Page 1

Castelló Comunitat Valenciana

Sensacions Mediterrànies


Cala del Pinar


Sensacions Mediterrànies Guía de Destinació


SENSACIONS MEDITERRÀNIES Ciutat mediterrània al nord de la província de Castelló, Vinaròs és privilegiada per unes característiques pròpies que li confereixen singularitat. Les seues cales i platges conviden al gaudi i al descans. La naturalesa i l’esport es conjuguen en les sendes per la costa i l’interior. Les compres, l’entreteniment i la cultura s’amaguen en el centre històric, on descobriràs la part més monumental de la ciutat. La diversió i, al seu torn, la tradició resideixen en les múltiples celebracions, com són les festes de Carnestoltes i la Setmana Santa. La magnífica gastronomia i els excel·lents llagostins de Vinaròs són tot un plaer inevitable. Vinaròs suposa, sens dubte, una experiència. Te la perdràs?

índex Vestigis d’un gran passat històric

pàg.04

Submergeix-te a les platges i cales de Vinaròs

pàg.08

Sabor a Vinaròs

pàg.12

Vinaròs. Excel·lent en família

pàg.16

Passió per les festes i tradicions

pàg.18

Molt més per conéixer

pàg.20

Dades d’interés

pàg.22


Vista panoràmica del port de Vinaròs

vinaròs · presentació

03


Església arxiprestal de la Mare de Déu de l’Assumpció

La construcció monumental més emblemàtica i imponent, que no has de deixar de visitar, és l’església arxiprestal de la Mare de Déu de l’Assumpció (1586), un dels exemples més clars d’arquitectura goticorenaixentista amb portalada barroca, d’imponent magnitud i flanquejada per dues elegants columnes salomòniques. A més de la monumentalitat, el temple resulta característic per ser una mostra d’església fortificada situada al nucli antic de la població. Mostra d’açò és la torre del campanar, que presenta una alçària de 33 metres i, per tant, era el lloc perfecte de vigilància i resguard de l’enemic. La construcció, la façana de la qual va ser declarada Monument Historicoartístic el 1978, va constituir el principal element de defensa durant els atacs continuats de pirates i barbarescos, ja que Vinaròs era considerat enclavament i port estratègic per al comerç marítim de la Mediterrània durant els segles passats. Tal va ser la rellevància portuària de la ciutat, que Vinaròs va disposar, fins i tot, de la presència de seus consulars d’Itàlia i França, entre d’altres, en el moment de major esplendor comercial de la ciutat.

Santuari de la Misericòrdia


vinaròs, d’un Vestigis ahorapassat y siempre gran històric DESCÚBRELA Sabies que...? Los vestigios de

Vinaròs podemos encontrarlos en Vinaròs és una ciutat d’origen musulmà, los restos de los poblados ja que els primers indicis sobre el seu ibéricos de El Perengil y el naixement com a població corresponen Puig de la Misericordia, en las a la conquesta de l’alqueria musulmana cercanías de la ciudad. Sin de Beni Al-Arós per Jaume I l’any 1233. embargo, los primeros indicios Curiosament, a Vinaròs també va tenir lloc de Vinaròs como población un fet històric destacat relacionat amb la corresponden a la conquista població musulmana, ja que el 1609 tota de la alquería musulmana Beni la població espanyola d’aquesta confessió Al-Arós por parte de las tropas va ser expulsada a través dels ports més del rey Jaume I en 1233. importants de la mediterrània espanyola, entre els quals es trobava Vinaròs.

vinaròs · vestigis d’ un gran passat històric

05


audioguies

amb la

Vista panoràmica des de la plaça de Jovellar

Audioguies Vinaròs Desperta tots els teus sentits Viatja en el temps i descobreix la cultura i la història de Vinaròs a través d’un itinerari turístic audioguiat, que compta amb narracions adaptades al recorregut per a xiquets i per a adults. En un agradable passeig de prop de dues hores, podràs recórrer deu punts diferents del terme municipal de Vinaròs, que també podràs visitar i interpretar amb l’ajuda dels panells informatius que complementen el recorregut historicoartístic. Acosta’t a l’Oficina de Turisme i gaudeix del servei d’audioguies tematitzades en format MP3. A més, pots descarregarte tota la informació de forma gratuïta i lliure des del web: www.audioguiasvinaros.com

Dels monuments i edificis religiosos i civils, alguns han estat rehabilitats i, fins i tot, dotats de nova funcionalitat, com és el cas de l’antiga església del convent de Sant Telm, avui Auditori Municipal; i de la Casa Membrillera, alçada al segle XIX seguint les formes del Renaixement, i que acull en l’actualitat un centre cultural, on podràs trobar una exposició permanent sobre la història marítima, industrial i agrícola de Vinaròs i d’altres sales dedicades a exposicions temporals. Et recomanem la visita tant per les exposicions com per l’edificació. La visita és gratuïta. Entre les construccions civils més significatives destaca la Casa de la Vila, erigida sobre arcs de pedra i amb una doble finestra geminada d’estil gòtic a la façana original, i el Mercat Municipal (1928), una gran estructura de ferro i metall construïda sobre els terrenys del convent de Sant Telm, que representa una excel·lent mostra de la denominada “Arquitectura del Ferro”. De segur que et crida l’atenció per la seua personalitat la Plaça de Bous, la més pròxima al mar que hi ha en tot Espanya, i el monument a l’arquebisbe Costa i Borràs, alçat davant del mar per ser artífex del port de la ciutat. Uns altres dels exemples més representatius del patrimoni civil de Vinaròs, així com de l’esplendor econòmica i comercial que va experimentar la ciutat durant els segles XIX i XX, són la Casa del Baró d’Herbers i l’antic pòsit de pescadors Sant Pere, al passeig marítim, que avui dia acull un modern local de copes.


Vista panoràmica des del santuari de la Misericòrdia

Com a referència arquitectònica destacable del modernisme trobaràs la Casa Sendra, de façana simètrica que presenta un frontis decorat amb motius vegetals i formes musicals. Però, sens dubte, el màxim exponent modernista que hi ha a la ciutat és la casa d’Àngel Giner, exquisit edifici del 1914 que conserva l’estructura original així com part de l’ornamentació. Malgrat el transcurs dels anys, Vinaròs ha aconseguit mantenir també les tradicions, els costums i les festes, transmetent la cultura i la identitat entre generacions. Molt vinculades a aquests valors, la ciutat conserva destacades edificacions religioses situades als voltants, com són l’ermita de Sant Gregori i el santuari de la Misericòrdia (a 6 km de la ciutat), alçat al Puig i construït al llarg de diversos períodes.

lloc és un òrdia c es! i r u e q s i i m e la M norà ari d es pa t u s t i v n es El sa quin ós... i preci

Cimborri de l’auditori municipal i el mercat vinaròs · vestigis d’ un gran passat històric

07


Platja d’Aiguadoliva

Vinaròs t’ofereix un paisatge únic i bastant diferent al d’altres llocs de la Comunitat Valenciana, on cales ocultes entre roques es combinen amb àmplies platges sota un intens color blau del cel i de la mar. En els dotze quilòmetres de costa, les aigües cristal·lines i de càlida temperatura et conviden al bany i a la pràctica d’esports nàutics i d’aventura. La qualitat i el respecte pel medi ambient són les màximes a platges i cales, avalades per la certificació ISO 14001 atorgada per AENOR, que garanteix un servei òptim així com les millors condicions mediambientals.

CGM-04/410

Cala de la Foradada


Submergeix-te EN LES PLATGES I CALES DE VINARÒS Sabies que...? A Vinaròs hi ha un total de 25 cales i platges al llarg de 12 km de costa. Aquesta gran quantitat de llocs per al bany s’alterna amb successius penya-segats que es poden observar per tota la costa, per això el busseig també és una activitat que et recomanem

vinaròs · submergeix-te

09


Al matí solem anar a la cala del Pinar, l’aigua hi està netíssima. Passeig marítim i platja del Fortí

ZONA TRIADOR

ZONA AMERADORS

ZONA SALDONAR

Platja del Saldonar

Cala del Saldonar

Barranc de la Barbiguera

Platja de la Barbiguera

Cala del Pinar

Platja del Triador

ZONA BARBIGUERA

Barranc del Saldonar

ZONA LES CALES

Cala del Pastor

Platja de les Cales

Cala de la Foradada

Cala de la Roca Plana

Cala de les Llanetes

Cala de les Timbes

Cala de Sòl de Riu

Platja de les Deveses

ZONA DEVESES

Barranc del Triador

Riu de la Sénia

Platja nudista del riu de la Sénia

Les platges del Fortí i de Fora del Forat, paral·leles al passeig marítim, i la platja del Clot, transcorren al costat del centre urbà, i connecten el port al riu Cervol. Àmplies i de fàcil accés, són el major centre d’atracció turística i disposen d’una variada oferta de serveis i activitats ludicoesportives per a tots els públics. Recorrent la costa nord trobaràs un entorn natural singular, conformat per un conjunt de cales i platges protegides per petits penya-segats. Acosta’t fins a les platges i cales de Sòl del Riu, les Deveses, les Timbes, les Llanetes, la Foradada o lo Pinar i coneix la vegetació mediterrània formada pel margalló i el romer marí. Aquest mateix entorn natural, podràs trobar-lo a les altres cales


Solàriums de fusta a la costa sud

Platja d’Aiguadoliva

Cala del Puntal

Platja de les Salines

Cala de les Roques

Cala dels Pinets

Cala del Fondo de Bola

ZONA CALA DEL PUNTAL

a

ZONA LES SALINES

B d’Aarran igu c ad oliv

NUCLI URBÀ VINARÒS

Barranc de Les Salines

ZONA BOVERALS

Riu Cerv

ol

Port

Platja del Clot

Platja del Fortí

Platja de Fora del Forat

Cala dels Cossis

conegudes com lo Saldonar, los Cossis, la Roca Plana, lo Pastor, les Cales, lo Triador, la Barbiguera i la platja nudista del Riu de la Sénia. Endinsant-te a la zona sud, percebràs com ressorgeix la bellesa de cales rocoses, de formes sinuoses i atractives i vertebrades pel passeig de Ribera, per on podràs caminar o passejar amb bicicleta mentre respires l’aire pur de la mar. Les cales d’Aiguadoliva, lo Puntal, les Salines, les Roques, lo Fondo de Bola i los Pinets seran els espais ideals per a gaudir d’activitats com la pesca a la vora de la mar i el submarinisme, a més de la tranquil·litat.


Pastís de pasta fullada farcida de llagostí de Vinaròs

Club Vinaròs Gastronòmic L’any 2008 sorgeix la iniciativa de crear una marca de qualitat per a diferenciar i promocionar la gastronomia vinarossenca: Club Vinaròs Gastronòmic. Però darrere d’un logo i d’una àmplia promoció, la punta de llança de la qual és el més que consolidat “Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs”, hi ha una proposta gastronòmica unificada sota els criteris de la qualitat i de l’excel·lència en el servei. Són dotze els restaurants que pertanyen a aquest club dedicat a la gastronomia i que ofereixen principalment una carta en què la cuina marinera i el llagostí tenen un paper protagonista.

VINARÒS GASTRONÒMIC

Llagostins de Vinaròs a la pedra


sabor a Vinaròs GASTRONOMIA Sabies que...? Diu la tradició que el duc de Vendôme, descendent del rei Enric IV de França i membre de la casa Borbó-Vendôme, va morir el 1712 a la ciutat de Vinaròs per un empatx de llagostins, després d’haver estat nomenat virrei de Catalunya i comandant en cap de l’exèrcit espanyol. Per això, encara que no pots anarte’n de Vinaròs sense provar els seus famosos llagostins, és recomanable que els degustes amb prudència.

vinaròs · gastronomia

13


Carme Ruscalleda en el Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs

Arròs amb foie i llagostins

Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs Fruit de l’aposta per la qualitat i l’excel·lència de la gastronomia de Vinaròs, el 2003 es reprén aquest esdeveniment gastronòmic, que té l’origen en la dècada dels 70 del segle XX. L’objectiu principal d’aquest concurs, celebrat al mes de setembre, és difondre la imatge de Vinaròs a través de la seua excel·lent gastronomia, entre la qual destaca, de forma especial, el seu producte estrella: el llagostí. Deu cuiners vinguts de diferents parts del país presenten a concurs les seues receptes, que han de tenir com a base el llagostí. Entre tots els plats elaborats, un jurat format per restauradors i periodistes gastronòmics decideix les tres millors receptes i n’atorga als autors els premis corresponents. Al llarg de les edicions, el concurs ha comptat amb la participació de cuiners tan reconeguts com Martín Berasategui, Carme Ruscalleda o Jordi Roca. www.langostinodevinaros.com

La gastronomia és un dels grans atractius de Vinaròs. La tradició marinera unida a la riquesa d’hortalisses i verdures de l’agricultura aporten una àmplia varietat de sabors i aromes al receptari de cuina mediterrània. Els arrossos, els peixos i els mariscos, juntament amb el llagostí de Vinaròs, de reconeguda fama en el món gastronòmic pel sabor i la qualitat, són la base culinària dels més variats i saborosos plats que de segur que t’atraparan. La frescor dels productes i la tradició s’alien amb la innovació a les cuines dels restaurants vinarossencs, que ofereixen la millor de les experiències a través de senzills i alhora elaborats plats. L’amaniment d’oli d’oliva procedent dels camps d’oliveres de la zona del Maestrat, la qualitat de cadascun dels ingredients i la bona preparació de la cuina confereixen, a més, un valor afegit a l’àmplia cultura culinària de Vinaròs. No podem deixar de banda l’elaboració d’una gran i rica varietat de dolços tradicionals que aporten un veritable plaer per als sentits, com els pastissets de moniato i de cabell d’àngel, o els coneguts llepolstins, pastes de te amb forma de llagostí elaborades amb essència de taronja i ametla. Però, sens dubte, el llagostí de Vinaròs és la base i l’excel·lència de la cuina vinarossenca. De característiques


Coc de tomata, carabasseta i pimentó

distintives i de textura i qualitat que el fan únic quant a qualitat i sabor, l’apreciat llagostí és un gran plaer gastronòmic a l’abast de qualsevol bon gurmet. La delicadesa del seu sabor es deu al suau clima de què gaudeix Vinaròs durant tot l’any, així com a la baixa salinitat de les aigües del litoral, enriquides pels sediments del riu Ebre. Com a producte de qualitat valorat cada vegada més en l’alta gastronomia espanyola, el llagostí de Vinaròs es pesca amb arts tradicionals i emprant mètodes respectuosos que garanteixen l’equilibri ecològic de les reserves marines. Plats de temps llunyans ens condueixen pel receptari vinarossenc a través dels suquets de peix, l’all i pebre de gatet i llagostins, llandetes de moll amb patates, les conserves com les anxoves o les sardines en escabetx, el polp solsit, assecat i rostit o amb allioli, les sépies a la brutesca, la cavalla xapada o els incomptables arrossos, com el de galeres, l’arròs a banda, l’arrossejat, la paella o l’arròs amb espardenyes. La riquesa de verdures i hortalisses en època estival afavoreixen plats com les albergínies farcides, les empanades i el coc de tomata i pebrot, i les patates al caliu. Detall d’un pescador preparant les xarxes vinaròs · gastronomia

15


Puig del santuari de la Misericòrdia

VINARÒS DESTÍ F FAMILIAR Vista des de l’entrada al port

Club del Turisme Familiar Fruit del compromís de millora de la qualitat dels nostres serveis per als turistes que ens visiten, sorgeix l’any 2008 la idea d’adaptar l’oferta turística a un dels segments que més necessitats han d’atendre durant les vacances: les famílies. Perquè viatjar amb xiquets comporta una sèrie de demandes de les quals, fins fa poc, el sector turístic es desentenia. La finalitat del club Vinaròs Destí Familiar no és una altra que la d’oferir unes vacances més còmodes per a aquelles persones que viatgen al costat dels més xicotets de la casa, cosa que es tradueix en una sèrie de serveis i activitats pensats especialment per a les famílies. Per això, les empreses membres del Club compten amb totes les comoditats i els serveis necessaris (com bressols, trones, menús infantils, canviadors, etc.) per a viatjar amb xiquets. Cal saber també que Vinaròs disposa d’una guia familiar ideada molt especialment per als xicotets de la casa, amb passatemps i divertits personatges per a conéixer Vinaròs jugant.

Vinaròs representa la destinació ideal per a gaudir de les teues vacances i escapades en família. L’extensa oferta lúdica i els allotjaments turístics adaptats converteixen la ciutat en una destinació familiar per a tot l’any, que engloba des d’activitats esportives i d’entreteniment fins a compres i esdeveniments culturals. La diversitat de propostes et permetrà gaudir d’experiències que van des d’assaborir la deliciosa gastronomia marinera als locals de restauració o degustar una copa al costat de la mar als espais d’oci nocturn, fins a realitzar compres als molts comerços de la zona. Com a activitats a l’aire lliure i en contacte amb la natura, tant xiquets com grans podreu participar en passejos per les sendes que transcorren paral·lelament a la costa i cap a l’interior, entre les quals recomanem especialment el Jardí de Sòl del Riu i el de la Redona de l’Ermita.


excel·lent en família TURISME FAMILIAR Pensant en els més xicotets, podran participar en les activitats d’animació infantil que se succeeixen en Carnestoltes, Setmana Santa i durant l’estiu. Les sessions de cinema a l’aire lliure, el parc aquàtic, els tallers creatius per a xiquets, així com els contacontes i les activitats de lectura i d’idiomes, dissenyats per a tots els públics a la Biblioplatja, són algunes de les propostes més entretingudes. Com a activitat per a tota la família, la ciutat et permet una visita fins al port per a presenciar l’arribada de les barques amb les captures de peix i marisc que són subhastades en directe. Una altra opció passa perquè tots junts descobriu la història i la cultura local a partir d’una ruta audioguiada pels edificis i els recursos més rellevants, amb la narració adaptada a xiquets i a adults; per aconseguirla cal anar a la Tourist Info Vinaròs i llogar un MP3 (més informació en la pàgina 6).

He m fet xiq un uet a v s s’ o ho ha lta a np mb ass bic at gen i pel ial pa sse ! i

g m arí tim .

vinaròs · excel·lent en família

Els

17


Carnaval de Vinaròs Vinaròs rep el carnestoltes com la celebració més viva de l’any. Amb l’arribada del mes de febrer, la ciutat es lliura plenament a aquesta festa declarada d’Interès Turístic Autonòmic i es converteix en el centre de la diversió i de la imaginació. La fantasia, el colorit i la música se succeeixen durant deu dies en els molts actes multitudinaris que culminen amb les desfilades. Les desfilades concentren més de trenta comparses pels carrers de Vinaròs, acompanyades pel Rei Carnestoltes.

Reines del Carnaval de Vinaròs

Una bona opció és deixar-s’hi portar i endinsar-se en aquestes celebracions que de segur que et sorprendran. Coincidint amb el dia de sant Antoni s’encenen fogueres i per sant Sebastià (20 de gener) es festeja una romeria popular en honor al patró de la ciutat. Ja arribat febrer i coincidint amb els quaranta dies previs a la Quaresma, la ciutat se centra en el Carnaval, festa declarada d’Interès Turístic Autonòmic, que representa l’esdeveniment festiu més important. Durant la Setmana Santa se celebren processons i actes religiosos centrats principalment en els dies de Dijous i Divendres Sant, en els quals passos i imatges religioses de gran valor artístic ixen d’esglésies i capelles. Per a celebrar l’arribada de l’estiu, xiquets i grans comparteixen activitats i diversió en les Festes i la Fira de Sant Joan i Sant Pere, festes de caràcter popular en les quals es pot gaudir de música a l’aire lliure, focs artificials i un gran recinte firal per a tota la família. Durant la temporada estival se succeeixen les celebracions, com la tradicional processó marítima que té lloc el 16 de juliol, dia en què els mariners honoren la seua patrona la Mare de Déu del Carme. Arribat el mes d’agost se celebra la Festa del Llagostí amb degustacions de llagostins i d’altres activitats d’oci a l’aire lliure com el cinema d’estiu, el cicle


Nanos i gegants

Desfilada de les comparses

de concerts, els espectacles i les revetles... Les propostes culinàries tenen continuïtat en altres esdeveniments, com les Jornades de Cuina Aplicades al Llagostí, al juliol, o la celebració del Mes dels Arrossos, al novembre. Com a preludi a la tardor, durant el mes de setembre es commemora l’atorgament de la Carta de Poblament a la Ciutat de Vinaròs, per la qual cosa s’organitzen múltiples activitats culturals com concerts, exposicions, teatre i visites guiades, entre d’altres. I ja entrada l’època hivernal, Vinaròs engalana els principals carrers i organitza activitats com els tallers infantils, el teatre, el pessebre vivent, o la cavalcada de reis per a gaudir de l’època nadalenca.

Setmana Santa

passió per les festes i les tradicions Sabies que...? El Carnaval de Vinaròs se celebra a la ciutat des del segle XIV. Al segle XVIII es van popularitzar els balls de disfresses a l’estil dels organitzats en grans ciutats com Madrid. Durant la dictadura de Franco va ser prohibit, igual que a la resta d’Espanya, i posteriorment, van ser recuperats pel poble l’any 1983. Des de l’any 2007 està declarat Festa d’Interés Turístic de la Comunitat Valenciana.

Ball local tradicional Les Camaraes vinaròs · passió per les festes i les tradicions

19


Parc aquàtic

Si prefereixes la tranquil·litat de la mar, la pesca i la navegació són la teua millor elecció. Si et decantes, a més, per la diversió a l’aigua, l’opció perfecta és la vela o el submarinisme, activitats en què el Club Nàutic és expert i de gran ajuda. Si alguna vegada has somniat amb volar, pots descobrir Vinaròs des de l’aire amb un passeig aeri des de l’aeròdrom Maestrat-Vinaròs. Des del cel, t’acostaràs també a espais propers com el castell de Peníscola, ancorat en el mar, o el paratge natural del Delta de l’Ebre. Finalment, si el que prefereixes és quedar-te a terra, les possibilitats passen per jugar al golf en el camp del Club Golf Panoràmica, a tan sols 11 quilòmetres de la ciutat, o muntar a cavall a les instal·lacions d’hípica del Centre Eqüestre. Si penses en una activitat saludable per a gaudir en família, et resultarà ideal passejar a la vora de la mar pel camí del Jardí de Sòl del Riu, una de les rutes més senzilles i interessants. Si, a més, decideixes descobrir els espais més especials de la natura de Vinaròs, pots caminar per altres senderes, com la que recorre el santuari de la Misericòrdia per la senda local Redona de l’Ermita, o acostar-te amb bicicleta o a peu fins al barranc d’Aiguadoliva i conéixer la microreserva de flora, que presenta importants mostres de roures i arboços. Des d’aquí es pot avançar fins al poblat iber del Puig de la Senda barranc d’Aiguadoliva


Senda local Redona de l’Ermita

Nau, amb l’ajuda dels panells informatius que apareixen durant tot el recorregut, o bé iniciar la llarga ruta cap al nord per la sendera GR-92, coneguda també com a Senda de la Mediterrània. A més, la immillorable situació geogràfica de Vinaròs facilita altres alternatives, com escapades i excursions d’un dia a ciutats històriques i espais naturals propers. A pocs minuts, trobaràs les poblacions monumentals de Peníscola, al costat de la mar i amb un conjunt historicoartístic únic i singular, o, més cap a l’interior, Sant Mateu, de gran riquesa patrimonial. Apropa’t al passat i descobreix Morella, imponent museu a l’aire lliure, i les pintures rupestres del barranc de la Valltorta, declarades Patrimoni de la Humanitat. Una altra de les propostes passa per recórrer els municipis veïns d’Ulldecona, Canet o Xert, on descobriràs oliveres mil·lenàries, algunes considerades de les més antigues d’Espanya, o visitar el Museu de la Boteria de Sant Jordi, espai en el qual t’explicaran les diferents formes de produir i envasar el vi. No deixes passar l’oportunitat i acosta’t també a l’antiga mina de l’Esperança, al Museu del Ferro de Torre d’en Besora, on coneixeràs com s’extreia el ferro no fa molts anys. Per a introduir-te en la riquesa del medi natural, res com recórrer els parcs naturals de la Tinença de Benifassà, de la Serra d’Irta, de les Illes Columbretes i del Prat de Cabanes-Torreblanca, així com també descobrir l’excepcional paisatge del Delta de l’Ebre, on et recomanem que visites, entre d’altres llocs, les llacunes de l’Encanyissada.

Olivera al santuari de la Misericòrdia

molt més per conéixer VINARÒS I LA COMARCA Vinaròs disposa de múltiples propostes d’entreteniment que et provocaran experiències que probablement no oblidaràs. La proximitat amb llocs de gran interés converteix Vinaròs en un punt de partida per a poder realitzar tot tipus d’activitats.

vinaròs · molt més per conéixer

21


accessos

aeroports · Aeroport de València Tel. 961 589 515 · Aeroport de Reus Tel 977 779 832 · Aeroport de Barcelona Tel 932 983 838 www.aena.es

per carretera · Autopista AP-7 Sortida 42 (Ulldecona-Vinaròs) i Sortida 43 (Peníscola-Benicarló-Vinaròs) · Carretera Nacional 340 · Carretera Nacional 232 · Carretera Nacional 238

ESPANYA Madrid

València

Mar Mediterrània

ferrocarril a Saragossa a Saragossa N-238

(SORTIDA-42)

autobús

(SORTIDA-43)

· AutoRes / Avanza Bus Tel. 902 020 999 www.avanzabus.com · Autos Mediterráneo S.A. Tel. 964 220 054 · Hife Tel. 902 119 814 www.hife.es

distàncies Castelló 80 km València 114 km Barcelona 207 km Madrid 498 km Saragossa 231 km Bilbao 543 km París 1164 km Londres 1556 km Berlín 2066 km

València

Alacant

Mar Mediterrània

dades d’interés

Estació de Vinaròs Pl. de l’Estació s/n Tel. 964 401 512 Tel. 902 240 202 www.renfe.es


calendari de festes i activitats

gener Cap al 17 de gener Festes de Sant Antoni Abad, benedicció d’animals i repartiment de les tradicionals “coquetes” al santuari de la Misericòrdia. 20 de gener Festes de Sant Sebastià, celebració de la festa del patró de la ciutat, peregrinació en romeria des de l’església arxiprestal fins al santuari de la Misericòrdia al Puig. Realització de paelles populars que s’ofereixen als assistents.

febrer Carnaval de Vinaròs. Durant 10 dies s’organitzen diversos actes que tenen el seu moment culminant en les desfilades de les comparses en què se citen milers de persones. Festa declarada d’Interés Turístic Autonòmic. Jornades de Cuina de la Galera, organitzades pel Club Vinaròs Gastronòmic

març Les botigues al carrer. Exposició / mostrari de productes de diversos comerços de la ciutat.

març/abril Setmana Santa. És una de les festivitats que compta amb major tradició a la Comunitat Valenciana. La qualitat artística de les processons i els passos és significativa. Mercat dels Sabers. Són tallers d’activitats i intercanvis de coneixements i costums que es realitzen durant la Setmana Solidària, conjuntament amb altres activitats com: el mercat solidari, les actuacions musicals, els tallers, l’animació al carrer...

abril Marató popular de Vinaròs. Competició esportiva de llarga tradició.

maig Moda i comerç al carrer Desfile de moda que cuenta con la colaboración de diversos comercios de la ciudad con la finalidad de promocionar los comercios de Vinaròs.

juny Fira i Festes de Sant Joan i Sant Pere del 23 al 30 de juny, festes majors de la ciutat amb multitud d’actes que inicien la temporada turística estival.

juliol Jornades de Cuina Aplicades al Llagostí de Vinaròs. Durant el mes de juliol diversos restaurants de la ciutat elaboren innovadors menús amb aquest suculent crustaci com a ingredient principal. Organitzades pel Club Vinaròs Gastronòmic

agost Festa del Llagostí. Entre els dies 10 i el 13 se celebra una gran degustació de llagostins al passeig marítim. Continuen les activitats ludicofestives durant tot el mes. Llagostí Tapa Tour Vinaròs (agost/setembre). Els restaurants de Vinaròs elaboren delicioses tapes amb aquest crustaci. Organitzades pel Club Vinaròs Gastronòmic.

setembre Aniversari de la concessió de la carta de poblament a la ciutat de Vinaròs. Actes relacionats amb la cultura. Visites guiades, exposicions i concerts. Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí. Concurs en què participen experts cuiners per a elaborar plats amb la base del producte estrella de Vinaròs: el llagostí.

Triatló Ciutat de Vinaròs. Competició esportiva d’àmbit nacional en la qual hi ha nombrosos participants.

Les botigues al carrer. Exposició/mostrari de productes de diversos comerços de la ciutat.

Cicle de Curtmetratges de Vinaròs Agustí Comes. Festival de cinema d’àmbit nacional.

Jornades del Ranxo Mariner (setembre/octubre). Organitzades pel Club Vinaròs Gastronòmic

Festes de la Mare de Déu del Carme (16 de juliol). Missa i tradicional processó marítima Nit de la Cultura (finals de juliol). Nit màgica i cultural repleta de tota mena d’activitats culturals des de la vesprada fins a altes hores de la matinada Parc Aquàtic. Jocs inflables flotants dins de la mar

juliol/agost Cinema sota les estrelles. Cicle de cinema per a tots els públics en el passeig marítim de Vinaròs. Les projeccions tenen lloc els dimecres. Cicle de concerts a l’aire lliure. Concerts de música variada al santuari de la Misericòrdia. Els concerts se celebren tots els divendres.

novembre Concurs Internacional de Música de Cambra Ciutat de Vinaròs (Primer cap de setmana). Concurs per a grups d’intèrprets de música de cambra d’àmbit internacional. Mes dels Arrossos. Diversos restaurants de la ciutat elaboren i ofereixen durant un mes menús especials en els quals l’arròs és l’ingredient fonamental. Festival de Cinema de Drets Humans. Festival itinerant d’àmbit nacional.

desembre Actes nadalencs. Diversos actes organitzats per a celebrar aquestes dates: animació al carrer, pessebre vivent, jocs i activitats per a xiquets, gran cavalcada de Reis...

Jornades de Cuina de l’Abadejo. Organitzades pel Club Vinaròs Gastronòmic. vinaròs · dades d’interés

23


telèfons d’interés Ajuntament Pl. Parroquial, 12. Tel. 964 40 77 00 Biblioteca Municipal Pl. de l’Hort dels Escribano s/n Tel. 964 45 95 90 Casal Jove C. Carreró, 51. tel. 964 40 03 14 Centro de Salud C. Arxipreste Bono, 20 tel. 964 47 75 00 Correos Av. País Valencià. tel. 964 45 12 69 Ecoparque Av. Maria Auxiliadora, s/n tel. 964 40 78 03 Emergencias tel. 112 Emergencias Bomberos tel. 085 Gas Butano C. del Pont, 44.tel. 964 45 11 24 Guardia Civil Av. Castelló, 15. tel. 964 40 71 40 Hospital Comarcal Av. Gil d’Atrocillo, s/n. tel. 964 47 70 00 Ins. Nacional de la Seguridad Social. Pl. Ma Conesa, 32. tel. 964 40 77 72 ITV Av. Juan XXIII,s/n. tel. 902 12 00 13 Mercado Municipal Pl. Sant Agustí, 48. tel. 630 890 931 Oficina PROP C. Sant Joaquim, 14. Tel. 964 45 62 34 Oficina Municipal Inf. Consumidor. OMIC Pl. Jovellar, 2.Tel. 964 45 33 34 Plaza de Toros C. Varadero.Tel. 964 45 16 48 Policía Local Pl. Jovellar, 21.Tel. 964 40 77 04 Serv.Recogida de Muebles (miércoles mañana) Tel. 964 40 78 03 Tourist Info Pl. Jovellar, 2. Tel. 964 45 33 34 vinaros@touristinfo.net · www.turisme.vinaros.org

farmàcies Tomás Ferrer Pl. San Antoni, 39 Tel. 964 450 496 J. Javier Roca C. Sant Francesc, 6 Tel. 964 450 187 Julián Sanz C. Pont, 83 Tel. 964 451 317 J. M. Guimerà Pl. Parroquial,11 Tel. 964 452 000 M. J. Adell Av. Pius XII (esq. Pablo Picasso) Tel. 964 402 602 Margarita Martínez Av. País Valencià,15 Tel. 964 454 707 Mª Teresa Valls Av. F. J.Balada, 11 Tel. 964 453 366 Mateu C. Sant Francesc,103 Tel. 964 407 341 Torregrosa Av. Llibertat, 9 Tel. 964 452 231

allotjament • HOTEL VINARÒS PLAYA**** Av. Castelló, s/n tel. 964 40 21 21 www.hotelvinaros.es vinaros@medsur-hoteles.com • HOTEL CRYSTAL PARK *** Ctra. N-340 Km. 1048’2. tel. 964 40 11 22 / 964 40 22 24 • HOTEL-BAR-REST. DUC DE VENDÔME** Ctra. N-340 Km. 1053. Apdo. Correos 425 tel. 964 45 09 44 www.ducdevendome.com ducdevendome@hotmail.com • HOTEL RESIDENCIAL NOU CASABLANCA** C. Santa Anna, 30 tel. 964 45 04 25 noucasablanca@gmail.com • HOTEL ROCA** Ctra. N-340 Km. 1049 tel. 964 40 13 12 www.hotelroca.com | info@hotelroca.com • HOTEL RESTAURANTE LA BOLERA** Av. de Castelló, 18 tel. 964 40 02 24 • HOSTAL RESTAURANTE TERUEL** Av. Madrid, 34 tel. 964 40 04 24 www.hostalteruel.com reservas@hostalteruel.es • HABITACIONES CASABLANCA C. Sant Pasqual, 6 tel. 964 45 04 25 • HABITACIONES VICTORIA C. Botànic Cavanilles, 2 tel. 964 45 08 20 • HABITACIONES VINARÒS C. Pintor Puig Roda, 8. tel. 964 45 24 75 • CABAÑAS DE MADERA EL MASET tel. 964 45 36 06 / 636 10 75 23 • CAMPING VINARÒS. 1ª Cat. Ctra. N-340 Km. 1054 tel. 964 40 24 24 • CAMPING CALA PUNTAL. 2a Cat. Partida Cala Puntal. tel. 964 40 17 29

apart. turístics Ag. Mar Mediterráneo Av. Fco. J. Balada, 192. Apdo. Correos 338. tel. 964 49 63 00 - infovinaros@marmedit.com www.marmedit.com Agencia Arslan Av. Tarragona, 11. Apdo. correos 80 tel. 964 40 78 22 www.inmobiliaria-arslan.com arslan@infonegocio.com Alquileres Turísticos Benilde Zona Boverals C/U-Carrer de la Rajada , 11 tel. 964 45 36 78 www.adaptados.com Apartamentos en 1a línea Teresa C. Pilar, 148, 3o tel. 964 45 27 33 / 606 43 03 86

www.enprimeralinea.com enprimeralinea@gmail.com Apartamentos Turísticos Tere Pl. Primer de Maig, 30 tel. 964 45 10 34 / 606 15 96 23 gestio@oficem.es Aptos. Juan Roig. T-1 Camí Ameradirs, 27 tel. 686 28 01 89 Aptos. Mª Cinta Griñó Av. Fco. José Balada. tel. Apdo. correos 229 tel. 619 03 71 24/ 964 45 90 69 Bungalows Aigua Oliva C. Peñíscola, 12. tel. 964 40 21 24 Consultoría Inmob. Financiera Aragón Avda. País Valencià, 40 bajos. tel. 964 82 54 60 info@cifaragon.es · www.cifaragon.es Fincas Teruel C. Pare Bover, 23. Tel. 673 820 961 lorenafincasteruel@gmail.com Gestió Immob. «Costa Llevant» C. Sant Francesc, 13 tel. 964 45 45 35 /651 99 24 27 vinaros@gestioimmobiliaria.com Inmobiliaria Aguilera 5 Pl. Sant Valent, 11B. tel. 964 45 45 44 maria@promoaguilera.com www.promoaguilera.com Inmobiliaria País Valencià Av. País Valencià, 25. tel. 964 45 57 65 www.inmopv.com Inverfutur C. Sant Francesc, 80 b. tel. 964 45 42 41 www.inverfutur.net info@inverfutur.net Miguel Pascual Camí Saldonar C/S tel. 964 45 05 60 www.bungalows-pascual.com Playtur Pda. Ameradors, 3-8 tel. 964 45 48 14 info@playtur.com · www.playtur.com Promociones Manolo Balaguer Pl. de l’Hort dels Escribano, 2 tel. 964 45 60 11 www.pmbalaguer.com Promociones Ortiz Vinaròs Pl. de l’Hort dels Escribano, 4 B tel. 964 40 76 04 Salinas Cb Partida Salines, s/n. tel. 964 40 13 18

oci i esport Aeroclub Maestrat Vinaròs. Tel. 678 562 281 Bingo El Dorado. Tel. 964 402 057 Bolera Bowlers. Tel. 964 452 338 Buenaventura del Mar. Tel. 608 048 948 Buceo Agua Sub Vinaròs. Tel. 964 456 661

Centro Ecuestre Ecuvin. Tel. 964 401 342 Club Náutico . Tel. 964 451 705 Club de Tenis. Tel. 964 451 902 Club de Golf Panorámica. Tel. 964 493 072 Complejo Deportivo y de Ocio Vinaròs (Karts). Tel. 964 475 110 Ocio Infantil Vinapark. Tel. 964 453 249

agències de viatges El Corte Inglés Pl. San Cristóbal, 29-31. Tel. 964 40 78 50 Viajes Atlantic Ambassador Colonia Europa, s/n. Tel. 902 48 70 70 Viajes Halcón C. Pilar, 22. Tel. 964 45 32 11 / 964 45 48 54 Viajes Maestrazgo Pl. Sant Antoni, 36 Tel. 964 45 53 00 / 964 45 55 61

transport Autos Mediterráneo Tel. 964 22 00 54 Avanzabus Información: Tel. 902 02 09 99 Venta de billetes: Tel. 964 45 53 00 Hife 902 11 98 14 RENFE tel. 902 24 02 02 Taxis Parada: C/ San Cristóbal Radio Taxi. tel. 964 45 51 51 Taxi Lorca C/ Sant Cristòbal. tel. 600 60 03 33

lloguer de vehicles Davima Tel. 964 452 558 Expomóvil Vinaròs Tel. 964 452 711

restaurants CLUB VINARÒS GASTRONÒMIC • Bergantín C. Carles Santos, s/n Tel. 964 455 990 • Cal Pintxo Travesía San Vicente, 9. Tel. 964 45 53 18 • El Langostino de Oro C. Sant Francesc, 31.. Tel. 964 451 204 • L’Ermita L’Ermita. Tel. 964 456 847 • La Isla Pg. Sant Pere, 5. Tel. 964 452 358 • La Cocina de Javier Ramos Av. Barcelona, 11. Tel. 610 035 059 • Limbo Pº Fora del Forat, 8. Tel.687 515 015 • Restaurant Lúgano Part. Saldonar s/n. Tel. 964 450 966 • Mesón La Mera Pl. Sant Antoni, 27. Tel. 964 401 617 • Restaurant Rafel “lo cristalero” C. Cervantes, 2. Tel. 964 402 048 • Restaurant Càtering del Maestrat C. Sta Magdalena, 50. Tel. 964 453 555 • Vinya d’Alòs Pg. Blasco Ibáñez, 13. Tel. 964 454 962


MARISQUERIES I ARROSSERIES • Bona Vista Port Vinaròs, s/n. Tel. 964 455 012 • Casa Lina C. Santa Magdalena. Tel. 660 841 130 • Casa Pocho C. Sant Gregori, 49. Tel. 964 451 095 • Faro de Vinaròs Port de Vinaròs, s/n. Tel. 964 456 362 • La Cabaña Club Nàutic. Tel. 964 450 904 • La Cuina Pg. Blasco Ibáñez, 12. Tel. 964 454 736 • Nou Calafat C. Raimon d’Alòs, 3b Tel. 964 455 904 • El Barco Pg. Blasco Ibáñez, 15. Tel. 964 451 685 CUINA D’AUTOR • Nessum Dorma Sant Cristóbal, 45. Tel. 964 828 735 CUINA TRADICIONAL • Casino C. Pilar, 30. Tel. 964 450 033 • Hotel Duc de Vendôme N-340, km 1053. Tel. 964 450 944 • Teruel (Hostal) Av. Madrid, 34. Tel. 964 400 424 BUFET LLIURE • Hotel Vinaròs Playa Av. Febrer de la Torre, s/n. Tel. 964 402 121 BANQUETS I CONVENCIONS • Teruel (Hostal) Av. Madrid, 34. Tel. 964 400 424 • Salons Paladium Av. Barcelona s/n. Tel. 964 459 328 • Hotel Roca Ctra. N-340 Km 1049. Tel. 964 401 312 • Hotel Duc de Vendôme Ctra. N-340 Km 1053. Tel. 964 450 944 • Hotel La Bolera Av. Castelló, 18. Tel. 964 402 800 TAPES I PLATS COMBINATS • Bar Antena Pl. Jovellar, 10. Tel. 964 454 675 • Bar C’an Mari C. del Pont, 83. Tel. 665 977 330 • Bar Colón C. Pilar, 158. Tel. 964 454 956 • Bar el Mosset Av. Castelló, 13. Tel. 964 400 090 • Bar Folet C. Costa i Borrás, 58. Tel. 964 453 145 • Bar la Cantonada C. Costa i Borrás, 62. Tel. 630 665 501

• Bar La Torre Av. Pius XII, 16. • Bar - Restaurant Los Arcos Pg. Colom, 9. Tel. 964 455 672 • Bar Mayor C. Major, 39. Tel. 964 453 454 • Bar Nancy Pl. Sant Antoni, 13. Tel. 964 451 486 • Bar Servol Camí Sant Sebastià, 3 • Bar Unión Ciclista C. Sant Francesc, 26. Tel. 964 455 817 • Bar Puerto C. Costa i Borrás, 60. Tel. 964 459 825 • Bar Tic-Tac Av. Fco. J. Balada, 231. Tel. 964 496 137 • Barbacoa 4 camins Av. Fco. J.Balada, 15. Tel. 964 453 212 • Casa Encarna Av. Barcelona, 12. Tel. 964 453 273 • Centro Aragonés Av. Maria Auxiliadora, 2. Tel. 964 455 518 • Cerveseria Morrison Pl. Sant Agustí, 19. Tel. 606 692 997 • Cha Sisco C. Costa i Borràs, 96. Tel. 964 452 901 • Club de Tenis Pda. La Closa, s/n . Tel. 964 451 902 • Cop de Mar Av. Colom, 16. Tel. 964 455 742 • Costa Cálida Av. Leopold Querol, 85.Tel.964 456 909 • Desperados Cala Puntal. Tel. 627 00 45 13 • Diego Puerta C. Doctor Fleming, 11.Tel.964 451 615 • El Bar de Pepe Pg. Blasco Ibáñez, 17.Tel.964 450 648 • El Barril del Tapeo C. Sant Francesc, 99.Tel.964 825 282 • El Boquerón de Plata C. Hospital nº. 6.Tel.964 452 233 • El Garrofer Zona Barbiguera, C. k-2.Tel. 964 496 065 • El Picoteo Aguilera C. El Cid, 73.Tel.964 827 425 • El Vago Av. Fco. Baila, 3 bis.Tel.964 401 037 • La Bodegueta C. Sant Vicent, 11. Tel. 964 454 379 • La Carabassa C/ Lluís Santapau, 10. Tel. 964 45 57 28 • La Cullera Av. País Valencia,3. Tel. 964825346 • La Farola C. Sant Francesc, 52. Tel.671 152 118 • La Sal Picada Av. Pablo Béjar, 8. Tel.964 400 250 • La Taverna de Sito Pl. Sant Agustí • Las Yucas Colònia Europa, s/n. Tel.964 400 514 • Nou Bar Av. País Valencià, 7.Tel.964 452 772 • Pensió Victoria C. Botànic Cavanilles, 2. Tel.964 450 820 • La Pirámide

Cala Puntal, 30. Tel.964 401 537 • L’Olivera C. Arxipreste Bono, 28. Tel.964 456 978 • Mesón Aragonés Pg. Colom, 13. Tel.964 454 870 • Mesón del Jamón Pl. Primer de Maig, 35.Tel.964 453 781 • Peña Barça C. Andorra, 5 • Peña Madridista Pl. Constitució, 2 • Peña Valencia C. Santa Magdalena, 48-B • Peña Pan y Toros Pl. Tres reis, 18Tel.964 452 525 • Restaurant - Bar Km. 148 Ctra. N-340 Km. 1053,5. Tel.964 450 071 • Rochil Partida Boverals carrer H, 18. • Rosario (complexe esportiu i d’oci) Part. Ameradors, 40. Tel. 964 765 110 • Vinaròs (bar-Restaurant) C. Pintor Puig Roda, 8. Tel. 964 452 475 • Vinomio Pl. Agustí Comes, 7 RESTAURANTS ARGENTINS • San Telmo C. Socors, 37.Tel. 964 456 923 • Puerto Madero Pg. Blasco Ibáñez, 16.Tel. 964 825 462

• Ristorantino Italiano Sottovoce Av. Barcelona, 8. Tel. 964 459 974 • Pizzeria Tres Reis Pg. Sant Pere, 17.Tel. 964 452 961 • Telepizza C. Santa Magdalena, 72. Tel. 964 459 164 MENJAR PER A EMPORTAR • Restaurant Càtering del Maestrat C. Santa Magdalena, 50. Tel. 964 453 555 • 3 Pontets Av. Pablo Béjar s/n.Tel. 964 402 071 • 3 Pontets C. Sant Francesc, 97. Tel. 964 453 524 • Marbó C. Nou, 27.Tel. 964 451 424 • Pollastres Picasso Av. Pablo Ruiz Picasso, 24. Tel. 964 402 461 • Pizzeria Kabab Shop C. Sant Narcís. Tel. 964 402 555 • Polleria Fany C. Sant Cristófol, 67 Tel. 964 456 628 • La Taula Av. Tarragona, 15 Tel. 964 451 000. MENJARS RÀPIDS

• Burguer Texas Av. Tarragona, 1 RESTAURANTS MEXICANS Tel. 964 455 874 • Chester Fried • La Hacienda del Mexicano Av. Jaume I, 19 Pg. Sant Pere, 4. Tel. 64 453 302 Tel. 964 453 513 McDonald’s Los vestigios • de Vinaròs Ctra. N-340, Km 1049 RESTAURANTS ORIENTALS podemos encontrarlos en Tel. 964 401 100 • Matuca Bocatería los restos de los poblados • Dragón Fénix C. Sant Gregori, 31 Av. Barcelona, 3. Tel. 964 454 043 ibéricos de El Tel. Perengil y el 964 452 519 • Gran Muralla Nueva Puig de la Misericordia, en las • Frankfurt Noa’s Av. País Valencià, 40.Tel. 964 453 251 Sant Pasqual, • Wok Hum Buffet libre cercanías de laC.ciudad. Sin65 Tel. 964 829 387 Crta.N-340 km 1049,8 embargo, los primeros indicios • Frankfurt Vinaròs • Wok wang Pg. de Colom, 15 Vinaròs población C. Pablo Ruiz Picasso, 29.de Tel. 964 82 54 85como Tel. 964 455 598

DESCÚBRELA

corresponden a la conquista de la alquería musulmana Beni TEMPORADA Al-Arós por parteLOCALS de las DE tropas • Pizzeria L’arena di Giovanni Pg Sant Pere, 7. Tel. 964 453 798 del rey Jaume I en 1233.Els Cossis • Terraza PIZZERIES

• Pizzeria Casa José C. Sant Ignasi, 7. Tel. 964 459 142 • Pizzeria Italiana Pg. Blasco Ibáñez, 15.Tel. 964 451 690 • Pizzeria Mistral I Pg. Blasco Ibáñez, 1.Tel. 964 450 952 • Pizzeria Mistral II Pg. Blasco Ibáñez , 11.Tel. 964 456 907 • Pizzeria Carpe Diem C. Costa i Borrás, 10.Tel. 964 456 082 • Pizzeria Samaruc Pl. Primer de maig, 36.Tel. 670 690 627

Part. Boverals, C. KK-11 Tel. 964 450 811 • Terraza Callau Platja del Saldonar s/n

vinaròs · dades d’interés

25


mapa de carrers D

1

2

3

E

F

G


H

EDIFICIS SINGULARS 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Ajuntament Església arxiprestal Casa Giner Casa de la Vila Casa Sendra Casa del Baró d’Herbers Casa Membrillera Mercat Auditori W. Ayguals d’Izco Torre Ballester Plaça de Bous Ermita de Sant Gregori Santuari de la Misericòrdia

SERVEIS 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44

Patronat de Turisme Tourist Info Policia Local Biblioteca SERVEF CC Divina Providència Pirulí Escola Municipal de Música Formació de Persones Adultes Llibertat Benestar Social CC Consolació Centre de Salut Correus i Telègrafs Cons. d’Agricultura, Pesca i Alimentació PROP Recaptació Tributària INSS (Ins. Nac. Seguretat Social) Palau de Justícia CEIP Assumpció CEIP Misericòrdia Casa de la Cultura Casal Jove Escola Municipal d’Art Piscina CEIP Jaume I Registre de la Propietat CEIP Sant Sebastià Poliesportiu Consell Municipal d’Esports Residència Comarcal Baix Maestrat Confraria de Pescadors

45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62

Casa del Mar Hisenda CEIP Manuel Forquet Centre d’Acolliment Sant Sebastià Centre de Coneixement Vinalab Parc de patinatge Guàrdia Civil Coop. Agrícola El Salvador IES Leopold Querol ITV Inspecció Téc. de Vehicles Estació RENFE Ciutat Esportiva CRIS Hospital Comarcal CEE Baix Maestrat IES Josep Vilaplana Pista d’atletisme Cementeri

SIMBOLOGIA Bus

Pàrquing DESCÚBRELA

Bicicletes de lloguer Hotel Càmping Ecoparc Carrer de vianants

vinaròs · dades d’interés

27


A

F

Agustí Comes, C. A4,C5,F2,F3, Alcanyís C. E2 Alfred Giner Sorolla, C. A4,G1 Almela Vives, C. A4,G1 Almeria, C. A4,B5,E2 Andalusia, C. A4,B5,E2 Andorra, C. A4,B5,F2 Àngel Giner Ribera, C. H2 Àngel, C. A4,C5,G3 Ànimes, C. A4,C5,G3 Antonio Machado, C. E2 Aragó, C. A4,B5,E2 Arq.Meseguer i Costa A4,B5,F1 Arxipestre Bono, C. A4,B5,F3 Arxipestre Sirisi, C. A4,B5,F1 Astúries, C. A4,B5,E1 Atlàntic, Av. B4,H3 Ausiàs Marc, C. A4,G1

Febrer de la Torre, C. Fora del Forat, Pg. Fra Pere Gonell, C. F. Segarra i Obiol, C. Franciscans, C.

Baix Maestrat, C. Bisbe Lasala, C. Blasco Ibáñez, Pg. Botànic Cavanilles, C.

G Galícia, C.

A4.G1 A4,H1 A4,C5,F3 A4,B5,F1

C Camarades, C. A4,G1 Cantàbric, Av. B4,H3 Capità Cortés, C. B5 Card. Tarancón, Pl. F2 Carme, C. G2 Carreró, C. F2 Castelló, Av. B5,D2 Centelles, C. A4,H1 Cervantes, C. B5,D2 Cervol, C. A4,H1 Cid, C. A4,H2 Clara Campoamor, C. B5,E2 Colom, Pg. A4,C5,F3 Comte de Benavente, C. B5,D2 Constitució, Pl. A4,B5,F3 Convent, C. A4,C5,G2 Corts Valencianes, Pl. A4,G1 Costa i Borràs, C. A4,C5,F3

D Desamparats, C. G2 Don Quijote, C. B5 Dr.Fleming, C. A4,B5,F2 Dr. Locella i Cruz, C. G3 Dr. Ricardo Santos, C. F3

E Esc.Agustí Agramunt,C.F2 Esperança, C. G2

A4,B5,E1

H Hist. Borràs Jarque,C. E2 Hort Escribano, Pl. A4,B5,F2 Hospital, C. F2

I

B

P B5,D2 B4,H3 A4,G1 B5,D2 F2

Iecla, C. Illes Balears, C. Illes Canàries, C. Is.Móndejar Ayguals, C.

J

J.M.Salaverria, C. Jaume I, Av. J.Bta.Pablo Forner, C. Joan Carles I, Pl. Joanot Martorell, C. J.Sebastián Farga, C. Jovellar, Pl. Juan Giner, C. Juan Rivera, Pg. Jutges, C.

B5,D2 A4,B5,E1 A4,B5,E1 A4,B5,E2

A4,G1 A4,C5,G3 A4,B5,F1 F3 E2 A4,G1 F2 F2 A4,G2 F2

L La Rioja, C. Leopold Querol, Av. LLibertat, Av. LLuís Santapau, C.

A4,B5,E1 A4,H2 A4,B5,F2,G2 F2

M Madrid, Av. A4,B5,E1,E2 Major, C. A4,C5,F3 Manolo Angles, C. A4,G2 Mare de Déu, C. A4,G2 Maria Auxiliadora, Av. A4, G1 Maria Conesa, Pl. F2 Mediterrània, Av. B4,H3 Molí, C. A4,G2 Muralla, C. F2 Músic C. Santos, C. E3 Musicòleg Garcia Julve, C. A4,G1

N Nou, C.

A4,B5,G2

Pablo Béjar, Av. B5,D3 Pablo Iglesias, C. A4,G1 Pablo R.Picasso, C. A4,B5,E2 País Valencià, Av. A4,B5,F2,F3 Pare Bover, Pl. G2 Parroquial, Pl. B5,F2 Pilar, C. A4,B5,E1,F1,F2 Pintor Oliet, C. F2 Pintor Puig Roda, C. A4,B5,F1 Pius XII, Av. A4,B5,E1 Poeta Argemí, C. G2 Ponent, C. B5,E3 Pont, C. A4,G2 Primer de Maig, Pl. A4,B5,E3 Puríssima, C. F3

R Raimon d’Alòs, C. Ramón Llull, C. Raquel Forner, C. Remei, C. Río Cuarto, Pl. Roser, C.

Sta. Marta, C. Sta. Mònica, C. Sta. Rita, C. Sta. Teresa, C. Sants Metges, C. Socors, C. Soro, C.

T

Tarragona, Av. Terrassa, C. Tirant lo Blanc, C. Tomàs Mancisidor, C. Traval, C. Tres Reis, Pl.

A4,B5,G2 G2 F3 A4,B5,E2 F3 F3 A4,B5,F2

A4,H2 E2 G3 A4,G1 A4,B5,E3 A4,C5,G2

V A4,B5,E2,E3 F3 B5,E2 A4,C5,G3 A4,B5,F2 F3

S St. Agustí, Pl. A4,C5,F3 St. Albert, C. E2 St. Andreu, C. A4,B5,E1,E2 St. Antoni, Pl. A4,C5,F3 St. Blai, C. A4,B5,E2 St. Caietà, C. G2 St. Cristòfol, C. G2 St. Esteve, C. F2 St. Esteve, Pl. A4,B5,F2 St. Ferran, C. A4,B5,E1,E2 St. Francesc, C. A4,B5,E2 St. Gregori, C. A4,C5,G2 St. Ignasi, C. E2 St. Isidre, C. F3 St. Jaume, C. F3 St. Joan, C. F3 St. Joaquim, C. A4,B5,F2 St. Josep, C. A4,B5,E2 St. Miquel, C. G2 St. Narcís, C. A4,B5,E3 St. Nicolau, C. F3 St. Pasqual, C. A4,C5,G3 St. Pere, Pg. A4,C5,G3 Sí. Rafel del Riu, C. A4,G2 St. Ramon, C. F2 St. Roc, C. F2 St. Sebastià, C. A4,C5,G3 St. Sebastià, Pl. A4,C5,G3 St. Telm, Pl. G3 St. Tomàs, C. F3 St. Valent, Pl. A4,C5,F2 St. Vicent, C. F2 Sanchís i Vilaplana, C. A4,G1 Sta. Anna, C. G2 Sta. Bàrbera, C. A4,B5,F2 Sta. Caterina, C. A4,H1 Sta. Isabel, C. A4,B5,E1,E2 Sta. Magdalena, C. A4,C5,F3 Sta. Maria Rosa Molas, C. A4,B5,F1

Vila-real, C. Vint-i-nou de Setembre, Av.

F2 B4,H3


Tourist Info Vinaròs Plaça de Jovellar, 2 12500 Vinaròs - Castellón Tel. +34 964 453 334 Fax +34 964 455 625 vinaros@touristinfo.net www.turisme.vinaros.es

VINARÒS GASTRONÒMIC

Tourist Info Vinaròs 1ª Ed. 01/2011. Patronat de Turisme de Vinaròs

VINARÒS DESTÍ FAMILIAR

GUIA DE DESTINACIÓ  

Sensacions Mediterrànies, Passió per les festes i tradicions