Welkom in het Wijkhuis!

Page 1

WELKOM IN HET WIJKHUIS!

De ontmoetingsplek voor de héle wijk!Welkom! Wij heten u van harte welkom in Wijkhuis De Spellewaard, de ontmoetingsplek voor de héle wijk! Voor een kopje koffie, om gezellig samen te eten, creatief bezig te zijn of een kaartje te leggen. Daarnaast organiseren we regelmatig evenementen, zoals de jaarlijkse nieuwjaarsborrel, Sint Maarten en Burendag. Als er tenminste geen virus rondwaart... Maar ook dan proberen we verbinding te maken en te houden. Want contact, aandacht en saamhorigheid, daar gaat het ons om. Daarvoor zoeken we ook de samenwerking op. Met ondernemers in de buurt, Welzijn Bommelerwaard, StiBeZa, Bibliotheek Rivierenland, de Coalitie tegen Eenzaamheid en Wijkplatform de Spellewaard, waar u terechtkunt met vragen, ideeën of problemen in de wijk. Heeft u een leuk initiatief? We horen het graag. De koffie staat klaar!

liefs, Corina, Eileen en ShirleyOnze vaste activiteiten Wijkhuis De Spellewaard is de ontmoetingsplek voor iedereen in de wijk. We zijn bijna elke dag open. En dan staat de koffie altijd klaar! maandag 13.00 – 17.00 uur: Kaarten & Bingo elke dinsdag 13.30 – 16.00 uur: Handwerk- & Hobbyclub elke 3e dinsdag en donderdag van de maand 17.00 – 20.00 uur: Open Eettafel donderdag 19.00 – 22.00 uur: Koffie- & Spelletjesavond elke laatste vrijdag van de maand 19.00 – 22.00 uur: Kaarten elke 2e zaterdag van de maand 11.30 – 13.30 uur: Lunch in het Wijkhuis!


Jaarlijkse evenementen De Nieuwjaarsborrel was al vaste prik. In de loop van de afgelopen jaren zijn er steeds meer jaarlijkse evenementen bijgekomen. In maart doen we altijd mee met NLdoet, Nederlands grootste vrijwilligersactie. We vieren samen Koningsdag. In september organiseren we een grootse Burendag. We haken aan bij de Week tegen Eenzaamheid. We zijn het centrale ontmoetingspunt tijdens het Sint-Maartensfeest in de Spellewaard. En elke feestdag grijpen we aan voor iets leuks.Burendag De Spellewaard viert Burendag! En in 2021 meteen ook alle feestdagen die we door corona níet samen hebben kunnen vieren!


Sint-Maarten Sinds 2020 is Sint-Maarten terug in de Spellewaard! Met het Wijkhuis als uitvalsbasis en de plek voor chocomel, glühwein, soep en een broodje. En voor de inzameling van snoepgoed en andere boodschappen voor mensen die het niet zo goed hebben. Want Sint-Maarten is het feest van delen! In de bibliotheek kunnen de kinderen luisteren naar een prachtig Sint-Maarten-verhaal. En daarna natuurlijk bedelen in de wijk! De komst van Sint-Maarten en zijn gevolg aan het eind van de avond maakt een mooi en sfeervol SintMaartensfeest compleet!


Het Wijkhuis voor kinderen Wijkhuis De Spellewaard is de ontmoetingsplek voor de héle wijk – dus ook voor de kinderen. Speciaal voor hen organiseren we elke eerste donderdag van de schoolvakanties Vakantie in het Wijkhuis. Dan gaan ze binnen een thema knutselen en iets lekkers maken én eten. De grote uitsmijter van de middag is de bingo, met voor iedereen een prijs. In 2021 ondersteunden we tijdens de Kinderboekenweek Bibliotheek Rivierenland bij de BeroepenBieb. In het Wijkhuis leerden ze van pizzabakker Saïd van Amon alles over pizzabakken én pizza eten!De Poort 1 5301 JK Zaltbommel www.wijhuisdespellewaard.nl info@wijkhuisdespellewaard.nl 06 – 23 07 06 38