste glas

inspirerende malerier

Købmandsgården

Handler med omtanke...!

Købmandsgården

19

28/01/10 9.51

24. juni - 14. august: Hver dag fra kl. 11-17 15. august - 31. august: Onsdag-søndag fra kl. 11 - 17 1. september - 18. december: Lørdag og søndag kl. 12- 16 Efterårsferien 17.-23. oktober: Hver dag kl. 12-16

Købmandsgården

Tlf. 98 93 10 05 · Fax 98 93 11 70

LOCAL SUPERMARKET

ts ts of of fresh fresh meats, meats, frozen frozen foods, foods, ruit and fruit and vegetables. vegetables. Large Large selecselecf wine. wine. Fresh Fresh bread. bread. Pharmacy Pharmacy FUF 2010_270110.indd 19 under pharmacy under the the pharmacy in in Sindal. Sindal. nd nd Lotto. Lotto. Everything Everything in in gas gas articles. articles. Nord Nord cash cash dispenser. dispenser. 35 35 parking parking ss behind behind the the shop. shop. Opening Opening hours: hours: day. day. Summer: Summer: 7-22. 7-22. Winter: Winter: 7-19. 7-19.

ÅbninGStidEr

19

28/01/10 9.51

T E G LG Å R D E N

Købmandsgården

Mageløst kunsthåndværk

Tannisbugtvej 38 · Tversted Tlf. 98 93 10 05 · Fax 98 93 11 70

Tannisbugtvej 95, Tversted • Telefon 26 12 15 66 19


07

MARTIN SCHACK KVARTET

Martin Schack Kvartet klitgården søndag den 16. oktober kl. 14.00 Det er tid til forandring, når Martin Schack og venner tager danske klassikere under jazzkniven med projektet Jazz på Dansk. Nogle af de mest elskede danske melodier bliver iført nye klæder, og du kan se frem til alt fra smukke ballader til gyngende jazz. Martin Schack Kvartetten tilføjer elementer fra jazzen ud fra arrangementernes karakter, men bevarer samtidigt re-

spekten for de oprindelige melodier. Således kan du nyde klassikeren Den danske sang er en ung blond pige som en samba. Og Visen om de atten svaner som blues. Til projektet har Martin Schack allieret sig med nogle af de allerbedste. Morten Ramsbøl på bas og Karsten Bagge på trommer spiller med så meget musikalsk tyngde og indføling, at det ikke er uden grund, at de er så efterspurgte.

en rytmisk timing, der er suveræn. Han spiller dele af den oprindelige melodi, nogle gange bare en stump. Han improviserer og digter videre på melodierne, men hele tiden har han melodien i hjertet. Til sammen giver de fire musikere de udvalgte sange en helt ny bund, hvorfra de kan gro og udvikle sig. Så kom og oplev hvordan det lyder, når klassikerne får et jazzet løft.

Guitaristen Jacob Fischer brillerer med sin evne til at give musikken et touch af swing. Selv sidder Martin Schack ved pianoet. Her fabulerer han frit over melodierne med

Vesterhavet swinger året rundt Ja, hvad er den første tanke man får, når man tænker på Tversted og naturen omkring os – det er såmænd strand, klit og hav. Vi er tre morgentravere, der hver morgen MÅ til stranden. Det er en ny oplevelse hver eneste dag. Der er ikke to dage, hvor strand og hav er ens. Én dag er der så lavvandet, at vi kan gå helt ud til Flodbæk på første revle, en anden dag har vandet skyllet så mange små og store muslingeskaller og forstenede søpindsvin op på stranden, at vi bare må samle noget op. Der kan være dage med tang, og så tænker vi jo straks på rav.

Næste dag kan havet have taget det hele tilbage igen, og der ligger bare den fineste strand så langt øjet rækker. Når man går tur i vintermånederne, har man stranden næsten for sig selv, men om foråret, når solen rigtigt kommer frem, så er der heldigvis mange andre, der nyder vores flotte brede strand. En dag kan det blæse så meget, at sandet får stranden til at ligne et helt månelandskab. Ja, så ved vi godt, hvilken vej vi går - eller løber. Vi bliver nærmest båret hen over stranden,

og så er havet så smukt at skue – med skum på alle toppene. Skal vi være helt ærlige, så går vi ikke tilbage samme vej den dag, men drejer rundt om klitterne og tager en af de mange stier, som går bag klitrækken. Ofte ser vi mange forskellige fugle, fasaner, harer og – hvis vi er heldige og ikke snakker for meget – rådyr. I det hele taget kan vi anbefale at trave en tur om morgenen. En rigtig god start på dagen, som giver en masse energi. De tre morgentravere


08

ANNONCER

klaverstemning.dk Jesper Lundegaard

Stemning og reparation af klaverer og flygler

42 44 80 14 mail@klaverstemning.dk F.S. Brønsteds Vej 10, 9760 Vrå

Medlem af D.P.I.F.

de 2 stuer

Alt i almindelige dagligvarer. Stort udvalg i økologiske varer. Gode åbningstider. Posthus (mandag- fredag kl. 13.00-16.00). Tips & Lotto. Håndkøbsmedicin. Frisk bagerbrød. God service.

CAFE OG SPISEHUS

OM........ JAZZY DAYS: Hvorfor...

Bag de fanjaztiske toner Hyggelig stemning og levende musik kommer ikke af sig selv. Bag Tversted Jazzy Days står en flok energiske ildsjæle, der konsekvent har lukket ørerne for, at jazz i international klasse ikke hører hjemme i udkantsdanmark.

Tannisbugtvej 36A • Tversted • Telefon 9893 1177

jansen’s rengøringsservice

Østervej 4, Tversted, 9881 Bindslev

v. john jansen. Vangenvej 6 9881 Bindslev. Tlf. 24 25 91 88 www.jansensrengoring.dk jansensrengoring@mail.dk

Selskaber Møder Kurser Foredrag Musik

klitgården Østervej 10 • Tversted • 9881 Bindslev

Tversted Jazzy Days er nu en fast institution på den danske musikscene. En række kæmpestore jazznavne har gæstet den lille nordjyske by i efterårsferien, og mange flere vil komme til. Musikerne roser Jazzy Days til skyerne, og publikum har for længst fået øje på, at jazz og Vesterhavet er en kombination, der giver ro i sjælen og oplevelser for livet. Her kan du læse, hvad vi blandt andet står for.

Jazzy Days ønsker at • skabe kulturelle aktiviteter i et af Danmarks yderområder

Din lokale radio- og TV faghandler Alt i radio og tv, antenne og . parabolanlæg til sommerhuse.

Din radioog TV faghandler Barkholt’s & TV Kontakt Din lokale lokale radioogos: TVRadio faghandler

NØRREBRO 16 · BINDSLEV 98 93 83 93 Vi er specialister i parabol- og antenneanlæg.

w w w . p a n a s o n i c - c e n t e r. d k

. .

Barkholt’s Radio Barkholt’s Radio & & TV TV NØRREBRO 16-18 · BINDSLEV 98 93 83 93 NØRREBRO 16-18 · BINDSLEV

98 93 83 93

info@barkholts-radio.dk

w w w . p a n a s o n i c - c e n t e r. d k w w w . p a n a s o n i c - c e n t e r. d k

• medvirke til at synliggøre landsbysamfundet Tversted • skabe en ny scene for danske og internationale jazzmusikere • give musikaktive unge mulighed for at møde professionelle musikere i en uhøjtidelig atmosfære. Se mere på www.jazzydays.dk


09

CLAIRE MARTIN // MADS KJØLBY

Claire Martin klitgården torsdag den 20. oktober kl. 20.00 Claire Martins jazzunivers er helt unikt. Den engelske sangerinde bryder gerne grænser, og du kan se frem til en fynky og up-tempo jazzoplevelse. Med sin ufejlbarlige teknik, superbe jazzfeeling og stilsikre stageperformance er Claire Martin kendt for at give publikum nogle fantastiske og meget nærværende koncertoplevelser. Claire Martin har udgivet 13 albums og optrådt overalt i Europa og Asien. Hendes seneste album A Modern Art fik Jazz Times USA til at skrive: ”She ranks among the four or five finest female jazz vocalists on the planet”. Hendes sublime evner har desuden givet hende en Britisk Jazz Award ikke mindre end seks gange. Claire Martin er vokset op hos jazzelskende forældre, der tidligt præsenterede hende for musikken. Som 19-årig blev hun profes-

Mads Kjølby kvartet klitgården torsdag den 20. oktober kl. 22.00 Mads Kjølby er én af de dygtigste jazzguitarister vi har herhjemme. Hans styrke er den ro, han lader sive ned gennem fingrene og ud i strengene. Han tvinger ikke noget frem, men giver sig tid til at lade melodierne og improvisationerne vokse frem. Mads Kjølby er en travl mand. Han medvirker i op mod 200 koncerter og shows om året som sideman i så forskellige orkestre som Tivolis Big Band, DR’s underholdningsorkester og Det Kongelige Kapel. Derudover har han medvirket på cirka 20 plader, der alle har vundet stor anerkendelse i de internationale medier. Mads Kjølby er uddannet guitarist ved Musicians Institute, Los Angeles 1997 og ved Rytmisk Konservatorium i København, hvor han blev færdig på diplomoverbygningen i 2003. Han har igennem de sidste 12 år turneret verden tynd med en række danske, engelske, amerikanske og russiske bands og blandt andet optrådt til London Internatio-

nal Jazz Festival, Hermitage Festival i Moskva, Edinburgh Jazz Festival, Havana Jazz Festival, Keitele Jazz i Finland og Copenhagen Jazzfestival. Mads Kjølby kvartet er Kjølbys egen legeplads, hvor der er plads til både swingende jazzmusik og dybfølte ballader. Mads Kjølby Kvartet udgav i 2007 deres første CD U Turn. Det seneste udspil hedder Detour. Udover Mads Kjølby består kvartetten af bassisten Morten Ankarfeldt. Morten har spillet ved Tversted Jazzy Days i flere sammenhænge, blandt andre med Mais Uma. Trommerne spilles af fantastiske Snorre Kirk, som også har gæstet Tversted flere gange. Han spiller blandt andre med Malene Mortensen og Magnus Hjort. På rhodes og piano er Fabian Kallerdahl, der skønt sine kun 33 år, blev kåret til årets jazzmusiker i Sverige i 2006. Glæd dig til en inspirerende jazzaften i selskab med fire kendinge.

sionel sangerinde, og 3 år senere realiserede hun sin drøm om at spille på Ronnie Scotts legendariske jazzclub i Soho. Med sig har Claire Martin en trio bestående af Gareth Williams (piano, rhodes), Laurence Cottle (el-bas) og danskeren Kristian Leth (trommer) – alle erfarne musikere. Laurence Cottle har blandt andet arbejdet med Sting, Seal og Jaco, mens Gareth Williams især er kendt for US3-hittet Cantalupe Island. Kristian Leth har besøgt Tversted Jazzy Days flere gange – senest med Ulf Wakenius and the Swedish Chefs. Tilsammen leverer denne trio en bevægende og funky lydmur, der vil gøre det svært for publikum at holde sig i ro. Glæd dig til en livsbekræftende og festlig jazzaften.


10

PROGRAM 2011

tirsdag 18. oktober

Lørdag 15. oktober klitgården

brugsen

søndag den 16. oktober. ENTRE 150 kr. 14.00: Martin Schack Kvartet

søndag 16. oktober

onsdag den 19. oktob 20.00: Organic3 Mads Kjølby, Snorre Kirk, Niels Ole Sørensen

klitgården tirsdag den 18. oktober. entre 250 kr. 20.00: T.A.G 21.00: Mike Reinhardt Trio

galleri tornby lørdag den 15. oktober. fri entre 13.00: Jazz Surprise

klitgården lørdag den 15. oktober. Entre 250 kr. kl. 20.00: Åbning og kåring af årets nordjyske jazznavn. Jazz og Humor: Peter Schrøder. Kl. 21.00: Viktoria Tolstoy

tversted kirke

de 2 stuer

søndag den 16. oktober. Fri entre. Kl. 19.30: Jazzgudstjeneste med Mahalia Jackson Tribute

onsdag den 19. oktob 21.00: Orange Jazz Qvart

Vi støtter jazzy days Mygdal Smedie og VVS

Blå Kors Genbrug

Aut. VVS-installatør Henrik Bundgaard Tverstedvej 30 - Uggerby Tlf 98 97 51 72

Sønderbro 26 9881 Bindslev Tlf. 29 48 86 35 www.blaakorsgenbrug.dk

deT blå ishus

Tannisby Camping

Tversted Strand

Tlf. 98 93 13 76

Tannisbugtvej 86 Tversted 9981 Bindselv

Murerfirmaet Lyng og Thomsen

Auto-H

- alt inden for murerfaget

Borrisholtvej 4, Tversted 9881 Bindslev. Tlf. 26 81 59 93

14:10

Tversted gulvmontering

Poul Erik Skov Mobil 4036 14 10. Tlf. 9893 1410

Tlf. 6084 80 11

tømrermester

Tommy sproegel Helselbækvej 30 9881 Bindslev Mobil 24 67 87 53

Sønder 9881 B Tlf. 98 9

Peder

Bod Tannisbugtvej Telefon 98


11

PROGRAM 2011

lørdag den 22. oktober kl. 12. FROKOSTJAZZ: dEXTERITY FEaT. bEN bESIAKOW Frokostbuffet fra Restaurant Tannishus Entre incl. spisning 200 kr. Madbillet jazzpazzgængere, 100 kr. (bestilles senest 20/10 på Turistbureauet)

, Samuel Hejslet,

klitgården

klitgården

torsdag den 20. oktober. entre 250 kr. 20.00: Claire Martin 22.00: Mads Kjølby

fredag den 21. oktober. Entre 250 kr. 20.00: Juizz. 21.00: T.C.C.T 23.00: Jazz DJ: Katrine Ring GRATIS ADGANG efter kl. 23.00

torsdag 20. oktober

ber. FRi ENTRE. tet

r Most

dega 59 - Tversted 893 1022

klitgården lørdag den 22. oktober. Entre 350 kr. 20.00: Mezzoforte 23.00: Jazz DJ: Katrine Ring GRATIS ADGANG efter kl. 23.00

Tannishus

Peder most

torsdag den 20. oktober. entre 50 kr. 20.30: Jazzpushers

Fredag den 21. oktober. 21.00: Advokaternes New Orleans Jazzband

Hansen

rbro 10 Bindslev 93 87 77

Lørdag 22. oktober

fredag 21. oktober

onsdag 19. oktober

klitgården

ber. FRi entre.

Bindslev Nørrebro 13 9881 Bindslev Tlf: 89 89 34 20

Tannis Lys

pOLARKIOSKEN

RealMæglerne Tversted

Statsaut. ejendomsmægler MDE Østervej 2D, 9881 Bindslev Telefon 98 90 37 00

Tannisbugtvej 123 9882 Bindslev Tlf. 9893 1819

Sindal Autoophug Gaden 107 9870 Sindal Telefon: +45 9893 5733 www.sindal-autoophug.dk

Elkærvej 4 Tversted Tlf. 9893 1711 www.tannislys.dk

Tversted Cykler Salg • reparation • udlejning Gl. Skagensvej 10, Tversted 9881 Bindslev Tlf. 9893 1015


12

ANNONCER

Bygma Bindslev Industrivej 1 9881 Bindslev Tlf. 98 93 83 33 email: bindslev@bygma.dk

En top moderne trælast med stort byggemarked, lækker håndværkerbutik og meget mere…

Åbningstider: Håndværkerbutik: Hverdage: 7:00-16:30 Lørdag: 9:00-12:00

Bygma Bindslev Industrivej 1 9881 Bindslev Tlf. 98 93 83 33 email: bindslev@bygma.dk

ælast rked, butik

Åbningstider: Håndværkerbutik: Hverdage: 7:00-16:30 Lørdag: 9:00-12:00

Bygma Bindslev Industrivej 1 9881 Bindslev Tlf. 98 93 83 33 email: bindslev@bygma.dk

Byggemarked Hverdage: 9:00-17:30 Lørdag: 9:00-12:00

Byggemarked Hverdage: 9:00-17:30 Lørdag: 9:00-12:00

Velkommen hos Nykredit Erhverv Hjørring

Trælast Hverdage: 7:00-16:30 Lørdag: 9:00-12:00

Hos Nykredit Erhverv får du en personlig rådgiver, der kan hjælpe dig med at få overblik over din samlede økonomi. Bag rådgiveren står et stærkt team af finans- og investeringsrådgivere, formuekonsulenter og assurandører. Dermed kan vi sikre en løsning, der passer til dine behov. Ring til os allerede i dag på 44 55 40 80 og aftal et uforpligtende møde eller besøg os på nykredit.dk/erhverv

Trælast Hverdage: 7:00-16:30 Lørdag: 9:00-12:00

Åbningstider: Håndværkerbutik: Hverdage: 7:00-16:30 Lørdag: 9:00-12:00

KOM IND OG pRøV!

Byggemarked Hverdage: 9:00-17:30 Lørdag: 9:00-12:00 Trælast Hverdage: 7:00-16:30 Lørdag: 9:00-12:00

Maleri af Alina Maksimenko

DANMARKS BEDSTE UDVALG AF SOLBRILLER

UDSTILLINGSPROGRAM 2011 Galleri Tornby præsenter blandt andre disse anerkendte billedkunstnere: Alina Maksimenko og Sergiy Hai, Ukraine / Viktor Sheleg, Letland / Xueping Jin, Kina / Givi Kolelishvili, Georgien / Ivan Hurtado Lorenzo, Colombia / Katia Muñoz, Peru / Soledad Fernandez og Antonio Utrera, Spanien / Gavingo, Den Dom. Republik / Sossa Björnsdóttir, Island / Birgit Kirke, Færøerne / Tom Erik Andersen, Norge. Se mere på www.galleritornby.dk, hvor du også kan tilmelde dig galleriets nyhedsbrev. Vi præsenterer et spændende udvalg af ny dansk, nordisk og international kunst.

Galleriet er beliggende ved Tversted Galleri Tornby v/Kim Bernhard Tornby Skagensvej 53b · Vester Tversted · DK-9881 Bindslev · Tlf. (+45) 2489 7262 Tlf. (+45) 2255 4774 · e-mail: tornby@os.dk · www.galleritornby.dk

HJØRRING: Østergade Tlf. 98 92xx 03 xx 75 xx GADENAVN NR. · pOSTNR. By 6· .TLF. xx www.profiloptik.dk www.pROFILOpTIK.DK


13

MEZZOFORTE // viktoria tolstoy

Mezzoforte klitgården lørdag den 22. oktober kl. 20.00 Vi slutter af med et sandt brag. Islandske Mezzoforte spiller den sidste koncert til årets festival, og du kommer helt sikkert ikke til at sidde stille på stolen. Mezzoforte er et unikt sammenspillet funkorkester med deres helt egen genkendelige

Mezzoforte-sound præget af saxofon, guitar og synthesizer. Deres spil er gennemsyret af knivskarpe breaks og fills. Gruppen blev dannet i 1977 i Reykjavik af fire teenagevenner, som alle havde stor interesse for fusions- og funkmusik. I 1983 slog de internationalt igennem med sangen ”Garden Party” fra deres 4 album. Hermed blev Mezzoforte det første is-

landske orkester som fik international anerkendelse.

uden består Mezzoforte af Sebastian Studnitzky (trompet/keyboards) og saxofonisten Oskar Gudjonsson.

Grundlæggerne Eythor Gunnarson (keyboards), Gulli Briem (trommer), Johann Asmundsson (bas) er stadig med i bandet selv efter mere end 30 år, 12 albums og over 1000 koncerter fordelt over 40 lande.

Vi garanterer, at aftenen bliver præget af nostalgisk gensyn med numre fra deres tidlige karriere blandet med numre fra nyere tid.

Bruno Mueller og den oprindelige guitarist Fridrik Karlsson deler guitaropgaven. Des-

Glæd dig til en uslukkelig vulkan og en forrygende afslutningsfest.

Viktoria tolstoy klitgården lørdag den 15. oktober kl. 21.00

Hun har aldrig fået sangundervisning. Alligevel formår Viktoria Tolstoy at tryllebinde sit publikum gang på gang. Den talentfulde jazzsangerinde er i besiddelse af en klar, stærk og vidunderlig utæmmet klang. Smukt akkompagneret af en farverig udstråling har den utrænede stemme skabt stor succes for den svenske sangerinde. Viktoria blev født i 1974 i en lille by udenfor Stockholm og voksede op i Uppsala, hvor hendes far – en svensk jazzmusiker – sørgede for hendes musikalske uddannelse. Viktoria blev opdaget i midten af 90erne og udgav straks sin første plade med en række numre, som faderen havde skrevet.

Siden har hun udgivet flere plader. Senest i 2008 udgav hun My Russian Soul, hvor hun kommer i kontakt med sine russiske rødder. Rødder der rækker helt tilbage til den verdensberømte forfatter Leo Tolstoy. Viktorias tiptipoldefar. Viktoria har givet koncerter over hele verden og har spillet med de største svenske og internationale stjerner som for eksempel Ulf Wakenius, Nils Landgren, McCoy Tyner og Ray Brown. Glæd dig til en stemme, der gør indtryk.

Line up: Viktoria Tolstoy, vokal Jacob Karlzon, piano Krister Jonsson, guitar Mattias svensson, bas Rasmus Kihlberg , trommer


14

ANNONCER

BUNDGAARD & KASSOW ARKITEKTFIRMA MAA SOMMERHUSE ENFAMILIEHUS RENOVERING ERHVERV

WWW.BUNDGAARD-KASSOW.DK VESTBANEGADE 5 FREDENS KLIT TANNISBUGTVEJ 115

9800 HJØRRING 9990 SKAGEN 9881 TVERSTED

TLF. 98 91 18 33 TLF. 98 44 53 19 TLF. 98 93 15 02

FAX 98 90 03 44 E-mail: ark@bundgaard-kassow.dk


15

MIKE REINHARDT TRIO // HANS KJELDBERG

Mike Reinhardt Trio klitgården

lørdag den 16. oktober klitgården tirsdag den 18. oktober kl. 21.00 Med franske Mike Reinhardt Trio har vi gjort os et rigtigt scoop. Trioen er nok ukendt for de fleste danskere, men høster international anerkendelse i mange andre sammenhænge.

Tredje – og sidste – mand i trioen er Stephane Huchard, der sidste år turnerede med den verdensberømte musiker og sanger Gino Vannelli.

Mike Reinhardt er en kendt fransk guitarist. Han har spillet på et hav af festivals over hele verden for eksempel i Melbourne, Barcelona, Bergen, Montreux, Tyskland og Østrig.

Enkeltvis er de tre musikere fantastiske ekvilibrister på deres instrument, så vi forventer fantastiske soli bundet smukt og harmonisk sammen af en sjælden set sammenspillethed. Det hele udmunder i hæsblæsende souljazz og funky swing, der gør det umuligt at sidde stille.

Med sig på hammondorgel har han Thierry Eliez, der i 15 år har været fast pianist hos den verdens berømte jazzsangerinde Dee Dee Brigdewater og har spillet keyboard i Joe Zawinol & The Zawinul Syndicate.

tversteds lyksaligheder OM........ tversted: J

Hans Kjeldbjerg, forfatter

Jeg er kommet i Tversted siden min tidligste barndom. Min mor og far var lærere i Aalborg, og via Børnenes Kontor blev de sammen med kolleger ledere af feriekolonien ”Tannisbugt”. I halvtredsernes Danmark fandtes der stadig materiel nød blandt fattige familier. Vi boede i Steen Billesgade. Nede i gården kaldte pigerne: ”hvad skal vi há, mor? Hvid eller brun sovs?” Der var ikke råd til kød. Disse piger kom med på feriekoloni. De skulle op og have noget lys og luft, nogle havbade og ikke mindst noget god mad.

I 1967 byggede vi sommerhus i Tversted. Det var det bedste, der skete i vores familie. Min far og jeg fiskede meget i Flodbæk, Tversted og Uggerby å. I dag er jeg medlem af Hjørring Sportfiskerforening og har glæde af havørredefiskeri i Uggerby å. Men at fange en havørred er som at modtage en flidspræmie. Man kan dog, undskyld udtrykket, være heldig at rende ind i en stime. Et forår for 10-12 år siden fangede jeg 14 havørreder og en bækørred på et kilo. Mere end hver anden gang, jeg var af sted, fangede jeg en pæn ørred. Mange lå på halvandet kilo, en enkelt vejede godt og vel tre kilo. Fuglene er et kapitel for sig. Sidst på vinteren kan jeg længes efter at sidde i klitterrænet ved Uggerby å og høre sanglærken synge. At være ved åen på en dag, hvor fuglene trækker, så er man lykkelig.

Bølger af fugle kommer ind over åen. Grønsiskener med gadedrengefløjt. Styrtdykkende fiskeørne, der forsvinder i åen i et skumsprøjt og letter med en lille havørred i kløerne… En gang oplevede jeg virkelig et ornitologisk scoop. En havørn fløj ind over Uggerby å. Det var et utroligt syn, fuglen er kæmpestor. Om sensommeren sad jeg ved udløbet af Tversted å og iagttog alle vadefuglene, der fandt føde her. Blandt andet dværgryle, almindelig og krumnæbbet ryle. En gang så jeg to store kobbersnepper lande ved udløbet.

stykke blodrav, glinsende i morgensolen. Havet frigiver sit guld til naturens muntre søn. Det er ikke kun på grund af naturen, jeg tager til Nordvendsyssel. Flere af mine bedste venner bor i Tversted og Lønstrup. Jeg har udgivet en lille håndfuld bøger. En dag holdt bogbussen fra Hirtshals nede ved Tversted Strand. Jeg var på vej til havet, og en bibliotekar kaldte mig hen til sig. På Hirtshals Bibliotek opfatter de mig som en lokal forfatter, fordi jeg skrev så meget om egnen. Jeg rankede lige ryggen en ekstra gang.

På mine bedste dage går jeg hen ad stranden i en meditativ væren, som er rettet udad… Split-ternernes knarrende skrig, bølgeslaget og det fantastiske Skagenlys.

Jeg har nævnt Skagenlyset. Selv på en overskyet novemberdag kan man fornemme dette særlige, rige lys.

Tversted er ”hjem” for mig At komme ned til stranden og finde et plet uberørt rav opskyld… Jeg ser et rubinrødt

Sekretæren hos min læge elsker at tage til Skagen med sin mand. Hun synes, at menneskene er så venlige heroppe. Hans Kjeldbjerg


16

T.A.G. // MAHALIA JACKSON TRIBUTE

t.a.g.

OM........ tversted:

Per Pallesen, skuespiller

klitgården tirsdag den 18. oktober kl. 20.00

Derfor jeg har valgt Tversted som mit ”ferieparadis”!

Tirsdag aften får du chancen for at opleve ungdommelig og moderne jazz i en rivende udvikling, når et af de mest talentfulde unge JazzyTalents Bands i Nordjylland giver minikoncert.

Meget enkelt! I 1977 var min daværende kone Kirsten Peüliche på besøg hos venner i Tversted i forbindelse med Hjørring Revyen. Hun blev så forelsket i naturen, luften, lærkerne og havet! Så da vi næste år fik tilbud om at medvirke i revyen i Hjørring, var det ”et must”, vi skulle bo i Tversted.

Trioen består af Tobias Jensen på trommer, Albert Østergaard på bas og Gregers Løvendahl på piano og vokal. De fandt sammen i sommeren 2010, men har allerede spillet adskillige koncerter. Ved sidste års Jazzy Days stiftede vi bekendtskab med de talentfulde musikere, da de varmede op for Chris Minh Doky.

I 1985 købte jeg så, efter 7 sæsoner - med flere i vente i Hjørring Revyen, sommerhus i Vester Tversted. Det har jeg aldrig fortrudt – tvært imod! Et smukkere og mere uberørt sted skal man lede længe efter! Flere gange hvert år – og især i sommerferien, besøger min familie og jeg Tversted, og forundres hver gang over, området stadig virker så jomfrueligt og uberørt! Og så er vendelboerne jo heller ikke de kedeligste at omgås, hvis man bare har tiden til det!

Inspirationen henter trioen fra nogle af de største og hotteste jazznavne som Jamie Cullum, Curtis Stigers og Chris Minh Doky. Glæd dig til at se fremtidens jazzmusikere slå sig løs.

Til salg bli´r voreshus aldrig – ifølge min kone, mine børn og mine børnebørn! DERFOR TVERSTED OG ALTID TVERSTED!

tversted kirke søndag den 16. oktober kl. 19.30

Mahalia Jackson Tribute Søndag aften afholder Tversted kirke den årlige jazzgudstjeneste. I år leveres musikken af Mahalia Jackson Tribute.

rup (sang), Jakob Mygind (sax), Ole Bech (guitar) og Niels Ole Sørensen (Hammond A100).

Orkesteret vil fremføre kendte negro- og gospelnumre af Mahalia Jackson i egne arrangementer og derigennem skabe en atmosfære af nærvær og intensitet. Det nordjyske orkester består af Margrete Gra-

Margrete Grarup har et fantastisk vokalt overskud og er berømt for en nærværende jazzfeel og intens soulpower. Margrethe spiller blandt meget andet i Hasseris kirkes orkester.

Jakob Mygind har sin helt egen og meget følsomme saxofonsound. Han er kendt fra mange sammenhænge i det Nordjyske, blandt andet Match Brothers. Ole Bech er garant for et roligt og sikkert guitarspil med forrygende soli pakket i underspillet intensitet. Ole Bech er ligeledes fast medlem af Hasseris kirkes orkester.

Allestedsnærværende Niels Ole Sørensen er til daglig organist i Vesterkær Kirke i Ålborg. Derudover spiller han hammondorgel i mange forskellige sammenhænge - både kirkejazz og funky soulorkestre. I Tversted er Niels Ole nok mest kendt for sit formandskab i Tversted Jazzy Days.


17

JUIZZ // pazz

Juizz

I J Rengøring I/S Bindslevvej 57 • 9881 Bindslev Tlf. 21276495/40213705

klitgården fredag den 21. oktober kl. 20.00

www.ij-rengoring.dk

Vi stiller den store scene til rådighed for at præsentere nogle af Nordjyllands fremme-

ste JazzyTalents. Netop sådan et band er Juizz, der blev dannet i efteråret 2008 på Klejtrup Musikefterskole. Det unge band består af Johannes Gammelgaard Lauritsen på saxofon, Jonathan Fjord Bredholt ved klaveret, Runi Hedinsson på kontrabas og Søren Dahl Poulsen på trommer.

ja

Gi’ den gazz med et jazz-pazz z

z pazz

TONECONTROL

– Aalborgs“nye” musikbutik 10

11

9

Med fokus på at kombinere det genkendelige med det skæve, spiller Juizz alt fra lækker loungejazz til dansabel festjazz – der er dømt vilde soloer, billedskabende kompositioner og legende sammenspil, når bandet indtager scenen.

I C C T R E L E 16 24 32 42 9

11

NICKEL PLATE

Byens største og billigste udvalg af strenge

D

Skal vi høre den koncert, eller skal vi høre den koncert? Drop alle overvejelser og køb et JazzPazz – så er der fri adgang til hele molevitten. Med et JazzPazz kan du zappe rundt til alle koncerter på Klitgården under Jazzy Days 2011. Du kan nyde de store stjerner, og du kan glæde dig over overraskende oplevelser med mere ukendte navne.

Besøg www.tonecontrol.dk på nettet, eller på Vesterbro.

Køber du et JazzPazz, behøver du kun finde tegnebogen frem en enkelt gang, og det er jo sød musik i ørerne her i Vendsyssel! Prisen for et JazzPazz er 1000,- kr., og vi sælger kun 50 stk. hvert år. Go’ fornøjelse til de hurtige – vi lover jer en lang række fantastiske musikoplevelser.

Vesterbro 60 • 9000 Aalborg • Tlf.: 35108888 • www.tonecontrol.dk


18

ANNONCER

Lifestyle 28 til kr. 14.999,-

Få koncert-lyd hjemme i stuen Den nyeste teknologi inden for hjemmeunderholdning med en enestående kombination af høj ydelse, lille størrelse og stor brugervenlighed. LIFESTYLE®-system, der er elegant og nemt at betjene, og som præsterer overbevisende lyd.

BENEDIKTE SMYKKER & GALLERI Tannisbugtvej 117 · DK-9881 Tversted Strand · Tel (+45) 98 93 12 10

www.benediktesmykker.dk Maigårdsvej 2 C

9900 Frederikshavn

tlf. 98 43 99 88

9900@lbs.dk

www.lbs.dk

Kunstgallerie, glassKunst, malerei und KeramiK

Klüvers Big Band feat.

august-november søndag Kl. 13-17

John scofield

efterårsferie alle dage Kl. 13-17

& Bill stewart (Us)

ÅBen/geôffnet: Juli Onsdag-søndag Kl. 13-17

i den smukke gamle skole finder du moderne dansk glaskunst samt galleri og kunstværksted

Helligdage alle dage Kl. 13-17

moderne glaskunst - Jytte meier

Tronsmark Gl. Skole Hirtshalsvej 11, Bindslev

(Us)

eNeste kONCert NOrd FOr ÅrHUs Intim Scofield oplevelse - kun 400 pladser!

Fredag 2. september kl. 20.00 det musiske Hus - Frederikshavn billetsalg

tlf. 31252403

detmusiskehus.dk og billetnet.dk Se mere på detmusiskehus.dk

www.jyttemeier.dk • Jyttemeier@post.tele.dk John_Scofield_198x270mm_5mm_bleed.indd 1

10/05/11 14.21


19

KATRINE RING

klitgården fredag den 21. oktober kl. 23 + lørdag den 22. oktober kl. 23 Man behøver ikke nødvendigvis spille jazz på instrumenter. Det kan også gøres på et par plader. I år kan du opleve, hvordan jazz lyder, når det leveres fra en af Danmarks bedste jazz-DJ’s. Katrine Ring har været DJ siden 1992 og har spillet for alle lige fra Ungdomshus til Kongehus. Hun har spillet på jazz-festivaller i Aarhus og København og Roskilde Festival. I 2005 blev hun anerkendt for sit arbejde, da hun modtog hædersprisen Kim Schumachers Deejay Award.

Ved siden af DJ-karrieren er Katrine Ring en efterspurgt musikjournalist, foredragsholder og debattør. Karrieren startede som musiker og medlem af new wave-bandet Pin-Ups. Herefter kom Katrine til DR og blev fra 1982 en markant DJ, studievært og musikjournalist på både tv- og radiokanaler.

Katrine Ring har rødder i Tversted. Hendes familie på mormorens side stammer fra Tversted, og Katrine har som barn været med på ferie i byen. Et af minderne fra dengang er omeletterne på Tversted Kro.

Katrine Ring er desuden en af de få DJs i verden, der arbejder med klassisk musik i klubkonceptet Yellow Lounge. Hun komponerer og optræder live med lyd som musik i samarbejde med klassiske musikere til minikoncerter. Dacapo udsender Katrine Rings dekonstruktioner af Vagn Holmboes kammerkoncerter på CD’en En Hånd Til Holmboe i efteråret 2011.

Nu vender hun tilbage til Tversted med en elektronisk jazzoplevelse, der spænder over afslappende lounge til festligt jazzfunk.

Du kan se frem til en spændende musikoplevelse, der vil udvide din jazzhorisont, når Katrine Ring vender plader til Jazzy Days.

Aldrig mere pizzy vin Hånden på hjertet! Frem til 2009 var vinen til Jazzy Days ikke noget at skrive hjem om. De dyrebare dråber var mere pizzy end jazzy, og vi skal være de første til at beklage sure opstød, smag af prop og misfarvede tænder. Men ba’roli’ – i år bliver det meget bedre Vi gentager nemlig succesen fra sidste år, hvor vi langt om længe ramte plet med en yderst velsmagende mini-Barolo fra Piemonte. Gæsterne lyste op i salige smil, så snart de duftede til bouqueten, og roserne dryssede i en mild regn ned over serveringspersonalet. Fortrinlig til jazz Vinen hedder Nebbiolo og er lavet på 100 procent Nebbiolo-druer fra Serralunga Dálba-området i Piemonte i Norditalien. Den granatrøde vin har lagret i mindst 12 måneder på træfade og har en moden frugtduft af blommer og svesker. Det er en tør og fyldig vin, der egner sig fortrinlig til krydret mad, moden ost og god jazz. Køb den her Du kan købe årets Jazzy Days-vin i DagliBrugsen i Tversted. Hver gang du køber en flaske, støtter du Jazzy Days med 2 kr. Så hvis du har en ustyrlig trang til rødvin på sommerterrassen, kan du i det mindste trøste dig med, at du støtter et godt formål. Vinen bliver selvfølgelig også solgt ved koncerterne på Klitgården. Glæd dig til rødvin, der virkelig swinger.

frokostjazz Dexterity feat. Ben Besiakov klitgården lørdag den 22. oktober kl. 12.00 Vi prøver noget helt nyt, når vi lørdag middag inviterer indenfor til frokostjazz på Klitgården. Musikken leveres af jazzkvartetten Dexterity, der altid er garant for behagelig musik og god stemning. I dagens anledning har kvartetten den prisbelønnede Ben Besiakov med på piano.

startede tidligt, og allerede som 12-årig begyndte han at komme til koncerter og jamsessions med de store amerikanske jazzmusikere på Monmartre og La Fontaine. Igennem flere år kom Ben jævnligt hos den amerikanske saxofonist Ben Webster, som var bosat i København.

Dexterity opstod i miljøet på Nordjysk Musikkonservatorium i Aalborg. Gruppen er sammensat på tværs af generationer, men fælles for dem alle er forkærligheden til mainstream jazz. Du kan være sikker på at nyde både egne kompositioner og gamle klassikere. Altid serveret på afslappende vis.

Ben Besiakov spillede sit første professionelle job som pianist i Jazzhus Montmartre i 1971 – kun 15 år gammel.

Foruden Villy Mosgaard på saxofon, Thomas Hust på trommer og Anders Ammitzbøll på bass, har gruppen Ben Besiakov med på piano. Ben Besiakovs karriere

Ben Besiakov har medvirket på over 100 pladeindspilninger igennem årene indenfor alle rytmiske genrer og har turneret i mange lande, blandt andet Brasilien, USA, Caribien, Mellemamerika, Spanien, Rusland, Norge og Sverige. Frokostbuffeten leveres af Restaurant Tannishus.


20

KONCERTER OG OPLEVELSER I TVERSTED

isb Ta n n

ugt Tag kikkerten med, måske er du heldig at se en havørn.

Bliv luftet igennem og find havets guld samtidig.

Tversted Strand

P

Kan du finde Svallerhullet?

P

Trav en tur i anden klitrække ud til Uggerby å’s udløb.

Flodbæk slynger sig smukt gennem klitterne.

Tannishus Torsdag den 20. oktober: Jazzpushers

g tvej

u nisb Tan

Gå en tur lang Tversted å’s udløb og ny den pragtfulde natur.

Dagli’ Brugsen Onsdag den 19. oktober: Organic3

Peder Most Fredag 21. oktober: Advokaternes New Orleans Jazzband

rvej

Øste

Klitgården

Ta n

Tversted Kirke Søndag den 16. oktober: Mahalia Jackson Tribute

nis

bu g

tve

j

Her afholdes alle Jazzy Days koncerter fra den 15. - 22. oktober

De 2 Stuer Onsdag den 19. oktober: Orange Jazz Qvartet

Skagensvej

Se det omvendte hoved på sydsiden af kirken.

Sk ol

ev ej

597

Tag et slag tennis for at holde dig i topform

Galleri Tornby Lørdag den 15. oktober: Jazz Surprise

ays 2010

Chris Minh Doky, dansk verdensbassist: “At spille på Tversted Jazzy Days er en helt speciel oplevelse. Man kan virkelig mærke publikums, og ikke mindst arrangørernes, ægte kærlighed til musikken. Udover at der er tophyggeligt, så kan man som musiker ikke ha’ en dårlig aften på Tversted Jazzy Days”.

www.tankegang.dk

Samuel Hejslet, Saxofonist og leder af Up Above: “Arrangørerne bag Jazzy Days er enormt tjekkede, og de gør det nemt at være musiker på

Magnus Hjorth, pianist: Tversted Jazzy Days er uden tvivl Danmarks hyggeligste jazzfestival. Fantastisk publikum og dejlige omgivelser gør det til en absolut fornøjelse for både publikum og artister at komme op til det nordjyske.

Snorre Kirk, trommeslager: ”At have fornøjelsen af at spille på Tversted Jazzy Days, er noget jeg altid glæder mig til lang tid i forvejen, og det har været min udtalte favoritfestival igennem mange år. Det er jo intet mindre end en bedrift af bibelske dimensioner at stable en festival af denne størrelse på benene i så lille en by, og det lykkes altid for de hårdtarbejdende ildsjæle bag festivalen, at skabe en helt unik stemning for både de musikere og det publikum, der kommer og går i ugens løb. Midt i alt det kaos, der nu en gang hører med, når man arrangerer en jazzfestival, så emmer her alligevel i allerhøjeste grad af ro, varme og glæde, og sidst men ikke mindst selvfølgelig også af stor kærlighed til god musik. At være og at spille i Tversted er sundt for sjælen og godt for musikken - mere kan man jo ikke ønske sig!”

i nd s l

Torstein Ellingsen, trommeslager I THE REAL THING: ”En kjempehyggelig dansk jazzfestival i forblåste, men vakre omgivelser. Internasjonalt program, kombinert med stort lokalt engasjement, personlig stil overfor alle musikere, og meget god oppfølging rundt konsertene.”

festivalen. Og så er publikum vældigt engagerede, fordi det er et publikum som forventer at høre jazz, og ikke røvballemusik.”

Mod B

OM........ JAZZY DAYS:

ev

a Jazzy D

re, fr Kunstne

Tversted Jazzy Days 2011  

Tversted Jazzy Days 2011 Avis og program for uge 42, 2011.

Tversted Jazzy Days 2011  

Tversted Jazzy Days 2011 Avis og program for uge 42, 2011.

Advertisement