Turun Riennon Koripallo ry:n kausijulkaisu 2017–18

Page 1

u s i a k l u kausij 8 1 0 2 – 7 1 20


turun riennon kausijulkaisu 2017–2018

Lämpimät kiitokset kaikille kausijulkaisun kokoamiseen osallistuneille! Turun Riennon Koripallo ry / Kausijulkaisu 2017–2018 Päätoimittaja: Henna Salonen, toimittaja Meri Heinonen Taitto: Henna Salonen kuvat: Turun Riennon Koripallo ry:n taustajoukot, Sara Suominen, Nina Kalmi Painopaikka: Printworks


JAOSTON PUHEENJOHTAJAN TERVEISET

Katse tulevaisuuteen:

yhteisöllisyydestä Riennon voimavara

T

urun Riennon koripallojaosto perustettiin syksyllä 1942 osana kaupungin ensimmäistä korisinnostusta ja tästä syystä vietämme nyt kaudella 2017–2018 75-vuotisjuhlavuotta. Turku oli jo 1940-luvulla koripallon keskuksia ja Riennosta tuli ensimmäinen ei-helsinkiläinen miesten SM-mitalisti vuonna 1946. Myös naiset pärjäsivät erinomaisesti Koripalloliiton sarjoissa. 1960-luvun alku oli Riennon koripalloilun suuruuden aikaa, kun sekä miesten että naisten joukkueet olivat useasti mitaleilla. Naisten joukkue kuitenkin lopetettiin vuonna 1964 ja kahdeksan vuotta myöhemmin miehet putosivat SM-sarjasta. Naisten koripallo tuli takaisin ohjelmaan vuonna 1976. Riento voitti naisten Suomen mestaruuden vuonna 1990 ja se on yksi tunnetuimmista suomalaista juniorikoripallon kasvattajaseuroista. Turun Riennon Koripallo on onnistunut kasvattamaan useita naiskoripalloilijoita Euroopan ja Pohjois-Amerikan kentille viimeisten vuosien aikana. Valitettavaa kuitenkin on, että niin Suomessa kuin maailmalla naisten urheilu ei tänäkään päivänä saa yhtä paljon huomiota kuin miesten. Tämä näkyy muun muassa naispelaajien palkoissa, harjoitusmahdollisuuksissa sekä sponsori­ sopimuksissa. Tästä syystä on meillä nais- ja tyttökori­ palloseurana erityisen tärkeä rooli: tehtävämme on kannustaa pelaajia kohti omia tavoitteita ja unelmia.

meillä nais- ja tyttökoripallo­ seurana on erityisen tärkeä rooli kannustaa pelaajia kohti omia tavoitteita ja unelmia. Tämä on mahdollista vain, jos seuran resurssit ja taustat ovat kunnossa. Riennon Koripallon hallitus on määrittänyt tärkeimmiksi tavoitteikseen sekä junioritoiminnan että edustusjoukkueen toiminnan kehittämisen. Ha-

luamme olla seura, joka tarjoaa eri-ikäisille lapsille ja nuorille niin harrastus- kuin kilpatoimintaa. Samaan aikaan haluamme mahdollistaa niin kilpakoripalloilun kuin rennomman koripallon harrastamisen myös aikuisiällä. Pyrimme jatkuvasti kouluttamaan valmentajia ja panostamme laadukkaaseen valmennukseen, joka mahdollistaa lasten ja nuorten yksilöllisen kehityksen ja kasvun. Tämän lisäksi tarvitsemme pelaajien perheiden tukea, joukkueenjohtajia ja muita aktiiveja. Vain yhdessä tekemällä voimme luoda yhteisen Riennon meille kaikille.

Juhlavuoden kunniaksi kaikki edustusjoukkueen kotipelit ovat kaudella 2017–18 maksuttomia.

R

iennon koripallo viettää 75-vuotisjuhlaansa samanaikaisesti, kun Suomessa koettiin ennennäkemätön korisbuumi EM-kotikisojen ja Susijengin menestyksen ansiosta. Juhlavuoden kunniaksi kaikki Riennon koripallon edustusjoukkueen kotipelit ovat kaudella 2017–2018 maksuttomia. Tavoitteemme on luoda Nunnavuoren palloiluhallista koripallo­ fanien kohtaamispaikka, jossa yhteisöllisyys näkyy ja kuuluu kauas. Me olemme yhteisö, jossa jokainen pelaaja, valmentaja, huoltaja, vanhempi, pöytäkirjanpitäjä, bussikuski ja fani on tärkeä. Piia Noronen Riennon puheenjohtaja kaudella 2017–2018

3


MUUTOKSEN KAUSI

Muutoksen kausi TEKSTI: NINA KALMI KUVA: RIIKKA RÄTY

A

loitin tänä keväänä neljännen kauteni Turun Riennon valmentajana. Joka vuosi palettiin on tullut jotain uutta, mutta tämä kausi on monella tapaa poikkeuksellinen. Toimin ensimmäistä kertaa ammattivalmentajana johtaen kolmea eri joukkuetta, jotka tekevät läheistä yhteistyötä keskenään. Saan tehdä työkseni jotain, mikä on minulle todella tärkeää. Suurin muutos lienee kuitenkin siirtyminen aikuisten pelaajien päävalmentajaksi. Aikuisia olen valmentanut apuvalmentajanakin vain yhden kauden Tampereen Pyrinnössä. Sain onneksi avuksi projektiin voimavalmentaja Jouko Kiesiläisen, joka on antanut oman osaamisensa joukkueen käyttöön. Tulokset ovat selvästi jo nähtävillä. Pelaajat ovat fyysisempiä, kestävämpiä ja nopeampia kuin edellisellä kaudella. Vielä on toki kehitettävää, mutta kun pelaajien fysiikka paranee, paranevat myös mahdollisuudet koko kauden mittaiseen ehjään harjoitteluun. Mitä enemmän pelaajilla on terveitä peli- ja harjoituspäiviä, sitä parempia heistä voi tulla. Rikkonaisen edellisen kauden jälkeen on äärimmäisen tärkeää, että joukkue saa mahdollisuuden kehittyä niin hyväksi kuin mahdollista. Toukokuun puolivälin jälkeen olemme ehtineet tutustua ja harjoitella yhdessä noin neljän kuukauden ajan. Ensimmäinen runkosarjaottelumme päättyi harmittavasti tappioon, mutta on katsottava tuloksen taakse ja pohdittava sitä, miten pitkän matkan olemme jo kulkeneet. Turun Riennossa ei ole

4

pelattu voittavaa aikuisten kilpakoripalloa vuosiin. Kulttuurin muutos sarjan häntäpäässä keikkujasta menestyjäksi ei tapahdu hetkessä. Pelitapaa tai pelaajamateriaalin taitotasoa oleellisempi asia on oppia voittamaan sekä yksilöinä että joukkueena. Voittaminen on taito siinä missä mikä tahansa muukin koripallossa. Toivominen ei tuo voittoa, vaan epämukavuusalueelle meneminen ja työn tekeminen pitkäjänteisesti päivästä toiseen. Sarja-avaus antoi jo lupauksen paremmasta ja uusi vauhdikkaampi tapa pelata tuntui uppoavan yleisöön. Mitä enemmän katsojat innostuvat pelistä, sen parempi fiilis on myös pelaajilla pelata. Huippusuoritukseen meistä ei yltänyt vielä kukaan,

Mitä enemmän katsojat innostuvat pelistä, sen parempi fiilis on myös pelaajilla pelata. mutta joukkueena olimme tasaisempia kuin osasin toivoa. Viisikkopuolustaminen oli parempaa kuin kertaakaan aiemmin ja olin ylpeä pelaajien kypsästä peliesityksestä erityisesti silloin, kun kaikki ei mennyt toivotulla tavalla. Kukaan ei riiputtanut päätä, vaan tilanteet taisteltiin loppuun asti, kuten voittavan joukkueen kuuluu tehdä.


MUUTOKSEN KAUSI

R

osterimme on tänä vuonna yhdistelmä nuoria aikuisia sekä kilpailukykyisiä junioreita. Joukkueestamme puuttuu selkeä supertähti, mikä tekee meitä vastaan pelaamisesta erittäin vaikeaa, sillä pelin taso ei pelaajavaihtojen myötä laske. Kuka tahansa pelaaja voi yksittäisessä ottelussa nousta suureen rooliin. Kaikilla pelaajilla on myös lupa käyttää rakennetut heittopaikat ja pelitapa on pyritty rakentamaan mahdollisimman paljon kaikkia pelaajia osallistavaksi.

Kuka tahansa pelaaja voi yksittäisessä ottelussa nousta suureen rooliin. Harjoituksissa pelaajat harjoittelevat kaikilla pelipaikoilla pelaamista, jotta pelinlukutaito kehittyisi monipuolisesti. Tämän ansiosta emme joudu vaikeuksiin, jos joku pelaajista sairastuu tai loukkaantuu, sillä muut pelaajat osaavat tarpeen vaatiessa paikata eri pelipaikoilla ainakin auttavasti. Jokaisella joukkueen

pelaajista on selkeät omat vahvuudet, joita pyrimme hyödyntämään kauden kuluessa mahdollisimman paljon. Toivon myös kauden päätteeksi olevani parempi valmentaja kuin kauteen lähdettäessä. Pyrin rakentamaan Turun Riennon edustusjoukkueeseen sellaisen kilpailullisen kulttuurin, joka palvelisi sekä kovilla tavoitteilla treenaavia junioreita että kehittymishaluisia aikuisia. Jotta molemmat tavoitteet täyttyisivät, joukkueen sisällä tulee olla aitoa kilpailua peliajasta. Kilpaileminen kehittää ja on myös erittäin hauskaa, kun siihen osaa suhtautua oikein. Toivon, että positiivinen kilpailuhenki välittyy myös edustusjoukkueen pelejä seuraaville junioreille. Kaikilla katsojilla on mahdollisuus seurata tämän jengin kasvutarinaa pala palalta. Kevään koittaessa näemme, mihin asti tarina on meitä vienyt. Tervetuloa Nunnavuoren katsomoon kannustamaan Riennon omaa edustusjoukkuetta kohti hyviä ja entistä parempia suorituksia!

5


KAUDEN 2016–2017 PALKITUT

KAUDEN 2016-2017 PALKITUT Pikkusudet:

EVA TAURIAINEN (09):

Mitalit kaikille toiminnassa mukana olleille!

Pelaaja, jolla on huippuhyvä asenne harjoitteluun. Hän kuuntelee valmentajaa ja hänellä on kärsivällisyyttä yrittää asioita uudestaan, kunnes ne onnistuvat. Hän on nyt ensimmäisenä mikrotyttövuotenaan rohkeasti osallistunut sarjapeleihin sekä turnauksiin ja tsemppaa niissä erityisen hienosti myös joukkuekavereita.

Mikrotytöt: ALISA SEPPONEN (07): Pelaaja, joka on ahkera ja iloinen harjoittelija, joka tekemisellään ja innollaan on loistava esimerkki muille. Hänellä on sinnikkyyttä yrittää vaikeimpiakin asioita yhä uudestaan ja hän on kehittynyt kauden aikana huimasti. Hän pitää erityisen paljon juuri koripallon pelaamisesta ja olisi valmis pelaamaan ihan joka päivä. Hän on kevätpuolella osallistunutkin rohkeasti ja tunnollisesti myös vanhempien junioreiden harjoituksiin sekä peleihin.

Minitytöt:

AINI KANKARE (08):

EEVI KANKARE (05):

Pelaaja, joka kuuntelee valmentajien ohjeita tarkasti ja keskittyy tekemään juuri sitä, mitä harjoitellaan. Lisäksi hyvät liikunnalliset ominaisuudet ja tunnollinen harjoittelu ovat auttaneet häntä kehittymään kauden aikana huomattavin harppauksin. Vapaassa korin tekemisen tilanteessa, hänellä on erityinen kyky rauhoittua ja keskittyä laittamaan pallo koriin niin vasemmalta kuin oikealtakin puolelta.

Tunnollinen harjoittelija ja joukkuepelaaja isolla J:llä. Tarkalla pelisilmällä lukee tilanteen ja antaa kentän ovelimmat syötöt.

6

HELMI PELTONIEMI (05): Väsymätön ja vikkelä pelaaja, joka on kaudella kehittynyt suurin harppauksin. Tehokas takamies ja korvaamaton kokokentän puolustaja.


KAUDEN KAUDEN 2016–2017 PALKITUT

C-tytöt: SINNA SALMINEN (03): Pelaaja, joka sai C-tyttöjen kilpajoukkueessa kantaakseen isomman roolin, mihin ehkä oli kauden alussa valmiina. Kasvanut rooliinsa ja omalla esimerkillään niin kentällä, vaihtopenkillä kuin pukukopissa vienyt joukkuetta eteenpäin.

EMMA KOKKALA (04): C-tyttöjen kehittynein pelaaja. Erityisesti henkinen kasvu harrastelijasta pelaajan aluksi on ollut ihailtavaa. Tahtoa saattaa riittää enemmän kuin taitoa, mutta kehittyvälle pelaajalle tahto takaa mahdollisuuksia!

VENLA KANKARE (03): Esimerkillinen harjoittelija, joka pitää oman tasonsa silloinkin, kun valmentaja on muualla. Ottanut kauden aikana isoja askelia eteenpäin erityisesti puolustamisessa. Tällä harjoittelumoraalilla omaa korkean potentiaalinen kehittyä tulevaisuuden tekijäksi!

B-tytöt: AMANDA NIINIKOSKI (02): Pelaaja, joka on pelistä toiseen onnistuneesti pitänyt oman tasonsa. Kasvanut kauden aikana erityisesti henkisesti, epäonnistumisista leuka ei tipu rintaan vaan siirrytään seuraavaan tilanteeseen ja hän uskaltaa ottaa vastuuta tiukemmissakin tilanteissa. On yrittänyt rohkeasti uusia asioita ja parantanut kommunikaatiokeinojaan jatkuvasti.

REETA HÖMPPI: Pelaaja, joka yrittää rohkeasti uusia asioita. Säilyttää hienosti oman perustasonsa ja on näin valmentajan luottopelaaja. Pyrkii noudattamaan pelitapaa ja tekemään oikeita valintoja aina parhaansa mukaan ja on saanut kaudella tekemiseensä paljon lisää tilannekovuutta ja sitä kautta voittanut useita kaksinkamppailuja joukkueen eduksi.

A-tytöt: GABRIELLA RYTKÖNEN (98): Pelaaja, joka on erinomainen sekä sitoutunut harjoittelija. Tekee motivoituneesti töitä kehittyäkseen ja pelaa aina voitosta. On kauden aikana huomioinut esimerkillisesti nuorempia junioreita sekä harjoituksissa että pelikentän ulkopuolella. Huipputarkka vapaaheittäjä (etenkin jos valmentaja Henri on palauttajan paikalla laskemassa ruotsiksi).

MATILDA NIINIKOSKI (00): Pelaaja, joka nuorempana A-tyttönä on joutunut välillä isoihinkin saappaisiin. Vaikka saappaat on välillä lonksuneet jaloissa, ovat ne kauden aikana muotoutuneet yhä sopivammiksi ja etenkin loppukaudesta onnistumisista alkoi tulla enemmän säännönmukainen tapa. Taistelee parhaimmillaan todella tiukasti tilanteissa ja voittaa joukkueelle tärkeitä kaksinkamppailuja.

7


KAUDEN 2016–2017 PALKITUT

SEURAN KIERTOPALKINNOT Vuoden apuvalmentaja:

Esimerkillinen junioripelaaja:

ROOSA KALPIO

NATHALIA MELLANEN

Jo ensimmäisenä valmennusvuotenaan osoittautunut aktiiviseksi, oma-aloitteiseksi ja vastuuntuntoiseksi nuoreksi. Ymmärtää paljon lajista ja onnistuu hienolla tavalla ohjaamaan pelaajiaan harjoituksissa sekä peleissä antamalla selkeitä ja helppoja ohjeita. Hän on apuvalmentajana päävalmentajalle suuri apu ja ilo!

Vastuuntuntoinen pelaaja, joka kentällä yrittää tehdä kaikkensa joukkueen eduksi ja tiukassa tilanteessa on valmis ottamaan joukkueen reppuselkään. Pyrkii kasvamaan ja noudattamaan terveen urheilijan elämäntapoja ja hänellä on pitkän tähtäimen tavoitteita koripallon suhteen. Oman pelaamisensa ohella hän on toiminut roolimallina ja valmennusapuna myös seuran nuoremmille junioreille!

Vuoden valmentaja: RIIKKA RÄTY Pitkän linjan rientolainen, joka on valmentanut jo useamman kauden ja pyrkinyt jatkuvasti oppimaan ja kehittämään toimintaansa. Lähtenyt tällä kaudella vetämään uutta vastuuprojektia, jolla on pidemmän tähtäimen tavoitteita. Hän on tällä kaudella perusvalmennuksen lisäksi tehnyt yhteistyötä muihin joukkueisiin sekä ollut tärkeä osa seurakulttuurin luomisessa. Haastavasta siviilityön ja valmennuksen yhdistämisestä huolimatta hän on kouluttautunut itse valmentajana valmistuttuaan Koripalloliiton 2-tasolta ja samalla toiminut mentorina nuorille apuvalmentajilleen.

Läntisen alueen vuoden valmentaja: NINA KALMI Koripalloliitto jakaa vuosittain myös aluekohtaisia palkintoja. Läntisen alueen aluehallitus on kaudella 2016-2017 valinnut vuoden valmentajaksi rientolaisen, joka on valmentanut menestyksekkäästi alueemme junioreita jo useamman kauden ja kehittänyt läntisen alueen harjoittelu- ja pelikulttuuria kohti kilpailullisempaa ja kansainvälisempää suuntaa. Hän on viime vuosien aikana kouluttautunut ja tehnyt läpimurron junioreiden maajoukkuevalmennukseen. Tulevalla kaudella hän tulee olemaan mukana myös läntisellä alueella toimivan Turkukoris ry:n West Coast All Stars -toiminnassa valmentamassa alueemme lahjakkaita tyttöjunioreita kansainvälisillä kentillä.

8

Vuoden junioripelaaja: ERIKA VIRTANEN Tsemppari, joka pyrkii aina tekemään parhaansa ja taistelemaan joukkueen eteen. Vastoinkäymisistä huolimatta on noussut aina uudestaan ja kannustanut joukkuetovereitaan kaikissa tilanteissa. Juniori-ikäisenäkin hän on ollut tärkeä palanen naisten edustusjoukkueessa.

Vuoden pelaaja: AADA PEKKALAINEN Tunnollinen ja sitoutunut harjoittelija, joka ei pelkää laittaa kroppaa likoon. Pelaa aina voitosta ja on kaudella ollut joukkueen ehdottomia avainpelaajia. Teki hienon läpimurron aikuisten valtakunnalliselle sarjatasolle!

Vuoden seuratyöntekijä: KATI SUUNIITTU Henkilö, joka on ollut mukana Turun Riennon toiminnassa erilaisissa rooleissa jo useiden vuosien ajan. Tehnyt mittaamattoman määrän työtä viime kausilla edustusjoukkueemme sekä A-tyttöjen hyväksi. Aktiivinen, monessa mukana ja erinomainen kirstunvartija.


YHTEISTYÖKUMPPANIT

TURVALLISESTI TAKAISIN PELIIN. Tutut urheiluvammojen asiantuntijat löydät NEO:sta. Kokeneet ortopedit, käsikirurgit ja fysioterapeutit ovat urheilijan tukena niin vammojen ennaltaehkäisyssä kuin tapaturman sattuessa. Meihin luottavat urheilijat ammattilaisista junnuihin.

Mehiläinen NEO Joukahaisenkatu 6, Turku Avoinna ma–pe klo 8–20, la–su ja pyhinä klo 10–18.

A! A AIK VARA 5 3 5 3 5 010 23 .FI O E N ALA SAIRA

Kiinteän puhelinverkon liittymästä 8,28 snt/puhelu + 5,95 snt/min ja matkapuhelinliittymistä 8,28 snt/puhelu + 17,04 snt/min.

9


75-VUOTIAS RIENTO 85-VUOTIAASSA TENNISHALLISSA

75-vuotias Riento 85-vuotiaassa Tennishallissa TEKSTI: JANNE TUNTURI

T

urkulaiset koripalloharrastajat vaelsivat vuodesta 1942 alkaen Eerikinkatu 7:ssä sijaitsevaan As Oy Lintulan (1932) tennishalliin, jossa pelattiin ensimmäisten vuosikymmenten tärkeimmät koripallo-­ ottelut. Usein mukana oli Riento. Tennis oli joutunut tekemään tilaa sotavuosina suosituille kori- ja käsipallolle, koska kaupungissa ei ollut niille sopivia sisäkenttiä. Suurin osa koulujen saleista oli liian pieniä tai vääränmuotoisia. Lisäksi tennishallin lattiaa pidettiin hyvänä. Sen katsomot ja pukuhuoneet olivat kuitenkin pienet ja pelien aikana halli kuumeni tuntuvasti. Jokainen peli alkoi samalla rituaalilla, kun halliin nostettiin lankkuja ja tuoleja pohjakerroksesta.

Koripallo tuli mukaan Turun Riennon ohjelmaan Uno Franckin aloitteesta vuonna 1942 osana kaupungin ensimmäistä korisbuumia. Sota-ajan Turku pursusi koripalloilijoita, jotka tulivat tennishalliin tai urheilupuiston ulkokentille oppimaan uudeksi mainostettua peliä. Se oli aikalaisten mielestä amerikkalaisvaikutteista, fyysistä ja nopeaa. Myös naiset ja nuoret tulivat pelaamaan uutta koripalloa, ja juuri he täyttivät kaupunkien kentät ja hallit.

10

Uno Franck kirjoitti Turun Sanomiin ensimmäisestä naisten koripallo-ottelusta Turussa toukokuussa 1943.


75-VUOTIAS RIENTO 85-VUOTIAASSA TENNISHALLISSA

Koripallo tuli mukaan Turun Riennon ohjelmaan Uno Franckin aloitteesta vuonna 1942 osana kaupungin ensimmäistä korisbuumia. Suomen mestaruuksia ei tuolloin ratkottu, mutta paikalliset sotaja propagandasarjat pyörivät. Riennon ensimmäinen miesten joukkue koostui lomailevista sotilaista ja oppikoululaisista, jotka yrittivät opetella nopeasti pelin saloja. Varusteita oli vaikea saada ja Rien­to tarjosi edustusjoukkueen pelaajille pelipaidat. Pelivälineenä oli useimmin jalkapallo. Miesten ja poikien koris oli suosittua, mutta naiskoripallo oli Turussa suuri menestys. Harjoituksiin tungeksittiin. Piirisarjaa pelattiin monella tasolla, koska joukkueita oli niin paljon. Rientolaisten matalat kahden käden syötöt ja Liisa Niemisen pelinrakennustaidot herättivät ihastusta.

Varhaisia koripallo-otteluita Tennishallissa mainostettiin vuonna 1944 painetulla julisteella.

Rientolaisten matalat kahden käden syötöt ja Liisa Niemisen pelinrakennustaidot herättivät ihastusta.

Suomen koripalloliiton ensimmäinen naisten kaupunkiottelu Helsinki – Turku pelattiin Turun Tennishallissa 21.1.1945. Turun joukkueen riveissä oli todennäköisesti myös Riennon pelaajia. Veikkaaja 25.1.1945.

11


75-VUOTIAS RIENTO 85-VUOTIAASSA TENNISHALLISSA

Eerikinkadun hallissa myös harjoiteltiin aluksi, mutta vuonna 1947 kaikki harjoitukset siirrettiin Turun klassisen lyseon voimistelusaliin. Lämpötilan säätäminen siellä oli vaikeaa, sillä salia pidettiin lämpimänä kahdella puukamiinalla. Harjoittelupaikkojen pula oli jatkuva. Onneksi Reijo Tenhunen piti kesäisin Turun urheilupuiston kahdella ulkokentällä omaa koripallokouluaan, joka oli avoinna kaikille kiinnostuneille.

Kun vuonna 1962 maajoukkueet lähtivät Tukholmaan maaotteluihin, sekä miesten että naisten joukkueessa oli kolme rientolaista.

Turun tennishallissa pelattiin Riennon historian menestysvuosien pelit. Miesten joukkue pelasi 13 kautta mestaruussarjassa ja naiset pääsivät SM-mitaleille vielä 1960-luvun alkupuolella. Kun vuonna 1962

maajoukkueet lähtivät Tukholmaan maaotteluihin, sekä miesten että naisten joukkueessa oli kolme rientolaista.

Maajoukkueen valmentaja Kalevi Tuominen opastamassa turkulaisia koripalloilijoita 1950-luvun lopussa. Kuva Valtteri Peuhkuri.

12


YHTEISTYÖKUMPPANIT

Myös harjoittelumahdollisuudet parantuivat, sillä vuosina 1963–1964 valmistuneessa Luolavuoren koulun täysimittaisessa salissa oli mahdollista harjoitella esimerkiksi koko kentän prässiä. Tennishallissa pelattiin kuitenkin edelleen. Riennon miehet voittivat siellä 58–50 Picadero Jockey Clubin vuonna 1961. Ruotsin-laivalla itsensä väsyttänyt barcelonalaisjoukkue joutui lisäksi kärhämään pelaajien ja yleisön kanssa. Tennishalli tarjosi verta ja hikeä, mutta sen aika alkoi olla 1960-luvun lopulla ohi. Riennon lehdessä nimimerkki Rambler näki tulevaisuuden synkkänä:

C E R T I F I CAT I O N MANAGEMENT SERVICES RADIORAJAPINTAISET LAITTEET SÄHKÖLAITTEET CE, FCC/ISED JA MAAHYVÄKSYNNÄT SIGFOX SERTIFIOINTI

www.certmen.com

… vanha hieno pelipaikkamme, Tennishalli, lienee silloin jo rauhoitettu muistomerkiksi, taikka sitten termiitit ovat hoitaneet asiansa kunnolla -- Tulevaisuudennäkymät eivät ole mitenkään ruusuiset. Ellei kunnon peliareenaa saada valmiiksi, voidaan aikakirjoista sitten löytää pieni maininta: Turussakin on pelattu muinoin koripalloa. Uutta palloiluhallia odotettiin. Kiitokset: Valtteri Peuhkuri ja Koripallomuseo

Lisää kats auksia Turun Rien non koripa llon historiaan on tuloss a kauden aik ana verkk o-­ sivuille ja someen. Pysy muka na! #meidänta

rina

13


STARTTI UUTEEN KAUTEEN

startti

uuteen kauteen Nunnavuoren palloiluhalli, Turku TEKSTI: RIIKKA RÄTY KUVAT: HENNA SALONEN 2.9. vietettiin Riennon junnujen ja edustuksen yhteistä starttitapahtumaa. Nunnavuoren saliin saapui innokkaita pelaajia viettämään aikaa leikkimielisten kilpailuiden ja vähän ehkä herkkujenkin merkeissä.

Kauden aloitustapahtuma lähti käyntiin kummipelaajien esittelyllä: pikkusudet, mikrot, minit sekä C-tytöt saivat omat kummipelaajansa edustusjoukkueesta sekä A- ja B-tytöistä. Lyhyessä tutustumishetkessä kummit kyselivät junnuilta esimerkiksi heidän parasta korismuistoaan. Yhdeksi ehdottomista suosikkitapahtumista nousivat turnaukset, joissa yövytään. Niissä saa viettää paljon aikaa joukkueen kanssa. Parasta on kuitenkin pelaaminen!

Tutustumisesta siirtyttiin leikkimielisten kilpailuiden pariin. Seuran pelaajat jaettiin erilaisiin joukkueisiin mm. kengänkoon, pituuden ja syntymäpäivän mukaan.

Seuran pelaajat jaettiin erilaisiin joukkueisiin mm. kengänkoon, pituuden ja syntymäpäivän mukaan.

14


Joukkueet kisasivat toisiaan vastaan tiukoissa tunnelipallokisoissa, joissa palloa pistettiin eteenpäin vierittäen sekä ojentaen. Kisan lähestyessä loppua kannustushuudot nousivat korviahuumaaviksi. Yhtenä osakisana oli heittokilpailu, jossa sekä ajettiin korille että otettiin heittoja kauempaa.

Lopuksi pelattiin vielä huikean hauska koko seuran pudotus kahdessa päässä. Pudonneet saivat vielä toisen mahdollisuuden siirtymällä toiseen päätyyn. Kun molemmissa päissä oli jäljellä enää kourallinen pelaajia, yhdistettiin päädyt yhdeksi finaalipudotukseksi. Lopulta vastakkain olivat edustuksen sentteri ja minien takamies. Tällä kertaa voitto meni edustukselle, mutta vasta tiukan taistelun jälkeen.

Tapahtuman loppupuolella Nunnavuoren puffetti tarjosi kaikille rientolaisille donitseja, juotavaa sekä raikkaita Berries-marjavälipaloja. Salissa oli myös vapaata heittelyä ja kaverikuvausta kummipelaajien kanssa. Kotiin lähdettiin iloisin mielin.

Kiitos huikean hauskasta tapahtumasta kaikille osallistuneille!

15


Spesiaalia vain tytöille TEKSTI: TIINA STEN, HENNA SALONEN, VIIME VUODEN LEIRILÄISET KUVAT: TIINA STEN TYTTÖKORISLEIRI Jututimme Turun Riennon Koripallon kasvattia ja entistä kovanluokan korisammattilaista Tiina Steniä. Tiina on tehnyt sen, mistä useimmat tytöt eivät edes uskalla haaveilla; pelannut korista ammatikseen useita vuosia niin kotimaassa, ulkomailla kuin maajoukkueessa sekä perustanut huippusuositun, omaa nimeään kantavan korisleirin.

1.

Minkä vuoksi halusit perustaa oman korisleirin?

Perimmäiset syyt olivat siinä että halusin järjestää jotain spesiaalia vain tytöille. Meillä on paljon miespelaajien hauskoja leirejä, mutta siellä usein käydään asioita läpi mieskoriksen näkökulmasta. Tyttöjen polku urheilussa menee kuitenkin usein eri tavalla, ja tytöt painivat erilaisten asioiden kanssa

2.

Mitkä ovat tärkeimmät asiat, mitä leiri antaa a) tytöille b) sinulle?

a) Toivon että leiri antaa tytöille ennen kaikkea hauskoja hetkiä, terveitä roolimalleja ja tietenkin uusia koristaitoja. Mitä kuitenkin eniten toivon leirin antavan, on itseluottamusta sekä uskoa ja arvostusta omaan tekemiseen.

16

eri elämänvaiheissa. Halusin myös antaa tytöille roolimalleja ja esikuvia, joita meillä on koko leirin valmentajisto täynnä. Meidän hienoja naispelaajia ei näy valtavasti mediassa, mutta heidän tarinoidensa ja kokemustensa kertominen seuraaville sukupolville on tärkeää.

b) Itselleni leiri antaa varmasti vielä enemmän kuin tytöille. Saan valtavasti energiaa tytöiltä ja nautin, kun näen heidän innostuvan koriksesta entistä enemmän. Toki on mukavaa myös viettää viikko vanhojen ystävien kanssa Kisakalliossa.


SPESIAALIA VAIN TYTÖILLE

3.

Leiri on ollut hyvin suosittu ja paikat ovat täyttyneet nopeasti. Onko suunnitelmissa kasvattaa leirin osallistujamäärää tai pitää useampi leiri kesän aikana?

Haluamme pitää leirin jatkossakin laadukkaana ja haluamme huomioida jokaisen osallistujan, joten leirin kasvattaminen näiden kärsimättä on melko vaikeaa. Ainakaan vielä suunnitelmissa ei ole tehdä toista

4.

leiriä, mutta jos kysyntä vielä kasvaa, niin ajatusta pitää työstää. Onneksi Suomessa on paljon hauskoja korisleirejä, joten kukaan innostunut tuskin jää ilman leiripaikkaa.

terveisesi riennon koristytöille

Nauttikaa koriksesta, joukkuekavereista ja muistakaa, että kova työnteko palkitsee aina. Tsemppiä kauteen, nähdään halleilla!

a ijoina j ajina Vierail hja ksien o ilijoita, u t i o j r ha ripallo opuolelta ppu ko oli hui ajojenkin ulk ajia. nr ent Suome uippu valm piroiva h s ö y oli ins ja m heistä n e n i uva. a Jok n pain e e l e i ja m

Leirillä eis leiripelit viim pelattiin myö oman­ iin tt Pelit pela ä. än iv pä ä n ivitti se a oli kiva. Se pä iin T a. ss an k stagraikäisten oita leiristä in de vi ja a vi u k kokoajan senä päivänä okkiin. Viimei bo ce fa ja iin m li kisakallioon in tyyppejä tu sk io ek yl s yö m tanssi. tiin hulahula ja me tanssit

Leirillä opetettiin taitoja pelikentälle, ihan jokaista paikkaa pelaavalle, opetettiin lihaksien kunnossa pidosta ja venyttelyn tärkeydestä, sekä peliin vaikuttavista tekijöistä kuten unesta ja ravinnosta.

Päiväs oli 4 ruokailuu, aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala. Vast kaikkien treenien ja iltapalan jälkee sai käydä siin kaupassa ostaa karkkii.

illä a inen, s Parast elaam p n e . s t li korik teluaja siellä o itkät harjoit p li aika siellä o

Vierailijana ol i Taru Tuukka nen. Valmentajia ol i paljon, mutta myös oli Juho N enonen siellä.

17


YHTEISTYÖKUMPPANIT

2018 TIINA STEN TYTTÖKORISLEIRI

Tiina TSTYTTOKORISLEIRI Sten Tyttökorisleiri tstyttokorisleiri www.kisakallio.fi

      

  18


YHTEISTYÖKUMPPANIT JA EDUT

Viking Line vie voittoon! Reipashenkiset kisa- ja kannustusmatkat alkavat Viking Linen Punaisilla sporttilaivoilla. Tunnelma vapaan vauhdikasta tai tiiviin keskittynytä – te valitsette ohjelmanne. Me hoidamme kaikki järjestelyt ennen matkaa ja matkan aikana. Tervetuloa! Lue lisää netissä, vikingline.fi/sportti tai ota yhteyttä ryhmämyyntiimme, ryhma@vikingline.com tai puh. 02 3331 332.

19


KUMMITOIMINTA – YHTEISTYÖTÄ YLI IKÄKAUSIRAJOJEN

Kummitoiminta – Yhteistyötä yli ikäkausirajojen

T

urun Riennon koripallon kummitoiminta käynnistettiin tänä syksynä uudelleen muutaman vuoden tauon jälkeen. Edustusjoukkueen kaikki 14 pelaajaa lähtivät mukaan kummeiksi ja heistä nimettiin kolme kummia alle kouikäisten Pikkusudet-ryhmälle, neljä kummia mikroille sekä mineille ja kolme kummia C-tytöille. Kussakin kummiryhmässä on niin aikuispelaajia kuin edustusjoukkueessa mukana olevia junioreita. Kummien tehtäviin kuuluu vierailu junnujen treeneissä, ainakin muutaman kerran kauden aikana ja oman kummijoukkueen kannustaminen kotipeleissä. Kummien kanssa juttelu ja harjoituksissa yhdessä tekeminen ja oppiminen on osoittautunut monelle pienelle pelaajalle todella tärkeäksi. Edustuksen pelaajien läsnäolo junioripeleissä on puolestaan tuonut nuorille pelaajille selvästi lisää tsemppiä ja halua yrittää parhaansa. Kummipelaajat ovat junioreille esikuvia, joita käydään

vuorollaan kannustamassa edustuksen peleissä. Oman joukkueen talkoovuorolla on aina muutamalla tytöllä mahdollisuus päästä saattamaan kummipelaajia kentälle! Kummitoiminnan ytimessä on ajatus oman seuran hyvän hengen kehittämisestä ja rien­tolaisuuden löytämisestä yhdessä ja yhteistyössä yli ikäkausirajojen. Kummien lisäksi A- ja B-tytöt ovat tervetulleita junnujen treeneihin apukäsiksi valmentajalle ja esittelemään opittuja taitoja pienemmille pelaajille. Kaikki lisäkannustajat ovat myös aina tervetulleita seuran pienempien junioreiden matseihin. Toivomme, että kummitoiminnan myötä yhteistyö ja yhdessä tekeminen tavoittaa rientolaiset ikään katsomatta ja että rientolaisuudesta tulee joukkuerajat ylittävä kaikkia yhdistävä identiteetti! Terveisin, Piritta Saipa, kummitoiminnan vastaava

Kauden 2017-2018 kummipelaajat joukkueittain:

20

Pikkusudet

Mikrot

Minit

Inari Syrjänen

Sara Suominen

Aada Pekkalainen

Oona Pekkalainen

Emmi Ukkonen

Micaela Aartia

Essi Salminen

Gabriella Rytkönen

Matilda Niinikoski

Venla Määttänen

Nathalia Mellanen

Saaga Laine

Annika Mannila

Amanda Niinikoski

C-tytöt


JOUKKUEET

edustusjoukkue naisten valtakunnallinen i divisioona Pelaajat 3 Matilda Niinikoski 4 Oona Pekkalainen 5 Nathalia Mellanen 7 Inari Syrjänen 9 Emmi Ukkonen 10 Essi Salminen 12 Venla Määttänen

Valmentajat 19 Annika Mannila 20 Sara Suominen 24 Micaela Aartia 25 Gabriella Rytkönen 40 Aada Pekkalainen 45 Saaga Laine 77 Amanda Niinikoski

Nina Kalmi Jouko Kiesiläinen

Joukkueenjohtaja Piritta Saipa

rahastonhoitaja Piia Noronen

21


EDUSTUKSEN PELAAJAT KAUDELLA 2017–2017

matilda niinikoski

#3

takamies Syntynyt: 2000 Pituus: 169 cm Kasvattajaseura: Turun Riento Kummijoukkue: Pikkusudet Käyn Kerttulin lukiota ja vapaa-ajalla hengailen kavereiden kanssa.

#4

oona pekkalainen takamies Syntynyt: 1994 Pituus: 170 cm Kasvattajaseura: Naantalin Koripalloilijat Kummijoukkue: C-tytöt

Koriksen lisäksi käyn töissä ja vedän leukoja.

nathalia mellanen laituri Syntynyt: 2001 Pituus: 178 cm Kasvattajaseura: Turun Riento Kummijoukkue: Minitytöt Vapaa-ajalla kuuntelen musiikkia ja luen kirjoja.

22

#5


EDUSTUKSEN PELAAJAT KAUDELLA 2017–2017

#7

inari syrjänen takamies Syntynyt: 1994 Pituus: 170 cm Kasvattajaseura: Espoo Basket Team Kummijoukkue: Pikkusudet Opiskelen kauppakorkeakoulussa ja toimin opiskelijayhdistyksemme liikuntavastaavana.

emmi ukkonen

#9

laituri Syntynyt: 1995 Pituus: 174 cm Kasvattajaseura: Turun Riento Kummijoukkue: Pikkusudet Koriksen lisäksi käyn töissä ja hengaan kavereiden kanssa.

#10

essi salminen laituri Syntynyt: 1997 Pituus: 183 cm Kasvattajaseura: Turun Riento Kummijoukkue: Minitytöt Kun en pelaa korista, juon paljon kaakaota ja pelaan frisbeegolfia.

23


venla määttänen

#12

laituri Syntynyt: 2001 Pituus: 178 cm Kasvattajaseura: Salon Vilpas Koripallo Kummijoukkue: Mikrotytöt Pelaamisen lisäksi opiskelen urheilulukiossa ja nautin muuten elämästä.

#19

annika mannila laituri Syntynyt: 2002 Pituus: 173 cm Kasvattajaseura: Turun Riento Kummijoukkue: Mikrotytöt Käyn Luostarivuoren koulussa 9-luokkaa ja tykkään viettää vapaa-aikani kavereiden kanssa.

sara suominen sentteri Syntynyt: 1990 Pituus: 182 cm Kasvattajaseura: Forssan Koripojat Kummijoukkue: Mikrotytöt Silloin kun en pelaa korista, yritän saada Inaria kiinni Candy Crush-pelissä ja juon liian monta kupillista kahvia.

24

#20


#24

micaela aartia laituri Syntynyt: 2000 Pituus: 177 cm Kasvattajaseura: Turun Riento Kummijoukkue: Mikrotytöt Vapaa-ajallani vietän aikaa tärkeiden ihmisten kanssa ja panostan lukio-opiskeluun.

gabriella rytkönen

#25

sentteri Syntynyt: 1998 Pituus: 182 cm Kasvattajaseura: Turun Riento Kummijoukkue: C-tytöt Pidän välivuotta opiskelusta ja keskityn treenaamiseen.

#40

aada pekkalainen laituri Syntynyt: 1995 Pituus: 179 cm Kasvattajaseura: Naantalin Koripalloilijat Kummijoukkue: Minitytöt Koriksen lisäksi käyn töissä ja käytän lähes kaiken muun ajan nukkumiseen.

25


saaga laine

#45

laituri Syntynyt: 1999 Pituus: 169 cm Kasvattajaseura: Turun Riento Kummijoukkue: C-tytöt Käyn Luostarivuoren lukiossa viimeistä vuotta ja vapaa-ajallani tykkään olla kavereiden kanssa.

#77

amanda niinikoski takamies Syntynyt: 2002 Pituus: 173 cm Kasvattajaseura: Turun Riento Kummijoukkue: Minitytöt Koriksen lisäksi harrastan yleisurheilua, vietän aikaa kavereiden kanssa ja käyn koulua Luostarivuoren yläasteella.

26


nina kalmi päävalmentaja Elämääni koriksen ulkopuolella kuuluu country-musan kuunteleminen, show-painin katsominen ja rikosdokkareiden ahmiminen!

Jouko Kiesiläinen fysiikkavalmentaja Koriksen ulkopuolella kisaan itse voima­ nostossa ja työskentelen lastensuojelu - sekä opetusalalla.

riina kalmi huoltaja Olen virallisesti urheiluhieroja ja epävirallisesti showpainija. Molemmat taidot koen hyödyksi huoltotehtävissäni.

27


JOUKKUEET

A-tytöt VALTAKUNnallinen I DIVisioona Pelaajat Micaela Aartia Peppi Kaulo Saaga Laine Nathalia Mellanen Venla Määttänen

Valmentajat Matilda Niinikoski Ida Porkka Nea Porkka Saara Sivula

Nina Kalmi Sara Suominen

Joukkueenjohtaja Susanne Aartia

rahastonhoitaja Sakke Määttänen

28


JOUKKUEET

b-tytöt SM-sarja & Läntisen alueen i divisioona Pelaajat Pauliina Haltia Amalia Karsten Mimmi Kaulo Kerttu Koskela Sofie Lehtovaara Annika Mannila Amanda Niinikoski Emilia Reinikka

Valmentajat Sinna Salminen Aurora Sinervo Elli Tamminen Anja Tserepnin Ninni Vaaksjoki Vilma Vainionpää Emmi Valtonen

Nina Kalmi Henri Salminen Gabriella Rytkönen Sara Suominen

Joukkueenjohtaja Marjo Lehtovaara

rahastonhoitaja Santtu Mannila 29


JOUKKUEET

c-tytöt LÄNTISEN ALUEEN I ja Ii DIVISIOONA Pelaajat Viola Aarnio Nesriin Altake Viivi Andersin Belen Del Toro Celia Del Toro Hagar Elsayed Senja Hietalahti Camelia Hrescanu Inka Häkkinen Kia Kallio

Valmentajat Faadumo Kahie Elsa Karjalainen Emma Kokkala Jasmine Koskinen Ikran Madahey Meeri Mattila Yasmin Msaddak Jenniina Nilosaari Anniina Ojanperä Matilda Rantala

Helmi Peltoniemi Karolina Pettersson Tilda Reinikka Kerttu Roiha Eevi Sjöroos Ida Tolonen Sanni Virtanen Denise Wallinkoski Laura Ylä-Outinen

Riikka Räty Roosa Kalpio Nea Karhu Ronja Turunen

Joukkueenjohtaja Riikka Aarnio

rahastonhoitaja Minna Ojanperä

30


JOUKKUEET

minitytöt -06 & -07 Läntisen alueen -06 ii div. ja -07 i div. Pelaajat Reetta Enholm Elina Garcia Rita Heinonen Ronja Hellsten Jessica K. Roosa Kontio Ella Kuuluvainen Pinja Leppänen Helmi Meritalo

Valmentajat Alina Pohjansalo Fiia Saipa Aino Sankari Sohvi Saviniemi Alisa Sepponen Emilia Vanhatapio Linnea Vehmas Viola Vuorio

Johanna Hämäläinen Henni Kultanen Aurora Sinervo Ninni Vaaksjoki

Joukkueenjohtaja Mikko Saviniemi

rahastonhoitaja Miia Sepponen 31


JOUKKUEET

mikrotytöt -08-10 LÄNTISEN ALUEEN -08 I DIVISIOONA Pelaajat Alisa Aalto Michelle Ailus Lara Betushi Linnea Engberg Asmaa Muhamed Gadid Sonja Halenius Erika Hauhia Venny Härmä Aada Kaila Martta Kallonen

Valmentajat Aini Kankare Venla Kauppi Elli Koskela Matilda Koskinen Tove Mäkelä Vilma Rehtonen Viivi Ruohonen Vilma Sallasmaa Eva Tauriainen Inka Tojander

Wilma Tojander Kerttu Tunturi Sointu Tuominen Peppi Turvanen Elli Vihtari Ella Virolainen

Tiia Sallasmaa Anni Kyntäjä Jaroslav Makarov

Joukkueenjohtaja Meri Heinonen

rahastonhoitaja Hanna Ailus

32


JOUKKUEET

pikkusudet Pelaajat Elmeri Frida Frida Julian Leo Lotta Matias Mona

Valmentajat Roope Otava Otto Pinja Samuel Tilda Usva

Katri Kettunen Silja-Liina Karjalainen Eva Liuksila Pekka Lähde Carita Ristelä

33


JOUKKUEET

Riemu läntisen alueen naisten iI DIVisioona Pelaajat Anne Hietanen Heidi Hilke-Hemminki Katri Kettunen Kerttu Kupiainen Marja Rantanen Carita Ristelä

34

Yhteyshenkilö Kikka Ruohonen Annina Saarni Iikku Suoknuuti Janni-Kaisa Syrjänen Karen Westerholm

Marja Rantanen


JOUKKUEET

riennon tiikerit Pelaajat Mika Arte Pasi Johansson Jonne Laurila Samuli Salonen

yhteyshenkilö Henry Sundblom Tuomo Uusitalo Antti Valtonen Esa Ylösmäki

Jonne Laurila

35


YHTEISTYÖKUMPPANIT JA EDUT

Jatkuva 14% komissio kaikista seuralle aktivoiduista Pasta Box -kanta-asiakaskortilla tehdyistä ostoksista. Kanta-asiakaskortilla joka kymmenes ateria veloituksetta. Kanta-asiakaskortilla 2 pasta-ateriaa 1:n hinnalla ensimmäisellä ravintolavierailulla. Terveellinen pikaruokavaihtoehto urheilijan ruokavalioon. Uudenlainen varainhankintatapa, joka hyödyttää kaikkia. Nouda oma jäsenkor tt isi Skanssin Pasta Boxista tai t ilaa osoitteesta riennonhallitus@gmail.com

www.pastabox.fi

36


YHTEISTYÖKUMPPANIT JA EDUT

KERÄÄ SEURALLE BONUSTA! Turun Osuuskauppa maksaa seuran tilille rekisteröityjen perheiden kalenterivuoden aikana maksetuista bonuksista 5 %. Rekisteröidy: www.tokseurabonus.fi Valitse ilmoittaudu ja täytä tiedot.

Omistajan käyntikortti

Päivän marjat

Pohjoisen puhtaat marjat helposti ympäri vuoden

tok.fi

the cleanest ENVIRONMENT in the world

Rekisteröidy verkkokaupassa robertsberrie.com koodilla rientokoripallo jolla saat alennuksen ja tuet Turun Riennon koripallotoimintaa Päivän marjat voit poimia ympäri vuoden verkkokaupastamme

robertsberrie.com

37


YHTEISTYÖKUMPPANIT

www.milosan.fi 02 2424049

38


YHTEISTYÖKUMPPANIT

TURUN ALUEEN PARASTA KAMPPAILU-URHEILUA

39


YHTEISTYÖKUMPPANIT

Extreme expertise

Kiitos kannatuksesta!

www.deltamarin.com

NOSTOPALVELU VUOSIKYMMENIEN KOKEMUKSELLA toimisto@nostopalvelusimola.fi GSM: 0400 524 536 www.nostopalvelusimola.fi Jousitie 13, 20760 Piispanristi

40


YHTEISTYÖKUMPPANIT

www.metsamaenrakennus.fi

41


turun riennon koripallo ry hallitus 2017–2018 Puheenjohtaja

jäsenet

Piia Noronen

Meri Heinonen (viestintä, some)

Varapuheenjohtaja

Riikka Räty (LiPa-toiminta)

Jenni Reinikka

Piritta Saipa (kummitoiminta)

Rahastonhoitaja

Henna Salonen (viestintä, markkinointi)

Marjukka Sahi

Sihteeri Sara Suominen

Yhteystiedot Turun Riento Uudenmaankatu 16 20500 TURKU

Rekisterinumero 137.381 Y-tunnus 0700536-5

riennonhallitus@gmail.com

Lisätietoja junioritoiminnasta Sara Suominen puh. 040 577 6069, sara.suominen2@gmail.com

42


JBT-turnaus pelataan turussa 18.–20.5.2018! ppu lo n o k ii v a a k k Me r jo kalenteriin!

turunriennonkoripallo.fi fb.com/TurunRiennonKoripallo @turunriento rientobasketball

43