Page 1

Stadshart nieuws

Dienstverlening

Wonen

Hobby en vrije tijd

Eten & drinken

Jaargang 3 - Editie 1 - Maart 2011

NIEUWS

Juwelier / Bijou

Mode en accessoires

KOOPZONDAGEN

zaterdag 26 maart & koopzondag 27 maart

Schoeisel / lederwaren

Supermarkt

Tabakswaar

Warenhuis

Stadshart Zaandam, daar waar de Zaanstreek lééft

Persoonlijke verzorging

PRIJSUITREIKING Rozenhof

Electronica

LENTEKRIEBELS

Optiek en gehoor

27 maart 25 april (2e paasdag) 29 mei


Alle Aanbiedingen zijn geldig van 21-03-2011 t/m 27-03-2011. Zolang de voorraad strekt. Zetfouten en prijswijzigingen voorbehouden. Aanbieding max.1 per klant. Geen verkoop aan handelaren.

Intel GMA 4500M

500 GB harde schijf

15,6" LED beeldscherm

VER

J

S J I PR AGS D R AA

15,6" / 39 CM

C660-10D 15,6“ NOTEBOOK Intel Pentium Dual Core T4500 2,3GHz, 4GB DDR3 werkgeheugen, 500 GB harde schijf, hardeschijftype 5400rpm, videokaart Intel GMA 4500M, video uit D-Sub (VGA), Backlight Led, DVD+/-RW DL, 2x USB 2.0, verbinding (wlan) 802.11b, 802.11g, 802.11n, Ethernet 100Mbps, Cardreader, Webcam, Windows 7 Home Premium, 1 jaar garantie.

IEDERE WERKDAG TOT 21:00 UUR GEOPEND!

TV • HIFI • COMPUTER • TELECOM & INTERNET • WITGOED • FOTO • ENTERTAINMENT

HERMITAGE E SHOPPING I ZAANDAM I HERMITAGE HERMI 14-17 I Tel.: 075 65 10 500

Celeron, Celeron Inside, de Centrino, Centr Ce ntrino t ino i Centrino Inside, Insid side Core Inside, Inside Intel, Intel Intel Logo, Logo Intel Atom, Atom Intel Atom Inside, Inside Intel Core, Core Intel Inside Inside, Inte Intel el Inside ,Logo, Logo Intel Viiv, Viiv Intel vPro, vPro Itanium, Itaniu um Itanium Inside, Pentium, Pentium Inside, Viiv Inside, vPro Inside, Xeon, and Xeon Inside are trademarks of Intel Corporation in the U.S. and other countries. For more information about the Intel processor feature rating, please refer to www.intel.com/go/rating.

! U T E M J I W N E R E I V T A EN D


5

Stadshart in ontwikkeling

Zaandam 200 jaar

6

Activiteiten centrum

GEEF JE INTERIEUR EEN LENTE MAKE-OVER

7

Ik wens u veel ”Lentekriebels” toe met aangename shopmomenten in het centrum.

Frans Wittenberg

Frans Wittenberg, vanaf november vorig jaar interim voorzitter zal zich vanuit het Algemeen Bestuur blijven inzetten voor de SBZ.

Interim Voorzitter

Colofon

Zaterdag 26 maart & Koopzondag 27 maart • Modeshows • Podium-optredens • Lenteboerderij • Zweefmolen • Schminkeiland

Electronica

9

Lentekriebels

Optiek en gehoor

HET IS FEEST BIJ SATURN

8

Mode en accessoires

IN GESPREK MET ANNET WAAGMEESTER

Juwelier / Bijou

Namens de Stichting Binnenstadmanagement Zaandam (SBZ)

De heer Egberts heeft een ruim netwerk, is goed ingevoerd in de ambtelijke en politieke wereld en weet hoe de onderlinge verhoudingen en verschillen daarbinnen zijn. Verder is hij goed op de hoogte van de specifieke problemen van het centrum van Zaandam.

Eten & drinken

Naast het evenement “Lentekriebels” op zaterdag 26 maart en koopzondag 27 maart a.s. zullen er door de ondernemersverenigingen verenigd in de Stichting Binnenstadmanagement Zaandam (SBZ) nog enkele evenementen worden georganiseerd dit jaar. Dit alles kan tot stand komen door de bijdrage van de aangesloten leden en subsidie van de gemeente Zaanstad.

De stichting was op zoek naar een echte bruggenbouwer, iemand die kan samenwerken, met goede communicatieve en organisatorische eigenschappen, een bindend figuur. Zijn taken zijn o.a. het contactpersoon zijn voor de ondernemers in het centrum en alle, voor de ontwikkeling van de binnenstad, belangrijke partijen. Samen met ondernemers, gemeente Zaanstad en Kamer van Koophandel als adviseur zal hij werken aan een visie op de toekomst van de binnenstad. Hij zal dan samen met het bestuur vanuit die visie beleid ontwikkelen en uitvoeren.

Hobby en vrije tijd

BEN JIJ OOK ZO GEK OP IJS?

In het jaar 2011 is het precies 200 jaar geleden dat Zaandam stadsrechten heeft gekregen van keizer Napoleon. Om dit heugelijke feit te vieren zal er deze zomer in en rond het centrum van Zaandam een mega-evenement worden georganiseerd. De doelstelling is om met de hulp van dit evenement Zaanstad extra op de kaart te zetten. In de volgende editie komen we hier op terug.

Met ingang van april heeft de Stichting Binnenstadmanagement Zaandam een nieuwe voorzitter. Het is de voormalige wethouder van Zaanstad Harm Jan Egberts die zowel Economische zaken als Financiën in z’n portefeuille heeft gehad.

Wonen

Vanaf de kop van de Gracht naar het station krijgt het geheel steeds meer vorm en zorgt voor een heel ander aanzicht van Zaandam Centrum. Tevens zijn de roltrappen in gebruik genomen zodat het station beter bereikbaar is. Binnen een maand gaat de nieuwe vestiging van The Sting open voor de Saentoren en in mei het fietsenpakhuis in de Vinkenstraat, een bewaakte fietsenstalling goed voor zo’n 700 fietsen. Zo gaat het stapje voor stapje de goede kant op, al kan het ons niet snel genoeg gaan.

Dienstverlening

HIGH TEA OP MAAT

Voor u ligt de eerste editie van het Stadshart Zaandam Nieuws in 2011. Het moment waarop we kunnen terugkijken op datgene wat al is gerealiseerd in het Inverdan gebied en wat nog staat te gebeuren. Als we buiten zijn krijgen we de “Lentekriebels” iets wat bij deze tijd van het jaar hoort en wat het thema is van deze krant.

Harm Jan Egberts nieuwe voorzitter SBZ

Stadshart nieuws

Welkom Lezers

Persoonlijke verzorging

Uitgever: Promotion Paper, Postbus 94312, 1090 GH Amsterdam, tel. 020-5047150, e-mail info@promotionpaper.nl. Marketing: Ron Waalboer. Traffic: Kyung Dijkman. Redactie/fotografie: Aleksander Willemse. Vormgeving: Villa Grafica.

Schoeisel / lederwaren

Oplage: 70.000. Verspreidingsgebied: Wijdewormer, Spijkerboor, Zaandam, Wormerveer, Westknollendam, Wormer, Oostknollendam, Markenbinnen, Koog a/d Zaan, Zaandijk, Jisp, Westzaan, Krommenie en Assendelft.

MET DE AUTO: Vanaf de A8 neemt u afrit Zaandam/Oostzaan (afrit 1) Volg borden richting Zaandam. Vanuit Alkmaar neemt u de A9 richting Zaanstad (afrit Uitgeest). Volg borden Zaanstad/Krommenie.

PARKEREN: U kunt parkeren in Q-park gelegen onder het winkelcentrum

zaterdag 26 maart & zondag 27 maart Lentekriebels / koopzondag op 27 maart maandag 25 april (2e Paasdag ) koopzondag / Ronde van Noord-Holland

Hermitage Shopping Zaandam. Adres: Hermitage 144, 1506 TX Zaandam.

MET HET OPENBAAR VERVOER: Vanaf Station Zaandam steekt u de straat

zondag 29 mei koopzondag

Tabakswaar

Niets in deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van de uitgever worden gebruikt. Promotion Paper houdt zich het recht voor zonder opgaaf van redenen toestemming te weigeren. Promotion Paper streeft een kwalitatief hoogwaardig blad na, maar kan op geen enkele wijze de volledigheid en juistheid van Stadshart Zaandam Nieuws garanderen.

Agenda / koopzondagen

Supermarkt

Uw weg naar Stadshart Zaandam

Aan deze editie werkten mee: Frans Wittenberg (Stichting Binnenstadmanagement Zaandam SBZ).

over om het Stadshart Zaandam in te lopen.

Warenhuis

www.stadshartzaandam.nl

3


Ruim 20 jaar de beddenspecialist in het Hart van Zaandam

LIVE REGISTRATIE VANUIT NEW YORK

Tijd voor een zomerdekbed Koopt u in de maand april bij ons een zomerdekbed* dan maakt u automatisch kans op een gratis dekbedovertrek naar keuze. Laat u adviseren over de vele mogelijkheden voor verkoeling in de zomernachten. *ook geldig voor 4-seizoenen dekbedden.

Nieuw bij de Bedstee: Hoppekids Op onze afdeling kinder- en tienerkamers nu een geheel nieuwe presentatie van de Hoppekids bedden. Een zeer uitgebreid assortiment bedden in massief grenen hout met diverse thema’saan te kleden. Van romantisch tot stoer. Kom langs en laat u verrassen.

opera

Lucia di Lammermoor live: 19 maart

Le Comte Ory live: 9 april

Il Trovatore live: 30 april

Die Walkure live: 14 mei

Silvana Support vernieuwd Silvana Support biedt al 25 jaar de perfecte ondersteuning voor elke individuele slaper. Er is altijd een Silvana Support die het beste bij u past. Nu in geheel nieuwe uitvoering met nog betere nekondersteuning.

Showroom opruiming Onze showroom blijft altijd in beweging en zo hebben we ook nu weer diverse showroommodellen die we op willen ruimen om ruimte te maken voor nieuwe artikelen. Kortingen oplopend tot 70%

Capriccio live: 23 april

www.pathe.nl/zaandam

Tempur bedombouw cadeau Wij zijn wederom gecertificeerd als Tempur Platinum dealer voor de Zaanstreek en hebben weer een mooie aanbieding voor u. Koopt u nu twee Tempur matrassen met bijbehorende bedbodems dan krijgt u de Prestige bedomranding naar keuze cadeau. Uw voordeel € 1.298,-

Nieuwe collectie Vroomshoop Naast een ruime collectie boxsprings hebben we ook weer diverse nieuwe ledikanten van Vroomshoop in onze showroom opgesteld. Nu uitgebreider in maat en kleur mogelijkheden.

Life Time Gold dealer actie Speciaal ontwikkeld actiebed van Life Time. Een complete halfhoogslaper inclusief hutpanelen in witgelakt knoestvrij grenen. Nu compleet met gratis beschermstrips voor de traptreden. Adviesprijs € 898,- nu direct leverbaar voor € 599,-

Trouwen in het Zaantheater

Airflow by Eastborn Het bed dat ademt. Eastborn Airflow zorgt voor een optimaal slaapcomfort. Door continue luchtcirculatie in het matras en de boxspring, ‘ademen’ deze. Hierdoor ontstaat er een gezond slaapklimaat waarbij u heerlijk slaapt en fit ontwaakt!

De Bedstee

B E D D E N S P E C I A A L Z A A K

Vinkenstraat 66 Zaandam - 075-6701214 - www.de-bedstee.nl

Kom langs of maak een afspraak met Esther de Koning via telefoon (075) 6 555 317 of via trouwen@zaantheater.nl


Pfann en Pfannini is al 90 jaar een begrip in Zaandam De meest stijlvolle merken Wat meteen opvalt als je de winkel van Jan binnenloopt, is de nieuwe collectie van Floris van Bommel. Wat een mooie kleuren en stijlvolle belijning zit er in die schoenen. “Daarbij lopen ze ook nog eens geweldig”, zegt Jan Pfann. “Bij ons vind je ook echte ‘lifestyle’ merken als Stateof-Art met mooie combinatie van lichtblauw en paars. Met comfortabele sneakers en halfhoge schoenen. Wat te denken van het merk Gant, lekkere zacht leren schoenen met lichte zolen en hele naturelle kleuren. En Timberland ook al met die mooie kleuren en heerlijk om mee te lopen.” Bij Pfannini hebben ze ook een van de grootste collecties in Noord-Holland van Gabor. Natuurlijk heeft Pfannini Schoenmode ook betaalbare jonge betaalbare mode zoals S.Oliver en Manas etc.. Met de overige merken Clarks, Camel, Mephisto, Mocka, Arriva en Peter Kaiser heeft Pfannini een fantastische schoenencollectie, zoek je iets nieuws, dan is het nu echt de tijd om even te komen rondneuzen. Tip van Jan Pfann: Styling gaat vaak verder door schoenen te combineren met de juiste accessoires zoals riemen en tassen. Daarom bieden wij ook stijlvolle combinatiesetjes.

Pfannini biedt veel nieuwe collectie. Elke lente is het weer spannend als de mooie nieuwe collectie in de winkel komt te liggen. Jan Pfann van Pfannini krijgt er nooit genoeg van. “Het is elke keer weer een feest om de nieuwste trends in je eigen winkel te mogen tonen aan het winkelend publiek.”

Pfannini Schoenmode Stadshart Zaandam Gedempte Gracht 10 Info: 075-6315100

High tea op maat Bij binnenkomst valt meteen de stijlvolle outfit van de medewerkers op, iedereen is in het nieuw gestoken. Niet alleen trekt de bedrijfskleding de aandacht, maar ook ziet de nieuwe kaart er zeer smaakvol uit. Wat zeker de moeite waard is om eens uit te proberen, is de High tea op maat.

Cupcakes zijn vrolijk én smakelijk.

The Cupcake Story bij Buter Bekend van Sex and the City. Iedereen die voor een citytrip naar New York of Londen ging, kwam de kleine, kleurige cupcakes tegen. Sindsdien zijn ze superhip.

Je moet ze niet alleen zien maar vooral proeven De Engelsen kennen een lange traditie van theedrinken. Zo kennen ze de Afternoon tea en de High tea. Ze worden allebei in de tweede helft van de middag geserveerd Bij Afternoon tea krijg je thee met een uitgebreide verzameling van b.v. scones, cake, fruit, bonbons en andere zoetigheden. De High tea is uitgebreider en hierbij worden naast zoete ook hartige gerechtjes geserveerd. De High tea is vaak zo uitgebreid dat het de avondmaaltijd vervangt. “Het Groene pandje gaat nog een stap verder, want er is nu High tea op maat,” vertelt eigenaar Rene Mulder. “De gast kan vanuit een basis high-tea deze verder aanvullen met door hem- of haarzelf uitgekozen lekkernijen. En ben je geen theeleut, dan kan de thee altijd vervangen worden door een heerlijk kopje koffie.” Nieuwsgierig geworden? Loop dan eens binnen!

’t Groene Pandje Stadshart Zaandam Gedempte Gracht 77 Info: 075-6311616, www.groenepandje.nl

Hoogste punt Zaanse Fietsenpakhuis bereikt De bouw van het bijzondere fietsenpakhuis heeft op negen meter het hoogste punt bereikt. Nu het skelet van het gebouw staat, is de uiteindelijke kenmerkende vorm van het pakhuis goed te zien. In de komende periode worden de muren opgetrokken en de vloeren gelegd. Naar verwachting wordt het fietsenpakhuis in mei / juni dit jaar opgeleverd. Aannemer Lokhorst voert de bouw van het pakhuis uit. De gemeente trakteert de aannemer en zijn bouwers op woensdag 9 maart op gebak om het hoogste punt te vieren.

Zaandam beantwoorden. Vorig jaar zijn er in het centrum al 680 extra fietsparkeerplaatsen gerealiseerd, daar komen in juni 700 plekken in het fietsenpakhuis bij. Wanneer de werkzaamheden op de Gedempte Gracht starten, kan het winkelend publiek de fiets kwijt in het fietsenpakhuis als alternatief voor de 240 tijdelijke plekken op de Gedempte Gracht, die dan weer verdwijnen.

Het Zaanse Fietsenpakhuis biedt straks plek aan 700 fietsen in het centrum van Zaandam. Het wordt een bewaakte stalling die gratis toegankelijk is. Naast de fietsenstalling komt er ook een buggyservice, een boodschappenopslag, worden er kleine reparaties uitgevoerd, is er een fietsenverhuur, een openbaar toilet, mogelijkheden voor het opladen van elektrische fietsen/voertuigen, plekken voor brommers, scooters of afwijkende maat fietsen.

“Wij maken ze hier in onze banketbakkerij met de hand. Ze komen dus niet van lopende band. Dat proef je meteen.” Marco is trots op z’n vak. “Wij maken cupcakes voor elke gelegenheid. Het is bijna Pasen en we hebben een serie hele gave ‘paas-cupcakes’. Die moet je gewoon geproefd hebben.” Cupcakes zijn bijzonder trendy. Nogal logisch, want het is beslist geen botercake. Cupcakes worden vervaardigd met plantaardige olie. Het blijft natuurlijk wel snoepgoed, maar niet zo moddervet. De mogelijkheden met cupcakes zijn eindeloos. “We maken cupcakes voor geboortes en verjaardagen. Maar ook voor trouwerijen of bedrijven, met hun logo erop. Ik zeg altijd maar: als het feest is kom je naar Buter.”

Tip van Marco: Cupcakes zijn bijzonder feestelijk. Geef je een party en wil je het jezelf gemakkelijk maken? Kom dan gewoon even langs en dan kunnen wij je helpen met een superleuke traktatie die helemaal bij jou past.

Patisserie Chocolaterie Buter Stadshart Zaandam Gedempte Gracht 25 Info: 075-6164175

Zaanstad wil met de 700 fietsplekken de parkeervraag voor fietsen voor het winkelend publiek in het centrum van Het fietsenpakhuis wordt gebouwd aan de Vinkenstraat in Zaandam

5


Price-Less WELKOM MERK JEANS

TLE KIDS OU

T

JE WEET v.a. €15 MERK NIET SCHOENTJES MERK v.a. € 20 WAT JE SHIRTJES v.a. €10 MERK ZIET!!!! JASJES

v.a. €

25

Ben jij ook zo gek op IJS?

De winkel aan de Westzijde staat er weer top bij. De hele zaak is weer klaar voor het nieuwe ijsseizoen. Alles zit weer strak in de verf en het interieur straalt de fijne Italiaanse finesse uit. “Het voorjaar begint, want de Goemans is weer open”, klinkt het veelvuldig op straat. “We zijn klaar om zoals voorgaande jaren weer heel de Zaanstreek te verwennen met ons overheerlijk, ambachtelijk ijs, wat we uiteraard helemaal zelf bereiden”, vertelt Tip van Walter: meester ijsbereider Walter Goemans. “Zoals vaste klanten van ons Wij bereiden ook ijs voor gewend zijn, creëeren we ook dit jaar weer nieuwe smaken. Ook diabetici, ook bereiden wij nieuw dit jaar is IJs-bar. Dit is een variant op het bekende roze ijslactose vrij ijs. karretje, maar deze is echter een stuk kleiner. Daardoor is deze uitermate geschikte voor kleinere feestjes thuis of bijvoorbeeld om in de klas ijs uit te delen. Verder gaan we dit jaar ook met ijstruffels beginnen, erg lekker!” Kortom, er is altijd wel een reden om bij Goemans ijscafe jezelf te verwennen met dat meesterlijke ijs. Daarom zijn ze zoals altijd weer 7 dagen per week open gedurende het ijsseizoen. Tot gauw bij Goemans!

Goemans Ijscafé Stadshart Zaandam Westzijde 18 Info: 075-6705713

WESTZIJDE 45 B - ZAANDAM (NAAST DIRK VAN DEN BROEK)

Tijd voor vernieuwing met uw Binnenhuisadviseur

Gratis iPad 2 of iPod touch bij Luxaflex® producten

USM Meubelsystemen vindt u exclusief bij Joy USM Meubelsystemen zijn al ruim 35 jaar enorm trendy. Favoriet bij architecten en interieurontwerpers. Zoals ook bij Joy Interieurs in Zaandam. USM Meubelsystemen maken veelvuldig deel uit van de trendy interieurs die zij ontwerpen.

Exclusiviteit USM meubelsystemen is een mooi en kwalitatief product. Daarbij is het heerlijk exclusief. Er zijn dan ook maar zes dealers in heel Nederland die het merk mogen voeren. Dus voor wie iets anders dan anders zoekt, is een bezoekje aan Joy Interieurs zeker de moeite waard. Ze hebben er overigens ook veel andere mooie merken voor uw inrichting. Ook deze worden ingezet bij de stijlvolle ontwerpen die zij voor de meest uiteenlopende klanten in Zaandam en (verre) omstreken maken. En denk nou niet dat Joy Interieurs alleen strakke designs maakt zoals met de USM meubelsystemen. Het bijzondere van Joy is dat zij hun ontwerpen precies afstemmen op de smaak van de klant. Die moet u dan natuurlijk wel zélf even laten weten aan Joy.

Exclusief bij uw Binnenhuisadviseur: schaf nu Luxaflex® producten aan en ontvang • bij besteding van 2.750,- een iPad 2 t.w.v. 499,- cadeau. • bij besteding van 1.250,- een iPod touch t.w.v. 229,- cadeau.

goed advies

wij komen opmeten

wij komen monteren

Kijk voor deze actie op bergenberg.nl/ipad2actie

Joy Interieurstyling Stadshart Zaandam Westzijde 136 Info: 075-6179531 www.joystyling.nl

• DE BILT • Hessenweg 113-115, tel: (030) 220 05 01 • DEN HAAG • “MegaStores Den Haag”, Van der Kunstraat 175, tel: (070) 388 87 95 • GORINCHEM • Westwagenstraat 25-29, tel: (0183) 63 19 39 • LEIDSCHENDAM • Winkelcentrum Leidsenhage, Weigelia 13, tel: (070) 327 51 87 • SLIEDRECHT • Parallelweg 4, tel: (0184) 49 34 93 (Woonboulevard Sliedrecht)

tapijt • marmoleum • laminaat vinyl • gordijnen • binnenzonwering U vindt ook Berg&Berg-vestigingen in Cruquius, Haarlem, Hillegom, Leiderdorp, Noordwijk en Zaandam W W W . B E R G E N B E R G . N L Zonwering | Gordijnen | Vlakke vloeren | Tapijt | Behang | Shutters | Verf

Zaandam Centrum Westzijde 44 • (075) 616 39 92 E-mail: zaandam@bergenberg.nl

USM Meubelsystemen zijn al decennia lang trendy.


OP DE WESTZIJDE! Nieuw, smaakvol interieur, zonder zorgen

Een winkel voor echte modeliefhebbers

Voelt u ook de lente kriebelen? Met het advies van Decokay geeft u uw interieur eenvoudig een frisse, stijlvolle lentelook.

Saenkanter Men Zaandam is zo’n winkel die modeliefhebbers zoeken in hun stad. In deze gezellige zaak op de Westzijde vind je de mooiste pakken, de stoerste jeans en de leukste casuals van dit moment. Het team van Marco Kerszemaker en onderneemster Petra Hamming is maar wat trots op hun nieuwe zomercollectie

Decokay weet als geen ander hoe u met weinig inspanning en met weinig geld uw huis weer tip top en lentefris kunt laten stralen. Natuurlijk wilt u uw huis naar uw eigen smaak inrichten. Uw visie, uw woonwensen. U ziet het al helemaal voor u. Maar hoe realiseer je dat allemaal? De speciaalzaak op het gebied van totale woninginrichting. In een oogopslag kunt u alle mogelijkheden overzien en indien gewenst met behulp van onze deskundigen een weloverwogen keuze maken. U kunt rekenen op een uitstekend advies en een betrouwbare meet- en montageservice. Zo kunnen alle producten door vakmensen gratis bij u thuis worden opgemeten. Daardoor leveren zij uw bestelde artikelen tot op de centimeter nauwkeurig. Tegen een geringe vergoeding kunt u ook gebruik maken van onze montageservice. Natuurlijk kunt u een afspraak maken in de winkel, dan wordt u op het gewenste tijdstip geholpen. Maar ook een bezoek aan huis is zo geregeld. In uw eigen, vertrouwde omgeving komen de ideeën beter tot leven.

Bij Saenkanter Men vind je de meest favoriete modemerken van dit moment o.a. Pall Mall Legend, PME Jeans, Vanguard, Scotch&Soda, Gaastra, van Santen & van Santen, van Gils, Ledub en vele andere. Ook deze zomer worden er vele nieuwe originele merken aan de collectie toegevoegd. Vorige week is de geheel vernieuwde website online gegaan. Deze geeft je een goede indruk van dit dynamische modebedrijf dat al jaren succesvol verkoopt in het Zaanse Stadshart.

Decokay Dudink Groen Stadshart Zaandam Westzijde 26 Info: 075-6163189

Saenkanter Men Stadshart Zaandam Westzijde 13 A Info: 075-6353752 www.saenkanter.nl

De zomer outletcollectie van het Zusje van Ans

De nieuwe lentecollectie en badkleding bij Livera

De nieuwe lentecollecties liggen weer in de winkel! Gezellige voorjaarstinten geven de winkel volop kleur. Tegelijkertijd worden vaste klanten nieuwsgierig naar de outletcollecties voor dit voorjaar en aankomende zomer, welke binnenkort geleverd zullen worden.

Het ziet er weer heerlijk fris uit. Al die nieuwe mooie frisse lentekleuren van de nieuwe voorjaarscollectie bij Livera. En voor iedereen die nu al wil weten wat dé trends zijn op het gebied van badmode is Livera eveneens de ‘place to be’.

De mooiste merken Het is altijd een feest wanneer de merken hun lentecollecties afleveren bij Zusje van Ans. Het zijn merken met allemaal hun vaste fans: Just B., Geisha, Daybreak, Corel. “Loop gezellig even binnen om te komen kijken”, zegt Colette van Zusje van Ans. “Trouwens, bij Ans-P op de Gedempte Gracht is het ook volop lente met merken als Sandwich, Sarah Pacini, Cassiopee en King Louie”. Er hangt voor iedereen wel iets bij, en wij voorzien iedereen graag van een passend kleding advies. Daarbij hebben we de meeste merken in voldoende maten hangen en echt niet alleen maar in maatje 36. Iedereen is dus welkom.” Het Zusje van Ans voert reguliere collecties, maar ook outletcollecties. “Het is gewoon een nieuwe collectie, maar dan voor outletprijzen. Wist u trouwens dat u bij Ans-P op de Gedempte Gracht ook goed terecht kunt voor een kleur analyse en private shopping? Op onze website www.ans-p.nl vindt u alle informatie.”

De mooiste merken Sandra van Livera: “Als je op zoek bent naar een mooi lingeriesetje, een lekker huispak, een sportbeha of een pyjama, kom dan bij ons de nieuwste voorjaarscollectie bekijken. De nieuwe voorjaarslijnen van veel toonaangevende merken zijn nu binnen. En daarnaast hebben wij ook de voorjaarscollectie van ons eigen merk, met een hoge kwaliteit en toch een zeer aantrekkelijke prijs.” “Overigens dames,” vervolgt Sandra lachend, ” wie behoefte heeft aan advies, is bij onze winkel ook aan het juiste adres. Want wij staan voor iedereen klaar met deskundig advies en laten de klant pas naar huis gaan als die helemaal tevreden is.”

Zusje van Ans Stadshart Zaandam Westzijde 86 Info: 075-6120895 www.ans-p.nl Zusje van Ans is een stijlvolle winkel voor vrouwen met smaak.

Tip van Sandra: Het juiste onderhoud verlengt de levensduur van je badkleding. Op www.livera.nl staan tips om je badkleding mooi te houden voor langere tijd.

Livera Stadshart Zaandam Westzijde 7, 1506 EA Zaandam Info: 075-6169248 www.livera.nl De lentecollectie bij Livera ziet er fris en kleurig uit. 7


Annette Waagmeester:

‘Met z’n allen kunnen we iets bereiken’

Ondernemer aan het woord In deze rubriek vertelt een ondernemer uit Stadshart Zaandam zijn of haar verhaal over de Zaanse gang van zaken. Daarmee krijgt de lezer een beter en vaak verrassend beeld van de betreffende ondernemer en wat hem of haar allemaal bezighoudt. Ditmaal de beurt aan Annette Waagmeester, eigenaar van Brilservice en tevens woordvoerder van Ondernemersvereniging Rozenhof.

Uit het oogpunt van laatstgenoemde functie schuift Annette Waagmeester aan tafel voor een gezellig gesprek met Stadshart Zaandam Nieuws. Genietend van een verse koffie begint zij haar

verhaal. “Nu ik toch de gelegenheid krijg, wil ik graag iets kwijt over veiligheid. Want een veilig én schoon winkelgebied is in het belang van iedereen. En dan doel ik op zowel publiek als ondernemers. Niet dat het Zaanse Stadshart nou zo onveilig is, maar we willen er met z’n allen voor zorgen dat het veilig blijft.”

Aanpakken en verbeteren De oplossing in deze is het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Winkelgebieden. Ten behoeve hiervan werkt een collectief van winkeliersverenigingen nauw samen met Gemeente Zaanstad, politie en brandweer. Annette Waagmeester:

“Regelmatig vindt een schouw plaats, die voor het keurmerk verplicht is. Denk aan zaken als veiligheid en zwerfvuil. Daarbij lopen de wijkmanager, politie, brandweer en ondernemers uit de werkgroep gezamenlijk een ronde door het stadshart. Zaken die direct opgelost kunnen worden, pakken we zo snel mogelijk op en wat meer tijd vergt komt op een actielijst. Alle resultaten worden vastgelegd, zodat verbeteringen meetbaar worden.”

Tweede ster In het kader van genoemd keurmerk zijn de samenwerkende Zaanse winkeliersverenigingen in januari

middels een speciaal examen voor een tweede ster opgegaan. “We hebben vorig jaar de eerste ster behaald, maar die is beperkt houdbaar”, vervolgt Annette Waagmeester. “We moesten dus aantonen dat we dingen hebben verbeterd. Nou en dat is gelukt, we hebben onze tweede ster ontvangen en die wordt uitgereikt op 12 april.”

Glutonkar Ondertussen worden in Stadshart Zaandam al de nodige meters gemaakt. Zo maakt de zogenoemde, op een soort stofzuiger lijkende glutonkar tweemaal per week een ronde door de binnenstad ter bestrijding van zwerfvuil.

Kortom: Zaandam bouwt en onderhoudt het Stadshart

Serah Artisan De locatie voor BRUILOFTEN, verjaardagen, recepties en feesten. Ook voor uw besloten diners, waarbij het eten uit ‘De keuken van Von’ komt. Voor recepties hebben wij een speciaal zeer aantrekkelijk arangement. U kunt ook bij ons terecht voor catering op locatie.

Waterspeelplaats op de Gedempte Gracht foto: Mike Bink

Bezoek / postadres Serah Artisan Dam 2 1506 BD Zaandam Telefoonnummers 075 614 7010 / 075 612 5500 06 300 89 609 / 06 300 32 571

www.serahartisan.nl www.dekeukenvanvon.nl

Op de kop van de Gedempte Gracht, aan de kant van de Zaan, komt een waterspeelplaats. Kinderen en volwassenen konden de afgelopen tijd in een paviljoen onderdelen van de speelplaats uitproberen. Het resultaat: veel positieve reacties en dolenthousiaste kinderen. Jim (6):’ Ik wou dat het er nu al was!’ Het is woensdagochtend. Zo’n vijftig vrolijke kinderen in de leeftijd van 6, 7 jaar bezoeken het ‘Waterlab’. Er is een waterbaan met sluizen en schuifjes. Op de grond zijn ‘steppingstones’ getekend en voor de evenwichtskunstenaars is er een ‘kippenbruggetje’. Op een tafel in de hoek kunnen de kinderen zelf bootjes in elkaar knutselen.

Hoed van Sinterklaas Meteen bij binnenkomst springen de kinderen vrolijk over de steppingstones in het denkbeeldige water. Dat werkt dus prima! Marene Kok van het Informatiecentrum Inverdan laat daarna het ontwerp aan de kinderen zien en

vraagt wat ze herkennen. ‘Een aquarium’, roept Thomas. ‘Nee, de zee met stenen erin’, zegt Jel. De bootvormige stenen roepen wisselende associaties op: ‘de hoed van Sinterklaas’ en ‘een strijkbout’. Maar de meesten zien wel degelijk bootjes. Leuk vinden ze het allemaal. Tim mompelt timide dat je van waterspelen nat wordt, maar Lieke balt de vuistjes en zegt: ‘We krijgen een waterspeelplaats, yes!’

Tips Daarna gaat de groep los op de speelelementen. Na afloop vertellen de kinderen wat ze ‘leuk’ en wat ze ‘stom’ vonden. Ook ouders konden hun mening geven. Dat gebeurde met name op zaterdag 5 februari jl., want toen was het Waterlab open voor iedereen. Daar werd goed gebruik van gemaakt. Zo’n zeventig ouders en kinderen kwamen op bezoek. De gemeente weet nu hoe het waterplein wordt beleefd. Waar mogelijk worden tips in het ontwerp meegenomen. En wat de kinderen het leukst vonden? Misschien is de reactie van Marie-Noëlle treffend: ‘Ik vond alles het leukst!’


Groot feest: Saturn Zaandam bestaat 1 jaar Van 21 maart tot en met zondag 27 maart is het een groot feest bij Saturn in Zaandam. Want dan bestaat de grootste elektronicawinkel van de Zaanstreek een jaar. Voor Saturn alle reden om een week lang feest te vieren.

Let op de feestelijke flyer

Wie is er nu geen fan van de Hema? Iedereen vindt de Hema leuk. Of je nou oud en ervaren bent of je bent nog hard bezig je leven vorm te geven, de Hema is altijd een vast baken voor de Nederlandse consument. En niet alleen voor vrouwen.

Je draagt al Hema vanaf 0 jaar Misschien komt het wel omdat bijna elke Nederlander, man of vrouw, vanaf zijn of haar geboorte al Hema kleren draagt. Ze hebben dan ook zoveel leuke kleren voor kinderen. Het is eigenlijk een feestje om iets uit te zoeken en mee

te nemen. Helemaal als je kijkt naar de kleding voor de allerkleinsten. Wat een schattige pakjes, truitjes en T-shirtjes. In de vrolijkste kleuren met de snoezigste opdrukken. En als je zelf geen kinderen hebt, koop je het toch om iemand anders een plezier mee te doen. Ze hebben ook stoere kinderkleding. Voor de kleintjes maar ook voor de wat grotere kinderen. Een heel assortiment met Hema-denim. Die noemen ze zelf natuurlijk heel gewoon Hemaspijkerjasjes en spijkerbroeken. Maar toch, daarmee maak je wel indruk. Esther, die zelf bij de Hema werkt zegt in ieder geval: “Mijn hele salaris gaat op aan Hema. Elke dag neem ik wel een leuk cadeau mee naar huis. Hema is gewoon een enorme winkel vol cadeautjes voor jezelf.”

Uiteraard nodigt Saturn u uit om het 1-jarig bestaan samen te komen vieren. Er staan volop verrassingen op de agenda. Let dus goed op de uitgebreide feestflyer die door heel de streek is verspreid. Er is dus voldoende reden dus om mee te feesten. Een soortgelijke winkel vind je bovendien niet in Zaandam. Met zo veel keus in elektronica en laten we niet vergeten dat Saturn de laagste prijsgarantie geeft. Gerard, Dennis en Engel, medewerkers van het eerste uur in Zaandam staan alvast helemaal klaar om u van dienst te zijn wanneer u Saturn bezoekt. Er is altijd wel iemand die u goed kan helpen. Kortom, kom nu naar Saturn, want het is feest!

Hema Zaandam Stadshart Zaandam Gedempte Gracht 57 Info: 075-6168251 www.hema.nl Esther is een echte fan van Hema.

Saturn Zaandam Stadshart Zaandam Hermitage 14-17 Info: 075-6510500 www.saturn.nl Kom naar Saturn en feest met ons mee.

Even een andere woonwereld binnenstappen ‘t Woonwinkeltje is een kroonjuweel als het gaat om landelijke – brocante woonstijlen. De eigenaresse Corrie Vlietman heeft een haarscherp gevoel om elke omgeving om te toveren in een knus, warm en gezellig huis, en dat voel je dan ook bij het binnenstappen van haar winkeltje. Het nieuwe interieurwinkeltje heeft ook cadeau`s en woonaccessoires. De winkel biedt accessoires van onder andere de merken als Riverdale en Decostar, daarnaast is de winkel de dealer van Zaandam van het verfmerk van PTMD. Corrie hoopt dan ook dat u snel eens komt kijken en kennis komt nemen van al dat moois wat voor iedereen betaalbaar is.

De juiste schoen om je doel te bereiken

In Zaandam staat het sportwalhalla van Noord-Holland. Sport Sportief, de sportwinkel van Enzo Pepe en Marco Brouwer zorgt al jaren voor de actieve sporter.

t’ Woonwinkeltje Stadshart Zaandam Zuiddijk 57 Info: 075-6704648

Elk sportavontuur start bij Sport Sportief. Of het nu gaat om voetbalschoenen, sportkleding, vrijetijdsschoenen, of je favoriete voetbalshirt, je slaagt er altijd. De nieuwste trends en de daarbij behorende modellen zijn aanwezig van alle topmerken! “Door onze nauwe samenwerking met onder andere Nike en Adidas zijn de nieuwste voetbalschoenen altijd als eerste bij ons te bewonderen”, vertelt een trotse Enzo. “Dit geldt natuurlijk ook voor de mooie sportieve en functionele kleding voor jong en oud”. Ook voor vrijetijdsschoenen is SportSportief het juiste adres. De trendy modellen van onder andere La Coste, Cruyff, Munich, Adidas en Nike zijn verkrijgbaar in zowel junior als seniormaten.

Sport Sportief Stadshart Zaandam Westzijde 76 Info: 075-6312144 www.sportsportief.com 9


Kom naar Lentekriebels in het Stadshart op 26 & 27 maart

Het is lente in het centrum van Zaandam. Met een scala aan activiteiten verwelkomen de winkeliers van Zaandam de lente in de stad. Het gehele centrum is in lentesferen met natuurlijk jonge dieren, bloemen, speciale koeien en kinderactiviteiten zoals een draaimolen, kindervoorstellingen en schmink. Het belooft een zeer gezellig weekend te worden, met lekker veel shoppen en “lentekriebels�.

Modeshow en optredens Op het prachtige podium bij de ingang van de Rozenhof kan het publiek volop genieten van de nieuwste mode van toonaangevende winkels als V&D, New Yorker, Hema, WE, Joossies en anderen. Op zaterdag starten de shows om 13.00,

14.00 en 15.00 uur. Op zondag om 14.00 en 15.00 uur. De shows worden de hele dag omlijst met live muziek van Rolandenik met een prachtige zangeres. Voor de liefhebbers ligt er zelfs een dansvloer.

Dit is De Nautilus. Een in de Jules Verne stijl gebouwde machine met zijn Steampunkachtige decoraties is een lust voor het oog en oor. Een gigantische vuurmachine maakt de duikboot helemaal kompleet. Het is een mobiel gevaarte dat zal optreden in de Rozenhof en de Westzijde.

Lenteboerderij Op de kop van de Gedempte Gracht staat een grote boerderij vol met jonge dieren, die geaaid mogen worden. Voor zowel kinderen als volwassenen het teken van de natuur dat de lente is begonnen.

Nautilus Muziek is altijd aantrekkelijk. Daarom zal er een uniek eenmansorkest door het gebied trekken.

Zweefmolen en schminken Er staat ook een gratis kinderzweefmolen op de Gedempte Gracht. Als de kleintjes na het zweven nog niet misselijk zijn kunnen ze nog een suikerspin gaan eten, of limonade halen bij Milou de Koe. Deze is te vinden in de Rozenhof en de Westzijde. Op het Schminkeiland kunnen kinderen gratis veranderen van bloem tot leeuw tot spiderman. Bij het schminken wordt ook een knutseltafel in-

gericht, waarbij de kinderen die moeten wachten, onder begeleiding kunnen knutselen.

Kindervoorstelling Potitco Tot slot zetten Poco & Wiem de bloemetjes buiten... Hilarische clownerie met bloemetjes, bijtjes, vogeltjes en eitjes. De lente heeft nog nooit zo gekriebeld!

Lentekriebels 26 en 27 maart in het Stadshart Zaandam Gedempte Gracht, Westzijde, Rozengracht, Rozenhof en Dam .

LENTEKRIEBELS catwalk optredens schmink lenteboerderij zweefmolen muziek artiesten nautilus milou de koe

26-27 maart

Stadshart

ZAANDAM

www.lentekriebels.eu


Prijsuitreiking van de Kerstactie van winkelcentrum Rozenhof.

Twintig winnaars van een echte iPad Wat een feest was het zaterdag 5 maart in winkelcentrum Rozenhof in Zaandam. Nogal logisch, want een Apple iPad win je niet elke dag. De stemming zat er dus goed in toen alle twintig winnaars en winnaressen hun geweldige prijs in handen kregen. Als extra verrassing kregen alle prijswinnaars er ook nog eens een handgemaakte leren sleeve t.w.v. € 79,70 bij. En dat was nog niet alles, want aansluitend kon iedereen aan de Masterclass ‘De werking van een iPad’ deelnemen. Zo werden alle mogelijkheden van de iPad meteen uitgelegd door de specialisten van Apple Store iCentre in Zaandam. De prijsuitreiking van winkelcentrum Rozenhof was de afsluiting van een uiterst succesvolle Kerstactie waaraan ruim vijfhonderd mensen hadden deelgenomen. Voor iedere € 10,- die werd besteed bij een van de winkels in Rozenhof kregen de mensen een lotnummer waarmee men kans maakte op een van deze fantastische iPads. Winkelcentrum Rozenhof is overdekt en vindt u in hartje Zaandam met entrees aan de Gedempte Gracht, Dam en Rozengracht. Komt u met de auto? Geen probleem, want u parkeert in Parkeergarage Rozenhof. Vanuit de parkeergarage loopt u zo het winkelcentrum binnen.

Iets te vieren?

Vis van de IJmuidenaar is altijd dagvers. De IJmuidenaar is een begrip aan het worden in Zaandam. “Terecht”, zegt een oudere man geheel ongevraagd, die speciaal vanuit Koog aan de Zaan naar de winkel is gekomen. “Hier hebben ze de beste vis uit heel Zaandam en omstreken.”

Bel of surf naar de vislijn.nl Hij is nog niet helemaal af, maar als alles goed gaat is de vislijn medio april actief. Mark daarover: “We krijgen steeds vaker verzoeken om de catering te regelen. Vooral voor feesten doen we dat nu regelmatig en we verzorgen Tip van Mark en Marinda: Wil je eens op zondag je gasten een heerlijke haringschotel voorzetten? Dan maken wij de vis op zondag op het laatste moment schoon. Zo smullen jij en je gasten van lekkere verse haring.

Een ontdekkingsreis begint bij reisbureau Touring

ook bij een aantal bedrijven eens per week of eens per twee weken de gehele lunch voor alle medewerkers.”

Bij het binnenstappen van reisbureau Touring vallen direct een aantal zaken op, overal hangen ballonnen met slingers in vrolijke kleuren, en zien we in de schappen de allernieuwste vakantie gidsen van dit moment.

Schotels

Inderdaad het is feest, want 50 jaar geleden begonnen Co en Thea Konijn hun reisbureau. En nu, anno 2011, bestieren hun dochters Anita en Leila de vier reisbureaus Touring. Het is het oudste onafhankelijke reisbureau in de Zaanstreek. “Dat komt omdat wij niet zijn aangesloten bij een bepaalde touroperator,” vertelt Paul Schroder. “Daarom kunnen wij een onafhankelijk advies geven aan onze klanten. In de loop der jaren hebben wij velen naar tevredenheid mogen adviseren, en wij willen ook in de komende jaren uw vaste reisspecialist zijn. Bij Reisbureau Touring hoeft u geen drempelvrees te hebben. Want wij willen dat u zich bij ons op uw gemak voelt. Wij hebben vakkundige reisspecialisten achter de balie staan, die veel van de wereld hebben gezien tijdens studiereizen en vakanties. Zelfs al komt u alleen maar een gidsje bij ons halen, dan maken onze medewerkers even een praatje met u om te zien waar uw wensen liggen. Zo weet u zeker dat u met de juiste reis de deur uitgaat.”

De IJmuidenaar heeft geweldige haringschotels. Op het allerlaatste moment schoongemaakt. Dat is belangrijk voor de versheid. Zalige visschotels met diverse vis, rookschotels, gourmetschotels, eigenlijk van alles om een feest compleet te maken. Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd tussen Hillegom en Alkmaar. Op donderdag kun je bestellen voor vrijdag, zaterdag en zondag. De vis komt altijd vers aan.

De IJmuidenaar Stadshart Zaandam Rozengracht 69 Info: 075-6166908, www.vislijn.nl (actief vanaf medio april)

Reisbureau Touring Stadshart Zaandam Gedempte Gracht 56 Info: 075-6178462, info@reisbureautouring.nl www.reisbureautouring.nl 11


PARTY AIR & FUN PRESENTEERT WWW.KONINKLIJKGOUDWIT.NL

voor uw Toppers outfit

PARTY AIR & FUN ROZENHOF 132-133, 1506 SE ZAANDAM, 075-6144184 WWW.PARTYAIRFUN.NL

DEFSTADSHARTZaandamG  

M o d e e n a c c e s s o ir e s H o b b y e n v r ij e t ij d W o n e n S t a d s h a r t n ie u w s O p t ie k e n g e h o o r P e r s o o...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you