Page 1

UUTTA!

Valmiiksi pintak채sitelty Ovikoneistossa LED-valaisin

Autotallin nosto-ovet Mukava tulla kotiin


Tervetuloa kotiin, tervetuloa Novofermille. Mikä sen mukavampaa kuin päästä perille! Sisääntulokin tervehtii niin kotoisasti. Vain siten kuin Novoferm-nosto-ovi osaa. Illalla pitkän työpäivän jälkeen, syksyllä tuulessa ja talvella tuiskussa, kun jo ajatuskin autosta nousemisesta hytisyttää. Mutta autosta ei tarvitsekaan nousta. Nosto-ovi aukeaa napin painalluksella ja toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi kotiisi. Novoferm-jälleenmyyjä auttaa sinua kokemaan tämän. Häneltä löydät oikean oven juuri sinun taloasi varten. Sama, rakennatko uutta rakennusta vai korjaatko vanhaa: Novofermin automaattiset nostoovet ovat paras ratkaisu aina.

2

ELEGANTTI! PRISMA-DESIGN


Sisällys 04

06

08

MADE IN GERMANY

Novoferm-kohokohdat

09

Novoferm-laatu

Enemmän tilaa

10

12

UUTTA LEDEILLÄ

.5

Nov

Einb

oPo

m

ca. 1

rt

240

3 + 68

– 17

– 35

0

0

Tekniikka

auti efe Nov Einb oma auti tic A efe: ntri sieh ebe e Ta bell e Tor sion sfed erw elle mit Seil trom 104

-VL

20

28

N

BRH

min

EBT EBT

RH

Ovien valintaopas

(bei H und andbe t Ant rieb r. )

20

H

Valaistus

Sivuovet

Käyntiovet

Rah men auß Bau enm rich aßtma Höh Lich ß-H e= öhe te D BRH urch + 20 fahr 8 tshö he

19

18

H

Pintavaihtoehdot

16

RH

15

Novomatic-ovikoneistot

NovoPort®-ovikoneisto

RAM

Novoferm-turvallisuus


Miksi juuri Novoferm-nosto-ovet? Kestävä ja arvokkaan näköinen pinnoite

UUTTA!

Kaikki maalatut (vakioväri tai vapaasti valittava RAL) ja kalvopinnoitetut (kultainen tammi, tumma tammi, mahonki) sekä satiininharmaa-sekoitevärillä käsitellyt nosto-ovet ja sivuovet on pintakäsitelty valmiiksi Novoferm-tehtaalla. Valmiiksi pintakäsitelty ovi on säänkestävä ja näyttää hyvältä. Voit iloita ovesta pitkään.

Laatua ja korkealuokkaista työtä Laatua ei tarvitse piilotella: Siksi kaikissa Novoferm-nosto-ovissa on Novoferm-laatusinetti. Novoferm-nosto-ovet tunnetaan korkealuokkaisista materiaaleista, ensiluokkaisesta työn jäljestä ja yhteensopivista komponenteista. Tietysti Made in Germany! Kaikki Novoferm-ovet ja -ovikoneistot valmistetaan ISO 9001 -laadunhallintajärjestelmän mukaisesti. Ne täyttävät tiukat eurooppalaiset ovien turvallisuutta koskevat EN 13241-1 -standardit.

MADE IN GERMANY

Luotettavuutta takuulla

UU

5 5 N OVO

M - TA K

R M - TA K

VUOD

FE

VUOD

ENF

ER

R M - TA K

dit?

M - TA K

St andb y

W

Miksi le

EN

UU

EN

N OVO

FE

EN R

UU

VUOD

VUOD F

UU

N OVO

N OVO

1010

Luottamus on hyvä, takuu vielä parempi. Novoferm-laatusinetti antaa kymmenen vuoden takuun kaikille teräksisille nosto-oville. Kalvopinnoitetuille oville (kultainen tammi, tumma tammi, mahonki) sekä mekanismeille ja ovikoneistojen ohjauksille ja moottoreille annamme viiden vuoden takuun.

Eristys ja energiatehokkuus

E 13 kerta rittäin kirkkaita a kir tehoinen kkaampi kuin sam perintein en valais an in Erittäin ta lo ud Huomatt avan pit ellisia kä käyttö ikä Erittäin teh Säästyy okkaita sähköä

Nosto-oviemme 20 ja 45 mm polyuretaanieristys antaa hyvän tai erittäin hyvän lämpöeristyksen. Useimpiin ovikoneistoihimme ja lisätarvikkeisiimme (esim. valolistoihin) on asennettu modernit energiaa säästävät ledit. Ledeillä valaiset kirkkaasti, taloudellisesti ja energiatehokkaasti. Valmiustilassa useimmat ovikoneistomme kuluttavat energiaa vain 0,5 W. Sekin on selvää säästöä. Uusi Thermo-karmi eristää lämpöä 15 %* aikaisempia malleja paremmin. * Riippuu oven mallista ja koosta

Testattua turvallisuutta

MADE IN GERMANY

Novoferm-nosto-ovet ovat erittäin turvallisia! Ulko- ja sisäpuolen sormisuoja, molemminpuolinen vääntöjousiakseli ja jousenkatkeamissuoja (iso 45) tekevät ovet turvallisiksi ja varmoiksi sekä oman perheen että vierailijoiden käyttää. Samalla ne estävät murtautumisyritykset. Muina esimerkkeinä mainittakoon mm. TÜV-testattu murtosuoja*, elektroninen ovilehden noston lukitus sekä itsejarruttava vaihde, mikä pitää oven lukittuna myös sähkökatkon aikana. Lisäksi on saatavissa asiattoman käytön estävä vaihtuvakoodinen käsilähetin. *Kaikkiin vakiomallisiin oviin, joissa ei ole lisävarusteita, kuten käyntiovea, lukon hätäavausta, ikkunaa tms.

4


Mukavuus vakiona Valitsemalla Novofermin automaattisen nosto-oven siirryt mukavuusluokkaan, jossa nautitaan monista eduista: Paljon tilaa autotallin edessä, korkea vapaa läpiajokorkeus, lämpö- ja äänieristys, oven nykimätön ja lähes äänetön liike, monikertaisen vetojousipakka- tai vääntöjousioven helppokäyttöisyys, oven ja valaistuksen joustava ohjaus, ohjelmointi- ja huoltotoimintojen valikko-ohjaus, laaja tarvikevalikoima (mm. painikkeita ja käsilähettimiä) sekä helppo ja käyttäjäystävällinen ovijärjestelmän käsittely.

Värejä ja yksilöllisyyttä Anna ovellesi persoonallinen ilme – Novoferm-oveen voit valita pintoja ja kuviointeja, edullisen vakiovärin tai lähes minkä tahansa RAL-värin. Voit valita sivuoven, käyntioven ja paljon muitakin varusteita, kuten ikkunoita, valolistoja, kahvoja, ovikoneistoja, käsilähettimiä ja painikkeita.

Automaattiset nosto-ovet saneerauskohteessa Kivijalkamalli tai tehdasvalmisteinen kevyt talli: Novoferm-jälleenmyyjä vaihtaa vanhan ovesi automaattiseen nosto-oveen. Miten vaihto voi tapahtua niin nopeasti? Novoferm-saneerausovet ovat useimpien vanhojen ovien mittastandardien mukaisia. Siksi oviaukkoa ei tarvitse purkaa eikä myöskään tilata kallista erikoismittaista ovea. Kun uuden nosto-oven asennus on valmis, huomaat miten oviaukkokin tuli leveämmäksi. Tilanpuutteen vuoksi oviaukon eteen asennettavaa nosto-ovea varten toimitamme korkealuokkaista alumiinikarmisarjaa.

Novoferm-jälleenmyyjät Novoferm-ovien jälleenmyyjäverkosto on maailmanlaajuinen. Valtuutetut Novoferm-jälleenmyyjämme neuvovat, mittaavat, myyvät, purkavat ja hävittävät vanhan oven ympäristömääräysten mukaisesti ja asentavat tilalle uuden oven. Kaikki tämä edulliseen kokonaishintaan.

5


Kaikki Novoferm-ovet ja avaajat valmistetaan tiukkojen ISO 9001 -laatuvaatimusten mukaisesti. • Kaikki nosto-ovijärjestelmät täyttävät eurooppalaiset ovien turvallisuutta koskevat vaatimukset EN 13241-1. • Tunnetut tarkastuslaitokset testaavat kaikki ovet ja ovikoneistot sekä erillisinä yksikköinä että niiden yhteistoiminnan. • Mitä ”TÜV-testattu murtosuoja” tarkoittaa turvallisuuden kannalta: Ovivalmistajien teollisuusliitto Tore Türen Zargen (ttz) on kehittänyt ja hyväksynyt ohjeiston, joka määrittelee ovien murtosuojauksen standardien mukaisesti. TÜV NORD CERT GmbH valvoo testauksia ja sertifioi tulokset. Tämä tarkoittaa: Novofermin sertifioidut autotallin ovet ovat riippumattoman tarkastuslaitoksen sertifikaatin mukaan erittäin turvallisia.

R M - TA K

5 5

VUOD

FE

EN

VUORDM - TA EN

N OVO

UU

EN

N OVO

N OVO

VUOD

FE

UU

EN

R M - TA K

UU

VUOD

FE

FE

K

UU

N OVO

10 10

R M - TA K

10 vuoden takuu kaikille teräksisille nosto-oville, 5 vuoden takuu pinnoitetuille oville (tumma tammi, mahonki, kultainen tammi) sekä 5 vuoden takuu NovoPort®järjestelmän mekanismille takaavat, että voit nauttia mukavuudesta pitkään.

Asetimme standardit Oven tulee olla huolellisesti suunniteltu, koska se on päivät ja yöt sään armoilla ja silti sen pitää toimia aina moitteettomasti. Siksi kaikki Novofermin teräksiset nosto-ovet on eristetty. Ovet on nimetty eristepaksuuden mukaan edullisesta iso 20 -ovesta eniten varusteluvaihtoehtoja sisältävään iso 45 -huippumalliin. Ovien lamellit ovat kuumasinkittyä metallilevyä, joka maalataan säänkestävällä polyesteripohjaisella maalilla. Myös kulmaprofiilit, ohjauskiskot sekä kaikki kiinnitysosat ovat galvaanisesti sinkittyjä. Siten ovi kestää käyttöä vuodesta toiseen - ja 10 vuotta takuulla! 6


Laatu UUTTA! 6 1

6

3

2 4 5

1

Eristetty, molemmin puolin päällystetty

2

Pakkasenkestävä lattiatiiviste

Valmistamme teräslamellit vain kaksinkertaisina sandwich-elementteinä. Lämpöeristeenä käytämme polyuretaania. Kaksinkertainen ovi eristää ääntä ja lämpöä yksinkertaista ovea paremmin sekä avautuu ja sulkeutuu hiljaisemmin. Lamellien väliset joustavat huulitiivisteet pysyvät pehmeinä myös kylmässä ja siten vähentävät lämpöhävikkiä ja pölyn tunkeutumista sisälle.

Oven alareunan kumitiiviste suojaa optimaalisesti lialta ja vedeltä, tasaa pienet lattian epätasaisuudet ja estää vahingot ja tapaturmat. Lattiatiiviste on valmistettu korkealaatuisesta EPDM-kumista (eteeni-propeeni-dieenimomomeeri). Materiaali on tunnetusti erittäin elastista, säänkestävää ja pitkäikäistä.

3

Karmien huulitiivisteet Sivukarmien erittäin leveät huulitiivisteet eristävät lämpöä ja estävät likaa pääsemästä sisälle.

6 4

Karmien säätöjalat

5

Novoferm-laatusinetti

Novofermin nosto-ovien karmeissa on säänkestävät kuumasinkitystä teräksestä valmistetut säätöjalat. Tämän ansiosta vesi ja kosteus pääsevät valumaan vapaasti pois eivätkä karmit ruostu. Porrastettu rakenne sopii hyvin saneerauskohteisiin, joissa kippiovi ja sen lattiakisko vaihdetaan nosto-oveen.

Korkeaa laatua ei tarvitse piilotella: Siksi kaikissa Novofermin nosto-ovissa on Novofermlaatusinetti. Parhaiden materiaalien ja ensiluokkaisen työn laadun takuu!

6

6

Thermo-karmin täydennyssarja Uusi tiivistys- ja lämpöeristyslista (lisävaruste) parantaa jo muutenkin tehokkaasti eristävien Novoferm E® -nosto-ovien ominaisuuksia. Jopa 15 %* parempi lämpöeristys karmin kolmen sivun lämpöeristyksellä aukon taakse asennettuna. Helppo ja nopea pisto- ja klipsiprofiilin asennus. Sopii asennettavaksi kaikkiin Novoferm E® -nosto-oviin. Thermokarmin täydennyssarja tasapainottaa aktiivisesti koko rakennuksen energiatehokkuutta. * Riippuu oven mallista ja koosta

7


Enemmän tilaa

Ovi sopii kaikkiin aukkoihin

Novofermin nosto-ovi on aina sopivan kokoinen: klassiseen suorakulmaiseen aukkoon ...

Enemmän tilaa autotallin eteen Koska nosto-ovi kippiovesta poiketen ei käänny ulospäin, voit käyttää autotallin oven edustan joka sentin. Voit pysäköidä siihen vaikka perheen kakkosauton. Autotallin ovea avatessasi et häiritse ohikulkevaa liikennettä, jos autotalli sijaitsee aivan kadun tai jalkakäytävän vieressä.

... viistojen yläkulmien taakse ...

... hienostuneesti kaarevaan aukkoon ...

Ovi aukeaa isollekin autolle

... ja pyöreään aukkoon.

8

Sähkötoimisella avaajalla varustettu nosto-ovi vapauttaa oviaukon kokonaisuudessaan hyötykäyttöön. Käytännössä oviaukon leveys kasvaa, kun kippiovi vaihdetaan nosto-oveksi, koska nosto-oven mekanismit asennetaan aukon taakse. Koska oven lamellit työntyvät tilaa säästäen ylös kattoon, jää myös autotalliin enemmän tilaa. Tämä on tarpeen erityisesti matkailu- ja pakettiautoille.


Turvallisuus 5 4 3 2

1

Näin suojaamme sinua Ajattelemme Novofermilla: Sinun turvallisuutesi on kaikkein tärkein! Siksi kaikki tärkeät osat on suunniteltu turvallisuusnäkökohdat huomioon ottaen. Sormien loukkaaminen on lähes mahdotonta. Lisäksi ovien mekaniikka on niin turvallista, että edes jousen katkeaminen ei pudota ovea. Moottorikäyttöisten ovien turva-automatiikka pysäyttää oven ja ajaa sen heti takaisin ylös, jos ovi kohtaa esteen.

1

Sisä- ja ulkopuolen sormisuoja Lamellien ja niiden saranoiden rakenteen ansiosta puristumisvaaraa ei ole.

2

Sivukarmien sormisuoja ja sisäpuolella oleva vaijerin ohjaus Karmin kulmaprofiili tekee ovilehden ja karmin väliin tarttumisen lähes mahdottomaksi. Sisäpuolelle asennetut vaijerit minimoivat loukkaantumisvaaran ja takaavat varman toiminnan.

3

Käyttömoottorin turva-automatiikka Ovien turva-automatiikka pysäyttää oven ja ajaa sen heti takaisin ylös, jos ovi kohtaa esteen. Elektroninen ovilehden noston lukitus estää murrot.

4

iso 45 -ovien vääntöjousiakseli Painavassa iso 45 -ovimallissa on vahva vääntöjousiakseli ja huoltovapaa EN 12604 testattu jousenkatkeamissuoja. Siten ovi pysyy turvallisesti paikallaan myös jousen katketessa ja oven voi työntää kevyesti takaisin ylös.

Kolminkertainen vetojousipakka iso 20 -ovessa on kolminkertainen vetojousipakka ja kaksinkertaiset teräsvaijerit. Vaikka jousi menisikin poikki, ovi ei voi pudota.

5

Sormisuojatut taittopyörät ja jousikanava Vetojouset ovat suojattuina jousikanavassa ovilehden kiskon yläpuolella, jotta niihin ei pääse koskemaan sivulta. Teräsvaijerit kulkevat sormisuojattujen ylempien taittopyörien kautta U-muotoisessa ylärullanpidikkeessä.

9


S

SÄÄSTÄÄ ENERGIAA dby tan

W

PLUS Edut lyhyesti

• Ohjausyksikköön integroitu autotallin sisävalaistus (1,6 W) kytkeytyy päälle automaattisesti ovea avattaessa. Voit ohjelmoida valaistusajaksi 1 - 4 minuuttia.

UUTTA! LEDEILLÄ

• Automaattinen signaalin lukitus estää tehokkaasti kauko-ohjaimen asetusten asiattoman käsittelyn. Vastaanotin on suojatussa paikassa ovikoneiston kotelossa. • Nopea ja mukava käyttää 2-kanavaisella vaihtuvakoodisella käsilähettimellä. Ovikoneistoa voi käyttää käsilähettimen lisäksi myös autotallin seinään asennettavalla painonapilla, avainkytkimellä ja koodinäppäimistöllä. Langattomasti, ilman kaapeleita. Selvää säästöä! • Soft-Start- ja Soft-Stop-toiminto. • Integroitu vikojen diagnosointijärjestelmä helpottaa huoltoa.

Hienostunutta mukavuutta: NovoPort®-järjestelmä Autotalliaan uudistava haluaa ovelta paremman ulkonäön lisäksi, että se nousee kevyesti eikä kuluta liikaa energiaa. NovoPort®-järjestelmän ovi, ovikoneisto ja käsilähetin nostavat mukavuuden napin painalluksella uudelle tasolle: Enää ei tarvitse nousta autosta kylmään eikä sateeseen ovea avaamaan ja sulkemaan! Ovi ja ovikoneisto toimivat täydellisesti yhteistyössä. Riippumattomat tarkastuslaitokset ovat sertifioineet järjestelmän uusimpien turvallisuusstandardien mukaisesti. Nauti mukavuudesta ja nauti turvallisuuden tuomasta rauhan tunteesta. Sisältää 5 vuoden takuun mekanismille, moottorille ja moottorin ohjaukselle! 10


NovoPort® Ohjelmointi Laite ohjelmoidaan helposti kolmen näppäimen ja 7-segmentin näytön avulla. Johdonmukaisen valikon ansiosta mitään asetusta ei voi ohjelmointivaiheessa vahingossa jättää huomiotta. Sähkökatkon sattuessa asetukset jäävät talteen laitteen muistiin. Käyttötilanteen voi aina tunnistaa. Vianetsintä käy nopeasti ja varmasti yksiselitteisten virhekoodien ansiosta.

Sisäpuolen painike Oven sisäpuolinen avauspainike on integroitu ohjausyksikköön eikä sitä tarvitse hankkia eikä asentaa erikseen lisävarusteena.

Uusi LED-valaisin Uuden integroidun LED-valaisimen (1,6 W) lisäksi Novoport-avaajassa on helposti käytettävissä olevassa paikassa liitännät kaapelia tarvitseville lisälaitteille, kuten ulkoiselle valaistukselle tai valo-ohjaukselle, joita voi sitten ohjata joko käsilähettimellä tai painikkeella.

Hammashihnat Huoltovapaat, ovilehden kiskossa suojattuna.

Helppo asennus 1

Ei ylimääräistä ovikoneiston kiskoa NovoPort® -ovikoneisto integroidaan suoraan ovilehden sivukiskoon Tämä säästää materiaali-, asennus- ja huoltokuluja.

3 4

2

2

Oven yläpuolinen alue jää vapaaksi Yläkarmin kohdalta ei viedä tilaa. Asennuspaikalla ei aiheudu asennusongelmia.

1

3

Alaslaskettua kattoa ei tarvita, ovikoneistoa ei tarvitse ripustaa kattoon Korkeaan tilaan ei tarvitse rakentaa alaslaskettua kattoa.

5

4

Katto jää vapaaksi Kattoon ei tule muiden laitteiden asentamista haittaavia esteitä: Valaisimia, tukipalkkeja ja poistoputkia ei tarvitse purkaa eikä silloittaa. Teräsbetonikattoa ei tarvitse porata, kipsilevyjen erikoisia kiinnitystarvikkeita ei tarvita eikä ole ohuen katon läpi poraamisen vaaraa.

5

Syvyystilantarve pysyy ennallaan Kiskolla ohjatut ovikoneistot ovat n. 30 - 40 cm oven yläpuolella ja usein kiskoa on lyhennettävä asennuspaikalla. NovoPort® sopii paikalleen heti!

11


S

SÄÄSTÄÄ ENERGIAA dby tan

W

PLUS Edut lyhyesti

• Mukava käyttää asiattoman käytön estävällä 2-kanavaisella vaihtuvakoodisella käsilähettimellä (KeeLoq) • Soft-Start- ja Soft-Stop-toiminto • Turva-automatiikka pysäyttää oven tarvittaessa • Elektronisesti valvottu ovilehden noston lukitus • Kirkas LED-valaisin (ohjelmoitavissa 60 - 240 s) • Suora ulkovalaistusliitäntä 500 W, ohjattavissa käsilähettimellä • Tuuletusasento autotallin tuulettamista varten • Valmiustilassa vain 0,5 W tehonotto. Käyttökulut siten ehkä vain 1 € vuodessa

EN

N OVO

R M - TA K

5

VUOD

FE

EN

UU

VUOD

FE

UU

N OVO

10

R M - TA K

Uutta tekniikkaa ja parempaa mukavuutta Modernisti muotoillussa Novomatic 413:ssa on useita mukavuustoimintoja. Se edustaa ammattilaistason nosto- ja kippiovien ovikoneistoa. Yhtä hyvin kuin se toimii Novoferm-ovien kanssa, sopii se myös jälkiasennettavaksi muiden ovivalmistajien oviin.

12


Novomatic 413 Ohjelmointi Laite ohjelmoidaan helposti kolmen näppäimen ja 7-segmentin näytön avulla. Johdonmukaisen valikon ansiosta mitään asetusta ei voi ohjelmointivaiheessa vahingossa jättää huomiotta. Sähkökatkon sattuessa asetukset jäävät muistiin. Näet laitteen toimintatilan milloin tahansa kotelon läpinäkyvästä kannesta. Vianetsintä käy nopeasti ja varmasti yksiselitteisten virhekoodien ansiosta.

Lisätarvikkeiden liitännät ja ulkoinen valaistus Liitännät ovat helposti esillä kaapelilla varustettuja lisälaitteita varten. Voit käyttää myös radio-ohjattuja lisälaitteita. Tavanomaisista ovikoneistoista poiketen tässä laitteessa on vakiona käsilähettimellä ohjattavan ulkovalaistuksen tai merkkivalon liitäntä.

LED-valaisin Ovikoneistoon on asennettu päivänvaloa vastaava LED-valaisin. Se on 13 kertaa kirkkaampi kuin saman wattimäärän tavanomainen valaisin. Koska ledien käyttöikä on erittäin pitkä, ne kestävät lähes ikuisesti ja kuluttavat sähköä erittäin vähän.

Kisko Kisko kestää hyvin taittumista ja vääntymistä. Taittopyörät on kuulalaakeroitu. Ovi kulkee kiskoilla lähes äänettömästi. Kiskossa on tehdasasenteinen ja huoltovapaa hammashihna.

13


Novomatic 553 S / 803 S NOVOMATIC 553 S NYT

LEDEILLÄ

Novomatic 553 S

Novomatic 803 S

Ohjelmointi

AUKI 50 % NOPEAMMIN

Laite ohjelmoidaan helposti kolmen näppäimen ja 7-segmentin näytön avulla. Johdonmukaisen valikon ansiosta mitään asetusta ei voi ohjelmointivaiheessa vahingossa jättää huomiotta. Sähkökatkon sattuessa asetukset jäävät muistiin. Näet laitteen toimintatilan milloin tahansa kotelon läpinäkyvästä kannesta. Vianetsintä käy nopeasti ja varmasti yksiselitteisten virhekoodien ansiosta.

Lisätarvikkeiden liitännät ja ulkoinen valaistus sekä uusi LEDvalaisin mallissa 553 S Molemmissa malleissa liitännät ovat helposti esillä kaapelilla varustettuja lisälaitteita varten. Voit käyttää myös langattomia lisälaitteita. Tavanomaisista ovikoneistoista poiketen tässä laitteessa on vakiona käsilähettimellä ohjattavan ulkovalaistuksen tai merkkivalon liitäntä. Ovikoneistossa 553 S on lisäksi integroitu, energiaa säästävä LED-valaisin (1,6 W).

• Novomatic 553 S (700 N): Helppokäyttöinen ja nopeatoiminen ovikoneisto 5500 mm ovileveyteen saakka. Maks. avautumisnopeus: 22 cm/s • Novomatic 803 S (1000 N): Tehokas ovikoneisto. Sopii usein käytettäviin oviin, esim. autohallien ovet sekä käyntiovella varustetut ovet. Maks. avautumisnopeus: 22 cm/s

14

R M - TA K

N OVO

Edut lyhyesti

EN

UU

N OVO

PLUS

VUOD

FE

FE

• Helppo käyttää asiattoman käytön estävällä vaihtuvakoodisella käsilähettimellä • Voi tallentaa jopa 30 KeeLoq koodia (Komfort 803 S / Multibit 1000 koodia) • Soft-Start- ja Soft-Stop-toiminto • Integroitu pysäytysautomatiikka ja elektronisesti valvottu ovilehden noston lukitus • Avautumisajan säätö 10 - 240 s

5

VUOD

EN

UU

10

R M - TA K

• Tuuletusasento autotallin tuulettamista varten • Vapautus käsikäytölle sähkökatkon sattuessa • Oven valinta -toiminto: Valitulle ovityypille säätyy automaattisesti paras oven aukaisuvoima • Järjestelmään voidaan liittää liikennevalo, sopii erinomaisesti autohalleihin (Novomatic 803 S)


Pintavaihtoehdot

Puunsyy: Klassikkomalli, hienostuneesti puun näköinen kuviointi

Sileä: Elegantisti ilman kuviointia, kosteus ja lika on helppo pyyhkiä pois.

Kultainen tammi: Säänkestävä kalvopinnoite autenttista puukuviointia

Tumma tammi: Säänkestävä kalvopinnoite autenttista puukuviointia.

Mahonki: Säänkestävä kalvopinnoite autenttista puukuviointia.

Satiininharmaa: Sekoiteväri, erityisen hyvin säätä ja kolhiintumista kestävä viimeistelykäsittely, erityisesti iso 45 -oville.

15


Käyntiovet

Täydellisesti integroitu: Käyntiovi sulautuu ovilehteen Suosittelemme integroitua käyntiovea, jos autotalli on liian kapea sivuoven asentamista varten, mutta talliin halutaan ovi mukavuussyistä. Käyntiovia on saatavissa kaikkiin iso 45-oviin 5 m leveyteen saakka. Käyntioven läpikulkuleveys on käytännölliset 85 cm (peilikuvio-ovilla 60 cm).

Käyntiovet asennetaan oven leveydestä riippuen joko ovilehden keskelle tai epäsymmetrisesti. Asennus on symmetrinen ovilehden leveyteen 3,50 m saakka.

Asennus on epäsymmetrinen ovilehden leveydestä 3,50 m alkaen. Asennus joko oikealle tai vasemmalle.

Käyntiovet ja ikkunat, ovityyppi iso 45

Käyntiovet iso 45 nosto-oviin; vaakaura, leveä vaakaura, sileä ja peilikuvio

16

Ikkunavaihtehdot kaikkiin ovimalleihin: vakio-, ruutu-, valo- ja salmiakki-ikkuna. Kuvassa oven koko on 2500 x 2125 mm. Muun kokoiset ovet voivat poiketa kuvassa esitetystä.


Värit ja pintakuviot

Puunsyy

Kultainen tammi

Tumma tammi Mitä muuta saisi olla? Pieneen lisähintaan voit valita käyntioven valintasi mukaan RALväreistä.

Mahonki

Satiininharmaa (sekoitevärisävy)

RAL-värit

Kynnyksen yli Tukevan rungon ansiosta ovi ei väänny, vaikka se on auki. Alumiinisen, eloksoidun ja reunoilta madalletun kynnyksen korkeus on vain 24 mm.

Ovi sulkeutuu itse Ovensulkija vakiona. Tämä on tarpeen, kun sinulla on kädet täynnä, esim. kun otat autotallista polkupyörää, mopoa tai ruohonleikkuria. Aukipitolaite (avautuminen 90°) saatavissa pienestä lisämaksusta.

Softline-profiilit Pyöristetyillä softline-profiileilla saat oven rauhallisen kauniiksi. Ovilehden kehyksen vakioväri on RAL 9016 valkoinen. Kehys on saatavissa muina RAL-väreinä ovilehden värisenä pieneen lisähintaan. Pinnoitettujen ovilehtien (puun sävyt, satiininharmaa) kehyksen saa lisähintaan vastaavan sävyiseksi maalattuna.

Moninkertainen lukitus tuo lisäturvaa Suojaa itsesi ja omaisuutesi. Jos autotallista on suora yhteys sisätiloihin, käytät autotallia harrastehuoneena tai säilytät siellä arvokasta maastopyörää, suosittelemme varustamaan käyntioven monikertalukolla. Silloin asennetaan lukko jokaiseen lamelliin. Profiilin lukkosylinteristä tätä lukitusta on helppo käyttää keskitetysti sekä sisä- että ulkopuolelta.

17


Sivuovet

Näin saadaan talo toimivaksi Et haluat nostaa ja laskea koko ovea, kun haet polkupyörän, ruohonleikkurin tai ruuvinvääntimen? Novofermillä on tähän yksinkertainen ratkaisu: Kaikkiin nosto-oviin on saatavissa samannäköinen sivuovi. Sinä voit kulkea nopeasti sisään ja ulos. Lisäksi saat autotallin etuseinän tasapainoisen näköiseksi. Ovea kannattaa katsoa tarkemminkin: Kaikki sivuovet valmistetaan korkealuokkaisesta alumiiniprofiilista. Ovilehden sisus on polyuretaania ja päällystetty molemmilta puolilta kuumasinkityllä teräslevyllä.

iso 20 / iso 45 -ovityyppien sivuovet

Huolellinen valmistus – moitteeton toiminta Kaikki ovenkarmien jiirit on leikattu millintarkasti - säänkestävyys on taattu. Vahvat saranat avaavat ja sulkevat oven äänettömästi. Saranat ovat täysin säädettävissä.

18

1. Vaakaura valkoinen RAL 9016

2. Leveä vaakaura valkoinen RAL 9016

3. Sileä valkoinen RAL 9016

7. Sileä (vain iso 45) satiininharmaa, sekoiteväri

4. Peilikuvio valkoinen RAL 9016

5. Prisma (vain iso 20) valkoinen RAL 9016

6. Prisma-design (vain iso 20) valkoinen RAL 9016

8. Leveä vaakaura (vain iso 45) kultainen tammi

Novoferm-sivuoviin on saatavissa kaikki kuvioinnit, pintakäsittelyt ja värit. Vakiona ovet toimitetaan varustettuna mustalla, pyöristetyllä kahvalla ja turvalukolla.

Kolminkertainen lukitus Saranavarmistus (lisävaruste) (lisävaruste)


Valaistus

LED-valaistussarja Iltahämärässä LED-valaistussarja valaisee ovesi kauniisti ja pitää samalla asiattomat loitolla. Valaistus sulautuu muiden valonlähteiden, esim. valaistun ikkunan kanssa. Kaunis valaistus korostaa koko rakennuksen arkkitehtuuria. Valaistussarjaan sisältyy ovileveyden mukaisesti neljä, kuusi tai kahdeksan LED-valaisinta ja U-kisko. Valaistusta ohjataan joko ovikoneiston käsilähettimellä, erillisellä ajastinkytkimellä tai liiketunnistimella.

Tilaa ja energiaa säästyy Matala LED-valaistussarja asennetaan oven kamanaan siten, että läpiajokorkeus ei pienene juuri ollenkaan. Kestävät ledit valaisevat kirkkaasti kuluttaen sähköä olemattoman vähän. Kokonaisuutta voi kummastakin päästä lyhentää jonkin verran, jolloin valaistus saadaan ovileveyden mukaan symmetriseksi.

19


Valitse oma unelmaovesi – kas näin! Ovien valintaopas auttaa sinua löytämään nopeasti ja helposti sopivan oven autotalliisi. Selaile laajaa valikoimaamme; ovimallit, kuvioinnit, pintakäsittely, värit ja lisävarusteet. Kaikista Novoferm-ovista on lisäksi yksityiskohtaiset tiedot osoitteessa www.novoferm.com Löytämisen iloa!

20


Ovien valintaopas iso 20 iso 45 Tarvikkeet Tekniikka


Faktaa • Autotallin oven leveys 3 m saakka • Esiasennetut mallit on helppo ja nopea asentaa • Ovi liikkuu tasaisesti ja tukevasti kaksinkertaisen, kuumasinkityn teräslamellirakenteen ansiosta • Ulko- ja sisäpuolen sormisuoja (EN 12604 mukaisesti) sekä sormisuojattu kolminkertainen vetojousipakka kaksoisvaijereineen ovat huipputurvallisia • Hyvä lämmöneristyskyky, 20 mm polyuretaanieristys (lämmöneristysarvo U = 1,0 W/m2K) • Ovilehden sisäpuoli: Pohjamaalaus polyesteripohjaisella maalilla, harmaanvalkoinen, RAL 9002 • Ovilehden ulkopuoli, vakio: valkoinen RAL 9016 (pohjakäsitelty) • Ovilehden ulkopuoli: vakioväri tai vapaasti valittava RAL lisähintaan (viimeistelypintakäsittely)

Kolminkertainen vetojousipakka kaksoisvaijereineen

Eristyspaksuus

20 mm

Lämpö- ja äänieristeenä iso 20 -malleissa on 20 mm polyuretaanitäyte.

Pintavaihtoehdot

Värit

Puunsyy

Sileä

Valkoinen,

(vain oviin leveä vaakaura,

RAL 9016

prisma ja sileä)

iso 20 -malleja on saatavissa 11 muuna edullisena vakioja lähes kaikkina RALväreinä. Katso värimallit iso 45 -esittelyn kohdalta.


Kuvioinnit

Sivuovet

Ikkunat

Vaihtoehto 1: vakio

Vaakaura

Vaihtoehto 2: salmiakki

Leveä vaakaura

Vaihtoehto 3: ruutu

Prisma

Ikkunoiden mitat: n. 390 x 190 mm Ikkunoiden paksuus: • Oven vaakakuviointi: kirkas tai kristalli 16 mm kaksinkertainen akryyli • Oven peilikuviointi: kirkas tai kristalli 11 mm kaksinkertainen akryyli

Prisma – design

Kahvat

Sileä

Muovikahva, musta (lisävaruste) Muut kahvamallit, ks. iso 45.

Peilikuvio Kuvassa oven koko on 2500 x 2125 mm. Muun kokoiset ovet voivat poiketa kuvassa esitetystä

iso 20


Faktaa

Pintavaihtoehdot

• Yksityiskäyttöön, leveys 2250 - 5500 mm • Laaja valikoima, paljon varusteluvaihtoehtoja: – yksilöllinen design-ovi – samannäköinen sivuovi ja käyntiovi • Erittäin hyvin liikkuva, pitkä käyttöikä. Kestävän ja vakaan rakenteen ansiosta ovi on erittäin tukeva.

Puunsyy: Hienostuneesti puun näköinen

• Äärimmäisen toimintavarma ja helppokäyttöinen; vääntöjousiakseli ja jousenkatkeamissuoja molemmilla puolilla • Ulko- ja sisäpuolen sormisuoja (EN 12604 mukaisesti) • Maksimaalinen lämmöneristyskyky, 45 mm polyuretaanieristys (lämmöneristysarvo U = 0,5 W/m2K) • Ovilehden sisäpuoli: Pohjamaalaus polyesteripohjaisella maalilla, harmaanvalkoinen RAL 9002

Sileä: Sopii suoralinjaiseen moderniin arkkitehtuuriin

• Ovilehden ulkopuoli, vakio: valkoinen, RAL 9016 (pohjakäsitelty) • Ovilehden ulkopuoli: vakioväri tai vapaasti valittava RAL lisähintaan (viimeistelypintakäsittely) Kultainen tammi: Onnistunut puujäljitelmä, tammi

Vääntöjousiakseli ja jousenkatkeamissuoja Tumma tammi: Tyylikästä tunnelmaa

Eristyspaksuus Mahonki: Jalon puun lämmin tunnelma

45 mm

Satiininharmaa (sekoitevärisävy): Jalo kattopäällysteen väri; hohtava liuskekivenharmaa

Vakiovärit

iso 45 -malleissa 45 mm kovavaahtosisus antaa maksimaalisen lämpö- ja äänieristyksen.

Valkoinen, RAL 9016


Kuvioinnit

Sivuovet ja käyntiovet

Vaakaura

iso 45

Leveä vaakaura

Sileä

Peilikuvio Kuvassa oven koko on 2500 x 2125 mm. Muun kokoiset ovet voivat poiketa kuvassa esitetystä.

Kuvassa oven koko on 2500 x 2125 mm. Muun kokoiset ovet voivat poiketa kuvassa esitetystä.

Vakiovärit ja RAL-värit

Teräksensininen, RAL 5011

Sammaleenvihreä, Kuusenvihreä, RAL 6005 RAL 6009

Antrasiitinharmaa, Grafiitinharmaa, RAL 7016 RAL 7024

Okranruskea, RAL 8001

Pähkinänruskea, RAL 8011

Suklaanruskea, RAL 8017

Seepianruskea, RAL 8014

Vaaleanharmaa, RAL 7035

Valkoinen alumiini, Harmaa alumiini, RAL 9006 RAL 9007

Ikkunanharmaa, RAL 7040

Vakio- ja RAL-värit saatavissa pieneen lisähintaan


iso 45 Kahvat

Ovenkahva muovipinnoitettu, vakio- tai RAL-värit

Alumiini, hopeanvärinen eloksoitu

Alumiini, uushopeanvärinen eloksoitu

Alumiini, messinginvärinen eloksoitu

Alumiini, rustiikkikuvioitu

Alumiini, muovipinnoitettu, valkoinen

Ovenkahvat ovat saatavissa kaikkina 11 vakio- ja useana RALvärinä.

Ikkunat

Vakio

Ruutu

Salmiakki

Auringonnousu

Kaari

Ikkunoiden mitat n. 390 x 190 mm Ikkunoiden paksuus: • Oven kuviointi vaakaura, leveä vaakaura ja sileä: kirkas tai kristalli 25 mm kaksinkertainen akryyli • Oven peilikuviointi: kirkas tai kristalli 20 mm kaksinkertainen akryyli

Valoaukot

Suorakulmainen, leveä, kirkas kaksinkertainen akryyli (mitat n. 650 x 250 mm)*

Suorakulmainen, kapea, kirkas kaksinkertainen akryyli (mitat n. 565 x 135 mm)*

Ovisilmä, kehys ruostumatonta terästä, 10 mm kaksinkertainen akryyli (läpimitta n. 290 mm)**

*Oven kuviointi vain vaakaura, leveä vaakaura tai sileä. **Oven kuviointi vain lleveä vaakaura tai sileä.

Valoikkuna

Materiaalin paksuus 16 mm

Akryylilasi, kristallikuviointi

Kaksinkertainen akryylilasi

Valoikkuna on saatavissa myös muovipinnoitetulla ilmastointiverkolla varustettuna

Ontelolevy, polykarbonaattia


Tarvikkeet Käsilähettimet

Käsilähetin Novotron 502 2 kanavaa, 433 MHz, KeeLoq-vaihtuvakoodinen

Avainkytkimet

Käsilähetin Novotron 504 4 kanavaa, 433 MHz, KeeLoq-vaihtuvakoodinen

Avainkytkin Signal 312 Upotettava asennuskotelo, 1-kert. kytkentäpulssi (1 ovi)

Avainkytkin Signal 313 Upotettava asennuskotelo, 2-kert. kytkentäpulssi (2 ovea)

Tarvikkeet Tekniikka Minilähetin Novotron 512 2 kanavaa, 433 MHz, KeeLoq-vaihtuvakoodinen

Minilähetin Novotron 512 Design 2 kanavaa, 433 MHz, KeeLoq-vaihtuvakoodinen

Avainkytkin Signal 412 Pinta-asennuskotelo, 1-kert. kytkentäpulssi (1 ovi)

Langattomat painikkeet

Painikkeet

Langaton sisäpainike Signal 111 2 kanavaa, 433 MHz, KeeLoq-vaihtuvakoodinen. Ohjaa 2 avaajaa tai 1 avaajaa ja 1 ulkovalaistusta

Sisäpainike Signal 112 käynnistyspainike, lomakytkin, jatkuva valaistus (on/off), 24 V liitäntä käyttömoottoriin

Langaton Koodinäppäimistö Signal 218 10 koodia, 433 MHz, KeeLoq-vaihtuvakoodinen Etupaneeli ruostumatonta terästä, taustavalo

Turvavalokennot

Yksisuuntainen turvavalokenno Extra 625 • 24 V DC, IP 54 • Kantama 8 m • Soveltuu: Kaikki avaajamallit

Heijastusvalokenno Extra 628 • 24-240 V AC, 12-240 V DC, IP 54 • Kantama 5 m • Käytettävissä vain pulssianturina

Avainkytkin Signal 413 Pinta-asennuskotelo, 2-kert. kytkentäpulssi (2 ovea)

LED-valaistussarja

Yksisuuntainen turvavalokenno Extra 626 • 20-28 V, IP 50, 2-johtiminen • Kantama 8 m • Soveltuu: Novomatic 413 / 553 S NovoPort®

• Sään vaikutuksilta suojatut valaisimet • Asennus tilaa säästäen oven yläkarmiin • Valaisimet asennetaan symmetrisesti oven koko leveydelle: 4, 6 tai 8 LED-valaisinta 3000, 4000 tai 5500 mm ovileveydelle • Ohjaus 2-kanavaisella käsilähettimellä • Valaistuksen kytkeminen erillään ovikoneiston toiminnasta mahdollinen • Kirkas valo, pieni virrankulutus • Kestävää LED-tekniikkaa • Sis. verkkomuuntajan 230 V / 12 V

Ulkopuolinen vapautin

Ulkopuolinen vapautin Extra 305 • Turvaprofiili-puolisylinteri

27


Novoferm E® nosto-ovet Nosto-ovien asennusmitat

Tarvittavat mitat BRB BRH DH GIB EBT EBTN RAMB RAMH OFF LDH

GIB

min. 90

DH min.

BRH

UK-vaakasuora LS = BRH - 36

EBT/EBTN

BRB

0

15

0

18

min. 90

= aukon leveys (tilausmitta) = aukon korkeus (tilausmitta) = huonekorkeus (minimimitta) = autotallin sisäleveys (minimimitta) = syvyystila = syvyystila Novomatic-ovikoneistolla = karmin ulkomitta - leveys = karmin ulkomitta - korkeus = lattiapinnan yläreuna = vapaa läpikulkukorkeus

Katso tiedot taulukosta Asennusmittaleveydet ja -korkeudet tai laske ne piirustuksista. Etupaneeleilla ja profiileilla voi tasata oven asentamista, jos jotkin tarvittavat rakennuksen mitat eivät ole sopivia

OFF

Asennuksen vaatima tilantarve lattian tasalta Säätöjaloille asentaminen

Kaikki mitat mm

iso 20 -nosto-ovien asennusmitat

min. 10 käsikäytölle ja ovikoneistolle

Pystyleikkaus min. 7

EBTN syvyystila Novomatic avaajalla EBT min. syvyystila = BRH + 765

Vapaa läpiajokorkeus käsikäytöllä:

110

BRH – 100 mm (ilman kiskojen liittimiä) BRH – 50 mm (ml. kiskojen liittimet) NovoPortin puolelle tarvittava vapaa tila

n. 120 Vaakajohteiden alareuna = BRH – 36

NovoPortin kulkutien alareuna n. BRH – 155

Karmin korkeus – 180

Karmin korkeus – 450

Vapaa tila oven liikettä varten

vapaa läpikulkukorkeus

Moottorikäytöllä: BRH ± 0 (UK-sisäkahva = BRH – 50 mm)

LDH

BRH aukon korkeus (1750–2750 25 mm jaotuksella)

huonekorkeus min. = BRH + 120 DH

RAMH karmin ulkomitta -korkeus= BRH + 110

320

Jousikanavan yläreuna = BRH + 113 (= karmin korkeus + 3)

NovoPort 180

OFF 180

• Erityiskorkeudet 25 mm jaotuksella mahdollisia • Erityisleveydet mahdollisia

Kaikki mitat mm

Vaakaleikkaus GIB

autotallin sisäleveys (min.) = BRB + 180

RAMB

karmin ulkomitta leveys = BRB + 152 BRB oviaukon leveys

90

Karmi = 76 55

Ulkopuoli

Kulmakarmi Seinäankkuri

20

huulitiiviste Dichtlippe

25

22

Ovi

iso 20

Alempi vaijerikiinnitys

Kaikki mitat mm

28


Novoferm E® nosto-ovet iso 45 -nosto-ovien asennusmitat

(käsikäyttö ja ovikoneisto)

min. 5

Pystyleikkaus: edessä oleva vääntöjousiakseli (VL) EBTN syvyystila Novomatic-avaajalla

Vapaa läpiajokorkeus

EBT-VL syvyystila: ks. taulukko.

Käsikäyttö

BRH – 50 (ml. kiskojen liittimet) BRH – 100 (ilman kiskojen liittimiä)

Moottorikäytöllä

BRH ± 0

UK-sisäkahvalla

BRH – 50

OK vaakas. LS = BRH + 68

BRH – 170

BRH – 350

LDH vapaa läpikulkukorkeus

aukon korkeus

240

DH min. huonekorkeus = BRH +213

ca.120 120 n.

NovoPort

BRH

RAMH karmin ulkomitta -korkeus = BRH

104

vääntöjousiakseli ja vaijeritela

Kaikki mitat mm

OFF

180

Tekniikka

EBTN syvyystila Novomatic-avaajalla

(käsikäyttö ja ovikoneisto)

Vapaa läpiajokorkeus

EBT-VL syvyystila: ks. taulukko.

BRH – 50 (ml. kiskojen liittimet) BRH – 100 (ilman kiskojen liittimiä)

Moottorikäytöllä

BRH ± 0

UK-sisäkahvalla

BRH – 50

OFF

180

min. huonekorkeus = BRH +213

Kaikki mitat mm

DH

OK vaakas. LS = BRH + 68

BRH – 170

BRH – 350

LDH vapaa läpikulkukorkeus

240

aukon korkeus

Käsikäyttö

vääntöjousiakseli ja vaijeritela

NovoPort

BRH

RAMH karmin ulkomitta -korkeus = BRH

104

min. 5

Pystyleikkaus: takana oleva vääntöjousiakseli (HL)

Vaakaleikkaus Kulmakarmi AB = min. 90

AB opt. = 90

oviaukon leveys

76

76

min. 14

25

Ulkopuoli

45

14

Vahvistettu kulmakarmi BRB

iso 45 iso

Sisäpuoli maks. 95 GIB autotallin sisäleveys (min.) = BRB + 180

Kaikki mitat mm

29


Novoferm E® sivuovet Sivuovien asennusmitat

Sisään sovitettu karmi (sisään- tai ulos aukeava) Vaakaleikkaus / asennus aukon taakse Vapaa läpikulkumitta

40

Pystyleikkaus / asennus aukkoon

68

45

55

68

Pystyleikkaus / asennus aukon taakse

Avautumismitta = BRM

40

Karmin ulkomitta

OFF

Avautumismitta

Asennusmitta

Karmin ulkomitta

Vapaa läpikulkumitta

Vapaa läpikulkumitta

Avautumismitta = BRM

Vaakaleikkaus / asennus aukkoon

Vapaa läpikulkumitta

Karmin ulkomitta

Karmin ulkomitta

OFF

Avautumismitta = BRM

Kaikki mitat mm

Kulmakarmi 3-sivuinen (sisään- tai ulos aukeava), 4-sivuinen (vain ulos aukeava) Vaakaleikkaus

Pystyleikkaus /3-sivuinen

Pystyleikkaus /4-sivuinen

Karmin ulkomitta

Avautumismitta = BRM

Karmin ulkomitta

Vapaa läpikulkumitta

Avautumismitta = BRM

Karmin ulkomitta

Vapaa läpikulkumitta

Avautumismitta = BRM

Vapaa läpikulkumitta

OFF OFF

Kaikki mitat mm

Puristuskarmi 3-sivuinen (vain ulos aukeava) Pystyleikkaus

Karmin ulkomitta

Asennusmitta

Avautumismitta

Vapaa läpikulkumitta

Karmin ulkomitta

Asennusmitta

Karmin ulkomitta

Avautumismitta

Avautumismitta = BRM

Vapaa läpikulkumitta

Vapaa läpikulkumitta

70 - 90 tai 90 - 120

Vaakaleikkaus

OFF OFF

Kaikki mitat mm

Sivuovien mallit vastaavat iso 45 -malleja

30


Novoferm E® nosto-ovet iso 20 -nosto-ovien asennusmitat Aukon mitat (= opt. vapaa valmismitta) asennusmitta (BRM)

Maks. vapaa valmismitta

Karmin ulkomitat (RAM)

Autotallin sisätilan mitta (GIB)

Leveys x korkeus 2250 x 1875 2250 x 2000 2250 x 2125 2375 x 1875 2375 x 2000 2375 x 2075 2375 x 2125 2375 x 2250 2375 x 2375 2500 x 1875 2500 x 2000 2500 x 2075 2500 x 2125 2500 x 2250 2500 x 2375 2500 x 2500 2500 x 2750 2625 x 2125 2750 x 2000 2750 x 2125 3000 x 2000 3000 x 2125 3000 x 2250 3000 x 2375 3000 x 2500

Leveys x korkeus 2340 x 1965 2340 x 2090 2340 x 2215 2465 x 1965 2465 x 2090 2465 x 2165 2465 x 2215 2465 x 2340 2465 x 2465 2590 x 1965 2590 x 2090 2590 x 2165 2590 x 2215 2590 x 2340 2590 x 2465 2590 x 2590 2590 x 2840 2715 x 2215 2840 x 2090 2840 x 2215 3090 x 2090 3090 x 2215 3090 x 2340 3090 x 2465 3090 x 2590

Leveys x korkeus 2402 x 1985 2402 x 2110 2402 x 2235 2527 x 1985 2527 x 2110 2527 x 2185 2527 x 2235 2527 x 2360 2527 x 2485 2652 x 1985 2652 x 2110 2652 x 2185 2652 x 2235 2652 x 2360 2652 x 2485 2652 x 2610 2652 x 2860 2777 x 2235 2902 x 2110 2902 x 2235 3152 x 2110 3152 x 2235 3152 x 2360 3152 x 2485 3152 x 2610

Leveys 2430 2430 2430 2555 2555 2555 2555 2555 2555 2680 2680 2680 2680 2680 2680 2680 2680 2805 2930 2930 3180 3180 3180 3180 3180

Syvyystila (EBT)

Huonekorkeus (DH)

2765 2765 2890 2765 2765 2890 2890 3015 3140 2765 2765 2890 2890 3015 3140 3265 3515 2890 2765 2890 2765 2890 3015 3140 3265

min. 1995 2120 2245 1995 2120 2195 2245 2370 2495 1995 2120 2195 2245 2370 2495 2620 2870 2245 2120 2245 2120 2245 2370 2495 2620

Vapaa läpiajokorkeus (LDH) käsikäyttö 1825 1950 2075 1825 1950 2025 2075 2200 2325 1825 1950 2025 2075 2200 2325 2450 2700 2075 1950 2075 1950 2075 2200 2325 2450

avaajalla 1875 2000 2125 1875 2000 2075 2125 2250 2375 1875 2000 2075 2125 2250 2375 2500 2750 2125 2000 2125 2000 2125 2250 2375 2500

Kaikki mitat mm

Tekniikka

iso 45 -nosto-ovien asennusmitat Aukon mitat (= opt. vapaa valmismitta) asennusmitta (BRM)

Maks. vapaa valmismitta

Karmin ulkomitat (RAM) (VL)

Karmin ulkomitat (RAM) (HL)

Autotallin sisätilan mitta (GIB)

Leveys x korkeus 2250 x 1875 2250 x 2000 2250 x 2125 2375 x 1875 2375 x 2000 2375 x 2125 2375 x 2250 2500 x 1875 2500 x 2000 2500 x 2125 2500 x 2250 2500 x 2375 2500 x 2500 2500 x 2750 2625 x 2125 2750 x 2000 2750 x 2125 2750 x 2750 3000 x 2000 3000 x 2125 3000 x 2250 3000 x 2375 3000 x 2500 3000 x 3000 3250 x 2000 3250 x 2125 3250 x 2250 3500 x 2000 3500 x 2125 3500 x 2250 3750 x 2000 3750 x 2125 3750 x 2250 4000 x 2000 4000 x 2125 4000 x 2250 4250 x 2000 4250 x 2125 4250 x 2250 4500 x 2000 4500 x 2125 4500 x 2250 4750 x 2000 4750 x 2125 4750 x 2250 5000 x 2000 5000 x 2125 5000 x 2250 5500 x 2000 5500 x 2125 5500 x 2250

Leveys x korkeus 2340 x 1965 2340 x 2090 2340 x 2215 2465 x 1965 2465 x 2090 2465 x 2215 2465 x 2340 2590 x 1965 2590 x 2090 2590 x 2215 2590 x 2340 2590 x 2465 2590 x 2590 2590 x 2840 2715 x 2215 2840 x 2090 2840 x 2215 2840 x 2840 3090 x 2090 3090 x 2215 3090 x 2340 3090 x 2465 3090 x 2590 3090 x 3090 3340 x 2090 3340 x 2215 3340 x 2340 3590 x 2090 3590 x 2215 3590 x 2340 3840 x 2090 3840 x 2215 3840 x 2340 4090 x 2090 4090 x 2215 4090 x 2340 4340 x 2090 4340 x 2215 4340 x 2340 4590 x 2090 4590 x 2215 4590 x 2340 4840 x 2090 4840 x 2215 4840 x 2340 5090 x 2090 5090 x 2215 5090 x 2340 5590 x 2090 5590 x 2215 5590 x 2340

Leveys x korkeus 2402 x 2083 2402 x 2208 2402 x 2333 2527 x 2083 2527 x 2208 2527 x 2333 2527 x 2458 2652 x 2083 2652 x 2208 2652 x 2333 2652 x 2458 2652 x 2583 2652 x 2708 2652 x 2958 2777 x 2333 2902 x 2208 2902 x 2333 2902 x 2958 3152 x 2208 3152 x 2333 3152 x 2458 3152 x 2583 3152 x 2708 3152 x 3208 3402 x 2208 3402 x 2333 3402 x 2458 3652 x 2208 3652 x 2333 3652 x 2458 3902 x 2208 3902 x 2333 3902 x 2458 4152 x 2208 4152 x 2333 4152 x 2458 4402 x 2208 4402 x 2333 4402 x 2458 4652 x 2208 4652 x 2333 4652 x 2458 4902 x 2208 4902 x 2333 4902 x 2458 5152 x 2208 5152 x 2333 5152 x 2458 5652 x 2208 5652 x 2333 5652 x 2458

Leveys x korkeus 2402 x 1985 2402 x 2110 2402 x 2235 2527 x 1985 2527 x 2110 2527 x 2235 2527 x 2360 2652 x 1985 2652 x 2110 2652 x 2235 2652 x 2360 2652 x 2485 2652 x 2610 2652 x 2860 2777 x 2235 2902 x 2110 2902 x 2333 2902 x 2860 3152 x 2110 3152 x 2235 3152 x 2360 3152 x 2485 3152 x 2610 3152 x 3110 3402 x 2110 3402 x 2235 3402 x 2360 3652 x 2110 3652 x 2235 3652 x 2360 3902 x 2110 3902 x 2235 3902 x 2360 4152 x 2110 4152 x 2235 4152 x 2360 4402 x 2110 4402 x 2235 4402 x 2360 4652 x 2110 4652 x 2235 4652 x 2360 4902 x 2110 4902 x 2235 4902 x 2360 5152 x 2110 5152 x 2235 5152 x 2360 5652 x 2110 5652 x 2235 5652 x 2360

Leveys 2430 2430 2430 2555 2555 2555 2555 2680 2680 2680 2680 2680 2680 2680 2805 2930 2930 2930 3180 3180 3180 3180 3180 3180 3430 3430 3430 3680 3680 3680 3930 3930 3930 4180 4180 4180 4430 4430 4430 4680 4680 4680 4930 4930 4930 5180 5180 5180 5680 5680 5680

Syvyystila (EBT) (VL)

Syvyystila (EBT) (HL)

2580 2580 2705 2580 2580 2705 2830 2580 2580 2705 2830 2955 3080 3330 2705 2580 2705 3330 2580 2705 2830 2955 3080 3580 2580 2705 2830 2580 2750 2830 2580 2705 2830 2580 2705 2830 2580 2705 2830 2580 2705 2830 2580 2705 2830 2580 2705 2830 2580 2705 2830

2760 2760 2885 2760 2760 2885 3010 2760 2760 2885 3010 3135 3260 3510 2885 2760 2885 3510 2760 2885 3010 3135 3260 3760 2760 2885 3010 2760 2885 3010 2760 2885 3010 2760 2885 3010 2760 2885 3010 2760 2885 3010 2760 2885 3010 2760 2885 3010 2760 2885 3010

Huonekorkeus (DH) (VL)

Huonekorkeus (DH) (HL)

min. 2088 2213 2358 2088 2213 2338 2463 2088 2213 2338 2463 2588 2713 2963 2338 2213 2338 2963 2213 2338 2463 2588 2713 3213 2213 2338 2463 2213 2338 2463 2213 2338 2463 2213 2338 2463 2213 2338 2463 2213 2338 2463 2213 2338 2463 2213 2338 2463 2213 2338 2463

min. 1990 2115 2240 1990 2115 2240 2365 1990 2115 2240 2365 2490 2615 2865 2240 2115 2240 2865 2115 2240 2365 2490 2615 3115 2115 2240 2365 2115 2240 2365 2115 2240 2365 2115 2240 2365 2115 2240 2365 2115 2240 2365 2115 2240 2365 2115 2240 2365 2115 2240 2365

Vapaa läpiajokorkeus (LDH)

käsikäyttö 1825 1950 2075 1825 1950 2075 2200 1825 1950 2075 2200 2325 2450 2700 2075 1950 2075 2700 1950 2075 2200 2325 2450 2950 1950 2075 2200 1950 2075 2200 1950 2075 2200 1950 2075 2200 1950 2075 2200 1950 2075 2200 1950 2075 2200 1950 2075 2200 1950 2075 2200

avaajalla 1875 2000 2125 1875 2000 2125 2250 1875 2000 2125 2250 2375 2500 2750 2125 2000 2125 2750 2000 2125 2250 2375 2500 3000 2000 2125 2250 2000 2125 2250 2000 2125 2250 2000 2125 2250 2000 2125 2250 2000 2125 2250 2000 2125 2250 2000 2125 2250 2000 2125 2250

Kaikki mitat mm

31


Novoferm. Paikallisesti. Euroopanlaajuisesti. Novoferm-ryhmä on yksi Euroopan johtavista ovi-, portti- ja karmijärjestelmien sekä oviautomatiikkojen valmistajista. Tarjoamme laajan tuote- ja palveluvalikoiman yksityiselle, kaupalliselle ja teollisuussektorille. Kaikki tuotteemme valmistetaan tiukkojen laatuvaatimusten ja uusimman teknisen tietämyksen mukaan. Osaamme yhdistää maksimaalisen toiminnallisuuden ja innovatiivisen muotoilun. Meillä on tuotantolaitoksia ulkomailla useissa paikoissa. Yritysverkostomme avulla olemme aina paikallisesti tavoitettavissa - koko Euroopassa.

Novoferm-edustaja

32505431/1113/XX.0

Turner Group Oy Puh. 0207 330 330 www.turner.fi

Novoferm GmbH Schüttensteiner Str. 26 D-46419 Isselburg Puh.: (0 28 50) 9 10-0 Faksi: (0 28 50) 9 10-650 S-posti: sales@novoferm.com www.novoferm.com

Novoferm autotallinoviesite 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you