Page 1

Ziet u zichzelf hier al? Op zoek naar een locatie voor: avondonderwijs, trainingen, muziek of toneel?


Een unieke en veelzijdige locatie... Bespreek de mogelijkheden die nieuwbouw scholengemeenschap De Driemark u biedt!


Scholengemeenschap De Driemark en de gemeente Winterswijk realiseren samen een nieuw schoolgebouw op het voormalige spooremplacement in Winterswijk. Naast onderwijs biedt het complex ook mogelijkheden tot gebruik door andere instellingen en organisaties. Misschien ook voor uw organisatie! Bij het ontwerpen van het nieuwe gebouw is bewust gekozen voor een vernieuwend concept. In deze bevindt. Daarnaast reiken we u voorbeelden aan voor diverse vormen van gebruik van het schoolgebouw. Wellicht komt u hierdoor al op ideeÍn voor uw organisatie. Vanzelfsprekend kunt u ook vrijblijvend een afspraak met De Driemark is een openbare scholengemeenschap voor Voortgezet Onderwijs. Vanaf 1 september 2012 bevolken overdag ongeveer 1400 leerlingen de gangen en lokalen. ’s Avonds en in overleg in het weekeinde zijn er volop gebruiksmogelijkheden door allerlei organisaties.

ons maken om uw wensen op maat te bespreken.

>

III de Driemark

brochure gaan we in op dit concept, de indeling van de school en de omgeving waarin de school zich


Klaar voor de toekomst! De Driemark is een openbare scholengemeenschap voor Voortgezet Onderwijs voor LWOO tot en met VWO. De onderwijsvisie is erop gericht om alle leerlingen in staat te stellen een optimale leerprestatie te bereiken. Daarom vindt De Driemark het belangrijk om een veilige en uitnodigende leer- en leefomgeving te bieden. De Driemark wil een school zijn van en voor de leerling. In het nieuwe gebouw wordt hier rekening mee gehouden door elke leerling zijn eigen overzichtelijke afdeling te bieden, waarin hij alles vindt wat hij nodig heeft binnen de school. Daarmee krijgt elke leeromgeving zijn eigenheid en geborgenheid. De leerruimten van het nieuwe schoolgebouw worden prettig ingericht en bieden veel licht en ruimte. Flexibele wanden in de leerruimten zorgen ervoor dat we ook voor de verdere toekomst voorbereid zijn op de laatste onderwijskundige ontwikkelingen. Op het gebied van ICT gebruik komt dit bijvoorbeeld tot uiting in het aanbieden van draadloos internet om de lessen te ondersteunen. De Driemark wil hierbij het goede behouden en nieuwe effectieve onderwijsvormen een kans geven.


Van station Winterswijk wordt een fiets- en voetgangers-tunnel aangelegd naar De Driemark. Bezoekers lopen van het station rechtstreeks naar het nieuwe schoolgebouw. Zo zijn uw gasten binnen een minuut van het treinstation bij hun bestemming.

Flexibel en multifunctioneel

[

Achterhoekse gastvrijheid

[

Vanaf zomer 2012 is de nieuwe Driemark klaar. Vanaf 1 september 2012 staan de deuren niet alleen voor onze leerlingen, maar ook voor u open! Vanuit onze Achterhoekse gastvrijheid en een bescheiden trots op ons prachtige schoolgebouw, stellen we onze ruimten graag tot uw beschikking. Verhuurprijzen zijn in overleg.

>

Vergaderruimten

>

Collegezaal voor 200 personen en een atrium

>

Binnenplein voor 500 personen

>

Een theater

>

Zelfwerkzaamheidsruimten

>

Een modern laboratorium

>

Goed uitgeruste praktijklokalen

III de Driemark

In de nieuwe Driemark kunt u niet alleen de bekende leslokalen huren, maar ook:

voor onder andere: Bouwtechniek Horeca en bakkerij Verzorging Handel en verkoop Motorvoertuigentechniek

>


Vijf redenen om als locatie voor de nieuwe Driemark te kiezen >

De faciliteiten kunnen in overleg ook in het weekeinde gebruikt worden;

>

Ligging in de directe omgeving van trein- en busstation en op enkele minuten rijden van invalswegen, dus van buitenaf optimaal bereikbaar;

>

Ongeveer 230 openbare parkeerplaatsen in de directe omgeving van het schoolgebouw;

>

Winterswijk heeft een centrumfunctie voor de regio;

>

Op loopafstand van het gezellige centrum van Winterswijk met vele horecavoorzieningen.

Kortom: plant u een seminar, een congres, bijeenkomst, presentatie, voorstelling, opvoering, vergadering, cursus of training? De nieuwe Driemark staat vanaf 1 september 2012 voor u klaar. Wij ontvangen u graag!


Het nieuwe schoolgebouw is straks uniek in Nederland. Er zijn al wel soortgelijke scholen gebouwd in Engeland. De foto’s in deze brochure zijn van scholen in Ramsgate en Londen. Ze geven een idee van hoe de nieuwe Driemark er straks van binnen uit zal zien.

Maatwerk Wellicht bent u nieuwsgierig geworden door deze brochure, maar u weet niet welke mogelijkheden er voor u zijn. Misschien heeft u al een heel helder idee wat u wilt, maar u weet niet of dit mogelijk is. Hierin willen we graag met u meedenken en u adviseren. Voor wat betreft voorwaarden en vergoeding van het gebruik, proberen we

III de Driemark

maatwerk te leveren. We gaan graag met u in gesprek!

Contact GeĂŻnteresseerd? Neemt u dan contact op met Henk Lansink, conrector bedrijfsvoering, telefoon (0543) 551515, e-mail h.lansink@driemark.nl. Kijkt u voor meer informatie ook op www.winterswijk.nl of www.driemark.nl.

>


colofon Teksten Gemeente Winterswijk en scholengemeenschap De Driemark

Eindredactie Gemeente Winterswijk, team Communicatie

Concept & realisatie Bij Dageraad communicatie

Afbeeldingen en fotomateriaal Architectenbureau BDP Khandekar

Uitgave Gemeente Winterswijk, Januari 2011 www.winterswijk.nl

gemeente

SLO-001

Winterswijk

Brochure Driemark  

Brochure Driemark

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you