Page 1

GRATUÏT

Gener 2014·any 1·num.01

RECEPTA Com fer conserva de cogombres

Pàg.2

CALENDARI DE CAMP

EL DESCOBRIMENT

Els que es planta durant aquest mes

Els bitxos més picants del món

Pàg.5

Pàg.3

ELS PRODUCTES DEL MES

ENTRETENIMENTS

Planta dels diners

1 Sudoku 1 Laberint 1 Joc “memory” de plantes

Sansabiera

Pàg.5

Pàg.4


LA RECEPTA

CONSERVA DE COGOMBRES

Els cogombres solen consumir-se conservats en vinagre. Per preparar-los, primer cal que tregui els pelets que tenen i els deixi coberts de sal 24 hores perquè marxi l’aigua que hi hagi dins les seves cèl·lules vegetals.

Un cop escorreguts delicadament, posi’ls en vinagre aromatitzat que impregnarà progressivament els fruits i al cap de tres o quatre setmanes haurà ocupat el lloc de l’aigua de la seva constitució inicial. Posi’ls en recipients de fang, que sempre són preferibles als de vidre, doncs aquests deixen passar el llum que altera els fruits i redueix el seu contingut en vitamines.

2


El descobriment ELS BITXOS MÉS PICANTS DEL MÓN

Bitxo Tepin: Oficialment, és el bitxo més picant del món. També s’anomena Bird Pepper i Gringo killer. De l’espècie C.annuum és també una de les més petites (en prou feines 1 cm). Sempre brota en estat silvestre, al nord de Mèxic, on els autòctons la recol·lecten. Amb ella es fa una salsa que consumeixen molt els aficionats... valents. Habanero: aquest bitxo mexicà, molt popular al Carib, és una dels més forts de gust, per no dir el més fort: entre 20 i 50 vegades més fort que els Jalapeños, que ja es considera bastant picant. Pertany a l’espècie C.chivens, és petita i rodona, en forma de llinterna, molt ornamental, de color verd, vermell o ataronjat. Cultiu: de 90 a 100 dies.

3


Per passar el temps... *Porta la planta al Tutti Planti sense perdre’t pel laberint.

*Resol el Sudoku segĂźent: 6

4

3

5

2 2

2

9 4

7

5 5

6 8 9

2

2

2

3

7 4

1

6 3

9

5

2 7

1 7 6

9

4


I aquest trimestre es planta... -Directament al camp: Alls, cebes tendres i seques, raves, pastanagues i patates. -En safata de planter: Enciams llargs, enciams de roure, tomĂ quets, pebrots, albergĂ­nies, api, cols, julivert, escaroles, sĂ­ndries, melons, i cebes tendres.

Els productes de la temporada:

Planta dels diners

Sansabiera

5


Ja pots fer-te client de Tutti Planti i obtenir la targeta client

Només

has

d’enviar

un

correu

electrònic

a

tuttiplanti@gmail.com i demanar-ho.

Instruccions per al “memory” de plantes. ·Primer cal retallar les 18 peces. ·En segon lloc cal col·locar-les amb la imatge cara avall sobre una taula. ·A continuació, per torns, caldrà posar una fitxa cara amunt i buscar la seva parella; en cas de no encertar en la parella, cal tombar les dues fitxes i així successivament. ·El guanyador serà el que tingui més parelles de fitxes.

Ens trobaràs a: tuttiplanti@gmail.com http://tuttiplanti.blogspot.com google.com/+TuttiPlanti

6


7

Revista 1er Trim.2014  

Revista On-Line gratuïta Tutti Planti

Revista 1er Trim.2014  

Revista On-Line gratuïta Tutti Planti

Advertisement