Page 10

SJOVT OG SIKKERT

BØRN OMBORD ER EN GAVE

LIDT GOD ADSPREDELSE, TÅLMODIGHED OG NOGLE SMÅJOBS TIL DE UNGE SEJLERE DET ER OFTE OPSKRIFTEN PÅ EN VELLYKKET SEJLERFERIE MED BØRN OG BØRNEBØRN. OG SÅ SKAL DER SELVFØLGELIG VÆRE FOKUS PÅ SIKKERHEDEN. TEKST Frank Flemming Pedersen | FOTO Kjeld Hansen, Søren Dyrskjøt og Coloubox

A

t sejle med sine børn eller børnebørn giver sejlerlivet et ekstra kvalitetsløft. De unge gaster vil gerne være med og tage ved lære af de stolte forældre/bedsteforældre. Men der skal også ydes en ekstra indsats i forhold til underholdning og ikke mindst sikkerhed.

Hver alder har sin charme og sine udfordringer. Det gælder selvfølgelig også for vores børn i alle aldre. Når vi sejler med børn og børnebørn, er det en gave. En ekstra god oplevelse oven i det i forvejen dejlige eventyr, som havet giver os. Børn vil gerne lære, og det kan de erfarne voksne bruge til at give gode råd og tips –

10

BØRN OMBORD ER EN GAVE | DANSKE TURSEJLERE NR. 01 2017

og ikke mindst glæden ved at sejle – videre til de små. Husk blot at tage hensyn til børnenes alder, lyst og evner. Ellers kan det gode humør slå revner.

RUTEN LÆGGES

Allerede under sejlturens forberedelse er det en god ide at tænke børnene ind. De lange stærk, hvor der ikke rigtigt sker noget, eller hvor gøremålene er beskedne, lægger fokus over på anden underholdning end det sejladsmæssige. På korte stækninger kan børnene bedre aktiveres, og der er som regel altid andre både eller landkendinger at betragte og snakke om.

Profile for Tursejleren

01.2017 - Tursejleren  

01.2017 - Tursejleren  

Advertisement