Page 1


DIT IS GLANSGARANT. Beste lezer, mijn naam is Heino Bouman, algemeen directeur van GlansGarant.

GlansGarant is een organisatie waarbij ruim 80 professionele schildersbedrijven zijn aangesloten. Wij bieden 10 jarige onderhoudsabonnementen aan voor het schilderen van de buitenkant (en binnenkant) van de woning tegen een vast bedrag, per maand of op jaarbasis. Ook verenigingen van eigenaren en scholen behoren tot onze klantenkring.

Het bedrijf is ontstaan vanuit het idee, particulieren voor hun huis een onderhoudsabonnement van tien jaar aan te bieden - waardoor die woning er altijd tip top onderhouden bij staat. In deze brochure vindt u achtergrond informatie. Heeft u vragen of wenst u een offerte? Bel ons of mail ons.

Graag tot ziens!

Heino Bouman.

VA N N A H U Y S P L E I N 14 8 011 N B Z W O L L E T 0 8 5 210 0 8 9 5 I N F O @ G L A N S G A R A N T. N L W W W.G L A N S G A R A N T. N L


DE VOORDELEN Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een onderhoudsabonnement. Waarom?

• Financieel U hoeft nooit meer te vrezen voor een disproportioneel hoge schildersrekening. Met GlansGarant staat uw woning er, zònder grote uitgaven ineens, tien jaar lang bij als nieuw.

• Woongenot Het is prettiger wonen in een mooi, welverzorgd huis. Geen ergernis als u lekker in de tuin zit. Wèl tevredenheid vanwege het perfecte aanzicht van uw eigendom.

• Waardebehoud Een goed onderhouden pand behoudt zijn waarde, terwijl de verkoopwaarde ervan stijgt.

• Geen extra kosten Achterstallig verfonderhoud levert altijd extra kosten op. Het betekent dat u op termijn hoe dan ook aan kozijnen, boeidelen en ander houtwerk dure herstelwerkzaamheden moet laten uitvoeren.

Het GlansGarant Plan:

✓ Tienjarig onderhoudsabonnement ✓ Uw huis in perfecte staat ✓ Jaarlijks onderhoud ✓ Milieuvriendelijk ✓ Duurzaam ✓ Mooi ✓ Slim


SCHILDERSBEDRIJVEN Al onze schildersbedrijven zijn aangesloten bij de stichting AF en/of de kwaliteitsorganisatie De Betere Schilder. Dit verschaft u de zekerheid dat er naar de hoogste kwaliteitsnormen wordt gewerkt. HET BINNENSCHILDERWERK Niet alleen de buitenkant, 贸贸k het interieur van uw woning kunt u door de GlansGarant schilder laten aanpakken. Muren in een andere kleur, kozijnen en deuren vers geverfd, een goedgekozen behang - het kan uw woning een verrassende nieuwe uitstraling geven. De GlansGarant schilder is daarbij een vakman die u kan adviseren over de laatste trends in kleuren, decoraties en materialen.

De woonkamer een nieuwe look? De badkamer opfrissen? Of de kinderkamer eens helemaal anders doen? Uw GlansGarant schilder adviseert en voert uw wensen uit!


Het gebruik van veel verschillende kleuren is d茅 binnenhuistrend. De kleuren groen, geel en oranje overheersen. We hebben het dan niet over een enkel accent of kleine details; de kleuren worden groots ingezet. Een servies in geel, een hele bank in groen en een lamp die door het oranje n贸g mooier licht lijkt te geven. Kleur komt uw kant op de komende jaren.

Kijk ernaar uit en verdiep u erin!

GROEN als gras, mos en olijven. Het groen in de nieuwe collecties is fris en vrolijk in grasgroen, of warm en zacht in mos-, leger- of olijfgroen. Ook een combinatie van mosgroen en mosterdgeel is populair dit voorjaar.

GEEL als oker, mosterd en de zon. De kleur geel laat de zon schijnen in de nieuwe voorjaarscollecties. Mosterd en oker zorgen voor warmte, verzachting en romantiek. Het felle geel van smileys en accenten in neon zorgen voor een vrolijke, speelse noot.

ORANJE

als grapefruit, terracotta &

mandarijn. De kleur oranje wordt ingezet als pittig kleuraccent bij meubilair en accessoires. De grapefruit is een goede graadmeter: zowel het lichte oranje van de schil als het diep oranje van het vruchtvlees komt terug in de nieuwe collecties.


GLANSGARANT KLEURADVIES. Met kleuren is veel meer mogelijk dan u wellicht denkt. Laat uw GlansGarant schilder u eens uitleggen hoe kleur in uw huis voor een totaal andere woonervaring kan zorgen.

• Spelen met volumes • Spelen met contouren • Sferen oproepen • Trends benutten Uw GlansGarant schilder brengt vrijblijvend een kleuradvies op maat uit. Daarin worden alle toe te passen kleuren opgenomen, inclusief de omschrijving van de desbetreffende bouwdelen.

In een kleurenplan wordt onder meer rekening gehouden met de grootte van een ruimte, de indeling en de functie ervan, de gebruikers, het licht, de materialen en de bouwdelen, het meubilair en de groenvoorzieningen.


HEEFT U TIJD VOOR EEN STUKJE VERFGESCHIEDENIS?


er is gebruikt. Behalve dat het natuurlijk te ruiken valt, staat het ook aangegeven op het etiket.

Tegenwoordig is het verplicht om binnenshuis verf op waterbasis te gebruiken. Ook moet de hoeveelheid vluchtige organische stoffen (VOS) worden vermeld op het etiket. Zware metalen zoals lood en cadmium zijn al jaren niet meer toegestaan. Wel zo veilig voor kindermeubeltjes en speelgoed.

Lang geleden

maakten de mensen

hun eigen verf. Ze gebruikten daarvoor

Overeenkomstig de milieu-eisen werkt

producten die in hun omgeving voorkwamen.

GlansGarant voor het binnenschilderen

Grondstoffen uit de aarde zoals gele en rode

uitsluitend met verf op waterbasis.

oker; minerale grondstoffen, bijvoorbeeld het bekende felblauwe Lapis Lazuli en ijzeroxide; ja zelfs bloed, zoals blijkt uit prehistorische rotstekeningen.

Maar verf wordt

niet alleen uit

kleurstoffen of pigmenten bereid. Er is ook een soort plaksel nodig, een bindmiddel waardoor de kleurstof zich kan hechten aan de overige ingrediĂŤnten en de ondergrond. Zulke bindmiddelen zijn bijvoorbeeld lijnolie, tempera ofwel eigeel, beenderlijm en bestanddelen uit melk (eiwit, caseĂŻneverf).

Daarnaast bevat

verf ook nog oplosmiddelen.

Vroeger was dit veelal terpentijn, tegenwoordig ook water. Het is vrij gemakkelijk om te achterhalen welk oplosmiddel


OokGlansGarant: deWinterschilder Veel mensen denken

dat buitenschilderwerk alleen in

de zomermaanden kan plaatsvinden. Niets is minder waar. Met de huidige verfsoorten en verwarmingstechnieken is het mogelijk het hele jaar door te werken.

Oktober-maart. In de periode

De voordelen. Door een beroep

oktober-maart wordt er in Nederland slechts beperkt

te doen op de winterschilder heeft u de volgende voordelen:

onderhoud aan de buitenkant van huizen en gebouwen

• • • • • •

verricht. Ten onrechte. Technisch is er tegenwoordig geen enkele belemmering meer om kwalitatief goed schilderwerk uit te voeren in de winterperiode.

Inzet van

onder andere steigermateriaal,

koude-afscherming en speciale verven laat, gecombineerd met vakmanschap en specifieke deskundigheid, uitstekende resultaten zien. De oplevering vindt dan ook plaats met de volledige kwaliteitsgarantie die u mag verwachten.

spreiding van de jaarlijkse werkzaamheden grondig schilder- en onderhoudswerk spreiding van de kosten gunstige uurtarieven in de winterperiode ‘s zomers meer vrije tijd zomers meer genieten van uw vrije tijd.


CONTACT Van Nahuysplein 14 8011 NB Zwolle T 085-2100895 info@glansgarant.nl www.glansgarant.nl

COLOFON Fotografie Henk Jan Kamerbeek Styling Annebell Kamerbeek Vormgeving Mark Sluiter Tekst Peter de Boer A.M. Brandenburg Uitgave Uniplan BV GlansGarant is een merk van Uniplan BV

GlansGarant magazine voorjaar 2012  

Magazine van GlansGarant uit het voorjaar van 2012

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you